NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea


02-01-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bob Seger - The Little Drummer Boy

Bob Seger - The Little Drummer Boy

Klik op de foto om hem te beluisteren


Bob Seger (Dearborn, Michigan, 6 mei 1945) is een Amerikaanse rockzanger en songwriter. In 2004 is hij opgenomen in de Rock and Roll Hall of Fame.

Seger werd geboren in het Henry Ford ziekenhuis in Dearborn. Hij woonde daar met zijn familie tot zijn zesde levensjaar. Van zijn zesde tot zijn tiende leefde het gezin in Ann Arbor (Michigan), alvorens Bobs vader zou verhuizen naar Californië.

Hij is actief in de muziekwereld sinds 1961. Seger werd onder andere beïnvloed door James Brown, Little Richard en Elvis Presley, vanwege hun schreeuwende stemmen.

Seger speelde vanaf 1975/1976 vrijwel altijd met The Silver Bullet Band als begeleidingsband. Hij produceerde achttien albums, waarvan twee live-edities. Daarnaast bracht hij twee compilatiealbums uit in 1994 en 2003. Zijn bestverkochte studioalbum is Against The Wind, dat op nummer één kwam in de Billboard Album Top 200 en werd beloond met twee Grammy's. Aan de single Fire Lake van dat album werkten Glenn Frey, Don Henley en Timothy Schmit van The Eagles mee. Andere nummers van Seger die nog vaak op de radio worden gedraaid, zijn Still The Same, Main Street, Night Moves, We've Got Tonight en Old Time Rock And Roll.

Seger heeft zevenmaal de top tien van de Billboard Hot 100 bereikt, waarvan eenmaal de nummer één-positie met de single Shakedown, die in 1987 ook nummer één was in Canada.

n 1968 tekende Seger een contract bij Capitol Records en vormde The Bob Seger System. Het moest een protopunkband worden. Hun eerste single was "2+2=?", een boodschap tegen de oorlog. Het lied werd een regionale hit in Detroit, maar bleef onopgemerkt voor de rest van de wereld. Hun tweede single werd Ramblin' Gamblin' Man, wat opnieuw een regionale hit werd, maar ditmaal ook de eerste single van Seger die de hitlijsten binnenkwam, met als hoogste plaats 17. Door het succes kon een (gelijknamig) album worden uitgebracht in 1969. Dit album bestormde de Amerikaanse albumlijst met plaats 62 als hoogste notering. Hun tweede album bereikte de hitlijst niet en Seger besloot te stoppen en te gaan studeren. Seger keerde in 1970 eenmaal terug met The Bob Seger System met hun laatste album Mongrel. In 1971 bracht Seger zijn eerste soloalbum uit, het akoestische Brand New Morning in verband met zijn contract bij Capitol Records. Seger bleef tot 1975 solo actief, maar kwam met zijn singles niet hoger in Amerika dan plaats 43, een van de vier singles die in de Billboard Hot 100 kwam. Hiernaast bracht hij vijf singles uit die de betreffende hitlijst niet bereikten. Seger bracht ieder jaar een album uit, wat het aantal albums uit zijn solocarrière op vijf bracht.
» Reageer (0)
01-01-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leer genieten van je maaltijd in 2011

Leer genieten van je maaltijd in 2011


http://img259.imageshack.us/img259/6656/gezelligeten.jpg


Een maaltijd is het ideale moment om jezelf te herbronnen en tot rust te komen. Spijtig genoeg zien alsmaar meer mensen het eten als een tijdstip om nog snel wat andere taken te volbrengen. Met onze tips leer je terug te genieten van je maaltijd.

Probeer te ontspannen vooraleer je gaat eten. Wanneer je gestresseerd bent, heb je sneller de neiging om teveel te eten. Probeer daarom rustig in- en uit te ademen, zet je recht op je stoel en ontspan je spieren.
Pauzeren

Tijdens het eten is het belangrijk om af en toe een pauze in te lassen. Dat kan tussen de twee gangen in gebeuren, maar ook tijdens het eten is het belangrijk om af en toe je bestek eens neer te leggen en jezelf te bedenken of je nog niet genoeg hebt.

Schakel alle toestellen uit, zet een zacht muziekje op, dim de lichten, dek de tafel mooi en schik je bord op een leuke, originele wijze. Zo krijg je meer zin in je eten en geniet je meer. Daardoor ga je vanzelf een pak rustiger eten waardoor je je minder snel overeet.

Gepureerd voedsel is leuk, maar je haalt pas echt voldoening uit je eten wanneer je eens goed kan kauwen op je eten. Grote stukken groenten zijn bijzonder goed om je spijsvertering op gang te brengen en de smaken in je eten tot zijn recht te laten komen. (br.she)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoop miserie met vuurwerk


Hoop miserie met vuurwerk


http://img10.imageshack.us/img10/572/vuurwerkg.jpgNederlandse tieners (13 en 17) dood, veel gewonden met oogletsels of verminkt voor het leven, villa afgebrand door vuurpijlen in VosselaarOndanks de waarschuwingen, reglementen en de campagnes is het weer flink uit de hand gelopen met vuurwerk de afgelopen nacht. In Vosselaar bij Turnhout is een grote villa uitgebrand. De brand was het gevolg van vuurwerk dat op het rieten dak terechtkwam. In de tuin waren vuurpijlen afgeschoten. Maar vooral bij onze noorderburen gebeurden veel drama's. Twee jongens, eentje van 13 en eentje van 17 overleden door vuurwerkbommen, tientallen Nederlanders, onder wie veel kinderen raakten gewond. Bij Het Oogziekenhuis Rotterdam zijn tijdens de jaarwisseling zeker twintig vuurwerkslachtoffers binnengekomen.

Vanochtend werden in het ziekenhuis al vier slachtoffers geopereerd. In twee gevallen gaat het om kinderen van onder de 13 jaar die geen vuurwerkbril op hadden.

"Erger dan Irak"
De situatie in Nederland is zo ernstig dat twee jaarwisselingen gelijk staan aan het totale aantal beschadigde ogen bij alle soldaten uit de Verenigde Staten die in Irak hebben gevochten. Vorig jaar werden 25 Nederlanders blind door het afsteken van vuurwerk tijdens de overgang van oud naar nieuw. Tijdens de vorige jaarwisseling liepen 347 ogen van in totaal 297 patiënten oogletsel op. Alles wijst erop dat dat deze keer niet minder gaat zijn.

Twee tieners dood
Een 13-jarige jongen uit Utrecht overleed zaterdagochtend vroeg door een vuurwerkbom. Hij raakte zwaargewond toen onbekenden op een camping in Harderwijk het illegale vuurwerk afstaken en overleed later in het ziekenhuis.

Ook een 17-jarige jongen uit het Groningse Tolbert is zaterdagnacht om het leven gekomen nadat hij een zelfgemaakte vuurwerkbom had afgestoken. De jongen raakte iets na middernacht ernstig gewond in het dorp Boerakker en overleed later in de nacht in het Universitair Medisch Centrum Groningen.

Meisje van 15 verminkt
Diverse jongeren elders in het land liepen verwondingen op bij het afsteken van vuurwerk. In Brielle raakte een 15-jarig meisje gewond door een explosie, die vermoedelijk werd veroorzaakt door vuurwerk. Ze kreeg glasscherven in haar gezicht.

In het Groningse Boerakker liep een jongen door vuurwerk ernstig letsel aan zijn hoofd op. In Venray raakte een kind gewond bij het afsteken van vuurwerk. Nadere bijzonderheden daarover zijn nog niet bekend. In Emmen is een persoon met onbekend letsel naar het ziekenhuis afgevoerd, nadat een vuurpijl een woning binnen was gevolgen.

"Verbieden"
Ondanks dat de verkoop van vuurwerkbrillen dit jaar sterk is gestegen, lijkt het aantal en de ernst van oogletsels door vuurwerk gelijk te blijven, stelt het instituut vast. De aan het ziekenhuis verbonden oogchirurg Tjeerd de Faber pleit al jaren voor een verbod op consumentenvuurwerk. In elk geval zou iedereen die in de buurt staat van plekken waar vuurwerk wordt afgestoken, een vuurwerkbril moeten dragen, vindt hij. "Een groot aantal slachtoffers had kunnen worden voorkomen als zij een vuurwerkbril hadden gedragen", aldus de oogspecialist.

Villa in de fik
In Vosselaar bij Turnhout is een grote villa uitgebrand. De brand was het gevolg van vuurwerk dat op het rieten dak terechtkwam. In de tuin waren vuurpijlen afgeschoten. De brandweer had de vlammen snel onder controle. Omdat het rieten dak bleef smeulen, was er echter veel rook. Uiteindelijk moest de brandweer het riet met grote machines verwijderen. Niemand raakte gewond, maar het huis is wel onbewoonbaar.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwjaar in de wereld

Nieuwjaar in de wereld

Londen en Madrid
In de hele wereld is het nieuwe jaar verwelkomd met feesten en vuurwerk. In Londen zagen zaterdag honderdduizenden mensen een gigantisch vuurwerk bij het reuzenrad aan de rivier de Thames, nabij de Big Ben en Tower Bridge. Massa's mensen waren er ook in Madrid, waar op het plein Puerta del Sol traditioneel om middernacht een druif wordt gegeten bij elke van de twaalf klokslagen.

Het hoogste en het grootste
In het Arabische Dubai is het hoogste vuurwerk ter wereld afgestoken. Dat gebeurde vanaf het hoogste gebouw ter wereld, de 828 meter hoge Burj Khalifa die op 4 januari 2010 is geopend. De Australische stad Sydney heeft naar eigen zeggen het grootste vuurwerk ter wereld afgestoken. Hier is 7.000 kilo aan vuurwerk in rook opgegaan, voor de ogen van 1,5 miljoen toeschouwers op de stranden. Sommige mensen hadden al twaalf uur tevoren een plaatsje bemachtigd om het enorme spektakel goed te kunnen zien.

Kersteiland
Het nieuwe jaar begon het eerste op het kersteiland Kiritimati in de Grote Oceaan. Dat ligt in een uitstulping van de internationale datumgrens. Het nieuwe jaar begon daar al vrijdag om 11.00 uur Belgische tijd. De laatsten die 2011 ingaan, zijn inwoners van Hawaii zaterdag 11.00 uur onze tijd.

Parijs en Athene: geen vuurwerk
In Parijs hadden 200.000 mensen zich verzameld op de Champs-Elysées en rond de Eiffeltoren. Een bont vuurwerk kregen ze echter niet te zien. De stad had het vuurwerk strikt verboden om branden en gewonden te voorkomen. Wie toch iets afstak, moest een boete van 38 euro betalen. In Griekenland bleef het ook stil. De noodlijdende overheid had het traditionele vuurwerk wegbezuinigd.

Berlijn: Potts en Hasselhoff
In Berlijn was het grootste nieuwjaarsfeest van heel Duitsland. Rond de Brandenburger Tor kwamen honderdduizenden bijeen. Met veel oooh's en aaah's zagen ze een vuurwerkshow van een kwartier lang. De Britse tenor Paul Potts zong er voor zijn grootste publiek ooit. De Amerikaanse acteur David Hasselhoff (Knight Rider, Bay Watch) zong er ook.

China en de ruimte
Het ruimtestation ISS proostte vier maal op het nieuwe jaar. De zes bemanningsleden uit Rusland, VS en Italië telden steeds af naar de middernacht in hun drie vaderlanden. Een vierde maal deden ze dat op middernacht Greenwich-tijd. China viert het nieuwe jaar volgens de Chinese kalender pas op 3 februari.

Brussel en Leuven
Traditioneel is in Brussel om middernacht een groot nieuwjaarsvuurwerk afgestoken. Het vuurwerk op de Kunstberg stond dit jaar in het thema van het Europees voorzitterschap, de gebruikte kleuren en muziek waren die van de landen die dit jaar Europees voorzitter waren, met name België en Spanje.

In Leuven kwamen de feestvierders samen op de Oude Markt voor de "Leuven Countdown". Onder een grote discobal werd afgeteld naar het begin van het nieuwe jaar. Vorig jaar was het evenement een groot succes voor de cafés op de Oude Markt. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.17 miljoen meer nieuwjaars-sms'jes gestuurd dan in 2010

17 miljoen meer nieuwjaars-sms'jes gestuurd dan in 2010

Ook dit jaar was de nieuwjaarsnacht weer goed voor een enorme piek in het aantal verstuurde sms'jes. De gsm-operatoren in ons land kregen tientallen miljoenen berichtjes te verwerken.


De Proximusklanten stuurden vannacht zo'n 30 miljoen sms'jes de wereld in. Het totale aantal (40,4 miljoen) viel met 1 procent terug ten opzichte van vorig jaar. De opbrengst van het eerste miljoen verstuurde sms'jes na middernacht schonk Proximus ook dit jaar aan de nieuwjaarsactie van de Responsible Young Drivers.

Mobistar klokte vanochtend dan weer af op 24,2 miljoen verstuurde sms'jes en 45,4 miljoen verwerkte berichten. Op het piekmoment verwerkten de sms-servers van de operator tot 3.000 berichten per minuut.

KPN Group Belgium - met Base en enkele zustermerken - beschikt voorlopig enkel over het totale aantal afgehandelde berichten. Dat waren er vannacht ruim 27,9 miljoen, of ruim een kwart meer dan vorig jaar. In 2005 verwerkte de groep nog nauwelijks 6 miljoen sms'jes.

De aantallen gelden voor de hele oudejaarsnacht, gerekend van 20 uur vrijdagavond tot 8 uur zaterdagochtend. Vooral tussen middernacht en 1 uur was het zeer druk.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.John lennon - Give peace a chance


John Lennon - Give peace a chance

Klik op de foto om hun te beluisteren

Geef vrede een kans is een nummer geschreven door John Lennon
» Reageer (0)
31-12-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koudste december sinds 1950

Koudste december sinds 1950


http://img267.imageshack.us/img267/2553/sneeuwpret.jpg


Het is van 1950 geleden dat we nog zo'n koude maand december hebben gehad, zegt weerman David Dehenauw. De gemiddelde temperatuur lag tussen 0,7 en 0,8 graden onder het vriespunt, en volgens Dehenauw is dat maar liefst vier graden te koud.

De definitieve cijfers van het KMI worden pas na Nieuwjaar gepubliceerd, maar Dehenauw gaf al een paar cijfers. Zo bedroeg de gemiddelde jaartemperatuur in 2010 ongeveer 9,65 graden, terwijl we normaal 9,7 graden halen. Een klein verschil, maar toch opvallend, zegt Dehenauw: "Het jaar 2010 wordt het koudste sinds 1996, toen we 9,1 graden haalden. Sinds 1996 was de jaartemperatuur telkens flink hoger dan het gemiddelde."

Neerslag
Er viel in 2010 ook meer neerslag dan normaal: 914 tegenover 804,8 millimeter. Het is volgens de weerman van 2004 geleden dat het zo nat was. De zon scheen 1.556 uur, wat iets minder is dan het gemiddelde van 1.572 uur. Eerder raakte al bekend dat de 53 sneeuwdagen in 2010 goed waren voor een record.

Temperatuur
De hoogste temperatuur werd dit jaar gemeten in Kleine Brogel op 2 juli: 37,3 graden. Het koudst was het op 10 februari in Elsenborn, waar -15,8 graden werd genoteerd.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Merchtem zet camerabril in tegen sluikstorters

Merchtem zet camerabril in tegen sluikstorters
De Vlaams-Brabantse gemeente Merchtem zal sluikstorters voortaan op heterdaad proberen te betrappen met een camerabril. "Dat is een bril die onopvallend uitgerust is met een camera", legt burgemeester Eddie De Block (Open VLD) uit. Bedoeling is dat de milieuambtenaar vanaf nieuwjaar met de camerabril rondwandelt in de gemeente en sluikstorters op heterdaad betrapt.
 
Dankzij de opname van de camerabril heeft ontkennen geen zin meer. "De boete voor het wegwerpen van klein afval op straat bedraagt 25 euro, maar kan bij grotere sluikstorten oplopen tot 500 euro en een opruimstraf", aldus burgemeester De Block.
 
Ook in de politiezone Asse, Merchtem, Opwijk, Wemmel (AMOW) wordt de camerabril al ingezet door de fietspatrouilles. De camerabril kost 100 euro, en je kan er naast video-opnames ook digitale foto's mee maken.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rimpels en vagina's het hardst aangepakt in 2010


Rimpels en vagina's het hardst aangepakt in 2010


http://img703.imageshack.us/img703/2817/rimpels.jpg


2010 was een goed jaar voor de beautysector. De recessie maakt dat vrouwen teruggrijpen naar betaalbare make-up (mascara was nog nooit zo populair), onder invloed van de televisie werd retro meer dan hip, en rimpels zijn nog altijd een big no-no. Verrassend genoeg was ook de vagina toe aan een make-over.

1)    Voor de huid
Geen wonder dus dat het jaar werd gedomineerd door de gekste (en dan bedoelen we ook de gekste) antirimpelbehandelingen. Uitwerpselen van nachtegalen, slangenvergif, injecties met gas, curry, 'pijnloze'  laserbehandelingen, drinkbare collageen, wasbehandelingen, voorhuid van baby's, een strijkkuur, dag- en nachtcrèmes, accupunctuur, een iphone-applicatie en zelfs een chocoladereep moeten die vermaledijde lijntjes allemaal wegwerken. Vrouwen bleven zelfs weg uit de zon, net nu bleek dat matige zon moét voor de aanmaak van vitamine D en calcium. Botox is dan weer helemaal uit, zeker nu de negatieve berichtgeving er rond toeneemt.

2)    Voor het haar
Bij uitstek de vreemdste shampoo dit jaar was gemaakt van moedermelk of voor paarden. Het mag ook gezegd worden: dure shampoo's zijn bijna identitiek aan de supermarktmerken.

3)    Kapsels
Op kapselvlak was de trend: géén trend. De froufrou (recht, vol of asymmetisch) is verdwenen, en in de plaats daarvan kwamen nonchalante knotjes (laag), strakke knotjes of paardenstaarten (hoog), zijdelingse vlechten, ultrakorte kopjes (Emma Watson! Carey Mulligan) of retrodo's zoals de beehive of accessoires zoals de diadeem.

Eerder mislukte trends zijn 'de undercut' (enkel hip bij celebs) en het Minnie-kapsel (enkel hip op de catwalk).

4)    Ogen
Mascara is het best verkopende makeupproduct. Geen wonder als je weet dat je het best elke zes maanden vervangt om infecties te voorkomen. Tegelijk ben je zo mee met de laatste trend: groot, groter, grootst. Alles om je wimpers zo dik mogelijk in de zwarte verf te zetten.

Een andere trend, maar dan minder onschuldig is de trend om jezelf grotere ogen te geven.

5)    Oren
Weinig nieuws op vlak van oorringen of piercings, tot op het laatste moment toen de 'nieuwe piercings', de ear cuffs, het nieuws nog haalden.

6)    Nagels
Nagellak was niet echt big in 2010, maar afgeschilferde nagels waren dat weer wel. Om 'mee' te zijn moet je je nagels minstens één keer vlijmscherp laten veilen tot zogenaamde 'stilettonagels'.

7)    Tanden
De vreemdste trend was een 'piercing' voor de onderlip die met een vergrootlens de onderste tanden toont. Tegelijk werd meermaals het belang benadrukt van een goed gebit, niet alleen voor je gezondheid maar voor je hele gezicht.

8)    Dé aan te pakken zone
Borsten, buik en billen staan nog altijd bovenaan de lijstjes, maar werden geklopt door een verrassende nieuwkomer: de bovenarmen, en met name de slappe huid die de armen geen mooie vorm geeft.

9)    Wangen en lippen
Kuiltjes in de wangen gelden nog altijd als een schoonheidsideaal en dus laten steeds meer vrouwen die kuiltjes er kunstmatig inmaken.

Lippen werden dan weer dé manier om mannen te verleiden. Vooral als ze rood en vol zijn blijkbaar, en dus blijft rode lipstick in. Blijkt dat vrouwen er 3,5 kilo van eten in hun hele leven.

10)     Vagina
Het lichaamsdeel waar in 2010 het meest aan moest veranderd worden was.... De vagina. En dan hebben we het niet enkel over de ingrepen die de vagina strakker en jonger moeten maken, maar ook over vaginaverf, vaginaversieringen, vaginatatoeages, vaginaparfum en jawel, vaginastoombaden. Iemand?
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Luidruchtig feesten verboden in Kenia

Luidruchtig feesten verboden in Kenia
Afrikanen in het algemeen, en Kenianen in het bijzonder, houden van uitbundig feesten. Maar in Kenia zal de overgang naar 2011 in stilte moeten gebeuren. Het overheidsbureau tegen geluidshinder heeft aangekondigd erop toe te zien dat geluiden niet verder dan 30 meter reiken. Dat meldt de krant Daily Nation.

Kerken mogen de klokken niet luiden en bars en discotheken moeten de muziek zacht zetten. Wie de wet overtreedt, moeten rekening houden met een boete die tot 3500 euro kan oplopen.

Om te controleren of de geluidsnormen worden overtreden, houdt het bureau sinds enkele dagen inspecties in bars, restaurants en andere gelegenheden.  (br.hln  foto epa)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hier is het al 2011


Hier is het al 2011


http://img443.imageshack.us/img443/7347/nieuwjaar2011.jpg


Voor 5.000 aardbewoners is het al 2011. In de eilandenstaat Kiribati is op het 'kersteiland' Kiritimati om 11.00 uur onze tijd het nieuwe jaar ingezet.

Bij Kiribati loopt de datumgrens die het nieuwe van het oude jaar scheidt. De laatsten die 2011 ingaan, zijn de inwoners van Hawaii.

Een uur na de Kersteilandbewoners vieren om 12.00 uur Belgische tijd bijvoorbeeld de mensen in Tonga nieuwjaar, om 14.00 uur is Sydney aan de beurt, om 17.00 uur Singapore, om 22.00 uur Moskou en uiteraard in België om 24.00 uur.

Wanneer de Belgen hun vuurwerk al afgestoken hebben, kunnen de Brazilianen in Rio de Janeiro nog drie uur dansen tot "hun" middernacht. In New York begint het nieuwe jaar pas op 1 januari 06.00 uur Belgische tijd, in Los Angeles om 09.00 uur.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Il Divo - Somewhere

Il Divo - Somewhere

Klik op de foto om ze te beluisterenIl Divo (Italiaans voor "mannelijke diva") is een internationale vocale groep van vier zangers, die onder begeleiding van een symfonisch orkest populaire liedjes vertolken met de techniek en virtuositeit van de operazang.


Het idee achter de Il Divo kwam van Simon Cowell, na het luisteren Con te partiro in de uitvoering van Andrea Bocelli en Sarah Brightman. Cowell bewonderde de lyrische stemmen en klassieke muziek, en besloot een internationaal kwartet (Spanje, Zwitserland, Frankrijk en Verenigde Staten) te vormen. Met dit idee begon Cowell een wereldwijde zoektocht naar jonge zangers die bereid waren om mee te doen aan dit project. Zijn zoektocht duurde twee jaar, vanaf 2001 tot december 2003, toen het vierde lid van Il Divo, de Amerikaanse tenor David Miller zijn contract ondertekende.


Leden

    * David Miller (tenor).
    * Urs Bühler (tenor)
    * Carlos Marín (bariton)
    * Sébastien Izambard (popzanger)
» Reageer (0)
30-12-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jong uiterlijk houdt je lichaam echt jong

Jong uiterlijk houdt je lichaam echt jong

Mensen die zich jeugdig kleden en een jonge denkwijze hebben, zijn gezonder dan personen die zich naar hun echte leeftijd gedragen, tonen verschillende onderzoeken aan.

Teletijdmachine
Onderzoekers aan de universiteit van Harvard bekeken een reeks studies de onderzochten hoe het brein het lichaam beïnvloedt. Bij een experiment werden oudere mannen terug naar 1959 gekatapulteerd gedurende een week. Ze leefden in een decor uit de jaren '50, kregen oude televisieseries te zien, hoorden muziek uit deze tijd en moesten doen alsof ze toen leefden. Na deze week werden de mannen drie jaar jonger beoordeeld, daarnaast verbeterde hun gehoor en zicht, hun gewrichten waren flexibeler, hun spieren sterker en hun brein scherper.

Bloeddruk
Een recent onderzoek toonde aan dat het knippen en kleuren van het kapsel bij vrouwen hen niet alleen jonger deed voelen, het zorgde ook voor een daling van hun bloeddruk. Wanneer vreemden foto's te zien kregen van de dames met hun kapsel verborgen, werden ze jonger beoordeeld na hun kappersbezoek, ondanks het feit dat hun haarstijl niet zichtbaar was. Uit een studie bleek ook aan dat oudere moeders trager verouderen dan degenen die op jonge leeftijd mama werden. Dit zou deels kunnen komen door vriendschappen met jongere vrouwen aan de schoolpoort. 

Prostaatkanker en hartziekten
Daarnaast bleek dat het dragen van een werkuniform het verouderingsproces kan vertragen, dit zou kunnen komen doordat dit voorkomt dat ouder personeel zich naar zijn of haar leeftijd kleedt. Zelfs prostaatkanker en hartziekten zouden door het brein beïnvloed kunnen worden. Uit onderzoek blijkt dat deze ziekte vaker voorkomt bij mannen die op jonge leeftijd kaal werden.

Onderzoekster Ellen Langer zegt dat de aftakeling bij het verouderen kan veroorzaakt worden door een negatieve perceptie, door deze weg te nemen, kan je gezondheid verbeteren. "Je kunt jezelf jong denken, daarom is het belangrijk dat je niet te veel piekert over verouderen. We hebben veel meer controle over onze gezondheid en welzijn dan we beseffen."
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgen kopen vooral chihuahua's

Belgen kopen vooral chihuahua's


http://img697.imageshack.us/img697/9704/73574384.jpg
Chihuahua.


De chihuahua is de hond die in 2010 het vaakst gekocht werd in België. De jack russel en de labrador volgen op de tweede en derde plaats. Dat meldt de krant La Dernière Heure. Die baseert zich op cijfers van de Belgische Vereniging voor Identificatie en Registratie van Honden (BVIRH). In totaal werden er dit jaar 144.749 honden verkocht, dat is 10,8 procent minder dan in 2009.
 
De chihuahua is voor het tweede jaar op rij de populairste hond in België. Er werden er 12.539 van verkocht, tegenover 8.685 jack russels. http://static1.hln.be/static/FOTO/pe/17/15/1/media_l_3994216.jpg?20101230085548
 Jack Russell.


Volgens de BVIRH verliest de hond duidelijk terrein ten opzicht van de kat, het favoriete Belgische huisdier. Ook valt op dat kleinere honden erg in trek zijn, ten nadele van de Duitse en Mechelse herder, die respectievelijk op een 9e en 15e plaats geklasseerd staan. In 2004 waren deze twee herdershonden nog het populairst.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Winkeldief pas vervolgd bij derde diefstal

Winkeldief pas vervolgd bij derde diefstalPas wanneer iemand voor de derde keer een winkeldiefstal pleegt, worden de naam van de dief en de gepleegde feiten doorgestuurd naar het parket voor vervolging. Dat hebben de overheid en ondernemingsorganisatie Unizo afgesproken, melden de Concentrakranten vandaag.

Omdat de parketten overbevraagd zijn, de buit bij winkeldiefstallen meestal te klein is voor strenge straffen en de aangifte bij de politie tijdverlies betekent voor de winkelier, kan die voortaan zelf een vaststellingsformulier invullen. De gegevens worden bewaard in een databank die beheerd wordt door de vzw Preventie en Veiligheid.
 
Een handelaar die een dief betrapt krijgt een standaard aangifteformulier en stuurt de gegevens over de diefstal door naar een gegevensbank. Bij een eerste en tweede diefstal door dezelfde dader kan de handelaar 20 euro kosten eisen. Bij een derde diefstal door dezelfde dader wordt het dossier naar het parket gestuurd. Het gerecht belooft er snel gevolg aan te geven want het gaat om recidivisme.
 
Volgens de politie wordt jaarlijks voor circa 842 miljoen euro gestolen in handelszaken.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Indiër wordt papa op z'n 94ste

Indiër wordt papa op z'n 94ste


http://static0.hln.be/static/FOTO/pe/17/6/9/media_xl_3993969.jpg?20101229171001Een 94-jarige Indische boer is naar eigen zeggen 's werelds oudste papa. Vorige maand beviel zijn vrouw Shakuntala (52) van een zoon, Karamjit. "Een geschenk van God", volgens het koppel. Sterker nog: ze sluiten niet uit dat er nog meer telgen volgen.

De krasse bejaarde woont in het dorp Kharkhoda (Haryana), ten noorden van India. Hij bezit twee koeien en dankt zijn viriliteit aan een hoog caloriedieet. Zo slaat Ramajit Raghav elke dag 2,5 liter melk, 450 gram amandelen en evenveel ghee (een Indiase geklaarde boter; nvdr) achterover.

Als zijn bewering klopt, snoept hij het record af van een andere Indiër, Nanu Ram Jogi. Die verwelkomde in 2007 op 90-jarige leeftijd zijn 22ste (!) kind. In Groot-Brittannië staat het record 'slechts' op 79 jaar. Opmerkelijk daar is wel dat zijn vriendin maar liefst 54 jaar jonger is.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paul Weller - Broken Stones

Paul Weller - Broken Stones

Klik op de foto om hem te beluisteren

John William Weller (Paul Weller; Woking Surrey), 25 mei 1958) is een Brits muzikant en zanger. Hij werd bekend met de bands The Jam en The Style Council, alvorens vanaf begin jaren negentig als solo-artiest aan het werk te gaan. Sindsdien staat Weller bekend als een van de meest geliefde en invloedrijke artiesten van Groot-Brittannië.

Weller groeit op als zoon van Ann (schoonmaakster) en John Weller (taxichauffeur, amateurbokser, bouwvakker); hoewel hij het niet breed heeft zetten z'n ouders alles op alles om hem te geven waar hij om vraagt. Als tiener ontdekt Weller The Beatles en raakt hij geïnteresseerd in de Modcultuur.

In zijn Style Council-periode deed Weller steeds verwoedender pogingen om het Jam-imago af te schudden met als gevolg dat hij niet alleen zijn fans kwijtraakte maar ook zichzelf. In 1990, wanneer hij voor het eerst in dertien jaar zonder platencontract zit keert hij noodgedwongen terug naar zijn roots. Hij luistert weer naar de muziek uit zijn jeugd maar ook naar artiesten als Neil Young, Van Morrison en Steve Winwood in diens Traffic-periode.

Deze "mannen met baarden", die hij jarenlang heeft verafschuwd, inspireren hem om weer liedjes te schrijven op de akoestische gitaar; de eerste resultaten worden vanaf november 1990 in de kleine zalen ten gehore gebracht met de Paul Weller Movement (waarvoor ex-Councildrummer Steve White weer in dienst wordt genomen). Het tekort aan solomateriaal wordt opgevuld met enkele Jam- en Council-nummers.

In 1991 verschijnt de eigen beheer-single Into Tomorrow met op de B-kant het van Modernism afkomstige That Spritual Thing. Weller is er zich van bewust dat geen enkele grote platenmaatschappij zich naar zijn voorwaarden zal schikken, maar als hij in november door Japan toert krijgt hij het zakgeld toegediend om er zijn eerste solo-album van op te nemen...

Op 24 april 2009 verliest Weller zijn vader die meer dan 30 jaar z'n manager is geweest. In april 2010 komt het album Wake Up The Nation uit, waarop ook Bruce Foxton een nummer meespeelt.
» Reageer (0)
29-12-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Anorexiamodel Isabelle Caro overleden

Anorexiamodel Isabelle Caro overleden


http://img225.imageshack.us/img225/498/anorexiaisabellecaro.jpgHet Franse model Isabelle Caro woog 31 kilo en was 1,64 meter toen zich in 2007 door de befaamde Italiaanse fotograaf Oliviero Toscani naakt liet fotograferen voor een shockcampagne tegen de ziekte anorexia. De website 20min.ch meldt vandaag dat het 30-jarige model al op 17 november is overleden in een ziekenhuis in Tokio, waar ze twee weken eerder met longontsteking was opgenomen.

Over de campagne zei ze ooit: "Ik heb besloten mee te doen met deze campagne om jonge meisjes te waarschuwen voor de gevaren van de dwang, de opgedrongen voorwaarden van de mode-industrie en de verwoestingen van anorexia. Het doel is om te choqueren via de emotie."


Caro leed al sinds haar dertiende aan anorexia. Twee jaar geleden kwam haar biografie uit getiteld Het kleine meisje dat niet dik wilde worden. Volgens Caro lag de oorzaak van haar ziekte in een moeilijke jeugd.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Griepepidemie is een feit

Griepepidemie is een feit

De criteria om te kunnen spreken van een griepepidemie in België, zijn vervuld. Dat meldt het Nationaal Influenza Centrum. Griepcommissaris en viroloog Marc Van Ranst verwacht een piek na Nieuwjaar.
 
"De seizoensgriep van dit jaar lijkt sterk op die van vorig jaar", zegt Van Ranst. "Voor de meeste mensen is het een milde griep, maar sommige volwassenen met een zwakke gezondheid hebben er meer last van."
 
Momenteel treft het virus vooral kinderen van 5 tot 14 jaar. "Zij zitten nu thuis omdat het vakantie is, in die leeftijdsgroep zal de griep zich nu dus minder snel verspreiden", voorspelt Van Ranst. "Anderzijds zal het virus rond Nieuwjaar, tijdens de feesten, meer worden overgedragen."
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zeehonden maken comeback aan Baltische kust

Zeehonden maken comeback aan Baltische kustNa meer dan vijftig jaar afwezigheid maakt de grijze zeehond opnieuw zijn opwachting aan de Poolse kust in de Baltische Zee. Maar niet iedereen is daar blij mee.

Eind oktober werden twaalf grijze zeehonden ontdekt en gefotografeerd door vrijwilligers van de milieuorganisatie WWF. De foto werd "sensationeel" genoemd omwille van de grootte van de groep. Toch zal zo'n beeld waarschijnlijk steeds meer gewoon worden. Het aantal zeehonden is in de voorbije twintig jaar gegroeid van 4.500 tot 20.000 dieren in de Baltische zee.

Ambassadeurs van het leven
"De zeehonden zijn de ambassadeurs van het leven in de Baltische Zee", zegt professor Krzysztof Skora van het Instituut voor Oceanografie aan de Universiteit van Gdansk. "Hun gezondheid gaat erop vooruit en we vinden minder zware metalen en giftige stoffen in hun lichaam. Dat wijst erop dat de zee minder vervuild is dan vroeger."

Het aantal zeehonden is echter nog ver onder de honderdduizend, de geschatte populatie rond het begin van de twintigste eeuw. Van dan af werden ze uitgeroeid omdat ze concurrentie vormden voor de vissers. De overheid kende zelfs premies toe voor gedode zeehonden.

Einde de jaren tachtig braken eindelijk betere tijden aan voor de dieren. De staten rond de Baltische Zee zagen het belang in van de bescherming van de dieren voor het ecosysteem. Zweden speelde een pioniersrol met de herintroductie van de dieren, en in Polen kwam in 2000 een kweekcentrum, dat elk jaar dieren uitzet.

Bekogelen
Maar niet iedereen is tevreden met de comeback van de zeehonden. Sommige vissers beschuldigen de dieren ervan hun vangst te verminderen. "Zeehonden zijn een ramp", zegt Zbigniew Pyra, hoofd van de Visserscoöperatieve in Stegna, een gemeente aan de Baai van Gdansk. "We verdienen ons brood niet meer. Ik heb al twee maand geen zalm meer gevangen. Bij elk net zwemmen voortdurend vier of vijf zeehonden. We bekogelen ze met stenen, maar het deert ze niet. Dan vinden we graten en viskoppen in onze netten."

De vissers willen compensatie van de overheid, net zoals boeren wiens vee gedood wordt door roofdieren. Maar volgens professor Skora overdrijven ze de klachten. "We proberen die data te verzamelen, maar we krijgen ze maar zelden van de vissers. Als ze compensatie willen, moeten ze hun verlies bewijzen." Volgens Skora kunnen de lokale gemeenschappen bovendien inzetten op toerisme.
» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 01-2008

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!