Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




05-07-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bedrijf stopt productie medicijn: Vijf kinderen vrezen voor hun leven

Bedrijf stopt productie medicijn: Vijf kinderen vrezen voor hun leven


http://img149.imageshack.us/img149/378/margauxmetazym.jpg



De ouders van de zwaar zieke Margaux (7) uit Fauroeulx (Henegouwen) zijn de wanhoop nabij na een e-mail van het farmabedrijf Shire. In tegenstelling tot eerdere beloftes stopt het bedrijf met de productie van Metazym, het geneesmiddel dat hun dochter en nog vier andere kinderen al 3,5 jaar in leven houdt. Dit is ook het experimentele middel waarvoor de vader van Sandra Massart anderhalf jaar geleden al een wanhopige strijd leverde.

Margaux en Sandra lijden aan MLD, een zeldzame stofwisselingsziekte , waardoor ze razendsnel aftakelen. Een geneesmiddel bestaat niet. Maar Metzaym, een product dat Shire al enkele jaren uittest, vertraagt of stopt dat aftakelingsproces waardoor de patiëntjes in leven blijven. Vader William Massart uit Temse probeerde in 2009 wanhopig om Metzaym in handen te krijgen. Met de actie 'Red Sandra' verzamelde hij één miljoen euro. Hij smeekte en hij dreigde, tevergeefs: Sandra kreeg geen Metazym.


Dertien andere kinderen uit alle hoeken van Europa kregen dat wél. Zij mochten Metazym als proefkonijn uitproberen. Drie kinderen zijn sindsdien overleden en vijf zijn met de therapie gestopt. Maar bij de vijf overige kinderen boekte het middel goede resultaten. Een Belgisch en een Italiaans meisje, een Italiaanse en twee Poolse jongens reageerden goed.

'Metazym houdt mijn dochter in leven', zegt Christophe Derweduwen, de papa van Margaux. 'Mijn dochter werd in april 2006 ziek, toen ze 3,5 jaar was. De ziekte sloeg razendsnel toe: in januari 2007 kon Margaux al niet meer stappen, of spreken. We zijn toen met de therapie begonnen, en de aftakeling is meteen afgestopt. Het was een wonder.'

Twee keer per maand vliegen de ouders met Margaux naar Kopenhagen, waar een Deense arts haar Metazym toedient. 'Ze lacht, en maakt plezier. Ze eet en drinkt zelfstandig. Veel artsen dachten dat Margaux dat jaren geleden al niet meer gekund zou hebben. Door Metazym is ze al die jaren stabiel gebleven.'



In februari besliste Shire om verder onderzoek naar de ontwikkeling van Metazym stop te zetten. De testresultaten stelden volgens de farmareus teleur. Shire wilde zijn inspanningen liever concentreren op een ander medicijn. 'Op een vergadering in maart in Parijs beloofden ze dat de vijf kinderen die goed reageerden, hun hele leven Metazym zouden krijgen', zegt Christophe Derweduwen. 'Shire stuurde op 2 juni nog een brief naar minister van Volksgezondheid Laurette Onkelinx (PS), waarin ze beloofden dat Margaux nog minstens tot midden 2011 Metazym zou krijgen, een periode die verlengd kon worden.'Maar vorig vrijdag werd alles plots anders. Die dag kreeg het gezin een korte, droge e-mail: de behandelingen met Metazym worden dan toch stopgezet. 'Op 22 september krijgt Margaux haar allerlaatste behandeling. Daarna is het voorbij', zucht Christophe.


'We moeten onder ogen zien dat Metazym te weinig resultaten boekt', vindt Filip Labeeuw van Shire. 'We hebben een afweging gemaakt tussen die wetenschappelijke vaststelling, en de emotionele overtuiging van de ouders dat het wél werkt. De knoop is doorgehakt: we willen MLD-patiënten nu helpen door te investeren in een nieuw medicijn.'

Wat moeten de vijf families die wel tevreden zijn over Metazym, dan aanvangen? 'We hebben hen alleen beloofd dat ze mochten instappen in de studie. Ons onderzoekscentrum in Boston bekijkt nu wat we voor hen kunnen doen. Pas in september zullen we daarover communiceren. Het is te vroeg om daar nu al uitspraken over te doen.'


Labeeuw sluit niet uit dat de vijf ook het nieuwe medicijn toegediend zullen krijgen. 'Maar zal dat bij Margaux wel werken?', zucht vader Christophe. 'En vooral: wanneer zal het er zijn? Wij willen Metazym verder gebruiken tot we het antwoord op die vraag kennen. Waarom krijgen we geen inspraak? Ze spelen met het leven van onze dochter.'


Ondertussen leven de ouders tussen wanhoop en verslagenheid. 'Zonder behandeling takelt het lichaam van een patiëntje op drie jaar tijd volledig af. Die aftakeling is bovendien onomkeerbaar. We hebben gezien hoe snel Margaux in 2006 achteruitging. We durven gewoon nog niet te berekenen hoelang onze dochter nu nog te leven heeft.'   (bron Het Nieuwsblad)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrijwilligers verplaatsen 70.000 schildpadeieren in Golf

Vrijwilligers verplaatsen 70.000 schildpadeieren in Golf



Amerikaanse vrijwilligers gaan de komende weken tienduizenden schildpadeieren verplaatsen om te voorkomen dat de pasgeboren schildpadjes in de enorme olievlek voor de Amerikaanse kust belanden.



Volgens schattingen zullen in totaal 70.000 eieren worden verplaatst, zegt een woordvoerster van de dierenbeschermers. Er zijn ongeveer zevenhonderd nesten in het getroffen gebied, en elk nest heeft zeker honderd eieren. De vrijwilligers moeten de eieren met de hand rapen.

De eieren zullen met speciale vrachtwagens worden getransporteerd naar een opslagruimte, waar ze in couveuses worden gelegd. Na een dag of vijftig kruipen de baby schildpadden uit het ei, waarna de vrijwilligers de beestjes vrijlaten in de Atlantische Oceaan.



 Er werden ook al veel volwassen dieren uit de olie gehaald.
Er werden ook al veel volwassen dieren uit de olie gehaald.


De reddingsactie oogst niet overal lof. Het is volgens tegenstanders namelijk tegennatuurlijk om de dieren op een andere plek uit te zetten. De natuurbeschermers zijn zelf ook niet wild van het plan, maar stellen dat ze niet anders kunnen. Als de eieren blijven liggen "leidt dat zeer waarschijnlijk tot het verlies van alle jonge schildpadden in de Golf van Mexico".


De meeste soorten zeeschildpadden zijn bedreigd, en de dieren hebben het momenteel zeer zwaar in de Golf van Mexico. De schildpadden komen om door de olie, of sterven in de vuurzee die ontstaat als de olie op zee wordt verbrand. Tot nog toe zijn al zeker 430 zeeschildpadden omgekomen door de olieramp.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Patti Labelle - Lady Marmalade


Patti Labelle - Lady Marmalade

Om haar te beluisteren druk op de foto






LaBelle was de naam van het vocale trio bestaande uit de zangeressen Patti Labelle (pseudoniem van Patricia Holt), Nona Hendryx  en Sarah Dash, gedurende de periode 1970-1976. De groep was daarvoor actief als Patti LaBelle & the BlueBelles. Onder hun nieuwe manager Vicki Wickham wijzigden ze in 1970 hun naam in LaBelle en veranderden van stijl: in plaats van popdeuntjes kozen ze voor een mengeling van soul, funk, (proto-)disco en rock. Bij hun optredens gingen ze zich kleden in bizarre, extravagante kostuums met veel glitter en veren, die deden denken aan de glamrock.

Nona Hendryx ontpopte zich in de periode die volgde als een getalenteerde songschrijfster. De meeste nummers op de LP Pressure Cookin' uit 1973 waren van haar hand. In 1974 namen ze in New Orleans de LP Nightbirds op met de befaamde producent Allen Toussaint. De single Lady Marmalade met het Franse refrein "voulez-vous coucher avec moi ce soir?" ging naar de eerste plaats van onder andere de Amerikaanse hitparade, een succes dat ze later niet meer konden herhalen.

De volgende LP's, Phoenix (1975) en Chameleon (1976) waren commercieel niet erg succesvol. Op het einde van 1976 werd de groep ontbonden en begonnen de leden aan een solocarrière, die voor Patti LaBelle zelf en Nona Hendryx meer succesvol zou verlopen dan voor Sarah Dash.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Unieke beelden van Suryia, de zwemmende orang-oetan

Unieke beelden van Suryia, de zwemmende orang-oetan


http://img641.imageshack.us/img641/3538/oerangoetan1.jpg



Suryia is een zeven jaar oude orang-oetan. Hij zwemt en duikt zelfs onder water met zijn trainer Moksha Bybee. Dit bijzondere dier bleek een ware zwemkampioen te zijn.




http://img227.imageshack.us/img227/5822/zwemmendeoetan2.jpg




Het personeel van de dierentuin in Myrtle Beach (Californië) liet Suryia in hun zwembad duiken toen ze merkten dat hij wel graag in water speelde.




http://img291.imageshack.us/img291/8692/zwemmendeoerangoetan.jpg





» Reageer (0)
04-07-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zon met uw gouden stralen




De afbeelding
“http://img70.imageshack.us/img70/2899/athyk0.jpg” kan niet worden
weergegeven, omdat hij fouten bevat.


Zon ik hou van jou
zoals jij daar staat
hoog aan de helder blauwe hemel
zon schijn op mij en maak mij blij
jij mooie zon met uw gouden stralen..




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Knolseldersoep met warm geitenkaasje


Knolseldersoep met warm geitenkaasje


http://img25.imageshack.us/img25/999/geitekaasje2.jpg


Ingrediënten
200 g verse geitenkaas
1 kleine knolselder
1 ui
1 preiwit
1 l gekruide kippenbouillon
4 eetlepels pijnboompitten
1 teentje knoflook
1 chilipepertje
1 potje tapenade
boter
olijfolie
1 takje verse rozemarijn
peper en zout


Bereiding
Schil de knolselder en snijd het vruchtvlees in kleine stukken. Snijd ook de prei en de ui in stukken. Stoof de groenten enkele minuten in boter. Giet er de bouillon bij en zet verder onder in water. Laat 30 minuten rustig garen. Snipper intussen de look en het ontpitte chilipepertje. Laat de pijnboompitten met de look en het pepertje kleuren in hete olijfolie. Giet door een zeef en leg op keukenpapier om te ontvetten. Strooi er zout overheen.
Snijd de geitenkaas in 4 plakjes. Leg ze op een ingevette ovenplaat en strooi er fijngesneden rozemarijn over. Zet drie minuten in een oven op 180°C om op te warmen.
Mix de soep en breng op smaak met peper en zout. Schep de soep in borden en werk af met het geitenkaasje, de pijnboompitten en wat zwarte tapenade.





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het blijft mooi zomerweer

Het blijft mooi zomerweer





Vanmiddag blijft het droog met zonnige perioden. Er staat een zwakke tot matige, langs de kusten een vrij krachtige westenwind. De maxima variëren van 21 graden aan zee tot 26 graden in het binnenland en 29 graden in de Kempen. Vanavond en -nacht is er weinig bewolking en blijft het droog. De minima schommelen tussen 10 tot 15 graden.
 
Morgenochtend neemt de bewolking toe. Ze wordt gevolgd door plaatselijk wat lichte regen. In de namiddag komt de zon opnieuw te voorschijn. Er staat een matige wind uit westelijke richtingen. De maxima bedragen 19 graden vlak aan zee en in de Ardennen, 23 in het centrum en tot 25 graden in de Kempen.
 
Van dinsdag tot en met zaterdag wordt fraai zomerweer verwacht met veel zon en slechts een kleine kans op een regen- of onweersbui. De middagtemperatuur schommelt dinsdag rond 23 graden. Daarna wordt zowat iedere dag gemiddeld 28 graden in het binnenland.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Queen - I Was Born To Love You

Queen - I Was Born To Love You

Klik op de foto om hun te beluisteren






Queen is een Engelse rockgroep. Queen is opgericht in 1970 in Londen door gitarist Brian May, zanger Freddie Mercury  (overleden 1991) en drummer Roger Taylor, aangevuld met bassist John Deacon in 1971. Met tientallen hits in de jaren zeventig, 80, 90 en 00, is Queen een van de succesvolste popgroepen in de geschiedenis


I Was Born To Love You is een single die alleen werd uitgegeven in Japan, op 28 februari 1996. Origineel was dit een solonummer van Freddie Mercury, de leadzanger van de band, uit 1985, maar na zijn dood in 1991  heeft de band het nummer opnieuw uitgebracht. Het nummer werd geremixed en de instrumenten werden opnieuw ingespeeld door de bandleden. Het nummer is te vinden op het album Made in Heaven.

Het liedje werd in 2005 voor het eerste live gespeeld tijdens de tour van Queen+Paul Rodgers door Japan. Hierbij speelden Brian May (gitarist) en Roger Taylor (drummer) het liedje akoestisch.

In Japan werd dit het eerste nummer van Queen dat de hitlijsten binnenkwam sinds Teo Torriatte (Let Us Cling Together) in 1977.




» Reageer (0)
03-07-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rus staat voor duurste scheiding ooit: 4,6 miljard euro

Rus staat voor duurste scheiding ooit: 4,6 miljard euro


http://img810.imageshack.us/img810/6973/trouwboeket.jpg


Een rijke Russische zakenman staat voor de duurste echtscheiding uit de geschiedenis. Zijn vrouw eist een vergoeding van liefst 4,6 miljard euro.


De 43-jarige Dmitry Rybolovlev zit in de mijnsector en is de tiende rijkste man van Rusland. Hij was 23 jaar getrouwd met Elena en heeft twee kinderen met zijn echtgenote. Er staat nogal wat op het spel als de rechter straks een uitspraak moet doen: een jacht aan de Italiaanse kust ter waarde van 87 miljoen euro, een lange reeks eigendommen van Londen tot Singapore, een villa in Palm Beach (Florida) ter waarde van 74 miljoen euro (gekocht van Donald Trump). En dan is er nog een hele kunstcollectie met werken van Picasso, Van Gogh, Gauguin en Monet.


Voor de rechtbank heeft Elena haar man beschuldigd van ontrouw. Zo zou hij het jacht meerdere keren gebruikt hebben om andere vrouwen te ontvangen. De zaak wordt behandeld door een rechtbank in Zwitserland. Volgens Elena is het geen probleem voor haar man om een bedrag van om en bij de 4,6 miljard euro op te hoesten. Forbes schatte het fortuin van de man op 6,7 miljard euro, maar zijn vrouw is ervan overtuigd dat hij nog veel meer bezit op geheime bankrekeningen in het buitenland.


Als de rechter Elena gelijk geeft, wordt het meteen de duurste echtscheiding ooit. Rybolovlev zou dan ruim beter doen dan Rupert Murdoch wiens scheiding 1,3 miljard euro kostte. En die andere Rus, Roman Abramovich, kon zijn vrouw in 2007 ook 1,2 miljoen euro betaald hebben, ware het niet dat ze volgens media met een kleiner bedrag akkoord ging.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Google gaat op zoek naar remedie voor Parkinson

Google gaat op zoek naar remedie voor Parkinson


Sergey Brin
Sergey Brin


Google gaat zijn capaciteiten gebruiken om een remedie te vinden voor Parkinson. Mede-oprichter Sergey Brin wil alle informatie van patiënten verzamelen en met supermoderne computers verbanden zoeken.


Op Google kunnen we met één trefwoord zowat alle informatie vinden die we zoeken. Maar een remedie voor Parkinson kan zelfs het internetwonder niet aanbieden. Nog niet, want Google gaat intensief op zoek naar een manier om de ziekte van Parkinson te bestrijden. Sergey Brin ontdekte dat hij zelf ook een groot risico loopt om de ziekte ooit te krijgen.


Zijn moeder Eugenia werkte als wiskundige voor Nasa toen de ziekte in 1999 bij haar werd vastgesteld. Daardoor steeg het risico bij Brin statistisch ook meteen met 80 procent. Hij omschreef de vooruitgang van de medische wetenschap inzake Parkinson als traag in vergelijking met de ontwikkeling van het internet. Met zijn eigen methodes hoopt hij daar verandering in te brengen.


Hij nodigde 10.000 patiënten uit om deel te nemen aan het project. Ze moesten hun speeksel opsturen voor onderzoek en een vragenlijst invullen. Daarmee wil Brin op zoek gaan naar overeenkomsten. Zo draait hij het proces waarbij wetenschappers eerst met een hypothese komen om. Google bleek ook al heel nuttig om de verspreiding van de Mexicaanse griep te volgen. Volgens Brin is er meer mogelijk als we het potentieel van onze computers uitbuiten om grote hoeveelheden informatie te verwerken.


Parkinson is een ziekte waarbij ondermeer het spraak- en bewegingsvermogen van patiënten wordt aangetast. Een geneesmiddel bestaat nog steeds niet. Brin weet sinds 2008 dat hij de ziekte waarschijnlijk ooit zal krijgen. "Tot we de fontein van de jeugd gevonden hebben zullen we allemaal met iets te maken krijgen bij het ouder worden. We weten alleen niet wat", zei hij toen. "Ik weet nu meer dan de meeste andere mensen wat die ziekte bij mij zal zijn. En ik heb nog tientallen jaren om me voor te bereiden."




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Steeds meer Vlamingen laten zich ontdopen sinds affaires in kerk

Steeds meer Vlamingen laten zich ontdopen sinds affaires in kerk





Sinds de affaire-Vangheluwe willen steeds meer Vlamingen zich laten ontdopen. Uit een rondvraag van De Morgen blijkt dat het aantal Antwerpse dossiers verdrievoudigd tot ruim 400, in Brugge steeg het aantal dossiers van 119 in 2009 tot meer dan 250 reeds dit jaar. De kanseliers in de bisdommen kunnen de toestroom niet aan.

De procedure voor ontdoping start met een handgeschreven brief aan het bisdom waar men gedoopt is. Volgens kerkjuristen kan de kerk het doopsel helemaal niet ongedaan maken en is ontdopen louter symbolisch.

Het Humanistisch Verbond ziet een verandering in Vlaanderen. In Kortijk organiseert men al een tiental jaren uittredingsacties, maar sinds kort stromen de aanvragen binnen. Op 6 juni lokte een ontdopingsmoment 75 gegadigden. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hand van dief geamputeerd op bevel van rechter in Iran

Hand van dief geamputeerd op bevel van rechter in Iran



http://img692.imageshack.us/img692/6994/handie.jpg



In het westen van Iran is op bevel van de rechter een dief zijn hand afgezet, zo meldt de Iraanse krant Kayhan vandaaf. De straf werd uitgevoerd in de stad Malayer, in de provincie Hamadan. Het dagblad vermeldt niet of de amputatie in het openbaar of in de gevangenis werd uitgevoerd. Het is evenmin duidelijk of er artsen aanwezig waren bij de uitvoering van het vonnis.

De Iraanse wetgeving, die gebaseerd is op de sharia, aanvaardt het amputeren van handen als straf voor dieven die al meermaals veroordeeld werden. De afgelopen jaren werd de straf evenwel nooit uitgevoerd. Vorig jaar werd aangekondigd dat de praktijk opnieuw hervat zou worden, om de stijgende criminaliteit tegen te gaan.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eric Clapton - Wonderful Tonight

Eric Clapton - Wonderful Tonight

Klik op de foto om hem te beluisteren





Eric Patrick Clapton (geboren als Eric Patrick Clapp, Ripley(Surrey), 30 maart  1945) is een Britse gitarist, componist  en zanger  van blues-, rock- en popmuziek.

Clapton werd geboren als zoon van de zestienjarige Patricia Molly Clapp en de 25-jarige Canadese militair Edward Walter Fryer die in Engeland was gelegerd. Fryer keerde nog voor Claptons geboorte terug naar zijn echtgenote in Canada. Omdat zijn moeder nog erg jong was, werd Clapton opgevoed door zijn grootmoeder Rose, en haar echtgenoot Jack Clapp, die de stiefvader was van Claptons moeder. Zijn moeder die doorging voor zijn zuster, trouwde met de Canadese militair Frank McDonald, en volgde haar echtgenoot naar Duitsland en later naar Canada. Onterecht wordt soms gemeld dat Eric de achternaam Clapp heeft, van zijn grootvader. Eric kreeg bij zijn geboorte de achternaam van zijn moeder, Clapton. Uiteraard zorgde dat bij Eric in zijn jeugd voor verwarring. Hem werd aanvankelijk verteld dat zijn moeder zijn zus was.

"Ricky", zoals Clapton door zijn grootouders genoemd werd, was een stil kind met kunstzinnige aanleg en een goed verstand. Op negenjarige leeftijd ontdekte hij de waarheid omtrent zijn afstamming. Hij trok zich nog meer terug in zichzelf en begon zijn schoolwerk te verwaarlozen. Toen Clapton eind jaren '50 met de opkomende rock-'n-roll in aanraking kwam, was hij meteen enthousiast. Voor zijn dertiende verjaardag vroeg en kreeg hij een gitaar. Hij ging op zoek naar de oorsprong van de rock-'n-roll en kwam bij de blues terecht. Op zijn 16e liet hij zich inschrijven bij het Kingston College of Art, maar al na een jaar werd hij weggestuurd.

Toen hij van school af was begon hij te werken in de bouwsector, samen met zijn grootvader. Zijn allereerste muzikale invloeden waren Big Bill Broonzy en Robert Johnson, wiens muziek wel eens werd gedraaid tijdens kinderradioprogramma's. Later leerde hij de muziek van B.B. King en andere elektrische gitaristen kennen. Zijn eerste elektrische gitaar kochten zijn grootouders op afbetaling. Deze is zichtbaar op foto's van de Roosters. Clapton ruilde hem al in voor een Fender Telecaster voordat de afbetaling voldaan was.




» Reageer (0)
02-07-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dagtoerist geeft gemiddeld 34 euro uit aan de kust

Dagtoerist geeft gemiddeld 34 euro uit aan de kust



Het aantal dagtoeristen dat naar de kust afzakt, is de jongste dertien jaren gelijk gebleven. Het aantal schommelt tussen zestien en negentien miljoen per jaar. De schommelingen zijn afhankelijk van het weer.



Dat blijkt uit een diepgaand onderzoek van Westtoer. Gemiddeld geeft een dagtoerist 34 euro uit en is hij anderhalf uur onderweg. De belangrijkste motivatie om naar de kust af te zakken is de "unieke zee- en strandbeleving".
 

Op topdagen trekken ongeveer 250.000 mensen voor een dagje naar de kust. Twaalf procent van hen komt met de trein terwijl 85 procent de wagen neemt. De gemiddelde temperatuur op een topdag bedraagt 22 graden Celsius en kent in twee op de drie gevallen een open hemel. Zes op de tien topdagen vallen op een zondag. Acht op de tien liggen in de zomervakantie. In de zomer is het op een topdag warm, in de winter moet er een open hemel zijn.


Ongeveer twee op de drie dagtoeristen komen buiten de zomermaanden. De paasvakantie is altijd een topper met minstens een miljoen dagtoeristen of zes tot zeven procent op jaarbasis. De zomervakantie is goed voor 36 procent van het aantal dagtoeristen. Bijzondere economische conclusie uit het onderzoek van Westtoer is de gelijklopende evolutie van het dag- en verblijfstoerisme.





 

Meer dan twee derde van de dagtoeristen in 2009 was Vlaming. Wallonië en Brussel vertegenwoordigen 21,2 procent van het dagtoerisme. Henegouwen is de belangrijkste provincie. Tien procent van de dagtoeristen komt uit Frankrijk. Drie vierde van hen komt uit het departement du Nord en strandt in De Panne. Nederland is goed voor 2 procent. Nederlanders bezoeken vooral Knokke-Heist.
 

Het drukste moment aan de kust is om 16 uur. Dat komt omdat de meeste dagtoeristen uit West-Vlaanderen na de middag naar zee trekken. Gemiddeld blijft een dagtoerist zeven uur ter plaatse. De gemiddelde reistijd naar de kust bedraagt voor Vlaamse en Franse dagtoeristen anderhalf uur. Voor Walen, Brusselaars en Nederlanders bedraagt de gemiddelde reistijd twee uur.
 

Het strand- en zeegebeuren is met 57 procent de belangrijkste motivatie om naar de kust te trekken. Daarna volgen de wandelmogelijkheden (33 procent), het betere weer (29 procent) en de typische vakantiesfeer (29 procent).




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eén Brussels metrostation op drie ruikt naar urine

Eén Brussels metrostation op drie ruikt naar urine





In 23 Brusselse (pre)metrostations hangt een storende urinegeur en is de luchtkwaliteit allesbehalve. Dat blijkt uit een onderzoek van de Brusselse sp.a-fractie die op vraag van parlementslid Jef Van Damme 66 (pre)metrostations onder de loep nam. De resultaten van 'metro-o-net' werden vrijdag voorgesteld. Hankar, de Brouckère, Beurs en Anneessens scoren het slechtst.


Van Damme stelde vast dat er slechts in 11 van de 66 stations een openbaar toilet aanwezig is. "Drukbezochte stations als Kunst-Wet of Schuman hebben geen toilet", aldus het parlementslid. "Bovendien laat de signalisatie te wensen over en iemand met een handicap kan slechts in drie toiletten terecht. Nauwelijks vijf toiletten hebben een goede beoordeling gekregen."


Hoewel de Brusselse vervoersmaatschappij MIVB volgens de sp.a-fractie inspanningen doet om de stations net te houden, zijn Anneessens, Beekkant, Beurs, Bockstael, Hankar, Herman-Debroux, Lemonnier en Zwarte Vijvers ronduit smerig. Klein zwerfvuil, kauwgum, graffiti, versleten vloeren en overvolle vuilnisbakken vormen de top vijf van netheidsproblemen.


Daarnaast kampen 19 van de 66 stations met hangjongeren of bedelaars die voor geluidsoverlast zorgen en de doorgang bemoeilijken. Ten slotte werd vastgesteld dat in 52 van de 66 stations geen steward aanwezig was. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.6 op 10 Belgen willen deze zomer klussen

6 op 10 Belgen willen deze zomer klussen




Zes op de tien Belgen zijn van plan om deze zomer te klussen in huis. Bijna de helft neemt hiervoor een of meerdere dagen vrijaf. Dat blijkt uit een online enquête bij duizend Belgen.


De rondvraag, in opdracht van zoekertjessite Kapaza! en klusmagazine Dobbit Magazine, toont aan dat er in Wallonië meer geklust wordt dan in Vlaanderen, waar 55 procent van de ondervraagden van plan is om de handen uit de mouwen te steken. Tweeënzestig procent van de Waalse klussers blijft hiervoor een dagje weg van het werk. Aan Vlaamse zijde neemt slechts 37 procent verlof.
 

Zevendertig procent van de ondervraagde Belgen beschouwt zichzelf als een echte klusser. Vijfenzestig procent van de mannen klust iedere maand. Mannen klussen hiermee meer dan vrouwen, maar toch 15 procent van de Belgische vrouwen zegt ook minstens een keer per maand karweien op te knappen.
 

Vier op de tien Belgen voeren de geplande werken helemaal zelf uit. De Belg waagt zich voornamelijk aan decoratiewerken, schilderen en elektriciteitswerken.


Het werkmateriaal dat Vlamingen en Walen voor hun klusjes nodig hebben, kopen ze regelmatig tweedehands aan. "Klein materiaal en handgereedschap scoren hier het hoogst met 72 procent, gevolgd door vervangstukken en bouwmaterialen", aldus Perry Koorvaar, algemeen directeur van Kapaza! Belgium.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vader wurgt Belgisch meisje in India wegens fout vriendje

Vader wurgt Belgisch meisje in India wegens 'fout vriendje'



Een 17-jarig meisje uit Gingelom is in India vermoord door haar 55-jarige stiefvader. Het gaat om een eremoord. Amritpal Kaur wilde met een 24-jarige man uit Schakkebroek trouwen, die tot een lagere kaste behoorde, melden verschillende kranten.



Het meisje werd naar India gelokt door haar ouders met de belofte dat ze nadien toch mocht trouwen met haar geliefde. Toen ze daar toekwam, wou men meteen een gearrangeerd huwelijk voor het meisje regelen.


De tiener verzette zich hiertegen, en dat werd haar dood. Amritpals stiefvader Methab Singh vergiftigde haar en wurgde haar in het huis van haar moeder op 26 juni, de dag na haar aankomst.


Vervolgens hing de man het meisje op aan een ventilator, om het te doen lijken alsof ze zichzelf van het leven had beroofd. De volgende ochtend werd het stoffelijk overschot van het meisje gecremeerd om alle mogelijke sporen uit te wissen. De stiefvader werd inmiddels gearresteerd en heeft bekend dat hij het meisje vermoordde.
 

Woensdag kreeg Amritpal postuum haar diploma Economie-Talen aan het Koninklijk Atheneum van Sint-Truiden. Ze was met glans geslaagd. In een hoekje werd een rouwregister opgesteld en medeleerlingen werden door Slachtofferhulp opgevangen.
 
Haar vriend Lakhwinder Singh heeft klacht ingediend bij de politie en hoopt dat België erop toeziet dat de dader gestraft wordt.




» Reageer (0)
01-07-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Haarlok van Napoleon voor 13.000 dollar geveild

Haarlok van Napoleon voor 13.000 dollar geveild


http://img43.imageshack.us/img43/2207/haarlokvannapoleon.jpg


Op een veiling in Nieuw-Zeeland is een haarlok van Napoleon I afgehamerd op 13.000 dollar (ruim 10.400 euro). De koper is een anonieme verzamelaar uit Londen, zo maakte het Aucklandse veilinghuis Art+Object bekend.


De haarlok werd geknipt de ochtend dat de Franse keizer in 1821 stierf op het eiland Sint-Helena. Het curiosum lokte biedingen uit Nieuw-Zeeland, Litouwen, Groot-Brittannië, de VS en Frankrijk. De topstukken waren een litografie en een aquarel van Napoleon op zijn sterfbed. Zij werden verkocht voor 14.600 dollar.
 

De keizerlijke haarpluk maakte deel uit van een lot van 40 stukken die aan Napoleon gelinkt zijn en voor 100.000 dollar werden verkocht.
De collectie werd aangeboden door nakomelingen van Denzil Ibbetson, een Britse officier die diende op Sint-Helena en ook actief was als schilder. Na zijn nederlaag in Waterloo in 1815 werd Napoleon door de Britten op het eiland gevangen gehouden, tot zijn dood op 51-jarige leeftijd.
 

Het dagboek van Ibbetson werd verkocht voor 6.600 dollar. Daarin verhaalt de officier de gesprekken met Napoleon die nog steeds ambities koesterde om Groot-Brittannië binnen te vallen, ondanks zijn nederlaag in Waterloo.
 
De collectie arriveerde met een zoon van Ibbetson in 1864 in Nieuw-Zeeland en bleef zo lang in de familie.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mens sterft over 100 jaar uit

"Mens sterft over 100 jaar uit"



Binnen 100 jaar is de mens uitgestorven. Dat denkt althans een belangrijke Australische wetenschapper. "De situatie is onomkeerbaar, wat we ook doen."


De uitspraak komt van Frank Fenner, professor microbiologie aan de Nationale Universiteit van Australië en lid van de Royal Society of London, die eveneens veel prestige geniet. Fenner zorgde voor de uitroeiing van het pokkenvirus en hij hielp de konijnenplaag in zijn land onder de knie te krijgen.


"De homo sapiens zal uitsterven, mogelijk al binnen honderd jaar", vertelde hij aan The Australian. Volgens Fenner zit de Aarde nu in het Antropoceen. Dat is geen officieel geologisch tijdperk, maar toch lijkt het zijn intrede te doen in de wetenschap. Fenner denkt dat we het slachtoffer zullen worden van de groeiende wereldbevolking en onze drang naar consumptie.


Dit jaar zal het aantal mensen op deze planeet volgens de VN voorbij de kaap van 6,9 miljard uitstijgen. "De klimaatverandering is pas begonnen, maar we zien nu al grote veranderingen in het weer", zegt Fenner. "De menselijke soort zal uitsterven, misschien al over honderd jaar. Ook vele andere diersoorten zullen mee verdwijnen. Het valt niet meer om te keren."


Zijn collega, professor Stephen Boyden, is iets minder pessimistisch. Hij denkt dat Fenner gelijk heeft om zich zorgen te maken, maar Boyden hoopt dat we ons op tijd bewust zullen worden van de situatie, zodat we er nog iets aan kunnen veranderen.  (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zwarte markt in afgehakte berenpoten floreert

Zwarte markt in afgehakte berenpoten floreert



Russen die dichtbij de Chinese grens leven, verdienen grof geld met de verkoop van berenpoten. Dat meldt de New York Times. Lakse grenscontroles en grote vraag werken de zwarte markt in de hand, die ook andere dieren bedreigt.


De relatief open grenzen tussen Rusland en China zijn een bewuste keuze om het reizen en de handel tussen beide naties te vergemakkelijken, maar tegelijk ontwikkelt zich een crimineel circuit voor lichaamsdelen van dieren, die in China vaak geneeskundige krachten worden toegedicht.


Kikkers, tijgerbeenderen, genitaliën van herten, galblazen en vooral de klauwen van beren worden massaal naar China gesmokkeld, waar handelaars de koopwaar als grondstof voor medicijnen of rituele voeding gebruiken.


Hoewel de Russische bruine beer, het voornaamste slachtoffer van de smokkelaars, frequent voorkomt in onder meer Siberië, vrezen dierenbeschermers dat ook bedreigde soorten steeds vaker worden gedood: onder meer tijgers en luipaarden vinden makkelijk kopers in China.

Pogingen om deze praktijken te stoppen worden fel gehinderd door een simpele economische realiteit. Voor de vaak werkloze Siberische jagers, die zo'n 1.500 roebels of 40 euro per kilo opstrijken, is een middagje berenjagen een welgekomen bijverdienste.

"Veel mannen hebben niks te doen in de dorpjes hier", legt een Siberische handelaar uit. "Ze trekken er met hun honden op uit, op zoek naar beren. Ze schieten de dieren dood en hakken de poten af. Daarna keren ze terug naar het dorp voor een drankje, tot de volgende berenjacht."




» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!