Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




29-06-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kangoeroe, wombat en koala komen uit Amerika

Kangoeroe, wombat en koala komen uit Amerika



Kangoeroes, koala's en wombats zijn typische dieren voor Australië. Maar een genetische studie stelt dat de dieren eigenlijk Amerikaanse voorouders hebben. De roots van deze Aussies liggen dus op het Amerikaanse continent.

De universiteit van Münster maakte een stamboom van deze Australische dieren op basis van DNA. Buideldieren zijn uniek ten opzichte van andere zoogdieren, omdat de moeders hun jongen in hun buidel dragen. Wetenschappers vermoeden dat er een enkele migratie is geweest van een soort van Amerika naar Australië.

De voorouders van de Australische buideldieren leefden 80 miljoen jaar geleden op het gigantische continent Gondwana. Dat lag op de plek waar nu Zuid-Amerika ligt. Toen dat continent uit elkaar viel, bewoog zich een deel naar het huidige Australië. Daar zijn in de loop der tijd de buideldieren ontstaan.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sonja Kimpen leert mannen buikje kwijt te spelen

Sonja Kimpen leert mannen buikje kwijt te spelen


http://static1.hln.be/static/photo/2013/14/13/12/20130629162654/media_xll_5947242.jpg


Ruim de helft van de mannen is te dik en kampt met een hardnekkig (bier)buikje. Met die wetenschap in het achterhoofd heeft Sonja Kimpen haar eerste boek voor mannen geschreven. Vandaag heeft de gezondheidscoach 'Minder buik, meer energie' voorgesteld in Knokke-Heist.

Sonja Kimpen stelde tien uitdagingen op waarmee ze de mannen in acht weken tijd naar een gezonde levensstijl coacht. In 'Minder buik, meer energie' staat geen wonderdieet waarmee mannen in korte tijd afvallen. Het boek bevat naar verluidt wel richtlijnen die ze moeiteloos kunnen toepassen in hun eigen leven om fit en gezond te blijven.

"Mannen zijn anders gebouwd dan vrouwen. Ze hebben meer spierweefsel en een grotere longinhoud, wat betekent dat ze meer vetverbrandende enzymen aanmaken en dus sneller afvallen", legt Kimpen uit. "Ze hebben ook geen last van hormonale schommelingen en bijgevolg is hun drang naar zoetigheid niet zo groot. Ze hebben meer testosteron voorhanden, wat een voordeel is om spiermassa op te bouwen. Mannen hebben bovendien een natuurlijke afkeer van diëten en dat is een gezonde mentaliteit."

Sonja Kimpen presenteerde al verschillende gezondheidsprogramma's op tv. Samen met haar man runt ze ook het gezondheids- en fitnesscentrum Synergie Wellness Point. Ze combineert verschillende vakgebieden (beweging, voeding, mentale coaching en managementtechnieken).

'Minder buik, meer energie', op de markt gebracht door Uitgeverij Davidsfonds, is het twaalfde boek van Kimpen. Van haar andere boeken werden al ruim 600.000 exemplaren verkocht. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.egeltje kan weer lopen dankzij minirolstoel

Egeltje kan weer lopen dankzij minirolstoel

Klik op de foto om het filmpje te bekijken






Een video waarin we kennismaken met een verlamd egeltje dat weer kan lopen dankzij een op maat gemaakte rolstoel, is een grote hit op Youtube. Het diertje kon na een ongeluk zijn achterste poten niet meer gebruiken, maar de dierenartsen van Exzootic hielpen het diertje weer op gang.

Ze ontwierpen speciaal voor de egel een kleine rolstoel, die met riempjes vastgemaakt wordt aan zijn achterlijf. De wieltjes functioneren als achterpoten, waardoor het diertje weer kan ronddartelen.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Blaas eens in je smartphone voor een ademtest

Blaas eens in je smartphone voor een ademtest


http://static1.hln.be/static/photo/2013/13/10/13/20130629043304/media_xll_5946253.jpg


De ademtest bestaat al sinds... 1953. Na zestig jaar is het toestel om een ademtest af te nemen natuurlijk geëvolueerd. Tegenwoordig is het ook mogelijk jezelf te testen op je alcoholconsumptie via de smartphone.

Het Italiaanse 2045Tech en de Amerikaanse BACTrack zijn de twee grootste spelers op de markt. Zij maken apparaatjes die je kan aansluiten op de smartphone om zo te testen hoeveel alcohol je in je lichaam hebt. Volgens 2045Tech is hun Floome het neusje van de zalm. Als Italiaans bedrijf gaan ze ook prat op hun design. Maar medestichter Matteo Petrani zegt aan theatlantic.com ook dat het probleem van dronken achter het stuur zitten zwaar onderschat wordt. "Iedereen denkt: mij overkomt dit niet, want ik rijd traag en voorzichtig. Maar eigenlijk is het probleem van dronken voetgangers zo mogelijk nóg erger", beweert hij.

In Frankrijk is het al verplicht om een ademtesttoestel in de auto te hebben. Erg hip is het allemaal niet, maar Petrani zag iets dat tegenwoordig wél hip is: draagbare technologie zoals stappentellers, bijvoorbeeld. Zo kwam het zogenaamde 'vortex fluitje' tot stand. Blazen in het toestel genereert een fluitfrequentie die in verhouding staat tot je blaasgraad. Een microfoontje pikt dit op en stuurt de toonaard naar een microprocessor die de blaasgraad bepaalt. Zo weet het apparaat wanneer er voldoende geblazen werd en dan geven de brandstofcellen een meetwaarde weer. En dan treedt de smartphone in werking: die houdt gegevens van de gebruiker bij, zodat die kan inschatten wanneer het weer veilig is om achter het stuur te kruipen. Hoe meer je dit systeem gebruikt, hoe accurater de smartphone kan reageren.

BACtrack gaat nog verder in het aanwenden van de mogelijkheden van een smartphone. Via bluetooth geeft het naast je persoonlijke data ook de statistieken van de hele natie weer. Aan de gebruiker om de gegevens te laten opslaan door de smartphone-app of om het als eenmalige proef te laten beschouwen. Uiteindelijk zou het systeem ook de mogelijkheid kunnen bieden om te zien waar er meer of minder gedronken wordt... (br.hln)



» Reageer (0)
28-06-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Michael W. Smith - Friends

Michael W. Smith - Friends

Klik op de foto om hem te beluisteren






Michael Whitaker Smith (Kenova (West Virginia), 7 oktober 1957) is een Amerikaanse gospel- en praiseartiest. De christelijke zanger heeft als doel om het evangelie te verkondigen via zijn muziek, ook wil hij God hiermee vereren. Hij is getrouwd met Debbie en samen hebben ze vijf kinderen.


Smith groeide op in zijn geboorteplaats Kenova, als zoon van een olieraffinaderijwerker. Tegen zijn tiende levensjaar aan werd hij overtuigd christen en begon hij met enkele vrienden een band. Het ging goed met Michael, totdat hij na zijn highschool-periode alcohol- en drugsverslaafde werd. Hij kreeg in die tijd, 1979, een geestelijke instorting. Na zijn geestelijke instorting zag hij het Licht, en dat was keerpunt in zijn leven. Michael besloot om zijn leven (opnieuw) te geven aan Jezus. Niet veel later werd hij lid van de band Higher Ground en was hij keyboard-speler, ondertussen kickte hij af van zijn verslavingen. Een bedrijf was erg geïnteresseerd in zijn songteksten en Smith begon songteksten te schrijven voor bekende artiesten als Sandi Patti, Kathy Troccoli en Amy Grant. Enkele jaren later tourde hij met Amy Grant als toetsenist. In 1983 kwam zijn debuut op de markt, en dat kan worden gezien als de echte start van zijn muziekcarrière.

Vele albums volgden en in 2001 maakte hij opnieuw een grote doorbraak in de muziekmarkt. Zijn album Worship, dat uitkwam op 11 september 2001, werd een ongekend grote hit en Michael werd hiermee voor veel christenen een belangrijke leider in worship (aanbiddingsmuziek). Hij bleef een tijd bezig in dit genre, maar kwam in 2004 terug met een vertrouwd klinkende popplaat: Healing Rain.

Michael W. Smith heeft recent gewerkt aan een film, geregisseerd door de vooral als zanger bekendstaande Amerikaan Steve Taylor, genaamd The Second Chance. De film kwam begin 2006 uit. Smith speelt het personage Ethan Jenkins, een muzikale pastor in een grote kerk.

Het album "Stand" kwam november 2006 uit. Voor maart 2007 stond er een Europese tour gepland, maar omdat Smith tegen die tijd opa hoopte te worden, werd het uitgesteld tot oktober 2007. In 2007 kwam hij twee keer naar Nederland: tijdens het XNoizz Flevo Festival op 16 augustus en op 6 oktober tijdens de EO-Gezinsdag in het GelreDome te Arnhem. 's Avonds gaf hij daar een concert samen met Darlene Zschech. Op 16 oktober 2007 verscheen er een nieuw kerstalbum van Smith, genaamd It's A Wonderful Christmas.

Op 28 oktober 2008 is zijn nieuwste album "A new Hallelujah" uitgekomen, in navolging van de 2 live worshipalbums. De plaat is op 20 juni 2008 opgenomen tijdens een concert in de megakerk "Lakewood Church" in Houston (Texas), samen met aanbiddingsleiders Israel Houghton en Coalo Zamorano, een 250 koppen tellend koor en een Afrikaans kinderkoor. Zelf betitelt Smith het project als "het meest globale worship project in mijn hele carrière". Het album bevat 15 nummers inclusief een aantal klassiekers, zoals "Amazing Grace/My Chains Are Gone", "Mighty To Save" en "I Surrender All". De titelsong schreef Smith samen met zijn vrouw Debbie en vriend Paul Baloche. Op 12 juni 2008 heeft Smith opgetreden in het GelreDome met zijn nieuwe album. De dag erna was hij ook nog te gast bij de 35e EO-Jongerendag.

Bijna twee jaar nadat het album 'A New Hallelujah' werd uitgebracht, kwam Smith op 28 september 2010 met een nieuw studioalbum: 'Wonder'. Een jaar later, op 22 november 2011, kwam de opvolger van het instrumentale album 'Freedom' uit. Op het album, genaamd 'Glory', staan twaalf nummers, waaronder een muzikale versie van de klassieker 'Agnus Dei'.

Smith is getrouwd met Debbie en samen hebben ze vijf kinderen.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Erover praten vermindert doodsangst bij patiënten

"Erover praten vermindert doodsangst bij patiënten"


http://static2.hln.be/static/photo/2013/6/16/12/20130628175042/media_xll_5945562.jpg


Familieleden en zorgverleners kunnen best met kankerpatiënten praten over de doodsangst die deze ervaren. Zo wordt vermeden dat de patiënt in een isolement terecht komt en hier alleen mee moet omgaan. "Door erover te praten kan de angst verminderen". Dat stelt de Leuvense theologe Goedele Van Edom in een doctoraat dat zij vandaag aan de KU Leuven verdedigde.

In dit onderzoek dat de titel 'Help me duizend doden sterven! Pastoraal theologisch onderzoek naar de begeleiding van mensen met kanker die doodsgerelateerde angst ervaren' meekreeg schetst ze 30 strategieën die kunnen helpen bij het verminderen van angst. Familie en zorgverleners mijden vaak over doodsangst te praten met patiënten omdat ze bang zijn dat ze het voor de betrokkene moeilijker maken. "Niets is minder waar", aldus Van Edom.

De betrokkenen dienen bijvoorbeeld ook bij de patiënt te peilen naar waar hij juist bang voor is. Soms gaat het om één specifieke vrees zoals vrees voor pijn, maar vaak gaat het om een combinatie van vrezen zoals over wat de toekomst zal brengen, het verlies van autonomie of om dierbaren te moeten loslaten. "Door deze vrezen in kaart te brengen kan men nagaan wat men eraan kan doen. Een gesprek met een pijnspecialist kan bijvoorbeeld helpen of een herinneringsdoos maken voor de kinderen die zullen achterblijven", aldus Van Edom. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Marilyn Monroe-fotograaf Stern (83) overleden

Marilyn Monroe-fotograaf Stern (83) overleden


http://static2.hln.be/static/photo/2013/11/1/13/20130628095302/media_xll_5944408.jpg


De Amerikaanse fotograaf Bert Stern is op 83-jarige leeftijd overleden. Hij is vooral bekend van de fotoshoot die hij in 1962 deed met Marilyn Monroe, een paar weken voor de dood van de beroemde actrice.

De duizenden opnames maakte hij in drie dagen tijd voor het modeblad Vogue. Stern maakte ze in een kamer van het Hotel Bel-Air in Los Angeles. Ze zijn bekend geworden als The Last Sitting. Stern overleed woensdag, meldt The New York Times. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Polsbandje kan misselijkheid bij migraine verlichten

Polsbandje kan misselijkheid bij migraine verlichten


http://static1.hln.be/static/photo/2013/2/14/8/20130627163850/media_xll_5942993.jpg


Een simpel polsbandje kan de gevoelens van misselijkheid bij patiënten met migraine verlichten, zo blijkt uit een studie. Dat zou een hele opluchting zijn, want de misselijkheid is een van de meest slopende symptomen van de aandoening en treft vier op de vijf patiënten.

Maar volgens dr. Zoltan Medgyessy kan die misselijkheid verholpen worden door druk uit te oefenen op de binnenkant van de pols. "Er zijn nog steeds veel vragen rond migraine, dus bevindingen als deze kunnen bijdragen tot een betere levenskwaliteit voor de patiënten", vindt hij.

Voor zijn experiment selecteerde de wetenschapper 41 patiënten, die in de drie maanden daarvoor gemiddeld 33,1 dagen last hadden van migraine. Ze beoordeelden hun misselijkheid gemiddeld als 6,2 op een schaal van 10. Deze patiënten kregen een acupressuurpolsbandje, in plaats van de medicijnen die ze normaal namen om misselijkheid en braken tegen te gaan.

Tijdens de volgende migraine-aanval, rapporteerden vijf op de zes patiënten (83 procent) een vermindering van de misselijkheid. De beoordeling van de misselijkheid was nog slechts 2,9 punten op tien. Bovendien was er na 28 minuten al sprake van verlichting.

Bijna alle proefpersonen (98 procent) zei achteraf dat ze de Sea Band-polsbandjes in de toekomst zouden gebruiken om hun misselijkheid bij migraine te controleren. "Een goed idee, want de acupressuurbandjes bevatten geen medicijnen. Dat is een belangrijk voordeel van deze behandeling, aangezien ze niet kunnen inwerken op de migrainemedicijnen. Bovendien zijn er ook geen neveneffecten, zoals duizeligheid of vermoeidheid." (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Westelijke zwarte neushoorn officieel uitgestorven

Westelijke zwarte neushoorn officieel uitgestorven

http://static0.hln.be/static/photo/2013/2/4/10/20130627123239/media_xll_5942575.jpg
Ook deze oostelijke zwarte neushoorn is met uitsterven bedreigd.


De Internationale Unie voor Natuurbescherming (IUCN) heeft de Afrikaanse westelijke zwarte neushoorn officieel als 'uitgestorven' gecatalogeerd. Dat blijkt na een nieuw onderzoek van 60.000 dieren- en plantensoorten om de zogenaamde 'Rode Lijst' te updaten, meldt natuurwebsite Inhabitat.

De westelijke zwarte neushoorn was een populaire jachttrofee in het begin van vorige eeuw. Dankzij beschermende maatregelen in de jaren 1930 kon de populatie opnieuw groeien, maar die maatregelen werden later versoepeld. Dat zorgde ervoor dat er in de jaren '80 nog maar een honderdtal exemplaren overbleven. De jacht ging echter door, en rond de eeuwwisseling bleven er amper 10 over. Sinds 2006 werd er geen enkele neushoorn meer gevonden.

De IUCN pleit dan ook voor meer beschermende maatregelen, zoals voor de extreem bedreigde noordelijke witte neushoorn en oostelijke zwarte neushoorn. De zuidelijke witte neushoorn was ook ooit bijna uitgestorven, maar dankzij maatregelen leven er momenteel opnieuw 20.000 exemplaren in het wild. Indien soortgelijke maatregelen decennia geleden werden genomen voor de uitgestorven en bedreigde soorten, dan zag hun toekomst er nu heel anders uit.

Na de update van de Rode Lijst van de IUCN, blijkt dat een kwart van alle zoogdieren met uitsterven bedreigd zijn. Vissen doen het al niet veel beter. Zo zijn vijf van de acht tonijnsoorten, een essentiële vissoort in het ecosysteem, bedreigd of bijna met uitsterven bedreigd.  (br.hln - foto reuters)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rusthuisbewoners slikken meer antidepressiva

Rusthuisbewoners slikken meer antidepressiva


http://static2.hln.be/static/photo/2013/3/2/3/20130628044600/media_xll_5943678.jpg


Een kwart van de rusthuisbewoners die antidepressiva slikken, begon daarmee na opname in het bejaardentehuis. Bij antipsychotica begon zelfs de helft van de betrokken patiënten bij hun verhuis naar het rustoord. Dat blijkt uit onderzoek van het socialistisch ziekenfonds waarover De Morgen vandaag bericht.

Het Nationaal Verbond van Socialistiche Mutualiteiten (NVSM) onderzocht een jaar lang het geneesmiddelengebruik van 7.000 bejaarden. Het eerste half jaar woonden ze nog thuis, de zes maanden erna verbleven ze in een rusthuis.

Daaruit leerde het ziekenfonds onder meer dat bejaarden in een rustoord niet meteen meer, maar wel andere medicatie gebruiken. Voorts valt vooral de stijging in het gebruik van antidepressiva en antipsychotica op. Waarschijnlijk heeft dat te maken met het verlaten van hun oude thuis, wat een ingrijpend moment is, luidt het.

NVSM-topman Paul Callewaert stelt zich daar echter vragen bij. "Extra geneesmiddelen kunnen rusthuizen beter vermijden", vindt hij. "Via activiteiten en bezoekjes moeten ze tegengaan dat hun patiënten afglijden op een morele roetsjbaan. Vereenzaming moeten we te allen prijze tegengaan."

Om na te gaan of rusthuisbewoners ook na hun eerste zes maanden in het rusthuis deze antidepressiva en antipsychotica blijven nemen, zijn verdere studies nodig.

Volgens onderzoekster Majda Azermai van de Universiteit Gent zit België in het Europese koppeloton voor het voorschrijven van deze geneesmiddelen. "Bijna 80 procent van onze rusthuisbewoners neemt slaappillen, antipsychotica of antidepressiva. Meer dan de helft krijgt slaappillen, een derde antipsychotica. Veertig procent van hen neemt antidepressiva", verduidelijkt ze in de krant.
Het gebruik van bloedverdunners en cholesterolverlagers neemt dan weer gevoelig af na een rusthuisopname, zo blijkt nog uit het onderzoek van het socialistisch ziekenfonds. Volgens Callewaert heeft dat te maken met het veranderen van huisarts - die checkt of de medicatie nog wel zin heeft - en de neveneffecten op hoge leeftijd.  (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zeven op de tien Belgen is ver- of bijziend

Zeven op de tien Belgen is ver- of bijziend


http://static2.hln.be/static/photo/2013/0/12/7/20130628013601/media_xll_5943637.jpg


Zeven op de tien Belgen hebben een afwijking van hun gezichtsscherpte. Bij 65-plussers gaat het zelfs om 95 procent. Dat blijkt uit een enquête van het Federaal Kenniscentrum voor de Gezondheidszorg (KCE). Bril of lenzen zorgen bij de grote meerderheid wel voor soelaas.

Zo'n vijf procent van de ondervraagden die naar eigen zeggen minder goed zien, ging nog nooit naar de oogarts of opticien. Nochtans draagt twee derde van hen wel een bril. Veel mensen zeiden ook niet te weten welke soort oogafwijking ze hebben.

Ruim één op de tien mensen met verminderd zicht draagt contactlenzen, zo blijkt voorts uit de bevraging. Vooral jongere mensen en vrouwen kiezen voor lenzen, terwijl drie kwart van hen wel afwisselt met een bril. Zachte maandlenzen zijn het populairst.

Wat het prijskaartje betreft, gaf een kwart naar eigen zeggen meer dan vijfhonderd euro uit aan zijn laatste bril. De helft van de ondervraagden betaalde minstens driehonderd euro, hoewel de tussenkomst van de ziekteverzekering toch zeer beperkt is. Enkel bij een zeer ernstige oogafwijking betaalt ze een deel van de glazen terug. De meeste ondervraagden vonden een gedeeltelijke terugbetaling wel verantwoord.

Corrigerende oogchirurgie raakt voorlopig dan weer niet ingeburgerd, zo blijkt tot slot. Nog geen drie procent van de ondervraagden onderging al refractieve oogchirurgie, wat 2.000 tot 3.000 euro of meer kost voor beide ogen en evenmin wordt terugbetaald. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pony zet 'eerste pootjes' met zijn nieuwe rolstoel

Pony zet 'eerste pootjes' met zijn nieuwe rolstoel

Klik op de foto om het filmpje te bekijken





Terwijl de gehandicapte hond Oscar Madison gisteren onze harten nog deed smelten, staat er alweer een nieuwe moedige viervoeter te popelen om ons het 'aauuh'-moment van de dag te bezorgen. Ontmoet Roozer, Roo voor de vrienden, een 2-jarige pony die onlangs zijn allereerste stapjes zette met zijn gloednieuwe rolstoel.

Kleine Roo mag dan wel geboren zijn met misvormde pootjes, toch is de pony moedig genoeg om er op een extreem hete dag met zijn rolstoel op uit te trekken. Erg snel gaat hij nog niet vooruit, maar ook in het dierenrijk baart oefening kunst en is geduld een schone deugd.

"Hij geeft niet op en raakt evenmin gefrustreerd door de uitdagingen die hij elke dag moet aangaan," aldus de baasjes van Roo op Facebook. "Hij heeft geleerd om compromissen te sluiten en als het niet lukt op een bepaalde manier, dan zal het wel op een andere gaan."  (br.hln)



» Reageer (0)
27-06-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Argentijnse 'wonderbaby' alsnog overleden

Argentijnse 'wonderbaby' alsnog overleden


http://static3.hln.be/static/photo/2013/5/16/3/20130627042355/media_xll_5941533.jpg


Een baby in Argentinië die vlak na haar geboorte 12 uur doorbracht in een lijkkistje in een mortuarium omdat werd aangenomen dat ze niet meer leefde, is ruim een jaar later alsnog overleden. Dat meldt de Argentijnse krant La Nación.

Nadat ze vorig jaar april op miraculeuze wijze levend uit een ziekenhuismortuarium in de Argentijnse stad Rosario was gekomen, werd het meisje Luz Milagros genoemd, wat 'wonderlicht' betekent. Ze was 14 weken te vroeg ter wereld gekomen en woog ten tijde van haar geboorte slechts 1,5 pond.

Nadat de artsen vrijwel meteen na de geboorte een overlijdensakte hadden afgegeven, bracht het kindje 12 uur door in een koelcel in het mortuarium. Toen haar ouders vervolgens afscheid wilden nemen en het kistje openden, bleek ze nog te leven. Haar moeder dacht aanvankelijk dat ze het zich inbeeldde toen ze het gezichtje van de baby aanraakte en de baby een kreetje slaakte.

Een maand geleden woog Luz Milagros volgens familieleden ruim 13 pond. Ze kon het grootste deel van de tijd zelfstandig ademen, maar haar hersenen ontwikkelden zich traag. Haar ouders waren begonnen met een geldinzameling om haar in China stamceltherapie te laten ondergaan.

Luz Milagros overleed dinsdag aan een hartstilstand terwijl ze onderweg was naar het ziekenhuis in de stad Rosario, waar haar moeder haar wegens complicaties naartoe wilde brengen (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jan Decleir krijgt zelfde award als Morgan Freeman

Jan Decleir krijgt zelfde award als Morgan Freeman


http://static3.hln.be/static/photo/2013/15/0/14/20130627070518/media_xll_5941619.jpg


Het gebeurt niet elke dag dat een acteur dezelfde prijs in ontvangst mag nemen als Morgan Freeman. Maar op 20 september valt de eer wel te beurt aan Jan Decleir, schrijft Het Nieuwsblad.

De acteur krijgt tijdens het festival Film by the Sea in Vlissingen de Grand Acting Award, een prijs die elk jaar wordt uitgereikt aan een filmmaker of acteur die een bijzondere bijdrage heeft geleverd aan de filmindustrie.

En dat het een hele prestatie is om met die award aan de haal te gaan, bewijzen de voorgangers van Decleir. Niemand minder dan Morgen Freeman, Sir Ben Kingsley en Michael Nyqvist kregen eerder al een Grand Acting Award.

"Wie aan de Vlaamse cinema denkt, denkt aan Jan Decleir. Hij is al ruim veertig jaar dé acteur van Vlaanderen", staat te lezen op de website van het festival. Een maand geleden kreeg Decleir al de Vlaamse Cultuurprijs voor zijn carrière. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tweekoppige schildpad geboren in Amerikaanse zoo

Tweekoppige schildpad geboren in Amerikaanse zoo


http://static2.hln.be/static/photo/2013/4/1/5/20130627102931/media_xll_5942045.jpg


In de zoo van San Antonio in de Amerikaanse deelstaat Texas is een schildpad met twee koppen geboren. De dierenverzorgers hebben het dier Thelma en Louise gedoopt, naar het duo uit de gelijknamige Hollywood-film.

Het dier zag op 18 juni het levenslicht en stelt het wel. De schildpad heeft twee stellen hersenen en eet met beide koppen. "Tweekoppige dieren zijn eigenlijk tweelingen, die niet gescheiden zijn. Het resultaat is een dier met twee of meer koppen", aldus Debbie Rios-Vanskike van de zoo.

De schildpad zal vanaf morgen te bezichtigen zijn in de zoo van San Antonio. Het is niet het eerste tweekoppige dier dat er te bezichtigen zal zijn. Zo leefde er van 1978 tot 1995 een Texaanse rattenslang genaamd Janus. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Donkere kant van zuiderse vakantie: seksuele aanranding

Donkere kant van zuiderse vakantie: seksuele aanranding


http://static1.hln.be/static/photo/2013/1/7/13/20130626131849/media_xll_5940028.jpg


Een op de tien Britse en Duitse vrouwelijke toeristen wordt seksueel aangerand of lastiggevallen op vakantie, dat blijkt uit een recente rondvraag. Een op de vijftien mannen wordt hier het slachtoffer van. Mallorca en Kreta zijn de landen waar toeristen het vaast ten prooi vallen aan seksueel geweld.

Ook een op de tien homo- en biseksuele mannen worden lastiggevalen op een zuiderse vakantiebestemming. 1,5 procent van de mannen en vrouwen zegt op vakantie verkracht te zijn. De onderzoekers hebben de 6.000 toeristen bevraagd op luchthavens in Kreta, Cyprus, Portugal en Spanje. Op basis van de resultaten hebben ze hun bezorgdheid geuit dat ondanks een toename van drank- en drugsmisbruik en een verhoogde seksuele activiteit bij jongeren op vakantiebestemmingen die zich focussen op uitgaan, er weinig aandacht gaat naar het probleem van de seksuele aanrandingen.

Het onderzoek werd geleid door professor Amador Calafat, een wetenschapper aan het Europees Instituut van Studies over Preventie (Irefea). Ze bestuderen gedragingen omtrent geweld, rijden, seksueel activiteiten, dronkenschap, drugsmisbruik, de resultaten worden gebruikt bij het bepalen van Europese standaarden in clubs en bars. "We hebben een onderwerp bestudeerd dat weinig aandacht krijgt als het over toerisme gaat. Het onderzoek bevroeg Engelse en Duitse toeristen, omdat zij het vaakst naar het zuiden van Europa trekken", aldus Calafat.

Calafat verklaart: "De personen die het vaakst worden lastiggevallen zijn jonge toeristen in Mallorca en Kreta die homo- of biseksueel, stevige drinkers zijn en die vaak naar bars gaan waar mensen dronken raken of cocaïne consumeren. 2,4 keer meer vrouwelijke als heteroseksuele mannen werden het slachtoffer van seksuele aanranding. Wanneer mensen op vakantie de remmingen van thuis loslaten, lopen ze meer hier risico op. De eerste preventiemaatregel is dat je je er bewust van bent dat deze problemen bestaan, aangezien we altijd positief over vakanties denken. De uitbaters van dit soort gelegenheden kunnen deze situaties vermijden door goed management."  (br.hln)



» Reageer (0)
26-06-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ravottende hond in rolstoel doet harten smelten

Ravottende hond in rolstoel doet harten smelten

Klik op de foto om het filmpje te bekijken





Hond Oscar Madison laat wereldwijd harten smelten in een filmpje dat zijn eigenaar eergisteren online zette op YouTube. De viervoeter 'zit' namelijk in een rolstoel, maar dat hindert hem niet met soortgenoten te ravotten alsof er niets aan de hand is.

Volgens een Facebookpagina die Oscars baasje aanmaakte, werd het gehandicapte dier achtergelaten op straat. Nadat de dierenbescherming de hond vond, wachtte hem eigenlijk een spuitje. Dankzij een Facebookbericht van de vzw Urgent Death Row Dogs vond Oscar toch nog een nieuwe thuis.

De hond beschikt nu over een speciale rolstoel waarin zijn achterste poten rusten. Dankzij zijn voorpoten kan hij echter prima uit de voeten, zoals je kan zien in het filmpje. Volgens zijn eigenaar kan Oscar zelfs even snel lopen als andere honden.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Echt bont is drie keer zo schadelijk als nepbont

Echt bont is drie keer zo schadelijk als nepbont


http://static2.hln.be/static/photo/2013/7/12/14/20130626164140/media_xll_5940509.jpg


Echt bont is minstens driemaal schadelijker voor het milieu dan nepbont. Dat blijkt uit onderzoek dat onderzoeksbureau CE Delft in opdracht van dierenbeschermingsorganisaties Gaia, het Nederlandse Bont voor Dieren en het Italiaanse LAV heeft gevoerd.

"Bont is dus zeker geen duurzaam product. Naast het enorme dierenleed dat schuilgaat achter de bontproductie zijn de milieueffecten een bijkomend overtuigend argument voor een verbod op de bontproductie", aldus de organisaties.

In het onderzoek werden een nepbontjas met een echte bontjas en een nepbontkraag met een echte bontkraag vergeleken. Voor alle achttien onderzochte milieueffecten haalden bontkraagjes een slechter resultaat dan nepbontkraagjes. "Ook als een bontkraag zou worden hergebruikt op een nieuw product (jas, vest) en de nepbontkraag niet, is de impact van de echte bontkraag hoger", luidt het in het rapport.

Daarnaast is het verschil in score tussen de echte bontjas en nepbontjas voor alle milieueffecten groter dan een factor 3 en voor een groot aantal zelfs hoger dan een factor 10. Ook de veronderstelling van de bontindustrie dat een echte bontjas vijf keer langer meegaat en dus duurzamer is, wordt volgens de organisaties ontkracht.

In de Kamercommissie Volksgezondheid vindt vandaag een tweede reeks hoorzittingen plaats over een wetsvoorstel voor het verbod op pelsdierhouderijen. "Alle argumenten voor een verbod op het kweken van dieren voor hun pels liggen nu op tafel", aldus Gaia-directeur Ann De Greef. "Naast het ethische aspect dat men anno 2013 geen dieren houdt en doodt enkel en alleen voor hun vacht zijn de resultaten van dit rapport een bijkomend argument om in België over te gaan tot een verbod." (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Berlijn krijgt café vol poezen

Berlijn krijgt café vol poezen

http://oi40.tinypic.com/334t9aa.jpg
In de Japanse stad Osaka zijn al meer dan tien kattencafés waar klanten betalen om van het spinnende gezelschap te genieten.


In Berlijn opent binnenkort 'Café Felidae', het eerste café in de Duitse hoofdstad waar je thee kan drinken omringd door katten. De idee komt uit Japan, Wenen en Boedapest hebben al een kattencafé.

Het café wordt een mix van een galerie, een ontspanningsplek en een nieuwe kattengemeenschap. De dieren komen allemaal uit het asiel.

Mede-oprichtster Nini Gollong (32) vertelt aan Morgenpost: "We hebben ons idee uit Japan". Hoeveel katten er door het restaurant zullen lopen en hoeveel er geaaid kunnen worden, weet interieurontwerpster en kunstenares Gollong nog niet.

Voor het café zijn speciale tipi-tenten ontworpen. Er is ook ruimte voor rolstoelgebruikers. De katten kunnen zich in een speciale ruimte terugtrekken, mochten ze even rust willen. "Het is belangrijk dat de katten worden gerespecteerd," zegt Gollong.

De dieren zijn vooral te gast en het is verboden ze te voeren, te flitsen met je camera of ze in hun slaap te storen.  (br.hln - foto photonews)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zwin verwelkomt 16 ooievaarsjongen

Zwin verwelkomt 16 ooievaarsjongen


http://static3.hln.be/static/photo/2013/8/1/14/20130626175351/media_xll_5940719.jpg


In het Zwin Natuurcentrum in Knokke-Heist zijn het afgelopen seizoen zestien ooievaarsjongen geboren uit negen verschillende nesten. Naar jaarlijkse gewoonte maken de verzorgers van de telling ook gebruik om de jongen te ringen.

De jongen ringen is een heel karwei. Er moet een hoogtewerker aan te pas komen om tot bij de nesten te geraken. De takkenplatforms bevinden zich namelijk in de toppen van de zeedennen.

Elk jaar probeert het Zwin zoveel mogelijk jongen van een pootring te voorzien. Daar staat een unieke code op, zodat vogelliefhebbers de dieren kunnen herkennen. Vandaag kregen 14 ooievaars een ring.

De ooievaars krijgen de komende jaren 25 torens om hun nesten in te bouwen. Het Zwin Natuurcentrum krijgt ook 12 themahutten. In een van die hutten zullen bezoekers met een telescoop in de nesten kunnen kijken van de ooievaars.  (br.hln)



» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!