Machinisten rijden in rokje als reactie op shortverbod
Machinisten rijden in rokje als reactie op shortverbod
Het moet frustrerend zijn: zit je al weken op zomerse temperaturen te wachten, komen ze er eindelijk, moet je van je baas nog zweten in een lange broek. Bij de Zweedse machinisten is het alvast geen waar. Als reactie op het verbod om korte broeken te dragen tijdens de diensturen, rijden ze nu in Stockholm met de trein in... een rokje.
Het Zweedse spoorwegbedrijf Arriva had zijn werknemers verplicht om enkel de lange broeken of rokjes te dragen die deel uitmaken van het uniform. Een twaalftal machinisten heeft deze eis omgezet in de praktijk door net als hun vrouwelijke collega's voor het rokje te kiezen wanneer de temperaturen in hun kabine boven de 35 graden uitsteken.
Arriva liet alvast weten geen probleem te hebben met de ludieke actie van de werknemers. "We vinden dat werknemers er fatsoenlijk en proper moeten uitzien tijdens de diensturen en dat lukt in onze uniformen. Als mannen enkel een rokje willen dragen, is dat oké voor ons, zo lang ze het uniform maar dragen", aldus woordvoerder Tomas Hedenius in de lokale krant Mitt I. "Het zou discriminatie zijn om hen te verplichten de lange broek te dragen."(br.hln)
Des te groter onze steden worden, des te meer dieren in de problemen komen. Gelukkig worden ze niet altijd aan hun lot overgelaten. Neem nu deze eend, die wanhopig om hulp blijft kwaken nadat haar jongen in een riool zijn beland.
Gelukkig snellen al vlug enkele agenten ter hulp, die de kuikens bevrijden en ze naar een vijver brengen terwijl moeder eend hen op de voet volgt.
Hierover krijgen vrouwen het liefst een complimentje
Hierover krijgen vrouwen het liefst een complimentje
Met de zomer voor de deur laten we al gemakkelijker wat van ons lichaam zien, dus valt er natuurlijk ook veel meer te bewonderen en te becommentariëren. Uit een rondvraag bij duizend Britse dames blijkt dat vrouwen het liefst wat vaker complimentjes zouden krijgen over hun ... benen.
Iedereen weet dat veel vrouwen staan te popelen om hun zomerse jurkjes, shortjes en topjes boven te halen om volop van het zonnetje te genieten. Tegelijkertijd zijn ze ook extra bezorgd om stoppels op de benen, haartjes onder de oksels en die paar kilootjes te veel. Om na te gaan met welk lichaamsdeel vrouwen het liefst pronken en waar ze graag eens voor geprezen worden, vroegen Venus en Braun aan duizend dames welke delen van hun lichaam een complimentje verdienen. (br.hln)
Weg met handdrogers: papieren doekjes meest hygiënisch
Weg met handdrogers: papieren doekjes meest hygiënisch
Er is al lang onduidelijkheid over wat de beste en meest hygiënische manier is om je handen af te drogen, maar nu zijn wetenschappers het zeker: papieren doekjes zijn de beste keuze. Niet alleen drogen die je handen sneller dan elektrische drogers, ze zijn ook hygiënischer.
Niemand hoeft nog overtuigd te worden van het belang van het wassen van je handen. Maar als het op drogen aankomt, is er nog heel wat ruimte voor verbetering. "Als je handen niet op de juiste manier afgedroogd worden, dan worden de voordelen van de wasbeurt tenietgedaan", weten experten.
"Dat komt omdat natte handen beter zijn in het doorgeven van ziektekiemen dan droge", weet biomedicus Cunrui Huang. Uit zijn analyse van 12 eerdere studies bleek dat papieren handdoekjes 'superieur' zijn. Eén van de onderzoeken bewees dat die je handen in 10 seconden voor 96 procent droog maken. Wie 15 seconden wrijft, heeft voor 99 procent droge handen.
Met een droger heb je daarentegen minstens 45 seconden nodig om je handen te drogen. Dat verschil is belangrijk, omdat de meeste mensen maar een paar seconden de tijd nemen om hun handen te drogen. Zo blijken mannen hun handen maar 17 seconden onder de drogers te houden, terwijl vrouwen dat zelfs maar 13,3 seconden doen. Slechts een fractie van de nodige tijd dus.
Bovendien maken papieren doekjes je handen niet alleen droger, maar zijn ze ook hygiënischer. Dat komt omdat je door de wrijvende bewegingen meer bacteriën verwijdert. Handdrogers kunnen de bacteriën daarentegen op je lichaam blazen. Dat is een groot probleem in openbare toiletten, waar het regelmatige spoelen de ziektekiemen in de lucht doet verspreiden.
"Dat kan het aantal bacteriën verhogen met een verbazingwekkende 255 procent", zegt Keith Redway van de Westminster University. Die bacteriën worden op de handen van de gebruikers en in de lucht geblazen, waardoor ze zich makkelijk kunnen verspreiden. "Zeker omdat veel mensen hun handen drogen voordat ze echt proper zijn", klinkt het.
Bovendien zijn handdrogers vaak besmet met bacteriën in het uitlaatmondstuk én is de hitte van de droger de ideale temperatuur om hun groei te bevorderen.
Papieren doekjes verwijderen daarentegen zo'n 58 procent van de bacteriën. Katoenen handdoekrollen zijn iets minder hygiënisch, want die verwijderen zo'n 45 procent van de ziektekiemen. "Dat komt omdat zoveel mensen die gebruiken", klinkt het.
"Ons advies is dat je je handen grondig moet wassen én drogen met papieren doekjes, niet met handdrogers", klinkt het bij dr. Redway. Laat je dus niet misleiden door de slechte reputatie van die papieren doekjes. De rondslingerende gebruikte doekjes lijken misschien smerig, maar de propere helpen je wel het best. (br.hln)
Redder sterrenmeisje krijgt tien keer zoveel klanten
Redder sterrenmeisje krijgt tien keer zoveel klanten
Tattoo Eddy in Kortrijk wordt overrompeld door aanvragen om tattoos te laten weglaseren. Het aantal vertienvoudigde in één week tijd tot twintig. En dat allemaal nadat bekend raakte dat sterrenmeisje Kimberley Vlaeminck (22) dáár van haar 56 sterretjes verlost raakte.
Samen met zijn vrouw Alena Bednarikova maakt Eddy Vercaemere -alias Tattoo Eddy- ook weer huiden inktvrij. "Ik maak de gekste dingen mee", klinkt het. "Mannen met een nieuw lief bijvoorbeeld. Die willen de naam van hun ex weg. Anders durven ze hun nieuwe schoonfamilie niet onder ogen te komen. Normaal gezien heb ik er een tweetal per week. Afgelopen week waren dat er echter plots twintig." Goeie publiciteit dus, de beroemdste -én beruchtste- inkttekening van Vlaanderen weghalen. (br.hln)
Het volledige verslag is vandaag te lezen in Het Laatste Nieuws
Als we in de zomer naar de winkel gaan, laten we ons al snel verleiden door al dat sappige fruit en die lekkere groenten, die we massaal meenemen. Het lijkt een gezonde reflex, maar toch hou je je beter wat in. Want denk eens goed na: hoeveel van die groenten en fruit moet je uiteindelijk wegsmijten, omdat ze rot zijn? Niet te veel meenemen is dus de boodschap, net als een juiste bewaarmethode.Ook dat laatste is niet zo eenvoudig, dus zetten we een aantal tips op een rijtje.
In de eerste plaats moet je vooraf goed nadenken welke groenten en fruit je deze week zult gebruiken. Als je het moeilijk vindt om vooraf te plannen, is het beter om meerdere keren per week naar de winkel te gaan.
Dat zorgt er bovendien ook voor dat je erg verse producten kunt krijgen. Een andere tactiek is zoeken naar een lokale groente- en fruitboer in je omgeving. Normaal gezien kan je daar producten kopen die pas de dag ervoor geplukt zijn, terwijl ze in een supermarkt al een stuk ouder zijn.
Als je thuis komt met je aankopen, dan moet je ze natuurlijk ook zelf juist bewaren. Het is in de eerste plaats erg belangrijk om ze zo lang mogelijk in hun geheel te houden: verwijder geen stengels of blaadjes en was de groenten en het fruit niet voor je ze effectief gaat opeten. Als je merkt dat er een rot of beschimmeld stuk tussen zit, moet je het onmiddellijk wegsmijten. Een slechte appel zal de rest ook verpesten.
Fruit dat gevoelig is aan koude, bewaar je buiten de frigo. Denk maar aan abrikozen, avocado's, bananen, kiwi's, mango's en meloenen. Al de rest mag in de koelkast, die afhankelijk van de plaats verschillende temperatuurzones heeft. Bessen, citrusvruchten, maïs en erwten mogen meer naar voren, waar het warmer is.
Appels, kersen en druiven kunnen overal, omdat die minder gevoelig zijn voor schade door de kou. Zorg er wel voor dat je al het fruit weghoudt van bladgroenten, want die horen (in een plastieken zak) in de onderste groentelade, samen met artisjokken, asperges, bieten, broccoli, kool en wortelen.
Ajuinen: bewaar je in een papieren zak of in een netje, zodat er wat lucht aan kan. Zet de uien op een koele en droge plaats, bijvoorbeeld in een kast. Bewaar ze niet bij aardappelen, want die doen elkaar sneller rotten.
Appels: tijdens de zomer horen die thuis in de koelkast. Tijdens de herfst mogen ze gewoon op het aanrecht bewaard worden, omdat ze dan vers geplukt zijn.
Asperges: bewaar je rechtopstaand in de koelkast. Hou de toppen droog, maar zet de uiteinden in een beetje water.
Avocado's: bewaar je niet in de frigo, tenzij ze gesneden zijn. Anders zal de koude ze vanbinnen zwart maken.
Bananen: bewaar je buiten de koelkast, maar ver weg van andere groenten en fruit. Bananen zorgen er immers voor dat die sneller rijpen.
Bosbessen: soms krijgen bosbessen een wit laagje, maar dat is geen probleem, want dat is een natuurlijke beschermer. Je bewaart de bessen best in een vochtbestendig potje, dan kan je ze tot vijf dagen vers houden.
Maïs: hoort in groentelade in de koelkast, gehuld in een plastieken zak. Doe dat onmiddellijk nadat je ze gekocht hebt.
Meloenen: laat je best rijpen op kamertemperatuur gedurende twee tot vier dagen. Eens je de meloen begint te ruiken, zal hij ook wat zachter zijn aan het niet-stamuiteinde. Als dat het geval is, is de meloen klaar om op te eten. Maar als jij er dan nog geen zin in hebt, kan je hem in de koelkast leggen. Daar blijft hij zo'n 10 dagen goed. Haal je meloen wel een half uurtje voor het eten uit de koelkast, want fruit smaakt beter op kamertemperatuur.
Perziken en nectarines: moeten stevig zijn als je ze koopt en bewaard worden op kamertemperatuur. Als ze rijp beginnen te worden, leg je ze in de koelkast, waar je ze dan nog drie dagen kan bewaren.
Sperziebonen: moeten een mooie kleur hebben, zacht aanvoelen en stevig zijn. Je bewaart ze ongewassen in een plastieken zak in de groentelade.
Tomaten: bewaar je met de stengel naar beneden op het aanrecht. Ze rijpen aan de andere kant, dus als ze daarop liggen, worden ze sneller zacht. Leg ze zeker niet in de koelkast.
Wortels: moeten helder oranje zijn en zonder barstjes. Voor je ze in de frigo legt, haal je er de groene stengels af. Als je ze in een plastieken zak in je groentelade bewaart, kan je ze ongeveer twee weken houden. (br.hln)
Amy Belle & Rod Stewart - I Dont Want To Talk About It
Amy Belle & Rod Stewart - I Dont Want To Talk About It
Klik op de foto om hun te beluisteren
Amy
Belle speelde in pubs om in haar onderhoud te voorzien en wordt op een
avond opgemerkt door een vriend van Rod Stewart. Voor ze het weet zingt
ze een duet met Rod Stewart tijdens een eenmalig concert in The Royal
Albert Hall (2004) . Een gouden kans, want niet veel later (2006) krijgt
ze een deal bij Epic in New York en neemt ze een album op.
Roken + zonnebank + weinig fruit = 10 jaar ouder gezicht
Roken + zonnebank + weinig fruit = 10 jaar ouder gezicht
Een ongezonde levensstijl kan de huid van een vrouw met 10 jaar verouderen, dat blijkt uit een diepgaande internationale studie. Vooral zonnebanken, sigaretten en een gebrek aan fruit en hydratatie blijken het verouderingsproces te versnellen.
585 vrouwen tussen 45 en 75 jaar uit het Verenigd Koninkrijk, China en Spanje namen gedurende acht jaar deel aan het onderzoek. Ze beantwoordden vragen over hun gewoonten als roken en bezoekjes aan de zonnebank. Ook moesten ze aangeven of ze vaak hydrateerden en hoeveel fruit en groenten aten. Daarnaast werden digitale beelden genomen om hun leeftijd te schatten en zo te bepalen of er veel verschil was met de werkelijke ouderdom. Mensen met een ongezonde levensstijl werden gemiddeld 10,4 jaar ouder ingeschat dan mensen die gezonder leefden.
En zo ontdekten vorsers ook welke factoren onze huid het hardst treffen. Daaruit blijkt dat 33 procent van het uiterlijk van je huid bepaald wordt door je levensstijl. Professor Andrew Mayes: "Genetica is verantwoordelijk voor 50 procent van je uiterlijk. Het verschil in jaren was het meest schokkend. Cijfers van een onderzoek bij plastische chirurgen sugereerde dat een facelift je gezicht gemiddeld 8,5 jaar jonger kan maken. Dames met een gezonde levensstijl kunnen hun uiterlijk toch een serieuze boost geven in vergelijking met iemand met een ongezonde levensstijl. Een gezonde huid draait meer om dure crèmes en lotions alleen, het gaat erom hoe je leeft en hoe we ons lichaam behandelen. Ook blijkt nu dat de stappen die je moet ondernemen niet extreem hoeven te zijn. Deze kunnen namelijk voorkomen dat je plastische chirurgie nodig hebt." (br.hln)
I n Planckendael zijn 53 ooievaarsnesten geteld om te ringen. Dat zijn er drie meer dan vorig jaar en een nieuw record voor het dierenpark.
Pasgeboren ooievaars tellen en ringen is sinds de reïntroductie van de ooievaars in België meer dan dertig jaar geleden, een jaarlijkse gewoonte. Er werden in totaal 53 nesten geteld. Vandaag zette de hoogtewerker zich in beweging voor de eerste 13 nesten. "Verzorgers Frédéric en Jean ringden al 35 jongen." Zeven nesten telden drie jongen, twee nesten bevatten vier grote ooievaarsjongen. Tenslotte was er ook een nest met vijf jongen, wat heel uitzonderlijk is.
Elk jong kreeg een officiële ring van het Koninklijk Instituut voor Natuurwetenschappen en een groene ring van Planckendael. Er werden ook enkele pluimen genomen voor DNA-onderzoek om te weten wie de ouders zijn en om het geslacht te bepalen.
Opmerkelijk is de ietwat tragere groei van de jongen tegenover vorig jaar en het aanzienlijk aantal jongen dat de aanhoudende regen van de afgelopen weken niet heeft overleefd. "Toch zijn de resultaten van de eerste dag bemoedigend. Tijdens een van de komende weken ringen we de overige jongen."
Let op voor herpes en andere risico's van lipstick
Let op voor herpes en andere risico's van lipstick
Een vrouw heeft Rihanna aangeklaagd
omdat ze herpes, in de volksmond ook bekend als een koortsblaasje, heeft
opgelopen via een lipsticktester van het beautymerk MAC te hebben
gebruikt tijdens een concert van de zangeres.
Het is een feit dat
je herpes kunt oplopen via een besmette lipstick. Experts waarschuwen
dat je dus niet zomaar in de winkel alle testers moet uitproberen op je
lippen. Je test make-up best uit op je hand. Of ga met een
wegwerpstaafje te werk, als je echt de kleur op je mond wil zien. Ook
als je met je vriendinnen regelmatig make-up uitleent, controleer je
best op voorhand of deze persoon niet ziek is.
Andere gevaren die
gepaard gaan met het gebruik van lipstick zijn het opnemen van zware
metalen en andere schadelijke stoffen die nog steeds vaak aanwezig zijn
in cosmetica. Een recente Amerikaanse studie toonde aan dat 32
lipproducten, lipsticks en gloss, die in winkels verkocht worden
schadelijke stoffen bevatten. Vooral lood wordt vaak en in grotere
hoeveelheden gebruikt. Wanneer je lipstick aanbrengt, komt hier sowieso
een klein deeltje van in je mond terecht. Als dit een keer gebeurt, zal
dit je gezondheid niet schaden. Maar het kan wel je gezondheid treffen
na jarenlang gebruik. Ook aluminium werd in heel wat producten
aangetroffen, een stof die vooral slecht is voor je brein en
zenuwsysteem.
Laat je bij de aankoop van make-up niet misleiden
door de labels. Woorden als 'hypoallergeen' en 'natuurlijk' betekenen
vaak niets, want make-up is niet onderhevig aan wettelijke bepalen. Je
moet echt naar de ingrediëntenlijst kijken als je veilige producten wil
kopen. Controleer de producten of bestanddelen op de website van Skin
Deep, een milieuorganisatie, om zeker te zijn dat ze geen schadelijke
bestanddelen bevatten. (br.hln)
De Belg laat zich steeds meer verleiden door het enorme gamma speciaalbieren dat ons landje rijk is. Dat blijkt uit de bierbarometer van de Belgische brouwers, waarbij bij 5.000 bierliefhebbers wordt gepeild naar hun drinkgedrag.
Pils blijft de favoriet van de Belgische bierdrinkers, maar boet flink aan populariteit in: van 39,4 procent van de stemmen in 2012 naar 27,3 procent dit jaar. Vooral de regionale bieren doen daar hun voordeel mee (+6,7%), maar ook de trappistenbieren (+3%) en de abdijbieren (+1,5%) vallen steeds meer in de smaak.
Op restaurant dringt bier trouwens wijn steeds meer in de hoek. Al 30 procent van de ondervraagden zegt op restaurant liever bier te drinken dan wijn. Die trend is al enkele jaren bezig. Voor het leeuwendeel van de respondenten blijft bier de favoriete drank als ze onder vrienden zijn, op café of bij feestjes. Bier maakt integraal deel uit van de "Belgische" manier van leven.
De bierliefhebber toont zich solidair met de horecasector, waar het de laatste tijd steeds vaker bijltjesdag is door de crisis en het rookverbod. Liefst driekwart van de ondervraagden vindt dat de overheid maatregelen moet nemen om de cafés te behouden.(br.hln)
Zware handtas dragen aan elleboog leidt tot 'Poshitis'
Zware handtas dragen aan elleboog leidt tot 'Poshitis'
Victoria Beckham mag op modegebied dan wel een groot voorbeeld zijn, goed voor je gezondheid is haar stijl niet. Dokters geven haar de schuld van een nieuwe aandoening, die ze zelfs 'poshitis' noemen. Daarbij is er sprake van spierproblemen en pijn in nek en schouders, het gevolg van het dragen van een te zware handtas aan je elleboog.
En dat is hoe we Victoria steevast zien rondlopen: met een van haar vele oversized designerhandtassen aan haar arm, ter hoogte van haar elleboog. De bovenarm en het hand worden daarbij in de lucht gehouden.
Een stijl die natuurlijk heel wat vrouwen nabootsen. "Zij denken waarschijnlijk dat ze de laatste catwalktrend volgen, maar eigenlijk vragen ze gewoon om problemen", vertelde fysiotherapeut Sammy Margos aan de Sunday Express. "We zien steeds meer vrouwen met schouder- en nekproblemen ten gevolge van deze houding. Het kan er zelfs voor zorgen dat je spieren scheuren of dat je schouderpezen ontsteken", klinkt het.
Nog erger wordt het door de combinatie van deze houding met hoge hakken, want die leggen nog extra druk op je lichaam. "Bovendien wegen de handtassen ook steeds meer, sommige zelfs tot meer dan drie kilo", aldus fysiotherapeuten.
Victoria zelf lijkt echter nergens last van te hebben. "Ze ruilt haar grote handtassen ook vaak in voor dochter Harper, die nog een pak meer weegt", zo lezen we in NY Magazine. "Misschien heeft zij gewoon geen last van deze houding." Al wil dat natuurlijk niet zeggen dat wij niet voorzichtig moeten zijn met onze handtassen.. (br.hln)
Wie graag experimenteert met natuurlijke middeltjes, moet zeker eens theeboomolie in huis halen. Het extract van deze Australische plant is werkzaam tegen alles van puistjes tot wondjes en jeukende voetschimmels. De ontsmettende werking is zo krachtig dat je er ook net zo goed je yogamatje mee kan reinigen.
Waarom theeboomolie een must is in je badkamer:
Theeboomolie is een natuurlijk antisepticum, wat wil zeggen dat je het veilig kan gebruiken op snij-, schaaf- en brandwonden. Hoeweel grootschalige studies uitblijven, zijn alternatieve geneeskundigen zeker van de goede werking. De olie wordt door Australische aboriginals bovendien al een eeuwigheid ingezet tegen allerhande mankementjes.
Ook voor zijn reinigende werking wordt theeboomolie geprezen. Hoewel je ernstige vormen van acne er niet mee kan bestrijden, blijkt het natuurlijk middeltje wel effectief tegen oneffenheden als vlekjes en puistjes. Het is een goed alternatief voor de zware chemicaliën en alcohol in mainstream producten.
Tot slot kan je theeboomolie ook nog inzetten tegen al je voetzorgen. Door de krachtige schimmelbestrijdende werking kan het alle symptomen van voetschimmels tegengaan. Meng de olie met water (25/75 of 50/50) en behandel je voeten twee keer per dag. Wie last heeft van een nagelinfectie kan dezelfde strategie toepassen. (br.hln)
Van douche tot een klooster: hier blokken onze studenten
Van douche tot een klooster: hier blokken onze studenten
Of de studenten zullen slagen voor hun examens valt nog wat af te wachten, maar wat hun creativiteit betreft, behalen ze alvast een grote onderscheiding. Tegenwoordig wordt er immers gestudeerd op de meest gekke en exotische locaties, van de douche tot een klooster of café. De krant Het Laatste Nieuws ging op zoek naar de meest ongewone plekjes om de boeken open te slaan.
De 22-jarige Kim Lamproye uit Haacht heeft al jaren een wel heel uniek bloksysteem. "Ik plastificeer mijn samenvattingen zodat ik ze in de douche kan bekijken", zegt de laatstejaarsstudente psychologie. "Ik doe dat al sinds het middelbaar en het helpt echt. Die andere omgeving brengt mij tot betere inzichten. Vooral als ik bijna examen heb, kruip ik met mijn schema's onder de douche." Vrees voor een peperdure waterfactuur heeft ze niet. "Ik douch niet veel langer dan normaal hoor", lacht ze.
Topsporter Steven Pauwels (22) uit Wezemaal combineert het blokken voor zijn studies sport- en bewegingswetenschappen aan de KU Leuven met een hoogtestage in een speciale tent. "Ik ben ultraloper en doe mee aan wedstrijden van wel 100 km", vertelt hij. "Ik moet mijn conditie zo goed mogelijk op peil houden. Daarom zit ik nu elke dag 12 uur in een hoogtetent waar de lucht ijler is. Zo maak ik meer rode bloedcellen aan en dat bevordert de prestaties." Of ook het studeren zelf op die manier vlotter verloopt? "Het is klein en erg warm in die tent. Ik heb soms moeite om wakker te blijven, maar ik hoop wel dat ik zal slagen."
Nog meer gekke verhalen over hoe onze studenten blokken kunt u lezen vandaag in de krant Het Laatste Nieuws (br.hln)
Zweedse artsen: Alle PIP-implantaten moeten er nu uit
Zweedse artsen: "Alle PIP-implantaten moeten er nu uit"
Dokters in Zweden hebben gisteren gemeld dat borstimplantaten van PIP gevaarlijk zijn en onmiddellijk bij alle 'dragers' verwijderd moeten worden. Tests tonen aan dat sommige van deze Franse implantaten een type van siliconen bevatten dat het weefsel irriteert, dat meldt het Zweedse agentschap voor medische producten.
Vorige maand waarschuwde een Europese consumentengroep dat deze chemische stof baby's in de baarmoeder kan schaden. Professor Vendela Schnittger, die de laatste tests leidde, zegt dat de resultaten zorgwekkend zijn voor de veiligheid op lange termijn. "Dit is een erg jonge groep van mensen die aan deze gezondheidsrisico's blootgesteld worden. We weten absoluut niet wat de langetermijneffecten van de implantaten kunnen zijn."
Eerder hadden gezondheidsinstanties geoordeeld dat hoewel PIP-implantaten meer kans hebben om te scheuren, ze geen risico betekenen op lange termijn. Andere landen die ook aanraden dat alle patiënten met PIP-implantaten deze sowieso moeten laten verwijderen zijn Frankrijk, Duitsland en Tsjechië. De Britse plastische chirurg Rajiv Grover: "Er moeten meer onderzoek gebeuren naar deze implantaten om te bepalen of het erg dringend is om deze goedkope implantaten sowieso te laten verwijderen."
In België lopen er volgens de overheid ongeveer 337 mensen met PIP-implantaten rond. (br.hln)
We weten allemaal dat voldoende nachtrust wonderen kan doen voor onze gezondheid en productiviteit. Toch slagen heel wat mensen er niet in om tijdig onder de lakens te kruipen en zich voldoende uit te rusten. Ontdek hier een handig stappenplan om wat meer stabiliteit in je slaappatroon te brengen.
Wie een vaste vroege wekker heeft, kan heel wat voordelen halen uit een stabiel slaappatroon van 7 à 8 uur per nacht. De negatieve gevolgen van oververmoeidheid reiken namelijk verder dan alleen je gemoed en concentratie. Ook je gezondheid kan er zwaar onder lijden. Gelukkig kan je met een paar kleine aanpassingen die interne nachtraaf overwinnen en eindelijk op tijd je bed induiken.
1. Hightech avondklok Maak er een regel van om alles van smartphones, laptops en tablets uit je bed te weren voor je gaat slapen. Laat ze minstens een uur op voorhand al in slaapstand vallen. De blootstelling aan artificieel licht is niet bevordelijk voor je nachtrust omdat het de aanmaak van het slaapbevorderend hormoon melatonine saboteert, waardoor je alertheid voorkomt dat je snel en gemakkelijk in slaap valt. Bovendien weet iedereen dat je al snel veel langer zit te prutsen dan je oorspronkelijk gepland had, met een pijnlijk ingekorte nachtrust tot gevolg.
2. Zorgenboekje Houden kopzorgen je wakker? Schaf dan misschien eens een zorgenboekje aan. Neem voor je gaat slapen de tijd om je hoofd te verlossen van chaos door rustig je kalender in te vullen, een todolijstje te maken en alles wat je zorgen baart even van je af te schrijven.
3. Alarm Bedtijd is er niet alleen voor de kinderen. Kies een vast uur uit voor jezelf en probeer er consequent mee om te gaan. Het zal misschien wat tijd vragen vooraleer je perfect kan aanvoelen hoeveel uur slaap je nodig hebt om goed in je vel in te zetten, maar aarzel niet om een kwartiertje voor je gekozen avondklok een alarm te laten afgaan. Het is even efficiënt als die wekker 's morgens.
4. Bewegen Lichaamsbeweging en slaap gaan hand in hand. Onderzoek heeft aangetoond dat mensen die regelmatig aan sport doen doorgaans ook beter slapen. Wie daarbovenop vroeg op de dag beweegt, kan zijn nachtrust nog meer stimuleren en veel gemakkelijker vasthouden aan een stabiel patroon van op tijd gaan slapen, opstaan en actief zijn.
5. Routine Om je hoofd tot rust te laten komen, kan je ook altijd een vaste routine aanleggen. Reinig je huid, doe een nachtkleed, comfortabele pyjama of kamerjas aan en geniet nog even van een ontspannende activiteit. Zo geef je het slaaphormoon melatonine de vrije loop om je lichaam en geest voor te bereiden op een goede nachtrust.
6. Luister naar je lichaam Het klinkt misschien evident, maar ga slapen wanneer je moet bent. Druk uitoefenen op jezelf om langer op te blijven, zorgt misschien wel tijdelijk voor een energieboost, maar de volgende dag zal je het al snel bekopen. (br.hln)
Geen geld voor koffie? Hier mag je betalen met... een kus
Geen geld voor koffie? Hier mag je betalen met... een kus
Klik op de foto om het filmpje te bekijken
Het ziet ernaar uit dat we het meest romantische café ter wereld gevonden hebben. Klanten van de Metro St. James-koffiebar in Sydney die geen zin hebben om hun portemonnee boven te halen, mogen immers betalen met een zoen. Uiteraard moeten ze de ober niet kussen, maar wel hun eigen partner.
Het kan geen toeval zijn dat de eigenaars van deze romantische koffiebar zich volledig lieten inspireren op de Franse stijl. Hun grootste doel is dan ook om de romantiek nieuw leven in te blazen in een wereld waar we het allemaal zo immens druk hebben met onze jobs, huishoudens en hobby's.
"We aanvaarden geen geld, alleen maar jullie zoentjes!", staat te lezen op de Facebookpagina van de Metro St. James-bar die drie maanden geleden haar deuren opende in Sydney. "Kom in juni tussen 9 en 11 uur naar hier en verras je partner met een kus terwijl je bestelt."
Bedriegers maken echter geen kans: "We houden jullie in het oog. Het moeten echte kussen zijn. Ik zie onmiddellijk wanneer het 'fake' is", aldus de ober die zichzelf een specialist noemt in een promotiefilmpje. (br.hln)
De luchthaven van Bristol heeft een merkwaardige teddybeer tussen de verloren voorwerpen liggen. De beer zat in een zak die de eigenaar op de luchthaven vergeten is. Uit een foto in de zak blijkt dat de teddy al bijna 100 jaar oud is.
De beer, die één oog kwijt is en een beschadigd oor heeft, werd samen met een foto in de zak aangetroffen. Op de foto staan de vermoedelijk eerste eigenaars van de beer: twee meisjes poseren op een zetel samen met hun gloednieuwe speelgoed. De foto dateert van maart 1918 en dus is de beer al ongeveer een eeuw oud. Op basis van de namen op de achterkant van de foto heeft het personeel van de luchthaven 14 maanden vliegverkeer overlopen op zoek naar passagiers die eigenaar van de beer zouden kunnen zijn.
Nu wordt er zelfs een publieke zoektocht gehouden naar de eigenaars van de teddy die ze Bristol gedoopt hebben. Mogelijk braken de harten van de medewerkers op de luchthaven toen ze het versleten troeteldier zagen zitten. De beer lag een tijdje tussen de rest van de bagage, maar niemand kwam hem opeisen. Hij werd dan maar overhandigd aan de luchthavenpolitie, die goed voor hem gezorgd heeft.
Er werd zelfs al een teddybeerexpert binnengehaald, die denkt dat de beer Frans of Duits van oorsprong moet zijn. Ze doen er alles aan om zijn familie te vinden. Hopelijk kan Bristol binnenkort dus weer geknuffeld worden zoals hij dat al bijna honderd jaar gewend is. (br.hln - foto's BBC)
Reynaertgebak en hopjenever bij 6 nieuwe streekproducten
Reynaertgebak en hopjenever bij 6 nieuwe streekproducten
Zes extra streekproducten, waarvan vier uit Oost-Vlaanderen, krijgen het Vlaamse erkenningslabel streekproduct.be van het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM).
De Sint-Niklase meesterbakkers Stevens-Decock, Chris De Visscher, Patisserie Stefan en Patisserie Thierens bakken al meer dan veertig jaar hun 'Reynaertgebak', geïnspireerd op een veel oudere 'gâteau de Saint-Nicholas'. Het gebak bevat amandelen, ananas en Grand-Marnier en past in onze bakkerstradities.
De 'Hopjenever uit het Waasland' van Brouwerij Verhofstede wordt sinds 1961 gemaakt met eigen wilde hop, die rijp geplukt wordt en vervolgens gekookt. Aan het eigen hopextract wordt vervolgens graanalcohol toegevoegd.
'Vlaams overgebakken spek gaat' terug naar een traditie van bij de boeren die slager Antoine De Keyser aan het Gentse Sint-Pietersstation op punt stelde. De traditie wordt momenteel op grotere schaal verder gezet door Breydel, Vleeswaren Antonio uit Gavere.
De 'Droge worst uit het Meetjesland' van Klasseslager Vermeulen uit Sleidinge bevat grof gemalen puur varkensvlees, gekruid met zout, peper en muskaatnoot, en afgevuld in vrij dikke natuurdarmen. Na rijping valt de smaak te vergelijken met gezouten hesp.
Slagerij Wannes uit Antwerpen maakt nog kleine ringworsten van 200 gram van vrij grof gemalen vlees. De kleine ringworsten verdwenen uit de meeste beenhouwerijen omdat ze iets meer werk vragen dan de standaard rechte worstjes.
De traditioneel roodgekleurde cervela van Slagerij Coppens-Dirix uit Zemst (Vlaams-Brabant) gaat terug naar een recept uit de jaren vijftig. Het varkensvlees, paardenvlees en restjes charcuterie worden gekruid met onder meer muskaatnoot, foelie, gember en een stevige teen look. Gerookt en bruin van kleur wordt de cervela een 'chasseur' genoemd.
Overigens gaf minister-president Kris Peeters ook positief advies voor de erkenningsaanvraag van 'Vlaamse laurier' en 'Potjesvlees uit de Westhoek' als Beschermde Geografische Aanduiding. Het is aan de Europese Commissie om de knoop door te hakken. (br.hln)