NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea


30-12-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgen kopen vooral chihuahua's

Belgen kopen vooral chihuahua's


http://img697.imageshack.us/img697/9704/73574384.jpg
Chihuahua.


De chihuahua is de hond die in 2010 het vaakst gekocht werd in België. De jack russel en de labrador volgen op de tweede en derde plaats. Dat meldt de krant La Dernière Heure. Die baseert zich op cijfers van de Belgische Vereniging voor Identificatie en Registratie van Honden (BVIRH). In totaal werden er dit jaar 144.749 honden verkocht, dat is 10,8 procent minder dan in 2009.
 
De chihuahua is voor het tweede jaar op rij de populairste hond in België. Er werden er 12.539 van verkocht, tegenover 8.685 jack russels. http://static1.hln.be/static/FOTO/pe/17/15/1/media_l_3994216.jpg?20101230085548
 Jack Russell.


Volgens de BVIRH verliest de hond duidelijk terrein ten opzicht van de kat, het favoriete Belgische huisdier. Ook valt op dat kleinere honden erg in trek zijn, ten nadele van de Duitse en Mechelse herder, die respectievelijk op een 9e en 15e plaats geklasseerd staan. In 2004 waren deze twee herdershonden nog het populairst.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Winkeldief pas vervolgd bij derde diefstal

Winkeldief pas vervolgd bij derde diefstalPas wanneer iemand voor de derde keer een winkeldiefstal pleegt, worden de naam van de dief en de gepleegde feiten doorgestuurd naar het parket voor vervolging. Dat hebben de overheid en ondernemingsorganisatie Unizo afgesproken, melden de Concentrakranten vandaag.

Omdat de parketten overbevraagd zijn, de buit bij winkeldiefstallen meestal te klein is voor strenge straffen en de aangifte bij de politie tijdverlies betekent voor de winkelier, kan die voortaan zelf een vaststellingsformulier invullen. De gegevens worden bewaard in een databank die beheerd wordt door de vzw Preventie en Veiligheid.
 
Een handelaar die een dief betrapt krijgt een standaard aangifteformulier en stuurt de gegevens over de diefstal door naar een gegevensbank. Bij een eerste en tweede diefstal door dezelfde dader kan de handelaar 20 euro kosten eisen. Bij een derde diefstal door dezelfde dader wordt het dossier naar het parket gestuurd. Het gerecht belooft er snel gevolg aan te geven want het gaat om recidivisme.
 
Volgens de politie wordt jaarlijks voor circa 842 miljoen euro gestolen in handelszaken.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Indiër wordt papa op z'n 94ste

Indiër wordt papa op z'n 94ste


http://static0.hln.be/static/FOTO/pe/17/6/9/media_xl_3993969.jpg?20101229171001Een 94-jarige Indische boer is naar eigen zeggen 's werelds oudste papa. Vorige maand beviel zijn vrouw Shakuntala (52) van een zoon, Karamjit. "Een geschenk van God", volgens het koppel. Sterker nog: ze sluiten niet uit dat er nog meer telgen volgen.

De krasse bejaarde woont in het dorp Kharkhoda (Haryana), ten noorden van India. Hij bezit twee koeien en dankt zijn viriliteit aan een hoog caloriedieet. Zo slaat Ramajit Raghav elke dag 2,5 liter melk, 450 gram amandelen en evenveel ghee (een Indiase geklaarde boter; nvdr) achterover.

Als zijn bewering klopt, snoept hij het record af van een andere Indiër, Nanu Ram Jogi. Die verwelkomde in 2007 op 90-jarige leeftijd zijn 22ste (!) kind. In Groot-Brittannië staat het record 'slechts' op 79 jaar. Opmerkelijk daar is wel dat zijn vriendin maar liefst 54 jaar jonger is.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paul Weller - Broken Stones

Paul Weller - Broken Stones

Klik op de foto om hem te beluisteren

John William Weller (Paul Weller; Woking Surrey), 25 mei 1958) is een Brits muzikant en zanger. Hij werd bekend met de bands The Jam en The Style Council, alvorens vanaf begin jaren negentig als solo-artiest aan het werk te gaan. Sindsdien staat Weller bekend als een van de meest geliefde en invloedrijke artiesten van Groot-Brittannië.

Weller groeit op als zoon van Ann (schoonmaakster) en John Weller (taxichauffeur, amateurbokser, bouwvakker); hoewel hij het niet breed heeft zetten z'n ouders alles op alles om hem te geven waar hij om vraagt. Als tiener ontdekt Weller The Beatles en raakt hij geïnteresseerd in de Modcultuur.

In zijn Style Council-periode deed Weller steeds verwoedender pogingen om het Jam-imago af te schudden met als gevolg dat hij niet alleen zijn fans kwijtraakte maar ook zichzelf. In 1990, wanneer hij voor het eerst in dertien jaar zonder platencontract zit keert hij noodgedwongen terug naar zijn roots. Hij luistert weer naar de muziek uit zijn jeugd maar ook naar artiesten als Neil Young, Van Morrison en Steve Winwood in diens Traffic-periode.

Deze "mannen met baarden", die hij jarenlang heeft verafschuwd, inspireren hem om weer liedjes te schrijven op de akoestische gitaar; de eerste resultaten worden vanaf november 1990 in de kleine zalen ten gehore gebracht met de Paul Weller Movement (waarvoor ex-Councildrummer Steve White weer in dienst wordt genomen). Het tekort aan solomateriaal wordt opgevuld met enkele Jam- en Council-nummers.

In 1991 verschijnt de eigen beheer-single Into Tomorrow met op de B-kant het van Modernism afkomstige That Spritual Thing. Weller is er zich van bewust dat geen enkele grote platenmaatschappij zich naar zijn voorwaarden zal schikken, maar als hij in november door Japan toert krijgt hij het zakgeld toegediend om er zijn eerste solo-album van op te nemen...

Op 24 april 2009 verliest Weller zijn vader die meer dan 30 jaar z'n manager is geweest. In april 2010 komt het album Wake Up The Nation uit, waarop ook Bruce Foxton een nummer meespeelt.
» Reageer (0)
29-12-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Anorexiamodel Isabelle Caro overleden

Anorexiamodel Isabelle Caro overleden


http://img225.imageshack.us/img225/498/anorexiaisabellecaro.jpgHet Franse model Isabelle Caro woog 31 kilo en was 1,64 meter toen zich in 2007 door de befaamde Italiaanse fotograaf Oliviero Toscani naakt liet fotograferen voor een shockcampagne tegen de ziekte anorexia. De website 20min.ch meldt vandaag dat het 30-jarige model al op 17 november is overleden in een ziekenhuis in Tokio, waar ze twee weken eerder met longontsteking was opgenomen.

Over de campagne zei ze ooit: "Ik heb besloten mee te doen met deze campagne om jonge meisjes te waarschuwen voor de gevaren van de dwang, de opgedrongen voorwaarden van de mode-industrie en de verwoestingen van anorexia. Het doel is om te choqueren via de emotie."


Caro leed al sinds haar dertiende aan anorexia. Twee jaar geleden kwam haar biografie uit getiteld Het kleine meisje dat niet dik wilde worden. Volgens Caro lag de oorzaak van haar ziekte in een moeilijke jeugd.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Griepepidemie is een feit

Griepepidemie is een feit

De criteria om te kunnen spreken van een griepepidemie in België, zijn vervuld. Dat meldt het Nationaal Influenza Centrum. Griepcommissaris en viroloog Marc Van Ranst verwacht een piek na Nieuwjaar.
 
"De seizoensgriep van dit jaar lijkt sterk op die van vorig jaar", zegt Van Ranst. "Voor de meeste mensen is het een milde griep, maar sommige volwassenen met een zwakke gezondheid hebben er meer last van."
 
Momenteel treft het virus vooral kinderen van 5 tot 14 jaar. "Zij zitten nu thuis omdat het vakantie is, in die leeftijdsgroep zal de griep zich nu dus minder snel verspreiden", voorspelt Van Ranst. "Anderzijds zal het virus rond Nieuwjaar, tijdens de feesten, meer worden overgedragen."
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zeehonden maken comeback aan Baltische kust

Zeehonden maken comeback aan Baltische kustNa meer dan vijftig jaar afwezigheid maakt de grijze zeehond opnieuw zijn opwachting aan de Poolse kust in de Baltische Zee. Maar niet iedereen is daar blij mee.

Eind oktober werden twaalf grijze zeehonden ontdekt en gefotografeerd door vrijwilligers van de milieuorganisatie WWF. De foto werd "sensationeel" genoemd omwille van de grootte van de groep. Toch zal zo'n beeld waarschijnlijk steeds meer gewoon worden. Het aantal zeehonden is in de voorbije twintig jaar gegroeid van 4.500 tot 20.000 dieren in de Baltische zee.

Ambassadeurs van het leven
"De zeehonden zijn de ambassadeurs van het leven in de Baltische Zee", zegt professor Krzysztof Skora van het Instituut voor Oceanografie aan de Universiteit van Gdansk. "Hun gezondheid gaat erop vooruit en we vinden minder zware metalen en giftige stoffen in hun lichaam. Dat wijst erop dat de zee minder vervuild is dan vroeger."

Het aantal zeehonden is echter nog ver onder de honderdduizend, de geschatte populatie rond het begin van de twintigste eeuw. Van dan af werden ze uitgeroeid omdat ze concurrentie vormden voor de vissers. De overheid kende zelfs premies toe voor gedode zeehonden.

Einde de jaren tachtig braken eindelijk betere tijden aan voor de dieren. De staten rond de Baltische Zee zagen het belang in van de bescherming van de dieren voor het ecosysteem. Zweden speelde een pioniersrol met de herintroductie van de dieren, en in Polen kwam in 2000 een kweekcentrum, dat elk jaar dieren uitzet.

Bekogelen
Maar niet iedereen is tevreden met de comeback van de zeehonden. Sommige vissers beschuldigen de dieren ervan hun vangst te verminderen. "Zeehonden zijn een ramp", zegt Zbigniew Pyra, hoofd van de Visserscoöperatieve in Stegna, een gemeente aan de Baai van Gdansk. "We verdienen ons brood niet meer. Ik heb al twee maand geen zalm meer gevangen. Bij elk net zwemmen voortdurend vier of vijf zeehonden. We bekogelen ze met stenen, maar het deert ze niet. Dan vinden we graten en viskoppen in onze netten."

De vissers willen compensatie van de overheid, net zoals boeren wiens vee gedood wordt door roofdieren. Maar volgens professor Skora overdrijven ze de klachten. "We proberen die data te verzamelen, maar we krijgen ze maar zelden van de vissers. Als ze compensatie willen, moeten ze hun verlies bewijzen." Volgens Skora kunnen de lokale gemeenschappen bovendien inzetten op toerisme.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Handel in penissen bloeit in Malawi

Handel in penissen bloeit in MalawiIn Malawi heeft een man zijn penis en testikels afgesneden om ze te koop aan te bieden. De handel in geslachtsdelen bereikt 'hoge pieken' in dit Afrikaanse land. Ze zijn erg gegeerd bij medicijnmannen en andere kwakzalvers. Dat schrijft de krant Nyasa Times.

Het jongste slachtoffer van deze gruwelijke praktijken is een zekere Pilirani Lazaro uit Dowa. Kreunend van de pijn bood hij zich onlangs aan in het Kamuzu Central Hospital. Hij had zijn penis en teelballen afgesneden om die te verkopen.

Verloren voor het nageslacht
's Mans geslachtsdelen kunnen niet meer aangehecht worden. Hij wordt verzorgd in het ziekenhuis. Zijn leven is niet in gevaar.

Zoals gezegd blijken penissen erg in trek in Malawi. Onlangs werd in Mzimba een man aangevallen door vier kerels. Zij wilden zijn lid afsnijden.

Afrodisiacum
Medicijnmannen betalen grof geld voor die edele delen. Naar verluidt verkopen die ze door naar het buitenland waar ze beschouwd worden als afrodisiacum.

Twintig jaar dwangarbeid
Voor het hooggerechtshof van Blantyre werd recent ene Peter Chakuamba veroordeeld tot 20 jaar opsluiting en dwangarbeid. Hij had de geslachtsdelen van een niet nader genoemde man afgehakt.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weg met die voornemens: 8 op 10 doet niet meer mee

Weg met die voornemens: 8 op 10 doet niet meer meeGoede voornemens horen bij een nieuw jaar zoals knallende champagnekrukken, sms'en die te laat aankomen en vele, vele kussen. Of niet?

Uit Brits onderzoek bij 1.000 Britten tussen 25 en 65 kwam naar voren dan 8 op tien de moeite niet meer doet om voornemens te maken, voornamelijk omdat ze dat tijdverlies vinden. Een kwart geeft toe dat ze weten dat ze de voornemens niet zullen volhouden.

De top-5 van redenen om geen voornemens te maken wordt afgerond door 'ik ben al blij met wie ik ben', 'voornemens zijn toch onrealistisch' en 'dat is ouderwets'.

Ongeveer tien procent vindt voornemens 'kleinerend', en nog eens tien procent zegt dat ze niets willen opgeven. Zeven procent maakt geen voornemens omdat niemand in de familie dat doet.

Wie ze wel maakt, focust nog altijd op gezondheid en succes. Zes op tien wil gezonder eten, een kwart wil meer liefde geven aan de partner.  53 procent wil geld besparen, een op drie wil meer gaan sporten en een op vijf wil minder alcohol drinken.

Tegen 11 januari zijn de meeste voornemens alweer in de vuilbak beland. Toch zijn er manieren om ze lang(er) vol te houden: maak het doel realistisch, wees blij met kleine stapjes en probeer niet te rap te veel.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.LeAnn Rimes - Purple Rain

LeAnn Rimes - Purple Rain

Klik op de foto om haar te beluisteren


Purple Rain is een ballade van Prince . Dit is een versie van LeAnn Rimes, een Amerikaanse country zangeres.
» Reageer (0)
28-12-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chinezen stellen eten van hondenvlees zelf in vraag

Chinezen stellen eten van hondenvlees zelf in vraag


http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/chow-1.jpg


Op de markt in Changsha wordt hond verkocht per kilo, naar believen als handzame koteletten of ribbetjes of als gehakt. De slagers in de Zuid-Chinese stad hangen de gevilde, opengespleten kadavers aan de vleeshaak naast de varkens en de kippen.

In zijn huiskamer schept dokter Yi de eetkommen nog eens vol met pittig gekruid hondenstoofvlees. "Goed voor je gezondheid'', zegt de gepensioneerde arts. "In de winter krijg je het er warm van. In de zomer helpt het om te zweten.''

Hond staat al eeuwenlang op het Chinese menu. Zowel in de zuidelijke provincies als in het verre noordoosten behoort het tot de culinaire traditie die van generatie op generatie wordt doorgegeven. De gewoonte komt echter steeds meer onder vuur te liggen.

Barbaars
Een groeiende huisdierminnende middenklasse in metropolen als Shanghai of Peking vindt het eten van hondenvlees barbaars. Op het internet circuleren petities tegen de consumptie van hondenvlees en filmpjes die de mishandeling van slachthonden aan de kaak stellen.

Net als in Europa maakt de hond in China's moderne miljoenensteden steeds vaker onderdeel uit van het gezin. Dat wordt nog versterkt door het strenge eenkindbeleid. Voor veel kinderen vormt de viervoeter hun enige vaste speelkameraad.

Hond met sportschoenen
Inwoners van Shanghai gaan ver om hun genegenheid voor honden te tonen. Volgens de laatste rage zie je steeds meer poedels of terriërs op straat met aan alle vier poten een kleine sportschoen. In de Jianguostraat in de voormalige Franse wijk huist Coco Boutique, waar op maat gemaakte hondentrouwmode te koop is. Eigenaar Coco prijst het aanbod aan als "haute couture voor de lol''. De winkel vormt onderdeel van een snel groeiende groep hondenkapsalons, honden- en kattenhotels en huisdierfotografen.

"Natuurlijk eet ik geen hond'', zegt een van Coco's klanten verontwaardigd. "Bijna niemand doet dat hier. De meeste mensen vinden het boers en achterlijk.''

Verbod
Ambtenaren in Peking onderzoeken de mogelijkheid om het eten van honden te verbieden. Volgens een wetsvoorstel, dat al maanden circuleert, zou op de verkoop en consumptie van huisdieren een straf komen te staan van maximaal vijftien dagen cel of een boete van omgerekend 550 euro.

Een van de drijvende krachten achter de campagne is professor Chang van de Chinese Academie voor Sociale Wetenschappen. "Honden en katten zijn trouwe mensenvrienden'', aldus Chang. "Een verbod om ze te eten betekent dat China een nieuw niveau van beschaving bereikt.''

Tegenstanders menen dat het moeilijk is verschil te maken tussen honden en andere diersoorten die worden gegeten. Li Zongyun, hoogleraar filosofie aan de universiteit van Xuzhou, stelde in de China Daily een compromis voor. "Het is beter om een onderscheid te maken tussen huisdieren en honden voor de slacht'', zei hij in de krant. "Het doden van huisdieren zou verboden moeten worden, net als de mishandeling van slachthonden.''

In Changsha kauwt dokter Yi met smaak op een stuk hondenvlees. Hij weet het zeker: de traditie zal voorlopig niet verdwijnen. "Ze kunnen toch ook varkensvlees niet verbieden?''
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jongste yogalerares (6) geeft al 2 jaar les

Jongste yogalerares (6) geeft al 2 jaar lesDe jongste yogalerares ter wereld is amper zes jaar oud. Het Indiase meisje heet Shruti Pandey en geeft al twee jaar les aan volwassenen in een ashram in Jhunsi, een voorstad van Allahabad in het noorden van India. Yoga zit in de familie want haar broer, Harsh Kumar (11), haalde het Limca Book of Records toen hij als 5-jarige alle 84 yogaposities kon uitvoeren.


Pandey leerde de knepen van het vak van de 67-jarige Hari Chetan, die onmiddellijk het talent in Shruti herkende toen ze twee jaar geleden les kwam volgen nadat ze haar broer yoga zag doen. "Ik probeerde eerst om mezelf yoga te leren, maar dat was te moeilijk. Dus ik vroeg aan mijn ouders om me naar yogales te sturen."

Zes maanden
Zo gezegd, zo gedaan. Het kostte Shruti zes maanden om alle yogaposities te leren, die ze met zodanig gemak en perfectie uitvoerde, dat ze iedereen met verstomming sloeg.


Natuurtalent

"Ze is een mirakel, een natuurtalent. Ze leert heel snel, heeft de techniek snel onder de knie en ze is een perfectioniste. En ze heeft veel geduld, want normale kinderen van haar leeftijd hebben niet het geduld om de yoga-oefeningen tot een goed eind te brengen", aldus Hari.

Geduld
Haar geduld wordt ook geprezen door haar leerlingen. Een dertigtal zakenmannen, leraars, huisvrouwen en gepensioneerden zakken om 5h30 af naar Brahamanand Saraswati Dham om les te volgen bij het kind.

"Ze heeft veel geduld, en probeert alternatieven te zoeken als de oefeningen te gecompliceerd zijn voor een ouder persoon als ik", aldus de 90-jarige Swami Bhanu.

Instructies
Shruti zelf houdt ervan om les te geven, in tegenstelling tot haar broer die er nooit interesse voor had. "Het is een goed gevoel wanneer mensen mijn instructies volgen, dan voel ik me een echte lerares."

Na haar yogalessen, gaat de ongewoon ernstig kijkende zesjarige gewoon naar school.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een op drie oudere vrouwen mishandeld in 2010

Een op drie oudere vrouwen mishandeld in 2010
Eén op drie oudere vrouwen in ons land is afgelopen jaar het slachtoffer geworden van mishandeling of misbehandeling. Het gaat vooral om psychologische terreur. Ruim de helft van de vrouwen praat nooit over de mishandeling. Dat concludeert een onderzoek uitgevoerd door de Vrije Universiteit Brussel in opdracht van Europa.

Het onderscheid tussen mishandeling en misbehandeling bevindt zich in de intentie. Bij mishandeling gaat het om daden die bewust gesteld worden om iemand schade te berokkenen, misbehandeling gebeurt eerder onbewust.
 
Psychologische terreur
Uit het onderzoek blijkt dat oudere vrouwen vooral het slachtoffer worden van psychologische mis(be)handeling. Meer dan 27 procent van de Belgische oudere vrouwen wordt wel eens geconfronteerd met zaken als pesterijen, bedreigingen, vernederingen of herhaaldelijk negeren.
 
De andere vormen van mishandeling die zich voordoen zijn: verwaarlozing (5,6 procent), schending van persoonlijke rechten (4,3 procent) en fysieke (2,2 procent), seksuele (2,4 procent) en financiële mishandeling (5,8 procent).
 
Ernst
De vrouwen ervoeren verschillende gradaties van mishandeling. Vijf procent van de vrouwen werd 'ernstig' mishandeld, wat betekent dat ze zeer regelmatig werden gecontroleerd met mis(be)handeling.

Taboe
Opvallend is nog dat bijna de helft van de slachtoffers (46 procent) daar nooit met iemand over praatte. Dat toont aan dat het onderwerp zich nog altijd in de taboesfeer bevindt.
 
Onderzoek
Het onderzoek bestond uit een schriftelijke bevraging van vrouwen ouder dan 60, aangevuld met een mondelinge bevraging van vrouwen ouder dan 75 jaar. De onderzoekers verzamelden gegevens van bijna 450 oudere vrouwen.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Halverwege 2011 zijn we officieel met zeven miljard

Halverwege 2011 zijn we officieel met zeven miljard


http://img59.imageshack.us/img59/3518/wereldbevolking.jpgIn de nacht van het oude op het nieuwe jaar zullen er volgens de Duitse stichting DSW (Deutschen Stiftung Weltbevölkerung) waarschijnlijk 6.934.196 000 mensen op de Aarde leven. Dat zijn er ongeveer 80 miljoen meer dan bij de vorige jaarwisseling. De kaap van de 7 miljard wordt wellicht ergens halverwege het jaar 2011 overschreden, gaf de stichting in Hannover te kennen.
 
DWS gaat ervan uit dat elke seconde gemiddeld 2,6 mensen geboren worden. 82 procent van de wereldbevolking leeft in de ontwikkelingslanden.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Neanderthaler kookte zijn eten

Neanderthaler kookte zijn etenDe Neanderthaler, die zo'n honderdduizend jaren geleden leefde, kookte zijn eten zoals de moderne mens. Dat blijkt uit een studie die gepubliceerd werd in het Amerikaanse Proceedings of the National Academy of Sciences. Tot nu toe werd aangenomen dat de Neanderthaler enkel vlees at, maar ook dat wordt door de studie tegengesproken. Opmerkelijk: de analyse werd uitgevoerd op basis van archeologisch materiaal afkomstig uit België en Irak.

De Neanderthaler leefde zowel in Europa als in het Midden-Oosten. Zo'n 30.000 jaar geleden raakte de soort uitgestorven, en over de reden daarvoor wordt nog steeds gedebatteerd.

Vlees
Eén van de hypothesen is dat ze uitstierf omdat de Neanderthalers enkel vlees aten, en op een bepaald moment dus minder voedsel ter beschikking hadden toen de mammoeten minder talrijk werden. De homo sapiens zou beter in staat zijn geweest zich aan te passen aan zijn omgeving, door het eten van groenten, vis en zeevruchten, afhankelijk van zijn woonplaats.
 
Vuur
Maar uit de studie, waarbij onder meer de fossiele tanden van Neanderthalers werden onderzocht, blijkt dat ze wel degelijk groenten aten. Ook werd hun voedsel gekookt, hetgeen veronderstelt dat ze vuur konden maken.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Drama en kerstmirakel voor Belgisch gezin

Drama en kerstmirakel voor Belgisch gezinhttp://static0.hln.be/static/FOTO/pe/16/5/13/media_xl_3992353.jpg?20101228113658
archief foto

Een jong Belgisch gezin zal zijn vakantie in Nieuw-Zeeland niet snel vergeten. Brute pech en gulheid gingen hand in hand. Dat meldt de Otago Daily Times, zonder de identiteit van de betrokkenen te vermelden.

Vorige week brandde ten gevolge van een ongeval de zwerfwagen van het gezin uit, met verlies van al hun meegevoerde bezittingen. Politieagent Paul Mander kreeg het aan zijn hart en riep de plaatselijke gemeenschap op het stel met een kindje te helpen om hun reis verder te zetten. Meteen nadat zijn e-mail was verstuurd, stond zijn telefoon roodgloeiend en bleef dat ook zowat twee uur zo.
 
De Belgen kregen zowat alles wat denkbaar is, vertelde de politieman aan het blad. De Nieuw-Zeelanders kwamen tegen kerstavond aandraven met onder meer kledij, baby-artikelen, geld, een kerstmaal en accomodatie. De verhuurder van de zwerfwagen leverde een vervangende camper af en het Belgisch consulaat nieuwe paspoorten.
 
Het gezin barstte in tranen uit bij zoveel gulheid. Toen ze de basisbenodigdheden bijeen hadden, vroegen ze dat de rest zou worden geschonken aan anderen om die gelukkig te maken, aldus nog steeds het "fantastisch kerstverhaal" van de Otago Daily Times en agent Mander.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Steppenwolf - Born To Be Wild

Steppenwolf - Born To Be Wild

Klik op de foto om hun te beluisteren


Steppenwolf is een stevige blues-rock band met psychedelische invloeden opgericht aan het eind van de jaren zestig van de twintigste eeuw. Oprichter en spil van de band is John Kay. Hun teksten zijn voor die tijd zeer actueel en beslaan veel aspecten van de roerige "sixties". De band heeft veel invloed gehad en de basis gelegd voor de moderne rockmuziek. De band bestaat en speelt nog steeds.

Aangemoedigd door Gabriel Mekler, producer van ABC-Dunhill Records, richt John Kay, een Duits-Canadese singer-songwriter de band Steppenwolf op. De naam is geïnspireerd op Hermann Hesse's boek De steppewolf. Volgens ingewijden wordt deze naam aan John voorgesteld door Jim Morrison, die zoals bekend goed thuis was in de literatuur en zich sterk aangetrokken voelde tot het boek.

De bandleden zijn drummer Jerry Edmonton, keyboardspeler Goldy McJohn, bassist Rushton Moreve en de 17-jarige gitaarbelofte Michael Monarch. Ze brengen hun eerste lp, Steppenwolf, uit in 1968 en deze wordt meteen een kaskraker. Niet in de laatste plaats doordat 2 nummers, Born To Be Wild en The Pusher als soundtrack worden gebruikt in de legendarische film Easy Rider van Dennis Hopper en Peter Fonda.

Sinds 1968 hebben John Kay en de band 38 albums uitgebracht.

De band heeft een ruige blues-rocksound door het overstuurde orgel- en gitaargeluid plus de gruizige stem van John Kay. De composities zijn duidelijk rock georiënteerd. Luister naar hun ode aan Chuck Berry in de song Berry Rides Again. Zij klinken duidelijk anders, heavier, dan de destijds ook populaire Beach Boys en The Byrds.

Hun muziek kan gezien worden als basis voor de in de jaren zeventig populaire hardrock muziekstijl. In de song Born To Be Wild wordt voor het eerst de term heavy metal gebezigd. Na beluistering van het 2e couplet, hoor je John Kay zingen:

    "I like smoke and lightning - Heavy metal thunder - Racin' with the wind - And the feelin' that I'm under - Yeah Darlin' go make it happen - Take the world in a love embrace - Fire all of your guns at once - And explode into space".

Hun afschuw[bron?] van harddrugs laten ze blijken in de dreigende, psychedelische, song The Pusher, waarin alle hens aan dek wordt gehaald om de pusher, de onweerstaanbare dealer[bron?], letterlijk te vervloeken en uit te roeien.

In hetzelfde jaar leveren ze hun tweede lp, The Second, af. Deze wordt ook een groot succes en levert met Magic Carpet Ride ook weer een monsterhit af.

Daarna scoort de band geen single hits meer. De samenstelling wijzigt, de bassist Rushton Moreve, wordt vervangen door Nick St. Nicolas. Wel brengen ze in hoog tempo nieuwe lp's uit, bijv. Monster met daarop kritische songs als Monster, America en Suicide. Op deze plaat vervangt Larry Byrom de gitarist Michael Monarch.
» Reageer (0)
27-12-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Braziliaan leert boeren niet op roofdieren te schieten


Braziliaan leert boeren niet op roofdieren te schietenAls poema's, vossen en wolven in de buurt van een Braziliaanse boer komen, maken ze grote kans een kogel door hun kop te krijgen. Ze zouden kippen stelen en koeien aanvallen. Zoogdierenwetenschapper Frederico Gemesio Lemos probeert dat beeld bij te stellen. In het 'Programma ter bescherming van de zoogdieren van de Cerrado' neemt hij de boeren mee op onderzoek en laat hen de vacht van een wolf voelen.

Lemos werkt bij de Federale Universiteit van Goiás en onderzoekt sinds 2003 alle katachtigen, hondachtigen en wilde zwijnen in de Cerrado, een savanneachtig gebied in Centraal-Brazilië. Sinds 2007 legt zijn team zich erop toe dat de boeren zich van hun gedrag bewust werden. ,,We beseften dat we weliswaar alle soorten in kaart konden brengen, maar dat we daar niets mee zouden opschieten, als we de boeren er niet bij zouden betrekken.''

Wilde dieren
Hoewel het volgens de wet verboden is, wordt nog altijd volop gejaagd op wilde dieren in Brazilië. Meerdere soorten dreigen daardoor uit te sterven, zoals de Braziliaanse grijswitte 'veldvos', hoary fox (foto boven), een onschuldige termieten- en sprinkhaneneter. Lemos houdt van het mooie dier. Het is inheems in Brazilië, meer specifiek de Cerrado, en nog nauwelijks onderzocht.

De hoary fox wordt volgens Lemos snel verward met andere vossen en dan zonder nadenken afgeschoten. Het ontbreekt de boeren aan kennis, zegt hij. ,,Maar tijdens ons onderzoek merkten we wel dat er onder sommige boeren en knechten steeds meer nieuwsgierigheid ontstond. Men kwam met vragen als 'welke soorten kippen eten', en 'hoeveel terrein een poema nodig heeft'."

Vacht voelen
Tegelijkertijd merkten de onderzoekers dat de boeren heel goed weten waar de dieren rondlopen en waar bijvoorbeeld de poema slaapt. ,,We hebben hen daarom bij het onderzoek betrokken. Als we nu de vallen uitzetten of een poema uit de boom gaan schieten met een verdovend middel, nemen we de mensen mee. Zo liet ik een boer die de ene na de andere wolf doodschoot, de vacht van het dier voelen. Die ervaring werkt door.''

Een boerin met kippen, Lucia genaamd, schoot alle vossen op haar terrein dood. Lemos: ,,Ze heeft geholpen een veldvos te pakken en van een halsband met chip te voorzien. We hebben het dier Lucia gedoopt. Lucia waarschuwt nu als ze voorbijkomt."

Maar het gaat niet altijd goed, merkte de wetenschapper. ,,Een boer die had geholpen bij het pakken van hoary fox Alisa, een moeder met kleintjes, schoot dezelfde vos met halsband alsnog dood om 'te voorkómen dat ze een van zijn kippen zou doden."

Schade aan boerderijen
Samen met het ministerie van Milieu inventariseert Lemos' groep de tien boerderijen die de meeste schade van de roofdieren ondervinden. Die schade is volgens de wetenschappers zeer beperkt. Slechts een klein percentage van alle doodsoorzaken wordt veroorzaakt door de roofdieren.

Bovendien kan die schade worden voorkomen, stelt Lemos. ,,Dat kan met elektrisch geladen omheiningen of een goede waakhond. Het is een simpel en goedkoop educatief project, waardoor mens en dier kunnen samenleven. Alleen ontbreekt het geld nog."
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2.000 jaar oude computer nagebouwd met lego

2.000 jaar oude computer nagebouwd met lego

Klik op de foto om het filmpje te bekijken

Een ingenieur van Apple heeft met legoblokjes de eerste bekende computer ter wereld nagebouwd. Het toestel is een dikke 2.000 jaar oud en werd gebouwd door de oude Grieken, die er de stand van de zon en de maan mee konden voorspellen.

Duikers vonden de overblijfselen van het apparaat in 1908 voor de kust van Antikythera, maar het was pas in 2006 dat x-stralen en CAT-scans uitwezen waarvoor het toestel precies diende.

Radertjes
Het Antikytheramechanisme is opgebouwd uit een raderwerk, waarvan de onderdelen afzonderlijke wiskundige berekeningen uitvoeren. Via andere radertjes worden de resultaten van de berekeningen samengevoegd en uiteindelijk doorgegeven aan een wijzerplaat. Wijzers tonen daarop de stand van de hemellichamen.

1.500 stukken
Andrew Carol bouwde het mechanisme in 30 dagen na met 1.500 stukken technisch lego. Carol moest wel wat extra radertjes inzetten omdat hij met de standaardonderdelen niet tot de juiste ratio's kwam.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe tem je de monsters in je hoofd?

Hoe tem je de monsters in je hoofd?
Positief denken is niet iedereen gegeven, en zelfs de grootste optimisten hebben wel eens een negatieve gedachte. Maar voor anderen wordt de negatieve mallemolen in hun hoofd een destructieve gewoonte, die weinig vreugde in hun leven overlaat.

Hoe het ook zij: de monsters in je hoofd, die  'automatische negatieve gedachten', kunnen je leven serieus verzieken. Tenzij je leert hoe je ze kan tegenhouden en ombuigen naar iets positief.

Psychiater Daniel Amen doet al zijn hele carrière onderzoek naar de invloed van gedachten en instelling op bijvoorbeeld dieet, succes of genezingsproces. Voor hem zijn de automatische negatieve gedachten 'die kleine stemmetjes die je vertellen dat je niet goed, slank, mooi of slim genoeg bent.'

Pas op! Besmettingsgevaar!
Amen waarschuwt voor 'negativiteitsbesmetting': een tsunami aan negatieve gedachten, die je hele denken overnemen. Het goede nieuws is dat je (een deel) van die negatieve gedachten kan beheren en blokkeren, zodat je leven er op vooruitgaat.

"De hersenen zijn een krachtig orgaan. Negatieve gedachten kunnen je zoveel stress bezorgen, dat het je gezondheid, gewicht en geestestoestand aantast. Negatieve gedachten maken dat er negatieve dingen gebeuren. De enige manier om dat te stoppen is die negatieve gedachten op te eten, zodat ze nooit meer terug komen."

Transformeer je denken
 "Luister nooit naar de negatieve gedachten. Dat zal je handelen veranderen, en zo zal je worden wie je altijd al hebt willen zijn. Je lichaam volgt je geest, want het heeft gewoonweg geen keuze. Door je geest te transformeren, kan je ook jezelf transformeren."
Amen observeerde 9 'automatische negatieve gedachten' (ANG) én de manieren om ze te laten verdwijnen.

ANG 1: Alles of niets, zwart of wit, goed of slecht
Zwart-witdenken is gemakkelijk, maar ook beperkend. Alles is allemaal goed of allemaal slecht. Een verdraaide logica die ertoe leidt dat één dag niet sporten betekent dat je gefaald hebt, zelfdiscipline mist en dat je het net zo goed kan opgeven.

Oplossing: één missertje betekent niet dat je moet opgeven. Sla je een dag over, plan dan al meteen je volgende bezoek. Straf jezelf niet door dan dubbel zolang te sporten, want voor je het weet krijg je jezelf niet meer gemotiveerd.

ANG 2: Altijd, nooit, elke keer, iedereen
De woorden 'altijd', 'nooit', 'elke keer' of 'iedereen' zijn heel gewone woorden. Mensen gebruiken ze de hele tijd. Maar in deze kleine woordjes schuilt een groot venijn: ze overdrijven, ze veralgemenen, ze verpesten de proportie en ze maken dat je niet meer helder kan denken. 'Ik zal nooit slagen', 'ik moet altijd de boel opruimen', 'elke keer hetzelfde'...

Oplossing: Stop met dat te zeggen en te denken, en bevecht het ook wanneer anderen in jouw omgeving het gebruiken. Zeg de dingen zoals ze zijn.

ANG 3: Focus op het negatieve
Als je vooral het negatieve, het onhaalbare, de nadelen van iets ziet, dan zie je het positieve niet meer. Resultaat: je zal het gemakkelijker opgeven, in plaats van aan te dringen en door te zetten.

Oplossing: zoek in elke gebeurtenis naar het positieve en klamp je daaraan vast. Al moest je het 100 keer herhalen voor de spiegel.

ANG 4: Denken met gevoel
Je gevoelens voor waarheid aannemen, scoort goed bij vrouwen en romantische komedies. Luister naar je hart, en je vindt de waarheid. Mensen die negatieve buien hebben, weten maar al te goed hoe onwaar dat is. Hoe gemakkelijk gevoelens de waarheid maskeren of verdraaien.

Oplossing: sluit logisch denken, rede en bewijs niet uit. Ga op zoek naar alles dat je visie staaft EN ontkracht. Wees vooral niet blind voor het tegenbewijs, want zoals in de wetenschap geldt: een theorie is maar bewezen als je niets vindt dat het bewijs onderuit haalt.

ANG 5: Schuldgevoel
'Ik zou moeten', 'ik had beter nog', 'ik had moeten denken aan'... allemaal zinnen en gedachten die een schuldgevoel doen ontstaan, en zo je gedrag beginnen te controleren.

Oplossing: Schuld is in elk geval geen oplossing. Je doet wat je kan, en kan je te vaak niet waarmaken wat je belooft, kijk dan na of je niet te vaak 'ja' zegt. Durf weigeren en voor jezelf kiezen.

ANG 6: Etikettering
Als je jezelf een etiket opplakt ('ik ben een loser/te dik/ een mislukking'), dan neem je de controle over je handelingen weg en geloof je dat (foute) etiket. Het is een teken dat je gauw overgeeft.

Oplossing: vertel jezelf het omgekeerde van de etiketten die je al meedraagt, en probeer om geen nieuwe meer te plakken.

ANG 7: Voorspellingen
Niemand weet wat er gaat gebeuren. Jij ook niet, en tot voorspel en verwacht je het ergste. Deze gedachten zijn veel voorkomend, erg besmettelijk en enorm krachtig. De ergste dingen lijken plots realistisch, en je gaat het risico grandioos overschatten. Dat verhoogt je stressniveau, wat op zijn beurt je weerstand verlaagt en je ziek kan maken.

Oplossing: waarom voorspel en verwacht je het slechtste als niemand weet wat er gaat gebeuren? Niemand kent de toekomst, kijk er positief en met open blik naar en wie weet welke verrassingen dat allemaal oplevert.

ANG 8: gedachten lezen
Jij denkt te weten wat anderen denken, zoals 'ze denken vast dat ik een slechte moeder bent', 'hij kijkt naar mijn poep en ziet dat ik te dik ben'... maar wie zegt dat ze dat denken?

Oplossing: je weet niet wat anderen denken, dus in plaats van een blik negatief te interpreteren, zend je deze mensen een stralende glimlach en denk je bij jezelf dat ze je benen bewonderen of kijken naar die schattige krullen van je dochtertje. Dat is even waar als de negatieve gedachten, maar het effect is véél leuker.

ANG 9: de anderen
De anderen hebben het altijd gedaan. Zo kan je je eigen succes niet claimen, maar hoef je ook geen verantwoordelijkheid te nemen. Deze gedachten maken je een willoos slachtoffer.

Oplossing: jij bent verantwoordelijk voor je leven. Geef de schuld niet altijd aan de anderen, maar neem het heft in eigen handen. Verander wat je niet aanstaat, en begin nu.
» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 01-2008

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!