NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea


31-12-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rimpels en vagina's het hardst aangepakt in 2010


Rimpels en vagina's het hardst aangepakt in 2010


http://img703.imageshack.us/img703/2817/rimpels.jpg


2010 was een goed jaar voor de beautysector. De recessie maakt dat vrouwen teruggrijpen naar betaalbare make-up (mascara was nog nooit zo populair), onder invloed van de televisie werd retro meer dan hip, en rimpels zijn nog altijd een big no-no. Verrassend genoeg was ook de vagina toe aan een make-over.

1)    Voor de huid
Geen wonder dus dat het jaar werd gedomineerd door de gekste (en dan bedoelen we ook de gekste) antirimpelbehandelingen. Uitwerpselen van nachtegalen, slangenvergif, injecties met gas, curry, 'pijnloze'  laserbehandelingen, drinkbare collageen, wasbehandelingen, voorhuid van baby's, een strijkkuur, dag- en nachtcrèmes, accupunctuur, een iphone-applicatie en zelfs een chocoladereep moeten die vermaledijde lijntjes allemaal wegwerken. Vrouwen bleven zelfs weg uit de zon, net nu bleek dat matige zon moét voor de aanmaak van vitamine D en calcium. Botox is dan weer helemaal uit, zeker nu de negatieve berichtgeving er rond toeneemt.

2)    Voor het haar
Bij uitstek de vreemdste shampoo dit jaar was gemaakt van moedermelk of voor paarden. Het mag ook gezegd worden: dure shampoo's zijn bijna identitiek aan de supermarktmerken.

3)    Kapsels
Op kapselvlak was de trend: géén trend. De froufrou (recht, vol of asymmetisch) is verdwenen, en in de plaats daarvan kwamen nonchalante knotjes (laag), strakke knotjes of paardenstaarten (hoog), zijdelingse vlechten, ultrakorte kopjes (Emma Watson! Carey Mulligan) of retrodo's zoals de beehive of accessoires zoals de diadeem.

Eerder mislukte trends zijn 'de undercut' (enkel hip bij celebs) en het Minnie-kapsel (enkel hip op de catwalk).

4)    Ogen
Mascara is het best verkopende makeupproduct. Geen wonder als je weet dat je het best elke zes maanden vervangt om infecties te voorkomen. Tegelijk ben je zo mee met de laatste trend: groot, groter, grootst. Alles om je wimpers zo dik mogelijk in de zwarte verf te zetten.

Een andere trend, maar dan minder onschuldig is de trend om jezelf grotere ogen te geven.

5)    Oren
Weinig nieuws op vlak van oorringen of piercings, tot op het laatste moment toen de 'nieuwe piercings', de ear cuffs, het nieuws nog haalden.

6)    Nagels
Nagellak was niet echt big in 2010, maar afgeschilferde nagels waren dat weer wel. Om 'mee' te zijn moet je je nagels minstens één keer vlijmscherp laten veilen tot zogenaamde 'stilettonagels'.

7)    Tanden
De vreemdste trend was een 'piercing' voor de onderlip die met een vergrootlens de onderste tanden toont. Tegelijk werd meermaals het belang benadrukt van een goed gebit, niet alleen voor je gezondheid maar voor je hele gezicht.

8)    Dé aan te pakken zone
Borsten, buik en billen staan nog altijd bovenaan de lijstjes, maar werden geklopt door een verrassende nieuwkomer: de bovenarmen, en met name de slappe huid die de armen geen mooie vorm geeft.

9)    Wangen en lippen
Kuiltjes in de wangen gelden nog altijd als een schoonheidsideaal en dus laten steeds meer vrouwen die kuiltjes er kunstmatig inmaken.

Lippen werden dan weer dé manier om mannen te verleiden. Vooral als ze rood en vol zijn blijkbaar, en dus blijft rode lipstick in. Blijkt dat vrouwen er 3,5 kilo van eten in hun hele leven.

10)     Vagina
Het lichaamsdeel waar in 2010 het meest aan moest veranderd worden was.... De vagina. En dan hebben we het niet enkel over de ingrepen die de vagina strakker en jonger moeten maken, maar ook over vaginaverf, vaginaversieringen, vaginatatoeages, vaginaparfum en jawel, vaginastoombaden. Iemand?
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Luidruchtig feesten verboden in Kenia

Luidruchtig feesten verboden in Kenia
Afrikanen in het algemeen, en Kenianen in het bijzonder, houden van uitbundig feesten. Maar in Kenia zal de overgang naar 2011 in stilte moeten gebeuren. Het overheidsbureau tegen geluidshinder heeft aangekondigd erop toe te zien dat geluiden niet verder dan 30 meter reiken. Dat meldt de krant Daily Nation.

Kerken mogen de klokken niet luiden en bars en discotheken moeten de muziek zacht zetten. Wie de wet overtreedt, moeten rekening houden met een boete die tot 3500 euro kan oplopen.

Om te controleren of de geluidsnormen worden overtreden, houdt het bureau sinds enkele dagen inspecties in bars, restaurants en andere gelegenheden.  (br.hln  foto epa)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hier is het al 2011


Hier is het al 2011


http://img443.imageshack.us/img443/7347/nieuwjaar2011.jpg


Voor 5.000 aardbewoners is het al 2011. In de eilandenstaat Kiribati is op het 'kersteiland' Kiritimati om 11.00 uur onze tijd het nieuwe jaar ingezet.

Bij Kiribati loopt de datumgrens die het nieuwe van het oude jaar scheidt. De laatsten die 2011 ingaan, zijn de inwoners van Hawaii.

Een uur na de Kersteilandbewoners vieren om 12.00 uur Belgische tijd bijvoorbeeld de mensen in Tonga nieuwjaar, om 14.00 uur is Sydney aan de beurt, om 17.00 uur Singapore, om 22.00 uur Moskou en uiteraard in België om 24.00 uur.

Wanneer de Belgen hun vuurwerk al afgestoken hebben, kunnen de Brazilianen in Rio de Janeiro nog drie uur dansen tot "hun" middernacht. In New York begint het nieuwe jaar pas op 1 januari 06.00 uur Belgische tijd, in Los Angeles om 09.00 uur.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Il Divo - Somewhere

Il Divo - Somewhere

Klik op de foto om ze te beluisterenIl Divo (Italiaans voor "mannelijke diva") is een internationale vocale groep van vier zangers, die onder begeleiding van een symfonisch orkest populaire liedjes vertolken met de techniek en virtuositeit van de operazang.


Het idee achter de Il Divo kwam van Simon Cowell, na het luisteren Con te partiro in de uitvoering van Andrea Bocelli en Sarah Brightman. Cowell bewonderde de lyrische stemmen en klassieke muziek, en besloot een internationaal kwartet (Spanje, Zwitserland, Frankrijk en Verenigde Staten) te vormen. Met dit idee begon Cowell een wereldwijde zoektocht naar jonge zangers die bereid waren om mee te doen aan dit project. Zijn zoektocht duurde twee jaar, vanaf 2001 tot december 2003, toen het vierde lid van Il Divo, de Amerikaanse tenor David Miller zijn contract ondertekende.


Leden

    * David Miller (tenor).
    * Urs Bühler (tenor)
    * Carlos Marín (bariton)
    * Sébastien Izambard (popzanger)
» Reageer (0)
30-12-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jong uiterlijk houdt je lichaam echt jong

Jong uiterlijk houdt je lichaam echt jong

Mensen die zich jeugdig kleden en een jonge denkwijze hebben, zijn gezonder dan personen die zich naar hun echte leeftijd gedragen, tonen verschillende onderzoeken aan.

Teletijdmachine
Onderzoekers aan de universiteit van Harvard bekeken een reeks studies de onderzochten hoe het brein het lichaam beïnvloedt. Bij een experiment werden oudere mannen terug naar 1959 gekatapulteerd gedurende een week. Ze leefden in een decor uit de jaren '50, kregen oude televisieseries te zien, hoorden muziek uit deze tijd en moesten doen alsof ze toen leefden. Na deze week werden de mannen drie jaar jonger beoordeeld, daarnaast verbeterde hun gehoor en zicht, hun gewrichten waren flexibeler, hun spieren sterker en hun brein scherper.

Bloeddruk
Een recent onderzoek toonde aan dat het knippen en kleuren van het kapsel bij vrouwen hen niet alleen jonger deed voelen, het zorgde ook voor een daling van hun bloeddruk. Wanneer vreemden foto's te zien kregen van de dames met hun kapsel verborgen, werden ze jonger beoordeeld na hun kappersbezoek, ondanks het feit dat hun haarstijl niet zichtbaar was. Uit een studie bleek ook aan dat oudere moeders trager verouderen dan degenen die op jonge leeftijd mama werden. Dit zou deels kunnen komen door vriendschappen met jongere vrouwen aan de schoolpoort. 

Prostaatkanker en hartziekten
Daarnaast bleek dat het dragen van een werkuniform het verouderingsproces kan vertragen, dit zou kunnen komen doordat dit voorkomt dat ouder personeel zich naar zijn of haar leeftijd kleedt. Zelfs prostaatkanker en hartziekten zouden door het brein beïnvloed kunnen worden. Uit onderzoek blijkt dat deze ziekte vaker voorkomt bij mannen die op jonge leeftijd kaal werden.

Onderzoekster Ellen Langer zegt dat de aftakeling bij het verouderen kan veroorzaakt worden door een negatieve perceptie, door deze weg te nemen, kan je gezondheid verbeteren. "Je kunt jezelf jong denken, daarom is het belangrijk dat je niet te veel piekert over verouderen. We hebben veel meer controle over onze gezondheid en welzijn dan we beseffen."
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgen kopen vooral chihuahua's

Belgen kopen vooral chihuahua's


http://img697.imageshack.us/img697/9704/73574384.jpg
Chihuahua.


De chihuahua is de hond die in 2010 het vaakst gekocht werd in België. De jack russel en de labrador volgen op de tweede en derde plaats. Dat meldt de krant La Dernière Heure. Die baseert zich op cijfers van de Belgische Vereniging voor Identificatie en Registratie van Honden (BVIRH). In totaal werden er dit jaar 144.749 honden verkocht, dat is 10,8 procent minder dan in 2009.
 
De chihuahua is voor het tweede jaar op rij de populairste hond in België. Er werden er 12.539 van verkocht, tegenover 8.685 jack russels. http://static1.hln.be/static/FOTO/pe/17/15/1/media_l_3994216.jpg?20101230085548
 Jack Russell.


Volgens de BVIRH verliest de hond duidelijk terrein ten opzicht van de kat, het favoriete Belgische huisdier. Ook valt op dat kleinere honden erg in trek zijn, ten nadele van de Duitse en Mechelse herder, die respectievelijk op een 9e en 15e plaats geklasseerd staan. In 2004 waren deze twee herdershonden nog het populairst.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Winkeldief pas vervolgd bij derde diefstal

Winkeldief pas vervolgd bij derde diefstalPas wanneer iemand voor de derde keer een winkeldiefstal pleegt, worden de naam van de dief en de gepleegde feiten doorgestuurd naar het parket voor vervolging. Dat hebben de overheid en ondernemingsorganisatie Unizo afgesproken, melden de Concentrakranten vandaag.

Omdat de parketten overbevraagd zijn, de buit bij winkeldiefstallen meestal te klein is voor strenge straffen en de aangifte bij de politie tijdverlies betekent voor de winkelier, kan die voortaan zelf een vaststellingsformulier invullen. De gegevens worden bewaard in een databank die beheerd wordt door de vzw Preventie en Veiligheid.
 
Een handelaar die een dief betrapt krijgt een standaard aangifteformulier en stuurt de gegevens over de diefstal door naar een gegevensbank. Bij een eerste en tweede diefstal door dezelfde dader kan de handelaar 20 euro kosten eisen. Bij een derde diefstal door dezelfde dader wordt het dossier naar het parket gestuurd. Het gerecht belooft er snel gevolg aan te geven want het gaat om recidivisme.
 
Volgens de politie wordt jaarlijks voor circa 842 miljoen euro gestolen in handelszaken.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Indiër wordt papa op z'n 94ste

Indiër wordt papa op z'n 94ste


http://static0.hln.be/static/FOTO/pe/17/6/9/media_xl_3993969.jpg?20101229171001Een 94-jarige Indische boer is naar eigen zeggen 's werelds oudste papa. Vorige maand beviel zijn vrouw Shakuntala (52) van een zoon, Karamjit. "Een geschenk van God", volgens het koppel. Sterker nog: ze sluiten niet uit dat er nog meer telgen volgen.

De krasse bejaarde woont in het dorp Kharkhoda (Haryana), ten noorden van India. Hij bezit twee koeien en dankt zijn viriliteit aan een hoog caloriedieet. Zo slaat Ramajit Raghav elke dag 2,5 liter melk, 450 gram amandelen en evenveel ghee (een Indiase geklaarde boter; nvdr) achterover.

Als zijn bewering klopt, snoept hij het record af van een andere Indiër, Nanu Ram Jogi. Die verwelkomde in 2007 op 90-jarige leeftijd zijn 22ste (!) kind. In Groot-Brittannië staat het record 'slechts' op 79 jaar. Opmerkelijk daar is wel dat zijn vriendin maar liefst 54 jaar jonger is.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paul Weller - Broken Stones

Paul Weller - Broken Stones

Klik op de foto om hem te beluisteren

John William Weller (Paul Weller; Woking Surrey), 25 mei 1958) is een Brits muzikant en zanger. Hij werd bekend met de bands The Jam en The Style Council, alvorens vanaf begin jaren negentig als solo-artiest aan het werk te gaan. Sindsdien staat Weller bekend als een van de meest geliefde en invloedrijke artiesten van Groot-Brittannië.

Weller groeit op als zoon van Ann (schoonmaakster) en John Weller (taxichauffeur, amateurbokser, bouwvakker); hoewel hij het niet breed heeft zetten z'n ouders alles op alles om hem te geven waar hij om vraagt. Als tiener ontdekt Weller The Beatles en raakt hij geïnteresseerd in de Modcultuur.

In zijn Style Council-periode deed Weller steeds verwoedender pogingen om het Jam-imago af te schudden met als gevolg dat hij niet alleen zijn fans kwijtraakte maar ook zichzelf. In 1990, wanneer hij voor het eerst in dertien jaar zonder platencontract zit keert hij noodgedwongen terug naar zijn roots. Hij luistert weer naar de muziek uit zijn jeugd maar ook naar artiesten als Neil Young, Van Morrison en Steve Winwood in diens Traffic-periode.

Deze "mannen met baarden", die hij jarenlang heeft verafschuwd, inspireren hem om weer liedjes te schrijven op de akoestische gitaar; de eerste resultaten worden vanaf november 1990 in de kleine zalen ten gehore gebracht met de Paul Weller Movement (waarvoor ex-Councildrummer Steve White weer in dienst wordt genomen). Het tekort aan solomateriaal wordt opgevuld met enkele Jam- en Council-nummers.

In 1991 verschijnt de eigen beheer-single Into Tomorrow met op de B-kant het van Modernism afkomstige That Spritual Thing. Weller is er zich van bewust dat geen enkele grote platenmaatschappij zich naar zijn voorwaarden zal schikken, maar als hij in november door Japan toert krijgt hij het zakgeld toegediend om er zijn eerste solo-album van op te nemen...

Op 24 april 2009 verliest Weller zijn vader die meer dan 30 jaar z'n manager is geweest. In april 2010 komt het album Wake Up The Nation uit, waarop ook Bruce Foxton een nummer meespeelt.
» Reageer (0)
29-12-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Anorexiamodel Isabelle Caro overleden

Anorexiamodel Isabelle Caro overleden


http://img225.imageshack.us/img225/498/anorexiaisabellecaro.jpgHet Franse model Isabelle Caro woog 31 kilo en was 1,64 meter toen zich in 2007 door de befaamde Italiaanse fotograaf Oliviero Toscani naakt liet fotograferen voor een shockcampagne tegen de ziekte anorexia. De website 20min.ch meldt vandaag dat het 30-jarige model al op 17 november is overleden in een ziekenhuis in Tokio, waar ze twee weken eerder met longontsteking was opgenomen.

Over de campagne zei ze ooit: "Ik heb besloten mee te doen met deze campagne om jonge meisjes te waarschuwen voor de gevaren van de dwang, de opgedrongen voorwaarden van de mode-industrie en de verwoestingen van anorexia. Het doel is om te choqueren via de emotie."


Caro leed al sinds haar dertiende aan anorexia. Twee jaar geleden kwam haar biografie uit getiteld Het kleine meisje dat niet dik wilde worden. Volgens Caro lag de oorzaak van haar ziekte in een moeilijke jeugd.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Griepepidemie is een feit

Griepepidemie is een feit

De criteria om te kunnen spreken van een griepepidemie in België, zijn vervuld. Dat meldt het Nationaal Influenza Centrum. Griepcommissaris en viroloog Marc Van Ranst verwacht een piek na Nieuwjaar.
 
"De seizoensgriep van dit jaar lijkt sterk op die van vorig jaar", zegt Van Ranst. "Voor de meeste mensen is het een milde griep, maar sommige volwassenen met een zwakke gezondheid hebben er meer last van."
 
Momenteel treft het virus vooral kinderen van 5 tot 14 jaar. "Zij zitten nu thuis omdat het vakantie is, in die leeftijdsgroep zal de griep zich nu dus minder snel verspreiden", voorspelt Van Ranst. "Anderzijds zal het virus rond Nieuwjaar, tijdens de feesten, meer worden overgedragen."
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zeehonden maken comeback aan Baltische kust

Zeehonden maken comeback aan Baltische kustNa meer dan vijftig jaar afwezigheid maakt de grijze zeehond opnieuw zijn opwachting aan de Poolse kust in de Baltische Zee. Maar niet iedereen is daar blij mee.

Eind oktober werden twaalf grijze zeehonden ontdekt en gefotografeerd door vrijwilligers van de milieuorganisatie WWF. De foto werd "sensationeel" genoemd omwille van de grootte van de groep. Toch zal zo'n beeld waarschijnlijk steeds meer gewoon worden. Het aantal zeehonden is in de voorbije twintig jaar gegroeid van 4.500 tot 20.000 dieren in de Baltische zee.

Ambassadeurs van het leven
"De zeehonden zijn de ambassadeurs van het leven in de Baltische Zee", zegt professor Krzysztof Skora van het Instituut voor Oceanografie aan de Universiteit van Gdansk. "Hun gezondheid gaat erop vooruit en we vinden minder zware metalen en giftige stoffen in hun lichaam. Dat wijst erop dat de zee minder vervuild is dan vroeger."

Het aantal zeehonden is echter nog ver onder de honderdduizend, de geschatte populatie rond het begin van de twintigste eeuw. Van dan af werden ze uitgeroeid omdat ze concurrentie vormden voor de vissers. De overheid kende zelfs premies toe voor gedode zeehonden.

Einde de jaren tachtig braken eindelijk betere tijden aan voor de dieren. De staten rond de Baltische Zee zagen het belang in van de bescherming van de dieren voor het ecosysteem. Zweden speelde een pioniersrol met de herintroductie van de dieren, en in Polen kwam in 2000 een kweekcentrum, dat elk jaar dieren uitzet.

Bekogelen
Maar niet iedereen is tevreden met de comeback van de zeehonden. Sommige vissers beschuldigen de dieren ervan hun vangst te verminderen. "Zeehonden zijn een ramp", zegt Zbigniew Pyra, hoofd van de Visserscoöperatieve in Stegna, een gemeente aan de Baai van Gdansk. "We verdienen ons brood niet meer. Ik heb al twee maand geen zalm meer gevangen. Bij elk net zwemmen voortdurend vier of vijf zeehonden. We bekogelen ze met stenen, maar het deert ze niet. Dan vinden we graten en viskoppen in onze netten."

De vissers willen compensatie van de overheid, net zoals boeren wiens vee gedood wordt door roofdieren. Maar volgens professor Skora overdrijven ze de klachten. "We proberen die data te verzamelen, maar we krijgen ze maar zelden van de vissers. Als ze compensatie willen, moeten ze hun verlies bewijzen." Volgens Skora kunnen de lokale gemeenschappen bovendien inzetten op toerisme.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Handel in penissen bloeit in Malawi

Handel in penissen bloeit in MalawiIn Malawi heeft een man zijn penis en testikels afgesneden om ze te koop aan te bieden. De handel in geslachtsdelen bereikt 'hoge pieken' in dit Afrikaanse land. Ze zijn erg gegeerd bij medicijnmannen en andere kwakzalvers. Dat schrijft de krant Nyasa Times.

Het jongste slachtoffer van deze gruwelijke praktijken is een zekere Pilirani Lazaro uit Dowa. Kreunend van de pijn bood hij zich onlangs aan in het Kamuzu Central Hospital. Hij had zijn penis en teelballen afgesneden om die te verkopen.

Verloren voor het nageslacht
's Mans geslachtsdelen kunnen niet meer aangehecht worden. Hij wordt verzorgd in het ziekenhuis. Zijn leven is niet in gevaar.

Zoals gezegd blijken penissen erg in trek in Malawi. Onlangs werd in Mzimba een man aangevallen door vier kerels. Zij wilden zijn lid afsnijden.

Afrodisiacum
Medicijnmannen betalen grof geld voor die edele delen. Naar verluidt verkopen die ze door naar het buitenland waar ze beschouwd worden als afrodisiacum.

Twintig jaar dwangarbeid
Voor het hooggerechtshof van Blantyre werd recent ene Peter Chakuamba veroordeeld tot 20 jaar opsluiting en dwangarbeid. Hij had de geslachtsdelen van een niet nader genoemde man afgehakt.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weg met die voornemens: 8 op 10 doet niet meer mee

Weg met die voornemens: 8 op 10 doet niet meer meeGoede voornemens horen bij een nieuw jaar zoals knallende champagnekrukken, sms'en die te laat aankomen en vele, vele kussen. Of niet?

Uit Brits onderzoek bij 1.000 Britten tussen 25 en 65 kwam naar voren dan 8 op tien de moeite niet meer doet om voornemens te maken, voornamelijk omdat ze dat tijdverlies vinden. Een kwart geeft toe dat ze weten dat ze de voornemens niet zullen volhouden.

De top-5 van redenen om geen voornemens te maken wordt afgerond door 'ik ben al blij met wie ik ben', 'voornemens zijn toch onrealistisch' en 'dat is ouderwets'.

Ongeveer tien procent vindt voornemens 'kleinerend', en nog eens tien procent zegt dat ze niets willen opgeven. Zeven procent maakt geen voornemens omdat niemand in de familie dat doet.

Wie ze wel maakt, focust nog altijd op gezondheid en succes. Zes op tien wil gezonder eten, een kwart wil meer liefde geven aan de partner.  53 procent wil geld besparen, een op drie wil meer gaan sporten en een op vijf wil minder alcohol drinken.

Tegen 11 januari zijn de meeste voornemens alweer in de vuilbak beland. Toch zijn er manieren om ze lang(er) vol te houden: maak het doel realistisch, wees blij met kleine stapjes en probeer niet te rap te veel.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.LeAnn Rimes - Purple Rain

LeAnn Rimes - Purple Rain

Klik op de foto om haar te beluisteren


Purple Rain is een ballade van Prince . Dit is een versie van LeAnn Rimes, een Amerikaanse country zangeres.
» Reageer (0)
28-12-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chinezen stellen eten van hondenvlees zelf in vraag

Chinezen stellen eten van hondenvlees zelf in vraag


http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/chow-1.jpg


Op de markt in Changsha wordt hond verkocht per kilo, naar believen als handzame koteletten of ribbetjes of als gehakt. De slagers in de Zuid-Chinese stad hangen de gevilde, opengespleten kadavers aan de vleeshaak naast de varkens en de kippen.

In zijn huiskamer schept dokter Yi de eetkommen nog eens vol met pittig gekruid hondenstoofvlees. "Goed voor je gezondheid'', zegt de gepensioneerde arts. "In de winter krijg je het er warm van. In de zomer helpt het om te zweten.''

Hond staat al eeuwenlang op het Chinese menu. Zowel in de zuidelijke provincies als in het verre noordoosten behoort het tot de culinaire traditie die van generatie op generatie wordt doorgegeven. De gewoonte komt echter steeds meer onder vuur te liggen.

Barbaars
Een groeiende huisdierminnende middenklasse in metropolen als Shanghai of Peking vindt het eten van hondenvlees barbaars. Op het internet circuleren petities tegen de consumptie van hondenvlees en filmpjes die de mishandeling van slachthonden aan de kaak stellen.

Net als in Europa maakt de hond in China's moderne miljoenensteden steeds vaker onderdeel uit van het gezin. Dat wordt nog versterkt door het strenge eenkindbeleid. Voor veel kinderen vormt de viervoeter hun enige vaste speelkameraad.

Hond met sportschoenen
Inwoners van Shanghai gaan ver om hun genegenheid voor honden te tonen. Volgens de laatste rage zie je steeds meer poedels of terriërs op straat met aan alle vier poten een kleine sportschoen. In de Jianguostraat in de voormalige Franse wijk huist Coco Boutique, waar op maat gemaakte hondentrouwmode te koop is. Eigenaar Coco prijst het aanbod aan als "haute couture voor de lol''. De winkel vormt onderdeel van een snel groeiende groep hondenkapsalons, honden- en kattenhotels en huisdierfotografen.

"Natuurlijk eet ik geen hond'', zegt een van Coco's klanten verontwaardigd. "Bijna niemand doet dat hier. De meeste mensen vinden het boers en achterlijk.''

Verbod
Ambtenaren in Peking onderzoeken de mogelijkheid om het eten van honden te verbieden. Volgens een wetsvoorstel, dat al maanden circuleert, zou op de verkoop en consumptie van huisdieren een straf komen te staan van maximaal vijftien dagen cel of een boete van omgerekend 550 euro.

Een van de drijvende krachten achter de campagne is professor Chang van de Chinese Academie voor Sociale Wetenschappen. "Honden en katten zijn trouwe mensenvrienden'', aldus Chang. "Een verbod om ze te eten betekent dat China een nieuw niveau van beschaving bereikt.''

Tegenstanders menen dat het moeilijk is verschil te maken tussen honden en andere diersoorten die worden gegeten. Li Zongyun, hoogleraar filosofie aan de universiteit van Xuzhou, stelde in de China Daily een compromis voor. "Het is beter om een onderscheid te maken tussen huisdieren en honden voor de slacht'', zei hij in de krant. "Het doden van huisdieren zou verboden moeten worden, net als de mishandeling van slachthonden.''

In Changsha kauwt dokter Yi met smaak op een stuk hondenvlees. Hij weet het zeker: de traditie zal voorlopig niet verdwijnen. "Ze kunnen toch ook varkensvlees niet verbieden?''
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jongste yogalerares (6) geeft al 2 jaar les

Jongste yogalerares (6) geeft al 2 jaar lesDe jongste yogalerares ter wereld is amper zes jaar oud. Het Indiase meisje heet Shruti Pandey en geeft al twee jaar les aan volwassenen in een ashram in Jhunsi, een voorstad van Allahabad in het noorden van India. Yoga zit in de familie want haar broer, Harsh Kumar (11), haalde het Limca Book of Records toen hij als 5-jarige alle 84 yogaposities kon uitvoeren.


Pandey leerde de knepen van het vak van de 67-jarige Hari Chetan, die onmiddellijk het talent in Shruti herkende toen ze twee jaar geleden les kwam volgen nadat ze haar broer yoga zag doen. "Ik probeerde eerst om mezelf yoga te leren, maar dat was te moeilijk. Dus ik vroeg aan mijn ouders om me naar yogales te sturen."

Zes maanden
Zo gezegd, zo gedaan. Het kostte Shruti zes maanden om alle yogaposities te leren, die ze met zodanig gemak en perfectie uitvoerde, dat ze iedereen met verstomming sloeg.


Natuurtalent

"Ze is een mirakel, een natuurtalent. Ze leert heel snel, heeft de techniek snel onder de knie en ze is een perfectioniste. En ze heeft veel geduld, want normale kinderen van haar leeftijd hebben niet het geduld om de yoga-oefeningen tot een goed eind te brengen", aldus Hari.

Geduld
Haar geduld wordt ook geprezen door haar leerlingen. Een dertigtal zakenmannen, leraars, huisvrouwen en gepensioneerden zakken om 5h30 af naar Brahamanand Saraswati Dham om les te volgen bij het kind.

"Ze heeft veel geduld, en probeert alternatieven te zoeken als de oefeningen te gecompliceerd zijn voor een ouder persoon als ik", aldus de 90-jarige Swami Bhanu.

Instructies
Shruti zelf houdt ervan om les te geven, in tegenstelling tot haar broer die er nooit interesse voor had. "Het is een goed gevoel wanneer mensen mijn instructies volgen, dan voel ik me een echte lerares."

Na haar yogalessen, gaat de ongewoon ernstig kijkende zesjarige gewoon naar school.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een op drie oudere vrouwen mishandeld in 2010

Een op drie oudere vrouwen mishandeld in 2010
Eén op drie oudere vrouwen in ons land is afgelopen jaar het slachtoffer geworden van mishandeling of misbehandeling. Het gaat vooral om psychologische terreur. Ruim de helft van de vrouwen praat nooit over de mishandeling. Dat concludeert een onderzoek uitgevoerd door de Vrije Universiteit Brussel in opdracht van Europa.

Het onderscheid tussen mishandeling en misbehandeling bevindt zich in de intentie. Bij mishandeling gaat het om daden die bewust gesteld worden om iemand schade te berokkenen, misbehandeling gebeurt eerder onbewust.
 
Psychologische terreur
Uit het onderzoek blijkt dat oudere vrouwen vooral het slachtoffer worden van psychologische mis(be)handeling. Meer dan 27 procent van de Belgische oudere vrouwen wordt wel eens geconfronteerd met zaken als pesterijen, bedreigingen, vernederingen of herhaaldelijk negeren.
 
De andere vormen van mishandeling die zich voordoen zijn: verwaarlozing (5,6 procent), schending van persoonlijke rechten (4,3 procent) en fysieke (2,2 procent), seksuele (2,4 procent) en financiële mishandeling (5,8 procent).
 
Ernst
De vrouwen ervoeren verschillende gradaties van mishandeling. Vijf procent van de vrouwen werd 'ernstig' mishandeld, wat betekent dat ze zeer regelmatig werden gecontroleerd met mis(be)handeling.

Taboe
Opvallend is nog dat bijna de helft van de slachtoffers (46 procent) daar nooit met iemand over praatte. Dat toont aan dat het onderwerp zich nog altijd in de taboesfeer bevindt.
 
Onderzoek
Het onderzoek bestond uit een schriftelijke bevraging van vrouwen ouder dan 60, aangevuld met een mondelinge bevraging van vrouwen ouder dan 75 jaar. De onderzoekers verzamelden gegevens van bijna 450 oudere vrouwen.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Halverwege 2011 zijn we officieel met zeven miljard

Halverwege 2011 zijn we officieel met zeven miljard


http://img59.imageshack.us/img59/3518/wereldbevolking.jpgIn de nacht van het oude op het nieuwe jaar zullen er volgens de Duitse stichting DSW (Deutschen Stiftung Weltbevölkerung) waarschijnlijk 6.934.196 000 mensen op de Aarde leven. Dat zijn er ongeveer 80 miljoen meer dan bij de vorige jaarwisseling. De kaap van de 7 miljard wordt wellicht ergens halverwege het jaar 2011 overschreden, gaf de stichting in Hannover te kennen.
 
DWS gaat ervan uit dat elke seconde gemiddeld 2,6 mensen geboren worden. 82 procent van de wereldbevolking leeft in de ontwikkelingslanden.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Neanderthaler kookte zijn eten

Neanderthaler kookte zijn etenDe Neanderthaler, die zo'n honderdduizend jaren geleden leefde, kookte zijn eten zoals de moderne mens. Dat blijkt uit een studie die gepubliceerd werd in het Amerikaanse Proceedings of the National Academy of Sciences. Tot nu toe werd aangenomen dat de Neanderthaler enkel vlees at, maar ook dat wordt door de studie tegengesproken. Opmerkelijk: de analyse werd uitgevoerd op basis van archeologisch materiaal afkomstig uit België en Irak.

De Neanderthaler leefde zowel in Europa als in het Midden-Oosten. Zo'n 30.000 jaar geleden raakte de soort uitgestorven, en over de reden daarvoor wordt nog steeds gedebatteerd.

Vlees
Eén van de hypothesen is dat ze uitstierf omdat de Neanderthalers enkel vlees aten, en op een bepaald moment dus minder voedsel ter beschikking hadden toen de mammoeten minder talrijk werden. De homo sapiens zou beter in staat zijn geweest zich aan te passen aan zijn omgeving, door het eten van groenten, vis en zeevruchten, afhankelijk van zijn woonplaats.
 
Vuur
Maar uit de studie, waarbij onder meer de fossiele tanden van Neanderthalers werden onderzocht, blijkt dat ze wel degelijk groenten aten. Ook werd hun voedsel gekookt, hetgeen veronderstelt dat ze vuur konden maken.
» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 01-2008

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!