Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




23-09-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moe de herfst in? Zo pas je je bioritme na de zomer aan

Moe de herfst in? Zo pas je je bioritme na de zomer aan


http://static2.hln.be/static/photo/2013/1/5/3/20130923135737/media_xll_6149313.jpg


De zomer is een periode dat het leven iets meer ontspannen verloopt. Ook je slaappatroon is dan iets minder strikt door de langere dagen en de lossere dagelijkse routine. Nu de herfst is aangebroken voelen velen zich moe omdat ze het moeilijk hebben om hun slaappatroon aan te passen aan het nieuwe ritme.

Velen blijven hun herfstavonden even vol plannen als in de zomer, maar zo val je moeilijker vroeger in slaap. Dit maakt dat je bij de start van het nieuwe seizoen ook overdag voortdurend moe bent. Daarom enkele tips om nu sneller in je bed te kruipen.

1. Donker
Dim de lichten en kijk niet meer naar een beeldscherm een uur voor je gaat slapen. Bij het zien van licht maken je hersenen namelijk melatonine aan, dit is een natuurlijk hormoon dat de slaap opwekt en je een hele nacht doet doorslapen. Felle lichten kunnen de productie van melatonine beperken, blauw licht is het schadelijkst voor je slaappatroon.

2. Ontspannen
Het uur voor je gaat slapen, hou je je best rustig bezig. Zoek iets dat je kalmeert en ontspant, dit is niet het tijdstip om mails te beantwoorden of nog wat te werken.

3. Fel licht
Wanneer je 's ochtends wakker wordt, moet je wel alle gordijnen meteen openen. Zorg ervoor dat je zoveel mogelijk natuurlijk licht opneemt. Geniet van je ontbijt voor je raam, felle lichten stoppen de productie van melatonine, maken je wakker en helpen je dagelijkse ritme constant te houden.

4. Hele week
Zorg ervoor dat je de hele week je op hetzelfde uur opstaat. Je lichaam kent namelijk het verschil tussen een weekdag en weekenddagen niet. Het is belangrijk om in het weekend je ritme van tijdens de week aan te houden, want anders raak je zondagavond niet in slaap.

5. Elke dag beetje vroeger
Als je het echt moeilijker vindt om vroeger te gaan slapen, kun je elke dag een kwartiertje eerder in bed kruipen en een kwartier vroeger opstaan. Dit betekent ook dat je vroeger moet beginnen met het doven van de lichten.

6. Voeding
Tijdens de zomermaanden is het moeilijk om met ijsjes en zomerse cocktails om een gezond eetpatroon aan te houden. Voor een goede slaap is het belangrijk om de suikeropname te beperken en cafeïne te vermijden in de namiddag. Drink geen alcohol meer drie uur voor je gaat slapen, want ook dit kan je slaappatroon verstoren.  (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Kotstudent is vaak eenzaam

Kotstudent is vaak eenzaam


http://oi40.tinypic.com/2qv5xk2.jpg


Vanaf vandaag trekken naar schatting 220.000 studenten naar de universiteit of hogeschool. Bij de start van dit nieuwe academiejaar waarschuwt Teleblok dat veel studenten eenzaam zijn op kot. Eén op de drie jongeren (34 procent) die de hulplijn de vorige jaren contacteerde tijdens de examens, kon nergens anders terecht. Zes procent van de telefoontjes ging specifiek over eenzaamheid, staat vandaag in Het Laatste Nieuws, De Morgen en Metro.

Volgens de meest recente cijfers van 2011-2012 zit 47 procent van alle universiteitstudenten op kot. In Leuven en Gent samen vertegenwoordigt dat 60.000 jongeren. Zo'n kot is goed voor het sociaal contact, klinkt het dan meestal. Maar in de realiteit blijken niet alle studenten over een goed sociaal netwerk te beschikken.

"Nogal wat studenten zeggen ons dat ze het moeilijk hebben met de overstap van secundair naar hoger onderwijs", zegt Kathleen Devos, coördinator van Teleblok, in de kranten. "Ze hebben het vooral over de grote veranderingen in hun sociale leven: zelfstandig hun leven inrichten, een nieuwe vriendenkring opbouwen of omgaan met kotgenoten met andere interesses."

In zes procent van alle gesprekken die Teleblok voert, is eenzaamheid de centrale problematiek. "Het is een probleem waar studenten niet graag mee naar buiten komen", zegt Devos. "In onze samenleving bestaat het beeld dat de studententijd de tijd van je leven is. Dat maakt het moeilijk om erover te praten met vrienden of familie."

De hulplijn wil met vijf tips de studenten een houvast bieden om tijdens de eerste maanden hun sociale leven op te bouwen, bijvoorbeeld door zich te laten begeleiden door een peter of meter uit een hoger jaar.


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eén op tien professoren gebuisd voor Engels

Eén op tien professoren gebuisd voor Engels


http://static3.hln.be/static/photo/2013/8/3/8/20130923054702/media_xll_6147458.jpg


Tussen tien en twintig procent van de professoren en docenten die in het Engels lesgeven, haalt in een test niet het vereiste taalniveau, zo schrijven De Standaard en Het Nieuwsblad vandaag. Strikt gezien mag een gezakte prof zijn vak niet meer in het Engels geven. De universiteiten vragen nu een overgangsregeling.

De docenten van de universiteiten en hogescholen die in het Engels lesgeven, moesten de afgelopen maanden op vraag van de Vlaamse overheid een taaltest afleggen. Aan de Vrije Universiteit Brussel (VUB) haalt 20 procent het vereiste niveau niet. Aan de Universiteit Antwerpen is dat 13 procent, aan de UGent 14 procent, aan de UHasselt tussen 15 en 20 procent en aan de KU Leuven 10 procent.

Sommige professoren die gebuisd zijn, doceren al decennia in het Engels. Klachten over hun taalgebruik hebben ze tot nog toe niet gekregen. Ze zijn boos, teleurgesteld en gekwetst. "Deze mensen zijn een kei in hun discipline", zegt Kristiaan Versluys, directeur onderwijs aan de UGent, in de krant. "Er zitten poten­tiële Nobelprijswinnaars bij. Ze publiceren in Engelstalige tijdschriften, spreken op internationale congressen. En dan gebeurt dit. Er zijn er die foert zeggen. Voor hen hoeft die Engelstalige cursus niet meer."

Aan de VUB morren vooral de ingenieurs. Zij vinden dat de test mijlenver van hun vaktaal staat. Het wrange is dat in de ingenieurswetenschappen Engels als voertaal heel courant is.

De universiteiten vragen nu een overgangsregeling. Zo zou een niet-geslaagde docent dit academiejaar nog mogen voortdoen en zich ondertussen bijscholen. Maar het decreet, dat de taaltest Engels oplegde, voorziet dat niet. Er is wel een achterpoortje: er kan een andere titularis voor het vak worden aangesteld. Die kan zich dan gewoon door de gebuisde prof laten vervangen, maar de instellingen lijken niet van plan daar gebruik van te maken. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoogbegaafde Ian (16) is de jongste Vlaamse student

Hoogbegaafde Ian (16) is de jongste Vlaamse student


http://static1.hln.be/static/photo/2013/9/0/3/20130923112117/media_xll_6148713.jpg
De campus Middelheim van de Universiteit Antwerpen

Vandaag begint voor veel studenten het nieuwe academiejaar. Voor Ian Van der Wild een extra speciale dag, want hij mag zich met 16 jaar de jongste student van Vlaanderen noemen, schrijft Het Belang van Limburg. Ian schreef zich in voor de bachelor Informatica aan de Universiteit van Antwerpen.

Ook Jessica Rosenblum trekt op 16-jarige leeftijd naar de Universiteit van Antwerpen, maar Ian is nog 106 dagen jonger en krijgt daarom de titel van jongste student. Jessica begint na het geslaagde ingangsexamen aan de opleiding geneeskunde.

Zowel Ian als Jessica kregen al op vroege leeftijd te horen dat ze hoogbegaafd waren. "Bij mij hebben ze als kleuter een intelligentietest gedaan, vertelt Ian. "Daaruit bleek dat ik eigenlijk meteen naar het derde leerjaar mocht overstappen, maar dat vonden mijn ouders toch geen goed idee. Daarom ben ik naar de derde kleuterklas gegaan waar ik heb leren lezen en schrijven. Daarna heb ik wel het eerste en tweede leerjaar overgeslagen."

De Universiteit van Antwerpen mag vandaag dus meteen twee hoogbegaafde studenten verwelkomen. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom sommigen meer lijden onder griep

Waarom sommigen meer lijden onder griep


http://static3.hln.be/static/photo/2013/15/2/1/20130923110630/media_xll_6148681.jpg


Wetenschappers zijn een stapje dichter bij een universeel griepvaccin dat beschermt tegen nieuwe griepstammen als de vogel- of varkensgriep. Dit is dankzij de ontdekking van wat mensen die weinig last hebben van symptomen bij het griepvirus gemeen hebben.

Wetenschappers zijn al jaren bezig met het ontwikkelen van een griepvaccin dat tegen alle stammen van deze ziekte beschermen. De huidige vaccins beschermen tegen de meest voorkomende stammen doordat het immuunsysteem antilichamen produceert om infecties te voorkomen. Maar ze waren altijd een stap achter het virus, dat zich steeds blijft ontwikkelen. Dankzij een studie tijdens de uitbraak van de varkensgriep in 2009 kon het griepseizoen ingeperkt worden en toekomstige uitbraken voorkomen worden.

Wetenschappers aan het Imperial College in London gebruikten doe uitbraak als een uniek, natuurlijk experiment om te onderzoeken waarom sommige mensen ziek worden en anderen niet. Ze namen bloedstalen van honderden vrijwilligers en hielden hen gedurende twee weken in de gaten. Daaruit blijkt dat wie zich zieker voelde minder van deze virusbestrijdende immuuncellen, genaamd CD8 T-cellen, in zijn bloed had. Degenen die wel de griep hadden opgelopen, maar geen of milde symptomen vertonen, hadden meer van deze cellen. Volgens professor Ajit Lalvani kan dit de basis dit de basis van een universeel griepvaccin. "Een nieuw vaccin kan werken door het lichaam te stimuleren deze cellen te produceren om de ziekte te bevechten. En we weten al hoe we dat kunnen doen met een vaccing."

"Er duiken constant nieuwe griepstammen op, sommige daarvan zijn dodelijk. Daarom is het zo belangrijk om een universeel vaccin te creëren dat efficiënt is tegen alle griepstammen. Jaarlijks sterven tussen de 250.000 en 500.000 mensen per jaar aan de griep", besluit Lalvani. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrees voor mazelenepidemie bij studenten

Vrees voor mazelenepidemie bij studenten


http://static0.hln.be/static/photo/2013/8/6/3/20130923074629/media_xll_6147648.jpg


Antwerpse en Hasseltse onderzoekers waarschuwen bij de start van het nieuwe academiejaar voor een mogelijke heropflakkering van de mazelen. "Jonge twintigers werden immers niet allemaal even goed gevaccineerd, en omdat ze vele contacten hebben, zijn ze vatbaar voor het virus", klinkt het in een persbericht van de Universiteit Antwerpen.

Recentelijk brak het mazelenvirus uit in Nederland en het Verenigd Koninkrijk. "Die uitbraken verhogen ook de kans op een heropflakkering in ons land", zegt prof. Niel Hens (UHasselt/UAntwerpen). "Op basis van de vaccinatiegraadcijfers en van de antistoffen gemeten bij een willekeurige steekproef van de Belgische bevolking, maakten we een statistisch-wiskundig model op. Samen met de pasgeborenen, die de bescherming van hun moeder vrij snel verliezen, zijn de jonge twintigers het meest vatbaar voor een infectie."

De onderzoekers adviseren de leeftijdsgroep 18-30 jaar dan ook om hun vaccinatiestatus te laten nakijken en zich indien nodig te laten vaccineren. "Vaccinatie is zeker zinvol", legt prof. Pierre Van Damme (UAntwerpen) uit. "In vergelijking met de periode voor de start van de vaccinatie tegen mazelen is het risico op verspreiding van het virus afgenomen met 90%. Het is belangrijk om ons te blijven inzetten om deze vaccinatiegraad te verhogen zodat we mazelen kunnen uitroeien."

Als de mazelen zouden opduiken, is het van groot belang dat de bevoegde instanties op de hoogte worden gebracht. Zij kunnen beschermende maatregelen nemen om een eventuele uitbraak te vermijden of te beperken.  (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Extreem veilige TouchID na twee dagen al gekraakt

"Extreem veilige" TouchID na twee dagen al gekraakt


http://static0.hln.be/static/photo/2013/4/13/2/20130923071936/media_xll_6147587.jpg

Krap twee dagen nadat de iPhone 5S in de verkoop is gegaan zijn Duitse hackers erin geslaagd TouchID te kraken. Bij de presentatie van de nieuwe iPhone met vingerafdrukscanner beloofde Apple dat het extreem veilig zou zijn, maar volgens de Chaos Computer Club is een nepafdruk vrij simpel te maken.

Om in een met een vingerafdruk beveiligde iPhone te komen, gebruikte de hackersclub een gekopieerde vingerafdruk van een iPhone-gebruiker. Ze lieten het 'slachtoffer' zijn afdruk op een stuk glas zetten en daarvan is uiteindelijk een kopie gemaakt op een dun laagje folie. Met de gekopieerde afdruk kon de iPhone zonder problemen worden ontgrendeld.

Volgens de Duitsers is het gebruik van vingerafdrukken voor beveiliging totaal nutteloos. Het namaken van een afdruk is te simpel en er lijkt geen oplossing te zijn tegen deze manier van 'inbreken'.
(br.hln)



» Reageer (0)
22-09-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Muddy Waters - Mannish Boy


Muddy Waters - Mannish Boy

Klik op de foto om hem te beluisteren






Muddy Waters, pseudoniem van McKinley Morganfield (Issaquena County (Mississippi), 4 april 1913 - Westmont (Illinois), 30 april 1983) was een Amerikaanse blueszanger, een waardig opvolger in de blues-muziek van zijn voorgangers Son House, Willie Brown, en Robert Johnson. In Rolling Stone's lijst van "the 100 Greatest Artists of All Time" (de 100 beste artiesten aller tijden) staat Waters op nummer 17

Waters zei meestal dat hij in 1915 in Rolling Fork (Mississippi) was geboren, maar hij is eigenlijk in het nabijgelegen Issaquena County geboren.

Op zijn zevende begon Muddy met een mondharmonica (bluesharp) en trok daarmee veel bekijks als hij midden op het plein een deuntje speelde. Later, op 17-jarige leeftijd verruilde hij zijn mondharmonica voor een gitaar en speelde op lokale feesten.

In 1943 verhuisde hij naar Chicago waar hij de akoestische gitaar aan de wilgen hing en zich richtte op de elektrische gitaar. Samen met Little Walter, Jimmy Rogers en Otis Spann begon hij een band waarin hij zijn elektrische gitaar liet zingen. Mick Jagger en Keith Richards vernoemden hun band naar het nummer Rollin' Stone van Muddy Waters.[2] Dit nummer heeft ook Bob Dylan's Like a Rolling Stone beïnvloed.

Latere singles I'm your hoochie Coochie Man (1953), I'm ready (1954) werden net als de voorganger een succes. In 1983 overleed deze blueslegende op 70-jarige leeftijd aan een hartaanval in zijn slaap.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Blindegeleidehond rukt zich los om baby te redden

Blindegeleidehond rukt zich los om baby te redden


http://static2.hln.be/static/photo/2013/11/5/2/20130922110522/media_xll_6145352.jpg

Een blindegeleidehond mag de persoon die hij begeleidt nooit in de steek laten, dat wordt ze geleerd. Toch is dat exact wat Jet, een zwarte labrador, deed. Maar wel met recht en reden: Jet rukte zich los om een kinderwagen uit de weg van een auto te duwen. Hij redde zo het leven van de 1-jarige Jacob.

Jet hoort Mrs Crowley te begeleiden, die officieel blind is verklaard. Dat doet ze al vijf jaar. Bij een wandelingetje van de vrouw met haar baby gaf Jet de loyaliteit aan 'haar' blinde op, ten voordele van diens baby.

"We waren net van de stoep afgegaan om de ingang van een parking over te steken en ik hoorde de piepende banden van een auto. Hij raakte me aan de zij en ik lag er. Net voor het gebeurde voelde ik dat Jet zich losrukte, en had ze de kinderwagen uit de weg geduwd."

De kinderwagen kantelde. Toch is de 28-jarige blinde moeder blij met de handeling van Jet. "Ze is er niet voor opgeleid, maar ze is altijd heel beschermend geweest naar Jacob toe. Zelfs toen ik nog op de grond lag wist ik dat hij in veiligheid was. Ik mag er niet aan denken wat er gebeurd was als ze niet had gedaan wat ze had gedaan. Ze reageerde bliksemsnel, echt geweldig."

De baby kwam er vanaf met een snee in de lip. De vrouw zelf liep geen noemenswaardige verwondingen op. "Onmiddellijk na het gebeuren, was Jet ook weer bezorgd om mij. Ze kwam mijn gezicht likken en controleerde of ik bij bewustzijn was, en dan was ze weer gerustgesteld."

Dierenarts Caroline Purnell, die het zzag gebeuren: "Dit demonstreert hoe waardevol deze honden zijn. Ze dacht niet aan haar eigen veiligheid, maar beschermde het kind van haar baasje, nog voor ze het baasje hielp." (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Kuifje-veiling brengt bijna 100.000 euro op

Kuifje-veiling brengt bijna 100.000 euro op


http://oi40.tinypic.com/bhhouq.jpg
Tintin et Milou en Amérique


Op een veiling met stripalbums, beeldjes en tekeningen van Kuifje is het zeldzame album 'Tintin et Milou en Amérique' uit 1934 voor bijna 17.000 euro onder de hamer gegaan, meldt Catawiki, het veilinghuis voor verzamelaars dat de veiling organiseerde. De totale veiling, die online gebeurde, leverde bijna 100.000 euro op.

Het album is een van de ongeveer duizend die in Frankrijk in het tijdschrift Coeurs Vaillants zijn verschenen. "Hergé had een overeenkomst met Coeurs Vaillants om een Kuifje-album uit te geven", legt Hergé-expert Marcel Wilmet uit.

"Datzelfde jaar sloot Hergé echter een contract met uitgeverij Casterman in België, waarin stond dat hij geen andere uitgeverijen mocht gebruiken. Aangezien de gesprekken in Frankrijk wel verder gevorderd waren en Casterman dacht dat er in Frankrijk geen markt voor Kuifje-albums was, stond Casterman een uitzondering toe voor duizend albums."

Het geveilde album was "niet eens in een hele mooie staat, maar je komt het gewoon bijna nooit tegen", zegt veilingmeester Patrick Vranken. Wilmet stelt dat voor een dergelijk album dat wel in een hele goede staat verkeert, ongeveer 20.000 euro op tafel wordt gelegd.

Behalve het zeldzame album ging ook een kleine tekening van Hergé voor meer dan 3.500 euro onder de hamer. Een beeld van Kuifje in een auto uit 'De Sigaren van de Farao' bracht dan weer 1.400 euro op en een eerste kleurendruk van "Het gebroken oor" uit 1943 werd voor meer dan 6.500 euro geveild.

De veilingmeester stelt nog dat Kuifje wereldwijd heel populair blijft. Zo waren er waren meer dan 1.000 bieders uit onder andere Amerika, Australië, Zwitserland, Frankrijk, Hongkong en Scandinavië.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stadshal in Gent wint Prijs Bouwmeester 2013

Stadshal in Gent wint Prijs Bouwmeester 2013

http://static0.hln.be/static/photo/2013/12/11/6/20130920211246/media_xll_6143301.jpg


De heraanleg van het Gentse Emile Braunplein met de bouw van de stadshal heeft de Prijs Bouwmeester 2013 in de wacht gesleept. Ook Deinze (stadskernvernieuwing) en Oostkamp (bestuurs- en dienstencentrum) vielen in de prijzen, zo melden de Gentse schepenen Martine De Regge (sp.a) en Filip Watteeuw (Groen).

De Prijs Bouwmeester bekroont publieke en semipublieke bouwheren die kwaliteit hoog in het vaandel dragen. Daarbij wordt niet enkel het resultaat in beschouwing genomen, maar vooral het, vaak complexe, proces dat daaraan voorafging. Met de prijs hoopt de Bouwmeester lokale overheden aan te zetten tot expertisedeling bij bouwprojecten.

Een jury van deskundigen koos drie laureaten uit dertig inzendingen. Ze mogen het logo 'Prijs Bouwmeester 2013' als keurmerk gebruiken.

De jury roemt de heraanleg van het Emile Braunplein omdat het "nieuwe en onverwachte elementen aan de verstoorde geschiedenis toevoegt". "Het heraangelegde Emile Braunplein is een open uitnodiging aan de inwoners van Gent", klinkt het.

"Deze prijs en de lovende woorden van de jury zijn een erkenning van de toch wel gewaagde keuze die we als Stad hebben durven nemen", aldus schepen De Regge.  (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vande Lanotte wil maaltijd- en ecocheques afschaffen

Vande Lanotte wil maaltijd- en ecocheques afschaffen


http://static3.hln.be/static/photo/2013/6/3/6/20130922050456/media_xll_6144891.jpg


Vicepremier en minister van Economie Johan Vande Lanotte wil de maaltijd- en ecocheques afschaffen en het geld gewoon met het loon van de werknemers mee storten. "Dat is een lastenverlaging voor de bedrijven van 80 miljoen euro", zegt Vande Lanotte (sp.a) in Het Nieuwsblad op Zondag.

"Het systeem van de maaltijdcheques is waanzinnig", vindt Vande Lanotte. "Het is een fluitje van een cent om dat gewoon op de rekening te storten. Cheques kosten het bedrijfsleven 80 miljoen euro, terwijl dat geld niet naar de mensen gaat."

Vande Lanotte wil de voorwaarden voor het verkrijgen van die cheques niet afschaffen, enkel de cheques zelf. Een deel van het loon uitkeren via cheques vindt hij een nodeloze administratieve last. Het regime wil de minister wel behouden. Zo maakt het een verschil of het bedrijf een eigen restaurant sponsort of niet. Het geld wordt niet belast, maar telt ook niet mee voor het pen­sioen.(br.hln)



» Reageer (0)
21-09-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Loopse bruiden lokken trouwers naar Granada

Loopse bruiden lokken trouwers naar Granada


http://static1.hln.be/static/photo/2013/8/4/9/20130921182525/media_xll_6144399.jpg


In het wit en sommigen met opgetrokken kleed. Zowat dertig toekomstige bruiden liepen vandaag in Granada de 'bruidenrace'. Met het opzet willen de organisatoren trouwlustigen aantrekken om in het 'magische kader' van de Spaanse stad in het huwelijksbootje te stappen.

Granada beschikt met het Alhambra over Unesco-werelderfgoed. Dat en andere toeristische troeven wil de stad uitspelen om trouwlustigen uit de vier windstreken aan te zetten om in Granada het jawoord te komen uitspreken.

De winnares van de eerste 'Fuga de Novias' kreeg haar huwelijksfeest geschonken door de sponsors. De rest van de opbrengst van de benefietrace kwam ten goede aan het Rode Kruis.  (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Venus van Renoir voor 545.000 dollar geveild

Venus van Renoir voor 545.000 dollar geveild


http://oi44.tinypic.com/ih5p8z.jpg


Enkele uitgekozen werken en persoonlijke eigendommen van Pierre-Auguste Renoir hebben op een veiling in New York minder dan verwacht opgebracht. De 'Grande Vénus victorieuse', een 1,80 meter groot beeld van een naakte Venus, werd donderdagavond lokale tijd bij Heritage Auctions op 545.000 dollar (400.000 euro) afgehamerd. Eigenlijk hadden experten op bijna het dubbele voor het bijna 100 jaar oude beeld gerekend.

Ook de zijden sjaal van de meester bracht slechts 3.750 dollar op, de eigenaar had op 6.000 dollar gehoopt. Renoir droeg vaak de rode sjaal met witte stippen, die ook op een zelfportret van de Franse kunstenaar is te zien. Een sigarettenpijp met lederen etui ging voor 1.563 in plaats van 2.500 dollar van de hand.

De bril van de in 1919 overleden impressionist haalde meer dan de geschatte prijs van 4.000 dollar. De nieuwe eigenaar legde er 6.250 dollar voor op tafel.  (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wist je dit al over borsten?

Wist je dit al over borsten?


http://oi44.tinypic.com/2j501eu.jpg



Zowel in de geneeskunde, de modewereld als de (pop)cultuur zijn al heel wat grote momenten geweest voor de vrouw en haar boezem. We zetten hier alvast enkele weetjes op een rij.


1. Rond 3.000 voor Christus verscheen in een Egyptische schriftrol (Edwin Smith Papyrus) de eerste beschrijving van borstkanker. Er worden acht gevallen van tumoren en zweren omschreven die met een 'vuurdril' werden uitgebrand. In de tekst staat ook dat er toen eigenlijk geen echt behandeling beschikbaar was.

2. De eerste moderne beha werd gepatenteerd door Marie Tucek. Zij ontwikkelde er eentje met "aparte zakjes voor de borsten". Het ontwerp had ook bandjes voor over de schouders en een haakje om op de rug te sluiten.

Omdat het ontwerp echter op weinig populariteit kon rekenen, krijgt Mary Phelps Jacob doorgaans krediet voor de eerste moderne beha. Deze dame gebruikte zijden zakdoeken en lint om haar eigen lingerie te maken. Ze liet de 'Backless Brassiere' patenteren in 1914 en verkocht het later aan Warner Brothers Corset Company.

3. In 1934 werd het woord 'boobies' officieel opgenomen in het Engelse lexicon. Auteur Henry Miller omschreef in zijn 'Tropic of Cancer' een vrouw die op de grond lag met haar 'boobies' in de hand. De term 'booby' zou ontstaan zijn in de jaren 30 van de 19de eeuw, terwijl 'boob' pas tussen 1945-50 populair werd.

4. Dames die niet helemaal tevreden waren met hun decolleté konden vanaf 1948 rekenen op de push-upbeha. Frederick Mellinger (van Frederick's of Hollywood) krijgt de eer als uitvinder van de eerste push-up. Een jaartje eerder ontwierp hij ook al de eerste voorgevormde beha. Het design zou de toepasselijk naam 'the rising star' gehad hebben.

5. Of je er nu fan van bent of niet, heel veel vrouwen zouden zichzelf vandaag niet zijn zonder siliconeborsten. In 1962 hebben twee plastische chirurgen in Texas het eerste paar implantaten ingebracht bij de 29-jarige Timmie Jean Lindsey. Ze ging eigenlijk binnen om tatoeages van haar boezem te laten verwijderen, maar kwam buiten met vollere borsten.

6. In 1968 werd hét symbool van pissige feministen geboren: de behaverbranding. We willen je ballon niet kapot prikken, maar deze legende is niet meer dan een mythe, want de vrouwen die in '68 kwamen protesteren tegen de Miss Amerika verkiezing mochten omwille van brandveiligheid hun vuilbakken met beha's en Playboys niet in brand steken. Het was de New York Post die schreef over brandende beha's, et voilà, tot op vandaag is dit beeld nog springlevend.

7. De eerste moderne mammografie kwam er in 1969. Hoewel al langer gebruik gemaakt werd van röntgenstralen, was het pas dan dat er toestellen ontwikkeld werden die specifiek ingezet konden worden voor het screenen van borsten. Met minder straling, kregen artsen plots een veel beter beeld van de mogelijke problemen.

8. Het iconische merk Victoria's Secret werd geboren in 1977 in het Stanford Shopping Center in Californië. Het brein achter de nu nog steeds razend populaire lingerie was Roy Raymond, die zelfmoord pleegde in 1993. Vandaag telt Victoria's Secret meer dan 1.000 winkels in de VS.

9. Een belangrijke stap in het behandelen van borstkanker, was de ontdekking van de BRCA-genen in 1994-1995. Mary-Claire King spoorde het zogenaamde BRCA1-gen op, een schadelijke mutatie die de kans op borst- en eierstokkanker vergroot. Toch benadrukte King ook toen al dat de meeste kankers niet erfelijk zijn. Het tweede gen, BRCA2, werd een jaar later ontdekt door wetenschappers in het Verenigd Koninkrijk.

10. Eindigen doen we met een humoristische noot. In 2004 zorgde zangeres Janet Jackson voor de grootse 'nipple slip' ooit. Jackson mocht samen met Justin Timberlake de wachttijd tussen de twee helften van de Superbowl opvullen, toen haar tepel plots kwam piepen. Beide artiesten blijven erbij dat het een ongelukje was. Zender CBS zou naar verluidt een boete van 550.000 dollar hebben moeten betalen voor de "obscene scène" die slechts een fractie van een seconde duurde. De 'nipple slip' is vandaag niet meer weg te denken uit het showbizznieuws. Wanneer lingerie of behaloze outfits het begeven, zijn fotografen er als de kippen bij.  (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zeg mij hoe jij je koffie drinkt en ik zeg wie je bent

Zeg mij hoe jij je koffie drinkt en ik zeg wie je bent


http://static2.hln.be/static/photo/2013/11/14/11/20130920130920/media_xll_6142046.jpg


Hoe jij je koffie het liefst drinkt, verklapt heel wat over je persoonlijkheid. Een klinisch psycholoog beweert dat althans na onderzoek bij 1.000 koffiedrinkers.

Psycholoog Ramani Durvasula bevroeg 1000 koffiedrinkers. Hij polste naar verschillende persoonlijkheidsstijlen en psychologische eigenschappen als intro- en extraversie, geduld, perfectionisme, warmte, waakzaamheid, gevoeligheid en sociale moed.

Zwart of met melk
Daaruit blijkt dat dames en heren die hun koffie zwart drinken erg rechtdoorzee zijn. Ze houden de dingen graag erg eenvoudig, kunnen stil en humeurig zijn en houden erg vast aan hun eigen gewoonten. Ook zijn abruptheid en desinteresse vaak kenmerkend voor hun persoonlijkheid.   Fans van koffie verkeerd of de zogenaamde latte's zijn neurotisch en willen graag anderen plezieren. Ze willen graag mensen uit hun omgeving helpen, maar ze zorgen niet voor zichzelf.

Suiker en oploskoffie
Liefhebbers van oploskoffie vertonen vaak uitstelgedrag door hun erg ontspannen houdeing. Wie graag zijn koffie met suiker drinkt of dol is op de koude en speciale varianten is vaak een groot kinderen waarvan de smaakpapillen niet volledig ontwikkeld zijn, deze personen vertonen ook de verantwoordelijkheid van kinderen en zijn jong van hart. Ongezonde keuzes en roekeloos gedrag zijn typerend voor hen, vaak gaat het om trendsetters. Wie vaak cafeïnevrije koffie bestelt met extra schuim heeft een obsessief kante, is een controlefreak en houdt zich bezig met details.

De rondvraag werd gebruikt voor het boek van Durvasula You Are WHY You Eat: Change Your Food Attitude, Change Your Life. Daarin kregen mensen ook verschillende scenario's voorgeschoteld als lange wachtrijen en het plannen van etentjes. Vervolgens moesten ze een aanpak kiezen uit een hele reeks. Dan vroeg de vorsers of de deelnemers koffie dronken en wat ze dan het vaakst bestelden. Durvasula zegt wel deze resultaten even goed je persoonlijkheid voorspellen als je horoscoop, het is niet omdat je graag latte's drinkt, dat je geen controlefreak kunt zijn. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eén kans op 11 miljoen: koe baart vierling

Eén kans op 11 miljoen: koe baart vierling


http://static0.hln.be/static/photo/2013/6/7/12/20130921085614/media_xll_6143637.jpg
Veearts Andres Rodrigues, die op Cuba een staatsboerderij runt, met zijn vier kalfjes

Een Cubaanse melkveeboer kon zijn ogen niet geloven toen één van zijn koeien, Aleli, een gezonde vierling op de wereld zette. Veearts Andres Rodriguez runt staatsmelkerij nummer 128 in Picadura, 70 kilometer ten oosten van Havana.

Rodriguez verklaarde dat hij geschokt was toen hij op 29 augustus ging helpen bij de bevalling van de drie jaar oude Aleli. Ze had al één kalf gebaard toen hij ter plekke kwam. En toen kwam er nog één. En nog één, en nog één! Drie kalveren zijn mannelijk, één is hermafrodiet.

Volgens experts uit de VS en Europa is de kans dat een koe vier levende kalveren baart één op 11 miljoen. De kans op vier kalveren van hetzelfde geslacht, bedraagt één op 179 miljoen. (br.hln - foto ap)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jongeren moeten door gebrek aan zonlicht tot 18 jaar vitamine D slikken

Jongeren moeten door gebrek aan zonlicht tot 18 jaar vitamine D slikken

http://static3.hln.be/static/photo/2013/14/2/13/20130921091934/media_xll_6143683.jpg


Nieuwe studies wijzen uit dat de Belgische kinderen en tieners vitamine D-supplementen moeten krijgen. Ze komen te weinig buiten en eten te veel snacks. Dokter Claude Biéva trekt in de Artsenkrant aan de alarmbel: "De toekomst van hun skelet op volwassen leeftijd staat op het spel."

Wie nu een tekort heeft aan vitamine D, riskeert op latere leeftijd met broze botten te zitten. Er zijn verschillende oorzaken voor het probleem. Zo hebben jongeren vandaag een gebrek aan zonlicht en ze eten te weinig voedsel dat de vitamine D-behoefte kan invullen. Bij 80 procent van de adolescenten zou er een tekort aan vitamine D zijn.

Een oplossing is langer vitamine D slikken, maar artsen waarschuwen ook voor het "gratuite" gebruik van supplementen. (br.hln)

Lees het volledige verslag vandaag in Het Laatste Nieuws



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aliens bestaan écht

Aliens bestaan écht


http://static3.hln.be/static/photo/2013/10/8/14/20130921104920/media_xll_6143774.jpg

Een team van Britse wetenschappers is ervan overtuigd dat ze het bewijs van buitenaards leven hebben gevonden. De wetenschappers stuurden een balon 27 kilometer de stratosfeer in en die bracht kleine biologische organismen mee die volgens de experts enkel in de ruimte kunnen zijn ontstaan.

Professor Milton Wainwright verklaart in The Independent dat hij "95 procent zeker" is dat de organismen niet op de Aarde hun oorsprong vonden.

"Met alle informatie die we hebben, kunnen we enkel besluiten dat ze uit de ruimte komen. Er is geen enkel mechanisme bekend waarmee deze levensvormen zo'n hoogte kunnen bereiken. Voor zover we weten, komen ze uit de ruimte".

Geen pollen
"Het zijn geen gebruikelijke organismen", stelt professor Wainwright van het departement Biologie en Biotechnologie van de universiteit van Sheffield.  "Mochten ze van de Aarde komen, dan zouden we zaken zien die we hier kennen, zoals pollen".

Kometen
De wetenschappers menen dat de organismen van kometen afkomstig zijn, grote ijsballen die door de ruimte klieven. De stalen werden immers genomen tijdens een meteorietenregen afkomstig van een komeet. Wanneer ze botsen met de atmosfeer van de Aarde, smelten kometen.

Waterachtige omgeving
"De deeltjes zijn zeer proper, zonder stof op, wat opnieuw suggereert dat ze niet van de Aarde komen. De meeste dragen ook geen kosmisch stof, wat ons doet vermoeden dat ze uit een waterachtige omgeving komen. De meest voor de hand liggende waterachtige omgeving in de ruimte is een komeet".

"Het zijn heel bijzondere dieren, niet wat we op Aarde kennen". De organismen zijn vermoedelijk niet meer in leven maar bevatten wel DNA, één van de fundamentele bouwstenen van leven zoals we het op aarde kennen.

Komen ook wij uit de ruimte?
Het feit dat de deeltjes DNA bevatten is het meest opmerkelijke aan deze ontdekking. Het voedt het vermoeden dat het leven op Aarde een buitenaardse oorsprong kent.

"Indien we het bij het rechte eind hebben, betekent dit dat er leven is in de ruimte, en dat het naar de Aarde komt. Het betekent ook dat het leven hier in de ruimte ontstond. Statistisch is er geen enkele reden waarom het leven op Aarde zou ontstaan zijn. Er zijn miljarden kometen, maar de meeste biologen concentreren zich op de Aarde".

"De Aarde is een open systeem en er regent voortdurend leven op, het is bijna te verbluffend om het te geloven".

De theorie dat de levensvormen in de hogere atmosfeer terechtkwamen na een vulkaanuitbarsting, veegt professor Wainwright van tafel.

"De laatste vulkaanuitbarsting was drie jaar geleden, die materie is al neergedaald", oordeelt hij.

Het team hoopt hun bevindingen bevestigd te zien wanneer ze in oktober opnieuw een test uitvoeren. Dan wordt de meteorietenregen van komeet Halley verwacht. De bevindingen van de wetenschappers werden in het Journal of Cosmology gepubliceerd. (br.hln)



» Reageer (0)
20-09-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Randy Crawford - One day i'll fly away

 Randy Crawford - One day i'll fly away

Klik op de foto om het liedje te beluisteren

 
 




Randy Crawford (echte naam Veronica Crawford, 18 februari 1952) is een Amerikaanse zangeres.

Randy Crawford werd geboren in Macon, Georgia, maar groeide op in Cincinnati, Ohio. Als kind zong ze op school en in kerkkoren. Op 15-jarige leeftijd begon ze op te treden, begeleid door haar vader. Later werd ze zangeres van een groep. In 1972 trad ze voor het eerst op bij een concert in New York, waar ze samen optrad met George Benson. In 1975 trad ze op met George Benson en Quincy Jones. Enkele van de liedjes die ze daar ten gehore bracht, verschenen op haar debuutalbum Everything must change. Dit album verscheen alleen in de Verenigde Staten.

Grotere bekendheid kreeg ze in 1979 toen ze mee mocht zingen op de titelsong van het album Street Life van The Crusaders. Haar eigen commerciële doorbraak kwam een jaar later, toen haar vierde album Now we may begin uitkwam. De ballad One day I'll fly away werd een nummer 1-hit in onder meer België, Nederland en Groot-Brittannië. Pas na dit succes werden haar eerdere albums ook in Europa uitgebracht.

De volgende jaren scoorde ze nog enkele hits, maar grote hits als One day I'll fly away bleven (in tegenstelling tot wat begin jaren '80 werd voorspeld) uit.




» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!