Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




21-09-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eén kans op 11 miljoen: koe baart vierling

Eén kans op 11 miljoen: koe baart vierling


http://static0.hln.be/static/photo/2013/6/7/12/20130921085614/media_xll_6143637.jpg
Veearts Andres Rodrigues, die op Cuba een staatsboerderij runt, met zijn vier kalfjes

Een Cubaanse melkveeboer kon zijn ogen niet geloven toen één van zijn koeien, Aleli, een gezonde vierling op de wereld zette. Veearts Andres Rodriguez runt staatsmelkerij nummer 128 in Picadura, 70 kilometer ten oosten van Havana.

Rodriguez verklaarde dat hij geschokt was toen hij op 29 augustus ging helpen bij de bevalling van de drie jaar oude Aleli. Ze had al één kalf gebaard toen hij ter plekke kwam. En toen kwam er nog één. En nog één, en nog één! Drie kalveren zijn mannelijk, één is hermafrodiet.

Volgens experts uit de VS en Europa is de kans dat een koe vier levende kalveren baart één op 11 miljoen. De kans op vier kalveren van hetzelfde geslacht, bedraagt één op 179 miljoen. (br.hln - foto ap)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jongeren moeten door gebrek aan zonlicht tot 18 jaar vitamine D slikken

Jongeren moeten door gebrek aan zonlicht tot 18 jaar vitamine D slikken

http://static3.hln.be/static/photo/2013/14/2/13/20130921091934/media_xll_6143683.jpg


Nieuwe studies wijzen uit dat de Belgische kinderen en tieners vitamine D-supplementen moeten krijgen. Ze komen te weinig buiten en eten te veel snacks. Dokter Claude Biéva trekt in de Artsenkrant aan de alarmbel: "De toekomst van hun skelet op volwassen leeftijd staat op het spel."

Wie nu een tekort heeft aan vitamine D, riskeert op latere leeftijd met broze botten te zitten. Er zijn verschillende oorzaken voor het probleem. Zo hebben jongeren vandaag een gebrek aan zonlicht en ze eten te weinig voedsel dat de vitamine D-behoefte kan invullen. Bij 80 procent van de adolescenten zou er een tekort aan vitamine D zijn.

Een oplossing is langer vitamine D slikken, maar artsen waarschuwen ook voor het "gratuite" gebruik van supplementen. (br.hln)

Lees het volledige verslag vandaag in Het Laatste Nieuws



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aliens bestaan écht

Aliens bestaan écht


http://static3.hln.be/static/photo/2013/10/8/14/20130921104920/media_xll_6143774.jpg

Een team van Britse wetenschappers is ervan overtuigd dat ze het bewijs van buitenaards leven hebben gevonden. De wetenschappers stuurden een balon 27 kilometer de stratosfeer in en die bracht kleine biologische organismen mee die volgens de experts enkel in de ruimte kunnen zijn ontstaan.

Professor Milton Wainwright verklaart in The Independent dat hij "95 procent zeker" is dat de organismen niet op de Aarde hun oorsprong vonden.

"Met alle informatie die we hebben, kunnen we enkel besluiten dat ze uit de ruimte komen. Er is geen enkel mechanisme bekend waarmee deze levensvormen zo'n hoogte kunnen bereiken. Voor zover we weten, komen ze uit de ruimte".

Geen pollen
"Het zijn geen gebruikelijke organismen", stelt professor Wainwright van het departement Biologie en Biotechnologie van de universiteit van Sheffield.  "Mochten ze van de Aarde komen, dan zouden we zaken zien die we hier kennen, zoals pollen".

Kometen
De wetenschappers menen dat de organismen van kometen afkomstig zijn, grote ijsballen die door de ruimte klieven. De stalen werden immers genomen tijdens een meteorietenregen afkomstig van een komeet. Wanneer ze botsen met de atmosfeer van de Aarde, smelten kometen.

Waterachtige omgeving
"De deeltjes zijn zeer proper, zonder stof op, wat opnieuw suggereert dat ze niet van de Aarde komen. De meeste dragen ook geen kosmisch stof, wat ons doet vermoeden dat ze uit een waterachtige omgeving komen. De meest voor de hand liggende waterachtige omgeving in de ruimte is een komeet".

"Het zijn heel bijzondere dieren, niet wat we op Aarde kennen". De organismen zijn vermoedelijk niet meer in leven maar bevatten wel DNA, één van de fundamentele bouwstenen van leven zoals we het op aarde kennen.

Komen ook wij uit de ruimte?
Het feit dat de deeltjes DNA bevatten is het meest opmerkelijke aan deze ontdekking. Het voedt het vermoeden dat het leven op Aarde een buitenaardse oorsprong kent.

"Indien we het bij het rechte eind hebben, betekent dit dat er leven is in de ruimte, en dat het naar de Aarde komt. Het betekent ook dat het leven hier in de ruimte ontstond. Statistisch is er geen enkele reden waarom het leven op Aarde zou ontstaan zijn. Er zijn miljarden kometen, maar de meeste biologen concentreren zich op de Aarde".

"De Aarde is een open systeem en er regent voortdurend leven op, het is bijna te verbluffend om het te geloven".

De theorie dat de levensvormen in de hogere atmosfeer terechtkwamen na een vulkaanuitbarsting, veegt professor Wainwright van tafel.

"De laatste vulkaanuitbarsting was drie jaar geleden, die materie is al neergedaald", oordeelt hij.

Het team hoopt hun bevindingen bevestigd te zien wanneer ze in oktober opnieuw een test uitvoeren. Dan wordt de meteorietenregen van komeet Halley verwacht. De bevindingen van de wetenschappers werden in het Journal of Cosmology gepubliceerd. (br.hln)



» Reageer (0)
20-09-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Randy Crawford - One day i'll fly away

 Randy Crawford - One day i'll fly away

Klik op de foto om het liedje te beluisteren

 
 




Randy Crawford (echte naam Veronica Crawford, 18 februari 1952) is een Amerikaanse zangeres.

Randy Crawford werd geboren in Macon, Georgia, maar groeide op in Cincinnati, Ohio. Als kind zong ze op school en in kerkkoren. Op 15-jarige leeftijd begon ze op te treden, begeleid door haar vader. Later werd ze zangeres van een groep. In 1972 trad ze voor het eerst op bij een concert in New York, waar ze samen optrad met George Benson. In 1975 trad ze op met George Benson en Quincy Jones. Enkele van de liedjes die ze daar ten gehore bracht, verschenen op haar debuutalbum Everything must change. Dit album verscheen alleen in de Verenigde Staten.

Grotere bekendheid kreeg ze in 1979 toen ze mee mocht zingen op de titelsong van het album Street Life van The Crusaders. Haar eigen commerciële doorbraak kwam een jaar later, toen haar vierde album Now we may begin uitkwam. De ballad One day I'll fly away werd een nummer 1-hit in onder meer België, Nederland en Groot-Brittannië. Pas na dit succes werden haar eerdere albums ook in Europa uitgebracht.

De volgende jaren scoorde ze nog enkele hits, maar grote hits als One day I'll fly away bleven (in tegenstelling tot wat begin jaren '80 werd voorspeld) uit.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom crocooning de trend van dit najaar wordt

Waarom 'crocooning' de trend van dit najaar wordt


http://static0.hln.be/static/photo/2013/16/12/10/20130919151925/media_xll_6139885.jpg


Meer dan de helft van de Belgen maakt dit najaar tijd voor creatieve hobby's. Daarom kroonden experts crocoonen, een samentrekking van creatief cocoonen, tot dé najaarstrend. Dat heeft de Consumeter, de intelligente consumentenbarometer van Kapaza.be, aangetoond.

Mensen zullen koude winteravonden niet meer in hun zetel voor het televisiescherm doorbrengen, maar tegenwoordig vullen de Belgen hun vrije tijd creatief in door te crocoonen: door creatitief thuis te cocoonen. Daarbij draait alles rond zelfexpressie en losgekoppeld zijn van digitale technologieën. Uit de enquête van tweedehandssite Kapaza.be blijkt dat 82 procent van de Belgen tijd voor zichzelf wil maken na een drukke werkdag achter de computer, 74 procent wil zich dan bezig houden met creatieve hobby's. 52 procent houdt zelfs speciaal een plekje vrij voor creatieve activiteiten in zijn agenda.

Trendwatcher Herman Konings: "Op hun werk zitten mensen hele dagen achter hun computer, daarom willen ze in hun vrije tijd creatief zijn met artisanale hobby's als pottenbakken, schilderen, koken en naaien. En dat is niet zonder reden, je ervaart twee voordelen van creatief bezig zijn. In deze maatschappij waarin veel rond massaconsumptie en -productie draait, kunnen mensen zo hun persoonlijkheid uitdrukken. Ook helpt dit stress te beperken, door iets te zien evolueren dat je zelf maakt, krijg je rust in je hoofd. De populairste hobby's van het moment zijn breien en naaien, maar ook muziek leren maken valt in de smaak."

Toch heeft het internet niet helemaal afgedaan, maar nu dient het als digitale inspiratiebron voor 64 procent van de Belgen. 57 procent schuimt het web af naar recepten, naaipatronen of fotografietips. En de creatievelingen delen ook graag hun creaties op sociale media, wat anderen dan weer inspireert. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pedoseksuelen chanteren online steeds meer kinderen

Pedoseksuelen chanteren online steeds meer kinderen


http://static0.hln.be/static/photo/2013/0/6/4/20130920190930/media_xll_6143194.jpg


De Britse kinderbescherming waarschuwt vrijdag dat er op het internet pedoseksuelen actief zijn die kinderen ertoe verplichten zich uit te kleden en seksuele handelingen uit te voeren voor een webcam.

Het 'Child Exploitation & Online Protection Centre' (CEOP) zegt dat het om een onrustwekkende tendens gaat die sommige kinderen zelfs tot zelfdoding drijft. De laatste twee jaar heeft het CEOP twaalf onderzoeken gestart naar deze praktijken.

De pedoseksuelen geven zich uit voor kinderen op internetforums waar ze hun slachtoffertjes naar een privégesprek lokken. Eens virtueel afgezonderd, proberen ze de kinderen seksueel getinte foto's en video's te laten opsturen.

"Eens de kinderen een foto hebben gestuurd, begint de chantage. De daders dreigen ermee de foto's te delen met de familie van het slachtoffer. Om dit te voorkomen, sturen ze meer materiaal. Soms troggelen de pedoseksuelen zelfs geld af", luidt het persbericht van CEOP. In sommige gevallen gaat het zover dat de kinderen zich uitkleden voor de webcam en zichzelf verminken, laat CEOP nog weten.

In samenwerking met hun buitenlandse collega's identificeerde het CEOP 424 kinderen waarvan 184 alleen al in Groot-Brittannië. Er zijn zeven gevallen van zelfverminking bekend en zeven gevallen van zelfdoding. Dat er zoveel meldingen zijn in Groot-Brittannië heeft volgens CEOP te maken met het Engels als universele taal. Bovendien denken de pedoseksuelen dat ze "in het open en vrije Groot-Brittannië gemakkelijker aan hun trekken kunnen komen." (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verkoudheden bereiken piek

Verkoudheden bereiken piek


http://oi42.tinypic.com/6jj0jm.jpg


De plotse omschakeling van hoogzomer naar herfstig weer laat zich voelen. Het aantal mensen met een verkoudheid is niet te tellen. De huisartsen krijgen de laatste weken een kwart meer patiënten over de vloer en spreken dus van een 'piek'. Het Is al van 2009 geleden dat er nog zoveel mensen een verkoudheid hadden in het midden van september. Vooral kinderen zijn getroffen.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Model eindigt in ziekenhuis met anorexia na opmerkingen over gewicht van manager

Model eindigt in ziekenhuis met anorexia na opmerkingen over gewicht van manager


http://static1.hln.be/static/photo/2013/16/15/0/20130920104803/media_xll_6141690.jpg


Georgina Wilkin, voormalig model voor topdesigners, vertelt hoe ze in het ziekenhuis terecht kwam met anorexia. Haar manager had haar verteld hoe ze dé nieuwe ster in modeland kon worden: ze moest er 'gewoon' voor zorgen dat haar heupomtrek met een paar centimeter naar beneden ging.

Georgina werd gespot door een modellenagent toen ze nog maar 15 jaar oud was. Ze was nog maar een tiener die gemakkelijk te beïnvloeden was toen haar manager steeds weer opmerkingen maakte over haar gewicht. "Toen ik mijn agent voor de eerste keer zag zei hij: 'Georgina, je hebt het potentieel om geweldig te zijn, er zijn maar een paar dingen waar je aan moet werken. Zorg ervoor dat er van je heupen een paar centimeter afgaat, verstevig je taille en neem een fitnessabonnement'" vertelt het voormalig model. "Dat lijkt redelijk, maar als je nog maar 15 bent kan je dergelijke opmerkingen niet zomaar van je afschudden."

Maanden later toen ze de ziekte anorexia al had ontwikkeld en zichzelf 48 uur lang had uitgehongerd om de juiste maten te hebben voor een opdracht in Japan zei haar manager "wat je ook aan het doen bent om dat gewicht te verliezen: niet stoppen".

Wilkin, die onder andere model was voor Prada, keerde de mode-industrie vijf jaar geleden de rug toe toen ze omwille van haar eetstoornis in het ziekenhuis terecht kwam. Volgens Georgina kreeg ze naar het einde toe ook steeds minder opdrachten omdat ontwerpers haar als een "beschadigd product" beschouwden.

Georgina, die ondertussen haar ziekte heeft overwonnen, steunt liefdadigheidsorganisatie Beat die zich inzet voor meisjes met een laag zelfbeeld. "Mode op zich veroorzaakt geen eetstoornissen, maar de industrie kan een erg toxische omgeving zijn voor jonge meisjes. We willen dat de mode-industrie voor meer diversiteit kiest" zegt Susan Ringwood van Beat. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het diner meest vertaalde Nederlandse roman

Het diner meest vertaalde Nederlandse roman

http://static3.hln.be/static/photo/2013/5/8/10/20130919185415/media_xll_6140425.jpg
Herman Koch


'Het diner' van Herman Koch breekt het record van meest vertaalde Nederlandse boek. De rechten zijn inmiddels verkocht aan 37 landen, waar de roman in 33 verschillende talen verschijnt. Dat meldde uitgeverij Ambo Anthos.

Karel Glastra van Loon, Harry Mulisch en Cees Nooteboom deelden met respectievelijk 'De passievrucht', 'De aanslag' en 'Het volgende verhaal' het oude record. Alle drie de romans werden in 31 talen uitgegeven. Dat blijkt uit gegevens van het Nederlands Letterenfonds.


http://static2.hln.be/static/photo/2013/3/4/4/20130919182007/media_l_6140404.jpg


'Het diner' schopte het in de Engelse vertaling tot de bestsellerlijst van de New York Times. De roman ligt binnenkort ook in boekhandels in onder meer Bulgarije, Ethiopië, Egypte, Estland, Kroatië, Litouwen, Roemenië en Slovenië. (br.hln- foto's kos)





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Supermarkten vergroten greep op boekenmarkt

Supermarkten vergroten greep op boekenmarkt


http://static3.hln.be/static/photo/2013/12/3/0/20130919154948/media_xll_6139995.jpg


Supermarkten vergroten hun greep op de boekenmarkt door een stijgende verkoop van bestsellers. Dat blijkt uit een onderzoek van Boek.be en Universiteit Antwerpen naar het aandeel van de bestsellers in de Vlaamse boekenverkoop. "We laten ons graag leiden door de trends", concludeert onderzoekster Catherine Vanheusden.

Het onderzoek richt zich op het aandeel van de bestsellers (dat zijn boeken uit de top tien) in de totale boekenverkoop in Vlaanderen tussen 2008 en 2012. Daaruit blijkt dat de Vlaming graag bestsellers koopt en dat hij ze liefst in de supermarkt aanschaft.

"In 2008 had je 85 titels nodig om 15 procent van de totale omzet in de boekenverkoop te realiseren. In 2012 zijn er slechts 56 boeken nodig om hetzelfde marktaandeel te behalen", concludeert het onderzoek. "Onze boekenkeuze hangt af van wat populair is, dat heet het 'bandwagoneffect'", zegt Vanheusden.

Supermarkten spelen in op dit fenomeen. "We zien dat heel wat van die bestsellers eerst in de boekhandel worden verkocht. Als blijkt dat het een succes is, springen de supermarkten op de kar en bieden ze deze bestsellers in groten getale aan", aldus Vanheusden.

Jef Maes van Boek.be stelt vast dat er geen sprake is van "bestselleritis" waarbij de verkoop van bestsellers ten koste gaat van de brede verkoop van boeken, maar dat het vooral de boekhandel is die kreunt onder de toenemende greep van de supermarkten. "Het is jammer om te zien dat het aandeel van de boekhandel daalt. Wij plannen een vervolgonderzoek over dit thema", zegt Maes. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geen mini-missjes meer

Geen mini-missjes meer


http://static2.hln.be/static/photo/2013/15/15/12/20130920092806/media_xll_6141537.jpg


De Franse Senaat heeft een groot kruis gezet over alle schoonheidswedstrijden voor -16-jarigen. Een rigoureus verbod in de strijd tegen de 'hyperseksualisering': kinderen moeten geen mini-vrouwtjes spelen maar kind zijn, luidt het. Onze beide ministers van Jeugd, zowel de Vlaamse als de Franstalige, waren er snel bij om gelijkaardige maatregelen aan te kondigen. Ook al omdat de organisator van Mini Miss France overweegt om simpelweg de grens over te steken.

Het Franse rapport 'Against Hypersexuality' bevatte ook voorstellen over het uit de rekken halen van kinderschoenen met hoge hakken en van gevulde kinderbeha's, van producten en diensten die aangeprezen worden door jonge kinderen, maar die toepassingen haalden het verbod niet. Die van de Mini Miss-verkiezingen wel en het is niet om te lachen: organisatoren die het verbod overtreden én ouders die hun kind toch laten deelnemen, riskeren een boete tot 30.000 euro en twee jaar cel.

De waarschijnlijke aanleiding voor het verbod was een fotoshoot in de Franse 'Vogue', eind 2010, met daarin een 10-jarig meisje met naveldiep decolleté, stiletto's en dikke lagen make-up die - in zwoele pose op een divan gelegen - met uitgestreken gezicht de lens in staarde. Het blad zelf had het toen over "de loutere wens van elk kind om zijn mama te imiteren" en vond zijn campagne dus geslaagd. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maagverkleining voor peuter van twee die al 33 kilo woog

Maagverkleining voor peuter van twee die al 33 kilo woog


http://static0.hln.be/static/photo/2013/0/9/0/20130919122857/media_xll_6139185.jpg


Een tweejarige peuter met morbide obesitas is de jongste persoon ter wereld om een maagverkleining te ondergaan. Op zijn hoogtepunt woog het kind 33 kilo en had het een bmi van 41. Omdat het kind met slaapapneu kampte, zochten zijn ouders medische hulp. De artsen zagen geen andere optie dan een operatie uit te voeren om zijn leven te redden.

De ouders hadden al twee keer geprobeerd het kind op dieet te zetten, maar het resultaat was telkens dat de kleuter nog dikker werd. De patiënt woog op 14 maanden al 21,3 kilogram, na een dieet van vier maanden nam het gewicht met acht kilo toe. Wat de artsen van het ziekenhuis Prince Sultan Military Medcial City in Riyadh niet zeker weten is dat de ouders zich wel aan het dieet hebben gehouden.

De drie artsen, Mohammed Al Mohaidlya, Ahmed Sulimana en Horia Malawib besloten daarom een maagverkleinng uit te voeren. Tegen de tijd dat de jongen doorverwezen werd naar de obesitaskliniek woog hij 29,4 kilogram en kampte hij met slaapapneu en waren zijn benen al misvormd. Een nieuwe poging om een gezonder eetpatroon aan te meten mislukte, Toen de jongen de kaap van 33 kilogram bereikte, besloten de artsen de risicovolle operatie uit te voeren.

Ze namen een stuk van de maag weg, waardoor er nog een smalle maag met de grootte en de vorm van een banaan overbleef. De ingreep is niet omkeerbaar. De artsen leggen hun keuze voor deze ingreep uit: "Deze operatie werd nog nooit uitgevoerd bij erg jonge kinderen. Dit is het eerste geval van een succesvolle aanpak van obesitas bij een tweejarige. De eerste twee maanden na de ingreep had de jongen 15 procent van zijn lichaamsgewicht verloren, hij viel af tot 24 kilo. Zijn BMI daalde naar 24 wat als normaal beschouwd kan worden."

Obesitasexpert Paul Zimmett zegt dat dit geval erg frappant en ongewoon is. "We weten niet wat het effect op de groei van het kind gaat zijn, als hij niet goed opgevolgd wordt, kan hij met een vitaminetekort te kampen krijgen." In het verleden hebben Indiase dokters al een maagverkleining uitgevoerd op een vierjarige jongen. Het kind woog 44,5 kilogram en nam 1.400 calorieën per dag op door het Prader Willi Syndroom, een zeldzame genetische stoornis die hem hongerig maakte. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Er staat een paard op het dak

Er staat een paard op het dak


http://static2.hln.be/static/photo/2013/1/1/13/20130920093206/media_xll_6141523.jpg


Pat en Stephen Downey fokken racepaarden in het Canadese New Brunswick. Niks speciaals op zich. Maar hun verbazing was wát groot toen een van hun pronkbeesten plots op het dak van hun garage stond.

Het was Stephens broer Archie die het paard op de bizarre plek merkte. Het dier was schijnbaar aan het zonnebaden op een zelfverzonnen 'dakterras'. Archie schoot snel een foto alvorens het jonge paard van amper een jaar weer met beide benen op de grond te brengen.

"We hebben de foto gezien", zegt eigenares Pat aan ctvnews.ca. "Mjin schoonbroer belde ons meteen nadat hij het paard weer probleemloos op de begane grond had gekregen. Dat duurde wel even." Pat en Stephen dachten aanvankelijk dat Archie al photoshoppend met hun voeten aan het rammelen was, maar de foto bleek wel degelijk écht te zijn.

De lenige hengst luistert naar de naam Must Win. Die lijkt hij niet gestolen te hebben. Om zijn verveling te verdrijven, zette het dier zichzelf dan maar op het hoogste schavotje. "Als een tweejarig kind zocht hij naar opwinding en kwam hij in de problemen, zoals dat met een normaal kind gebeurt", besluit Stephen.

Voor de veiligheid hebben de Downeys intussen toch maar een afsluiting geplaatst rond het dak (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.The Blues Brothers - Soul Man

The Blues Brothers - Soul Man

Klik op de foto om ze te beluisteren





The Blues Brothers is een Amerikaanse band, ontstaan uit de passie die Saturday Night Live-acteurs John Belushi en Dan Aykroyd deelden voor blues en R&B uit de Amerikaanse muziekgeschiedenis. In de gelijknamige bar van Aykroyd werd muziek uitgewisseld en was vaak gelegenheid voor jamsessies met de blues als thema.



» Reageer (0)
19-09-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Drie op de vier Belgen kennen eigen cholesterol niet

Drie op de vier Belgen kennen eigen cholesterol niet


http://static0.hln.be/static/photo/2013/4/12/9/20130918123858/media_xll_6136434.jpg


De meeste Belgen zijn zich bewust van de risico's op hart- en vaatziekten door een te hoge cholesterol, maar drie op de vier kennen het eigen cholesterolgehalte niet. Dat blijkt uit een Europese enquête door Edelman Berland op vraag van Becel pro.activ, waarbij 1.000 Belgische 45-plussers de vragenlijst beantwoord hebben. Algemeen directeur van de Belgische Cardiologische Liga dokter Freddy Van de Casseye en professor Ernst Rietzschel van de Universiteit Gent gevenmeer duiding bij het onderzoek.

Hoewel 80 procent van de Belgen zich bewust is van het risico op hart- en vaatziekten door te hoge cholesterol en 60 procent denkt dat het belangrijk is om de cholesterol in de gaten de houden, kent slechts een derde de eigen cholesterolcijfers. De helft weet niet dat een te hoge cholesterol een cardiovasculaire risicofactor is die geen symptomen vertoont.

Dat is een probleem, want in België hebben zeven volwassenen op de tien een verhoogde cholesterol, een van de grootste risicofactoren voor hart- en vaatziekten. Algemeen directeur van de Belgische Cardiologische Liga dokter Freddy Van de Casseye en professor Ernst Rietzschel van de Universiteit Gent pleiten ervoor dat iedere volwassene zijn cholesterolwaarde laat testen.

"We worden geboren met een ideale cholesterolwaarde", zegt Rietzschel. "Maar tegen de volwassen leeftijd hebben de meesten een te hoge waarde. Het doel van de verlaging is op termijn minder hart- en vaatziekten te moeten vaststellen."

Niet alleen een te hoge cholesterol vergroot het risico op hart- en vaatziekten, ook zwaarlijvigheid kan daar een rol in spelen. Hoewel ongezonde voeding zeker een oorzaak is van te hoge cholesterol, is dat bij het merendeel van de bevolking ook in grote mate erfelijk en wordt die aangemaakt in de lever.

"Daarom is het belangrijk dat elke Belg zich individueel laat testen op zijn risico op hart- en vaatziekten", zegt Van de Casseye. "Zo kan er tijdig worden beslist of meer bewegen en gezonder eten volstaat, of dat er medicatie nodig is." (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zes op de tien blinden en slechtzienden voelt zich niet veilig op openbare weg

Zes op de tien blinden en slechtzienden voelt zich niet veilig op openbare weg

http://static1.hln.be/static/photo/2013/16/2/1/20130918164001/media_xll_6137206.jpg


Vierenzestig procent van de blinden en slechtzienden voelt zich niet veilig op de openbare weg en 84 procent wordt onderweg met tal van problemen geconfronteerd. Dat blijkt uit een enquête van de Brailleliga. De vereniging wijdt haar jaarlijkse campagne aan mobiliteit, enerzijds om beleidsmakers en het grote publiek te sensibiliseren, anderzijds om iedereen op te roepen zijn steentje bij te dragen.

De top-3 van hindernissen in Vlaanderen bestaat uit reclameborden en terrassen van horecazaken en tot slot slecht geparkeerde wagens en vuilnis. Maar onder meer ook de staat van het voetpad, het drukke verkeer of de houding van andere weggebruikers zijn ergernissen, net als het ontbreken van zebrapaden en auditieve stoplichten.

Om de mobiliteitsproblemen zelf aan den lijve te ondervinden, stapten Vlaams minister Jo Vandeurzen (CD&V), de Gentse schepenen Resul Tapmaz (sp.a), Tom Balthazar (sp.a) en Filip Watteeuw (Groen) en de stedelijke toegankelijkheidsambtenaar gisterennamiddag vijfhonderd meter geblinddoekt van het station Gent-Sint-Pieters naar het regiohuis van de Brailleliga op de Kortrijksesteenweg in Gent.

De mobiliteitscampagne "Born to be Free" van de Brailleliga, met als slogan "Gaan en staan waar je wil, wanneer je wil en zonder beperkingen. Dat is vrijheid!", loopt nog tot 29 september. Parallel met tips voor het grote publiek, werd een memorandum voor beleidsmakers opgesteld. "Jullie vragen niet bijzonder veel nieuwe wetgeving, maar dat de bestaande wetgeving op een goede manier wordt toegepast", stelde minister Vandeurzen. De Gentse mobiliteitsschepen Watteeuw zei dat de wandeling hem "een extra dimensie in zijn kijk op mobiliteit verstrekte". (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Blik op de wereld vanop de rug van een vogel

Blik op de wereld vanop de rug van een vogel

Klik op de foto om het filmpje te bekijken






Op YouTube is een video opgedoken van de Franse gletsjer Mer-de-Glacé, in Chamonix. Niet zozeer het natuurfenomeen op zich trekt de aandacht, wel de wijze waarop de video werd gemaakt. Om de beelden te schieten, werd immers een beroep gedaan op een... arend. Hoe het voelt om een vogel te zijn en door de lucht te scheren, ontdekt u in bovenstaande video.

Op de rug van het dier werd een camera bevestigd. YouTube-gebruiker Srachi zette de beelden online.  (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Kim Clijsters bevallen van zoontje Jack

Kim Clijsters bevallen van zoontje Jack

http://static3.hln.be/static/photo/2013/16/0/13/20130918205554/media_xll_6137833.jpg


Kim Clijsters is gisterenavond bevallen van een zoontje: Jack. Moeder en zoon stellen het uitstekend. "Jack Lynch is geboren. Echt ongelofelijk. Met mama gaat het goed, ze is mijn heldin. Jada is een schattige grote zus. Wat kan ik nog meer zeggen", twitterde Brian Lynch, de trotse papa.

Ook mama stuurde al een tweet de wereld in: "Jack Leon Lynch is geboren. Om 19u06 deze avond en we maken het goed. Zijn grote zus en mama en papa zijn erg fier en blij."

De dertigjarige tennislegende heeft samen met haar Amerikaanse echtgenoot al een dochter, Jada, intussen bijna zes jaar. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Kleine bedragen betalen zonder pincode vanaf 2014

Kleine bedragen betalen zonder pincode vanaf 2014

http://static1.hln.be/static/photo/2013/12/8/11/20130919071537/media_xll_6138266.jpg


Vanaf 2014 is het mogelijk om kleine bedragen tot 25 euro met een bankkaart te betalen, zonder daarvoor de pincode te moeten invoeren. Dat bevestigt Bancontact/Mister Cash in Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg.

Bancontact/Mister Cash wil zo het betalen van kleine bedragen met een bankkaart vereenvoudigen. Eind 2013 verdwijnt immers de Proton-functie, waarmee tot nog toe kleine bedragen konden betaald worden. Het gebruik van Proton gaat immers jaar na jaar achteruit.

Om dat te compenseren werkte Bancontact/Mister Cash een alternatief uit. Betalen zonder pincode zal vooral kunnen aan onbemande betaalterminals, zoals parkeerautomaten, snoep- en drankautomaten en andere betaalterminals zonder klavier.

Na een aantal betalingen zonder pincode moeten de kaarthouders zich opnieuw "bekend" maken via een transactie mét pincode. Vanaf hoeveel betalingen dat nodig zal zijn, zal afhangen van bank tot bank. Op termijn wil Bancontact/Mister Cash ook het volledig contactloos betalen mogelijk maken. Het volstaat dan om de chipkaart simpelweg tegen een betaalterminal te houden om een kleine betaling uit te voeren. Ook hier zal een limiet van 25 euro per transactie gehanteerd worden.(br.hln)



» Reageer (0)
18-09-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Grumpy Cat wordt gezicht van Friskies kattenvoer

Grumpy Cat wordt gezicht van Friskies kattenvoer

Klik op de foto om een filmpje te bekijken





Grumpy Cat, de kat die wereldberoemd werd door haar depressieve blik, wordt het gezicht van diervoedingsgigant Nestlé Purina.

Grumpy Cat zal in de reclames schitteren van Friskies kattenvoer en snoepjes, onderdeel van Nestlé Purina. Welk bedrag met de deal gemoeid gaat, is niet bekend. Maar waarom voor Grumpy Cat is gekozen als hét gezicht voor Friskies is overduidelijk.

"Hoe ironisch ook, je bent gedwongen om te lachen als je haar gezicht ziet, zelfs als je ziek bent of je dag niet hebt", aldus een woordvoerster van Nestlé Purina.

De internetberoemdheid speelde in maart van dit jaar een gastrolletje in een online reclame voor Friskies (zie filmpje door op fe foto te klikken), maar mag dus nu de hoofdrol in een campagne gaan vertolken.

Grumpy cat, die officieel luistert naar de naam Tardar Sauce, vergaarde wereldwijde bekendheid toen in 2012 een foto van haar werd geplaatst op internet. Een YouTube-video van het knorrige katje ging viraal en trok binnen 24 uur 1 miljoen kijkers. Inmiddels is het eerste filmpje bijna 13 miljoen keer bekeken op YouTube.

Grumpy Cat is daarnaast een graag geziene gast in Amerikaanse tv-shows en afgelopen mei kondigde producer Todd Garner aan een film te willen maken over de 'humeurige' kat.  (br.hln)



» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!