Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




08-10-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Helft van de Vlamingen zijn tevreden over hun werk

Helft van de Vlamingen zijn tevreden over hun werk



51 procent van de Vlamingen is tevreden over de kwaliteit van hun job. 36 procent is hierover neutraal en 14 procent beoordeelt de kwaliteit als slecht.


Dat blijkt uit een studie die Hans De Witte (KULeuven), Carissa Vets (HIVA, KULeuven) en Guy Notelaers (Maastricht University) uitvoerden bij zo'n 35.000 werkende Vlamingen.
 

Onder de 'slopende jobs', die vermoeiend en weinig plezierig zijn, rekenen de respondenten callcentermedewerkers en ongeschoolde arbeiders zoals wevers en inpakkers. Voorbeelden van 'saaie jobs' - weinig vermoeiend maar wel onplezierig - zijn havenarbeid, operator, helpdeskfunctie.
 

'Aangename jobs' - weinig vermoeiend en erg plezierig - situeert men bij de onderzoekers, coaches, leidinggevenden, kinesitherapeuten, keukenpersoneel en ploegbazen. 'Uitdagende jobs' tot slot, die zowel vermoeiend als plezier zijn, vinden Vlamingen vooral in de zorgsector zoals kinderverzorgers, gezin- en bejaardenhelpers.


Opvallend is dat het salaris heel wat minder meespeelt om tot een positieve werkbeleving te komen dan andere aspecten, zoals afwisseling in het werk dat men doet. Om zich goed te voelen is het voor velen ook heel belangrijk dat ze werk kunnen doen waar ze goed in zijn en dat de job kansen biedt om die capaciteiten verder te ontwikkelen.
 

Ook inspraak speelt een belangrijke rol, net als de afwezigheid van rolconflicten. Of iemand zijn job werk vermoeiend of stresserend vindt, hangt dan weer af van de werkdruk of de mate van emotionele belasting.




» Reageer (0)
07-10-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eetstoornis ontstaat bij helft al voor 10de verjaardag

Eetstoornis ontstaat bij helft al voor 10de verjaardag



53 procent van de mensen die lijden aan een eetstoornis, ontwikkelde een problematische relatie met voeding als ze amper tien jaar of jonger waren. Nog eens een derde zegt dat hun eetstoornis begon tussen hun 11de en 15de verjaardag. Eetstoornissen worden vaak geassocieerd met pubers, maar blijkbaar begint het vaak veel vroeger.


Dat blijkt uit een onlinebevraging van 250 patiënten door de organisatie Overeater Anonymous GB.

Gemiddeld 12 jaar
"Voor buitenstaanders lijken dat misschien choquerende cijfers, maar wie de wereld van de eetstoornissen een beetje kent, wist dit al", aldus woordvoerster Mary George van de koepelorganisatie voor eetstoornissen.

"De anorexiapatiënten worden jonger en jonger. Gemiddeld zijn ze 12 jaar oud als ze anorexia ontwikkelen, maar sommigen vertonen al signalen rond hun zesde."

Basis: trauma, niet media
Familietrauma's, zoals een echtscheiding of de dood van een geliefde, liggen aan de basis van eetstoornissen bij lagereschoolkinderen. Slechts voor drie procent was het zien van magere celebs en modellen een reden om te lijnen.

Ook dit verbaasde Mary George niet. "Anorexia is een complexe psychische stoornis, die meer wordt bepaald door de problemen in hun eigen leven, dan door de beelden in de media."




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Barbie van een half miljoen

De Barbie van een half miljoen


http://img841.imageshack.us/img841/5161/barbieb.jpg


Wie Barbiepoppen nu al te duur vindt, heeft duidelijk nog niet gehoord van de 'Barbie van een half miljoen'. Dollar wel te verstaan. Of iemand dat geld ook wil neertellen voor een speelgoedpop, is nog maar de vraag.


Toch heeft deze Barbie zeker enkele troeven die haar de moeite waard maken. De Barbie is uniek in zijn soort en werd aangekleed door de juwelier Stefanu Canturi.

Hij gaf de Barbie een ketting met een echte, roze diamant van 1 karaat in een geometrisch ontwerp met in totaal nog eens twee karaat aan diamanten. Hij kleedde haar in een zwarte, strapless jurk, stiletto's en gaf haar een classy paardenstaart.

Op 20 oktober wordt de Barbie ten voordele van borstkanker geveild bij Christie's in New York. Vraagprijs: 300.000 tot 500.000 dollar of wel 216.000 tot 360.000 euro. Als de prijs gehaald wordt, is dit de duurste Barbie ooit. Tot nu toe is het hoogste bedrag betaald voor een Barbie 'amper' 17.000 dollar of 12.000 euro.







'Barbie' is een koosnaampje voor Barbara Millicent, zoals het personage echt heet. In de jaren '60 werd een reeks boeken rond Barbie gepubliceerd. Ze heeft ook officieel een achternaam (Roberts) en ouders (George & Margaret) uit Willows, Winsconsin.

Door een wissel tussen uitgevers, ging Barbie in de ene reeks naar Willows High School en in de andere naar Manhattan International High School.

Barbie heeft al sinds 1961 een knipperlichtrelatie met Ken Carson, maar in 2004 werd hun 'scheiding' aangekondigd door speelgoedfabrikant Mattel, die ook de Barbiepoppen maakt. Een reden voor de breuk was er niet.

Sindsdien is Barbie gezien met de surfer Blaine, al zou Ken nog altijd hopen dat het weer goed komt.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De taken die moeders met plezier zouden opgeven

De taken die moeders met plezier zouden opgeven


Vrouwen kunnen proberen mannen in te schakelen voor de was.


Moeders combineren 23 verschillende jobs . Ze doen dat vooral omdat het moet, en niet omdat ze het willen. Op de vraag welke taak ze het liefst zouden opgeven, gaven lezers van de site lilsugar.com deze verrassende (en minder verrassende) antwoorden.


1)    De was
Als je kinderen hebt, puilt de vuile was (en de te plooien en te strijken was) nog meer uit dan anders. De meeste vrouwen zetten nog graag de wasmachine aan, maar het uithalen, ophangen, opplooien, strijken en/of wegleggen is er te veel aan.

2)    Schoonmaken
Schoonmaken is altijd al meer een 'opgave' dan een plezier geweest. Vooral het toilet zouden vrouwen graag links laten liggen.

3)    Zindelijkheidstraining
Zindelijk worden is een belangrijke stap in de ontwikkeling van je peuter, maar gemakkelijk is het niet. De natte lakens, het poepje afkuisen en de strijd met het kind om op het potje te gaan, ook dat willen moeders best overslaan.

4)    Koken
Koken kan een opgave zijn na een lastige, lange, vermoeiende dag. Zeker als je weet dat steeds meer moeders verschillende maaltijden moeten koken. Ook het gezaag en geklaag van de kinderen ('ik lust dat niet', 'je maakt nooit iets lekker') werkt de moeders op de zenuwen.

5)    Luiers verversen
Het hoort er onherroepelijk bij, maar dat wil niet zeggen dat het altijd met de glimlach gebeurt: luiers verversen. Het kan een vieze boel worden en als de baby tegenspartelt, is het al helemaal een gevecht.

Andere moeders willen dan weer niets opgeven, hoe lastig het soms ook is. "Kinderen zijn maar een keer klein, dus ik geniet van elk moment zolang het duurt!" klonk het dan.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nerds zijn sexy

Nerds zijn sexy


http://img833.imageshack.us/img833/4352/nerdsp.jpg


De nerd als pukkelige slungel bestaat niet meer. Tegenwoordig is het sexy om een nerd te zijn en wordt de titel als geuzennaam gebruikt. "Nerds zijn cool en, nog veel belangrijker, keihard nodig voor onze maatschappij", zegt de Nederlandse Kim Sauter, initiatiefnemer van de eerste Nederlandse Night of the Nerds, zaterdagavond in science center Nemo in Amsterdam.

"Het is in de eerste plaats een feestje, een ode aan de nerds, maar er is ook een serieuze ondertoon", zegt Sauter. Zo wil de 'Night of the Nerds' aanklagen dat de Nederlandse regering steeds minder geld vrijmaakt voor wetenschappelijk onderzoek.
 
Tijdens de bijeenkomst zijn er onder meer clinics chemisch koken, lezingen over gaming, 3D videomapping en een simulator van een ecomarathon-auto.

Trots op Nerds
De beeldvorming rondom 'nerds' is aan het veranderen. Waar het woord eerder een wat negatieve bijklank had, noemen hippe en intelligente jongens en meisjes zichzelf met trots nerd.
 
In Nederland zitten wetenschappelijke studierichtingen in de lift, ook bij meisjes. Dat blijkt ook uit de inschrijvingen voor Night of the Nerds: ongeveer evenveel mannen als vrouwen.

Big Bang Theory
Programma's als 'Big Bang Theory' waar vier nerds zo goed en zo kwaad het kan de liefde van hun  leven proberen vinden, spelen in op drie trend. Hoewel het programma zich baseert op clichés, komen ook wetenschappelijke hypotheses en experimenten tussendoor aan bod. De nerdy bril komt dan weer veelvuldig terug op de catwalk.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Michelle Obama is machtigste vrouw ter wereld

Michelle Obama is machtigste vrouw ter wereld



De Amerikaanse First Lady Michelle Obama heeft de Duitse bondskanselier Angela Merkel van de troon gestoten als machtigste vrouw ter wereld. Dat blijkt uit de jaarlijkse rangschikking van het Amerikaanse magazine Forbes, waarin ook Lady Gaga opduikt in de top tien.


Obama stond een jaar geleden voor het eerst in de top honderd van machtigste vrouwen, toen op de veertigste plaats. Dit jaar staat de 46-jarige presidentsvrouw helemaal bovenaan.
 

Op de tweede plaats staat Irene Rodenfeld, de 57-jarige CEO van voedinggigant Kraft Foods. Zij gaat talkshowhost Oprah Winfrey vooraf. Angela Merkel, vorig jaar voor de vierde keer uitgeroepen tot machtigste vrouw ter wereld, bekleedt nu de vierde plaats, net voor de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Hillary Clinton.
 

Forbes heeft opvallend veel aandacht voor de leading ladies uit de entertainmentwereld. Behalve Oprah staan ook haar collega Ellen DeGeneres (10de) en de zangeressen Lady Gaga (7de) en Beyonce Knowles (9de) in de top tien van de jaarlijkse ranglijst.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chimpansee Charlie wordt 52 ondanks sigarettenverslaving

Chimpansee Charlie wordt 52 ondanks sigarettenverslaving



Charlie, de chimpansee die bekend geworden is vanwege zijn sigarettenverslaving, heeft op 52-jarige leeftijd het loodje gelegd. Er wordt nog een autopsie uitgevoerd, maar allicht stierf de aap ten gevolge van zijn hoge leeftijd.


Charlie begon te roken toen bezoekers in de Mangaung-zoo van Bloemfontein hem sigaretten toewierpen. "Charlie is een instituut geworden. Elk jaar entertainde hij duizenden bezoekers met zijn dolle capriolen", aldus Qondile Khedama, de woordvoerder van de dierentuin. De verzorgers trachtten de aap nochtans jarenlang van zijn gewoonte af te helpen, maar bezoekers bleven hem rookwaren geven. Charlie was dan slim genoeg om de sigaretten in zijn kooi te verbergen.


Volgens Khedama had de rookverslaving echter geen invloed op zijn dood. "Hij heeft nog tien jaar langer geleefd dan de gemiddelde chimpansee. "Hij had de laatste tijd veel medicatie nodig. Ondanks onze zorgen en een speciaal dieet met vitaminen en mineraalsupplementen zal hij een natuurlijke dood gestorven zijn."


De zoo moet nu op zoek naar een nieuwe gezel voor wijfjeschimpansee Judy. "Al beseffen we dat het haast onmogelijk wordt om het speciale karakter van Charlie te vervangen", klinkt het.


Charlie is niet de enige vreemde vogel in de apenwereld. In februari moest een Russische chimpansee ook al afkicken van de alcohol en sigaretten die hij van bezoekers kreeg.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Giftige Hongaarse modder heeft Donau bereikt

Giftige Hongaarse modder heeft Donau bereikt


http://static1.hln.be/static/FOTO/pe/18/12/5/media_xl_3899540.jpg?20101007095426



De giftige rode modderstroom, die na een chemisch ongeval in een aluminiumfabriek enkele Hongaarse dorpen overspoelde en vier mensenlevens eiste, heeft vanochtend nu ook de Donau bereikt. Een door de Europese Unie gevreesd scenario, want het giftige aluminiumafval kan het ecosysteem van de Donau, de tweedegrootste rivier van Europa, zware schade toebrengen. Volgens een milieuverantwoordelijke zou het alkalische gehalte van de modderstroom tussen de 8,96 en 9,07 procent bedragen, iets hoger dan de normale 8 procent.

Maandag sprak de Europese Commissie nog haar bezorgdheid uit over de rode bijtende modder waarvan "absoluut moest vermeden worden dat die in de Donau zou terechtkomen en andere landen zou treffen". Dat horrorscenario is nu een feit. De Hongaarse autoriteiten hebben nog geen buitenlandse hulp gevraagd om het goedje op te ruimen. De Hongaarse regering kondigde dinsdag wel de noodtoestand af in drie deelgebieden in het westen van het land.

Het chemische ongeval heeft al aan vier mensen het leven gekost, onder wie een kind van veertien maanden. Meer dan tien anderen raakten gewond, terwijl drie mensen nog steeds vermist zijn.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Creedence Clearwater Revival - I Put A Spell On You

Creedence Clearwater Revival - I Put A Spell On You

Klik op de foto om ze te beluisteren






Creedence Clearwater Revival was een Amerikaanse rockband, die zijn hoogtijdagen kende in de periode 1968-1972. De bezetting bestond uit John Fogerty (1945; zang/gitaar), zijn broer Tom Fogerty (1941-1990; gitaar), Stu Cook (1945; bas) en Doug Clifford (1945; drums). De groep kent een karakteristieke swamp blues (moeras-blues), een mix van country, blues en rock n' roll




» Reageer (0)
06-10-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rijzweep keizerin Sissi voor 37.000 euro geveild

Rijzweep keizerin Sissi voor 37.000 euro geveild


http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/sissi.jpg?t=1286367911


Een rijzweep die aan de Oostenrijkse sprookjeskeizerin Elisabeth, algemeen bekend onder haar bijnaam "Sissi", heeft toebehoord, is in Ierland geveild voor 37.000 euro. Dat heeft de Irish Times vandaag bericht.

Het veilinghuis Adam's had verwacht dat er tussen de 3.000 en 5.000 euro zou neergeteld worden voor het met zilver versierde stuk. Uiteindelijk ging iemand van de Britse Kanaaleilanden, een belastingparadijs, met de zweep lopen.

De rijzweep werd gevonden op de zolder van een landhuis in Ierland. "Sissi", beroemd door de verfilmingen van haar leven met in de hoofdrol Romy Schneider, nam 130 jaar geleden deel aan een jachtpartij in het Ierse graafschap Meath en had de zweep daar achtergelaten.

Het stuk zat in een kistje uit mahonie-hout, waarop de insignes van het Huis Habsburg staan. De vrouw van keizer Frans Jozef omschreef haar verblijf in Ierland ooit als een van de gelukkigste hoofdstukken uit haar leven.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Levenskwaliteit terminaal zieken beter met palliatieve behandeling

Levenskwaliteit terminaal zieken beter met palliatieve behandeling



De kwaliteit en levensduur van ongeneeslijke longkankerpatiënten is beter met een palliatieve omkadering dan met zogenaamde "agressieve" behandelingen. Dat blijkt uit een studie uit the New England Journal of Medicine die werd voorgesteld naar aanleiding van het vijftienjarig bestaan van palliatieve netwerken in Vlaanderen en Brussel.

Het verschil tussen een standaardbehandeling en vroegtijdige palliatieve zorg bij ongeneeslijk zieke personen toont zich op vijf vlakken even sterk. Zo zijn er minder depressieve symptomen, zijn er minder agressieve behandelingen bij het levenseinde, zijn er meer wilsverklaringen, is er een langere overleving en een betere levenskwaliteit.
 

In Vlaanderen zijn er jaarlijks ongeveer 60.000 sterfgevallen per jaar. Momenteel sterven de meeste mensen in een instelling: de helft in een ziekenhuis en een vierde in een rusthuis. Palliatieve netwerken zijn opgericht om deskundigheid in palliatieve zorgen op te bouwen en om op een ondersteunende manier hulp te verlenen. Ze richten zich op symptoomcontrole, psychologische ondersteuning, sociale opvang en spirituele begeleiding.
 

De palliatieve zorg in België ging in 1980 van start vanuit privé-initiatieven in Brussel. Sinds 1995 erkent en subsidieert de Vlaamse overheid 15 palliatieve netwerken in Vlaanderen en Vlaamstalig Brussel. Op federaal vlak werden de subsidies in 1997 in het leven geroepen. In België zijn er in totaal 25 samenwerkingsverbanden, waarvan negen in Wallonië en één in Brussel. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sotheby's veilt zeldzame roze diamant

Sotheby's veilt zeldzame roze diamant



Het veilinghuis Sotheby's veilt op 16 november in Genève een roze diamant met een geschatte waarde van 27 miljoen dollar, omgerekend zo'n 19,5 miljoen euro. De steen is uiterst zeldzaam en heeft een gewicht van 24,78 karaat. Dat heeft Sotheby's Amsterdam vandaag bekendgemaakt.

Volgens Sotheby's Amsterdam zijn de kleur en de slijpvorm van de diamant uitzonderlijk. De steen is in smaragdvorm geslepen, een rechthoek met ronde hoeken. Normaal gesproken hebben alleen witte stenen een dergelijke vorm.

De edelsteen, die in een ring is gemonteerd, is ook heel bijzonder door zijn zuiverheid. De diamant is volledig doorschijnend en heeft geen oneffenheden in het materiaal. Die zuiverheid komt ook meestal alleen bij witte diamanten voor.

De roze steen is afkomstig van een privéverzamelaar, die de diamant al zestig jaar in bezit had.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Keelkanker treft meer jongeren

Keelkanker treft meer jongeren




Drinken, roken en ongezonde voeding verhogen het aantal mond-keel- en slokdarmkankers. Vooral bij jongeren neemt de kwalijke kankervorm toe.


Volgens onderzoekers aan de Aberdeen University treft de kanker steeds meer jonge mensen. Uit hun studie blijkt dat negen op de tien van deze kankers veroorzaakt worden door roken, alcoholgebruik en een gebrek aan groenten en fruit.


Hoogleraar epidemiologie Gary Macfarlane, die de studie leidde:  "Kanker van het bovenste aero-maagdarmkanaal neemt wereldwijd toe. De stijging is het grootste bij jongvolwassenen en onder de leeftijd van 50 jaar. De resultaten tonen aan dat roken, alcoholgebruik en een lage inname van groenten en fruit de belangrijkste opwekkers zijn voor deze ziekte. Ook nieuwe jongerentrends als comazuipen zijn uiterst schadelijk, al is daar verder onderzoek voor nodig".


Jaarlijks doodt de kanker honderdduizenden personen in Europa. Ook acteur Michael Douglas ondergaat een behandeling tegen keelkanker.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jackpot Euro Millions is met 129 miljoen hoogste ooit

Jackpot Euro Millions is met 129 miljoen hoogste ooit





Op vrijdag 8 oktober zal de jackpot van Euro Millions opklimmen tot het uitzonderlijk hoge bedrag van 129 miljoen euro, of ongeveer vijf miljard voormalige Belgische franken. Dat meldt de Nationale Loterij. Als de som door één enkele speler gewonnen zou worden, dan gaat het meteen om het hoogste winstbedrag dat sinds de invoering van Euro Millions werd toegewezen.
 
Enkele snelle vergelijkingen leren ons dat het om duizelingwekkend veel geld gaat. Zo staat 129 miljoen euro ongeveer gelijk aan wat 's werelds bestbetaalde topmodel Gisele Bündchen op haar bankrekening heeft staan, en wat de Italiaanse voetbalclub AC Milan in 2010 aan spelerslonen moest uitkeren.
 
Voor de trekking van vrijdag 1 oktober, toen er een jackpot van 100 miljoen euro werd aangeboden, werd er in België meer dan 15,3 miljoen euro ingezet. Dat betekent een stijging van 22 procent in vergelijking met het inzetbedrag van 5 februari, toen er eveneens 100 miljoen euro te winnen viel. Aangezien op 1 oktober geen winnaar uit de bus kwam, werd het bedrag overgedragen naar de trekking van komende vrijdag.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dolfijnen proberen dezelfde taal te spreken

Dolfijnen proberen dezelfde taal te spreken


Tuimelaars jagen soms op hun kleinere verwanten de sotalia's.


Misschien is dit een blijk van directe communicatie tussen verschillende diersoorten: als twee dolfijnsoorten elkaar ontmoeten, proberen de dieren hun geluidsuitingen op elkaar af te stemmen.


Voor de kust van Costa Rica in de Caraïbische Zee stoten tuimelaars (Tursiops truncatus) vaak op de kleinere, maar verwante sotalia's (Sotalia guianensis). De twee verschillende dolfijnsoorten, die normaal  heel uiteenlopende klanken uiten, beginnen tijdens deze ontmoetingen hun gezangen als het ware te coördineren.


Voor de biologe Laura May-Collado van de University of Puerto Rico is dit een teken van directe communicatie tussen verschillende diersoorten. "Het zou me niet verbazen als de dieren hun signalen op een bepaalde manier zouden kunnen modificeren om op deze wijze met elkaar te communiceren", zei de wetenschapster tegen de BBC.



Sotalia guianensis leeft in de tropische kustwateren van de Westelijke Atlantische Oceaan.
Sotalia guianensis leeft in de tropische kustwateren van de Westelijke Atlantische Oceaan.


De biologen begrijpen echter nog niet volledig wat zich precies tussen de beide dolfijnsoorten afspeelt. Tot nu toe beschikken ze maar over opnames van de geluiden van dolfijngroepen en niet over de klanken van individuele dieren. Het is dus niet duidelijk, of beide soorten hun gezangen hebben veranderd en aan diegene van de andere groep aangepast of maar één ervan.


Het is ook mogelijk dat de verandering van de klanken geen gevolg van een poging tot een gezamenlijke "taal" is, maar een uiting van stress. Immers komt het bij de ontmoetingen vaak tot klopjachten van de tuimelaars op de sotalia's. Misschien veranderen de sotalia's hun geluiden ook om de tuimelaars af te schrikken.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recordaantal Belgen kan lening niet terugbetalen

Recordaantal Belgen kan lening niet terugbetalen





Het aantal Belgen dat een of meer kredieten niet op tijd heeft terugbetaald, bedroeg in september 362.951, opnieuw een recordaantal. In augustus waren er dat nog 361.955. In totaal gaat het om een achterstallige schuld van 2,364 miljard euro, zo blijkt uit de meest recente cijfers van de Centrale voor kredieten aan particulieren, aldus verschillende kranten vandaag.
 
In september werden 9.667 nieuwe achterstallige kredieten geregistreerd, tegen 9.066 de vorige maand. De sterkste stijging was voor de leningen op afbetalingen (+16 procent achterstallige kredieten) en hypothecaire leningen (+15 procent). In september werden ook 8.600 achterstallige betalingen aangezuiverd.
 
De krant La Libre wijst de crisis met de vinger: in de zomer van 2008 stond 7,1 procent van de Belgen genoteerd als wanbetaler, terwijl dat er vandaag 7,3 procent zijn.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spandau Ballet - True

Spandau Ballet - True

Klik op de foto om ze te beluisteren






Spandau Ballet is een Britse popgroep die in de jaren 80 hits scoorde als True, Gold en Through the Barricades. Spandau gold destijds als een van de kopstukken van de New Romantics-scene (een reactie op het rauwe realisme van de punk) en werd nog jaren achtervolgd door dit beeld.

De band wordt in 1976 opgericht door zanger en tekstschrijver Gary Kemp (16 oktober 1959) en gitarist Steve Norman (25 maart 1960); twee schoolvrienden met een gedeelde muzieksmaak. Al snel krijgen ze versterking van drummer John Keeble (6 juli 1959), bassist Michael Ellison (al snel vervangen door Richard Miller) en zanger Tony Hadley (2 juni 1960).

De oorspronkelijke naam is The Cut, maar dit wordt veranderd in The Makers om in 1979 uit te komen bij Spandau Ballet, naar de Berlijnse wijk Spandau. Gary's broer Martin (10 oktober 1961) wordt de nieuwe bassist en Steve Dagger de manager. Tot dan toe klonk de band als The Kinks en The Rolling Stones in hun beginperiode maar vanaf nu experimenteren ze met elektronische muziek en bezoeken ze regelmatig clubs als Sally's en Blitz, broedplaats van de New Romantics.


Sinds december 2007 doen geruchten de ronde dat Spandau Ballet weer bijeen komt ter gelegenheid van het dertigjarig jubileum. Op 23 maart 2009 zegt Hadley (48) in een interview met The Independent dat de comeback er uiteindelijk toch komt met een nieuw album en een wereldtournee. Dit wordt twee dagen later officieel bevestigd aan boord van het schip HMS Belfast.

Op 24 april speelt Spandau genoemd nummer (plus een ingekorte versie van Gold) in de talkshow van Jonathan Ross; hij was als een van de eerste op de hoogte van de reünie.

Op 13 oktober gaat de Reformation-tournee van start in Dublin om via negen concerten in Engeland (was zeven) uit te komen in de Lage Landen; de Heineken Music Hall (1 november) en de Vorst Nationaal (3 november) zijn allebei uitverkocht. In december 2009 (Top 2000 in Concert) en maart 2010 keert Spandau terug naar de HMH.

Op 20 november brengen de heren de nieuwe versie van True ten gehore tijdens Children in Need, de jaarlijkse BBC-geldinzamelingsactie voor kansarme kinderen.




» Reageer (0)
05-10-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toeristen in Bangkok laken verkoop kinderporno op straat

Toeristen in Bangkok laken verkoop kinderporno op straat


http://img814.imageshack.us/img814/9268/bangkok.jpg



De seksindustrie draait op volle toeren in de straten van Bangkok waar ook de verkoop van kinderporno uit onmacht gedoogd wordt.

Kinderporno wordt openlijk verkocht in de straten van Bangkok. De toeristen en inwoners van de stad hebben er genoeg van. Het is een praktijk die in andere landen nooit getolereerd zou worden luidt hun aanklacht. De politie kijkt machteloos toe. "De daders achter de verkoop van kinderporno zijn untouchable", klinkt het daar.

De krant Bangkok Post Sunday ging op onderzoek uit. De redactie kreeg steeds meer klachten over de verwerpelijke praktijk en dus gingen journalisten op stap. Het duurde niet lang voor ze kraampjes vonden waar dvd's aangeboden werden met kinderporno. De verkoop ervan zou vooral geconcentreerd zijn in de Sukhumvit Road. De kinderporno is gedraaid met kinderen uit China, de Filipijnen, Thailand maar ook Europa. Op de covers van het materiaal staat ook vaak de leeftijd vermeld en het gaat om jonge kinderen van amper zeven. Naast kinderporno lagen ook dvd's met bestialiteiten in de aanbieding.

Toeristen boos
De krant stelde vast dat steeds meer toeristen zich boos maken over de praktijk en ook buitenlandse diplomaten reageren afkeurend. "Dit is ontoelaatbaar en onbegrijpelijk. De overheid moet hiertegen optreden", aldus een ambassadeur die enkele straten verderop resideert. "Je moet al hard nadenken of dit ook in andere landen mogelijk is, laat staan dat zo'n praktijken toegelaten worden in de belangrijkste toeristische straat van een hoofdstad."

Politie onmachtig
Een inwoner van Bangkok vindt het onwaarschijnlijk dat de politie de ogen sluit. "De kinderporno wordt openlijk op straat verkocht in stalletjes. Ik kan mijn ogen niet geloven." De kinderporno ligt tussen valse kopies van Hollywoodfilms. De verkoop van piraatproducten is niet nieuw maar de openlijke verkoop van kinderporno is dat wel. Vaak wordt de kinderporno verpakt verkocht met een cover van een Hollywoodfilm en dan staat de politie naar eigen zeggen machteloos. "We kunnen alleen maar materiaal in beslag nemen op basis van de cover", zegt een ervaren agent die anoniem wil blijven. "Maar we weten dat er kinderporno verkocht wordt en daar staan strenge straffen op, van boetes tot drie jaar gevangenis.

"Distributeurs ontouchable"
Erg veel onderzoek is er niet nodig", weet ook hij. "De kinderporno wordt op straat aangeboden in stalletjes. We kunnen verkopers meteen oppakken." En toch gebeurt het niet. "Maar iemand moet het doen en dat is het probleem", klinkt het haast onwaarschijnlijk. Volgens de agent is dat niet zo eenvoudig. Probleem is dat de distributie van porno in handen is van "invloedrijke personen". "En die zijn ontouchable", zegt de agent. "Net zo is het met de casino's. Ook dat is verboden maar we kunnen er niet tegen optreden want de mensen die er werken zijn ook untouchable."

De journalisten van de krant Bangkok Post Sunday telden zeventien stalletjes met videomateriaal tussen de straten Soi 3 en 21. Negen ervan verkochten porno. Achttien stalletjes boden medicatie voor een beter seksleven aan en seksspeeltjes maar het meest in het oog springend, blijft de verkoop van kinderporno in Sukhumvit Road.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leeuwenact in circus loopt gruwelijk fout

Leeuwenact in circus loopt gruwelijk fout

Klik op de foto om het filmpje te bekijken




Bezoekers van een circus in Oekraïne filmden hoe een leeuwentemmer tijdens een voorstelling aangevallen werd door twee van zijn dieren.

De video, die gemaakt werd door een Amerikaanse familie op bezoek in de Oekraïense stad Lviv, toont hoe circusmedewerkers wanhopig proberen om de woeste leeuwen met water op een afstand te houden terwijl de dieren hun dompteur Oleksie Pinko aanvallen. Het bloed loopt uit Pinko's been terwijl hij mankend probeert om de dieren af te weren. De man wordt ook in de arm gebeten.

Gillende kinderen
Terwijl de dierentemmer zich verdedigt met een ijzeren staaf, slaat ook in de circustent de paniek toe. "De kinderen, die zich vlakbij de ring bevonden, begonnen te huilen en te gillen", zegt Doug Sheperd, de man die de film maakte, op CBS News. "Een van de helpers probeerde de leeuwen doorheen het veiligheidsnet te steken, een andere - die zich in de ring bevond - werd bijna verscheurd. Maar het was duidelijk dat de dieren het op hun trainer gemunt hadden."

Op een gegeven moment sprint een leeuw bijna de ring uit, waarna hij in het doodsbange publiek zou zijn terechtgekomen. "Ik greep mijn dochter vast en dacht alleen nog aan weglopen. Ik vreesde dat de dieren elk moment konden losbreken", zegt Dougs echtgenote Masha.

Spoedoperatie
Pinko werd na het incident naar het ziekenhuis gebracht voor een spoedoperatie. Zijn toestand zou momenteel stabiel zijn. In ons land zijn circusacts met wilde dieren in veel steden verboden. Videobeelden zoals deze lijken er in elk geval op te wijzen dat die maatregel niet alleen in het belang van de dieren zelf is.





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Juiste kleding geeft je carrière een zetje

Juiste kleding geeft je carrière een zetje



Met kleding kan je scoren of falen. Wie overtuigend op het werk wil overkomen, moet aandacht aan zijn of haar imago besteden. Deze tips, opgesteld voor en door sales professionals, helpen een handje.

Kleding kan je carrière een handje helpen en doet jezelf sterker naar voren te komen, zo staat geschreven op managersonline. Let wel dat je met de juiste combinaties voor de dag komt, het is niet de bedoeling dat je met kleding de boodschap afleidt. 

Tips voor mannen
-Let op de dessins. Een opvallende streep in een pak vraagt een effen hemd of eentje met een subtiel streepje.

-Wil je een das aan, combineer je een exemplaar met streepjes enkel op een effen hemd. Heeft het hemd een drukke dessin, blijft de das sober en effen.

-Draag een broeksriem en kies deze in dezelfde kleur als de schoenen.


Dames hebben een streepje voor en kunnen makkelijker meer combineren. Toch hanteren ook ambitieuze dames best bepaalde regels:

-Draag je een maatpakje met lichte glans, hoort er een blouse van matte stof onder.

-Wil je dezelfde kleuren dragen, wees dan voorzichtig. Het zwart van een jasje is niet altijd het zwart van een broek. Probeer identieke tinten of geheel andere kleuren te combineren. 

-Een tas die dezelfde kleursoort heeft als de schoenen, oogt zeer stijlvol.




» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!