Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




18-01-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouwen jaloers op uiterlijk, mannen op carrière

Vrouwen jaloers op uiterlijk, mannen op carrière



Vrouwen reageren jaloers op uiterlijkheden, mannen eerder op werkgerelateerde zaken. Slechts een kwart van alle mensen is nooit jaloers, zo blijkt uit een onderzoek van het Nederlandse blad Nouveau.


Jaloezie treft zowel mannen als vrouwen, al zijn er verschillen. Dames reageren vol afgunst op het gebied van emotionele zaken als aandacht en vriendschap of op uiterlijkheden als figuur of kapsel. Mannen kleuren groen op werkgerelateerde zaken als carrière en salaris. Andermans talenten vormen bij beide seksen een bron van afgunst, zoals muzikaliteit, het spreken van een vreemde taal of een zangtalent. Idem met geld en huizen.   


Het meest jaloers zijn dertigers, terwijl vijftigers dat het minst zijn. Ook reageren meer vrouwen dan mannen afgunstig: 85 procent van de dames geeft hun gedrag toe tegenover 75 procent bij de heren.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ook magere vrouwen willen een maagring

Ook magere vrouwen willen een maagring



De eerste dieetvoornemens zijn nog maar gemaakt of meer en meer vrouwen wenden zich al tot de plastische chirurg voor een 'snellere oplossing'. Britse chirurgen stellen dat meer magere vrouwen hopen op het plaatsen van een maagring.


Meer dan 30 patiënten per maand met een te lage BMI worden bij de Britse chirurg Michael Dermodt afgewezen. Ze reageren teleurgesteld omdat artsen hen niet willen opereren en zoeken hun toevlucht tot private ziekenhuizen.


Ook arts Jenny Fowler getuigt in de Daily Mail over het feit dat ze dagelijkse verzoeken van dunne mensen moet afwijzen. "Het is schokkend", vertelt ze . "Ik  heb vrouwen met ondergewicht die zelfs nog een maagband willen". Terwijl  gereputeerde artsen degelijke ingrepen nooit zullen toestaan, vrezen beide chirurgen wel dat er vaak in het buitenland dergelijke ingrepen gebeuren.


"Ze spelen met de gezondheid van de patiënten", stelt dokter Dermody. "Een maagband gebeurt onder algemene verdoving. Het risico op complicaties als infectie en bloedklonters bestaat, daarom zouden enkel obese mensen met gezondheidsproblemen de voordelen tegenover de risico's moeten afwegen.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Facebook stopt delen privégegevens

Facebook stopt delen privégegevens


http://img338.imageshack.us/img338/6959/facebookir.jpg



Na massale kritiek op de aankondiging dat Facebook de ontwikkelaars van applicaties voortaan toegang zou geven tot de telefoonnummers en adressen van zijn gebruikers, ziet de sociaalnetwerksite voorlopig af van dat plan.
 
Facebook kondigde het nieuws afgelopen weekend onopvallend aan via een blog voor de softwareontwikkelaars. Leden van de netwerksite moesten wel uitdrukkelijk instemmen met de verspreiding van hun gegevens.
 
Na een golf van kritiek van Facebookgebruikers, die vreesden dat heel wat mensen onbezonnen hun toestemming zouden geven en die waarschuwden voor identiteitsdiefstal, erkent Facebook nu dat er duidelijker moet omschreven worden wanneer iemand de toegang vraagt tot hun privégegevens. Tot zolang wordt de functie geschorst.
 
Facebook is met meer dan 500 miljoen leden wereldwijd de grootste sociaalnetwerksite ter wereld.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Parkeerbeleid in België onwettig

"Parkeerbeleid in België onwettig"



Naar aanleiding van de onwettelijk verklaarde parkeerretributie door een vrederechter in Eeklo, dringt Touring er nogmaals op aan een wettelijk kader te scheppen voor het parkeerbeleid. "Al jaren is er grote onduidelijkheid en worden automobilisten onwettig beboet", stelt de mobiliteitsorganisatie vandaag in een persbericht.

Volgens Touring zijn heel wat zaken niet door het verkeersreglement geregeld en kunnen die bijgevolg dienen als basis om de retributies aan te vechten. Het betreft onder meer de vermeldingen die op de vaststelling zouden moeten voorkomen, en de bewijskracht van de vaststelling die gedaan werd door een bediende van een privéfirma.

Ook haalt de mobiliteitsorganisatie de objectiviteit van de vaststellers aan. Zij stelt namelijk dat de firma's die belast zijn met de controle van het gedepenaliseerde parkeren, rechtstreeks belang hebben bij de gedane vaststellingen, omdat ze minstens indirect moeten leven van het parkeergeld dat als gevolg van de controles wordt geheven. "Die firma's en hun aangestelden-controleurs zijn dus tegelijkertijd rechter en partij, wat elke garantie op objectiviteit uitsluit", luidt het.

Afhankelijk van bonussen
Uit de praktijk blijkt eveneens dat de lonen van de controleurs via bonussen afhankelijk zijn van het aantal vaststellingen dat werd gedaan, "waardoor uitingen van overdreven controle-ijver worden aangewakkerd".

Touring pleit bovendien voor een opleiding van de vaststellers, omdat ze "zelf vaak de regels inzake parkeren niet kennen", waardoor geregeld onterechte vaststellingen worden gedaan.

Ten slotte vraagt de organisatie dat er duidelijkheid komt over de verjaringstermijn van parkeerheffingen, alsook over het bedrag van de parkeerheffing.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mirakeloverleefster van 9/11 sterft op haar 69ste

'Mirakeloverleefster' van 9/11 sterft op haar 69ste

Klik op de foto om een filmpje te bekijken





Josephine Harris, een 69-jarige grootmoeder uit Brooklyn wiens miraculeuze verhaal over hoe ze zich kon redden op 'nine eleven' wereldwijde aandacht kreeg, is overleden.

Na de terroristische aanvallen van 11 september 2001 in New York daalde Harris vijftig verdiepingen naar beneden, in een poging te ontsnappen uit het World Trade Center. Tot ze op de twintigste verdieping van de noordelijke toren stuitte op enkele brandweerlui van de 'Ladder Company 6', die hun basis hebbben in Chinatown. Wat er zich daarna afspeelde, was stof voor de NBC News-documentaire 'The Miracle of Stairwell B' (zie video hierboven).

Mankte hevig na ongeluk met wagen
"Even nadat de zuidelijke toren instortte, stuitten we op Josephine Harris. Een zwaar gebouwde, 59-jarige boekhoudster die sinds zes maanden bij 'Port Authority' werkte", deed kapitein Jay Jonas het verhaal. "Harris mankte hevig, maar was vastberaden verder af te dalen. In die zin was ze erg koppig. Enkele maanden ervoor was ze aangereden door een wagen. 'Ik vloog met mijn rug de lucht in en kwam op mijn zij terecht', vertelde ze. Dezelfde dag nog liet ze zich ontslagen uit het ziekenhuis. 'Ik deed een loopverband om en ging weer werken'. Ze hield zich sterk dat haar dag om te gaan nog niet aangekomen was. Met één goed been was ze al vijftig verdiepingen afgedaald."

Stairwell B blijft overeind
Jonas vervolgt: "We moesten haar meenemen, want Josephine kon zich nog nauwelijks staande houden. Daarom vroeg ik aan mijn sterkste man om zijn arm over haar schouder te leggen. We pasten ons wandeltempo aan dat van Josephine aan. Op de vijfde verdieping stopte Josephine plots. Later zou ze zeggen dat ze niet dacht aan sterven. Ze was gewoon uitgeput."

Net toen Harris en de brandweerlui in een trapgat een pauze namen, gebeurde het: ook de zuidelijke toren stortte in. En net dat trapgat, Stairwell B tussen de tweede en vierde verdieping van de toren, was het enige deel van het gebouw dat niet helemaal tegen de grond ging. Waren de brandweerlui niet gestopt, of waren ze sneller afgedaald, hadden ze het verhaal zo goed als zeker niet kunnen navertellen. De groep 'Ladder 6' én Harris konden uiteindelijk gered worden en bedankten elkaar uitgebreid, met de brandweerlui die Harris bedachten met een speciale vest met daarop 'Onze waakengel'.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Rod Stewart - Sailing

 Rod Stewart - Sailing

Klik op de foto om hem te beluisteren






Roderick David (Rod) Stewart (Londen, 10 januari 1945) is een Britse rockzanger van Schotse herkomst, bekend om zijn rauwe bluesy stem. Hij wordt de witte met de zwarte stem genoemd of ook wel eens de laatste "song and dance man" vanwege zijn podiumpersoonlijkheid.

Rod Stewart is CBE (Commander of the order of The British Empire), een onderscheiding die hij met kerst 2006 (New Year's Honours) kreeg uitgereikt door Elizabeth II voor zijn culturele en artistieke verdiensten aan het Verenigd Koninkrijk. Hij is ook opgenomen in de Rock & Roll Hall of Fame.


Rod Stewart is tweemaal getrouwd geweest en gaat na de scheiding van zijn tweede vrouw voor de derde keer in het huwelijksbootje stappen. Hij heeft zeven kinderen.

Zijn eerste kind is zijn dochter Sarah Thubron (geboren in 1964), ze was het resultaat van een tienerromance. De moeder is Susannah Boffey. Toen Sarah geboren werd was Rod 18 jaar.

Hij trouwde voor het eerst op 6 april 1976 met Alana Collins, met haar kreeg hij twee kinderen: dochter Kimberly (geboren 21 augustus 1979) en zoon Sean (geboren 1 september 1980). Hij scheidde van haar in 1984.

Op 17 juni 1987 werd Rod vader van derde dochter Ruby, haar moeder was Kelly Emberg, een toenmalige vriendin van Rod.

Rod trouwde voor de tweede keer met Rachel Hunter op 15 december 1990. Met haar kreeg hij twee kinderen: dochter Renee (geboren 1 juni 1992) en zoon Liam McAlister (geboren 4 september 1994). Op 4 juni 2005 heeft hij officieel de scheiding aangevraagd met zijn tweede vrouw. Al vanaf 1999 leven zij niet meer samen.

Als hij van Rachel Hunter gescheiden is, wil hij voor de derde keer gaan trouwen, en wel met Penny Lancaster. Op 26 mei 2005 werd bekend dat Penny in verwachting is. Op 27 november 2005 werd zijn derde zoon geboren, Alastair. Op 16 juni 2007 is Rod getrouwd met Penny Lancaster in La Cervara nabij Portofino, Italië. Op de bruiloft waren ongeveer honderd familieleden en vrienden getuige van hun huwelijk. De receptie vond plaats in Santa Margherita, alwaar men uitzicht had over de kust. Diner, feest en vuurwerk duurden tot in de kleine uurtjes, waarop het bruidspaar, dat erin slaagde hun speciale dag privé te houden, vertrok voor een Mediterriaanse vakantie. In augustus 2010 maakte het paar bekend dat Penny weer zwanger is. Het gaat om Rod Stewarts achtste kind.




» Reageer (0)
17-01-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vanaf woensdag 9 februari maakt Andrea Croonenberghs haar opwachting in Thuis.

Vanaf woensdag 9 februari maakt Andrea Croonenberghs haar opwachting in Thuis.


http://img97.imageshack.us/img97/7687/andreacroonenberghs.jpg



Croonenberghs speelt de rol van Dominique Vertongen, de dochter van Leo Vertonghen, de eigenaar van Taxi Ter Smissen. Dominique is de moeder van Nina, een rol van Clara Cleymans.

Door een jarenlange familieruzie en hoog oplopende discussies over geld hebben Leo en Dominique elkaar al jaren niet meer gezien. Met haar plotse terugkeer wil Dominique de eerste stap zetten naar een verzoening.

Die verzoening loopt echter niet van een leien dakje. Leo wil het verleden achter zich laten, maar dat is niet naar de zin van Yvette, zijn levenspartner. Ook dochter Nina wil niets meer te maken hebben met haar moeder en wil absoluut vermijden dat Dominique kennismaakt met notaris Peter Vlerick.

Croonenberghs was jarenlang een vertrouwd gezicht op Eén. Als omroepster en presentatrice, maar ook als actrice in reeksen als Flikken, Windkracht 10, Kinderen van Dewindt en Los zand.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schilderij uit basiliek Halle is deels van Rubens

Schilderij uit basiliek Halle is "deels" van Rubens




Het schilderij dat twee jaar geleden werd ontdekt in een van de kelders van de basiliek van Halle, zou 'minstens deels' van de Vlaamse grootmeester Pieter Paul Rubens zijn. Dat zegt restaurateur Roger Smelinckx.

Het gaat om een olieverfschilderij op een houten paneel van 65,9 op 51 cm en toont een man die aanbiddend kijkt naar Onze-Lieve-Vrouw met kind. De opdrachtgever is Rogier Clarisse die zelf ook op het schilderij te zien is en op dat ogenblik herstelde van een ziekte.
 
Het stuk dat wordt toegeschreven aan Rubens is 'minstens' het gezicht van Clarisse. De restaurateur zal door de ontdekking een dossier aanmaken, dat voor verder onderzoek zal worden overgemaakt aan het Rubenshuis.
 
Volgens de vereniging die de 'mirakelschilderijen' uit de basiliek laat onderzoeken, zijn er talloze aanwijzingen dat het schilderij inderdaad (deels) van Rubens kan zijn.
 
"Clarisse was een lakenhandelaar uit Rijsel die indertijd in Antwerpen woonde en intiem bevriend was met Rubens. Rubens heeft hem ooit geschilderd. Dat werk bevindt zich in Californië. Rubens zelf vertoefde regelmatig in Halle.
 
Mogelijk heeft Clarisse dit werk bij het atelier van Rubens besteld en heeft de schilder een deel van het werk gedaan. Het is nu aan de experten van het Rubenshuis om hierover te oordelen. De archieven van de basiliek van Halle hierover zijn indertijd vernietigd", aldus Stas. 100 procent zekerheid zal er dus wellicht nooit bestaan.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Trouwe hond wijkt niet van graf verongelukt baasje

Trouwe hond wijkt niet van graf verongelukt baasje



Danig triest na de dood van haar baasje, blijft de hond Zelda waken bij het graf van haar verongelukte baasje. Wellicht is de hond innig dankbaar voor het feit dat Josh Reed haar destijds van de dood redde.






Josh vond de hond in 2006 halfdood naast de weg, ergens in de Verenigde Staten. Het dier was aangereden door een auto en de toen twaalfjarige jongen ontfermde zich over het dier.

Van de weg gemaaid
In september 2009 sloeg het noodlot echter opnieuw toe. Josh Reed werd van de weg gemaaid door een vrachtwagen toen hij een ritje maakte met zijn quad. De jongen, amper vijftien jaar, overleefde het ongeluk niet.



http://static3.hln.be/static/FOTO/pe/5/6/10/media_xl_4016035.jpg?20110117152054
Zelda bij een foto van Josh, haar verongelukte baasje.


Zijn trouwe viervoeter ging op zoek naar haar baasje en schuimde huilend de omgeving af. Enkele weken na het tragische ongeval nam de moeder van Josh de hand mee naar het graf van de jongen. Sedertdien wil Zelda niet meer van de plaats wijken.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het drukste zwembad ter wereld?

Het drukste zwembad ter wereld?

Klik op de foto om het filmpje te bekijken






Tokyo Summerland is een modern zwemparadijs in de Japanse hoofdstad. Het aquapark bezit alles om eens goed te relaxen zoals een groot golfslagbad en diverse lange waterglijbanen. Lekker ontspannend zou je denken. In hartje zomer is echter niets minder waar, dan loopt Tokio leeg en het zwembad helemaal vol. En dat mag je redelijk letterlijk nemen. De waterplas verandert in één grote mensenzee  . Hou daar maar eens het hoofd boven water!

Opmerkelijk genoeg mogen mensen met een tatoeage niet het zwembad in. Een beperking van het aantal bezoekers is dan weer helemaal niet aan de orde.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Blijf gelukkig, help een handje

Blijf gelukkig, help een handje



Geluk schuilt in een klein hoekje. Zo worden we nog het meest gelukkig als we iemand een handje kunnen helpen. De grootste mentale opkikker hoeft niets te kosten, zo blijkt uit een recente rondvraag.


Vandaag is de meest deprimerende dag van het jaar. De derde maandag van Januari schijnt immers de ongelukkigste dag van het jaar. De financiële kater na kerst en de gesneuvelde voornemens doen ons humeur de das om. De Britse Charity Action Aid wilde achterhalen hoe we dat deprimerende gevoel kunnen opkrikken.


Naast een helpende hand, staat een onverwacht compliment tweede op de gelukschaal, gevolgd door het zeegeruis, in de zon zitten of muziek beluisteren. Andere geluksbrengers zijn het favoriete eten en het horen van lachende mensen.


Opmerkelijk is dat het winnen van een geldbedrag slechts op de achtste plaats eindigt. Een wandeling op het strand en een sneeuwballengevecht vervolledigen het gelukslijstje.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnen vier jaar klonen we uitgestorven mammoet

"Binnen vier jaar klonen we uitgestorven mammoet"





De permafrost in Siberië smelt steeds sneller door de opwarming van ons klimaat en brengt onverwachte schatten naar boven, zoals dit quasi perfect bewaarde baby-mammoetje dat 40.000 jaar geleden stierf.


Akiri Iritani, een professor aan de unief in het Japanse Kyoto, zegt dat hij een mammoet kan klonen. "Ik denk dat we een redelijke kans hebben om binnen vier à vijf jaar een gezonde mammoet te verwekken", beweert de wetenschapper. Het kan volgens Iritani door een techniek die zijn collega Teruhiko Wakayama ontwikkelde. Die slaagde er in 2008 in een muis te klonen die al zestien jaar dood was.






Er zijn al heel wat films gemaakt en boeken geschreven over het klonen van lang uitgestorven dieren, en hoewel hoog in entertainmentwaarde, leek zoiets vooralsnog puur fantasie. Want hoewel de procedure om zo'n dier te klonen ondertussen theoretisch zou kunnen, is er quasi perfect DNA van het uitgestorven beest voor nodig, en dat is nu eenmaal niet voorhanden.

Gelukt met een muis
Maar aan het Riken Centre for Developmental Biology slaagde professor Teruhiko Wakayama erin om een muis te klonen uit bevroren huidcellen van een muis die al 16 jaar dood was. Volgens Iritani is de techniek die hij daarvoor ontwikkelde perfect bruikbaar om een mammoet te klonen met een celkern uit huidcellen of spiercellen van bevroren mammoetfossielen uit Siberië.







Het plan is als volgt: volgende zomer trekt Iritani naar Siberië om er in de door de opwarming van de aarde steeds sneller smeltende permafrost een mammoet te vinden. Uit een goed monster met zacht weefsel haalt Iritani vervolgens een celkern met de techniek die zijn collega Wakayama ontwikkelde. Die celkern moet vervolgens worden ingebracht in de eicel van een Afrikaanse olifant, die als draagmoeder voor de mammoet zal fungeren.

Volgens Iritani zijn we dan al wel twee jaar verder. De draagtijd van een een olifant is minstens anderhalf jaar na bevruchting, waardoor er dus ten vroegste over een goeie vier à vijf jaar een mammoetje zou kunnen worden geboren.


Business met beenderen in de toendra
Het vinden van een goed, bruikbaar stuk mammoet lijkt niet evident, maar de opwarming van ons klimaat steekt daar een handje toe. De jongste jaren is in de Siberische toendra, meer bepaald in het laaggelegen deel van de Kolyma in de Russische autonome republiek Jakoetië, een heuse industrie ontstaan rond fossielen die worden prijsgegeven door de smeltende permafrost. De Jakoeten, een nomadenvolk dat met rendieren door het land trekt, stuiten er voortdurend op beenderen van uitgestorven dieren en ook steeds vaker op erg goed bewaarde karkassen van ondermeer mammoeten.






Ze krijgen tussen 200 en 4.000 roebel (tussen 5 en 100 euro) per kilo voor beenderen van uitgestorven dieren, naargelang de kwaliteit. Een goed bewaarde en volledige schedel haalt zelfs tot 200.000 roebel (5.000 euro), een bedrag waar een Jakoet normaal twee jaar moet voor werken. Privéverzamelaars hebben al 15.000 euro neergeteld voor één van de enorme slagtanden van een mammoet en klanten, onder wie steeds meer inkopers voor musea in groeilanden in ondermeer Azië, tellen tot 150.000 euro neer voor een volledig skelet.

Twee sneeuwscooters en jaarvoorraad eten voor perfect bewaard mammoetje
De regio is bijzonder moeilijk bereikbaar en geïsoleerd, maar de buit is overvloedig en voor wie zijn weg kent op de toendra liggen "de fossielen voor het oprapen" blijkbaar. Dat geldt ook voor het Jamal-schiereiland, waar de Nenetsen met hun 500.000 rendieren rondtrekken. In mei 2007 stuitte één van de rendierherders er op de overblijfselen van een 40.000 jaar oude baby-mammoet. De herder bewaarde het fossiel van het kalfje een maand buiten aan zijn tent - zolang duurde het voor wetenschappers het konden komen oppikken - en zelfs daarna zag het er onwaarschijnlijk goed bewaard uit (grote foto bij dit artikel). De wetenschappers kochten het mammoetkalfje voor twee sneeuwscooters en een jaarvoorraad eten.


De uitgestorven mammoeten zouden zich ongeveer tussen 2,4 en 5,4 miljoen jaar geleden hebben afgesplitst van de voorouders van de Aziatische olifant, terwijl hun gemeenschappelijke voorouder zich ongeveer tussen 4,2 en 9 miljoen jaar geleden heeft afgesplitst van de gemeenschappelijke voorouder met de Afrikaanse olifant. Niet de mens, maar wel een klimaatsverandering ligt aan de basis van het uitsterven van de mammoet. De geleidelijke opwarming deed de mammoet vanaf 14.000 jaar geleden terugtrekken naar Noord-Siberië, waar die ongeveer 4.000 jaar geleden is uitgestorven.






Het is overigens niet de eerste keer dat een uitgestorven dier zou gekloond worden. In januari 2009 werd een Pyrenese steenbok geboren na een kloonpoging. Het kalfje overleed echter kort na de geboorte aan longproblemen. De wetenschappers gebruikten daarvoor weefsel dat ze uit het oor van het laatste overlevende vrouwtje in 1999 hadden genomen. Ze haalden lichaamscellen uit het weefsel halen en fuseerden die met eicellen van geiten waar de celkern uit verwijderd was. De embryo's die daaruit ontstonden werden ingebracht in gedomesticeerde geiten, die als surrogaatmoeder dienden.

In totaal werden er 285 embryo's ontwikkeld, waarvan er 54 geplaatst bij in totaal twaalf steenbokken en kruisingen tussen steenbokken en gedomesticeerde geiten. Daaruit kwam één succesvolle dracht.


In Australië proberen ze een al sinds 2002 de 75 jaar geleden uitgestorven Tasmaanse tijger te klonen, voorlopig zonder resultaat. Er zijn overigens een pak ethische bezwaren tegen het klonen van uitgestorven dieren.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hond uit benarde situatie gered

Hond uit benarde situatie gered


http://img691.imageshack.us/img691/9593/benardesituatie.jpg


Reddingswerkers hadden ruim een uur nodig om deze onfortuinlijke hond te uit deze benarde situatie. Het dier was in een wel erg smal steegje gesukkeld tussen twee gebouwen in Cathedral City in de staat Californië.


Na zijn redding was de vierjarige Wally - zo doopten de hulpverleners hem - uitgedroogd en erg verzwakt. Nadat het dier een burrito met kaas en bonen had gekregen, voelde het zich al zichtbaar beter.

De hond is nu ondergebracht in een asiel terwijl men op zoek gaat naar zijn eigenaar. Volgens de dierenarts stelt Wally het intussen goed. Men vermoedt dat hij in zijn hachelijke situatie verzeilde terwijl hij een kat of een konijn achterna zat.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Martha & The Vandellas - Dancing in the Streets


Martha & The Vandellas - Dancing in the Streets

Klik op de foto om ze te beluisteren






Martha & The Vandellas, ook wel Martha Reeves & The Vandellas genoemd, was een Amerikaanse band die vooral populair was in de jaren zestig. Ze waren lid van platenlabel en hitmachine Motown. Ze werden in 1995 geïntroduceerd in de Rock & Roll Hall Of Fame.

Rond het einde van 1960 ontmoette toekomstig leadzangeres van één van Motowns grootste hitmakers Martha Reeves één van de twee toekomstige bandleden. Dit was Rosalind Ashford. Deze twee meiden werden uitgenodigd door Gloria Williamson en Annette Beard om bij hun in de groep te komen zingen. Zo ontstonden de Del-Phis. Toen de meiden geen hits produceerden verliet in 1961 Williamson de groep. Het overgebleven drietal veranderde hierna hun naam in The Vells. Nadat ze op zoek waren gegaan naar een nieuw platenlabel werden ze door William "Mickey" Stevenson gevraagd om bij Motown te werken. Daar kreeg Reeves een baantje als secretaresse aangeboden. Toen op een gegeven moment er achtergrondzangeressen nodig waren voor singles voor het platenlabel werd het drietal hiervoor gevraagd. Ze wilden wel meewerken en zo begon hun zangcarrière bij Motown. Ze fungeerden als achtergrondzangeressen bij onder andere Marvin Gaye en Mary Wells. Toen de laatstgenoemde er een keer niet was voor een opname werd het trio gevraagd het nummer "I'll Have To Let Him Go" in te zingen. Toen dit gebeurd was, was Motown er zo blij mee dat ze een professioneel contract als een van de belangrijkste groepen van de maatschappij aangeboden kregen. The Vells accepteerden dit en veranderden hun naam in Martha & The Vandellas. The Vandellas is van twee namen afkomstig. "Van" is de naam van een straat die in de buurt van de straat van Reeves lag. "Della" is afgeleid van Della Reese, Martha's favoriete zangeres.

In 1963 begon het succes voor Martha & The Vandellas. Hun productieteam was het drietal Holland-Dozier-Holland. Het eerste nummer geproduceerd door hun was "Come And Get These Memories". Het haalde nummer 29 op de Amerikaanse Toplijst en nummer 6 op de R&Blijst. Hun volgende hit was "(Love Is Like A) Heatwave". Dit nummer haalde nummer 4 op de Amerikaanse Toplijst en nummer 1 op de R&Blijst. Zo voegden ze zich bij The Marvelettes, Mary Wells en Marvin Gaye als hitsellers. In 1964 verliet Beard de groep, omdat ze zwanger en was en ging trouwen. Ze werd vervangen door Betty Kelley, ex-zangeres van The Velvelettes. Na deze personeelsveranderingen ging de groep wel door met hits maken. Hun grootste hit was "Dancing In The Street" uit datzelfde jaar. Het haalde de nummer 2 positie op de Amerikaanse Toplijst, nummer 4 op die van het Verenigd Koninkrijk en nummer 8 op de R&Blijst. Het nummer is onder andere gecoverd door Mick Jagger en wordt sommigen gezien als het beste nummer ooit geproduceerd door Motown. Dit liedje was overigens geen HDH-productie maar geproduceerd door Mickey Stevenson en eveneens geschreven door hem samen met Marvin Gaye en Ivy Jo Hunter. Na dit grote succes volgden nog hits als "Nowhere To Run", "Jimmy Mack" en "I'm Ready For Love". Echter, rond het eind van de jaren zestig nam de populariteit van girlgroups af en dus ook dat van Martha & The Vandellas.Betty Kelley verliet de groep en werd vervangen door Martha's zus Lois Reeves. De naam van de groep werd toen veranderd in Martha Reeves & The Vandellas. Even later verliet ook Ashford de groep. Zij werd vervangen door Sandra Tilley. Vanaf de jaren 70 maakte de groep zo goed als geen hits meer. In 1973 werd de groep opgeheven en ging Reeves verder met een solocarrière. Deze was echter ook niet zo succesvol als de hitjaren Martha & The Vandellas.




» Reageer (0)
16-01-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Anna Boch 1848 - 1936 was een Belgisch impressionistisch schilder

Anna Boch  1848 - 1936  was een Belgisch impressionistisch schilder

Klik op de foto om een filmpje van haar overige werken te bekijken






Rosalie-Anna Boch (Saint-Vaast, 10 februari 1848 - Elsene, 25 februari 1936) was een Belgisch impressionistisch schilder van landschappen en stillevens. Later in haar leven werd ze door het gebruik van sterke lichteffecten een ware luministe. Haar jongere broer Eugène Boch (1855-1941) was eveneens kunstschilder.

Anna Boch werd geboren als oudste dochter van Victor Boch en Anne-Marie-Lucie Boch in de rijke industriële familie Villeroy & Boch, actief in de faïence en keramische industrie in La Louvière, die ook beiden uitstekende tekenaars waren. Zij was het oudste kind van het gezin. Ze genoot haar opvoeding voor een gedeelte in het internaat in Bergen, later in Keulen.



http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Anna-Boch-2.jpg?t=1295186164



Ze begon al op zeer jonge leeftijd te tekenen en te schilderen. Ze ging vaak met haar broer tekenen in het park van het kasteel in Mariemont. Het gezin ging in de zomer op vakantie naar de Belgische kust. Haar vader heeft haar getekend in 1864 terwijl ze zelf aan het schetsen was op het strand van Blankenberge. In 1865 heeft Anna Boch een aantal tekeningen gemaakt in Heist en Blankenberge waarin ze met grote nauwkeurigheid haar omgeving vastlegde.

Toen haar moeder in 1871 stierf in Zwitserland, ging het gezin wonen in Brussel. Hier maakte Anna kennis met een aantal schilders. Ze kreeg haar eerste schilderlessen van Pierre-Louis Kuhnen (1812-1877) (een schilder gespecialiseerd in het romantisch landschap en leraar aan de academie van Brussel) en, na enige onenigheid omwille van zijn verouderde stijl, vanaf 1874 van Euphrosine Beernaert. Ze werd nadien in 1876 door Isidore Verheyden (en ook door Michel van Alphen) geïnitieerd in het plein-airisme in de omgeving van het Zoniënwoud. Zij bleven gedurende tien jaar samenwerken. Zij schilderde in 1884 Isidore Verheyden in zijn atelier terwijl hij van haar een portret maakte al schilderend op het strand nabij de duinen (privé-collectie). Onder zijn invloed werd haar kleurenpalet lichter en begon ze met krachtiger toetsen te schilderen. Hij wekte bij haar een ware liefde voor de natuur en dit weerspiegelde zich in haar landschappen. Hierdoor wordt Anna Boch gerekend tot de zg. tweede generatie van de School van Tervuren.

Anna Boch, vaak in gezelschap van haar broer Eugène, bezocht in deze jaren (1875-1880), net als Isidore Verheyden, verschillende malen de Limburgse Kempen (Genk).

Anna Boch kreeg later ook lessen van Théodore Baron.

Ze debuteerde op het Salon van Brussel in 1880 en hield haar eerste persoonlijke tentoonstelling in de "Cercle artistique et littéraire" in 1884. Ze toonde een doek op het Salon van Parijs in 1885.




http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Anna-Boch-3.jpg?t=1295186215




Ze sloot zich in 1885 aan, als enig vrouwelijk lid, bij de avant-gardistische kunstkring XX (Vingt/twintig) in Brussel (1883-1893), gesticht door haar neef Octave Maus, waar ze kunstenaars ontmoette als James Ensor, Willy Finch, Guillaume Vogels, Dario de Regoyos, Périclès Pantazis en Jan Toorop.


Het was echter vooral Theo Van Rysselberghe die haar vanaf 1888 in dit midden sterk beïnvloedde. Hij was in de ban van het licht en hij bracht zijn enthousiasme op haar over om dit impressionistisch licht weer te geven op doek. Onder zijn invloed beoefende ze gedurende korte tijd het pointillisme, dat uit Frankrijk kwam overgewaaid. Haar kleurenpalet werd nog helderder en haar penseelstreken krachtiger. In deze impressionistische fase was ze, zoals Van Rysselberghe, uitermate geboeid door de steeds wisselende aspecten van lichtinval en de weerkaatsing op de zee. In 1893 bezocht zij haar vriend Van Rysselberghe in zijn gehuurde villa Duivekot te Knokke en had er geanimeerde gesprekken met andere kunstenaars. Ze schilderde in olieverf of waterwerf de schilderachtige plekjes in de omgeving en ging zelf verder naar Brugge en Walcheren.

Maar uiteindelijk vond ze dat de techniek van het divisionisme haar belemmerde in de vrije en spontane beweging van haar penseelstreken en verliet ze deze kunstrichting. Van Rysselberghe maakte van haar in 1889 een neo-impressionistisch portret (Museum of Fine Arts, Springfield, Massachussetts, USA). Hoewel Anna Boch zich wat op de achtergrond hield in deze kunstkring, was dit toch voor haar een springplank om bekender te worden in België en in het buitenland.
Toen Les XX uit elkaar gingen in 1893, sloot Anna Boch zich aan bij de nieuwe kunstkring "La Libre Esthétique", ook opgericht door Octave Maus. Deze vereniging zou blijven bestaan tot 1914.

Na de eeuwwisseling sloot ze zich ook aan bij de post-impressionistische kunstkring Vie et Lumière (Brussel 1904-1914) waar ze in contact kwam met Emile Claus, Adrien-Joseph Heymans en er opnieuw enkele van haar vrienden van Les XX ontmoette, zoals James Ensor. Rond die tijd had ze haar zeer persoonlijke stijl gevonden. Ze combineerde een realistische weergave met lichte penseelstreken, waardoor haar doeken neigen naar het impressionisme.




http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Anna_boch-5.jpg?t=1295186283



Zij ging in 1886 in de Guldenvlieslaan 78 te Sint-Gillis wonen in een ruime woning, die spoedig zou dienen als ontmoetingsplaats van alle grote namen en jong talent uit de kunstwereld. In 1905 installeerde zij zich in haar pasgebouwde woning in de Abdijstraat te Elsene. Zij had hier als overbuur Constantin Meunier.

Dank zij de invloed van Van Rysselberghe kan zij in 1891 en 1892 deelnamen aan de "Salon des Indépendants" te Parijs

Rond de eeuwwisseling gaat ze regelmatig op reis naar Nederland, Italië, het zuiden van Frankrijk, Spanje en Marokko. Zij ontdekte in deze landen nieuwe horizonten en vooral het licht dat zo verschillend was van het licht in eigen land. Bij deze reizen werd ze dikwijls vergezeld door haar broer, de kunstschilder Eugène Boch (1855-1941). In september en oktober 1906 reisde ze samen van Théo van Rysselberghe naar het Nederlandse Veere, waar zij verschillende gezichten op de stad schilderde. Anna Boch toonde haar werken in 1907 in een retrospectieve in de "Cercle artistique" van Brussel en, in het jaar daarop, in de Galerie Druet in Parijs.

Zij was in 1911 één der medestichters van Galerie Lyceum, een Brusselse vereniging van vrouwelijke beeldende kunstenaars. Zij was er met enkele doeken vertegenwoordigd op de openingstentoonstelling. In hetzelfde jaar werd zij verkozen tot voorzitster van de jury van de "Salon d'Art Moderne" in Charleroi


Haar later leven werd haar meest vruchtbare fase. Na de Eerste Wereldoorlog veranderde haar techniek. Ze evolueerde nu meer in de avant-gardistische richting. Door gebruik van krachtiger, meer gecontrasteerde kleuren ging ze in de richting van het fauvisme, zonder echter tot deze kortstondige beweging te behoren.

Vanaf 1923 ging haar gezondheid achteruit en moest zij voortaan zich beperken tot werk in haar atelier. Maar ze bleef deelnemen aan allerhande tentoonstellingen. Haar laatste deelname was in de "Petite Galerie ", in de Louisalaan in Brussel in 1934. Op het einde van haar leven kon zij nog uitsluitend in haar atelier werken. Hierdoor moest zij zich beperken tot portretten en stillevens met bloemen.

Als geëngageerd kunstenares was ze zeer bijdetijds op het gebied van de schilderkunst, de decoratie en de muziek. Ze kwam ze in contact met de meeste grote namen uit de kunstwereld van die tijd. Haar art nouveau-woning, versierd door Victor Horta en Maurice Denis, in de Abdijstraat (afgebroken) groeit uit tot een ontmoetingscentrum voor de intelligentsia van die tijd. Ze organiseerde er privé-concerten met o.a. Eugène Ysaïe. Ze was trouwens zelf een goede muzikante : ze speelde piano, orgel en viool. Als ware mecenas bouwde ze een verzameling schilderijen op van haar kunstvrienden, met werk van onder meer James Ensor, Paul Gauguin en Paul Signac. Ze was de enige die ooit van Vincent van Gogh tijdens zijn leven een kunstwerk heeft gekocht, namelijk
De Rode Wijngaard (La vigne rouge) in 1890.




http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Anna_Boch_in_Atelier.jpg?t=1295186347




Ze was eveneens een groot verzamelaar van kunstwerken. Na haar dood telde men in haar bezit 212 eigen werken en 219 schilderijen van Belgische en buitenlandse schilders die hadden geëxposeerd bij les XX. Een aantal schilderijen en beeldhouwwerken werden verkocht ten voordele van de armen (zoals voorzien in haar testament). Ze legateerde een belangrijk gedeelte van haar collectie aan het Museum voor Schone Kunsten van Brussel, onder meer werk van James Ensor (geschonken tijdens haar leven), Cignac, Seurat, Paul Gauguin.

In haar werken gaat haar voorkeur uit naar landschappen, stillevens met bloemen, zonnige stranden, de Belgische kust en duinen, de kusten van Bretanje en Nederland. Zij schilderde in een periode dat er veel veranderingen in de schilderkunst doorgevoerd werden. Toch bleef ze bij lange tijd haar tamelijk klassieke eigen stijl.


Werk van haar vindt men in de musea van Bergen ('Mons'), Brussel, Charleroi, Doornik, Elsene, Gent, La Louvière, Oostende, Verviers en Springfield (Massachusets, VSA).


Retrospectieves werden georganiseerd in het Saarland-Museum in Saarbrücken (1971), het Musée Pissarro in Pontoise (1994) en in het Musée de Mariemont (2000).


Vincent van Gogh



http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Vincent_van_Gogh_.jpg?t=1295186953
De Rode Wijngaard van Vincent van Gogh


Het schilderij De Rode Wijngaard gemaakt in november 1885 in Arles is het enige werk van Vincent van Gogh dat tijdens zijn leven in 1890 door zijn broer Theo van Gogh voor 400 franse francs aan Anna Boch werd verkocht.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oorzaken van migraine

Oorzaken van migraine

Kon mijn hoofd er maar af


http://img823.imageshack.us/img823/5522/hoofdpijnl.jpg



Plotseling opkomende hevige hoofdpijn, vaak aan één kant van je hoofd. Grote kans dat je dan met migraine te maken hebt. Hieronder lees je meer over de oorzaken van migraine.

Migraine is een ernstige hoofdpijn die in aanvallen komt, de aandoening verloopt in fases. Soms zie je voor je een aanval schitteringen, flitsen of golvende beelden.

Aan één kant
De hoofdpijn komt plotseling op en zit meestal aan één kant van je hoofd. De pijn is geregeld bonzend of kloppend en gaat vaak gepaard met misselijkheid en overgeven.

Fel licht en hard geluid verdraag je slecht. Soms heb je tijdelijk een doof gevoel of minder kracht aan één kant van je lichaam. Een totale aanval kan 4 tot 72 uur duren, maar is meestal binnen één dag over.

Erfelijkheid en omgeving
Het is duidelijk dat migraine een uiterst vervelende aandoening is. Maar hoe ontstaat migraine eigenlijk? Wat zijn de oorzaken precies? Hierover is nog veel onduidelijkheid. Wel speelt erfelijkheid dikwijls een rol. Migraine kan via je vader en via je moeder geërfd worden.

Maar als zo vaak is de aandoening een combinatie van erfelijkheid en omgevingsfactoren. En van die omgevingsfactoren, die prikkels dus, zijn er nogal wat. Hieronder sommen we een aantal mogelijke voor je op:

    * Hormonen. Sommige vrouwen krijgen steeds migraine rond de menstruatie (menstruele migraine). Bij gebruik van de anticonceptiepil kan de migraine verergeren of juist verminderen. En tijdens de zwangerschap en na de overgang kunnen de klachten verminderen.
    * Veranderd slaappatroon. Wie meer of juist minder dan gemiddeld slaapt, kan last krijgen van migraine. Uitslapen, maar ook een nachtdienst kan zo aanleiding geven tot de aandoening.
    *  Te veel inspanning. Meer lichaamsbeweging dan gebruikelijk kan migraine uitlokken.
    * Weersveranderingen.
    * Voeding. Te weinig drinken en het uitstellen van de maaltijd kunnen migraine veroorzaken. Ook voedingsmiddelen kunnen dat, zoals koffie, chocolade of kaas, en stoffen in voedingsmiddelen, zoals smaakversterkers (in Chinese gerechten en kant-en-klaar maaltijden), sulfiet (in wijn), nitraat (in bleekselderij, andijvie, spinazie, sla, venkel, koolrabi, spitskool, chinese kool en rode bieten) en aspartaam (kunstmatige zoetstof).
    * En zo worden er nog verschillende andere prikkels genoemd, zoals harde geluiden, fel licht, sigarettenrook of hoogteveranderingen (in de bergen of in het vliegtuig door de lagere luchtdruk).

Factoren die vooral bij kinderen een aanval kunnen uitlokken zijn:

    * Scherp licht of flikkerend licht van bijvoorbeeld discolampen of de televisie.
    * Ingespannen huiswerk maken.
    * Conflictsituaties, stress.
    * Lichamelijke inspanning.
    * Het overslaan of uitstellen van maaltijden.

Hoofdpijndagboek
Je ziet dat het een enorme waslijst is aan factoren die aanleiding kunnen geven tot migraine. Het verschilt vaak van persoon tot persoon wat de precieze veroorzaker of 'trigger' is om een migraineaanval te krijgen.

Omdat migraine vanzelf en binnen afzienbare tijd weer overgaat, is extra onderzoek bij migraine zelden nodig. Wie vaak migraineaanvallen heeft, doet er goed aan een hoofdpijndagboek bij te houden. Zo kan worden onderzocht welke mogelijk vermijdbare factoren aanleiding geven tot jouw migraine.

Daarnaast blijkt vaak dat iemand met migraine ook perioden met spanningshoofdpijn heeft. Spanningshoofdpijn gaat niet gepaard met misselijkheid en verergert niet door inspanning. Het is belangrijk om verschil te maken tussen migraine en spanningshoofdpijn, omdat er andere medicijnen voor gebruikt worden.

Soms blijkt dat te veel gebruik van pijnstillers of migrainemiddelen de hoofdpijn verergert in plaats van vermindert. De behandeling moet dan worden aangepast. (br.gezondheidsnet)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Overstromingen Australië doden vele kangoeroes en koala's

Overstromingen Australië doden vele kangoeroes en koala's


Deze koala had geluk: hij kon gered worden uit de overstromingen en ondergebracht worden in een reservaat © afp


De overstroming in de Australische staat Queensland heeft veel kangoeroes, wombats en koala's het leven gekost. De komende maanden zullen er nog veel sterven door parasieten en voedselgebrek, stelde natuurexpert Robert Johnson vandaag.

De hoge waterstand heeft de koala's uit hun bomen gespoeld, waarna ze verdronken. Kangoeroes waren omsingeld door het water en stierven een hongerdood. Natte kangoeroes kunnen niet meer normaal springen en krijgen gezwollen ledematen. Het vieze bruine water heeft ook de eieren weggespoeld van schildpadden aan de kust van Queensland.

De Wildlife Information, Rescue and Education Service (WIRES) zei dat ook veel babyvogels uit hun nesten zijn weggedreven. In Queensland, een gebied zo groot als Duitsland en Frankrijk samen, was het net zomer toen het gebied onderstroomde.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Flip Kowlier - In een boek geplakt

Flip Kowlier - In een boek geplakt

Klik op de foto om hem te beluisteren






Flip Kowlier, geboren als Filip Cauwelier (Izegem, 1976) is een Vlaamse singer-songwriter die zingt in het West-Vlaams (het dialect van West-Vlaanderen).

Naast zijn solocarrière is Kowlier ook één van de frontmannen van de West-Vlaamse hiphop-groep 't Hof van Commerce en bassist in de groep My Velma. Hij heeft tevens de cd van Idool-finalist Brahim geproduceerd en diens teksten geschreven.

Hij is succesvol in zowel België als Nederland en stond al meermaals op diverse festivals (waaronder Marktrock Leuven en Rock Werchter). Zijn eerste grote optreden was in de Ancienne Belgique in 2001, in het voorprogramma van Laïs.

Daarnaast heeft Flip Kowlier ook twee boeken geschreven: 'Conflicten over etensresten' en 'Over kabouters'. Twee kinderboeken in samenwerking met Frow, die ook het artwork van zijn eerste cd verzorgde.

Ook werkte hij, samen met Michael Franti en Gabriel Rios, mee aan What's this, de benefietsingle voor de Studio Brussel-actie Music for Life.

Op donderdag 19 januari 2006 werd hij gehuldigd als Ereburger van Stad Izegem. Op 2 februari 2009 werd hij de laureaat van de Vlaamse Cultuurprijs voor Muziek.




» Reageer (0)
15-01-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wikipedia bestaat tien jaar

Wikipedia bestaat tien jaar


http://img524.imageshack.us/img524/8459/wikipedian.jpg



Het is zaterdag exact tien jaar geleden dat een aantal vrijwilligers aan een voor iedereen bewerkbare encyclopedie op het internet begon. Oprichters Jimmy Wales en Larry Sanger konden niet voorspellen dat Wikipedia een van de drukst bezochte websites ter wereld zou zijn.

De verjaardag wordt wereldwijd gevierd. In Vlaanderen vindt onder meer een drink in Gent plaats.

Op 15 januari 2001 werden de eerste artikels op de website van Wikipedia geplaatst. Een half jaar later volgde een Nederlandse versie. Wikipedia groeide snel uit tot een gratis internetencyclopedie. Surfers kunnen zelf artikels toevoegen of bewerken. Wikipedia zou volgens Nature bijna net zo correct zijn als de Encyclopedia Britannica. Vaak is de informatie zelfs meer up-to-date en uitgebreider.

Wikipedia is inmiddels een van de tien meest bezochte websites ter wereld. Iedere maand bezoeken meer dan 400 miljoen mensen de website. De website wordt beheerd door de Wikimedia Foundation Inc. Oprichter Jimmy Wales roept lezers op om geld te doneren om het voortbestaan van de Amerikaanse non-profit-organisatie en de website te garanderen. (br.gva)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zon komt twee dagen te vroeg op in Groenland

Zon komt twee dagen te vroeg op in Groenland




De zon is in Groenland twee dagen te vroeg opgekomen. De zonsopgang tekent het einde van een anderhalve maand zonder zonlicht tijdens de winter. Wetenschappers vrezen dat dit een signaal is dat het ijs sneller smelt dan verwacht.

In de stad Ilulissat eindigt de donkere winterperiode als de zon even boven de horizon verschijnt. Voor het eerst is de zon er twee dagen te vroeg opgekomen. Wetenschappers staan voor een raadsel, al vermoeden ze dat de ijskappen in de omgeving lager zijn en de zon zo sneller toegang vindt tot de stad.

Als het ijs zakt, dan zakt ook de horizon. Daardoor ontstaat de illusie dat de zon vroeger opkomt. Dat is uiteraard niet het geval. Volgens een rapport zou de temperatuur in Groenland vorig jaar drie graden boven het gemiddelde gestegen zijn.



» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!