Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




18-03-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Potvis aangespoeld met 18 kilo plastic, touw, waterslangen, bloempotten en spuitbus in maag

Potvis aangespoeld met 18 kilo plastic, touw, waterslangen, bloempotten en spuitbus in maag


http://static2.hln.be/static/photo/2013/15/12/10/20130318170504/media_xll_5657170.jpg


Een potvis die aanspoelde voor de kust van het Spaanse Granada is gestorven door plastic in te slikken, zo hebben wetenschappers vastgesteld. De potvis van tien meter lang en 4,5 ton zwaar werd dood aangetroffen op het strand van Castell de Ferro, in de Spaanse provincie Almeria. Het dier had maar liefst 18 kilo plastic in zijn maag, waardoor één van zijn magen barstte.

Biologen waren geschokt toen ze ontdekten dat er 59 stroken plastic in de maag zaten, van het soort dat door groentenkwekers in de regio gebruikt wordt om hun gewassen te beschermen.

Daarnaast had het dier ook negen meter touw ingeslikt dat wordt gebruikt om het plastic tegen de grond te houden, twee waterslangen van telkens 4,5 meter lang, twee bloempotten en een spuitbus. Vermoed wordt dat het afval afkomstig is van illegale stortplaatsen, zowel op zee als langs de kust.

Het duurt naar schatting duizend jaar voor een doodgewone plastic zak afbreekt. Vaak komen zakken in de maag van walvissen en rond de flippers van zeeschildpadden terecht. Plastic is de belangrijkste doodsoorzaak voor 250 zeedieren, waaronder vissen, schildpadden en vogels.

Potvissen duiken tot duizend meter diep op zoek naar pijlinktvis. Aangenomen wordt dat ze vaak plastic aanzien voor prooien of het per ongeluk inslikken. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ontroerend: papa schrijft brief aan homoseksuele zoon

Ontroerend: papa schrijft brief aan homoseksuele zoon


http://oi47.tinypic.com/1zdxj4y.jpg


Wie vorige week de eerste aflevering zag van het nieuwe reality-programma 'Uit de kast' op VTM beseft dat het voor jonge homo's en lesbiennes zelfs nu nog altijd niet even gemakkelijk is om zich te outen. Ook de Amerikaanse tiener Nate zocht al maanden naar de juiste woorden om zijn ouders in te lichten. Uiteindelijk was het echter zijn papa die via een ontroerende brief liet weten dat hij absoluut geen problemen heeft met zijn homoseksualiteit.

"Nate, ik heb gisterenavond je telefoongesprek gehoord met Mike over je plannen om je te outen", schrijft de Amerikaanse papa in een brief die staat gepubliceerd op de Facebookpagina van FCKH8, een merk met 'pro-gay'-kledij. "Wel, het enige dat je moet plannen is dat je brood en fruitsap meebrengt na school, want zoals je weet, zijn we niet thuis."

Het ontroerendste stukje komt echter pas onderaan de brief: "Ik weet al sinds je zesde dat je homo bent, maar ik hou van je sinds je geboren bent. PS: Mama en ik vinden dat jij en Mike een schattig koppeltje vormen."

De foto van de brief staat nog maar sinds vrijdag online, maar heeft al 929 reacties losgewekt op Facebook. Intussen is hij ook maar liefst 9.269 keer gedeeld en gaven meer dan 14.000 personen aan het leuk te vinden. (br.hln!



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VAB depanneert voortaan ook fietsen

VAB depanneert voortaan ook fietsen


http://static0.hln.be/static/photo/2013/10/15/7/20130317071404/media_xll_5653042.jpg


Mobiliteitsclub VAB depanneert voortaan ook fietsen. Dat maakt VAB  bekend. De fietsbijstand geldt dag en nacht in heel België. Om niet in concurrentie te treden met de fietshandelaar, gaat VAB geen fietsers met pech te hulp komen die zich op minder dan 1 kilometer afstand van hun woning bevinden. VAB komt ook alleen fietsers te hulp die onderweg onverwacht pech krijgen én die zich op een locatie bevinden die de VAB-wegenwachters kunnen bereiken met een interventievoertuig.

"Net zoals bij een probleem met de wagen, belt een fietser naar de VAB-Alarmcentrale", legt VAB-woordvoerder Maarten Matienko uit. "Een wegenwachter die speciaal opgeleid is voor fietsherstellingen en het nodige materiaal heeft voor een herstelling komt ter plaatse. Als een reparatie niet meteen mogelijk is, brengt VAB de fietser met pech naar de eindbestemming."

VAB-Fietsbijstand moet alle mechanische problemen verhelpen die verder fietsen onmogelijk maken. De pechverhelping geldt voor alle fietsen, ook elektrische. Wanneer een fiets gestolen wordt, komt VAB eveneens te hulp door de taxikosten te vergoeden.

VAB concludeert op basis van haar eerste mobiliteitsbarometer dat de toenemende verkeers- en parkeerdruk in en rond steden en gemeenten het snelst aan te pakken is met een sterk fietsbeleid. Volgens de mobiliteitsclub is er bij automobilisten "een zeer groot potentieel om het fietsgebruik uit te breiden naar meer functionele verplaatsingen". "Stadsbesturen hebben daarom een zware opdracht om fiets en auto een eigen plaats te geven in de stad", klinkt het. (br.hln)

VAB-Fietsbijstand kost 45 euro per jaar per persoon, of 99 euro per jaar voor een gezin.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat rode lippen stiekem met je doen

Wat rode lippen stiekem met je doen


http://static2.hln.be/static/photo/2013/3/14/1/20130318084640/media_xll_5655676.jpg


Goed nieuws voor dames die graag pronken met knalrode lippen. Recent onderzoek toont namelijk aan dat rode lippenstift razendsnel enkele jaren van de teller veegt. Zo zou het sterke contrast tussen gezichtskenmeren en teint toeschouwers onbewust doen denken dat je jonger bent.

Geen wonder dat zoveel vrouwen al generaties lang grijpen naar rode lippenstift. Onderzoekers aan het Gettysburg College ontdekten namelijk dat een verhoogde roodheid op de lippen je gezicht jonger maakt omdat het onbewust geassocieerd wordt met gezondheid en schoonheid.

"Anders dan bijvoorbeeld rimpels, zijn we er ons niet van bewust dat we ook de lippen gebruiken als richtpunt voor het schatten van iemands leeftijd", verklaart professor Richard Russell.

In een eerste experiment werd gekeken naar 289 gezichten van mensen tussen 20 en 70 jaar oud. Wanneer we ouder worden, verbleken onze lippen, ogen en wenkbrauwen, terwijl de huid steeds donkerder en roder kleurt. Hierdoor wordt het contrast tussen onze gezichtskenmerken en huid steeds flauwer. Het verschil in roodheid tussen lippen en huid neemt af, net als het overduidelijke contrast tussen wenkbrauwen en voorhoofd.

Hoewel compleet onbewust, maken onze hersenen gebruik van deze signalen om te gokken hoe oud iemand is. Dat werd bevestigd in een tweede experiment. Meer dan 100 deelnemers kregen foto's voorgeschoteld waarop de contrasten in het gezicht vooraf bewerkt werden. Verhoogde contrasten deden de toeschouwers kiezen voor een jongere leeftijd, terwijl het vervagen ervan de gezichten ouder deed lijken.  (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.330 miljoen abortussen in China sinds invoering gezinsplanning

330 miljoen abortussen in China sinds invoering gezinsplanning


http://static0.hln.be/static/photo/2013/13/4/2/20130318113454/media_xll_5656142.jpg

Chinese dokters hebben, sinds de invoering van de eerste gezinsplanningsmaatregelen door regering 40 jaar geleden, ruim 330 miljoen abortussen uitgevoerd. Dat blijkt uit officiële gegevens van het Chinese ministerie van Volksgezondheid waarover de krant Financial Times bericht.

Begin jaren 70 begon de Chinese regering - soms controversiële - maatregelen in te voeren om de explosieve groei van de bevolking in te perken. Koppels werden aangemoedigd minder kinderen te krijgen, wat in 1979 uitmondde in de beruchte 'eenkindpolitiek' (maximum één kind per Chinees gezin, met uitzonderingen voor een aantal etnische minderheden en enkele landbouwfamilies).

Sinds die eerste maatregelen zijn er volgens officiële cijfers 336 miljoen abortussen uitgevoerd en 196 miljoen sterilisaties. Er werden ook 403 miljoen spiraaltjes ingebracht bij vrouwen, al dan niet verplicht. Mensenrechtenactivisten hebben in het verleden vaak aangeklaagd dat er door de maatregelen veel gedwongen abortussen en sterilisaties gebeuren.

Volgens eerdere schattingen van de Chinese overheid zou het land, waar nu 1,3 miljard mensen wonen, nog een derde meer inwoners geteld hebben als er geen geboorterestricties waren opgelegd.

Toch komen er barsten in de politiek, omdat de werkende populatie afneemt en de bevolking vergrijst, net zoals in westerse landen. Dat zou, zo zeggen specialisten, wel binnen enkele jaren eens een stevige economische rem voor het land kunnen betekenen. Ook werd er door Chinese families bij beslissingen tot abortus geregeld geselecteerd op jongens, waardoor de Chinese bevolking nu een 34 miljoen meer mannen dan vrouwen telt. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wie 's nachts moet plassen, werkt minder goed overdag

Wie 's nachts moet plassen, werkt minder goed overdag


http://oi50.tinypic.com/29givq0.jpg


We kennen allemaal het ergerlijke gevoel van een overvolle blaas die ons in het midden van de nacht verplicht om ons heerlijk warm bedje te verlaten. Blijkt nu dat zo'n nachtelijk uitje naar het toilet niet alleen super irritant is, maar er bovendien voor zorgt dat we maar liefst een vierde minder productief zijn op het werk, zo stelden Nederlandse wetenschappers van de Universiteit van Maastricht vast.

Voor hun studie, die werd gepresenteerd op het congres van de European Association of Urology in Milaan, onderzochten de wetenschappers 261 vrouwen en 385 mannen die lijden aan 'nycturie'. Dit is een moeilijk woord om de aandoening te beschrijven waarbij je één keer of meer per nacht moet opstaan om een plasje te doen. De proefpersonen moesten een formulier invullen waarin werd gepeild naar hun werkproductiviteit en activiteit. Zo onderzochten ze de effecten van gezondheidsproblemen op de werkprestaties van de deelnemers, evenals op hun gebruikelijke activiteiten.

De resultaten waren verrassend. Zo stelden de wetenschappers vast dat de productiviteit van personen die 's nachts moeten opstaan om naar toilet te gaan maar liefst een vierde lager ligt dan collega's die rustig kunnen doorslapen. Hiermee zijn personen die kampen met 'nycturie' zelfs nog minder productief dan astmapatiënten of mensen met een chronisch obstructieve longziekte (COPD).

"Nycturie is een gangbaar probleem dat ongeveer een derde van de volwassenen treft", verklaart Philip Van Kerrebroeck, urologieprofessor aan de Universiteit van Maastricht. "De last wordt echter vaak onderschat. Zo wordt het foutief beoordeeld als minder ernstig dan andere chronische ziektes in termen van de impact die het kan hebben op de levenskwaliteit. Nochtans blijkt uit onze gegevens dat nycturie een negatieve impact heeft op zowel onze slaap als op onze activiteiten overdag. Bijgevolg is het uiterst belangrijk dat patiënten die eraan lijden hiervoor de juiste behandeling krijgen om hun situatie in de hand te houden", besluit Van Kerrebroeck.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zelfportret toegeschreven aan Rembrandt

Zelfportret toegeschreven aan Rembrandt


http://static2.hln.be/static/photo/2013/3/13/11/20130318114349/media_xll_5656151.jpg


Een portret van Rembrandt dat lang is toegeschreven aan een van zijn leerlingen, blijkt toch door de schilder zelf te zijn vervaardigd. Dat heeft de Britse National Trust bekendgemaakt.

De Nederlandse Rembrandt-deskundige Ernst van de Wetering, als voorzitter van het Rembrandt Research Project de hoogste autoriteit op dit gebied, is ervoor verantwoordelijk dat het werk aan Rembrandt kan worden toegeschreven.

Hoewel het schilderij is voorzien van de handtekening van Rembrandt, werd in 1968 nog geconcludeerd dat het van de hand van een van zijn leerlingen moest zijn. Van de Wetering zegt dat sindsdien veel meer kennis is vergaard over Rembrandts zelfportretten en de veranderingen waaraan zijn schilderstijl door de jaren heen onderhevig is geweest. Volgens Van de Wetering wordt de ruwe manier van schilderen ook aangetroffen in andere doeken uit deze fase van Rembrandts loopbaan. Het portret is voorzien van het jaartal 1635, toen Rembrandt 29 jaar oud was.

Het werk werd in 2010 geschonken aan de National Trust, een organisatie die zich inzet voor het Britse cultuurbehoud. Daarvoor was het eigendom van Edna, Lady Samuel of Wych Cross, wier echtgenoot een verzamelaar was van Nederlandse en Vlaamse kunstwerken.

Het schilderij is, sinds het in bezit is van de National Trust, te zien in de abdij van Buckland, het voormalige onderkomen van de vermaarde 16de-eeuwse vice-admiraal Francis Drake in het zuidwesten van Engeland. De geschatte waarde bedraagt ongeveer 23 miljoen euro, maar de National Trust mag het niet verkopen. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kwart restaurants overweegt voorschot bij reservatie

Kwart restaurants overweegt voorschot bij reservatie


http://static3.hln.be/static/photo/2013/2/10/13/20130318102030/media_xll_5655808.jpg


Zowat een derde van alle klanten laat een restaurant zelden of nooit weten wanneer ze hun reservatie niet halen. Dat blijkt uit een bevraging van zelfstandigenorganisatie NSZ bij 453 restaurants, zo meldt de federatie in een persbericht. Al zeker een vierde van de bevraagde restaurants overweegt nu een voorschot te vragen bij een reservatie, zoals vandaag ook al gebeurt bij sterrenzaken.

Gemiddeld wordt 5 procent van de reservaties niet nageleefd. En dat terwijl bij de meeste restaurants meer dan 50 procent van de klanten hun tafel op voorhand reserveert. 30 procent van de klanten verwittigt bovendien zelden of nooit dat ze hun reservatie annuleren. Als klanten dat niet doen, verliezen restaurants inkomsten. Die laten het aantal ingrediënten en nodige personeelsleden onder meer afhangen van de hoeveelheid reservaties. Een aantal sterrenrestaurants vraagt daarom een voorschot bij reservatie.

Geen enkel van de door NSZ ondervraagde restaurants past dat systeem al toe, maar een kwart van die restaurants overweegt het wel. Toch ziet driekwart van de restaurants het aanrekenen van een voorschot niet zitten wegens klantonvriendelijk. 72 procent van de restaurants vraagt nu wel al een telefoonnummer wanneer de klant reserveert om op die manier te kunnen polsen of de klant de afspraak niet vergeten is.

"In deze crisistijden en met de torenhoge faillissementscijfers in de horeca in het achterhoofd is elke niet gerespecteerde reservatie er één teveel", zegt Christine Mattheeuws, voorzitter van NSZ, in een communiqué. 369 horecazaken gingen tijdens de maanden januari en februari over de kop, zo blijkt uit cijfers van Graydon en dat op een totaal van 2.070 faillissementen. De horecasector is dus tijdens de eerste twee maanden van 2013 goed voor een aandeel van 18 procent op het totaal aantal faillissementen. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.John Paul Young - Love Is In The Air

John Paul Young - Love Is In The Air

Klik op de foto om hem te beluisteren






John Paul Young (geboren op 21 juni 1950 in Glasgow, Schotland)  is een Australische pop zanger die in 1978 een hit had met "Love is in the Air".



» Reageer (0)
17-03-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Steeds meer Belgen naar de voedselbanken

Steeds meer Belgen naar de voedselbanken


http://static3.hln.be/static/photo/2013/8/1/4/20130317094021/media_xll_5653249.jpg


Als gevolg van de crisis gaan de Belgen massaal naar de voedselbanken. Vorig jaar klopten meer dan 121.000 mensen bij de voedselbanken aan voor hulp. Dat waren er 4.500 meer dan het jaar daarvoor. Nog nooit eerder moesten zoveel Belgen voedselhulp vragen, aldus De Zondag.

Het zijn niet alleen kansarmen die aankloppen. Maar ook mensen uit de middenklasse en kleine zelfstandigen die failliet gingen, vinden steeds vaker hun weg naar de voedselbanken. Ook gepensioneerden die moeten rondkomen van een klein pensioentje zoeken steeds vaker voedselhulp, omdat alles duurder wordt en hun pensioen niet snel genoeg meestijgt.

Ook elders in Europa leidt de crisis tot honger. Het Rode Kruis deelt nu meer voedselpakketten uit dan aan het einde van de Tweede Wereldoorlog. Drie miljoen Spanjaarden zijn afhankelijk van voedselpakketten. Maar niet alleen in crisislanden als Spanje, Portugal en Griekenland, moet het Rode Kruis voedsel bedelen, ook rijke landen als Luxemburg en Finland, vragen hulp.

Grote en rijke landen als Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk en Nederland moesten vooralsnog geen beroep doen op noodhulp van het Rode Kruis, maar dat betekent allermminst dat de bevolking in die landen niet zou lijden. In dichtbevolkte steden wordt al bijna vervallen voedsel uit de supermarkten verzameld om tegen een veel lagere prijs te verkopen aan arme mensen. Bij ons en in Frankrijk zijn er speciale winkels waar mensen voedsel en kleren kunnen kopen tegen spotprijzen. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Man met hersentumor wint marathon met dochter in buggy

Man met hersentumor wint marathon met dochter in buggy

Klik op de foto om het filmpje te bekijken






In Texas is Iram Leon het gesprek van de dag. De 32-jarige Amerikaan, die een hersentumor heeft, won de Gusher Marathon in Beaumont. Technisch gezien heeft zijn 6-jarige dochter gewonnen, want zij kwam als eerste over de finish in de buggy die Iram voortduwde.

De 32-jarige Leon kreeg in 2010 de diagnose van hersenkanker, zo staat te lezen op de Huffington Post. De dokters hebben aangegeven dat de man terminaal is, maar ze proberen om hem zijn 40ste verjaardag te doen halen.

Dochter Kiana, die weet dat haar vader ziek is, vergezelt Leon tijdens het hardlopen in een kinderwagen. Die duwt hij tijdens het lopen voor zich uit, waardoor hij op marathons altijd veel bekijks heeft.

Op zijn blog beschrijft de Amerikaan zijn belevingen tijdens het rennen, zoals tegenslagen als een sterke wind of een lekke kinderwagenband.

"Ik kan niet geloven dat ik deze marathon gewonnen heb', luidde Irams commentaar in Beaumont. "Nu ja, ik kwam eigenlijk als tweede binnen, na Kiana." De organisatie van de marathon is inmiddels een inzamelingsactie begonnen voor de toekomstige opleiding van Kiana.




» Reageer (0)
16-03-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mag je kinderen betalen voor huishoudelijke taken?

Mag je kinderen betalen voor huishoudelijke taken?




Elke ouder betaalt zijn kind wel eens om iets van hen gedaan te krijgen. Maar hierbij is het wel belangrijk dat je nadenkt over wanneer dit kan en wanneer niet.


Bij sommige taken is het belangrijk dat kinderen dit uit eigen beweging te doen en dat ze zichzelf hiervoor motiveren, bijvoorbeeld bij het behalen van goede punten. Bij andere dingen is het net nuttig voor hen dat je ze ervoor betaalt, bijvoorbeeld om hun kamer of de garage op te ruimen of het gras te maaien. Ze kunnen hier namelijk heel wat uit leren. Het helpt heb hen bij het kennen van de waarde van geld, de auto wassen is een eerlijke job. Daarentegen is het niet goed om hen te betalen voor iets dat ze net 'niet' moeten doen, zoals geen lawaai maken of geen kattenkwaad uithalen. Het is belangrijk dat ze echt iets moeten bereiken voor ze er iets aan verdienen.


Vermijd ook om niet bij elk ding dat je van ze vraagt geld te geven, want dan gaan ze na verloop van tijd niets meer willen doen zonder er iets aan te verdienen. Het is dus essentieel dat je hierover goede afspraken maakt en op voorhand bepaalde 'tarieven' vastlegt. Zo kunnen ze dit niet op het laatste moment als afdwingmiddel gebruiken.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Broche van 77 miljoen euro te koop op kunstbeurs Tefaf


Broche van 77 miljoen euro te koop op kunstbeurs Tefaf


http://static3.hln.be/static/photo/2013/5/1/10/20130315075302/media_xll_5647945.jpg


Kunstverzamelaars en musea kunnen vanaf gisteren in Maastricht hun slag slaan op de 26e editie van de Tefaf, een van de belangrijkste kunst- en antiekbeurzen ter wereld. Meer dan 260 handelaren uit twintig landen bieden er schilderijen, beeldhouwwerken, antiek, juwelen, zeldzame boeken en design aan. Het duurste object is een broche in de vorm van een pauw, die te koop is voor ruim 77 miljoen euro.

Voor 14 miljoen euro is het schilderij 'Portret van een heer in zwarte tuniek met witte opstaande kraag' van de Spaanse kunstschilder Velázquez (1599-1660) te koop.

In totaal worden zo'n 30.000 kunstwerken getoond. Tijdens de beurs is ook een tentoonstelling te zien van 18 zelden getoonde tekeningen van Vincent van Gogh. Ze zijn afkomstig uit de collectie van het Van Gogh Museum in Amsterdam. (br.hln)

De Tefaf duurt tot en met 24 maart.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.de stilte van de nacht



http://oi46.tinypic.com/11gj2q0.jpg


Wanneer de stilte van de nacht
mij in alle poriën doordringt
voel ik dat je bij mij bent
mijn gedachten zweven dan ijl
nog neveliger dan de mist in de nacht omhoog
en ontmoeten jou daar bij die gouden hemelpoort
heel ver omhoog waar alle gedachten werkelijkheid zijn
en alle venijn van de aards pijn verdwijnt
als wij eenmaal daar zijn.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.New Jersey gebruikt dode gieren als vogelverschrikkers

New Jersey gebruikt dode gieren als vogelverschrikkers


http://static3.hln.be/static/photo/2013/2/16/6/20130315105934/media_xll_5648436.jpg


In Bridgewater (New Jersey) zijn de voorbije maanden opvallend veel Amerikaanse gieren neergestreken. En alsof hun griezelige aanwezigheid, de aaseters leven van kadavers, niet voldoende was, vervuilen de uitwerpselen van de dieren het dorp ook. En dus hebben de 'locals' een creatieve oplossing gevonden: karkassen van soortgenoten ophangen in de bomen.

Volgens experte Nicole Rein van het United States Department of Agriculture (USDA) worden de vogels afgeschrikt door het zicht van andere dode gieren, in het bijzonder wanneer die ondersteboven in een boom hangen. "Ze zien hun soortgenoten niet graag in zo'n onnatuurlijke positie", legt Rein uit in de krant NJ News. Met dat in het achterhoofd en alle karkassen die de USDA al verzameld had, heeft Rein de bomen in het dorp gedecoreerd met de morbide ornamenten. Of dat effect zal hebben, moet blijken.

De zwarte gier en de kalkoengier zijn beschermde dieren in de VS.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo haal je een puistje weg zonder te knijpen


Zo haal je een puistje weg


http://static1.hln.be/static/photo/2013/0/13/0/20130315160752/media_xll_5649555.jpg


We weten allemaal dat het beter is om een puistje niet uit te knijpen, maar om het met rust te laten. Maar soms moet je er gewoon zo snel mogelijk van af geraken, bijvoorbeeld met een spannende date in het vooruitzicht. Gelukkig bestaat er ook een methode om het puistje weg te halen zonder te knijpen, zodat je littekens kan vermijden.

In de eerste plaats is het belangrijk dat je nagaat of het puistje wel klaar is om verwijderd te worden. Dat is het geval als het er al een paar dagen staat én als het een witte kop heeft.

Knijp het puistje zeker niét uit als het rood is, als het gaat om acne, als er geen duidelijke witte kop is of als het net opgekomen is. Wat je op zo'n moment wel kan proberen, is een behandeling met benzoylperoxide (zonder voorschrift verkrijgbaar bij de apotheek in de vorm van een gel).

Als je beslist om het puistje wel aan te pakken, moet je je er bewust van zijn dat het uitknijpen littekens of roodheid op je huid kan achterlaten. Gelukkig is er ook een techniek waarbij je niet moet knijpen. En dat doe je zo:

Stap 1: Maak je gezicht helemaal proper
"Dat wil zeggen: ga eerst onder de douche of was je gezicht grondig", raadt visagiste Kirbie Johnson aan. "Daarna moet je alle bacteriën verwijderen aan de hand van een gezichtsreiniger. Je kiest het best voor een product zonder alcohol, want dat kan je huid doen uitdrogen."

Stap 2: Dep een proper washandje in warm water
Daarna neem je een proper washandje, waarvan je de hoek in warm water dept. "Het mag niet te heet zijn, want dan verbrandt je huid, maar het moet wel warm genoeg zijn", aldus Kirbie.

Stap 3: Hou het washandje op het puistje
Het warme washandje wordt naar het puistje gebracht, waar je het houdt tot het afgekoeld is. Dan weet je dat het tijd is voor de volgende stap.

Stap 4: Beweeg het washandje over het puistje
Het enige wat je doet, is het washandje zo'n vier à vijf millimeter over het puistje bewegen. "Dat zou ervoor moeten zorgen dat de witte kop weg is", zegt Kirbie. "Het zal niet bloeden en er zal geen litteken zijn."

Maar wat als het niet weg is? "Dat kan twee dingen betekenen. Ofwel is het puistje niet klaar om verwijderd te worden, ofwel moet je de stappen nog eens herhalen", luidt het advies.

Stap 5: Desinfecteer en breng een zalfje aan
Als het gelukt is, dan is het een goed idee om het puistje te desinfecteren en een medicinaal zalfje aan te brengen voor je in bed kruipt. Dat zal je huid kalmeren. "Ook als het niet gelukt is kan je nog voordeel halen uit zo'n behandeling, bijvoorbeeld met benzoylperoxide", besluit Kirbie. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Apothekers gaan medicijnengegevens uitwisselen

Apothekers gaan medicijnengegevens uitwisselen


http://static0.hln.be/static/photo/2013/5/5/8/20130316091729/media_xll_5651213.jpg


Apothekers zullen binnenkort zicht hebben op alle medicijnen die een klant neemt, ongeacht waar hij die heeft gekocht. Dat zou gebeuren via een zogenaamd "gedeeld farmaceutisch dossier", dat consulteerbaar wordt via de SIS-kaart. De Algemene Pharmaceutische Bond (APB) bereikte hierover een akkoord, zo staat vandaag in de kranten van Sudpresse.

De bedoeling van de maatregel is om misbruiken te vermijden of te voorkomen dat verschillende medicijnen verkeerd op elkaar zouden inwerken.

Via het gedeeld farmaceutisch dossier zullen apothekers kunnen zien welke medicijnen hun klanten hebben aangekocht in om het even welke apotheek in België. "Op die manier zien we wie wat elders heeft gekocht en kunnen we de patiënt beter voorlichten (...) De wisselwerking van bepaalde medicijnen, die gevaarlijk kan zijn, zou vermeden worden", legt Charles Ronlez van de APB uit in de krant. Hij wijst ook op de strijd tegen misbruiken, zoals het gebruik van valse voorschriften of het illegaal verhandelen van medicijnen.

Het systeem, waarbij de patiënt zijn goedkeuring moet geven, zal binnenkort in een testfase gelanceerd worden, aldus Sudpresse. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Michelle (29) drinkt één liter bloed per dag

Michelle (29) drinkt één liter bloed per dag


http://static1.hln.be/static/photo/2013/9/14/3/20130316061155/media_xll_5651103.jpg


We hebben al heel wat bizarre verslavingen zien passeren in 'My Strange Addiction', maar wat Michelle in de slotaflevering van de Amerikaanse tv-reeks opbiecht, hoeft al zeker niet onder te doen voor haar voorgangers. De 29-jarige tatoeëerster drinkt namelijk één liter bloed per dag.

Michelle drinkt al sinds haar negentiende varkensbloed, en wordt naar eigen zeggen slechtgezind wanneer ze geen bloed kan drinken. "Bloed is voor mij even belangrijk als water", vertelt ze tijdens haar tv-debuut. "Ik drink graag bloed wanneer ik lees, me ontspan, tv kijk of schilder. Er is nooit een slecht moment om bloed te drinken."

De Californische is zodanig verslaafd dat ze de dag niet kan beginnen zonder een teugje bloed. "Ik krijg daar energie van", klinkt het. Michelle drinkt graag een glaasje bloed en gebruikt het bovendien om ermee te koken en om in haar eten te mengen.

Kopje koffie
"Ik sta 's morgens op en het eerste wat ik doe is (bloed) in mijn kopje koffie gieten", gaat ze verder. Ook een Bloody Mary weet ze te pruimen, maar enkel wanneer er echt bloed in zit. Varkensbloed heeft ze het liefste, zegt ze, "omdat het zouter is dan koeienbloed."

Hoewel heel wat mensen van Michelles verslaving walgen, verdedigt ze zichzelf door te zeggen dat het drinken van bloed hetzelfde is als wijn drinken: "Het zit in diezelfde sfeer."

Michelle zegt dat ze troost vindt in haar lievelingsdrankje: "Het geeft me hetzelfde gevoel als wanneer je verkouden bent en je thee met honing drinkt."

Wat er gebeurt wanneer ze het een dagje zonder bloed moet stellen? "Ik word daar slechtgezind van, ik word boos, ik kom mijn huis niet uit. Ik wil gewoon mijn bloed."

23 badkuipen
De vrouw rekende uit dat ze sinds haar verslaving, die tien jaar geleden begon, al 3785 liter bloed heeft opgedronken. Tv-zender TLC voegt daar aan toe dat je met die hoeveelheid de badkuip 23 keer kan vullen.

In 'My Strange Addiction' passeerden al heel wat bizarre figuren de revue. Zo zagen we onder andere al hoe de 26-jarige Casie de assen van haar overleden echtgenoot oppeuzelde, hoe Nathaniel seks heeft met zijn auto en hoe ene Evan bij vreemden komt aankloppen om te vragen of hij haren uit het doucheputje mag halen. (br.hln)



» Reageer (0)
15-03-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5 oefeningen om spanning in nek en schouders te verlichten

5 oefeningen om spanning in nek en schouders te verlichten


http://static2.hln.be/static/photo/2013/16/4/7/20130315135423/media_xll_5649172.jpg


Stress kan niet alleen zorgen voor emotionele problemen, maar kan ook fysieke gevolgen hebben. Denk maar aan spijsverteringsproblemen, hoofdpijn of ondraaglijke pijn in nek en schouders. Die spierspanning kan een barrière tussen je brein en lichaam creëren, waardoor het onmogelijk is om je te concentreren. Als dat gebeurt, is het dan ook een goed idee om tijd te nemen voor deze vijf snelle oefeningen.

1. Schouders ophalen
Adem in en haal je schouders omhoog naar je oren. Neem drie trage tellen de tijd om ze omhoog te brengen. Adem uit en laat je schouders vallen, geef dus toe aan de zwaartekracht. Herhaal vijf keer.

2. Hoofd kantelen
Laat je rechteroor zachtjes zakken naar je rechterschouder en wissel daarna traag van kant. Laat je hoofd niet te lang in één positie hangen, aangezien dit geen echte stretchoefening is, want gespannen nekspieren willen liever niet uitgerekt. Probeer gewoon om je stijve, gespannen nek wat te bewegen. Herhaal vijf keer aan elke kant.

3. Schouderbladen duwen
Breng je handen naar je heupen en adem diep in. Bij het uitademen moet je de kin lichtjes intrekken en je schouderbladen achter je samenduwen.

4. Hoofd knikken
Trek je kin zachtjes naar je kin, neem drie trage tellen de tijd om dat te doen. Zorg ervoor dat dit de enige beweging is die je doet, zodat alleen je nek beweegt en niet je bovenrug. Deze beweging rekt de spieren aan je achterhoofd uit. Hef daarna je hoofd terug op en laat het achter je zakken, zodat je naar het plafond kan kijken. Herhaal drie à vijf keer.

5. Massage
Breng je linkerhand naar je rechterschouder en kantel je hoofd lichtjes naar rechts. Beweeg je vingers traag langs de spier, terwijl je de schouder een paar zachte kneepjes geeft. Herhaal aan de andere kant. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vandaag 'Dag van de Slaap' met 7 gouden slaapregels

Vandaag 'Dag van de Slaap' met 7 gouden slaapregels


http://oi45.tinypic.com/2p7js.jpg


Is vrijdag voor jou ook altijd die ene werkdag te veel? Dan heb je geluk, want vandaag vieren we... de internationale 'Dag van de Slaap'. Als dat niet de beste uitvlucht 'ooit' is om je hoofd in de loop van de dag even op je bureau te leggen om een klein dutje te doen...

Natuurlijk draait het bij de 'World Sleep Day' niet alleen over tam zijn en luieren. Zo wil de organisatie van de 'feestdag' gebruik maken om te focussen op allerlei belangrijke zaken die met slaap te maken heben, zoals gezondheid en alertheid. Via het 'Sleep Well, Grow Healthy'-thema wil het mensen van alle leeftijden (van kinderen, volwassenen tot bejaarden) immers aantonen dat een goed slaapritme cruciaal is voor een gezonde levensstijl.

Volgens een recente studie blijkt dat ongeveer de helft van de volwassenen met slaapproblemen kampt. Uiteraard leiden deze niet alleen tot vermoeidheid, maar houden ze ook gezondheidsrisico's in. Zo kan de levenskwaliteit serieus achteruitgaan bij personen die te weinig slapen. Daarnaast kan het risico op depressies en angsstoornissen toenemen, vertraagt de reactiesnelheid en kunnen geheugenproblemen en evenwichtsstoornissen opduiken.

Om deze ernstige gevolgen van slaapproblemen geen kans te geven om tot ontwikkeling te komen, kan je voortaan alvast rekening houden met de volgende 7 gouden slaapregels.

1. Geen tv noch computer voor het slapengaan
Wie 's avonds laat nog wat rondsurft of televisie kijkt, heeft ongetwijfeld al ondervonden dat het felle licht van tv en/of computer je wakker kan houden, waardoor je allesbehalve vlot in slaap valt. Kijk je toch nog graag wat tv? Hou ondertussen dan een redelijk fel licht aan. Eens je dat uitdoet voor je wil gaan slapen, beseft je lichaam immers gemakkelijker dat het nacht is.

2. Verstop je wekker
Het is zo typisch: hoe minder goed je de slaap kan vatten, hoe vaker je naar je wekker kijkt en begint uit te rekenen hoeveel uren je nog maar kan slapen. De oplossing? Verstop gewoon je wekker. Je zal merken dat het duizend keer makkelijker is om (terug) in slaap te vallen als je je intussen niet druk maakt over je ingekorte slaaptijd.

3. Huisdieren in de slaapkamer = no-go
Oké, het is niet gemakkelijk om je kat of hond uit je kamer te bannen wanneer ze je met hun schattige oogjes aankijken. In het belang van je eigen nachtrust is het echter uiterst belangrijk dat je ze niet meeneemt naar de slaapkamer. Zo nemen ze niet alleen jouw helft van het bed in, maar houden ze je ook nog eens wakker met hun gesnurk of gespeel. Bovendien zal je nooit vast kunnen slapen aangezien je onderbewustzijn continu schrik zal hebben om hen te verpletteren.

4. Hou het lekker koel
Nu er buiten weer een wit sneeuwtapijt ligt, is het zalig om de thermostaat binnen lekker hoog te zetten. Om goed te slapen, hou je je kamer echter beter fris (tussen 17 en 18 graden). Zo kan je nog met een deken slapen, waardoor de omgeving afgestemd raakt op jouw innerlijke temperatuur, die tijdens de nacht zakt.

5. Geen slaapmutsje
Wie regelmatig voor het slapengaan een slaapmutsje drinkt, merkt inderdaad dat alcohol je gemakkelijker doet inslapen. Eens je slaapt, is de kans echter groter dat je rust zal onderbroken worden en dat je last hebt om terug in te slapen. Alcohol verstoort immers je 24-uurs-bioritme, waardoor je bloeddruk en hartslag stijgen. Daarom is het beter om drie tot vier uur voor het slapengaan geen alcohol meer te drinken.

6. Bewegen, bewegen, bewegen
Dat bewegen gezond is, hebben we al vaker gehoord, maar het is ook echt waar. Wie vaker beweegt, valt immers sneller in slaap. Bovendien zal hij of zij ook dieper slapen en is de kans om 's nachts wakker te worden kleiner. Al moet je natuurlijk niet overdrijven. Zo is intens sporten vlak voor je naar bed gaat geen goed idee. Door de adrenalineboost en verhoogde hartslag zal je immers juist niet goed in slaap kunnen vallen.

7. Overdaad schaadt
Toegegeven, het is inderdaad ontzettend verleidelijk om langer in je bed te blijven liggen na een moeilijke of late nacht. Toch is dit geen goed idee. Integendeel, het maakt je problemen alleen maar groter. Regelmatig slapen, met liefst vaste uren om op te staan en te gaan slapen, is daarentegen wel goed voor je slaap. Hoe langer je blijft liggen, hoe moeilijker je het meestal zal hebben om in te slapen. Gewoon even op je tanden bijten en opstaan is de enige goede manier.



» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!