Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




14-05-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belg vertrouwt politici nu zelfs minder dan reclamemensen

Belg vertrouwt politici nu zelfs minder dan reclamemensen



De Belgen hebben steeds minder vertrouwen in politici. Het vertrouwen in politici is zelfs minder dan dat in reclamemensen, zo meldt onderzoeksbureau GfK Custom Research.

De enquête had bovendien plaats voor de berichten over misbruik in de katholieke kerk en voor de val van de Belgische regering over B-H-V.

De politici staan op een historisch dieptepunt in België. Ze krijgen nog slechts het vertrouwen van 17 procent van de Belgen. Daarentegen gelooft 19 procent reclamemensen, 36 procent vertrouwt geestelijken, 37 procent rekent op journalisten.

Het beste scoort de brandweer (96 procent) gevolgd door artsen. Ook postbodes en milieuorganisaties worden vertrouwd. Bureau GfK ondervroeg 1.003 mensen tussen vijftien en 75 jaar telefonisch tussen 1 en 13 maart.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.The Moody Blues - Nights In White Satin

The Moody Blues - Nights In White Satin

Klik op de foto om ze te beluisteren






De Moody Blues (voorheen The Moody Blues) is een Britse band die in de jaren 60  enkele grote hits had met nummers als Nights in White Satin (meermaals), Tuesday Afternoon en Ride my see-saw, in de jaren 70 de nummer-1-hit Question en I'm just a singer (in a rock and roll band) en twee hits in de jaren 80: I know you're out there somewhere en Your wildest dreams. De band wordt gezien als een van de wegbereiders naar het genre progressieve rock.




» Reageer (0)
13-05-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Postzegel uit vuilbak bijna zes miljoen waard

Postzegel uit vuilbak bijna zes miljoen waard



Een Zweedse postzegel zou dit weekend voor een slordige zes miljoen euro onder de hamer kunnen gaan. Nochtans werd de postzegel ooit door een 14-jarige jongen uit de vuilnisbak van zijn grootmoeder gevist.

Van de Tre skilling banco geel is slechts één exemplaar bewaard. In 1885 werd de postzegel door een jongen uit de vuilbak van zijn grootmoeder gehaald. Hij verkocht hem aan een verzamelaar voor amper zeven Zweedse Kronen. Volgende week zou de postzegel in Genêve veel meer kunnen opleveren.

De postzegel uit 1855 is geel en dat was eigenlijk een drukfout, want hij moest groen zijn. Dit exemplaar is al een paar keer van eigenaar veranderd en telkens leverde dat een recordbedrag op. In 1996 werd hij voor het laatst verkocht voor 1,9 miljoen euro.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom worden sommige mensen nooit ziek?


Waarom worden sommige mensen nooit ziek?





Ben je stiekem jaloers op je collega of vriend die nooit ziek wordt? Die ene persoon die blakend gezond is terwijl iedereen loopt te kuchen en te sniffen. We geven je gezonde tips waardoor ook jij virussen beter kunt afweren.

Beweging
Als je intensief sport, stroomt je bloed sneller door je lichaam. Hierdoor stijgt het aantal witte bloedcellen en kunnen ze sneller virussen opsporen en 'doden'.

Geen stress
Stop met je zorgen te maken over ziek worden, dit kan namelijk je immuunsysteem verzwakken. Dit verhoogt je niveau van cortisol en epinefrine in je bloed. Dat heeft dan weer een negatieve invloed op je immuunsysteem.

Geest en lichaam
De Amerikaanse Melissa Galt: "Ik heb geen tijd om ziek te zijn. Ik geloof niet er gewoon niet in." Haar visie werkt nog ook, dat is wetenschappelijk bewezen. Een positieve houding verhoogt het niveau van nitraatoxide in je bloed, wat je immuniteit verhoogt en je bloedcirculatie verbetert. Daarnaast blijkt ook uit onderzoek dat gelukkige, enthousiaste en kalme mensen minder kans hebben op ziektes.

Mediteren
Yoga-intructrice Felice Rhiannon zegt dat ze gezond blijft door meditatie en ademoefeningen. Dit verbetert niet alleen haar lichamelijke, maar ook haar emotionele gezondheid. "Ik heb minder last van verkoudheden dan vroeger, slaap beter en heb minder stress. Ik ben ook minder zenuwachtig, wat goed is voor mijn immuunssysteem." Onderzoek toonde ook aan dat mensen die vaak mediteren minder vaak ziek worden.

Sociaal leven
Extroverte mensen krijgen minder snel een verkoudheid dan introverte mensen. Ze hebben meer contact met anderen, waardoor ze meer weerstand ontwikkelen tegen virussen. Het is ook belangrijk om met mensen uit verschillende sociale groepen bevriend te zijn, uit onderzoek blijkt dat je dan minder hartziekten krijgt en langer leeft.

Slapen
Slaap is één van de beste manieren om gezond te blijven. Mensen die 8 uur per nacht slapen, zijn het gezondst. Daarbij is het ook belangrijk dat je aan één stuk door slaapt. Dit verhoogt de hoeveelheid melatonine in je bloed en ook dat is goed voor je immuunsysteem.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Automaat met goudstaven in luxehotel Abu Dhabi

Automaat met goudstaven in luxehotel Abu Dhabi


http://static3.hln.be/static/FOTO/pe/16/10/13/media_xl_3692818.jpg?20100513154950


In goudnood? In de hall van een hotel in Abu Dhabi verdeelt een automaat, vergelijkbaar met die voor frisdranken, goudstaven.

Sinds de verdeler woensdagavond in werking genomen werd, kreeg het hotel al heel wat nieuwsgierigen en enkele kopers over de vloer.
 


http://static0.hln.be/static/FOTO/pe/5/3/10/media_xl_3692845.jpg?20100513154936



Kopers kunnen er goudstaven van een tot tien gram uit het toestel halen. "We wilden dat het Emirates Palace het eerste hotel ter wereld werd met zo'n service", aldus algemeen directeur Hans Olberz. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Minnaars die je beter vermijdt


Minnaars die je beter vermijdt




Nog altijd de ware niet gevonden? Dat komt misschien doordat je steeds op de verkeerde types valt. Hieronder vind je mannen waarbij je beter uit de buurt blijft.


De egoïst

Deze man zet zichzelf op de eerste plaats. Terwijl jij nog ligt na te puffen van een urenlange, moeilijke bevalling van je eerste kind is hij in staat te zeggen: "Al je aandacht gaat naar ons kind, wanneer ga je mij eens op de eerste plaats zetten?" Denk dus goed na voor je met dit soort man een gezin start.


De baby

Deze man wordt nooit volwassen, zelfs als hij al zelf kinderen heeft. Hij heeft nog altijd een skateboard, sms't voortdurend en begint haast te huilen als hij zijn computer, iPod, spelcomputer en gsm niet in de buurt heeft.


De verdwijner

Hij verdwijnt steeds, deze man is niet aanwezig op je verjaardag, het kerstfeest en vergeet wanneer jullie een romantisch weekendje gepland hadden. Hij is iemand die nog nooit van het bestaan van een agenda heeft gehoord en daardoor alle belangrijke data vergeet. Dump deze man snel want de kans is klein dat hij ooit zal veranderen.


De humeurige

Als hij slecht gehumeurd is, dan is iedereen daar meteen van op de hoogte. En helaas gebeurt dat regelmatig. Als het er tegen zit, praat hij dagen niet tegen jou, het enige wat je dan hoort is gegrom. Tijdens zo'n bui blijf je beter uit zijn buurt. Hoe ga je met deze man om? Leer maar gewoon te worden aan de stilte, dat is in elk geval beter dan dat zeurende gegrom.


De ontkenner

Deze man benadrukt steeds dat jullie relatie niet serieus is. Hij gaat niet mee op vakantie, naar recepties van het werk of diners bij je ouders. Zijn appartementje lijkt op dat van een student en zijn leven eigenlijk ook. Hij maakt nog te graag plezier om zich te settelen. Zet hem zo snel mogelijk aan de deur, want de enige reden waarom hij je wil zien is seks.


De charmeur

Met complimentjes en door je te aanbidden probeert hij je voor zich te winnen. Maar eens hij je heeft, behandelt hij je slecht. Je bent een intelligente, onafhankelijke vrouw, maar hij maakt van jou een deurmat. Hij is het type dat op jullie trouw zegt: "De bruidsmeisjes zien er schitterend uit". Hoe raak je hem kwijt? Verneder hem voor zijn vrienden door te zeggen: "Heb je zijn borstjes al gezien? Komaan, toon ze maar."





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zelfportret Andy Warhol geveild voor 32,5 miljoen dollar

Zelfportret Andy Warhol geveild voor 32,5 miljoen dollar





Een zelfportret van de Amerikaanse kunstenaar Andy Warhol is woensdag bij Sotheby's in New York onder de hamer gegaan voor 32,5 miljoen dollar.

Het werk, dat dateert van 1986, toont Warhol met het haar in de war, terwijl hij strak voor zich uit kijkt. Het zelfportret werd geschat tussen 10 en 15 miljoen dollar.

Dat het onder de hamer ging voor meer dan dubbel zoveel bevestigt de hernieuwde interesse van kopers van hedendaagse kunst voor het werk van de artiest, die overleed in 1987. De dag voordien werd bij Christie's in New York "Silver Liz" van Warhol verkocht voor 18,3 miljoen dollar.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Van Halen - Jump

Van Halen - Jump

Klik op de foto om ze te beluisteren






Van Halen is een Amerikaanse rockband, opgericht door de van oorsprong Nederlandse broers Eddie (Edward Lodewijk) en Alex (Alexander Arthur) van Halen.


De band is vooral bekend om de two hand tapping-gitaartechniek van Eddie en het flamboyante podiumgedrag van hun eerste zanger, David Lee Roth. Onder rockmuzikanten wordt Eddie van Halen als invloedrijk rockgitarist gezien. Ook op het gebied van gitaarversterking, gitaareffecten en gitaarontwerp is Eddie verantwoordelijk voor vernieuwingen, die door diverse fabrikanten (onder andere Charvel, Kramer, Ernie Ball, Peavey, Fender) ook in productie worden genomen en waar hij (tegen betaling) zijn naam aan verbindt.




» Reageer (0)
12-05-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oostenrijkse bisschop: Schaf celibaat af

Oostenrijkse bisschop: "Schaf celibaat af"


Paul Iby.


De Oostenrijkse bisschop Paul Iby is voorstander van de afschaffing van het priestercelibaat om het gebrek aan roepingen op te vangen. Dat zegt hij in een interview met de krant 'Die Presse' dat vandaag verscheen.
 
Iby, de bisschop van Eisenstadt, is van oordeel dat de kerk ook gehuwde mensen tot priester moet wijden. "Elke priester moet voor zichzelf kunnen uitmaken of hij celibatair blijft of een gezin sticht", stelt de bisschop die eind dit jaar met pensioen gaat.
 
Hij herinnert eraan dat het celibaat nu ook al niet meer geldt in de ganse kerk. De bisschop haalt in dit verband het voorbeeld aan van de Grieks-katholieke kerk. Ook de aartsbisschop van Salzburg verklaarde onlangs nog -in de nasleep van de misbruikschandalen in de kerk- dat men zich moet buigen over het celibaat. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moeder redt klein beertje uit boom

Moeder redt klein beertje uit boom

Klik op de foto om het filmpje te bekijken





Ook kleine beertjes durven wel eens kapoenenstreken uit te halen. Kijk maar naar dit berenjong, dat in een boom klom en niet meer naar beneden durft. Maar de bezorgde mama is snel daar om haar jong naar beneden te halen.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouwen laten zich graag insmeren

Vrouwen laten zich graag insmeren


http://img189.imageshack.us/img189/9550/vreemdgaan.jpg



Vrouwen laten zich graag insmeren met zonnebrandolie door hun man of vriend. Mannen doen het liever zelf.

Ondanks het feit dat de meeste vrouwen te kennen geven zich graag te laten insmeren, smeert 83% zich toch zelf in. Slechts 5% laat het doen door iemand anders. Mannen zijn over het algemeen erg tevreden over de smeertechniek van hun vrouw, terwijl vrouwen eerder kritisch zijn over het smeren van hun man.





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Porno, seksspelletjes en gestolen sterke drank in seinhuis Brussel-Zuid

Porno, seksspelletjes en gestolen sterke drank in seinhuis Brussel-Zuid


http://img514.imageshack.us/img514/7417/hetspoor.jpg


Naar porno kijken, vrouwen ambeteren, sterke drank en tijdens de uren pooier spelen: het leven zoals het blijkbaar is in controlekamer van het spoor


Stapels porno, een verantwoordelijk die tijdens de diensturen een escortebureau runde, mannelijke personeelsleden die op het werk masturbeerden en vrouwen dwongen toe te kijken, of gewoon niet met hun handen van die vrouwen konden afblijven, een zwendel met gestolen sterke drank uit de Eurostar ... het zou volgens de krant Het Laatste Nieuws allemaal tot de orde van de dag behoren in een seinhuis van de spoorwegen dat betrokken was bij de treinramp in Buizingen.


De politie is binnengevallen in het seinhuis Brussel-Zuid, op zoek naar bewijs van seksuele intimidatie. Volgens een getuige masturbeerden mannen terwijl de vrouwen moesten toekijken. Enkele personeelsleden dienden een klacht in en het gerecht heeft massa's porno in beslag genomen. Het is net dat seinhuis dat betrokken was bij de treinramp in Buizingen. Dat schrijft de krant Het Laatste Nieuws. "Je mag er niet aan denken dat die mee daardoor veroorzaakt is", luidt het in gerechtelijke kringen.


De seksuele intimidatie begon volgens de krant al vijf jaar geleden. "Verschillende vrouwen van de dienst waren steevast het slachtoffer", vertelt een bron bij het spoor aan Het Laatste Nieuws. "Ze kregen ongevraagd pornomails op hun computerscherm en werden ook lichamelijk lastiggevallen. Eén van de grootste pestkoppen had een verantwoordelijke functie bij Infrabel. Maar dat belette hem niet om tijdens zijn diensturen ook ongegeneerd een escortebureau te organiseren Hij was een pooier met een job bij het spoor."


De pesters organiseerden daarenboven ook een zwendel met sterke drank die ze stalen uit de Eurostar schrijft de krant. "Een groot deel dronken ze simpelweg zelf op. Niet zelden zaten ze dronken achter hun schermen, terwijl ze treinen met honderden passagiers in het oog moesten houden. Dat kon allemaal." De zwendel was het laatste jaar wel wat afgenomen, weet de bron. "Want de grootste pesters zijn na vele klachten toch overgeplaatst. Maar de seksuele intimidatie bleef wel duren en ging zelfs van kwaad naar erger."


Een getuige die ook in het seinhuis Brussel-Zuid werkt, spreekt onomwonden van 'seksspelletjes' in Het Laatste Nieuws. "Het gebeurde soms dat twee mannen zich tijdens de middagpauze in de keuken terugtrokken", vertelt die getuige. "Daar ging de broek op de knieën en speelden ze met hun geslachtsdeel. Verscheidene vrouwen werden daarop de keuken binnengeduwd en verplicht toe te kijken."


Al die jaren dienden de slachtoffers wel klachten in, maar nu pas - vijf jaar na de eerste klacht - ging het parket tot actie over. Vorige week, op vijf mei, viel de politie binnen in het seinhuis. Ze nam er computers, documenten en cd-roms in beslag. "Er staat een massa porno op. Het wordt een heel tijdrovende zaak om alles te doorploegen", zegt een speurder. Behalve in het seinhuis werden ook op vier andere plekken huiszoekeningen verricht, onder meer bij de chef van de dienst. Het is niet bekend of daar iets in beslag genomen is.


Overal wordt onthutst gereageerd op de inval. "Los van het leed voor beide dames die jarenlang seksueel beschimpt werden, kan je je enorme vragen stellen over de sérieux waarmee het personeel in dat seinhuis zijn werk deed", zegt iemand bij het spoor.


Ook in gerechtelijke kringen stelt men zich vragen: "Het is op dit moment nog niet duidelijk waar de pestkoppen met hun handen zaten op het moment van de treinramp in Buizingen. Laten we hopen dat hun wandaden in de verste verte niets te maken hebben met dat drama op 15 februari, waarbij achttien mensen om het leven kwamen. Tot nu toe wijst gelukkig niets in die richting, maar het onderzoek is uiteraard nog maar net begonnen."


Het parket in Brussel bevestigt het nieuws, maar stelt dat het onderzoek naar de treinramp en dat naar de seksuele intimidatie twee compleet verschillende onderzoeken zijn die elk door een andere onderzoeksrechter gevoerd worden.  (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vuil toetsenbord is gezondheidsrisico want trekt ongedierte aan

Vuil toetsenbord is gezondheidsrisico want trekt ongedierte aan





De onschuldig ogende kruimeltjes op je bureau zijn schuldig aan de groeiende gezondheidsproblemen op de werkvloer. Een Britse organisatie zegt dat muizen hun uitwerpselen achterlaten in toetsenborden van computers omdat ze 's nachts op kantoor op zoek gaan naar kruimels.


Volgens experts zijn muizen op de werkvloer een gigantisch probleem. Een Londens poetsbedrijf: "Een vrouwelijke werkneemster vroeg zich af waarom er steeds 'zaadjes' uit haar toetsenbord kwamen wanneer ze typte. Dat vond ze vreemd, want ze at niet aan haar bureau. Uit nader onderzoek bleek dat het uitwerpselen van muizen waren." Er is bewijs dat muizen op het toetsenbord lopen en op de toetsen drukken om aan de broodkruimels te kunnen die mensen achterlaten doordat ze eten terwijl ze werken. Daarom is het erg belangrijk dat je je handen wast voor je iets eet en raden ze werknemers aan hun werkplek proper te houden.


Toetsenborden krijgen al langer de schuld van heel wat gezondheidsproblemen. Onderzoek toonde aan dat de meeste exemplaren meer bacteriën bevatten dan een wc-bril. Veel gebruikers riskeren zo ziek te worden. Bij het onderzoek was één van de toetsenborden zo smerig dat een microbioloog het liet verwijderen en in quarantaine overbrengen om het dan te reinigen. Het bevatte 150 keer zoveel bacteriën dan de gezondheidslimiet en was vijf keer vuiler dan een wc-bril. Uit Brits onderzoek blijkt dat 10 procent van de werknemers nooit zijn toetsenbord reinigt, 20 procent doet dit nooit met zijn muis. Ongeveer de helft reinigt zijn toetsenbord minder dan één keer per maand.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koffie doet harder werken en vermindert fouten

Koffie doet harder werken en vermindert fouten


http://img257.imageshack.us/img257/9353/koffie.jpg


Koffie en vooral cafeïne, maakt werknemers productiever en zorgt ervoor dat ze minder fouten maken, dat blijkt uit een nieuwe studie.


De onderzoekers namen 13 verschillende studies van over de hele wereld bij jonge werknemers onder de loep. De vrijwilligers legden geheugen-, concentratie-, woordenschatstests af. Twee van de studies maten hoe gevoelig werknemers waren voor het maken van fouten. Sommigen van de deelenemers kregen cafeïne, anderen namen een placebo in. Dezelfde tests werden herhaald wanneer de vrijwilligers werden blootgesteld aan andere factoren als felle lichten of waneer ze een dutje mochten doen. Daaruit blijkt dat de personen die cafeïne, in ofwel koffie, een energiedrank, medicatie of voeding, kregen gemiddeld beter scoorden dan degenen die een placebo namen. Hoewel er weinig verschil was in de resultaten na een kop koffie of dutje, blijkt uit één studie dat de eerste groep toch minder fouten maakten.


Onderzoekster Katharine Ker: "Cafeïne zorgt ervoor dat mensen minder fouten maken en beter presteren. Koffie kan er ook voor maken dat er minder werk- en verkeersongevallen gebeuren omdat het mensen wakker houdt na een lange werkdag."




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Topstuk Jasper Johns geveild voor 22,5 miljoen euro

Topstuk Jasper Johns geveild voor 22,5 miljoen euro




Bij Christie's in New York is gisteravond het bekende werk 'Flag' van Jasper Johns voor 28,6 miljoen dollar (22,5 miljoen euro) verkocht. Daarmee werd het vorige record van de Amerikaanse artiest, bekend uit de periode van de pop-art, verpulverd.
 
Het werk, dat de Amerikaanse vlag afbeeldt, was het topstuk van een veiling die gewijd was aan moderne en hedendaagse kunst. Een ander meesterwerk van de hand van Andy Warhol ging voor 18,3 miljoen dollar (14,4 miljoen euro) onder de hamer. Vorige week organiseerde het veilinghuis de verkoop van een schilderij van Picasso, dat voor een recordbedrag van 106,48 miljoen dollar (84 miljoen euro) van eigenaar veranderde.
 
Verwachtingen overtroffen
'Flag', dat deel uitmaakte van de collectie van de overleden auteur Michael Crichton, werd geschat op 10 tot 15 miljoen dollar. Het merendeel van de 31 loten uit de collectie overtrof de verwachtingen. Het geheel van de werken uit zijn bezit werd geschat op 48 tot 69 miljoen dollar, maar ging uiteindelijk de deur uit voor 93,3 miljoen dollar (73,5 miljoen euro).
 
Naast de collectie van Crichton gingen nog andere werken onder de hamer. Het ging onder meer om 'Studio Painting' van Robert Rauschenberg voor iets meer dan 11 miljoen dollar. Het concurrerende veilinghuis Sotheby's organiseert volgende week in New York zijn verkoop van hedendaagse kunst.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.The Police - Roxanne

The Police - Roxanne

Klik op de foto om ze te beluisteren






The Police is een popgroep die bestaat uit drie leden: Sting, Stewart Copeland en Andy Summers. Zij boekte haar grootste successen in de jaren tachtig en is officieel nooit uit elkaar gegaan.

Stewart Copeland wilde een nieuwe groep oprichten en had daarvoor al een naam: 'The Police'. Hij had Sting reeds aan het werk gezien en dacht aan hem om in zijn nieuwe groep te spelen. De derde persoon werd Henri Padovani, een 24-jarige Corsicaan. Samen brachten ze op 12 februari 1977 de eerste single van The Police uit: 'Fall Out'. Hun carrière kwam echter niet van de grond. Toen producer en tevens bassist Mike Howlett  Sting uitnodigde om in zijn nieuwe groep Strontium 90  mee te spelen, zag het ernaar uit, dat dit het einde van The Police zou betekenen. Maar toen Howletts drummer op het laatste moment afhaakte, nam Stewart zijn plaats in. Bij een repetitie werden ze voorgesteld aan Andy Summers, destijds de leadgitarist bij Mike Howlett. Zowel Stewart als Sting wilden Andy bij de groep, maar Andy wilde dat ze eerst Henri ontsloegen. Na enkele optredens met hun vieren werd de knoop doorgehakt en Henri werd ontslagen. Hun livedebuut was op 18 augustus 1977 in de Rebecca's club in Birmingham. In 1979 staat de band op Pinkpop tijdens hun zomertournee langs diverse festivals. De bandleden beschouwen dit optreden als bepalend voor de rest van hun carrière.

Daarna kwam hun groep echt van de grond met klassiekers als So lonely, Roxanne, Can't stand losing you, Message in a bottle, Walking on the moon, Don't stand so close to me, De Do Do Do De Da Da Da, Every little thing she does is magic, Spirits in the material world, Every breath you take, King of pain en vele andere. In 1985 viel de groep uiteen na ruzies. Officieel is de groep nooit uit elkaar gegaan, maar was er sprake van een ingelaste pauze voor solo-projecten van de bandleden.

Op aandringen van Sting is de band in 2007 weer actief in een reünietour ter ere van de dertigste verjaardag van The Police. In eerste instantie voelden Stewart Copeland en Andy Summers hier weinig voor, maar toen Sting voorstelde om de inkomsten gelijk te verdelen gingen ze in zijn enthousiasme mee. In het verleden verdiende Sting als frontman namelijk meer dan de overige bandleden.

Op 11 februari 2007 opende The Police de 49e jaarlijkse Grammy Awards met het legendarische nummer Roxanne. In het voorjaar startte hun reünietour in Vancouver  (Canada) en op 13 en 14 september hebben zij in Nederland twee optredens gegeven in de Amsterdam ArenA. In het voorprogramma stond Fiction Plane, de band van Joe Sumner, de zoon van Sting. Daarnaast verschijnt er een verzamelalbum waarop een bonusnummer 'Fall Out' is toegevoegd, de allereerste single uit 1977.

Op 8 oktober 2007 was het de beurt aan België voor een uitverkocht optreden. Het tweede voorzien op 9 oktober 2007 werd afgelast omdat Sting last kreeg van zijn stem. De eerste signalen hiervan waren reeds te merken op het optreden van 8 oktober. Ook in Antwerpen werd het voorprogramma verzorgd door Fiction Plane.




» Reageer (0)
11-05-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tango bant depressie


Tango bant depressie

Voor het filmpje Shall We Dance te bekijken
druk op foto





Heb je een dipje, leer dan de tango aan. De Engelse psychologe Rosa Pinniger gelooft er sterk in en hoopt met een onderzoek te bewijzen dat een gepassioneerde dans de beste alternatieve therapie is tegen depressie.


Onderzoek
Tijdens een proef, die zes weken zal duren, wil ze bij de deelnemers negatieve gedachten die angst en depressie veroorzaken, uitschakelen. De tango lijkt haar de ideale dans omdat deze volledige concentratie en aandacht vraagt.

"Je moet voortdurend in bewuste verbinding staan met de partner. Vreemde gedachten kunnen dan niet. Doordat mensen die geestesvrijheid ervaren tijdens die drie minuten van een tango, zullen ze beseffen dat die vrijheid op elk moment mogelijk is".

Meditatie
Gedurende zes weken, geeft ze tangoles aan dertig depressieve mensen. Dertig anderen krijgen meditatielessen, een meer erkende behandeling voor depressie. Een controlegroep van 30 krijgt geen behandeling.

"Hoewel we weten dat medidatie kan helpen tegen depressie, lukt het niet iedereen om te mediteren. Iedereen die kan lopen, kan wel tango leren. Het maakt niet of je gracieus bent, enkel de aandacht en de concentratie voor de danspartner, telt".





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Schattig beertje valt in slaap

Schattig beertje valt in slaap

klik op de foto om het filmpje te bekijken






Kleine beertjes kunnen ongelooflijk schattig zijn. Dat bewijzen deze beelden uit de oude doos die we op YouTube aantroffen. Het diertje vecht tegen de slaap, maar moet zich uiteindelijk toch gewonnen geven. Oogjes dicht, muiltjes toe,...




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Trampolines zijn nieuwste fitnesshype

Trampolines zijn nieuwste fitnesshype


http://img688.imageshack.us/img688/420/trampolines.jpg


Fitnesslessen op minitrampolines zijn ontzettend populair in de Verenigde Staten. Deze zou denje uithoudingsvermogen verhogen zonder je knieën en gewrichten te belasten.


Vergis je niet, op een gewone acrobatietrampoline kun je niet fitnessen. De minitrampoline is ongeveer even groot als een lage koffietafel en ideaal als middel om aan je conditie te werken. De workout die je er op doet, is zo veelzijdig als de verbeelding van de instructeur. "In mijn les doen we sprintjes, maar we lopen, springen, skiën en boksen ook", aldus instructeur Terrell Pruitt.  "Eens je het gewoon bent, raak je er aan verslaafd. Mijn cursisten zijn enorm verscheiden, ik heb een tachtigjarige vrouw, maar ook twintigjarige meisjes."


"Dankzij de trampoline nemen je knieën en gewrichten minder schokken op. Het is niet zo dat je springt op de trampoline. Je doet er gewone oefeningen op en je veert terug. Als je wandelt en loopt op een normale ondergrond dan wordt de helft van het lichaamsgewicht terug omhoog gestuurd als reactie. Je vermindert die kracht bij het lopen op een veilige manier door de trampoline. Het lichaam duwt zichzelf als het ware naar beneden, maar de trampoline bevecht zwaartekracht, zo werken je buikspieren werken en je knieën mee", besluit Pruitt.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aarde op weg naar zesde massa-extinctie?

Aarde op weg naar zesde massa-extinctie?


http://img696.imageshack.us/img696/6250/aapjes.jpg


In vergelijking met 35 jaar geleden lopen, vliegen en zwemmen er 30 procent minder dieren op onze planeet. Het aantal mensen is echter verdubbeld. Dat kan op sommige plaatsen in de wereld een voedselcrisis veroorzaken, waarschuwt VN-hoofd Ban Ki-Moon. Wetenschappers vrezen ook de zesde massa-extinctie in de geschiedenis van de Aarde.


Het jaar van de biodiversiteit bracht tot nu toe niets dan slecht nieuws. Zeker 30 procent van de dieren en planten zijn de voorbije decennia verdwenen. Maar het is onmogelijk voor wetenschappers om exact te zeggen hoeveel soorten zijn uitgestorven, omdat het er gewoon te veel zijn. Miljoenen planten en dieren zijn mogelijk al verdwenen voor we ze konden ontdekken. Kortom, het gaat niet goed met de natuur op onze planeet.


Volgens Ban Ki-Moon voelen de armste mensen nu al het verlies van dieren en planten, vooral op plaatsen waar ze een belangrijke voedselbron vormen. Als het zo verder gaat, dreigt een nieuwe voedselcrisis. De visvoorraad neemt snel af in ontwikkelingslanden, vruchtbare grond verandert in woestijn en de voedselprijzen schieten de hoogte in.

Zesde massa-extinctie
Gisteren bleek al uit een VN-rapport dat één soort op drie bedreigd is. De gevolgen kunnen ook voor de mens dramatisch zijn. "De biodiversiteit is de basis van de ecosystemen waarvan we afhankelijk zijn voor voedsel, vers water, bescherming tegen natuurrampen, ...", zegt Ban. In het rapport waar duizenden wetenschappers aan meewerkten staat dat we onze doelstellingen in het jaar van de biodiversiteit niet zullen halen.

Op dit ogenblik sterven dieren en planten duizend keer sneller uit dan wat natuurlijk zou zijn. Ze vrezen dat de Aarde op weg is naar z'n zesde massale uitsterving.




» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!