NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea
30-09-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouwen net niet blij door gepruts met kledingmaten

Vrouwen net niet blij door gepruts met kledingmatenOok al eens gehad dat je je arm vol laadt met kledij die jouw maat is, om in het kleedhokje vast te stellen dat het allemaal te groot is? Ondanks het feit dat je niet vermagerd bent? Of dat je bent bijgekomen, en toch in je 'oude' maat past?


Dat kan kloppen, want het is waar dat kledingwinkels prutsen met de maten. De winkels zouden het doen om de vrouwen een goed gevoel te geven, maar die blijken daar helemaal niet zo blij mee. Winkelen wordt zo een tijdrovende loterij, waarbij je maat verschilt per winkel. Maar liefst 9 op de tien vrouwen is geïrriteerd door de praktijken.


Een studie nam de maten van een maatje 40 in acht verschillende winkels, en vond enorme variaties. In New Look is de taille 75 centimeter, ongeveer 4 centimeter meer dan bij Next.


Ook de buste en de heupen waren bij New Look breder bemeten dan bij andere kledingwinkels. Voor het maatje 40 is de buste bemeten op 93 centimeter, drie centimeter meer dan bij Next en M&S. Ook Topshop en Miss Selfride bedienen eerder de ruime decolleté.


De heupbreedte (99 centimter) was ruimer dan bij Topshop, Miss Selfridge en Doroty Perkins (96,5 centimeter) en een pak ruimer dan bij Next (95,5 centimeter).


Als de ketens denken dat ze vrouwen daarmee een plezier doen hebben ze het mis. De vrouwen voelen zich niet geflatteerd, maar eerder geïrriteerd. Zes op de tien moeten meer dan een maat passen per kledingsstuk dat ze willen, de helft vindt het tijdverlies en 82 procent vindt dat er duidelijkheid moet komen over de maten. Vier op tien houdt het daarom op een klein aantal winkels waarvan ze weten welke maat past. 


"De verschillende maten tussen de winkels verandert het shopgedrag van vrouwen maar niet op de manier zoals de winkels zouden willen. Shoppers weten maar al te goed wat de winkels proberen doen, en het heeft een averechts effect", aldus Tamara Sender van Mintel, die het onderzoek uitvoerde.


De winkels menen echter dat deze 'ijdele maten' nodig zijn omdat het lichaamstype van vrouwen totaal is veranderd. "Vrouwen zijn dikker geworden en hebben grotere borsten, dus moeten we daarop reageren." Dat is niet helemaal onjuist. In de laatste 50 jaar nam de gemiddelde taille toe met maar liefst 16 centimeter (70 tot 86 centimeter), de omtrek van heupen en borsten nam toe met 3,8 centimeter.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Campagne Armoede treft 1 op 5 ouderen gelanceerd

Campagne 'Armoede treft 1 op 5 ouderen' gelanceerd


http://img180.imageshack.us/img180/7264/ouderedames.jpg


Op 1 oktober, de internationale dag van de ouderen, lanceert de Vlaamse Ouderenraad in het Vlaamse parlement de campagne "Armoede treft 1 op 5 ouderen". Met die campagne wil de adviesraad van zestigplussers samen met de ouderenorganisaties aandacht vragen voor ouderen in armoede.

Ouderen in Vlaanderen lopen immers 19,4 procent kans om in armoede terecht te komen, klaagt de Vlaamse Ouderenraad via een persbericht aan. Een op de tien Vlamingen loopt een verhoogd armoederisico en bij ouderen is dat percentage volgens de Vlaamse Ouderenraad dubbel zo hoog. Concreet betekent dat dat ongeveer 213.000 vijfenzestigplussers een inkomen hebben dat onder de armoedegrens ligt.
 
Onaanvaardbaar
"Armoede is onaanvaardbaar en daarom wil de Vlaamse Ouderenraad tijdens dit Europees armoedejaar met deze ouderenweekcampagne een krachtig signaal geven", luidt het.  Via de campagne richt de Vlaamse Ouderenraad zich specifiek op de lokale ouderenadviesraden. "Aan de hand van enkele specifieke vragen worden de lokale ouderenadviesraden aangemoedigd om een armoedefiche van hun gemeente op te stellen", kondigt de raad aan.
 
"De verzamelde cijfergegevens kunnen volgend jaar gebruikt worden om na te gaan welke stappen het lokale beleid kan nemen om de armoedeproblematiek bij ouderen in de gemeente aan te pakken."
 
Op 1 oktober wordt het thema toegelicht door enkele sprekers en wordt de methodiek voorgesteld aan de lokale en provinciale ouderenadviesraden en aan de ouderenorganisaties. Meer informatie is te vinden op de nieuwe campagnewebsite.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De nieuwe aarde

"De 'Nieuwe Aarde' heeft 100% kans op leven"

Klik op de foto om het filmpje te bekijken

De kans dat toekomstige generaties, zoals opperastronoom Stephen Hawking het aanraadt, de sterren zullen koloniseren is weer wat groter geworden. Wetenschappers hebben namelijk een planeet ontdekt, die omschreven wordt als "de meest op de Aarde gelijkende tot nog toe". Het gaat om een rotsachtige wereld die drie keer de omvang van die van ons heeft. De ster waarrond de planeet cirkelt ligt op 20 lichtjaren van ons. De 'Nieuwe Aarde'? "100% kans op leven", beweert alvast dr. Steven Vogt.


De planeet bevindt zich in de zogenaamde 'Goldilocks zone' van de kleine rode ster, Gliese 581 genaamd. Dat is het gebied in de ruimte waar de omstandigheden niet te warm en niet te koud zijn voor stromend water dat oceanen, meren en rivieren kan vormen. De planeet heeft ook een atmosfeer en een zwaartekracht, sterk gelijkend op die van de Aarde. Dat betekent dat de mens er rechtop zou kunnen lopen op de bodem én dat er leven mogelijk is.


De ontdekking komt drie jaar nadat atronomen een gelijkaardige maar iets minder bewoonbare planeet rond dezelfde ster in de Libra-constellatie hadden ontdekt. Die werd toen omschreven als liggende "in onze achtertuin" binnen het melkwegstelsel. Wetenschappers beweren dat de vondsten aanduiden dat het wemelt van de werelden zoals de onze in het universum. "Als ze zeldzaam zouden zijn, dan hadden we er nooit zo snel en zo dichtbij een gevonden", zegt Dr. Steven Vogt van de University of California in Santa Cruz.


"Het aantal systemen met mogelijk bewoonbare planeten ligt ergens rond de tien of twintig procent. Dat moet je vermenigvuldigen met de honderden miljarden sterren in het melkwegstelsel. Dan krijg je een enorm getal. Er zouden weleens tientallen miljarden van deze systemen in onze melkweg kunnen bestaan." Volgens de astronoom is er honderd procent kans van leven op de net ontdekte planeet. "Daar twijfel ik bijna niet aan."


En is de planeet ook bereikbaar? Ruimteschepen die ongeveer aan de lichtsnelheid reizen, zouden er twintig jaar over doen om er te geraken. Als een raket ooit één tiende van de lichtsnelheid haalt, dan zou de reis dus 200 jaar duren.


De planeet kreeg de naam Gliese(581)g en ligt op een afstand van 190.000.000.000.000 kilometer van ons. Het licht van het ontstaan van Glieseg doet er twintig jaar over om de Aarde te bereiken.


De planeet draait in 37 dagen rond haar zon, wat betekent dat de seizoenen er amper een paar dagen duren. Een kant van de planeet kijkt constant naar de zon en baadt dus in eeuwig daglicht; de andere kant is eeuwig duister. Toekomstige kolonialen maken het beste kans op overleven in de 'grijze zone', de band tussen duister en licht die de planeet omcirkelt.


In totaal werden er zes planeten rond Gliese 581 ontdekt, waarvan de meeste gevonden werden in een ander systeem dan ons zonnestelsel. De planeet die bewoonbaar zou zijn, kreeg de naam Gliese 581g.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een echte gentleman draagt de boodschappen

Een echte gentleman draagt de boodschappenEen echte gentleman heeft onberispelijke manieren en een goed gevoel voor humor, zo vinden Britse vrouwen. Drie op vier vindt dat een echte gentleman elke dag een gestreken hemd draagt.

Voor de helft mogen daar ook manchetten bij. Ruim de helft is van mening dat hij zou moeten zwijgen over zijn ex'en en nog eens 42 procent vindt vindt het onbeleefd als hij de liefde van zijn leven 'de andere helft' of 'het vrouwtje' noemt.  Twee op drie vrouwen verwacht ook dat een gentleman de zware boodschappen draagt, hun hand vasthoudt en niet sms't tijdens een date.

Jassen over plassen
Veel van het traditionele gedrag van een gentleman is verdwenen. Zo legt geen man nog zijn jas over een plas water en ook de deuren van de auto openen en sluiten is er steeds minder bij.

Een derde van de vrouwen wordt nooit ten dans gevraagd of krijgt de deur geopend voor ze ergens binnen- of buitenstappen. Maar een derde van de vrouwen verwacht dat ook niet meer.

Ochtendkoffie
Onder invloed van hectische levensstijlen en moderne technologieën verwachten vrouwen ander gedrag van een gentleman. Vrouwen waarderen het meer als er al eens eten op tafel staat, 's ochtends koffie of thee gemaakt wordt en hun partner begrip heeft voor de gemoedswissels vlak voor 'de tijd van de maand'.

Facebook of een hoge hoed?
Tien procent vindt romantische sms'jes belangrijk, vijf procent zet in op regelmatige berichtjes op Facebook. Voor even kleine percentages vrouwen blijft de traditie wel belangrijk: 16 procent ziet graag een man met een zakdoekje in zijn vest, 5 procent houdt van mannen die een traditionele hoge hoed dragen.

Niet ouderwets
"De gentleman is zeker niet dood of ouderwets. Vrouwen waarderen het nog altijd, maar onder invloed van de moderne tijden wordt het concept inderdaad anders ingevuld. Het gaat over respect hebben, voor jezelf en voor anderen. Charme, gevoeligheid, attent zijn, stijl en persoonlijke verzorging staan bovenaan."
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eekhoorns masturberen om zich tegen SOA's te beschermen


Eekhoorns masturberen om zich tegen SOA's te beschermenDe Kaapse grondeekhoorn masturbeert zich suf. Bij gebrek aan gewillige wijfjes voor het échte werk? Om oud sperma te lozen en de wijfjes te kunnen bevruchten met vers levenssap? Nee, de fors geschapen sloeber rukt en pijpt zichzelf tegelijk om het risico op SOA's (seksueel overdraagbare aandoeningen) te verkleinen, zo blijkt uit een nieuwe studie.


Onderzoekster Jane Waterman observeerde meer dan tweeduizend uren lang de Kaapse grondeekhoorns in Namibië. Zo stelde ze vast hoe de mannetjes zichzelf bevredigen door hun lange penis tegelijk oraal te stimuleren en met de voorpoten te masturberen.


Heel wat diersoorten masturberen wanneer ze geen wijfje vinden of om zich te ontdoen van oud sperma en zo de spermakwaliteit te verbeteren alvorens tot paren over te gaan. Maar die theorieën gaan niet op voor de Kaapse grondeekhoorn. De eekhoorns masturberen vaker na de seks en eekhoorns die een tijdje droog staan trekken de handkar nauwelijks. Er moest dus een andere verklaring zijn. Volgens de onderzoekster masturberen de eekhoorns om hun geslacht te reinigen, vanbinnen én vanbuiten.Door hun geslachtsdelen te reinigen, verlagen de mannetjes het risico een SOA op te lopen. Die nieuwe hypothese is de enige die overeenstemt met de observaties van Waterman.


Als de theorie klopt, zou je verwachten dat mannetjes vaker masturberen na het paren dan ervoor, en dat bleek te kloppen. Je zou ook verwachten dat ze vaker masturberen wanneer de vrouwtjes loops zijn, en ook dat was het geval. Ten slotte suggereert de theorie dat de mannetjes meer geneigd zouden zijn te masturberen naarmate ze meer seks hebben, en ook dat kon Waterman vaststellen.

Een masturberende eekhoorn reinigt zijn geslachtsdelen op twee manieren: de buitenkant krijgt een 'scrub', de binnenkant wordt netjes gespoeld.


Ook andere knaagdieren reinigen hun geslachtsdelen na het paren en experimenten met ratten hebben aangetoond dat dit inderdaad helpt tegen infecties. Wat het schoonspoelen van de penis betreft, zijn er studies die suggereren dat precies daarom mannen de neiging hebben te plassen na de seks. Maar de Kaapse grondeekhoorn leeft in de woestijn en doet aan waterbeheersing door heel zelden te plassen. Dan is masturberen de beste optie en bovendien eet de eekhoorn zijn sperma op, zodat zo weinig mogelijk water verloren gaat.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Duffy - Mercy

Duffy - Mercy

Klik op de foto om haar te beluisterenAimee Anne Duffy (Nefyn, 23 juni 1984) is een Welshe zangeres en songwriter. Haar stem wordt vaak vergeleken met die van Dusty Springfield en Amy Winehouse. Met haar soulnummers wordt ze getipt als een groot doorbrekend talent in 2008.


Duffy werd in 1984 geboren in het stadje Nefyn. Haar ouders scheidden toen ze tien jaar oud was en ze verhuisde met onder andere haar moeder en tweelingzus naar een andere stad. Toen Duffy vijftien jaar was, zong ze in verschillende lokale bands. In 2003 deed ze mee aan Wawffactor, een alternatieve versie van Idols en eindigde als tweede. Na die deelname was ze een graag geziene artiest in de lokale jazz- en bluescafés. Een platencontract volgde en haar doorbraak was in november een feit, toen ze mocht optreden in de BBC2-show Later with Jools Holland.

Sinds maart 2008 ligt haar debuutalbum Rockferry in de winkels. Daar staat onder andere de eerste single Mercy op. De single werd bekroond tot Megahit op de radiozender 3FM en bereikte de nummer 1 positie in de Nederlandse Top 40. Ook wordt deze single gebruikt in het voetbalspel FIFA 09. In mei 2008 werd de tweede single Warwick Avenue uitgebracht.

» Reageer (0)
29-09-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouwen smeren vooral oogmake-up

Vrouwen smeren vooral oogmake-up85 procent van de vrouwen gebruikt make-up. Die opmaak duurt gemiddeld een kwartier per dag. Vooral de ogen krijgen het meeste aandacht, zo blijkt uit een Nederlands onderzoek. Mascara is daarmee veruit het meest gebruikte beautyproduct.


Hoe beleven vrouwen hun schoonheid, die vraag stelde beautyfabrikant Etos aan enkele honderden Nederlandse dames. Daaruit blijkt dat het merendeel er graag verzorgd en opgemaakt uitziet.  Na de ogen, krijgen vooral het haar en de lippen alle aandacht. 1 op 5 vrouwen spendeert zelfs 20 tot 30 minuten aan haar opmaak. Mascara, oogpotlood, oogschaduw en lippenstift zijn de belangrijkste cosmetica. 1 op 5 vrouwen geeft maandelijks meer dan 25 euro aan mooimakers.


Opvallend is dat het reinigingsproces minder belangrijk lijkt. Minder dan de helft reinigt dagelijks het gelaat. 14 procent geeft zelfs aan nooit make-up te verwijderen na een avondje uit, omdat het nu eenmaal al te laat geworden is.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zeldzame schilderijen van Hitlers te koop

Zeldzame schilderijen van Hitlers te koop


http://img213.imageshack.us/img213/8647/adolfhitler.jpg
( foto ter illustratie)


Het veilinghuis Mullocks Auctions in het Britse Shropshire veilt donderdag 21 schilderijtjes van de hand van Adolf Hitler. Experts denken dat de werkjes minstens 176.000 euro zullen opbrengen.

De schilderijtjes uit 1910 werden, samen met een boel nazimemorabilia, gevonden op een landgoed in het noorden van Oostenrijk. Ze zaten in een ingebouwde kast. De advocaat die het landgoed onlangs kocht, doet die vondsten nu van de hand.

Veel moeten we ons van die schilderijtjes niet voorstellen, zegt Richard Westwood-Brookes van Mullocks Auctions. 'Hitler produceerde dergelijke schilderijtjes aan de lopende band en hij verkocht ze aan toeristen. Op die manier probeerde hij in zijn levensonderhoud te voorzien - Hitler had amper geld.'

Talent had Hitler volgens Westwood-Brookes ook al niet. 'Hij probeerde twee keer binnen te geraken in de academie van Wenen en werd er evenveel keer geweigerd. Hij was gewoon niet goed genoeg. Hij kon bijvoorbeeld geen personen tekenen en met perspectief had hij ook al problemen.'

De Oostenrijkse advocaat trok met zijn vondsten naar het veilinghuis in Engeland omdat veel grote veilinghuizen in Europa niets met 'kunst' van de hand van Hitler te maken willen hebben. Westwood-Brookes: 'Veel veilinghuizen hebben bovendien Joodse banden en willen daarom niets van Hitler binnenhalen. En op eBay mag je gewoon niets verkopen dat met Hitler te maken heeft.'  (br.Het Nieuwsblad)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Onschuldig' ivoor slagtanden mammoet vervangt Afrikaans

'Onschuldig' ivoor slagtanden mammoet vervangt AfrikaansIvoor is een waardevol maar verboden materiaal, tenminste als het van olifanten afkomstig is. De slagtanden van de allang uitgestorven mammoets mogen wel 'ontgonnen' worden. In de permafrost van Siberië liggen er miljoenen.


De permafrost in Siberië kalft zienderogen af, een gevolg van de global warming. Daardoor komen de overschotten van de wolharige mammoets tevoorschijn die vroeger in reusachtige kuddes over de vlakte trokken.


Rusland doet nu zijn voordeel met het "witte goud" dat steeds makkelijker te bergen valt. Elk jaar exporteert het land 60 ton van mammoet-ivoor naar China; de grootste markt voor ivoor. Iedere kilo brengt 387 euro op. En er valt nog veel meer te verdienen: deskundigen verwachten dat maar liefst 150 miljoen bevroren mammoets onder de Siberische toendra liggen, vermeldt de Britse krant 'The Telegraph'.


Het ivoor van de slagtanden van de ongeveer 4000 jaar uitgestorven beesten zou de smokkelwaar uit Afrika kunnen vervangen, denken sommige milieubeschermers. Ze hopen dat de vraag naar Afrikaans olifantenivoor daardoor zal achteruitgaan en vervolgens minder olifanten worden gestroopt.http://static1.hln.be/static/FOTO/pe/9/0/7/media_xl_3888682.jpg?20100928133526
Michelle Obama met een halsketting van mammoet ivoor.


Maar is een ivoren sieraad uit mammoetslagtanden, zoals dat van de Amerikaanse first lady Michelle Obama graag, toch niet helemaal onschuldig? Sommige experten waarschuwen dat de illegale producten met het mammoetivoor zouden kunnen worden verwisseld. Elk ivoor, zelfs uit geoorloofde bronnen, zou dus de handel met het "witte goud" doen aantrekken, waarschuwt 'The Guardian'.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgische wiskundige wint prestigieuze Shaw-prijs in Hongkong


Belgische wiskundige wint prestigieuze Shaw-prijs in Hongkong


Jean Bourgain (uiterst links).


De Belgische wiskundige Jean Bourgain heeft samen met vier andere wetenschappers de prestigieuze Shaw-prijs in ontvangst genomen in Hongkong.

De Shaw-prijs wordt jaarlijks in Hongkong uitgereikt aan actieve wetenschappers vanwege bijzondere verdiensten in hun vakgebied. De prijs is er in de domeinen astronomie, biowetenschappen en geneeskunde, en wiskundige wetenschappen. De prijs is een initiatief van mediamagnaat Run Run Shaw, ondertussen 103 jaar oud.
 
De 56-jarige Bourgain is actief in verschillende deelgebieden van de wiskundige analyse, onder meer de analytische getaltheorie en de combinatoriek en in de niet-lineaire partiële differentiaalvergelijkingen, zoals de periodieke niet-lineaire Schrödingervergelijking. Hij won in het verleden al verschillende prestigieuze prijzen. De vijf mogen 1 miljoen dollar onder elkaar verdelen. (br.hln)

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Manier om gevonden resistente parasiet slaapziekte te doden

Manier om gevonden resistente parasiet slaapziekte te doden

Onderzoekers van het Tropisch Instituut voor Geneeskunde (ITG) in Antwerpen zijn er in geslaagd om een slaapziekteparasiet opnieuw vatbaar te maken voor geneesmiddelen. De doorbraak kwam er in samenwerking met collega's uit ontwikkelingslanden. Dat meldt het ITG vandaag in een persbericht.

Medicatie
De parasiet treft niet alleen mensen, maar veroorzaakt ook slaapziekte bij vee en richt enorme schade aan omdat hij resistent is tegen alle op dit ogenblik beschikbare geneesmiddelen. De drie bestaande geneesmiddelen tegen de runderslaapziekte (Nagana) zijn zo goed als waardeloos geworden. De parasiet ontwikkelde een manier om ze gewoon uit zijn cellen naar buiten te pompen.

Samen
De wetenschappers zijn op zoek gegaan naar stoffen die de pomp zouden kunnen saboteren. Uiteindelijk vonden ze twee stoffen die het bijna onwerkzaam geworden ISM (isometamidium chloride) terug effect kan geven. Beide stoffen zijn - ook in ontwikkelingslanden betaalbare - antibiotica, oxytetracycline en enrofloxacine. Apart doen ze niets tegen slaapziekte, maar samen met ISM blijken ze dodelijk.
Uit onderzoek blijkt dat de helft van de runderen die ISM plus een van beide antibiotica kregen, volledig genas. Bij de andere helft bleef de parasiet aanwezig, maar in nauwelijks opspoorbare aantallen.

Enorm verschil
Bij een ziekte die in zwart Afrika jaarlijks drie miljoen runderen het leven kost, vaak in gebieden waar de eigenaars van de runderen sowieso al moeite hebben om te overleven, is het verschil enorm, aldus het ITG.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaming geeft meer aan milieu dan Nederlander

Vlaming geeft meer aan milieu dan Nederlander
Vlamingen zijn bereid per jaar gemiddeld 320 euro te geven voor een beter milieu, Nederlanders ongeveer 255 euro per jaar. Dat blijkt uit een onderzoek in opdracht van National Geographic Magazine ter gelegenheid van het tienjarig bestaan van de Nederlandse uitgave.

Vlamingen en Nederlanders voelen zich betrokken bij natuur en milieu, blijkt uit het onderzoek onder ruim duizend mensen uit beide bevolkingsgroepen. Zo vindt 84 procent dat het afgelopen moet zijn met het kappen van tropisch regenwoud en het aantasten van andere kwetsbare natuurgebieden. Zij willen dat die met rust gelaten worden, zelfs als de voedselprijzen daardoor zouden stijgen.

Hoezeer mensen betrokken zijn, blijkt uit het feit dat zij meer lijken te hechten aan het stoppen van risicovolle olieboringen elders dan aan het verhogen van de eigen dijken.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5000 Volts - I'm on fire

5000 Volts - I'm on fire

Klik op de foto om ze te beluisteren


5000 Volts was een Britse band, die enkele discosingles uitbracht in de jaren '70. De groep bestond uit zanger Martin Jay en zangeres Tina Charles. De musici van de band verschilden per optreden.

Tijdens de jaren '70 bracht de band verscheidene singles uit. Ze hadden geen succes totdat radiostations de B-kant van hun single Bye Love ontdekten, dit was namelijk het nummer I'm On Fire. Vervolgens brachten ze dit nummer als zodanig uit en werd het nummer een grote hit in Europa. Het haalde de vijfde plaats in de Nederlandse hitlijsten en in België stond het nummer enkele weken op nummer 1 in de BRT Top 30. Ook in Duitsland en Zweden werd de eerste plaats bereikt. Het haalde de vierde plaats in de Engelse hitlijsten. In Amerika haalde het nummer de 26e plaats.

Door deze publiciteit kreeg de solocarrière van Tina een enorme vaart. De band viel uiteen nadat Tina de band verliet tijdens de Duitse tour.
» Reageer (0)
28-09-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Professor stapt halte te vroeg van trein en krijgt zware boete

Professor stapt halte te vroeg van trein en krijgt zware boeteEen Britse professor heeft een boete van 155 pond (182 euro) gekregen omdat hij een halte te vroeg van de trein is gestapt. Volgens zijn kaartje had de man nog één halte verder moeten rijden, schrijft de Daily Mail.

Martyn Evans stapte af in het station van Darlington, omdat hij dan sneller thuis zou geraken. In feite moest hij nog één halte blijven zitten, tot het station van Durham. Daar werkt hij als professor aan de afdeling filosofie van de universiteit. Het treinbedrijf East Coast stelt echter dat hij volgens het reglement enkel mocht afstappen in het station waar hij voor betaald had.

"Ik kan begrijpen dat je meer moet betalen voor een extra halte. Maar als je een halte vroeger afstapt, heb je niet eens het volledige product gebruikt waarvoor je betaald hebt", zegt professor Evans. De man wou meteen naar huis gaan, aangezien het al redelijk laat was. Dus stapte hij een halte vroeger af. In het station moest hij langs een automatische barrière passeren en daar bleek zijn ticket dus niet te kloppen.


Uiteindelijk besloot de maatschappij de boete van Evans te verscheuren. Als teken van goede wil...
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uil begint bijna aan zeereis met cruiseschip

Uil begint bijna aan zeereis met cruiseschipEen zeldzame konijnuil is op het nippertje gered van één van de grootste cruiseschepen ter wereld. De uil was een ongewenste passagier die een nest probeerde bouwen op het minigolfterrein van de 'Oasis of the Seas'. Slechts enkele uren voor de afvaart werd de uil ontdekt.

Het cruiseschip lag in Port Everglades in Florida en stond op het punt uit te varen naar de Caraïben. Een lid van de crew zag de uil in de buurt van het golfterrein en riep de hulp van specialisten van de Florida Fish and Wildlifde Conservation Commission. Het was kennelijk een aantrekkelijk plekje voor de zeldzame uil, want het schip beschikt over een volledig park met planten en bomen. Toch lieten ze de uil liever niet vertrekken op de cruise die een week zou duren.

De uilensoort heeft immers een open ruimte nodig om te leven en zou dus niet goed aarden op volle zee. De gebruikte ondergrond van het synthetische golfterrein is vergelijkbaar met de ondergrond in stedelijke gebieden die de uilen gebruiken om hun nesten te bouwen. Het gaat om een speciale soort binnen de uilenfamilie. Zo leeft de konijnuil bijvoorbeeld ook overdag, terwijl de meeste uilen nachtdieren zijn.

De uilen zijn beschermd en vallen onder een speciale wet. Zo is het verboden om de uilen, hun eieren of hun nest te storen. Maar aan boord van een cruiseschip zijn de uilen dus niet welkom. De uil in kwestie werd gevangen en op een meer geschikte plaats vrijgelaten. Het avontuur op zee zal dus nog even moeten wachten.


De konijn- of holenuil

De konijn- of holenuil (Athene cunicularia) (ook wel ingedeeld in het geslacht Speotyto) is oorspronkelijk een bewoner van de savannes  van het Amerikaanse continent. Tegenwoordig is deze vogel te vinden in agrarisch land met enige vegetatie en zelfs op golfterreinen en vliegvelden. Het is een kleine uilensoort  van 18-25 cm lang en de holenuil valt verder op door de lange, schaars bevederde poten. Vaak is de holenuil overdag actief en hij gaat dan op jacht naar kevers, knaagdieren en kleine vogels. Een hol in de grond, vaak uitgegraven en later verlaten door een klein zoogdier, dient als nestruimte. In zanderige gebieden maakt de holenuil soms ook zelf een nest met behulp van zijn snavel en lange poten. Vaak zit deze uil bij de ingang van zijn nesthol, of op een heuveltje of paaltje.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Laxeermiddelen zijn gevaarlijk voor gezondheid

"Laxeermiddelen zijn gevaarlijk voor gezondheid"
Laxeermiddelen om constipatie tegen te gaan hebben hun nut, maar mogen niet op eigen initiatief gebruikt worden. Bij onoordeelkundig gebruik dreigen problemen, zoals aantasting van de darmwand. Dat stelt het gezondheidsmagazine Bodytalk.

Gevaren
Zwelmiddelen slorpen water op en mogen niet gebruikt worden door mensen met slikklachten. Als ze in de slokdarm of luchtpijp terechtkomen trekken ze water aan waardoor verstikking dreigt.
Bij osmotische laxeermiddelen moet men voldoende drinken ter voorkoming van uitdroging en verstoring van de elektrolytenbalans.

Zenuwen aantasten
Producten die de darmwand prikkelen, zodat die vaker samentrekt, mogen slechts enkele dagen gebruikt worden. Anders tasten ze de zenuwen en spieren in de darmwand aan. Samengestelde laxeermiddelen zijn helemaal af te raden en ook met vloeibare paraffine moet je oppassen, stelt Bodytalk.

Thee
De doeltreffendheid van natuurproducten zoals thee, zemelen of plantenextracten is niet bewezen. Sommigen bevatten bovendien laxerende ingrediënten met schadelijke effecten. "Zo kan laxerende thee op basis van senna bij veelvuldig gebruik de darmwand beschadigen", aldus Marleen Finoulst van Bodytalk.

Meer groenten en fruit
Als de constipatie niet het gevolg is van ernstige oorzaken zoals een slecht werkende schildklier, nierproblemen of dikkedarmkanker, kan het probleem het best worden verholpen met voor de hand liggende remedies als het eten van meer groenten en fruit en meer lichaamsbeweging.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe luizencampagne pakt fabels aan

Nieuwe luizencampagne pakt fabels aan
Via een brochure, website, filmpje en modelbrieven slaan de Vlaamse Wetenschappelijk Vereniging voor Jeugdgezondheidszorg, het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid en Klasse de handen in elkaar om ouders en scholen juist te informeren om het probleem met hoofdluizen efficiënt aan te pakken. "Er bestaan nog steeds veel fabels over luizen. En het taboe blijft groot", luidt het.
 
Met het nieuwe schooljaar zijn ook de luizen terug. De initiatiefnemers voor de nieuwe campagne wijzen erop dat iedereen luizen kan krijgen en dat dat niets te maken heeft met hygiëne.
 

Luizen verplaatsen zich vooral door direct hoofdcontact en kinderen zijn daardoor de eerste slachtoffers van hoofdluizen. "Ook bij huisgenoten van een kind met hoofdluizen is de kans groter", luidt het. "Luizen kan je het gemakkelijkst opsporen met de nat-kamtest. Als je luizen vindt, kun je best kiezen voor een behandeling zonder hoofdluismiddelen via de nat-kammethode. Luizen zijn immers niet schadelijk en hoofdluismiddelen zijn insecticiden die nevenwerkingen kunnen veroorzaken."
 

Meer informatie over luizen en de behandeling is te vinden in de nieuwe folder 'Luizen te lijf'. De folder kan gratis aangevraagd worden via de website van het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid (www.zorg-en-gezondheid.be/luizen). Op die website staat bovendien een TV.Klasse-filmpje over de nat-kammethode. Er zijn ook brieven voor scholen beschikbaar in negen talen.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GPS-slaaf rijdt zich klem: helikopter brengt redding

GPS-slaaf rijdt zich klem: helikopter brengt redding


Foto's: politie Bergün.


Een Zwitserse automobilist die slaafs zijn gps volgde, is in een lastig parket verzeild geraakt. Toen hij op een bergpad geen kant meer uit kon, moest hij met wagen en al door een reddingshelikopter naar de bewoonde wereld gebracht worden.


"Volg deze baan", bleef de gps van Robert Ziegler maar doordrammen. Het ding had hem nog nooit in de steek gelaten en dus deed brave Robert wat de elektronische vrouwenstem hem opdroeg.


De bergweg werd echter almaar smaller en op het moment dat de gps hem opdroeg om rechtsomkeer te maken, zat de 37-jarige man met zijn witte bestelwagen hopeloos klem op een bruggetje in een berg in de buurt van Bergün.


De gestrande chauffeur belde ten einde raad de hulpdiensten. Die stuurden een reddingshelikopter uit. Die kwamen de man met auto en al uit zijn benarde situatie bevrijden. Gevolg was een spectaculaire reddingsactie door het grijze Zwitserse zwerk.


"De man zei achteraf dat hij niet gezien dat hij een bergpad was ingereden. Nochtans moet hij een kei van een chauffeur zijn om zo ver op dat veredelde geiten wegeltje te zijn geraakt", getuigde een van de koene redders.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Muziekinstrumentenmuseum wijdt expo aan Corneille

Muziekinstrumentenmuseum wijdt expo aan Corneille


Corneille overleed op 88-jarige leeftijd


In het muziekinstrumentenmuseum (mim) in Brussel vindt vanaf vrijdag 1 oktober een tentoonstelling plaats die een eerbetoon is aan de onlangs overleden kunstenaar Corneille. De tentoonstelling loopt tot 9 januari volgend jaar.

De Nederlandse kunstschilder Corneille, medestichter van de CoBrA-beweging, overleed op 5 september op 88-jarige leeftijd. De schilder heeft in zijn werk vaak aandacht besteed aan muziek. Zo eerde hij in zijn schilderijen zijn favoriete opera's, componisten en instrumenten, met werken die bijvoorbeeld "Hommage à Verdi" of "Hommage à Mozart" werden gedoopt.

Ook beschilderde hij in 1986 een vleugelpiano in zijn herkenbare, kleurrijke stijl. Die piano komt voor onbepaalde tijd naar het mim, waar zij omringd wordt door andere werken van de kunstenaar en de Afrikaanse collectiestukken van het museum. De toegang tot de tentoonstelling is inbegrepen in de prijs van het museum (5 euro voor volwassenen).
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom brullen leeuwen en miauwen ze niet?

Waarom brullen leeuwen en miauwen ze niet?


http://img535.imageshack.us/img535/6205/brullendeleeuw.jpg


Leeuwen worden de koning van de jungle genoemd en daar heeft hun machtige gebrul zonder twijfel iets mee te maken. Maar hoe komt het dat leeuwen een luide brul ontwikkeld hebben, terwijl andere wilde katten eerder miauwen. Het is een raadsel dat wetenschappers al lang fascineert.


Mogelijk heeft het gebrul van katachtigen veel te maken met de omgeving waarin ze leven. Die habitat kan variëren van de open woestijn tot de dichtbegroeide jungle. Dr. Gustav Peters en Dr. Marcell Peters zijn wetenschappers van een museum in Bonn. Ze onderzochten de frequentie van 27 verschillende soorten katten. Voorheen werd aangenomen dat de klank van de katten bepaald werd door hun lichaamsbouw.


Het valt de onderzoekers nu echter op dat soorten die in een open habitat leven - zoals leeuwen - een diepere klank uitstoten. De brullende katten beschikken allemaal over een gespecialiseerde structuur in hun keel. Dieren die in dichte omgevingen leven, zoals wilde katten, ontwikkelen een veel hogere klank. Voor de wetenschappers zijn de conclusies verrassend. Lage geluiden zullen zich in open vlakten bijvoorbeeld minder goed verspreiden dan hogere toonhoogten. Daar is luchtturbulentie verantwoordelijk voor.


Het is dus nog steeds een raadsel waarom leeuwen dan een gebrul met een lage toonhoogte ontwikkeld hebben. De studie wees ook uit dat er genetisch geen relatie bestaat tussen de grootte van de dieren en de toonhoogte van hun gebrul. Eigenlijk zou de machtige leeuw dus evengoed gemiauwd kunnen hebben. De aparte evolutie van de leeuw zal zo nog even een interessante vraag voor wetenschappers blijven.
» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
 • 04-2019
 • 03-2019
 • 02-2019
 • 01-2019
 • 12-2018
 • 11-2018
 • 10-2018
 • 09-2018
 • 08-2018
 • 07-2018
 • 06-2018
 • 05-2018
 • 04-2018
 • 03-2018
 • 02-2018
 • 01-2018
 • 12-2017
 • 11-2017
 • 10-2017
 • 09-2017
 • 08-2017
 • 07-2017
 • 06-2017
 • 05-2017
 • 04-2017
 • 03-2017
 • 02-2017
 • 01-2017
 • 12-2016
 • 11-2016
 • 10-2016
 • 09-2016
 • 08-2016
 • 07-2016
 • 06-2016
 • 05-2016
 • 04-2016
 • 03-2016
 • 02-2016
 • 01-2016
 • 12-2015
 • 11-2015
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 07-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 03-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 01-2008

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!