Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




22-04-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Wever en Di Rupo zingen 'Alors on campe'

De Wever en Di Rupo zingen 'Alors on campe'

Klik op de foto om het filmpje te bekijken






'Alors on danse', de superhit van Stromae is 'Alors on campe' geworden met in de hoofdrollen N-VA-voorzitter Bart De Wever en PS-voorzitter Elio Di Rupo. Maker van de parodie is de actiegroep Camping 16, die op 30 april wil kamperen in het Jubelpark.

De virtuele actiegroep Camping 16 riep iedereen een tijd geleden op om een virtuele tent op te slaan voor de Wetstraat 16. Er zijn al meer dan 161.000 mensen die kamperen voor het kabinet van premier Leterme. De politici kregen destijds 100 dagen de tijd om een regering te vormen, maar dat is dus niet gelukt.

Omdat de toestand na die 100 dagen nog altijd "even uitzichtloos" is, willen de initiatiefnemers nu ook echt kamperen in het Jubelpark en wel op 30 april. Tussen 14 uur en 18 uur zetten ze hun echte tenten op. (br.vandaag.be)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Drijvend operadecor palmt Oostenrijks Bodenmeer in

Drijvend operadecor palmt Oostenrijks Bodenmeer in


http://static0.hln.be/static/FOTO/pe/14/4/2/media_xl_4152407.jpg?20110422110646



Een drijvend operadecor met een prijskaartje van liefst 7 miljoen euro moet het Bregenz-festival in Oostenrijk van de nodige luister voorzien, zo schrijft Het Laatste Nieuws. Op het wateroppervlak van Bodenmeer is dit jaar een podium opgetrokken met als thema de Franse Revolutie. Het vormt de scène voor de opera André Chenier van de Italiaanse componist Umberto Giardino over het leven van de gelijknamige dichter die tijdens de Revolutie werd geëxecuteerd.

Sculptuur
Blikvanger is een 24 meter hoge Maratsculptuur, gebaseerd op een schilderij van Jacques-Louis David uit 1793. Het decor, met onder meer een gouden spiegel van 19 meter breed en 7 meter hoog, zal pas helemaal klaar zijn in juni, net op tijd voor de première van de opera tijdens het festival. (br.hln - foto reuters)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zomerweer doet meiklokjes vroeg bloeien


Zomerweer doet meiklokjes vroeg bloeien


http://img716.imageshack.us/img716/7619/meiklokjes.jpg


De Belgische bloemenkwekers hebben de handen vol door het zomerweer van de laatste dagen. Ze proberen te verhinderen dat de meiklokjes te vroeg bloeien.

Dat zegt Marijke Walbers, nationaal secretaris van de Koninklijke Unie van de Floristen van België (KUFB)g. De meiklokjes die in open zon in de tuinen staan, zullen wellicht uitgebloeid zijn tegen 1 mei.

"De kwekers trachten de serres zo koel mogelijk te houden", zegt ook Johan Vandenbroucke, directeur van de Brusselse Euroveiling. Of het warme weer de prijzen zal beïnvloeden, kan hij nog niet zeggen. "Dat hangt af van veel factoren." Walbers stelt dat ze niet duurder zullen zijn dit jaar. "Al heb je altijd het prijsverschil afhankelijk van de kwaliteit."

Bloemenfeesten
Vier typische bloemenfeesten volgen dit jaar kort op elkaar: secretaressedag, Pasen, 1 mei en Moederdag.

Walbers zegt dat de meiklokjes die vanuit Frankrijk worden ingevoerd, al geplukt en gestockeerd zijn. Dat ze in de tuinen tegen 1 mei al uitgebloeid zullen zijn, is ook goed nieuws voor de floristen, zegt ze. "Er zal minder wildverkoop zijn."

Vooral in Wallonië hebben de meiklokjes nog een grote symbolische waarde, weet Walbers. "Ze worden niet gekocht voor hun houdbaarheid."

Landbouwgewassen
Voor de landbouwgewassen zijn de huidige weersomstandigheden nog geen probleem, zegt François Huyghe van landbouworganisatie Boerenbond. "Als het nog twee à drie weken droog blijft, kan het echter wel een probleem worden", zegt Huyghe.

Hij zag de prijzen op de internationale graanmarkten lichtjes omhoog gaan, onder invloed van de aanhoudende droogte in Noord-Europa.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alarmfase rood in Antwerpse bossen en natuurgebieden

Alarmfase rood in Antwerpse bossen en natuurgebieden


http://img263.imageshack.us/img263/8264/kalmthoutseheide.jpg
De Kalmthoutse Heide.


Sinds vanmorgen is in alle bossen en natuurgebieden van de provincie Antwerpen alarmfase rood van kracht. Dat is de hoogste staat van paraatheid met betrekking tot mogelijk brandgevaar.

Bezoekers zijn nog steeds overal welkom, maar dienen extra alert te zijn en zeker niet te roken in de gebieden. Dat meldt het Agentschap voor Natuur en Bos.

Aangezien het al dagen erg warm en droog is, stijgt het risico op bos- en heidebranden gevoelig. Gezien de weersvoorspellingen neemt het Agentschap voor Natuur en Bos liever geen risico.

"We raden de mensen nog niet af om de natuur in te trekken en gaan zeker nog geen delen van gebieden zoals de Kalmthoutse Heide afsluiten. Maar aangezien het in het paasweekend wellicht overal erg druk wordt, roepen we wel op tot extra alertheid." Zo verklaart woordvoerder Dirk Bogaert.

De voorbije dagen was in de provincie Antwerpen nog alarmfase oranje van kracht. Dat hield in dat alle brandtorens permanent werden bemand en boswachters en bezoekers waakzaam dienden te zijn.

Bij alarmfase rood komt daar ook nog steun bij van brandweer en politie, die in groten getale klaar zullen staan voor een mogelijke interventie.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Noem scharreleieren liever schuureieren

"Noem scharreleieren liever schuureieren"



De naam 'scharrelei' moet zo snel mogelijk worden veranderd in 'schuurei'. De naam is misleidend want scharrelkippen komen nooit buiten. Dat vraagt de Nederlandse Partij voor de Dieren.

Veel mensen denken bij het woord scharrelei aan een kip die in de wei heeft kunnen scharrelen, terwijl dat eigenlijk alleen het geval is bij vrije uitloop- en biologische eieren, aldus de Nederlandse partij. Volgens de Partij voor de Dieren heet het scharrelei in de meeste andere Europese landen bodemei of schuurei.

PvdD-fractievoorzitter Marianne Thieme gaat daarom volgende week voorstellen dat in Nederland het vrije uitloop ei voortaan scharrelei wordt genoemd. Volgens Thieme wordt het snavelkappen bij scharrelkippen nog steeds toegepast en hebben kippen nauwelijks meer dan een A4'tje ruimte.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.IJsbeertje doet Winnie de Poeh na met emmer

IJsbeertje doet Winnie de Poeh na met emmer

Klik op de foto om dit schattig filmpje te bekijken




Een ijsbeertje in de zoo van het Deense Aalborg doet bezoekers denken aan Winnie de Poeh, de beer die steeds met zijn kop komt vast te zitten in een honingpot.

Het  ijsbeertje Augo is zo gek van zijn speelgoed dat hij zijn kop er steeds insteekt, en dan moeite lijkt te hebben om er weer uit te geraken.

Augo staat daarna recht met de emmer op zijn kop, terwijl mama Malik bezorgd - of is het fronsend? - toekijkt. Het klungelige beest valt vervolgens meestal om, tot vermaak van de bezoekers.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Daarom zet je beter niet op Facebook dat je op vakantie bent

Daarom zet je beter niet op Facebook dat je op vakantie bent


http://img684.imageshack.us/img684/9102/vakantieo.jpg


Mensen die hun vakantieplannen op internet zetten, lopen de kans om binnen 1 minuut in handen van dieven te vallen. Een Brits onderzoek toont aan dat het inbrekers niet langer nodig hebben om het adres van een loslippige vakantieganger te achterhalen.

Een kort berichtje op Facebook of Twitter als, 'eindelijk naar Milaan' of 'net geland' is al voldoende voor dieven om de familienaam van de reiziger, de school van een kind of het werk van de ouders te traceren, waardoor via online gegevens het woonadres gemakkelijk achterhaald kan worden. De kans dat iemand thuis is, op het moment dat de dieven het betreffende adres achterhaald hebben, is minimaal.

De onderzoekers zochten op de sociale netwerksites Facebook en Foursquare naar berichtjes als 'ben aan het inpakken' en vonden in sommige gevallen alleen al op de achternaam en de woonplaats binnen de minuut het juiste adres. Slechts twee minuten duurde het om het adres van een vakantieganger op te sporen aan de hand van de naam van een school, die al eerder geplaatst werd door de vakantieganger.

Drieduizend Britten werkten aan het onderzoek mee en 44 procent van hen bleken vrienden of volgers op Facebook of Twitter te hebben die ze nooit hadden ontmoet. Ongeveer de helft van de kinderen van 15 jaar was al in het bezit van een smartphone en juist zij berichtten het meeste over hun vakantieplannen: 51 procent liet een berichtje achter. 37 procent van de ondervraagden bleek bovendien hun privacygegevens niet goed te hebben afgeschermd, waardoor dieven ongelimiteerd hun profielen konden inkijken. (br.vandaag.be)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kankerverwekkende stof gevonden in heel wat voeding

Kankerverwekkende stof gevonden in heel wat voeding


http://img856.imageshack.us/img856/1660/chipsw.jpg


Een chemische stof die kanker veroorzaakt werd door onderzoekers in heel wat voedingsproducten, waaronder brood, chips en babyvoeding, gevonden.


De waakhond voor de voedselveiligheid van de Europese Unie (EFSA) onderzocht 22 verschillende voedingsgroepen waarvan geweten is dat ze een hoog niveau van de chemische acrylamide bevatten in 23 landen. Ze vergeleken dit met het niveau in 2007 en 2009. Daaruit bleek dat ondanks eerdere waarschuwingen het niveau van deze stof toenam in oploskoffie en toastbrood. Dit bleef hetzelfde in alle andere producten. Het daalde enkel bij crackers, babykoekjes en peperkoek. De vrijwillige maatregelen in de voedingsindustrie hadden dus enkel een beperkt success, meer actie is daarom volgens de waakhond nodig.


Wetenschappers weten sinds 2002 dat de stof bestaat in bepaalde producten, en vroegen daarom de voedingsindustrie om het niveau te beperken. Maar deze studie bevestigde dus dat er nog steeds grote hoeveelheden zitten in een hele reeks van producten waaronder frieten, oploskoffie, brood, koeken, chips, ontbijtgranen en babyvoeding.


Ook de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) raadt consumenten aan hun risico te beperken door minder verwerkte voeding te eten, maar ze zeggen dat er niet genoeg bewijs is om mensen te adviseren bepaalde producten te vermijden. De stof acrylamide werd al in verband gebracht met verschillende soorten van kanker waaronder darm-, blaas- en niertumoren, het veroorzaakt ook onvruchtbaarheid en verlies aan spiercontrole.


Wetenschappers weten nog niet hoe acrylamide zich vormt, ze denken dat het een gevolg is van een chemisch proces tijdens het bakken, frituren, grillen of toasten. Het zou gevormd worden wanneer voeding verwarmd wordt boven 120 graden, het zit namelijk niet in rauwe of gekookte voeding. Daarnaast wordt het gebruikt om onzuiverheden te filteren uit drinkwater.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Baby landt in armen van Britse toeriste na val van 4de etage


Baby landt in armen van Britse toeriste na val van 4de etage


Het Econo Lodge Hotel in Orlando waar het incident zich voordeed.


Een baby heeft een val van de vierde verdieping van een gebouw in Florida als bij wonder overleefd. Een Britse toeriste fungeerde als reddende engel toen ze de éénjarige Jah-Neah Myles zag vallen en kon opvangen in haar armen. Zo was het vakantiemirakel een feit.

Helen Beard (44) was op vakantie in Orlando en genoot van een plonsje in het zwembad van het Econo Lodge hotel toen ze een baby gevaarlijk dichtbij de balkonreling zag kruipen. De Britse haastte zich uit het zwembad en kon Jah-Neah Myles net op tijd opvangen voor ze te pletter zou storten. Het éénjarige meisje kwam zo hard neer dat ze uiteindelijk toch nog uit de armen van de toegesnelde vrouw glipte en op de grond viel. Het kindje werd naar het hospitaal gebracht maar hield uiteindelijk geen verwondingen over aan het voorval.

Jah-Neah Myles was naar verluidt aan de aandacht ontsnapt van haar oppassers. De politie heeft na een grondig onderzoek evenwel besloten om hen niets ten laste te leggen.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bobby Darin - Splish Splash

Bobby Darin - Splish Splash

Klik op de foto om hem te beluisteren






Bobby Darin, echte naam Walden Robert Cassotto (New York City, 14 mei 1936 - Los Angeles 20 december 1973) was een Amerikaans zanger en songwriter, die zeer populair werd in de jaren vijftig. Hij was thuis in een grote verscheidenheid aan muziekgenres, waaronder jazz, pop en folk. Enkele van zijn bekendste nummers zijn onder andere "Mack the Knife", "Beyond the Sea" en "If I were a Carpenter".

Bobby Darin werd geboren in een arm gezin van Italiaanse afkomst in The Bronx, New York. Pas later kwam hij er achter dat hij is opgevoed door zijn grootmoeder en dat de vrouw die hij als zijn zus beschouwde eigenlijk zijn echte moeder was. Zijn vader heeft Bobby nooit gekend. Op jonge leeftijd werd hij getroffen door reumatische koorts, waaraan hij een beschadigd hart heeft overgehouden. Hij moest leven met de wetenschap dat hij op jonge leeftijd zou kunnen sterven, en stortte zich geheel op de muziek. Hij leerde zichzelf verscheidene muziekinstrumenten spelen, waaronder piano, drums en gitaar.

Na te hebben gestudeerd aan de Bronx High School of Science en het Hunter College ging hij werken als entertainer en muzikant in een vakantieresort in de Catskills. Als artiestennaam koos hij de naam Bobby Darin. Bobby was zijn roepnaam als kind. Over de herkomst van "Darin" doen meerdere verhalen de ronde. Één verhaal zegt dat de naam komt van de neonverlichting op een Chinees restaurant. Omdat de eerste drie letters van de neonverlichting het niet deden, stond er op het restaurant DARIN in plaats van MANDARIN (Mandarijn). Een ander verhaal vertelt dat hij de naam vond door te bladeren in een telefoongids.

Midden jaren vijftig ontmoette hij muziekuitgever Don Kirshner, die hem aan een platencontract hielp bij Decca Records. Darin werd voorgesteld aan de dan nog niet bekende zangeres Connie Francis. Bobby's manager zorgde er voor dat Darin mee muziek kon schrijven voor Connie om haar zangcarrière op te starten. Bobby en Connie werden verliefd op elkaar. Connie, ook van Italiaanse afkomst, had een strenge vader. Zodra hij lucht kreeg van de relatie stelde hij alles in het werk om het koppel gescheiden van mekaar te houden. Toen hij vernam dat ze mekaar zouden zien na een optreden van Connie, joeg hij Bobby uit het gebouw terwijl hij met een wapen zwaaide. Later zei Connie Francis dat niet trouwen met Bobby Darin de grootste vergissing van haar leven was.

Na drie geflopte singles verscheen in 1958 "Splish Splash", zijn eerste grote hit. Meer hits volgden en Darin werd een favoriete zanger onder het jonge rock-'n-rollpubliek. In 1959 ging hij een andere weg in met "Mack the Knife", een jazz/popbewerking van een nummer uit de Driestuiversopera van Bertolt Brecht en Kurt Weill. Het nummer bereikte de nummer éénpositie in de Amerikaanse hitlijsten en bracht Darin ook onder de aandacht bij de meer volwassen muziekliefhebber. In 1960 werd het ook in België en Nederland een hit. In 1959 won Darin meerdere Grammy Awards, waaronder die voor beste nieuwkomer en beste nummer (voor "Mack the Knife").

In 1960 nam hij het nummer "Beyond the Sea" op, een Engelse vertaling van "La Mer" van Charles Trenet. Hij vertrok dat jaar tevens naar Hollywood om daar filmmuziek te schrijven en acteur te worden. Op de set van zijn eerste film, Come September, ontmoette hij zijn latere vrouw Sandra Dee. Ze trouwden op 1 december van dat jaar. Ze kregen één zoon, Dodd Darin, in 1961. Andere films waarin Darin te zien zijn zijn onder andere Pressure Point uit 1962 en Captain Newman MD uit 1963. Voor de laatste film kreeg hij een Oscarnominatie voor Beste Mannelijke Bijrol.

Mid jaren zestig treedt Darin op in verscheidene casino's in Las Vegas. In 1966 brengt hij het nummer "If I were a Carpenter" uit, een cover van Tim Hardin. Deze versie bereikt in verscheidene landen, waaronder de VS en Nederland, de top tien. Het jaar daarop scheidde hij van Sandra Dee. Meer dan andere nachtclubacts was Darin zeer politiek actief. Zo werkte hij in 1968 mee aan de verkiezingscampagne van Robert Kennedy. Nadat deze werd neergeschoten, bracht hij enkele protestalbums uit.

In de jaren zeventig werd hij de eigenaar van een succesvolle platenmaatschappij, TM Music. Voor de platenmaatschappij ontdekte hij Wayne Newton. Ook trad hij regelmatig op, waaronder enkele goedbezochte shows in Las Vegas. In januari 1971 onderging hij een hartoperatie om de schade aan zijn hart enigszins te herstellen, waarna zijn gezondheid achteruit ging. Na een periode van herstel trad hij weer op in Vegas en bracht hij enkele platen uit, waaronder voor Motown. Ook presenteerde hij zijn eigen televisieshow, de variétéshow "The Bobby Darin Show", en trouwde hij voor de tweede maal in 1973.

Op 20 december 1973 overleed hij vlak na een hartoperatie, waarbij twee van zijn hartkleppen werden vervangen. Hij is 37 jaar oud geworden. Er was geen begrafenisdienst: een van zijn laatste wensen was dat zijn lichaam werd gedoneerd aan het medisch centrum van de UCLA voor onderzoek. In 1990 werd hij postuum geplaatst in de Rock and Roll Hall of Fame. In 2004 kwam er een film uit over zijn leven, Beyond the Sea. Bobby Darin werd hierin gespeeld door Kevin Spacey, die de film ook regisseerde.




» Reageer (0)
21-04-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1 op 2 Vlamingen wil minder vlees op het menu


1 op 2 Vlamingen wil minder vlees op het menu


http://img849.imageshack.us/img849/8163/vegetarisch.jpg


Hoewel vegetariërs nog steeds een kleine minderheid vormen in Vlaanderen, geven steeds meer mensen aan dat ze hun vleesverbruik willen verminderen. Eén of twee Vlamingen wil minder vlees eten, zo blijkt uit een onderzoek dat vorige maand werd uitgevoerd door iVOX in opdracht van EVA vzw en de stad Gent, in samenwerking met C-Change.


Het onderzoek, uitgevoerd bij 1.993 Vlamingen, toont aan dat vegetarisme nog steeds iets voor een vrij selecte groep is. Ongeveer 5,6 van de Vlamingen eet zelden of nooit vlees, nog eens 6 procent noemt zichzelf 'deeltijds' vegetarisch en eet slechts enkele keren per week vlees. Iets meer dan één op drie Vlamingen eet wel 's vleesvervangers.


Het aandeel vegetariërs op de totale bevolking neemt toe, en afgaande op de intenties van de deelnemers aan het onderzoek zal die trend zich in de toekomst doorzetten. Liefst één op twee Vlamingen geeft aan in de toekomst minder vlees te willen eten. Gezondheid, nieuwe smaken leren kennen, milieubewustzijn en dierenwelzijn zijn de belangrijkste factoren bij die beslissing.


Bij de mensen die niét vegetarisch zijn, spelen beperkte interesse ('nog nooit over nagedacht') en twijfels over de eigen kookkunst een belangrijke rol. Ook familieleden die graag vlees op tafel zien komen, vormen een hinderpaal voor vaker vegetarisch eten.
 

Tot slot blijkt het concept Donderdag Veggiedag aan te slaan. In Gent, de stad waar het concept het meeste navolging krijgt, wordt er opvallend mlinder vlees gegeten dan in de andere delen van Vlaanderen.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tot 10.000 mensen verwacht op betoging tegen rookverbod

Tot 10.000 mensen verwacht op betoging tegen rookverbod


http://img641.imageshack.us/img641/8214/rookverbod.jpg


Op de betoging tegen het rookverbod worden zaterdag vijf- tot tienduizend mensen verwacht. Dat werd donderdag vernomen van Erik Beunckens, een van de ontevreden cafébazen en klanten die de betoging mee organiseert.


Door een uitspraak van het Grondwettelijk hof zal er in alle Belgische horecazaken een rookverbod van kracht zijn vanaf 1 juli 2011, drie jaar eerder dan aanvankelijk was voorzien. Maar heel wat cafébazen pikken die beslissing niet.
 

"Onze gezagsdragers zijn zich duidelijk nog steeds niet bewust van de enorme economische en sociale drama's die zich vanaf 1 juli door deze beslissing zullen afspelen", luidt het bij de boze cafébazen. Zo verwachten ze een omzetverlies van 30 tot 50 procent. "In België zijn er ongeveer 12.000 volkscafés. Door de huidige wetgeving zijn er rechtstreeks 4.000 à 5.000 van deze cafés bedreigd in hun voortbestaan." Het verbod zal volgens de caféhouders ook andere sectoren treffen, zoals brouwers en groothandelaars.
 

Ook wordt erop gewezen dat heel wat kleine cafés zwaar hebben geïnvesteerd in rookafzuigsystemen. "Het is absoluut geen voorbeeld van goed beleid om dit nu totaal van tafel te vegen en plots op enkele maanden een onvoorzien totaal verbod in te voeren."
De cafébazen eisen dat er uitzonderingsmaatregelen worden ingevoerd, waardoor uitbaters van volkscafés zelf kunnen beslissen of er gerookt mag worden in hun zaak.
 
Start om 10u
De betoging tegen het rookverbod vertrekt zaterdag om 10 uur aan het Noordstation in Brussel. De manifestatie wordt ondersteund door FeBeD, HoReCa Vlaanderen, Unizo en het NSZ.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slecht geheugen? Hou een lenteschoonmaak


Slecht geheugen? Hou een lenteschoonmaak



Een overdaad aan kennis zou de oorzaak van geheugenproblemen zijn, beweren wetenschappers. Om dit op te lossen is het nodig grote schoonmaak in je brein te houden.

Voor het onderzoek gaven Canadese wetenschappers een groep vrijwilligers zinnen en vroegen ze hen of deze logisch waren en om het laatste woord van elke zin te onthouden. De jonger mensen, die gemiddeld 23 jaar waren, scoorden beter op deze oefening. Vervolgens deden de vorsers een tweede experiment bij oudere vrijwilligers met een gemiddelde leeftijd van 67 jaar. Ze kregen foto's van acht dieren te zien en moesten de volgorde van buiten leren. Vervolgens moesten ze uit andere beelden de volgorde van vanbuiten geleerde dieren tussen andere beelden herkennen. De ouderen maakten bij deze oefening moeilijker vooruitgang, dit suggereert dat het vorige beeld in hun geheugen bleef zitten.

Informatie onderdrukken
Een derde studie bevestigde dat de geheugenproblemen niet enkel een gevolg waren van het vertragen van de hersenen. Onderzoeker Mervin Blair: "We ontdekten dat oudere volwassenen het moeilijker hadden om voorgaande informatie kwijt te raken. Dit zorgde voor heel wat problemen bij het zogenaamde 'werkgeheugen'. Het oudere brein vindt het moeilijker om irrelevante informatie te onderdrukken, waardoor je je moeilijker kan concentreren op het hier en nu." Het werkgeheugen houdt informatie vast terwijl je hersenen dit mentaal bewerken.

Oefeningen
Blair raadt mensen met geheugenproblemen aan ontspanningsoefeningen te doen om overbodige informatie uit je brein te bannen. "Beperk rommel in je hersenen, anders krijg je niets gedaan. Ook kan het helpen een taal te leren of muziekinstrument te bespelen. Maar deze tip kan ook jongeren helpen, slaaploze nachten maken het moeilijker voor de hersenen om naar behoren te functioneren."

Eerder onderzoek toonde aan dat het hersendeel dat gênante gedachten controleert zwakker wordt met de jaren, wat kan verklaren waarom verschillende oudere mensen hun remmingen verliezen.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oudste champagne ter wereld onder de hamer in Finland

Oudste champagne ter wereld onder de hamer in Finland



Twee van de oudste flessen champagne ter wereld worden geveild. Dat hebben de autoriteiten op de Finse eilandengroep Aland vandaag bekendgemaakt.

De flessen werden vorig jaar uit het wrak van een schip gehaald, dat begin negentiende eeuw was gezonken in de Oostzee.

Eén van de flessen is van het huis Veuve Clicquot, dat in 1772 begon te produceren. De andere fles is een Juglar, een champagnemaker die in 1829 werd opgekocht.

De veiling vindt plaats op 3 juni in Mariehamn, de hoofdstad van de Aland-eilanden. Het scheepswrak lag niet ver van de eilandengroep waardoor de regio eigenaar is geworden van de historische champagne.

Het gezonken schip was waarschijnlijk met zijn dure lading op weg naar de toenmalige Russische hoofdstad Sint-Petersburg.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Risico op wespenplaag door mooie lenteweer

Risico op wespenplaag door mooie lenteweer




Het mooie lenteweer van de laatste weken doet de kans op een wespenplaag deze zomer stijgen. De koninginnen zijn eerder uit hun winterslaap gekomen en zijn daardoor ook vroeger beginnen werken aan hun nesten.

"Als het weer zo blijft en de nachtvorst de komende twee weken uitblijft, verwachten we dat relatief veel wespennesten tot ontwikkeling komen", zegt de Nederlandse bioloog Arnold van Vliet van de Wageningen Universiteit in het AD. De komende week zien de weersverwachtingen er alvast heel zomers uit.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Arts: Arbeiders rampcentrale Fukushima zijn helemaal op


Arts: "Arbeiders rampcentrale Fukushima zijn helemaal op"



Het personeel dat nog aan de slag is in de kerncentrale van het Japanse Fukushima is helemaal op. Ze hebben last van slapeloosheid, uitdrogingsverschijnselen en hoge bloeddruk. Het risico op een depressie of een hartfalen is groot, waarschuwt een arts die hen gisteren zag.

Al sinds de aardbeving/tsunami van 11 maart is het personeel aan het werk om de dramatische gevolgen van de kernramp in Fukushima Daiichi onder controle te houden. "De werkomstandigheden op de site blijven hard", zegt epidemioloog Takeshi Tanigawa. "Ik vrees dat als dit niet verandert, er enorme gezondheidsrisico's zijn." Tanigawa heeft het dan eerder over de toenemende vermoeidheid dan over de risico's van de radioactieve straling voor de arbeiders.

De arts sprak gedurende vier dagen met 80 personeelsleden van TEPCO in een nabijgelegen andere kerncentrale, waar ze hun pauzes nemen. Hij kon echter geen volledige medische check-up uitvoeren uit tijdsgebrek.

Volgens TEPCO waren er gisteren 245 arbeiders aan het werk in de rampcentrale van Fukushima Daiichi. Er waren ook soldaten, brandweerlui en politieagenten.

Nooit rust
Tanigawa zegt dat de arbeiders de klok rond werken, met veel te weinig rust, zonder eens een bad te nemen en zonder vers eten. Ze lopen constant het risico op radioactieve bestraling, die nog altijd zo hoog is op sommige plaatsen dat er robots worden ingezet om metingen te doen. Tanigawa beweert dan ook dat de minimale basiswerkcondities zoals die in de Japanse grondwet werden opgenomen niet gerespecteerd worden.

"Ze moeten op de grond van een sporthal op de site van Fukushima Daini slapen, gewikkeld in wat lakens en zonder privacy. Omdat ze zo dicht bij elkaar slapen, is snurken een écht probleem. Dat zou in andere omstandigheden grappig kunnen klinken, maar hier leidt het tot slapeloosheid en die kan leiden tot slechte prestaties op het werk."

Mentaal is het uiteraard ook zwaar voor deze 'helden'. Ze vrezen de hele tijd die bestraling en denken aan hun geliefden, die niet willen dat zij in de kerncentrale vertoeven. Bovendien hebben velen van hen ook hun eigen huis of familieleden verloren na de aardbeving en de tsunami.

TEPCO zegt te werken aan het verbeteren van de werkomstandigheden en rekening te zullen houden met de opmerkingen van dokter Tanigawa. Volgens Tanigawa geven TEPCO en de Japanse regering geen zier om de arbeiders... Zelf willen zij niet opgeven: "Wie anders zou deze job doen?"
(br.hln - foto ap)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Steve Marriott - I don't need no doctor

Steve Marriott - I don't need no doctor

Klik op de foto om hem te beluisteren






Stephen Peter Marriott (Londen, 30 januari 1947 - Arkesden (Essex), 20 april 1991), beter bekend als Steve Marriott, was een succesvolle en veelzijdige Engelse singer-songwriter, gitarist en musicus. Zijn handelsmerk was zijn zeer krachtige stem, ondanks zijn kleine gestalte, en zijn agressieve stijl van gitaarspelen in rockbands als The Small Faces (1965-1969) en Humble Pie (1969-1975).

In Engeland werd Marriott een populaire, vaak gefotografeerd "mod-style"-icoon, dankzij zijn rol als zanger en sologitarist bij the Small Faces in het midden van de jaren 60. Marriott werd op vroege leeftijd beïnvloed door Buddy Holly, Booker T. & the M.G.'s, Ray Charles, Otis Redding, Muddy Waters en Bobby Bland. In zijn latere leven raakte Marriott gedesillusioneerd in de muziekindustrie, keerde zich af van de grote platenmaatschappijen en leidde een relatief obscuur leven. Hij keerde terug naar zijn muzikale wortels spelend in pubs en clubs in en rond Londen en Essex.

Marriott overleed op 20 april 1991 als gevolg van een brand, wellicht veroorzaakt door een brandende sigaret, die door zijn 16e eeuwse huis in Arkesden, Essex raasde. Postuum ontving hij de Ivor Novello Award in 1996 voor zijn Uitmuntende Bijdrage aan de Britse Muziek, en hij staat in Mojo genoteerd als een van de top-100 beste zangers van deze tijd.





» Reageer (0)
20-04-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vogels snakken naar drinkwater

Vogels snakken naar drinkwater





Vogelbescherming Vlaanderen lanceert naar aanleiding van het warme weer een oproep om drinkwater buiten te zetten voor vogels. Iedereen die een tuintje heeft, wordt gevraagd zuiver drinkwater ter beschikking te stellen.
 
Door het langdurige warme en droge weer zijn de meeste plassen en poeltjes immers uitgedroogd en zijn vogels op zoek naar vers en zuiver drinkwater. Zowel insecteneters als de zaadetende vogels hebben water nodig om hun vochthuishouding op peil te houden.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Britse vrouwen willen niet ruilen met Kate Middleton


Britse vrouwen willen niet ruilen met Kate Middleton


http://img713.imageshack.us/img713/6963/katemiddleton.jpg


Ze mag dan mooi, rijk zijn en op het punt staan te huwen met een prins, toch wil het merendeel van de Britse vrouwen niet ruilen met Kate Middleton, dat blijkt vandaag uit een enquête.


86 procent van de 1000 ondervraagde Britse vrouwen zegt niet jaloers te zijn op de toekomstige vrouw van Prins William. De voornaamste reden is dat ze nooit een normaal leven zal kunnen leiden eens ze in het huwelijksbootje met haar verloofde stapt.


"De meeste vrouwen beseffen dat Catherine een moeilijke taak voor de boeg heeft. Elke stap die ze zet, elke outfit die ze draagt zal commentaar uitlokken in de Britse pers", aldus Carla Bevan van MyDaily.co.uk, de website die de enquête organiseerde. "Het publiek is duidelijk van mening dat het geen sprookjeshuwelijk wordt voor Kate." Een tiende wil wel graag in haar schoenen staan, een derde van de dames is voornamelijk jaloers op haar rijkdom.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Injectie halveert schade na hartaanval

Injectie halveert schade na hartaanval



De verwoestende effecten van een hartaanval of beroerte kunnen met meer dan de helft beperkt worden door een eenvoudige injectie, dat suggereert een studie.


Britse wetenschappers zijn volop bezig met de ontwikkeling van een behandeling waarvan ze zeggen dat dit littekens in het hart en de hersenen kan beperken met meer dan 60 procent. Beroertes en hartaanvallen worden veroorzaakt door een klonter of een bloeding die de bloedtoevoer blokkeert, hierdoor lopen andere delen van het lichaam zuurstoftekort op. De ergste schade gebeurt echter 9 tot 12 uur later, wanneer de circulatie terug normaal verloopt maar wanneer het immuunsysteem de beschadigde cellen aanvalt.


Dit leidt tot ontstekingen en richt meer dan 80 procent van de schade aan, dit is vaak de oorzaak van sterfte of een ernstige handicap. Wetenschappers zeggen dat de injectie voorkomt dat het lichaam deze cellen aanvalt, waardoor ze een normale zuurstoftoevoer krijgen en de permanente schade wordt beperkt.


Het medicijn werd op muizen en andere zoogdieren maar ook op menselijk bloed getest in een laboratorium. De vorsers hopen binnen twee jaar met de proeven op mensen te kunnen beginnen. Het belangrijkste ingrediënt is een antilichaam, dat toegediend kan worden tot twaalf uur na de aanval om de schade aan de cellen te stoppen.


Immunoloog Wilhelm Schwaeble zegt dat de resultaten mogelijk een van de grootste medische doorbraken zijn. Dit kan ook gebruikt worden om het lichaam te stoppen getransplanteerde organen aan te vallen. "Het meest verbazingwekkende is dat het medicijn zo lang na de aanval gegeven kan worden. Zelfs de traagste ambulance zal je binnen de negen uur in het ziekenhuis krijgen."



» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!