Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




05-03-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Steve Harley & Cockney Rebel - Sebastian

Steve Harley & Cockney Rebel - Sebastian

Klik op de foto om ze te beluisteren






Steve Harley & Cockney Rebel is een Britse popgroep onder aanvoering van zanger Steve Harley. De band werd bekend in de vroege jaren 70  met hits als Sebastian en Make Me Smile (Come Up And See Me).


Harley had al enige tijd samengewerkt met John Crocker als straatmuzikant voor zij in 1972 de band Cockney Rebel oprichtten. Als drummer werd Stuart Elliott aangetrokken, als bassist Paul Jeffreys en als toetsenist Milton Reame-James. Al na vijf optredens kwamen zij onder contract bij EMI, en met het nummer Sebastian hadden zij succes in een aantal Europese landen. Als debuutalbum kwam in 1973 The Human Menagerie uit, volgens veel fans hun beste album.


Al snel werd duidelijk dat Harley de band als zijn begeleidingsband zag, en dat de band daardoor geen lang leven beschoren zou zijn. Toch bracht de band enkele hitsingles uit, waaronder Judy Teen en Mr. Soft. De band werd in 1974 verkozen tot "Most Outstanding New Act", maar aan het einde van een succesrijke toer in dat jaar namen alle bandleden op Elliott na ontslag. Harley zou vervolgens met sessiemuzikanten optredens verzorgen voor popprogramma's als Top of the Pops. Vanaf dat moment zou de band alleen in naam bestaan, en betrof het een solo-project van Steve Harley.


Het album The Best Years of Our Lives uit 1974 werd geproduceerd door Alan Parsons, waarvan de hitsingle Make Me Smile (Come Up And See Me).


Na 1974 ging het allemaal wat minder met Harley, op een paar kleine projecten in 1979 en begin jaren 80 na was het rustig rondom de zanger. Eind jaren 80 zou hij opnieuw met het oude Cockney Rebel-repertoire op het podium staan. In de jaren 90 zou hij twee solo-albums uitbrengen, waarna in 2005 weer een album onder de naam Cockney Rebel: The Quality of Mercy. Zijn huidige tourband noemt hij Cockney Rebel Mark III, maar afgezien van drummer Elliott zitten daar geen originele bandleden in.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouw stapt uit douche en vindt dit in huis

Vrouw stapt uit douche en vindt dit in huis

http://static0.hln.be/static/photo/2015/10/7/0/20150304175833/media_xll_7533795.jpg

"Ik was aan het dochen en toen ik eruit stapte, rook ik iets vreemds. Ik keek over de trapleuning en zag op het tapijt een grote koeienvlaai liggen". Pat Costen woont op het Kanaaleiland Guernsey en haar koeien leiden een luxeleventje. Maar dat ze in huis hun gevoeg komen doen, dat was niet de bedoeling.

Costen is voorzitster van La Société Guernesiaise, een vereniging die de geschiedenis en geologie van Guernsey bestudeert. Haar koeien maken deel uit van een kudde die op een natuurreservaat graast.

Onlangs besloten de kalveren haar een bezoekje te brengen. "Ze kwamen door de keukendeur", verklaart ze tegenover nieuwsagentschap SWNS. "Ze liepen door de hal, rond de snookertafel en mijn bureau binnen". De 70-jarige vrouw wist dat de dieren de deur konden opendoen, maar was vergeten die te sluiten voor ze ging douchen. Ze vergeeft het hen. "Ach, het zijn nieuwsgierige sloebers. De vlaaien die ze achterlieten, heb ik laten opdrogen om ze te kunnen stofzuigen. Daarna moest ik natuurlijk alles grondig met water reinigen". (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oudste vrouw ter wereld wordt 117

Oudste vrouw ter wereld wordt 117

http://oi60.tinypic.com/v3ja87.jpg

De oudste vrouw ter wereld wordt vandaag 117 jaar. De Japanse Misao Okawo werd geboren op 5 maart 1898 en vierde vandaag haar verjaardag in het bijzijn van haar familie. Volgens de ouderling lijkt 117 jaar helemaal niet zo lang. Speciaal voor de gelegenheid droeg Okawo een roze kimono. Ze is namelijk de dochter van een kimonomaker. In 1919 trouwde Okawo maar sinds 1931 is ze al weduwe. Momenteel leeft de vrouw in een rusthuis en hoewel haar gehoor er snel op achteruit gaat, verkeert ze nog steeds in relatief goede gezondheid.  (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De mens is 400.000 jaar ouder dan gedacht

De mens is 400.000 jaar ouder dan gedacht

http://static1.hln.be/static/photo/2015/0/16/2/20150304204221/media_xll_7534127.jpg

Amerikaanse onderzoekers hebben in Ethiopië een kaakbeen opgegraven dat - volgens hen - toebehoorde aan een van de allereerste mensen. Opmerkelijk is dat het bot 2,8 miljoen jaar oud is. Dat betekent dat de mens al 400.000 jaar eerder opdook dan wetenschappers tot nu toe dachten.

Het fossiel werd door een Ethiopische student gevonden in het onderzoeksgebied Ledi-Geraru. Meer dan een stuk onderkaak met vijf kiezen is het niet, maar Chalachew Seyoum wist meteen dat hij de ontdekking van zijn leven gedaan had. "Ik besefte onmiddellijk dat het belangrijk was", zei hij aan BBC News, "omdat uit dit tijdperk maar weinig fossielen gevonden worden in Oost-Afrika."

De vondst dicht een hiaat in de kennis van de menselijke evolutie. Tot nu toe werd aangenomen dat de geschiedenis van onze soort 2,35 miljoen jaar geleden begon. Van dat tijdperk dateert het tot nu toe oudst gevonden menselijke fossiel, een bovenkaak die werd opgegraven in Hadar, Ethiopië.

Drie miljoen jaar geleden leefde de voorganger van de mens, de soort Australopithecus. Getuige daarvan is het bekende fossiel 'Lucy', dat in hetzelfde gebied gevonden werd in 1974. Wat daartussen gebeurde, was tot hiertoe een mysterie.

Volgens de onderzoekers van Arizona State University, die hun studie vandaag publiceerden in het vakblad Science, is het duidelijk dat de kaak van een mens moet zijn. De achterste kiezen zijn kleiner dan die van andere mensachtigen die in het gebied leefden. Dat is een van de kenmerken die de mens onderscheiden van zijn meer primitieve voorouders.

Een computerreconstructie van het bot dat eerder in Hadar gevonden werd, suggereert dat het wel degelijk om een afstammeling kan gaan van de soort waarover vandaag werd bericht.

In een aparte studie in Science stellen de onderzoekers dat een verandering in het klimaat de evolutie van boomklimmer naar mens mogelijk aangespoord heeft. Toen bomen plaatsmaakten voor grasvlaktes, zochten de apen een manier om zich aan hun nieuwe omgeving aan te passen. Ze ontwikkelden grotere hersenmassa's en begonnen gebruik te maken van gereedschappen, waardoor ze minder afhankelijk werden van hun grote kaken en tanden. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Je gelooft het nooit: dit is een tweeling

Je gelooft het nooit: dit is een tweeling

http://static1.hln.be/static/photo/2015/8/9/12/20150302181142/media_xll_7528017.jpg

De één heeft rode haren, een bleke huid en blauwe ogen, de ander zwarte krullen, een getinte huid en donkerbruine ogen. En toch zijn Lucy en Maria Aymer (18) uit het Britse Gloucester een tweeling. Eén voordeel - of nadeel, 't is maar hoe je het bekijkt - hebben de meisjes: er kan nooit verwarring bestaan over wie wie is.

Lucy en Maria's moeder Donna is half Jamaicaans, hun vader Vince blank. Toen hun tweeëige tweeling in januari 1997 ter wereld kwam, was Donna in shock. 'Op een echografie kan je veel zien, maar niet welke huidskleur je baby heeft', legt Lucy uit. 'Mijn moeder had dus geen idee dat we zo verschillend zouden zijn. Toen de vroedvrouw ons in haar armen legde, was ze sprakeloos.'

'Niemand gelooft dat Maria en ik een tweeling zijn', gaat Lucy verder. 'Zelfs als we ons hetzelfde kleden, lijken we niet op mekaar. Sommige van onze vrienden hebben onze geboorteakte gevraagd om te bewijzen dat we wel écht een tweeling zijn.'

In de lagere en middelbare school zaten de twee zusjes bij elkaar in de klas. 'Tweelingen staan erom bekend af en toe van identiteit te wisselen, maar dat konden wij natuurlijk niet', lacht Lucy.

De twee hebben niet alleen verschillende looks, maar ook erg uiteenlopende karakters en interesses. 'Ondertussen volg ik Kunst en Design en studeert Maria Rechten. Ik ben altijd ook heel erg verlegen geweest, terwijl Maria superspontaan is. Toch zijn we erg trots op mekaar: Maria vertelt tegen iedereen dat ze een blanke tweelingzus heb en ik poch de hele tijd over mijn zwarte zus.' (br.hln)


» Reageer (0)
04-03-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Deze chimpansee rouwt dagenlang bij dode baby

Deze chimpansee rouwt dagenlang bij dode baby

http://static0.hln.be/static/photo/2015/17/10/9/20150303140020/media_xll_7530534.jpg

Het zijn beelden vol liefde en treurnis die naar de keel grijpen. Een chimpansee in de Duitse Krefeld zoo houdt haar dode baby dagenlang vast en rouwt om haar verloren kind.

Het drama begon op 21 februari. Toen bracht chimpansee Menolly een dood jong ter wereld. Dit tot grote verbazing van de dierentuin want niemand had in de gaten dat het vrouwtje zwanger was.

Na de bevalling weigerde het moederdier om haar kleintje los te laten. Ze bleef het in haar armen houden omdat ze zich nog niet realiseerde dat de baby dood was. Een normaal gegeven bij mensapen.

Ook in de vrije natuur houden ze het dode dier nog enige dagen vast. Deze tijd hebben de dieren nodig om het tragische gebeuren te beseffen en verwerken.

Ook in de Krefeld zoo hield Menolly, die al twee gezonde aapjes ter wereld had gebracht, het dode baby'tje enkele dagen bij zich. Pas daarna legde ze het kleintje apart waarna verzorgers het dode diertje konden weghalen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Raar maar waar: ricotta is geen kaas

Raar maar waar: ricotta is geen kaas

http://static0.hln.be/static/photo/2015/7/14/12/20150303144318/media_xll_7530657.jpg

Italianen en smakelijke kazen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden: parmezaan, mozzarella, grana padano en ... ricotta, toch? Maar dat deze laatste een kaas zou zijn, blijkt een misverstand.

Ricotta wordt gemaakt van de wei die overblijft na het maken van mozzarella of provlone. Wei is het vloeibare gedeelte dat ontstaat bij het maken van kaas, waarbij vloeistof en vaste stoffen gescheiden worden. Deze wei wordt opnieuw opgekookt, en zo ontstaat wrongel, een massa samengeklonterde eiwitten. Door de wrongel te laten uitlekken, krijg je ricotta. Ricotta betekent dan ook letterlijk 'dubbel gekookt' in het Italiaans.

Maar laat dat de smaakpret niet bederven: het blijft hoe dan ook heerlijk om ricotta toe te voegen aan Italiaanse gerechten zoals cannelloni, ravioli, tomatensaus of in ovenschotels. Ook koud smaakt het prima op een toastje, of als een dip voor rauwe groenten. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Poets jij al je hele leven verkeerd?

Poets jij al je hele leven verkeerd?

http://static1.hln.be/static/photo/2015/8/12/6/20150304085028/media_xll_7532406.jpg

Het is geen geheim dat je je tanden moet poetsen om gaatjes (en een slechte adem!) te voorkomen. Maar wist je dat de manier waarop je poetst ook een invloed heeft? Slecht poetsen kan namelijk een negatieve invloed hebben op de toestand van je tanden. Dit zijn de fouten die iedereen wel eens maakt, en hoe je ze kan vermijden.

Je poetst niet lang genoeg
De meeste mensen poetsen hun tanden niet lang genoeg. De meeste tandartsen raden aan om twee tot drie minuten per beurt te poetsen, maar het merendeel onder ons raakt niet zover. Neem er de volgende keer dat je je tanden poetst dus eens de timer bij, om te checken hoe lang een poetsbeurt voor jou in beslag neemt. Het loont echt de moeite om een minuutje extra te investeren in een goede tandhygiëne.

Je kijkt niet naar wat je doet
Let erop dat je in de spiegel kijkt terwijl je aan het poetsen bent. Op die manier kan je zien of je wel elk plekje van je tanden poetst. Vaak missen we de stukjes vlak onder ons tandvlees, en dat zijn net de belangrijkste. Hier hopen bacteriën en tandplak zich namelijk op, waardoor je tandvlees kan beginnen ontsteken. Let er ook op dat je ook je achterste kiezen de nodige aandacht geeft.

Je gebruikt een verkeerde poetstechniek
Poets altijd in circulaire bewegingen. Als je in horizontale lijnen poetst kan je namelijk je tandglazuur beschadigen. Kantel daarom steeds je tandenborstel in een hoek van 45 graden en poets in kleine cirkeltjes, waarbij je je concentreert op enkele tanden tegelijkertijd.

Je poetst te hard
De kans dat je je tandglazuur beschadigd is groter wanneer je te hard poetst. Het risico op beschadiging wordt trouwens nog groter wanneer je tandenknarst. Die slechte gewoonte, gecombineerd met hard zijdelings poetsen kan ervoor zorgen dat er deukjes in je glazuur ontstaan, die na verloop van tijd zelfs kunnen uitgroeien tot gaatjes. Bovendien is hard poetsen ook niet goed voor je tandvlees.

Je gebruikt de verkeerde tandenborstel
Kies voor een zachte of ultrazachte tandenborstel om de schade aan je tandglazuur zoveel mogelijk te beperken. Wees je er ook van bewust dat je tandenborstel een ware broeihaard kan zijn voor bacteriën. Vervang hem dus om de drie maanden of zelfs eerder. Om de bacteriën in je tandenborstel zoveel mogelijk te beperken is het belangrijk om hem na elke poetsbeurt met warm water af te spoelen.

Je gebruikt de verkeerde tandpasta
Tandpasta's met natriumbicarbonaat zijn ideaal om vlekken te verwijderen van je tanden, maar ze zijn ook heel agressief voor je tandglazuur. Daarom is het misschien een beter idee om een witmakende tandpasta te gebruiken, omdat deze zachter zijn voor je tanden.

Je flost niet (genoeg)
Door te flossen raak je aan plekjes tussen je tanden waar je met een tandenborstel niet raakt. Net die plekjes zijn erg vatbaar voor gaatjes. Flos daarom je tanden elke dag, en vermijd op die manier een heleboel gaatjes.

Je gebruikt geen mondwater achteraf
Wanneer je poetst komen er heel wat bacteriën los van je tandoppervlak. Spoel dus met een flinke slok mondwater om die bacteriën weer uit je mond te krijgen. Geen mondwater voor handen? Dan is spoelen met water nog altijd beter dan helemaal niet spoelen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Naaktfoto van Kate Moss opgedoken

Naaktfoto van Kate Moss opgedoken

http://static3.hln.be/static/photo/2015/18/6/13/20150303214444/media_xll_7531618.jpg

Op internet is een oude blootfoto van Kate Moss opgedoken. Het gaat om een kiekje uit 2012, gemaakt door het fotografenduo Mert and Marcus. De foto is nooit eerder gepubliceerd, blijkt uit het bijschrift op Instagram.

Op de zwart-witfoto staat Kate naakt, met een zwarte lijn over haar borsten. De foto houdt vlak boven haar intieme delen op. Kate (41) ziet er minder mager uit dan op foto's eerder in haar carrière. De foto is al duizenden keren geliket op Instagram. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een op de tien Vlaamse baby's is te dik

Een op de tien Vlaamse baby's is te dik

http://static3.hln.be/static/photo/2015/18/9/1/20150304044440/media_xll_7532131.jpg

Door het toenemend aantal zwangere vrouwen met overgewicht, is vandaag al bijna een op de tien pasgeborenen te zwaar. Dat blijkt uit studies van de KU Leuven, zo berichten Het Belang van Limburg, de Gazet van Antwerpen, De Standaard en Het Nieuwsblad.

"Uit de meest recente gegevens van het jaar 2013 blijkt dat 9,5 procent van de Vlaamse baby's te zwaar is. Dankzij het Studiecentrum Perinatale Epidemiologie (SPE) beschikken we over cijfers die teruggaan tot 1999. In dat jaar was nog maar 8 procent van de pasgeboren baby's te zwaar." Dat zegt professor Roland Devlieger van de KU Leuven, die al sinds 2003 de gevolgen van zwaarlijvigheid bij zwangere vrouwen bestudeert.

Vanaf een geboortegewicht van vier kilo spreekt de wetenschap over "macrosomie". Dat betekent dat het geboortegewicht te hoog is in verhouding met het gemiddelde.

Er zijn verschillende oorzaken die invloed hebben op het gewicht van een baby. "Maar het gewicht van de moeder speelt wel een grote rol." (br.hln)


» Reageer (0)
03-03-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verkopen bij beroemd veilinghuis Sotheby's fors hoger

Verkopen bij beroemd veilinghuis Sotheby's fors hoger

http://static3.hln.be/static/photo/2015/12/12/3/20150302152634/media_xll_7528173.jpg

De veilingopbrengsten van het internationale veilinghuis Sotheby's zijn vorig jaar met bijna een vijfde toegenomen. Vooral de verkopen van impressionistische en hedendaagse kunst zaten in de lift. Ook op het gebied van juwelen en oude meesters werden goede zaken gedaan.

Alles bij elkaar waren de verkopen bij het veilinghuis met vestigingen in New York, Parijs, Hongkong en Londen goed 5,2 miljard dollar (ruim 4,6 miljard euro). Dat is 19 procent meer dan een jaar eerder.

De winst van Sotheby's liep wel terug, als gevolg van eenmalige posten. Onderaan de streep hield het veilinghuis een kleine 118 miljoen dollar over, tegen 130 miljoen in 2013. Sotheby's ziet wel verbeteringen in de onderliggende winstgevendheid. Afgelopen jaar werden diverse kostenbesparingen doorgevoerd en banen geschrapt.

Een van de topstukken die onder de hamer kwamen, was het schilderij 'Stilleven, Vaas met madelieven en klaprozen' van Vincent van Gogh. Een Aziatische koper had er 61,8 miljoen dollar voor over. Volgens Sotheby's was het de hoogste prijs die voor een Van Gogh is betaald sinds 1998, toen 82,5 miljoen werd neergelegd voor een werk van de Nederlander. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Poetsvrouw 10 dagen na zuuraanval Delhaize uit coma

Poetsvrouw 10 dagen na zuuraanval Delhaize uit coma

http://static0.hln.be/static/photo/2015/14/15/12/20150303061121/media_xll_7528992.jpg

De 52-jarige poetsvrouw die op 20 februari werd aangevallen met zoutzuur is door de dokters van het Stuivenbergziekenhuis uit haar kunstmatig coma gehaald. "Een stap in de goede richting", zegt Frank Van der ­Putten, de man van Marina Tijssen uit Westerlo.

De dokters hadden het slachtoffer in coma gebracht omdat de brandwonden te veel pijn veroorzaakten, maar nu is ze dus weer bij bewustzijn. "Mijn vrouw is nog erg verzwakt en valt regelmatig terug in slaap. Ze probeert er wel tegen te vechten. Praten lukt nog niet goed - ook haar stem is nog zwak - maar ze heeft al wel iets gezegd over wat er gebeurd is in de ­Delhaize. We proberen dat onderwerp echter nog te ­ontwijken. Over enkele dagen zullen we alles wel op een ­rijtje proberen te zetten."

Marina Tijssen was bij het toedienen van de eerste zorgen en bij aankomst in het ziekenhuis bij bewustzijn. "Toch vrees ik dat de zwaarste klap nog moet komen. Ze heeft zichzelf nog niet in de spiegel gezien." (br.hln)


» Reageer (0)
02-03-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Queen Elizabeth en Kate leven op voet van oorlog

Queen Elizabeth en Kate leven op voet van oorlog

http://static3.hln.be/static/photo/2014/10/2/9/20140927084647/media_xll_7151154.jpg

Voor de buitenwereld lijkt alles koek en ei, maar in werkelijkheid zou het er heel wat minder vriendelijk aan toe gaan binnen de muren van het paleis. Queen Elizabeth en Kate Middleton zouden er heel andere opvattingen over opvoeding op nahouden.

De echtgenote van prins William wil haar kinderen een zo normaal mogelijke opvoeding geven. Kate zou het beu zijn dat de Queen haar allerlei beperkingen en regels op wil leggen. De komst van het tweede kindje van Kate en William, dat in april wordt verwacht, heeft de ruzie hoog doen oplopen.

Kate zou in verwachting zijn van een meisje, en de baby zal veel tijd doorbrengen met de mama van Kate, tot grote onvreugde van de Queen die al een nanny had uitgekozen. Elizabeth wil niet dat de vierde troonopvolger opgroeit in een 'gewone' familie. Dat gaat ongetwijfeld nog vonken geven in het paleis... (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Op deze leeftijd voelen vrouwen zich het mooist

Op deze leeftijd voelen vrouwen zich het mooist

http://static2.hln.be/static/photo/2015/15/0/1/20150302080621/media_xll_7527226.jpg

Je mooi voelen is iets van alle leeftijden, maar blijkbaar is er ook een ouderdom waarop je je het best voelt in je eigen vel.

29, dat is de leeftijd waarop we onze eigen schoonheid het meest weten te appreciëren. Dat blijkt uit een onderzoek van huidverzorgingsmerk St. Ives. Volgens de ondervraagden heeft dit alles te maken met de levensfase waarin ze zich op dat moment bevinden. 29 is de leeftijd waarop je zelfvertrouwen piekt, je verliefd wordt en een langdurige relatie aangaat. Door een combinatie van die factoren voelen vrouwen zich op die leeftijd ook zonder make-up aantrekkelijk.

Dat we ons op 29 het aantrekkelijkst voelen wil echter niet zeggen dat we ons vanaf dan steeds goed in ons vel voelen. Door een slechte nacht, stress of de aanwezigheid van andere, knappere, vrouwen durft dat zelfvertrouwen al snel weer kelderen.

Ook naar het exacte tijdstip waarop we ons het allermooist voelen werd onderzoek gedaan. Dat blijkt te zijn op vrijdag, na een goede nacht slapen. Daarnaast voelden de ondervraagde vrouwen zich ook natuurlijk mooi op hun trouwdag, tijdens hun zwangerschap en op vakantie. Eén op acht vrouwen voelt zich vooral mooi nadat ze seks hadden. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De sleutel voor een fit en gezond leven is ... citroensap

De sleutel voor een fit en gezond leven is ... citroensap

http://static2.hln.be/static/photo/2015/6/8/4/20150301125731/media_xll_7525279.jpg

Wie superfoods zegt, denkt meteen aan quinoa, gojibessen en chiazaad. Er is echter een superfood dat erg vaak over het hoofd wordt gezien: de citroen. Citroensap zorgt naast een zuur gezicht namelijk ook nog voor een heleboel andere goede dingen.

Voorkomt nierstenen
Een half glaasje citroensap per dag verhoogt het citraatniveau in de urine. Verschillende studies hebben aangetoond dat dit nierstenen kan voorkomen.

Verzacht een zere keel
Een beetje citroensap gemixt met honing helpt een zere keel te verzachten.

Helpt met gewichtsverlies
Citroensap bevat pectine, een oplosbare vezeltje waarvan bewezen is dat het een belangrijke rol speelt bij het afvallen.

Begin je dag vol energie
Weg met de caffeïnedrankjes. Begin je dag met een mengeling van warm water en citroensap. Het brent niet alleen je spijsvertering op gang, maar voorziet je ook meteen van de nodige dosis vitamine C.

Verlicht jeuk
Insectenbeten of brandnetelwonden? Wrijf er wat citroensap over om de irritatie te verlichten. Citroensap heeft namelijk een verzachtend en licht verdovend effect.

Bron van kalium
Bananen zijn lang niet de enige manier om kalium binnen te krijgen. Naast vitamine C bevat een citroen maar liefst 80 miligram van dit belangrijke mineraal.

Haalt koorts naar beneden
Je hoeft niet langer je dagen in bed te slijten als je koorts hebt. Bij een lichte verhoging kan een glaasje citroensap helpen om de koorts sneller te doen zakken. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tentoonstelling Rothko in Den Haag breekt record

Tentoonstelling Rothko in Den Haag breekt record

http://static3.hln.be/static/photo/2015/10/1/14/20150301213549/media_xll_7526309.jpg

Meer dan 265.000 mensen zijn in de afgelopen maanden naar de tentoonstelling van de Amerikaanse kunstenaar Mark Rothko in het Gemeentemuseum in Den Haag geweest. Dat heeft museumdirecteur Benno Tempel bekendgemaakt op de slotdag van de expositie.

Niet eerder trok een tentoonstelling in het museum zo veel bezoekers. "In 1996 hadden we een tentoonstelling met impressionisten uit het Poesjkin Museum in Moskou. Die liep heel goed. In 1994 en 1995 hadden we een succesvolle Mondriaan-tentoonstelling. Maar dit gaat er flink overheen", aldus Tempel.

De museumdirecteur verklaart de hoge bezoekersaantallen uit de moeilijke tijden in de wereld. "Het heeft te maken met zingeving. Rothko is troostrijk. In tijden dat het zwaar is, met onzekerheid, is het geruststellend om kunst te zien waarvan je rustig wordt of waardoor je je getroost weet. Dat is de kracht van kunst en de bezoekersaantallen zijn een overwinning voor de kunst. Het geeft aan dat de samenleving behoefte heeft aan kunst."

Vanwege de belangstelling had het Gemeentemuseum de openingstijden tot drie keer toe verruimd. De expositie ging op 20 september open. Er hingen vijftig schilderijen en tien tekeningen van Rothko. De meeste schilderijen op de expositie zijn uitgeleend door de National Gallery of Art in Washington.

Het was voor het eerst sinds 1972 dat er in Nederland een grote tentoonstelling van Rothko (1903-1970) werd gehouden. De Amerikaan, geboren als Marcus Rothkowitz in het huidige Letland, staat bekend om zijn kleurvlakken. Zijn schilderijen leveren op veilingen veel geld op. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boswachters vangen zeldzame witte olifant in Myanmar

Boswachters vangen zeldzame witte olifant in Myanmar

http://static1.hln.be/static/photo/2015/0/9/8/20150301105501/media_xll_7525178.jpg

Boswachters in Myanmar hebben een zeldzame witte olifant gevangen in het oerwoud van de westelijke Ayeyarwaddy-regio. Het zeven jaar oude wijfje werd vrijdag gevangen, zes weken nadat ze voor het eerst werd gezien in een reservaat.

"We moesten voorzichtig zijn", zegt boswachter Tun Tun Oo. "Het is een wild beest. We wilden niet dat het dier of de boswachters gewond raakten".

Witte olifanten, eigenlijk albino's, worden al eeuwenlang vereerd in Myanmar, Thailand, Laos en andere Aziatische landen.

De dieren hebben een roze kleur en witte wenkbrauwen en teennagels. Ze werden in het verleden door koningen gehouden en gepamperd als een symbool van koninklijke macht en voorspoed. Heel wat mensen geloven nog altijd dat ze geluk en politieke verandering voor hun land brengen.

Myanmar, het vroegere Birma, heeft acht witte olifanten in gevangenschap. Vijf ervan leven in de dierentuin van de hoofdstad Naypyitaw, drie in Rangoon.

Volgens het Wereld Natuurfonds leven nog tussen 25.600 en 32.750 Aziatische olifanten in het wild. De mannetjes zijn vaak het slachtoffers van stropers, die de dieren doden voor hun slagtanden.

Maar ook het vangen van wilde olifanten om ze in te zetten als werkdieren vormt een bedreiging voor de wilde olifantenpopulatie. In India, Vietnam en Myanmar is het vangen van wilde olifanten verboden. In Myanmar worden echter nog elk jaar olifanten gevangen om in te zetten in de houtindustrie, weet het Wereld Natuurfonds. (br.hln)


» Reageer (0)
01-03-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zigeuners spenderen miljoen om woonwagens om te bouwen tot cannabisfabriek

Zigeuners spenderen miljoen om woonwagens om te bouwen tot cannabisfabriek

http://static3.hln.be/static/photo/2015/16/8/7/20150228143534/media_xll_7523902.jpg

Een agente op de cannabisboerderij

Voor een miljoen pond (1,37 miljoen euro) vormden zigeuners hun woonwagenpark in Wales om tot een gigantische cannabisfabriek. De 120 bewoners hadden in 2011 geld gekregen om hun site uit te bouwen, maar besloten dus om het geld op een andere manier te investeren.

De politie viel binnen op de site in in het Welshe dorp Merthyr Tyfdil nadat omwenenden verdachte activiteiten hadden gezien rondom het woonwagenpark. Zo zouden de bewoners erg veel compost en tuinmateriaal hebben aangekocht in de lokale tuinbouwwinkel. De politie vond materiaal waarmee jaarlijks 250.000 pond (344.000 euro) aan cannabis kan worden geproduceerd. Maar liefst 12 van de 24 woonwagens waren omgebouwd tot cannabisboerderijtjes.

Toen de site in 2011 een kapitaalsinjectie kreeg klonk het bij een van de inwoners als volgt: "Dat geld zou ons leven zoveel verbeteren, we zouden zo dankbaar zijn mochten jullie onze site beter maken voor mijn familie en mij."

Zestien bewoners werden aangehouden na de vondst, drie anderen werden aangehouden voor andere feiten. Een omwonende vertelde wel dat hij agenten heeft gezien die heel wat van de drugs zelf hebben meegegrist. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Deze voeding die je al hebt liggen, helpt bij het afvallen

Deze voeding die je al hebt liggen, helpt bij het afvallen

http://static3.hln.be/static/photo/2015/1/7/12/20150228112438/media_xll_7523697.jpg

We worden tegenwoordig met superfoods om de oren gesmeten. Ze mogen dan wel erg gezond zijn, het prijskaartje is doorgaans ook navenant. Er zijn echter ook een heleboel voedingsmiddelen die helpen bij het afvallen, en waarvan de meeste gewoon al in je keukenkast te vinden zijn!

Havermout
Als je graag wat gewicht wil verliezen maar nog steeds je dagelijkse koolhydraten nodig hebt, dan is havermout de beste optie. Een portie havermout als ontbijt verlaagt de cholesterol én vermindert de centimeters rond de buik. Bovendien kan je met havermout alle kanten uit: maak er pannenkoeken van of mix het met wat yoghurt en blauwe bessen.

Amandelen
Deze noten zijn de beste snack om voor je workout naar binnen te werken. Ze zijn rijk aan proteinen en koolhydraten maar zijn tegelijk ook luchtig en ze bederven niet snel. Ook wanneer je wil afvallen zijn amandelen aan te raden. Ze zorgen ervoor dat je minder snel andere dingen zal snacken en houden je energielevel op peil.

Zoete aardappel
De zoete aardappel is de perfecte vervanger voor verfijnde suikers. Deze gezonde knollen bevatten natuurlijke zoetstoffen en helpen om de bloed- en suikerlevels te reguleren. Eet ze als ontbijt of avondmaal en de extra kilootjes zullen er in no time weer vanaf zijn.

Pompelmoes

Het ideale fruit om wat gewicht te verliezen? Pompelmoes! Het helpt je metabolisme op gang en zorgt er ondertussen voor dat je je verzadigd blijft voelen. Bovendien zit dit stuk fruit boordevol vezels. Of je het nu als ontbijt eet of het 's avonds met wat gegrilde kip serveert, het zorgt ervoor dat je niet snel een ongezonde snack naar binnen zal werken.

Munt
Naast de heerlijke geur heeft pepermunt nog een heleboel andere pluspunten. Munt reguleert namelijk je appetijt en helpt je om je zin in zoetigheden te onderdrukken. Een kopje muntthee klonk nog nooit zo aanlokkelijk, toch?

Kruiden
Sommige kruiden zoals gember, kaneel, kurkuma en cayennepeper zorgen ervoor dat je meer vet verbrandt. Lekker gekruid eten én meer calorieën verbranden dan anders? Win win!

Bonen
Bonen hebben een slechte reputatie omdat ze mensen nogal snel een opgezwollen gevoel geven, maar deze voedingrijke peulvruchten hebben veel voordelen wanneer je wat gewicht wil verliezen. Ze zijn rijk aan vezels en proteinen en bevatten bijzonder weinig calorieën. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buddy guy Ft. Rolling stones - Champagne & Reefer

Buddy guy Ft. Rolling stones - Champagne & Reefer

Klik op de foto om ze te beluisteren





George "Buddy" Guy (Lettsworth (Louisiana), 30 juli 1936) is een Amerikaanse blues- en rockgitarist en zanger die reeds vijfmaal een Grammy Award won. Hij is bekend als inspiratie van Jimi Hendrix, Eric Clapton, Stevie Ray Vaughan en andere bekende bluesgitaristen uit de jaren '60. Hij is de vader van rapster Shawnna en Michael.

Guy groeide op in Louisiana en begon in zijn jeugd gitaar te spelen. Zijn inspiratie was Muddy Waters. Begin jaren '50 begon hij met bandjes op te treden in Baton Rouge. In 1957 verhuisde hij naar Chicago, in 1958 kreeg hij een platencontract. Vervolgens heeft hij onder verschillende labels heel veel albums uitgebracht. In 2005 werd Guy opgenomen in de Rock and Roll Hall of Fame.



» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!