Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




01-02-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Drie zussen laten baarmoeder en borsten verwijderen uit angst voor kanker

Drie zussen laten baarmoeder en borsten verwijderen uit angst voor kanker


http://oi41.tinypic.com/117eckk.jpg


Drie dappere Britse zussen hebben hun borsten en baarmoeder laten verwijderen in de hoop zo een erfelijke vorm van kanker te kunnen vermijden, hun moeder stierf hieraan toen ze slechts 32 jaar was.

Luan Moreton (38), Kim Jones (33) en Jemma Dennis (30) gingen over tot deze drastische ingreep nadat DNA-tests aantoonden dat ze hetzelfde agressieve gen droegen als hun moeder Rita. De twee oudste dames lieten hun baarmoeder verwijderen nadat dokters hen hadden verteld dat ze 50 tot 60 procent kans liepen op eierstokkanker. De jongste zus Emma zal hetzelfde laten doen nadat ze haar kinderwens heeft vervuld.  Nu sporen ze andere vrouwen aan om zich te laten screenen en ook deze preventieve ingreep te overwegen.

Luan: "Na wat er met mijn mama is gebeurd, zijn we erg hecht geworden, deze operatie heeft onze band enkel nog versterkt. Ik denk dat we veel geluk hebben gehad, omdat we weten dat we dragers van het gen zijn, zo konden we deze preventieve stappen ondernemen. Het is belangrijk dat mensen weten dat je stappen kan ondernemen om het risico te beperken. Voor onze moeder was het te laat. Ik was 12 toen ze stierf. Toen ik op mijn 31ste een knobbeltje in mijn borst ontdekte, herbegon het leed. Een operatie, zes maanden chemotherapie en een maand radiotherapie later werd ik genezen verklaard. Maar de dokters hadden wel ontdekt dat ik het BRCA1-gen droeg, dat is de belangrijkste oorzaak van borsttumoren. Dat betekende dat mijn zussen ook 50 procent kans op kanker liepen."

In 2007 liet Jemma zich ook testen, ook dat resultaat was positief, hierdoor liep ze 85 procent op borstkanker, enkele maanden later volgde Kim, die ook drager bleek te zijn. De drie zussen maakten de drastische beslissing hun borsten te laten verwijderen. De ingreep duurde tot tien uur, nadien opteerden ze voor een reconstructieve operatie. Jemma: "Ik moest er zelfs niet over nadenken, ik wilde niet thuis wachten tot ik de diagnose zou krijgen. Ik wilde het zo snel mogelijk laten doen, zodat ik er niet te veel over moest nadenken."

"We herstelden alledrie goed van de operatie, maar de artsen zeiden dat de kans groot was dat onze eierstokken ook getroffen zouden worden. Eens we de kaap van 40 bereikten, zou de kans groter worden dat we aan de eierstokken een tumor ontwikkelden door de hormonale veranderingen", aldus Jemma. Dus besloten ze alledrie ook dit te laten wegnemen, ook al betekende dit dat ze niet meer kinderen zouden kunnen krijgen. Alleen Jemma gaat hier nog mee wachten, ze wil eerst kinderen krijgen. "Ik ga dit zeker laten doen, alleen weet ik nog niet wanneer. Eerst wil ik kinderen, dat is mijn prioriteit."

Momenteel herstellen Luan en Kim van de operatie. De drie zussen zetten allemaal familie op de eerste plaats. Luan: "Ik heb mijn werk opgegeven, ik wil zoveel mogelijk tijd met mijn kinderen Sean en Nate spenderen. Ze weten ondertussen dat zij ook meer kans lopen om kanker te ontwikkelen." (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Autokeuring wordt gemiddeld zes procent duurder

Autokeuring wordt gemiddeld zes procent duurder


http://desmond.imageshack.us/Himg7/scaled.php?server=7&filename=autokeuring.jpg&res=medium


Wie met zijn personenwagen naar de keuring gaat, betaalt voortaan 29,10 euro voor een basiskeuring, in plaats van 27,50 euro voordien. Dat is het gevolg van een indexering van de tarieven van de autokeuring, die vandaag werd gepubliceerd in het Staatsblad.
 
De prijsstijging, die vandaag in voege is getreden, bedraagt gemiddeld zes procent, bevestigt Goca, de Groepering van erkende ondernemingen voor autokeuring en rijbewijs. De organisatie wijst er wel op dat het om een tweejaarlijkse indexering gaat. Dat verklaart het hoge percentage. Bovenop het basistarief moeten automobilisten eenmalig nog eens twee euro betalen omdat de keuringscentra het gelijkvormigheidsattest van elke wagen inscannen.
 
De indexering staat in een ministerieel besluit van staatssecretaris voor Mobiliteit Melchior Wathelet (cdH). Het is de eerste keer dat de tweejaarlijkse indexering wordt doorgevoerd. Het overzicht van alle nieuwe autokeuringstarieven wordt vandaag gepubliceerd op de website van Goca.  (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Foreigner - I Want To Know What Love Is

Foreigner - I Want To Know What Love Is

Klik op de foto om ze te beluisteren






Foreigner is een band gevormd in Rochester (New York) in 1976 door Lou Gramm, samen met Mick Jones en Ian McDonald. In Nederland  scoorden hun hits niet hoog in de top 40, hoewel hun nummers in Nederland wel bekend zijn. De vier hits; Cold as Ice, Waiting For a Girl Like You, That was Yesterday en I Want to Know What Love is, kunnen klassiekers genoemd worden.



» Reageer (0)
31-01-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spierpijn knabbel je weg met deze vruchten

Spierpijn knabbel je weg met deze vruchten


http://oi43.tinypic.com/qpiaa8.jpg


Was jouw goed voornemen ook meer bewegen? Dan is de kans op pijnlijke spieren ineens aanzienlijk groter. Voor anderen is de dalende temperatuur dan weer de oorzaak van spierpijn en een verkrampt gevoel. Gelukkig hoef je niet automatisch te grijpen naar ontstekingsremmers en pijnstillers, je kan de klachten namelijk ook aanpakken door het eten van kersen, blauwe bessen en granaatappels. Even kijken hoe dat komt!

In verschillende wetenschappelijke onderzoeken werd al gezocht naar het verband tussen spierpijn en voedingsstoffen met een genezende werking. We gaan hier alvast dieper in op drie van deze wondervruchten.

Blauwe bessen
Een recente studie uit Nieuw-Zeeland stelt dat de antioxidanten in blauwe bessen vermoeide spieren oppeppen door het aanpakken van het teveel aan vrije radicalen die ontstaan tijdens fysieke inspanning. Bovendien helpen deze bessen ook bij het boosten van concentratie en het verlagen van de bloeddruk.

Blauwe bessen kan je op heel veel manieren opnemen in je eetpatroon: puur natuur als tussendoortje, verwerkt in een heerlijke smoothie, in een kom musli met magere melk of gepureerd in magere natuurkaas. Je kan natuurlijk ook altijd het sap drinken.

Kersen
Britse onderzoekers hebben sinds kort ontdekt dat het drinken van geconcentreerd kersensap effectief is bij het verhelpen van spierpijn na een workout. Proefpersonen dronken gedurende tien dagen twee keer per dag een glaasje van dit sap en kregen een intensieve weerstandstraining voor de benen.

In tegenstelling tot de doelgroep die het kersensap niet dronk, herstelden zij veel sneller van de effecten van de training. Kersen hebben namelijk ontstekingsremmende eigenschappen en bevatten daarnaast ook veel antioxidanten.

Granaatappels
Diezelfde vlieger gaat op voor granaatappels. Het zijn net als blauwe bessen en kersen natuurlijke 'NSAID's' (ontstekkingsremmende medicatie zonder steroïden), jullie ongetwijfeld beter bekend als ibuprofen en aspirine. Alleen is het in dit geval dan puur natuur. Ook granaatappels hebben dus de kracht om spierschade door fysieke inspanningen aan te pakken. Uiteraard geldt dit ook voor druiven, acaibessen en veenbessen.

Volgende keer dat je last hebt van spierpijn, grijp dan niet meteen naar het medicijnenkistje, raadpleeg liever de fruitmand!



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lianne Morgan kan niet meer praten, maar wel zingen

Lianne Morgan kan niet meer praten, maar wel zingen


http://oi40.tinypic.com/2lnf4g.jpg


Het scheelde geen haar of ze zat in de Spice Girls, de inmiddels 41-jarige Welshe zangeres Lianne Morgan. Ze zingt nog altijd, geeft zelfs zanglessen, maar praten lukt haast niet meer. Lianne lijdt aan spasmodische dysfonie, een weinig voorkomende neurologische aandoening die de stembanden verlamt wanneer de hersenen het bevel geven te praten.

"Nu werkt mijn stem met horten en stoten, ik weet nooit wanneer ze volledig uitvalt. Daardoor is een telefoongesprek voeren een regelrechte nachtmerrie. Mijn mond beweegt, maar er komt geen geluid uit. Ik weet niet of er kans op genezing is".

Lianne deed op haar 23ste auditie voor The Spice Girls. Haar zangtalent viel niet te betwisten maar op het allerlaatste moment werd haar plaats ingenomen door Emma Bunton "omdat ik er te oud uitzag".

Maar muziek bleef haar grote passie. Momenteel werkt ze als zanglerares voor kinderen met een handicap, ze plant de release van haar eerste album.

Vier jaar geleden merkte de moeder van twee de eerste tekenen van spasmodische dysfonie, waardoor haar praatstem slechts een rauw gekwaak is maar haar wonderwel toelaat te zingen. Vlak voor Kerstmis vorig jaar kreeg ze de diagnose te horen.

"Toen het begon, beleefde ik een traumatische periode. Ik moest mijn zieke vader verzorgen. Mijn huisarts dacht dat mijn stemverlies aan stress te wijten was. De  neus-keel-oorspecialist die ik consulteerde, dacht dat het een neveneffect was van de operatie aan mijn galblaas. De hele tijd werd mijn stem zwakker en zwakker. Ik weet niet of het ooit nog betert, ik ben al blij dat ik er geen last van heb als ik zing".

De aandoening, die vaak door een virus wordt veroorzaakt, zorgt voor spasmen aan de stembanden en het strottenhoofd wanneer die van de hersenen het bevel krijgen te praten.

In wezen controleren we zelf onze stem: wanneer we praten, stuurt ons brein signalen naar de zenuwen in onze stembanden, mond en longen. Die neurologische kanalen treden niet in werking wanneer we geluiden produceren die met emoties te maken hebben, zoals lachen van plezier of schreeuwen van angst. Dat gebeurt wanneer Lianne zingt, want zingen heeft een sterk emotionele component. Stotteraars hebben een gelijkaardig probleem: Arno kan moeilijk praten zonder stotteren, wanneer hij zingt is daar niets van te merken.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lisa Hannigan - I Don't Know

Lisa Hannigan - I Don't Know

Klik op de foto om haar te beluisteren






Lisa Hannigan (Kilcloon, County Meath, 12 februari 1981) is een Ierse zangeres die bekendheid verwierf door haar samenwerking met Damien Rice, een bekende Ierse singer-songwriter. De twee landgenoten namen meerdere duetten op die onder andere te horen zijn op Damiens albums "O" en "9".

Hannigan heeft in Dublin kunstgeschiedenis gestudeerd aan de Trinity universiteit, waar ze zich aansloot bij een toneelgroep genaamd 'Trinity Players'. In 2000 speelde ze de rol van Malvolio in een toneelstuk van Shakespeare, geproduceerd door Twelfth Night. Hannigan sloot zich in 2001 aan bij 'Cowardly Lion' theaterproducties en speelde in maart 2001 de hoofdrol in 'Total Eclipse', geschreven door Christopher Hampton. Hierin vertolkte ze drie van de vijf hoofdrollen, en het toneelstuk werd zeer goed ontvangen door het publiek.

Tijdens haar studie ontmoette ze Damien Rice in een café. Van het een kwam het ander en Rice nodigde Hannigan een aantal maanden later uit om mee te zingen tijdens een van zijn optredens. Ze realiseerden zich dat ze samen een speciale sound hadden. Ze trokken steeds meer met elkaar op om hun gezamenlijke passie te delen: muziek. Hannigan stopte hierom met haar universitaire studie en begon samen met Rice aan de opnames van 'O'.

Hannigan heeft begin 2003 een aantal nummers opgenomen voor 'Goldfish Memory', een Ierse film geregisseerd door Elizabeth Gill. Hannigan is in het verleden back-upzangeres geweest voor Mic Christopher en Rodrigo Gabriella.

In 2007 vertelde Rice haar dat ze niet meer gewenst was in zijn band, omdat ze hem in zijn creativiteit zou belemmeren. Sindsdien werkt ze aan haar solo-carrière, wat in 2008 resulteerde in haar veelbelovende debuutalbum "Sea Sew".



» Reageer (0)
30-01-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het geheim van een gelukkig huwelijk blijft:

Het geheim van een gelukkig huwelijk blijft: tijd, aandacht en affectie


http://img824.imageshack.us/img824/4232/gelukkighuwelijk.jpg


Ondanks talloze onderzoeken en wetenschappelijke formules, blijft de zoektocht naar de geheimen van een gelukkig huwelijk doorgaan. Net zoals een gelijkaardig onderzoek drie jaar geleden staan tijd en aandacht voor elkaar centraal, al is de invulling ervan op bepaalde vlakken wel veranderd. Vooral het aantal knuffels is drastisch verminderd (van 4 per dag naar 5,5 per week). Ook koken we minder voor elkaar, maar gaan we meer uit eten.

Wekelijks vragen koppels zes kussen, twee keer seks, 4,5 keer 'ik hou van je', 5,5 knuffels en één gezonde ruzie. Vijf filmavondjes in de zetel staan ook op het maandelijkse menu, net als drie romantische gebaren.

Dat is een opvallend verschil met een gelijkaardig onderzoek uit 2008: toen vroegen koppels nog 4 knuffels per dag. Tegelijk wilden ze 6 goede gesprekken, 7 avondjes thuis en ook samen schoonmaken en gaan wandelen. Deze 'criteria' zijn nu verdwenen - of niet bevraagd.

"Partners vragen liefde en affectie van elkaar, maar beseffen ook dat je het niet altijd met elkaar eens kan zijn en gebruiken een constructieve ruzie om de lucht te klaren", verklaart woordvoerster Catherine Crone van opdrachtgever Headwater Holidays in de Britse krant The Telegraph.

Tegelijk willen ze ook ontsnappen aan de sleur. Net als in 2008 willen koppels twee lange reizen maken per jaar, en tussendoor nog twee keer weg (bvb een citytrip). Zes op tien vindt reizen de ideale manier om zich te herinneren waarom ze elkaar graag zien. Voor bijna evenveel respondenten (55 procent) is reizen de manier om tijd te maken voor elkaar.

"Vakanties zijn de ideale manier om samen te ontspannen, tijd door te brengen en plezier te maken, ver weg van de normale afleiding of gewoontes. Dat kan de vlam weer aanwakkeren."

Ook in het dagelijkse leven mag een pauze in de routine niet ontbreken. Maandelijks drie keer uit eten gaan, en drie keer iets gaan drinken passen ook in dat plaatje: een kleine verwennerij, weg van de afwas en het wijntje voor de tv. Idealiter trekken man en vrouw er nog eens twee keer per maand 'apart' (dus met hun eigen vrienden) op uit.

Door al deze formules zou men bijna vergeten dat de basis van een gelukkig huwelijk nog altijd de relatie zelf is. Voor 42 procent was het liefde op het eerste gezicht, 47 procent was eerst bevriend voor ze een koppel werden. 

50 procent vindt het cruciaal voor het huwelijk om tijd te maken voor elkaar en elkaar te steunen. Vriendelijk zijn voor elkaar is voor 40 procent een belangrijk punt, terwijl 20 procent er een punt van maakt om nooit te gaan slapen voor de ruzie is opgelost. Eén op vijf stipt aan dat het belangrijk is om irritante gewoontes en fouten te aanvaarden.

Eén op drie vindt dat je alleen maar een gelukkig huwelijk kan hebben als je je kan excuseren. 35 procent legt een gelijke verdeling van de huishoudelijke taken aan de basis. Eerlijkheid en een goede afspraak over de televisie spelen ook nog een belangrijke rol.





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Over 100 jaar leven er ruim 60 procent minder Japanners

Over 100 jaar leven er ruim 60 procent minder Japanners


http://img444.imageshack.us/img444/1483/japanners.jpg


Terwijl er steeds meer mensen op de wereld rondlopen, zal het bevolkingsaantal in Japan de komende 100 jaar met tweederde afnemen, zo berekende de Japanse regering.

Momenteel zijn er 127,7 miljoen Japanners, maar tegen 2060 zullen dat er nog maar 86,7 miljoen zijn. Volgens de huidige verwachtingen blijven er dan in 2110 nog slechts 42,9 miljoen inwoners over. Tenminste als de huidige omstandigheden onveranderd blijven, stelt het Japanse ministerie van Gezondheid en Welvaart.

Nochtans zal de levensverwachting van Japanse vrouwen halverwege deze eeuw meer dan 90 jaar bedragen. Vrouwen hechten echter meer belang aan hun carrière en krijgen gemiddeld nog 1,35 kinderen, onvoldoende om de huidige populatie in stand te houden.

De aardbeving en tsunami van vorig jaar kostten aan zowat 19.000 mensen het leven, maar de invloed van de natuurramp op de levensverwachting zal de komende jaren weer verdwijnen. Japan is één van de landen met de hoogste levensverwachting: momenteel worden vrouwen er gemiddeld 86,39 jaar en mannen 84,19 jaar.

De populatie is al een tijdje aan het krimpen, want veel gezinnen zien kinderen als een hinderpaal voor hun carrière en levensstijl. Ook de trage economie blijkt heel wat jonge Japanners te ontmoedigen. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Communiceren we binnenkort met olifanten?

Communiceren we binnenkort met olifanten?

http://img256.imageshack.us/img256/3746/olifanten.jpg


Amerikaanse zoölogen, die jarenlang geluidsopnames van het gedreun en getrompetter van Afrikaanse olifanten verzamelden, gaan een audiowoordenboek ontwikkelen dat zal helpen om de dierengeluiden te interpreteren. Dat schrijft The Sunday Times.

Het concept van dit audiowoordenboek staat nog in de kinderschoenen, maar de wetenschappers stellen dat mensen daardoor misschien in staat zullen zijn om met olifanten te communiceren.

Het gedreun en getrompet van Afrikaanse olifanten wordt in elk geval al jaren verzameld door zoölogen van de Cornell University uit New York. De geluidsopnames registeren zelfs tonen die voor het menselijk oor niet hoorbaar zijn. Zo ontdekten deze wetenschappers regionale verschillen in klanken tussen de verschillende subsoorten van de Afrikaanse olifant.

Andrea Turkalo, één van de wetenschappers, zegt dat ze honderden olifanten van elkaar kan onderscheiden door hun manier van converseren. De mannetjes dreunen bijvoorbeeld met de poten om soortgenoten te vinden en de meest angstaanjagende schreeuw bleek een vriendelijke begroeting te zijn. Complexe sociale regels zorgen ervoor dat de intelligentie van olifanten die van walvissen of primaten benadert.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kannibaal en vampier willen trouwen in instelling

Kannibaal en vampier willen trouwen in instelling


http://img42.imageshack.us/img42/6139/kannibaalenvampier.jpg


De 'Kannibaal van Skara' en de 'Vrouwelijke Vampier' hebben zich verloofd. De twee hebben elkaar onder strenge bewaking ontmoet en hun liefde beleven ze vooral via chatsessies. Het duo zit opgesloten binnen de muren van een psychiatrische instelling in Zweden.

"We hebben elkaar op 13 november gevonden via de chatbox op MSN en we hebben ons op 9 december verloofd", zegt Michelle Gustafsson die in Zweden bekend gekend is als de 'Vrouwelijke Vampier'. Ze zit samen met haar geliefde opgesloten in een instelling in de buurt van Katrineholm. Gustafsson werd in 2010 veroordeeld voor de moord op haar vader. Ze stak hem dood met een mes maar Gustafsson kan zich naar eigen zeggen niets meer herinneren van de moordpartij. Voor de moord schreef ze verhalen op haar blog over moorden in de metro van Stockholm. Ze smukte haar verzonnen avonturen op met foto's waarop ze verkleed als een vampier met bebloede mond poseerde met een mes en kettingzaag in de hand, schrijft de krant Expressen.

Haar verloofde Isakin Jonsson is dan weer gekend als 'de Kannibaal van Skara' en werd vorig jaar veroordeeld voor de gruwelijke moord op zijn vriendin, Helle Christensen. Hij stak de moeder van vijf kinderen dood met een mes, onthoofdde haar en sneed nog een paar lichaamsdelen los van de romp. Daarna at hij een paar stukken van zijn vriendin op. Tijdens het proces gaf hij geen enkele blijk van spijt en uit het rapport van de gerechtspsychiater bleek dat hij 'ernstig mentaal gestoord is'. Jonsson kon ook niet uitleggen waarom hij zijn vriendin vermoord had. "Dat vraag ik me ook af. Er was geen motief. We waren een koppel en hadden samen een toekomst. Ik had me nog nooit zo goed gevoeld bij een meisje", zei hij destijds tijdens zijn proces.

Het bijzondere stel brengt samen tijd door in de chatroom en wil nu ook echt trouwen. "Ik hou van Michelle. Ik heb nooit iemand ontmoet die zo bijzonder is. Ik zou nu graag een normaal leven gaan leiden." En toch zal hij nog wat geduld moeten oefenen. Het is nog lang niet duidelijk hoeveel jaar de twee nog moeten doorbrengen in de instelling. Volgens de instelling gebeurt het wel vaker dat koppels twintig jaar samen doorbrengen binnen de muren van de psychiatrische afdeling. "We willen graag samenleven met honden en onze hobby's beoefenen. We hebben ook een gedeelde passie voor piercings en tatoeages", besluit Gustafsson.



» Reageer (0)
29-01-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Theo van Rysselberghe 1862 - 1926 Belgische impressionistisch schilder

Théo van Rysselberghe 1862 - 1926 was een Belgische impressionistisch schilder

Klik op de foto om een filmpje over zijn overige werken te bekijken







Théo (Théophile) Vanrysselberghe (Gent, 23 november 1862  - Saint-Clair (Var), 14 december 1926) was een Belgische neo-impressionistische schilder die, op het einde van de 19de eeuw, een sleutelrol speelde binnen de Europese kunstwereld.

Théo van Rysselberghe werd geboren in een Franssprekend Gents bourgeoisgezin, hoewel, zijn vader wordt in 1862 vermeld als "schrijnwerker". Hij kreeg zijn eerste artistieke vorming aan de Gentse Academie voor Schone Kunsten onder Théodore-Joseph Canneel. In 1879 stapte hij over naar de Brusselse Academie voor Schone Kunsten onder de leiding van Jean-François Portaels. Deze schilder, die vele maanden in Marokko had doorgebracht, had met zijn Noord-Afrikaanse schilderijen een zekere oriëntalistische mode geschapen voor een cliënteel dat belust was op het exotische. De impact van deze werken zou de jonge Van Rysselberghe sterk beïnvloeden. Tussen 1882 en 1888 maakte hij drie reizen naar Marokko, met een totaal verblijf aldaar van een anderhalf jaar.

Hij was nauwelijks 18 jaar oud toen hij met twee portretten deelnam aan zijn eerste tentoonstelling : het driejaarlijkse Salon van Gent. Kort daarna schilderde hij zijn "Zelfportret met pijp" (1880), geschilderd in vrij sombere kleuren, in de stijl van de toenmalige Belgische realistische traditie. Zijn "Kind in een open plek in het bos" (1880) en de marines "Zeilboten op een rivier" (1880) en "Schepen in de haven" (1881) wijken reeds af van deze stijl en vormen een schuchtere poging in de richting van het impressionisme. Vlug daarop zou hij zijn eigen realistische stijl, die aanleunt tegen het impressionisme, ontwikkelen. Hij ging in 1881 wonen in Brussel en in hetzelfde jaar nam hij voor het eerst deel aan het Salon van Brussel.




http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Tho-van-Rysselberghe-3.jpg?t=1276431693




Théo Van Rysselberghe was op 28 oktober 1883 één der voornaamste medestichters van de kunstenaarsgroep Les XX, een groep jonge radicale artiesten die rebelleerden tegen het verouderde academisme en de heersende artistieke standaarden. De Brusselse jurist Octave Maus werd als secretaris verkozen. Hij zou spoedig uitgroeien, door het organiseren van de tentoonstellingen van Les XX, tot de kunstpaus van die tijd. Andere bekende leden van Les XX waren James Ensor, Willy Finch, Fernand Khnopff, Félicien Rops, en later Auguste Rodin en Paul Signac. Door zijn lidmaatschap aan deze kunstenaarsgroep, kwam van Rysselberghe in contact met verschillende andere radicale artiesten, zoals de Amerikaan James McNeill Whistler, die driemaal zou deelnemen aan deze tentoonstellingen. Men kan de invloed zien van deze Amerikaanse schilder in het portret "Oscar Maus als een dandy" (1883). Théo Van Rysselberghe zou verschillende portretten schilderen van Oscar Maus en van zijn echtgenote.


Na 2 reizen naar Marokko waar hij succes boekte met oriëntalistische werken, stapte Van Rysselberghe toch over naar een nieuwe stijl waarbij hij zijn eigen interpretatie gaf van zijn model in gedempte kleuren met gebruik van verschillende paarse of zwarte gradaties, die afwisselen met lichte kleuren. Hiervan getuigen zijn schilderijen "Jeanne and Marguerite Schlobach" (1884), "Octave Maus" (1885), "Camille Van Mons" (1886), "Marguerite Van Mons" (1886) (dat men best eens vergelijkt met het "Portret van Gabrielle Braun" (1886) van Fernand Khnopff).


Hij zag de inzendingen van de impressionisten Claude Monet en Auguste Renoir op de tentoonstelling van Les XX in 1886. Hij was diep onder de indruk van deze nieuwe picturale benadering. Hij begon ook met deze techniek te experimenteren. Dit kan men duidelijk zien in "Vrouw met Japans album" (1886). Deze invloed van de impressionisten speelt nog meer in de schilderijen "Madame Edmond Picard in haar loge" (1887) en "Mevrouw Oscar Ghysbrecht" (1886-1887) (geschilderd met een palet van heldere kleuren). Hij schilderde in 1887 aan de Belgische kust ook nog enkele impressionistische marines "Het Zwin bij hoogtij" (1887) en "Uitvarende vissersboten" (1887).




http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Theo_van_Rysselberghe-5.jpg?t=1276431762



Omdat hij steeds nauwere banden verkreeg met de Parijse kunstwereld, werd hij door Oscar Maus gebruikt als talent scout om nieuw Parijs talent aan te trekken voor de volgende tentoonstellingen van Les XX.


Zijn bekend portret, in blauwe en gouden kleuren, van "Alice Sèthe" (1888) zou een keerpunt worden in zijn leven. Ditmaal had hij uitsluitend gewerkt met puntjes. Alice Sèthe zou later huwen met de beeldhouwer Paul Dubois. Haar zuster, Maria Sèthe, was eveneens een model van Théo van Rysselberghe : "Portret van Maria Sèthe aan het harmonium", tentoongesteld in 1891 op het Salon des Artistes Indépendants in Parijs. Maria Sèthe zou later huwen met de art-nouveau architect Henry Van de Velde.


Hij maakte in die periode veel neo-impressionistische portretten, zoals het hier afgebeelde "Portret van zijn vrouw Maria en dochter Elisabeth". Hij had Maria Monom gehuwd in 1889. Zij gingen op huwelijksreis naar het zuiden van Engeland en later naar Bretanje. Dit zou eveneens leiden tot een aantal neo-impressionistische werkjes, zoals "De rotspunt van Per Kiridec in Roscoff" (1889). Hij ontmoette in Parijs Theo van Gogh en kon aldus Vincent Van Gogh uitnodigen op de volgende tentoonstelling in Brussel. Aldus slaagde Vincent Van Gogh erin zijn "Rode wingerd in Montmajour" te verkopen aan Anna Boch - het enige kunstwerk dat hij ooit verkocht.

Naast al deze portretten, schilderde hij in deze periode ook veel landschappen en marines : "De Schelde, stroomopwaarts van Antwerpen" (1892), "De haven van Sète" (1892), "Sète, vissersboten" (1892), "Kust van het Kanaal" (1892), "Duinen in Cadzand" (1893), "De regenboog" (1894), "Buitenhuisjes in de duinen" (1894).

In 1895 had hij een opdracht gekregen van de "Compagnie des Wagons-lits" om een aantal posters te ontwerpen met grote internationale treinreizen. Hij spoorde hiervoor naar Athene, Constantinopel, Hongarije, Roemenië en Sint-Petersburg. Een bekende poster uit die tijd is "Royal Palace Hotel, Oostende" (1899).




http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Van_Rysselberghe4.jpg?t=1276431861
Madame van Ryssellberghe en zijn dochter Elisabeth



Théo Van Rysselberghe verhuisde hij definitief van Brussel naar Parijs. Samen met Paul Signac, Maximilien Luce, Aristide Delannoy, Alexandre Steinlen, Camille Pissarro, Kees van Dongen, George Willaume en nog enkele anderen, droeg hij bij aan het anarchistische magazine "Temps Nouveaux".
De man aan het roer (1892)
schilderij geschonken in 1894 door van Rysselberghe aan zijn vriend Paul Signac

Théo Van Rysselberghe had de climax van zijn neo-impressionistische techniek bereikt op het einde van de jaren 1890. Langzamerhand begon hij nu het gebruik van puntjes te verlaten en weer over te gaan naar bredere uithalen in zijn portretten en landschappen : "De renbaan, Boulogne-sur-Mer" (1900) en het groepsportret "Zomermiddag" (1900), "Meisjes op het strand" (1904), "Jong meisje met strohoed" (1901) en de zeer bekende "De lezing" (1903) (met het fel contrast tussen de rode en blauwe kleuren).

Na al die jaren als talent scout voor Oscar Maus, maakte van Rysselberghe de vergissing van zijn leven : hij herkende het talent niet van de jonge Pablo Picasso (die toen in zijn Blauwe Periode was). Hij vond zijn werk "lelijk en niet interessant".


Zijn pointillistische techniek, die hij gedurende zoveel jaren gebruikt had, werd na 1903 meer ontspannen en na 1910 verliet hij deze techniek volledig. Zijn verfstreken werden langer. Hij gebruikte meer levendige kleuren en meer intense contrasten, of soms zachtere kleurtonen. Hij was een meester geworden bij het toepassen van licht en warmte in zijn schilderijen. Zijn "Olijfbomen in de buurt van Nice" (1905) herinneren ons aan de techniek gebruikt door Vincent Van Gogh. De langere uithalen in rood en zachtpaars springen in het oog in zijn werk "Baadsters onder de pijnbomen in Cavalière" (1905).


In de lente van 1904 toerde hij rond per fiets, samen met zijn vriend, de schilder Henri-Edmond Cross langs de Middellandse Zeekust tussen Hyères en Monaco, op zoek naar een geschikte plaats voor zijn nieuwe woning. Ten slotte streek hij neer in Saint-Clair, waar ook Cross sinds 1892 woonde en eveneens zijn broer, de architect Octave Van Rysselberghe. Zijn broer ontwierp in 1911 voor hem zijn nieuwe woning. Théo Van Rysselberghe trok zich nu volledig terug aan de Middellandse Zee en laat de Brusselse kunstkringen volledig los.




http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Theo_van_Rysselsberghe6.jpg?t=1276431940




Hij schildert nu bijna uitsluitend landschappen van de Middellandse Zee en portretten van zijn vrouw en dochter, of van zijn broer Octave. Hij schildert ook grote muurschilderingen. Vanaf 1905 wordt het vrouwelijk naakt meer en meer belangrijk, zoals in zijn monumentaal schilderij "Na het bad" (1910). Zijn schilderij "De wingerd in oktober" (1912) is geschilderd in levendige rode, groene en blauwe kleuren. Een van zijn laatste werken is "Meisje in de badkuip" (1925).

Op het einde van zijn leven begon hij ook te beeldhouwen, zoals de bronzen "Kop van André Gide".

Hij stierf in Saint-Clair in de Var in Zuid-Frankrijk op 14 december 1926 en werd begraven op het kerkhof van Le Lavandou, naast zijn vriend Henri-Edmond Cross. Hij had Le Lavandou meerdere malen uitgebeeld, zoals in zijn tekeningen in zwart krijt "Le Lavandou" en in Oost-Indische inkt "De hoogten van Lavandou". Het is aldus passend dat één van de grootste neo-impressionistische schilders hier begraven werd.

Veel van zijn werken behoren nog steeds tot privé-collecties en kunnen dus slechts zelden door het publiek gezien worden. Eén van deze zeldzame gelegenheden was de overzichtstentoonstelling "Théo Van Rysselberghe" in het Paleis voor Schone Kunsten te Brussel en later in het Gemeentemuseum van Den Haag, tussen februari en september 2006.

Zijn werk "De haven van Sète" (geschreven als Cette) werd in november 2005 op een veiling verkocht voor een recordbedrag van 2,6 miljoen euro.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nederlandse huizen in trek bij Belgen

Nederlandse huizen in trek bij Belgen


http://img543.imageshack.us/img543/6673/huizenzeeuwsvlaanderen.jpg


Steeds meer Belgen kopen een huis in het Nederlandse Zeeuws-Vlaanderen. Dat bericht de Nederlandse omroep NOS op haar website. Volgens de Nederlandse Omroep kwamen er in 2011 ruim 600 Belgen wonen, een verdubbeling tegenover 2010.

Een van de oorzaken zijn de stijgende woningprijzen in ons land, gemiddeld 4,5 procent in 2011 - in Nederland daalden de prijzen. Vooral in Zeeuws-Vlaanderen is het verschil groot, omdat woningen daar ook voor Nederlandse begrippen erg goedkoop zijn.
 
Makelaars aan beide kanten van de grens bevestigden aan de NOS dat Belgen voor vergelijkbare eengezinswoningen algauw 40.000 euro minder betalen dan in eigen land. Huizen zouden in Nederland ook beter onderhouden zijn. Bovendien genieten landgenoten in Nederland van een hypotheekrenteaftrek.
 
"De afgelopen maand hebben we meer huizen verkocht aan Belgen dan aan Nederlanders", zegt een makelaar aan de NOS. "De Nederlandse woningkopers zijn voorzichtiger geworden en kunnen maar moeilijk hun eigen huis verkopen. In Vlaanderen speelt dat probleem niet."
 
Makelaars in Zeeuws-Vlaanderen starten binnenkort een campagne om nog meer Belgen naar Nederland te lokken. Belgische makelaars waarschuwen wel dat de belastingen hoger zijn in Zeeuws-Vlaanderen. Bovendien komt er veel administratieve rompslomp kijken bij een verhuis naar Nederland.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Siberische koudegolf op komst: tot -15 in Ardennen

Siberische koudegolf op komst: tot -15 in Ardennen


http://img641.imageshack.us/img641/8168/siberischekoudegolf.jpg


 Later deze week wordt het echt Siberisch koud met in het hele land ook overdag vriestemperaturen en tot -15 graden nachtvorst in de Ardennen.


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Evanescence - My Heart Is Broken

Evanescence - My Heart Is Broken

Klik op de foto om ze te beluisteren





Evanescence is een Amerikaanse rockband uit Little Rock in Arkansas.

De band bestond oorspronkelijk alleen uit Amy Lee (zang/piano) en Ben Moody (gitaar). Ze ontmoetten elkaar op een kamp, waar ze er achter kwamen dat hun muzieksmaken niet ver uit elkaar lagen, en ze begonnen samen nummers te schrijven en te spelen in lokale gelegenheden. Zo werd Evanescence geboren. Tijdens concerten vulden John LeCompt (gitaar) en Rocky Gray (drums) de band altijd aan.

Lee en Moody zijn lange tijd de basis gebleven van de band. Des te opmerkelijker was het dat Moody eind 2003 opstapte, midden in een tour door Europa. In 2005 volgde Terry Balsamo Moody als gitarist op. Het is niet helemaal zeker waarom Moody is opgestapt, maar volgens een interview met Amy in de Aardschok omdat hij met zichzelf in de knoop zat. Ook het muzikale meningsverschil (Moody wilde zoveel mogelijk cd's verkopen, Lee wilde meer de creatieve kant op) speelde mee. In de zomer van 2006 stopte ook Will Boyd, bassist van de band. Hij zag het niet zitten om opnieuw te gaan touren. Momenteel is Tim McCord zijn opvolger.

Op 4 mei 2007 maakte de LA Daily Newspaper bekend dat John LeCompt door zangeres Amy Lee, naar eigen zeggen zonder een goede reden, uit de band gezet was. LeCompt maakte daarna bekend dat drummer Rocky Gray ook stopt met Evanescence, omdat ze al hun energie in de nieuwe band Machina wilden steken. Het is nog onduidelijk waarom LeCompt ontslagen is.

Rocky Gray en John Lecompt werden vervangen door Will Hunt en Troy Mclawhorn, beiden van 'Dark New Day'.



» Reageer (0)
28-01-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Abdij: Dit is een waardering voor alle Belgische bieren

Abdij: "Dit is een waardering voor alle Belgische bieren"


http://img404.imageshack.us/img404/8100/stsixtusabbeywestvleter.jpg

Dat het Belgische trappistenbier Westvleteren 12 door het Amerikaanse Ratebeer is verkozen tot het beste bier van de wereld, zien ze in de Sint-Sixtusabdij van Westvleteren als "een blijk van waardering voor alle Belgische bieren". Dat staat te lezen in een persbericht van de abdij.

Na een jaartje op de tweede plaats heeft de gespecialiseerde Amerikaanse website RateBeer Westvleteren 12 opnieuw gekroond tot beste bier van de wereld.
 
"De Sint-Sixtusabdij van Westvleteren en haar brouwerij zijn dankbaar voor de eervolle vermelding 'beste bier ter wereld' op de site van Ratebeer en zien dit tegelijk als een blijk van waardering voor alle Belgische bieren", luidt het.
 
"Wij wensen dan ook uitdrukkelijk deze eer te delen met alle Belgische brouwers die zich continu inspannen om bieren te produceren van een uitzonderlijk hoog kwaliteitsgehalte", zo staat in de reactie van de West-Vlaamse abdij.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Elke dag wordt één Belg lid van de loge

Elke dag wordt één Belg lid van de loge


http://img696.imageshack.us/img696/9544/deloge.jpg


In België zijn vandaag 24.900 mensen lid van de loge. Op drie jaar tijd kwamen er duizend vrijmetselaars bij, of gemiddeld een per dag, zo staat vandaag in de krant De Standaard.

"De stijging is opmerkelijk", zegt historicus Jimmy Koppen, die de cijfers verzamelde. "In de meeste andere landen is de aantrekkingskracht van de vrijmetselarij bijna volledig verdwenen. Alleen bij ons en in Frankrijk gaat het in stijgende lijn." De historicus verbindt het succes met de discretie die er bij ons nog altijd rondhangt. "Geheimzinnigheid is nu eenmaal aantrekkelijk."
 
Volgens Jozef Asselbergh, grootmeester van de vrijmetselaarskoepel Grootoosten van België, heeft het succes meer te maken met een unieke vorm van verbondenheid dan met geheimzinnigheid. "Je komt naar de loge om andere mensen te ontmoeten en om naar andere meningen te luisteren. En door de discretie kunnen ook mensen die in de buitenwereld belangrijke posities bekleden, in de loge in hun hart laten kijken. Zonder dat ze het risico lopen dat het de volgende dag in de krant staat", aldus Asselbergh. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lana Del Rey - Born To Die

Lana Del Rey - Born To Die

Klik op de foto om haar te beluisteren





Lana Del Rey, geboren als Elizabeth "Lizzy" Grant (Lake Placid, 21 juni 1986) is een Amerikaanse singer-songwriter. Haar artiestennaam is gedeeltelijk van de Hollywood actrice Lana Turner en van een model Ford-auto, de Del Rey.

Ze bracht een debuutsingle uit op YouTube onder de titel Video games dat binnen een maand een miljoen hits trok en inmiddels op meer dan zeventien miljoen staat Een boeking in oktober 2011 voor een show in Londen was binnen een half uur uitverkocht. In Nederland heeft Lana Del Rey opgetreden in Paradiso op 10 november 2011 waar ze acht nummers van haar album Born To Die uitvoerde. Daarnaast heeft ze in op 11 november 2011 in De Wereld Draait Door live haar single Video Games uitgevoerd.

Born To Die verschijnt als regulier uitgave welke 12 tracks bevat, deluxe uitgave met 3 extra bonustracks en op vinyl als dubbel-lp.



» Reageer (0)
27-01-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Witte pelikaan ziet levenslicht in Planckendael

Witte pelikaan ziet levenslicht in Planckendael


http://img337.imageshack.us/img337/9278/wittepelikaan.jpg


In Dierenpark Planckendael is voor het eerst in vijftig jaar een wit pelikaantje geboren. Een groep pelikanen begint slechts te kweken vanaf een groepsgrootte van acht dieren en die omvang werd pas bereikt toen half oktober vorig jaar vier kroeskoppelikanen werden overgebracht vanuit de Zoo van Antwerpen. Daar moesten ze plaats ruimen voor de restauratiewerken van het zeehondenverblijf. Ook de kroeskoppelikanen zijn overigens in blijde verwachting. Dat meldt Planckendael vrijdag.

Vooral de kroeskoppelikaan is een erg kwetsbare diersoort, met slechts 2.000 broedkoppels wereldwijd en erg magere kweekresultaten in gevangenschap. Jongen sterven meestal in een vroeg stadium en vallen vaak ten prooi aan meeuwen.

De twee eieren die momenteel worden uitgebroed, worden dan ook met argusogen gevolgd door de vogelverzorgers van Planckendael. De kroeskoppelikaan is de grootste van de pelikaansoorten en de zwaarste vliegende vogelsoort ter wereld.
 
Witte pelikanen, vanwege de schijn in hun verenkleed ook wel roze pelikanen genoemd, zijn wel nog wijdverspreid -van Oost-Europa tot Mongolië- en kweken ook vlotter, maar de populatie van Planckendael was tot voor kort te klein om dat laatste mogelijk te maken. De verbroedering met de twee koppels kroeskoppelikanen heeft daar blijkbaar verandering in gebracht. De twee soorten vormen nu één groep, maar bestaan uiteraard wel nog uit aparte koppels.
 
Het pas uit het ei gebroken jong zit momenteel gewoon bij de groep en valt dus door het publiek te bekijken, maar verstopt zich meestal wel onder de vleugels van de ouders. (foto -
Planckendael)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom je vaker een banaan moet eten

Waarom je vaker een banaan moet eten


http://img11.imageshack.us/img11/4505/bananena.jpg


Om te beginnen zijn bananen makkelijk te bewaren, mee te nemen én op te eten. Ze zijn bovendien het hele jaar door verkrijgbaar en bevatten heel wat gezondheidsvoordelen.

We zetten alles even op een rijtje:

* Bananen zijn rijk aan vitamine C, wat goed is voor het immuunsysteem en voor een vlot herstelproces als de winterse verkoudheid of griep je te pakken heeft.

* Ze bevatten ook veel vitamine B6, goed voor de regeling van glucose in het bloed en dus ook voor onze gemoedstoestand.

* Van vrolijk gesproken ... ook het gelukshormoon serotine zit in bananen.

* Ijzer is rijkelijk aanwezig in de banaan, wat dan weer onmisbaar is voor het aanmaken van hemoglobine in het bloed. Minder kans op bloedarmoede voor bananeneters.

* Kalium helpt dan weer bij het regelen van de bloeddruk en zou de kans op aandoeningen aan de kransslagaders kunnen verminderen.

* Er zijn nog meer voordelen: zo zouden bananen kalmerend werken bij brandend maagzuur, maar ook bij ochtendmisselijkheid en pijnlijke katers.

* Verrassend misschien, maar voor wie wil stoppen met roken, kunnen bananen ook een handje helpen. De vitamines B6 en B12 en de dosis magnesium zouden het lichaam helpen herstellen van de gevolgen van het nicotinetekort.

Enige minpuntje is ongetwijfeld dat bananen wat meer calorieën bevatten dan andere fruitsoorten. Zo zitten er in 100 gram verse banaan tussen 88 en 116 kilocalorieën. Maar, weegt dat werkelijk op tegen de vele voordelen?



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een op vijf Belgen dacht vorig jaar aan zelfdoding

Een op vijf Belgen dacht vorig jaar aan zelfdoding


http://img576.imageshack.us/img576/3949/depressied.jpg


Een op de vijf Belgen dacht het afgelopen jaar aan zelfdoding. Dat blijkt uit een onderzoek van Test-Aankoop. Bijna één op de tien had daarbij het gevoel niet met zijn problemen terecht te kunnen bij familie en slechts een kwart van de respondenten met zelfmoordneigingen zocht professionele hulp.

Test Gezondheid, het gezondheidsmagazine van Test-Aankoop, vroeg 821 Belgen tussen 18 en 74 jaar naar hun overtuigingen en ideeën over zelfdoding. Uit het onderzoek blijkt dat een op de vijf respondenten (22 pct) de laatste 12 maanden minstens een keer heeft gedacht aan zelfdoding. Dat is een hoger percentage dan in dezelfde studie 9 jaar geleden (19,6 pct).

Opvallend meer Franstaligen dan Nederlandstaligen rapporteerden zelfmoordgedachten: bij de Nederlandstaligen is dat 18 pct, bij de Franstaligen 28 pct.

Bijna één op de tien respondenten zegt ooit minstens eenmaal zelf een zelfmoordpoging te hebben ondernomen. Bij Nederlandstaligen gaat het om 5,6 pct, bij Franstaligen om 12 pct. Eén op de honderd deed dit zelfs tijdens de afgelopen 12 maanden.

Volgens Test-Aankoop heeft bijna een op de tien het gevoel niet met zijn problemen terecht te kunnen bij familie. Slechts een kwart van de respondenten met zelfmoordneigingen zocht professionele hulp. Het gebrek aan verzorging of opvolging na een zelfmoordpoging is opvallend en vooral ook alarmerend, zegt de organisatie. "Het is immers van levensbelang om de onderliggende problemen aan te pakken."

Er zou nog meer aandacht nodig zijn voor specifieke risicogroepen zoals ouderen, jonge mannen, etnische minderheden en risicoberoepen. "Ook moet het taboe rond psychologische hulp worden doorbroken, zodat meer mensen dergelijke hulp durven te vragen." (br.hln)


Wie kampt met vragen rond zelfdoding, kan terecht op het telefoonnummer 02 649 95 55 of op www.zelfmoordlijn.be



» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!