Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




20-04-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Clottemans wil boek schrijven over proces parachutemoord


Clottemans wil boek schrijven over proces parachutemoord


http://img15.imageshack.us/img15/7053/elsclottemans.jpg

Els Clottemans, die tot 30 jaar veroordeeld is voor de moord op Els Van Doren, wil een boek schrijven over haar proces. Dat hebben meerdere kranten vernomen in de rand van de zitting van het Hof van Cassatie over het proces van de parachutemoord.

Clottemans heeft in haar cel een kopie van het strafdossier, en heeft een Antwerps journalist gevraagd haar te helpen bij het schrijven van het boek en het zoeken naar een uitgever, schrijven de Concentrakranten.

Volgens de journalist in kwestie was Clottemans het beu dat er hele boeken over haar proces worden geschreven, en dat haar mening niet aan bod komt.
 
Els Clottemans zit haar straf uit in de gevangenis van Gent. Ze werkt er in de wasserij en is er intussen gepromoveerd tot chef.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Door Vangheluwe misbruikte misdienaar pleegde zelfmoord

Door Vangheluwe misbruikte misdienaar pleegde zelfmoord


http://img855.imageshack.us/img855/953/rogervangheluwe.jpg



Een van de twee misdienaars die in de jaren zestig misbruikt zou zijn door Roger Vangheluwe en zijn toenmalige biechtvader Jozef Lagast, heeft zelfmoord gepleegd. Dat schrijft De Morgen.
 
Volgens een nieuwe aangifte bij de federale gerechtelijke politie van Brussel, hebben Vangheluwe en Lagast in de jaren zestig tijdens een kamp twee misdienaars misbruikt. Het weekblad Humo maakte zondag al melding van het bestaan van die klacht.
 
Een van de twee misbruikte jongens pleegde op latere leeftijd zelfmoord, aldus De Morgen. Net als bij de eerder bekende slachtoffers van Roger Vangheluwe zelf rust er binnen de getroffen familie al decennialang een taboe op het onderwerp.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Roland & Admiral Freebee - Hissing o' the heath

Roland & Admiral Freebee - Hissing o' the heath

Klik op de foto om ze te beluisteren






Roland Van Campenhout, of kortweg Roland  is een Vlaamse bluesmuzikant.

Admiral Freebee of Tom Van Laere is een Antwerpse artiest

Samen brengen ze dit prachtige nummer




» Reageer (0)
19-04-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lightdranken dan toch niet ongezond


Lightdranken dan toch niet zo ongezond





Frisdranken op basis van kunstmatige zoetstoffen veroorzaken geen diabetes, ontdekte een recente studie.


De onderzoekers bestudeerden de eetgewoonten van meer dan 40.000 mannen tussen 1986 en 2006. Bij 7 procent van hen werd de diagnose van diabetes gesteld tijdens de studie. Mannen die het meest lightdranken opnamen, wat overeen kwam met ongeveer een eenheid per dag, hadden 16 procent meer kans op diabetes dan degenen die deze dranken schuwen. Maar wanneer rekening werd gehouden met gewicht, bloeddruk en cholesterol, was er geen verband meer merkbaar tussen diabetes en lightdranken.


Het eerdere bewezen verband zou het resultaat zijn van andere factoren die mensen die veel frisdrank drinken en diabetespatiënten gemeen hebben, waaronder overgewicht. "Mensen die risico lopen op diabetes of obesitas, kunnen degenen zijn die kiezen voor kunstmatige zoetstoffen omdat ze vaker diëten", aldus endocrinoloog Rebecca Brown. Een dagelijkse kop koffie staat in verband met een lager risico op diabetes, wellicht komt dit door de antioxidanten, vitamines of mineralen aanwezig in koffie. 


Onderzoeker Frank Hu: "Dieetdranken zijn misschien niet het beste alternatief voor suikerhoudende drankjes, maar een gematigde consumptie heeft geen schadelijke effecten.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tax-on-web vanaf vandaag toegankelijk

Tax-on-web vanaf vandaag toegankelijk


http://img708.imageshack.us/img708/6360/taxonweb.jpg


De ongeveer zes miljoen Belgische belastingplichtigen kunnen vanaf vandaag reeds online aan de slag via Tax-on-web. De elektronische aangiftes kunnen nog ingediend worden tot 15 juli. Dat meldt de Federale overheidsdienst Financiën.

De voordelen van Tax-on-web zijn volgens Financiën onder meer het  deels vooraf invullen van de aangifte, de onmiddellijke berekeningen en ontvangstmelding, de milieuvriendelijkheid, de snelheid en de mogelijkheid om een voorlopige versie op te slaan. Vorig jaar deden 3.048.968 personen een elektronische aangifte. Het streefcijfer voor dit jaar bedraagt 3.100.000.
 
Tax-on-webbers krijgen vanaf dit jaar ook de vraag of ze nog een papieren aangifte wensen te ontvangen. Die worden tussen 13 april en 4 mei verstuurd. Ze kunnen ingediend worden tot 30 juni of twee weken eerder dan via Tax-on-web. De deadline voor mandatarissen valt zoals steeds later op het jaar en ligt op 30 oktober.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgische kinderen kregen ook kanker door Tsjernobyl

"Belgische kinderen kregen ook kanker door Tsjernobyl"



Tsjernobyl heeft wel degelijk kanker veroorzaakt in België, zo zegt een specialist in endocriene klieren van het universitair ziekenhuis Mont-Godinne in Yvoir (provincie Namen). Dokter Luc Michel gaf een interview aan het blad Soir Magazine.

In de loop van de jaren 90 stelde de chirurg een sterke toename van schildklierkanker vast bij kinderen en jonge adolescenten die jonger dan 10 waren toen de kernramp zich in 1986 voordeed. Vooral deze jonge bevolking loopt een risico bij stralingsbesmetting, benadrukt het magazine.

Officieel maakte de radioactieve wolk die na de ramp van Tsjernobyl over België trok, geen slachtoffers in ons land. Voor de Belgische autoriteiten was de impact ervan op de volksgezondheid compleet verwaarloosbaar. Dr. Michel is een andere mening toegedaan. Hij is ervan overtuigd dat Tsjernobyl kanker veroorzaakt heeft in België en dat men meer beschermingsmaatregelen had moeten nemen, niet alleen ten tijde van de ramp maar ook in de jaren daarna. "Eenvoudige richtlijnen hadden volstaan", meent de specialist. Zo had men de kinderen enkele dagen binnen kunnen houden.
 
"Schildklierkankers kunnen vijftien tot twintig jaar na de blootstelling aan radioactief jodium optreden", voegt de arts eraan toe. "Alle kinderen die jonger dan 10 waren in 1986, hadden moeten worden opgevolgd. Eenvoudige richtlijnen om de keel aandachtig te onderzoeken tijdens het medisch schooltoezicht zouden nuttig geweest zijn."



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Oudste man ter wereld is 114

Oudste man ter wereld is 114


http://img688.imageshack.us/img688/1610/oudsteman.jpg


’s Werelds oudste man, de Japanner Jirouemon Kimura, is dinsdag 114 jaar geworden. Hij vierde zijn verjaardag thuis met een feestontbijt van gegrilde vis en gestoomde rijst met bonen.

Het is Kimura een raadsel waardoor het komt dat hij zo’n hoge leeftijd heeft bereikt. Misschien dat zijn levensmotto - je geen zorgen maken en altijd dankbaar zijn - er iets mee te maken heeft, opperde hij.

Kimura is op 19 april 1897 geboren. Hij werkte vroeger op een postkantoor. Hij is nog in goede gezondheid en kan nog steeds redelijk goed lopen, met behulp van een rollator.

Kimura is al jaren weduwnaar. Hij woont bij de 82-jarige weduwe van zijn oudste zoon en de 58-jarige weduwe van een van zijn kleinzonen in huis. Hij eet elke dag nog drie volledige maaltijden. Van zijn 7 kinderen zijn er 5 nog in leven. Hij heeft 14 kleinkinderen, 25 achterkleinkinderen en 11 achterachterkleinkinderen.

Kimura werd vorige week ’s werelds oudste man. Toen overleed zijn voorganger, de Amerikaan Walter Breuning uit Montana. (br.het nieuwsblad - foto reuters)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom vrouwen complexen hebben over hun kont

Waarom vrouwen complexen hebben over hun kont





De meeste vrouwen maken zich zorgen over de grootte van hun kont, volgens experts komt dit doordat dit het enige lichaamsdeel is dat ze niet zelf kunnen zien.

Een enquête bij 1.800 Britse vrouwen verricht door Wizard Jeans toonde aan dat vrouwen meer complexen hebben over hun achterste dan over hun borsten of hun buik. Mode-experte Sally Allen van Wizard Jeans: "Je moet enkel maar vrouwen bestuderen die een nieuwe jeans passen om te zien dat hun voornaamste zorg het lichaamsdeel is dat ze niet kunnen zien, namelijk hun kont. Ze draaien en keren voor de spiegel om hun achterste te bestuderen, maar uiteindelijk vragen ze om bevestiging bij iemand anders."



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe aangifte tegen Vangheluwe

Nieuwe aangifte tegen Vangheluwe


Roger Vangheluwe.


Het Brusselse parket heeft vandaag officieel bevestigd dat er bij de Federale Gerechtelijke Politie van Brussel een nieuwe aangifte is binnengekomen van seksueel misbruik door de voormalige bisschop van Brugge, Roger Vangheluwe.

Het gaat over feiten die in de jaren '60 zouden gebeurd zijn toen Roger Vangheluwe samen met zijn toenmalige biechtvader Jozef Lagast (90) de leiding had op een kamp voor misdienaars. Het weekblad Humo maakte afgelopen zondag al melding van het bestaan van de klacht.

Volgens Humo was de klacht ingediend door een 59-jarige man uit Roeselare die weliswaar niet zelf het slachtoffer was geworden van misbruik. Wel zou de man verklaard hebben dat op het bewuste kamp twee misdienaars niet mochten meespelen met de andere kinderen en de nachten in de kamers van de priesters moesten doorbrengen.

De voorbije dagen kon het Brusselse parket het bestaan van de klacht niet bevestigen maar vandaag gebeurde dat uiteindelijk wel. "Het proces-verbaal met de aangifte is nog niet op het parket aangekomen", zegt parketwoordvoerster Wenke Roggen. "Wanneer dat gebeurt, zullen we het dossier doorspelen aan het federaal parket."

Dat federaal parket laat weten dat het dossier inderdaad eerst zal gefederaliseerd worden, waarna er overleg zal volgen met het Brugse parket.

"We zullen bekijken of er verder onderzoek moet en kan gebeuren, en door wie", meldt Eric Van Der Sypt, woordvoerder van het federaal parket. "Daarbij zal ook worden onderzocht of de feiten niet verjaard zijn." (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1 op 4 kinderen zullen ouder worden dan hun ouders

1 op 4 kinderen zullen ouder worden dan hun ouders


Kinderen die vandaag zestien zijn, gaan een pak ouder worden dan hun ouders en grootouders.


Goed nieuws voor de kinderen van vandaag en nog beter nieuws voor kinderen die pas geboren worden. Een op vier zal zijn of haar honderdste verjaardag vieren. Toch als we de cijfers van een Britse studie mogen geloven. De kinderen van vandaag zullen veel langer leven dan hun ouders en grootouders en voorspeld wordt dat van de 12,4 miljoen kinderen die zestien en jonger zijn in Groot-Brittannië er minstens 3,3 miljoen honderd zullen worden.

In klassen met dertig leerlingen zullen er 'straks' acht een telegram van het koningshuis krijgen met felicitaties, schrijft de krant Daily Mail. De rest van de klas zal ook een hoogbejaarde leeftijd bereiken hoewel ze geen honderd kaarsjes zullen uitblazen.

In het verschil in levensverwachting tussen mannen en vrouwen zal geen verandering komen. Een jongen die vandaag zestien is, zal gemiddeld 88 worden en een meisje 91. Vandaag maakt tien procent van de 65-plussers kans om honderd te worden, 12,3 procent van de 51-jarigen en 18,5 procent van de bevolkingscategorie tussen 17 en 50.

Experts wijzen nog eens op de gevolgen van de vergrijzing voor de pensioenen en zeggen dat kinderen vandaag tot na hun zeventigste zullen moeten werken voor ze aanspraak kunnen maken op een overheidspensioen. Het is dan ook een uitgemaakte zaak dat de pensioenleeftijd zal opgetrokken worden naarmate de levensverwachting van de bevolking stijgt. Wie vroeger met pensioen wil gaan weet dus wat hem of haar te doen staat. "De boodschap is simpel", zegt financieel adviseur Laith Khalaf. "Begin op jonge leeftijd met pensioensparen. Oud worden is leuk als je voldoende financiële draagkracht hebt anders wordt het een vloek. Wie niet over voldoende reserves beschikt en aangewezen zal zijn op een pensioen van de overheid zal amper kunnen overleven", besluit hij.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slagerij van Kampen - Old school


Slagerij van Kampen - Old school

Klik op de foto om ze te beluisteren





De uit Eindhoven afkomstige percussieband Slagerij van Kampen, werd in 1982 opgericht door Willem van Kruysdijk (soms ook Kruysdyk) en Mies Wilbrink. Samen schrijven en componeren ze de stukken voor de band, al zijn ze sinds 2003 geen lid meer van de band.

De naam van de band is afkomstig uit de Kuifje-strip De zaak Zonnebloem: gedurende de hele strip bellen mensen naar kasteel Molensloot terwijl ze "slagerij van Kampen" (in het album is dat een slagerij uit het dorp) moeten hebben. Ook in andere Kuifje-albums komen deze verkeerde verbindingen soms voor.

Slagerij van Kampen speelt zowel traditionele als moderne World Percussion. Op de albums uit de beginperiode is vooral de traditionele percussie te horen terwijl op de latere albums de moderne elektronische snufjes aan bod komen. De meeste nummers zijn instrumentaal, op elk album staan hooguit 1 of 2 nummers met zang.

In 1986 verscheen het eerste album van de band: Slagerij van Kampen, in 1987 het tweede album: out of the Doldrums, deze albums verschenen alleen op vinyl.



» Reageer (0)
18-04-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jongeren door Facebook kwetsbare prooi voor kinderlokkers

Jongeren door Facebook kwetsbare prooi voor kinderlokkers



Ruim driekwart van de Europese jongeren tussen 13 en 16 jaar en 38 procent van de kinderen tussen 9 en 12 jaar hebben een profiel op een sociaalnetwerksite als Facebook. Dat is vandaag gebleken uit een onderzoek van het EUKidsOnline-netwerk.

Het onderzoek werd gehouden onder 25.000 jongeren in 25 Europese landen. Nederlandse kinderen zijn beduidend actiever op sociaalnetwerksites dan de Franse 9-12-jarigen, met 70 procent tegenover 25 procent. Negen op tien Noorse tieners hebben een onlineprofiel en zijn daarmee de koplopers binnen Europa, hoewel de cijfers binnen de leeftijdscategorie van 13 tot 16 jaar niet zozeer verschillen. In België zijn 86 procent van de jongeren en 39 procent van de 9- tot 12-jarigen ingeschreven op een sociaalnetwerksite.

Toegankelijkheid
Een kwart van de kinderen verklaarde dat zijn of haar profiel voor iedereen toegankelijk is en één op de vijf vermeldde zijn adres en/of telefoonnummer. Slechts 56 procent van de 11-12-jarigen kon de privacyinstellingen op zijn netwerkprofiel veranderen. Oudere kinderen zijn hier vaardiger in en 78 procent van de tieners zei te weten hoe dit moet.

Volgens het onderzoek is de meerderheid van de jonge gebruikers zich niet bewust van de privacyrisico's. De studie werd aangevraagd door de Europese Commissie die binnenkort het samenwerkingsakkoord met de verschillende sociale media over internetveiligheid voor kinderen zal evalueren.

Kwetsbare prooi
"Steeds meer kinderen begeven zich op sociaalnetwerksites, maar ze nemen vaak onvoldoende maatregelen om zichzelf online te beschermen. Deze kinderen lopen risico's en vormen een kwetsbare prooi voor stalkers en kinderlokkers", zei eurocommissaris Neelie Kroes. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dode alien gefilmd in sneeuw nabij Russische Irkoetsk

Dode 'alien' gefilmd in sneeuw nabij Russische Irkoetsk

Klik op de foto om het filmpje te bekijken





Op internet is gisteren een filmpje uit Siberië opgedoken waarop een buitenaards wezen te zien zou zijn. Het zou gefilmd zijn op de plaats waar vorige maand vele getuigen een groot object zagen neerstorten.

Vorige maand zagen vele getuigen een groot object neerstorten in een bos in de buurt van Irkoetsk. Binnen enkele uren arriveerde een groep onderzoekers en militairen om de crashsite te bestuderen.

Ruimteschip
Dit filmpje zou op de bewuste plek gefilmd zijn. We zien een klassiek 'ET'-achtig lichaam, liggend in de sneeuw. Opvallend is het ontbreken van bloed. Ook restanten van een mogelijk ruimteschip zijn niet zichtbaar op de video.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Honderden honden ontsnappen op nippertje aan kookpot in China

Honderden honden ontsnappen op nippertje aan kookpot in China


http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/chow-1.jpg



Ongeveer 200 dierenrechtenactivisten in China zijn er in geslaagd om enkele honderden honden te redden van een gewisse dood. De dieren in kwestie, waarvan er sommige gestolen werden, waren bestemd voor restaurants in het noordoosten van het land.
 
De honden zaten in een vrachtwagen ten oosten van Peking, toen een automobilist de dieren opmerkte. De bestuurder waarschuwde vervolgens via zijn microblog enkele dierenrechtenactivisten. De dieren waren op weg naar verschillende restaurants in Jilin, in het noordoosten van China, zo meldt het dagblad China Daily. Volgens de krant werden 430 honden gered, de Global Times, een ander dagblad, spreekt echter van 520 dieren.
 
Uiteindelijk werd de vrachtwagen tegengehouden door zo'n 200 dierenrechtenactivisten. Na onderhandelingen van 15 uur en lange files, kon een organisatie de honden terugkopen voor ongeveer 12.000 euro, aldus Global Times.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dagelijks wordt een kind jonger dan tien misbruikt

Dagelijks wordt een kind jonger dan tien misbruikt



In 2009 zijn in België minstens 363 kinderen jonger dan tien jaar seksueel misbruikt. Dat is gemiddeld één kind per dag, schrijven de Concentrakranten op basis van cijfers van minister van Justitie Stefaan De Clerck (CD&V) en de federale gerechtelijke politie.

Dat cijfer steeg zelfs in de eerste helft van 2010, toen 209 gevallen van misbruik van jonge kinderen werden gerapporteerd. Het werkelijke aantal gevallen van misbruik ligt vermoedelijk nog hoger, want veel zaken van seksueel misbruik blijven ongerapporteerd.
 
Volgens politiebaas Paul Van Thielen worden in ons land jaarlijks zowat 6.000 feiten van seksueel misbruik geregistreerd. De helft daarvan heeft betrekking op aanrandingen van de eerbaarheid, terwijl het in de andere 3.000 gevallen gaat om effectieve verkrachtingen.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beha tegen rimpels in decolleté is een hit

Beha tegen rimpels in decolleté is een hit



De Nederlandse Rachel de Boer ontwikkelde een speciale beha, La Decollette genaamd, om rimpels in haar decolleté te voorkomen. Ondertussen werd wetenschappelijk bewezen dat het kledingstuk echt werkt.


Drie jaar na de uitvinding van de Decollette wordt het kledingstuk verkocht in 150 lingeriewinkels in Nederland en België, ze krijgt ook interesse uit Duitsland, Oostenrijk, Portugal, Spanje, Groot-Brittannië en Frankrijk. "Ik sliep zeven jaar met een opgerold paar sokken tussen mijn borsten. Lang verzweeg ik dit voor iedereen uit schaamte, toen ik veertig werd vertelde ik het mijn vrienden. Zo ontdekte ik dat ze met hetzelfde probleem kampten", aldus Rachel de Boer. Dus maakte ik voor hen een beha. Ze waren meteen enthousiast over het resultaat.






La Decollete is een zacht rechthoekig kledingstuk tussen het sleutelbeen en het borstbeen, langs de achterkant ziet het er uit als een 'normale' beha. Je draagt deze 's nachts en zo voorkomt het dat de borsten tegen elkaar gedrukt worden en kunnen er geen verticale rimpels ontstaan.


Het kledingstuk is ontzettend populair in Europa en een hit op lingerieshows. Uit onderzoek van een erkend cosmetisch orgaan bij vrouwen tussen 35 en 60 jaar blijkt dat rimpels in het decolleté hierdoor zichtbaar afnemen na 24 uur. De beha kost 50 euro en past iedereen.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zieke wombat blijkt depressief door gebrek aan knuffels

Zieke wombat blijkt depressief door gebrek aan knuffels


http://img834.imageshack.us/img834/1425/ziekewombat.jpg
Verzorgsters knuffelen Tonka weer gezond.


In een dierentuin in de Australische deelstaat Queensland hebben (dure) onderzoeken uitgewezen wat er mis was met wombat Tonka, die 20 procent van zijn lichaamsgewicht verloren was na de doortocht van orkaan Yasi: het dier bleek depressief.

De tweejarige Tonka is de ster van dierenpark Billabong Sanctuary in Townsville, en geniet daar van bakken aandacht. Hij laat zich graag fotograferen terwijl hij beknuffeld en geaaid wordt door bezoekers, en miste dat blijkbaar enorm hard toen het park acht weken werd gesloten na het noodweer dat de staat onlangs trof.

"Tonka is grootgebracht door een van onze rangers, en brengt normaal een aanzienlijk deel van zijn dag door met mensen", zegt Brett Flemming van het park in de Townsville Bulletin. De zoo spaarde kosten noch moeite voor onderzoeken en laboratoriumanalyses om uit te vissen wat er mis was met de wombat.

Na de verlossende diagnose wordt Tonka opnieuw met de nodige zorgen omringd om hem er weer bovenop te krijgen, op tijd voor de heropening van het dierenpark.(br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een op vijf vindt dat hij of zij te veel drinkt

Een op vijf vindt dat hij of zij te veel drinkt



85 procent van de Vlamingen drinkt alcohol, meestal voor de gezelligheid, voor de smaak of om zich te ontspannen. 20 procent vindt wel dat ze te veel drinken. Dat blijkt uit een recente enquête van de Christelijke Mutualiteit (CM).


De meeste geheelonthouders schuwen alcohol omdat ze het niet lusten (36,5 procent) of uit principe (24,3 procent). 12,2 procent van hen bekent niet meer te drinken omdat ze vroeger een drankprobleem hadden. De meeste respondenten die wel drinken, houden zich ook braaf aan de aanbevolen grens van twee tot drie eenheden per dag voor mannen en een tot twee voor vrouwen.


Meer dan een kwart van de Vlamingen die alcohol drinken (25,8 procent) kruipt wel eens achter het stuur wanneer hij of zij meer dan 2 glazen op heeft. Bij de mannen loopt dit percentage zelfs op tot 41 procent (in vergelijking met 17 procent van de vrouwen). Toch is er een positieve trend merkbaar: vroeger reed 42 procent van de Vlamingen wel eens met de wagen wanneer ze meer dan 2 glazen op hadden.


Katelijne Duerinck, woordvoerster van CM Midden-Vlaanderen: "De meeste redenen om te drinken lijken vrij onschuldig. Echt onrustwekkend wordt het wanneer mensen aangeven alcohol opnemen om hun problemen te vergeten (3,5 procent), hun zelfvertrouwen op te krikken (3 procent) of omdat ze niet zonder kunnen (2 procent)."


Bijna 1 op 6 Vlamingen die alcohol drinken namen zich met Nieuwjaar voor om minder alcohol te consumeren. Ruim een vijfde vindt dan ook dat wat minder mogen consumeren. 14,6 procent, en maar liefst een kwart van de mannen, werd hierover al aangesproken. 10,4 procent liegt wel eens over zijn of haar alcoholgebruik tegenover zijn of haar familie, vrienden of collega's. Wat opvalt is wel dat er meer mannen zijn die liegen over hun alcoholgebruik (16,6 procent tegenover 7,1 procent van de vrouwen).


Vlamingen blijken vooral thuis te drinken. Zo blijkt uit het onderzoek dat 77 procent van de ondervraagden die alcohol consumeren, dit thuis doen of bij familie of vrienden thuis (78 procent). 55 procent van de mannen gaat op café om één of meerdere glazen te drinken. Opmerkelijk is verder dat 6,4 procent van de mannelijke respondenten die alcohol consumeren dit op het werk doen.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geluk begint (opnieuw) op 50

Geluk begint (opnieuw) op 50



Ondanks een dip rond je dertigste en veertigste, voel je je weer gelukkig na je vijftigste. Wetenschappers ontdekten onlangs dat je gelukscurve een U-vorm heeft.


Het geluksniveau van mensen begint te dalen vanaf hun twintigste, dit verbetert niet tot hun vijftigste. Dit stijgt dan zelfs naar een hoger niveau dan ooit. Personen ouder dan 65 geloven wel dat het leven beter is op je 25ste, toch zijn ze gelukkiger. Dat blijkt uit onderzoek bij mensen uit Groot-Brittannië, Zwitserland en Duitsland. Wetenschappers hebben geen verklaring voor de plotse stijging vanaf 50 jaar, maar ze vermoeden dat dit komt door de vergaarde wijsheid en veranderingen qua verwachting van het leven. De dip op middelbare leeftijd kon vaak verklaard worden door het verlies van een familielid of een plots ontslag. 


Professor Bert Van Landeghem: "Deze resultaten impliceren niet dat een 65-jarige zijn eigen leven verkiest boven dat van een 25-jarige. Zowel jongeren als ouderen zijn het er over eens dat het leuker is om jong te zijn. Maar 50-plussers zijn meer tevreden en hebben geleerd om tevreden te zijn met wat ze hebben."


Uit eerder onderzoek bleek al dat geld gelukkig maakt, maar enkel wanneer je veel rijker bent dan vrienden en buren.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Audra Mae - Forever young

Audra Mae - Forever young

Klik op de foto om haar te beluisteren





Audra Mae is een Amerikaanse zangeres en violiste . Zij is het nichtje van Judy Garland.
Ze liet op positieve wijze van zich spreken door haar smaakvolle cover van Dylan’s ‘Forever Young’.



» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!