Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




14-04-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rode vos drijft poolvos naar het noorden

Rode vos drijft poolvos naar het noorden



De rode vos trekt steeds verder op naar het noorden van Rusland. Daardoor komt de inheemse vossensoort, de poolvos, meer en meer in het gedrang.

Onderzoekers zagen recent voor het eerst hoe een witte vos haar burcht in de steek liet en op de vlucht sloeg voor een rode vos in het noorden van Rusland. Dat heeft de BBC vandaag gemeld.

De poolvos, bekend om de witte vacht, liet haar jongen achter toen ze de benen nam. Volgens de onderzoeker is dit bewijs voor hun theorie dat de poolvossen zich verder terugtrekken naar het noorden onder druk van de grotere rode vossen.

Deze laatste soort kan steeds noordelijker overleven door de opwarming van de aarde.

Poolvossen leven in gebieden waar bergen en toendra's bij elkaar komen in het gebied rond de Noordpool. Uit eerdere onderzoeken bleek al dat de soort steeds verder naar het noorden trok om te kunnen overleven.

Wereldwijd leven er nog honderdduizenden poolvossen. De soort is, net als de rode vos, niet bedreigd. Wetenschappers zien de poolvos als een indicator van de klimaatverandering op aarde.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verslapen? Maak je vliegensvlug klaar in 7 stappen

Verslapen? Maak je vliegensvlug klaar in 7 stappen



Een hectisch leven, moeilijk uit bed kunnen, je verslapen, ... Er zijn duizend-en-één redenen waarom je nog maar weinig tijd hebt om je 's morgens netjes aan te kleden en op te tutten. Daarom geven we jou 7 handige tips om je razendsnel klaar te maken...

1. Ook al heb je slechts een paar minuten om je klaar te maken: neem altijd een douche! Je voelt je daarna een stuk frisser en je bent meteen klaarwakker. Een vuile huid en vet haar maken je een pak onzekerder en het bezorgt je bovendien een ongemakkelijk gevoel.

2. Heb je echt geen tijd om je haren te wassen? Ga in noodgevallen dan voor een droogshampoo. Deze shampoo heeft weliswaar niet hetzelfde effect als de normale variant, maar biedt wel een supersnelle en tijdelijke oplossing voor wanneer je gehaast bent.

3. De tijd vliegt snel, gebruik hem wel! Ga niet onnodig tijd verkwisten door bijvoorbeeld je krultang boven te halen. Probeer je kostbare minuten zo goed mogelijk te benutten door de noodzakelijke dingen eerst te doen.

4. De juiste outfit kiezen terwijl je gehaast bent, kan een vervelende klus zijn. Toch is het belangrijk dat je het niet te ver gaat zoeken: kies voor je favoriete jeans, een trui die gemakkelijk zit en een jas die je graag aandoet. Je hebt tenslotte geen tijd om uitgebreid voor de spiegel te gaan staan om kleren te passen.

5. Trek niet zomaar het eerste het beste kledingstuk uit je kast. De kans is groot dat je er iets uithaalt waarin je jezelf niet gemakkelijk voelt. Heb je écht geen tijd om wat langer voor de kleerkast te staan en heb je er net de saaiste blazer en coltrui uitgehaald? Pimp je outfit dan met een sjaaltje of een flashy riem.

6. Na je outfit is het tijd voor je make-up. Smeer geen driedubbele laag foundation op je gezicht, maar hou het liefst zo simpel mogelijk. Een laagje mascara, een streepje eyeliner, een beetje lipgloss en wat blush en klaar is Kees.

7. Je vliegensvlug klaarmaken kan bijzonder stressvol zijn, maar ga je niet onnodig opjagen in de kleinste dingen, dat is nergens goed voor. Blijven ademen!



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Elk jaar sterven 25.000 patiënten aan antibiotica-resistente bacteriën

Elk jaar sterven 25.000 patiënten aan antibiotica-resistente bacteriën



Steeds meer bacteriën dreigen resistent te worden tegen antibiotica wegens overmatig en onoordeelkundig gebruik ervan. Bovendien komen er amper nog nieuwe antibiotica op de markt. Wetenschappers wereldwijd slaan daarom alarm. Dat staat in een publicatie van het wetenschappelijke tijdschrift The Lancet.

"Het is vijf over twaalf", zo zegt professor Inge Gyssens, onder andere als infectiologe verbonden aan het Jessa Ziekenhuis in Hasselt en een van de auteurs van de publicatie. Jaarlijks sterven in Europa alleen al 25.000 patiënten aan een antbiotica-resistente bacterie en het probleem neemt alleen maar toe.
 
"Antibiotica hebben in de loop der tijd miljoenen mensenlevens gered", aldus Gyssens. "Maar door overmatig gebruik zien we antibiotica-resistente bacteriën steeds verder terrein winnen. Bovendien doet de industrie weinig investeringen in onderzoek naar nieuwe antibiotica omdat de winstmarges te klein zijn. Het probleem neemt stilaan dramatische vormen aan, en er gebeurt te weinig", zo luidt het verder.
 
Na de voorbije wereldgezondheidsdag is de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) gestart met een nieuwe campagne om opiniemakers en politici te wijzen op de ernst van het probleem. Ze stellen onder meer ook materialen en richtlijnen ter beschikking om tot een doelmatiger antibioticabeleid te komen.

"Alleen door op structurele wijze aan het probleem te werken, kan je tot resultaten komen", zo zegt Gyssens. "Antibiotica worden nog te vaak verkeerd gebruikt: voor een te lange periode, in de verkeerde dosis of voor een niet-bacteriële ziekte. Dit werkt resistentie in de hand."




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Baasje beweert dat haar kat een hond gebaard heeft

Baasje beweert dat haar kat een hond gebaard heeft


http://static0.hln.be/static/FOTO/pe/1/9/10/media_xl_4142875.jpg?20110414142453


De Chinese Zhou Yun beweert dat haar kat het leven geschonken heeft aan een hond. Haar dierenarts hecht evenwel weinig geloof aan dit verhaal.


Begin deze maand wierp de kat van mevrouw Zhou twee poesjes. Eén van de twee diertjes stierf evenwel korte tijd later. "Tot mijn grote verbazing merkte ik dan pas dat het andere poesje erg sterk op een hondje leek", aldus Zhou Yun. De vrouw heeft ook een hond in huis en is er nu van overtuigd dat de 'boreling' het resultaat is van de 'liefde' tussen haar kat en die hond.






Lai Xiaoyun van de plaatselijke dierenkliniek hecht weinig geloof aan dit verhaal. "Na de dood van een van haar kroost is de kat wellicht naar buiten gegaan en vond ze in de buurt een nest puppy's. Wellicht heeft de treurende kat een van die hondjes mee naar huis genomen. Als compensatie, om het zo te zeggen", aldus de dierenarts.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. En ze leefden naakt en gelukkig

En ze leefden naakt en gelukkig





Het is wellicht niet wat we van het komende 'droomhuwelijk' van prins William en Kate Middleton mogen verwachten, maar dit Oostenrijks koppel trok ook wel wat mediabelangstelling met hun trouwpartij. Het stel uit Feldkirchen stapte immers naakt in het huwelijksbootje.





 Hopelijk is het allemaal goed afgelopen, met de ringen en zo. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo loopt samenwonen op wieltjes

Zo loopt samenwonen op wieltjes



Samenwonen is meer dan knusse avonden voor tv en eindeloze vrijpartijen. Je deelt dan misschien wel dezelfde ruimte, dat wil nog niet zeggen dat jullie er dezelfde smaak en ideeën op na houden. Duidelijke afspraken maken is daarom de sleutel tot een harmonieus liefdesstekje...

Koppels die bij elkaar intrekken worden vaak overweldigd door de smaak van hun partner. Vrouwen worden er plots aan herinnerd dat mannen roze tinten en bloemenmotiefjes verafschuwen terwijl de 'macho's' opeens beseffen dat dames helemaal niet van naaktkalenders en posters van glimmende sportwagens houden.

De inrichting kan jullie een heleboel kopzorgen bezorgen, zeker wanneer er twee koppigaards bij elkaar zitten. Mannen willen hun spelconsole, geluidsinstallatie, terrarium en fitness-toestellen koste wat kost van de ondergang redden terwijl vrouwen hun zeemzoete decor absoluut willen behouden. Maar hoe mix en match je deze twee totaal verschillende stijlen nu met elkaar?

1. Onderhandel
Om samen van jullie optrekje te genieten, zitten jullie best even aan tafel voor een grondig gesprek. Vertel hem wat je ronduit lelijk vindt, maar laat tegelijkertijd ook weten dat je bereid bent om zelf een paar dingen op te offeren (denk maar aan de flower power-kussens, je arsenaal aan teddyberen of je roze broodrooster).

2. Zoek raakvlakken
Maak een 'moodboard'. Neem elk een schaar en een heleboel tijdschriften bij de hand en ga samen op zoek naar leuke decoraties, kleurenpaletten en meubels die je vervolgens op het bord prikt. Zo kom je er snel achter waar jullie raakvlakken liggen en wat jullie beiden graag zien. 


http://static1.hln.be/static/FOTO/pe/2/8/6/media_l_4142211.jpg?20110414002626



En dan is er ook nog dit...

3. Verdeel huishoudelijke taken
De tijd dat huishoudelijke taken exclusief bestemd waren voor vrouwen, ligt ondertussen in een heel ver verleden. Verdeel daarom de taken en maak op voorhand duidelijke afspraken in huis. Wie staat er achter het fornuis? Wie zet het huisvuil buiten? En wat met de was en de plas?

4. Bespreek geldzaken
Er wordt soms wel eens gezegd dat geld niet gelukkig maakt, maar dat betekent niet dat jullie niet over geldzaken moeten praten. Veel relaties lopen namelijk op de klippen door slechte communicatie over geldzaken. Nemen jullie een gezamenlijke rekening? Hoeveel verdienen jullie samen per maand? Waaraan willen jullie geld besteden? Wat is het budget om boodschappen te doen? En wat met hobby's?

5. Maak tijd voor jezelf
Samenwonen is een proces, niks gaat vanzelf. Bij elkaar intrekken is een grote stap in jullie leven en dat parcours zal ongetwijfeld niet altijd vlekkeloos verlopen. 7 dagen op 7 in hetzelfde huis wonen betekent nochtans niet dat je constant op elkaars lip moet zitten. Er is helemaal niets mis mee om je af en toe eventjes terug te trekken en wat tijd voor jezelf te nemen.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vosjes adopteren pluchen beest als moeder

Vosjes adopteren pluchen beest als moeder




In Engeland hebben drie verlaten vossenjongen een pluchen vos geadopteerd als hun moeder. De jongen en het beest zijn onafscheidelijk. Ze weigeren te gaan slapen zonder hun 'moeder' in hun mand.


De vosjes werden ontdekt door een boer uit Surrey. Hij vond de dieren in een hol onder een schuur. Omdat de jongen blijkbaar aan hun lot waren overgelaten, nam de boer de uitgehongerde diertjes in huis.





De vosjes kregen een onderkomen in een kartonnen doos en kregen het gezelschap van een pluchen vos, een speeltje dat zijn driejarige dochter gewillig afstond. Het speelgoeddier werd meteen aanvaard door de jongen. Ze zijn intussen onafscheidelijk en weigeren te gaan slapen zonder hun nieuwe mama. De vosjes hebben ondertussen flink aan gewicht gewonnen. Als het etenstijd is, schuiven ze zelfs stukken voedsel door naar hun onthaalmoeder.


Zo onafscheidelijk, dat de boer het pluchen dier meegaf aan de mensen van de dierenbescherming die de vosjes weer hun plaats in de vrije natuur willen laten innemen. Of de vosjes ook met hun 'moeder' weer de wijde wereld zullen intrekken, zal nog moeten blijken.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Serena Ryder - Good Morning Starshine

Serena Ryder - Good Morning Starshine

Klik op de foto om haar te beluisteren





Serena Ryder is een Canadese zangeres



» Reageer (0)
13-04-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vier appels per dag pakken cholesterol en overgewicht aan


Vier appels per dag pakken cholesterol en overgewicht aan


http://img848.imageshack.us/img848/7298/appels.jpg


Twee tot vier appels per dag, meer heb je niet nodig om je cholesterolpeil in goede banen te leiden. Nieuw Amerikaans onderzoek geeft aan dat appels niet alleen cholesterol, maar ook ontstekingen en overgewicht aanpakken.


Het gezegde dat 1 appel per dag de dokter uit de buurt houdt, blijkt enige grond van waarheid te bevatten. Onderzoek aan de Florida State University bewijst dat op een jaar tijd het slechte LDL-cholesterol bij de proefpersonen met bijna een kwart was gedaald door het eten van 75 gr. gedroogde appels gedurende zes maanden. Ook het onstaan van vetophopingen en ontstekingen in de wanden van de bloedvaten schenen aangepakt.







Ander voordeel betreft het gewichtsverlies. Bij de studie verloren de deelnemers in een jaar tijd 1,5 kg. De onderzoekers geloven dat de cholesterolvoordelen door de antioxidanten van de appels worden opgewekt. Het afslankend effect kan aan de aanwezige stof pectine worden toegeschreven. Deze zorgt voor een verzadigd gevoel en blokkeert de opname van cholesterol.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Frankrijk wil hoerenlopers straffen

Frankrijk wil hoerenlopers straffen



De Franse Tweede Kamer wil hoerenlopers in de toekomst gaan straffen. Mannen die prostituees bezoeken, riskeren straks een gevangenisstraf van zes maanden en een boete van 3000 euro. Dat staat in een voorstel van de twee grootste partijen van het land, de centrumrechtse UMP en de sociaaldemocratische PS, meldde de krant Le Point vandaag.

"Er moet een einde komen aan de uitbuiting van deze kwetsbare vrouwen", aldus het rapport. Meerdere ministers hebben gezegd het wetsvoorstel te willen steunen. Alleen minister van Binnenlandse Zaken Claude Guéant is terughoudend. Het wetsvoorstel verandert volgens hem de prostitutiewetgeving compleet.

Frankrijk heeft de afgelopen jaren de prostitutie zien stijgen en hoopt door een nieuw wetsvoorstel het probleem op te lossen. Dat zal echter pas na de presidentsverkiezingen in 2012 worden voorgelegd.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Penismuseum krijgt eindelijk eerste menselijk exemplaar

Penismuseum krijgt eindelijk eerste menselijk exemplaar


Het Fallologisch Museum in Husavik gaat dit jaar op 20 mei open. © ap


Het Fallologisch Museum in IJsland, zeg maar penismuseum, kan eindelijk een exemplaar van een mannelijk menselijk lid tentoonstellen. Het pronkstuk van het merkwaardige museum in Husavik is een gepekelde penis die toebehoorde aan de 95-jarige Pall Arason.


Museumdirecteur Sigurdur Hjartarson is dolblij dat hij na vijftien jaar een menselijke penis kan showen naast de geslachtsorganen van onder meer walvissen, zeerobben, beren en andere zoogdieren.


Door de jaren heen kreeg Hjartarson tal van aanbiedingen van mannen die hun lid zouden schenken aan het museum. Het bleef echter bij beloften. De schenking van de in januari overleden Pall Arason bleek echter realiteit. Zijn lid werd na zijn dood op 95-jarige leeftijd deskundig geamputeerd door een arts en nadien gepekeld. Eerder deze week werd het kleinood tijdens een kleine plechtigheid aan het museum in het kleine vissersdorpje overhandigd.


Pall Arason was bij leven een excentrieke figuur die bedrijvig was in de toeristische sector. Zijn lid zal nu in het Fallologisch Museum pronken tussen bijvoorbeeld een 170 centimeter lange walvisfallus, lampenkappen van stierentestikels of de als ongelooflijk groot omschreven penis van een Canadese walrus. In het totaal herbrgt het museum, dat elke jaar duizenden bezoekers lokt, niet minder dan 276 'stukken'.


Over zijn nieuwste aanwinst blijft directeur Hjartarson vaag. "Neen, ik zeg niet hoe lang de penis van Pall Arason is. De mensen moeten maar komen kijken", zegt hij aan het persagentschap Associated Press. Het museum opent dit jaar op 20 mei de deuren. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Macy Gray - I Try

Macy Gray - I Try

Klik op de foto om haar te beluisteren






Macy Gray (geboren als Natalie Renee McIntyre, 6 september 1967 te Canton, Ohio) is een Amerikaanse neo soul/R&B zangeres, liedjesschrijver en actrice.

Onder de naam Macy Gray bracht Natalie al drie studio-albums, een live-album en een gecompileerd-album uit. Haar vierde album wordt dit jaar verwacht.

Macy Gray heeft in verscheidene films gespeeld, waaronder Scary Movie 3, Training Day en Spider-Man. Gray's grootste hit is de single I Try.

Gray's carrière begon na haar verhuizing naar Los Angeles in 2000. "I've committed murder" en "Why don't you call me?" waren daar kleine hits.

In 2001 won Gray de Grammy Award voor Beste Vrouwelijke Bijdrage (Pop) voor "I try", dat ook was genomineerd voor het Beste Lied en Beste Productie van het Jaar. Daarna ging ze samenwerken met Fatboy Slim (op Halfway Between the Gutter and the Stars), The Black Eyed Peas en Slick Rick ("The World Is Yours" van de Rush Hour 2 soundtrack), evenals acteren in Training Day. Gray werd in 2001 uitgejoeld doordat ze de tekst vergat van het Amerikaanse Volkslied. Rond die tijd werd ook haar nieuwe album The Id uitgebracht. Samen met de slechte timing (de aanslagen van 11 september hadden net plaatsgevonden), zorgde de controverse voor slechte resultaten van het album. In 2002 was ze als zichzelf te zien in de Spider-Man film en werkte ze samen met Santana op zijn album Shaman. In 2003 bracht ze haar album The Trouble With Being Myself uit.

Gray was van 1996 tot 1998 getrouwd met Tracy Hinds; ze hadden samen twee kinderen. Recentelijk opende ze een muziekschool, getiteld "The Macy Gray Music Academy".




» Reageer (0)
12-04-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Foefelen zonder Photoshop: ook fifties-starlets werden bijgewerkt

Foefelen zonder Photoshop: ook fifties-starlets werden bijgewerkt



Fotobewerking is van alle tijden, dat bewijzen ook deze retro plaatjes uit de jaren '50. Hoewel grafische ontwerpers meer dan een halve eeuw (uiteraard) nog geen kaas hadden gegeten van Photoshop, konden ze nochtans al aardig overweg met pen en penseel.


Toen al transformeerden ze aantrekkelijke pin-upmodellen tot wulpse seksgodinnen, zonder dat daar ook maar één digitale bewerking aan te pas hoefde te komen.

We weten alvast waar Abraham de mosterd vandaan haalde, want ook in de fifties werd er zonder schroom aan de lijven van de starlets geprutst. Op howtobearetronaut.com zien we hoe de tailles van de dames een stuk smaller werden gemaakt, maar ook de boezems werden rijkelijk opgevuld.





Een (Photoshop-)miskleun of niet, overdrijven heeft er dus altijd wel bijgehoord.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schattig: kat dolt met dolfijnen

Schattig: kat dolt met dolfijnen

Klik p de foto om het filmpje te bekijken






Poezen en zwemmende leden van het dierenrijk, het is doorgaans een vrij dodelijke combinatie aan de kant van de zwemmers.

Maar deze kat kan het blijkbaar goed vinden met de dolfijnen die de boot van haar baasje verkennen. De liefde is duidelijk wederzijds.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.6 op 10 Belgen biedt geen onderdak aan zieke ouders

6 op 10 Belgen biedt geen onderdak aan zieke ouders



Zes op de tien Belgen zijn niet bereid hun zieke of hulpbehoevende ouders bij hen in te laten wonen. Slechts 1 op de 10 wil dat zonder aarzelen doen, zo blijkt uit een onlinepeiling over intergenerationele solidariteit, die levensverzekeringsbedrijf Delta Lloyd Life liet uitvoeren bij duizend Belgen.


"We kunnen het positief bekijken en zeggen dat er toch nog een op de tien Belgen bereid is om zieke of hulpbehoevende ouders bij hen te laten inwonen", zegt Laurent Winnock, woordvoerder van Delta Lloyd Life. "Helaas spreken de cijfers voor zich, je houdt als oudere best voldoende middelen achter de hand om deze situatie eventueel op te vangen."
 

Op de vraag of kinderen hun ouders financieel moeten bijspringen als ze ziek of hulpbehoevend worden, antwoordt 57 procent nee. In Vlaanderen is dat zelfs 64 procent.
 

De ondervraagden vinden wel dat senioren het recht hebben om van het leven te genieten. Slechts 3 procent vindt dat de ouderen voorzichtig met hun geld moeten omgaan, om een erfenis voor de kinderen te garanderen. Bovendien vermoedt 55 procent van de respondenten dat hun kinderen helemaal geen erfenis verwachten.
 

Tot slot verkiest een vijfde van de ondervraagden om de kinderen nu al mee te laten genieten van hun vermogen. Exact 44 procent gaat daar niet mee akkoord en wenst zelf de controle te houden over de bezittingen. Maar wanneer de vraag wordt gesteld of men de kinderen geld zou geven wanneer ze het nodig hebben, kan 41 procent zich hierin terugvinden.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maakt Roemenië 3 miljoen zwerfhonden af?

Maakt Roemenië 3 miljoen zwerfhonden af?



Roemenië neemt morgen een beslissing over het massaal afmaken van de ongeveer 3 miljoen zwerfhonden die het land telt. Naar schatting lopen er alleen al in hoofdstad Boekarest 300.000 honden zonder eigenaar rond.

De regering wil door ze te laten inslapen een eind maken aan de wildgroei van zwerfhonden. Daar zijn dierenbeschermers uit binnen- en buitenland echter tegen gekant. Die achten grootschalige - vanuit Europa financieel ondersteunde - sterilisatieacties het enige juiste antwoord op het probleem.

Volgens deze dierenbeschermers hebben soortgelijke acties in het verleden reeds hun succes bewezen en telt het land daardoor inmiddels veel minder zwerfdieren. Bovendien vinden ze het afmaken op grote schaal moreel verwerpelijk.

Het is een nieuw hoofdstuk in het al jarenlang voortslepende probleem van Roemeense zwerfhonden dat is ontstaan doordat de communistische dictator Ceaucescu tuinwijken in de stad liet vernietigen en mensen naar flats deporteerde. Hun honden bleven achter en plantten zich snel voort.

Na de revolutie in 1989 wilde de regering drastisch ingrijpen door alle zwerfhonden te laten afmaken. Een actie waartegen de Franse actrice Brigitte Bardot destijds met succes in verzet kwam: het plan werd afgeblazen.

Tot op de dag van vandaag zorgen zwerfhonden echter voor problemen. Onder meer omdat veel Roemenen vaak geen geld willen uitgeven aan sterilisatie en castratie van hun dieren.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wordt gezond wakker met de lichtwekker

Wordt gezond wakker met de lichtwekker



Het helse geluid van een alarmklok, niet meteen de leukste manier om uit je bed te springen. Om gezonder te ontwaken, adviseren Japanse wetenschappers de lichtwekker. Die maakt je ochtendritueel stressvrij.


De fabrikanten van lichtklokken kunnen in de handen wrijven: onderzoek geeft aan dat deze gezonder zijn voor lichaam en geest. Een alarmklok bezorgt meer stress en een hogere bloeddruk. Vooral voor risicogroepen is dat gevaarlijk.

Slaaphormoon
Met de lichtwekker is dat niet het geval. Deze bootst de zonsopgang na en stimuleert de hersenen om melatonine, een hormoon dat slaperig maakt, af te breken. Door op een meer natuurlijke, zachtaardige wijze wakker te worden, verdwijnt het hormoon als vanzelf uit ons lichaam. Gevolg: een wakker gevoel én een lichaam zonder stress.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fysiek geweld in Brusselse stations op vijf jaar tijd verdrievoudigd

Fysiek geweld in Brusselse stations op vijf jaar tijd verdrievoudigd



In 2010 waren er 311 meldingen van fysieke agressie in Brusselse stations. Dat is drie keer zoveel als vijf jaar geleden, bericht De Standaard. Het is vandaag precies vijf jaar geleden dat Joe Van Holsbeeck werd neergestoken aan de ingang van het Centraal Station.

In de drie grote Brusselse stations - Noord, Centraal en Zuid - werden vorig jaar 943 diefstallen en 311 daden van fysiek geweld geregistreerd. Het aantal diefstallen is een beetje gedaald tegenover 2006, toen er 1.047 waren. Fysieke agressie is duidelijk toegenomen. Het jaar dat Van Holsbeeck vermoord werd, waren er in de drie stations honderd meldingen.
 
Toch zijn de Brusselse stations volgens de woordvoerder van de NMBS-Holding niet onveiliger geworden. "Op een totaal van 350.000 dagelijkse reizigers zijn 311 meldingen per jaar weinig", klinkt het. "Er is vandaag vooral meer aandacht voor het veiligheidsgevoel: we stimuleren het personeel en de reizigers om elke vorm van agressie te melden. En dat gebeurt ook."
 
Het aantal onregelmatige reizigers - mensen die zonder geldig vervoerbewijs sporen - is in vijf jaar tijd gestegen van 2.021 tot 3.321. "Een meerderheid van het geweld ontstaat bij de controle van die onregelmatige reizigers. Naar het waarom van hun stijging blijft het gissen."



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Amerikaanse man start eigen UFO 'hotline'

Amerikaanse man start eigen UFO 'hotline'




Wie denkt een UFO gezien te hebben, kan terecht bij Joe Capp, een gepensioneerde man uit New York die in februari zijn eigen UFO hotline opgestart heeft. Dat meldt de Amerikaanse krant The New York Post.

"Waarom zouden mensen UFO's melden als iedereen hen dan voor gek verklaard", stelde Joe. "Ik zie de getuigen tenminste als een waardevolle bron." Zo heeft Joe al sinds februari meldingen van bijna 2.000 verschillende waarnemingen rond de stad New York gekregen.

Joe kreeg al verschillende vreemde meldingen binnen. Zo meldde een man dat hij achtervolgd werd door UFO's en dat hij bang was om ontvoerd te worden door de aliens.

Zelf zag Joe zijn eerste UFO toen hij nog jong was. "Wanneer je een UFO ziet, verandert niet alleen je geloof, maar het maakt je ook kwetsbaar", aldus Joe. In het begin kon hij er enkel met vrienden en familie over praten. "Het schaadt je carrière."

Wanneer Joe op pensioen ging, richtte hij de zogenaamde 'UFO media matters blog' op om te communiceren met andere 'believers'. In 2007 hielden ze een samenkomst. Daar ontstond het idee om de 'hotline' op te starten. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouw eet sofa's

Vrouw die sofa's eet

Klik op de foto om het filmpje te bekijken





Adele Edwards uit Florida heeft te kampen met een merkwaardige verslaving. De dertigjarige moeder van vijf kinderen is verlekkerd op sofa's. Niet om er in te luieren, maar om ze op te eten.

De vrouw is verslingerd aan de polyester vulling van zetels en stoelen. Tot dusver heeft ze er daar respectievelijk al acht en vijf exemplaren van naar binnen gespeeld. Dat komt overeen met een goeie honderd kilogram van dat synthetische goedje.

Dodelijk
Artsen hebben Adele er al meermaals op gewezen dat haar verslaving haar dood kan betekenen. Maar mevrouw Edwards kan het gewoon niet laten. Zij lijdt aan pica of de al dan niet ziekelijke neiging om niet-eetbare dingen op te eten. Onlangs is ze nog met spoed opgenomen in het ziekenhuis om polyester uit haar ingewanden te halen.

Als snoepjes
"Ik was tien jaar toen ik voor het eerst met het 'spul' in aanraking kwam", doet ze haar relaas. "Al snel raakte ik verslingerd op de textuur. Voor mij smaakt de vulling van zetels als snoepjes".



» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!