Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




08-07-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Te weinig beweging maakt niét dikker

"Te weinig beweging maakt niét dikker"



Wie te weinig beweegt, wordt zwaarder: volgens een aantal Britse wetenschappers zou deze stelling wel 's fout kunnen zijn. Een studie bij een groep jongeren toont aan dat we oorzaak en gevolg moeten omdraaien: kinderen bewegen minder naarmate ze dikker worden. Dat meld de BBC.

Het besluit van de studie, gepubliceerd in de 'Archives of Disease in Childhood' luidt dat anti-obestiascampagnes meer op voeding dan op beweging moeten focussen. Dat blijkt uit onderzoek waarbij 200 schoolkinderen gedurende 11 jaar werden gevolgd.

In de studie, uitgevoerd in de Peninsula Medical School in Plymouth, wordt hoegenaamd niet betwist dat erg geen verband is tussen lichaamsvet en beweging. De onderzoekers vonden géén indicatie dat meer bewegen gevolgen heeft voor het gewicht. Wel ontdekten ze dat kinderen die dikker werden minder deelnamen aan oefeningen.

"Tien procent meer lichaamsvet leidt bij een zevenjarige dagelijks tot vier minuten minder gemiddelde of zware lichaamsbeweging", zegt Professor Terry Wilkin. "Dat klinkt niet indrukwekkend, maar in de loop der jaren tikt dit aan. Zeker als je bedenkt dat activiteit in totaal maar een uurtje per dag duurt bij jongens, en driekwartier bij meisjes. Als dit week in, week uit, jaar in, jaar uit verdrgaat, heeft dit gevolgen voor de hoeveelheid energie die je verbruikt."

De researchers vermoeden dat kinderen met overgewicht een negatief beeld over hun lichaam hebben, en daarom verkiezen om niet deel te nemen aan sportactiviteiten. Ook bestaat de mogelijkheid dat ze door obesitas sneller pijn of ongemak ondervinden bij fysieke inspanningen.

"De gevolgen van dit inzicht voor het beleid rond obesitas bij kinderen, is dat we niet op beweging moeten hameren, wel dat we de nadruk nog meer op gezonde voeding moeten leggen", zegt Wilkin.

Andere obesitasspecialisten zetten kanttekeningen bij deze besluiten. "Het is wel heel kort door de bocht om te stellen dat overgewicht tot minder beweging leidt, en niet omgekeerd", klinkt het daar. "We vermoeden dat het tweerichtingsverkeer is."




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recordbedrag voor werk van Britse schilder Turner

Recordbedrag voor werk van Britse schilder Turner





Een werk van de Britse schilder Joseph Mallord William Turner is in Londen voor een recordbedrag onder de hamer gegaan.

'Modern Rome - Campo Vaccino' werd gisterenavond door Sotheby's voor 29,72 miljoen pond (35,7 miljoen euro) verkocht aan het Getty Museum in Los Angeles.

Voorheen werd nooit meer dan 20,5 miljoen pond geboden voor een werk van de kunstenaar, die leefde van 1775 tot 1851.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De vliegende auto wordt toegelaten op onze wegen

De vliegende auto wordt toegelaten op onze wegen


http://static2.hln.be/static/FOTO/pe/11/0/7/media_xl_3788212.jpg?20100708110053


Vorige week werd al bericht dat een Amerikaans bedrijf gestart was met de verkoop van een vliegende auto met inklapbare vleugels. Na de Verenigde Staten laat ook Groot-Brittannië het voertuig toe op de openbare weg. Staatssecretaris Etienne Schouppe verklaart in het Laatste Nieuws dat de vliegende auto voor zijn part eveneens past in het Belgische verkeer.


Het revolutionaire voertuig, Transition genaamd, ziet eruit als een erg futuristische wagen met vleugels. De besturing is volgens de Amerikaanse producent Terrafugia identiek aan eender welke andere auto of vliegtuig. "In vliegtuigmodus heeft de Transition een echte cockpit met vliegtuig-gps, noodradio en een joystick om mee te sturen," vertelt directeur Richard Gersh. "In automodus is er gewoon een gas- en rempedaal, een versnellingsbak en een stuur."



http://static1.hln.be/static/FOTO/pe/11/2/11/media_l_3788231.jpg?20100708110646



De auto omvormen tot een vliegtuig kan in slechts dertig seconden. Het is wel zo dat je niet op de snelweg kan wegvliegen als er een file is. "Met de vleugels uitgeklapt is de auto ineens 8 meter breed, wat dus niet zomaar kan op een weg. Bovendien heeft hij 500 meter nodig om op te stijgen," aldus Gersh. "We raden dus aan om vanop een luchthaven op te stijgen. Dan loop je het minste risico en dan zijn de autoriteiten ook meteen op de hoogte."


De vliegende auto is helaas niet voor iedereen weggelegd: het techinsche hoogstandje kost een slordige 160.000 euro. Bovendien heb je een pilotenbrevet voor lichte vliegtuigjes nodig om te mogen opstijgen. Deze opleiding duurt in België zo'n twee jaar en kost 8.500 euro. Wie dit ervoor over heeft, kan vanaf november 2011 rondrijden in de Transition. Op dat moment zijn de eerste voertuigen klaar voor gebruik.


De Britse regering gaf nu al de toelating om ermee te rijden op de Britse wegen. En ook in België zou je de vliegende auto kunnen tegenkomen. Staatssecretaris Etienne Schouppe ziet er alvast geen graten in. "Zolang de Europese veiligheidsnormen nageleefd worden en de chauffeur alle nodige brevetten heeft om de vliegauto te besturen, kan dit voertuig voor mijn part perfect in het Belgische verkeer. We zullen dan wel moeten bekijken of er extra regels nodig zijn om de veiligheid te garanderen", besluit hij. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De strangers - la bamba

De strangers -  la bamba

Klik op de foto om ze te beluisteren






De Strangers was een Antwerpse groep die vooral bekendheid verwierf door humoristische, - vaak maatschappijkritische - teksten in het Antwerps  dialect  op zeer bekende hit-melodieën te zingen. Hun bekendste nummers zijn "Schele Vanderlinden" (gezongen op de melodie van "Gigi L' Amoroso" door Dalida), "Oh Mijnen Blauwe Geschelpte" (gezongen op de melodie van Paloma Blanca door George Baker Selection) en "Bij de Rijkswacht"  (gezongen op de melodie van "In the Navy" door de Village People).

De groep werd op 8 mei 1952 opgericht door Gust Torfs, Alex Boeye, Pol Bollansee en John De Wilde, al zongen ze toen nog in het Standaardnederlands. Hun eerste optreden vond plaats op 7 januari 1953 in Hoboken. Tegen 1965 hadden ze al 1000 keer opgetreden.

De Strangers specialiseerden zich erin de hits van het moment opnieuw op te nemen, maar over de oorspronkelijke melodie heen eigen, humoristische teksten te zingen. In het begin deden ze dit nog in het Algemeen Nederlands, later definitief in hun Antwerps dialect. Ze dankten hun populariteit vooral aan het feit dat iedereen de oorspronkelijke melodieën kon meeneuriën en hun vertalingen voor de meeste Vlamingen beter begrijpbaar waren dan de oorspronkelijke talen waarin de hits werden gezongen. Toch waren hun nummers nooit letterlijke vertalingen, maar altijd volslagen nieuwe teksten over vaak compleet andere onderwerpen.

Een ander deel van hun succes dankten ze aan het feit dat hun teksten vaak een satirisch, maatschappijkritisch, populistisch kantje hadden. Ze zongen spotliederen tegen allerlei politieke strekkingen en wetten, over allerlei maatschappelijke en sociale thema's en vaak zelfs over trends die tijdens een specifieke periode of jaar populair waren. Hierbij schuwden ze ook minder politiek correcte boodschappen niet ("De Gastarbeider" (1971)). De enige duidelijke ideologie die door hun teksten heenklonk was het Vlaams-nationalisme.

Ze tekenden hun eerste platencontract met Decca en vonden later hun stek bij Dureco. Al van Dam was 34 jaar hun producer. De laatste uitgaven gebeurden bij Indisc. In 1964 al stapte Gust Torfs uit de groep en werd vervangen door Bob Van Staeyen. Wel bleef Torfs tot aan zijn dood in 1997 voor nieuwe teksten zorgen. Tussen 1968 en 1976 zong René van Laeken mee tijdens live-optredens van de groep.

In 1974 hadden de Strangers een hit met "Schele Vanderlinden" (op de melodie van Dalida's "Gigi L' Amoroso". Twee jaar later parodieerden ze Paloma Blanca door de George Baker Selection als "Oh Mijnen Blauwe Geschelpte", een lied over de duivenmelkerij. In 1979 hadden ze hun grootste hit met Bij de rijkswacht, op de melodie van In the navy van The Village People.

In 1984 overleed Pol Bollansee. Een jaar later droegen de overige groepsleden hun nieuwe album aan hem op, "Voor Pol... en alleman", waarvan de laatste track "Pol en de vrienden" zelfs specifiek over hem gaat.

Ze hebben een hele reeks gouden platen bij mekaar gezongen, samen goed voor een verkoop van een miljoen albums en singles.

Een concert van de Strangers op een bijeenkomst van het Vlaams Blok op 24 november 1992 zorgde voor controverse. Het concert vond plaats op de avond van hun verkiezingsoverwinning en ze speelden er onder meer de nummers "De Ziekenkas" en "De Gastarbeider". Het optreden werd gezien als een steunbetuiging aan de partij en haar gedachtegoed, en ze kregen heel wat kritiek te slikken. De Strangers verdedigden zich dat ze al sinds hun ontstaan nooit aan politiek hebben gedaan en voor iedereen hebben opgetreden (onder meer op een benefietconcert voor de linkse krant De Morgen toen deze eind jaren '80 in financiële nood kwam).

Toch ontvingen ze enkele jaren later opnieuw enkele eerbetonen. In 1997 kreeg de groep een ster in het Antwerpse bioscoopcomplex Metropolis en waren er overal vieringen ter ere van hun 45-jarig bestaan. De Antwerpse burgemeester Leona Detiège hield toen ter gelegenheid een toespraak.

Het laatste optreden van de groep vond plaats op 14 mei 2002 in de Koningin Elizabethzaal te Antwerpen, ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van de groep. In 2003 schonken ze hun volledige archief aan de stad Antwerpen. In 2006 vond een éénmalig herenigingsconcert plaats ter ere van het Bal van de Burgemeester in Antwerpen, waarbij burgemeester Patrick Janssens aanwezig was.




» Reageer (0)
07-07-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zandsculpturen van Belgische babes in Oostduinkerke

Zandsculpturen van Belgische babes in Oostduinkerke




Dit jaar zijn tropische stranden voor P-Magazine duidelijk niet aan de orde. Het magazine zocht zijn toevlucht tot het strand van Oostduinkerke om de populaire badpakkenspecial in de kijker te zetten met een zandsculpturenfestival. Zes bekende covermodellen geven zich nu dus op een wel hele speciale manier bloot.






Vier internationale kunstenaars, onder leiding van Frank De Conynck van Sculpture Events Europe, streken  begin deze week neer in Oostduinkerke. Ze hebben drie zandtaferelen gemaakt waarin zes bekende babes figureren. De covermodellen zitten onder andere in een jeep, speedboot en zwembad.

Er werd maar liefst 60 ton zand aangevoerd want de zwoele taferelen moesten bestand zijn tegen regen en wind. Wie herkent Annelien Coorevits, Ann Van Elsen, Joyce De Troch of Brigitta Callens?

Het zandsculpturenfestival bevindt zich rechts van het Astridplein in Oostduinkerke. Het duurt nog tot en met 8 augustus. De toegang is gratis. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kwart werkende moeders mist belangrijke momenten kind

Kwart werkende moeders mist belangrijke momenten kind



Eén op vier werkende moeders heeft al eens een belangrijk moment in het leven van haar kind gemist door het werk. Op één van de gemiste momenten is de sportdag.


Acht procent mist de baby die zich omrolt, 7 procent de eerste poging tot kruipen, omhoog trekken of stappen. Vijf procent mist het eerste woordje of de eerste lach. Dat blijkt uit een studie van de Britse supermarktketen Tesco. 71  procent voelt zich daardoor schuldig, 15 procent maakt daardoor ruzie met de partner.


Ongeveer drie op vier moeders maakt zich zorgen over wat ze zullen missen als ze terug gaan werken. 30 procent beslist dan ook om huismoeder te worden. Wie toch terug gaat werken, vraagt zich af of ze niet beter minder uren zouden werken (30 procent) of toch niet beter zouden stoppen met werken (15 procent).


Opvallend: ruim de helft van de moeders die de mijlpaal wel gezien hebben, voelt zich schuldig omdat de papa het gemist heeft. Eén op drie vrouwen beslist de mijlpaal niet te vertellen, en te doen alsof het de eerste keer is de volgende keer de baby iets doen met papa aanwezig.


28 procent neemt gewoon foto's van de mijlpaal, zodat ze het kunnen tonen aan iedereen die het gemist heeft. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Werk van Rubens levert 10,8 miljoen euro op voor Lady Di-museum

Werk van Rubens levert 10,8 miljoen euro op voor Lady Di-museum




Een schilderij van Pieter Paul Rubens, dat in handen was van de familie van prinses Diana, is door Christie's in Londen geveild voor zo'n 9 miljoen pond (10,8 miljoen euro).


Het schilderij, getiteld 'A commander being armed for battle' uit 1613-1614, bracht minder op dan verwacht. Het was geschat op 12 miljoen pond. Volgens kenners gaat het om een Rubens 'van middelmatige kwaliteit'.

De veldheer op het schilderij is volgens Christie's Keizer Karel V. Het schilderij hing boven een deur op het familielandgoed Althorp waar Diana haar jeugd doorbracht.
 
Wie de nieuwe eigenaar wordt, is niet bekend.
 
Restauratie Althorp
In totaal brengt de familie Spencer zo'n zeshonderd stuks op de markt, waaronder huisraad, meubelen en een reeks 19de-eeuwse koetsen. Ook het schilderij Koning David van de 17de-eeuwse Italiaanse meester Il Guercino gaat onder de hamer.
 
De opbrengst van de veiling gaat integraal naar de restauratie van Althorp, waar zich sinds 1998 een museum bevindt ter nagedachtenis aan prinses Diana, die in 1997 verongelukte. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brits blad stuurde Dutroux-dossier naar kardinaal

Brits blad stuurde Dutroux-dossier naar kardinaal


Godfried Danneels, bij zijn aankomst voor ondervraging als getuige gisteren.


Tijdens de huiszoekingen bij het aartsbisdom werden ook foto's gevonden van de autopsie van Julie en Mélissa. Kardinaal Danneels kreeg ze in 2004 toegestuurd door de makers van een Brits satirisch blad, zo schrijft De Morgen.


Het maandblad 'The Sprout' hoopte een reactie te bekomen op hun stelling dat Danneels en elf andere Belgische notabelen de meisjes zouden hebben vermoord.
 
De Morgen wijst erop dat bij de start van het assisenproces tegen Dutroux, begin 2004, drie dvd's met daarop het integrale strafdossier tegen Dutroux en co. hun weg vonden naar Belgische gerechtsjournalisten. In april van dat jaar kregen ook de makers van het Engelstalige 'The Sprout' kopieën in handen.
 

Het blad mikte vooral op de expatgemeenschap in Brussel en kon wel wat publiciteit gebruiken. Dus publiceerde het de autopsiefoto's als 'bewijs' bij een verzonnen verhaal als zouden Julie en Mélissa niet zijn gestorven in de gruwelkelder van Dutroux, maar tijdens de opnames van een snuffmovie die zou zijn bijgewoond door twaalf Belgische notabelen. Volgens 'The Sprout', waarvan de volledige oplage overigens al na vijf uur door justitie in beslag werd genomen, ging het onder meer om de Molenbeekse burgemeester Philippe Moureaux en kardinaal Godfried Danneels.
 

De makers van het blad stuurden ook een aantal foto's naar het Vaticaan in de hoop daar een reactie te bekomen. Vanuit het Vaticaan werd het materiaal doorgestuurd naar het aartsbisdom in Mechelen, waar de stukken blijkbaar in de archieven verdwenen, tot ze door de Brusselse GDA werden ontdekt, aldus De Morgen.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Omzet Belgische webwinkels 17 procent gestegen in 2009

Omzet Belgische webwinkels 17 procent gestegen in 2009



De Belgische webwinkels hebben vorig jaar voor 1,6 miljard euro goederen verkocht aan particulieren, 17 procent meer dan in 2008. Er zijn ondertussen meer dan 5.000 Belgische webwinkels, meldt de federatie van de verkopers op afstand.

"De consument koopt steeds vaker dagdagelijkse producten online", stelt BeCommerce. Het voorbije jaar werden vooral decoratieproducten, kleding en schoenen populairder. Maar de bestverkochte producten blijven platen, cd's en dvd's, zegt directeur Marc Périn.
 
Door het succes van bijvoorbeeld iTunes, waarbij het vaak gaat om kleinere aankopen, daalde het gemiddelde bedrag per transactie. Maar volgens Périn worden er tegelijkertijd steeds vaker ook grotere aankopen gedaan. Zo ging vorig jaar 9 procent van de transacties over meer dan 500 euro.
 

Meer en meer mensen en ondernemingen springen op de onlinemarkt. Momenteel komen er elke maand zowat negentig webwinkels bij. Er zijn er nu al meer dan 5.000, en nog dit jaar zou ook de kaap van 6.000 gerond worden. BeCommerce verwacht overigens dat de omzet van de Belgische webwinkels dit jaar met 15 procent zal stijgen.
 
De cijfers hebben enkel betrekking op de verkoop van Belgische winkels aan particulieren. De aankopen van Belgische consumenten op buitenlandse websites zijn dus niet inbegrepen, de aankopen door buitenlanders in Belgische webwinkels daarentegen wel.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Joe Dolan - Make Me An Island

Joe Dolan - Make Me An Island

Klik op de foto om hem te beluisteren





Joe Dolan (Mullingar, 16 oktober 1939  - Dublin, 26 december 2007) was een Ierse zanger. Hij is vooral bekend van de hits Make me an island uit 1969 en Lady in blue uit 1975.

Joe Dolan werd in 1939 geboren als jongste in een gezin met acht kinderen. Toen hij 8 jaar was, overleed zijn vader en toen hij 15 was zijn moeder. Na haar dood ging hij in de leer bij een lokale krant als letterzetter. Rond diezelfde tijd richtte hij met zijn broer Ben het bandje  The Drifters Showband op, waarin Joe gitaar speelde en zong. In 1964 nam de groep als Joe Dolan & the Drifters zijn eerste singletje op: de Del Shannon-cover The answer to everything. Het nummer werd in Dolans eigen land direct een succes en bereikte de vierde plaats in de Ierse hitparade. Daarna volgde er een reeks grote hits voor Joe Dolan & the Drifters, met de nummer 1-hits Pretty brown eyes uit 1966 en The house with a white washed gable uit 1967 als hoogtepunten. In 1969 had hij voor het eerst succes buiten Ierland. Het nummer Make me an island haalde dat jaar de derde plaats in de UK Singles Chart en werd ook een hit op het Europese vasteland. Ook de opvolgers Teresa  (zijn derde Ierse nummer 1-hit) en You're such a good looking woman  deden het goed.

Door zijn succes ging hij op tournee door Groot-Brittannië, Europa, Israël, Zuid-Amerika en Zuid-Afrika. Zo ontmoette hij in 1973 de Italiaanse producer, componist en panfluitist Roberto Davona. De twee gingen in 1974 samenwerken met producer en componist Peter Yellowstone en opnieuw volgde er een serie hitsingles. Hiervan werd Lady in blue het grootste succes in Nederland en Vlaanderen. In de BRT Top 30 was het na Make me an island zelfs zijn tweede nummer 2-hit. In eigen land had hij een jaar later veel succes met het duet Sister Mary met de Britse zangeres Kelly Marie; hoewel dat nummer buiten Ierland vrijwel onbekend bleef, kwam het in de Nederlandse vertaling als Dokter Bernhard van Bonnie St. Claire (met Ron Brandsteder) in de top 10 van de Nederlandse Top 40.

Na I need you (inmiddels zijn vijfde Ierse nummer 1-hit) uit 1977 raakte Dolan langzaamaan weer in de vergetelheid. Dat gold niet voor zijn thuisland Ierland, waar hij ook in de jaren '80 en '90 populair bleef. Na zijn versie van Silent night uit 1979 en More and more en It's you, it's you, it's you uit 1981 werd zijn hitparadesucces daar weliswaar ook wat minder. Dat weerhield hem er niet van om nog op tournee door Zuid-Afrika, de Sovjet-Unie en Noord-Amerika te gaan. In de jaren '90 startte Dolan zijn eigen platenlabel Gable Records en bouwde hij in zijn geboorteplaats Mullingar een eigen studio.

In 1997 scoorde Dolan voor de zevende en laatste keer een nummer 1-hit in Ierland. Voor een goed doel nam hij samen met Dustin the Turkey het nummer Good looking woman, dat hij in 1970 als You're such a good looking woman had uitgebracht, opnieuw op. Dustin was een pop van een kalkoen met een jas, die net als de poppen Zig & Zag uit het Ierse televisieprogramma The Den kwam en al met enkele andere artiesten duetten had uitgebracht. Zijn laatste hit had hij in 1998 met de Blur-cover The universal. Dat nummer was afkomstig van het album Joe's 90's, waarop hij nummers coverde van bekende britpopgroepen als Oasis en Pulp. In 1999 kwam hij met een soortgelijk album, waarop hij nummers van rockgroepen als R.E.M. en The Clash onder handen nam. Ten slotte kwam Dolan in 2005 in het nieuws toen hij een kunstheup kreeg en zijn eigen heup, voorzien van handtekening, op eBay zette. De heup bracht uiteindelijk €680 op voor een fonds voor kinderen met autisme.

In het najaar van 2007 moest Dolan het van zijn dokter rustiger aan gaan doen, omdat hij uitputtingsverschijnselen vertoonde. Hij zegde daarom zijn geplande concerten af. Op 26 december verslechterde zijn situatie en werd hij naar het ziekenhuis in Dublin gebracht. Daar overleed hij diezelfde middag om 3 uur 's middags op 68-jarige leeftijd aan een hersenbloeding. Hij werd op 29 december in zijn woon- een geboorteplaats Mullingar begraven.




» Reageer (0)
06-07-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Steph Goossens verlaat 'Thuis'

Steph Goossens verlaat Thuis


http://img535.imageshack.us/img535/8074/stephgoossens.jpg
 

Deze winter zal acteur Steph Goossens voor de laatste keer te zien zijn als Cois Pelckmans in de soap 'Thuis' op Eén. Vanaf oktober gaat Goossens aan de slag voor VT4, waar hij een van de gezichten wordt van het nieuwe dagelijkse magazine 'Vlaanderen Vandaag'.

Dertig september is de laatste werkdag van Steph Goossens bij 'Thuis', maar daar zal de kijker nog niet meteen iets van merken. Zijn personage Cois Pelckmans is nog tot eind december te zien in de populaire Eén-reeks.

“Ik wil mijn collega's uit 'Thuis', het publiek en Eén bedanken, die Cois, samen met mij, doorheen de jaren hebben gevormd", zegt Goossens. "De zender heeft me veertien jaar geleden via de talentenjacht 'U hoort nog van ons' opgevist en ik denk dat ik die titel serieus op mijn krachten heb genomen.”

Hij voegt eraan toe dat zijn overstap ingegeven is door gezonde nieuwsgierigheid en werklust. “Ik ben 44 jaar en het zou bizar zijn dan al geen andere ambities meer te koesteren. Hier sneuvelt vandaag dus geen deel van het ‘huishoudelijk servies’. Integendeel: wij blijven met z'n allen ook in de toekomst graag een taske koffie drinken."

"Ik ga nu even vakantie houden net zoals de rest van mijn collega's en als het televisiejaar eind van deze zomer weer begint, vlieg ik er naar eigen goeddunken en best vermogen met alle plezier weer in.” (br.Gazet van Antwerpen)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De zon is niet zo slecht zoals men beweerd

"De zon is niet zo slecht zoals men beweerd"


http://img121.imageshack.us/img121/8638/zonw.jpg


De negatieve berichten van de zon lijken in het niets te verdwijnen nu alweer een toonaangevende Britse gezondheidsorganisatie aanbeveelt om de zonnestralen op het heetst van de dag op te zoeken.

Het advies, gegeven door Cancer Research UK, stelt dat de huidige aanbevelingen in verband met zonnen, te strikt zijn en ons opzadelen met te lage waarden aan vitamine D. Hoewel de noodzakelijke vitamine in heel wat voedingsmiddelen te vinden is, vloeit het meeste uit de zon voort. Daar wringt het schoentje: door de negatieve berichten over de zon, krijgen de meesten van ons er niet genoeg binnen.


De gezondheidsorganisatie maakt komaf met de oude aanbevelingen en adviseert nieuwe regels.
Oud advies: zoek de schaduw op tussen 11 en 15 uur. Bedek jezelf met kleding, gebruik hoed en zonnebril en gebruik minstens zonnebrandfactor 15.
Nieuw advies: gebruik je gezond verstand bij het zonnen op het heetst van de dag. Sommige huidtypes kunnen zelfs korte periodes zonder zonnecrème en zullen niet verbranden.


De tijd, nodig om vitamine D aan te maken, is korter dan wanneer de huid zou verbranden. Regelmatig naar buiten gaan voor een paar minuten rond de middagzon, zonder zonnecrème, moet voldoende zijn. Als het gaat om blootstelling aan de zon, adviseert de gezondheidsorganisatie: niet te lang maar vaker. Mensen dienen hun eigen huid te kennen en moeten begrijpen hoe lang ze buiten kunnen doorbrengen voordat ze zonnebrand riskeren.


Volgens de organisatie zijn de voordelen van vitamine D zeer groot. De vitamine is essentieel voor de aanmaak van calcium en stevige botten en helpt Alzheimer afweren. Recent onderzoek toonde aan dat vitamine D-supplementen net zo goed werken als sommige andere medicatie tegen prostaatkanker. Tijdens de zwangerschap kunnen de supplementen in 80 procent van de gevallen multiple sclerose bestrijden. Vitamine D-gebrek is een klassieke oorzaak van ernstige botziekten, in de laatste tien jaar is dit ook een belangrijke risicofactor voor diabetes, hart-en vaatziekten, artritis en bepaalde vormen van kanker. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Panda verplettert haar jong per ongeluk

Panda verplettert haar jong per ongeluk



Een pandamoeder heeft in de zoo van Peking per ongeluk haar jong verpletterd. Het andere jong - ze had een tweeling geworpen - had moeder Yinghua eerder aan zijn lot overgelaten. Dat meldt de krant China Daily.

De twee pandameisjes kwamen vrijdag ter wereld. "De geboorte van een tweeling is bij panda's erg zeldzaam", zegt onderdirecteur Zhang Jinguo. "Als het al gebeurt, aanvaardt de moeder enkel de eerstgeborene".


Tot overmaat van ramp heeft Yinghua zaterdag per ongeluk haar andere dochter verpletterd tijdens het zogen. "Wellicht heeft ze haar jong gewoon niet gezien. Panda's hebben immers geen bijster goed zicht", aldus nog de heer Zhang.

Het verstoten pandajong is overgebracht naar een onderzoekscentrum. Het diertje wordt verzorgd in een couveuse. Naar verluidt verkeert het in goede gezondheid.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dalai Lama droomt nog over vrouwen

Dalai Lama droomt nog over vrouwen



De dalai lama, de geestelijk leider van de Tibetanen, droomt soms over vrouwen. Dat zegt hij in een interview met de Duitse boulevardkrant Bild. "Maar nog in die droom herinner ik mezelf eraan dat ik een monnik ben", aldus de man die vandaag 75 wordt.


De dalai lama staat naar eigen zeggen nog steeds achter het celibaat. Volgens hem plaatst seks de mens op hetzelfde niveau als andere dieren. Voorts zegt hij negen uur per nacht te slapen en slaat hij al vijftig jaar dagelijks het diner over.







Vandaag werd zijn verjaardag gevierd in de tempel van McLeod Ganj, in Dharamsala, in het noorden van India. Zo'n 5.000 aanhangers daagden op. In een korte toespraak betreurde de dalai lama dat de Tibetanen in Tibet zijn verjaardag niet mogen vieren vanwege de onderdrukking door China.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gerecht doet bizarre vondst bij aartsbisschop

Gerecht doet bizarre vondst bij aartsbisschop


Godfried Danneels zal de speurders uitleg moeten verschaffen over de gevonden documenten.


Het Brussels gerecht heeft bij de huiszoekingen in het aartsbisschoppelijk paleis van Mechelen documenten gevonden waarvan het zich afvraagt hoe die daar zijn terechtgekomen. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.

Het gaat onder meer om foto's van de opgravingen en de kinderlijkjes van Julie en Mélissa, evenals documenten over pedofilie die énkel bedoeld waren voor het gerecht. Kardinaal Danneels mag het gaan uitleggen bij de rechercheurs.
 

De vertrouwelijke, gerechtelijke stukken werden de voorbije dagen teruggevonden tussen de vele documenten die op 24 juni in beslag werden genomen in het Mechelse aartsbisschoppelijk paleis. Het gaat om verslagen tussen magistraten, die enkel bedoeld waren voor het gerecht, zeker niét voor de Kerk. Het is de onderzoekers een raadsel wat die documenten in de kelders van de aartsbisschop deden.
 
Hetzelfde geldt voor honderden foto's uit het Dutroux-onderzoek en grote delen van het gerechtelijk dossier van de slachtoffertjes Julie en Mélissa. De speurders vonden in het aartsbisschoppelijk paleis tientallen foto's van de opgravingen van hun lichaampjes, tot de lijkschouwingen toe, aldus Het Laatste Nieuws.
 
Het gerecht wil ook duidelijkheid rond de briefwisseling die het vond over geheime en verbrande dossiers over pedofilie in de Kerk. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Indische wordt man om aan gedwongen huwelijk te ontsnappen

Indische wordt man om aan gedwongen huwelijk te ontsnappen



Een Indische advocate heeft een geslachtsoperatie ondergaan om een huwelijk dat haar opgelegd was door haar familie te vermijden. Dat meldt The Times of India.

Na de ingreep liet de voormalige vrouw, een dertiger, aan de krant weten: "Ik voel me vrij nu. Niemand kan me nog dwingen om in het huwelijk te treden. Het is beter om een man te worden dan de kwellingen te ondergaan die vrouwen moeten verduren."

De artsen die de zeven uur durende ingreep uitvoerden in een privékliniek in Bhubaneswar zeggen dat de operatie wel moést plaatsvinden. De vrouw zou ermee gedreigd hebben zichzelf van het leven te beroven indien de dokters de geslachtsoperatie weigerden. Andere bronnen zeggen dat de vrouw, wiens naam niet genoemd werd, "erg close is met een meisje", en dat ze hun leven samen willen doorbrengen.




» Reageer (0)
05-07-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tips als je puber alleen op vakantie wil

Tips als je puber alleen op vakantie wil



Ouders liggen wakker als hun puber voor het eerst alleen op vakantie trekt. Niet geheel onterecht, onderzoek wijst uit dat jongeren het niet zo nauw nemen met alcohol en veilige seks.Met deze tips laat je zoon- of dochterlief met een gerust gemoed vertrekken.



Jongeren drinken op vakantie veel alcohol. Uit Nederlandse cijfers blijkt dat jongens gemiddeld zeventien glazen en meisjes gemiddeld zeven glazen alcohol per vakantiedag zuipen. Omgerekend betekent dat dus dat jongens in een vakantie van tien dagen, bijna zes kratten bier drinken en meisjes ruim twee kratten bier.

En toch mogen deze cijfers ouders niet weerhouden om je kind alleen op reis te zien vertrekken:

Tip 1: Geef je mening
Pubers die op voorhand met ma op pa duidelijke afspraken maakten, zouden zich op vakantie verantwoordelijker gedragen dan jongeren die dat niet hebben gedaan. Vraag aan je kind hoe hij denkt over drinken, uitgaan en andere zaken. Geef nadien ook je eigen mening. Al ben je er niet bij om te controleren, toch zal een puber zich ongemakkelijk voelen als deze overtreden worden. Wees ook duidelijk: 'Niet meer dan drie glazen alcohol' is veel duidelijker dan 'Zul je uitkijken met drank?'

Tip 2: Geld
Als er ruzie is in een vriendenkring, gaat het vaak over geld. Vertel dat aan je puber en laat ze nadenken over mogelijke opties. Wordt er een pot gemaakt of betaalt ieder zijn ding? Raadzaam is om algemene boodschappen gezamenlijk te betalen, zo weten ze meteen welk groot budget drank wel opslorpt.

Tip 3: Zoek volwassenen op
Het kan geen kwaad pubers te overhalen om zich op vakantie voor te stellen aan volwassenen in hun vakantieadres. Probeer de positieve aspecten daarvan over te brengen zoals de mogelijkheid dat ze hen een gratis autoritje naar één of andere plaats kunnen aanbieden. Bijkomend voordeel is dat ze zich in de buurt van volwassenen, beter zullen gedragen. Is er iets aan de hand, zullen ze ook sneller bij hen aankloppen.





Tip 4: Voorzie condooms
De vraag of ze zullen vrijen, hoef je niet te stellen. Wel kan je het thema luchtig bespreken door te stellen dat het maar beter in de valies hoort, net als een pilletje tegen reisziekte of muggenspul.

Tip 5: Sportmateriaal meenemen
Er wordt minder alcohol gedronken als er leuke dingen te beleven zijn. Surfplanken, badmintonrackets en spelletjes mogen niet ontbreken in de reiskoffer.

Tip 6: Ga altijd met drie uit
Of het nu naar de disco, het strand of een sportactiviteit betreft, probeer altijd met minstens drie te zijn. Gebeurt er iets, kan één van je vrienden bij het slachtoffer blijven terwijl de ander hulp haalt.

Tip 7: Bescherm waardevolle spullen
Al klinkt het logisch, jongeren vergeten wel eens dat ze hun iPod, telefoon, camera, paspoort en andere belangrijke zaken ergens weldoordacht moeten achterlaten.

Tip 8: Geef grenzen aan
Als een nare situatie zich voordoet, kunnen pubers moeilijk hun grenzen weergeven. Vaak hebben ze over een moeilijke situatie nooit nagedacht. Het helpt om thuis te vragen wat ze zouden doen als iemand hen bijvoorbeeld een oneerbaar voorstel doet. Ook over hoe ze kunnen aanbrengen dat ze een condoom willen gebruiken, kan nagedacht worden.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vooral lippen maken je aantrekkelijk

Vooral lippen maken je aantrekkelijk



"Lippen horen bij de belangrijkste kenmerken van aantrekkelijkheid van een gezicht. Mensen realiseren zich vaak nauwelijks dat ze met lippen veel signalen afgeven". Dat stelt Dr. Moshe Bar, die onderzoek verrichte naar de aantrekkelijkheid van de lippen.

Bar is directeur van het Neuro-Visual Cognition laboratorium aan de  Harvard Universiteit. In opdracht van cosmeticagigant Max factor beschrijft hij hoe de perfecte lippen er uit kunnen zien.

Eerste indruk
De eerste indruk van iemand en in welke mate iemand benaderbaar is, vormt zich in slechts 39 milliseconden. Als de mond van iemand een zachte, glimlachende vorm heeft, lijkt deze persoon meer benaderbaar en dus aantrekkelijker.

Vier aspecten
Smalle en uitgerekte lippen geven een boze en bedreigende uitstraling en zorgen ervoor dat iemand er minder aantrekkelijk uitziet. Volgens Dr. Bar zijn er vier visuele aspecten die de aantrekkelijkheid van lippen kunnen verhogen: contour, volheid, glans en vorm.

1.    Wetenschappelijk onderzoek heeft  aangetoond dat ronde lipcontouren de voorkeur hebben boven lippen met scherpe contouren. Dr. Bar: "Scherpe contouren geven ons onbewust een gevoel van bedreiging. Ronde contouren zijn meer uitnodigend en maken iemand beter benaderbaar."

2.     Volle lippen staan voor gezondheid en jeugdigheid en dragen daarom bij aan het gevoel van aantrekkelijkheid.

3.     Glanzende lippen trekken de aandacht en verhogen zo de kans dat ze worden opgemerkt. Het suggereert ook vitaliteit en jeugdigheid.

4.    Ook vorm versterkt de contouren. Een symmetrische vorm verhoogt de aantrekkingskracht.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bedrijf stopt productie medicijn: Vijf kinderen vrezen voor hun leven

Bedrijf stopt productie medicijn: Vijf kinderen vrezen voor hun leven


http://img149.imageshack.us/img149/378/margauxmetazym.jpg



De ouders van de zwaar zieke Margaux (7) uit Fauroeulx (Henegouwen) zijn de wanhoop nabij na een e-mail van het farmabedrijf Shire. In tegenstelling tot eerdere beloftes stopt het bedrijf met de productie van Metazym, het geneesmiddel dat hun dochter en nog vier andere kinderen al 3,5 jaar in leven houdt. Dit is ook het experimentele middel waarvoor de vader van Sandra Massart anderhalf jaar geleden al een wanhopige strijd leverde.

Margaux en Sandra lijden aan MLD, een zeldzame stofwisselingsziekte , waardoor ze razendsnel aftakelen. Een geneesmiddel bestaat niet. Maar Metzaym, een product dat Shire al enkele jaren uittest, vertraagt of stopt dat aftakelingsproces waardoor de patiëntjes in leven blijven. Vader William Massart uit Temse probeerde in 2009 wanhopig om Metzaym in handen te krijgen. Met de actie 'Red Sandra' verzamelde hij één miljoen euro. Hij smeekte en hij dreigde, tevergeefs: Sandra kreeg geen Metazym.


Dertien andere kinderen uit alle hoeken van Europa kregen dat wél. Zij mochten Metazym als proefkonijn uitproberen. Drie kinderen zijn sindsdien overleden en vijf zijn met de therapie gestopt. Maar bij de vijf overige kinderen boekte het middel goede resultaten. Een Belgisch en een Italiaans meisje, een Italiaanse en twee Poolse jongens reageerden goed.

'Metazym houdt mijn dochter in leven', zegt Christophe Derweduwen, de papa van Margaux. 'Mijn dochter werd in april 2006 ziek, toen ze 3,5 jaar was. De ziekte sloeg razendsnel toe: in januari 2007 kon Margaux al niet meer stappen, of spreken. We zijn toen met de therapie begonnen, en de aftakeling is meteen afgestopt. Het was een wonder.'

Twee keer per maand vliegen de ouders met Margaux naar Kopenhagen, waar een Deense arts haar Metazym toedient. 'Ze lacht, en maakt plezier. Ze eet en drinkt zelfstandig. Veel artsen dachten dat Margaux dat jaren geleden al niet meer gekund zou hebben. Door Metazym is ze al die jaren stabiel gebleven.'



In februari besliste Shire om verder onderzoek naar de ontwikkeling van Metazym stop te zetten. De testresultaten stelden volgens de farmareus teleur. Shire wilde zijn inspanningen liever concentreren op een ander medicijn. 'Op een vergadering in maart in Parijs beloofden ze dat de vijf kinderen die goed reageerden, hun hele leven Metazym zouden krijgen', zegt Christophe Derweduwen. 'Shire stuurde op 2 juni nog een brief naar minister van Volksgezondheid Laurette Onkelinx (PS), waarin ze beloofden dat Margaux nog minstens tot midden 2011 Metazym zou krijgen, een periode die verlengd kon worden.'Maar vorig vrijdag werd alles plots anders. Die dag kreeg het gezin een korte, droge e-mail: de behandelingen met Metazym worden dan toch stopgezet. 'Op 22 september krijgt Margaux haar allerlaatste behandeling. Daarna is het voorbij', zucht Christophe.


'We moeten onder ogen zien dat Metazym te weinig resultaten boekt', vindt Filip Labeeuw van Shire. 'We hebben een afweging gemaakt tussen die wetenschappelijke vaststelling, en de emotionele overtuiging van de ouders dat het wél werkt. De knoop is doorgehakt: we willen MLD-patiënten nu helpen door te investeren in een nieuw medicijn.'

Wat moeten de vijf families die wel tevreden zijn over Metazym, dan aanvangen? 'We hebben hen alleen beloofd dat ze mochten instappen in de studie. Ons onderzoekscentrum in Boston bekijkt nu wat we voor hen kunnen doen. Pas in september zullen we daarover communiceren. Het is te vroeg om daar nu al uitspraken over te doen.'


Labeeuw sluit niet uit dat de vijf ook het nieuwe medicijn toegediend zullen krijgen. 'Maar zal dat bij Margaux wel werken?', zucht vader Christophe. 'En vooral: wanneer zal het er zijn? Wij willen Metazym verder gebruiken tot we het antwoord op die vraag kennen. Waarom krijgen we geen inspraak? Ze spelen met het leven van onze dochter.'


Ondertussen leven de ouders tussen wanhoop en verslagenheid. 'Zonder behandeling takelt het lichaam van een patiëntje op drie jaar tijd volledig af. Die aftakeling is bovendien onomkeerbaar. We hebben gezien hoe snel Margaux in 2006 achteruitging. We durven gewoon nog niet te berekenen hoelang onze dochter nu nog te leven heeft.'   (bron Het Nieuwsblad)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrijwilligers verplaatsen 70.000 schildpadeieren in Golf

Vrijwilligers verplaatsen 70.000 schildpadeieren in Golf



Amerikaanse vrijwilligers gaan de komende weken tienduizenden schildpadeieren verplaatsen om te voorkomen dat de pasgeboren schildpadjes in de enorme olievlek voor de Amerikaanse kust belanden.



Volgens schattingen zullen in totaal 70.000 eieren worden verplaatst, zegt een woordvoerster van de dierenbeschermers. Er zijn ongeveer zevenhonderd nesten in het getroffen gebied, en elk nest heeft zeker honderd eieren. De vrijwilligers moeten de eieren met de hand rapen.

De eieren zullen met speciale vrachtwagens worden getransporteerd naar een opslagruimte, waar ze in couveuses worden gelegd. Na een dag of vijftig kruipen de baby schildpadden uit het ei, waarna de vrijwilligers de beestjes vrijlaten in de Atlantische Oceaan.



 Er werden ook al veel volwassen dieren uit de olie gehaald.
Er werden ook al veel volwassen dieren uit de olie gehaald.


De reddingsactie oogst niet overal lof. Het is volgens tegenstanders namelijk tegennatuurlijk om de dieren op een andere plek uit te zetten. De natuurbeschermers zijn zelf ook niet wild van het plan, maar stellen dat ze niet anders kunnen. Als de eieren blijven liggen "leidt dat zeer waarschijnlijk tot het verlies van alle jonge schildpadden in de Golf van Mexico".


De meeste soorten zeeschildpadden zijn bedreigd, en de dieren hebben het momenteel zeer zwaar in de Golf van Mexico. De schildpadden komen om door de olie, of sterven in de vuurzee die ontstaat als de olie op zee wordt verbrand. Tot nog toe zijn al zeker 430 zeeschildpadden omgekomen door de olieramp.




» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!