Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




05-12-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zwaar ongeluk tijdens live tv-show 'Wetten Dass...?'


Zwaar ongeluk tijdens live tv-show 'Wetten Dass...?'





Het Duitse tv-programma 'Wetten, dass...?' is gisteravond abrupt afgebroken nadat een deelnemer tijdens de live-uitzending zwaargewond was geraakt. De 23-jarige kandidaat kwam hard ten val toen hij met springveren onder zijn schoenen met een salto over vijf rijdende auto's probeerde te springen. De jongeman moest de nacht doorbrengen op de afdeling intensieve zorgen van het universitaire ziekenhuis van Düsseldorf. Hij was wel even bij bewustzijn, maar het is nog bang afwachten op de resultaten van onder meer een hersenscan. Hij zou wel niet verlamd zijn.



http://static0.hln.be/static/FOTO/pe/15/9/2/media_l_3967367.jpg?20101205085006
De salto bij de vierde van vijf auto's, bestuurd door zijn vader.


Samuel Koch (23) had gewed dat hij binnen vier minuten over vijf  rijdende auto's kon springen. Bij de vierde auto ging het echter mis. Uitgerekend zijn vader zat toen achter het stuur van het voertuig. De kandidaat smakte recht op zijn hoofd keihard op de grond en bleef roerloos liggen Hij is met zware verwondingen naar het universiteitsziekenhuis van Düsseldorf overgebracht.


Het publiek reageerde onthutst en plots werd het stil in de zaal. Presentator Thomas Gottschalk kreeg niet meteen antwoord of Samuel zich pijn had gedaan en merkte dat er iets grondig mis was. Presentatrice Michelle Hunziker riep voor ze in tranen uitbarstte wanhopig: "Snel, een dokter!". De zender ZDF brak het programma daarna af en zond muziekvideo's uit. Het geplande optreden van Justin Bieber kwam hierdoor ook te vervallen. De presentator van het programma, Thomas Gottschalk, zei dat hij in zijn tv-loopbaan nog niet eerder zo hevig was geschrokken. Over de aard van de verwondingen van de deelnemer van het programma zijn geen mededelingen gedaan.



http://static0.hln.be/static/FOTO/pe/16/1/4/media_xl_3967444.jpg?20101205111435



Het slachtoffer Samuel Koch (23) houdt wel van risico's. Schoonspringen (van een springplank in een zwembad) behoort tot zijn hobby's. De jongeman houdt ook van een schouwspel, want hij studeert aan de toneelschool van Hannover. Hij trad ook als stuntman op in Duitse films. "Ik wilde iets doen dat nog nooit iemand voordien gedaan heeft", stelde Koch zijn huzarenstukje aan 'Wetten Dass...? voor. Bij de repetities vorige donderdag liep het al twee keer goed mis. "Ik ben tweemaal zwaar gevallen", vertelde Samuel Koch aan de Badische Zeitung. "Er is nog werk aan mijn stunt, de samenwerking met mijn team is millimeterwerk, maar tegen zaterdag komt alles goed."


Niet dus. De weddenschap moest als volgt gaan: met zijn peperdure 'Power Risern' (springveren die zowat 330 euro kosten) wilde Samuel met een salto over vijf hem tegemoet rijdende auto's springen. Een Smart, een Mini, een Ford Focus, een Audi A8 en tot slot een grote BMW X3 stonden op het menu. Zover kwam de jonge stuntman niet, want bij de vierde auto, de Audi A8 bestuurd door zijn vader, liep het grondig mis.




» Reageer (0)
04-12-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouwen met gebruinde huid leven langer

Vrouwen met gebruinde huid leven langer


http://img543.imageshack.us/img543/6959/zon0.jpg


Vrouwen die regelmatig zonnebaden, leven langer, dat beweert een belangrijke kankerspecialist.


Onderzoeker Hakan Olsson zegt dat zijn onderzoek bewijst dat de gezondheidsvoordelen van de blootstelling aan zonlicht meer doorwegen dan het gevaar op huidkanker. Hij zegt dat het lichaam door de zon vitamine D produceert, wat voor een belangrijke bescherming tegen bloedklonters, diabetes en sommige tumoren. Hij baseert zijn beweringen op een studie bij 40.000 vrouwen, dit spreekt waarschuwingen tegen dat het aantal gevallen van huidkanker stijgt door blootstelling aan de zon. De dames die regelmatig in de zon lagen, leefden namelijk langer.


Olsson zegt dat blootstelling aan de zon helpt beschermen tegen bloedklonters in het been. Deze komen namelijk vaker voor in de winter dan in de zomer. Uit eerder onderzoek blijkt dat meer patiënten tijdens de wintermaanden de diagnose van diabetes krijgen, een aandoening die veroorzaakt zou worden door een gebrek aan vitamine D.


Het aantal kwaadaardige melanomen, de dodelijkste vorm van de ziekte, is verviervoudigd sinds 1980. Experts geven zonnebanken en verre reizen naar tropische oorden de schuld. Expert Ed Yong: "Wat zonneschijn is goed voor je en vitamine D is belangrijk voor de gezondheid van je beenderen, is er geen sluitend bewijs dat de beschermt tegen andere ziekten. Niet verbranden is de belangrijkste maatregel die mensen kunnen nemen tegen huidkanker." 


Gezondheidsexperts waarschuwen dat veel mensen een tekort aan vitamine D hebben, deze stof zit in vette vis, eieren en boter. 90 procent van de voorraad in het lichaam is echter een gevolg van zonlicht op de huid.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een scheiding op vijf gevolg van online-affaire

Een scheiding op vijf gevolg van online-affaire






Intensief gebruik van Facebook en andere sociaalnetwerksites kan belastend zijn voor de relatie: in de VS is een online-affaire verantwoordelijk voor 1 echtscheiding op 5, zegt de Newyorkse scheidingsadvocaat Allan Mantel. Hij is voorzitter van de American Academy of Matrimonial Lawyers in de staat New York.
 
"Google, Facebook, MySpace en Twitter maken het makkelijker een partner ontrouw te verwijten", zegt de advocaat. Maar dat verandert niets aan de scheidingsgraad. "Ontrouw is er altijd geweest", en in de VS loopt zowat één op twee huwelijken spaak.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Werk van twintig Belgische avant-garde kunstenaars te koop op Gentse Lineartbeurs

Werk van twintig Belgische avant-garde kunstenaars te koop op Gentse Lineartbeurs


http://img839.imageshack.us/img839/5526/lonspilliaert.jpg


Werken van een twintigtal Belgische moderne twintigste eeuwse kunstenaars zijn tot dinsdag te koop op de kunstbeurs Lineart in Flanders Expo in Gent. Duizend kunstenaars worden op de 29ste editie van de koopbeurs vertegenwoordigd door ruim 130 kunstgalerieën.

Blikvanger deze editie is de sectie 'De Modernen' met Belgische avant-garde topkunst uit de 20ste eeuw. Galerie Jamar trakteert bezoekers op drie werken van Léon Spilliaert, Pierre Alechinsky en Jan Fabre.
 
"Maar er is ook vroeg werk van Jamses Ensor (More Gallery/NF Art Gallery) toen die nog op de academie in Oostende zat," zegt projectleider Ward Caes. "Verder is een winterlandschap van Permeke (NF Art Gallery) te koop of een gekleurde aquarel van Rik Wauters (Marc Van Meensel Galerie) of Bing II van Panamarenko. Die 'vliegende schotel' van ruim drie meter diameter is overigens ook het campagnebeeld van de editie.
 
Showcases
Opmerkelijk zijn de showcases, waaronder 'Kunst na '68' met 'De Trechters' van Thé van Bergen. In 'Design' komen zes jonge vernieuwende glaskunstenaars aan bod en in 'Sculptures' tonen acht jonge beeldhouwers hun werk op driehonderd vierkante meter.

In het kader van het Willem Elsschotjaar verwerkte de Spaanse kunstenaar Victor Ramirez (De Laro kunstgalerie) in monotypes fragmenten uit gedichten en titels van werken van de Antwerpse romanschrijver en dichter.
 
Lineart is tot dinsdag 7 december te bezoeken van 11 tot 19 uur, met nocturnes op vrijdag en maandag. Wegens het koude weer krijgen bezoekers tussen 11 en 12 uur gratis soep.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouw belt politie: "Mijn sneeuwman is gestolen!"

Vrouw belt politie: "Mijn sneeuwman is gestolen!"



In Engeland heeft een vrouw het alarmnummer 999 gebeld om de diefstal te melden van haar sneeuwpop. De politie noemde de actie van de vrouw "totaal onverantwoordelijk".


De dame achtte het noodzakelijk de politie in te schakelen omdat er op de sneeuwman muntstukken en theelepeltjes zaten. Die deden respectievelijk dienst als ogen en armen.


"Er is sprake van diefstal bij mijn huis. Ik ben vijf uur niet meer buiten geweest om te kijken of hij er nog was. Maar ik ging een sigaret roken en zag dat hij weg was", wist de vrouw te melden aan de telefoon.


Toen de operator in de noodcentrale alarmcentrum vroeg wie er dan verdwenen was, reageerde ze met: "Mijn sneeuwpop. Omdat het glad is en niemand naar buiten gaat, dacht ik dat hij wel veilig zou zijn." De politie heeft de vrouw dan maar eens klaar en duidelijk uitgelegd in welke gevallen mensen de alarmdiensten moeten bellen en in welke niet.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brusselse familieclans worden slapend rijk door asielhotels

Brusselse familieclans worden slapend rijk door asielhotels




Twee Brusselse familieclans worden slapend rijk door honderden asielzoekers onder te brengen in hun, vaak krakkemikkige, hotels. Dat schrijft de krant De Morgen, die het heeft over "gesubsidieerde huisjesmelkerij".

In totaal zitten 1.190 asielzoekers op hotel, omdat er geen plaats is in de reguliere opvanginstanties van Fedasil. Zo'n 800 asielzoekers zitten in hotels in Brussel die toebehoren aan dezelfde Pakistaanse familie. Een duo Pakistaanse broers vangt 500 asielzoekers op in hun hotels, zoals Hotel Continental en Hotel de France, beide aan het Zuidstation. Hun neven, met wie ze in rivaliteit leven, vangen zo'n 300 asielzoekers op. Volgens De Morgen trachten de beide clans zoveel mogelijk Fedasil-overnachtingen in de wacht te slepen.

900 euro per maand per asielzoeker
Per overnachting van een asielzoeker betaalt de overheid 30 euro aan de hotels. Per asielzoeker strijken de hotels dus zo'n 900 euro per maand op, en dat terwijl ze amper of niet onderhouden zijn. De Morgen spreekt van kamers met schimmel, ratten en een totaal gebrek aan hygiëne die zo vol mogelijk gepropt zijn met mensen.

Kostprijs ruim 18 miljoen
Sinds de overheid asielzoekers in Brusselse hotels opvangt, beloopt de factuur van de operatie al meer dan 18 miljoen euro. Naast de 30 euro voor de hotelovernachting, krijgen asielzoekers elke dag een maaltijdcheque van 6 euro. (br.hln foto photo news)




» Reageer (0)
03-12-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Minuscule kameleon is niet groter dan vingernagel

Minuscule kameleon is niet groter dan vingernagel


http://static0.hln.be/static/FOTO/pe/12/6/5/media_xl_3966395.jpg?20101203180850


Geen wonder dat deze kameleon uit Madagaskar nu pas door de mens ontdekt is. Het diertje is niet groter dan een vingernagel is daarmee één van de kleinste kameleonsoorten ter wereld.


Amper twee centimeter van neus tot staart, groter is een recent ontdekte kameleon uit Madagaskar niet. Op vingernagel heeft deze kameleon zelfs nog ruimte over. De Britse fotograaf Will Burrard-Lucas en zijn broer merkten het diertje op toen ze zich installeerden om te lunchen.


Het diertje was amper zichtbaar tegen de achtergrond van een blad. "Het was ongelooflijk", zegt Burrard-Lucas in The Daily Mail. "We zouden deze kameleon zelf nooit gevonden hebben, maar gelukkig wist onze gids waar we moesten zoeken." Aangezien de dieren zich voor dood houden als ze gevaar voelen, was het niet moeilijk om de kleine kameleon te fotograferen.


"Dit is een volwassen exemplaar. Ik vraag me af hoe klein ze als baby zijn", zegt de fotograaf. Opmerkelijk is ook dat de tong van deze kameleon langer is dan zijn hele lijfje. Op die manier kan het dier gemakkelijk insecten vangen.


Madagaskar beschikt over een rijkdom aan uitzonderlijke dieren. Enkel Australië doet nog beter, maar dat land is dan ook dertien keer groter. Helaas leeft de kameleon in een habitat die weer ernstig bedreigd wordt door ontbossing




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een op vier niet tevreden over online boodschappen

Een  op vier niet tevreden over online boodschappen


http://img816.imageshack.us/img816/8721/onlinewinkelen.jpg


Online shoppen zit in de lift, maar online boodschappen doen het iets minder. Nochtans lijkt het een hemelse oplossing voor die wekelijkse karwei: niet met een kar sleuren, geen zakken die doorscheuren, geen uren in de rij aan de kassa. Waar loopt het mis? In de kwaliteit van de dienstverlening, de hoge prijzen en de slechte levertijden, zo blijkt uit Brits onderzoek.

Eén op vier personen die online boodschappen bestelde, schakelde terug over op 'doe-het-zelf'-modus. De belangrijkste reden daarvoor is dat mensen graag hun aankopen kunnen zien, voelen en ruiken. Maar ook de hoge prijzen, het missen van koopjes, de ongepaste levertijden en slechte afhandeling van de bestelling, doen hen terugkeren naar de winkel.

De 'automatische vervanging' van een product op het boodschappenlijstje als het niet meer in voorraad is, stuit ook veel mensen tegen de borst. Bovendien krijgen ze vaak producten die dicht tegen de vervaldatum aanliggen, terwijl veel shoppers net producten met een latere vervaldatum verkiezen.

De keuze voor een online supermarkt wordt in de eerste plaats beslist door de prijs, dan door het aanbod en klantenservice. Het supermarktmerk en de reputatie ervan is slechts voor 7 procent belangrijk.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boetes van 40 euro voor wie in Duitsland zonder winterbanden rijdt

Boetes van 40 euro voor wie in Duitsland zonder winterbanden rijdt





Vanaf deze winter moeten auto's in Duitsland winterbanden gebruiken om door de sneeuw en sneeuwbrij, en op ijs te rijden, zo is vandaag officieel aangekondigd. Wie in Duitsland tegen de lamp loopt omdat hij of zij in winterse omstandigheden met zomerbanden rijdt, riskeert vanaf morgen/zaterdag een boete van 40 euro. Wanneer het voertuig het verkeer ophoudt, verdubbelt de boete.

De maatregel geldt ook voor wagens, vrachtwagens en motorfietsen uit het buitenland, en viseert de bestuurder van het voertuig, dus niet de eigenaar. Ook de verzekeringsmaatschappijen zijn bij de maatregel gediend. Zij kunnen immers bestuurders aansprakelijk stellen voor ongevallen indien de chauffeurs zonder de gepaste banden bollen. (br.hln  foto
afp)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kind krijgt elk jaar voor 359 euro aan speelgoed

Kind krijgt elk jaar voor 359 euro aan speelgoed





Ouders geven elk jaar gemiddeld 359 euro uit per kind aan speelgoed. Dat is ruim 100 euro meer dan in 2005. Videospelletjes zijn goed voor een derde van de uitgaven. Dat blijkt uit het rapport 'De Speelgoedmarkt' van het Onderzoeks- en Informatiecentrum van de Verbruikersorganisaties (OIVO).
 
"Ondanks de afname van de koopkracht is er geen betekenisvolle daling van de speelgoedverkoop. Hoewel de uitgaven vandaag de dag in bepaalde domeinen beperkt worden, is dat blijkbaar niet het geval als het erom gaat de kinderen plezier te doen", zo staat in de studie. Het meeste speelgoed (60 procent) wordt gekocht op het einde van het jaar, voor Sinterklaas en Kerstmis.
 
Videospelletjes zijn goed voor 35 procent van de speelgoedmarkt voor jongeren. Babyspeelgoed volgt met 13 procent. OIVO merkt drie grote tendensen op in de speelgoedafdeling: een terugkeer naar eenvoudige waarden,ecologisch speelgoed en spitstechnologisch speelgoed.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Helft van Venetië onder water

Helft van Venetië onder water





Het vloedfenomeen 'acqua alta', dat geregeld Venetië onder water zet, heeft vandaag een buitengewoon peil gehaald en heeft 55 procent van het oppervlak van de stad onder water laten lopen. Het is de hoogste vloed van dit jaar.
 
Kort voor het ochtendkrieken waarschuwden alarmsirenes de bevolking voor een vloed hoger dan 1,10 m, als gevolg van hevige regenval. Het hoogst bereikte peil was 1,40 meter hoger dan het gewone waterpeil.
Op het beroemde Sint-Marcoplein stond het water 70 cm hoog.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heldin krijgt parkeerbon nadat ze vrouw van zelfmoord redt

Heldin krijgt parkeerbon nadat ze vrouw van zelfmoord redt


Cathryn James (36) toont haar parkeerboete.


In Wales heeft een ware heldin een parkeerboete gekregen nadat ze een suïcidale vrouw had gered die van een brug wilde springen. Dat meldt The Sun.


Cathryn James (36) uit Sawnsea werd geprezen door de politie omdat zij haar leven riskeerde door op de reling van een brug te klimmen om de vrouw vast te grijpen totdat de hulpdiensten arriveerden. Na haar heldendaad keerde Cathryn echter 22 minuten te laat terug bij haar auto. Daar trof ze een parkeerbon van omgerekend 72 euro aan.


De vrouw stuurde een brief naar de parkeerfirma met de vraag of zij die boete wilden intrekken. Bij haar verzoek stak zij een kopie van de brief met daarin de complimenten van de politie.


Het bedrijf schreef echter terug dat er onvoldoende reden was om de bon te verscheuren. Er werd zelfs gedreigd naar de rechter te stappen als de vrouw niet zou betalen. Uiteindelijk ging het bedrijf toch overstag. Dat gebeurde echter nadat er een solidariteitsactie was gestart om de boete te seponeren.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Gianna Nannini - I maschi

 Gianna Nannini - I maschi

Klik op de foto om haar te beluisteren






Gianna Nannini (Siena, 14 juni 1956) is een Italiaanse zangeres. Ze is de zus van de gewezen Formule 1-piloot Alessandro Nannini.

In 1979 had ze haar eerste hit met het lied America van het album California. 5 jaar later werd haar album Puzzle een groot succes in Italië maar ook in West-Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. In 1986 had ze in diezelfde landen een grote hit met Bello e impossibile. Het album Maschi e altri ging in '87 één miljoen keer over de toonbank. Met het lied I Maschi van dat album nam Nannini in 1987 deel aan het Wereldsongfestival, de zangeres kon niet winnen, maar had wel een immense hit en is waarschijnlijk de grootste hit die het wereldsongfestival heeft voortgebracht.

In 1990 zong ze samen met Edoardo Bennato het lied Un'estate Italiana dat speciaal werd opgenomen voor het WK voetbal 1990 dat in Italië gehouden werd. Helaas wonnen de Italianen de wereldbeker niet maar toen ze dat in 2006 wel deden weerklonk het lied prompt in het Berlijnse stadion.

Haar laatste album Grazie werd in februari 2006 uitgegeven, het nummer Sei nell'anima werd een nummer 1-hit.

Ondertussen is Gianna Nannini  bevallen van een dochter. Het is het eerste kind voor de 54-jarige vrouw.




» Reageer (0)
02-12-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bijna helft Belgen houdt niet van kerstshopping

Bijna helft Belgen houdt niet van kerstshopping





Vijfenveertig procent van de Belgen houdt niet van de inkopen die bij het eindejaar horen. Dat loopt op tot 50 procent bij mannen en 54,5 procent bij Brusselaars.

Drukte
Het meest storende bij de kerstaankopen is volgens de ondervraagden de drukte in de winkels. Vooral dertigers en veertigers ergeren zich aan het talrijke publiek.

Geen inspiratie
De tweede bron van ergernis is het vinden van een geschikt geschenk. Het gebrek aan inspiratie is het grootst bij de Franstaligen en bij jongeren onder de dertig. Op de derde plaats staat de verplaatsing, de bijbehorende koude en parkeerproblemen.

Slechts een kwart van de ondervraagden heeft al eens een kerstcadeau online gekocht, blijkt uit een enquête die kredietkaartaanbieder MasterCard uitvoerde bij duizend landgenoten.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sneeuwketting voor schoenen voorkomt valpartijen

Sneeuwketting voor schoenen voorkomt valpartijen





67 procent van de Britten raakte al gewond door een val op ijs of sneeuw, zeven op de tien blijft daarom liever binnen dan een valpartij te riskeren. Het gadget WinterTrax, sneeuwkettingen voor schoenen, moet dit voorkomen.


Uggs zijn lekker warm en fashionable, maar allesbehalve sneeuwproof, door de gladde zolen is de kans dat je op de grond belandt groot. Fashionista's die tegenwoordig zich al glijdend voortbewegen kunnen zich behelpen met de WinterTrax, deze ketting geeft de zool van je schoen meer grip. Een paar kettingen kost 22,50 euro.


De kettingen zijn alvast een hit in Groot-Brittannië. Verkoper Paul Stevens van Asda.com: "Het is onmogelijk om niet buiten te komen tijdens de wintermaanden, je moet naar het werk, de kinderen naar school brengen of inkopen doen. Daarom zal de Wintertrax de nieuwe must have voor de winter worden, zodat ze ondanks het weer hun dagelijkse routine kunnen verderzetten. We verwachten dat de kettingen meteen uitverkocht zullen zijn."




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vier op de tien speelt vals bij koken voor vrienden

Vier op de tien speelt vals bij koken voor vrienden





Door het succes van kookprogramma's als 'De Beste Hobbykok van Vlaanderen' en 'Komen eten' zijn etentjes geven populairder dan ooit. Maar dit maakt Britten zo onzeker dat bijna de helft al zijn gasten probeerde te imponeren door vals te spelen.


Vier op de tien van de 3000 ondervraagde Britten pleegde al bedrog bij de bereiding van een etentje omdat ze het te druk hadden om alles zelf klaar te maken. Een kwart zegt dat zelf koken te veel rommel en stress veroorzaakt, hetzelfde aantal vindt het belangrijker om hun gasten imponeren dan alles zelf te maken. De meeste valsspelers schotelen kant-en-klare desserts en sauzen uit een pot voor, een op de tien gaat nog een stapje verder en schakelde een traiteur in. Twaalf procent serveert een afhaalmaaltijd, een tiende liet zijn moeder koken. De gemiddelde kost van een etentje bedraagt 60,85 euro, jaarlijks geven Britten er zes. Ook blijkt dat mensen het vaakst bij het dessert vals spelen, tiramisu wordt het vaakst kant-en-klaar gekocht.


10 procent bekende hun bedrog nadat ze niet konden antwoorden op moeilijke vragen over het recept. 20 procent zegt dat ze het zouden blijven ontkennen, zelfs wanneer hun gasten blijven doorvragen. Een derde van de gastheren gelooft dure ingrediënten op tafel zetten de beste manier is om gasten te imponeren is.


Top 10 van trucs om gasten te bedotten:
1. Kant-en-klare desserts (50 procent)
2. Kant-en-klare bouillon (35 procent)
3. Saus uit een pot of pakje (33 procent)
4. Diepgevroren groenten (19 procent)
5. Afhaalmaaltijden (12 procent)
6. De hulp van mama inschakelen (10 procent)
7. Een traiteur inschakelen (10 procent)
8. Diepvriesmaaltijden (9 procent)
9. Soep uit blik (8 procent)
10. De hulp van een vriend inschakelen (5 procent)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bedluizen houden Brusselse hotels in hun greep

Bedluizen houden Brusselse hotels in hun greep



Na hotels in New York en Parijs hebben de vervelende bedwantsen eveneens hun toevlucht gezocht in Brusselse hotelkamers, zo blijkt uit recente cijfers van Rentokil. Onze hoofdstad kende een stijging van maar liefst 40 procent met betrekking tot plaatsen waar ongediertebestrijders in actie moesten komen. Een opmerkelijke trend die ook in andere delen van ons land wordt waargenomen. En dit is misschien nog maar een begin.



Bedwantsen of wandluizen vertoeven nu eenmaal graag in bedden en die vind je in een hotel te over. Nadat je de lakens met deze beestjes hebt gedeeld, sta je op met hevige jeuk. Kortom, het zijn ongewenste bedpartners, die zich helaas razendsnel vermenigvuldigen. Mede door de globalisering van het toerisme steken de bedwantsen in geen tijd de Atlantische Oceaan over met als nieuwe verblijfplaats de Europese hotels of huiskamers.



Uitwerpselen van bedwantsen op een matras (Rentokil)
Uitwerpselen van bedwantsen op een matras (Rentokil)


Hoe kan je nu vermijden dat deze beestjes jou als argeloze toerist bespringen en in het slechtste geval vergezellen naar huis om daar een ware plaag te ontketenen? Dirk Van Roosbroeck, technical manager van Rentokil, geeft volgende tips:

1. Plaats jouw bagage niet naast de bagage van andere hotelgasten (bijvoorbeeld in een opslagruimte). Bedwantsen hebben er geen moeite mee om van de ene rugzak of tas naar de andere te springen.

2. Bestudeer bij het inchecken in de hotelkamer nauwgezet de matras van je bed. Zie je ettelijke zwarte vlekjes, dan zouden dat wel eens uitwerpselen van de wandluizen kunnen zijn. Bekijk ook de lakens, zijn deze proper of merk je ook daar verdachte vlekjes?

3. Rode vlekjes op het lichaam na een overnachting daarentegen , betekenen meer dan waarschijnlijk dat de beestjes hun slag hebben geslaan en dat je het slachtoffer bent van bedwantsen. Breng de hoteldirectie onmiddellijk op de hoogte.

Heeft het noodlot toch toegeslagen in je huis? Raadpleeg dan een expert ter zake zoals bijvoorbeeld Rentokil. Het ongedierte kan op verschillende manieren efficiënt bestreden worden met insecticiden.




» Reageer (0)
01-12-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nachtelijke spierkrampen

Hoe kom ik af van die nachtelijke spierkrampen?


De afbeelding “http://www.slaapklachten.nl/uploads/nn/z6/nnz6giYErYdOvXTcsyY-sA/640047_legs2.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.



Heb je al een hele tijd  's nachts geregeld last van krampen in de kuiten, voeten en tenen. Zeer vervelend, als je dan wakker word van de pijn en als je 's ochtends zelden bent uitgeslapen. Ook voor je partner is dit geen aangename situatie.  Hoe geraak je ervan af ?

'Spierkrampen worden gewoonlijk veroorzaakt door een te intense en/of langdurige belasting, bijvoorbeeld na een te harde sporttraining. Door een tekort aan zuurstof gaat er zich melkzuur in de spieren opstapelen, met als reactie onwillekeurige samentrekkingen of contracties. Doorgaans kan je dergelijke krampen oplossen door de spieren te masseren of door traag en zacht te stretchen. Ook voldoende vochtinname is belangrijk, want na zware inspanningen treedt vaak dehydratie van het lichaam op, met storingen in de water- en elektrolytenhuishouding (natrium, kalium, calcium) tot gevolg.'
'De oorzaken van nachtelijke spierkrampen zijn minder duidelijk, vandaar dat men ze in het medisch jargon 'ideopatisch' noemt. We weten niet precies waarom ze opduiken, maar wel dat ze kunnen worden uitgelokt door verschillende ziektes, zoals diabetes, ruggenmergletsels of Parkinson. Ze komen ook meer voor bij oudere mensen en zwangere vrouwen.'
'Is er bij jou geen ziekte in het spel en slik je geen medicijnen die spierkrampen kunnen veroorzaken (zoals cimetidine tegen maagzuur en maagzweren, of cholestyramine bij hoge cholesterol), probeer dan de krampen op te heffen door rustig te stretchen. Dat kan ook preventief helpen, dus vóór je in bed kruipt. Om de pijn te verlichten, kan je altijd een warmwaterkruik tegen je spieren aanleggen. Brengt niets verlichting, bespreek dan zeker je klachten met je huisarts. Hij of zij zal indien nodig een calcium- of magnesiumsupplement voorschrijven. Vooral bij oudere mensen en zwangere vrouwen kan een tekort aan deze mineralen voor spierkrampen zorgen. In de tweede helft van de zwangerschap ontstaat er door de veranderde vochtverdeling een verschuiving van zouten en mineralen, wat een tekort aan calcium en/of magnesium kan veroorzaken. Na de bevalling verdwijnen de klachten spontaan.'

Dr. Carl Dierickx, huisarts





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wie zei ook weer dat vrouwen geen belangrijke rol speelden in de geschiedenis?

Wie zei ook weer dat vrouwen geen belangrijke rol speelden in de geschiedenis?


Marie Curie


Geschiedschrijving is, tot spijt van wie het benijdt, verre van objectief. De facto wordt het geschreven door winnaars, en door mannen. Want op Jeanne D'Arc, Cleopatra en Queen Elizabeth na, lijken er maar weinig vrouwen een cruciale rol gespeeld te hebben in de wereldgeschiedenis. Niets is minder waar en het bewijs daarvan staat in Het Grote Geweldige Vrouwenboek.


Daarin leer je dat een vrouw de uitvinder was van de ruitenwisser én de diepvriespizza, dat Marie Curie tweemaal de Nobelprijs kreeg en Pippi Langkous met haar zin voor avontuur en onafhankelijkheid een rolmodel is voor veel vrouwen.


Auteur Machteld Maris kwam op het idee voor het boek, toen ze met vriendinnen praatte over waarom je op feestjes zo vaak hoort 'dat er geen vrouwelijke componisten/ filosofen/ nobelprijswinnaars waren'.  "Ik wilde een mooi boek maken over vrouwen en cultuur. Een positief boek, geen boze-vrouwen- of antimannenboek," vertelt Maris in de Nederlandse krant AD.


In het Grote Geweldige Vrouwen Boek staan 800 vrouwen die iets bijzonders hebben gepresteerd op het gebied van cultuur. Beroemde componisten, choreografes, Nobelprijswinnaressen, zangeressen en danseressen van vroeger en nu, met interessante lijstjes, weetjes, tips, citaten en anekdotes.


Maris put daarbij uit zowel 'hoge' als 'lage' cultuur, van feministische golf tot femme fatale, van modehuis tot Sex and the City, van Simone de Beauvoir tot Louise Bourgeois en van Madonna tot Mega Mindy.



Alle vrouwen in het boek opnemen was onmogelijk. "Natuurlijk heb ik een persoonlijke selectie moeten maken. Helaas paste niet iedereen erin en soms heb ik ook vrouwen die ik zelf enorm bewonder, weg moeten laten. Anders zou het een opsomming worden, alleen maar lijstjes terwijl juist het beeld ook heel belangrijk is." Toch hoopt Maris dat zowel mannen als vrouwen het boek zullen openslaan.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De meest bizarre nieuwe cosmetische ingrepen

De meest bizarre nieuwe cosmetische ingrepen



Vampierbehandelingen, trampoline neklifts, dit zijn maar enkele van de laatste schrikwekkende doorbraken in de plastische chirurgie. Daarom een overzichtje van bijzondere manieren om mooier te worden.

Selphyl: Dit staat ook bekend als de vampierbehandeling en gebruikt bloedplaatjes van de patiënt om een stof te creëren die de groei van huidcellen en collageen stimuleert. Injecties hiervan zouden helpen bij littekens van acne en fronslijnen. Deze therapie heeft wel een hoog prijskaartje, verwacht je aan 760 euro per injectie.

Vettransfers: Hoewel deze techniek niet nieuw is, vinden artsen nieuwe manieren om vet van het ene lichaamsdeel over te brengen naar andere gebieden. Zo sla je twee vliegen in een klap: je krijgt een plattere buik en grotere borsten.

Vetverbrandende machines: Zeltiq en Zerona beweren vet te elimineren zonder operatie, de ene gebruikt koude lucht, de andere lasers. Ook hier moet je bereid zijn een fortuin neer te tellen, je betaalt ongeveer 2.300 euro per behandeling.

Huidverjongende machines: Toestellen als de SmartPulse, Affirm, de Matrix kunnen de productie van collagen stimuleren zonder dat je achteraf wekenlang met een rode en gevoelige huid kampt.

Trampoline neklift: Een plastische chirurg in Beverly Hills vond een techniek uit om dubbele kinnen aan te pakken. Hij doorboort de ligamenten in de kaaklijn en brengt een soort net van draden aan om de nekspieren te ondersteunen. Dit gebeurt allemaal met enkele kleine incisies, waardoor littekens geminimaliseerd worden.




» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!