NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea
30-10-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kinderen met ADHD of depressie pesten 3 keer zo vaak

Kinderen met ADHD of depressie pesten 3 keer zo vaak


http://oi46.tinypic.com/o016bp.jpg


Onderzoek over pesten heeft zich tot nu toe vooral toegespitst op de gevolgen van het kwetsende gedrag. Maar de oorzaken, dat is voorlopig nog een onderbelichte zaak. Een Amerikaanse studie werpt wel licht op de mogelijke oorzaken: wie een mentale stoornis heeft, zoals ADHD of een depressie heeft (gemiddeld) drie keer zoveel kans om een pestkop te zijn. Sommige stoornissen hebben een sterker effect dan andere: bij ODD stijgt het risico tot zes keer zoveel. Dat wil niet zeggen dat elke pester ook een mentale stoornis heeft.

Voor het onderzoek werd de data van 64.000 kinderen tussen 6 en 17 jaar gebruikt (data afgenomen in 2007). 15 procent van de kinderen werd geïdentificeerd als pestkoppen.

Maar waarom doen ze dat? "Een deel van de reden is de diagnose van een mentale stoornis", zegt auteur Frances Turcotte-Benedict van de universiteit van Brown.

Kinderen met oppositioneel-opstandige gedragsstoornis (oppositional defiant disorder, of ODD) hebben het meest kans: zij zijn zes keer vaker een pestkop dan kinderen zonder stoornis. Deze stoornis wordt gekenmerkt door opstandig, ongehoorzaam, driftig, agressief en sociaal onaangepast gedrag, zowel tegenover kinderen als tegenover volwassenen.

ADHD'ers eindigen ook vaker als pestkop: zij blijken drie keer zo vaak te pesten als kinderen zonder stoornis

Verrassend genoeg leidt ook een depressie tot vaker pestgedrag: ook drie keer zoveel. Voorheen werd depressief gedrag vooral gezien als gevolg van pestgedrag. Het is mogelijk dat depressieve kinderen bepaald gedrag negatiever en bedreigender ervaren dan ze werkelijk zijn, en daar op reageren.

Of er kan iets anders aan de grondslag liggen: een stresserende factor, zoals bvb een scheiding, waardoor kinderen depressief worden enerzijds en pestgedrag vertonen anderzijds. Het is onbekend in hoeveel gevallen het zowel oorzaak als gevolg is, of welk effect vaker eerst komt.

Er werd in de studie geen verschil gevonden tussen jongens en meisjes met mentale stoornissen en pestgedrag; terwijl jongens over het algemeen vaker worden geassocieerd met pestgedrag.
Er was wel een verschil in de diagnose: bij blanke jongens werd vaker een mentale stoornis vastgesteld dan bij meisjes.

De studie werd voorgesteld op een congres van de vereniging van Amerikaanse pediaters. De onderzoekster, Turcotte-Benedict, benadrukte dat er extra onderzoek nodig is om de link tussen mentale stoornissen en pestgedrag te onderzoeken, zeker met het oog op preventie (br.hln)» Reageer (0)
29-10-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koala beklimt been toerist voor knuffel

Koala beklimt been toerist voor knuffel

Klik op de foto om het filmpje te bekijken


Het moet zowat de (kinder)droom zijn van iedere toerist die op vakantie trekt naar Australië: een wilde koala die spontaan om een knuffel komt vragen.

Een Canadees echtpaar overkwam het tijdens een wandeltocht nabij de beroemde Great Ocean Road in Victoria. Een koala kruiste hun pad. Nadat ze naar het jonge diertje riepen "Hey koala, hey sweetie", kwam hij nieuwsgierig naar hen toegekropen. "Ik kon echt niet geloven hoe dicht hij kwam en begon te filmen", vertelde een overgelukkige Charli.

En het werd nog beter want de koala begon langs het been van de vrouw omhoog te klimmen ... tot hij in haar armen zat. "Ik hield hem een paar minuten vast tot hij aanstalten maakte om weer te vertrekken. Het diertje gebruikte weer mijn been om beneden te geraken en klom daarna in een boom."

De video, die al in 2010 werd gemaakt en op YouTube gezet, is pas nu viraal gegaan. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kiekeboe: waarom kleuters geloven dat ze onzichtbaar zijn met bedekte ogen

Kiekeboe: waarom kleuters geloven dat ze onzichtbaar zijn met bedekte ogen


http://oi49.tinypic.com/s2qsg8.jpg


Kleine kinderen die de ogen bedekken, geloven echt dat ze (even) verdwenen zijn. Onderzoekers aan de universiteit van Cambridge hebben daar nu een verklaring voor.

37 kinderen tussen 3 en 4 jaar werden bestudeerd en bevraagd over een spelletje 'kiekeboe'. De ogen van de kinderen werden bedekt met masker, ze werden dan gevraagd of ze nog zichtbaar waren voor de onderzoekers. De meeste kinderen dachten van niet.
Sterker nog: de kinderen dachten ook dat de onderzoekers volwassenen met maskers niet konden zien.

Kinderen blijken dus te denken dat als je ogen bedekt zijn, je onzichtbaar bent.

De wetenschappers probeerden ook uit te vissen wat precies dat idee veroorzaakt: het feit dat ze zelf niet konden zien, of simpelweg omdat de ogen bedekt waren.

Daarvoor kregen de kinderen gespiegelde brillen opgezet: zij kunnen zien maar niemand kan hun ogen zien. Het experiment mislukte half, omdat slechts 7 van de 37 kinderen begrepen dat niemand hun ogen kon zien terwijl zij wel konden zien.

Van die 7 kinderen geloofden zes dat ze onzichtbaar waren omdat hun ogen onzichtbaar waren.


Toen de kinderen gevraagd werd hoe ze onzichtbaar waren door enkel de ogen te bedekken, bleken de meeste wel te weten dat hun lichaam wel zichtbaar bleef. Dat suggereert dat kinderen een onderscheid maken tussen hun fysiek lichaam en hun 'zelf'.

Om dat te testen, keken de onderzoekers direct naar een van de kinderen, terwijl hen werd gevraagd de blik af te wenden. In een opvolgexperiment keken de kinderen naar de onderzoekers, die de ogen afwenden.

De meerderheid van de kinderen vond dat ze niet gezien werden, zolang ze niet naar de andere persoon keken.

Conclusie? Voor kleine kinderen is het moeilijk een onderscheid te maken tussen wat zij zelf zien en wat anderen zien. Dit komt overeen met de theorie dat kinderen zich niet of maar moeilijk kunnen verplaatsen in een ander standpunt. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Volop wintersport in Alpen met sneeuwlaag tot 1m maar ook veel ellende door storm

Volop wintersport in Alpen met sneeuwlaag tot 1m maar ook veel ellende door storm


http://static3.hln.be/static/photo/2012/3/3/3/20121029052016/media_xll_5281053.jpg
Wegen geblokkeerd door ontwortelde bomen in de Valtellina (Italië)


Heel dubbele gevoelens in de Alpen na het eerste, ongemeen harde winteroffensief van afgelopen weekend. Enerzijds is er de vreugde om de vroege sneeuwpret en wintersport. In de regio Queyras in de Franse Alpen (buurt van de Izoard) is liefst een meter sneeuw gevallen. De eerste skiërs zijn er al enthousiast op de latten verschenen. Maar anderzijds is er ook de ellende door de hevige sneeuwstorm. Zo zijn er twee vermisten in Frankrijk, werden er honderden bomen ontworteld en liep het verkeer heel chaotisch. Ook in Zwitserland, het zuiden van Duitsland en het noorden van Italië sloeg de sneeuwstorm fors toe.

Ook het elektriciteitsnetwerk is zwaar toegetakeld. In de Franse Alpen zaten duizenden gezinnen zondag zonder stroom. Vooral de streek rond Grenoble werd zwaar getroffen. Helaas zijn er ook slachtoffers te betreuren. In de Var is een twaalfjarige Britse jongen vermist nadat hij temidden van de mistral toch was vertokken voor een fietstochtje. En voor de kust van Sérignan in de Hérault is er geen spoor meer van een 26-jarige surfer. Niet verwonderlijk met windpieken boven 120 km/u. Vrijdag al stierven twee studenten door de overstromingen in La Garde (Var) en in Parijs is een dakloze doodgevroren.

Ook het transport leed zwaar onder de sneeuwstorm. Naast de vele geblokkeerde wegen en de afgesloten bergpassen, ontspoorde de toeristische trein 'Le Panoramique des Dômes' naar de Puy de Dôme boven CLermont-Ferrand in het Centraal Massief. Er vielen gelukkig geen gewonden.

In de haven van Marseille was de Napoléon Bonaparte, een grote ferryboot die de verbindingen met Corsica verzorgt, door de hevige mistral op hol geslagen. De ferry dreigde zelfs even te zinken, maar kon in de loop van de namiddag gestabiliseerd worden. Een robotanalyse moet uitmaken hoe groot de schade is. De topmatch Marseille-Lyon in de Ligue 1 werd afgelast door het noodweer. (br.hln - foto epa)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lady Linn - I don't wanna dance

Lady Linn  - I don't wanna dance

Klik op de foto om haar te beluisteren


Lady Linn (Sint-Amandsberg, 1981) is de artiestennaam van de Belgische zangeres Lien De Greef. Ze treedt op met haar groep Lady Linn and her Magnificant Seven. De groep brengt een mix van jazz, pop en soul.

De Greef groeide op in het Oost-Vlaamse Serskamp, een deelgemeente van Wichelen en woont nu in Gent, waar ze ook nog les geeft aan de muziekacademie. Ze studeerde jazz en lichte muziek aan het Conservatorium van Gent. Nadat ze in 2004 afstudeerde, werd ze leadzangeres van de Gentse popgroep Bolchi, geleid door Jeroen De Pessemier, die thans in de danswereld optreedt met Foxylane en The Subs. Verder is ze zangeres van de hiphopband Skeemz. [2] Ze is ook als achtergrondzangeres te horen op de cd Over & weer (2008) van Eva De Roovere en cd Humanoid en single Call on me (beide 1999) van Marjan Debaene. Hiernaast verzorgde ze ook zanglijnen voor DJ Red D waardoor ze veel te zien was in de Belgische en internationale house-scene.

Maar door haar voorliefde voor jazz omringde ze zich in 2004 met zeven muzikanten en toerde ze twee jaar met covers van jazz- en swingnummers uit de jaren 1930 tot 1950. Vanaf 2006 begonnen ze ook met eigen nummers en dat resulteerde in februari 2008 in de cd 'Here we go Again'. Deze cd staat vol met, op een na, allemaal door De Greef zelfgeschreven nummers. Met deze cd en bijhorende singels braken ze door in Vlaanderen en scoorden ze verschillende hits zoals 'A Love Affair' en 'That's Allright'. In april 2009 haalden ze met 15.000 verkochte exemplaren goud met dit album. Die periode stond ze ook twee weken op een op de Hotlist van Studio Brussel met de Eddy Grant cover 'I don't wanna dance', een nieuwe hit.

Op 6 februari 2009 won De Greef de Music Industry Award (MIA) in de categorie beste vrouwelijke artieste voor Natalia, Sandrine en Kate Ryan. [3] Ze was ook genomineerd in de categorie "doorbraak van het jaar", maar ze ging onmiddellijk met de hoofdprijs naar huis. Later dat jaar, op 8 augustus ontving ze in Westende de Radio 2 Zomerhit-trofee.

Op 8 januari 2010 won Lady Linn and Her Magnificent Seven de MIA voor beste popartiest en die van beste vrouwelijk soloartiest.
» Reageer (0)
28-10-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.jouw zachte woordenDe afbeelding “http://img261.imageshack.us/img261/3622/deniserichardstc9.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.


jouw zachte woorden
hebben mij stilletjes beroert
even heb ik jouw eeuwigheid gevoelt
jouw zachte woorden
klonken in mijn hart
eindeloos verzachten zij
teder mijn smart
jouw zachte woorden
hebben mij omstrengeld,vast omarmd
mijn kou even verwarmd
jouw zachte woorden
hebben mij eeuwig gekust
intens heb ik dat gemist
jouw zachte woorden
geven mij grenzeloze kracht
dragen mij door dag en nacht
spreek tot mij poezie
met zachte woorden
zing jouw melodie
spreek tot mij
met zachte woorden
in alle eeuwigheid
tot aan het einde
van de tijd...» Reageer (0)
27-10-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ziekte dreigt Tasmaanse duivel uit te roeien

Ziekte dreigt Tasmaanse duivel uit te roeien


http://static0.hln.be/static/FOTO/pe/16/0/5/media_xl_919445.jpg


De Tasmaanse duivel dreigt uit te sterven door een geheimzinnige dodelijke ziekte. Het zeldzame dier leeft alleen op het Australische eiland Tasmanië. De dieren blijken elkaar te besmetten met een agressieve ziekte, die wordt overgedragen door bijten.

Sinds de ziekte 15 jaar geleden werd ontdekt, is het aantal dieren al 85 procent afgenomen. Volgens schattingen zijn er nog hooguit 20.000 gezonde Tasmaanse duivels, een zeer vraatzuchtig vleesetend buideldier.

"Het is een erg ongewone ziekte, omdat ze 100 procent dodelijk is", zei Rodrigo Hamede, zoöloog van de universiteit van Tasmanië. Er bestaat geen vaccin of behandeling. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Steelers Wheel - Stuck in the Middle with you

Steelers Wheel - Stuck in the Middle with you

Klik op de foto om ze te beluisteren


Stealers Wheel was een Britse folkrockband die in 1971 in Paisley (Schotland) werd opgericht door folkzangers/liedjesschrijvers Joe Egan, Gerry Rafferty en Rab Noakes. De band werd in de vroege jaren zeventig beschouwd als de Britse versie van Crosby, Stills, Nash & Young.

Op de eerste lp bestond Stealers Wheel uit drummer Rod Coombes, bassist Tony Williams, sologitarist Paul Pilnick, Egan en Rafferty. Nadat ze twee singles hadden uitgebracht die niet zo veel succes hadden verliet Rafferty de groep. Ook Williams stapte op en nieuwe leden werden voormalig Spooky Tooth lid Luther Grosvenor en bassist DeLisle Harper. Toen Stuck in the middle with you onverwacht een wereldhit werd haastte Rafferty zich om terug te keren waardoor de band uit zes leden ging bestaan. Van Stuck in the middle with you, een in de traditie van Bob Dylan en The Beatles geschreven nummer, werden wereldwijd meer dan een miljoen exemplaren verkocht.

Het debuutalbum Stealers Wheel (1972, geproduceerd door Leiber & Stoller) verkocht behoorlijk en bereikte nummer 50 in de Amerikaanse albumcharts. De single Late again (uitgebracht vóór Stuck in the middle with you) werd zelfs in sommige landen alsnog een bescheiden hit. De band nam als zesformatie de single Everything Will Turn Out Fine op, maar Rafferty was ontevreden over het feit, dat Leiber & Stoller probeerden de plaat te laten klinken als Stuck in the middle, part 2. Hij haalde Egan over om als duo verder te gaan en de overige vier leden werden aan de kant gezet. Op het volgende album Ferguslie Park (1973) stond een nieuwe opname van Everything Will Turn Out Fine, die nogal verschilde van de single-versie. Met name Grosvenor's gitaarwerk werd node gemist. Doordat alle heruitgaven de 'duo-versie' bevatten is de originele single van de zesmans Stealers Wheel een collector's item geworden. Met de single Star werd door het duo Rafferty-Egan nog een bescheiden hit gescoord en het nummer is tot op de dag van vandaag nog relatief populair. Maar het succes van het eerste album werd niet geëvenaard.

De uitgave van het derde en laatste album werd door verschil van inzichten tussen Egan en Rafferty meer dan 1,5 jaar vertraagd. Zij konden het niet eens worden of ze als groep of duo door moesten gaan, en hadden verschil van mening op artistiek vlak. Het laatste album Right or Wrong kwam in 1975 uit zonder dat er nog een Stealers Wheel was om de plaat te promoten.

Rod Coombes speelde later in o.a. The Strawbs, Paul Pilnick (een voormalig lid van Merseybeatgroep The Big Three) in Deaf School, Luther Grosvenor o.a. in Mott The Hoople (onder het alias Ariel Bender), DeLisle Harper in Gonzalez en Tony Williams als bassist van Jethro Tull. Rafferty bouwde een succesvolle solo-carrière op, maar Egan verdween langzaam in de vergetelheid. Hij runt al jaren een uitgeverijtje in Schotland.

Het nummer Stuck in the middle with you werd in 1992 gebruikt door Quentin Tarantino als soundtrack voor de film Reservoir Dogs, waarmee de band opnieuw enige tijd belangstelling verwierf. De drie albums van de band werden in 2004/2005 opnieuw uitgebracht door het Britse label Lemon Recordings. In 2008 begon Tony Williams op zijn website concerten van Stealers Wheel aan te kondigen. Het bleek te gaan om een samenwerking met originele bandleden Rod Coombes en Paul Pilnick plus zanger Tony Mitchell, echter zonder de geluidsbepalende stemmen van Rafferty en Egan. Voor zover bekend heeft de band tot nu toe eenmaal opgetreden (in Blackpool, Engeland).


Een reünie zit er niet meer in; Gerry Rafferty overleed begin januari  2011.» Reageer (0)
26-10-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wintertijd is goed voor slaapkwaliteit, maar effect duurt niet lang


Wintertijd is goed voor slaapkwaliteit, maar effect duurt niet lang


http://oi48.tinypic.com/2r3yz2v.jpg


Wetenschappers zeggen dat de voordelen van het uurtje extra slaap van komende zaterdagnacht niet lang aanhouden, na enkele dagen is onze nachtrust al opnieuw verstoord.

Uit een Britse enquête bij 3000 volwassenen blijkt dat de kwaliteit van onze slaap toeneemt wanneer het uur verandert in oktober. Velen voelen zich dan gelukkiger en energieker. Maar de voordelen hiervan duren helaas niet lang, de kwaliteit van de slaap gaat snel achteruit, waardoor dit hierna erger wordt dan ervoor. Voor de uurverandering gaven de deelnemers hun nachtrust een score van 5,4 op 10, na het terugdraaien van de klok steeg dit naar 5,8, om vervolgens opnieuw te zakken naar 4,5.

Naarmate mensen het moeilijk hebben om te slapen, nemen de vermoeidheid en de humeurigheid toe. Professor Colin Espie: "De wintertijd kan voor slechte slapers even voor soelaas zorgen, maar de effecten zijn slechts tijdelijk. Eens ons lichaam is aangepast aan het nieuwe slaapritme, zakt de kwaliteit van de slaap aanzienlijk en dat blijft de hele winter zich verder zetten. Naarmate de nachten langer worden, wordt de verleiding groter om vroeg te gaan slapen en later op te staan, het resultaat is dat mensen langer liggen te draaien en te keren in bed." De enquête werd georganiseerd door Sleepio, een website ontwikkeld voor mensen met slaapproblemen, dit dit willen aanpakken zonder pillen.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jethro Tull - Bourée

Jethro Tull - Bourée

Klik op de foto om ze te beluisteren


Jethro Tull is een Britse progressieve-rockband en Grammy Award-winnaar uit Blackpool, opgericht in 1968 rond de Schotse voorman Ian Anderson. Hun muziek is herkenbaar aan de opmerkelijke zangstijl en het unieke dwarsfluitwerk van Anderson, aan de ongewone en vaak complexe liedconstructies en aan de intelligente teksten.

Hun muziek, gestart als blues met een experimentele inslag, heeft onomstotelijk invloeden van klassieke muziek, hardrock en alternatieve rock, alsmede Aziatische en Keltische folkmuziek. Hierdoor is het zeer moeilijk andere muzikanten aan te wijzen die soortgelijke muziek maken. Meer dan andere rockbands staat hun muziek apart van de overige rockmuziek.

Opvallend kenmerk van Jethro Tull is dat voorman Anderson bijna alleen akoestische instrumenten speelt: de "un-plugged guy in a medium to heavy rockband". Hij speelt voornamelijk dwarsfluit en akoestische gitaar. "Mijn rol in het leven was altijd om een akoestische muzikant te zijn, maar de afgelopen 38 jaar heb ik nogal lawaaiige vrienden!"

Anderson schrijft het verschil tussen hun muziek en dat van andere progrockbands onder meer toe aan Jethro Tulls afkeer van drugs: "Ik kan het veilig zeggen: Ik haat hippies, oké? En ik haat psychedelische muziek en ik haat alles wat te maken heeft met drugs. Jethro Tull heeft zich daar nooit mee ingelaten."

Terwijl andere bands hen in de beginjaren nog beïnvloedden, ontwikkelden ze snel een unieke, altijd herkenbare sound.

Min of meer bewust kiest Anderson ervoor om in de slipstream van de popwereld te blijven. Een beetje in de luwte maar altijd aanwezig, zou de band volgens hem artistiek op de been houden. Over het algemeen kreeg de band door de jaren heen vaak overweldigend goede kritieken. Ze staan bekend als excentriekelingen, topmuzikanten en mensen met humor. Ian Anderson laat via zijn teksten al weten dat hij een taal-alchemist is en doet daar verbaal tijdens zijn concerten nog een schepje bovenop.

Citaten van Ian Anderson over de identiteit van Jethro Tull:

    "We kunnen geen heavy riff band zijn, want Led Zeppelin is de beste ter wereld. We kunnen geen blues-influenced R&B rock 'n' roll band zijn, want The Rolling Stones zijn de beste ter wereld. We kunnen geen slightly sort of airy-fairy mystical sci-fi synthesizing abstract freak-out band zijn, want Pink Floyd is de beste ter wereld. Dus wat is er over? Precies, dat is wat we altijd gedaan hebben: Wij bouwen de bruggen en vullen de gaten."

    "We zijn door de jaren heen door iedereen al in elk genre ingedeeld. We begonnen als een little old blues band, werden een bluesrockband, en een progressieve-rockband; een hardrockband; een heavymetalband waar we zelfs eens een Grammy voor wonnen. Artrock, folkrock; alle soorten fucking rock dichtten ze ons toe, echt waar... Hoe je het ook wilt noemen, het is best leuk om te doen hoor."» Reageer (0)
25-10-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slimme verzorgingstips voor je favoriete wollen kleding

Slimme verzorgingstips voor je favoriete wollen kleding


http://oi46.tinypic.com/s3oi77.jpg


 Wie geen overgevoelige huid heeft, kan zich binnenkort weer induffelen in lekkere warme wol. Lees hier enkele handige tips om je favoriete wollen kleding piekfijn in orde te houden.

Zorg dragen voor wol doe je door:

... altijd de instructies op het label te volgen. Het klinkt misschien vanzelfsprekend, maar kijk het toch maar goed na.

... regelmatig je kledingstukken goed te reinigen met een borstel of met de hand. Vieze geuren en vuil blijven namelijk heel makkelijk hangen in de textuur. Ideaal gezien stop je dikke wollen truien slechts een keer of vier per najaar in de wasmachine. Wie heel veel wol draagt, heeft er baat bij een toestelletje aan te schaffen zoals de Rowenta Steam Valet, waarmee je kledij opfrist en geuren verwijdert zonder direct contact. Dit is bovendien ook aangeraden voor items die door krimpgevaar niet in de wasmachine mogen.

... nooit een kapstok te gebruiken om wollen kleding op te hangen. Die zal anders namelijk zijn vorm verliezen en uitrekken. Vouw daarom alles altijd mooi op.

... je kledingstukken altijd op te bergen in een koude, droge omgeving, afgeschermd van rechtstreeks zonlicht om de kleurenpracht zo lang mogelijk te bewaren.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Grootste afknapper voor man en vrouw: vieze voeten

Grootste afknapper voor man en vrouw: vieze voeten


http://oi45.tinypic.com/30jjr04.jpg


Voeten, of het over zichzelf of over die van hun partner gaat, zijn het minst favoriete lichaamsdeel van vrouwen. Twee vijfde van de vrouwen vindt dit het minst aantrekkelijke deel van een mannenlichaam.

Maar dames vinden hun voeten zelf ook het minst aantrekkelijk, dit kan zelfs hun zelfbeeld en seksleven aantasten, onthulde een recente enquête. Meer dan twee derde van de vrouwen schaamt zich om haar eigen voeten, een op de vijf durft hierdoor zelfs nooit blootsvoets te wandelen. Een derde van de mannen is het ermee eens dat dit het lelijkste lichaamsdeel van een vrouwenlichaam is.

Ondanks het schaamtegevoel zijn vrouwen niet bereid te investeren om dit lichaamsdeel mooier te maken. Slechts zes procent van hen investeren in hun verwaarloosde voeten tijdens de wintermaanden. Toch geeft twee derde toe dat ze zich aantrekkelijker voelen wanneer deze mooi verzorgd zijn, dat blijkt uit een enquête bij 2000 mensen uitgevoerd door verzorgingsmerk Footner.

Uit een andere enquête blijkt dat sokken een grote afknapper zijn. Negen op de tien vrouwen zijn in shock door de toestand van de sokken van hun partner. Een grote meerderheid van de mannen draagt kousen die meer dan drie jaar oud zijn, ze kopen ook zelden nieuwe ter vervanging. Driekwart van de mannen geeft toe twee verschillende modellen te dragen als ze niets anders vinden.

De koude wintermaanden maken je voeten droog, hierdoor kan je huid droog worden en jeuken, met zelfs kloven tot gevolg. Een andere consequentie is dat je voeten ruw worden, maar met de juiste verzorging kan je dit verzachten. 

- Vul een voetbad met warm water en enkele druppels lavendelolie. Dit verzacht namelijk jeuk en kan droge voeten verhelpen. Laat ze hier 10 tot 15 minuten in weken, haal ze er zeker uit voor er rimpels optreden.

- Voor je je voeten droogt, wrijf ze in met olijfolie. Het warme water zal de olie helpen in de voeten te trekken. Masseer ze even voor een optimaal effect. Olijfolie is ontzettend hydraterend, daarom is het een van de beste opties wat natuurlijke oliën betreft.

- Een laatste deugddoend trucje is je voeten met een lotion die sheaboter bevat te masseren, dit is erg vochtinbrengend. Je mag hier zeker mee overdrijven, zodat niet alles meteen in de huid opgenomen wordt. Trek hierover gedurende een hele nacht een paar dikke, katoenen sokken aan. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Marktkramers moeten elektronische kaart op zak hebben


Marktkramers moeten elektronische kaart op zak hebben


http://oi49.tinypic.com/2n6dzr8.jpg


De minister van Economie, Johan Vande Lanotte (sp.a), wil vanaf 1 januari volgend jaar een elektronische kaart verplicht maken voor de zogenaamde ambulante handelaars, dat zijn huis-aan-huis-verkopers of marktkramers.

De kaart zal 13 euro kosten. Naar schatting 50.000 mensen zullen ze verplicht op zak moeten hebben, op markten of beurzen.

De bedoeling van de kaart is om misbruiken, fraude of oneerlijke concurrentie in de sector tegen te gaan. Ook minister voor Middenstand Sabine Laruelle (MR) schaart zich achter het initiatief.

Eind september bleek al uit een onderzoek van de federale overheidsdienst Economie dat één op vijf van de huidige vergunningen niet in orde is en eigenlijk zou moeten worden ingetrokken.

Het koninklijk besluit voor de invoering van de elektronische kaart is klaar. Het zou op 1 januari 2013 in voege treden. De ambulante handelaars krijgen tot eind dit jaar de tijd om zich in orde te stellen. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slechts helft Vlaamse zesjarigen eet elke dag fruit

Slechts helft Vlaamse zesjarigen eet elke dag fruit


http://oi49.tinypic.com/xkyidt.jpg


Vlaamse kinderen eten veel te zoet en consumeren te weinig groenten en fruit. Dat blijkt uit een nieuw onderzoek van de KU Leuven dat vandaag in De Morgen staat. De dienst Jeugdgezondheidszorg aan de KU Leuven analyseerde voor het onderzoek de eetgewoontes van 3.017 kinderen. De studie gebeurde in opdracht van het Steunpunt Welzijn, Volksgezondheid en Gezin.

Uit de resultaten blijkt dat het gros van de baby's en peuters elke dag een portie fruit en groeten voorgeschoteld krijgt, maar dat het daarna duidelijk bergaf gaat met de eetgewoonten. Zo eet 80 procent van de eenjarigen nog dagelijks een stuk fruit, maar is dat bij tweejarigen al gedaald tot 67 procent. Bij zesjarigen is dat amper nog de helft.

Bij groenten doet zich hetzelfde scenario voor: negen op de tien eenjarigen eet elke dag groenten, tegenover 68 procent bij de twaalfjarigen. Professor Karel Hoppenbrouwers, die het onderzoek uitvoerde, vermoedt dat eten op een bepaalde leeftijd meer "gedoe" wordt. "Hoe autonomer het kind, hoe groter de inspanning om het gezond te laten eten", zegt hij in de krant.

Verder blijkt uit het onderzoek dat in laaggeschoolde gezinnen achtendertig procent van de kinderen niet elke dag water drinkt. Zij lessen hun dorst dus vooral met frisdrank of water met zoete siropen. Bij hooggeschoolden is dat voor bijna één op de tien kinderen het geval.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Studente verkoopt maagdelijkheid voor 780.000 dollar


Studente verkoopt maagdelijkheid voor 780.000 dollar

Klik op de foto om het filmpje te bekijken
De 20-jarige Braziliaanse studente die haar maagdelijkheid te koop heeft aangeboden op een veiling krijgt maar liefst 780.000 dollar van de hoogste bieder, de Japanner 'Natsu'. Catarina Migliorini nam deel aan een project van de Australische documentairemaker Justin Sisely. Tot dinsdag was er nog 'slechts' 160.000 dollar geboden, maar toen vijf mannen tegen elkaar begonnen op te bieden steeg de prijs ineens tot 780.000 dollar, zo'n 550.000 euro. Migliorini en de succesvolle bieder, die enkel als Natsu bekendstaat, zouden het doen op een vliegtuig van Australië naar de VS om de regels in verband met prostitutie te omzeilen.

Migliorini meent echter niet dat de transactie prostitutie is. "Als iemand slechts één keer in zijn of haar leven iets doet, dan is dat niet zijn of haar beroep", zo citeert de krant Folha de Sao Paulo de Braziliaanse. "Als je een foto neemt en die is goed, dan beschouwt men je niet als een fotograaf".

De man achter de veiling is de Australische filmmaker Justin Sisely. Die wil het verhaal brengen in de documentaire 'Virgins Wanted'. Daarin zullen geen intieme scènes te zien zijn want Sisely wil zich toespitsen op interviews met de deelnemers.

De studente heeft verklaard dat 90 procent van de opbrengst voor een goed doel is bestemd, een huizenproject in Brazilië. Maar daar is de documentairemaker niet zo zeker van. "Dat verbaast me, want tegen mij heeft ze altijd gezegd dat het een puur zakelijke beslissing van haar was om deel te nemen", zei Sisely aan de Huffington Post. "Maar ik denk dat ze nu niet meer terug kan, gezien de enorme publiciteit rond dit verhaal."

Op dezelfde website heeft ook een Russische man zijn maagdelijkheid geveild. Aleksandr haalde maar 3.000 dollar op.(br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lady Gaga - Yoü And I

Lady Gaga - Yoü And I

Klik op de foto om haar te beluisterenLady GaGa is een Amerikaanse singer-songwriter. GaGa is bekend geworden door haar werk in elektronische muziek. Ze schrijft haar eigen teksten en ontwerpt haar eigen videoclips. Voor het nummer Just Dance werd zij in 2008 genomineerd voor een Grammy Award. De stijl van Lady GaGa wordt vaak betiteld als een revival van de electropop muziek uit de jaren 90.


Ze werd in 1986 geboren in een Italiaanse familie aan de Lower East Side van Manhattan. Op vierjarige leeftijd begon ze met pianospelen. Op haar dertiende gaf ze haar eerste grote optreden. Op haar twintigste werd ze aangenomen bij Interscope Records waar ze haar eerste nummers schreef. Zo schreef ze onder andere voor de Pussycat Dolls en Britney Spears. In 2008 trad ze op tijdens de Miss Universeverkiezing met haar beste vriendinnen Pauline en Sophie.

Haar debuutalbum The Fame schreef GaGa samen met onder andere de producer RedOne. De leadsingle van het album, Just Dance, werd uitgebracht in april 2008. Het nummer behaalde de nummer 1-positie in zeven landen. In de meeste landen, waaronder Nederland, werd deze positie pas behaald in 2009, toen het nummer de airplay kreeg, waar het daarvoor aan ontbroken had. Tweede single Poker Face werd uitgebracht in september 2008. Het nummer werd succesvoller dan Just Dance, door in bijna twintig landen de eerste plaats te behalen. Als derde single werd in Nederland gekozen voor LoveGame. In andere landen wordt eerst het nummer Eh, Eh (Nothing Else I Can Say) uitgebracht. Het nummer LoveGame wordt wegens omstandigheden in sommige landen vervangen door Paparazzi.

Op 28 mei 2009 gaf GaGa toe wat al langer werd vermoed; zij is inderdaad biseksueel, maar verklaart nog nooit verliefd te zijn geweest op een vrouw en gelukkig te zijn met haar huidige vriend

Naast interesse voor avant-garde en elektronische dance muziek heeft Gaga zich verbreed tot glam-rock en een pop-sound met invloeden van David Bowie en Queen. "Queen en David Bowie zijn erg belangrijk voor me geweest, ik wist me geen raad voordat ik ze ontdekte" aldus GaGa.
» Reageer (0)
24-10-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Wintertijd speelt vooral jonge ouders parten

Wintertijd speelt vooral jonge ouders parten


http://oi49.tinypic.com/2vbx3rd.jpg


Voor de meeste mensen voelt de overgang naar de wintertijd fijn, maar voor ouders met kleine kinderen kan het pittig worden. Kinderen die normaal om 7 uur naast hun bed staan, doen dat vanaf zondag, wanneer de klok een uur achteruitgaat, waarschijnlijk om 6 uur. Maar daar valt op in te spelen, zegt professor Joke Meijer van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC). Komende zondagmorgen wordt 3 uur opnieuw 2 uur bij het ingaan van de wintertijd.

"Ouders kunnen vanaf ongeveer drie dagen voor het ingaan van de wintertijd hun kinderen er al op beginnen voor te bereiden door ze steeds wat later naar bed te laten gaan. Het idee is dat ze dan 's ochtends ook steeds wat later wakker worden", zegt Meijer, expert op het gebied van de biologische klok en slaap.

Voor iets oudere kinderen, die al naar school gaan, komt de wintertijd beter uit. "Die moet je vaak wakker maken als ze naar school moeten. Dat wordt nu iets makkelijker, omdat het volgens hun biologische klok een uurtje later is en ze zich dus beter uitgeslapen voelen."

Volgens Meijer hebben relatief weinig mensen last van de overgang van zomer- naar wintertijd. Andersom voelt het des te heftiger. Dat komt omdat het ritme van de meeste volwassenen iets langer dan een etmaal is. "We hebben van onszelf een ritme dat tussen de 24 en 25 uur ligt. Dat merk je vooral in het weekend. Als we niet vroeg op hoeven, hebben we meestal de neiging wat later te gaan slapen, de dag wat langer te maken als het ware, en de volgende ochtend uit te slapen. Bij de overgang van zomer- naar wintertijd duurt de dag eenmalig 25 uur. Dat ligt dichter bij ons natuurlijke ritme. Bij de overgang van de winter- naar zomertijd, duurt de dag ineens maar 23 uur. Dat voelt veel ingrijpender voor de meeste mensen", aldus Meijer. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Grootste invasie van koolmezen sinds tijden

Grootste invasie van koolmezen sinds tijden


http://oi49.tinypic.com/2ql5tkw.jpg


Het mislukken van de oogst van beukennootjes en andere boomzaden in Noord- en West-Europa leidt tot de grootste invasie van koolmezen "sinds mensenheugenis", meldt Natuurbericht.be.

De vruchtzetting bij bomen varieert sterk van jaar tot jaar: in zogenaamde 'mastjaren' wordt een overvloed aan zaden geproduceerd, in andere jaren staat de zaadproductie op een (heel) laag pitje, aldus Marc Herremans van Natuurpunt. "In West-en Noord-Euopa wordt 2012 het jaar van de mislukte zaadzetting."

Voor vogels die voor een succesvolle overwintering afhankelijk zijn van zaden en noten, vooral beukennootjes, dreigt een hongerwinter in de traditionele overwinteringsgebieden, waardoor die vogels massaal gaan trekken.

Sinds de tweede week van oktober trekken "ongekende aantallen" koolmezen door België en Nederland, vaak hoog en in grote groepen en die zullen wellicht de vorige recordinvasie van 2008 overtreffen. De mezen komen uit Litouwen en verder, zo blijkt uit een ring van een Russische mees die langs de Baltische kust trok.

In Scandinavië was de exodus van trekvogels in het najaar nog nooit zo groot, vooral vinken en kepen haalden "indrukwekkende records" richting Europees vasteland. Er worden nog grote aantallen pimpelmezen en zwarte mezen verwacht.

De piek van de vogeltrek is overigens achter de rug, en gisteren werden nog 269.000 trekvogels geteld. Van donderdag tot zaterdag werden 2,4 miljoen trekvogels "ongekende aantallen" geteld, waaronder 840.000 vinken en 540.000 houtduiven. Ook het Belgisch record sperwer werd donderdag verpulverd, vrijdag het record veldleeuwerik. Er zijn ook grote aantallen vinken geteld.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geen lelijk littekenweefsel meer met dit spotgoedkoop middeltje?

Geen lelijk littekenweefsel meer met dit spotgoedkoop middeltje?


http://oi45.tinypic.com/2564ci9.jpg


Australische wetenschappers denken het antwoord gevonden te hebben op keloïd-littekens, in de volksmond gekend als 'wild vlees'. Hierbij groeit het weefsel buiten de grenzen van de wonde, met dikke, donker gekleurde littekens tot gevolg. Ze ontstaan bij ongeveer 15 procent van alle wonden, zelfs bij de kleinste huidbeschadiging. Denk maar aan injecties of piercings.

Niemand blijft graag achter met littekens, zeker niet als ze de eigenlijke wonde overstijgen en bovendien niet vervagen met de tijd. Daarom hopen Australische wetenschappers nu een oplossing te hebben gevonden voor deze keloïd-varianten. Naast het feit dat ze pijnlijk zijn en hevig kunnen jeuken, is het grootste probleem voor velen het uitzicht.

"Keloïd-littekens kunnen heel wat psychologische zorgen veroorzaken, zeker omdat ze vaker voorkomen op zeer zichtbare delen van de huid, zoals het bovenste deel van de borst, schouders en oorlellen. Ze zijn moeilijk aan te pakken en bestaande behandelingen zijn niet altijd succesvol. Dit nieuwe onderzoek is meer dan welkom en zal hopelijk hoopgevende resultaten brengen", getuigt een woordvoerster van de Association of Dermatologists.

Spotgoedkoop
Bestaande behandelingen zijn onder meer het injecteren van steroïden om de ontsteking tegen te gaan, het bevriezen van de littekens in een vroeg stadium door gebruik te maken van vloeibare stikstof of het operatief verwijderen, wat kan resulteren in nog grotere littekens. In de nieuwe studie werd gewerkt met verapamil, een gekend geneesmiddel dat vooral wordt gebruikt voor hartaandoeningen als te hoge bloeddruk en hartritmestoornissen. Eén doosje met 84 tabletten kost nog geen twee euro en er zijn geen vervelende bijwerkingen bekend.

In 2010 werd door wetenschappers in Taiwan ontdekt dat verapamil de productie stimuleert van de proteïne decorine die een belangrijke rol speelt in de groei van collageen, fundamenteel voor de elasticiteit van de huid. Wanneer ons lichaam gezond weefsel aanmaakt bij de genezing van een wonde, zorgt collageen ervoor dat de huidcellen ordelijk geconfigureerd worden.

Voortbouwend op deze theorie gingen onderzoekers van de universiteit van Western Australia recent aan de slag met 30 patiënten die keloïd-littekens hebben aangemaakt na brandwonden. Verwacht wordt dat de testfase een jaar zal duren. Het wild vlees zal eerst chirurgisch vewijderd worden, waarna ze op regelmatige tijdstippen injecties met verapamil zullen krijgen in hun littekens om te testen hoe effectief het de aanmaak van littekenweefsel kan beïnvloeden (br.hln)» Reageer (0)
21-10-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Reispas binnenkort zeven jaar geldig in plaats van vijf

Reispas binnenkort zeven jaar geldig in plaats van vijf


http://oi49.tinypic.com/5k3x1i.jpg


De geldigheidsduur van een Belgisch paspoort is binnenkort zeven jaar in plaats van vijf jaar. Dat heeft minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders (MR) recentelijk beslist, zo blijkt uit een mededeling van Buitenlandse Zaken.

Voor de verlenging moet wel nog de paspoortwetgeving gewijzigd worden. Een wetsontwerp wordt momenteel voorbereid, meldt Buitenlandse Zaken.

De prijs van een internationaal paspoort- 71 euro plus gemeentetaksen voor een normale procedure- blijft ongewijzigd. Die prijs wordt bepaald door consulaire taksen, de productie- en beveiligingskosten en de gemeentetaksen.» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
 • 03-2019
 • 02-2019
 • 01-2019
 • 12-2018
 • 11-2018
 • 10-2018
 • 09-2018
 • 08-2018
 • 07-2018
 • 06-2018
 • 05-2018
 • 04-2018
 • 03-2018
 • 02-2018
 • 01-2018
 • 12-2017
 • 11-2017
 • 10-2017
 • 09-2017
 • 08-2017
 • 07-2017
 • 06-2017
 • 05-2017
 • 04-2017
 • 03-2017
 • 02-2017
 • 01-2017
 • 12-2016
 • 11-2016
 • 10-2016
 • 09-2016
 • 08-2016
 • 07-2016
 • 06-2016
 • 05-2016
 • 04-2016
 • 03-2016
 • 02-2016
 • 01-2016
 • 12-2015
 • 11-2015
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 07-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 03-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 01-2008

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!