Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




07-04-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wetenschappers vinden superbacterie-gen terug in water New Delhi

Wetenschappers vinden superbacterie-gen terug in water New Delhi




In de watervoorraden en op de straten van New Delhi werd een superbacterie aangetroffen die resistent is tegen zowat alle gekende antibiotica. Dat staat te lezen in een wetenschappelijke studie.

Het onderzoek aan de Universiteit van Cardiff toonde aan dat de resistente 'New Delhi metallo-beta-lactamase' (NDM 1) zich ook ophield in de omgeving van de stad. Wetenschappers riepen op tot verder onderzoek in steden in India, Pakistan en Bangladesh om de verspreiding van de dodelijke bacterie te kunnen bestuderen.
 
Bedreiging voor volksgezondheid
"Deze studie toont aan dat internationaal toezicht op resistentie noodzakelijk is", stond er in het blad Lancet's Infectious Diseases. "De bacterie kan een bedreiging vormen voor de volksgezondheid aangezien de moderne geneeskunde de middelen niet heeft om een dergelijke weerstand te bestrijden". Wetenschappers in Cardiff ontdekten het NDM-1 gen vorig jaar bij patiënten die gehospitaliseerd waren in India. "De bacterie waart niet rond in de ziekenhuizen maar is wel terug te vinden in het drinkbaar en stilstaand water in de omgeving van New Delhi", zei één van de onderzoekers, Mark Toleman.
 
Huidige antibiotica onmachtig
De superbacterie werd aangetroffen in water dat bestemd was voor drinken, wassen en voedselbereiding maar ook in zwembaden en plaatsen waar kinderen spelen. Wat de wetenschappers het meest verontrust is dat het NDM-1 gen zich verspreid had naar 11 nieuwe soorten bacteriën, waaronder degenen die cholera en dysenterie veroorzaken. Mensen die drager zijn van het gen en besmet raken met deze ziekten zullen met de huidige antibiotica niet kunnen geholpen worden, volgens het rapport. (br.hln - foto ap)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Elke dag veranderen 1.500 Vlaamse gezinnen van energieleverancier


Elke dag veranderen 1.500 Vlaamse gezinnen van energieleverancier


http://img203.imageshack.us/img203/1601/stopcontacten.jpg


Elke dag veranderen 1.500 Vlaamse gezinnen van energieleverancier, blijkt uit cijfers van de Vlaamse energiewaakhond VREG. Het gaat om cijfers van de eerste twee maanden van dit jaar, schrijven de Concentrakranten.

In januari en februari stapten al 64.000 Vlaamse gezinnen over naar een andere elektriciteits- of gasleverancier, 31 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. 2010 was al een recordjaar, maar in 2011 lijkt dat record nog veel scherper te zullen worden gesteld.
 
Volgens VREG-voorzitter André Pictoel is dit het bewijs dat de vrijmaking van de energiemarkt nu pas echt goed op gang komt en dat de Vlamingen de voorbije maanden door alle berichten over duurdere energiefacturen wakker geschud zijn en op zoek gaan naar goedkopere alternatieven.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koffiedrinken zit in de genen

Koffiedrinken zit in de genen



Het verlangen naar koffie zit mensen in de genen. Amerikaanse wetenschappers hebben twee 'koffiegenen' ontdekt die het cafeïnegevoel van mensen beïnvloeden.

De onderzoekers hebben het DNA van 47.000 Amerikanen onderzocht. Ze vergeleken dat met hun cafeïnegebruik via koffie, thee, cola en andere voedingsmiddelen.

Deelnemers met een bepaalde genvariant consumeerden gemiddeld 40 milligram meer cafeïne per dag dan mensen met een genvariant voor een laag cafeïnegebruik. Een hoeveelheid van 40 milligram komt overeen met een glas cola of een bodempje koffie.

Cafeïne wordt in verband gebracht met een reeks gezondheidseffecten. Het beïnvloedt de slaap, de prestaties en de stemming. Het onderzoek door het nationale kankerinstituut met de universiteiten van Harvard en North Carolina is gepubliceerd in het vakblad PLoS Genetics.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hevige regenval leidt tot goudkoorts in Australië

Hevige regenval leidt tot goudkoorts in Australië



In de Australische deelstaat Victoria heeft de recente overvloedige regenval een nieuwe kleine goudkoorts veroorzaakt. Het regenwater heeft immers een laag aarde weggespoeld, waardoor glimmende klompjes aan de oppervlakte komen piepen.


David Watters, die de winkel Gold World uitbaat in Bendigo, zegt dat de hevige regenval hem 15 procent meer klandizie oplevert. Hij verkoopt de meest geavanceerde metaaldetectors voor omgerekend 4.750 euro, en verhuurt ze voor 62 tot 91 euro per dag. Hij biedt ook opleidingen van drie uur aan voor 124 euro.


Aangezien het meeste goud dat tevoorschijn kwam door de overstromingen in waterlopen ligt, is de traditionele manier met de goudpan en goudsluizen ook terug populair. Een pan kost 15 euro, een draagbare riviersluis 170 tot 508 euro .


Watters krijgt ook geregeld gelukzoekers over de vloer die komen pronken met hun vondst. "We hadden een kerel die een metaaldetector bij ons kocht en 2.500 dollar (1.816 euro) verdiende op zijn eerste dag. Hij vond bijna twee ounces (56 gram)," zegt Watters in de Herald Sun. "Een andere klant vond op een dag 25 kleine klompjes met een waarde van 1.000 dollar (726 euro). Dat was ergens in de goudvelden in centraal Victoria, maar ze zeggen je nooit waar precies."


Watters vertelt dat 80 procent van de grootste goudklompen ter wereld (groter dan 500 ounces of 14,2 kg) werden gevonden in centraal Victoria. "En het is waarschijnlijk dat er nog meer grote jongens liggen", meent hij. "Je moet gewoon weten waar je moet zoeken", verduidelijkt goudzoeker Peter Wortington.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jonge panda mag langer in Thailand blijven

Jonge panda mag langer in Thailand blijven


Linping stapt voorbij haar moeder Linhui. © afp


De jonge reuzenpanda Linping mag twee jaar langer in Thailand blijven. Het dier is eigendom van China en zou in mei naar dat land terugkeren.

De voorzitter van het Chinese parlement, Wu Bangguo, heeft de Thaise prinses Maha Chakri Sirindhorn, op bezoek in Peking, toegezegd dat de bijna twee jaar oude Linping nog twee jaar in Thailand mag blijven.

Linping (Chinees voor 'woud van ijs') is de eerste reuzenpanda die in Thailand is geboren. Zij kwam ter wereld nadat haar moeder Linhui ('mooi woud') jaren kunstmatig was geïnsemineerd. Ook waren talloze pogingen vastgelopen om haar ouders met elkaar te laten paren.

Het dier is een nationale beroemdheid geworden. Elke verrichting van de reuzenpanda is te volgen op de 24-uurszender Panda Channel. Aan een wedstrijd om haar een naam te geven deden miljoenen Thai mee.  (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stress schaadt geheugen senioren

Stress schaadt geheugen senioren



Ben je vaak vergeetachtig en loop je al een tijdje op de tippen van je tenen? Wetenschappers zeggen nu dat ze ontdekt hebben hoe stress geheugenverlies op latere leeftijd in de hand werkt.


Onderzoekers van de universiteit van Edinburgh ontdekten dat twee receptoren (dat zijn de uiteindes van zenuwcellen die signalen opvangen en herkennen) in de hersenen van oudere mensen reageren op cortisol, een stresshormoon dat gelinkt wordt aan geheugenverlies.


Zij zagen hoe een receptor in werking trad van zodra er lage cortisolgehaltes aanwezig waren. Wanneer het niveau van het hormoon stijgt en de tweede receptor geactiveerd wordt, blokkeert het geheugen haast onmiddellijk. Hierdoor gaat het herinneringsvermogen pijlsnel achteruit.


De studie zou kunnen verklaren waarom mensen die al een tijdje last hebben van stress vaak vergeetachtig zijn en zich sommige gebeurtenissen nog maar moeilijk kunnen herinneren.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Op zoek naar een partner? Ga bij een orkest

Op zoek naar een partner? Ga bij een orkest


http://img691.imageshack.us/img691/8803/pianometroos.jpg


Een orkest lijkt een prima plaats om verliefd te worden, althans in de Amerikaanse staat Virginia. Het Virginia Symfonieorkest (VSO) uit Norfolk, 220 kilometer ten zuidoosten van Washington, telt maar liefst 18 leden die getrouwd zijn met een ander orkestlid. Onder de 48 musici zijn negen echtparen, meldt The Washington Post.

De krant vermoedt met een record te maken te hebben. Het Nationaal Filharmonisch Orkest telt bijvoorbeeld maar drie echtparen onder de 65 orkestleden. Het Nationaal Symfonieorkest en het Baltimore Symfonieorkest tellen elk vijf paren en hebben twee keer zo veel muzikanten als het VSO.

De eerste fluitist in Norfolk is bijvoorbeeld getrouwd met de eerste slagwerker en een klarinettiste met een trompettist. Maar er zijn nog meer paren wanneer invallers worden meegerekend. Zo is de muzikaal directrice getrouwd met een klarinetspeler die invaller is. De concertmeester heeft dan weer zijn assistent tot vrouw genomen, en de dirigent trouwt in juni met een celliste die invalt voor het VSO.



» Reageer (0)
06-04-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In geval van pijn: mediteren werkt

In geval van pijn: mediteren werkt



Geraak je maar niet verlost van helse pijnen? Ga dan eventjes mediteren. Mensen zouden na een meditatiesessie minder pijn voelen. Dat stelde een team van Amerikaanse wetenschappers vast. Zij zeggen dat mediteren zelfs een betere pijnstiller is dan morfine.


De studie wijst uit dat pijn verdwijnt na een meditatiesessie van ongeveer 80 minuten. 15 proefpersonen zonder enige ervaring met mediteren werden tijdens een korte introductieles klaargestoomd om de juiste ademhalingstechnieken onder de knie te krijgen.


Voor en na de sessie die 20 minuten duurde, drukten de wetenschappers een hitte-element (met een temperatuur van 48 graden Celsius) tegen de kuiten van de proefpersonen. Uit dat experiment blijkt dat de deelnemers deze pijnprikkel minder onplezierig en intens ervaren dan voor de meditatieles. Zij zouden zelfs minder pijn voelen dan bij het gebruik van pijnstillers.


Om het experiment kracht bij te zetten werden er verschillende hersenscans uitgevoerd. Ook op de scans was het effect van de meditatie duidelijk te zien. Na het mediteren zagen de onderzoekers een verminderde activiteit in de hersendelen die pijn registreren. De delen van het brein die actief zijn bij verwerking van emoties en concentratie, lichtten daarentegen wel goed op.


"Na een meditatiesessie ervaren we pijnprikkels 57 procent minder als onprettig en zijn ze 40 procent minder intens. Meditatie doet het zelfs beter dan pijnstillers zoals morfine want die verminderen de pijn met maar 25 procent." zegt onderzoeker Fadel Zeidan.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wetenschappers kweken oog in lab

Wetenschappers kweken oog in lab


http://img641.imageshack.us/img641/9938/oogp.jpg


Wetenschappers in Japan hebben voor het eerst een oog gekweekt uit stamcellen. Dat berichtte het Britse wetenschappelijke blad Nature vandaag.

Uit onderzoek, geleid door de Japanse wetenschapper Yoshiki Sasai, werd duidelijk dat men nu ook complexe organen kan maken van stamcellen. Deze cellen hebben vaker centraal gestaan in onderzoeken, omdat zij zich kunnen omvormen tot elke soort cel.

Voorheen werden huidweefsel, oren en harten die uit één type cel bestaan gekweekt uit de stamcellen. Maar nog nooit eerder kon een orgaan dat uit verschillende soorten cellen bestaat, worden nagemaakt. Tot voor kort werd gedacht dat hiervoor een zeer complexe en onmogelijke handeling nodig was.

Het oogonderzoek kan van grote betekenis zijn voor mensen met een beschadigd netvlies. Dat kan wellicht in de toekomst worden vervangen door een gekweekt exemplaar.

In dit experiment ging het om het oog van een muis. Volgens critici is het nog een hele stap naar het kweken van een mensenoog, maar Sasai is ervan overtuigd binnenkort de eerste mensenogen te kunnen presenteren.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eikenprocessierups verspreidt zich over hele provincie Antwerpen

Eikenprocessierups verspreidt zich over hele provincie Antwerpen


http://img218.imageshack.us/img218/8572/eikenprocessierups.jpg


Het merendeel van de gemeenten in de provincie Antwerpen kampt met grote hinder van de eikenprocessierups. In het verleden bleef de hinder beperkt tot het noorden van Antwerpen, maar in 2010 was hij verspreid over de hele provincie. Dat maakte het departement Leefmilieu van de provincie vandaag bekend, nu de rupsen weer uit hun eitjes zijn gekomen.

De provincie peilt sinds 1999 bij de gemeenten naar het aantal locaties met eikenprocessierupsen en de hinder die men ondervindt. Van de 70 gemeenten reageerden er vorig jaar 56 op de jaarlijkse enquête. Slechts twee gemeenten kregen geen meldingen binnen over hinder van eikenprocessierupsen.

Verspreiding

Over een langere periode blijkt uit de enquêtes dat de hinder tot 2003 beperkt was tot het noorden van de regio noorderkempen en Antwerpen en sinds 2008 verspreid is over de hele provincie. Het departement Leefmilieu wijst erop dat de rupsen momenteel nog geen irriterende brandharen hebben (die brandwonden op de huid en schade aan de ogen en luchtwegen veroorzaken) en dat er dus nog geen gevaar is voor de  volksgezondheid. Ook hebben de eiken vandaag minder dan 5 procent bladvorming en heeft het nog geen zin bladbespuitingen uit te voeren. (br.hln)
 




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brusselse slechtvalken te volgen op televisiescherm

Brusselse slechtvalken te volgen op televisiescherm


http://img820.imageshack.us/img820/1998/slechtvalken.jpg



In een van de torens van de Brusselse Sint-Michiels- en Sint-Goedelekathedraal zit voor het achtste jaar op rij een koppel slechtvalken te broeden. Ornithologen van het het Museum voor Natuurwetenschappen hebben vlakbij de kathedraal een observatiepost opgesteld, die toelaat het spektakel vanaf morgen van op de begane grond te volgen.

De "valkenobservatiepost" staat van 7 april tot 7 juni opgesteld aan het plein voor de kathedraal. Daar kan via twee televisieschermen het broeden, het uitkomen van de eieren en het leven op het valkennest gevolgd worden. Ornithologen geven er telkens van dinsdag tot en met zondag meer uitleg.

Het is al het zevende opeenvolgende jaar dat het Museum voor Natuurwetenschappen de observatiepost opstelt. Vorig jaar kwamen er 20.000 kijklustigen de valken observeren. De beelden kunnen ook bekeken worden op www.slechtvalken.be.

Het verblijf van de slechtvalken in het centrum van Brussel is vooral opvallend omdat de soort in het begin van de jaren zeventig volledig uit België was verdwenen. "Dat was vooral het gevolg van de jacht en het gebruik van pesticiden", legt ornitholoog Didier Vangeluwe uit. "Maar sinds de jaren negentig is de soort aan een comeback bezig. Momenteel tellen we 85 nesten in ons land."

Dat de vogels een kathedraal uitkozen als thuisbasis, is volgens Didier Vangeluwe geen toeval. "De slechtvalk bouwde oorspronkelijk nesten op natuurrotsen, kathedralen vormen daar een soort van kunstmatige variant op. Bovendien is het dier goed aangepast aan het leven in de stad."

Het uitbreken van de vier eitjes van de slechtvalken wordt verwacht op 12 april.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koe Luna denkt dat ze springpaard is

Koe Luna denkt dat ze springpaard is

Klik op de foto om het filmpje te bekijken





In het Duitse Laufen heeft een tiener een koe aangeleerd over horden te springen. De nu 15-jarige Regina Mayer kreeg geen paard van haar ouders, en besloot dan maar een rund af te richten.


Het kostte de boerendochter enige moeite, maar koe Luna begrijpt nu prima de woorden 'ga', 'sta' en 'gallop'. Niet alleen maakt het duo lange ritten op de buiten, Luna springt ook over horden gemaakt van bierbakken en beschilderde palen.


"Ze denkt dat ze een paard is," is de simpele uitleg van Regina. Ze begon Luna af te richten vanaf haar geboorte, zo'n twee jaar geleden. De koe geraakte zo gewend aan menselijk contact, en uiteindelijk aan een zadel en stijgbeugels.



© ap



Volgens Anne Wiltafsky, die koeien africht in het Zwitserse Zürich, was rijden op koeien in het verleden heel gewoon. "De jonge dieren kunnen heel goed springen, " zegt ze in de Daily Mail.(br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bern schaft doodstraf voor honden af

Bern schaft doodstraf voor honden af


http://img546.imageshack.us/img546/618/honden.jpg


Het Zwitserse kanton Bern heeft de doodstraf voor honden afgeschaft. Die kon opgelegd worden wanneer baasjes geen belasting betalen voor hun hond, meldt het Zwitserse persbureau SDA.

De bepaling stamt uit 1903. Tot ontsteltenis van dierenvrienden dreigde het dorp Reconvilier vorig jaar nog de bepaling toe te passen op de huisdieren van een aantal niet-betalende hondenbezitters in de 2.200 inwoners tellende gemeente.

Volgens het Centraal-Zwitserse kanton is de bepaling niet meer van deze tijd, omdat hondenbelasting kan worden geïnd via incasso.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gladys is met haar 92 lentes de oudste marathonloopster

Gladys is met haar 92 lentes de oudste marathonloopster





De mensen van Guinness World Records hebben de 92-jarige Gladys Burrill uitgeroepen tot de oudste vrouw die ooit een marathon uitgelopen heeft. De krasse dame realiseerde haar exploot op de marathon van Honolulu op 12 december van vorig jaar.

9 uur en 53 minuten
Gladys 'The Gladyator' Burrill deed 9 uur en 53 minuten over de ruim 42 kilometer. De dame liep haar eerste marathon toen ze 86 jaar was. Ze heeft intussen zeven keer meegedaan aan de loop in haar woonplaats Honolulu. Tweemaal haalde ze de finish niet. Ze heeft zich al ingeschreven voor de volgende editie, maar is nog niet zeker of ze daadwerkelijk zal meelopen.

Haar geheim? "Positief denken en voor de rest: lopen". De bejaarde atlete werd inmiddels ook gehuldigd in het parlement van Hawaï. (br.hln - foto ap)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slecht geluimd? Ga terug naar bed

Slecht geluimd? Ga terug naar bed



'Hij of zij is met het slechte been uit bed gestapt', lijkt enige grond van waarheid te bevatten. Amerikaanse onderzoekers achterhaalden dat een slecht humeur je hele dag om zeep kan helpen.

Bij het onderzoek werd het ochtendhumeur van een groot aantal werknemers in kaart gebracht en hun invloed op de rest van hun dag.

Negatieve spiraal
"Je humeur beïnvloedt je inspanningen en de manier waarop je het werk grondig zal afhandelen", vertelt onderzoeker Steffanie Wilk van de Ohio State University. "Door 's ochtends al slecht geluimd te starten, komen we terecht in een negatieve spiraal. Dat maakt dat ons humeur tijdens het verloop van de dag alleen maar zal verslechteren. Voor bedrijven is het dan ook belangrijk dat ze hun werknemers helpen om goedgeluimd aan de dag te beginnen".



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Léonard krijgt vier taarten in het gezicht

Léonard krijgt vier taarten in het gezicht


http://img688.imageshack.us/img688/4439/leonardz.jpg

Aartsbisschop André-Joseph Léonard heeft vanavond maar liefst vier taarten in het gezicht gekregen terwijl hij deelnam aan een conferentie georganiseerd door studenten in Louvain-la-Neuve, meldt RTBF Radio.

Mgr. Léonard kreeg ondanks de aanwezigheid van veiligheidsdiensten vier taarten in het gezicht, eentje bij aankomst en drie tijdens de conferentie.

"Hij verdient het, voor alle homoseksuelen die het niet durven te zeggen aan hun ouders, voor alle jonge meisjes die abortus willen plegen", verklaarde een van de taartengooiers. Hij voegde eraan toe dat de aartbisschop "op elk moment" opnieuw het doelwit kan zijn van een taartenworp.
 
De aartsbisschop van Mechelen-Brussel was eerder al het slachtoffer van een taartenaanslag tijdens een gebedsdienst op Allerheiligen in de kathedraal van Brussel



» Reageer (0)
05-04-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Even de slangenkuil schoonmaken

Even de slangenkuil schoonmaken 

Klik op de foto om het filmpje te bekijken






Je moet het maar durven. Alsof het geen uiterst giftige slangen maar slechts speelgoedjes betreft, maakt deze man een cobraverblijf schoon.

Niet gehinderd door de hoop slapende slangen begint hij aan de klus en werpt de reptielen één voor één in een hoek: ze moeten wijken zodat hij bij de uitwerpselen, het afgeworpen vel en de eieren van de beesten kan.

De gewekte slangen kijken hun baasje intussen vuil aan vanuit de andere hoek van de kuil. De verzorger trekt zich er echter niets van aan en werkt stoïcijns door, ook wanneer een van de cobra's naar hem uitvalt.

De beet van een cobra is uiterst giftig en een slechte of te late behandeling kan de dood tot gevolg hebben. (br.vandaag.be)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groene thee is goed voor de lijn

Groene thee is goed voor de lijn



Elke dag twee tot drie koppen groene thee drinken is goed voor de lijn. Door het dagelijks drinken van de thee vallen mensen zonder iets extra's te doen gemiddeld 1,3 kilo af in vier tot twaalf weken. De drank zorgt er ook voor dat mensen die al afgevallen zijn, niet zo snel opnieuw aankomen.

Onder lijners had groene thee al een positief imago, maar het gunstige effect is nu voor het eerst door biomedicus Rick Hursel van de Universiteit Maastricht wetenschappelijk vastgesteld.

Hursel promoveert op 15 april op een analyse van lijnen met behulp van natuurlijke ingrediënten. Volgens Hursel is ook het eiwitdieet, zoals het bekende van Dr. Frank, effectief. Het volgen van een eiwitdieet in combinatie met groene thee drinken leidt echter niet tot extra veel gewichtsverlies, aldus de promovendus. Goed slapen helpt weer wel.

Catechine en cafeïne
De combinatie van twee stofjes in de thee, catechine en cafeïne, veroorzaakt het stimulerende effect op de vetverbranding, aldus Hursel. Cafeïne zit ook in koffie, maar veel koffiedrinken heeft niet hetzelfde effect op de lijn, omdat koffie geen catechine bevat. Veel eiwit eten is wel positief, omdat eiwit moeilijk door het lichaam wordt afgebroken en tegelijk snel een verzadigd gevoel geeft, waardoor de lijner vanzelf minder gaat eten.

"Geen wondermiddel"
Groene thee mag onbeperkt worden gedronken, maar volgens de promovendus bewerkstelligt meer theedrinken niet ook meer gewichtsverlies. Hursel: "Het is geen wondermiddel. Wie echt wil afvallen, moet natuurlijk meer doen dan groene thee drinken. Maar wie elke dag deze thee drinkt en verder niks doet, verliest gemiddeld 1,3 kilo aan lichaamsgewicht in een tot drie maanden.'' (anp/mvdb)

De oorspronkelijk Aziatische drank lijkt een echte 'gezondheidsbevorderaar' te zijn, zegt Hursel. ,,Er zijn positieve effecten gevonden voor hart- en vaatziekten, kanker, Alzheimer en de ziekte van Parkinson. In Maastricht gaan we nu uitzoeken of het drinken van groene thee ook helpt om te voorkomen dat vet in het lichaam wordt opgeslagen. Dat is dus een stap voor de verbranding van vet als energieleverancier.''



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Britten willen wilde dieren in circussen verbieden

Britten willen wilde dieren in circussen verbieden

Klik op de foto om het filmpje te bekijken
Niet geschikt voor gevoelige kijkers...
ik vind het huiveringwekkend






Vorige week werd in Groot-Brittannië geschokt gereageerd op beelden van een circusolifant die zwaar mishandeld werd. Als reactie is de Britse milieusecretaris Caroline Spelman van plan om wilde dieren in circussen te verbieden.

De bom barstte toen op beelden te zien was hoe Anne, een 59-jarige Aziatische olifant, door haar trainer mishandeld werd. Vermoedelijk gebeuren deze mishandelingen ook in andere circussen wel vaker. Dierenorganisaties roepen al langer op om wilde dieren als entertainment te verbieden. Nu lijkt de Britse overheid op die vraag in te zullen gaan.

Anne heeft intussen al een nieuwe thuis gekregen en binnenkort zouden een pak andere dieren haar kunnen volgen. "Milieusecretaris Caroline Spelman is overtuigd dat het dwingen van olifanten, tijgers, leeuwen, kamelen en andere exotische dieren om op te treden, niet correct is in het moderne Groot-Brittannië", klinkt het. Ze vindt ook dat het niet gezond kan zijn voor deze dieren om duizenden kilometers per jaar in kooien af te leggen.






Steeds meer landen voeren een verbod op wilde dieren in circussen in. Ook in ons land is het gebruik van wilde dieren in het circus sinds vorig jaar verboden. (br.hln - foto's reuters)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bankovervaller geklist door drie flessen urine

Bankovervaller geklist door drie flessen urine


http://img829.imageshack.us/img829/8352/urinex.jpg


Een Zweedse bankovervaller is tegen de lamp gelopen nadat hij drie flessen urine achterliet in het gebouw.

De 27-jarige man en zijn handlanger slopen op een vrijdag de bank binnen en lieten zich opsluiten. Gedurende het weekend verzamelden ze voor minstens 350.000 euro aan geld en juwelen.

Vervolgens wachtten ze tot de bank op maandag weer opende om hun weg naar buiten te vinden. Ze lieten echter een makkelijke aanwijzing achter; drie flessen, gevuld met urine. Hierdoor kon de politie eenvoudig aan DNA-materiaal geraken.

De 27-jarige overvaller is tot 21 maanden cel veroordeeld. Zijn handlanger loopt nog op vrije voeten en de buit is nog niet gerecupereerd kunnen worden. (br.vandaag.be)



» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!