Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




02-03-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De sleutel voor een fit en gezond leven is ... citroensap

De sleutel voor een fit en gezond leven is ... citroensap

http://static2.hln.be/static/photo/2015/6/8/4/20150301125731/media_xll_7525279.jpg

Wie superfoods zegt, denkt meteen aan quinoa, gojibessen en chiazaad. Er is echter een superfood dat erg vaak over het hoofd wordt gezien: de citroen. Citroensap zorgt naast een zuur gezicht namelijk ook nog voor een heleboel andere goede dingen.

Voorkomt nierstenen
Een half glaasje citroensap per dag verhoogt het citraatniveau in de urine. Verschillende studies hebben aangetoond dat dit nierstenen kan voorkomen.

Verzacht een zere keel
Een beetje citroensap gemixt met honing helpt een zere keel te verzachten.

Helpt met gewichtsverlies
Citroensap bevat pectine, een oplosbare vezeltje waarvan bewezen is dat het een belangrijke rol speelt bij het afvallen.

Begin je dag vol energie
Weg met de caffeïnedrankjes. Begin je dag met een mengeling van warm water en citroensap. Het brent niet alleen je spijsvertering op gang, maar voorziet je ook meteen van de nodige dosis vitamine C.

Verlicht jeuk
Insectenbeten of brandnetelwonden? Wrijf er wat citroensap over om de irritatie te verlichten. Citroensap heeft namelijk een verzachtend en licht verdovend effect.

Bron van kalium
Bananen zijn lang niet de enige manier om kalium binnen te krijgen. Naast vitamine C bevat een citroen maar liefst 80 miligram van dit belangrijke mineraal.

Haalt koorts naar beneden
Je hoeft niet langer je dagen in bed te slijten als je koorts hebt. Bij een lichte verhoging kan een glaasje citroensap helpen om de koorts sneller te doen zakken. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tentoonstelling Rothko in Den Haag breekt record

Tentoonstelling Rothko in Den Haag breekt record

http://static3.hln.be/static/photo/2015/10/1/14/20150301213549/media_xll_7526309.jpg

Meer dan 265.000 mensen zijn in de afgelopen maanden naar de tentoonstelling van de Amerikaanse kunstenaar Mark Rothko in het Gemeentemuseum in Den Haag geweest. Dat heeft museumdirecteur Benno Tempel bekendgemaakt op de slotdag van de expositie.

Niet eerder trok een tentoonstelling in het museum zo veel bezoekers. "In 1996 hadden we een tentoonstelling met impressionisten uit het Poesjkin Museum in Moskou. Die liep heel goed. In 1994 en 1995 hadden we een succesvolle Mondriaan-tentoonstelling. Maar dit gaat er flink overheen", aldus Tempel.

De museumdirecteur verklaart de hoge bezoekersaantallen uit de moeilijke tijden in de wereld. "Het heeft te maken met zingeving. Rothko is troostrijk. In tijden dat het zwaar is, met onzekerheid, is het geruststellend om kunst te zien waarvan je rustig wordt of waardoor je je getroost weet. Dat is de kracht van kunst en de bezoekersaantallen zijn een overwinning voor de kunst. Het geeft aan dat de samenleving behoefte heeft aan kunst."

Vanwege de belangstelling had het Gemeentemuseum de openingstijden tot drie keer toe verruimd. De expositie ging op 20 september open. Er hingen vijftig schilderijen en tien tekeningen van Rothko. De meeste schilderijen op de expositie zijn uitgeleend door de National Gallery of Art in Washington.

Het was voor het eerst sinds 1972 dat er in Nederland een grote tentoonstelling van Rothko (1903-1970) werd gehouden. De Amerikaan, geboren als Marcus Rothkowitz in het huidige Letland, staat bekend om zijn kleurvlakken. Zijn schilderijen leveren op veilingen veel geld op. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boswachters vangen zeldzame witte olifant in Myanmar

Boswachters vangen zeldzame witte olifant in Myanmar

http://static1.hln.be/static/photo/2015/0/9/8/20150301105501/media_xll_7525178.jpg

Boswachters in Myanmar hebben een zeldzame witte olifant gevangen in het oerwoud van de westelijke Ayeyarwaddy-regio. Het zeven jaar oude wijfje werd vrijdag gevangen, zes weken nadat ze voor het eerst werd gezien in een reservaat.

"We moesten voorzichtig zijn", zegt boswachter Tun Tun Oo. "Het is een wild beest. We wilden niet dat het dier of de boswachters gewond raakten".

Witte olifanten, eigenlijk albino's, worden al eeuwenlang vereerd in Myanmar, Thailand, Laos en andere Aziatische landen.

De dieren hebben een roze kleur en witte wenkbrauwen en teennagels. Ze werden in het verleden door koningen gehouden en gepamperd als een symbool van koninklijke macht en voorspoed. Heel wat mensen geloven nog altijd dat ze geluk en politieke verandering voor hun land brengen.

Myanmar, het vroegere Birma, heeft acht witte olifanten in gevangenschap. Vijf ervan leven in de dierentuin van de hoofdstad Naypyitaw, drie in Rangoon.

Volgens het Wereld Natuurfonds leven nog tussen 25.600 en 32.750 Aziatische olifanten in het wild. De mannetjes zijn vaak het slachtoffers van stropers, die de dieren doden voor hun slagtanden.

Maar ook het vangen van wilde olifanten om ze in te zetten als werkdieren vormt een bedreiging voor de wilde olifantenpopulatie. In India, Vietnam en Myanmar is het vangen van wilde olifanten verboden. In Myanmar worden echter nog elk jaar olifanten gevangen om in te zetten in de houtindustrie, weet het Wereld Natuurfonds. (br.hln)


» Reageer (0)
01-03-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zigeuners spenderen miljoen om woonwagens om te bouwen tot cannabisfabriek

Zigeuners spenderen miljoen om woonwagens om te bouwen tot cannabisfabriek

http://static3.hln.be/static/photo/2015/16/8/7/20150228143534/media_xll_7523902.jpg

Een agente op de cannabisboerderij

Voor een miljoen pond (1,37 miljoen euro) vormden zigeuners hun woonwagenpark in Wales om tot een gigantische cannabisfabriek. De 120 bewoners hadden in 2011 geld gekregen om hun site uit te bouwen, maar besloten dus om het geld op een andere manier te investeren.

De politie viel binnen op de site in in het Welshe dorp Merthyr Tyfdil nadat omwenenden verdachte activiteiten hadden gezien rondom het woonwagenpark. Zo zouden de bewoners erg veel compost en tuinmateriaal hebben aangekocht in de lokale tuinbouwwinkel. De politie vond materiaal waarmee jaarlijks 250.000 pond (344.000 euro) aan cannabis kan worden geproduceerd. Maar liefst 12 van de 24 woonwagens waren omgebouwd tot cannabisboerderijtjes.

Toen de site in 2011 een kapitaalsinjectie kreeg klonk het bij een van de inwoners als volgt: "Dat geld zou ons leven zoveel verbeteren, we zouden zo dankbaar zijn mochten jullie onze site beter maken voor mijn familie en mij."

Zestien bewoners werden aangehouden na de vondst, drie anderen werden aangehouden voor andere feiten. Een omwonende vertelde wel dat hij agenten heeft gezien die heel wat van de drugs zelf hebben meegegrist. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Deze voeding die je al hebt liggen, helpt bij het afvallen

Deze voeding die je al hebt liggen, helpt bij het afvallen

http://static3.hln.be/static/photo/2015/1/7/12/20150228112438/media_xll_7523697.jpg

We worden tegenwoordig met superfoods om de oren gesmeten. Ze mogen dan wel erg gezond zijn, het prijskaartje is doorgaans ook navenant. Er zijn echter ook een heleboel voedingsmiddelen die helpen bij het afvallen, en waarvan de meeste gewoon al in je keukenkast te vinden zijn!

Havermout
Als je graag wat gewicht wil verliezen maar nog steeds je dagelijkse koolhydraten nodig hebt, dan is havermout de beste optie. Een portie havermout als ontbijt verlaagt de cholesterol én vermindert de centimeters rond de buik. Bovendien kan je met havermout alle kanten uit: maak er pannenkoeken van of mix het met wat yoghurt en blauwe bessen.

Amandelen
Deze noten zijn de beste snack om voor je workout naar binnen te werken. Ze zijn rijk aan proteinen en koolhydraten maar zijn tegelijk ook luchtig en ze bederven niet snel. Ook wanneer je wil afvallen zijn amandelen aan te raden. Ze zorgen ervoor dat je minder snel andere dingen zal snacken en houden je energielevel op peil.

Zoete aardappel
De zoete aardappel is de perfecte vervanger voor verfijnde suikers. Deze gezonde knollen bevatten natuurlijke zoetstoffen en helpen om de bloed- en suikerlevels te reguleren. Eet ze als ontbijt of avondmaal en de extra kilootjes zullen er in no time weer vanaf zijn.

Pompelmoes

Het ideale fruit om wat gewicht te verliezen? Pompelmoes! Het helpt je metabolisme op gang en zorgt er ondertussen voor dat je je verzadigd blijft voelen. Bovendien zit dit stuk fruit boordevol vezels. Of je het nu als ontbijt eet of het 's avonds met wat gegrilde kip serveert, het zorgt ervoor dat je niet snel een ongezonde snack naar binnen zal werken.

Munt
Naast de heerlijke geur heeft pepermunt nog een heleboel andere pluspunten. Munt reguleert namelijk je appetijt en helpt je om je zin in zoetigheden te onderdrukken. Een kopje muntthee klonk nog nooit zo aanlokkelijk, toch?

Kruiden
Sommige kruiden zoals gember, kaneel, kurkuma en cayennepeper zorgen ervoor dat je meer vet verbrandt. Lekker gekruid eten én meer calorieën verbranden dan anders? Win win!

Bonen
Bonen hebben een slechte reputatie omdat ze mensen nogal snel een opgezwollen gevoel geven, maar deze voedingrijke peulvruchten hebben veel voordelen wanneer je wat gewicht wil verliezen. Ze zijn rijk aan vezels en proteinen en bevatten bijzonder weinig calorieën. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buddy guy Ft. Rolling stones - Champagne & Reefer

Buddy guy Ft. Rolling stones - Champagne & Reefer

Klik op de foto om ze te beluisteren





George "Buddy" Guy (Lettsworth (Louisiana), 30 juli 1936) is een Amerikaanse blues- en rockgitarist en zanger die reeds vijfmaal een Grammy Award won. Hij is bekend als inspiratie van Jimi Hendrix, Eric Clapton, Stevie Ray Vaughan en andere bekende bluesgitaristen uit de jaren '60. Hij is de vader van rapster Shawnna en Michael.

Guy groeide op in Louisiana en begon in zijn jeugd gitaar te spelen. Zijn inspiratie was Muddy Waters. Begin jaren '50 begon hij met bandjes op te treden in Baton Rouge. In 1957 verhuisde hij naar Chicago, in 1958 kreeg hij een platencontract. Vervolgens heeft hij onder verschillende labels heel veel albums uitgebracht. In 2005 werd Guy opgenomen in de Rock and Roll Hall of Fame.



» Reageer (0)
28-02-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Deze Chinese vrouwen redden 1.300 straathonden

Deze Chinese vrouwen redden 1.300 straathonden

http://static2.hln.be/static/photo/2015/11/6/11/20150228054130/media_xll_7523441.jpg

Al zes jaar zorgt een groep van vijf bejaarde vrouwen uit de Chinese provincie Shaanxi voor zo'n 1.300 straathonden. Ze richtten hun eigen asiel op en staan elke dag om 4 uur 's ochtend op om de dieren eten te geven. Dagelijks verdelen ze gemiddeld ongeveer 400 kilogram hondenvoer. Het verhaal werd enkele dagen geleden met foto's gedeeld door de Chinese nieuwszender CCTV News.

Het dierenasiel zou in 2009 zijn opgericht door de 60-jarige Wang Yanfang, volgens lokale media. De organisatie is volledig afhankelijk van gulle giften en donaties van dierenvrienden uit de buurt. Zonder Wangs opvang zouden de meeste honden anders een spuitje krijgen.

Doordat het aantal straathondjes bleef groeien, kwamen er in de afgelopen jaren enkele vrijwilligers bij die helpen met het werk.

Al geeft Wang toe dat de honden niet altijd even vriendelijk zijn. Zo zouden ze allemaal al wel eens gebeten zijn. Dat heeft haar echter nooit op andere gedachten gebracht, integendeel. Tegenover lokale media, vertelde ze: "Het zijn net je kinderen, het is ondenkbaar om hen alleen te laten of hen te verliezen." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Daarom is het fantastisch om een broer te hebben

Daarom is het fantastisch om een broer te hebben

http://static1.hln.be/static/photo/2015/2/16/12/20150227211316/media_xll_7522482.jpg

Niets is zo sterk als de band tussen broer en zus. Jullie mogen het dan wel (meer dan) eens met elkaar oneens zijn, uiteindelijk staan jullie altijd aan dezelfde kant. Om deze 11 redenen is het geweldig om een broer te hebben.

1. Hij is je beste vriend
Oké, misschien kwamen jullie niet altijd even goed overeen, maar je broer is wel degene die al je break-ups heeft aanhoord en op de eerste rij stond te juichen bij al je successen. Hij kent je beter dan wie ook.

2. Hij is familie
Hoe close je ook bent met je andere vrienden, jij en je broer delen hetzelfde bloed en dat schept een band. Voor altijd.

3. Hij was je eerste vriend
Of hij nu jonger of ouder is dan jij, hij was het eerste vriendje dat altijd in de buurt was om samen te spelen.

4. Hij beschermt je
Hij mag dan wel constant grove grapjes over je maken, hij kan het absoluut niet uitstaan wanneer iemand anders dat ook doet. Hij zal je dan ook altijd beschermen tegen de boze buitenwereld.

5. Hij kent je door en door
Hij weet als geen ander wanneer hij je met rust moet laten, en ook wanneer het tijd is om je een troostende schouder aan te bieden. Hij is degene die er alles aan doet om terug een lach op je gezicht te toveren op een mindere dag.

6. Jij hebt een speciaal plekje in zijn hart
Het maakt niet uit waar ter wereld hij zich bevindt of met wie hij samen is: jij bent zijn zus, en hebt voor altijd een speciaal plekje in zijn hart.

7. Hij is je grootste fan
Het maakt niet uit met welk idee je op de proppen komt of hoe onhaalbaar het is. Hij is je grootste fan,en zal altijd voor jou supporteren. Als jij wint, wint hij ook, zo simpel is het.

8. Hij is altijd eerlijk
Je broer zal er geen doekjes om winden als je naar zijn mening vraagt. Hij zegt waar het op staat, en dat kan jij best appreciëren. Zelfs wanneer hij zegt dat je je als een complete bitch gedraagt.

9. Hij vindt het leuk om ruzie te maken
Jullie maken meer ruzie dan goed voor jullie is, maar zo'n storm waait even snel weer over als hij gekomen is. Jullie vinden het leuk om te bekvechten, maar maken het even snel weer goed.

10. Hij staat altijd voor je klaar
Je broer staat altijd voor je klaar met raad en daad. Hij is degene die je helpt wanneer je moet verhuizen, of je naar je werk brengt wanneer je wagen kapot is.

11. Hij is jouw perfecte broer
Niemand is zoals hij, en niemand zal hem ooit kunnen vervangen. Hij is je perfecte broer, en dat zal hij voor altijd blijven. Net zoals jij voor hem altijd zijn perfecte zus zal zijn. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wetenschappers maken muziek voor katten, maar waarom?

Wetenschappers maken muziek voor katten, maar waarom?

http://static0.hln.be/static/photo/2015/10/1/1/20150227231929/media_xll_7522756.jpg

"Katten zijn geen mensen en het is belangrijk dat mensen, als dienaars van katten, rekening houden met dat verschil". Aan het woord is dokter Charles Snowdon, psycholoog aan de universiteit van Wisconsin. Snowdon heeft een missie: muziek maken voor poezen. Geen kattengejank maar miauw-ziek als het ware. Waarom?

"Om twee redenen", verklaart Snowdon aan Huffington Post. "Vooreerst laten veel mensen de radio spelen voor hun poes als ze uit werken zijn, en wij vroegen ons af of dat zin heeft. Ten tweede hebben we een theorie ontwikkeld die stelt dat dieren van muziek kunnen genieten. Alleen moet die muziek binnen het frequentiebereik liggen dat die dieren gebruiken om met elkaar te communiceren en moet de muziek het tempo aanhouden dat de dieren gebruiken".

Slepend en hoog
Om hun kattenmuziek te maken, probeerden Snowdon en zijn collega-wetenschappers kattengeluiden na te bootsen met slepende noten en hoge tonen. De 'stem' van een kat ligt gemiddeld een octaaf hoger dan die van de mens. Het tempo van hun kattenmuziek baseerden ze op het spinnen en de zuiggeluiden die katten maken.

Hun composities testten de onderzoekers vervolgens op 47 huiskatten, katers en katinnen, in hun vertrouwde omgeving. Daarbij vergeleken ze hun reacties op twee stukken 'mensenmuziek', 'Elegie' van Gabriel Fauré en 'Air uit suite 3' van Johann Sebastian Bach, en op de kattencomposities 'Cosmo's Air' en 'Rusty's Ballad'.

Wat er gebeurde? Bij het horen van de kattenmuziek, was de kans aanzienlijk groter dan bij de mensenmuziek dat de katten hun kop naar de muziek richtten, naar de luidspreker liepen en zich tegen de luidspreker vleiden.  "Dat is een indicatie dat de katten een voorkeur tonen", aldus Snowdon.

Verlatingsangst
Maar waarom houden ze zich daarmee bezig, horen we u vragen. Wel, om met de muziek gestresseerde katten tot rust te brengen, bijvoorbeeld in opvangcentra.

"We zien katten als heel onafhankelijk van hun menselijke dienaars, maar onderzoek toont aan dat katten verlatingsangst hebben. Die komt vaker voor bij katten die door mensen zijn opgevoed dan bij straatkatten". Het onderzoek wordt gepubliceerd in het vakblad Applied Animal Behavioral Science. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bescherming loont: meer reuzenpanda's in China

Bescherming loont: meer reuzenpanda's in China

http://static0.hln.be/static/photo/2015/17/7/11/20150228093259/media_xll_7523561.jpg

De met uitsterven bedreigde reuzenpanda's stellen het beter in China. De populatie is gestegen naar 1.864 panda's in natuurreservaten en bossen daarbuiten. Dat blijkt uit cijfers van de bevoegde autoriteiten in Peking. Bij de laatste telling van de dieren in 2003 ging het nog om ongeveer 17 procent minder exemplaren. Natuurbehoudsorganisatie WWF - die het dier overigens als logo heeft - stelt in een persbericht dat "de bescherming van de bedreigde reuzenpanda haar vruchten afwerpt, al blijft er veel werk om te zorgen dat de soort niet meer in gevaar zou zijn."

"De Chinese overheid heeft veel gedaan om leefgebied van de reuzenpanda's te behouden en bedreigingen weg te nemen", zegt Franck Hollander, biodiversiteit-expert bij WWF. Dat gebeurde in nauwe samenwerking met de organisatie. "We zagen al langer dat de populatie panda's niet meer afnam. Nu het aantal in het wild levende reuzenpanda's stijgt, blijkt dat natuurbescherming echt zin heeft."

Behalve de toename in aantal, blijkt uit de telling ook dat de dieren zich geografisch verspreiden. Het leefgebied nam zo toe met 11,8 procent in vergelijking met 2003. Het gebied omvat nu 2.577.000 hectare, aldus WWF. Van alle reuzenpanda's leeft 33,2 procent buiten natuurreservaten.

Ondanks het positieve nieuws, waarschuwt de natuurbehoudsorganisatie dat de populatie nog onder druk staat. "Stroperij vindt weliswaar niet meer plaats, maar aanleg van wegen en spoorlijnen, mijnbouw en bouw van dammen, komt vaker voor", aldus WWF. Daardoor dreigt ongeveer 12 procent van de dieren buiten reservaten geïsoleerd te raken van hun soortgenoten. De organisatie pleit voor de aanleg van panda-ecoducten en ecologische corridors. (br.hln)


» Reageer (0)
27-02-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vergeet doodskisten, deze capsules veranderen je geliefde in een boom

Vergeet doodskisten, deze capsules veranderen je geliefde in een boom

http://static3.hln.be/static/photo/2015/3/2/7/20150227104843/media_xll_7520887.jpg

De Italiaanse ontwerpers Anna Citelli en Raoul Bretzel zijn gepassioneerd door het milieu. Zo gepassioneerd zelfs dat ze een milieuvriendelijke manier hebben bedacht om ... mensen te begraven.

"Het duurt 10 tot 40 jaar vooraleer bomen volgroeid zijn", staat er te lezen op de website van Capsula Mundi, het gezamenlijk project van Citelli en Bretzel. "De doodskisten gemaakt van het hout van die bomen worden amper drie dagen gebruikt." Dat vonden de twee absurd, en dus besloten ze een manier te bedenken om bomen te redden én nieuwe exemplaren te planten.

http://static0.hln.be/static/photo/2015/12/11/1/20150227105441/media_xll_7520896.jpg



Het idee van Capsula Mundi in een notendop: eens iemand sterft, wordt hij of zij in foetushouding in een eivormige capsule geplaatst, die gemaakt is van organische materialen en dus 100% afbreekbaar. Die capsule wordt, net als een zaadje, in de grond begraven. Daarbovenop wordt een boom naar keuze geplant, die 'gevoed' wordt door de capsule.

Na verloop van tijd zouden begraafplaatsen zo vervangen worden door 'herdenkingsbossen', maar er is één klein probleem: Italië verbiedt deze manier van mensen begraven en dus blijft het voorlopig bij een concept. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaamse dakloze vindt voor eeuwig onderdak in Vaticaan

Vlaamse dakloze vindt voor eeuwig onderdak in Vaticaan

http://static3.hln.be/static/photo/2015/17/4/12/20150227094614/media_l_7520787.jpg

Een Vlaming is de allereerste dakloze die in het Vaticaan is begraven tussen bisschoppen en prinsen. Willy Herteleer leefde bijna twintig jaar als zwerver op en rond het Sint-Pietersplein. Toen hij stierf, gaf de paus uitzonderlijk toestemming om hem op Campo Santo te begraven. "Hij was een missionaris van de straat", luidt het vandaag Het Laatste Nieuws.

Het verhaal van Willy Herteleer, die op 12 december vorig jaar op 80-jarige leeftijd stierf, gaat de wereld rond. Herteleer zorgde dan ook voor een opmerkelijke primeur: hij is de eerste dakloze die van de paus op heilige grond begraven is. Op Campo Santo Teutonico, het Duitse kerkhof in Vaticaanstad, liggen verder alleen bisschoppen, pelgrims en prinsen. "Willy heeft vele mensen de weg naar God gewezen. Hij was een missionaris van de straat. In die zin wás hij een pelgrim", zei de verantwoordelijke van de begraafplaats, Hans-Peter Fischer.

Herteleer werd in 1935 geboren in Antwerpen. Volgens zoon Patrice (54) is hij 19 jaar geleden naar Rome vertrokken met een religieuze organisatie. "Hij liet alles achter: zijn huis, zijn meubels, zijn familie... Sindsdien heb ik hem nog één of twee keer gezien. We hoorden dat hij ijzer verkocht om geld te verdienen."

De Vlaamse pelgrim liet drie kinderen achter in Antwerpen. Een vrouw had hij niet meer - hij was al gescheiden. Ook tijdens zijn jaren in België had hij weinig contact met zijn familie. Herteleer werd op 12 december binnengebracht in het Santo Spirito-ziekenhuis in de buurt van het Vaticaan. Een voorbijganger had hem onderkoeld gevonden op straat. De Antwerpenaar stierf in het ziekenhuis, maar had geen identiteitsbewijs bij zich. Enkele dagen later werd het lichaam geïdentificeerd. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaamse uniefs verleiden steeds meer buitenlandse onderzoekers

Vlaamse uniefs verleiden steeds meer buitenlandse onderzoekers

http://static2.hln.be/static/photo/2015/15/11/9/20150227084157/media_xll_7520709.jpg

Buitenlandse onderzoekers vinden steeds vlotter hun weg naar de Vlaamse universiteiten, zo blijkt uit cijfers van de KU Leuven, de UGent en de Universiteit Antwerpen. Vooral de wetenschappelijke faculteiten kleuren door krapte in eigen land snel internationaal. Dat schrijft De Tijd.

"Twee jaar geleden bedroeg het aandeel doctoraten door buitenlandse studenten amper 30 procent", zegt Liliane Schoofs, vicerector onderzoeksbeleid aan de KU Leuven. "Nu heeft de meerderheid van de faculteiten 40 procent bereikt. Hier en daar is de verhouding tussen het aantal buitenlandse doctorandi en de Vlaamse zelfs fiftyfifty."

In het academiejaar 2009-2010 namen in Antwerpen buitenlandse onderzoekers 29 procent van de afgelegde doctoraten voor hun rekening. Vijf jaar later is dat al 35 procent. In Gent groeide het aantal buitenlandse onderzoekers tussen 2009 en 2013 met 10 procentpunten, van 25 naar 35 procent.

De populariteit van de Vlaamse universiteiten is deels te danken aan een hertekening van de financiering. Maar universiteiten gaan ook veel bewuster op zoek naar buitenlandse profielen. Vooral voor de wetenschappelijke en ingenieursopleidingen is actief rekruteren broodnodig. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Deze broers wisselen al jarenlang dezelfde kaart uit

Deze broers wisselen al jarenlang dezelfde kaart uit

http://static1.hln.be/static/photo/2015/7/5/5/20150227085415/media_xll_7520720.jpg

Met Facebook en alle technologie durven we soms vergeten dat niets echt 'gelukkige verjaardag' zegt zoals een verjaardagskaart op de grote dag. Dat hebben deze twee broers goed begrepen. Al gingen zij een stapje verder. Zo sturen ze al sinds 1987 dezelfde kaart over en weer.

Eén van de zonen van de broers plaatste enkele foto's van de verjaardagskaart op reddit. Blijkbaar wisselt het duo al 28 jaar dezelfde kaart uit. Ieder jaar schrijven de broers er nieuwe gelukswensen op. Traditiegetrouw is er ook steeds een dollarbriefje in te vinden.

Uiteraard zijn ook zij menselijk en zijn ze wel eens wat te laat of slaan ze door vergeetachtigheid een jaartje over, maar de traditie houdt nog steeds stand. Om zich ervan te verzekeren dat de kaart niet verloren gaat in de post, zorgen de broers dat ze hun papieren gelukswensen steeds zelf aan de ander overhandigen. Trouwens, de naam die op de enveloppe is doorgekrast? Dat is een ex-vrouw. (br.hln)


» Reageer (0)
26-02-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Naakt en honing: gewaagd maar geslaagd

Naakt en honing: gewaagd maar geslaagd

http://static1.hln.be/static/photo/2015/6/1/12/20150226075922/media_xll_7517622.jpg

Normaal fotografeert Blake Little Hollywoodsterren maar voor een keer brengt hij gewone mensen voor de lens die voor de gelegenheid bedekt zijn met liters honing.

In de fotoserie Preservation lijken mensen 'bevroren' in de tijd. Van baby's tot bejaarden en honden: allen kregen het plakkerige goedje over zich heen.

"Honing heeft als eigenschap om mensen op een universele manier te transformeren", vertelt Little in een YouTube-video die ons een blik gunt achter de schermen. Honing kan vormen versterken en onsterfelijkheid suggereren.

De prachtige fotoserie wordt momenteel tentoongesteld in de Paul Kopeikin Gallery in Los Angeles en zal ook in boekvorm worden uitgegeven. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Niemand kijkt om naar kind dat rilt van de kou tot deze bijzondere man passeert...

Niemand kijkt om naar kind dat rilt van de kou tot deze bijzondere man passeert...

Klik op de foto om het filmpje te bekijken

Het is barkoud in New York. De temperatuur stijgt nauwelijks boven het vriespunt uit. Op de grond van een drukke winkelstraat ligt er een arm kind te rillen van de kou. Wie gaat hem helpen?

Twee uren gaan voorbij tijdens het sociale experiment. Passanten gunnen de jongen amper een blik, laat staan dat ze zich om hem bekommeren. Nochtans draagt hij enkel broek en T-shirt vol gaten en moet hij het stellen zonder schoenen.

Degene die hem uiteindelijk wel helpt, blijkt een man te zijn die hem het beste begrijpt... (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eerste vluchthuis voor mannen

Eerste vluchthuis voor mannen

http://static3.hln.be/static/photo/2015/6/15/2/20150226060742/media_xll_7517432.jpg

Mannen die het slachtoffer zijn van extreem familiaal geweld kunnen vanaf volgende maand terecht in een vluchthuis in de regio rond Mechelen. Dergelijke geheime opvangplaatsen voor vrouwen bestaan al langer in ons land, maar voor mannen is het een primeur. Dat bericht De Morgen.

Vorig jaar was een op de tien vrouwen het slachtoffer van partnergeweld. Bij mannen ging het volgens cijfers van het Steunpunt Algemeen Welzijnswerk om een op de twintig. Voor vrouwen bestaan vluchthuizen bijna veertig jaar, en vandaag is er ook voor mannen vraag naar opvang. De meest voorkomende aanleiding is partner- of eergerelateerd geweld, zowel binnen het gezin als in een bredere familiale context.

"Dan gaat het bijvoorbeeld om mannen die een relatie hebben met een vrouw uit een andere geloofsgemeenschap, terwijl de familie al een huwelijk heeft gearrangeerd met iemand uit de eigen gemeenschap", vertelt Yolanda Switten van het Centrum voor Algemeen Welzijnswerk (CAW) Boom Mechelen Lier, dat het eerste Belgische vluchthuis voor mannen opricht. "Maar ook homoseksuele mannen kunnen gebukt gaan onder extreem fysiek of psychisch geweld uit de familiale omgeving." (br.hln)


» Reageer (0)
25-02-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Carole King - You've Got A Friend

Carole King - You've Got A Friend

Klik op de foto om haar te beluisteren






Carole King (9 februari 1942; Brooklyn, New York), Carole King, is een Amerikaanse singer-songwriter die in de jaren zestig hits schreef voor anderen; met en zonder haar eerste echtgenoot Gerry Goffin. Zoals daar zijn;

    Will you love me tomorrow (een hit van The Shirelles),
    Take Good Care of My Baby (Bobby Vee),
    The Loco-motion (Little Eva)
    A Natural Woman (Aretha Franklin).

Zelf had ze in 1962 een hit met It Might As Well Rain Until September, dit werd ook opgenomen door de Engelse zangeres Helen Shapiro.

In de jaren zestig heeft ze enkele malen geprobeerd een solocarrière van de grond te krijgen, wat echter steeds mislukte. Na haar scheiding van Gerry Goffin is ze getrouwd met musicus Charles Larkey en verhuisd naar de Amerikaanse westkust.

Daar formeerde ze met Danny Kortchmar de groep The City, die slechts één (geflopt) album - Now that everything's been said - heeft uitgebracht.

In 1970 verscheen haar eerste solo-album, het eveneens geflopte Writer. In 1971 kwam ze met het succesvolle Tapestry, haar meest bekende en meest gewaardeerde album. Tapestry wordt beschouwd als één van de beste elpees in de popmuziek van de jaren zeventig. Hierop staan enkele van de vroegere hits die ze met Gerry Goffin schreef en het nummer You've got a friend. Dit werd overigens een hit van James Taylor, die ook op Tapestry te horen is, als muzikaal begeleider. Ook staat hierop het nummer Where you lead, dat rond de eeuwwisseling hernieuwde belangstelling won, doordat het de titelsong was van de televisieserie Gilmore Girls.

Hierna heeft ze nog een aantal goed verkopende albums gemaakt zoals Music (1971), Rhymes and Reasons (1972) en Wrap Around Joy (1974). In 1974 had ze ook een hit met Corazon.

In 1975 schreef ze samen met Goffin Thoroughbred, met James Taylor, David Crosby en Graham Nash. In 1977 trouwde ze met Rick Evers, die een jaar later aan een overdosis heroïne overleed.

In de jaren '80 bracht ze nog een aantal albums uit en zette zich in voor het milieu en voor de Democratische Partij.

In 2010 vierde ze het dertigjarig jublieum van haar eerste duoconcert met James Taylor in de Troubadour. Beide artiesten zongen apart en samen en speelden gitaar en piano op elkaars nummers. Dit beviel zo goed dat ze daarna op tournee gingen met een band bestaande uit Kings schoonzoon en Taylors toenmalige begeleidingsmuzikanten.


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.hartverscheurende brief aan overleden vader ligt te verkommeren op straat

"Liefste papa, ik mis je": hartverscheurende brief aan overleden vader ligt te verkommeren op straat

http://static0.hln.be/static/photo/2015/17/9/11/20150225170507/media_xll_7516151.jpg

"Liefste papa. 's Nachts kijk ik naar de hemel en maak ik een wens richting de ster die het meest schittert. Ik beeld me in dat jij dat bent." En zo ging het nog wel even door in deze brief, die emotioneel naar het hart grijpt.

Zonde dat die boodschap aan een overleden vader zomaar lag te verkommeren op de parking van een café in het Britse Sumerset. Stomweg kwijtgespeeld, oordeelde de uitbaatster. En dus zette ze een foto van de brief op haar Facebookpagina om de rechtmatige eigenaar terug te vinden.

"Een van de klanten kwam dit afgeven", klonk het. "Het is een hartverscheurende brief van een jong meisje aan haar vader die nu in de hemel is. Help haar mee zoeken, dit kunnen we nooit zomaar weggooien."

Missie geslaagd, want vanmorgen liet de 51-jarige Nicki Holroyd weten dat de familie van het meisje het kostbare eerbetoon komen ophalen is. "Ze zijn zeer dankbaar en opgelucht dat we zo gereageerd hebben en de brief nu weer in hun bezit is."

Hieronder kan u de volledige inhoud van de brief lezen.

Liefste papa. Ik hou van jou. Ik mis je zo erg en wens dat je nu hier bent. 's Nachts kijk ik naar de hemel en maak ik een wens richting de ster die het meest schittert. Ik beeld me in dat jij dat bent.

Op je verjaardag, vaderdag, mijn verjaardag en Kerstmis denk ik altijd aan jou. Soms ben ik blij, soms verdrietig. Maar op dit moment kan ik je in mijn hart voelen en denk ik constant aan jou.

Ik wou wel dat we nog één keer afscheid hadden kunnen nemen met een knuffel alvorens je je reis naar je nieuwe thuis in de hemel aanvatte. Ik weet dat al mijn broers en zussen en iedereen in de familie je ook elke dag mist.

Ik wou dat je nog altijd hier was, maar tot we elkaar weer ontmoeten zal ik je laten rusten. Ik hou enorm veel van jou xx RIP papa xx en ik hoop dat je blij bent waar je bent xxx

Heel veel liefs, je kleine meid Summer, ik hou van jou xxxxxx (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Iedereen kende het lot van dit meisje

"Iedereen kende het lot van dit meisje"

http://static2.hln.be/static/photo/2015/13/12/8/20150225104314/media_xll_7515083.jpg

Het was een duister geheim dat al jaren doorheen een dorp in de Chinese Hubei provincie spookte. Iedereen wist ervan maar niemand deed iets tot één foto een van de meest afschuwelijke mishandelingen ooit blootlegde.

Toen de nu 24-jarige Zhang Qi in 2009 haar vriend moest dumpen van haar ouders, ondernam ze meerdere pogingen om van huis weg te lopen. Daarna vertelde het koppel dat hun dochter geestesgestoord was en sloten haar op in een oud, vervallen huis gewoon omdat ze haar vriendje niet leuk vonden.

Invloedrijk
"Haar ouders zijn invloedrijke mensen en dorpsbewoners kregen de boodschap zich niet te moeien", verklapte Chow Jen uit het plaatsje Jingang. "Iedereen kende het lot van het meisje."

Bedreigingen
"Ik verhuisde en bezocht het dorp sporadisch, dus ik gaf niet om hun bedreigingen. Nadat de lokale autoriteiten weigerden om in te grijpen, plaatste ik foto's van dat arme meisje online." Volgens Chow claimden de ouders dat hun dochters labiel was en dat ze opgesloten werd voor haar eigen bestwil.

Dier
"Telkens ik naar Jingang terugkeerde voor het Chinese Nieuwjaar zocht ik haar in het geheim op. Tijdens mijn laatste bezoek zag ik haar liggen op een bed van stro met enkele dekens en wat voedsel en besloot ik dat het genoeg was geweest. Of ze nu mentale problemen had of niet, dat meisje werd als een dier behandeld. Ik werd er ziek van en contacteerde de politie en plaatste enkele beelden op internet."

Censuur
Tot dusver hebben noch de autoriteiten, noch de politie enig commentaar gegeven over de hartverscheurende zaak. De Chinese overheid heeft naar verluidt de beelden gecensureerd. Hoe het met het meisje ondertussen gesteld is, is onbekend. (br.hln)


» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!