Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




19-06-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nu pas maatjes door lange winter

Nu pas maatjes door lange winter


http://oi44.tinypic.com/9iy2r9.jpg


De eerste maatjes zijn er. Vanaf vandaag kan je ze weer kopen in de winkel. De liefhebbers hebben er twee weken langer op moeten wachten dan normaal. Door de lange winter hebben de vissen te weinig voedsel om goed te kunnen groeien en lekker vet te worden. Want dat is net wat een maatje zo lekker maakt.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.10 immateriële zaken die vrouwen een goed gevoel geven

10 immateriële zaken die vrouwen een goed gevoel geven


http://static0.hln.be/static/photo/2013/8/5/10/20130619123340/media_xll_5923315.jpg
 

Nood aan een beetje extra zelfvertrouwen of een goed gevoel? Deze 10 krikken meteen het humeur van een vrouw op:


-    Een compliment van een vriend of partner
-    Een flatterende foto (al dan niet op Facebook)
-    Een glimlach van iemand die je niet kent
-    Een heerlijk nachtje slapen
-    Een dikke knuffel

-    Een kind dat zegt: 'Wat ben je mooi'
-    'Ik hou van jou'
-    Te horen krijgen 'dat je er zo jong uit ziet'
-    Iemand die wil weten waar je iets hebt gekocht
-    Gevraagd worden voor een date

Dat kwam naar voren uit een bevraging van 2.000 vrouwen voor de Ready to glow-campagne. Er werd ook gevraagd naar de feel good-factoren op beautyvlak.

-    Een tof nieuw kapsel of kleurtje
-    Zijdezachte benen
-    Gebruind terugkomen van vakantie
-    Nieuw ondergoed
-    Een outfit die je beste troeven in de verf zet
-    Opstaan zonder puistjes
-    Geëpileerde wenkbrauwen
-    Een perfect opgemaakt gezicht
-    Een manicure


De top-5 om vrouwen een slécht gevoel te geven:
-    Een slechte nachtrust
-    Wakker worden met vreselijke huid en/of haar
-    5 of tien jaar te oud geschat worden
-    'mama' genoemd worden op het werk
-    Voedsel tussen de tanden




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waar moet u op letten bij hitte?

Waar moet u op letten bij hitte?


http://static1.hln.be/static/photo/2013/12/6/11/20130619084717/media_xll_5922806.jpg


Vandaag kan het tropisch warm worden met temperaturen boven de 30 graden. Warm weer kan de gezondheid bedreigen, van ouderen, kinderen, huisdieren en van uzelf. Waar moet u allemaal op letten bij hitte?

Herken oververhitting
De normale lichaamstemperatuur ligt rond de 37°C. Deze stijgt door een hoge temperatuur in de omgeving. Wanneer het lichaam niet voldoende kan afkoelen, spreken we van oververhitting. Dit gebeurt vooral door uitdroging: het vochtgehalte van het lichaam is dan te laag. De eerste symptomen zijn de urineproductie loopt terug en is donkerder (donkergeel, door teveel vochtverlies), vermoeidheid, concentratieproblemen, verwardheid.

Andere symptonen van oververhitting: kramp in de spieren door zoutverlies,  huidaandoeningen, zoals jeuk en blaasjesuitslag. Door sterke transpiratie kunnen de afvoergangen van de zweetklieren verstopt raken, door veel vochtverlies kan er uiteindelijk sprake zijn van een snelle hartslag, concentratieproblemen, stuiptrekkingen en verlies van bewustzijn. In ernstige gevallen kan er door onvoldoende doorbloeding van de hersenen, sprake zijn van hoofdpijn, misselijkheid en diarree.

Voorkom oververhitting
Vermijd overmatige inspanningen en neem veel rust. Ga indien mogelijk alleen 's morgens naar buiten. Vermijd als het erg warm is buiten te komen tussen 11.00 en 17.00 uur. Tijdens die uren verhoogt het ozongehalte en de vervuilende deeltjes van uitlaatgassen maken de lucht ongezond om in te ademen. Smog kan leiden tot kortademigheid, hoofdpijn en irritatie aan luchtwegen en ogen.

Als u het warm heeft, maak dan uw gezicht, hals, polsen en benen nat en herhaal dit regelmatig. Een nat washandje of ijszak werken ook verkoelend.

Met name sporters moeten erg opletten bij hitte. Vermijd grote inspanning, sporten kunt u beter 's ochtends vroeg of 's avonds laat pas doen, of even uitstellen.

Ook het gebruik van bepaalde geneesmiddelen, alcohol of drugs kan het risico vergroten bij aanhoudend warm weer. Bij gezondheidsklachten of vragen over uw gezondheid kunt u beter direct contact opnemen met uw huisarts. Overleg met uw apotheker als u medicijnen gebruikt.

Pas op voor de zon
Als u toch naar buiten gaat, zoek dan de schaduw op. Vandaag is de zonkracht 6,9. Met dat soort zonkracht kunt u beter niet langer dan 25 minuten onbeschermd in de zon liggen.

Smeer de huid goed in met zonnebrandcrème met een hoge beschermingsfactor. Herhaal het insmeren elke 2 uur, of vaker bij sterke transpiratie of na het zwemmen en afdrogen.

Let goed op uw voeding
Drink minstens twee liter water per dag (meer als u veel transpireert), ook als u geen dorst heeft, en drink verspreid over de dag. Neem water mee als u naar buiten gaat. Wees matig met alcohol en cafeïnehoudende dranken, deze hebben een vochtafdrijvend effect. Als u minder dan normaal plast of als uw urine donkerder wordt, dan moet u meer drinken.

Denk ook aan het eten of drinken van soep, bouillon, melk, ijs of tomatensap om het verloren zout aan te vullen. Ouderen moeten niet wachten op een gevoel van dorst. Bij weinig dorst kan het helpen om verspreid over de hele dag kleine beetjes te drinken. Neem steeds een fles water mee.

Blijf goed eten, eiwitrijk en met voldoende vitaminen, en zorg voor voldoende zoutopname. Groenten en fruit zijn aan te bevelen omdat deze een hoog percentage water bevatten en een natuurlijke bron zijn van vitamines en minerale zouten. Zorg voor goede koeling van etenswaren en zorg voor goede hygiëne in de keuken; bij hoge temperaturen bederft voedsel eerder, waardoor u sneller diarree kunt krijgen en veel vocht kunt verliezen.

Sommige mensen hebben geen honger als het warm is. Tracht toch op regelmatige tijdstippen te eten. Frisse salades en andere rauwe groenten zijn een goed alternatief. Zij kunnen op diverse manieren met andere voedingsmiddelen worden gecombineerd. Spring zuinig om met mayonaise en andere sausen, schrijft Gezondheid.be.  (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Johnny Depp eindelijk open over scheiding

Johnny Depp eindelijk open over scheiding


http://static3.hln.be/static/photo/2013/0/14/9/20130619103841/media_xll_5922984.jpg


Ruim een jaar nadat ze uit elkaar gingen heeft Johnny Depp eindelijk iets losgelaten over de scheiding met Vanessa Paradis. "De laatste jaren waren wat onstuimig", beschrijft de acteur het einde van zijn relatie in een interview met Rolling Stone.

"Op sommige momenten was het zeker vervelend, maar dat hoort bij scheidingen denk ik, vooral als er kleine kinderen bij betrokken zijn", zegt de Lone Ranger-ster die samen met zijn ex-vrouw twee kinderen heeft, Lily-Rose en Jack. "Het was niet makkelijk voor haar. Het was niet makkelijk voor mij. Het was niet makkelijk voor de kinderen."

Depp hecht veel waarde aan een goede verstandhouding met de Franse actrice. "Op welke manier een relatie ook eindigt, het doet niks af aan het feit dat je nog steeds geeft om die andere persoon. Ze is de moeder van je kinderen en je zult altijd contact houden vanwege de kinderen. Daar kun je maar beter het beste van maken." Zijn kinderen noemt de acteur "ongelooflijk begripvol, ongelooflijk sterk".

Johnny en Vanessa maakten in juni 2012 bekend na veertien jaar te gaan scheiden. Depp heeft zich naar verluidt inmiddels in een nieuwe relatie gestort, met Amber Heard. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Winkels trekken 84.000 minder shoppers in jaar tijd

Winkels trekken 84.000 minder shoppers in jaar tijd


http://oi39.tinypic.com/2m6shmg.jpg


Onze winkels trekken in één jaar tijd liefst 84.000 minder shoppers aan, een daling met 3%, zo schrijft de krant Het Laatste Nieuws vandaag. Het is de allereerste afname in vijf jaar. Dat blijkt uit tellingen van onderzoeksbureau Locatus in 21 winkelgebieden in ons land.

Al is er een opvallend verschil: vooral de winkelstraten in de stad krijgen klappen. De overdekte shoppingcentra doen het wél nog goed. "De koude winter én lente zijn de grootste oorzaak van de daling", menen experts.

Maar voor de consument levert dit wél een voordeel op: de zomersolden beloven vele superdeals. "De distributeurs kunnen het seizoen nu onmogelijk nog goedmaken. Dus in de solden zal er uitzonderlijk veel keuze zijn en zullen er grote kortingen gegeven worden om alles toch nog verkocht te krijgen." (br.hln)



» Reageer (0)
18-06-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe een paar glazen alcohol je accent van afkomst kunnen verraden

Hoe een paar glazen alcohol je accent van afkomst kunnen verraden

http://static2.hln.be/static/photo/2013/5/7/2/20130618111906/media_xll_5920937.jpg


Als je te veel alcohol drinkt, begin je wel eens onduidelijker te praten. Maar dat is niet het enige effect van alcohol op je spraakvermogen, want na een paar glazen begin je ook meer dialect te praten. Dat komt omdat de alcohol het vermogen van het brein aantast dat ons spraakvermogen en accent controleert, zo blijkt uit onderzoek.

Veel mensen veranderen of passen hun accent aan in de loop van hun leven, maar dat vraagt een grote inspanning van je hersenen. Zowel in termen van cognitief vermogen als motorische controle. En hoe meer alcohol iemand drinkt, hoe moeilijker het voor je brein is om de manier waarop je woorden uitspreekt te controleren.

"We praten onduidelijker en het is moeilijker om de coördinatie en controle te behouden die nodig is voor onze spraakproductie", bevestigt experte dr. Amee Shah van het Cleveland State University's Research Laboratory in Speech Acoustics & Perception.

Dezelfde verandering in spraak kan ook voorkomen bij mensen die zeer moe of ziek zijn. "Wanneer we dronken of ziek zijn, is je volledige hersenkracht bezig met het uitvoeren van de simpelste taken", legde de professor uit aan NBC News. Voor ons spraakvermogen is er dan minder kracht over.

Het is ook zo dat regionale accenten extreem ingebakken zijn. Een studie uit 2009 toonde zelfs aan dat het huilen van een pasgeboren baby's al het begin van een accent vertoont. Volgens het team van de University of Wurzburg kunnen baby's in de baarmoeder al de gesprekken tussen hun ouders horen, en bootsen ze die onmiddellijk na. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Vlaams restaurant In de Wulf op 5 in Europese Top 100

Vlaams restaurant In de Wulf op 5 in Europese Top 100


http://static1.hln.be/static/photo/2013/0/15/10/20130617200547/media_xll_5919925.jpg


Het Vlaamse restaurant In de Wulf, van chef Kobe Desramaults, haalt de vijfde plaats in de top honderd van de beste Europese restaurants van 2013, die gisteren werd bekendgemaakt door Opinionated About Dining (OAD). De lijst is gebaseerd op meer dan 110.000 recensies van meer dan 3.500 deelnemers, aldus een persbericht van OAD.

Opinionated About Dining is een website met klassementen en gastronomische beoordelingen die door Steve Plotnicki is opgericht. Het klassement wordt samengesteld op basis van het oordeel van liefhebbers, die volgens hem gewend zijn om naar alle uithoeken van de wereld te reizen voor de gastronomie. Iedereen kan deelnemen aan de verschillende jaarlijkse rangschikkingen, maar het oordeel van de meer regelmatige medewerker weegt zwaarder door. Volgens Plotnicki is het niet ongewoon voor de recensenten om jaarlijks tussen de 100 en 150 maaltijden te eten in restaurants over de hele wereld, enkel en alleen om "de omvangrijke geneugten te ervaren".

Quique Dacosta in het Spaanse Dénia staat op nummer één in de Europese restaurantlijst van OAD, voor het beroemde Noma in het Deense Kopenhagen en Troisgros in het Franse Roanne. L'Arpege in Parijs en In de Wulf in Dranouter vervolledigen de top vijf. Oud Sluis van topkok Sergio Herman, dat eind dit jaar de deuren sluit in het Nederlandse Sluis, staat op plaats zeven, na het Britse restaurant Fat Duck in Bray-on-Thames. In totaal telt Frankrijk 37 restaurants in de rangschikking, Italië 16, Spanje 13 en België net als Duitsland en het Verenigd Koninkrijk 8.

In de Wulf kwam dit jaar overigens op plaats 72 in de wereldtop honderd van het Britse magazine "Restaurant". (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Superstorm op komst

Superstorm op komst

http://static3.hln.be/static/photo/2013/12/16/12/20130618000926/media_xll_5920317.jpg


Met tropische temperaturen rond 30 graden mogen vandaag éindelijk die zomersandalen van onder het stof. Maar hou toch ook een paar rubberlaarzen bij de hand. Onze weervrouw Jill Peeters ziet voor morgen immers hevig onweer in de lucht, een superstorm met Pukkelpop-allures.

"Vanaf morgennamiddag komen zware rukwinden, hagelstenen en overvloedige neerslag de pret verstoren", waarschuwt ze. "Er kan tot 50 liter per m² vallen." Dat is bijna evenveel als er gemiddeld in een hele maand valt (70 liter per m²). Als de storm over ons land raast, dan zal ze waarschijnlijk voor wateroverlast zorgen. Ook maar al een zwabber voorzien dus. (br.hln)



» Reageer (0)
17-06-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. We eten minder maar zijn dikker dan 30 jaar geleden

We eten minder maar zijn dikker dan 30 jaar geleden


http://static2.hln.be/static/photo/2013/8/5/4/20130617173413/media_xll_5919439.jpg


De gemiddelde Brit consumeert nu 600 calorieën minder per dag in vergelijking met 30 jaar geleden. Toch wegen we nu gemiddeld 14 kg meer dan vroeger, dat blijkt uit nieuw onderzoek.

We nemen gemiddeld minder vet, suiker en alcohol op dan iemand van dezelfde leeftijd in de jaren 80, maar we bewegen minder omdat we vaker een zittend beroep hebben. Deze daling van 20 procent is het equivalent van een hamburger en frietjes in een fastfoodrestaurant. Maar toch kan deze stijging van het gewicht niet enkel verklaard worden door een gebrek aan lichaamsbeweging. Dit onderzoek suggereert dat naarmate Britten ouder worden, ze het moeilijker krijgen om de kilo's eraf te houden.

Betere eet- en drinkgewoonten thuis maken dat volwassenen dagelijks 600 calorieën minder opnemen. Maar buitenshuis doen ze zich wel te goed aan ongezonde lekkernijen, de calorieopname daar steeg met 15 procent. Thuis eten we minder gebakken eten, gebruiken we halfvolle melk, eten we meer vis en minder rood vlees, ook nemen we minder alcohol op. Als we ergens buitenshuis eten, gaan we vaker voor caloriebommen, zoals hamburgers en bereide broodjes. Vandaag de dag hebben ook meer mensen een bureaujob, als ze 's avonds thuis komen, zitten ze vaker achter de computer of tv.

De gemiddelde volwassene komt jaarlijks 0,25 kilo bij. Een twintiger weegt nu 7 kg meer dan een leeftijdsgenoot 20 jaar geleden woog. Bij een vijftiger is dat al 14 kg. Professor Griffiths: "De daling van het aantal van geconsumeerde calorieën zou eigenlijk tot een gewichtsverlies van 1 kg per jaar moeten leiden." (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oudste kat ter wereld is overleden: Draquepitt werd 27

Oudste kat ter wereld is overleden: Draquepitt werd 27


http://oi44.tinypic.com/f2r8co.jpg


De oudste kat ter wereld is overleden. Draquepitt uit Vlaardingen blies vorige week haar laatste adem uit. De Europese korthaar is 27 jaar geworden. Voor haar baasjes kwam haar dood toch nog als een verrassing. "We hadden net twee dozen voer gehaald", vertellen ze in het Algemeen Dagblad.

Draquepitt, zo genoemd wegens haar uítstekende 'Dracula-tandjes', was 2 jaar geleden wereldnieuws omdat het toen 25-jarige dier ouder bleek dan de oudste levende kat volgens Guinness World Records. Tot een officiële vermelding kwam het uiteindelijk niet. Het inentingsboekje bleek niet voldoende bewijs.

Voor haar 27ste verjaardag kreeg Draquepitt - die de bijnaam Roestbak droeg vanwege haar oranje haren - nog een lekker hapje. Een week later was ze er niet meer. In mensenjaren is ze 124 jaar oud geworden. An (77) en Hans (81) van der Burg blijven met gemengde gevoelens achter.

An: "We zijn blij dat ze is overleden door ouderdom en niet aan een vervelende ziekte. Ze was gewoon op. Daar kun je alleen maar vrede mee hebben. Ik huil niet snel, maar ik heb wel even een traantje gelaten. Je mist haar toch." (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Doorbraak: binnenkort slechts 1 injectie per jaar voor diabetespatiënt?

Doorbraak: binnenkort slechts 1 injectie per jaar voor diabetespatiënt?


http://static2.hln.be/static/photo/2013/0/11/13/20130617110601/media_xll_5917303.jpg


Voor heel wat diabetespatiënten zijn de dagelijkse injecties met insuline een pijnlijke last, maar daar zou wel eens verandering in kunnen komen. Britse wetenschappers ontwikkelden een nieuwe techniek met bloedstamcellen, waardoor het mogelijk zou zijn om de patiënten te behandelen met slechts één injectie per jaar.

Bij diabetes slaagt de alvleesklier er niet om (voldoende) insuline aan te maken, terwijl deze stof noodzakelijk is voor de controle van het bloedsuikergehalte. Daarom moeten patiënten dagelijks extra insuline toegediend krijgen, een behandeling die ze hun hele leven moeten volhouden.

Om daar een einde aan te maken, ging een groep wetenschappers aan de slag met bloedstamcellen, die ze probeerden om te vormen tot insulineafscheidende cellen. In een laboratoriumexperiment  slaagden ze erin om 35 procent van die cellen effectief insuline te laten aanmaken.

Het team zal nu deze cellen voeden en doen groeien, zodat ze een kolonie van 100 procent insulinemakende cellen hebben. Die kunnen dat geïnjecteerd worden in het lichaam van de diabetespatiënt.

Op die manier zou één inspuiting ervoor kunnen zorgen dat er in het lichaam van de patiënt gedurende een jaar voldoende insuline aangemaakt wordt. Om dat te verwezenlijken, proberen de wetenschappers de stamcellen te bedekken met een laag met een speciale afbreekbare voedingsbodem.

Uiteraard moet het team van professor Nagy Habib nog verdere experimenten uitvoeren, want de techniek moet nog uitgetest worden bij mensen. "Dit is alleszins een grote doorbraak", vindt dr. Paul Mintz, een van de onderzoekers van het London's Imperial College. "Het mooie aan deze behandeling is dat we de stamcellen van de patiënt zelf kunnen manipuleren, waardoor er geen risico is op afstoting", klinkt het.

De resultaten van het onderzoek werden gepubliceerd in het 'Journal of Molecular Therapy Nucleic Acids'. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meer mannen dan vrouwen hebben last van laag libido

Meer mannen dan vrouwen hebben last van laag libido


http://static0.hln.be/static/photo/2013/14/5/2/20130617095243/media_xll_5917127.jpg


Er wordt steevast aangenomen dat mannen het meest aan seks denken en vaker willen vrijen dan vrouwen. Maar uit nieuw onderzoek blijkt dat mannen eigenlijk vaker last hebben van een laag libido dan vrouwen. Zo bekende een op de drie mannen dat ze weinig zin in seks hebben, in vergelijking met een op de vier vrouwen.

Opvallend was ook dat mannen en vrouwen andere ideeën hebben over de oorzaak van hun lage seksdrift. Zo zijn mannen ervan overtuigd dat hun slechte voeding de oorzaak is, gevolgd door een laag zelfbeeld. Ook te veel alcohol, te weinig sport en te weinig slaap zijn veelvoorkomende oorzaken van een laag libido volgens mannen

Vrouwen zien dan weer een laag zelfbeeld als de belangrijkste oorzaak van hun laag libido, gevolgd door een gebrek aan slaap. Ook relatieproblemen en een slecht dieet dragen volgens hen bij, net als het gebruik van de anticonceptiepil.

Opvallend was ook dat veel ondervraagden hun lage libido als een onoplosbaar gegeven beschouwden, terwijl een dokter nochtans hulp kan bieden. Maar slechts 18 procent van de mensen die er last van had, zocht hulp. De meesten kozen voor kruidenmengsels, slechts 11 procent ging ten rade bij een dokter.

De enquête werd uitgevoerd door ukmedix.com, een Britse online apotheek. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kanker over 20 jaar niet meer dodelij

"Kanker over 20 jaar niet meer dodelijk"

http://static3.hln.be/static/photo/2013/14/15/14/20130617083034/media_xll_5916899.jpg


Over 20 jaar is 90 procent van alle kankergevallen niet meer dodelijk. Dat voorspelt het kankercentrum Antoni van Leeuwenhoek, zo meldt de Nederlandse krant Algemeen Dagblad.

"Wij durven dit te zeggen omdat vanuit het onderzoeksveld steeds meer kennis ontstaat over behandelingen. Daarnaast gaan de technologische ontwikkelingen heel snel", vertelt René Medema, bestuursvoorzitter van het Amsterdamse ziekenhuis.

Zo is nu een techniek voorhanden waarmee alle dna-afwijkingen die in tumoren voorkomen, in kaart kunnen worden gebracht. Zodra dat per patiënt snel en goedkoop kan worden uitgezocht, is exact te bepalen welke medicijnen nodig zijn. "We staan aan de vooravond van een revolutie", zegt Medema.

Nu overleeft slechts de helft van alle kankerpatiënten. Vaak krijgen ze een standaardbehandeling die lang niet bij iedereen aanslaat. "Omdat er veel meer soorten kanker blijken te zijn. Zo zijn er bijvoorbeeld geen drie soorten longkanker, maar misschien wel honderd."  (br.hln - foto anp)



» Reageer (0)
16-06-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Broer Marie-Rose Morel overlijdt aan kanker

Broer Marie-Rose Morel overlijdt aan kanker


http://oi43.tinypic.com/2s01y5s.jpg
Marie-Rose Morel overleed twee jaar geleden

Chris Morel, de broer van de twee jaar geleden overleden politica Marie-Rose Morel, is gestorven aan kanker. De 35-jarige Morel zou de diagnose amper een week voor zijn overlijden hebben gekregen. De kanker was toen al uitgezaaid, waardoor de dokters niets meer konden doen.

Moeder Myriam Van Loon zette gisteravond het volgende bericht op de Facebookpagina 'A touch of Rose': "lieve fb -vrienden, vanavond, 15 juni om 18h vertrok onze zoon Chris jr, naar ons Roosje... for ever young... 35 jaar werd hij en was amper een week ziek... toen hij na zijn 'master in de rechten' zijn toga aan de haak hing, vonden we dat niet zo leuk, maar hij was vastberaden ons te vergasten op muzikale hoogvliegers... Als DJ Vince Hilton werkte hij aan zijn droom en wie de soundtracks via de website die u 'deelde en like- te' beluistert, zal met ons vaststellen dat het inderdaad zijn ding was... Wellicht de eerste 'Meester DJ'... hopelijk wordt de sterrenhemel waar we 's nachts onze beminden zoeken, een reuze klank én lichtspel... Dank aan die velen die hem zo graag zien en hem met ons heel diep in het hart blijven koesteren." (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menigte India doodt moeder omdat dochter jeans draagt

Menigte India doodt moeder omdat dochter jeans draagt


http://static1.hln.be/static/photo/2013/2/0/4/20130616010636/media_xll_5914759.jpg



Een jeansbroek mag bij ons dan wel zo normaal zijn als schoenen aan onze voeten, in de Indiase stad Aligarh, op 144 kilometer van New Delhi, lag het kledingstuk aan de basis van een uit de hand gelopen burenruzie. Zo konden buurtbewoners van de 55-jarige Keshmal Dubey het niet verkroppen dat haar dochter weigert om te stoppen een te Westerse jeans te dragen. De vrouw werd uiteindelijk vermoord.

De ruzie begon toen een zekere Amit zwaar begon af te geven op de kledingkeuze van haar 20-jarige buurmeisje. Al snel kreeg ze bijstand van andere buren die het eveneens niet konden verdragen dat de studente paradeerde in de Westerse jeans. Een buurman heeft zefs haar vader gesmeekt om zijn dochter te verbieden de broek nog te dragen omdat zijn zonen niet konden stoppen met naar haar te staren.

Aangezien er weinig aan de situatie veranderde, zagen de buren geen andere optie dan zwaar bewapend naar het huis van het gezin te trekken. Daar zouden ze met een geweerkolf het hoofd hebben ingeslagen van de 55-jarige moeder, die overleed aan haar verwondingen. De vader en de dochter werden eveneens zwaar verwond.

Intussen heeft de politie een man en een vrouw opgepakt. Ze worden beschuldigd van moord en poging tot moord. De autoriteiten proberen nog steeds andere betrokkenen te identificeren. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Baasjes stappen massaal met hond naar therapeut

Baasjes stappen massaal met hond naar therapeut


http://static0.hln.be/static/photo/2013/13/3/8/20130614132905/media_xll_5910818.jpg


Amerikaanse eigenaars van honden zijn zo wanhopig te ontdekken wat hun huisdieren denken dat ze hiervoor een fortuin spenderen aan zelfhulpboeken, bezoekjes aan therapeuten, helderzienden en alternatieve dierentrainers. Zogenaamde 'hondenfluisteraars' kunnen tegenwoordig gouden zaken doen in de Verenigde Staten.

Uit een rapport van de American Pet Products Association blijkt dat Amerikanen bijna 40 miljard spendeerden aan hun huisdier het laatste jaar, daarvan ging bijna 3 miljard aan zaken die niet met voeding of gezondheidszorg had te maken. Ze investeren dus massaal in verzorging, oppas of verwennerijen, deze industrie is dus 'booming business'. De helderziende Joyce Kessler vraagt 350 dollar per sessie, en haar boek verkoopt allesbehalve slecht. Ook haar collega Sonya Fitzpatrick, die een televisieshow had op de zender Animal Planet vraagt 500 dollar voor haar workshops die moeten baasjes moeten helpen met gedragsproblemen hun favoriete viervoeter. De plaatsen voor deze cursussen raken altijd razendsnel ingevuld.

Telepathische gaven
Kessler en Fitzpatrick zeggen dat ze al vanaf hun jeugd kunnen communiceren met dieren. Kessler behandelt alle dieren: van krokodillen tot vermiste katten. Fitzpatrick biedt ook telefonische consultaties aan. "Telepathie werkt altijd, onafhankelijk van de plaats waar je bent." Geen van beide therapeuten beweren echte medische verzorging te voorzien, maar ze zien zichzelf als een aanvulling op huisartsen omdat ze de communicatie met huisdieren vergemakkelijken. Toch hebben ze ook hun beperkingen, Kessler werkt bijvoorbeeld niet met agressieve honden.

Alternatieve therapiën
De Amerikaanse dierenarts Jeff Nichol zegt dat steeds meer baasjes gebruik maken van alternatieve methoden. Hij waarschuwt voor deze diensten: "Vaak maken deze therapiën het probleem erger, hierdoor wordt het nog moeilijker om het gedrag te veranderen. Hierdoor komen meer dieren onnodig in het asiel terecht.

Getuigenis
Tal van baasjes zijn echter wel enthousiast, ook al vinden deze 'professionals' soms nooit een oplossing voor de problemen van de dieren, geven de eigenaars toe dat ze hiermee beter kunnen leren een band te vormen met hun huisdier of dat deze sessies ook gewoon leuk zijn. Andrea Gladstone en David Radis gaven al een fortuin uit aan hun huisdier. Ze kochten tarotkaarten en een handleiding geschreven door Heidi Schulman om zo te ontdekken wat er omging in het hoofd van hun hond, waarom LoLa bijvoorbeeld boeken stukbeet. Dit bracht aan het licht dat ze onzeker was over haar plek in het nieuwe gezin, ze maakte de boeken kapot om zich zekerder te voelen. David: "Het is vooral leuk, maar ik respecteer de tarotkaarten wel. Ze zijn altijd al juist geweest. Ik leg ze uit en vraag mijn hond de kaarten aan te raken met zijn neus of poot."

Ziekte
Bij baasje Cathy draaide het niet alleen om het plezier. Ze vroeg Kessler, auteur Secret Language of Dogs, om raad bij de communicatie met haar oude hond die ziek was. "Zo wilde ik leren wat hij nodig had bij zijn verzorging, maar ook ontdekken of hij nog wilde doorgaan met zijn medische behandelingen. Ik ontdekte zo dat mijn hond Champ minder injecties nodig had en dat hij tijdens zijn laatste uren omringd wilde worden door planten." (br.hln)



» Reageer (0)
14-06-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eric Clapton - Somewhere Over the Rainbow

Eric Clapton - Somewhere Over the Rainbow

Klik op de foto om hem te beluisteren





Ik heb eventjes geen tijd om aan mijn blogs te werken .
Er zijn een paar zaken die ik absoluut moet doen en voorrang hebben .
Ik hoop van er spoedig terug te zijn .

Het liedje van Eric Clapton, Somewhere Over the Rainbow is er eentje waar ik altijd weemoedig van word.
Geniet ervan en tot binnenkort ...
xxx



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bellewaerde verwelkomt babyzebra

Bellewaerde verwelkomt babyzebra


http://static1.hln.be/static/photo/2013/11/10/4/20130614103113/media_xll_5910094.jpg


Het attractiepark Bellewaerde is een babyzebra rijker. In de nacht van donderdag op vrijdag werd even voor 01.00 uur Itzae geboren. Het is de eerste keer dat in Bellewaerde een zebra wordt geboren.

Volgens het attractiepark in Ieper verliep de bevalling heel natuurlijk en zonder problemen. Net na de geboorte opende het veulen zijn ogen en begon het onmiddellijk te bewegen. Moeder Amber begon meteen het jong schoon te likken. Na enkele minuten stond het vrouwelijke veulentje recht en begon het te zogen aan zijn moeder.

Het jonge dier kreeg de naam Itzae mee. Dat is Maya voor "geschenk van God". De naam is een knipoog naar de nieuwste attractie in het park, de Huracan.

De babyboom is in Bellewaerde nog niet voorbij, want binnenkort verwacht het park ook de geboorte van twee babygiraffen. (br.hln)



» Reageer (0)
13-06-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chimpansees niet langer proefdier in VS?

Chimpansees niet langer proefdier in VS?


http://static0.hln.be/static/photo/2013/16/14/8/20130613145719/media_xll_5908313.jpg


Worden chimpansees in de Verenigde Staten niet langer ingezet als proefdier? De Amerikaanse  U.S. Fish and Wildlife Service is van plan om de wetgeving daaromtrent aan te scherpen.

Chimpansees  zijn al decennia een beschermde diersoort, maar voor de duizenden chimpansees die in de Verenigde Staten in gevangenschap leven, is de Amerikaanse Endangered Species Act niet van toepassing, waardoor dierproeven onverminderd kunnen blijven doorgaan.

Indien de nieuwe wetgeving wordt uitgebreid, wordt onder meer het houden of het verwonden van elke chimpansee strafbaar, wat het einde inluidt van de chimpansee als proefdier.  Ook het transport en de verkoop zou striktere reglementering krijgen. Eventuele tegenstanders van een wetsuitbreiding hebben nu tot zestig dagen de tijd om amendementen in te dienen. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meerderheid Belgen erg bezorgd over internetveiligheid

Meerderheid Belgen erg bezorgd over internetveiligheid


http://oi41.tinypic.com/33lmhz5.jpg


Meer dan 8 op de 10 Belgen vreest een datalek bij hun bank of financiële instellingen. 7 op de 10 vreest dat dit bij hun telecomleverancier gebeurt en nog eens 7 op de 10 maakt zich zorgen over datalekken bij overheidsinstanties. Dat blijkt uit de recentste Unisys Security Index, een wereldwijd onderzoek naar de bekommernissen van de consument over veiligheidsaspecten.

Uit de Unisys Security Index blijkt eveneens dat een meerderheid van de Belgen (56 procent) schrik heeft voor het verliezen of diefstal van persoonlijke codes of wachtwoorden. Daarnaast maakt de helft van de ondervraagde Belgen zich ernstig zorgen over bankkaartfraude. 40 procent tenslotte ligt wakker van zijn (on)vermogen om financiële verplichtingen te voldoen, zoals het betalen van hypotheek, leningen en facturen.

"De onderzoeksresultaten benadrukken de behoefte aan meer geruststelling rond gegevensbeheer in zowel de privé- als de publieke sector", zegt Marc Lambotte, algemeen directeur van Unisys België.

Voor de Unisys Security Index werden meer dan 11.000 consumenten ondervraagd in twaalf landen: Australië, België, Brazilië, Colombia, Duitsland, Maleisië, Mexico, Nederland, Nieuw-Zeeland, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. In ons land werden 977 mensen ondervraagd.

Unisys is een wereldwijd ICT-bedrijf dat aan zijn klanten informaticadiensten, software en technologieën levert om hun specifieke problemen op te lossen. (br.hln)



» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!