Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




06-06-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belg laat pils vaker staan voor speciaalbieren

Belg laat pils vaker staan voor speciaalbieren


http://static2.hln.be/static/photo/2013/12/2/4/20130605191821/media_xll_5884654.jpg


De Belg laat zich steeds meer verleiden door het enorme gamma speciaalbieren dat ons landje rijk is. Dat blijkt uit de bierbarometer van de Belgische brouwers, waarbij bij 5.000 bierliefhebbers wordt gepeild naar hun drinkgedrag.

Pils blijft de favoriet van de Belgische bierdrinkers, maar boet flink aan populariteit in: van 39,4 procent van de stemmen in 2012 naar 27,3 procent dit jaar. Vooral de regionale bieren doen daar hun voordeel mee (+6,7%), maar ook de trappistenbieren (+3%) en de abdijbieren (+1,5%) vallen steeds meer in de smaak.

Op restaurant dringt bier trouwens wijn steeds meer in de hoek. Al 30 procent van de ondervraagden zegt op restaurant liever bier te drinken dan wijn. Die trend is al enkele jaren bezig. Voor het leeuwendeel van de respondenten blijft bier de favoriete drank als ze onder vrienden zijn, op café of bij feestjes. Bier maakt integraal deel uit van de "Belgische" manier van leven.

De bierliefhebber toont zich solidair met de horecasector, waar het de laatste tijd steeds vaker bijltjesdag is door de crisis en het rookverbod. Liefst driekwart van de ondervraagden vindt dat de overheid maatregelen moet nemen om de cafés te behouden.(br.hln)






» Reageer (0)
05-06-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Zware handtas dragen aan elleboog leidt tot 'Poshitis'

Zware handtas dragen aan elleboog leidt tot 'Poshitis'


http://static3.hln.be/static/photo/2013/12/15/10/20130605160136/media_xll_5883970.jpg


Victoria Beckham mag op modegebied dan wel een groot voorbeeld zijn, goed voor je gezondheid is haar stijl niet. Dokters geven haar de schuld van een nieuwe aandoening, die ze zelfs 'poshitis' noemen. Daarbij is er sprake van spierproblemen en pijn in nek en schouders, het gevolg van het dragen van een te zware handtas aan je elleboog.

En dat is hoe we Victoria steevast zien rondlopen: met een van haar vele oversized designerhandtassen aan haar arm, ter hoogte van haar elleboog. De bovenarm en het hand worden daarbij in de lucht gehouden.

Een stijl die natuurlijk heel wat vrouwen nabootsen. "Zij denken waarschijnlijk dat ze de laatste catwalktrend volgen, maar eigenlijk vragen ze gewoon om problemen", vertelde fysiotherapeut Sammy Margos aan de Sunday Express. "We zien steeds meer vrouwen met schouder- en nekproblemen ten gevolge van deze houding. Het kan er zelfs voor zorgen dat je spieren scheuren of dat je schouderpezen ontsteken", klinkt het.

Nog erger wordt het door de combinatie van deze houding met hoge hakken, want die leggen nog extra druk op je lichaam. "Bovendien wegen de handtassen ook steeds meer, sommige zelfs tot meer dan drie kilo", aldus fysiotherapeuten.

Victoria zelf lijkt echter nergens last van te hebben. "Ze ruilt haar grote handtassen ook vaak in voor dochter Harper, die nog een pak meer weegt", zo lezen we in NY Magazine. "Misschien heeft zij gewoon geen last van deze houding." Al wil dat natuurlijk niet zeggen dat wij niet voorzichtig moeten zijn met onze handtassen.. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een must in je badkamer: theeboomolie

Een must in je badkamer: theeboomolie


http://static1.hln.be/static/photo/2013/14/15/6/20130605112852/media_xll_5882661.jpg


Wie graag experimenteert met natuurlijke middeltjes, moet zeker eens theeboomolie in huis halen. Het extract van deze Australische plant is werkzaam tegen alles van puistjes tot wondjes en jeukende voetschimmels. De ontsmettende werking is zo krachtig dat je er ook net zo goed je yogamatje mee kan reinigen.

Waarom theeboomolie een must is in je badkamer:

Theeboomolie is een natuurlijk antisepticum, wat wil zeggen dat je het veilig kan gebruiken op snij-, schaaf- en brandwonden. Hoeweel grootschalige studies uitblijven, zijn alternatieve geneeskundigen zeker van de goede werking. De olie wordt door Australische aboriginals bovendien al een eeuwigheid ingezet tegen allerhande mankementjes.

Ook voor zijn reinigende werking wordt theeboomolie geprezen. Hoewel je ernstige vormen van acne er niet mee kan bestrijden, blijkt het natuurlijk middeltje wel effectief tegen oneffenheden als vlekjes en puistjes. Het is een goed alternatief voor de zware chemicaliën en alcohol in mainstream producten.

Tot slot kan je theeboomolie ook nog inzetten tegen al je voetzorgen. Door de krachtige schimmelbestrijdende werking kan het alle symptomen van voetschimmels tegengaan. Meng de olie met water (25/75 of 50/50) en behandel je voeten twee keer per dag. Wie last heeft van een nagelinfectie kan dezelfde strategie toepassen.  (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Van douche tot een klooster: hier blokken onze studenten

Van douche tot een klooster: hier blokken onze studenten


http://static2.hln.be/static/photo/2013/0/14/13/20130605054430/media_xll_5881963.jpg


Of de studenten zullen slagen voor hun examens valt nog wat af te wachten, maar wat hun creativiteit betreft, behalen ze alvast een grote onderscheiding. Tegenwoordig wordt er immers gestudeerd op de meest gekke en exotische locaties, van de douche tot een klooster of café. De krant Het Laatste Nieuws ging op zoek naar de meest ongewone plekjes om de boeken open te slaan.

De 22-jarige Kim Lamproye uit Haacht heeft al jaren een wel heel uniek bloksysteem. "Ik plastificeer mijn samenvattingen zodat ik ze in de douche kan bekijken", zegt de laatstejaarsstudente psychologie. "Ik doe dat al sinds het middelbaar en het helpt echt. Die andere omgeving brengt mij tot betere inzichten. Vooral als ik bijna examen heb, kruip ik met mijn schema's onder de douche." Vrees voor een peperdure waterfactuur heeft ze niet. "Ik douch niet veel langer dan normaal hoor", lacht ze.

Topsporter Steven Pauwels (22) uit Wezemaal combineert het blokken voor zijn studies sport- en bewegingswetenschappen aan de KU Leuven met een hoogtestage in een speciale tent. "Ik ben ultraloper en doe mee aan wedstrijden van wel 100 km", vertelt hij. "Ik moet mijn conditie zo goed mogelijk op peil houden. Daarom zit ik nu elke dag 12 uur in een hoogtetent waar de lucht ijler is. Zo maak ik meer rode bloedcellen aan en dat bevordert de prestaties." Of ook het studeren zelf op die manier vlotter verloopt? "Het is klein en erg warm in die tent. Ik heb soms moeite om wakker te blijven, maar ik hoop wel dat ik zal slagen."

Nog meer gekke verhalen over hoe onze studenten blokken kunt u lezen vandaag in de krant Het Laatste Nieuws  (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Zweedse artsen: Alle PIP-implantaten moeten er nu uit

Zweedse artsen: "Alle PIP-implantaten moeten er nu uit"


http://static0.hln.be/static/photo/2013/4/10/9/20130605083834/media_xll_5882214.jpg


Dokters in Zweden hebben gisteren gemeld dat borstimplantaten van PIP gevaarlijk zijn en onmiddellijk bij alle 'dragers' verwijderd moeten worden. Tests tonen aan dat sommige van deze Franse implantaten een type van siliconen bevatten dat het weefsel irriteert, dat meldt het Zweedse agentschap voor medische producten.

Vorige maand waarschuwde een Europese consumentengroep dat deze chemische stof baby's in de baarmoeder kan schaden. Professor Vendela Schnittger, die de laatste tests leidde, zegt dat de resultaten zorgwekkend zijn voor de veiligheid op lange termijn. "Dit is een erg jonge groep van mensen die aan deze gezondheidsrisico's blootgesteld worden. We weten absoluut niet wat de langetermijneffecten van de implantaten kunnen zijn."

Eerder hadden gezondheidsinstanties geoordeeld dat hoewel PIP-implantaten meer kans hebben om te scheuren, ze geen risico betekenen op lange termijn. Andere landen die ook aanraden dat alle patiënten met PIP-implantaten deze sowieso moeten laten verwijderen zijn Frankrijk, Duitsland en Tsjechië. De Britse plastische chirurg Rajiv Grover: "Er moeten meer onderzoek gebeuren naar deze implantaten om te bepalen of het erg dringend is om deze goedkope implantaten sowieso te laten verwijderen."

In België lopen er volgens de overheid ongeveer 337 mensen met PIP-implantaten rond. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Duik op tijd je bed in met deze tips

Duik op tijd je bed in met deze tips


http://oi44.tinypic.com/2bxpc2.jpg


We weten allemaal dat voldoende nachtrust wonderen kan doen voor onze gezondheid en productiviteit. Toch slagen heel wat mensen er niet in om tijdig onder de lakens te kruipen en zich voldoende uit te rusten. Ontdek hier een handig stappenplan om wat meer stabiliteit in je slaappatroon te brengen.

Wie een vaste vroege wekker heeft, kan heel wat voordelen halen uit een stabiel slaappatroon van 7 à 8 uur per nacht. De negatieve gevolgen van oververmoeidheid reiken namelijk verder dan alleen je gemoed en concentratie. Ook je gezondheid kan er zwaar onder lijden. Gelukkig kan je met een paar kleine aanpassingen die interne nachtraaf overwinnen en eindelijk op tijd je bed induiken.

1. Hightech avondklok
Maak er een regel van om alles van smartphones, laptops en tablets uit je bed te weren voor je gaat slapen. Laat ze minstens een uur op voorhand al in slaapstand vallen. De blootstelling aan artificieel licht is niet bevordelijk voor je nachtrust omdat het de aanmaak van het slaapbevorderend hormoon melatonine saboteert, waardoor je alertheid voorkomt dat je snel en gemakkelijk in slaap valt. Bovendien weet iedereen dat je al snel veel langer zit te prutsen dan je oorspronkelijk gepland had, met een pijnlijk ingekorte nachtrust tot gevolg.

2. Zorgenboekje
Houden kopzorgen je wakker? Schaf dan misschien eens een zorgenboekje aan. Neem voor je gaat slapen de tijd om je hoofd te verlossen van chaos door rustig je kalender in te vullen, een todolijstje te maken en alles wat je zorgen baart even van je af te schrijven.

3. Alarm
Bedtijd is er niet alleen voor de kinderen. Kies een vast uur uit voor jezelf en probeer er consequent mee om te gaan. Het zal misschien wat tijd vragen vooraleer je perfect kan aanvoelen hoeveel uur slaap je nodig hebt om goed in je vel in te zetten, maar aarzel niet om een kwartiertje voor je gekozen avondklok een alarm te laten afgaan. Het is even efficiënt als die wekker 's morgens.

4. Bewegen
Lichaamsbeweging en slaap gaan hand in hand. Onderzoek heeft aangetoond dat mensen die regelmatig aan sport doen doorgaans ook beter slapen. Wie daarbovenop vroeg op de dag beweegt, kan zijn nachtrust nog meer stimuleren en veel gemakkelijker vasthouden aan een stabiel patroon van op tijd gaan slapen, opstaan en actief zijn.

5. Routine
Om je hoofd tot rust te laten komen, kan je ook altijd een vaste routine aanleggen. Reinig je huid, doe een nachtkleed, comfortabele pyjama of kamerjas aan en geniet nog even van een ontspannende activiteit. Zo geef je het slaaphormoon melatonine de vrije loop om je lichaam en geest voor te bereiden op een goede nachtrust.

6. Luister naar je lichaam
Het klinkt misschien evident, maar ga slapen wanneer je moet bent. Druk uitoefenen op jezelf om langer op te blijven, zorgt misschien wel tijdelijk voor een energieboost, maar de volgende dag zal je het al snel bekopen. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geen geld voor koffie? Hier mag je betalen met... een kus

Geen geld voor koffie? Hier mag je betalen met... een kus

Klik op de foto om het filmpje te bekijken





Het ziet ernaar uit dat we het meest romantische café ter wereld gevonden hebben. Klanten van de Metro St. James-koffiebar in Sydney die geen zin hebben om hun portemonnee boven te halen, mogen immers betalen met een zoen. Uiteraard moeten ze de ober niet kussen, maar wel hun eigen partner.

Het kan geen toeval zijn dat de eigenaars van deze romantische koffiebar zich volledig lieten inspireren op de Franse stijl. Hun grootste doel is dan ook om de romantiek nieuw leven in te blazen in een wereld waar we het allemaal zo immens druk hebben met onze jobs, huishoudens en hobby's.

"We aanvaarden geen geld, alleen maar jullie zoentjes!", staat te lezen op de Facebookpagina van de Metro St. James-bar die drie maanden geleden haar deuren opende in Sydney. "Kom in juni tussen 9 en 11 uur naar hier en verras je partner met een kus terwijl je bestelt."

Bedriegers maken echter geen kans: "We houden jullie in het oog. Het moeten echte kussen zijn. Ik zie onmiddellijk wanneer het 'fake' is", aldus de ober die zichzelf een specialist noemt in een promotiefilmpje. (br.hln)




» Reageer (0)
04-06-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.100 jaar oude teddybeer gevonden op luchthaven

100 jaar oude teddybeer gevonden op luchthaven


http://static2.hln.be/static/photo/2013/13/16/12/20130604121650/media_xll_5879772.jpg


De luchthaven van Bristol heeft een merkwaardige teddybeer tussen de verloren voorwerpen liggen. De beer zat in een zak die de eigenaar op
de luchthaven vergeten is. Uit een foto in de zak blijkt dat de teddy al bijna 100 jaar oud is.

De beer, die één oog kwijt is en een beschadigd oor heeft, werd samen met een foto in de zak aangetroffen. Op de foto staan de vermoedelijk eerste eigenaars van de beer: twee meisjes poseren op een zetel samen met hun gloednieuwe speelgoed. De foto dateert van maart 1918 en dus is de beer al ongeveer een eeuw oud. Op basis van de namen op de achterkant van de foto heeft het personeel van de luchthaven 14 maanden vliegverkeer overlopen op zoek naar passagiers die eigenaar van de beer zouden kunnen zijn.


http://oi43.tinypic.com/jf7z7r.jpg


Nu wordt er zelfs een publieke zoektocht gehouden naar de eigenaars van de teddy die ze Bristol gedoopt hebben. Mogelijk braken de harten van de medewerkers op de luchthaven toen ze het versleten troeteldier zagen zitten. De beer lag een tijdje tussen de rest van de bagage, maar niemand kwam hem opeisen. Hij werd dan maar overhandigd aan de luchthavenpolitie, die goed voor hem gezorgd heeft.

Er werd zelfs al een teddybeerexpert binnengehaald, die denkt dat de beer Frans of Duits van oorsprong moet zijn. Ze doen er alles aan om zijn familie te vinden. Hopelijk kan Bristol binnenkort dus weer geknuffeld worden zoals hij dat al bijna honderd jaar gewend is. (br.hln - foto's BBC)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Reynaertgebak en hopjenever bij 6 nieuwe streekproducten

Reynaertgebak en hopjenever bij 6 nieuwe streekproducten


http://oi40.tinypic.com/2q8ahc8.jpg


Zes extra streekproducten, waarvan vier uit Oost-Vlaanderen, krijgen het Vlaamse erkenningslabel streekproduct.be van het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM).

De Sint-Niklase meesterbakkers Stevens-Decock, Chris De Visscher, Patisserie Stefan en Patisserie Thierens bakken al meer dan veertig jaar hun 'Reynaertgebak', geïnspireerd op een veel oudere 'gâteau de Saint-Nicholas'. Het gebak bevat amandelen, ananas en Grand-Marnier en past in onze bakkerstradities.

De 'Hopjenever uit het Waasland' van Brouwerij Verhofstede wordt sinds 1961 gemaakt met eigen wilde hop, die rijp geplukt wordt en vervolgens gekookt. Aan het eigen hopextract wordt vervolgens graanalcohol toegevoegd.

'Vlaams overgebakken spek gaat' terug naar een traditie van bij de boeren die slager Antoine De Keyser aan het Gentse Sint-Pietersstation op punt stelde. De traditie wordt momenteel op grotere schaal verder gezet door Breydel, Vleeswaren Antonio uit Gavere.

De 'Droge worst uit het Meetjesland' van Klasseslager Vermeulen uit Sleidinge bevat grof gemalen puur varkensvlees, gekruid met zout, peper en muskaatnoot, en afgevuld in vrij dikke natuurdarmen. Na rijping valt de smaak te vergelijken met gezouten hesp.

Slagerij Wannes uit Antwerpen maakt nog kleine ringworsten van 200 gram van vrij grof gemalen vlees. De kleine ringworsten verdwenen uit de meeste beenhouwerijen omdat ze iets meer werk vragen dan de standaard rechte worstjes.

De traditioneel roodgekleurde cervela van Slagerij Coppens-Dirix uit Zemst (Vlaams-Brabant) gaat terug naar een recept uit de jaren vijftig. Het varkensvlees, paardenvlees en restjes charcuterie worden gekruid met onder meer muskaatnoot, foelie, gember en een stevige teen look. Gerookt en bruin van kleur wordt de cervela een 'chasseur' genoemd.

Overigens gaf minister-president Kris Peeters ook positief advies voor de erkenningsaanvraag van 'Vlaamse laurier' en 'Potjesvlees uit de Westhoek' als Beschermde Geografische Aanduiding. Het is aan de Europese Commissie om de knoop door te hakken.  (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brusselse Grote Markt genomineerd voor 8ste wereldwonder

Brusselse Grote Markt genomineerd voor 8ste wereldwonder


http://oi41.tinypic.com/ka3i94.jpg


Mogelijk schopt de Brusselse Grote Markt het straks tot het Achtste Nieuwe Wereldwonder. Via de website www.virtualtourist.com zijn ruim 300 'merkwaardige plekken' genomineerd, waaronder dus het marktplein in onze hoofdstad.

Dat bevindt zich in het gezelschap van waardevolle landschappen, natuurgebieden en stedelijk erfgoed, zoals de kathedraal van Sevilla en de oude centra van Buenos Aires, Québec of Dubrovnik. Maar er kan ook gestemd worden op de iconische Hollywood-letters, de Galapagoseilanden of de Golden Gate-brug in San Francisco. De kans dat Brussel het haalt, lijkt veeleer klein.

In 2007 werden al de zeven Nieuwe Wereldwonderen bekendgemaakt, met name het Colosseum in Rome, Machu Picchu in Peru, de Taj Mahal in India, Petra in Jordanië, de Chinese Muur, Chichen Itzá in Mexico en het Christusbeeld in Rio. Stemmen op nummer acht kan nog tot 30 september. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schoonheid kan echt je leven veranderen

Schoonheid kan echt je leven veranderen


http://static1.hln.be/static/photo/2013/1/5/10/20130603173510/media_xll_5877670.jpg


Ons brein is geprogrammeerd om schoonheid te appreciëren, dat is waarom mooie mensen op alle vlakken van het leven beter scoren, dat heeft een toonaangevend plastisch chirurg onthuld.

Professor Bryan Mendelson, voormalig president van de 'International Society of Aesthetic Plastic Surgery', zegt dat aantrekkelijke mensen niet alleen een streepje voor hebben in het leven, ze hebben ook betere relaties en verdienen meer geld dan hun minder aantrekkelijke leeftijdsgenoten. Hij was 25 jaar als cosmetisch chirurg werkzaam in zijn thuisland Australië.

Zijn nieuwe boek 'In your Face' bestudeert de beweegredenen waarom mensen onder het mes gaan en het financiële voordeel hiervan. Ook beweert hij dat slechts 0,1 procent van zijn klanten aan zijn vrienden en familie opbiechten dat ze een operatie hadden laten uitvoeren. "Mensen hebben die operatie niet nodig om indruk te maken op anderen, ze doen het vooral voor zichzelf. Bij velen draait het erom hun zelfvertrouwen terug te krijgen."

Mendelson bevestigt wat sociologe Catherine Hakim eerder al beweerde in haar boek 'Erotic Capital'. Hij gaat echter niet zo ver als Hakim, maar hij bouwt wel verder op de theorie van de econoom Daniel S. Hamermesh. Daarin wordt de economische waarde van een aantrekkelijk uiterlijk uitgelegd. Hij schatte het financiële voordeel van schoonheid op 175.000 euro verspreid over een heel leven.

Mendelson: "Er is een studie geweest over minder aantrekkelijke mannen en hoeveel hun uiterlijk hen kost. Tijdens hun leven moeten zij harder werken en beter presteren dan knapperds, maar uiteindelijk krijgen ze minder omdat ze minder aardig beoordeeld worden. We associëren aantrekkelijke mensen met een goed karakter. Lelijkerds krijgen vaker met vooroordelen te maken en de politie viseert wie er als een crimineel uitziet." De bevindingen van Mendelson zijn gebaseerd op academische studies, maar ook op zijn persoonlijke en professionele ervaringen.  (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Koppels die elkaar online ontmoetten zijn gelukkiger

Koppels die elkaar online ontmoetten zijn gelukkiger


http://static2.hln.be/static/photo/2013/3/1/9/20130604032302/media_xll_5878584.jpg


Getrouwde stellen bij wie de vonk online oversloeg zijn gelukkiger dan koppels die elkaar op de traditionele manier leerden kennen. Dat blijkt uit een studie van Amerikaanse onderzoekers. De kans dat ze bij elkaar blijven is ook groter.

Uit de studie bij 19.131 stellen die tussen 2005 en 2012 in het huwelijksbootje stapten, blijkt onder andere dat een derde van de huidige, getrouwde koppels het liefdesgeluk heeft gevonden dankzij enkele sessies online dating. Dit gebeurt meestal op latere leeftijd in vergelijking met offline koppels. Zo lag de gemiddelde leeftijd tussen 30 en 49 jaar.

Toen de wetenschappers een kijkje namen naar het aantal koppels dat tegen het einde van het onderzoek nog steeds samen was, kwamen ze tot een verrassende vaststelling. Bij 7,67 procent van de getrouwde koppels die elkaar op de gebruikelijke manier hadden leren kennen, was de scheiding intussen al rond, terwijl dit cijfer bij de online stellen 'maar' op 5,96 procent lag.

Daarmee is het verhaaltje natuurlijk nog niet rond. Online koppels die nog steeds bij elkaar zijn, gaven immers ook aan gelukkiger te zijn. Toch waren ook niet alle offline koppels ongelukkig. De grootste gelukzakken waren zij die samen met hun partner waren opgegroeid of samen op school of in de jeugdbeweging hadden gezeten. Wie zijn partner via familie, het werk of in een dancing had leren kennen, was dan weer het minst tevreden. (br.hln)



» Reageer (0)
03-06-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Oudste Franse wijn ontdekt: 500 voor Christus was een goed wijnjaar

Oudste Franse wijn ontdekt: 500 voor Christus was een goed wijnjaar


http://static1.hln.be/static/photo/2013/14/8/4/20130603210911/media_xll_5878234.jpg
Deze wijn van 1985 is nog erg jong in vergelijking met de vondst in Frankrijk.


Oudheidkundigen van de universiteit van Pennsylvania (VS) hebben de eerste Franse wijn ontdekt. Bij de archeologische stad Lattara ontdekten ze een aantal oude kruiken en een wijnpers. Dankzij chemische analyses ontdekten ze dat er wijn in de kruiken had gezeten. Het onderzoek verschijnt deze week in wetenschappelijk tijdschrift PNAS.

Het is volgens de onderzoekers het oudste bewijs voor een Franse wijncultuur. Tegenwoordig staat Frankrijk bekend als het land waar goede wijnen vandaan komen, maar de wijntraditie begon in de oudheid bij de Grieken. Deze brachten het rond 800 voor Christus naar Sicilië, waarna het zijn weg vond door heel Italië.

De onderzoekers hebben in de handelswijk van de oude stad Lattara, bij de gemeente Lattes in het zuiden van Frankrijk, een aantal Etruskische amphora's gevonden. De Etrusken waren de voorlopers van de Romeinen en leefden tussen de zevende en vijfde eeuw voor Christus in Toscane.

In de oude flessen vonden de wetenschappers een residu dat erg op wijn leek. Dit residu konden de wetenschappers chemisch onderzoeken met allerhande moderne technieken. Ze ontdekten in alle flessen wijnsteenzuur, een belangrijke aanwijzing dat er inderdaad wijn in de amphora's zat. Daarnaast vonden de onderzoekers sporen van verschillende kruiden in de fles: de wijn bevatte tonen van rozemarijn, basilicum en tijm. Ook dennenhars was onderdeel van het brouwsel.

Naast de flessen, die ongeveer 2.500 jaar oud zijn, ontdekten ze een wijnpers van 2.400 jaar oud. Deze pers was al eerder opgegraven, maar het was onduidelijk waar hij voor diende. Bij de analyse van de binnenkant van de pers werd ook wijnsteenzuur aangetroffen. Daarmee weten de onderzoekers nu dat het om een wijnpers gaat. Bovendien werden er restanten van druivenpitten gevonden.

Hoewel het zou kunnen dat het geen wijnpers, maar een olijfpers was, achten de onderzoekers dat onwaarschijnlijk. Olijven waren in 400 voor Christus namelijk nog erg zeldzaam in het zuiden van Frankrijk. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo verdwijnt je spinnenfobie

Zo verdwijnt je spinnenfobie


http://oi49.tinypic.com/34s1do8.jpg


Bang van spinnen? Dan ben je niet alleen, want ongeveer 1 op 5 vrouwen en 1 op 10 mannen heeft last van (lichte) arachnofobie. Ze krijgen al kriebels bij het zien van een web, laat staan dat ze in dezelfde ruimte moeten zijn met een spin. Toch kan je deze schrik overwinnen en als we een recente studie mogen geloven, heb je daar niet meer dan 2 uur voor nodig.

Hoe? Door gecontroleerde blootstelling ('exposure therapy') aan het object van de angst. Hierdoor worden de hersenen getraind om te stoppen met het versturen van angstsignalen, die aanzetten om te vechen, maar meestal om te vluchten.

Voor het onderzoek, uitgevoerd aan de Feinberg School of Medicine in Chicago, werd gewerkt met 12 arachnofoben die zelfs niet in staat waren om naar foto's van spinnen te bekijken. Hersenscans registreerden tijdens het kijken naar de beelden namelijk een hoge activiteit in de regionen van het brein waar angstreacties ontstaan.

Het doel van deze sessie was de deelnemers zo ver te krijgen dat ze Florence de tarantula (die trouwens veilig opgeborgen zat in een gesloten terrarium) zouden benaderen en zelfs aanraken. Onderzoekster Katherina K. Hauner observeerde dit blootstellingsexperiment.

"Het eerste wat we deden, was praten over spinnen. Specifiek over hoe fragiel ze zijn en hoe ze zich liever verstoppen dan ons aan te vallen. In een volgende stap werd getracht de afstand tussen de deelnemers en de spin te verkleinen. In het begin van de sessie vertoonden ze klassieke symptomen: onrust, zweetaanvallen en hartkloppingen, maar naar het einde toe konden de meesten Florence benaderen en zelfs aanraken zonder angst. Ze begrepen dat de bewegingen van de spin voorspelbaar waren en gecontroleerd konden worden, waardoor hun angst voor het onvoorspelbare en oncontroleerbare verween", aldus Hauner.

Meteen na de sessie was de activiteit in de angstregio van de hersenen veel lager tijdens het kijken naar de beelden die ze voor hun ontmoeting met Florence hadden gezien. Opvallend was de hoge activiteit van de regionen waar angst net wordt afgeremd. Ook 6 maanden later, wanneer alle deelnemers nog eens werden blootgesteld aan de foto's van de spinnen, bleef de angstreactie op een laag pitje. "Het ziet er naar uit dat de hersenen zichzelf op een bepaalde manier gereorganiseerd hebben om deze verbetering te behouden", concludeert Hauner.  (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Huurprijzen worden onbetaalbaar

Huurprijzen worden onbetaalbaar


http://static3.hln.be/static/photo/2013/10/8/3/20130603061040/media_xll_5875038.jpg


De huurprijzen worden onbetaalbaar. Tot die alarmerende conclusie komen de Vlaamse Huurdersbonden in hun recent verschenen jaarverslag. "De politiek moet actie ondernemen", zegt woordvoerder Geert Inslegers. Dat bericht de krant De Morgen vandaag.

Al jaren zien de Huurdersbonden de huurprijzen stelselmatig stijgen. "Maar nu is het op een niveau van onbetaalbaarheid gekomen", signaleert Inslegers. Steeds meer mensen vinden geen huurwoning voor minder dan vierhonderd euro per maand, meldt het jaarverslag. "Zelfs vijfhonderd euro begint al krap te worden", vervolgt Inslegers.

Vooral in Vlaams-Brabant swingen de prijzen de pan uit. De grootste groep huurders betaalt er meer dan zevenhonderd euro. "Dit kan moeilijk tot iets anders leiden dan sociale verdringing op de huurmarkt", concludeert het jaarverslag.

Antwerpen scoort bijvoorbeeld beter, al tekenen er zich binnen de provincie ook grote verschillen af. Doordat meer Nederlanders zich in de Kempen vestigen, stijgen de huurprijzen er onevenredig snel.

"Bekeken over een periode van vier jaar kunnen deze cijfers ronduit alarmerend genoemd worden", concluderen de Huurdersbonden voor heel Vlaanderen. Doordat mensen met lagere inkomens nog maar moeilijk een huurwoning vinden, kunnen ze het zich niet permitteren om kieskeurig te zijn. "Daardoor tekenen ze vaker onaanvaardbare contracten en komen ze sneller in kwalitatief onaanvaardbare woningen terecht", vervolgt Inslegers.

De Huurdersbonden roepen de politiek op om versterkte huursubsidies te koppelen aan redelijke huurprijzen. Ook het onderaanbod aan sociale woningen weegt op de huurmarkt. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eenvoudige azijntest spoort baarmoederhalskanker op

Eenvoudige azijntest spoort baarmoederhalskanker op


http://static0.hln.be/static/photo/2013/0/13/3/20130602183642/media_xll_5874363.jpg


Een eenvoudige test op basis van azijn heeft het aantal doden als gevolg van baarmoederhalskanker in India met bijna een derde omlaaggebracht. Dat blijkt uit een studie onder 150.000 vrouwen in de sloppenwijken van India. De onderzoeksresultaten werden vandaag gepresenteerd op een medische conferentie over kanker in Chicago.

Deskundigen spraken van een verbazingwekkende ontdekking die jaarlijks tienduizenden vrouwen in ontwikkelingslanden het leven kan redden, omdat de kanker kan worden opgespoord voor deze de behandelingsfase voorbij is.

In de westerse wereld helpen uitstrijkjes en andere tests bij het preventief behandelen van baarmoederhalskanker, maar voor vrouwen in de derde wereld zijn deze tests door hun hoge prijs onbereikbaar.

Voor de azijntest is geen duur laboratorium nodig. De test is goedkoop en kan worden verricht door iemand die slechts twee weken opleiding nodig heeft. De baarmoederhals wordt bij de test ingesmeerd met verdunde azijn, die abnormale cellen korte tijd van kleur doet veranderen.

Het onderzoek naar de preventieve azijntest in het Tata Memorial Hospital in Mumbai loopt sinds 1998. De resultaten tonen dat het aantal doden als gevolg van baarmoederhalskanker dankzij de test is afgenomen met 31 procent. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goedkope schets van slechts 50 pond blijkt van Rubens

Goedkope schets van slechts 50 pond blijkt van Rubens


http://oi44.tinypic.com/2572l3l.jpg


De werken van Peter Paul Rubens hangen in 's werelds meest prominente musea maar een schets van de vermaarde meester werd recent aangetroffen in een ladekast van de universiteit van Reading.

De kleine tekening werd in de jaren 50 door een hoogleraar voor slechts 50 pond gekocht als lesmateriaal. Jarenlang werd gedacht dat het om een imitatie ging, totdat men een stempel ontdekte van de belangrijke Rubens-verzamelaar Jonathan Richardson. Het werkje, slechts 11 bij 9 centimeter groot, werd aan een grondig onderzoek onderworpen.

Naar verluidt zou het gaan om een tekening van de Franse koningin Marie de Medici. Nu blijkt de kleine schets meer dan 90.000 euro waard te zijn. Het levensgrote schilderij hangt tegenwoordig in het Louvre.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vals nageltje van Lady Gaga geveild voor monsterbedrag

Vals nageltje van Lady Gaga geveild voor monsterbedrag


http://static3.hln.be/static/photo/2013/18/13/2/20130603091120/media_xll_5875502.jpg


Toen een lid van Lady Gaga's crew een valse nagel met gouden decoratie vond op het podium had hij wellicht nooit kunnen dromen dat het stukje acryl onder de hamer zou gaan voor 12.000 dollar (meer dan 9.200 euro). De excentrieke ster droeg de nagels toen ze halt hield in Dublin tijdens haar 'Born This Way Ball' tour.

De gelukkige koper (of knotsgekke fan) kreeg naast de valse nagel ook een foto die bewijst dat Gaga effectief één nagel was kwijtgespeeld op het podium.

Om de authenticiteit nog extra te verzekeren, voorzag de toevallige vinder een brief met een woordje uitleg over de vondst, een polsbandje van het event, het personeelsboek van die avond en een grijze crew-shirt. Als kers op de taart werd nog een tweede foto toegevoegd aan het bizarre pakket. Hierop is Lady Gaga in actie te zien op een podium in New York met dezelfde valse nagels aan haar vingers.

"Ik zag iets op de vloer liggen, en dacht eerst dat het een plectrum was", getuigt het crewlid, die de nagel liet veilen onder de categorie 'unieke memorabilia en handtekeningen'. De nagel ging online onder de hamer op de Amerikaanse website ArtFact, maar werd vrijdag uiteindelijk gekocht door een anonieme, Britse fan. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.soms wil ik vliegen



http://oi45.tinypic.com/35hi93a.jpg


soms wil ik vliegen
net als de vogels
hoog in de lucht

dan wil ik zweven
net als dat pluisje
op de adem van de wind

maar ik heb geen vleugels
en ben niet zo licht
als een veertje

daarom blijf ik maar
met beide voeten
op de grond



» Reageer (0)
02-06-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kleinkunstzanger Miel Cools (78) overleden

Kleinkunstzanger Miel Cools (78) overleden

Klik op de foto om '  Boer Bavo  ' te beluisteren





In Hasselt is kleinkunstenaar Miel Cools overleden op 78-jarige leeftijd. Dat meldt de VRT. Tot de bekendste liedjes van Cools horen 'Boer Bavo' en 'Houden van'.

Op 11 juli 2012 ontving Cools van de Beweging Vlaanderen-Europa het Gulden Spoor voor Culturele Uitstraling. Hij kreeg de prijs uit handen van minister-president Kris Peeters.

Naast zanger en muzikant was Cools ook een gepassioneerd wijnliefhebber. Hij baatte een tijd een eigen wijnhandel uit.



» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!