NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea


31-05-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tienjarige jongen loopt als jongste met een maagring rond

Tienjarige jongen loopt als jongste met een maagring rond


http://img121.imageshack.us/img121/2387/maagring.jpg


Een tienjarige Indiase schooljongen is tot nu toe de jongste persoon ooit die met een maagring rondloopt. Ksithijj Jindger woog 127 kilo toen zijn ouders een operatie overwogen als laatste redmiddel.

Al op driejarige leeftijd woog de jongen 50,8 kilogram. Ondanks het feit dat zijn ouders hem kleinere porties opschepten, bleef hij opzwellen als een ballon. "We serveerden hem vroeger calorierijke curry's wat zijn gewicht al op zeer jonge leeftijd drastisch deed toenemen", vertelt zijn moeder. "Hij hield van eten en ik wilde hem verwennen, maar zijn gewicht liep al snel uit de hand. Ik had echt niet door dat we verkeerd bezig waren".

Het overgewicht werd al snel een probleem. Rennen lukte niet meer op zeer jonge leeftijd, na enkele stappen was de kleine al buiten adem. Zelfs een trap oplopen bleek te vermoeiend.

De huisarts stelde uiteindelijk op 9,5 jarige leeftijd een streng dieet en trainingsprogramma voor maar de ouders waren zo bang dat dit onvoldoende zou werken. Ze besloten een maagoperatie en vonden een Indiase arts die de controversiële operatie wel wilde uitvoeren.

Artsen voerden nooit eerder een gevaarlijke operatie op zo'n jonge leeftijd uit, maar gelukkig verliep de ingreep succesvol. Al een jaar later daalde zijn gewicht tot 57,9 kg. "We zijn zo blij', aldus de mama,  "nu hoeven we niet meer te vrezen dat hij voor zijn elfde verjaardag zal sterven. Hij kan opnieuw met zijn vrienden spelen en trekt opnieuw naar de sportschool voor cricket, daar is hij dol op".

De operatie hielp de jongen intussen van zijn eetlust af omdat hij niet langer grote maaltijden kan eten. Intussen eet hij vooral gezonde, plantaardige gerechten.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moslima (19) doodgestenigd omdat ze meedeed aan schoonheidswedstrijd

Moslima (19) doodgestenigd omdat ze meedeed aan schoonheidswedstrijd


http://img850.imageshack.us/img850/5485/moslima.jpg


In Oekraïne is vandaag het levenloze lichaam aangetroffen van een negentienjarig moslimmeisje. Ze zou zijn doodgestenigd omdat ze had deelgenomen aan een schoonheidswedstrijd. Dat meldt de Daily Mail.

Katya Koren was een week geleden verdwenen. De jonge vrouw had deelgenomen aan een schoonheidswedstrijd en was daarin als zevende geëindigd. Volgens haar vrienden was Katya dol op mooie kleren.

Haar  'frivole' levensstijl viel blijkbaar niet in goede aarde bij de andere moslims in haar dorp in de Krim. Zij stenigden het meisje tot de dood en begroeven haar lichaam. Haar stoffelijke overschot werd vandaag ontdekt.

De politie heeft een onderzoek geopend. Het meisje zou zijn omgebracht door drie moslimjongeren. Zij beweren dat hun gruwelijke daad gerechtvaardigd is omdat Katya Koren de strenge sharia heeft overtreden. De politie heeft al één van de drie jongeren- de 16-jarige Bihal Gaziev - aangehouden. (br.hln)» Reageer (0)
30-05-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zwaarste periode voor hooikoorts breekt aan

Zwaarste periode voor hooikoorts breekt aan


http://img833.imageshack.us/img833/2061/hooikoorts.jpg


Hooikoortslijders die allergisch zijn aan grassen gaan de zwaarste periode van het jaar tegemoet. Dat meldt de dienst Mycologie en Aerobiologie van het Wetenschappelijk Instituut Volksgezondheid vandaag.


Verschillende grassoorten staan volop in bloei, dus we staan op de drempel van de meest agressieve periode voor hooikoortslijders, meldt de dienst. Op zaterdag en gisterne werden in Brussel respectievelijk 19 en 61 stuifmeelkorrels van grassen ingezameld per kubieke meter lucht. Bij zacht, droog en zonnig weer kan het aantal stuifmeelkorrels in de lucht snel toenemen, waarschuwt de dienst.


Hooikoortslijders krijgen de raad om zorgvuldig hun medicatie te nemen, activiteiten in open lucht zo veel mogelijk te vermijden en een zonnebril te dragen. Het valt ook aan te raden de was niet buiten te drogen.
De evolutie van het aantal stuifmeelkorrels kan worden gevolgd op de website Airallergy.be.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rouwende moeders verwerken hun verdriet met babypoppen

Rouwende moeders verwerken hun verdriet met babypoppen
Steeds meer moeders die een kind verloren, gebruiken levensechte poppen om hun verlies te verwerken. De meningen van de psychologen over deze rouwmethode zijn verdeeld.


Poppen die eruitzien als echte baby's worden al langer gebruikt om troost te bieden aan demente patiënten. Tegenwoordig zijn er echter ook rouwende moeders die een levensechte pop aanschaffen om hun verdriet te verwerken.


Met hun vijf kilogram wegen de 'Reborn Babies' ongeveer even veel als een echt baby'tje. Bovendien zijn ze voorzien van haar, nagels, wimpers, aders en hebben ze zelfs wat speeksel aan hun mond hangen. De poppen zijn dan ook een echt collector's item bij poppenverzamelaars.


Sommige poppen worden echter ook aangekocht door vrouwen die rouwen om een overleden kind. Zo kocht Eve Hasty (57) de 'Abby' pop, omdat die haar deed denken aan haar dochter die op 7-jarige leeftijd overleed aan leukemie. "Ik weet dat ze niet ziek zal worden en dat ze niet zal sterven. Ik moet niet meer leven met die druk", zei de rouwende moeder aan Le Quotidien.


Volgens poppenmaakster Carli Sharp is er geen reden tot paniek. "In 7 jaar heb ik nog maar één 'Reborn Baby' verkocht aan rouwende ouders", vertelde ze. "De meerderheid van de kopers zijn poppenverzamelaars. Daarnaast worden er ook veel poppen aangekocht door verzorgers of familieleden van demente bejaarden", gaf Sharp aan.


Ook psychologe Sandra Wheatley, die gespecialiseerd is in familieproblemen, ziet de methode wel zitten. "Zolang het gebruik niet te lang duurt, kan de pop zelfs een grote hulp zijn in het rouwproces. Dr. Ingrid Collins van het London Medical Centre is het daar echter niet mee eens. Zij vraagt zich af "wat de ouders doen als hun rouwproces afgerond is. Moeten ze hun pop dan begraven?"  (br.hln - foto afp)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dierenbeulen slaan paard op gruwelijke wijze dood in Ghoy

Dierenbeulen slaan paard op gruwelijke wijze dood in Ghoy

Gruwelijk...ik hoop dat ze de dader vinden !!!

http://img863.imageshack.us/img863/9430/paard.jpg


Een of meerdere dierenbeulen hebben in de nacht van woensdag op donderdag in een weide in Ghoy in de provincie Henegouwen op gruwelijke wijze een merrie doodgeslagen.

De eigenaars vonden hun merrie India donderdagochtend dood in de wei. Het dier was gruwelijk toegetakeld. Haar twee achterbenen waren gebroken en ze was gescalpeerd. Het dier had twee gaten in het hoofd en een wonde tussen de ogen. Overal had ze bloeduitstortingen. Een dierenarts gaat ervan uit dat het dier doodgeslagen werd.

"Ze moet verschrikkelijk geleden hebben", weet de eigenares. "Het martelen moet erg lang geduurd hebben. De dader verdient eigenlijk om hetzelfde lot te ondergaan." De familie diende een klacht in tegen onbekenden, schrijven de kranten Le Courrier de l'Escaut, Le Courrier.

Ook in de streek rond het Zuid-Limburgse Ulbeek en Zepperen werd de afgelopen weken een viertal paarden mishandeld door onbekenden. In het dorpje Dréhance bij Dinant zouden kajakkers begin deze maand twee paarden met stenen en stokken hebben bewerkt.(br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Visolie doet minder naar alcohol verlangen

Visolie doet minder naar alcohol verlangen


http://img695.imageshack.us/img695/2523/alcohole.jpg


Omega 3-vetzuren, wat je in visolie vindt, zou het nieuwste middel tegen alcoholisme kunnen worden, dit kan namelijk het verlangen naar alcohol helpen beperken.


Per toeval ontdekten wetenschappers de verrassende voordelen van visolie na een studie naar de voordelen hiervan bij een manische depressie. Het vetzuur DHA maakt het gedrag bij muizen met deze mentale stoornis normaal. "Wanneer de dieren dit opnemen, zijn ze niet depressie en bij stress worden ze niet manisch", aldus professor Niculescu.


"Een verrassende ontdekking echter is dat dit het verlangen naar alcohol vermindert. Dieren met een bipolaire stoornis, net als hun menselijke lotgenoten, houden van alcohol. DHA deed hen minder drinken, deze stof minderde alcoholmisbruik. Een dieet rijk aan omega 3-vetzuren kan helpen bij de preventie en behandeling van zowel een bipolaire stoornis als alcoholisme."


Volgens de professor is er nu substantieel bewijs dat deze vetzuren een zelfde werking op het brein hebben als medicatie. Een volgende stap zouden studies bij mensen zijn. "Er moet nog veel onderzoek naar dit gebied gebeuren", besluit Niculescu.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe dieetpil helpt derde van gewicht kwijt te spelen


Nieuwe dieetpil helpt derde van gewicht kwijt te spelen


http://img545.imageshack.us/img545/4301/overgewicht1.jpg


Een dieetpil dat mensen met overgewicht en obesitas meer dan een derde van hun lichaamsgewicht helpt te verliezen zou binnen een paar jaar beschikbaar kunnen zijn, dat beweren wetenschappers althans.


De producenten van het medicijn Lorcaserin, wat het hongergevoel onderdrukt, onthulden dat dit het gewicht met gemiddeld 5,8 procent per jaar kan beperken, in sommige gevallen zorgde het zelfs voor een vermindering van lichaamsgewicht van 40 procent. Meer dan 7.500 mensen testten het middel, negen op de tien van hen die het namen, vielen af. Bij sommigen had het geen effect, anderen merkten een drastisch gewichtsverlies op.


Daarnaast zou het kleine maar significante gezondheidsvoordelen hebben, patiënten merkten een lagere cholesterol, bloeddruk op, daarnaast nam hun tailleomvang af. Het medicijn zal enkel gegeven worden aan mensen met gewichtsproblemen. Lorcaserin moet een laatste toevluchtsoord worden voor mensen die proberen af te vallen en een maagverkleining overwegen. 


Professor en vicepresident van Arena: "De obesitasepidemie swingt de pan uit, dieet en sport kan soms niet volstaan om af te vallen. Sommige patiënten hebben een beetje hulp nodig. Volgend jaar zullen we de goedkeuring van Lorcaserin in Europa aanvragen, dan kan het verkrijgbaar zijn in 2013."


Als dit goedgekeurd wordt, zal dit slechts het tweede middel worden om obesitas aan te pakken, aangezien verschillende pillen uit de handel werden genomen door ernstige bijwerkingen. Maar het middel kent ook wel problemen, de producenten geven toe dat het hoofdpijn, duizeligheid en misselijkheid kan veroorzaken. Vorig jaar zei een gezondheidsorgaan dat dit tumoren kan doen ontstaan. Daarom moet het bedrijf meer studies laten uitvoeren omtrent de veiligheid, de producenten zeggen dat de bezorgdheid overdreven is. 


Artsen zijn wanhopig om een medische behandeling voor obesitas te bedenken, dit wordt beschouwd als een van de grootste gezondheidsproblemen. Een andere verkrijgbare pil tegen obesitas is Orlistat, de makers zeggen dat als je dit in combinatie met een caloriearm dieet neemt, je tot 50 procent meer gewicht kan verliezen. Als je echter vet blijft eten, kun je negatieve bijwerkingen als winderigheid en diarree ervaren.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ouders sturen 600 berichtjes om kinderen te controleren

Ouders sturen 600 berichtjes om kinderen te controleren


http://img714.imageshack.us/img714/5729/berichtjessturen.jpg


Moeders en vaders sturen 600 berichtjes, 312 mails en bellen 28 uur per jaar om hun kinderen te controleren. Dat blijkt uit recente cijfers.

Een op de vijf van de 5.000 ondervraagde ouders geeft toe dat de beste manier om te ontdekken waar hun kind uithangt sosciaalnetwerksites als Facebook zijn. Meer dan de helft van de ouders denkt dat zijn kinderen te veel bezig zijn met hun gsm en sociaalnetwerksites. Driekwart gelooft dat moderne technologie een negatief effect heeft op het gezinsleven, vooral sms'en wordt als storend ervaren. 37 procent verbiedt gsm's of laptops aan de eettafel.

Voordelen
Gezinsexpert Nick Henry: "Je kinderen via deze wegen contacteren zijn een gevolg van het moderne leven. Maar deze vooruitgang heeft ook voordelen, 20 jaar geleden zou het moeilijker zijn om voor ouders hun kroost te controleren."

Tips voor mama's en papa's om om te gaan met nieuwe technologieën

- Maak regels over wanneer en waar je kinderen mogen sms'en: bij voorbeeld niet tijdens de maaltijden, de lessen of op gezinsuitstapjes. Laat ze ook 's nachts de telefoon uitzetten.

- Leg de straffen vast voor misbruik. Praat ook over ongepaste en seksueel getinte berichtjes, leg hen uit wat en kan, wat niet en vertel vooral waarom. Als ze een regel overtreden, neem hun telefoon dan voor een tijdje af. 

- Let ook op je eigen gedrag, jij moet het goede voorbeeld geven. Stuur je kinderen ook geen berichtjes als ze op school zijn, want dan geef je een gemengde boodschap.

- Wanneer je je kind ervan verdenkt ongepaste berichtjes te sturen, kun je altijd hun boodschappen controleren. Dit kan als verraad of schending van de privacy aanvoelen, maar je eerste taak als ouder is te verzekeren dat je kinderen veilig en verantwoord omgaan met deze machtige technologie.» Reageer (0)
29-05-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Marie Bracquemond 1841 - 1916 was een Frans Impressionistische kunstenares

Marie Bracquemond  1841 - 1916 was een Franse Impressionistische kunstenares

Klik op de foto om een filmpje van haar overige werken te bekijkenOp het terras van Sèvres, 1880


Marie Bracquemond (Argenton (Bretagne), 1 december 1841 - Parijs, 17 januari 1916) was een Franse impressionistische vrouwelijke kunstenaar, door Gustave Geffroy in 1894 beschreven als een van de trois grandes dames van het Impressionisme, naast Berthe Morisot en Mary Cassatt.


Zij wordt echter nauwelijks genoemd in boeken over vrouwelijke kunstenaars. Dit was het resultaat van de inspanningen van haar man, Félix Bracquemond, om haar ontwikkeling als kunstenaar te dwarsbomen. Felix had bezwaar tegen de impressionistische stijl die zij had aangenomen.http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/marie-bacquemond-2.jpg?t=1262530472Ze werd geboren als Marie Quivoron. Haar achtergrond staat in scherp contrast met de culturele, welvarende en stabiele omgeving van de andere vrouwelijke impressionisten - Cassatt, Morisot en Gonzalès. Ze was het kind uit een ongelukkig, gearrangeerd huwelijk. Haar vader, een zeekapitein, stierf kort na haar geboorte. Haar moeder hertrouwde snel met M. Pasquiou. Daarna leidde ze een onrustig bestaan, verhuizend van Bretagne naar de Jura, Zwitserland, en naar de provincie Auvergne voordat zij zich vestigde in Etampes, ten zuiden van Parijs. Ze had een zus, Louise, geboren terwijl het gezin woonde in Corrèze, in de buurt van Ussel, in de Auvergne, in de oude abdij van Bonnes-Aigues.


In haar tienerjaren begon ze haar lessen in het schilderen bij M. Wasser, door haar beschreven als een oude schilder die nu schilderijen restaureerde en les gaf aan de jonge vrouwen van de stad. Zij vorderde in zo'n snel tempo, dat het schilderij van haar moeder, zusje en oud-leraar poserend in de studio al in 1857 door het Salon werd aanvaard. Zij werd geïntroduceerd bij Ingres, die haar adviseerde en op zijn beurt introduceerde bij twee van zijn studenten, Flandrin en Signol. De criticus Philippe Burty noemde haar een van de meest intelligente leerlingen in Ingres' studio. Marie verliet Ingres' studio en begon met haar werk geld te verdienen. Het hof van keizerin Eugénie de Montijo gaf opdracht voor een schilderij van Cervantes in de gevangenis. Dit schilderij stemde kennelijk tot tevredenheid, want zij is toen door de Graaf de Nieuwerkerke, de directeur-generaal van de Franse musea, gevraagd om kopieën te maken van belangrijke werken in het Louvre.

http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Marie-Bracquemond-3.jpg?t=1262530310
De zoon en dochter van de kunstenares in de tuin van Sèvres, 1890Het was tijdens het kopiëren van oude meesters in het Louvre, dat zij werd opgemerkt door Félix Bracquemond, die verliefd op haar werd. Zijn vriend, de criticus Montrosier, regelde een ontmoeting en vanaf toen waren Marie en Felix onafscheidelijk. Ze werden twee jaar verloofd voordat ze trouwden in 1869, ondanks de tegenwerpingen van Maries moeder.


Felix en Marie werkten samen op de Haviland Studio in Auteuil, waar Felix artistiek directeur was geworden. Marie ontwierp borden voor serviezen en schilderde op grote panelen beeltenissen van muzen, die werden getoond op de Wereldtentoonstelling van 1878. Haar schilderijen werden vanaf 1874 op regelmatige basis aanvaard voor de Salon. Omdat zij zich tijdens het etsen te gebonden voelde, waren de inspanningen van Felix om haar deze kunst te leren slechts een matig succes. Toch heeft ze negen etsen geproduceerd, die getoond werden tijdens de tweede tentoonstelling van de Society of Painter-Etchers op de Galeries Durand-Ruel in 1890.


Felix introduceerde haar bij de media en de kunstenaars die hij bewonderde, maar ook bij oudere meesters, zoals Chardin. Ze werd vooral aangetrokken door de Belgische schilder Alfred Stevens. Tussen 1887 en 1890 begon haar stijl te veranderen, onder invloed van de impressionisten. Haar doeken werden groter en haar kleuren intenser. Ze verlegde haar blik naar buiten en tot Felix' afschuw werden Monet en Degas haar mentors.


Marie Bracquemond heeft deelgenomen aan de impressionistische tentoonstellingen van 1879, 1880 en 1886. In 1879 en 1880 zijn een aantal van haar tekeningen gepubliceerd in La Vie Moderne. In 1881 zijn vijf werken tentoongesteld in de Dudley Gallery in Londen. Veel van haar bekendste werken zijn geschilderd in haar tuin in Sèvres.http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/bracquemond_foto.jpg?t=1262530777In 1886 ontmoette Felix Gauguin via Sisley en bracht de verarmde kunstenaar bij hem thuis. Deze had een beslissende invloed op Marie en in het bijzonder leerde hij haar hoe het doek voor te bereiden, met het oog op de verwezenlijking van de intense kleuren ze nu zo graag wilde.Hoewel ze werd overschaduwd door haar bekende man, wordt het werk van de teruggetrokken Marie Bracquemond geacht dichter bij de idealen van het impressionisme te staan. Volgens hun zoon Pierre, was Felix Bracquemond vaak rancuneus naar zijn vrouw. Hij wees haar kritiek op zijn werk bruusk af en weigerde om haar schilderijen aan bezoekers te tonen. In 1890 gaf Marie het schilderen op, verdrietig door de voortdurende wrijving en ontmoedigd door gebrek aan belangstelling voor haar werk, met uitzondering van een paar particuliere werken. Een van haar laatste schilderijen was De dochter en zoon van de artiest in de tuin in Sèvres.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leica-camera uit 1923 verkocht voor recordbedrag van 1,32 miljoen euro

Leica-camera uit 1923 verkocht voor recordbedrag van 1,32 miljoen euro
Een Aziatische verzamelaar heeft een vintage Leica-camera uit 1923 op de kop getikt voor een recordbedrag van 1,32 miljoen euro. Dat meldde het Weense veilinghuis Westlicht.
Het fototoestel uit 1923 gaat de geschiedenis in als de duurste Leica ooit geveild.
 
"Er is een momenteel een Leica-boom aan de gang", verklaarde woordvoerster Karin Mueck van het veilinghuis Westlicht. Rijke verzamelaars worden aangetrokken door de legendarische reputatie en de technische kwaliteit van het product van Duitse makelij, zei ze. De verkochte Leica-camera, met serienummer 107, zou nog perfect werken.
 
De vorige camera die voor een recordbedrag onder de hamer ging, was een Franse daguerreotype. Westlicht veilde die camera vorig jaar voor 732.000 euro. (br.hln - foto ap)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.John Walker - By The Time I Get To Phoenix

John Walker - By The Time I Get To Phoenix

Klik op de foto om hem te beluisteren


John Walker( 1943-2011) is een van de oprichters van de Amerikaanse popgroep The Walker Brothers.

De zanger en gitarist richtte de groep in 1964 samen met Scott Engel, John Maus en Al Schneider op.
De groep scoorde in het Verenigd Koninkrijk een reeks top 10-albums, en een nummer 1-hit met "Make It Easy on Yourself" en "The Sun Ain't Gonna Shine (Anymore)", die beide ook de Amerikaanse top 20 bereikten.Vooral in Engeland was de groep erg populair. In 1978 viel de band uiteen. Walker werd gitaarbouwer en vestigde in Californië zijn eigen opnamestudio. In 2004 ging hij weer optreden.» Reageer (0)
28-05-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hond veertig keer beschoten in kop en levend begraven, maar overleeft

Hond veertig keer beschoten in kop en levend begraven, maar overleeft

Klik op de foto om het filmpje te bekijken

De Maltese politie heeft een hond ontdekt dit levend werd begraven nadat hij veertig keer in het hoofd werd geschoten. Steeds meer Maltesen eisen strengere wetten voor het dierenwelzijn.


Het gaat om een bastaardhond, die door zijn redders Star werd genoemd. Bij de stad Birzebbuga hoorde de politie gejank vanonder een houten plank met een zware boomwortel op. De agenten troffen er een hond onder aan die begraven was onder het vuil. Toen ze het dier bevrijdden ontdekten ze dat zijn vier poten waren samengebonden en dat de hond herhaaldelijk was beschoten met een loodjesgeweer. Dierenartsen haalden 40 loodjes uit de schedel tijdens een spoedoperatie. Star overleefde de ingreep.


De zaak veroorzaakt heel wat ophef in Malta, want ondanks de ernst van de daad, is de maximumstraf voor dierenmishandeling een gevangenisstraf van een jaar of een boete van 46.500 euro. Een nieuwe wet zal de boete verhogen tot 50.000 euro, maar de straf van 1 jaar blijft. Dierenliefhebbers houden volgende week een stille protestactie in Sliema om hun walging uit te drukken. Ze steunen het dier ook op Facebookpagina's, de grootste heeft 7.000 volgers. Meer dan 1.000 mensen tekenden ook een onlinepetitie om de overtreder te helpen vatten, er wordt ook geld ingezameld om de rekening van de dierenarts van Star te betalen.


Een lokale juwelier belooft een waardebon van 250 euro als beloning voor wie de dader helpt te vatten. Star kreeg ook al een dekentje uit Canada en brieven uit Amsterdam. Twintig potentiële nieuwe eigenaars hebben al aangeboden het dier te adopteren. Maar uit angst voor een ernstig trauma zal Star niet in een gezin ondergebracht worden. "We hebben nog 110 andere honden die ook erge dingen hebben meegemaakt en een nieuwe thuis nodig hebben, misschien kunnen mensen hen helpen", aldus een woordvoerder van het dierenasiel in Malta. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schildpad weer op de been door wiel van speelgoedauto

Schildpad weer op de been door wiel van speelgoedautoTijdens haar winterslaap werd Tuly de schildpad aangevallen door een rat. Het knaagdier beet een poot af van de arme Tuly, maar daar hebben ze in de 'schilpaddenfarm' van haar baasje nu een spreekwoordelijke mouw aan gepast.

De ontbrekende poot van de 45-jarige schildpad werd vervangen door het wiel van een speelgoedtractor. Het chassis werd met behulp van Velcro aan het pantser van het dier bevestigd. "Dat pantser was vervaarlijk aan het afslijten doordat het over de grond sleepte", aldus schildpaddenvriend Philip Chubb uit het Engels Norwich. "Vandaar dit 'plan B' om Tuly een meer comfortabel bestaan te bezorgen".


http://static1.hln.be/static/FOTO/pe/1/8/14/media_l_4207304.jpg?20110526163316
Tuly en haar baasje Philip Chubb (64).


En Tuly heeft het uitstekend naar haar zin met haar hulpwieltje. Nu is ze met voorsprong de snelste van al haar soortgenoten op de schildpaddenfarm van Eleanor, de dochter van Philip Chubb. "Het belangrijkste is, dat Tuly nu haar evenwicht heeft teruggevonden en dat haar schild niet meer afslijt. Ze wordt nu zeker 90 jaar", aldus Eleanor.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zevende Duitse EHEC-dode, maar Spanje blijft komkommers exporteren

Zevende Duitse EHEC-dode, maar Spanje blijft komkommers exporteren


http://imageshack.us/m/69/1429/komkommer.jpg


De Spaanse autoriteiten hebben ontkend dat ze tijdelijk twee boerderijen gesloten hebben die verantwoordelijk zouden zijn voor de verspreiding van komkommers met de gevaarlijke EHEC-bacterie. De bacterie heeft intussen al zeven doden gemaakt in Duitsland.
 

In een dikke week zijn al duizend mensen ziek geworden van de bacterie. Zij die het overleven, riskeren levenslang nierproblemen. Volgens de Duitse autoriteiten komen de komkommers aan de bron van de besmetting uit Spanje.
 
De Europese Commissie had vrijdag laten verstaan dat twee bedrijven in Almeria en Malaga tijdelijk gesloten waren, omdat ze vermoedelijk verantwoordelijk zouden zijn voor de verspreiding van de komkommers.
 

Maar het ministerie van Volksgezondheid in Sevilla ontkent dat nu. Volgens het ministerie is er enkel een staal van hun komkommers gevraagd voor laboratoriumtesten. Er werden ook water- en bodemstalen genomen, maar de productie en export gaan gewoon door.
 
Volgens de Spaanse overheid zijn er in Spanje geen EHEC-infecties gelinkt met de uitbraak in Duitsland.
 
In Duitsland is intussen een zevende vrouw omgekomen door de bacterie. Het gaat om een 38-jarige vrouw die donderdagnacht in kritieke toestand was binnengebracht in de noordelijke stad Kiel. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Doorbraak in vinden van kanker: straks snel op te sporen via bloedafname

Doorbraak in vinden van kanker: straks snel op te sporen via bloedafname


http://img14.imageshack.us/img14/9885/kankerl.jpgEen ontdekking van het VU Medisch Centrum (VUmc) in Amsterdam maakt het mogelijk dat laboranten aan gewone bloedmonsters kunnen zien of iemand kanker heeft. Daarbij kunnen medici nu ook al meteen twee soorten identificeren: hersentumoren en prostaatkanker.

Een woordvoerster van het VUmc bevestigde zaterdag een bericht hierover in het Nederlands Dagblad. Het zou nog wel enkele jaren duren voordat de nieuwe techniek op grote schaal valt toe te passen, maar de ontdekking is volgens specialisten "zeer betekenisvol en veelbelovend". (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Laura Pausini - La Solitudine

Laura Pausini - La Solitudine

Klik op de foto om haar te beluisteren


Laura Pausini (Faenza, Ravenna, 16 mei 1974) is een Italiaanse zangeres die immens populair is in de Italiaans- en Spaanssprekende wereld. Ze heeft ook veel aanhang in België en Nederland. Ze zingt vooral romantische liedjes, niet alleen in het Italiaans maar ook in het Spaans, Portugees (met Gilberto Gil) en Engels. Zij heeft een warme krachtige stem met een groot stembereik. Haar nummers gaan vooral over de liefde, maar Laura zingt ook over vrede, armoede en racisme.
» Reageer (0)
27-05-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Steeds meer zwaarlijvigen laten zich opereren

Steeds meer zwaarlijvigen laten zich opererenIn 2010 hebben in ons land dagelijks naar schatting 25 zwaarlijvigen een ingreep laten uitvoeren ter verkleining van de maaginhoud of vermindering van de voedselopname in de dunne darm. Dat is een stijging met 13 procent in vergelijking met het jaar daarvoor.

De kosten voor het Rijksinstituut voor Ziekte- en Invaliditeitsverzekering (RIZIV) stegen met een zevende tot 16,6 miljoen euro. Dat maakte het kenniscentrum Eetexpert.be tijdens een studiedag in Leuven bekend.
 
Het RIZIV betaalt de ingreep terug onder strikte voorwaarden. Zo moet de beslissing genomen worden na multidisciplinair overleg tussen een chirurg, internist en psychiater of klinisch psycholoog, en moet de betrokkene gedurende 1 jaar zonder blijvend succes een dieetbehandeling gevolgd hebben. In aanmerking komen personen met een body mass index (BMI) gelijk aan of hoger dan 40 (of 35 onder voorwaarden).
 
Duidelijke richtlijnen
Volgens Eetexpert.be is er nood aan duidelijke richtlijnen. Zo is het onduidelijk wat verstaan wordt onder dieetbehandeling, wordt de selectieprocedure overgelaten aan het team en is de ingreep niet steeds ingebed in een behandeltraject.
 
Eetexpert.be pleit ervoor dat de ingreep steeds onderdeel moet zijn van een breed zorgtraject met een algemeen obesitasconsult en brede indicatiestelling vooraf, alsook een vervolgtraject nadien waarbij ook gewerkt wordt aan gedragsverandering. De diëtist dient actief betrokken te worden bij het hele proces en deel uit te maken van het vermelde multidisciplinaire overleg. Vaak treden een jaar na de ingreep immers complicaties op en wordt de diëtist slechts geraadpleegd als die zich voordoen. Naast de terugbetaling van de chirurgische ingreep moet ook werk worden gemaakt van een vergoeding van de zorg door diëtisten en psychologen.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rendieren zien UV-licht

Rendieren zien UV-licht


http://img847.imageshack.us/img847/7120/rendierenzienuvlicht.jpg


Testen uitgevoerd door wetenschappers aan het University College van Londen hebben aangetoond dat rendieren in het Hoge Noorden ultraviolet (UV) licht kunnen zien. Hierdoor kunnen ze in het besneeuwde landschap makkelijker voedsel en vijanden herkennen. Dat meldt de website van het Engelse BBC News.


De testen werden uitgevoerd op het kadaver van een overleden rendier en op een rendier onder verdoving. De onderzoekers onderzochten eerst of ultraviolet licht door de ooglens van een rendier kon dringen. Toen werd vastgesteld dat het mogelijk was, werden testen op het rendier onder verdoving uitgevoerd. Daaruit bleek dat het rendier wel degelijk reageerde op prikkels met UV-licht.


De onderzoekers geloven dat rendieren het UV-licht kunnen gebruiken om makkelijk voedsel te vinden en natuurlijke vijanden te detecteren.  De vacht van onder meer wolven neemt UV-licht op, waardoor hun witte huid in de ogen van het rendieren veel donkerer lijkt dan de sneeuw. Hetzelfde geldt voor de korstmossen waar rendieren zich mee voeden. Door de laagstaande zon worden dieren zonder UV-zicht veel makkelijker verblind. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ezelmelk: het nieuwe afslankmiddel?

Ezelmelk: het nieuwe afslankmiddel?


http://img21.imageshack.us/img21/9373/ezelmelk.jpg


Drinken we straks allemaal ezelmelk in plaats van koeienmelk? Als we enkele Italiaanse vorsers mogen geloven, wel. Ezelmelk is niet alleen gezonder, het lijkt ook een perfect wondermiddel voor je gewicht.

Cleopatra's mooie uiterlijk wordt toegeschreven aan de melk van de ezel. Zo zou ze regelmatig een bad hebben genomen met ezelmelk, waardoor ze over een zachte en soepele huid beschikte. Italiaanse wetenschappers ontdekten waarom: het goedje bevat grotere hoeveelheden omega 3 en calcium, is beter voor het hart , gewicht en ons energiepeil. Ook allergieën krijgen weinig tot geen kans. Voor kinderen met een koemelkallergie is dat alvast goed nieuws.

Gewichtspeil

Bij het onderzoek werden ratten ofwel ezel- of koemelk gegeven. De ratten met de koemelk kwamen snel aan, degenen met de ezelmelk bleven perfect op gewicht. Die laatsten bleken ook over minder vetten in het bloed te beschikken, waardoor ook bloedvaten en het hart gezonder bleven. Zelfs hun energiepeil scheen stukken hoger.

Volgens de vorsers moet de consumptie aangemoedigd worden. In vroegere tijden scheen het gegeerd, maar voorlopig is de ezelmelk weinig of nergens te koop.
 
Nuttige weetjes:

-Al ten tijde van Hippocrates, de grondlegger van de geneeskunde, werd ezelmelk voor veel aandoeningen voorgeschreven van slangenbeten tot neusbloedingen.

-Poppaea Sabina, de tweede vrouw van Keizer Nero, waste haar handen zeven keer per dag in ezelmelk. De ezels dienden haar ook op elke trip te vergezellen.

-Een ezel produceert slechts twee glazen melk per dag, een koe minstens tien keer zoveel. Volgens de legende zouden er meer dan 700 ezels nodig zijn geweest om het bad van Cleopatra te vullen. (br.hln)» Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weer tientallen nieuwe EHEC-gevallen in Duitsland

Weer tientallen nieuwe EHEC-gevallen in Duitsland


http://imageshack.us/m/69/1429/komkommer.jpg


Spaanse komkommers zouden de verspreiding van de EHEC-bacterie in de hand hebben gewerkt.
De gevaarlijke EHEC-bacterie is verantwoordelijk voor zestig nieuwe ziektegevallen. Dat zegt de directeur van een gezondheidsinstituut, Reinhard Burger, vandaag in het Duitse televisieprogramma ARD Morgenmagazin.


De EHEC-bacterie, die resistent is voor veel soorten antibiotica, heeft sinds vorige week al honderden Duitsers ziek gemaakt. Patiënten kunnen last krijgen van darmbloedingen, diarree, braken, misselijkheid, koorts, buikkrampen en nierklachten.


Volgens onderzoek zouden Spaanse komkommers verantwoordelijk zijn voor de verspreiding van de bacterie. Mensen wordt ook verzocht op te letten bij het eten van tomaten, sla en andere rauwkost. Inmiddels zijn mensen in Scandinavië ook ziek geworden van de bacterie en is ook een Nederlandse vrouw besmet. (br.hln)» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 01-2008

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!