Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




01-07-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mackinac een wereld waar auto's sinds 1898 verboden zijn

 Mackinac een wereld waar auto's sinds 1898 verboden zijn


http://oi42.tinypic.com/333crig.jpg


Een wereld zonder auto's is anno 2013 praktisch ondenkbaar. Om boodschappen te doen, kinderen naar school te brengen of naar het werk te rijden stappen we zonder veel nadenken in de wagen. Toch is dat niet overal zo. Op het Amerikaanse eiland Mackinac, in de staat Michigan, zijn voertuigen al sinds 1898 verboden.

Geen vervuilende uitlaatgassen of ronkende motoren op Mackinac, in het Huronmeer, een van de vijf Grote Meren in het noorden van de VS. De circa vijfhonderd bewoners en bezoekers verplaatsen er zich te voet, per fiets of met paard en kar, en dat al meer dan honderd jaar, schrijft de Amerikaanse milieuwebsite Treehugger.

Op een paar ambulances na is er op het eiland geen enkele auto te bespeuren. "De lucht is er veel schoner en er vallen minder gewonden", schrijft Jeff Potter, die zich verdiepte in het autoloze leven op de plek. "Inwoners van Mackinac zijn bovendien gezonder, want ze bewegen meer." Alle kosten gerelateerd aan auto's hebben de bewoners ook niet.

Voor de circa 15.000 toeristen die het plaatsje jaarlijks trekt, is het eiland een verademing. Ze beschrijven een bezoek aan Mackinac als teruggaan in de tijd, op een positieve manier, naar een periode zonder het constante geraas van verkeer waarmee we tegenwoordig dagelijks te maken krijgen. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het trendy 8 uur dieet

Het trendy '8 uur dieet'


http://static0.hln.be/static/photo/2013/3/8/13/20130701175249/media_xll_5952133.jpg


Vasten is de nieuwste populairste methode om af te vallen. Eerder was al het dieet 5:2 erg hip bij mensen die nog snel voor de zomer kilo's willen kwijtspelen Hierbij vast je vijf dagen in de week, om in het weekend volop te eten wat je wil. Nu is er het '8 uur dieet', waar zowel heel wat mannen als vrouwen fan van zijn.

Het '8 uur dieet' werd ontwikkeld door David Zinczenko en Peter Moore. Deze auteurs beweren dat door drie dagen per week slechts gedurende een periode van acht uur te eten, je zult afvallen. De theorie is dat alleen eten in die periode je je lichaam de kans geeft om zich te herstarten. Hierdoor krijgt het de kans om voedingstoffen te verwerken en toxines te verwijderen.

Dankzij onze moderne levensstijl eten we de klok rond, waardoor we ons lichaam niet de tijd geven alle calorieën te verbranden die we nodig hebben, aldus de bedenkers. "Het 8 uur dieet is een manier om de periode tussen je laatste snack en het ontbijt te verlengen, het geeft je lichaam de kans om de voorraad vet te verbranden als energiebron. Wat je in die periode eet, mag je zelf kiezen. Tijdens de vastenperiode mag je wel nog thee, koffie en water drinken", aldus Zinczenko en Moore.

Studies hebben in het verleden al aangetoond dat vasten het risico op hartziekten, diabetes en dementie kan verlagen. Het is wel aan te raden dat je een dokter raadpleegt voor je met dit dieet start. Zorg wel dat je niet te veel eet in de acht uur om de rest te compenseren. De verleiding om dan zoveel mogelijk calorieën te eten kan groot zjin, maar probeer hier aan te weerstaan.  (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Frankrijk wil maaltijden uit microgolf bannen uit restaurants

Frankrijk wil maaltijden uit microgolf bannen uit restaurants


http://static0.hln.be/static/photo/2013/10/15/10/20130701134615/media_xll_5950525.jpg


Het Frans Parlement heeft een wet goedgekeurd die restaurants verplicht om een 'huisgemaakt' label te voorzien voor gerechten die van rauwe ingrediënten worden bereid in de keuken. Dit 'fait maison' label zou er voor moeten zorgen dat restauranthouders voorgemaakte maaltijden die in de microgolfoven worden opgewarmd niet meer kunnen laten doorgaan als versgemaakt.

Parlementsleden van zowel de regerende socialistische partij als van centrumrechtse UMP stemden voor het voorstel waar de minister van Handel en Economie, Sylvia Pinel, tegen gekant was. De Senaat moet het voorstel nog goedkeuren alvorens het een officiële wet wordt.

Restaurants die onterecht gerechten als 'fait maison' presenteren zullen beboet worden. Didier Chenet, hoofd van de restaurantvereniging Synhorcat, zegt dat de maatregel de sector transparanter zal maken en de eer van het vak zal waarborgen. "Klanten zullen weten wat ze mogen verwachten. Het probleem waar we vandaag mee kampen is dat wanneer je op dit moment de deur van een restaurant opent niet weet of je er wel een chef zal aantreffen" vertelt Chenet nog.  (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom we allemaal naar zee willen: oceaan maakt gezond

Waarom we allemaal naar zee willen: oceaan maakt gezond


http://static1.hln.be/static/photo/2013/17/5/9/20130701114231/media_xll_5950209.jpg


Tijd dicht bij de oceaan spenderen heeft heel wat gezondheidsvoordelen, dat blijkt uit onderzoeken aan de universiteit van Exeter.

De studie deed verschillende experimenten om te bepalen dat op een strand zijn je gezondheid een boost geeft. Onderzoeker Michael White legt uit: "Wanneer iemand naar het strand gaat, is het niet verrassend dat deze persoon ontspant, maar dit treft de gezondheid van personen op nog heel wat andere manieren. Engels onderzoek heeft namelijk aangetoond dat wie aan de kust woont gezonder is. Een argument zou kunnen zijn dat mensen die zich een woning aan zee kunnen veroorloven rijker zijn. Maar het is bewezen dat net armere mensen het meeste voordeel halen uit de oceaan. Zelfs al dichter bij het strand gaan wonen heeft al een positief effect op mensen. Dit beperkt namelijk stress en moedigt lichamelijke activiteit aan." 

In een van de experimenten gaven de vorsers de deelnemers een serie van foto's van fictieve hotelkamers, ze vroegen ook hoeveel de mensen wilden spenderen aan deze kamer. De ene had zicht op de oceaan, de andere op groene velden en de laatste op een stad. De meeste mensen wilden het grootste bedrag neertellen voor zicht op de oceaan.

Door deze hoopgevende resultaten zijn de wetenschappers nog steeds aan het onderzoeken zijn wat de gezondheidsvoordelen van nabij de kust te wonen zijn. Momenteel testen ze de invloed van een virtueel strand op stresserende situaties als operaties. Uit de eerste waarnemingen blijkt dat mensen dan minder pijn voelen. Volgens een van de initiatiefnemers van het onderzoek kunnen de resultaten helpen een therapie op basis van blootstelling aan de oceaan ontwikkelen. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Acrobate (31) Cirque du Soleil komt om na val

Acrobate (31) Cirque du Soleil komt om na val


http://static3.hln.be/static/photo/2013/16/9/13/20130701045643/media_xll_5949448.jpg


Tragisch nieuws uit de magische wereld van Cirque du Soleil: de 31-jarige acrobate Sarah Guillot-Guyard is zaterdagavond om het leven gekomen nadat ze ten val kwam tijdens de show 'Ka' in Las Vegas. Het gaat om het eerste ongeval met fatale afloop in de 30-jarige geschiedenis van het gezelschap.

Guyard, die twee jonge kinderen achterlaat en gekend staat onder haar artiestennaam Sassoon, schoof van een koord tijdens de slotscène van de show. Ze viel daarbij 15 meter naar beneden. De acrobate werd nog naar het universiteir ziekenhuis van Las Vegas gebracht, maar overleed daar aan haar verwondingen.

Aan een gebrek aan ervaring kan het tragische ongeval niet te wijten zijn. Zo stond de jonge vrouw maar liefst 22 jaar op de planken. Een lijkschouwer is aangesteld om haar lichaam te onderzoeken.

"Aanvankelijk dacht iedereen dat het 'gevecht' een deel van de choreografie was", aldus aanwezige Dan Mosqueda in de krant The Las Vegas Sun. "Maar dan hoorde je ze schreeuwen en kreunen en we zagen een vrouw huilend van het podium lopen." De voorstellingen van 'Ka' zijn voorlopig geannuleerd.

Oprichter van Cirque du Soleil, Guy Laliberte, liet in een verklaring weten "diep bedroefd" te zijn door de dood van Sarah. "We worden er met grote nederigheid en respect aan herinnerd hoe bijzonder onze artiesten elke avond zijn. Het belangrijkste is nu dat we elkaar steunen als een familie."

De dood van de jonge acrobate is het eerste ongeval met fatale afloop sinds het Canadese gezelschap werd opgericht in 1984 in Québec. Eerder deze week liep een andere artiest wel een hersenschudding op bij een incident.  (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een op drie gehandicapten stelt bezoek aan dokter uit

Een op drie gehandicapten stelt bezoek aan dokter uit


http://static1.hln.be/static/photo/2013/14/7/11/20130701044025/media_xll_5949446.jpg


Een op de drie gehandicapten gaat niet naar de tandarts of koopt geen bril hoewel hij die nodig heeft. Bij de gehandicapten uit de lichtste categorieën stelt zelfs bijna de helft medische zorgen uit, blijkt uit een onderzoek bij meer dan 2.000 Vlamingen met een handicap van de Universiteit Antwerpen. Dat berichten De Standaard en Het Nieuwsblad vandaag.

"Mensen met een handicap beknibbelen op hun gezondheidszorg omdat ze er te weinig geld voor hebben", zegt Guido Van Hal, professor medische sociologie aan de UA. "Een kwart van de personen met een handicap leeft volgens onze analyse onder de armoedegrens. In de algemene bevolking gaat het maar om één op de tien personen."

Opmerkelijk: bij de personen die niet zwaar gehandicapt zijn, die zichzelf kunnen verzorgen en die aan de slag kunnen in een beschermde werkplek, is het probleem het grootst: 46 procent stelt zijn medische zorg uit. "Armoede komt in die groep dan ook het vaakst voor", zegt Van Hal.

Regelingen zoals het derdebetalersysteem, waarbij de arts een raadpleging direct afrekent met het ziekenfonds en de patiënt niets hoeft voor te schieten, zijn niet voor iedereen doorzichtig, meent onderzoekster Nele Augustyns.

Minister van Volksgezondheid Laurette Onkelinx (PS) meldt dat artsen vanaf 2015 bij patiënten met bepaalde chronische ziekten of handicaps verplicht zullen zijn om de derdebetalersregeling toe te passen. (br.hln)



» Reageer (0)
30-06-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Twee zeehonden genieten van de zon in Nieuwpoort

Twee zeehonden genieten van de zon in Nieuwpoort


http://static2.hln.be/static/photo/2013/13/4/5/20130630164935/media_xll_5948780.jpg


In Nieuwpoort konden de toeristen vandaag genieten van een onverwachte attractie: twee zeehonden lagen lekker te zonnebaden op de oevers van de jachthaven. Heel wat mensen grepen onmiddellijk naar hun fototoestel toen ze tussen de vele boten de zeehonden opmerkten.

"Sinds een viertal jaar duiken inderdaad geregeld zeehonden op aan onze Belgische kust", vertelt Steve Vervaecke van het Sea Life Center Blankenberge. "Vooral in Koksijde, Oostende en Nieuwpoort kan je de dieren geregeld spotten."

De toeristen proberen de zeehonden vaak zo dicht mogelijk te benaderen, maar helemaal zonder risico is dat volgens Vervaecke niet. "De dieren zijn duidelijk niet mensenschuw, maar men moet er rekening mee houden dat ze ook serieus kunnen bijten."

In het Sea Life Center komen volgens Vervaecke geregeld telefoontjes binnen van mensen die een zieke zeehond opmerken. "Maar in de meeste gevallen is er helemaal niets aan de hand", klinkt het. "Zeehonden liggen vaak op hun zijkant in de vorm van een banaan. Zo liggen ze om te ontspannen en te genieten. Een reden om aan de alarmbel te trekken is dat dus zeker niet." (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verzorg je juwelen met liefde

Verzorg je juwelen met liefde


De afbeelding “http://img171.imageshack.us/img171/7348/juwelenzq8.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.



Er was een tijd dat juwelen niet alleen heel duur, maar ook oer klassiek waren. Aangezien het niet langer goud en diamant moet zijn, zijn juwelen de laatste jaren echte modeaccessoires geworden. Maar hoe onderhoudt je nu het beste die dierbare accessoires? Wij zetten enkele tips voor je op een rij.

* Zilveren juwelen krijg je weer glanzend door ze te poetsen met wat tandpasta.

* Ofwel leg je je zilveren juwelen in een pot met heet water met wat soda in en lichte proppen aluminiumfolie. Naspoelen met proper water en goed afdrogen.

* Stenen, parels, diamanten die dof geworden zijn, krijg je vaak weer stralend mooi door ze onder te dompelen in een bakje warm water met wat detergent.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Laatste otter overlever Exxon Valdez sterft op recordleeftijd

Laatste otter overlever Exxon Valdez sterft op recordleeftijd

Klik op de foto om het filmpje te bekijken





Bij de ramp met de olietanker Exxon Valdez in 1989 stierven duizenden zee-otters. Een dertigtal dieren werd gered en na verzorging verspreid over dierentuinen in de VS. Maandag stierf Homer, de laatste nog levende otter die de ramp overleefde, op 25-jarige leeftijd, een recordleeftijd voor de diersoort. Dat staat te lezen op de website Treehugger.

De Exxon Valdez veroorzaakte op 24 maart 1989 een milieuramp toen hij aan de grond liep bij Bligh Reef (Alaska). Tussen de 41 en de 132 miljoen liter ruwe olie kwam in de zee terecht, waardoor 1.900 kilometer kustlijn vervuild geraakte. Bij die ramp zouden onder meer 580.000 zeevogels en massaal veel otters, robben en zeeleeuwen omgekomen zijn. Ook voor de visserij was de ramp een drama.

Homer leefde sinds haar redding in het Point Defiance Zoo & Aquarium in de staat Washington. "Ze was de laatste overlever van de olieramp in Amerikaanse dierentuinen", aldus dierenarts Karen Wolf. "Ze was een geweldig dier dat veel mensen onderwezen heeft over milieubescherming." (br.hln - foto Zoo & Aquarium) 



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.21-jarige krijgt 25 miljoen voor app die nog niet bestaat

21-jarige krijgt 25 miljoen voor app die nog niet bestaat


http://static2.hln.be/static/photo/2013/6/1/12/20130630015810/media_xll_5947842.jpg
De 21-jarige pas afgestudeerde Lucas Duplan


Een 21-jarige pas afgestudeerde van de Stanford University is erin geslaagd de grootste investering binnen te halen in de wereld van de mobiele apps met dank aan zijn 'Clinkle'. Wat zijn app precies doet, weet niemand echter helemaal zeker, aangezien de lancering nog moet gebeuren. Wel zag Lucas Duplan zijn rekening al toenemen met 25 miljoen dollar (ongeveer 19,2 miljoen euro).

Volgens de Clinkle-website wordt de app "de betaalwijze van de toekomst". Duplan zelf onthult nog niet al te veel over zijn baanbrekend project: "Ons doel is om het betalingsproces volledig te moderniseren", aldus de twintiger aan Business Insider. "We willen je telefoon voor het eerst de concurrentiestrijd laten aangaan met cash geld en creditkaarten."

Net als bij Twitter, haalde Duplan voor de naam van zijn app inspiratie bij een geluidje. 'Clinkle' is immers afgeleid van het Engelse woord 'clinking', het rinkelend geluid dat muntstukken maken in je broekzak, zo legt de jonge businessman uit in Wall Street Journal.

Zaakjes doen, zit Duplan, die opgroeide in Californië, duidelijk in het bloed. Als tiener verkocht hij bijvoorbeeld al iPod-hoesjes op eBay. Hij verhuurde ook de draadloze internetverbinding van zijn ouders in Kroatië, waar de jongen oorspronkelijk vandaan komt.

'Clinkle' wordt later dit jaar gelanceerd via Apple en Android. Hiermee staat Duplan voor een enorme uitdaging. Technoreuzen Intel en Qualcomm, evenals voormalig Facebook-COO Owen Van Natta hebben immers centen geïnvesteerd in de twintiger. (br.hln - foto facebook)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koekjes bakken in de wagen 'dankzij' extreme hitte in Phoenix

Koekjes bakken in de wagen 'dankzij' extreme hitte in Phoenix


http://static3.hln.be/static/photo/2013/15/3/4/20130630111819/media_xll_5948269.jpg


Het zuidwesten van de Verenigde Staten gaat gebukt onder een hittegolf die zijn gelijke amper kent. In Death Valley wordt dit weekend 53 graden voorspeld. Amper vier graden verwijderd van het aards hitterecord dat op 10 juli 1913 werd opgetekend: 56,66 graden. Inwoners van Arizona zeggen dat de lucht te warm is om in te ademen.

Een inwoner van Phoenix (Arizona) profiteert van de warmte door koekjes te bakken op het dashboard van de wagen. In een oven bak je koekjes meestal op 180 graden en in de wagen was het op een gegeven moment 94 graden Celsius. Het zal dus wat langer dan normaal duren eer de koekjes klaar zijn, maar de elektriciteit voor de oven wordt alleszins uitgespaard. (br.hln)



» Reageer (0)
29-06-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nederlandse kreeg dagelijks orgasmen via haar voet

Nederlandse kreeg dagelijks orgasmen via haar voet


http://static3.hln.be/static/photo/2013/16/7/6/20130629184340/media_xll_5947491.jpg


Een 55-jarige Nederlandse vrouw kampte met wel erg ongewone gezondheidsklachten: elke dag werd vijf tot zes keer overvallen door ongewenste orgasmen die in haar voet begonnen.

De orgastische sensaties begonnen in haar linkervoet en liepen zo naar haar vagina, de patiënte zei dat ze net hetzelfde voelden als een orgasme tijdens seks en kwamen altijd erg onverwacht. Ze werden niet veroorzaakt door seksuele verlangens of gedachten.

Deze orgasmen waren erg gênant voor de vrouw, aldus neuropsychiater aan de universiteit van Utrecht Marcel D. Waldinger. "Mijn patiënte voelde zich verschrikkelijk. We namen een hersenscan, maar zagen daar niets abnormaal op. We stimuleerden haar linkervoet met een elektrische stroom, waardoor ze spontaan een orgasme kreeg. Vervolgens injecteerden we een verdovend middel in haar rugzenuw, waardoor de orgasmen volledig stopten. Hierdoor is de patiënte al acht maanden verlost van haar voetorgasmen.

De onderzoekers menen dat het fenomeen het resultaat was van een foutje in de hersenen. Anderhalf jaar voor de orgasmen begonnen lag de vrouw drie weken op de intensieve éorgen door een infectie. Toen ze uit haar coma kwam, voelde ze vaak tintelingen in haar linkervoet. Waarschijnlijk was dit het gevolg van schade aan de kleine zenuwvezels door de infectie. Hierdoor ontstond een foute verbinding van de zenuwen naar de hersenen. De onderzoekers noemden de stoornis van de vrouw het 'voetorgasmesyndroom'. Momenteel is dit het enige geval in heel de wereld.

Volgens Waldinger zouden er nog patiënten kunnen zijn, maar zijn ze te beschaamd om erover te praten. "Er rust een taboe op dit onderwerp. Het is een neurologische aandoening, niet psychologisch, dit kunnen we behandelen."  (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kangoeroe, wombat en koala komen uit Amerika

Kangoeroe, wombat en koala komen uit Amerika



Kangoeroes, koala's en wombats zijn typische dieren voor Australië. Maar een genetische studie stelt dat de dieren eigenlijk Amerikaanse voorouders hebben. De roots van deze Aussies liggen dus op het Amerikaanse continent.

De universiteit van Münster maakte een stamboom van deze Australische dieren op basis van DNA. Buideldieren zijn uniek ten opzichte van andere zoogdieren, omdat de moeders hun jongen in hun buidel dragen. Wetenschappers vermoeden dat er een enkele migratie is geweest van een soort van Amerika naar Australië.

De voorouders van de Australische buideldieren leefden 80 miljoen jaar geleden op het gigantische continent Gondwana. Dat lag op de plek waar nu Zuid-Amerika ligt. Toen dat continent uit elkaar viel, bewoog zich een deel naar het huidige Australië. Daar zijn in de loop der tijd de buideldieren ontstaan.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sonja Kimpen leert mannen buikje kwijt te spelen

Sonja Kimpen leert mannen buikje kwijt te spelen


http://static1.hln.be/static/photo/2013/14/13/12/20130629162654/media_xll_5947242.jpg


Ruim de helft van de mannen is te dik en kampt met een hardnekkig (bier)buikje. Met die wetenschap in het achterhoofd heeft Sonja Kimpen haar eerste boek voor mannen geschreven. Vandaag heeft de gezondheidscoach 'Minder buik, meer energie' voorgesteld in Knokke-Heist.

Sonja Kimpen stelde tien uitdagingen op waarmee ze de mannen in acht weken tijd naar een gezonde levensstijl coacht. In 'Minder buik, meer energie' staat geen wonderdieet waarmee mannen in korte tijd afvallen. Het boek bevat naar verluidt wel richtlijnen die ze moeiteloos kunnen toepassen in hun eigen leven om fit en gezond te blijven.

"Mannen zijn anders gebouwd dan vrouwen. Ze hebben meer spierweefsel en een grotere longinhoud, wat betekent dat ze meer vetverbrandende enzymen aanmaken en dus sneller afvallen", legt Kimpen uit. "Ze hebben ook geen last van hormonale schommelingen en bijgevolg is hun drang naar zoetigheid niet zo groot. Ze hebben meer testosteron voorhanden, wat een voordeel is om spiermassa op te bouwen. Mannen hebben bovendien een natuurlijke afkeer van diëten en dat is een gezonde mentaliteit."

Sonja Kimpen presenteerde al verschillende gezondheidsprogramma's op tv. Samen met haar man runt ze ook het gezondheids- en fitnesscentrum Synergie Wellness Point. Ze combineert verschillende vakgebieden (beweging, voeding, mentale coaching en managementtechnieken).

'Minder buik, meer energie', op de markt gebracht door Uitgeverij Davidsfonds, is het twaalfde boek van Kimpen. Van haar andere boeken werden al ruim 600.000 exemplaren verkocht. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.egeltje kan weer lopen dankzij minirolstoel

Egeltje kan weer lopen dankzij minirolstoel

Klik op de foto om het filmpje te bekijken






Een video waarin we kennismaken met een verlamd egeltje dat weer kan lopen dankzij een op maat gemaakte rolstoel, is een grote hit op Youtube. Het diertje kon na een ongeluk zijn achterste poten niet meer gebruiken, maar de dierenartsen van Exzootic hielpen het diertje weer op gang.

Ze ontwierpen speciaal voor de egel een kleine rolstoel, die met riempjes vastgemaakt wordt aan zijn achterlijf. De wieltjes functioneren als achterpoten, waardoor het diertje weer kan ronddartelen.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Blaas eens in je smartphone voor een ademtest

Blaas eens in je smartphone voor een ademtest


http://static1.hln.be/static/photo/2013/13/10/13/20130629043304/media_xll_5946253.jpg


De ademtest bestaat al sinds... 1953. Na zestig jaar is het toestel om een ademtest af te nemen natuurlijk geëvolueerd. Tegenwoordig is het ook mogelijk jezelf te testen op je alcoholconsumptie via de smartphone.

Het Italiaanse 2045Tech en de Amerikaanse BACTrack zijn de twee grootste spelers op de markt. Zij maken apparaatjes die je kan aansluiten op de smartphone om zo te testen hoeveel alcohol je in je lichaam hebt. Volgens 2045Tech is hun Floome het neusje van de zalm. Als Italiaans bedrijf gaan ze ook prat op hun design. Maar medestichter Matteo Petrani zegt aan theatlantic.com ook dat het probleem van dronken achter het stuur zitten zwaar onderschat wordt. "Iedereen denkt: mij overkomt dit niet, want ik rijd traag en voorzichtig. Maar eigenlijk is het probleem van dronken voetgangers zo mogelijk nóg erger", beweert hij.

In Frankrijk is het al verplicht om een ademtesttoestel in de auto te hebben. Erg hip is het allemaal niet, maar Petrani zag iets dat tegenwoordig wél hip is: draagbare technologie zoals stappentellers, bijvoorbeeld. Zo kwam het zogenaamde 'vortex fluitje' tot stand. Blazen in het toestel genereert een fluitfrequentie die in verhouding staat tot je blaasgraad. Een microfoontje pikt dit op en stuurt de toonaard naar een microprocessor die de blaasgraad bepaalt. Zo weet het apparaat wanneer er voldoende geblazen werd en dan geven de brandstofcellen een meetwaarde weer. En dan treedt de smartphone in werking: die houdt gegevens van de gebruiker bij, zodat die kan inschatten wanneer het weer veilig is om achter het stuur te kruipen. Hoe meer je dit systeem gebruikt, hoe accurater de smartphone kan reageren.

BACtrack gaat nog verder in het aanwenden van de mogelijkheden van een smartphone. Via bluetooth geeft het naast je persoonlijke data ook de statistieken van de hele natie weer. Aan de gebruiker om de gegevens te laten opslaan door de smartphone-app of om het als eenmalige proef te laten beschouwen. Uiteindelijk zou het systeem ook de mogelijkheid kunnen bieden om te zien waar er meer of minder gedronken wordt... (br.hln)



» Reageer (0)
28-06-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Michael W. Smith - Friends

Michael W. Smith - Friends

Klik op de foto om hem te beluisteren






Michael Whitaker Smith (Kenova (West Virginia), 7 oktober 1957) is een Amerikaanse gospel- en praiseartiest. De christelijke zanger heeft als doel om het evangelie te verkondigen via zijn muziek, ook wil hij God hiermee vereren. Hij is getrouwd met Debbie en samen hebben ze vijf kinderen.


Smith groeide op in zijn geboorteplaats Kenova, als zoon van een olieraffinaderijwerker. Tegen zijn tiende levensjaar aan werd hij overtuigd christen en begon hij met enkele vrienden een band. Het ging goed met Michael, totdat hij na zijn highschool-periode alcohol- en drugsverslaafde werd. Hij kreeg in die tijd, 1979, een geestelijke instorting. Na zijn geestelijke instorting zag hij het Licht, en dat was keerpunt in zijn leven. Michael besloot om zijn leven (opnieuw) te geven aan Jezus. Niet veel later werd hij lid van de band Higher Ground en was hij keyboard-speler, ondertussen kickte hij af van zijn verslavingen. Een bedrijf was erg geïnteresseerd in zijn songteksten en Smith begon songteksten te schrijven voor bekende artiesten als Sandi Patti, Kathy Troccoli en Amy Grant. Enkele jaren later tourde hij met Amy Grant als toetsenist. In 1983 kwam zijn debuut op de markt, en dat kan worden gezien als de echte start van zijn muziekcarrière.

Vele albums volgden en in 2001 maakte hij opnieuw een grote doorbraak in de muziekmarkt. Zijn album Worship, dat uitkwam op 11 september 2001, werd een ongekend grote hit en Michael werd hiermee voor veel christenen een belangrijke leider in worship (aanbiddingsmuziek). Hij bleef een tijd bezig in dit genre, maar kwam in 2004 terug met een vertrouwd klinkende popplaat: Healing Rain.

Michael W. Smith heeft recent gewerkt aan een film, geregisseerd door de vooral als zanger bekendstaande Amerikaan Steve Taylor, genaamd The Second Chance. De film kwam begin 2006 uit. Smith speelt het personage Ethan Jenkins, een muzikale pastor in een grote kerk.

Het album "Stand" kwam november 2006 uit. Voor maart 2007 stond er een Europese tour gepland, maar omdat Smith tegen die tijd opa hoopte te worden, werd het uitgesteld tot oktober 2007. In 2007 kwam hij twee keer naar Nederland: tijdens het XNoizz Flevo Festival op 16 augustus en op 6 oktober tijdens de EO-Gezinsdag in het GelreDome te Arnhem. 's Avonds gaf hij daar een concert samen met Darlene Zschech. Op 16 oktober 2007 verscheen er een nieuw kerstalbum van Smith, genaamd It's A Wonderful Christmas.

Op 28 oktober 2008 is zijn nieuwste album "A new Hallelujah" uitgekomen, in navolging van de 2 live worshipalbums. De plaat is op 20 juni 2008 opgenomen tijdens een concert in de megakerk "Lakewood Church" in Houston (Texas), samen met aanbiddingsleiders Israel Houghton en Coalo Zamorano, een 250 koppen tellend koor en een Afrikaans kinderkoor. Zelf betitelt Smith het project als "het meest globale worship project in mijn hele carrière". Het album bevat 15 nummers inclusief een aantal klassiekers, zoals "Amazing Grace/My Chains Are Gone", "Mighty To Save" en "I Surrender All". De titelsong schreef Smith samen met zijn vrouw Debbie en vriend Paul Baloche. Op 12 juni 2008 heeft Smith opgetreden in het GelreDome met zijn nieuwe album. De dag erna was hij ook nog te gast bij de 35e EO-Jongerendag.

Bijna twee jaar nadat het album 'A New Hallelujah' werd uitgebracht, kwam Smith op 28 september 2010 met een nieuw studioalbum: 'Wonder'. Een jaar later, op 22 november 2011, kwam de opvolger van het instrumentale album 'Freedom' uit. Op het album, genaamd 'Glory', staan twaalf nummers, waaronder een muzikale versie van de klassieker 'Agnus Dei'.

Smith is getrouwd met Debbie en samen hebben ze vijf kinderen.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Erover praten vermindert doodsangst bij patiënten

"Erover praten vermindert doodsangst bij patiënten"


http://static2.hln.be/static/photo/2013/6/16/12/20130628175042/media_xll_5945562.jpg


Familieleden en zorgverleners kunnen best met kankerpatiënten praten over de doodsangst die deze ervaren. Zo wordt vermeden dat de patiënt in een isolement terecht komt en hier alleen mee moet omgaan. "Door erover te praten kan de angst verminderen". Dat stelt de Leuvense theologe Goedele Van Edom in een doctoraat dat zij vandaag aan de KU Leuven verdedigde.

In dit onderzoek dat de titel 'Help me duizend doden sterven! Pastoraal theologisch onderzoek naar de begeleiding van mensen met kanker die doodsgerelateerde angst ervaren' meekreeg schetst ze 30 strategieën die kunnen helpen bij het verminderen van angst. Familie en zorgverleners mijden vaak over doodsangst te praten met patiënten omdat ze bang zijn dat ze het voor de betrokkene moeilijker maken. "Niets is minder waar", aldus Van Edom.

De betrokkenen dienen bijvoorbeeld ook bij de patiënt te peilen naar waar hij juist bang voor is. Soms gaat het om één specifieke vrees zoals vrees voor pijn, maar vaak gaat het om een combinatie van vrezen zoals over wat de toekomst zal brengen, het verlies van autonomie of om dierbaren te moeten loslaten. "Door deze vrezen in kaart te brengen kan men nagaan wat men eraan kan doen. Een gesprek met een pijnspecialist kan bijvoorbeeld helpen of een herinneringsdoos maken voor de kinderen die zullen achterblijven", aldus Van Edom. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Marilyn Monroe-fotograaf Stern (83) overleden

Marilyn Monroe-fotograaf Stern (83) overleden


http://static2.hln.be/static/photo/2013/11/1/13/20130628095302/media_xll_5944408.jpg


De Amerikaanse fotograaf Bert Stern is op 83-jarige leeftijd overleden. Hij is vooral bekend van de fotoshoot die hij in 1962 deed met Marilyn Monroe, een paar weken voor de dood van de beroemde actrice.

De duizenden opnames maakte hij in drie dagen tijd voor het modeblad Vogue. Stern maakte ze in een kamer van het Hotel Bel-Air in Los Angeles. Ze zijn bekend geworden als The Last Sitting. Stern overleed woensdag, meldt The New York Times. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Polsbandje kan misselijkheid bij migraine verlichten

Polsbandje kan misselijkheid bij migraine verlichten


http://static1.hln.be/static/photo/2013/2/14/8/20130627163850/media_xll_5942993.jpg


Een simpel polsbandje kan de gevoelens van misselijkheid bij patiënten met migraine verlichten, zo blijkt uit een studie. Dat zou een hele opluchting zijn, want de misselijkheid is een van de meest slopende symptomen van de aandoening en treft vier op de vijf patiënten.

Maar volgens dr. Zoltan Medgyessy kan die misselijkheid verholpen worden door druk uit te oefenen op de binnenkant van de pols. "Er zijn nog steeds veel vragen rond migraine, dus bevindingen als deze kunnen bijdragen tot een betere levenskwaliteit voor de patiënten", vindt hij.

Voor zijn experiment selecteerde de wetenschapper 41 patiënten, die in de drie maanden daarvoor gemiddeld 33,1 dagen last hadden van migraine. Ze beoordeelden hun misselijkheid gemiddeld als 6,2 op een schaal van 10. Deze patiënten kregen een acupressuurpolsbandje, in plaats van de medicijnen die ze normaal namen om misselijkheid en braken tegen te gaan.

Tijdens de volgende migraine-aanval, rapporteerden vijf op de zes patiënten (83 procent) een vermindering van de misselijkheid. De beoordeling van de misselijkheid was nog slechts 2,9 punten op tien. Bovendien was er na 28 minuten al sprake van verlichting.

Bijna alle proefpersonen (98 procent) zei achteraf dat ze de Sea Band-polsbandjes in de toekomst zouden gebruiken om hun misselijkheid bij migraine te controleren. "Een goed idee, want de acupressuurbandjes bevatten geen medicijnen. Dat is een belangrijk voordeel van deze behandeling, aangezien ze niet kunnen inwerken op de migrainemedicijnen. Bovendien zijn er ook geen neveneffecten, zoals duizeligheid of vermoeidheid." (br.hln)



» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!