Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




11-12-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe medische blunder: 1,3 meterlange sonde vergeten in patiënte

Nieuwe medische blunder: 1,3 meterlange sonde vergeten in patiënte


http://img.vandaag.be/tmp/450/350/r/articles/201012110842-1_nieuwe-medische-blunder-13-meterlange-sonde-vergeten-in-patiente.jpg


Het Sint-Augustinusziekenhuis uit Wilrijk is weer in opspraak gekomen door een medische blunder. Een sonde van 1,3 meter werd na een operatie vergeten in de buik van een 55-jarige vrouw uit Zoersel.

De vrouw kon vier maanden lang geen voedsel binnenhouden en moest de hele tijd overgeven. "De dokters deden niets", verklaart haar echtgenoot in een krant van De Persgroep. Het slachtoffer vermagerde maar liefst 30 kilogram.

De echtgenoot ontdekte per toeval een groen stukje plastic in de keel van de vrouw. Hij trok een hele sonde los die al die tijd van in de dunne darm tot de slokdarm zat.

Het ziekenhuis kwam eerder deze week in opspraak. Een chirurg had na een operatie namelijk twee scharen achtergelaten in de buik van een patiënt (foto). (br.vandaag.be)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen."Kwart van leefloners heeft niet Belgische nationaliteit"

"Kwart van leefloners heeft niet Belgische nationaliteit"


http://s1.gva.be/imgpath/assets_img_gvl/2010/12/11/1710931/kwart-van-leefloners-heeft-niet-belgische-nationaliteit_5_460x0.jpg



Een kwart van de mensen in ons land die een leefloon krijgen, heeft niet de Belgische nationaliteit. Dat blijkt uit de cijfers die N-VA-Kamerlid Sarah Smeyers kreeg van staatssecretaris voor Maatschappelijke Integratie Philippe Courard (PS) (foto).

In januari 2008 ontvingen 22.120 niet-Belgen een leefloon. In januari 2010 waren er dat al 24.925, een kwart van de 100.000 mensen in ons land die een leefloon ontvangen.

N-VA-Kamerlid Sarah Smeyers wijt die cijfers aan de toestroom van EU-burgers, voornamelijk Roma uit Bulgarije en Slovakije. "We zien in de cijfers verschillende leefloners van buiten en binnen de Europese Unie. In de meeste steden zijn er veel leefloners van buiten de EU, maar vooral in Gent zien we dat het aantal leefloners van binnen de EU toeneemt. Wellicht door de enorme toestroom van Roemenen en Bulgaren in die stad, onder hen ook veel Roma", klinkt het in een krant van De Persgroep  (br.gva)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boudewijn De Groot - De eenzame fietser

Boudewijn De Groot - De eenzame fietser

Klik op de foto om hem te beluisteren






Boudewijn De Groot is een uniek fenomeen in de Nederlandstalige muziek. In 1964 zette hij zijn eerste stappen in de muziekwereld en sindsdien is hij uitgegroeid tot de grootmeester van het luisterlied. Zijn prachtige, tijdloze liedjes zijn veelal geschreven door de in 2002 overleden Lennaert Nijgh. Welterusten Meneer de President, Het Land van Maas en Waal en Prikkebeen zijn slechts enkele hits uit zijn meer dan 40 jaar lange carrière. Als geen ander slaagt Boudewijn de Groot erin emoties te verwoorden die generatie op generatie weten te raken. Ook andere artiesten uit het Nederlandse taalgebied erkennen het meesterschap van Boudewijn De Groot.

Na bijna twee jaar is Boudewijn de Groot terug met zijn nieuwe voorstelling Wilde Jaren. Een kleinere bezetting, voornamelijk akoestisch, maar als vanouds met een combinatie van nieuw werk en het oude, vertrouwde repertoire. Hoewel de titel anders doet vermoeden, is het vooral een intiem programma, en zo hoort zijn publiek hem het liefste. Op vrijdag 19 en zaterdag 20 maart 2010 staat hij op de planken van het Capitole in Gent. Een week later, op vrijdag 26 maart 2010, geeft Boudewijn De Groot present in de Antwerpse Koningin Elisabethzaal.




» Reageer (0)
10-12-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kanker is onze grootste angst

Kanker is onze grootste angst


http://img29.imageshack.us/img29/5035/angstw.jpg


Kanker lijkt ons grootste angst en mensen vrezen de ziekte meer dan hun job of woonst te verliezen. Dit blijkt uit een enquête, opgezet door het Britse Cancer Research.


Meer dan 2000 mensen werden ondervraagd over hun grootste angsten. Uit een lijst van enge vooruitzichten, dienden ze de kwalijkste aan te stippen. Kanker staat bovenaan, gevolgd door het verliezen van baan of huis, schulden, een auto-ongeluk, Alzheimer of hartaanvallen. Een derde gelooft dat kanker een lotsbestemming is en er niets aan gedaan kan worden om het risico te verminderen.


Volgens woordvoerder Sara Hiom van het Kankerinstituut voelen velen zich machteloos tegen de aandoening, die gevolgen heeft voor 1 op de 3 mensen. "Kanker is niet langer de doodstraf die velen nog altijd vrezen. Het aantal genezingen is verdubbeld sinds de jaren '70 dankzij betere diagnoses, behandelingen en screeningprogramma's. 1 op 3 zal effectief de ziekte ontwikkelen, maar de helft van alle kankergevallen zou kunnen voorkomen worden door een gezonde levensstijl. Het bewijs bestaat dat voeding, beweging en gewicht het risico op kanker beïnvloeden, samen met andere risicofactoren als roken en zonnebrand".




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rosse kat belt politie

Rosse kat belt politie


http://img217.imageshack.us/img217/120/rossekater.jpg



Agenten die in Swansea in het midden van de nacht ingingen op een noodoproep, stelden tot hun verbazing vast dat de kat des huizes het noodnummer 999 had gedraaid. Dat meldt The Mirror.


Howard Moss (64) werd om 2.30 uur 's ochtends wakker gebeld door de agenten aan zijn voordeur. De politiemannen vroegen wat er aan de hand was. Ze hadden immers vanuit zijn woning een noodoproep binnengekregen.


Meneer Moss beweerde met de hand op het hart dat hij van niks wist. De agenten trokken op onderzoek in de woning en zagen hoe Ginger, de rosse huiskat, naast de telefoon lag te soezen. De hoorn was van de haak en Ginger lag met haar klauwtjes op het toetsenbord. Voor de politie hét bewijs dat de poes het noodnummer had gedraaid.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slank : zet de verwarming lager

Slank : zet de verwarming lager



De omgevingstemperatuur heeft invloed op de calorieverbranding. Nieuw onderzoek beweert dat door de verwarming enkele graden lager te zetten, ons calorieverbruik kan stijgen.


Een onderzoek naar het effect van de omgevingstemperatuur op het calorieverbruik geeft een opmerkelijke uitkomst: hoe lager de temperatuur, hoe meer calorieën er verbruikt worden.


Een aantal deelnemers werden gedurende 12 uur in een ruimte geplaatst met een temperatuur van 24 graden. Dezelfde test werd herhaald bij een temperatuur van 19 graden. Bij een verlaging van de temperatuur met 5 graden, steeg het aantal verbrandde calorieën met zes procent. Die hoeveelheid komt overeen met een mogelijk gewichtsverlies van 3 tot 4 kilo.


De lichaamstemperatuur bedraagt standaard rond de 37 graden. Om die temperatuur vast te houden, worden 24 uur per dag calorieën weggewerkt. Het onderzoek toont aan dat een andere omgevingstemperatuur effect heeft op de ruststofwisseling.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zwitserse steenbok krabt zich tot YouTube-ster

Zwitserse steenbok krabt zich tot YouTube-ster

Klik op de foto om het filmpje te bekijken






Steenbok Paul geeft het woord 'aarsgewei' een heel nieuwe betekenis. Al meer dan een half miljoen mensen hebben de video op YouTube bekeken, hoe Paul in de zoo 'Dählhölzli' in Bern zich met zijn 1,2 meter lange hoorn in het achterwerk krabt. "Deze hype had ik me nooit durven voorstellen", aldus Christoph Burgdorfer, die Paul tijdens een wandeling in de dierentuin in april toevallig filmde.


"Ook wanneer het bij een bok jeukt, moet hij krabben", stelt verzorger Bernhard Rufener van de zoo in Bern. Pas nadat Paul zich een halve minuut lang aan het achterwerk krabt, laat hij zijn kop met een tevreden gevoel zakken. "Dat hij nu een ster is, beseft hij niet echt", lacht Rufener. "Hij staat immers bronstig en heeft vooral oog voor de geiten die in zijn buurt lopen."


Ook de internationale media springen op bronstige Paul. "Maandag hing ik aan de lijn met MTV USA, dat mijn video wil laten zien in een van hun shows", zegt Burgdorfer, die daarvoor 500 Amerikaanse dollar krijgt. "Ook het Britse Channel 4 en een Japans tv-station willen betalen. Paul heeft me al zo'n 1.000 euro opgebracht. Zelfs in landen als Brazilië, Polen, Canada en Australië is Paul inmiddels een ster, leid ik af uit de landen waarvan de YouTube-clicks afkomstig zijn."




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meer klachten door vervuild water in Hemiksem en Schelle

Meer klachten door vervuild water in Hemiksem en Schelle





De bacteriologische vervuiling van het kraantjeswater in Hemiksem en Schelle laat zich ook voelen bij de huisartsen van de gemeenten. Zij noteren een sterke toename van het aantal maag- en darmklachten.
 
Dokter Jan Van Boxem, voorzitter van de huisartsenkring Rupelstreek, bevestigt dat zijn collega's uit de getroffen gemeenten het momenteel erg druk hebben. "Er ging in de streek al wel een buikgriep rond onder de mensen, maar na de vervuiling noteren de collega's een sterke toename van het aantal patiënten met maag- en darmklachten". Ook voor dokter Marc Geerts uit Hemiksem zijn het sinds midden deze week drukke tijden. "De meesten klagen over misselijkheid, krampen, braken en diarree." Hij raadt de mensen aan om de instructies van Volksgezondheid strikt na te leven.
 
Ondertussen loopt ook de bevoorrading van drinkbaar water op volle toeren. Volgens de Schelse burgemeester Rob Mennes (CD&V) verloopt die zonder noemenswaardige problemen. "Iedereen kan bij ons terecht in het gemeentehuis voor waterzakjes. Aan twee bejaardentehuizen hebben we een speciale citerne voorzien en voor de bevoorrading van grote landbouwbedrijven doen we een beroep op de hulp van de civiele bescherming."




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gemeenten hebben geen lessen getrokken uit vorige winter

"Gemeenten hebben geen lessen getrokken uit vorige winter"



Het tekort aan strooizout is te wijten aan een slechte aanpak in bepaalde steden en gemeenten. Dat zegt het Agentschap Wegen en Verkeer, dat vandaag samen zat met de diensten van de gouverneurs van alle Vlaamse provincies, de VVSG en enkele zoutleveranciers om de huidige zoutproblematiek te bespreken. Vooral in Limburg zijn er nog problemen.

Weinig gemeenten hebben lessen getrokken uit vorige winter, zeggen de gouverneurs. "Uit de analyse blijkt dat er veel gemeenten zijn die pas op het laatste nippertje zijn gaan aankloppen bij de zoutleveranciers en hun strooiactiviteiten niet optimaal en zuinig uitvoeren. Zij brengen de bevoorrading van zout voor andere gemeenten in het gedrang."
 
Vooral in Limburg zijn er momenteel nog problemen, zegt Ilse Luypaerts van het agentschap. Over welke gemeenten het gaat, is niet duidelijk. Ook in de andere provincies zijn er gemeenten die bijna door hun voorraad heen zitten, maar "daar zijn de problemen minder groot".
 
Om de toestand van nabij te volgen, heeft het Agentschap Wegen en Verkeer een registratieprogramma ontwikkeld waarop elke gouverneur een overzicht krijgt van de zoutvoorraden in zijn steden en gemeenten.
 
De gouverneurs gaan daarnaast de gemeenten oproepen om hun winterplan te evalueren en zo zuinig en efficiënt mogelijk te strooien. "De zoutproblematiek kan niet enkel opgelost worden door extra zout te leveren, ook een zo efficiënt mogelijk gebruik van de strooimiddelen is nodig."




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Man krijgt gestolen auto na 27 jaar volledig opgeknapt terug

Man krijgt gestolen auto na 27 jaar volledig opgeknapt terug





Het was ongetwijfeld een prettig weerzien toen een dergelijke Chevrolet Camaro na ruim een kwarteeuw opdook.

De eigenaar van een 27 jaar geleden gestolen auto, die de wagen nagenoeg vergeten was, heeft vandaag een waardevolle oldtimer teruggekregen. Dat meldt de Californische zender KTLA.

De Chevrolet Camaro met bouwjaar 1973 werd in 1983 gestolen en dook onlangs opnieuw op, toen een onwetende koper de wagen bij de overheidsinstanties wilde aanmelden. Hij zou de wagen van een vrouw gekocht hebben bij wie de wagen tien jaar lang in de tuin gestaan had.
 
Volledig gerestaureerd
Ondertussen werd de Camaro volledig gerestaureerd, tot grote vreugde van de oorspronkelijke eigenaar.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lijk van non na 32 jaar opmerkelijk goed bewaard

Lijk van non na 32 jaar opmerkelijk goed bewaard





Bij de renovatie van een tempel in de Chinese provincie Fujian hebben bouwvakkers het lijk van een boeddhistische non opgegraven. De vrouw werd 32 jaar geleden begraven. De stoffelijke resten bleven opmerkelijk goed bewaard.


Het lichaam van de in 1978 overleden Chen Zhu werd destijds niet gebalsemd. Toch is het goed bewaard gebleven. Sommigen schrijven dit toe aan "de magie van het geloof". Anderen wijten de prima conservering dan weer aan het feit dat de vrouw vegetariër was.






De verantwoordelijke van de tempel waar het lijk werd ontdekt, zijn nu van plan om van de non een 'standbeeld' te maken. Experten zullen het lichaam in gaas wikkelen en het bedekken met zwarte lak waarna een laagje bladgoud de vrouw moet vereeuwigen.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.The Who - Behind Blue Eyes

The Who - Behind Blue Eyes

Klik op de foto om hun te beluisteren






The Who is een Engelse rockband van de jaren zestig en zeventig van de twintigste eeuw en werd opgericht in 1964 in Londen, Engeland.

De band groeide uit tot een van de bekendste rock-'n-rollbands ter wereld, die in de hoogtijdagen bestond uit zanger Roger Daltrey, gitarist Pete Townshend, bassist John Entwistle en drummer Keith Moon. The Who is met uitzondering van de periodes tussen 1983 en 1988 en tussen 1990 en 1995 vrijwel continu op tournee geweest. Wijzigingen in de samenstelling kwamen na zijn het overlijden van Keith Moon in 1978 (die achtereenvolgens vervangen werd door Kenney Jones, Simon Phillips en Zak Starkey) en na de dood van John Entwistle in 2002 (waarvoor Pino Palladino sindsdien de honneurs waarneemt). Eind oktober 2006 maakte The Who een comeback, met hun album Endless Wire. Het is het elfde studioalbum dat de band uitbracht, maar het eerste sinds It's Hard uit 1982.

The Who is vooral bekend geworden als rockpioniers; uitvinders van de powerchords en Townshends rockopera Tommy. De vroege mod-albums van de band – met korte, soms agressieve nummers erop – zijn goede voorbeelden van hoe The Who er uitzag: Pete Townshend met zijn leidende powerchords; Keith Moon met zijn explosieve drumwerk; John Entwistle met zijn basloopjes en Roger Daltrey met zijn krachtige stem en rondvliegende microfoon. Deze albums zijn van grote invloed geweest op de ontwikkeling van de hardrock en de powerpop, terwijl de luidruchtige en agressieve concerten de weg vrijmaakten voor de komst van punkrock- en heavy metalbands, die op deze manier door The Who geïnspireerd werden.

In juli 2007 heeft The Who een succesvolle wereldtournee, die begonnen is in juni 2006, afgesloten.

The Who staat op nummer 8 van de lijst van de 100 Grootste Hardrockartiesten van VH1 en op nummer 9 van hun lijst van de 100 Grootste Rock-'n-Rollartiesten.




» Reageer (0)
09-12-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe schoenen veroorzaken al na 34 minuten pijn

Nieuwe schoenen veroorzaken al na 34 minuten pijn





De gemiddelde vrouw kan slechts 34 minuten op haar nieuw paar schoenen staan voordat ze pijn begint te krijgen. 


Britse onderzoekers ontdekten dat wanneer vrouwen hun nieuwe schoenen aantrekken, ze slechts een halfuur op hun voeten staan. Vier op de tien van de 4.000 ondervraagden zegt dat ze een extra paar schoenen meenemen in hun handtas om tijdens te avond te kunnen wisselen, omdat ze weten dat hun voeten pijn zullen doen. Meer dan de helft wandelt blootsvoets naar huis, een op de tien liet zijn hoge hakken al ergens achter of leent er van iemand anders.


Het afgelopen jaar kampte de gemiddelde vrouw gemiddeld zes keer met voetpijn. Een op de tien werd al naar huis gedragen, een derde gaat enkel naar plaatsen waar stoelen zijn, zodat ze niet op haar voeten moet staan. De helft heeft een paar pijnlijke hoge hakken maar blijft deze dragen omdat ze er zo geweldig uitzien. Drie op de tien droeg al oncomfortabele schoenen om een punt te bewijzen bij hun partners. Een vijfde zegt dat het vooruitzicht van pijnlijke voeten niet maakt dat ze geen pijnlijke hakken meer willen dragen.


De gemiddelde vrouw tussen 18 en 65 jaar bezit 18 paar schoenen, en geeft gemiddeld 42 euro per paar uit. Acht op de tien heeft wel negen paar schoenen dat ze minder dan twee keer droeg. Een derde geeft toe verslaafd aan schoenen te vzijn, zes op de tien heeft een speciale kast of lade om ze veilig in op te bergen. Een op de vijf beoordeelt een andere vrouw op basis van haar schoeisel, een op de tien denkt dat dit het meest belangrijke onderdeel van een outfit is. 


Bij een standaard hak van 7,5 cm komt 75 procent van de druk van het lichaam op het voorste deel van de voet, waardoor je een brandend gevoel ervaart. Doordat je lichaam niet in balans is, zorgt dit voor een been- en rugpijn. Als je lange tijd rechtstaat gaat je hele voet pijn doen. Voetspecialiste Erika Gibbins: "Mijn advies is om schoenen altijd thuis te testen, als je denkt dat ze pijn zullen doen, kun je je voorzorgen nemen door een zooltje aan te brengen om zo de druk te herverdelen."


De studie werd verricht naar aanleiding van de lancering van een voetzooltje Insolia dat de pijn door hoge hakken moet verminderen, waardoor je je schoenen drie keer zo lang zou kunnen dragen.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zout uit smeltwater gevaarlijk voor kikkers

Zout uit smeltwater gevaarlijk voor kikkers


http://img841.imageshack.us/img841/3746/bruinekikker.jpg


Bruine kikkers bewegen trager en leggen kortere afstanden af nadat ze in contact komen met hoge concentraties zout afkomstig uit smeltwater. In het wetenschappelijk tijdschrift Aquatic Toxicology waarschuwen Waalse wetenschappers dat de dieren daardoor kwetsbaarder worden.


Een internationaal team onderzoekers met onder meer wetenschappers uit Luik en Namen onderzocht met videocamera's tijdens labotesten de voortbewegingssnelheid van de bruine kikker, nadat die in contact kwam met verschillende zoutconcentraties (NaCl).


"Aan de hand van een computermodel achteraf kwamen we tot de conclusie dat de dieren minder snel bewogen en ook kleinere afstanden aflegden bij hogere zoutconcentraties" zegt gedragsbioloog Mathieu Denoël van de Universiteit van Luik. "Dat zorgt ervoor dat de dieren kwetsbaarder worden voor roofdieren. Bovendien kunnen ze na de winterslaap minder makkelijk naar hun broedplaatsen trekken."
 

Uit andere studies bleek eerder dat de invloed van zout niet leidt tot hogere sterftecijfers, en evenmin de groei van dieren beïnvloedt. Wel zijn er negatieve gevolgen als de eitjes blootgesteld worden aan hoge zoutconcentraties. "Ervoor zorgen dat zout de overwinteringspoelen van amfibieën niet bereikt, via grachten of afleidingskanalen naast wegen, kan een oplossing zijn voor het probleem," meent de wetenschapper.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1 vrouw op 5 heeft doodsangst voor tandarts

1 vrouw op 5 heeft doodsangst voor tandarts





20 procent van de vrouwen kampt met een panische angst voor de tandarts ondanks het feit dat dankzij verbeterde technologieën de behandeling bijna pijnloos is.


Sommige vrouwen hebben zoveel bang van hun tandarts dat ze verdoofd moeten worden voor ze op controle gaan, dat blijkt uit een rondvraag bij 11.400 Britse mannen en vrouwen. 54 procent is de dag voor een afspraak zenuwachtig en 57 procent zegt dat ze angstig in de wachtkamer zitten. Bij mannen kampt maar tien procent met dit soort fobie. Tandartsen zeggen dat mannen waarschijnlijk evenveel schrik hebben, maar dat ze dit gewoon niet durven toegeven. 39 procent van de heren is nerveus de dag voor een afspraak, 42 procent zit angstig in de wachtkamer. 79 procent van de dames is angstig wanneer ze weten dat ze een gaatje moeten laten uitboren, in vergelijking met 65 procent van de mannen.


Sommige patiënten praten met hun tandarts over hun fobie op voorhand, anderen hebben een verdoving nodig om hun afspraak te doorstaan. Tandartsen noemen deze fobie irrationeel. Professor Nigel Carter: "Deze cijfers verrassen mij niet, veel professionals denken zelfs dat dit nog hoger ligt. Veel patiënten geven achteraf toe dat hun consultatie niet zo erg was als ze gedacht hadden." Ouderen hebben veel minder schrik van de tandarts, slechts 8 procent van degenen ouder dan 65 kampen met dit soort fobie. Dit zou komen doordat velen van hen een kunstgebit dragen.


39 procent van de Britten laat niet regelmatig zijn gebit nakijken, 27 problemen maakt alleen een afspraak bij problemen. Minder dan zes procent van de volwassenen heeft zijn natuurlijke gebit niet meer, dat was in 1978 nog 30 procent.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hartverwarmend: kat die verdwaalde door Katrina na vijf jaar weer thuis

Hartverwarmend: kat die verdwaalde door Katrina na vijf jaar weer thuis





Scrub, een zevenjarige kater, is na vijf jaar weer herenigd met zijn baasje. De kater verdween in de chaos van orkaan Katrina en slaagde er al die tijd in te overleven. Hij kwam twee maanden geleden aankloppen bij een vrouw in Gulfport, een goeie 20 kilometer van zijn vroegere thuis. Die gaf Scrub een aantal weken eten, maar omdat er een koudegolf voorspeld werd, besloot ze om hem naar het asiel te brengen. Daar werd Scrub gescand en door de informatie op zijn microchip belandde hij weer bij zijn familie.



Scrub is een raskat, een Blauwe Rus, en was een geschenk van Chris Noble aan zijn echtgenote Jennifer. De kater was bestemd voor een knus leventje binnenshuis, maar orkaan Katrina gooide roet in het eten: temidden de chaos verdween de toen 2-jarige Scrub.






De familie Noble zocht zich te pletter, maar Scrub bleef spoorloos, en werd opgegeven. Maar de taaie rakker slaagde er blijkbaar in vijf jaar lang te overleven. Hij verkeert bovendien in uitstekende gezondheid, is vrij van virussen en kattenaids, maar verloor blijkbaar wel een stuk van zijn ene oor in een gevecht en heeft een litteken op zijn andere.


"We hebben eens een weggelopen raskat gehad die drie jaar overleefde in het wild, maar vijf jaar is hier toch wel straf", zeggen ze bij de plaatselijke afdeling van de Humane Society, waar Scrub terechtkwam.


De Nobles genieten nu volop van hun vroege kerstgeschenk. "De eerste uren was hij erg, erg bang", vertelt Jennifer, "en heel nerveus. Maar tegen de avond kalmeerde Scrub. En tegen de tijd dat mijn zonen moesten gaan slapen was hij al zo ver dat hij bij hen op bed sprong."





"Hij is wel veranderd, er zit nu toch een wild kantje aan onze Scrub", aldus mevrouw Noble. "Af en toe komt dat naar boven. Ach, ik zou willen dat hij kon praten, hij zou ons nogal een verhaal kunnen vertellen."




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Steeds meer buitenechtelijke kinderen in Vlaanderen

Steeds meer buitenechtelijke kinderen in Vlaanderen





Het aantal kinderen dat bij niet-gehuwde moeders wordt geboren, is tussen 1999 en 2007 sterk toegenomen in het Vlaamse Gewest.


In het Vlaamse Gewest werd in 2007 42 procent van de kinderen buiten een huwelijk geboren. Slechts 11 procent daarvan werd echter geboren buiten een verbintenis, waarmee wordt aangegeven of de ouders van de pasgeborenen al dan niet samenwonen. 'Buiten een huwelijk' geboren betekent dus vaak dat dit kinderen zijn van een niet-gehuwd samenwonend koppel, zo staat in officiële statistieken van de Algemene Directie Statistiek en Economische Informatie (ADSEI) van de federale overheidsdienst Economie.


Geboorten buiten de context van een huwelijk waren lange tijd zeldzaam in het Vlaamse Gewest. In 1970 en 1980 vond 2,5 procent van alle geboorten plaats buiten een huwelijk. In 1990 steeg dit aandeel naar 7 procent. Tien jaar later, in 2000, bedroeg het al 22 procent. Slechts 9,1 procent van die geboorten vond echter plaats buiten een verbintenis. In 2007 steeg het aantal geboorten buiten het huwelijk tot 42 procent.


Naargelang de leeftijd waarop moeders hun eerste en tweede kind krijgen, verandert ook hun leefvorm. Bijna de helft van de moeders jonger dan 20 jaar woont bij de geboorte van een eerste kind ongehuwd alleen, 35 procent woont ongehuwd samen. Bij de geboorte van een tweede kind gaat het om respectievelijk 30 en 50 procent. In de leeftijdscategorie van 20 tot 34 jaar wonen moeders ongeveer even vaak ongehuwd of gehuwd samen bij de geboorte van een eerste en tweede kind. Vanaf de leeftijd van 35 jaar gebeurt het dat vrouwen weer iets vaker ongehuwd alleen wonen bij de geboorte van een eerste of tweede kind.


Opvallend is dat men ongehuwde samenwonende moeders vooral (45 procent) terugvindt in de groep van hoger secundair opgeleiden tijdens de geboorte van een eerste kind. Moeders die alleen wonen, vinden we voornamelijk terug in de groep met een lager secundair onderwijsniveau.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Duitse weerman:


Duitse weerman: " horrorwinter komt eraan"






Vanaf morgen beginnen de temperaturen gevoelig te stijgen met in het weekend zelfs tot 7 graden in Vlaanderen. Wie hoopt dat de winter al voorbij zou zijn, zal bedrogen uitkomen. Vanaf zondag neemt het kwik weer een ferme duik en als we de Duitse weerman Dominik Jung mogen geloven, wordt het zelfs het tweede deel van deze Europese horrorwinter met opnieuw Siberische temperaturen tot -15. West-Europa kan stilaan beginnen dromen van een witte kerst.

In München dachten ze gisteren dat de lente al in het land was met een voor deze tijd van het jaar uitzonderlijke 12 graden. Beieren en het zuiden van Duitsland genieten van een milde luchtstroom uit het zuiden, maar in het noorden en het oosten van het land is het nog koud. Volgende week wordt het zelfs berekoud met ijsdagen in heel Duitsland.

Ook bij ons berekoud
De kans is heel groot dat die nieuwe koudegolf ook tot bij ons zal doordringen. Vooral in de Oostkantons zullen ze het geweten hebben met midden volgende week maxima tot amper -5 en een nieuw pak sneeuw.



http://static0.hln.be/static/FOTO/pe/18/2/6/media_xl_3971151.jpg?20101208115935



Als deze voorspellingen uitkomen, is dat geen goed nieuws voor de vele mensen die winterellende haten, maar uitstekend nieuws voor de uitbaters van skipistes in de Ardennen. Er ligt nu al een pak sneeuw tot 40 cm en vandaag kan er nog wat sneeuw bijvallen. In het weekend worden de maxima op de Hoge Venen licht positief, maar de sneeuw zou moeten standhouden. Mogelijk tot in de kerstvakantie die over dik twee weken begint. Dat zou het topjaar voor de wintersport in België mooi afsluiten. Of we ook in Vlaanderen een witte kerst zullen krijgen, is nu nog onmogelijk te voorspellen. (br.hln  foto's epa)





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouw die in boom vluchtte voor zwijnen, gered door helikopter

Vrouw die in boom vluchtte voor zwijnen, gered door helikopter



Een Franse vrouw is met een helikopter uit een boom gered. De 30-jarige dame was maandag bij een boswandeling nabij het Zuid-Franse Bagnères-de-Luchon op de vlucht geslagen voor wilde zwijnen.

De vrouw zag geen andere oplossing dan in een boom te klimmen op het moment dat de zwijnen naderden. Toen de dieren waren vertrokken, probeerde ze naar beneden te klauteren, maar daarbij viel ze twee meter lager in een stel takken. De vrouw belde de reddingsdiensten met haar mobiele telefoon, die van gps was voorzien, om de exacte locatie te geven.

Reddingswerkers ter plaatse besloten dat een helikopter nodig was om de vrouw veilig uit haar benarde positie te bevrijden. "Ze beefde en was onderkoeld, maar was verder niet gewond", aldus een reddingswerker.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lisa Hannigan - I Don't Know

Lisa Hannigan - I Don't Know

Klik op de foto om haar te beluisteren






Lisa Hannigan is een zeer getalenteerde Ierse zangeres , die vooral die bekendheid verwierf door haar samenwerking met Damien Rice.




» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!