Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




11-07-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sociaal contact helpt kanker verslaan

"Sociaal contact helpt kanker verslaan"



Onderzoek bij zieke muizen toont aan dat hun kankertumoren enorm konden krimpen of zelfs volledig verdwijnen als ze met meer andere muizen in contact kwamen dan normaal. Dat blijkt uit een artikel van geneticus Matthew During, gepubliceerd in het vakblad Cell.

"De interactie van dieren en hun omgeving heeft een diepe invloed op de groei van kanker, meer dan we mogelijk hadden geacht. Muizen zijn van nature sociale dieren, die voor experimenten in groepjes van vijf worden gehouden, zodat ze de hele dag kunnen spelen.

Voor het experiment plaatsten we de muizen met tumoren in 'verrijkte' omgevingen, met 15 tot 20 dieren. Ze kregen meer plaats en meer speeltjes, wat de kanker soms gewoonweg helemaal deed verdwijnen."

Massa en volume
During legt uit dat de tumoren gemiddeld met 77 procent in massa krompen en 43 procent in volume. Eén op twintig muizen vertoonde na drie weken in hun nieuwe thuis geen enkel spoor van ziekte meer. Bij de controlegroep werden deze resultaten nooit gehaald.

Complexe sociale dimensie
"De complexiteit van de sociale dimensie is de sleutel tot de verklaring van dit verband. De dieren vertoonden lagere niveau's van leptine, een hormoon geproduceerd door vet, wat een significante aanduiding is voor een verandering in metabolisme. Ook een chemische stof in de hersenen, bekend als BDNF (brain derived neutrophic factor), deed de tumoren krimpen. Tegelijk bleek een bepaald soort stress ook voordelig.

Stress
"Mensen denken altijd dat stress slecht is. Maar deze dieren zijn niet zomaar gelukkig. Het doel is dus niet minder stress te hebben, het doel is om een rijker leven te leiden, zowel sociaal als fysiek. Je moet uitgedaagd worden", aldus During.

Familie en vrienden
Ook al is het niet honderd procent zeker dat dit effect bij mensen even sterk zou zijn, het doet de wetenschapper besluiten dat een sociaal contact kan helpen om kanker te verslaan. Zieke mensen zouden moeten aangemoedigd worden om vrienden en familie te zien, en in contact te blijven al is het maar per e-mail of per telefoon. Dat maximaliseert hun kansen op herstel.

Behandelingen
Tegelijk wordt gedroomd van een nieuw soort behandelingen voor kanker, waarbij ook de omgeving aangepast wordt, en mentale en sociale uitdagingen aangegaan moeten worden. Ondertussen moet ook uitgezocht worden wat mensen nodig hebben om het niveau BDNF te verhogen.

"Eigenlijk hebben we aangetoond dat we een ziekte als kanker niet geisoleerd mogen bekijken. Te lang focussen dokters op wat ze kennen: operaties, chemotherapie, radiotherapie. Levensstijl en hersenen erbij betrekken was 'te soft'", besluit During.

De vraag is wel hoe lang dit effect aanhoudt. Als de muizen terug in hun rustige omgeving geplaatst worden, hervallen ze dan? En op welk moment stopt het effect van de extra  uitdagingen, en wordt die zelfs eerder een last? Op deze vragen is nog geen antwoord.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Weldra speciaal toegangspasje voor recreatiedomeinen?


Weldra speciaal toegangspasje voor recreatiedomeinen?


http://img130.imageshack.us/img130/7148/recreatiedomein.jpg


Vlaams minister van Toerisme Geert Bourgeois (N-VA) bestudeert de mogelijke invoering van een speciaal toegangspasje voor recreatiedomeinen. Binnenlandse Zaken schiet het voorstel niet meteen af.

Jo Delvaeye, directeur van Recreatieoord Kluisbos, lanceerde het idee voor het pasje. Wie er eentje kan voorleggen, mag het domein binnen. Wie er geen heeft, moet buiten blijven.

"Ik geef toe dat het een ingrijpende maatregel is. Maar hij is nodig om het probleem aan te pakken, want de overlast keert jaar na jaar terug", klinkt het in Het Nieuwsblad. "Bovendien is het een eerlijk systeem, want er worden geen groepen geviseerd. Alleen de personen die zich misdragen worden ermee gestraft."
Stadionverbod

Binnenlandse Zaken beweert dat het systeem enkel zal werken als er een uitgebreide databank van amokmakers wordt aangemaakt. "Die moet dan beheerd worden. Zoals de voetbalbond dat doet voor het systeem van stadionverboden. Misschien kan Bloso of Toerisme Vlaanderen die taak op zich nemen."

Vlaams minister van Toerisme Geert Bourgeois (N-VA) kondigt een overleg aan. (br.Vandaag.be)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Unieke viool moet 14 miljoen euro kosten

Unieke viool moet 14 miljoen euro kosten


http://img822.imageshack.us/img822/5066/vieuxtemps.jpg



Een viool, meer niet. Toch niet voor het oor van een leek maar kenners weten beter. De Vieuxtemps is een wonderbaarlijk instrument. De crème de la crème en de natte droom van alle violisten maar aan die ultieme droom hangt een peperduur prijskaartje. Het unieke instrument moet 14 miljoen euro kosten.

Het juweeltje behoort toe aan een Oostenrijkse miljonair maar hij wil de viool nu verkopen. Niet voor het geld maar de man wil "een goede thuis" vinden voor het unieke stuk. Sinds 1741 laten de beste musici de strijkstok over de snaren van de Vieuxtemps glijden en allemaal zijn ze het erover eens: de klank is uniek, meldt de Duitse krant Express.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Krokodil van 3 meter wandelt door straten in Frankfurt


Krokodil van 3 meter wandelt door straten in Frankfurt





Verschillende inwoners van Frankfurt liepen gisteren in de stad plots een drie meter lange krokodil tegen het lijf.


De politie kreeg vanochtend verschillende telefoontjes dat mensen een krokodil hadden zien rondlopen op een bouwwerf. Ter plaatse troffen ze het 170 kilogram wegende reptiel van 65 jaar aan. De eigenaar werd al snel gelokaliseerd: vlakbij was een show met reptielen aan de gang. Het vangen van het beest werd door de politie met plezier aan de experts overgelaten.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.David Bowie - My Death

David Bowie  - My Death

Klik op de foto om hem te beluisteren






David Robert Jones, beter bekend onder zijn artiestennaam David Bowie (Brixton, 8 januari 1947) is een Engelse  muzikant. Hij wordt gezien als een uiterst invloedrijk rockmuzikant, artiest  en acteur, vanaf de jaren zestig tot heden.

David Bowie werd bekend vanwege wereldhits zoals Changes, Ziggy Stardust, Let's Dance, Dancing In The Street, Heroes en Under Pressure. In Nederland had Bowie vijf nummer één hits. Daarnaast is hij bekend van de verschillende imago's, die vooral in de jaren zeventig excentriek te noemen waren.


David Bowie is geboren in Brixton (stadsdeel van Londen), maar is opgegroeid in Bromley, in het graafschap Kent. Toen Bowie 15 was, werd zijn linkeroog in een gevecht met een vriend beschadigd toen deze hem met zijn vuist in het gezicht raakte. Na enkele operaties kan David Bowie nog wel zien met zijn beschadigde oog, zij het in mindere kwaliteit. De pupil kan, door de beschadiging, niet meer reageren op licht-variaties waardoor het linkeroog permanent een bruine kleur lijkt te hebben. Hierdoor lijkt het dat hij op het eerste gezicht twee verschillend gekleurde ogen heeft, wat later een van zijn handelsmerken zal worden .........







» Reageer (0)
10-07-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Octopaul stuurt Oranje naar af

Octopaul stuurt Oranje naar af



http://static0.hln.be/static/FOTO/pe/9/0/13/media_xl_3790813.jpg?20100709170756


Het verdict is gevallen: volgens Octopus Paul wint Spanje zondag de wereldbeker. De inktvis uit het Sea Life Aquarium in het Duitse Oberhausen voorspelde tot nu toe alle wedstrijden van het Duitse elftal goed.

Zopas was live te zien dat Paul de Spaanse mossel boven de Nederlandser verkoos. Dat zou dus betekenen dat Oranje zondagavond geen wereldkampioen wordt, maar dat Spanje de wereldbeker mee naar huis mag nemen.


Wie is Octopaul


http://static2.hln.be/static/FOTO/pe/7/15/11/media_l_3790811.jpg?20100709170654


Paul - wetenschappers noemen hem Octopus Vulgaris - werd voor de Engelse kust van de Atlantische Oceaan gevangen. Hij heeft drie harten, negen hersenen en één favoriete arm. Die gebruikt hij meer dan de andere zeven om zijn 'dagelijks werk' uit te voeren. De inktvis weegt 500 gram.


Naar alle waarschijnlijkheid zullen we Paul bij het volgende WK voetbal niet meer tegenkomen. De kerel is inmiddels tweeëneenhalf jaar oud. Gemiddeld worden zijn soortgenoten drie jaar. Paul zal dus Brazilië 2014 niet halen.


Het orakel van Oberhausen kan bijgevolg van een voetbalvrije oude dag genieten in zijn aquarium met 1.500 liter water dat, bij voorkeur, 15 graden Celsius warm is. De knaap heeft trouwens een persoonlijke verzorger. Die verliest Paul tijdens de openingsuren van het waterpark geen seconde uit het oog.


Je kan Paul altijd plezieren met een stukje koolvis uit Alaska. Op zijn menu staan eveneens mosselen, maar daarvan krijgt hij er niet meer dan drie per dag.


Voor een wereldwijd bekende superster leidt de inktvis eigenlijk een sober leven. Hoewel hij duizenden fans heeft - en evenveel mensen die hem liever gefrituurd zouden zien - heeft Paul nog nooit seks gehad. Misschien een ideetje voor de mensen van Sealife Oberhausen om hun poulain eens lekker te verwennen als ook zijn voorspellingen voor de kleine en grote finale van het WK uitkomen?



http://static3.hln.be/static/FOTO/pe/4/12/8/media_xl_3790808.jpg?20100709170527





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgen vergeten massaal pincode identiteitskaart

Belgen vergeten massaal pincode identiteitskaart




Tussen 1 januari 2010 en vrijdag 9 juli hebben maar liefst 92.361 Belgen bij het ministerie van Binnenlandse Zaken een nieuwe pincode voor hun identiteitskaart aangevraagd omdat ze hun code vergeten waren. Dat schrijven de kranten van Corelio.

Bij een elektronische identiteitskaart horen een pukcode en een pincode. Die codes heb je bijvoorbeeld nodig om bij het gemeentebestuur een adreswijziging te laten doorvoeren of om via Tax on Web je belastingaangifte te doen.

Tussen midden juni en 31 december 2009 vroegen 87.443 Belgen bij hun gemeentebestuur om een nieuwe pincode omdat ze hun code vergeten waren. Dit jaar, tussen 1 januari en vrijdag 9 juli, waren dat er al 92.361 of gemiddeld 3.552 per week. Pieken doen zich voor in juni, wanneer velen aan hun belastingaangifte beginnen en vaststellen dat ze de codes missen om zich met hun identiteitskaart en kaartlezer in te loggen op de website van Tax on Web. De week van 14 juni was er een piek met 5.699 aanvragen.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Inbreker is wasbeertje in voorraadkast

Inbreker is wasbeertje in voorraadkast


http://img713.imageshack.us/img713/1369/wasbeer2.jpg


Een bewoner hoorde gestommel in huis en belde meteen de politie in Salzböden. De agenten gingen op zoek naar de dader en vonden haar in de kast met proviand. Het ging om een wasbeertje.

De agenten hadden alle moeite van de wereld om het diertje uit de kast te krijgen. Toen het lukte ging het op de vlucht door het huis. Ze probeerden het te vangen en in een tapijt te rollen maar dat lukte niet meteen. Uiteindelijk lukte het toch om het wasbeertje in een hoek te drijven van het balkon en het te vangen. Het diertje werd van het balkon gezet en liep de donkere nacht in. De bewoner van het huis was blij met de voorbeeldige politie-inzet. De agenten hadden het na de interventie over een "niet-alledaagse interventie."




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.John Lennon - stand by me

John Lennon - Stand by me

Klik op de foto om hem te beluisteren





John Lennon

John Winston Lennon (Liverpool, 9 oktober 1940 – New York City, 8 december 1980) was een popmusicus die bekend werd als oprichter van de Liverpoolse groep The Quarrymen, die later bekend werd als The Beatles. Samen met Paul McCartney, George Harrison en Ringo Starr had Lennon met deze groep een belangrijke rol in de popmuziek.

De familienaam van Lennon komt van O'Leannain of O'Lionnain, een veel voorkomende naam in de Ierse graafschappen Fermanagh en Galway. Zijn Ierse grootvader Jack Lennon was in 1858 naar Liverpool verhuisd. Ook Johns vader Alfred zong als bijverdienste.

Hij wordt in Liverpool geboren (in tegenstelling tot wat vaak wordt beweerd niet tijdens een Duitse luchtaanval), als zoon van de steward Alfred Lennon en Julia Stanley, volgens eigen zeggen een ouvreuse. Zijn vader was vaak maanden op zee en ging in Nieuw-Zeeland wonen toen John vijf jaar oud was, pas in 1964 zouden zij elkaar terugzien. Lennon woonde vanaf zijn vierde jaar bij zijn moeders zuster, Mimi. Volgens zijn oma zou Mimi een betere ouder zijn dan Julia. Mimi was een goed mens maar volgens John veel te streng en zij gaf hem niet veel liefde. Op 15 juli 1958 werd zijn moeder doodgereden door een dronken politieman.

Julian en Sean Lennon, de zonen van John hebben met wisselend succes een muzikale carrière welke echter volledig is overschaduwd door de artistieke erfenis van hun vader. Zij kregen overigens weinig fysieke steun van hem: toen Julian een kleine jongen was verliet John zijn moeder Cynthia Powels om niet meer terug te keren en Sean was vijf jaar oud toen John werd vermoord.




» Reageer (0)
09-07-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alarmfases in Antwerpen en Limburg door hitte

Alarmfases in Antwerpen en Limburg door hitte



Door de aanhoudende hitte is in de provincie Antwerpen sinds gisteren de alarmfase oranje van kracht. De brandtorens op de heide zijn permanent bemand en de brandweer houdt zich paraat. In Limburg, de tweede risicoprovincie, werd alarmfase rood ingesteld.

"Fase rood is al een tweetal weken van kracht, maar door de aanhoudende droogte en de tropische hitte werd gisteren besloten om alle open vuren in de Limburgse natuurgebieden te verbieden", zegt Bert Vanholen van het Agentschap voor Natuur en Bos Limburg. "Alle burgemeesters werden op de hoogte gesteld dat bijvoorbeeld jeugdbewegingen die op kamp zijn geen kampvuur meer mogen maken."
 
Alarmfase rood legt op dat alle brandtorens in de natuurgebieden en op de heide permanent bemand moeten zijn. De boswachters doen extra rondes en een helikopter is standby. In de provincie Antwerpen werd beslist om over te gaan op alarmfase oranje. "De heide vormt het grootste risico in onze provincie", zegt Guy Heutz van Natuur en Bos Antwerpen. "De brandweer verkeert in hoge staat van alertheid."
 
In het natuurgebied Groot Schietveld was er deze week al een klein brandje, maar dat was volgens Heutz snel onder controle. "Als we dit weekend de voorspelde onweders krijgen, zullen we mogelijk opnieuw kunnen overgaan op fase geel", aldus Heutz.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.7 tips om meer water te drinken

7 tips om meer water te drinken



Water drinken is essentieel en dat moet, vooral op warme dagen, meer dan voldoende zijn. Elke dag 1,5 liter drinken is de boodschap. Water is de ideale drank: het bevat geen vet, geen cholesterol en geen calorieën. Moeilijk om je richting water te begeven? Deze 7 manieren helpen om je vochtpeil op niveau te houden.

1.    Drink een glas voor het slapen gaan
Er zijn weinig nachtmutsjes zo gezond als een glas fris water. Waarom probeer je het niet? Laat het nachtelijk toiletbezoek geen excuus zijn om het niet te doen.

2.    Neem overal een flesje mee
Je handtas biedt  voldoende ruimte voor een klein flesje water. Draag je beperkte watervoorraad overal mee. Handig tijdens vergaderingen, op school, op bureau, op de trein of terwijl  je aan het shoppen bent.

3.    Bewaar een fles in je auto
Waarom zeul je enkel een blikje cola mee in de auto als je lange tijd onderweg bent? Als je weet hoeveel tijd we in de auto doorbrengen, kan je heel wat litertjes water achterover slaan!

4.    Spoel je hamburger door met water
Bij fastfood hoort schijnbaar altijd een grote frisdrank. Vergeet niet dat er ook water te verkrijgen is, waarom zou je dat vettigs niet doorspoelen met een caloriearm drankje?

5.    Hou water fris
Kijk in de koelkast en je ziet meteen wat er te drinken valt: melk, fruitsap en frisdrank. Waarom bewaar je de fles water niet in de koelkast en de rest op kamertemperatuur. Als het buiten warm is, opteer je beslist voor de frisse dorstlesser.

6.    Fris op het werk
Ook op je werk staat er wel ergens een koelkast te blinken. Sla je watervoorraad daar op. Heb je dorst, neem je je toevlucht tot de frigo in plaats van het blikjesautomaat.

7.    Eet met water
Drink water bij elke maaltijd, daardoor drink je heel veel extra glazen. Je maaltijden moeten variëren, enkel water hoort een constante te blijven.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stephen Hawking:

Stephen Hawking: "Zo zien aliens eruit"


(Illustraties Discovery Channel)


De Britse topfysicus Stephen Hawking heeft gebruik gemaakt van computerprogramma's en wetenschappelijke feiten om een grafische voorstelling te maken van hoe buitenaards leven eruitziet. Eerder al verklaarde de wetenschapper dat buitenaards leven 'zo goed als zeker' bestaat.


Hawking, die de voorstellingen maakte in het kader van 'Into the Universe', een nieuwe documentairereeks voor Discovery Channel, zegt dat het universum uit zo'n 100 miljard melkwegen bestaat. In zo'n onmetelijke ruimte is het onwaarschijnlijk dat het leven zich alleen op aarde ontwikkelde.






"Voor mijn wiskundig brein maken de cijfers alleen al dat het bestaan van aliens perfect rationeel is", vertelt de 68-jarige fysicus. "De echte uitdaging is te onderzoeken hoe ze er in het echt uitzien." Op basis van wetenschappelijke uitgangspunten kwam Hawkings tot een aantal voorstellingen van hoe wezens er in totaal verschillende leefwerelden kunnen uitzien.

Gasreuzen
Gasreuzen zoals Jupiter en Saturnus komen vaak voor. Hoe kunnen levende wezens overleven in zo'n dichte en stormachtige atmosfeer? Volgens Hawkings kunnen ballonachtige creaturen gedijen in zo'n omgeving. Ze zouden energie kunnen halen uit de elektrische ontladingen van bliksem. Al geeft Hawkings toe dat de combinatie van een dergelijke atmosfeer en het gebrek aan een vaste oppervlakte het ontstaan van leven zoals wij dat kennen erg bemoeilijkt.

Aarde-achtige planeten
Planeten met vergelijkbare omstandigheden als onze Aarde kunnen het toneel zijn van hagedisachtige roofdieren met membranen op hun ledematen waarmee ze kunnen zweven. Daarnaast zijn er ook planteneters mogelijk die met een ontwikkelde snuit voedsel  opzuigen. Buitenaardse wezen op een dergelijke planeet voeden zich en bewegen waarschijnlijk op manieren die erg gelijken op wat we op Aarde gewoon zijn, meent de wetenschapper.


 



Onder water

Inktvisachtige wezens kunnen leven in een zoute oceaan, die zou bestaan onder de ijskorst van Europa, een maan van Jupiter. De maan is een groot hemellichaam dat potentieel over enorme waterreservoirs beschikt die leven kunnen bevatten. In zo'n diepte en donkere zee kunnen we wellicht eigenschappen terugvinden van onze diepzeewezens.




Ijskoude leefwerelden
In werelden waar de temperatuur op het niveau van vloeibare stikstof zit (kouder dan 150 graden Celcius) moeten de fysiologie en de bouwstenen van organisch leven er radicaal anders uitzien, zegt Hawkins. In zijn visie op zo'n planeet leven wezens op verschillende poten en met een enorm dikke vacht die bescherming biedt tegen de bittere koude en krachtige wind. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Georgische van 130 jaar is oudste vrouw ter wereld

Georgische van 130 jaar is "oudste vrouw ter wereld"



Een vrouw uit een klein bergdorpje in Georgië werd 130 jaar, waarmee ze de oudste vrouw op aarde is. Dat zeggen plaatselijke gezagsdragers.

Een woordvoerder van de burgerlijke stand verklaarde dat Antisa Khvichava geboren werd op 8 juli 1880. Ze werkte als thee- en maïsplukster, een baan die ze vaarwel zegde in 1965. De vrouw was toen 85 jaar.


Gisteren kreeg de vrouw bezoek van hoge ambtenaren die bij wijze van verjaardagscadeautje twee documenten uit de Sovjetperiode bij zich hadden. Daarop stond haar geboortedatum vermeld, hoewel het originele geboortecertificaat van de vrouw - opgemaakt toen er nog geen sprake was van de Sovjetunie - verloren is gegaan.

De 'Gerontology Research Group', die de ouderdom van mensen in dergelijke zaken vaststelt, moet de claim van de Georgische vrouw nog onderzoeken. De vereniging zegt dat de tot op heden oudste gedocumenteerde persoon de Franse Eugenie Blanchard is, die momenteel 114 jaar is.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Giftigste kikker ter wereld is niet groter dan potloodpunt

Giftigste kikker ter wereld is niet groter dan potloodpunt




De giftigste kikker ter wereld is niet groter dan het punt van een potlood. Hun huid is 200 keer giftiger dan morfine. De driekleurige gifkikker is één van de gevaarlijkste amfibieën op onze planeet. Hem aanraken kan al dodelijk zijn. In een aquarium in South Sea worden momenteel tientallen gifkikkers gekweekt, omdat de soort met uitsterven bedreigd wordt.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De weg naar haar hart gaat via de strijkplank

De weg naar haar hart gaat via de strijkplank



De liefde van een man win je door een goede maaltijd te koken, zo luidt het cliché. Voor vrouwen is dat anders: de weg naar haar hart gaat via het huishouden, en dan vooral via de strijkplank.

De helft van de vrouwen zegt meer onder de indruk te zijn als een man kan strijken, dan als hij een weekendje weg regelt of een diner bij kaarslicht betaalt. Ook het vuilnis buitenzetten en de afwas doen scoren hoog.


Volgens psycholoog Cary Cooper is dat hét bewijs dat vrouwen vinden dat mannen te weinig bijdragen in het huishouden. "Veel vrouwen draaien de dubbele shift: een professionele carrière en het huishouden. Mannen focussen zich vooral op hun professionele rol. Vrouwen dromen er dus vooral van dat mannen die huishoudrol ook op zich nemen."


Ze zijn dus toch op zoek naar de nieuwe man, iemand die zijn neus niet optrekt voor de huishoudelijke taakjes en een actieve rol heeft in het gezin.


Maar waarom precies scoort strijken zo hoog? Volgens de woordvoerder van De'Longhi, opdrachtgever van het onderzoek, is dat omdat vrouwen historisch gezien achter de strijkplank staan en dat onderdeel nog niet echt veranderd is. Dit terwijl mannen al wel eens koken, boodschappen doen of stofzuigen.

"Moderne mannen missen het truukje dat hen browniepunten doet scoren en waar ze veel uithalen op lange termijn". Dat strijken vervelend is, en vrouwen het dus haten, dat was blijkbaar niet bij hen opgekomen.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chinees zwemt 1.200 kilometer door vervuilde rivier naar Wereldexpo

Chinees zwemt 1.200 kilometer door vervuilde rivier naar Wereldexpo



Een Chinese man van 56 jaar is begonnen aan een 1.200 kilometer lange zwemtocht langs de zwaar vervuilde Yangtze-rivier om vanuit zijn woonplaats Wuhan tot de Wereldexpo in Shanghai te raken.

Bao Zhengbing, een China Telecom-medewerker, zegt dat hij al zijn hele leven van zo'n zwempartij droomt. "Eindelijk zal ik naar Shanghai gaan, de Expo zien en mijn kinderdoom vervullen", zegt hij. "Als knaap van 12 reisde ik per schip naar Shanghai. De wonderbaarlijke landschappen onderweg zijn nooit meer uit mijn gedachten verdwenen."

Kankerverwekkend
De man zal wellicht ontdekken dat de rivier die hij wil volgen flink veranderd is sinds zijn jeugd. De Yangtze is slachtoffer van industriële vervuiling en kreeg van natuurbeschermers het label 'kankerverwekkend' mee.

"Ik snap dat het gevaarlijk is", zegt Bao, die een verklaring ondertekende waarin hij de volledige verantwoordelijkheid voor het avontuur op zich neemt. De man hoopt zo'n 40 kilometer per dag af te leggen, en na 35 dagen in Shanghai aan te komen.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alain Barrière - Ma vie

Alain Barrière - Ma vie

Klik op de foto om hem te beluisteren






Alain Barrière (né Alain Bellec le 18 novembre 1935  à La Trinité-sur-Mer, France) est un auteur-compositeur-interprète français. Il a connu plusieurs succès, dont Elle était si jolie, Ma vie  et Tu t'en vas. Son petit fils Martin Roux a repris le flambeau depuis avec son tube "lumière de mes rêves".




» Reageer (0)
08-07-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mensen worden ziek en toch is olie niet giftig volgens BP

Mensen worden ziek en toch is olie niet giftig volgens BP


http://img805.imageshack.us/img805/2521/olieopstranden.jpg

BP is al weken het risico van de aanspoelende olieresten op de Amerikaanse kust aan het minimaliseren. Er is helemaal geen risico voor de gezondheid, maar toch zoeken veel mensen hun arts op nadat ze in de buurt van de getroffen stranden geweest zijn. Vooral onzichtbare olieresten blijken gevaarlijk.




 
In de hele regio komen een aantal klachten steeds frequenter voor: hoest, pijnlijke sinussen, hoofdpijn, brandende ogen, keelpijn, bloedende oren en extreme vermoeidheid
 


Ryan Heffernan is een vrijwilliger in Santa Rosa. Toen ze een zak met olieresten zag drijven, liep ze naar medewerkers van BP om te vragen of ze konden ingrijpen. "Sorry mevrouw, we mogen niet in de oceaan gaan. Die is besmet", zeiden ze. Ryan ging dan maar zelf het water in om de zak te halen. Een dag eerder had ze ook al in het water gezwommen. Toen waren er nog helemaal geen tekens van olie te bespeuren. "Ik wou een laatste keer gaan zwemmen voor de olie zou toeslaan", zei ze. Een dag na het incident met de zak moest Ryan naar de dokter omdat haar benen vol uitslag stonden.






Kleine olieresten en chemische stoffen van BP zijn niet altijd zichtbaar, maar toch kunnen ze de gezondheid schaden. Waarom wagen zoveel mensen zich dan toch nog in het water? En waarom is er geen verbod uitgevaardigd om in die zones te gaan zwemmen? Een reporter van de Huffington Post zag hoe medewerkers van BP op Pensacola Beach olieresten en zand aan het wegscheppen waren. Toen de zon opkwam lieten ze het strand achter en even later kwamen families met kinderen zwemmen in de oceaan.

Personeel van BP draagt bovendien speciale schoenen om het contact met de olie te vermijden. De beelden van badgasten op diezelfde stranden lijken dan toch wel heel vreemd. Vooral omdat het verhaal van Ryan geen geïsoleerd incident blijkt te zijn. Veel mensen keerden met huidklachten terug nadat ze in de oceaan gingen zwemmen. Ze omschrijven het als beten van "onzichtbare kwallen". Vrijwilligers die schildpadden willen redden, melden voortdurend dat ze last hebben van uitslag en zelfs bronchitis.







Volgens William Rea, die verschillende arbeiders van Exxon Valdez behandelde, is het normaal dat mensen ziek worden. "Er zijn zieke mensen en zieke dieren. En ze zijn ziek door dezelfde chemische stof. Dat is toch een bewijs dat die stof een probleem vormt." Het blijft niet bij huidklachten. In de hele regio komen een aantal klachten steeds frequenter voor: hoest, pijnlijke sinussen, hoofdpijn, brandende ogen, keelpijn, bloedende oren en extreme vermoeidheid.

Olie is het gevaarlijkst voor kinderen, zwangere vrouwen, mensen die ooit kanker hadden, astma-patiënten en Afro-Amerikanen (die laatste lopen lichamelijk meer risico). De overheid heeft nog niet aan de alarmbel getrokken, omdat drie federale agentschappen er niet in slagen om onveilige hoeveelheden olie in het water of in de lucht vast te stellen. Mogelijk zijn hun normen niet aangepast om de dreiging te vatten. Zowel in de wetenschappelijke als de medische wereld wordt het gezondheidsrisico inmiddels erkend.







En dan is er BP. De oliemaatschappij tast nog steeds in het duister als het over de giftigheid van olie gaat. Volgens BP is de olie afgesleten tegen dat die de kust bereikt. De meest gevaarlijke stoffen zouden dan al lang vervlogen zijn. Waarom hecht BP dan zoveel belang aan speciale trainingen en beveiliging voor z'n medewerkers langs de kustlijn? "Als de olie niet veilig is voor het personeel van BP, is die dat ook niet voor de mensen", besluit de specialist van de Huffington Post.

Op 4 juli trokken mensen massaal naar het strand voor het vuurwerk naar aanleiding van de Amerikaanse nationale feestdag. Ook Ryan was weer van de partij. Ze was inmiddels aan de betere hand, maar de volgende ochtend kleurden haar benen bloedrood. Misschien moet de Amerikaanse overheid eerst luisteren naar de klachten van de bevolking voor ze BP nog maar eens blindelings geloven...  (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Te weinig beweging maakt niét dikker

"Te weinig beweging maakt niét dikker"



Wie te weinig beweegt, wordt zwaarder: volgens een aantal Britse wetenschappers zou deze stelling wel 's fout kunnen zijn. Een studie bij een groep jongeren toont aan dat we oorzaak en gevolg moeten omdraaien: kinderen bewegen minder naarmate ze dikker worden. Dat meld de BBC.

Het besluit van de studie, gepubliceerd in de 'Archives of Disease in Childhood' luidt dat anti-obestiascampagnes meer op voeding dan op beweging moeten focussen. Dat blijkt uit onderzoek waarbij 200 schoolkinderen gedurende 11 jaar werden gevolgd.

In de studie, uitgevoerd in de Peninsula Medical School in Plymouth, wordt hoegenaamd niet betwist dat erg geen verband is tussen lichaamsvet en beweging. De onderzoekers vonden géén indicatie dat meer bewegen gevolgen heeft voor het gewicht. Wel ontdekten ze dat kinderen die dikker werden minder deelnamen aan oefeningen.

"Tien procent meer lichaamsvet leidt bij een zevenjarige dagelijks tot vier minuten minder gemiddelde of zware lichaamsbeweging", zegt Professor Terry Wilkin. "Dat klinkt niet indrukwekkend, maar in de loop der jaren tikt dit aan. Zeker als je bedenkt dat activiteit in totaal maar een uurtje per dag duurt bij jongens, en driekwartier bij meisjes. Als dit week in, week uit, jaar in, jaar uit verdrgaat, heeft dit gevolgen voor de hoeveelheid energie die je verbruikt."

De researchers vermoeden dat kinderen met overgewicht een negatief beeld over hun lichaam hebben, en daarom verkiezen om niet deel te nemen aan sportactiviteiten. Ook bestaat de mogelijkheid dat ze door obesitas sneller pijn of ongemak ondervinden bij fysieke inspanningen.

"De gevolgen van dit inzicht voor het beleid rond obesitas bij kinderen, is dat we niet op beweging moeten hameren, wel dat we de nadruk nog meer op gezonde voeding moeten leggen", zegt Wilkin.

Andere obesitasspecialisten zetten kanttekeningen bij deze besluiten. "Het is wel heel kort door de bocht om te stellen dat overgewicht tot minder beweging leidt, en niet omgekeerd", klinkt het daar. "We vermoeden dat het tweerichtingsverkeer is."




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recordbedrag voor werk van Britse schilder Turner

Recordbedrag voor werk van Britse schilder Turner





Een werk van de Britse schilder Joseph Mallord William Turner is in Londen voor een recordbedrag onder de hamer gegaan.

'Modern Rome - Campo Vaccino' werd gisterenavond door Sotheby's voor 29,72 miljoen pond (35,7 miljoen euro) verkocht aan het Getty Museum in Los Angeles.

Voorheen werd nooit meer dan 20,5 miljoen pond geboden voor een werk van de kunstenaar, die leefde van 1775 tot 1851.




» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!