Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




30-03-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chocolade paaseieren ooit met uitsterven bedreigd

Chocolade paaseieren ooit met uitsterven bedreigd


http://oi50.tinypic.com/58egk.jpg


Kinderen kunnen morgen maar beter met volle teugen genieten van de paaseieren die ze op hun zoektocht door de tuin zullen vinden. Ooit zou de oogst wel eens heel mager kunnen worden, wanneer de chocolade lekkernij een luxeproduct geworden is.

De vraag naar cacao is momenteel veel groter dan de voorraad. Chocolade zou op die manier ooit veel geld kunnen gaan kosten. Dit jaar zou slecht weer in de tropen voor een kleinere productie zorgen. Bovendien krijgen de planten ook nog eens te maken met allerlei ziektes.

Ook de vraag naar chocolade is veel groter dan vroeger. De nieuwe middenklasse van groeilanden als China en India ziet een stukje chocolade ook wel zitten en verhoogt zo de druk op de voorraad. Volgens schattingen zal tegen het einde van dit decennium nog eens een miljoen ton cacao extra nodig zijn om genoeg chocolade te produceren.

Beschikbare landbouwgrond voor cacao gaat tevens achteruit door de klimaatverandering. Mogelijk zal die tegen 2050 zelfs gehalveerd zijn. De toekomst ziet er momenteel dus niet zo rooskleurig uit voor de chocolade, een extra reden om morgen te genieten van al dat lekkers.  (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zie hoe honden Pasen vieren

Hoe honden Pasen vieren

Klik op de foto om het grappige filmpje te bekijken






» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Antwerpse Zoo pakt uit met vernieuwde paviljoenen

Antwerpse Zoo pakt uit met vernieuwde paviljoenen


http://oi46.tinypic.com/2hgaj42.jpg



De Antwerpse Zoo presenteert dit paasweekend enkele vernieuwde paviljoenen om de bezoekersbeleving te verbeteren. In het vogelgebouw werd de barrière tussen dieren en publiek vervaagd door het landschap in de volières te laten doorwerken in de gangen en door bezoekers een blik te gunnen in de kraamkamer en nestkastjes. Het nijlpaardenpaviljoen Hippotopia laat de nijlpaarden van de Zoo dan weer samenleven met pelikanen, tapirs en beverratten.

De Zoo ondergaat al enkele jaren een geleidelijke fysieke transformatie, waarbij de oorspronkelijke plannen van de 170 jaar oude dierentuin als leidraad dienen om de grandeur van het verleden in ere te herstellen. Zo werd er al een vernieuwd zeehondenverblijf geopend en ook de leeuwen kregen een nieuw onderdak. De opening van Hippotopia en het gerenoveerde vogelgebouw zijn nu een volgende stap in deze evolutie.

Bij het hertekenen van de paviljoenen is het telkens de bedoeling de dieren meer elementen te bieden van hun natuurlijke habitat, maar tegelijk ook de bezoekersbeleving meer centraal te zetten. Daarnaast speelt ook educatie een steeds grotere rol in de Zoo. In het vogelgebouw gebeurt dat laatste onder meer via de kraamkamer en de gang van de ara's, waar leuke weetjes te vinden zijn over bijvoorbeeld vliegtechnieken.

Nieuw deze paasvakantie zijn ten slotte de verzorgersbabbels. Bezoekers kunnen dagelijks een praatje gaan slaan met verzorgers van onder meer de okapi's of de brilberen over hun taken en de persoonlijkheden van de verschillende aanwezige dieren. Ze kunnen ook een voedermoment live meemaken. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zomertijd

Uur minder slaap door begin zomertijd


http://oi48.tinypic.com/dqx5v.jpg


In de nacht van zaterdag op zondag gaat de zomertijd weer in. Om 02.00 uur gaat de klok een uur vooruit en duurt de nacht dus een uurtje korter.

Sinds 2002 slaan alle landen in de Europese Unie op de laatste zondag van maart een uur over. Dat gebeurt in alle lidstaten op hetzelfde moment. Wereldwijd verzetten in totaal ongeveer 70 landen twee keer per jaar de klok: sommige niet-EU-landen doen dat eerder of later dan eind maart. Door de zomertijd blijft het 's avonds een uur langer licht. In de ochtend blijft het juist iets langer donker.

In 1977, 4 jaar na de oliecrisis van 1973, voerde België de zomertijd definitief in. De maatregel moest energie besparen: doordat het 's avonds langer licht blijft, wordt er minder stroom gebruikt voor verlichting, was het idee. Tussen 1916 en 1945 was de zomertijd ook al van kracht.

De zomertijd duurt tot het laatste weekend van oktober. Dan begint de wintertijd en gaat de klok weer een uur terug.


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cyberoorlog met Belgische computers

Cyberoorlog met Belgische computers


http://static3.hln.be/static/photo/2013/16/12/6/20130330094952/media_xll_5691561.jpg


Meer dan een miljoen computers in België zijn besmet met kwaadaardige software. Criminelen kunnen via die 'malware' de controle overnemen. Zo werden ook Belgische computers ingeschakeld in een grootschalige cyberaanval op Zuid-Korea in 2009. Dat schrijven de Coreliokranten vandaag.

"Met een besmette pc kunnen criminelen een compleet profiel van een individu opstellen en krijgen ze de controle over het toestel zelf", zegt Luc Beirens, hoofd van de Computer Crime Unit van de Federale Politie (FCCU). "Het zet ook de deur open naar allerlei vormen van misbruik: hacken van online bankieren, 'ransomware' waarbij losgeld wordt gevraagd om een computer te deblokkeren..."

Volgens het Spaanse internetbeveiligingsbedrijf Panda Security is 27 procent van de Belgische computers besmet. Dat gaat over een miljoen pc's - wat volgens de FCCU nog een onderschatting is omdat vele pc's niet zijn uitgerust met een goede virusscanner.

Dat brengt het verhaal naar Zuid-Korea. In juli 2009 bleek het internet in heel het land enkele dagen heel traag te gaan en waren tal van sites onbereikbaar, waaronder overheidswebsites. Volgens de Zuid-Koreaanse inlichtingendienst zat Noord-Korea achter de aanval.

Voor de grootschalige 'aanval' werd beroep gedaan op computers in enkele landen, waaronder België. Die pc's maakten tegelijk en onophoudelijk verbinding met de bewuste websites zodat het systeem dit niet meer aankon. Voor België gaat het om minstens enkele honderden pc's. Die computers raakten besmet via een bezoek aan de website eternalmoonwalk.com - een initiatief van Studio Brussel - waar surfers een filmpje konden uploaden uit eerbetoon aan de toen net overleden popster Michael Jackson. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kankerpatiëntje (14) sterft nadat wens in vervulling gaat

Kankerpatiëntje (14) sterft nadat wens in vervulling gaat


http://static2.hln.be/static/photo/2013/13/1/2/20130330001039/media_xll_5691482.jpg


De 14-jarige Katelyn Norman heeft na twee jaar de strijd tegen kanker verloren. De Amerikaanse tiener stierf vlak nadat één van haar wensen in vervulling waren gegaan: aanwezig zijn op het galabal van haar school.

"Lieve Kate is om 8u23 naar de Heer gegaan. Ze danst nu met Jezus! Rust in vrede Katelyn!", staat op haar website te lezen. De moeder van het kankerpatiëntje had eergisteren laten weten dat de dokters haar in slaap hadden gedaan, en dat ze hoopte dat ze nu vredig zou kunnen sterven.

Katelyn kreeg twee jaar geleden te horen dat ze botkanker had. De tiener uit Tennessee was vastberaden om voor haar dood nog een aantal wensen in vervulling te laten gaan. Zo wilde ze dolgraag nog op reis naar Italië, naar het galabal van haar school, een ritje op de motor maken en naar een concert van haar favoriete band.

Hoewel haar grootste wens - het tripje naar Italië - niet uitkwam, deed haar omgeving er alles aan om haar andere wensen te laten uitkomen. Haar dorpsgenoten bleken bijzonder inventief: toen het galabal eerder deze week plaatsvond, hadden haar klasgenootjes op hetzelfde moment een speciale bijeenkomst georganiseerd in haar kamer in het kinderziekenhuis van Tennessee.

Motorritje
Bovendien werd een oplossing gevonden voor het motorritje: Katelyn was zodanig verzwakt dat ze niet meer op de motor kon, dus lieten ze haar plaatsnemen in een auto die omsingeld werd door motards.

Katelyns laatste wens was om naar een concert te gaan van de band Of Mice & Men en om een t-shirt met hun handtekeningen te scoren. "Ik heb haar verteld dat ze niet bang moest zijn omdat ze niet alleen zal zijn. Mijn mama is ook een engel en ze zal voor haar zorgen", twitterde Austin Carlile, de leadzanger van de groep, eerder deze week.

Carlile deelde het nieuws van Katelyns overlijden gisteren mee via zijn Twitterpagina: "De hemel heeft er sinds vanmorgen een engeltje bij. #RIPKatelynNorman. Haar lichtje zal nooit doven. Ze zal altijd in mijn hart zitten. Dat heb ik haar beloofd." (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een kleine elf zat op mijn hand



http://oi48.tinypic.com/2hyhrb.jpg



Een kleine elf zat op mijn hand
En zei ga je mee naar elfenland
Daar groeien nog overal bloemen
En hoor je de bijen zoemen

De paddenstoelen zijn er bewoond
Door allemaal kleine wezens
De goede fee verwacht je daar
Want alles staat al klaar

Ik ben toen maar vlug mee gegaan
Wilde kijken hoe het daar toegaat
En was plots in een sprookjesland
Met elfjes en kaboutertjes beland

We hebben heel de nacht gedanst
Op muziek van dieren geluiden
Van klein tot groot deden ze mee
Al brullend en al fluitend

Het was helaas maar een droom
Ik werd wakker nog wat sloom
En inde verte kon ik nog zien
Een lichtje… een elfje misschien?

Shadow



» Reageer (0)
29-03-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. 288 vragen beantwoorden mama's per dag

 288 vragen beantwoorden mama's per dag


http://static2.hln.be/static/photo/2013/0/16/4/20130329110404/media_xll_5689474.jpg


Mama, hoe ademt een vis als hij onder water is? En waarom is water eigenlijk nat? Als kinderen in één ding kampioen zijn, dan is het wel in vragen stellen. Een 'spelletje' waarin ze geen grenzen kennen en jawel, vooral mama's zijn er de dupe van. Zo blijkt uit een recente Britse studie dat moeders elke dag tot 288 (!) vragen naar hun hoofd geslingerd krijgen. De 'Canvascrack' is er niets tegen...

Voor de studie moesten 1.000 mama's van kinderen tussen 2 en 10 jaar op een 'gemiddelde' dag  noteren wanneer ze de meeste vragen moesten beantwoorden. Dat het resultaat overweldigend was, is wel het minste wat we kunnen zeggen. De mama's moesten immers per dag gemiddeld 12,5 uur de vragen van hun kroost aanhoren. Anders geformuleerd komt dit neer op 1 vraag om de 2 minuten en 36 seconden of 105.120 vragen per jaar.

De populairste periode om het vragenuurtje te openen was uiteraard tijdens het ontbijt, middag- of avondeten, maar ook een tripje naar de supermarkt is voor onze kinderen de ideale gelegenheid om hun grote levensvragen af te vuren. Met vaak gênante momenten als gevolg uiteraard...

Hoewel papa's net zo goed 'ouder' zijn als de mama's, doen deze laatste toch het vaakst dienst als 'makkelijk slachtoffer'. Ongeveer 82 procent van de kinderen heeft immers de neiging om eerst hun mama aan te spreken. Schatten de kinderen de algemene kennis van hun mama's dan hoger in? Nee hoor, maar papa zou toch alleen maar zeggen: "Vraag het aan je mama", zo zegt 24 procent van de kinderen.

Ouders met 4-jarige kinderen krijgen de meeste vragen naar hun hoofd geslingerd, zeker als het meisjes zijn. Wie nu dacht dat het met de leeftijd sterk zou afnemen, heeft het jammer genoeg mis. 9-jarige jongens stellen bijvoorbeeld nog steeds 144 vragen per dag met als doel hun kennis uit te breiden. Het aantal neemt gelukkig wel af, de moeilijkheid daarentegen, die neemt alleen maar toe. Sommige kids gaan zelfs zo ver in hun vragen dat 82 procent van de moeders toegaf ze eigenlijk niet te kunnen beantwoorden. Pijnlijk!

Ben je een jonge mama of papa en hebben we je met dit artikel een beetje ongerust gemaakt? Geen paniek, om je voor te bereiden op wat komt, geven we hieronder alvast een lijstje met typische kindervragen. (br.hln)

Populaire kindervragen

Waarom is water nat?
Waar houdt de hemel op?
Hoe worden schaduws gemaakt?
Waarom is de hemel blauw?
Hoe ademt een vis als hij onder water is?
Waarom is de zee zout?
Hoe worden baby's gemaakt?
Bestaat God echt?
Hoe vliegen vogels?
Waarom knipperen wij met onze ogen?
Waarom moeten we huilen van uien?
Hoe kruipt zwarte piet door de schouw?



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In vijf stappen naar perfecte benen

In vijf stappen naar perfecte benen


http://oi50.tinypic.com/eq45jr.jpg


Aangezien het in modekringen 'not done' is om in april nog rond te lopen met zwarte panty's, is het hoog tijd om je benen klaar te stomen voor de lente. Zeker als je bedenkt dat extreem korte shortjes een grote trend worden, verdienen ze nog meer aandacht dan anders. Wij leiden je in zes simpele stappen naar de perfecte benen.

1. Hydrateer je huid

De lagere vochtigheid in de winter zorgt ervoor dat je huid veel minder gehydrateerd is. "Bovendien kan de huid van je benen nog droger zijn dan de rest van je lichaam, omdat de circulatie zwakker is in je onderste ledematen", legt dermatoloog dr. Michael Prager uit.

Gelukkig kan je dat makkelijk oplossen. Breng eerst een scrub aan om dode huidcellen te verwijderen en de circulatie te bevorderen. Gebruik onder de douche ook een hydraterend wasmiddel en smeer je dagelijks in met een vochtinbrengende lichaamscrème.

2. Maak komaf met je wintervacht

Uiteraard is het ook hoog tijd om de beharing op je benen weg te toveren door ze te waxen of te epileren. Wie veel haar heeft, kan kiezen voor een epileerapparaat om te gebruiken in bad. Het warme water doet je huid ontspannen, opent de poriën en laat endorfines vrij, de natuurlijke pijnstillers van je lichaam.

3. Fake een bruin kleurtje

Na zo'n lange winter is het normaal dat je benen er vrij wit uitzien. Maar aangezien een bruin kleurtje je benen slanker maakt, blijf je beter niet wachten tot ze kleuren onder invloed van de zon. Ga liever zelf aan de slag met een zelfbruiner, wat overigens steeds simpeler is. Zorg er wel voor dat je kiest voor een honingachtige gloed, alvorens je naar bruiner overgaat in juli en augustus

4. Pak cellulite aan

Volgens studies heeft maar liefst 90 procent van ons af te rekenen met cellulite. "Gebruik een lichaamsborstel om de lymfedrainage te verbeteren, drink twee liter water per dag, blijf weg van geraffineerde koolhydraten, eet bessen die rijk zijn aan antioxidanten en sport regelmatig om de bloedstroom te bevorderen", zo luidt het advies van celebritytrainer Dalton Wong.

Daarnaast kan je ook kiezen voor de luie optie: een speciaal zoutbad. "Dat zout zit vol magnesium, wat de cellulite doet verminderen", zegt Wong. "Giet twee kopjes in een heet bad en blijf daar 20 minuten inzitten, drie keer per week."

5. Probeer make-up voor je benen

Ten slotte kan je ook nog kiezen voor speciale make-up voor je benen. Die is bedoeld om je benen een natuurlijk laagje te geven, wordt maakkelijk aangebracht en is normaal waterresistent.

Als je last hebt van zichtbare blauwe aderen of blauwe plekken, kan je die verdoezelen met een concealer met een gele basis. Succes!



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat vrouwen echt sexy vinden

Wat vrouwen echt sexy vinden: een handige man


http://static1.hln.be/static/photo/2013/15/10/3/20130329084510/media_xll_5689128.jpg


Mannen die denken dat ze een vrouw het meest kunnen imponeren met hun strakke lijf of kookkunsten, hebben het mis. Want vrouwen zouden een handige man verkiezen boven iemand die goed is in sport of lekker kan koken, zo blijkt uit een nieuwe enquête.

Maar liefst 74 procent van de ondervraagde vrouwen bestempelde 'handigheid' als de meest sexy eigenschap van een man. Daarbij dachten ze onder andere aan het ophangen van planken, het in elkaar zetten van meubels of de tuin voorzien van een nieuw grasveld.

61 procent van de vrouwen ging zelfs nog een stapje verder, want zij beweerden dat ze zouden afknappen op een man die niet handig is. 68 procent is dan ook van mening dat klussen een echte mannenjob is en zou het erg vinden als ze er zelf beter in is dan haar man.

Goed kunnen 'autorijden' en sterk zijn in het 'beheren van de financiën' vervolledigden de top-vijf. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2.751 chronisch zieken verzekering geweigerd

2.751 chronisch zieken verzekering geweigerd


http://static0.hln.be/static/photo/2013/11/13/9/20130329072101/media_xll_5689029.jpg


In 2011 hebben verzekeraars aan 2.751 chronisch zieke mensen een schuldsaldoverzekering geweigerd. Dat schrijft de krant De Standaard, op basis van cijfers in het tijdschrift Assurinfo van verzekeringsfederatie Assuralia. Liefst 17.797 Belgen met gezondheidsproblemen moesten stevig extra betalen.

Mensen met een chronische ziekte (astma, diabetes), een handicap of een zwaar medisch verleden (bijvoorbeeld kanker) hebben erg veel moeite om een verzekering te krijgen, wegens het 'verhoogde risico' dat ze voor die instellingen betekenen. Daardoor wordt hen vaak een schuldsaldoverzekering geweigerd of moeten ze erg hoge premies opleggen. In 17.797 gevallen lag de premie de helft hoger. Bij 888 bedroeg die meer dan 200 procent van het oorspronkelijke cijfer.

In 2010 moest een nieuwe wet het probleem aanpakken via een gedragscode en een compensatiekas. Assuralia vocht de wet tevergeefs aan voor het Grondwettelijk Hof. Nu ligt de hete aardappel bij de politiek. De regering zou nog altijd wachten op een advies van de privacycommissie.

De verzekeraars zien de bui hangen en proberen nu zelf al wat soepeler te zijn. De extra premies worden 'beperkt' tot 200 procent. Assuralia zelf zegt dat het aantal weigeringen zo sterk zal dalen en dat de bijpremies nu al een pak minder exhuberant zijn. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Studente krijgt 41 miljoen dollar van kostschool nadat ze ziek werd op schoolreis

Studente krijgt 41 miljoen dollar van kostschool nadat ze ziek werd op schoolreis


http://oi45.tinypic.com/or1amh.jpg
Cara Munn


De 20-jarige Cara Munn heeft maar liefst 41,7 miljoen dollar compensatie gekregen nadat ze een zware ziekte opliep tijdens een schooltrip in China. Dat heeft een rechter in Connecticut beslist.

Munn maakt de reis als eerstejaars op de Hotchkiss School, een prestigieuze kostschool in Lakeville, Connecticut. Tijdens de reis werd Munn meerdere keren gebeten door insecten terwijl ze door een dichtbeboomd woud wandelden, een plaats met naar verluidt een hoog risico op insecten waarvan een beet tot een hersenontsteking kan leiden. De school had, volgens Munn, onvoldoende informatie gegeven rond maatregelen om zware ziektes te voorkomen en daarom besliste ze een rechtszaak aan te gaan. Door een hersenontsteking heeft Munn hersenschade opgelopen en kan ze niet spreken.

"Hotchkiss School liet na basis voorzorgsmaatregelen te nemen voor de kinderen die onder hun toezicht vielen" aldus advocaat Antonio Ponvert III. "Ik hoop dat deze zaak scholen er alert zal op maken om af te checken wat er nodig is voor de gebieden waarnaar ze reizen bij het 'Center for Disease Control and Prevention'. Ze moet de kinderen ook adviseren om afstotende spray te gebruiken en aangepaste kledij laten dragen wanneer dat nodig is. De ziekte van Munn was makkelijk te voorkomen geweest", besluit de advocaat.

"Cara Munn was zo'n levendige studente. Nu ziet ze verschrikkelijk af en kan ze niet spreken. Ik kan nauwelijks geloven dat dit hetzelfde meisje is", aldus een medestudente van de Hotchkiss school. De school is wel van plan in beroep te gaan. Zij argumenteren dat Munn een erg zeldzame ziekte heeft opgelopen waarvoor niet speciaal moest gewaarschuwd worden.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pakistaanse Malala gaat miljoenen verdienen met haar boek

Pakistaanse Malala gaat miljoenen verdienen met boek


http://static3.hln.be/static/photo/2013/5/1/11/20130328151100/media_xll_5687351.jpg


Het Pakistaanse schoolmeisje Malala Yousafzai gaat een boek publiceren dat haar miljoenen zal opleveren. Dat meldt de BBC. Ze heeft een contract getekend ter waarde van bijna 2,4 miljoen euro.

De 15-jarige activiste, die campagne voert voor meisjesonderwijs, zegt dat het boek haar eigen verhaal gaat vertellen en dat van miljoenen anderen die niet de kans krijgen om naar school te gaan. Het boek heet 'I am Malala' en verschijnt in het najaar.

Malala werd in oktober in een Pakistaanse schoolbus in haar hoofd geschoten door de taliban. De jonge activiste overleefde de aanslag ternauwernood. Ze onderging operaties in een ziekenhuis in Birmingham en herstelde grotendeels. Inmiddels gaat ze naar school in Engeland. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Putpocketing is terug

'Putpocketing' is terug

Klik op de foto om het filmpje te bekijken





Vier jaar geleden even een hype in Londen en nu duikt het fenomeen weer op in een Amerikaans filmpje: putpocketing. Dat is letterlijk het tegenovergestelde van zakkenrollen: iets teruggeven aan andere mensen.

Een jonge kerel vertelt over de verslaving waar hij naar eigen zeggen helemaal niet wil vanaf geraken. Dat blijkt putpocketing te zijn. Hij stopt namelijk graag stiekem geld en andere dingen in andermans zakken.

Het filmpje staat nog maar net op YouTube, maar heeft - gezien het verleden - veel potentieel om viraal te gaan. 'Gezien het verleden' schrijven we, want in 2009 kwam de Britse telecomoperator TalkTalk met een ophefmakende 'putpocketing'-marketingactie, waarbij 20 voormalige pickpockets werden ingeschakeld om 100.000 pond stiekem te verspreiden over de zakken van de Londense burgers. De actie was redelijk controversieel, omdat de Londense politie al snel moest oproepen om ermee op te houden. Echte pickpockets zouden er namelijk gebruik van kunnen maken om hun criminele activiteiten onder te vermommen.

Het is niet duidelijk of dit nieuwe filmpje ook een reclamestunt is of gewoon een visitekaartje van enkele creatieve, jonge filmmakers. De jongens achter Filmingo Films, die de video in elkaar boksten, leverden eerder al vergelijkbare hartverwarmende en positieve online filmpjes af. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Canadese bosbizons nemen het vliegtuig

Canadese bosbizons nemen het vliegtuig


http://static2.hln.be/static/photo/2013/7/8/13/20130328194028/media_xll_5688208.jpg


Vorige week zijn dertig Canadese bosbizons met het vliegtuig vertrokken naar het Russische Sacha, meldt het federale agentschap Parcs Canada. De deelrepubliek in het noordoosten van Siberië, beter bekend onder de naam Jakoetië, strekt zich uit over meer dan drie miljoen vierkante kilometer.

De dieren komen van het nationale park Elk Island, gelegen nabij Fort Saskatchewan, in Alberta, de rijke olieprovincie in het westen van Canada.

Het gaat om de derde transfer van dit soort. De kolonie van Canadese bizons in Jakoetië wordt hierdoor uitgebreid tot 120. De nieuwkomers zullen in het natuurpark van Lenskjie Stolby kunnen grazen, voornamelijk bekend om zijn rotspilaren langs de rivier Lena.

De operatie past in het internationale project "om het overleven en het welzijn van dit majestueuze dier te verzekeren", verklaarde de Canadese minister van Milieu, Peter Kent.

De bosbizon is minder bekend dan de prairie- of steppebizon en is een bedreigde ondersoort. Het dier is groter en heeft een donkerder vacht.  De hele soort was bijna uitgestorven aan het begin van de twintigste eeuw, ten gevolge van de jacht en de uitbreiding van de landbouw.

Het Elk park heeft een belangrijke rol gespeeld bij zijn redding. In 1906 werd de grootste troep van wilde bizons gekocht van een particulier in de Verenigde Staten door de Canadese regering. Zowat tweehonderd dieren werden toen verscheept van Montana naar Alberta en uiteindelijk naar het park Elk gebracht. De meeste levende prairiebizons stammen af van deze troep.




» Reageer (0)
28-03-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo ziet het ideale decolleté eruit : akkoord of niet.

Zo ziet het ideale decolleté eruit : akkoord of niet?


http://static0.hln.be/static/photo/2013/16/9/5/20130328153756/media_xll_5687495.jpg


In 2002 organiseerde Wonderbra in samenwerking met Cosmopolitan voor de eerste keer de 'National Cleavage Day' in Zuid-Afrika. Dertien jaar later wordt die nationale decolletédag ook in heel wat andere landen gevierd, deze keer op zondag 31 maart. Hoog tijd dus om na te gaan hoe het ideale decolleté er eigenlijk moet uitzien. Het resultaat? Een lijntje van 5 centimeter, dat zo'n 15 centimeter onder de kin begint.

Dat is althans het resultaat van een enquête bij 1.000 Britten die naar aanleiding van de 'feestdag' ondervraagd werden door Wonderbra.

Iets meer dan de helft van hen (55 procent) bleek vijf centimeter als de ideale lengte te beschouwen van de decolletélijn. Driekwart (76 procent) voegde daar nog aan toe waar de ideale decolletélijn moet beginnen: ongeveer 15 centimeter onder de kin.

Niet echt verrassend vond 58 procent van de ondervraagden dat je met een 'cirkelvormige' borst het beste decolleté kunt creëren.

Maar hoewel het dus vrij duidelijk is hoe een decolleté er moet uitzien, durft niet elke vrouw er dagelijks mee rondlopen. 40 procent heeft wel genoeg zelfvertrouwen om dat te doen, maar aan de andere kant bekende 26 procent bijna nooit te kiezen voor een diepe halslijn. Iets meer dan een derde (34 procent) doet het volgens de enquête 'deeltijds': enkel in het weekend.

Naast de enquête stelde Wonderbra voor de gelegenheid ook een lijstje samen van de opvallendste Britse decolletés van het afgelopen jaar: de 'Cleavage Honours List 2013'. Op de eerste plaats kwam, net als vorig jaar, het decolleté van de rondborstige 'The Voice'-presentatrice Holly Willougby.

Op de tweede plaats stond mediapersoonlijkheid Carol Vorderman, op de 'Pride of Britain Awards'. Cheryl Cole haalde met een van haar podiumoutfits de derde plaats. Pippa Middleton eindigde met een decolleté op een foto in haar boek op de vierde plaats.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Vergunning nertsenkwekerij in Bocholt geweigerd


Vergunning nertsenkwekerij in Bocholt geweigerd


http://static1.hln.be/static/photo/2013/5/10/11/20130328174723/media_xll_5687921.jpg


Na eerdere negatieve adviezen van het gemeentebestuur van Bocholt, de Vlaamse administratie en de Provinciale Milieuvergunningscommissie, heeft nu ook de bestendige deputatie van de provincie Limburg de vergunningsaanvraag voor de bouw van een kwekerij voor 42.000 nertsen in Bocholt geweigerd. Gaia is blij met het verdict, zo blijkt uit een schriftelijke reactie.

De bvba Global Breed had een milieuvergunning aangevraagd voor het omvormen van een kippenhouderij naar een nertsenkwekerij in Bocholt. Ongeveer 42.000 dieren zouden er gefokt worden om de pels te verkopen aan de textielindustrie. De Limburgse deputatie heeft vandaag echter unaniem de eerdere weigeringen en negatieve adviezen opgevolgd en de vergunningsaanvraag geweigerd.

Argumenten die tot de beslissing hebben geleid, zijn de mogelijke geurhinder, ammoniakemissie en de 200 bezwaarschriften die door buurtbewoners en belangengroeperingen waren ingediend. Uiteraard speelt de zorg voor het dierenwelzijn ook een rol, al is dat geen argument voor het weigeren van de milieuvergunning. De Limburgse deputatie geeft nog mee te ijveren voor een federale regelgeving die een volledig verbod op nertsenkweek ten behoeve van de bontindustrie moet verbieden.

Gaia is ook vragende partij voor een algemeen kweekverbod en juicht de beslissing in Limburg alvast toe. "Dit is schitterend nieuws, voor de buurtbewoners die terecht vrezen voor ernstige geurhinder en vliegenoverlast, maar uiteraard ook voor het dierenwelzijn, waar wij voor opkomen" aldus Gaia-voorzitter Michel Vandenbosch.

Wat de kwekerij in Bocholt betreft, loopt momenteel wel nog de aanvraag voor een stedenbouwkundige vergunning bij het gemeentebestuur. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zonder ticket geen toegang meer tot treinperron

Zonder ticket geen toegang meer tot treinperron


http://static3.hln.be/static/photo/2013/1/12/1/20130328083337/media_xll_5686036.jpg


Reizigers zonder geldig vervoersbewijs mogen in de toekomst niet meer op het treinperron. Althans dat is een maatregel die de NMBS onderzoekt om de agressie op treinen - vaak na een confrontatie met zwartrijders - te verminderen. Dat meldt de krant Gazet van Antwerpen (GVA).

Poortjes of specifieke controleteams, dat zijn de opties om zwartrijders te verhinderen de perrons en dus ook de treinen op te gaan, zo zegt Bart Crols aan GVA. "Speciale controleteams zetten we nu al in. En we zorgen er met de installatie van zevenhonderd snelle betaalautomaten voor dat reizigers ook geen excuus meer hebben ben om geen geldig ticket op zak te hebben."

Doel is vooral om de agressie op treinen nog verder terug te dringen. Zeventig procent van het fysieke of verbale geweld tegen de treinbegeleiders volgt wanneer reizigers bij controle op de trein geen ticket blijken te hebben, of een verkeerd, zo mocht recent nog blijken uit een agressierapport  van de NMBS waaruit de kranten La Libre Belgique en La Dernière Heure citeerden.

Er werden vorig jaar 1.178 gevallen van agressie geregistreerd, tegen 1.230 in 2011. Dat is een daling met ongeveer 9 procent. De cijfers liggen wel hoger dan in 2010 (1.084 gevallen van agressie). Ondanks de globale daling, nemen sommige types agressie wel toe. Het gaat vooral over de zogenoemde lichte geweldplegingen, waar er vorig jaar 299 van werden vastgesteld, tegen 261 in 2011. (br;hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Elektronische leurkaart ingevoerd vanaf 1 april

Elektronische leurkaart ingevoerd vanaf 1 april


http://static1.hln.be/static/photo/2013/5/13/11/20130328111954/media_xll_5686496.jpg


Vanaf 1 april kunnen ambulante handelaars, zoals huis-aan-huisverkopers en verkopers op markten, hun oude leurkaarten inruilen tegen beveiligde elektronische exemplaren. De elektronische leurkaart moet een einde maken aan het misbruik van vergunningen en de oneerlijke concurrentie, zegt minister van Zelfstandigen Sabine Laruelle. De kostprijs voor de vervanging bedraagt 13 euro.

Volgens Laruelle blijkt uit cijfers dat 1 op de 5 handelaars niet over een geldige of correcte vergunning beschikt. "Dat betekent dat van de ruim 52.000 handelaars in ons land een 10.000-tal geen geldig bewijs heeft van zijn ambulante activiteiten", aldus Laruelle. Die situatie veroorzaakt oneerlijke concurrentie.

Daarom wil Laruelle de ambulante handelaars laten overschakelen op een elektronische leurkaart. De vervangingsoperatie start op 1 april 2013 en tegen 31 maart 2014 moeten alle oude kaarten vervangen zijn.

De nieuwe elektronische kaart moet een stuk veiliger en beter te controleren zijn dan de oude kaart. "Omdat op deze nieuwe beveiligde kaart de officiële ondernemingsgegevens uit de Kruispuntbank staan en de kaart tevens een inscanbare QR-code bevat, zullen de controles een pak efficiënter verlopen. Het betekent een grondige vereenvoudiging zowel voor de lokale autoriteiten als voor de handelaars", aldus Laruelle. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hallucinante beelden van bewaker die de dood in stort in reusachtig zinkgat

Hallucinante beelden van bewaker die de dood in stort in reusachtig zinkgat

Klik op de foto om het filmpje te bekijken





Na de dramatische dood van een man in Florida die werd meegezogen in een zinkgat onder zijn huis, werd ook China weer getroffen door een fataal ongeval met een 'sinkhole'. In de stad Shenzhen stortte een 25-jarige bewaker in een reusachtig zinkgat aan een bouwwerf. Reddingswerkers slaagden er nog in om de man uit het zinkgat van acht meter breed en zestien meter diep te halen, maar hij is even later in het ziekenhuis overleden aan zijn zware letsels. Bewakingscamera's uit de buurt maakten onderstaande hallucinante beelden van het tragische ongeval.

Yang Jiabin, de verantwoordelijke voor de bewaking van een naburig gebouw, was met zijn blauwe paraplu aan de bouwwerf aan het wandelen, toen de grond onder zijn voeten plots wegzonk. Niet alleen de 25-jarige jongeman, maar ook de straatstenen en een ijzeren constructie, kortom alles werd meegesleurd in de diepte.

Op de schokkende beelden van het ongeval is vanuit een camerstandpunt in het gebouw zelf te zien hoe het gat plots ontstaat en hoe twee andere bewakingsagenten in paniek wegvluchten. Uit de bewakingsbeelden van de buitenkant van het gebouw blijkt beter wat er juist gebeurde. Na de enorme grondverzakking is het resultaat ronduit huiveringwekkend: de 25-jarige bewaker is meegezogen in een gigantisch zinkgat van 16 meter meter diep en 8 meter breed. Reddingswerkers hadden de grootste moeite om de man uit het 'sinkhole' te graven en alle reanimatiepogingen bleken vruchteloos. Even later werd de man in het ziekenhuis doodverklaard.

De oorzaak van het zinkgat is nog een raadsel. Het is vrijwel zeker dat de combinatie van overvloedige regenval en de langdurige werkzaamheden aan de uitgestrekte constructiesite hebben bijgedragen tot de enorme grondverzakking. Buurtbewoners lieten weten dat ze de voorbije weken al een paar aardschokken hadden gevoeld. Het is helaas niet de eerste keer dat zinkgaten een tragedie veroorzaken in China: eerder dit jaar ontstond zelfs een zinkgat van bijna 300 meter breed in Guangzhou, een andere stad in dezelfde Guangdong-provincie. In april van vorig jaar werd ook al door een bewakingscamera geregistreerd hoe een meisje op het voetpad werd meegezogen in een kleiner zinkgat. Zij kon gelukkig gered worden.

In de voorbije twee maanden werden meer dan 100 zinkgaten gevormd in de hoofdstad Peking alleen al. De voornaamste oorzaak is te zoeken in slecht geplande constructiewerken. Zinkgaten ontstaan door regen die vooral bij hevige neerslag in de grond doorsijpelt en koolstofdioxide absorbeert. Door interactie met stervende vegetatie onder het oppervlak wordt het grondwater zuurder. Dat zuurdere water baant zich een weg door ondergrondse scheuren en openingen. Daardoor wordt kalksteen langzaam afgebroken en ontstaat een netwerk van grotere openingen. Als die een groot onderaards gat vormen, kan zo'n zinkgat gecreëerd worden. (br.hln)



» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!