Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




16-05-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Methusalemgen' ontdekt dat hoge leeftijd schenkt

'Methusalemgen' ontdekt dat hoge leeftijd schenkt



Hoe oud we worden hangt af van veel factoren, maar één daarvan is het 'methusalemgen', waarvan de bezitters een grote kans maken om heel oud te worden, zelfs als ze de uitspattingen niet schuwen. En van dat wondergen hebben Nederlandse onderzoekers nu de oorsprong ontdekt, zo meldt de Sunday Times.

De Nederlandse vorsers ontdekten niet één, maar verschillende bronnen. Want het gaat hier niet om een enkel gen, dat de gelukkige bezitter een lang leven garandeert, maar om de juiste 'suite' van genen die elk wat extra bescherming bieden tegen de kwalen die vaak gepaard gaan met een hoge leeftijd.
 
Roken en ongezond eten
"Bij mensen die heel lang leven treffen we niet minder ziektegenen of ouderdomsgenen aan dan bij anderen" zegt onderzoekster Eline Slagboom, van de universiteit van Leiden, die 3.500 negentigplussers onderzocht. "In plaats daarvan beschikken zij over andere genen die zorgen dat de bovengenoemde genen niet actief worden. Oud worden heeft dan ook vooral te maken met de genen en met erfelijkheid. Zeer oude mensen verwerken vetten en glucose anders, hebben een huid die minder snel veroudert en kampen minder vaak met hartkwalen, diabetes of hoge bloeddruk, wat allemaal genetisch wordt gecontroleerd".
 
In het 'methusalemgen' zitten genen als ADIPOQ of CETP, die bij jonge mensen veel minder vaak worden aangetroffen dan bij honderdjarigen. Die genen bieden zelfs bescherming voor wie rookt of ongezond eet. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Steve Harley & Cockney Rebel - Sebastian

Steve Harley & Cockney Rebel - Sebastian

Klik op de foto om ze te beluisteren






Steve Harley & Cockney Rebel is een Britse popgroep onder aanvoering van zanger Steve Harley. De band werd bekend in de vroege jaren 70  met hits als Sebastian en Make Me Smile (Come Up And See Me).


Harley had al enige tijd samengewerkt met John Crocker als straatmuzikant voor zij in 1972 de band Cockney Rebel oprichtten. Als drummer werd Stuart Elliott aangetrokken, als bassist Paul Jeffreys en als toetsenist Milton Reame-James. Al na vijf optredens kwamen zij onder contract bij EMI, en met het nummer Sebastian hadden zij succes in een aantal Europese landen. Als debuutalbum kwam in 1973 The Human Menagerie uit, volgens veel fans hun beste album.


Al snel werd duidelijk dat Harley de band als zijn begeleidingsband zag, en dat de band daardoor geen lang leven beschoren zou zijn. Toch bracht de band enkele hitsingles uit, waaronder Judy Teen en Mr. Soft. De band werd in 1974 verkozen tot "Most Outstanding New Act", maar aan het einde van een succesrijke toer in dat jaar namen alle bandleden op Elliott na ontslag. Harley zou vervolgens met sessiemuzikanten optredens verzorgen voor popprogramma's als Top of the Pops. Vanaf dat moment zou de band alleen in naam bestaan, en betrof het een solo-project van Steve Harley.


Het album The Best Years of Our Lives uit 1974 werd geproduceerd door Alan Parsons, waarvan de hitsingle Make Me Smile (Come Up And See Me).


Na 1974 ging het allemaal wat minder met Harley, op een paar kleine projecten in 1979 en begin jaren 80 na was het rustig rondom de zanger. Eind jaren 80 zou hij opnieuw met het oude Cockney Rebel-repertoire op het podium staan. In de jaren 90 zou hij twee solo-albums uitbrengen, waarna in 2005 weer een album onder de naam Cockney Rebel: The Quality of Mercy. Zijn huidige tourband noemt hij Cockney Rebel Mark III, maar afgezien van drummer Elliott zitten daar geen originele bandleden in.




» Reageer (0)
15-05-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goudvis kan 40 worden, sterft bij meeste mensen al na half jaar

Goudvis kan 40 worden, sterft bij meeste mensen al na half jaar


http://img339.imageshack.us/img339/7005/goudvis.jpg


Een goudvis kan wel 40 jaar oud worden, maar leeft bij de gemiddelde huisdierbezitter nog niet eens een half jaar. Dat geldt ook voor een konijn, dat zeker 10 jaar kan worden maar als huisdier slechts zo'n drie jaar oud wordt.
 
Dat stelt het Nederlandse Landelijk InformatieCentrum Gezelschapsdieren (LICG) bij de start van de Week van het Huisdier. Thema dit jaar is het houden van huisdieren, omdat op dat gebied volgens het centrum nog veel te verbeteren valt.
 
Het LICG heeft onder meer 'bijsluiters' gemaakt voor allerlei soorten huisdieren, waarin toekomstige baasjes alles kunnen lezen over kosten, verzorging, huisvesting en gedrag van het gewenste beest.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom mannen sneller in een nieuwe relatie duiken

Waarom mannen sneller in een nieuwe relatie duiken





Eindigt een relatie, stappen vrouwen meestal niet meteen in een nieuwe relatie. Mannen doen dat sneller, volgens Amerikaanse relatie-experts zijn dit enkele redenen waarom hun stap naar een nieuwe affaire zo snel gezet is. 

1. Afhankelijkheid
Mannen hebben nood aan stabiliteit. Vrouwelijk gezelschap kan daarbij helpen. Hoe je het ook draait of keert, jongens blijven kleine jongens. Ze worden graag in de watten gelegd en na een scheiding hebben ze moeite om lang alleen te blijven.

2. Eigendom
Mannen zijn possessief, zeker als het op vrouwen aankomt. Of het nu de moeder, zus of vriendin betreft, een zeker gevoel van eigendom is hen niet vreemd. Ze voelen zich verplicht voor hen te zorgen, dat versterkt hun ego. Om zijn trots te behouden, neemt hij al snel een nieuwe vriendin.

3.  Straf
Vaak eindigen serieuze relaties omwille van perikelen in de familie. Ziet moeder de potentiële schoondochter niet zitten, kan dat leiden tot een breuk. Daarom snellen mannen vaak naar een andere relatie, ook al ontbreekt het hem aan ware liefde. Die straf neemt hij er bij.

4. Competitie
Krijgt hij de bons of ziet een meisje hem niet zitten, is zijn mannelijk ego gekwetst. Om het meisje te bewijzen dat ze niet de enige is, vlucht hij snel naar een nieuwe relatie. Uit competiedrang en bij gebrek aan liefde, kan dit tot ongelukkige relaties leiden.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beurzen maken moeilijkste periode sinds W.O. II mee

"Beurzen maken moeilijkste periode sinds W.O. II mee"




De financiële markten maken hun moeilijkste periode sinds de Tweede Wereldoorlog door. Dat heeft voorzitter Jean-Claude Trichet van de Europese Centrale Bank verklaard in een gesprek dat maandag in het Duitse weekblad Der Spiegel verschijnt.

De beurzen bevinden zich volgens Trichet "zonder enige twijfel (...) in de moeilijkste periode sinds de Tweede Wereldoorlog". Volgens de voorzitter van de ECB maken we "echt dramatische tijden" mee.

Hoogtepunt kredietcrisis
De paniekgolf op de beurzen eind vorige week vergelijkt Trichet met het hoogtepunt van de kredietcrisis. "De markten functioneerden niet meer. Het was bijna zoals met het faillissement van Lehman Brothers in september 2008".

Op 6 en 7 mei boekten de beurzen wereldwijd zware verliezen. Twee dagen later raakten de ministers van Financiën van de Europese Unie het eens over een vangnet van 750 miljard euro. Dat moest vermijden dat de Griekse crisis zou overslaan naar andere financieel zwakkere eurolanden.

De Europese Centrale Bank besloot tegelijkertijd om extra maatregelen te nemen om de stabiliteit van de eurozone te vrijwaren. Zo toonde de instelling zich bereid obligaties op te kopen op de secundaire markt.

De Europese interventies zorgden begin deze week voor een kortstondige opstoot van euforie, maar sindsdien verliezen de beurzen opnieuw terrein.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vandale streken in Antwerpen:onbekenden duwen auto's de Schelde in

Vandale streken in Antwerpen: onbekenden duwen auto's de Schelde in


(Archieffoto)

In Antwerpen stapelden de vandalenstreken zich vrijdag in sneltempo op. Het zwaarste voorval deed zich in de vroege ochtend voor aan de Scheldekaaien. Daar hebben onbekenden twee auto's de Schelde ingeduwd. De politie onderzoekt of er een verband is tussen de verschillende incidenten.
 
Rond 6 uur meldde een getuige dat jongeren bezig waren met auto's in de Schelde te duwen aan de Sint-Michielskaai. Ze sloegen de zijruiten van de wagens in, schakelden de handrem uit en duwden de voertuigen vervolgens de Schelde in.
 
Drie kwartier later werd de politie verwittigd omdat onbekenden een bromfiets in brand hadden gestoken in de Broederminstraat. Bij nazicht in de omgeving werd een patrouille tegengehouden door een 30-jarige buurtbewoner, wiens autoruit was ingegooid.

Betonnen klinker tegen voorruit bus
Rond 7 uur kreeg de politie een oproep van een buschauffeur van De Lijn. Aan het kruispunt van de Brederodestraat met de Monitignystraat had iemand een betonnen klinker tegen de voorruit gegooid. De chauffeur en de passagiers bleven ongedeerd.
 
Om 10.45 uur volgde er een melding van een brandende bromfiets in het Rivierenhof in Deurne. Nog in Deurne hebben onbekenden een raam van een Blokkerfiliaal op de Ruggeveldlaan proberen in te gooien. Gelijkaardige feiten speelden zich af in scoutslokaal Sint-Joris op de Bredabaan in Merksem. Daar gooiden onbekenden een raam aan de achterkant van het gebouw in.
 
's Avonds kwamen er nog oproepen voor een stukgegooid raam in een kleuterschool in de Dr. Decrolystraat op de Luchtbal en twee brandende glascontainers aan de Laarsebaan in Merksem. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ram Jam - Black Betty

Ram Jam - Black Betty

Klik op de foto om ze te beluisteren






Ram Jam was een Amerikaanse rockgroep. De band ontleent haar bekendheid vooral aan het nummer "Black Betty" uit 1977, een bewerking van een volksliedje dat eerder onder andere door bluesmuzikant Lead Belly was uitgevoerd.


Ram Jam kwam voort uit de band Starstruck uit Cincinnati, geformeerd door gitarist Bill Bartlett (*1946) die in de jaren zestig in The Lemon Pipers had gespeeld. Bartlett rearrangeerde Black Betty tot een rocksong en bracht het uit met Starstruck. Het werd een lokaal succes die de interesse wekte van platenproducers uit New York. Deze formeerden een nieuwe groep rond Bartlett; Ram Jam. Black Betty werd door Ram Jam opnieuw uitgebracht, het was echter de opname die door Starstruck was opgenomen. Op de single is de bezetting Bartlett (leadgitaar, zang), Tom Kurtz (gitaar, zang), David Goldflies (basgitaar) en David Fleeman (drums). Op de rest van het eerste album en tijdens de eerste tour werd Ram Jam gevormd door Bartlett (gitaar), Pete Charles (drums), Myke Scavone (zanger) en Howie Blauvelt (basgitaar).


Het internationale succes van Black Betty en het debuutalbum Ram Jam wist de band niet meer te overtreffen. In 1978 werd nog een tweede album uitgebracht, Portrait of the Artist as a Young Ram, met Jimmy Santoro op gitaar. In 1994 werd een derde album uitgebracht onder de titel Nouvel Album, zonder enig succes. Howie Blauvelt was op dat moment al overleden, hij stierf in 1993 op 44-jarige leeftijd aan een hartaanval. Ook drummer Pete Charles is inmiddels overleden.




» Reageer (0)
14-05-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Helpende man in huishouden maakt huwelijk gelukkiger

Helpende man in huishouden maakt huwelijk gelukkiger





Teamwork in het huishouden, dat blijkt de sleutel voor een succesvol huwelijk. Mannen die de mouwen oprollen en een tandje bijsteken in het huishouden, zijn verzekerd van een gelukkige vrouw (lees: gelukkig huwelijk). Dat blijkt overduidelijk uit een Brits onderzoek.


De resultaten van de studie, uitgevoerd door de London School of Economics, moet als muziek in de vrouwelijke oren klinken. Uit analyses van gezinnen uit de jaren '70 blijkt dat het aantal scheidingen toenam als de moeder uit huis werkte. Hielp de man een serieus handje, bleek het aantal scheidingen fors te dalen.


Hoe meer hij hielp, hoe stabieler de relatie bevonden werd. In gezinnen waar trouwens de man als huisvader fungeerde en hij de huishoudelijke taken deed, werd dezelfde stabiliteit vastgesteld als bij de klassieke huismoederrol.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meer en meer allochtonen in België

Meer en meer allochtonen in België


http://img297.imageshack.us/img297/5940/meerenmeerallochtonen.jpg


In de grote steden beginnen meer en meer allochtonen te wonen. Momenteel is meer dan 20 procent van de Belgen van allochtone afkomst. Dat cijfer komt voort uit een nieuw sociologisch onderzoek van de KULeuven.

De onderzoekers zijn drie generaties terug gegaan. Ze nemen ook de nieuwe Belgen en hun nageslacht op. Enkel wie tot drie generaties terug geen allochtonen in zijn stamboom heeft, is volgens de onderzoekers een autochtone Belg.
Grote steden

Terwijl momenteel ongeveer 20 procent van de Belgen van allochtone origine is, zou dat binnen 10 jaar 30 procent zijn. Vooral de grote steden hebben nu soms al veel meer allochtone inwoners: Antwerpen (39,7 procent), Mechelen (27,3), Leuven en Gent (26,3 procent).

Het Brussels gewest spant de kroon, want daar hebben bijna zeven op de tien inwoners buitenlanders in hun stamboom. Sint-Joost-ten-Node heeft 96,2 procent allochtonen en Sint-Gillis 91,7 procent.

In Vlaanderen wonen vooral veel Nederlanders en Marokkanen, in Wallonië zijn dat vaak mensen met Italiaanse roots. Het onderzoek stelt dat de autochtone Belgen binnen enkele tientallen jaren in de minderheid zullen zijn in de grote steden.
Integratieprovincie

Limburg is dan weer de provincie met de meeste allochtonen. 19 procent van de Limburgers is vreemde herkomst. Met 18 procent worden ze op de voet gevolgd door Antwerpen. In Vlaams-Brabant is 14 procent van de inwoners van allochtoonse afkomst, in Oost- en West-Vlaanderen is dat telkens minder dan 10 procent.

Dat Limburg als kleinste Vlaamse provincie meer allochtonen telt dan bijvoorbeeld Antwerpen is te wijten aan de verschillende migratiegolven die sedert de Tweede Wereldoorlog hebben plaatsgevonden. Vooral vroegere gastarbeiders uit Griekenland, Turkije en Marokko maken nog een belangrijk deel uit van de bevolking in voormalige mijngemeenten zoals Genk, Beringen en Heusden-Zolder. (br.vandaag.be)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom is de lente goed voor ons

Waarom de lente goed voor ons is


http://img38.imageshack.us/img38/5093/delente.jpg


We voelen allemaal de drang om naar buiten te gaan wanneer het langer licht blijft en de donkere wolken wegtrekken. Maar waarom zijn die eerste lentestralen zo goed voor ons?

Wanneer het enigszins kan, zet je best de verwarming uit en de ramen open. Heel de winter lang heb je in een voorverwarmde, voorverlichte ruimte geleefd. Deze is overladen van de positief geladen luchtdeeltjes en dat kan al snel leiden tot oververmoeidheid, depressies en een aanblijvende hoofdpijn. Wanneer je echter nieuwe zuurstof binnenlaat, gebeurt er een wissel in het aantal positief en negatief geladen luchtdeeltjes. De negatief geladen luchtdeeltjes zorgen ervoor dat je meer energie krijgt en je sneller kan werken.

Wanneer je jezelf gedurende zelfs maar een korte periode blootstelt aan helder, natuurlijk licht, verhoogt dit de productie van het hormoon melatonine. Hierdoor ga je 's avonds sneller in slaap geraken. Bovendien helpt de blauwe lucht je om je gedachten op een rijtje te zetten, en gestructureerder te werk te gaan. En moest je eventjes in een dipje zitten: het zonlicht stimuleert de productie van het hormoon endorfine, waardoor je sneller een geluksgevoel ervaart. (br.zita)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Babygiraf in Bellewaerde Park luistert naar de naam Zuberi

Babygiraf in Bellewaerde Park luistert naar de naam Zuberi





De babygiraf in Bellewaerde Park in Ieper heeft een naam gekregen: Zuberi. Meer dan 5.000 mensen reageerden op de oproep en zochten een naam voor de pasgeboren giraf. Vandaag was er een babyborrel en kreeg de babygiraf voor het eerst zijn naam te horen. Zuberi betekent "sterk" in het Swahili. De babyborrel werd bijgewoond door 'meter' Hilde De Baerdemaeker en 'peter' Alain Delaunois, die met zijn 2,30 meter als grootste Belg beschouwd wordt.





 

Van de 5.000 voorstellen haalden er drie de zogenaamde shortlist: Zaro, Zamu en Zuberi. Tijdens een feestelijke ceremonie, die van dichtbij werd gevolgd door een honderdtal nieuwsgierigen, werd het jonge dier gewijd door pater Boni van de Ieperse paters-kapucijnen en kreeg het zijn naam. Zuberi is een Rothschild Giraf die op 21 april werd geboren in Bellewaerde Park.





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goudprijs op recordhoogte

Goudprijs op recordhoogte





De prijs van goud is zowel in New York als in Londen gestegen naar een nieuwe recordhoogte. Op de London Bullion Market bereikte de prijs van een ounce (31,1 gram) goud 1.249,40 dollar, in New York was dat zelfs 1.249,70 dollar. Goud wordt beschouwd als een toevluchtsoord in tijden van financiële turbulenties.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meisje zonder rijbewijs krijgt rijverbod omdat ze te voet slagbomen negeerde

Meisje zonder rijbewijs krijgt rijverbod omdat ze te voet slagbomen negeerde


http://img69.imageshack.us/img69/5595/rijbewijs.jpg


Een rijbewijs heeft ze niet, maar haar eerste rijverbod heeft de 17-jarige Tracy D. uit Dilbeek al wél op zak. De politierechter gaf haar het rijverbod van 15 dagen omdat ze vorig jaar te voet de sporen aan het station van Dilbeek overstak terwijl de slagbomen naar beneden waren, schrijft Het Laatste Nieuws.
 
Wanneer Tracy ooit haar rijbewijs haalt, zal ze dat dus meteen de eerste twee weken moeten inleveren. Aan de rechter liet het meisje weten dat ze gehaast was, omdat ze ging winkelen in Brussel.
 
Eind 2007 kwam op dezelfde plaats nog een vrouw om het leven toen ze gegrepen werd door een trein. Ook zij had de spoorweg overgestoken terwijl de slagbomen nog naar beneden waren. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belg vertrouwt politici nu zelfs minder dan reclamemensen

Belg vertrouwt politici nu zelfs minder dan reclamemensen



De Belgen hebben steeds minder vertrouwen in politici. Het vertrouwen in politici is zelfs minder dan dat in reclamemensen, zo meldt onderzoeksbureau GfK Custom Research.

De enquête had bovendien plaats voor de berichten over misbruik in de katholieke kerk en voor de val van de Belgische regering over B-H-V.

De politici staan op een historisch dieptepunt in België. Ze krijgen nog slechts het vertrouwen van 17 procent van de Belgen. Daarentegen gelooft 19 procent reclamemensen, 36 procent vertrouwt geestelijken, 37 procent rekent op journalisten.

Het beste scoort de brandweer (96 procent) gevolgd door artsen. Ook postbodes en milieuorganisaties worden vertrouwd. Bureau GfK ondervroeg 1.003 mensen tussen vijftien en 75 jaar telefonisch tussen 1 en 13 maart.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.The Moody Blues - Nights In White Satin

The Moody Blues - Nights In White Satin

Klik op de foto om ze te beluisteren






De Moody Blues (voorheen The Moody Blues) is een Britse band die in de jaren 60  enkele grote hits had met nummers als Nights in White Satin (meermaals), Tuesday Afternoon en Ride my see-saw, in de jaren 70 de nummer-1-hit Question en I'm just a singer (in a rock and roll band) en twee hits in de jaren 80: I know you're out there somewhere en Your wildest dreams. De band wordt gezien als een van de wegbereiders naar het genre progressieve rock.




» Reageer (0)
13-05-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Postzegel uit vuilbak bijna zes miljoen waard

Postzegel uit vuilbak bijna zes miljoen waard



Een Zweedse postzegel zou dit weekend voor een slordige zes miljoen euro onder de hamer kunnen gaan. Nochtans werd de postzegel ooit door een 14-jarige jongen uit de vuilnisbak van zijn grootmoeder gevist.

Van de Tre skilling banco geel is slechts één exemplaar bewaard. In 1885 werd de postzegel door een jongen uit de vuilbak van zijn grootmoeder gehaald. Hij verkocht hem aan een verzamelaar voor amper zeven Zweedse Kronen. Volgende week zou de postzegel in Genêve veel meer kunnen opleveren.

De postzegel uit 1855 is geel en dat was eigenlijk een drukfout, want hij moest groen zijn. Dit exemplaar is al een paar keer van eigenaar veranderd en telkens leverde dat een recordbedrag op. In 1996 werd hij voor het laatst verkocht voor 1,9 miljoen euro.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom worden sommige mensen nooit ziek?


Waarom worden sommige mensen nooit ziek?





Ben je stiekem jaloers op je collega of vriend die nooit ziek wordt? Die ene persoon die blakend gezond is terwijl iedereen loopt te kuchen en te sniffen. We geven je gezonde tips waardoor ook jij virussen beter kunt afweren.

Beweging
Als je intensief sport, stroomt je bloed sneller door je lichaam. Hierdoor stijgt het aantal witte bloedcellen en kunnen ze sneller virussen opsporen en 'doden'.

Geen stress
Stop met je zorgen te maken over ziek worden, dit kan namelijk je immuunsysteem verzwakken. Dit verhoogt je niveau van cortisol en epinefrine in je bloed. Dat heeft dan weer een negatieve invloed op je immuunsysteem.

Geest en lichaam
De Amerikaanse Melissa Galt: "Ik heb geen tijd om ziek te zijn. Ik geloof niet er gewoon niet in." Haar visie werkt nog ook, dat is wetenschappelijk bewezen. Een positieve houding verhoogt het niveau van nitraatoxide in je bloed, wat je immuniteit verhoogt en je bloedcirculatie verbetert. Daarnaast blijkt ook uit onderzoek dat gelukkige, enthousiaste en kalme mensen minder kans hebben op ziektes.

Mediteren
Yoga-intructrice Felice Rhiannon zegt dat ze gezond blijft door meditatie en ademoefeningen. Dit verbetert niet alleen haar lichamelijke, maar ook haar emotionele gezondheid. "Ik heb minder last van verkoudheden dan vroeger, slaap beter en heb minder stress. Ik ben ook minder zenuwachtig, wat goed is voor mijn immuunssysteem." Onderzoek toonde ook aan dat mensen die vaak mediteren minder vaak ziek worden.

Sociaal leven
Extroverte mensen krijgen minder snel een verkoudheid dan introverte mensen. Ze hebben meer contact met anderen, waardoor ze meer weerstand ontwikkelen tegen virussen. Het is ook belangrijk om met mensen uit verschillende sociale groepen bevriend te zijn, uit onderzoek blijkt dat je dan minder hartziekten krijgt en langer leeft.

Slapen
Slaap is één van de beste manieren om gezond te blijven. Mensen die 8 uur per nacht slapen, zijn het gezondst. Daarbij is het ook belangrijk dat je aan één stuk door slaapt. Dit verhoogt de hoeveelheid melatonine in je bloed en ook dat is goed voor je immuunsysteem.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Automaat met goudstaven in luxehotel Abu Dhabi

Automaat met goudstaven in luxehotel Abu Dhabi


http://static3.hln.be/static/FOTO/pe/16/10/13/media_xl_3692818.jpg?20100513154950


In goudnood? In de hall van een hotel in Abu Dhabi verdeelt een automaat, vergelijkbaar met die voor frisdranken, goudstaven.

Sinds de verdeler woensdagavond in werking genomen werd, kreeg het hotel al heel wat nieuwsgierigen en enkele kopers over de vloer.
 


http://static0.hln.be/static/FOTO/pe/5/3/10/media_xl_3692845.jpg?20100513154936



Kopers kunnen er goudstaven van een tot tien gram uit het toestel halen. "We wilden dat het Emirates Palace het eerste hotel ter wereld werd met zo'n service", aldus algemeen directeur Hans Olberz. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Minnaars die je beter vermijdt


Minnaars die je beter vermijdt




Nog altijd de ware niet gevonden? Dat komt misschien doordat je steeds op de verkeerde types valt. Hieronder vind je mannen waarbij je beter uit de buurt blijft.


De egoïst

Deze man zet zichzelf op de eerste plaats. Terwijl jij nog ligt na te puffen van een urenlange, moeilijke bevalling van je eerste kind is hij in staat te zeggen: "Al je aandacht gaat naar ons kind, wanneer ga je mij eens op de eerste plaats zetten?" Denk dus goed na voor je met dit soort man een gezin start.


De baby

Deze man wordt nooit volwassen, zelfs als hij al zelf kinderen heeft. Hij heeft nog altijd een skateboard, sms't voortdurend en begint haast te huilen als hij zijn computer, iPod, spelcomputer en gsm niet in de buurt heeft.


De verdwijner

Hij verdwijnt steeds, deze man is niet aanwezig op je verjaardag, het kerstfeest en vergeet wanneer jullie een romantisch weekendje gepland hadden. Hij is iemand die nog nooit van het bestaan van een agenda heeft gehoord en daardoor alle belangrijke data vergeet. Dump deze man snel want de kans is klein dat hij ooit zal veranderen.


De humeurige

Als hij slecht gehumeurd is, dan is iedereen daar meteen van op de hoogte. En helaas gebeurt dat regelmatig. Als het er tegen zit, praat hij dagen niet tegen jou, het enige wat je dan hoort is gegrom. Tijdens zo'n bui blijf je beter uit zijn buurt. Hoe ga je met deze man om? Leer maar gewoon te worden aan de stilte, dat is in elk geval beter dan dat zeurende gegrom.


De ontkenner

Deze man benadrukt steeds dat jullie relatie niet serieus is. Hij gaat niet mee op vakantie, naar recepties van het werk of diners bij je ouders. Zijn appartementje lijkt op dat van een student en zijn leven eigenlijk ook. Hij maakt nog te graag plezier om zich te settelen. Zet hem zo snel mogelijk aan de deur, want de enige reden waarom hij je wil zien is seks.


De charmeur

Met complimentjes en door je te aanbidden probeert hij je voor zich te winnen. Maar eens hij je heeft, behandelt hij je slecht. Je bent een intelligente, onafhankelijke vrouw, maar hij maakt van jou een deurmat. Hij is het type dat op jullie trouw zegt: "De bruidsmeisjes zien er schitterend uit". Hoe raak je hem kwijt? Verneder hem voor zijn vrienden door te zeggen: "Heb je zijn borstjes al gezien? Komaan, toon ze maar."





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zelfportret Andy Warhol geveild voor 32,5 miljoen dollar

Zelfportret Andy Warhol geveild voor 32,5 miljoen dollar





Een zelfportret van de Amerikaanse kunstenaar Andy Warhol is woensdag bij Sotheby's in New York onder de hamer gegaan voor 32,5 miljoen dollar.

Het werk, dat dateert van 1986, toont Warhol met het haar in de war, terwijl hij strak voor zich uit kijkt. Het zelfportret werd geschat tussen 10 en 15 miljoen dollar.

Dat het onder de hamer ging voor meer dan dubbel zoveel bevestigt de hernieuwde interesse van kopers van hedendaagse kunst voor het werk van de artiest, die overleed in 1987. De dag voordien werd bij Christie's in New York "Silver Liz" van Warhol verkocht voor 18,3 miljoen dollar.




» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!