Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




11-05-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tango bant depressie


Tango bant depressie

Voor het filmpje Shall We Dance te bekijken
druk op foto





Heb je een dipje, leer dan de tango aan. De Engelse psychologe Rosa Pinniger gelooft er sterk in en hoopt met een onderzoek te bewijzen dat een gepassioneerde dans de beste alternatieve therapie is tegen depressie.


Onderzoek
Tijdens een proef, die zes weken zal duren, wil ze bij de deelnemers negatieve gedachten die angst en depressie veroorzaken, uitschakelen. De tango lijkt haar de ideale dans omdat deze volledige concentratie en aandacht vraagt.

"Je moet voortdurend in bewuste verbinding staan met de partner. Vreemde gedachten kunnen dan niet. Doordat mensen die geestesvrijheid ervaren tijdens die drie minuten van een tango, zullen ze beseffen dat die vrijheid op elk moment mogelijk is".

Meditatie
Gedurende zes weken, geeft ze tangoles aan dertig depressieve mensen. Dertig anderen krijgen meditatielessen, een meer erkende behandeling voor depressie. Een controlegroep van 30 krijgt geen behandeling.

"Hoewel we weten dat medidatie kan helpen tegen depressie, lukt het niet iedereen om te mediteren. Iedereen die kan lopen, kan wel tango leren. Het maakt niet of je gracieus bent, enkel de aandacht en de concentratie voor de danspartner, telt".





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Schattig beertje valt in slaap

Schattig beertje valt in slaap

klik op de foto om het filmpje te bekijken






Kleine beertjes kunnen ongelooflijk schattig zijn. Dat bewijzen deze beelden uit de oude doos die we op YouTube aantroffen. Het diertje vecht tegen de slaap, maar moet zich uiteindelijk toch gewonnen geven. Oogjes dicht, muiltjes toe,...




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Trampolines zijn nieuwste fitnesshype

Trampolines zijn nieuwste fitnesshype


http://img688.imageshack.us/img688/420/trampolines.jpg


Fitnesslessen op minitrampolines zijn ontzettend populair in de Verenigde Staten. Deze zou denje uithoudingsvermogen verhogen zonder je knieën en gewrichten te belasten.


Vergis je niet, op een gewone acrobatietrampoline kun je niet fitnessen. De minitrampoline is ongeveer even groot als een lage koffietafel en ideaal als middel om aan je conditie te werken. De workout die je er op doet, is zo veelzijdig als de verbeelding van de instructeur. "In mijn les doen we sprintjes, maar we lopen, springen, skiën en boksen ook", aldus instructeur Terrell Pruitt.  "Eens je het gewoon bent, raak je er aan verslaafd. Mijn cursisten zijn enorm verscheiden, ik heb een tachtigjarige vrouw, maar ook twintigjarige meisjes."


"Dankzij de trampoline nemen je knieën en gewrichten minder schokken op. Het is niet zo dat je springt op de trampoline. Je doet er gewone oefeningen op en je veert terug. Als je wandelt en loopt op een normale ondergrond dan wordt de helft van het lichaamsgewicht terug omhoog gestuurd als reactie. Je vermindert die kracht bij het lopen op een veilige manier door de trampoline. Het lichaam duwt zichzelf als het ware naar beneden, maar de trampoline bevecht zwaartekracht, zo werken je buikspieren werken en je knieën mee", besluit Pruitt.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aarde op weg naar zesde massa-extinctie?

Aarde op weg naar zesde massa-extinctie?


http://img696.imageshack.us/img696/6250/aapjes.jpg


In vergelijking met 35 jaar geleden lopen, vliegen en zwemmen er 30 procent minder dieren op onze planeet. Het aantal mensen is echter verdubbeld. Dat kan op sommige plaatsen in de wereld een voedselcrisis veroorzaken, waarschuwt VN-hoofd Ban Ki-Moon. Wetenschappers vrezen ook de zesde massa-extinctie in de geschiedenis van de Aarde.


Het jaar van de biodiversiteit bracht tot nu toe niets dan slecht nieuws. Zeker 30 procent van de dieren en planten zijn de voorbije decennia verdwenen. Maar het is onmogelijk voor wetenschappers om exact te zeggen hoeveel soorten zijn uitgestorven, omdat het er gewoon te veel zijn. Miljoenen planten en dieren zijn mogelijk al verdwenen voor we ze konden ontdekken. Kortom, het gaat niet goed met de natuur op onze planeet.


Volgens Ban Ki-Moon voelen de armste mensen nu al het verlies van dieren en planten, vooral op plaatsen waar ze een belangrijke voedselbron vormen. Als het zo verder gaat, dreigt een nieuwe voedselcrisis. De visvoorraad neemt snel af in ontwikkelingslanden, vruchtbare grond verandert in woestijn en de voedselprijzen schieten de hoogte in.

Zesde massa-extinctie
Gisteren bleek al uit een VN-rapport dat één soort op drie bedreigd is. De gevolgen kunnen ook voor de mens dramatisch zijn. "De biodiversiteit is de basis van de ecosystemen waarvan we afhankelijk zijn voor voedsel, vers water, bescherming tegen natuurrampen, ...", zegt Ban. In het rapport waar duizenden wetenschappers aan meewerkten staat dat we onze doelstellingen in het jaar van de biodiversiteit niet zullen halen.

Op dit ogenblik sterven dieren en planten duizend keer sneller uit dan wat natuurlijk zou zijn. Ze vrezen dat de Aarde op weg is naar z'n zesde massale uitsterving.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Farmville wil weg op Facebook

Farmville wil weg op Facebook



Sociale netwerksite Facebook dreigt een pak gamers te verliezen, want razend populaire spelletjes zoals Farmville en Maffia Wars dreigen ermee om andere oorden op te zoeken indien Facebook geen toegevingen doet op financieel vlak.

Zynga is het bedrijf dat vier van de tien populairste spelletjesapplicaties op Facebook verzorgt. Volgens de gespecialiseerde website Techcrunch heeft Zynga genoeg van de 'inhaligheid' van Facebook, en bereidt de gamesgigant een eigen netwerk voor games voor, Zynga Live.

30 procent
De discussie gaat - niet verwonderlijk - over de Facebook Credits, het enige betaalplatform dat ontwikkelaars mogen gebruiken als ze op de netwerksite actief willen zijn. Facebook houdt 30 procent van alle inkomsten die via deze Facebook Credits gegenereerd worden.

Dat is te veel, vinden ze bij Zynga. CEO Mark Pincus gaf dan ook al lucht aan zijn verhuisplannen, en daarmee komt de machtsstrijd tussen Facebook en Zynga op een nieuw hoogtepunt.

Enkele weken geleden werden bepaalde berichten voor gebruikers van games al afgesloten op Facebook, waardoor de game-ontwikkelaars het met ongeveer 10 miljoen minder moeten stellen. Farmville, dat in zijn hoogdagen 80 miljoen spelers aan zich bond, verloor er sinds midden april al zo'n 4 miljoen.

Enorm risico
Indien het daadwerkelijk tot een breuk komt tot tussen beide partijen, wordt Farmville de basis van de nieuwe Zynga-site, Farmville.com. Maar de ontwikkelaar neemt een enorm risico: analisten zijn het erover eens dat Facebook ook na een breuk verder kan bestaan, maar dat het dan voor Zynga een veel moeilijker verhaal wordt om het hoofd boven water te houden.

En dat terwijl Zynga geen onooglijk bedrijfje is. 'Businessweek' schat dat de onderneming, die in de voorbije twaalf maanden vier keer zo groot werd en nu 775 werknemers telt, dit jaar zo'n 385 miljoen euro zal binnenrijven. Het spreekt voor zich dat het bedrijf zijn successtory binnen Facebook niet zomaar zal opgeven, maar de spanningen lopen op. Dat Zynga de domeinnaam zyngalive.com al liet registreren, spreekt boekdelen.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jongeren veilen maagdelijkheid in documentaire

Jongeren veilen maagdelijkheid in documentaire



Veel geld proberen verdienen door je maagdelijkheid te veilen: een nieuw idee is het niet. Tot nu toe bleef het echter wel altijd een individueel initiatief, en geen georganiseerd. Dat verandert nu de Australiër Justin Siseley een documentaire wil maken waarin een jongen en een meisje hun maagdelijkheid veilen op de televisie. Australische moeders, vaders, media en politici spreken in koor schande van het initatief, dat ze branden als prostitutie.

Wie meedoet krijgt 20.000 Australische dollar (14.000 euro) en 90 procent van het finale bod. De andere tien procent gaan naar het bordeel waar de veiling gehouden wordt. Boden worden online geplaatst voor de finale veiling, die face-to-face zal gebeuren.

Ouders en overheid
Best een pak geld voor een jongere, maar de ouders zijn er meestal niet zo voor te vinden. "Het moeilijkste is om het aan de ouders te vertellen, want zij haten mij", aldus Siseley. En ook de Australische overheid houdt hem in de gaten. Wettelijk gezien is wat Siseley doet prostitutie en dus dreigden ze met vervolging. De man verhuisde zijn activiteiten dan ook van Australië naar de Verenigde Staten.

Geld én taboe doorbreken
"In feite verkoop ik mijn maagdelijkheid voor geld, en dat geldt technisch gezien inderdaad als prostitutie. Maar ik ben geen prostituee, want het blijft bij één keer", aldus de 21-jarige 'Veronica'.

Ook haar ouders waren razend, maar toch zet ze door. "Het is veel geld, en misschien verandert het wel de perceptie van seks."

Op zoek naar een man
Siseley is al een jaar bezig met het verzamelen van mannen en vrouwen die willen meestappen in zijn project 'Fame and fortune'. De mannelijke kandidaat heeft ondertussen weer afgehaakt, en dus is de documentairemaker op zoek naar een nieuwe kandidaat, die het publiek kan helpen kiezen.

Alex (20) bijvoorbeeld, die graag iemand zou ontmoeten op deze manier. Ronan was het dan weer beu te wachten op het 'juiste' meisje, en zegt elk ernstig bod te overwegen. John wil dan weer zowel seks met een man als met een vrouw. "Geld is de drijfveer, maar ik vind het ook een avontuur." Dion probeert een traumatische ervaring te verwerken, en Ryan wil gewoon dichter bij een meisje geraken dan voor een tongkus."

Het is nog niet duidelijk wanneer de documentaire/film zal uitgezonden worden.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bob marley - no woman no cry

Bob marley - No woman no cry

Klik op de foto om hem te beluisteren






Robert Nesta (Bob) Marley (Nine Miles, 6 februari 1945 – Miami, 11 mei 1981) was een Jamaicaans  reggae-artiest. Hij was een van de belangrijkste verantwoordelijken voor de doorbraak van reggae buiten Jamaica en gold tevens als belangrijk voorvechter van het rastageloof.

Bob Marley had tijdens de jaren 70 over de hele wereld enorme reggaehits, als No Woman, No Cry en I Shot The Sheriff. Hij bracht wereldberoemde reggaealbums uit als Exodus en Uprising. Samen met zijn vrouw Rita Marley is hij het symbool voor de rastafari-beweging.


In 1962, het jaar dat Jamaica onafhankelijk werd, nam Bob Marley solo zijn eerste single op Judge Not. Later dat jaar volgden nog twee andere nummers, echter zonder succes. Na al een tijdje met Bunny Livingston te hebben opgetrokken, besloten de twee om samen met Peter Tosh, een andere jongen uit de buurt een groep op te richten. Ze noemden zichzelf de Wailing Rudeboys, later werd dit The Wailing Wailers. Weer later werd dit veranderd in The Wailers. Hun eerste opname was Simmer Down (1964) voor het Studio One label van Clement "Coxsone" Dodd, één van de meest succesvolle producers van dat moment. Het nummer werd al snel een succes en vanaf dat moment waren The Wailers niet langer weg te slaan uit de Jamaicaanse hitlijsten. Deze eerste Wailers songs waren gebaseerd op de populaire dansmuziek ska. De relatie tussen de Wailers en hun producer verslechterde echter na enkele jaren. Niet alleen bleven de rechten voor de nummers in handen van Clement Dodd, ook betaalde hij hun slechts een fractie van datgene hij verdiende aan de hits. Ontevreden over deze situatie besloten de Wailers in 1967 om een eigen muzieklabel op te richten.

Bob Marley trouwde op 10 februari 1966 met Rita Anderson; een jaar later werd hun eerste kind geboren. Onder invloed van Rita kreeg Marley belangstelling voor de Rastafari-beweging. Hij zou later uitgroeien tot een van de bekendste uitdragers van dat geloof.

In 1977 kreeg Bob Marley last van een wondje aan zijn grote teen. Hij nam aanvankelijk aan dat het een voetbalblessure was maar toen de wond niet genas werd de diagnose melanoom  (huidkanker) onder zijn nagel gesteld. Hij wilde de teen niet laten amputeren omdat dat in strijd met zijn geloofsovertuiging was. De kanker sloeg vervolgens over naar zijn maag, zijn longen en zijn hersenen. In 1980 stortte hij tijdens het joggen in ten gevolge van een hersentumor. Volgens dokters had hij niet langer dan drie weken meer te leven. Toch stond Bob erop verder te reizen voor zijn volgende concert. Hij gaf zijn allerlaatste concert op 23 september in Pittsburgh, VS. Hierna werd hij te ziek om nog verder op te treden. Hij ging voor behandeling naar Duitsland, waar ook longkanker en maagkanker  werden geconstateerd. Hij besloot terug te vliegen naar Jamaica om daar te sterven, maar kwam niet verder dan Miami waar hij op 11 mei 1981  overleed. Zijn lichaam werd bijgezet in een mausoleum  in zijn geboortedorp.

In 1980 was nog wel het enorme succes Uprising uitgebracht, met de hits Could You Be Loved en Redemption Song. In 1983 werd er nog een studioalbum uitgebracht dat nog niet helemaal af was voor Bobs dood, maar het werd aangevuld met nummers die ze nog hadden liggen; Confrontation. Marley had over de hele wereld een hit met het nummer Buffalo Soldier. In 1984 werd het compilatiealbum Legend uitgebracht, dat al zijn hits bevat.




» Reageer (0)
10-05-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zeg niet langer Kiekeboe, maar De Kiekeboes

Zeg niet langer Kiekeboe, maar De Kiekeboes


Geestelijke vader Merho.


Kiekeboe is niet meer, althans de gelijknamige stripreeks. De Standaard Uitgeverij heeft de stripreeks immers een grondige restyling gegeven. De reeks gaat voortaan als 'De Kiekeboes' door het leven. Bovendien is het formaat van de albums veranderd en krijgen de personages een nieuwe look aangemeten.

De naamsverandering is vooral door commerciële belangen ingegeven. De naam 'Kiekeboe' zou in Nederland als te kinderachtig worden beschouwd. Bovendien dekt de nieuwe naam veel meer de lading. Marcel, Charlotte, Fanny en Konstantinopel beleven hun avonturen immers als een familie.

De naamsverandering gaat ook gepaard met een restyling van de personages. De zwarte broek en bruine vest van Marcel verdwijnen, net als de jeans en witte t-shirt van Fanny. In het nieuwe album 'Vrouwen komen van Mars', dat morgen in de rekken ligt en meteen het 125ste album van de populaire reeks is, zijn de resultaten van die restyling al meteen te zien.

'Kiekeboe', pardon, 'De Kiekeboes' is de best verkochte stripreeks in Vlaanderen. Elk nieuw album wordt op 90.000 exemplaren gedrukt.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vis is over 10 jaar luxeproduct

Vis is over 10 jaar luxeproduct


http://img99.imageshack.us/img99/3765/zalm.jpg


Wilde vis zal over tien tot twintig jaar een luxeproduct zijn. Zelfs de beroemde 'fish and chips' worden volgens Britse wetenschappers een maaltijd die enkel de rijken onder ons kunnen betalen.


Als we nog vis eten, zal het enkel de vis zijn uit kwekerijen die nu al de helft van alle vis in de wereld voorzien. De oorzaak is uiteraard overbevissing. In Groot-Brittannië is de voorraad vis sinds de late negentiende eeuw met liefst 94 procent afgenomen. De Britten, ooit een grote zeevaardersnatie, vangen nu amper de helft van wat ze destijds met hun zeilschepen binnenhaalden.


Kabeljauw wordt tegenwoordig vooral gevangen rond IJsland. Er wordt gevreesd dat zalm in de toekomst nooit meer voor de Britse kust zal worden gevangen. Het is een bedroevende vaststelling: we hebben één van onze voornaamste voedselbronnen op iets meer dan een eeuw tijd helemaal geplunderd.


Onze lege oceanen zijn natuurlijk geen recent probleem. Al veertig jaar weten we dat het de verkeerde kant op gaat. En toch slaagden twee generaties er niet in om hun mooie beloften waar te maken. Europa heeft één van de slechtste rapporten in de hele wereld. Een studie van professor Callum Roberts beschrijft hoe ernstig de situatie wel is. Tegenwoordig gebruiken vissers snelle boten en heel moderne technologie om op de laatste vissen te jagen.


Liefst 80 procent van de Atlantische garnalen die in de vissersnetten zitten, zou gewoon weggegooid worden. Er werd geprobeerd om het aantal dagen te beperken waarop vissers mogen uitvaren. Als antwoord zetten visserijen grotere en snellere boten in zodat de vissen nog minder kans maken.


De Europese politici zijn volgens wetenschappers de grote schuldige in het probleem. Ieder jaar krijgen ze alarmerende cijfers en ieder jaar kiezen ze voor quota die 25 tot 30 procent te hoog liggen. Een oplossing is nog niet in zicht. Eerder dit jaar kon u op Planet Watch al een unieke reeks over de overbevissing in onze oceanen lezen. Volgende maand besteden we ook veel aandacht aan de Wereld Oceaan Dag.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Algerijnse vrouw 30 jaar lang opgesloten in schapenstal

Algerijnse vrouw 30 jaar lang opgesloten in schapenstal



Een 48-jarige Algerijnse vrouw is 30 jaar lang opgesloten in een schapenstal door haar vader en broer. De twee mannen werden opgepakt. Dat melden de Algerijnse media.


Uit de eerste verklaringen van de vader blijkt dat de man, in een poging om een schandaal te vermijden, zijn dochter in de stal opsloot toen ze op 18-jarige leeftijd zwanger bleek te zijn. De politie van Adrar, in het zuiden van Algerije, trof de vrouw aan op de boerderij van de familie in het dorp Zaouia Kenta.
 

De zwaar onderkomen vrouw was vastgebonden en zat tussen de schapen en de geiten. De vrouw was niet in staat om te spreken en leek gedesoriënteerd. Volgens getuigen zouden de haren en vinger- en teennagels van de vrouw al jarenlang niet meer geknipt zijn.
 
De vrouw werd overgebracht naar het ziekenhuis. De vader en broer worden beschuldigd van opsluiting en foltering.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In 'gezonde snack' zit evenveel suiker als chocolade ijs

In 'gezonde snack' zit evenveel suiker als chocolade ijs




Sommige zogenaamde 'gezonde snacks' als graanrepen zijn overladen met suiker, ze bevatten er meer van dan chocolade roomijs, waarschuwen experts.


Graanrepen bestaan vaak voor tussen de 37 en de 50 procent uit suiker. De reep Special K met bosvruchten van Kellogg's bestaat voor 39 procent uit suiker, dan is meer dan een portie Choco Pops. Chocolade roomijs van Haagen-Dazs bevat slechts 20 procent suiker. Te veel van deze stof kan tandbederf veroorzaken en het risico op obesitas, hartziekten en diabetes verhogen.


Professor Alan Maryon-Davis: "Suiker is goedkoop en wordt vaak in grote hoeveelheden in heel wat voeding verwerkt. We moeten druk uitoefenen op de industrie om voeding te produceren dat minder suiker bevat." Fabrikanten verdedigen zich door te zeggen dat snacks voornamelijk uit natuurlijke suikers uit fruit bestaan.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fossielen van gigantische vliegende dinosaurus gevonden

Fossielen van gigantische vliegende dinosaurus gevonden



Zo zag de vliegende dinosaurus er 95 miljoen jaar geleden uit, vermoeden wetenschappers. (Illustratie Karen Carr)


Op een bouwwerf nabij de Amerikaanse stad Dallas, in Texas, werden fossielen gevonden die toebehoren aan een enorme vliegende dinosaurus, die zo'n 95 miljoen jaar geleden leefde. De gigant had een spanwijdte van bijna drie meter en een bek met meer dan 100 messcherpe tanden.

Een onderkaak van het dier, ruim 35 centimeter lang, werd gevonden door amateur-fossielenjager Lance Hall. Die mag van een succesvolle ontdekking spreken, want paleontologen hebben het over een 'opmerkelijke ontdekking'. Het beest werd 'Aetodactylus halli' gedoopt, naar zijn vinder.

Reusachtig
Hall wist nauwelijks wat hij gevonden had toen hij een stuk van de kaak uit de grond van een heuveltop op een bouwwerf zag uitsteken. "Toen ik het fossiel bloot legde, besefte ik dat het de kaak van iets was", zegt hij. "Maar ik had geen idee van welk dier. Pas toen ik het fossiel helemaal bloot legde, kon ik me een beetje beginnen voorstellen aan welk reusachtig dier het toebehoorde."


Hall schonk het fossiel aan het Shuler Museum voor Paleontologie in Dallas, waar experts het onder de loep namen. Volgens professor Timothy Myers hadden de vleugels van de vliegende dinosaurus een spanwijdte van zo'n drie meter en had het in zijn onderkaak plaats voor 54 scherpe tanden. "De vondst is extra belangrijk omdat dit been zo goed bewaard bleef", zegt de prof. "De beenderen van zulke vliegende dieren zijn enorm licht en dus slecht bestand tegen de tand des tijds."

De Aetodactylus halli behoort tot de pterosaurussen, vliegende reptielen die zo'n 200 miljoen jaar geleden het luchtruim beheersten. Zo'n 65 miljoen jaar geleden verdwenen deze dinosaurussen, de eerste gewervelde dieren die konden vliegen, van onze planeet. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Botox kan net meer rimpels veroorzaken

Botox kan net meer rimpels veroorzaken


http://img571.imageshack.us/img571/5948/botox.jpg



Botox kan je rimpels bezorgen als je het vaak gebruikt of het laat injecteren door een onervaren persoon, dat ontdekten cosmetische experts.


Professor en cosmetisch expert David Becker merkte op dat de gezichtsspieren de verlamde gebeiden door botox overcompenseren, waardoor rimpels na de injectie net duidelijker worden. Je gezicht zoekt dus naar een manier om zich uit te drukken door andere gebieden te gebruiken waar botox werd geïnjecteerd, wat leidt tot meer rimpels.


De belangrijkste plaats waar deze rimpel verschijnen is aan de brug van de neus. Deze kregen de naam konijnenlijntjes (als je je neus optrekt als een konijn komen ze tevoorschijn). Je ziet ze al opduiken bij verschillende celebs die al te veel botox kregen als Kylie Minogue en Nicole Kidman. Ze hebben prachtige, egale voorhoofden, maar ze hebben kleine rimpeltjes aan neus wanneer ze lachen.


Sommige mensen hebben de rimpels van nature, maar steeds meer vrouwen krijgen ze door botox. Dermatoloog Nick Lowe: "Als je het voorhoofd injecteert met deze stof, zullen de spieren aan de zijkant van de neus en aan de lagere brug dan sterker reageren, om de verlamde spieren door de injecties te compenseren. Je kan dit probleem voorkomen door je neus ook te laten injecteren. Ik doe dit sowieso, zeker als ik rond de ogen werk om de kraaienpootjes te verzachten. Maar dan verleg je het probleem eigenlijk weer, want dan is de kans namelijk groter dat je lijntjes onder de ogen krijgt.


De bijwerkingen van botox zijn zeldzaam, het kan je wenkbrauwen en oogleden doen verzakken, maar het kan ook je gezicht onnatuurlijk laten lijken omdat het onbeweeglijk blijft.
(br.hln)





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Historisch: veertienjarige bracht stem uit in Engeland

Historisch: veertienjarige bracht stem uit in Engeland



De veertienjarige, dus niet stemgerechtigde, Alfie McKenzie gaf toe aan de politie dat hij toch zijn stem had uitgebracht tijdens de verkiezingen vorige donderdag in Groot-Brittannië.


Alfie McKenzie uit Lancashire had per vergissing een oproepingskaart gekregen om te gaan stemmen en wou zijn stem uitbrengen tegen de Conservatieven in zijn regio. Ook in Engeland mag je nochtans pas vanaf je achttiende stemmen.

"Ik kleedde mij zo veel mogelijk als een echte Tory: een regenjas, een leesbril, stijlvolle schoenen", schreef hij in The Observer. "Ik wandelde als een aristocraat en haalde mijn beste Conservatieve accent boven, stapte het St Hilda's stemlokaal binnen, recht op de tafel af en werd naar mijn stembulletin geleid."


De schooljongen zei dat zijn geheim pas uitkwam nadat hij het aan zijn leraar had verklapt, die prompt de politie inlichtte. "Ik kwam te goed geïnformeerd en te bekwaam over bij de politie om onwetendheid in te roepen. Gelukkig zal ik niet vervolgd worden."

Alfie zei dat hij de Liberaal-Democraten wou steunen als een tactische stem tegen de Conservatieven van Wyre and Preston North. Toch won Tory-kandidaat Ben Wallace de verkiezingen daar met een meerderheid van 15.844 stemmen.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.The Doors - Riders on the Storm

The Doors - Riders on the Storm

Klik op de foto om ze te beluisteren






The Doors is een Amerikaanse band  uit de jaren 1965-1973. De naam is ontleend aan 'The Doors of Perception', de titel van een boek van Aldous Huxley, die op zijn beurt de frase had ontleend aan een gedicht van William Blake: "If the doors of perception were cleansed every thing would appear to man as it is, infinite".
Omdat de beeldbepalende zanger van de band, Jim Morrison, in de zomer van 1971 overleed, zijn sommigen van mening dat de band met zijn wegvallen ophield te bestaan. The Doors maakten rockmuziek met psychedelische melodieën en poëtische teksten.


De leden van de band schreven hun werk meestal onder invloed van de drugs zoals LSD. In de originele bezetting zagen zes studioalbums het licht. Na de dood van Jim Morrison in 1971 werden nog twee studioalbums met nieuwe nummers uitgebracht, waarop Ray Manzarek en Robby Krieger de zang overnamen. Na bijna 30 jaar kwam het tot een reünie. Onder impuls van gitarist Robby Krieger en keyboardspeler Ray Manzarek, aangevuld met Ian Astbury als vervanger van Jim Morrison, bereisden ze concertzalen onder de naam The Doors of the 21st Century. Drummer John Densmore weigert tot op heden deel te nemen aan een reünie. Zijn opstelling leidde in juli 2005 tot een rechtszaak die hij won. Het gevolg hiervan is dat de band vanaf november 2005 de naam Riders on the Storm draagt.




» Reageer (0)
09-05-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Openingsweekend Paleis op de Meir lokt 5.600 bezoekers

Openingsweekend Paleis op de Meir lokt 5.600 bezoekers




Het Paleis op de Meir in Antwerpen, dat na een grondige renovatie opnieuw zijn deuren opende dit weekend, heeft in totaal 5.600 bezoekers over de vloer gekregen. Na de grote volkstoeloop op zaterdag, werd het vandaag zelfs nog drukker.


Het Paleis had daarop geanticipeerd en was daarom vroeger opengegaan. De deuren sloten ook iets later dan oorspronkelijk gepland werd. Toch liepen de wachttijden soms nog tot twee uren op.


Wie nog geen kans zag om het Paleis te bezoeken, hoeft niet te wanhopen. Het blijft zeven dagen op zeven open en kan elke dag bezocht worden, maar dan wel na reservatie en onder leiding van een gids.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Huwelijkslijsten zijn uit, bruidsparen willen cash

Huwelijkslijsten zijn uit, bruidsparen willen cash



Wie onlangs naar een huwelijk is geweest, kan het beamen: het bruidspaar in kwestie vraagt meestal, al dan niet subtiel, om geld in plaats van cadeautjes. De aloude huwelijkslijst lijkt dan ook ten dode opgeschreven.

Uit een recent onderzoek voor het tijdschrift Wedding bleek dat 45 procent om geld vraagt en 26 procent om vouchers om de huwelijksreis te betalen. Een kleine 30 procent houdt (voorlopig) wel vast aan een huwelijkslijst.

Crisis?
Volgens Catherine Westwood is dat te dank aan de kredietcrisis. "Vroeger waren ze te beschaamd om het te vragen, maar de kredietcrisis heeft velen er toe aangezet om de traditie over boord te gooien en te opteren voor het harde geld."

Praktische reden
Ons lijkt dat er nog een andere reden aan de grondslag ligt: meer en meer koppels wonen eerst samen voor ze in het huwelijksbootje stappen. Een huis is dan al grotendeels ingericht, en dus is er niet meteen nood aan een uitgebreid servies of handdoekenset. Bovendien is het gebruik van het "zondagse" bestek en de 'gastendoeken' verdwenen.

Wie betaalt?
Bovendien blijkt ruim de helft van de koppels het trouwfeest zelf te betalen, een kwart schuift de factuur door naar de ouders. Gemiddeld gaven ze 20.000 pond uit (bijna 25.000 euro). Ook dat werkt de vraag om cash in de hand.

Zorgen om het weer
Bruiden leven erg toe naar de dag, en maken zich op voorhand dan ook veel zorgen. Dat het weer roet in het eten zal gooien (48 procent), en dat er ruzie ontstaat (28 procent). Zeventig procent van de bruiden zegt expres minder te zullen drinken omdat het anders de dag zou kunnen verpesten.  Slechts 43 procent van de ondervraagde koppels plant nog een religieuze ceremonie. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Barbotine


Barbotine


http://img683.imageshack.us/img683/6551/aspergeschaal.jpg



Barbotine is de Franse voor keramische slip, of een mengsel van klei en water dat wordt gebruikt voor het gieten of decoreren van aardewerk.




http://img522.imageshack.us/img522/9752/koffiepot.jpg




 Er zijn vele decoratieve voorwerpen mee gemaakt zoals potten, schotels, kruiken, asperge schalen  enz... 




http://img14.imageshack.us/img14/108/cachepot1.jpg






http://img291.imageshack.us/img291/8752/kruikt2.jpg






http://img194.imageshack.us/img194/208/cachepots2.jpg





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moederdag



http://img208.imageshack.us/img208/6418/moederdag.jpg


vandaag 9 mei
denk ik speciaal
aan alle moeders
jong of oud
levend of dood
ze vormen in deze wereld
een stevige band
 
hand in hand
hart in hart
ze verdienen allen
een bloempje zeer apart
al was het maar één bloem
het is het symbool
dat men aan hen denkt
 
ik stuur daarom
virtueel aan ieder een bloem
of een tuiltje in de mooiste kleuren
om hun hart op te beuren
fijne moederdag aan iedereen
ook aan de landen
waarop het een andere dag wordt gevierd


Lief moeke ik mis U nog elke dag




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Peutermeisje van 17 kan mysterie van verouderen oplossen

Peutermeisje van 17 kan mysterie van verouderen oplossen


http://static1.hln.be/static/FOTO/pe/17/0/2/media_xl_3687062.jpg?20100509090634
Brooke Geenberg (hier 16) met haar zus Carly (hier 13).


Brooke Greenberg is in werkelijkheid zeventien jaar oud maar haar lichaam en haar gedrag stemmen overeen met die van een kleine peuter. Het lijkt wel of ze "bevroren is in de tijd", zegt de TimesOnline. Amerikaanse wetenschappers zien in haar de sleutel tot het ontrafelen van het mysterie van het menselijke verouderingsproces.

Brooke is met haar 17 lentes oud genoeg om achter het stuur van een auto te kruipen in de VS, en volgend jaar zou ze er mogen stemmen, maar ze weegt amper 7,250 kilo en is maar 76 centimeter groot. Dat komt overeen met het gewicht en de lengte van een eenjarige baby.

Medische eigenaardigheid
Onderzoekers willen het genoom van Brooke ontcijferen om zo meer inzicht te krijgen in het ouder worden van de mens. Tot voor kort werd Brooke beschouwd als een medische 'eigenaardigheid'. Maar recent onderzoek van haar DNA wees uit dat het uitblijven van haar normale groeipatroon kan gelinkt worden aan een defect in die genen, die bij andere mensen instaan voor het verouderen. Als dat effectief zo is, dan kan Brooke een schat aan informatie bevatten over het menselijke verouderingsproces en over bepaalde ouderdomsziektes die in de toekomst beter bestreden zouden kunnen worden.

'Bevroren in de tijd'
"Een unieke kans voor ons", beaamt professor Richard Walker van de University of South Florida School of Medicine. "We vermoeden dat Brooke een mutatie heeft in de genen die het verouderen controleren, zodat het lijkt alsof ze bevroren werd in de tijd. Als we haar genoom kunnen vergelijken met dat van een normale versie, dan kunnen we die bepaalde genen vinden en achterhalen hoe ze precies werken."

Luiers verversen van 17-jarige
Brooke Greenberg woont met haar ouders, Howard en Melanie, en haar drie zussen in Reisterstown bij Baltimore. Haar familie ververst al zeventien jaar haar luiers en wiegt haar in slaap als een baby. Brooke vertoont wel enige vooruitgang: ze kan kruipen, lachen en giechelen als je haar kietelt, maar ze heeft nooit leren praten en ze heeft nog altijd haar melktanden.

Ouderdomsziektes?
Ze heeft ook al last gehad van levensbedreigende gezondheidsproblemen, zoals beroertes, hartaanvallen, maagzweren en ademhalingsmoeilijkheden. Alsof ze toch oud wordt zonder op te groeien. Haar vader Howard staat achter het onderzoek omdat het anderen zou kunnen helpen in de toekomst.


Waarom zijn we sterfelijk?
Professor Walker en zijn collega's hebben net een paper gepubliceerd waarin ze uitgaan van de hypothese dat Brooke een of meer beschadigde gen(en) heeft, die instaan voor de coördinatie van hoe het menselijke lichaam zich ontwikkelt en ouder wordt. "Heel misschien zou het gemuteerde gen ons een antwoord op de vraag kunnen geven: Waarom zijn wij sterfelijk?" (br.hln)




» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!