Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




21-04-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1 op 2 Vlamingen wil minder vlees op het menu


1 op 2 Vlamingen wil minder vlees op het menu


http://img849.imageshack.us/img849/8163/vegetarisch.jpg


Hoewel vegetariërs nog steeds een kleine minderheid vormen in Vlaanderen, geven steeds meer mensen aan dat ze hun vleesverbruik willen verminderen. Eén of twee Vlamingen wil minder vlees eten, zo blijkt uit een onderzoek dat vorige maand werd uitgevoerd door iVOX in opdracht van EVA vzw en de stad Gent, in samenwerking met C-Change.


Het onderzoek, uitgevoerd bij 1.993 Vlamingen, toont aan dat vegetarisme nog steeds iets voor een vrij selecte groep is. Ongeveer 5,6 van de Vlamingen eet zelden of nooit vlees, nog eens 6 procent noemt zichzelf 'deeltijds' vegetarisch en eet slechts enkele keren per week vlees. Iets meer dan één op drie Vlamingen eet wel 's vleesvervangers.


Het aandeel vegetariërs op de totale bevolking neemt toe, en afgaande op de intenties van de deelnemers aan het onderzoek zal die trend zich in de toekomst doorzetten. Liefst één op twee Vlamingen geeft aan in de toekomst minder vlees te willen eten. Gezondheid, nieuwe smaken leren kennen, milieubewustzijn en dierenwelzijn zijn de belangrijkste factoren bij die beslissing.


Bij de mensen die niét vegetarisch zijn, spelen beperkte interesse ('nog nooit over nagedacht') en twijfels over de eigen kookkunst een belangrijke rol. Ook familieleden die graag vlees op tafel zien komen, vormen een hinderpaal voor vaker vegetarisch eten.
 

Tot slot blijkt het concept Donderdag Veggiedag aan te slaan. In Gent, de stad waar het concept het meeste navolging krijgt, wordt er opvallend mlinder vlees gegeten dan in de andere delen van Vlaanderen.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tot 10.000 mensen verwacht op betoging tegen rookverbod

Tot 10.000 mensen verwacht op betoging tegen rookverbod


http://img641.imageshack.us/img641/8214/rookverbod.jpg


Op de betoging tegen het rookverbod worden zaterdag vijf- tot tienduizend mensen verwacht. Dat werd donderdag vernomen van Erik Beunckens, een van de ontevreden cafébazen en klanten die de betoging mee organiseert.


Door een uitspraak van het Grondwettelijk hof zal er in alle Belgische horecazaken een rookverbod van kracht zijn vanaf 1 juli 2011, drie jaar eerder dan aanvankelijk was voorzien. Maar heel wat cafébazen pikken die beslissing niet.
 

"Onze gezagsdragers zijn zich duidelijk nog steeds niet bewust van de enorme economische en sociale drama's die zich vanaf 1 juli door deze beslissing zullen afspelen", luidt het bij de boze cafébazen. Zo verwachten ze een omzetverlies van 30 tot 50 procent. "In België zijn er ongeveer 12.000 volkscafés. Door de huidige wetgeving zijn er rechtstreeks 4.000 à 5.000 van deze cafés bedreigd in hun voortbestaan." Het verbod zal volgens de caféhouders ook andere sectoren treffen, zoals brouwers en groothandelaars.
 

Ook wordt erop gewezen dat heel wat kleine cafés zwaar hebben geïnvesteerd in rookafzuigsystemen. "Het is absoluut geen voorbeeld van goed beleid om dit nu totaal van tafel te vegen en plots op enkele maanden een onvoorzien totaal verbod in te voeren."
De cafébazen eisen dat er uitzonderingsmaatregelen worden ingevoerd, waardoor uitbaters van volkscafés zelf kunnen beslissen of er gerookt mag worden in hun zaak.
 
Start om 10u
De betoging tegen het rookverbod vertrekt zaterdag om 10 uur aan het Noordstation in Brussel. De manifestatie wordt ondersteund door FeBeD, HoReCa Vlaanderen, Unizo en het NSZ.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slecht geheugen? Hou een lenteschoonmaak


Slecht geheugen? Hou een lenteschoonmaak



Een overdaad aan kennis zou de oorzaak van geheugenproblemen zijn, beweren wetenschappers. Om dit op te lossen is het nodig grote schoonmaak in je brein te houden.

Voor het onderzoek gaven Canadese wetenschappers een groep vrijwilligers zinnen en vroegen ze hen of deze logisch waren en om het laatste woord van elke zin te onthouden. De jonger mensen, die gemiddeld 23 jaar waren, scoorden beter op deze oefening. Vervolgens deden de vorsers een tweede experiment bij oudere vrijwilligers met een gemiddelde leeftijd van 67 jaar. Ze kregen foto's van acht dieren te zien en moesten de volgorde van buiten leren. Vervolgens moesten ze uit andere beelden de volgorde van vanbuiten geleerde dieren tussen andere beelden herkennen. De ouderen maakten bij deze oefening moeilijker vooruitgang, dit suggereert dat het vorige beeld in hun geheugen bleef zitten.

Informatie onderdrukken
Een derde studie bevestigde dat de geheugenproblemen niet enkel een gevolg waren van het vertragen van de hersenen. Onderzoeker Mervin Blair: "We ontdekten dat oudere volwassenen het moeilijker hadden om voorgaande informatie kwijt te raken. Dit zorgde voor heel wat problemen bij het zogenaamde 'werkgeheugen'. Het oudere brein vindt het moeilijker om irrelevante informatie te onderdrukken, waardoor je je moeilijker kan concentreren op het hier en nu." Het werkgeheugen houdt informatie vast terwijl je hersenen dit mentaal bewerken.

Oefeningen
Blair raadt mensen met geheugenproblemen aan ontspanningsoefeningen te doen om overbodige informatie uit je brein te bannen. "Beperk rommel in je hersenen, anders krijg je niets gedaan. Ook kan het helpen een taal te leren of muziekinstrument te bespelen. Maar deze tip kan ook jongeren helpen, slaaploze nachten maken het moeilijker voor de hersenen om naar behoren te functioneren."

Eerder onderzoek toonde aan dat het hersendeel dat gênante gedachten controleert zwakker wordt met de jaren, wat kan verklaren waarom verschillende oudere mensen hun remmingen verliezen.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oudste champagne ter wereld onder de hamer in Finland

Oudste champagne ter wereld onder de hamer in Finland



Twee van de oudste flessen champagne ter wereld worden geveild. Dat hebben de autoriteiten op de Finse eilandengroep Aland vandaag bekendgemaakt.

De flessen werden vorig jaar uit het wrak van een schip gehaald, dat begin negentiende eeuw was gezonken in de Oostzee.

Eén van de flessen is van het huis Veuve Clicquot, dat in 1772 begon te produceren. De andere fles is een Juglar, een champagnemaker die in 1829 werd opgekocht.

De veiling vindt plaats op 3 juni in Mariehamn, de hoofdstad van de Aland-eilanden. Het scheepswrak lag niet ver van de eilandengroep waardoor de regio eigenaar is geworden van de historische champagne.

Het gezonken schip was waarschijnlijk met zijn dure lading op weg naar de toenmalige Russische hoofdstad Sint-Petersburg.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Risico op wespenplaag door mooie lenteweer

Risico op wespenplaag door mooie lenteweer




Het mooie lenteweer van de laatste weken doet de kans op een wespenplaag deze zomer stijgen. De koninginnen zijn eerder uit hun winterslaap gekomen en zijn daardoor ook vroeger beginnen werken aan hun nesten.

"Als het weer zo blijft en de nachtvorst de komende twee weken uitblijft, verwachten we dat relatief veel wespennesten tot ontwikkeling komen", zegt de Nederlandse bioloog Arnold van Vliet van de Wageningen Universiteit in het AD. De komende week zien de weersverwachtingen er alvast heel zomers uit.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Arts: Arbeiders rampcentrale Fukushima zijn helemaal op


Arts: "Arbeiders rampcentrale Fukushima zijn helemaal op"



Het personeel dat nog aan de slag is in de kerncentrale van het Japanse Fukushima is helemaal op. Ze hebben last van slapeloosheid, uitdrogingsverschijnselen en hoge bloeddruk. Het risico op een depressie of een hartfalen is groot, waarschuwt een arts die hen gisteren zag.

Al sinds de aardbeving/tsunami van 11 maart is het personeel aan het werk om de dramatische gevolgen van de kernramp in Fukushima Daiichi onder controle te houden. "De werkomstandigheden op de site blijven hard", zegt epidemioloog Takeshi Tanigawa. "Ik vrees dat als dit niet verandert, er enorme gezondheidsrisico's zijn." Tanigawa heeft het dan eerder over de toenemende vermoeidheid dan over de risico's van de radioactieve straling voor de arbeiders.

De arts sprak gedurende vier dagen met 80 personeelsleden van TEPCO in een nabijgelegen andere kerncentrale, waar ze hun pauzes nemen. Hij kon echter geen volledige medische check-up uitvoeren uit tijdsgebrek.

Volgens TEPCO waren er gisteren 245 arbeiders aan het werk in de rampcentrale van Fukushima Daiichi. Er waren ook soldaten, brandweerlui en politieagenten.

Nooit rust
Tanigawa zegt dat de arbeiders de klok rond werken, met veel te weinig rust, zonder eens een bad te nemen en zonder vers eten. Ze lopen constant het risico op radioactieve bestraling, die nog altijd zo hoog is op sommige plaatsen dat er robots worden ingezet om metingen te doen. Tanigawa beweert dan ook dat de minimale basiswerkcondities zoals die in de Japanse grondwet werden opgenomen niet gerespecteerd worden.

"Ze moeten op de grond van een sporthal op de site van Fukushima Daini slapen, gewikkeld in wat lakens en zonder privacy. Omdat ze zo dicht bij elkaar slapen, is snurken een écht probleem. Dat zou in andere omstandigheden grappig kunnen klinken, maar hier leidt het tot slapeloosheid en die kan leiden tot slechte prestaties op het werk."

Mentaal is het uiteraard ook zwaar voor deze 'helden'. Ze vrezen de hele tijd die bestraling en denken aan hun geliefden, die niet willen dat zij in de kerncentrale vertoeven. Bovendien hebben velen van hen ook hun eigen huis of familieleden verloren na de aardbeving en de tsunami.

TEPCO zegt te werken aan het verbeteren van de werkomstandigheden en rekening te zullen houden met de opmerkingen van dokter Tanigawa. Volgens Tanigawa geven TEPCO en de Japanse regering geen zier om de arbeiders... Zelf willen zij niet opgeven: "Wie anders zou deze job doen?"
(br.hln - foto ap)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Steve Marriott - I don't need no doctor

Steve Marriott - I don't need no doctor

Klik op de foto om hem te beluisteren






Stephen Peter Marriott (Londen, 30 januari 1947 - Arkesden (Essex), 20 april 1991), beter bekend als Steve Marriott, was een succesvolle en veelzijdige Engelse singer-songwriter, gitarist en musicus. Zijn handelsmerk was zijn zeer krachtige stem, ondanks zijn kleine gestalte, en zijn agressieve stijl van gitaarspelen in rockbands als The Small Faces (1965-1969) en Humble Pie (1969-1975).

In Engeland werd Marriott een populaire, vaak gefotografeerd "mod-style"-icoon, dankzij zijn rol als zanger en sologitarist bij the Small Faces in het midden van de jaren 60. Marriott werd op vroege leeftijd beïnvloed door Buddy Holly, Booker T. & the M.G.'s, Ray Charles, Otis Redding, Muddy Waters en Bobby Bland. In zijn latere leven raakte Marriott gedesillusioneerd in de muziekindustrie, keerde zich af van de grote platenmaatschappijen en leidde een relatief obscuur leven. Hij keerde terug naar zijn muzikale wortels spelend in pubs en clubs in en rond Londen en Essex.

Marriott overleed op 20 april 1991 als gevolg van een brand, wellicht veroorzaakt door een brandende sigaret, die door zijn 16e eeuwse huis in Arkesden, Essex raasde. Postuum ontving hij de Ivor Novello Award in 1996 voor zijn Uitmuntende Bijdrage aan de Britse Muziek, en hij staat in Mojo genoteerd als een van de top-100 beste zangers van deze tijd.





» Reageer (0)
20-04-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vogels snakken naar drinkwater

Vogels snakken naar drinkwater





Vogelbescherming Vlaanderen lanceert naar aanleiding van het warme weer een oproep om drinkwater buiten te zetten voor vogels. Iedereen die een tuintje heeft, wordt gevraagd zuiver drinkwater ter beschikking te stellen.
 
Door het langdurige warme en droge weer zijn de meeste plassen en poeltjes immers uitgedroogd en zijn vogels op zoek naar vers en zuiver drinkwater. Zowel insecteneters als de zaadetende vogels hebben water nodig om hun vochthuishouding op peil te houden.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Britse vrouwen willen niet ruilen met Kate Middleton


Britse vrouwen willen niet ruilen met Kate Middleton


http://img713.imageshack.us/img713/6963/katemiddleton.jpg


Ze mag dan mooi, rijk zijn en op het punt staan te huwen met een prins, toch wil het merendeel van de Britse vrouwen niet ruilen met Kate Middleton, dat blijkt vandaag uit een enquête.


86 procent van de 1000 ondervraagde Britse vrouwen zegt niet jaloers te zijn op de toekomstige vrouw van Prins William. De voornaamste reden is dat ze nooit een normaal leven zal kunnen leiden eens ze in het huwelijksbootje met haar verloofde stapt.


"De meeste vrouwen beseffen dat Catherine een moeilijke taak voor de boeg heeft. Elke stap die ze zet, elke outfit die ze draagt zal commentaar uitlokken in de Britse pers", aldus Carla Bevan van MyDaily.co.uk, de website die de enquête organiseerde. "Het publiek is duidelijk van mening dat het geen sprookjeshuwelijk wordt voor Kate." Een tiende wil wel graag in haar schoenen staan, een derde van de dames is voornamelijk jaloers op haar rijkdom.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Injectie halveert schade na hartaanval

Injectie halveert schade na hartaanval



De verwoestende effecten van een hartaanval of beroerte kunnen met meer dan de helft beperkt worden door een eenvoudige injectie, dat suggereert een studie.


Britse wetenschappers zijn volop bezig met de ontwikkeling van een behandeling waarvan ze zeggen dat dit littekens in het hart en de hersenen kan beperken met meer dan 60 procent. Beroertes en hartaanvallen worden veroorzaakt door een klonter of een bloeding die de bloedtoevoer blokkeert, hierdoor lopen andere delen van het lichaam zuurstoftekort op. De ergste schade gebeurt echter 9 tot 12 uur later, wanneer de circulatie terug normaal verloopt maar wanneer het immuunsysteem de beschadigde cellen aanvalt.


Dit leidt tot ontstekingen en richt meer dan 80 procent van de schade aan, dit is vaak de oorzaak van sterfte of een ernstige handicap. Wetenschappers zeggen dat de injectie voorkomt dat het lichaam deze cellen aanvalt, waardoor ze een normale zuurstoftoevoer krijgen en de permanente schade wordt beperkt.


Het medicijn werd op muizen en andere zoogdieren maar ook op menselijk bloed getest in een laboratorium. De vorsers hopen binnen twee jaar met de proeven op mensen te kunnen beginnen. Het belangrijkste ingrediënt is een antilichaam, dat toegediend kan worden tot twaalf uur na de aanval om de schade aan de cellen te stoppen.


Immunoloog Wilhelm Schwaeble zegt dat de resultaten mogelijk een van de grootste medische doorbraken zijn. Dit kan ook gebruikt worden om het lichaam te stoppen getransplanteerde organen aan te vallen. "Het meest verbazingwekkende is dat het medicijn zo lang na de aanval gegeven kan worden. Zelfs de traagste ambulance zal je binnen de negen uur in het ziekenhuis krijgen."



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Enorme lading slagtanden onderschept in China


Enorme lading slagtanden onderschept in China


http://img821.imageshack.us/img821/3746/olifanten.jpg


In China heeft de politie een enorme lading ivoor onderschept in de zuidelijke provincie Guangxi. Tijdens een controle op de rijksweg nabij de grens met Vietnam troffen de agenten maar liefst 707 slagtanden aan, 32 ivoren armbanden en een hoorn van een neushoorn. Dat meldt de internationale dierenbeschermingsorganisatie IFAW.

De organisatie spreekt van een uitzonderlijke vangst, en is blij met het kordate optreden van de Chinese agenten. De lading ivoor, vermoedelijk afkomstig uit Afrika, heeft naar schatting een straatwaarde van 10 miljoen euro.


Het IFAW maakt zich ernstig zorgen om de grote vraag naar ivoor in China. Die vraag drijft de prijs op, waardoor steeds meer arme mensen en grote bendes de risico's van stroperij en smokkel de moeite waard vinden. In Afrika lopen jaarlijks tientallen stropers tegen de lamp, maar de kopers worden in Azië zelden aangepakt. Het IFAW hoopt dat daar snel verandering in komt, zodat de neerwaartse spiraal kan worden doorbroken.


Twee weken geleden werd in Thailand een lading slagtanden onderschept. Smokkelaars hadden 247 ivoren slagtanden verstopt in een lading bevroren vis, die was verzonden in Kenia. Handel in ivoor is sinds de jaren negentig verboden, omdat dieren er vaak voor worden gedood.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Drie pinten van dit koninklijke huwelijksbier = 1 Viagrapil

"Drie pinten van dit koninklijke huwelijksbier = 1 Viagrapil"




In Groot-Brittannië wordt deze week een bier gelanceerd dat Viagra, een pil tegen erectiestoornissen, bevat. Als je hier drie pinten van drinkt, heb je het equivalent van één blauwe pil binnen en zou dit de seksuele prestaties van mannen moeten verbeteren.

Het drankje kreeg de naam Royal Virility Performance en werd speciaal voor het nakende Britse koninklijke huwelijk gelanceerd. Daarnaast bevat het andere afrodisiaca als het 'geil geitenkruid' en chocolade. De makers stuurden verschillende flessen naar Prins William voor zijn eerste huwelijksnacht. Het drankje kost 11,20 euro, aanvankelijk worden er slechts 40 flessen geproduceerd. Maar het bedrijf wil de productie opdrijven als het bier een succes blijft te zijn.





De verkoop start op 29 april op BrewDog.com. De winst gaat naar de liefdadigheidsinstelling Centrepoint, die de steun van Prins William krijgt. Klanten mogen wel slechts een fles kopen wegens het krachtige effect van het drankje.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Clottemans wil boek schrijven over proces parachutemoord


Clottemans wil boek schrijven over proces parachutemoord


http://img15.imageshack.us/img15/7053/elsclottemans.jpg

Els Clottemans, die tot 30 jaar veroordeeld is voor de moord op Els Van Doren, wil een boek schrijven over haar proces. Dat hebben meerdere kranten vernomen in de rand van de zitting van het Hof van Cassatie over het proces van de parachutemoord.

Clottemans heeft in haar cel een kopie van het strafdossier, en heeft een Antwerps journalist gevraagd haar te helpen bij het schrijven van het boek en het zoeken naar een uitgever, schrijven de Concentrakranten.

Volgens de journalist in kwestie was Clottemans het beu dat er hele boeken over haar proces worden geschreven, en dat haar mening niet aan bod komt.
 
Els Clottemans zit haar straf uit in de gevangenis van Gent. Ze werkt er in de wasserij en is er intussen gepromoveerd tot chef.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Door Vangheluwe misbruikte misdienaar pleegde zelfmoord

Door Vangheluwe misbruikte misdienaar pleegde zelfmoord


http://img855.imageshack.us/img855/953/rogervangheluwe.jpg



Een van de twee misdienaars die in de jaren zestig misbruikt zou zijn door Roger Vangheluwe en zijn toenmalige biechtvader Jozef Lagast, heeft zelfmoord gepleegd. Dat schrijft De Morgen.
 
Volgens een nieuwe aangifte bij de federale gerechtelijke politie van Brussel, hebben Vangheluwe en Lagast in de jaren zestig tijdens een kamp twee misdienaars misbruikt. Het weekblad Humo maakte zondag al melding van het bestaan van die klacht.
 
Een van de twee misbruikte jongens pleegde op latere leeftijd zelfmoord, aldus De Morgen. Net als bij de eerder bekende slachtoffers van Roger Vangheluwe zelf rust er binnen de getroffen familie al decennialang een taboe op het onderwerp.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Roland & Admiral Freebee - Hissing o' the heath

Roland & Admiral Freebee - Hissing o' the heath

Klik op de foto om ze te beluisteren






Roland Van Campenhout, of kortweg Roland  is een Vlaamse bluesmuzikant.

Admiral Freebee of Tom Van Laere is een Antwerpse artiest

Samen brengen ze dit prachtige nummer




» Reageer (0)
19-04-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lightdranken dan toch niet ongezond


Lightdranken dan toch niet zo ongezond





Frisdranken op basis van kunstmatige zoetstoffen veroorzaken geen diabetes, ontdekte een recente studie.


De onderzoekers bestudeerden de eetgewoonten van meer dan 40.000 mannen tussen 1986 en 2006. Bij 7 procent van hen werd de diagnose van diabetes gesteld tijdens de studie. Mannen die het meest lightdranken opnamen, wat overeen kwam met ongeveer een eenheid per dag, hadden 16 procent meer kans op diabetes dan degenen die deze dranken schuwen. Maar wanneer rekening werd gehouden met gewicht, bloeddruk en cholesterol, was er geen verband meer merkbaar tussen diabetes en lightdranken.


Het eerdere bewezen verband zou het resultaat zijn van andere factoren die mensen die veel frisdrank drinken en diabetespatiënten gemeen hebben, waaronder overgewicht. "Mensen die risico lopen op diabetes of obesitas, kunnen degenen zijn die kiezen voor kunstmatige zoetstoffen omdat ze vaker diëten", aldus endocrinoloog Rebecca Brown. Een dagelijkse kop koffie staat in verband met een lager risico op diabetes, wellicht komt dit door de antioxidanten, vitamines of mineralen aanwezig in koffie. 


Onderzoeker Frank Hu: "Dieetdranken zijn misschien niet het beste alternatief voor suikerhoudende drankjes, maar een gematigde consumptie heeft geen schadelijke effecten.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tax-on-web vanaf vandaag toegankelijk

Tax-on-web vanaf vandaag toegankelijk


http://img708.imageshack.us/img708/6360/taxonweb.jpg


De ongeveer zes miljoen Belgische belastingplichtigen kunnen vanaf vandaag reeds online aan de slag via Tax-on-web. De elektronische aangiftes kunnen nog ingediend worden tot 15 juli. Dat meldt de Federale overheidsdienst Financiën.

De voordelen van Tax-on-web zijn volgens Financiën onder meer het  deels vooraf invullen van de aangifte, de onmiddellijke berekeningen en ontvangstmelding, de milieuvriendelijkheid, de snelheid en de mogelijkheid om een voorlopige versie op te slaan. Vorig jaar deden 3.048.968 personen een elektronische aangifte. Het streefcijfer voor dit jaar bedraagt 3.100.000.
 
Tax-on-webbers krijgen vanaf dit jaar ook de vraag of ze nog een papieren aangifte wensen te ontvangen. Die worden tussen 13 april en 4 mei verstuurd. Ze kunnen ingediend worden tot 30 juni of twee weken eerder dan via Tax-on-web. De deadline voor mandatarissen valt zoals steeds later op het jaar en ligt op 30 oktober.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgische kinderen kregen ook kanker door Tsjernobyl

"Belgische kinderen kregen ook kanker door Tsjernobyl"



Tsjernobyl heeft wel degelijk kanker veroorzaakt in België, zo zegt een specialist in endocriene klieren van het universitair ziekenhuis Mont-Godinne in Yvoir (provincie Namen). Dokter Luc Michel gaf een interview aan het blad Soir Magazine.

In de loop van de jaren 90 stelde de chirurg een sterke toename van schildklierkanker vast bij kinderen en jonge adolescenten die jonger dan 10 waren toen de kernramp zich in 1986 voordeed. Vooral deze jonge bevolking loopt een risico bij stralingsbesmetting, benadrukt het magazine.

Officieel maakte de radioactieve wolk die na de ramp van Tsjernobyl over België trok, geen slachtoffers in ons land. Voor de Belgische autoriteiten was de impact ervan op de volksgezondheid compleet verwaarloosbaar. Dr. Michel is een andere mening toegedaan. Hij is ervan overtuigd dat Tsjernobyl kanker veroorzaakt heeft in België en dat men meer beschermingsmaatregelen had moeten nemen, niet alleen ten tijde van de ramp maar ook in de jaren daarna. "Eenvoudige richtlijnen hadden volstaan", meent de specialist. Zo had men de kinderen enkele dagen binnen kunnen houden.
 
"Schildklierkankers kunnen vijftien tot twintig jaar na de blootstelling aan radioactief jodium optreden", voegt de arts eraan toe. "Alle kinderen die jonger dan 10 waren in 1986, hadden moeten worden opgevolgd. Eenvoudige richtlijnen om de keel aandachtig te onderzoeken tijdens het medisch schooltoezicht zouden nuttig geweest zijn."



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Oudste man ter wereld is 114

Oudste man ter wereld is 114


http://img688.imageshack.us/img688/1610/oudsteman.jpg


’s Werelds oudste man, de Japanner Jirouemon Kimura, is dinsdag 114 jaar geworden. Hij vierde zijn verjaardag thuis met een feestontbijt van gegrilde vis en gestoomde rijst met bonen.

Het is Kimura een raadsel waardoor het komt dat hij zo’n hoge leeftijd heeft bereikt. Misschien dat zijn levensmotto - je geen zorgen maken en altijd dankbaar zijn - er iets mee te maken heeft, opperde hij.

Kimura is op 19 april 1897 geboren. Hij werkte vroeger op een postkantoor. Hij is nog in goede gezondheid en kan nog steeds redelijk goed lopen, met behulp van een rollator.

Kimura is al jaren weduwnaar. Hij woont bij de 82-jarige weduwe van zijn oudste zoon en de 58-jarige weduwe van een van zijn kleinzonen in huis. Hij eet elke dag nog drie volledige maaltijden. Van zijn 7 kinderen zijn er 5 nog in leven. Hij heeft 14 kleinkinderen, 25 achterkleinkinderen en 11 achterachterkleinkinderen.

Kimura werd vorige week ’s werelds oudste man. Toen overleed zijn voorganger, de Amerikaan Walter Breuning uit Montana. (br.het nieuwsblad - foto reuters)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom vrouwen complexen hebben over hun kont

Waarom vrouwen complexen hebben over hun kont





De meeste vrouwen maken zich zorgen over de grootte van hun kont, volgens experts komt dit doordat dit het enige lichaamsdeel is dat ze niet zelf kunnen zien.

Een enquête bij 1.800 Britse vrouwen verricht door Wizard Jeans toonde aan dat vrouwen meer complexen hebben over hun achterste dan over hun borsten of hun buik. Mode-experte Sally Allen van Wizard Jeans: "Je moet enkel maar vrouwen bestuderen die een nieuwe jeans passen om te zien dat hun voornaamste zorg het lichaamsdeel is dat ze niet kunnen zien, namelijk hun kont. Ze draaien en keren voor de spiegel om hun achterste te bestuderen, maar uiteindelijk vragen ze om bevestiging bij iemand anders."



» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!