Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




13-07-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heeft een LAT-relatie toekomst?

Heeft een LAT-relatie toekomst?



Wie zijn vrijheid niet wil opgeven, vindt een LAT-relatie ongetwijfeld de beste optie. Meer dan de helft van de koppels die het gescheiden samenleven verkiezen, kunnen alvast teren op een lange relatie. Volgens de krant Le Figaro biedt dergelijke samenlevingsvorm zeker voordelen.

De krant liet relatietherapeut Serge Hefez aan het woord. Volgens de kenner kiezen meer paren voor dergelijke vorm van samenleven door een toenemende individualistische samenleving. Vrouwen en mannen willen meer tijd voor zichzelf en stellen hun eigen ambities, interesses en carrière voorop. Een relatie wordt daardoor brozer.


Een LAT-relatie kan maar slagen als beide koppels daarvoor kiezen. Ook dienen beiden over een eigen woonst te beschikken. Enkel als ze het wensen, kunnen ze dan van elkaars gezelschap genieten.


Wanneer werkt een LAT-relatie niet? Bij een koppel in crisis, meent de therapeut. Uit het oog, uit het hart geldt vooral bij koppels die dringend moeten werken aan een relatie. De stemming om elkaar te herontdekken, ontbreekt op die manier.


Ook als er kinderen zijn, ligt een gescheiden relatie moeilijk. Het concept kan de kinderlijke perceptie van het gezin aantasten, stelt de relatietherapeut. Kinderen horen getuige te zijn van een relatie waardoor ouders best onder 1 dak leven.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouwen ontdekken de fietssport

Vrouwen ontdekken de fietssport


http://img62.imageshack.us/img62/6774/vrouwelijkefietssport.jpg


Fietsen een mannenaangelegenheid?  Niet langer, zo lijkt het. De racefiets lijkt meer en meer de vrouwen te bekoren. Alleen dit voorjaar werden 25 procent meer koersfietsen aan dames verkocht.


Volgens Vitaya krijgen dames belangstelling voor de racefiets. Waar vroeger slechts 1 op 25 fietsen aan een vrouw werd verkocht, stijgt dat aantal naar 1 op 10. En dat heeft met meer dan enkel de groeiende belangstelling van de wielersport te maken...


Fietsen is een sociaal gebeuren, wat dames sneller naar de fiets doet grijpen. Waarom zouden enkel mannen op zondag of tijdens de week met vrienden de kasseien afrijden?


Gezelligheid mag dan wel primeren, het vrouwelijk oog lonkt ook naar de fietskleding. Kledij, accessoires, schoenen en fietsen mogen gezien worden. De tijd dat enkel reclame voor de plaatselijke middenstand werd gemaakt, is al lang voorbij. Ook vrouwen vallen voor de sportieve en hippe looks van de fietstenue. Zelfs mode-ontwerpers halen de fietsbroek uit de kast in hun nieuwe collecties.


Fietsconstructeurs doen er alles aan om vrouwen te overhalen met modellen, aangepast aan het vrouwenlichaam. Een vrouw zit rechter op de fiets doordat de buizen anders geconcipieerd worden en de bredere zadels sparen het vrouwelijk achterwerk. Zelfs in de kleurenkeuze zijn er duidelijke verschillen tussen man en vrouw. Vrouwen opteren voor zachtere kleuren, mannen gaan voor felle en hevige tinten.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.The Gossip - Heavy Cross

The Gossip - Heavy Cross

Klik op de foto om ze te beluisteren





The Gossip is een Amerikaanse rockband . The Gossip bestaat uit de plus-size punkqueen en zangeres Beth Ditto, drummer Hannah Blilie en gitarist Brace Paine.



» Reageer (0)
12-07-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lesbische gevoelens kunnen groeien met de leeftijd

Lesbische gevoelens kunnen groeien met de leeftijd


http://img143.imageshack.us/img143/1944/lesbischeouders.jpg


Vrouwen kunnen zich, eerder dan mannen, op latere leeftijd aangetrokken voelen tot de eigen sekse. Tweederde van de lesbiennes ontwikkelen die gevoelens pas na hun dertigste of later. Dat blijkt uit Amerikaans onderzoek.

Wetenschapster Christan Moran van de Southern Connecticut State University in Amerika, interviewde 200 getrouwde lesbiennes. De resultaten werpen een nieuw licht op seksuele geaardheid en de vraag of de voorkeur al bij de geboorte vastligt. Zo blijkt duidelijk dat vrouwen zich vaker op volwassen leeftijd kunnen aangetrokken voelen tot dezelfde sekse.


Omgeving speelt een voorname rol. Nog moeilijker is het voor dames die na langdurige heteroseksuele relaties met kinderen zitten en toch kiezen voor een vrouw. Reacties uit de omgeving zijn dan veelal negatief omdat mensen ervan uitgaan dat ze altijd al lesbisch waren, maar daar niet voor uit durfden komen. De mogelijkheid dat een volwassen vrouw zich wel degelijk op latere leeftijd kan aangetrokken voelen tot een andere vrouw en een lesbische transformatie ondergaat, kan volgens de onderzoeker zeker wel.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Mirakelbeha' vergroot borsten met twee cupmaten

'Mirakelbeha' vergroot borsten met twee cupmaten





Een nieuwe beha, die de veelbelovende naam 'Kissing Cleavage Plunge Bra' kreeg, zou hetzelfde effect als een borstvergroting hebben en je decolleté met twee cupmaten vergroten.


De beha werd gelanceerd door het lingeriemerk Ann Summers en belooft voor de prijs van 26 euro een natuurlijke lift aan de borsten te geven. Uit een enquête bij 100 vrouwen blijkt dat 98 procent van hen vindt dat de beha aanzienlijk haar boezem vergroot. Een speciale technologie zorgt ervoor dat de vullingen in de cups niet opwarmen, waardoor dit kledingstuk ideaal is voor warme zomerdagen.


Een woordvoerder van Ann Summers: "We hebben eindelijk een technologie ontdekt die ervoor zorgt dat vrouwen een indrukwekkende decolleté krijgen zonder aan comfort te verliezen. De siliconen zijn heel licht en zetten zich naar de vorm van je borst." Deze nieuwe beha moet de strijd aangaan met een gelijkaardig model van de Britste winkelketen Marks & Spencer, dat eerder deze maand gelanceerd werd.





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verkeersbelasting niet betalen betekent auto achterlaten

Verkeersbelasting niet betalen betekent auto achterlaten



De controles op de verkeersbelasting worden vanaf deze week verscherpt. Dat kondigt de federale overheidsdienst (FOD) Financiën vandaag aan. Concreet zullen tijdens controles op de openbare weg bestuurders die hun verkeersbelasting niet hebben betaald, dat onmiddellijk moeten doen of hun voertuig achterlaten.

De verkeerbelasting en de belasting op de inverkeerstelling brengen ieder jaar meer dan 1,5 miljard euro op, zegt Financiën. Er zou echter ook elk jaar tien procent onbetaald blijven, vandaar dat men de controles wil verscherpen.
 

In het verleden bleef de controle op de verkeersbelasting beperkt tot de klassieke invorderingsprocedure, met het versturen van brieven en eventueel loonbeslag of deurwaarder. In het kader van de programmawet van eind vorig jaar krijgen de controleurs nu ook de wettelijke mogelijkheid om voertuigen te immobiliseren en hebben ze moderne technische middelen ter beschikking. Het gaat dan bijvoorbeeld om mobiele betaalterminals, zodat de bestuurder onmiddellijk met zijn debetkaart kan betalen.
 

Gebeurt dit niet, dan wordt het voertuig geïmmobiliseerd en krijgt de bestuurder een overschrijvingsformulier mee. Hij moet de verschuldigde som binnen de vier dagen betalen, zoniet wordt zijn wagen in beslag genomen. Als betaling uitblijft, kan de rechter uiteindelijk beslissen om het in beslag genomen voertuig te verkopen. De controles deze week worden uitgevoerd door de dienst douane en accijnzen, samen met de fiscus.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoeveel kost een ideaal leven?

Hoeveel kost een ideaal leven?



De sleutel tot geluk? Een salaris van 120.000 euro per jaar, een Aston Martin voor het huis, een schitterend lichaam en meer tijd met gezin en dierbaren, zo antwoordden duizenden Britten.


Twee kinderen, twee vakanties per jaar en een werkweek van 21 uren: zo ziet het ideale sprookjesleven van de gemiddelde Brit eruit. 85 procent van de ondervraagden is immers niet tevreden met de huidige levenswandel en droomt om ooit iets aan hun saaie bestaan te kunnen veranderen.


Het onderzoek, uitgevoerd door Sky Broadband, toont voorts aan dat bijna iedereen liever parttime wil werken. 1 op 3 wil graag zijn eigen baas zijn, 1 op 5 zou het werk helemaal aan kant schuiven. 
Hoe dat financieel met het wenslijstje te rijmen valt, is een ander gegeven. Jaarlijks willen de Britten een flinke duit verdienen, graag om zich een Austin Martin of een huis ter waarde van 1,6 miljoen pond, aan te schaffen.


"Heel wat Britten verbinden een gelukkiger leven aan meer geld, grotere huizen en mooiere auto's, maar gelukkig linken niet alle mensen een ideaal leven aan meer kapitaal", stellen de onderzoekers. "Kinderen hebben, een goede partner en een goed huwelijk lijken ook belangrijk. Ideaal lijkt het om vier uur per dag met kinderen of dierbaren te kunnen doorbrengen, al is 2,5 uur 'quality-time' ook een mooi alternatief".


Een beter bestaan kan niet zonder prachtig lichaam. Zowel vrouwen als mannen hopen hun ideaal streefgewicht ooit te kunnen bereiken. En liefst voor de leeftijd van 42 jaar, want dan kunnen ze nog jaren profiteren van hun vele realisaties.





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe culitrend: serveer een dessertendiner

Nieuwe culitrend: serveer een dessertendiner



Gek op desserts? Het dessertendiner, de nieuwste culitrend, doet zoetebekken beslist watertanden. Restaurants in New York, Barcelona en Amsterdam serveren al langer 'desserts only'. In deze restaurants krijg je een volledig menu geserveerd, bestaande uit een voordessert, hoofddessert en nadessert.


Carte d'Or lanceert deze trend in België om culinaire levensgenieters te inspireren om zelf aan de slag te gaan. Meester patissier Fabrice Collignon en sommelier Steve Bette slaan voor Carte d'Or de handen in elkaar en creëren een dessertenmenu om je vingers bij af te likken.







Het idee is eenvoudig: een dessertendiner is volledig samengesteld uit desserts. Op het menu staat een fris en fruitig voordessert, een warm en hartig hoofddessert en een krachtig en intens nadessert. Carte d'Or vroeg topchef Fabrice Colligon en sommelier Steve Bette
om dit idee te interpreteren.


VOORDESSERT

Het frisse en fruitige voordessert wordt door Fabrice Collignon vertaald in een verfrissend citroengerechtje. De basis is citroensorbet, een zanddeegkoekje en citroen-basilicum gelei worden toegevoegd en de afwerking gebeurt met een crème van aardbeien uit Wépion.



HOOFDDESSERT
De vertaling van een warm en romig hoofddessert wordt gebracht in de vorm van een torentje van stracciatella-ijs met speculoosbiscuit, overgoten met een warme en smeuïge cacao-chocoladesaus, voor de finishing touch.



NADESSERT
Het sterk en intens nadessert van de hand van Fabrice Collignon, is puur verwennerij: een yoghurtmousse met amandelen, koffie-ijs, caramel met koffie, peperkoek en anijs voor de intense touch, laten het diner in schoonheid en met een enorme intensiteit afsluiten.








Hoe maak je het dessertendiner van Carte d'Or nu thuis voor
vrienden klaar? Laat je inspireren door de recepten op www.cartedor.be. Je vindt er ook nuttige tips over hoe je een dessertendiner organiseert. Vanaf 21 juni is er een Carte d'Or receptenboekje beschikbaar in de Belgische supermarkten.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Concert in Paleis voor Schone Kunsten onderbroken door overstroming

Concert in Paleis voor Schone Kunsten onderbroken door overstroming




Tijdens het onweer van zaterdag is het Paleis voor Schone Kunsten het slachtoffer geworden van zware overstromingen. Een gospelconcert dat gepland stond in het kader van de feestelijkheden rond de vijftigste verjaardag van de Congolese onafhankelijkheid werd om veiligheidsredenen onderbroken. Dat meldt Bozar .


In geen tijd stond er gisteren 5 centimeter water in de backstage van de Henry Le Boeufzaal. Vandaar zocht het water zich een weg naar het podium, waardoor de artiesten gevaar liepen op elektrocutie. Het podium van de Kamermuziekzaal en de loges liepen eveneens onder water. De Canadese groep Krystaal kon daardoor niet meer optreden in de Henry Le Boeufzaal.


De overstromingen hebben ook schade toegebracht aan het orgel in de Henry Le Boeufzaal, een uitzonderlijk patrimonium dat al enkele jaren een grondige restauratie onderging en waarvan de volgende fase voorzien was na 21 juli. Hoewel de precieze impact van de overstroming op het orgel nog moet worden onderzocht, staat nu al vast dat het restauratieproject ernstige vertragingen zal oplopen. De organisatie stelde ook waterinfiltraties vast in de pas gerestaureerde tentoonstellingszalen; echter zonder erg voor de werken die momenteel worden geëxposeerd in het kader van enkele tentoonstellingen.


Het Paleis voor Schone Kunsten krijgt bij elk zwaar onweer te kampen met wateroverlast. "Structurele problemen die verband houden met de waterdichtheid en afwateringscapaciteit van het dak en met de ouderdom van het rioleringsnetwerk onder het gebouw, liggen aan de oorsprong van het probleem", luidt het.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Inscriptie van 3.400 jaar oud ontdekt in Jeruzalem

Inscriptie van 3.400 jaar oud ontdekt in Jeruzalem



In Jeruzalem is onlangs de oudste inscriptie ontdekt die tot dusver in de Heilige Stad gevonden werd. Het gaat om een stukje van een kleitablet dat 3.400 jaar oud is, zo hebben archeologen bekendgemaakt.


Op het fragment van amper 2 centimeter op 2,8 staan letters in Akkadisch spijkerschrift, de taal die toen in de diplomatieke relaties werd gebruikt. De inscriptie getuigt volgens de vorsers van het belang dat Jeruzalem al in het bronzen tijdperk had.


Het fragment werd in het oostelijke deel van de stad gevonden (dat na de oorlog van 1967 door Israël geannexeerd werd). Het is te klein om een volledige zin te ontcijferen, maar volgens assyrioloog Wayne Horowitz van de Hebreeuwse universiteit van Jeruzalem, die belast is met de ontcijfering, geeft de uitstekende kwaliteit van het opschrift aan dat het van de hand van is van "een hoogopgeleid kopiist, waarschijnlijk ten dienste van een koning van Jeruzalem".




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bangles- Manic Monday

Bangles - Manic Monday

Klik op de foto om hun te beluisteren






The Bangles is een Amerikaanse pop- en rockband.

De groep werd in januari 1981 opgericht door de zussen Vicki en Debbi Peterson, wat later kwamen Susanna Hoffs en Annette Zilinskas erbij. Oorspronkelijk opereerden ze onder de naam The Colors, later dat jaar werd dit The Bangs, om uiteindelijk in 1982 The Bangles te worden. De naam werd bedacht door geluidstechnicus Erik Visser die toen het geluid voor hen deed in de Lhasa Club in Hollywood. In dat jaar werd ook Zilinskas vervangen door Michael Steele, ooit nog bassiste bij The Runaways.

In 1984 verscheen het eerste album All Over The Place, met een eerste bescheiden hitje Going Down To Liverpool. Het tweede album Different Light is echter de doorbraak. De single Manic Monday, die gecomponeerd werd door Prince onder de schuilnaam Christopher, was een wereldhit. Met de single Walk Like An Egyptian deden ze dat succes nog een keer over, ook dat nummer stond wereldwijd op nummer 1. The Bangles waren tevens de eerste meidengroep waarvan de leden zelf hun instrumenten bespeelden, die in Nederland een nummer 1 haalde.

Het succes zorgde ook voor tweedeling; Susanna Hoffs werd gezien als het middelpunt terwijl The Bangles op de eerste plaats een band was met meerdere leadzangeressen. Met het album Everything uit 1988, dat de hitsingle Eternal Flame voortbracht, namen de geruchten toe dat de groep uit elkaar zou gaan. In 1989 is het zover, Susanna Hoffs besluit een solocarrière te beginnen en scoort in 1991 een hit met My Side of the Bed.

In 2000 kwamen The Bangles echter weer bij elkaar en besloten het nummer Get the Girl op te nemen voor de film Austin Powers: The Spy Who Shagged Me. In 2003 kwam het artistiek geslaagde maar commercieel geflopte album 'Doll Revolution' uit. In april 2005 besluit Michael om de band te verlaten en gaan de Bangles aanvankelijk als trio verder, maar op 31 december 2005 komt er toch een aanvulling; Abby Travis.




» Reageer (0)
11-07-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paul Signac 1863 - 1935 was een Frans kunstschilder


Paul Signac 1863 - 1935  was een Frans kunstschilder



http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/paulsignac.jpg?t=1278854542




Paul Signac (Parijs, 11 november 1863  – aldaar, 15 augustus 1935) was een Frans kunstschilder  en graficus. Hij was een van de oprichters van de Salon des Indépendants (1884).




http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Paul-Signac-1.jpg?t=1278854371




Signac begon met schilderen in 1882. Hij werd beïnvloed door Claude Monet en Guillaumin. Hij werkte met Georges Seurat aan de theoretische grondslagen betreffende kleurwerking die het uitgangspunt vormden voor het neo-impressionisme. In deze richting paste hij het pointillisme (ook divisionisme genoemd) consequent toe. Net als Seurat mengde hij zijn kleuren alleen met wit. Signac is tot aan zijn dood overtuigd woordvoerder en uitvoerder van het Neo-Impressionisme geweest. Hij heeft naast Seurat vele kunstenaars geïnspireerd, velen hebben al na enkele jaren het pointillisme de rug toegekeerd omdat het enerzijds veel werk was en de leer vrij streng en strikt.




http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Paul-Signac-2.jpg?t=1278854716




Het pointillisme had in Frankrijk o.a. de volgende bekendste volgelingen: Camille Pissarro, Maximilien Luce, Henri Edmond Cross, Henri Le Sidaner. Belgische volgelingen: o.a. Théo Van Rysselberghe, Georges Lemmen en Henri van de Velde. Ook in Nederland is de stroming een tijd 'in' geweest met bekende namen als o.a. Jan Toorop, Ferdinand Hart Nibbrig, Johan Joseph Aarts, Jan Vijlbrief en de mindere Henk Bremmer (wel belangrijk als kunst-adviseur voor o.a. mevrouw Kröller-Müller).




http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Signac-haven-rotterdam.jpg?t=1278854991
De haven van Rotterdam



Hij schilderde voornamelijk havens en schepen en werkte zowel op locatie als in zijn atelier. Van veel schilderijen werd op locatie een studie in aquarel gemaakt, soms met extra aantekeningen qua kleuruitwerkingen voor het latere schilderij. Anders dan de secuur uitgewerkte neo-impressionistische of pointillistische schilderijen zijn de aquarellen snel maar zeker virtuoos gepenseeld. Na ongeveer 1890 werd zijn pointillé wat groter neergezet. In zijn beste werken wordt door optische menging een harmonische en uitermate sterke lichtwerking verkregen.




http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Paul-Signac-5.jpg?t=1278854642




Zijn invloed is groter dan vaak wordt gedacht. In 1904 logeerde één van de grootste en bekendste kunstenaars van de 20e eeuw bij hem in zijn villa te Saint Tropez. Deze kunstenaar, Henri Matisse was de grondlegger van het in beginsel door Neo-Impressionisme geïnspireerde Fauvisme.




http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Paul-Signac-3.jpg?t=1278855179



Wat is pointillisme



Het pointillisme is een schildertechniek die vooral aan het eind van de negentiende eeuw werd beoefend. Het pointillisme is nauw verwant aan het divisionisme, een meer technische variant op deze techniek.

Het pointillisme is als artistieke stroming in Frankrijk ontstaan, als uitloper van het impressionisme en waarbij het de bedoeling was het licht te accentueren door het analyseren van de kleuren.

Pointillisme heeft een wetenschappelijke achtergrond. In de traditionele schilderkunst worden de verschillende kleuren gemaakt door verf te mengen in de juiste kleur en die op het doek aan te brengen. In het pointillisme worden verfstippen in primaire kleuren op het doek aangebracht. De werking van de menselijke hersenen maakt dan dat er een secundaire kleur wordt waargenomen. Door bijvoorbeeld kleine rode en gele stippen naast elkaar te zetten ziet men oranje. De stippen worden meestal gezet op een witte achtergrond. Pointillistische schilderijen blinken uit door de zeer heldere, bijna lichtgevende, indruk die ze maken.

Bij de eerste pogingen van Georges Seurat, in 1882, had men het oorspronkelijk over divisionisme. Het bleef inderdaad bij het naast elkaar plaatsen van kleine zuivere, complementaire kleurvlekken, die de gewenste kleurtint produceren in het oog van de kijker, onder invloed van simultane contrasten. Verfijnd tot puntjeswerk had Seurat het, in 1884, over "chromoluminarisme" in zijn werk "Een zwempartij te Asnières" (zie bij Georges Seurat), op de expositie van de Indépendants.

Ook Paul Signac en Camille Pissarro waren enthousiaste beoefenaars van deze door latere expressionisten als te analytisch en gekunsteld ervaren werkwijze.

Toch werd het divisionisme, na 1904, een van de belangrijkste inspiratiebronnen van het fauvisme en het expressionisme. Ook het latere kubisme en het futurisme ontliepen de invloed van het divisionisme niet.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sociaal contact helpt kanker verslaan

"Sociaal contact helpt kanker verslaan"



Onderzoek bij zieke muizen toont aan dat hun kankertumoren enorm konden krimpen of zelfs volledig verdwijnen als ze met meer andere muizen in contact kwamen dan normaal. Dat blijkt uit een artikel van geneticus Matthew During, gepubliceerd in het vakblad Cell.

"De interactie van dieren en hun omgeving heeft een diepe invloed op de groei van kanker, meer dan we mogelijk hadden geacht. Muizen zijn van nature sociale dieren, die voor experimenten in groepjes van vijf worden gehouden, zodat ze de hele dag kunnen spelen.

Voor het experiment plaatsten we de muizen met tumoren in 'verrijkte' omgevingen, met 15 tot 20 dieren. Ze kregen meer plaats en meer speeltjes, wat de kanker soms gewoonweg helemaal deed verdwijnen."

Massa en volume
During legt uit dat de tumoren gemiddeld met 77 procent in massa krompen en 43 procent in volume. Eén op twintig muizen vertoonde na drie weken in hun nieuwe thuis geen enkel spoor van ziekte meer. Bij de controlegroep werden deze resultaten nooit gehaald.

Complexe sociale dimensie
"De complexiteit van de sociale dimensie is de sleutel tot de verklaring van dit verband. De dieren vertoonden lagere niveau's van leptine, een hormoon geproduceerd door vet, wat een significante aanduiding is voor een verandering in metabolisme. Ook een chemische stof in de hersenen, bekend als BDNF (brain derived neutrophic factor), deed de tumoren krimpen. Tegelijk bleek een bepaald soort stress ook voordelig.

Stress
"Mensen denken altijd dat stress slecht is. Maar deze dieren zijn niet zomaar gelukkig. Het doel is dus niet minder stress te hebben, het doel is om een rijker leven te leiden, zowel sociaal als fysiek. Je moet uitgedaagd worden", aldus During.

Familie en vrienden
Ook al is het niet honderd procent zeker dat dit effect bij mensen even sterk zou zijn, het doet de wetenschapper besluiten dat een sociaal contact kan helpen om kanker te verslaan. Zieke mensen zouden moeten aangemoedigd worden om vrienden en familie te zien, en in contact te blijven al is het maar per e-mail of per telefoon. Dat maximaliseert hun kansen op herstel.

Behandelingen
Tegelijk wordt gedroomd van een nieuw soort behandelingen voor kanker, waarbij ook de omgeving aangepast wordt, en mentale en sociale uitdagingen aangegaan moeten worden. Ondertussen moet ook uitgezocht worden wat mensen nodig hebben om het niveau BDNF te verhogen.

"Eigenlijk hebben we aangetoond dat we een ziekte als kanker niet geisoleerd mogen bekijken. Te lang focussen dokters op wat ze kennen: operaties, chemotherapie, radiotherapie. Levensstijl en hersenen erbij betrekken was 'te soft'", besluit During.

De vraag is wel hoe lang dit effect aanhoudt. Als de muizen terug in hun rustige omgeving geplaatst worden, hervallen ze dan? En op welk moment stopt het effect van de extra  uitdagingen, en wordt die zelfs eerder een last? Op deze vragen is nog geen antwoord.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Weldra speciaal toegangspasje voor recreatiedomeinen?


Weldra speciaal toegangspasje voor recreatiedomeinen?


http://img130.imageshack.us/img130/7148/recreatiedomein.jpg


Vlaams minister van Toerisme Geert Bourgeois (N-VA) bestudeert de mogelijke invoering van een speciaal toegangspasje voor recreatiedomeinen. Binnenlandse Zaken schiet het voorstel niet meteen af.

Jo Delvaeye, directeur van Recreatieoord Kluisbos, lanceerde het idee voor het pasje. Wie er eentje kan voorleggen, mag het domein binnen. Wie er geen heeft, moet buiten blijven.

"Ik geef toe dat het een ingrijpende maatregel is. Maar hij is nodig om het probleem aan te pakken, want de overlast keert jaar na jaar terug", klinkt het in Het Nieuwsblad. "Bovendien is het een eerlijk systeem, want er worden geen groepen geviseerd. Alleen de personen die zich misdragen worden ermee gestraft."
Stadionverbod

Binnenlandse Zaken beweert dat het systeem enkel zal werken als er een uitgebreide databank van amokmakers wordt aangemaakt. "Die moet dan beheerd worden. Zoals de voetbalbond dat doet voor het systeem van stadionverboden. Misschien kan Bloso of Toerisme Vlaanderen die taak op zich nemen."

Vlaams minister van Toerisme Geert Bourgeois (N-VA) kondigt een overleg aan. (br.Vandaag.be)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Unieke viool moet 14 miljoen euro kosten

Unieke viool moet 14 miljoen euro kosten


http://img822.imageshack.us/img822/5066/vieuxtemps.jpg



Een viool, meer niet. Toch niet voor het oor van een leek maar kenners weten beter. De Vieuxtemps is een wonderbaarlijk instrument. De crème de la crème en de natte droom van alle violisten maar aan die ultieme droom hangt een peperduur prijskaartje. Het unieke instrument moet 14 miljoen euro kosten.

Het juweeltje behoort toe aan een Oostenrijkse miljonair maar hij wil de viool nu verkopen. Niet voor het geld maar de man wil "een goede thuis" vinden voor het unieke stuk. Sinds 1741 laten de beste musici de strijkstok over de snaren van de Vieuxtemps glijden en allemaal zijn ze het erover eens: de klank is uniek, meldt de Duitse krant Express.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Krokodil van 3 meter wandelt door straten in Frankfurt


Krokodil van 3 meter wandelt door straten in Frankfurt





Verschillende inwoners van Frankfurt liepen gisteren in de stad plots een drie meter lange krokodil tegen het lijf.


De politie kreeg vanochtend verschillende telefoontjes dat mensen een krokodil hadden zien rondlopen op een bouwwerf. Ter plaatse troffen ze het 170 kilogram wegende reptiel van 65 jaar aan. De eigenaar werd al snel gelokaliseerd: vlakbij was een show met reptielen aan de gang. Het vangen van het beest werd door de politie met plezier aan de experts overgelaten.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.David Bowie - My Death

David Bowie  - My Death

Klik op de foto om hem te beluisteren






David Robert Jones, beter bekend onder zijn artiestennaam David Bowie (Brixton, 8 januari 1947) is een Engelse  muzikant. Hij wordt gezien als een uiterst invloedrijk rockmuzikant, artiest  en acteur, vanaf de jaren zestig tot heden.

David Bowie werd bekend vanwege wereldhits zoals Changes, Ziggy Stardust, Let's Dance, Dancing In The Street, Heroes en Under Pressure. In Nederland had Bowie vijf nummer één hits. Daarnaast is hij bekend van de verschillende imago's, die vooral in de jaren zeventig excentriek te noemen waren.


David Bowie is geboren in Brixton (stadsdeel van Londen), maar is opgegroeid in Bromley, in het graafschap Kent. Toen Bowie 15 was, werd zijn linkeroog in een gevecht met een vriend beschadigd toen deze hem met zijn vuist in het gezicht raakte. Na enkele operaties kan David Bowie nog wel zien met zijn beschadigde oog, zij het in mindere kwaliteit. De pupil kan, door de beschadiging, niet meer reageren op licht-variaties waardoor het linkeroog permanent een bruine kleur lijkt te hebben. Hierdoor lijkt het dat hij op het eerste gezicht twee verschillend gekleurde ogen heeft, wat later een van zijn handelsmerken zal worden .........







» Reageer (0)
10-07-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Octopaul stuurt Oranje naar af

Octopaul stuurt Oranje naar af



http://static0.hln.be/static/FOTO/pe/9/0/13/media_xl_3790813.jpg?20100709170756


Het verdict is gevallen: volgens Octopus Paul wint Spanje zondag de wereldbeker. De inktvis uit het Sea Life Aquarium in het Duitse Oberhausen voorspelde tot nu toe alle wedstrijden van het Duitse elftal goed.

Zopas was live te zien dat Paul de Spaanse mossel boven de Nederlandser verkoos. Dat zou dus betekenen dat Oranje zondagavond geen wereldkampioen wordt, maar dat Spanje de wereldbeker mee naar huis mag nemen.


Wie is Octopaul


http://static2.hln.be/static/FOTO/pe/7/15/11/media_l_3790811.jpg?20100709170654


Paul - wetenschappers noemen hem Octopus Vulgaris - werd voor de Engelse kust van de Atlantische Oceaan gevangen. Hij heeft drie harten, negen hersenen en één favoriete arm. Die gebruikt hij meer dan de andere zeven om zijn 'dagelijks werk' uit te voeren. De inktvis weegt 500 gram.


Naar alle waarschijnlijkheid zullen we Paul bij het volgende WK voetbal niet meer tegenkomen. De kerel is inmiddels tweeëneenhalf jaar oud. Gemiddeld worden zijn soortgenoten drie jaar. Paul zal dus Brazilië 2014 niet halen.


Het orakel van Oberhausen kan bijgevolg van een voetbalvrije oude dag genieten in zijn aquarium met 1.500 liter water dat, bij voorkeur, 15 graden Celsius warm is. De knaap heeft trouwens een persoonlijke verzorger. Die verliest Paul tijdens de openingsuren van het waterpark geen seconde uit het oog.


Je kan Paul altijd plezieren met een stukje koolvis uit Alaska. Op zijn menu staan eveneens mosselen, maar daarvan krijgt hij er niet meer dan drie per dag.


Voor een wereldwijd bekende superster leidt de inktvis eigenlijk een sober leven. Hoewel hij duizenden fans heeft - en evenveel mensen die hem liever gefrituurd zouden zien - heeft Paul nog nooit seks gehad. Misschien een ideetje voor de mensen van Sealife Oberhausen om hun poulain eens lekker te verwennen als ook zijn voorspellingen voor de kleine en grote finale van het WK uitkomen?



http://static3.hln.be/static/FOTO/pe/4/12/8/media_xl_3790808.jpg?20100709170527





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgen vergeten massaal pincode identiteitskaart

Belgen vergeten massaal pincode identiteitskaart




Tussen 1 januari 2010 en vrijdag 9 juli hebben maar liefst 92.361 Belgen bij het ministerie van Binnenlandse Zaken een nieuwe pincode voor hun identiteitskaart aangevraagd omdat ze hun code vergeten waren. Dat schrijven de kranten van Corelio.

Bij een elektronische identiteitskaart horen een pukcode en een pincode. Die codes heb je bijvoorbeeld nodig om bij het gemeentebestuur een adreswijziging te laten doorvoeren of om via Tax on Web je belastingaangifte te doen.

Tussen midden juni en 31 december 2009 vroegen 87.443 Belgen bij hun gemeentebestuur om een nieuwe pincode omdat ze hun code vergeten waren. Dit jaar, tussen 1 januari en vrijdag 9 juli, waren dat er al 92.361 of gemiddeld 3.552 per week. Pieken doen zich voor in juni, wanneer velen aan hun belastingaangifte beginnen en vaststellen dat ze de codes missen om zich met hun identiteitskaart en kaartlezer in te loggen op de website van Tax on Web. De week van 14 juni was er een piek met 5.699 aanvragen.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Inbreker is wasbeertje in voorraadkast

Inbreker is wasbeertje in voorraadkast


http://img713.imageshack.us/img713/1369/wasbeer2.jpg


Een bewoner hoorde gestommel in huis en belde meteen de politie in Salzböden. De agenten gingen op zoek naar de dader en vonden haar in de kast met proviand. Het ging om een wasbeertje.

De agenten hadden alle moeite van de wereld om het diertje uit de kast te krijgen. Toen het lukte ging het op de vlucht door het huis. Ze probeerden het te vangen en in een tapijt te rollen maar dat lukte niet meteen. Uiteindelijk lukte het toch om het wasbeertje in een hoek te drijven van het balkon en het te vangen. Het diertje werd van het balkon gezet en liep de donkere nacht in. De bewoner van het huis was blij met de voorbeeldige politie-inzet. De agenten hadden het na de interventie over een "niet-alledaagse interventie."




» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!