Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




10-05-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vis is over 10 jaar luxeproduct

Vis is over 10 jaar luxeproduct


http://img99.imageshack.us/img99/3765/zalm.jpg


Wilde vis zal over tien tot twintig jaar een luxeproduct zijn. Zelfs de beroemde 'fish and chips' worden volgens Britse wetenschappers een maaltijd die enkel de rijken onder ons kunnen betalen.


Als we nog vis eten, zal het enkel de vis zijn uit kwekerijen die nu al de helft van alle vis in de wereld voorzien. De oorzaak is uiteraard overbevissing. In Groot-Brittannië is de voorraad vis sinds de late negentiende eeuw met liefst 94 procent afgenomen. De Britten, ooit een grote zeevaardersnatie, vangen nu amper de helft van wat ze destijds met hun zeilschepen binnenhaalden.


Kabeljauw wordt tegenwoordig vooral gevangen rond IJsland. Er wordt gevreesd dat zalm in de toekomst nooit meer voor de Britse kust zal worden gevangen. Het is een bedroevende vaststelling: we hebben één van onze voornaamste voedselbronnen op iets meer dan een eeuw tijd helemaal geplunderd.


Onze lege oceanen zijn natuurlijk geen recent probleem. Al veertig jaar weten we dat het de verkeerde kant op gaat. En toch slaagden twee generaties er niet in om hun mooie beloften waar te maken. Europa heeft één van de slechtste rapporten in de hele wereld. Een studie van professor Callum Roberts beschrijft hoe ernstig de situatie wel is. Tegenwoordig gebruiken vissers snelle boten en heel moderne technologie om op de laatste vissen te jagen.


Liefst 80 procent van de Atlantische garnalen die in de vissersnetten zitten, zou gewoon weggegooid worden. Er werd geprobeerd om het aantal dagen te beperken waarop vissers mogen uitvaren. Als antwoord zetten visserijen grotere en snellere boten in zodat de vissen nog minder kans maken.


De Europese politici zijn volgens wetenschappers de grote schuldige in het probleem. Ieder jaar krijgen ze alarmerende cijfers en ieder jaar kiezen ze voor quota die 25 tot 30 procent te hoog liggen. Een oplossing is nog niet in zicht. Eerder dit jaar kon u op Planet Watch al een unieke reeks over de overbevissing in onze oceanen lezen. Volgende maand besteden we ook veel aandacht aan de Wereld Oceaan Dag.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Algerijnse vrouw 30 jaar lang opgesloten in schapenstal

Algerijnse vrouw 30 jaar lang opgesloten in schapenstal



Een 48-jarige Algerijnse vrouw is 30 jaar lang opgesloten in een schapenstal door haar vader en broer. De twee mannen werden opgepakt. Dat melden de Algerijnse media.


Uit de eerste verklaringen van de vader blijkt dat de man, in een poging om een schandaal te vermijden, zijn dochter in de stal opsloot toen ze op 18-jarige leeftijd zwanger bleek te zijn. De politie van Adrar, in het zuiden van Algerije, trof de vrouw aan op de boerderij van de familie in het dorp Zaouia Kenta.
 

De zwaar onderkomen vrouw was vastgebonden en zat tussen de schapen en de geiten. De vrouw was niet in staat om te spreken en leek gedesoriënteerd. Volgens getuigen zouden de haren en vinger- en teennagels van de vrouw al jarenlang niet meer geknipt zijn.
 
De vrouw werd overgebracht naar het ziekenhuis. De vader en broer worden beschuldigd van opsluiting en foltering.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In 'gezonde snack' zit evenveel suiker als chocolade ijs

In 'gezonde snack' zit evenveel suiker als chocolade ijs




Sommige zogenaamde 'gezonde snacks' als graanrepen zijn overladen met suiker, ze bevatten er meer van dan chocolade roomijs, waarschuwen experts.


Graanrepen bestaan vaak voor tussen de 37 en de 50 procent uit suiker. De reep Special K met bosvruchten van Kellogg's bestaat voor 39 procent uit suiker, dan is meer dan een portie Choco Pops. Chocolade roomijs van Haagen-Dazs bevat slechts 20 procent suiker. Te veel van deze stof kan tandbederf veroorzaken en het risico op obesitas, hartziekten en diabetes verhogen.


Professor Alan Maryon-Davis: "Suiker is goedkoop en wordt vaak in grote hoeveelheden in heel wat voeding verwerkt. We moeten druk uitoefenen op de industrie om voeding te produceren dat minder suiker bevat." Fabrikanten verdedigen zich door te zeggen dat snacks voornamelijk uit natuurlijke suikers uit fruit bestaan.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fossielen van gigantische vliegende dinosaurus gevonden

Fossielen van gigantische vliegende dinosaurus gevonden



Zo zag de vliegende dinosaurus er 95 miljoen jaar geleden uit, vermoeden wetenschappers. (Illustratie Karen Carr)


Op een bouwwerf nabij de Amerikaanse stad Dallas, in Texas, werden fossielen gevonden die toebehoren aan een enorme vliegende dinosaurus, die zo'n 95 miljoen jaar geleden leefde. De gigant had een spanwijdte van bijna drie meter en een bek met meer dan 100 messcherpe tanden.

Een onderkaak van het dier, ruim 35 centimeter lang, werd gevonden door amateur-fossielenjager Lance Hall. Die mag van een succesvolle ontdekking spreken, want paleontologen hebben het over een 'opmerkelijke ontdekking'. Het beest werd 'Aetodactylus halli' gedoopt, naar zijn vinder.

Reusachtig
Hall wist nauwelijks wat hij gevonden had toen hij een stuk van de kaak uit de grond van een heuveltop op een bouwwerf zag uitsteken. "Toen ik het fossiel bloot legde, besefte ik dat het de kaak van iets was", zegt hij. "Maar ik had geen idee van welk dier. Pas toen ik het fossiel helemaal bloot legde, kon ik me een beetje beginnen voorstellen aan welk reusachtig dier het toebehoorde."


Hall schonk het fossiel aan het Shuler Museum voor Paleontologie in Dallas, waar experts het onder de loep namen. Volgens professor Timothy Myers hadden de vleugels van de vliegende dinosaurus een spanwijdte van zo'n drie meter en had het in zijn onderkaak plaats voor 54 scherpe tanden. "De vondst is extra belangrijk omdat dit been zo goed bewaard bleef", zegt de prof. "De beenderen van zulke vliegende dieren zijn enorm licht en dus slecht bestand tegen de tand des tijds."

De Aetodactylus halli behoort tot de pterosaurussen, vliegende reptielen die zo'n 200 miljoen jaar geleden het luchtruim beheersten. Zo'n 65 miljoen jaar geleden verdwenen deze dinosaurussen, de eerste gewervelde dieren die konden vliegen, van onze planeet. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Botox kan net meer rimpels veroorzaken

Botox kan net meer rimpels veroorzaken


http://img571.imageshack.us/img571/5948/botox.jpg



Botox kan je rimpels bezorgen als je het vaak gebruikt of het laat injecteren door een onervaren persoon, dat ontdekten cosmetische experts.


Professor en cosmetisch expert David Becker merkte op dat de gezichtsspieren de verlamde gebeiden door botox overcompenseren, waardoor rimpels na de injectie net duidelijker worden. Je gezicht zoekt dus naar een manier om zich uit te drukken door andere gebieden te gebruiken waar botox werd geïnjecteerd, wat leidt tot meer rimpels.


De belangrijkste plaats waar deze rimpel verschijnen is aan de brug van de neus. Deze kregen de naam konijnenlijntjes (als je je neus optrekt als een konijn komen ze tevoorschijn). Je ziet ze al opduiken bij verschillende celebs die al te veel botox kregen als Kylie Minogue en Nicole Kidman. Ze hebben prachtige, egale voorhoofden, maar ze hebben kleine rimpeltjes aan neus wanneer ze lachen.


Sommige mensen hebben de rimpels van nature, maar steeds meer vrouwen krijgen ze door botox. Dermatoloog Nick Lowe: "Als je het voorhoofd injecteert met deze stof, zullen de spieren aan de zijkant van de neus en aan de lagere brug dan sterker reageren, om de verlamde spieren door de injecties te compenseren. Je kan dit probleem voorkomen door je neus ook te laten injecteren. Ik doe dit sowieso, zeker als ik rond de ogen werk om de kraaienpootjes te verzachten. Maar dan verleg je het probleem eigenlijk weer, want dan is de kans namelijk groter dat je lijntjes onder de ogen krijgt.


De bijwerkingen van botox zijn zeldzaam, het kan je wenkbrauwen en oogleden doen verzakken, maar het kan ook je gezicht onnatuurlijk laten lijken omdat het onbeweeglijk blijft.
(br.hln)





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Historisch: veertienjarige bracht stem uit in Engeland

Historisch: veertienjarige bracht stem uit in Engeland



De veertienjarige, dus niet stemgerechtigde, Alfie McKenzie gaf toe aan de politie dat hij toch zijn stem had uitgebracht tijdens de verkiezingen vorige donderdag in Groot-Brittannië.


Alfie McKenzie uit Lancashire had per vergissing een oproepingskaart gekregen om te gaan stemmen en wou zijn stem uitbrengen tegen de Conservatieven in zijn regio. Ook in Engeland mag je nochtans pas vanaf je achttiende stemmen.

"Ik kleedde mij zo veel mogelijk als een echte Tory: een regenjas, een leesbril, stijlvolle schoenen", schreef hij in The Observer. "Ik wandelde als een aristocraat en haalde mijn beste Conservatieve accent boven, stapte het St Hilda's stemlokaal binnen, recht op de tafel af en werd naar mijn stembulletin geleid."


De schooljongen zei dat zijn geheim pas uitkwam nadat hij het aan zijn leraar had verklapt, die prompt de politie inlichtte. "Ik kwam te goed geïnformeerd en te bekwaam over bij de politie om onwetendheid in te roepen. Gelukkig zal ik niet vervolgd worden."

Alfie zei dat hij de Liberaal-Democraten wou steunen als een tactische stem tegen de Conservatieven van Wyre and Preston North. Toch won Tory-kandidaat Ben Wallace de verkiezingen daar met een meerderheid van 15.844 stemmen.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.The Doors - Riders on the Storm

The Doors - Riders on the Storm

Klik op de foto om ze te beluisteren






The Doors is een Amerikaanse band  uit de jaren 1965-1973. De naam is ontleend aan 'The Doors of Perception', de titel van een boek van Aldous Huxley, die op zijn beurt de frase had ontleend aan een gedicht van William Blake: "If the doors of perception were cleansed every thing would appear to man as it is, infinite".
Omdat de beeldbepalende zanger van de band, Jim Morrison, in de zomer van 1971 overleed, zijn sommigen van mening dat de band met zijn wegvallen ophield te bestaan. The Doors maakten rockmuziek met psychedelische melodieën en poëtische teksten.


De leden van de band schreven hun werk meestal onder invloed van de drugs zoals LSD. In de originele bezetting zagen zes studioalbums het licht. Na de dood van Jim Morrison in 1971 werden nog twee studioalbums met nieuwe nummers uitgebracht, waarop Ray Manzarek en Robby Krieger de zang overnamen. Na bijna 30 jaar kwam het tot een reünie. Onder impuls van gitarist Robby Krieger en keyboardspeler Ray Manzarek, aangevuld met Ian Astbury als vervanger van Jim Morrison, bereisden ze concertzalen onder de naam The Doors of the 21st Century. Drummer John Densmore weigert tot op heden deel te nemen aan een reünie. Zijn opstelling leidde in juli 2005 tot een rechtszaak die hij won. Het gevolg hiervan is dat de band vanaf november 2005 de naam Riders on the Storm draagt.




» Reageer (0)
09-05-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Openingsweekend Paleis op de Meir lokt 5.600 bezoekers

Openingsweekend Paleis op de Meir lokt 5.600 bezoekers




Het Paleis op de Meir in Antwerpen, dat na een grondige renovatie opnieuw zijn deuren opende dit weekend, heeft in totaal 5.600 bezoekers over de vloer gekregen. Na de grote volkstoeloop op zaterdag, werd het vandaag zelfs nog drukker.


Het Paleis had daarop geanticipeerd en was daarom vroeger opengegaan. De deuren sloten ook iets later dan oorspronkelijk gepland werd. Toch liepen de wachttijden soms nog tot twee uren op.


Wie nog geen kans zag om het Paleis te bezoeken, hoeft niet te wanhopen. Het blijft zeven dagen op zeven open en kan elke dag bezocht worden, maar dan wel na reservatie en onder leiding van een gids.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Huwelijkslijsten zijn uit, bruidsparen willen cash

Huwelijkslijsten zijn uit, bruidsparen willen cash



Wie onlangs naar een huwelijk is geweest, kan het beamen: het bruidspaar in kwestie vraagt meestal, al dan niet subtiel, om geld in plaats van cadeautjes. De aloude huwelijkslijst lijkt dan ook ten dode opgeschreven.

Uit een recent onderzoek voor het tijdschrift Wedding bleek dat 45 procent om geld vraagt en 26 procent om vouchers om de huwelijksreis te betalen. Een kleine 30 procent houdt (voorlopig) wel vast aan een huwelijkslijst.

Crisis?
Volgens Catherine Westwood is dat te dank aan de kredietcrisis. "Vroeger waren ze te beschaamd om het te vragen, maar de kredietcrisis heeft velen er toe aangezet om de traditie over boord te gooien en te opteren voor het harde geld."

Praktische reden
Ons lijkt dat er nog een andere reden aan de grondslag ligt: meer en meer koppels wonen eerst samen voor ze in het huwelijksbootje stappen. Een huis is dan al grotendeels ingericht, en dus is er niet meteen nood aan een uitgebreid servies of handdoekenset. Bovendien is het gebruik van het "zondagse" bestek en de 'gastendoeken' verdwenen.

Wie betaalt?
Bovendien blijkt ruim de helft van de koppels het trouwfeest zelf te betalen, een kwart schuift de factuur door naar de ouders. Gemiddeld gaven ze 20.000 pond uit (bijna 25.000 euro). Ook dat werkt de vraag om cash in de hand.

Zorgen om het weer
Bruiden leven erg toe naar de dag, en maken zich op voorhand dan ook veel zorgen. Dat het weer roet in het eten zal gooien (48 procent), en dat er ruzie ontstaat (28 procent). Zeventig procent van de bruiden zegt expres minder te zullen drinken omdat het anders de dag zou kunnen verpesten.  Slechts 43 procent van de ondervraagde koppels plant nog een religieuze ceremonie. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Barbotine


Barbotine


http://img683.imageshack.us/img683/6551/aspergeschaal.jpg



Barbotine is de Franse voor keramische slip, of een mengsel van klei en water dat wordt gebruikt voor het gieten of decoreren van aardewerk.




http://img522.imageshack.us/img522/9752/koffiepot.jpg




 Er zijn vele decoratieve voorwerpen mee gemaakt zoals potten, schotels, kruiken, asperge schalen  enz... 




http://img14.imageshack.us/img14/108/cachepot1.jpg






http://img291.imageshack.us/img291/8752/kruikt2.jpg






http://img194.imageshack.us/img194/208/cachepots2.jpg





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moederdag



http://img208.imageshack.us/img208/6418/moederdag.jpg


vandaag 9 mei
denk ik speciaal
aan alle moeders
jong of oud
levend of dood
ze vormen in deze wereld
een stevige band
 
hand in hand
hart in hart
ze verdienen allen
een bloempje zeer apart
al was het maar één bloem
het is het symbool
dat men aan hen denkt
 
ik stuur daarom
virtueel aan ieder een bloem
of een tuiltje in de mooiste kleuren
om hun hart op te beuren
fijne moederdag aan iedereen
ook aan de landen
waarop het een andere dag wordt gevierd


Lief moeke ik mis U nog elke dag




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Peutermeisje van 17 kan mysterie van verouderen oplossen

Peutermeisje van 17 kan mysterie van verouderen oplossen


http://static1.hln.be/static/FOTO/pe/17/0/2/media_xl_3687062.jpg?20100509090634
Brooke Geenberg (hier 16) met haar zus Carly (hier 13).


Brooke Greenberg is in werkelijkheid zeventien jaar oud maar haar lichaam en haar gedrag stemmen overeen met die van een kleine peuter. Het lijkt wel of ze "bevroren is in de tijd", zegt de TimesOnline. Amerikaanse wetenschappers zien in haar de sleutel tot het ontrafelen van het mysterie van het menselijke verouderingsproces.

Brooke is met haar 17 lentes oud genoeg om achter het stuur van een auto te kruipen in de VS, en volgend jaar zou ze er mogen stemmen, maar ze weegt amper 7,250 kilo en is maar 76 centimeter groot. Dat komt overeen met het gewicht en de lengte van een eenjarige baby.

Medische eigenaardigheid
Onderzoekers willen het genoom van Brooke ontcijferen om zo meer inzicht te krijgen in het ouder worden van de mens. Tot voor kort werd Brooke beschouwd als een medische 'eigenaardigheid'. Maar recent onderzoek van haar DNA wees uit dat het uitblijven van haar normale groeipatroon kan gelinkt worden aan een defect in die genen, die bij andere mensen instaan voor het verouderen. Als dat effectief zo is, dan kan Brooke een schat aan informatie bevatten over het menselijke verouderingsproces en over bepaalde ouderdomsziektes die in de toekomst beter bestreden zouden kunnen worden.

'Bevroren in de tijd'
"Een unieke kans voor ons", beaamt professor Richard Walker van de University of South Florida School of Medicine. "We vermoeden dat Brooke een mutatie heeft in de genen die het verouderen controleren, zodat het lijkt alsof ze bevroren werd in de tijd. Als we haar genoom kunnen vergelijken met dat van een normale versie, dan kunnen we die bepaalde genen vinden en achterhalen hoe ze precies werken."

Luiers verversen van 17-jarige
Brooke Greenberg woont met haar ouders, Howard en Melanie, en haar drie zussen in Reisterstown bij Baltimore. Haar familie ververst al zeventien jaar haar luiers en wiegt haar in slaap als een baby. Brooke vertoont wel enige vooruitgang: ze kan kruipen, lachen en giechelen als je haar kietelt, maar ze heeft nooit leren praten en ze heeft nog altijd haar melktanden.

Ouderdomsziektes?
Ze heeft ook al last gehad van levensbedreigende gezondheidsproblemen, zoals beroertes, hartaanvallen, maagzweren en ademhalingsmoeilijkheden. Alsof ze toch oud wordt zonder op te groeien. Haar vader Howard staat achter het onderzoek omdat het anderen zou kunnen helpen in de toekomst.


Waarom zijn we sterfelijk?
Professor Walker en zijn collega's hebben net een paper gepubliceerd waarin ze uitgaan van de hypothese dat Brooke een of meer beschadigde gen(en) heeft, die instaan voor de coördinatie van hoe het menselijke lichaam zich ontwikkelt en ouder wordt. "Heel misschien zou het gemuteerde gen ons een antwoord op de vraag kunnen geven: Waarom zijn wij sterfelijk?" (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aswolk onderweg naar België

Aswolk onderweg naar België



Een deel van de aswolk afkomstig van de vulkaanuitbarsting in IJsland is opnieuw onderweg naar België. Dat laat Staatssecretaris voor Mobiliteit Etienne Schouppe weten. De wolk zou tegen deze avond het zuiden van het Belgische luchtruim bereiken. Voorlopig wordt het Belgische luchtruim niet afgesloten. Wel worden er omleidingen voorzien en is er een verhoogd toezicht op de controle van vliegtuigmotoren.

Weerman David Dehenauw bevestigt dat er een kans bestaat dat een weinig vulkaanas zondagnamiddag het zuiden van België zal bereiken. Maar het zou gaan om zeer lage asconcentraties.

Lage concentratie
"De lage concentratie as, afkomstig van de wolk die zaterdag over Noord-Spanje trok, is nog verder verdund. Prognoses van het Vulkanisch As Advies Centrum in Londen indiceren weinig gevaar voor vliegtuigen in onze regio, want nergens in België worden asconcentraties verwacht die door vliegtuigfabrikanten als gevaarlijk worden beschouwd", zegt hij zondag.

Verdund
Op satellietbeelden is nauwelijks iets te merken, maar lage concentraties beneden 6 kilometer zijn niet steeds zichtbaar, merkt de weerman op. "Op verschillende hoogtes gaat de stroming een andere richting uit, zodat de al lage concentraties nog verder verdund worden. Bovendien worden in het zuiden van het land buien voorspeld, zodat er ook as kan neerslaan. Het risico voor de luchtvaart in ons land blijft wellicht beperkt."

De volgende dagen komt er geen lucht uit IJsland naar ons land, en dus ook geen as.

Vandaag ondervindt het vliegverkeer vooral in het zuiden van Europa hinder van de aswolk. Enkele luchthavens, onder meer in het noorden van Italië en in Porto, zijn wel gesloten.




» Reageer (0)
08-05-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Huidige vrouw pakt klusjes zelf aan

Huidige vrouw pakt klusjes zelf aan


http://img15.imageshack.us/img15/7217/klusjes.jpg


Steeds meer dames nemen de klassieke klusjesrol over van hun mannen. In vergelijking met tien jaar geleden, steken vrouwen drie keer zo vaak de handen uit de mouwen als het op doe-het-zelf klusjes aankomt. Dat blijkt uit een Engelse studie.


2 op 3 vrouwen slaat regelmatig een voorraad gereedschap in. Niet enkel gereedschap trekt haar aandacht in de doe-het-zelf zaak, ook loodgieterij of beveiligingssystemen kunnen op haar interesse rekenen.


De huidige vrouw heeft geen geduld meer en wil niet langer wachten op manlief om de klusjes in en rond het huis zelf op te knappen. Het voorbeeld van hun moeders en grootmoeders die op hun wederhelft teren om een lamp te vervangen of schroef te boren, zijn de huidige dames beu.


Naast lampen vervangen, staat tuinieren bovenaan in het 'to-do' lijstje van de huidige vrouw. De voorbije maanden merken de klusjeszaken een massale verkoop van snoeischaren, spades, handschoenen en kniebeschermers voor het wieden. Deze worden voornamelijk gekocht door vrouwen.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Twee miljoen dollar voor valse Picasso

Twee miljoen dollar voor valse Picasso





Een kunstverkoopster in Los Angeles heeft toegegeven een vervalst schilderij van Picasso verkocht te hebben. Dat schrijft de Los Angeles Times. De 70-jarige Tatiana Khan pleitte schuldig en riskeert een celstraf tot 25 jaar.
 
Khan zou naar verluidt een vervalsing van Picasso's schilderij La Femme au Chapeau Bleu uit 1912 voor 2 miljoen dollar verkocht hebben. Zelf had ze een vervalser 1.000 dollar betaald voor een kopie van het schilderij. De koper vermoedde dat het om een vervalsing ging en schakelde een kunstexpert en de FBI in.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Geld op spaarboekje brengt niets meer op

Geld op spaarboekje brengt niets meer op




Voor het eerst sinds 2008 brengt een spaarboekje niets meer op. Het gemiddelde rendement is, na aftrek van inflatie, negatief: min 0,75 procent in maart, blijkt uit cijfers die de Nationale Bank.
 
De meeste banken hebben de rente op hun spaarboekjes de afgelopen maanden stapsgewijs verlaagd. De gemiddelde basisrente op de Belgische spaarmarkt is gezakt van 1,27 procent in december naar 1,15 procent in maart, aldus de Nationale Bank. Dat is lager dan de inflatie, die uitkomt op 1,9 procent. Daardoor komt het gemiddelde reële rendement van een spaarboekje in maart uit op - 0,75 procent. Dat betekent dat je koopkracht verliest door je spaargeld op de rekening te laten staan in plaats van meteen te consumeren, concludeert de krant De Morgen.
 
In de twee maanden daarvoor was er nog een positief rendement van 0,41 à 0,42 procent. Zelfs de getrouwheidspremie, de aanvulling op de basisrente die wel aan een heleboel voorwaarden verbonden is, biedt geen soelaas. Die bijkomende premie komt bij de meeste banken immers niet boven 0,5 procent.



» Reageer (3)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Al Fayed verkoopt Harrods aan koninklijke familie Qatar

Al Fayed verkoopt Harrods aan koninklijke familie Qatar





Het beroemde luxewarenhuis Harrods is niet langer in handen van de Egyptische miljardair Mohamed Al Fayed (77). De Egyptenaar heeft het luxewarenhuis verkocht aan Qatar Holding, het investeringsfonds van de koninklijke familie van Qatar.
 
De financiële details over de verkoop zijn niet bekend. Volgens de Britse zender BBC en Sky News, zou een bedrag van 1,7 miljard euro gemoeid zijn met de transactie.



Al Fayed


Al-Fayed kocht Harrods samen met zijn broer in 1985. Mohameds zoon Dodi stierf op 31 augustus 1997 samen met prinses Diana bij het verkeersongeluk aan de Pont d'Alma in Parijs.

Sinds 2003 woont Mohamed in Zwitserland, waarmee hij een overeenkomst met de Britse belastingsdienst verbrak. Hij is ook eigenaar van de Londense Premier League-club Fulham.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Celine Dion - The Power Of Love

Celine Dion - The Power Of Love

Om haar te beluisteren druk op de foto






Dion werd, als jongste van veertien kinderen, geboren in Charlemagne, Québec (Canada). Op 12-jarige leeftijd bracht haar moeder haar in contact met de manager René Angélil, die zo in haar geloofde dat hij een hypotheek op zijn huis nam om haar carrière te financieren. In 1981 kwam het eerste album van Dion uit (La Voix du bon Dieu). Hiermee werd ze in Québec een ster. Het jaar erop won ze de gouden medaille op het World Song Festival in Tokio. In de jaren die erop volgden bracht Dion meerdere albums uit met Franse chansons, die veelal over het gevoelsleven van dit jonge meisje gingen. In 1987 kwam in Canada het album Incognito uit, het eerste echte pop-album van Dion. In 1988 deed ze namens Zwitserland  mee met het Eurovisiesongfestival, dat ze won met het liedje Ne Partez Pas Sans Moi. Door de overwinning werd Dion al lichtelijk in Europa bekend. Vanaf 1988 werd er gewerkt aan Dions eerste Engelstalige album Unison dat in 1990 uitkwam. Platenlabel SONY Music had het doel voor ogen dat Dion in de VS zou doorbreken met het Engelse repertoire. Het bleek te lukken. De single Where Does My Heart Beat Now behaalde de Top 5 van de Amerikaanse Billboard Hot 100 en het album behaalde de platina status. In 1991 werd Dion benaderd door de Walt Disney Studios om haar medewerking te verlenen aan de soundtrack van de speelfilm Beauty And The Beast. Samen met zanger Peabo Bryson  nam Dion de titelsong van deze Disneyfilm op en eind 1991 groeide het nummer uit tot een groot succes. Het duet leverde Dion en Bryson zelfs een Academy Award op. Begin 1992 verscheen Celine Dion, het tweede Engelstalige album van de zangeres. Met dit album begon haar ster in de VS nog hoger te schieten dan voorheen. Met de uitgebrachte singles If You Asked Me To, Love Can Move Mountains en Nothing Broken But My Heart scoorde ze hoog in de hitlijsten.

Ook op persoonlijk vlak zit het Dion mee: in 1994 trouwde ze met haar zesentwintig jaar oudere manager René Angélil .......



» Reageer (0)
07-05-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kunstenaar maakt prachtige 3D-tekeningen uit krijt

Kunstenaar maakt prachtige 3D-tekeningen uit krijt

Klik op de foto op het filmpje te bekijken




Foto Kurt Wenner


Kurt Wenner. Een naam om te onthouden! De voormalige medewerker van de NASA blijkt een fantastisch kunstenaar te zijn. De man gebruikt zijn wiskundige talent om uit de straatstenen ware 3D-kunstwerken te laten oprijzen. Het lijken allemaal computergestuurde tekeningen, maar in werkelijkheid gebruikt Wenner alleen zijn handen en wat krijtjes.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog nooit liepen er zoveel ezels rond

Nog nooit liepen er zoveel ezels rond in Vlaanderen



Nog nooit liepen in Vlaanderen zoveel paarden rond als gezelschapsdier. Ook ezels zijn razend populair geworden. Eind april waren er in België in totaal 213.000 'paardachtigen', maar er zijn ook heel wat ongeregistreerde dieren.


Eind april 2010 waren er 111.604 rijpaarden, 37.928 pony's, 12.041 koudbloeden, 6.697 ezels, 26 zebra's en nog een slordige 50.000 niet volledig afgewerkte registratiedossiers.
 

"Er zijn naar schatting 250.000 paarden in België, waarvan drie vierde in Vlaanderen. De paardenfokkerij is in ons land een belangrijkere economie dan de zeevisserij. Belgische paarden doen het heel goed in de topsport en dat is het bewijs dat er een heel brede basis is. En over enkele maanden gaat een delegatie paardenfokkers mee op handelsmissie naar China", zegt Jan De Boitselier, manager van het Vlaamse Paardenloket, een aanspreekpunt voor de paardenwereld.
 

Guido Meul, secretaris van de Belgische Ezelvrienden, zegt dat er "niet alleen meer paarden, maar ook meer ezels zijn dan vroeger". "Die enorme opkomst is al enkele decennia aan de gang en heeft nu een hoogtepunt bereikt. Vroeger hadden veel mensen schapen en geiten, maar die hebben ze weggedaan toen er een registratieplicht kwam. En op de vrijgekomen grond hebben ze dan een ezeltje gezet."



» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!