Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




22-07-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voor mijn liefste Minneke

Voor mijn liefste Minneke


http://img707.imageshack.us/img707/2814/minneke2.jpg



mijn liefste poes
ik weet dat je oud bent
langzaam ben je aan het uitsterven
de warmte werd je teveel
maar het doet zo'n pijn
te beseffen dat ik je moet afgeven

Een paar maal heb ik je leven al gered
nu kan ik het niet meer
ik probeer je nog wat in leven te houden
maar ik denk dat ik ga verliezen
ben ik egoïstisch als ik het doe
misschien moet ik je gewoon laten gaan ...?

Ik weet dat jij mij graag ziet
en jij weet dat ik je graag zie
altijd was je bij me
nu heb je de kracht niet meer
maar toch hoor ik aan je gespin
dat je gelukkig bent
als ik naar je kom kijken

Het zal zoveel pijn doen
als ik niet meer in die
lieve oogjes van je kan kijken
en dat lieve gespin
niet meer hoor
....


http://img827.imageshack.us/img827/2136/minnekenu.jpg





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een nooit geziene collectie Mummies

Een nooit geziene collectie Mummies


http://img208.imageshack.us/img208/8800/mummiesoftheworld.jpg


In het California Science Center is een nooit geziene  collectie van 150 mummies te bekijken. De specimen komen uit Zuid-Amerika, Europa, Azië, Oceanië en, uiteraard, Egypte



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schotland verrast door grote zwermen vliegende mieren

Schotland verrast door grote zwermen vliegende mieren



Zwermen vliegende mieren zijn in Schotland neergestreken om er te paren. Heel wat mensen sloegen in paniek toen ze wolken met de grote insecten zagen vliegen, maar de mieren zijn niet gevaarlijk voor de bevolking.


De vrouwelijke mieren kiezen één dag per jaar uit om te paren, afhankelijk van temperatuur, vochtigheid en lengte van de dag. De mannetjes sterven terwijl de vrouwtjes wegvliegen om een nieuwe kolonie te beginnen.


De Schotse bevolking moet zich volgens experts geen zorgen maken. "Het zal mensen waarschijnlijk doen schrikken als de mieren hen plots omringen, maar het is een normaal en natuurlijk fenomeen", zegt Dr. Graham Rotheray van de Nationale Musea van Schotland aan BBC. "Je laat het best gewoon gebeuren in plaats van de insecten te verdelgen."


Het is opmerkelijk hoe de dieren kunnen aanvoelen op welke dag van het jaar ze allemaal hun nesten moeten verlaten om te paren. In principe zullen de mieren niet bijten. De koninginnen vliegen enkel in de lucht om te paren. Het zijn de soldaatmieren op de grond die kunnen bijten omdat ze de kolonie moeten bewaken.


In de natuur is het paringritueel een opmerkelijk spektakel, maar voor de bevolking kan het heel wat ongemakken met zich meebrengen. In Edinburgh werd een vrouw verrast toen een zwerm vliegende mieren haar auto bedekte. Ze kon haar wagen niet verlaten en toen ze het toch deed, werd ze zelf bedekt door de mieren. Gelukkig voor de Schotten gebeurt dit maar één keer per jaar en uiteindelijk trokken de mieren zich snel weer terug.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slangenarend duikt vaker op in Vlaamse heidegebieden

Slangenarend duikt vaker op in Vlaamse heidegebieden



In het heidegebieid Groot Schietveld in Brecht zit sinds enkele dagen een twee jaar oude slangenarend. De jongste tien jaar duikt deze roofvogel jaarlijks op in de Antwerpse en Limburgse heidegebieden. De arend voedt zich vooral met gladde slangen en adders. Omdat die populatie niet geweldig groot is, zal de slangenarend hier wellicht nooit broeden.

De slangenarend, met een spanwijdte van 180 centimeter, broedt in Europa in Zuid-Frankrijk, Spanje en Oost-Europa. Overwinteren doen deze vogels ten zuiden van de Sahara. In Vlaanderen is de slangenarend, die ook verzot is op hagedissen, hazelwormen of kikkers, een vaste zomergast geworden.

"Tussen 1950 en 2000 werd de vogel in Vlaanderen gemiddeld om de twee of drie jaar waargenomen. Sindsdien zien we jaarlijks een slangenarend, soms zelfs tot drie exemplaren in hetzelfde gebied", aldus Wim Van den Bossche van Natuurpunt.
 
800 slangen
"Dat de vogel hier nog niet broedde, heeft te maken met een combinatie van factoren, waaronder de densiteit aan slangen. Het is bovendien opvallend dat het dier op de grote heidegebieden met grote slangenpopulaties gesignaleerd wordt, waaronder adders in de Antwerpse heidegebieden en gladde slangen in Limburg. Per seizoen eet een slangenarend met één jong 700 tot 800 slangen, te veel dus voor wat voorhanden is."
 
Dat de aanwezigheid een invloed heeft op slangen en hagedissen, ontkent Van den Bossche niet. "Tot nu toe is er geen reden om bezorgd te zijn. Van zodra het voedselaanbod vermindert, trekken die vogels weg."




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Prins Albert van Monaco huwt op 8 juli 2011

Prins Albert van Monaco huwt op 8 juli 2011





Prins Albert II van Monaco (52) en zijn Zuid-Afrikaanse verloofde Charlene Wittstock (32) trouwen in juli 2011. De burgerlijke plechtigheid vindt plaats op 8 juli en de dag daarop volgt de kerkelijke plechtigheid.

Albert volgde zijn vader Rainier op in 2005. Hij leerde Charlene kennen tijdens een zwemkampioenschap in Monaco in 2000. Pas in 2006 vertoonden ze zich samen in het openbaar. Sindsdien vergezelt Charlene Albert bij tal van officiële gelegenheden.

Charlene was er ook bij toen de Zweedse kroonprinses Victoria in het huwelijk trad op 19 juni. Veel waarnemers beschouwden dat als een aanwijzing dat er een huwelijk op til was.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schilderijen varkens verwijderd om moslims niet te schofferen

Schilderijen varkens verwijderd om moslims niet te schofferen





De Nederlandse kunstenares Sylvia Bosch is 'verbijsterd' dat drie van haar schilderijen met afbeeldingen van varkens zijn verwijderd uit de Lingepolikliniek in Leerdam. Een patiënt, die zelf geen moslim is, wilde islamieten confrontaties met de varkens besparen en diende een klacht in schrijft het AD.

De leiding van de zorginstelling besloot de schilderijen direct te verwijderen. "Een week eerder kreeg ik nog een e-mail van de kliniek dat men leuke reacties kreeg. Na één klacht moeten ze meteen weg", reageert een teleurgestelde Bosch. "Wij willen dat bezoekers zich op hun gemak voelen in de wachtruimtes", verklaart de kliniek.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Steeds meer gezinnen hebben recht op maximumfactuur medische kosten

Steeds meer gezinnen hebben recht op maximumfactuur medische kosten



Het aantal gezinnen dat recht heeft op de maximumfactuur voor medische kosten, is volgens voorlopige cijfers van 540.735 (994.829 mensen) in 2007 tot 592.237 (1,044 miljoen mensen) in 2008 en 623.730 (1,117 miljoen mensen) in 2009 gestegen, een toename van 15,3 procent (12,3 procent) in de periode 2007-2009. Dat zegt het Riziv (Rijksinstituut voor Ziekte- en Invaliditeitsverzekering).


De maximumfactuur biedt elk gezin de garantie dat het niet méér moet uitgeven aan kosten voor geneeskundige verzorging dan een bepaald maximumbedrag. Het maximumbedrag hangt af van de sociale situatie en het inkomen van het gezin. Als de medische kosten in de loop van een jaar dat maximumbedrag bereiken, krijgt het gezin de overige medische kosten volledig terugbetaald.
 

Voor de maximumfactuur komen kosten in aanmerking zoals het remgeld voor verstrekkingen van artsen, het remgeld voor geneesmiddelen en het persoonlijke aandeel in de ligdagprijs in een algemeen ziekenhuis. Uit de voorlopige cijfers voor 2009 blijkt ook dat al 245.037 gezinnen (of 416.200 mensen) van de extra bescherming voor chronisch ziekten genoten. Sinds 1 januari 2009 is het plafondbedrag met 100 euro verlaagd voor gezinnen met een chronisch ziek gezinslid.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Patti Smith - Changing of the Guards

Patti Smith - Changing of the Guards

Klik op de foto om haar te beluisteren






Patricia Lee (Patti) Smith (Chicago (Illinois), 30 december 1946) is een Amerikaanse rockzangeres en dichteres. Zij wordt wel beschouwd als een voorloper van de punkbeweging, maar is in feite meer verwant aan artiesten als The Velvet Underground en Bob Dylan. De arrangementen van haar nummers zijn vaak vrij complex en er komen ook lange improvisaties voor.


Zij brak door met haar album Horses in 1975. Daarna volgden nog o.a. Radio Ethiopia en Easter. Haar laatste CD kwam uit in 2007 en heet Twelve', deze bevat twaalf covers uit de jaren '60-'70, gebracht op een eigenzinnige manier .




» Reageer (0)
21-07-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mijn al te gekke kat




http://img408.imageshack.us/img408/8954/special1.jpg


Ik ben van jou gaan houden
mijn al te gekke kat
ik zeg dit echt niet zomaar
heel erg meen ik dat.

Jij bent een van mijn beste vriendjes
jij bent ontzettend tof
als ik dan ook aan jou denk
dan denk ik vol met lof.

Het duwen van jouw kopje
het krullen van jouw staart
deze simpele woorden
ben ik jou wel waard





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Trend bij tieners: high worden van muziek op internet

Trend bij tieners: high worden van muziek op internet





i-Dosing is de nieuwste trend bij tieners: ze zetten een hoofdtelefoon op, bedekken hun hoofd met een doek en worden 'digitaal high' van specifieke muziek die ze hebben gedownload. Volgens experts een verontrustende rage.

Xtc en cannabis
Video's op YouTube tonen een jonge meisjes en jongens die zich volledig laat gaan, tiener die erg gewelddadig trillen en jongeren die erg overstuur zijn tijdens het beluisteren van speciaal ontwikkelde liedjes die je high moeten maken. De 'uitvinders' zeggen dat i-Dosing dezelfde gevoelens losmaakt als wanneer je drugs als xtc neemt of cannabis rookt. De repetitieve muziek zou een roes bezorgen die helpt de realiteit te ontvluchten. De rage is erg populair bij Amerikaanse tieners, maar volgens experts zal het snel overwaaien naar Europa.  Sommige van deze liedjes zijn erg populair, zij halen makkelijk honderdduizenden bezoekers op YouTube. 

Stress
Zo is er 'Shroom', waarvan 'gebruikers' zegt dat hij hierdoor blinkend licht (hoewel zijn ogen gesloten waren) zag, zich ontspannen voelde. Andere voorbeelden zijn 'Gates of Hades' en 'Hand of God', de liedjes kunnen tot tien minuten lang zijn. Ze klinken als een scheepshoorn die keer op keer herhaald wordt, andere nummers zijn korter en lijken eerder op goedkope geluidjes van synthesizers die erg snel gespeeld worden. I-Dosing is een variant van een erg oude manier om in een trance te raken. De Duitse Heinrich Wilhelm Dove ontdekte in 1839 dat twee tonen die in licht andere frequenties in elk oor gespeeld worden ervoor zorgen dat luisteraar een snelle beat hoort. Hij noemde dit fenomeen 'binaural beats' en dit wordt al bijna twee eeuwen bestudeerd. Het wordt gebruikt in onderzoek naar gehoorpoblemen en slaappatronen en als stresstherapie.

Verschillende golven
Professor Helane Wahbeh: "Binaural beats komen voor wanneer de oren twee verschillende geluidsgolven horen. Als je hiernaar luistert met een stereohoofdtelefoon ervaart de luisteraar de twee frequenties als een andere beat, hierdoor lijkt het alsof dit vanuit het hoofd zelf komt. Maar het is niet zo dat dit hetzelfde effect als cocaïne of xtc heeft, dat heeft onderzoek aangetoond." Andere onderzoekers zeggen dat de trance die de luisteraars als gevolg van i-Dosing voelen door een placebo-effect kunnen omdat deze persoon dat echt wil.

Ouders
De trend is zo verontrustend dat een Amerikaans adviesorgaan voor drugs en narcotica kinderen waarschuwt dit niet te doen. Ouders moeten volgens experts zich bewust zijn van deze nieuwe rage, om toekomstige problemen te voorkomen. I-Dosing zou een indicatie kunnen zijn van de bereidheid van kinderen om met drugs te experimenteren. "Ouders moeten aandacht besteden aan welke sites hun kinderen bezoeken, ze moeten dit fenomeen niet afdoen als iets onschuldig. Daarnaast staan op veel van deze sites die I-Dosing aanbieden ook advertenties voor 'echte' drugs."

Scholen in Amerika zenden een brief uit om ouders te waarschuwen voor deze nieuwe trend, verschillende studenten zeiden psychologische effecten te voelen na het beluisteren van deze downloads. "We hebben dit nog ooit eerder meegemaakt, daarom beschouwen we alles wat psychologische effecten veroorzaakt bij leerlingen als zorgwekkend", aldus vertegenwoordiger van de publieke scholen in het Amerikaanse Mustanh Shannon Rigsby.






» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1000 kleine dingen die je gelukkig maken

1000 kleine dingen die je gelukkig maken



Geluk zit in de kleine dingen des levens. Maar wat zijn die kleine dingen precies? Neil Pasricha zette zijn kleine geneugten alvast op een rijtje op zijn blog '1000 awesome things'.

Zijn motivatie was simpel: weer plezier krijgen in het leven na een donkere periode. Zijn beste vriend pleegde zelfmoord, hij scheidde van zijn vrouw en hun huis moest worden verkocht. Levend op een klein appartementje, besloot hij zich te richten op het positieve.

De blog werd een gigantische hit: 17 miljoen bezoekers kwamen al eens langs, momenteel kent de site dagelijks 5.000 bezoekers. Gestart in juni 2008 heeft hij tot nog toe bijna 542 kleine, dagdagelijkse geneugten gepost. De blog zou ergens in april 2012 moeten eindigen.

Ondertussen zetten we enkele van de kleine pleziertjes van het leven op een rijtje:

-    Een tekeningetje maken op beslagen ruiten of spiegels
-    Iets naar de vuilnisbak gooien, en er in gooien
-    Geld vinden in je zakken
-    Wanneer de persoon waar je aan dacht je net belt
-    Opstaan en zien dat het een stralende dag is
-    Als iemand de deur voor je openhoudt
-    Het geluid van pratende en lachende mensen op een terrasje, 's avonds
-    Wanneer iemand het jeukende plekje op je rug vindt
-    Als je een grote knoop kan ontwarren
-    Als je broodje nog een beetje warm is
-    Je voeten in water langen bungelen
-    Denken dat het donderdag is, terwijl het al vrijdag is
-    Als het ding dat je echt nodig hebt, afgeprijsd is
-    Een vermiste sok terugvinden
-    Een handgeschreven kaartje krijgen
-    Een baby die op jou in slaap valt
-    De eerste voetstappen maken in verse sneeuw
-    Je paswoord blindelings juist typen
-    De geur van regen na een warme zomerdag
-    Alle verkeerslichten op groen
-    Een knuffel wanneer je het minst verwacht
-    Je kat of hond die je enthousiast begroet

.. en zo gaat het lijstje nog wel even door. Iedereen kan genieten van het leven, gelukkig zijn, als je de kleine dingen maar weet te waarderen. Deze blog herinnert ons daar aan, en we hopen dat we het deze keer niet meer vergeten.





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koninklijk Paleis zet deuren open voor publiek

Koninklijk Paleis zet deuren open voor publiek



Het Koninklijk Paleis houdt van 26 juli tot 5 september opendeur. De opendeurdagen werden dinsdag voorgesteld in aanwezigheid van het vorstenpaar, Vlaams minister van Wetenschappelijk Onderzoek Ingrid Lieten en federaal minister van Wetenschapsbeleid Sabine Laruelle.

Ter gelegenheid van het internationale jaar van de biodiversiteit werkten de vier federale wetenschappelijke musea (het Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen, het Koninklijk Museum voor Midden-Afrika, de Koninklijke Musea voor Kunst en Geschiedenis en de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België) een boeiende tentoonstelling. Er worden onder andere kunstvoorwerpen, opgezette dieren of planten uit uiteenlopende landen zoals Tibet en Peru tentoongesteld, dit vooral om de "relaties in verschillende culturen tussen mens en natuur te verklaren".
 
Technopolis
Omwille van het Belgische voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie wordt één van de zalen gewijd aan Technopolis. De kinderen kunnen experimenteren met interactieve activiteiten van wetenschappelijke centra uit Nederland, Duitsland, Portugal, Finland of Letland.
 
Michaël Borremans
Het Salon van de Maarschalken presenteert dan weer een collectie van zes schilderijen van de Belgische kunstschilder Michaël Borremans. De werken gaan over de lakei die "de essentiële schakel is in het leven aan het hof".
 
Ten slotte kan het publiek genieten van meer dan tientallen salons (Leopold I, Goya, Lodewijk XVI, ...) waarvan sommige compleet gerenoveerd zijn.
 
Het Koninklijk Paleis opent haar deuren voor het publiek van 26 juli tot 5 september en is elke dag open van 10.30 tot 16.30 uur, behalve op maandag.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opgelet: Kerst komt eraan

Opgelet: Kerst komt eraan




30 graden, barbecues, zwembaden, cocktails... we beleven een van de beste en warmste zomers van de laatste jaren, maar dat houdt enkele Britse ketens niet tegen om (ver) in de toekomst te kijken en zich voor te bereiden op... Kerstmis.

Ruim vijf maanden is het nog, maar Selfridges start op 2 augustus met zijn 'feestdagenassortiment'. 145 dagen voor de grote dag, een nieuw record volgens de Daily Mail.

Cadeautjes
Een voorbeeld van uitzinnig materialisme? "Nee", zegt Selfrides, "wij willen gewoon profiteren van het het toeristisch hoogseizoen."

De winkel hoopt dat de toeristen zich nu al laten verleiden om iets meenemen voor het thuisfront.  Of dat ook zal werken, moet de toekomst nog uitwijzen.

Elk jaar vroeger
Eén ding is wel zeker: kerst begint elk jaar vroeger. In ons land hebben winkels de grootste moeite te wachten tot dat andere traditionele cadeautjesfeest: Sinterklaas. Nochtans is niet bewezen dat die vroegere focus ook echt beter verkoopt. De meeste cadeautjes worden nog altijd last minute gekocht.

Het onbedoelde neveneffect zou wel eens kunnen zijn dat mensen genoeg hebben van Kerstmis nog voor 25 december gepasseerd is, en dat ze het feest helemaal laten vallen.





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Begraafplaats ontdekt op grond van Belg in Costa Rica

Begraafplaats ontdekt op grond van Belg in Costa Rica


http://static2.hln.be/static/FOTO/pe/1/8/0/media_xl_3805815.jpg?20100721114706


Op het terrein van een Belgische vrouw in Costa Rica heeft een team archeologen een zeldzame, inheemse begraafplaats ontdekt. De archeologen vonden er overblijfselen die van 1.100 voor Christus zouden dateren. Dat staat te lezen op de lokale nieuwswebsite Ticotimes.net.

Op het terrein, zo'n vierhonderd vierkante meter groot, nabij Tres Ríos werd de site met 32 graven gevonden. Tot nu toe konden de archeologen al de resten van 26 mensen, onder wie volwassenen, maar ook kinderen, blootleggen.

Zoals ooit in Costa Rica gebruikelijk was, werden de beenderen  eerst in stukjes gebroken vooraleer ze begraven werden. Maritza Gutierrez, die de leiding heeft over de opgraving, is nog niet zeker om welk inheems volk het precies gaat.

Daarnaast werden 98 voorwerpen uit keramiek, zoals potten en kommen, gevonden.



http://static0.hln.be/static/FOTO/pe/4/11/3/media_xl_3805818.jpg?20100721114752
 


Volgens de nieuwswebsite was het de Belgische vrouw die vroeg om een studie uit te voeren om zo haar bouwvergunning niet kwijt te spelen. Als bouwmannen aanwijzingen vinden van een archeologische site, moeten de werken stilgelegd worden zodat experten eerst hun onderzoek kunnen doen.
 
Twee maanden geleden begonnen de archeologen hun opgravingen en waarschijnlijk hebben ze nog zo'n twee weken werk voor de boeg.  (br.hln)



http://static2.hln.be/static/FOTO/pe/15/3/10/media_xl_3805810.jpg?20100721114606






» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Anastacia - Paid My Dues

Anastacia - Paid My Dues

Klik op de foto om haar te beluisteren






Anastacia Lyn Newkirk (Chicago, 17 september 1968) is een Amerikaanse zangeres. Naar haar eigen mening zingt ze sprock: een mix van soul, pop en rock. Zij is bekend geworden onder de naam Anastacia.

Anastacia komt uit een muzikale familie. Haar vader was zanger in het nachtclubcircuit, haar moeder is actrice. De zangeres werkte - voor haar doorbraak - in muziektheaters en deed mee aan producties op Broadway. Daarnaast volgde zij een studie in Manhattan, New York, de stad waar ze samen met haar moeder heen was verhuisd nadat haar ouders gescheiden waren.

Later kwam Anastacia in contact met Lisa Braudé. Braudé werd Anastacia's manager. Met haar hulp probeerde de zangeres een platendeal in de wacht te slepen. Voor het zover was danste ze onder meer in Salt'n'Pepa's videoclip 'Twist and shout' en deed ze in 1998 mee aan het programma The Cut op MTV. Presentatrice van het goed bekeken programma was wijlen Lisa 'Left Eye' Lopes en die bleek meteen een groot fan van de zangeres te zijn. Met gemak behaalde Anastacia de finale van het programma en dat leverde haar een platencontract op bij Epic Records / Sony Music. Naar verluidt had Michael Jackson, die onder de indruk was van haar optreden in The Cut daar een belangrijk aandeel in.

Op 21 april 2007 trouwde Anastacia met haar bodyguard Wayne Newton. De ceremonie vond plaats in Huatulco, te Mexico. Haar jurk was ontworpen met als thema '1940 - het oude Hollywood'. De zangeres ontwierp de jurk samen met Jenny Packham. Als nummer voor hun openingsdans kozen ze voor For You van Kenny Lattimore.

    * Nadat borstkanker werd vastgesteld, richtte ze (na haar herstel) een fonds op, ten behoeve van jonge vrouwen met borstkanker.

    * Anastacia heeft een bekend imago als brildraagster. Ze was eveneens een pionier in het uitdragen van de brillenmode. Anastacia brak door in de tijd dat de moderne brillenmode zijn opmars deed en de bril promoveerde tot sexy modeobject. Anastacia werd een rolmodel van een groeiend aantal vrouwen die een hippe bril verkozen boven lenzen.

    * Eind augustus 2008 gaf Anastacia toe dat ze gelogen heeft over haar leeftijd. Toen bij haar borstkanker werd geconstateerd, zei ze 31 jaar te zijn; ze was toen 35 jaar. Ze zegt dit gedaan te hebben om jonge vrouwen erop attent te maken dat zij ook borstkanker kunnen krijgen. Als naar haar leeftijd gevraagd werd, zei ze vaak dat ze 'in de 30' was




» Reageer (0)
20-07-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Is het einde van Nutella nabij?

Is het einde van Nutella nabij?




Krijgt het Europees Parlement zijn zin, staan er binnenkort allicht geen potjes Nutella meer in de winkel. Volgens de Unie moeten op een heleboel producten waaronder Nutella vermeld worden dat ze gevaarlijk zijn voor de gezondheid. Nutella bevat immers teveel suikers en palmolie.


De Unie gaat de strijd aan met producten die meer dan 10 gram suiker, 4 gram vet en 2 milligram zout  bevatten per 100 gram. Dat betekent het einde voor heel wat lekkers, waaronder ook Nutella, die massa's chocolade, noten, vetten en suikers bevatten. Volgens het Europees Parlement moeten die zoetigheden niet perse verdwijnen, wel moet duidelijker op de verpakking staan wat er precies in het product zit. Zo komt er ook een verbod op het maken van reclame, naar analogie van de tabaksindustrie.


De Italianen reageren inmiddels in alle staten. Nutella is immers een Italiaans product toen banketbakker Ferrero in 1964 de hazelnoten uit de streek Langhe toevoegde aan de chocoladepasta. "We worden in hetzelfde hoekje gezet als de tabaksindustrie," oordeelde een Ferrero-bestuurder tegen nieuwsagentschap AGI. Ferrero is trouwens een van de grootste adverteerders op de Italiaanse televisie. Alle Italiaanse Europarlementariërs zouden klaar staan om de maatregel af te laten zwakken.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Europese nummerplaat wordt robijnrood-wit

Europese nummerplaat wordt robijnrood-wit


In juni 2008 stelde Schouppe deze nieuwe nummerplaat voor, binnenkort is deze dus alweer verouderd.


De traditionele rood-witte nummerplaten zullen langzaam maar zeker verdwijnen. Ze worden vervangen door de nieuwe Europese nummerplaat met de kleurencombinatie robijn-wit. Dat laat staatssecretaris voor Mobiliteit Etienne Schouppe weten. De nieuwe nummerplaat zal ook zeven karakters tellen in plaats van de huidige zes.

De discussie in de federale regering over de kleurencombinatie voor de nieuwe Europese nummerplaat sleept al lang aan. Schouppe wilde de traditionele rood-wit-combinatie graag vervangen door zwarte letters op een gele achtergrond. Maar die 'Vlaamse' kleurencombinatie botste op verzet bij enkele Franstalige regeringsleden. Zij hielden vast aan de bestaande rood-wit-combinatie.
 
Schouppe lanceerde nog een compromisvoorstel: zwarte letters op een gele achtergrond met een rood randje errond. Maar ook die 'Belgische' variant kreeg geen steun.
 
Betere herkenning
Uiteindelijk is dus gekozen voor de combinatie van letters in robijn (voor de liefhebbers: RAL 3003) op een witte achtergrond. Dat kleurencontrast moet volgens Schouppe samen met de grotere nummerplaat leiden tot "een betere herkenning met het blote oog en met (digitale) camera's".


http://img80.imageshack.us/img80/4072/ralkleur3003.jpg
 Ral 3003


De nummerplaat zal ook zeven karakters tellen. De klassieke combinatie van drie letters en drie cijfers wordt voorafgegaan door een indexcijfer. Er wordt gestart met het cijfer 1. Dat levert meer dan 12,2 miljoen mogelijke combinaties op. Indexcijfers 1 tot en met 6 zijn voorzien voor de gewone inschrijvingen. Zo zijn er dus zo'n 73 miljoen combinaties mogelijk. De nieuwe Europese nummerplaat zal 20 euro kosten. De bestaande nummerplaten zullen geleidelijk uit het straatbeeld verdwijnen.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meer leerlingen met leerachterstand

Meer leerlingen met leerachterstand



Het aantal leerlingen dat in de loop van de schoolloopbaan leerachterstand oploopt, neemt licht toe. Dat blijkt uit cijfers die Vlaams parlementslid Ann Brusseel (Open Vld) opvroeg bij minister van Onderwijs Pascal Smet. Brusseel noemt de cijfers verontrustend.

De leerachterstand, of schoolse vertraging, wordt gemeten aan de hand van het al dan niet halen van de leerdoelen die vastgelegd zijn in de eindtermen. Het niet halen van de eindtermen betekent niet noodzakelijk dat de leerling zijn of haar schooljaar moet overdoen. Over de zittenblijvers worden aparte cijfers bijgehouden, maar die heeft Brusseel niet ontvangen.
 
Jongens
In het schooljaar 2008-2009 werd bij 15,5% van de kinderen in de lagere school leerachterstand vastgesteld, tegenover 14,5% in 2000-2001. Er zijn iets meer jongens dan meisjes met leerachterstand, zowel in het lager als in het secundair onderwijs. In de middelbare school ligt de schoolse vertraging een pak hoger, met 29,4% in 2008-2009. Dat is ongeveer hetzelfde percentage als in 2000-2001.
 
Allochtonen
Opvallender is de leerachterstand bij niet-Belgen. In het basisonderwijs is er een positieve evolutie. De schoolse vertraging bedraagt in 2008-2009 40,8% ten opzichte van 45,8% in 2000-2001. Die positieve trend zet zich echter niet door in het middelbaar. Daar bedraagt de vertraging bij niet-Belgen in 2008-2009 68,7% tegenover 67,9% in 2000-2001.
 
Volgens Brusseel ligt de schoolse achterstand nog steeds veel te hoog en is er geen kentering merkbaar. "Het is hoog tijd dat hier structureel iets aan gedaan wordt", stelt ze.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brievenschrijver dreigt Fabiola neer te schieten vanuit ULM

Brievenschrijver dreigt Fabiola neer te schieten vanuit ULM


Vorig jaar haalde de kranige koningin een appel boven.



Koningin Fabiola is, vlak voor de nationale feestdag, weer bedreigd: deze keer moet ze tijdens het 21 julidefilé niet uitkijken voor een kruisboog (zoals vorig jaar), maar dreigt dezelfde man ermee de weduwe dood te schieten vanuit een ULM-vliegtuigje. Hoe absurd het ook klinkt, toch wordt de beveiliging opgevoerd omdat de afdreiger volhardt én zijn dreigement explicieter wordt, schrijft de krant Het Laatste Nieuws.

Vorig jaar gebeurde er helemaal niets en Fabiola toonde op het einde van het defilé uitdagend een appel. De veiligheidsdiensten waren not amused dat de koningin hun werk zo ridiculiseerde, maar er is geen sprake van dat haar nu zal verboden worden om de bedreiger te provoceren. Ook zal ze geen kogelvrij vest dragen




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jerry Lee Lewis - Whole Lotta Shakin' Going On

Jerry Lee Lewis - Whole Lotta Shakin' Going On

Klik op de foto om hem te beluisteren






Jerry Lee Lewis (Ferriday (Louisiana), 29 september 1935) is een Amerikaanse  rock-'n-rollzanger en pianist. Hij is een van de pioniers van de rock-'n-roll, en kreeg daarom in 1986 een plaatsje in de Rock and Roll Hall of Fame. Vanwege zijn pionierschap voor de rockabilly  kreeg hij ook daar een eervolle vermelding. Lewis' bijnaam is The Killer


Zijn ouders waren Elmo en Mamie Lewis. Hoewel het gezin arm was, werd er toch een oude piano gekocht. Jerry was zo'n natuurtalent dat hij zichzelf leerde piano spelen. In zijn jeugd begon hij samen met zijn twee neven Mickey Gilley en Jimmy Lee Swaggart piano te spelen. Ze werden beïnvloed door hun oudere neef Carl McVoy, door de radio en door de muziek die in een Afro/Amerikaanse gelegenheid verderop in de straat werd gespeeld. Lewis ontwikkelde zijn eigen stijl door rhythm & blues, boogiewoogie, gospel en country  te mengen. Hij werd al snel professioneel pianist.

Zijn stijl is uniek en onnavolgbaar. Toen hij 13 was, trad hij voor de eerste keer op bij een lokale Forddealer. Zijn vader Elmo ging rond met de hoed en haalde maar liefst 13 dollar op, wat in 1948 veel geld voor het arme gezin was, dat intussen van Ferriday naar Black River was verhuisd. Met zijn vijven (pa, ma, Jerry, zus Frankie Jean en zus Linda Gail) woonden ze er in een erbarmelijke "schuur", een huisje dat niet groter was dan één kamer. Jerry Lee had trouwens nog een oudere broer, maar deze was op achtjarige leeftijd voor zijn ogen doodgereden door een dronken bestuurder. Naarmate Jerry Lee ouder werd (14-15 jaar), schuimde hij de Mississippidelta af om er in kroegen en ruige honky-tonky-bars op te treden.

Zijn moeder had echter een ander idee over de toekomst van Jerry Lee en stuurde hem naar een Bijbelschool in Texas. Omdat hij op zijn eerste avond tijdens een eredienst de psalmen in een boogiestijl had begeleid werd hij onmiddellijk van school verwijderd. Daarna begon voor hem een carrière als verkoper van naaimachines. Ook dat draaide op niets uit en omdat de mensen van de muziekstudio's in Nashville niets in hem zagen, vertrok hij als 21-jarige naar Memphis.

Lewis liet de religieuze muziek achter zich en mengde zich in de snel groeiende rock-'n-rollgemeenschap. In 1954 bracht hij zijn eerste plaat uit. Twee jaar later werd hij in de studio van Sun Records in Tennessee ontdekt door platenproducer Jack Clement. De baas van Sun Records, Sam Phillips, was op dat moment op vakantie. Lewis werd gevraagd als sessiemuzikant om artiesten als Billie Lee Riley en Carl Perkins te begeleiden. Tijdens de periode als sessiemuzikant maakte hij ook deel uit van de jamsessie bekend als het Million Dollar Quartet, bestaande uit Elvis Presley, Johnny Cash, Carl Perkins en Lewis zelf.

Hij wilde een plaat maken. Samen met gitarist Roland Janes en drummer Van Eaton werd de eerste single opgenomen, Crazy arms. Deze twee vormden jarenlang samen met Jerry Lee een trio. Een bassist was niet nodig, want Jerry Lee zorgde met zijn linkerhand zelf wel voor de baspartij.

In 1957 brak hij door bij het grote publiek met Whole lotta shakin' goin' on. Andere hits van de Killer als High school confidential, Great balls of fire, Breathless en You win again volgden in snel tempo.

Lewis' pianospel werd alom geroemd, het schijnt dat zelfs Elvis Presley ooit heeft gezegd dat wanneer hij zo piano had kunnen spelen, hij direct zou zijn gestopt met zingen. Lewis' pianospel was niet alleen beroemd vanwege de virtuositeit, maar vooral ook vanwege de dynamiek waarmee het werd gebracht. Hij schopte regelmatig zijn pianokruk aan de kant om vervolgens staand en springend verder te spelen. Zijn wilde speelstijl is te zien in de films High school confidential en Jamboree, en leverde hem ook de bijnaam "rock-'n-roll-wildeman" op. Zijn speelstijl en techniek zijn later door veel rockpianisten gekopieerd, onder anderen door Elton John, een groot bewonderaar van Lewis....





» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!