Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




11-10-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ex-leerlinge doneert school 100 miljoen dollar

Ex-leerlinge doneert school 100 miljoen dollar


http://static0.hln.be/static/photo/2013/10/1/10/20131010192016/media_xll_6191350.jpg


Een particuliere middelbare school in het Amerikaanse Pennsylvania heeft een donatie van 100 miljoen dollar gekregen van een oud-leerlinge. Die gaf de genereuze blijk van dank omdat de school volgens haar "toegewijd is om het beste uit elke scholier te halen", zo liet ze vandaag weten.

Deborah Simon haalde in 1974 haar middelbareschooldiploma en werkt nu voor het familiebedrijf Simon Property Group Inc., een vastgoedfirma met honderden panden en grote winkelcentra in bezit.

De gift is een van de grootste donaties aan een Amerikaanse privéschool ooit. Het geld wordt zowel in de school zelf gestoken als in financiële steun voor de leerlingen. Een jaar les aan Mercersbury Academy kost namelijk 50.000 dollar (bijna 37.000 euro) en circa de helft van de scholieren kan dat alleen ophoesten dankzij een studiebeurs. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schadeverzekering duurder door btw op advocatuur

Schadeverzekering duurder door btw op advocatuur

http://static1.hln.be/static/photo/2013/15/6/1/20131011080840/media_xll_6192001.jpg


De kans is groot dat schadeverzekeringen binnenkort duurder worden. Verschillende verzekeraars zijn van plan de rechtsbijstandpremie op te trekken nu er vanaf volgend jaar 21 procent btw geheven wordt op de erelonen van advocaten. Dat schrijven L'Echo en De Tijd. Rechtsbijstand is geen verplichte verzekering maar kan bijvoorbeeld als optie bij de autoverzekering genomen worden.

De federale regering besliste bij de begrotingsgesprekken voor het zomerreces om de btw op erelonen van advocaten in te voeren. Het was een van de maatregelen die toen reeds genomen werden zodat de begroting van 2014 op koers zou blijven. De maatregel gaat op 1 januari in.

Bij de verzekeringsfederatie Assuralia klinkt het dat elke verzekeraar zelf een beslissing treft over al dan niet een verhoging van de premies. Een duurdere btw voor advocaten betekent voor de verzekeraar meer kosten wanneer de cliënt de rechtsbijstand nodig heeft.

"Om de extra kosten voor advocaten te neutraliseren, dringt zich een verhoging van de rechtsbijstandpremie op", klinkt het bij DAS, de Belgische marktleider in dat segment. Voor particulieren loopt de prijsverhoging op tot gemiddeld 15 procent, voor bedrijven gaat het om een stijging met gemiddeld 6 procent. Ook andere verzekeraars plannen een verhoging. (br.hln)



» Reageer (0)
10-10-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Marianne Faithfull - Ballad of Lucy Jordan

Marianne Faithfull - Ballad of Lucy Jordan

Klik op de foto om haar te beluisteren






Marianne Faithfull (Hampstead (Londen), 29 december 1946) is een Britse zangeres, die ontdekt is door de Rolling Stones.

Ze begon haar carrière in 1964 met het nummer As Tears Go By (geschreven door Mick Jagger en Keith Richards). In Nederland scoorde ze in die tijd (1965) met Summer Nights. Al snel had ze een relatie met Mick Jagger. Nadat deze relatie uitging, stopte Marianne Faithfull tijdelijk met de muziek om van haar drugsverslaving af te komen.

In 1979 kwam ze terug met Broken English, met daarop haar tweede en in Nederland grootste hit The ballad of Lucy Jordan. In 1981 kwam een derde en vooralsnog laatste single uit: Sweetheart. In 1994 kwam de autobiografie Faithfull op de markt. Ze was in 1997 te horen op het nummer The Memory Remains van Metallica, waarin ze de achtergrondzang voor haar rekening nam. In 2002 kwam ze weer met een soloalbum, getiteld Kissin' Time. Dit album werd gevolgd door het album Before the Poison uit 2004. Hits in Nederland leverde deze albums niet op.

Op 14 september 2006 werd bekend gemaakt dat Marianne Faithfull borstkanker had en daarom haar tournee moest afbreken. Op 11 oktober 2006 werd ze geopereerd in Frankrijk. Omdat de ziekte in een zeer vroeg stadium werd ontdekt, was verdere behandeling niet nodig. Inmiddels is ze weer hersteld en heeft ze ook al concerten gegeven in Nederland. Op 26 april 2008 keerde ze terug voor een concert in Muziekcentrum Frits Philips in Eindhoven.


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Als mijn dromen werkelijkheid waren


http://oi41.tinypic.com/2ag5lco.jpg


Als mijn dromen werkelijkheid waren
Zou alles er lieflijk uit zien
Dan waren er geen gevaren
Geen pijn, ellende of verdriet

Het zou ruiken naar bloemen
De wereld bedekt met een tapijt
Van mooie kleuren en geuren
Vermengd met vriendelijkheid

Een blauwe lucht vol van gezang
Zou onze hoofden bedekken
We zouden zitten op het mos
Geen gezicht van pijn vertrekken

Bij het vallen van de nacht
Zou niets nog angst verspreiden
Hadden wij maar eens de macht
Dit voor elkaar te krijgen

Shadow



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Prinses Mary van Denemarken werd uitgeroepen tot de meest elegante vrouw van de royals

Prinses Mary van Denemarken werd uitgeroepen tot de meest elegante vrouw van de royals


http://oi44.tinypic.com/2e0r7vb.jpg

Hello! Magazine heeft een lijst samengesteld van meest elegante royals. Het blad hield een verkiezing bij haar lezers en daar kwam een verrassende winnares uit de bus.

Prinses Mary van Denemarken werd uitgeroepen tot de meest elegante vrouw van alle prinsessen en koninginnen in Europa. De echtgenote van kroonprins Frederik kreeg maar liefst 38 procent van de stemmen. De Spaanse prinses Letizia werd tweede met 26,1 procent, terwijl 15,6 procent Máxima het meest elegant vindt.

De Zweedse prinses Victoria eindigde op de vierde plaats met 8,1 procent van de stemmen, gevolgd door Charlene van Monaco. De vrouw Albert II was bij 5 procent van de lezers favoriet. De Belgische koningin Mathilde moet het doen met 3,6 procent van de stemmen, kroonprinses Mette-Marit met 2,2 procent en hekkensluiter prinses Stephanie van Luxemburg met 1,3 procent.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Drie neusberen overleven onbekende infectie niet in Antwerpse Zoo

Drie neusberen overleven onbekende infectie niet in Antwerpse Zoo

http://static2.hln.be/static/photo/2013/12/0/12/20131009144227/media_xll_6187932.jpg


Triest nieuws in de Antwerpse Zoo: een nog niet opgehelderde infectie heeft aan drie neusbeertjes het leven gekost. Daardoor is de populatie nu geslonken van 14 naar 11. Drie neusberen die ook ernstig ziek waren, zijn aan de beterhand. Als alles goed verloopt, kunnen ze volgende week naar hun vaste stek terugkeren.

Bezoekers van de Zoo moeten al een tijdje de schattige neusberen missen. De dierenarts en de verzorgers beslisten om ze uit hun perk weg te halen en in quarantaine te plaatsen, in een verblijf nabij de leeuwen.

"We wilden geen enkel risico nemen. Verschillende neusberen wilden niet meer eten, ze maakten platte mest en hadden geen fut meer", vertelt woordvoerster van de Antwerpse Zoo Ilse Segers. "De dokter startte daarom een lange antibioticakuur. We hebben bloedstalen genomen en naar het labo van de universiteit van Gent gestuurd. Wat de beren precies mankeren, gaan we een dezer dagen weten. Jammer genoeg hebben drie neusbeertjes het niet gehaald. Ook drie anderen waren vrij ziek, maar die lijken er nu door te komen." (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oud-premier Wilfried Martens (77) overleden

Oud-premier Wilfried Martens (77) overleden


http://static2.hln.be/static/photo/2013/3/1/5/20131010162103/media_xll_6190925.jpg


Oud-premier Wilfried Martens (CD&V) is overleden. Hij werd 77. Hij is in de nacht van gisteren op vandaag in zijn woning in Lokeren overleden. "Zijn echtgenote minister van Staat Miet Smet en zijn kinderen stonden hem bij in zijn laatste uren", zo luidt het in een mededeling. Martens was vanaf 1979 dertien jaar lang bijna ononderbroken eerste minister van België.

Wilfried Martens is geboren in het Oost-Vlaamse Sleidinge. In 1972 werd hij CVP-voorzitter, een functie die hij zeven jaar lang bekleedde. Zonder enige ministeriële ervaring schopte hij het in 1979 tot eerste minister. Een negen maanden durend intermezzo met Mark Eyskens in 1981 niet te na gesproken, bleef Martens tot 1992 resideren in de 'Wetstraat 16'.

Na zijn jaren in de Belgische politiek trok Martens Europa in. In 1994 raakte hij verkozen in het Europees Parlement. Vijf jaar later claimde hij het lijsttrekkerschap bij de Europese verkiezingen. Dat ging echter naar zijn latere vrouw Miet Smet en Martens bedankte voor de tweede plaats. Hij bleef wel voorzitter van de EVP, die onder Martens de socialisten onttroonden als grootse Europese politieke formatie.

Martens heeft vijf kinderen: twee bij zijn eerste vrouw, Lieve Verschroeven, met wie hij dertig jaar getrouwd was, en drie bij zijn tweede vrouw Ilse Schouteden. In 2007 gingen Martens en Schouteden uit elkaar. Op 27 september 2008 hertrouwde hij met Miet Smet.

Volgens de mededeling heeft Martens de afgelopen dagen "afscheid genomen van zijn naaste familie".

De begrafenis zal plaatsvinden in de Sint-Baafskathedraal in Gent op zaterdag 19 oktober. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoop op simpele pil tegen Alzheimer na doorbraak

Hoop op simpele pil tegen Alzheimer na doorbraak


http://static1.hln.be/static/photo/2013/3/2/9/20131010110946/media_xll_6189804.jpg


Britse wetenschappers hebben een nieuw medicijn ontwikkeld dat het afsterven van hersencellen zou kunnen voorkomen bij patiënten met aandoeningen als Parkinson en Alzheimer. Tests bij muizen waren positief, waardoor de ontwikkeling gezien wordt als een keerpunt in de strijd tegen de ziektes.

Zowel Alzheimer als Parkinson worden gekarakteriseerd door de opstapeling van schadelijke, misvormde proteïnes in het brein. Die zorgen er uiteindelijk voor dat de zenuwcellen errond sterven, waardoor de hersenfunctie aftakelt.

Maar tests bij muizen met de ziekte van Prion, die zeldzaam is bij mensen, maar een gelijkaardig effect heeft op het brein, bewezen dat een nieuw medicijn die aftakeling kan tegenhouden. De therapie moet nog getest worden bij mensen en de ontwikkeling ervan zal nog jaren duren, maar volgens (onafhankelijke) wetenschappers zal het uiteindelijk leiden tot de eerste effectieve behandeling om ziektes zoals Alzheimer te controleren en zelfs te voorkomen.

Het medicijn werd ontwikkeld door onderzoekers van de universiteiten van Nottingham en Leicester. Het wordt toegediend via de mond en pakt het mechanisme aan dat leidt tot de dood van hersencellen.

Bij muizen met de ziekte van Prion vermenigvuldigen misvormde proteïnes zich in het brein. Daardoor ontstaat er een afweermechanisme, waarbij er helemaal geen nieuwe proteïnes meer worden aangemaakt.

Normaal zou het brein de productie hervatten eens de verstopping oplost, maar bij muizen met de ziekte blijven de defecte proteïnes zich vermenigvuldigen en gebeurt dat niet. Daardoor is er geen toevoer van nieuwe, gezonde proteïnes naar de hersencellen, waardoor die laatste afsterven.

In de studie kregen de muizen een medicijn toegediend om te voorkomen dat het brein de proteïneproductie uitschakelde. De wetenschappers rapporteerden in het vakblad 'Science Translational Medicine' dat het medicijn in staat was om de verspreiding van de ziekte in het brein tegen te houden.

Het bestanddeel van het medicijn, ontwikkeld door GlaxoSmithKline voor een ander doel, had wel enkele neveneffecten. Zo verloren de muizen vrij veel gewicht en ontstond er een milde vorm van diabetes, door de schade aan de alvleesklier.

Volgens de wetenschappers zijn muizen met de ziekte van Prion een goed model voor mensen met Alzheimer en Parkinson. Bij alle drie de ziektes is er immers een gelijkaardige opstapeling van misvormde proteïnes.

"We moeten nog een lange weg afleggen voor we bruikbare medicijnen hebben voor mensen - deze versie had ernstige neveneffecten", zegt onderzoeksleidster professor Giovanna Mallucci. "Maar het ontwikkelen van medicijnen die deze ziektes kunnen tegenhouden, is nu een echte mogelijkheid."  (br.hln)



» Reageer (0)
09-10-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Website leert ons omgaan met mensen met psychische problemen

Website leert ons omgaan met mensen met psychische problemen

http://static0.hln.be/static/photo/2013/5/4/8/20131009140206/media_xll_6187868.jpg


Mensen met psychische problemen worden nog al te vaak niet begrepen en daarom ontwikkelde de Vlaamse vereniging voor geestelijke gezondheid (VVGG) een nieuwe website met tips om met deze mensen om te gaan. Dat meldt de VVGG in een persbericht.

De website www.ooitalzogereageerd.be wordt morgen gelanceerd, op de Werelddag voor de Geestelijke Gezondheidszorg.

"Psychische problemen zijn niet zomaar enkel biomedische, genetische, neurologische reacties of een ziekte van de hersenen. Het zijn meestal begrijpelijke, menselijke reacties op specifieke situaties", aldus de VVGG. Toch blijkt uit een studie van de denktank Itinera dat twee op drie mensen geen hulp zoeken en hun problemen stil houden, veelal uit schrik voor de reactie van anderen.

Met de website wil de Vlaamse vereniging voor geestelijke gezondheid de samenleving op een meer normale manier leren omgaan met mensen met psychische problemen, door onder andere tips te geven over hoe je een gesprek met mensen met een psychisch probleem positief kan aangaan.

Volgens de VVGG hebben 1 op de 9 Belgen op dit moment te kampen hebben met psychische problemen. Daarnaast blijft het aantal niet behandelde psychische problemen zeer hoog. Zo vindt in West-Europa slechts één op twee zijn weg naar de geestelijke gezondheidszorg. In België is sprake van 60,9 procent onbehandelde problemen.

De Werelddag van de Geestelijke Gezondheid heeft als doel de geestelijke gezondheid onder de aandacht te brengen van het brede publiek en de discussie te openen over psychische problemen. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GAS-boete voor 4 uittreksels in gemeentelijke vuilnisbak

GAS-boete voor 4 uittreksels in gemeentelijke vuilnisbak


http://static0.hln.be/static/photo/2013/4/10/0/20131009045253/media_xll_6186480.jpg


Een vrouw uit Herentals hangt een GAS-boete van 250 euro boven het hoofd omdat ze vier bankuittreksels in de vuilnisbank gooide toen ze een bankfiliaal verliet. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.

"Het is verboden huishoudelijk afval te deponeren in straatvuilbakjes", aldus het proces-verbaal dat Patricia Baum in de bus kreeg. "Er mag uitsluitend afval in van ter plekke geconsumeerde producten."

De GAS-ambtenaar was volgens de krant van mening dat hij een sluikstorter op het spoor was, aangezien de vuilnisbak op zo'n 165 meter van haar huis staat. Bovendien "blijkt dat het gezin uit twee personen bestaat en onregelmatig en weinig afval meegeeft met de gemeentelijke afvalophaling", redeneerde de ambtenaar.

"In wat voor een totalitair regime leven wij?", reageert de vrouw. "Omdat mijn dochter en ik weinig afval produceren en onze ecologische voetafdruk zo klein mogelijk proveren te houden, zijn we sluikstorters? Dit is pure Kafka. Big Brother."

Gemeentelijk juriste Ann Heylen verduidelijkt dat de vuilnisbakken regelmatig gecontroleerd worden om sluikstorten tegen te gaan. "Als wij identiteitsgegevens vinden, maken we daar standaard een dossier voor op. Dat wil niet zeggen dat mevrouw ook effectief een boete zal krijgen. Als wij een vergissing hebben begaan, verdwijnt de zaak."

"Dader" Baum spreekt ook van een inbreuk op haar privacy, maar volgens Leuvens professor Sociale Wetenschappen Frankie Schram is afval doorzoeken door wie het ophaalt perfect legaal. "Deze mevrouw moet niet komen huilen, want ze heeft zelf haar gegevens te grabbel gegooid in een publieke vuilnisbak", argumenteert hij.  (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Te veel seks fataal voor mannelijke buideldieren

Te veel seks fataal voor mannelijke buideldieren


http://static2.hln.be/static/photo/2013/6/2/4/20131008181650/media_xll_6186064.jpg


Uit een nieuwe studie blijkt dat sommige kleine buideldieren zodanig intensief paren dat het hen de dood injaagt.

De onderzoekers bestudeerden het gedrag van 52 soorten kleine, insectenetende buideldieren in Australië, Zuid-Amerika en Papoea-Nieuw-Guinea.

Mannetjes van de Stuart's breedvoetbuidelmuis, een Australisch diertje, betalen het paren met hun leven. Ze doen het namelijk enorm intensief met meerdere partners tijdens sessies die wel veertien uur in beslag nemen.

Het gedrag kan onder meer verklaard worden door het feit dat de vrouwelijke buideldieren op hetzelfde moment vruchtbaar zijn. Indien er tijdens een periode van het jaar voldoende voedsel aanwezig is, verkorten de wijfjes de paartijd zodat ze hun jongen op het gepaste moment kunnen grootbrengen. Hierdoor moeten de mannetjes dus volop aan de bak om de voortplanting te verzekeren. De gevolgen zijn niet min: uitputting, stress en uitendelijk de dood.  (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit is het beste drankje om een kater te verslaan

Dit is het beste drankje om een kater te verslaan


http://static1.hln.be/static/photo/2013/4/5/2/20131009104936/media_xll_6186917.jpg


Als je last heb van een kater krijg je meestal de raad om sterke koffie of zelfs een Bloody Mary te drinken. Maar volgens Chinees onderzoek is een ander drankje veel beter om een kater te verslaan: sprite.

De Chinese wetenschappers gingen eerst op zoek naar de oorzaak van een kater. Ze stelden vast dat het in plaats van de alcohol zelf veeleer het proces van het afbreken ervan in het lichaam zorgt voor de symptomen, zoals misselijkheid en hoofdpijn.

Als we drinken doet onze lever een groep enzymen vrijkomen: de alcoholdehydrogenase (ADH). Die breekt de ethanol in alcohol af en zet het om in de chemische stof aceetaldehyde, waardoor er minder alcohol in de bloedsomloop terechtkomt. Ook die stof wordt afgebroken door een groep enzymen (aldehydedehydrogenase of ALDH) en omgezet in azijnzuur.

Azijnzuur of acetaat is vrij onschadelijk en wordt zelfs gelinkt aan sommige gezondheidsvoordelen van alcohol. Maar de blootstelling aan het krachtige aceetaldehyde is wél een probleem. Dat zorgt voor de symptomen van een kater.

Met dit in het achterhoofd testten de wetenschappers van de Chinese Sun Yat-Sen Universiteit 57 drankjes, van kruidenthees tot frisdrankjes, en hun effect op ADH en ALDH. Ze ontdekten dat een kruidendrankje met hennepzaadjes de lengte van het ADH-proces verhoogde en het ALDH-proces tegenhield, waardoor een kater langer duurde.

Sprite daarentegen versnelde het ALDH-proces, waardoor de alcohol sneller afgebroken werd en de kater minder lang duurde. Je weet dus wat je te doen staat voor je een avondje gaat drinken: sprite in huis halen.  (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Snoopybabe dingt mee naar titel van 'schattigste kat'

Snoopybabe dingt mee naar titel van 'schattigste kat'


http://oi41.tinypic.com/2db9yk8.jpg


De populaire katten op het internet hebben een nieuwe concurrent die meedingt naar de titel van 'schattigste kat ter wereld'. Snoopybabe, een exotische kortharige kat, is al een grote hit in zijn geboorteland China en is nu ook bezig met het veroveren van de rest van de wereld. Hij heeft al enkele Facebookpagina's, 275.000 volgers op Weibo (het Chinese Twitter) en 190.000 op Instagram.

De twee jaar oude Snoopybabe verovert iedereens hart met zijn platte gezicht, korte neus en enorme bruine ogen, die hem een onschuldige blik geven. "Zijn aparte look erfde Snoopybabe van zijn ouders: een Amerikaanse korthaar en een Perzische kat", aldus bazinnetje Miss Ning aan 'A Pet Guide'.

Nog schattiger wordt Snoopybabe door de leuke outfits waarin hij altijd poseert. Zo heeft hij niet alleen shirtjes, maar ook een heleboel leuke (dieren)hoedjes en draagt hij ook af en toe een halsketting.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gebruik dienstencheques is voor het eerst afgenomen

Gebruik dienstencheques is voor het eerst afgenomen


http://static0.hln.be/static/photo/2013/16/6/6/20131008070159/media_xll_6183756.jpg


Voor de allereerste keer worden er minder dienstencheques voor huishoudhulp gebruikt. De continu stijgende lijn is in augustus abrupt gestopt, zo schrijven De Standaard en Het Nieuwsblad. Beroepsfederatie Federgon denkt dat de ommekeer grotendeels te verklaren is door de opeenvolgende prijsverhogingen.

Concreet werden in augustus nog 7,7 miljoen cheques gebruikt. Een jaar eerder waren dat er nog iets meer dan 8 miljoen. Het gaat om een daling met bijna vier procent.

Volgens gedelegeerd bestuurder Herwig Muyldermans van Federgon zorgt de ommekeer voor nervositeit bij de dienstenchequebedrijven, die nooit eerder met een daling van de vraag naar huishoudhulp geconfronteerd werden.

"In sommige regio's is er nauwelijks nog een verschil met de prijs op de zwarte markt", argumenteert Muyldermans. De prijs steeg in januari met 1 euro tot 8,5 euro per cheque. Vanaf 2014 wordt dat 9 euro, terwijl ook de fiscale aftrekbaarheid van de cheques verminderde.

De Federgon-topman vermoedt ook dat de slechte conjunctuur meespeelt. De nieuwe maatregel die dienstenchequebedrijven verplicht zestig procent van hun personeel te rekruteren uit de officiële lijsten van werklozen en leefloontrekkers, noemt hij dan weer goedbedoeld maar onrealistisch. Dat de RVA dreigt met boetes tot 2.000 euro per "verkeerde" aanwerving, is volgens hem "te zot voor woorden".

De winstmarges in de sector zijn bovendien klein. Muyldermans vreest dan ook dat er in de poetshulp veel jobs voor laaggeschoolde vrouwen verloren dreigen te gaan. Er verdwijnen intussen al meer bedrijven dan er nieuwe bijkomen, luidt het nog.  (br.hln)



» Reageer (0)
08-10-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kwik laat vermiljoenrood verkleuren in meesterwerken

Kwik laat vermiljoenrood verkleuren in meesterwerken


http://static0.hln.be/static/photo/2013/14/4/3/20131007174308/media_xll_6183108.jpg


Vermiljoenrood, dat eeuwenlang een populair pigment was bij bekende schilders zoals Rubens of Pieter Bruegel, heeft de eigenschap tot zwart te verkleuren. Antwerpse onderzoekers achterhaalden tijdens een complexe studie dat kwik de boosdoener is.

Verschillende werken van bekende schilders hebben te lijden onder verkleuring van vermiljoenrood naar zwart. Wetenschappers konden al achterhalen dat dit gebeurde onder invloed van lichtinval, chloor en vochtigheid, maar tot welk product die chemische reactie uiteindelijk leidde, bleef ongeweten.

Antwerpse onderzoekers hebben het antwoord ontdekt. Ze brachten pigment van 'De Aanbidding door de Koningen' van Peter Paul Rubens aan op een elektrode en stelden dit bloot aan licht en chloorionen. Door de elektrode onder een spanning te plaatsen, konden de wetenschappers een corresponderende stroom meten. "Deze spanning bleek net die van kwik te zijn", vertelt projectleider en hoogleraar Karolien De Wael.

De vorming van metallisch kwik bewijzen, is volgens de onderzoekers niet eenvoudig. "Het vormt zich, maar vooraleer je de gelegenheid krijgt het te analyseren is de stof alweer vervlogen of verder gereageerd", zegt hoogleraar Koen Janssens. Het kwik stapelt zich op in de 'poriën' en in kleine scheurtjes in de gebruikte verf. Die opstapeling leidt uiteindelijk tot de verkleuring van het vermiljoenrood.

De ontdekking kan volgens de onderzoekers leiden tot een betere conservatie van historische werken. "Schilderijen in het donker bewaren is natuurlijk geen optie, maar chloor weghouden van de verf wordt een belangrijke opdracht voor musea", zegt doctoraatsonderzoeker Willemien Anaf. "De beschermende vernislaag speelt daar een belangrijke rol in."

Het onderzoek haalde het wetenschappelijke tijdschrift Angewandte Chemie, en de website van het tijdschrift Nature.  (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nu ook in Engeland: platstrijken van borsten bij pubermeisjes

Nu ook in Engeland: platstrijken van borsten bij pubermeisjes


http://static0.hln.be/static/photo/2013/1/2/5/20131008171224/media_xll_6185945.jpg


Het zogenaamd strijken van borsten is een van de meest genegeerde vormen van misbruik bij Afrikaanse puberende meisjes. In Kameroen bewerken bezorgde mama's van hun 10-jarige dochters de ontluikende borsten met warme objecten om de zichtbare tekenen van het begin van de puberteit te verdoezelen.

Deze vorm van verminking is een traditionele praktijk in Kameroen om ongewenste mannelijke aandacht af te wenden en zo zwangerschappen en verkrachtingen te voorkomen. Experts geloven dat deze mishandelingen nu ook binnen de Kameroense gemeenschap in het Verenigd Koninkrijk uitgevoerd wordt. De organisatie CAME werkt samen met de Britse politie en de sociale diensten om dit probleem aan te pakken.

De Britse krant 'The Independent' meldt dat twee jaar geleden een vrouw in Londen werd gearresteerd omdat de politie vermoedde dat ze de praktijk op haar dochter uitgeoefend had. Wegens een gebrek aan bewijzen hebben ze haar moeten laten gaan. Het is volgens experte Margaret Nyuydzewira zoals genitale verminking: "Je weet dat het aan de gang is, maar je ziet het niet, omdat het vaak binnenshuis gebeurt. Daarom zijn de daders bijzonder moeilijk te vatten."

De Verenigde Naties noemen het platstrijken van borsten een van de vijf meest genegeerde misdaden tegen vrouwen. Ongeveer 3,8 miljoen meisjes werden hier al het slachtoffer van. De verwondingen zijn niet alleen erg pijnlijk, het kan gezondheidsproblemen als abcessen, cystes, infecties, weefselschade en zelfs het verlies van een of beide borsten veroorzaken.

Onderzoek in 2006 door een Kameroense vrouwenorganisatie heeft aangetoond dat een op de vier vrouwen in het land al het slachtoffer werd van deze praktijk. In meer dan de helft van de gevallen is de moeder de uitvoerder, ze geloven namelijk dat ze zo hun dochters beschermen. Naast Kameroen zou dit ook in Nigeria, Togo, de Republiek Guinea, de Ivoorkust en Zuid-Afrika voorvallen. Een Kameroens slachtoffer getuigt over de praktijk.

Een Kameroens slachtoffer doet haar verhaal uit de doeken in The Independent: "Mijn borsten ontwikkelden zich snel op mijn twaalfde. Daarom zei mijn moeder dat ze mijn boezem moest strijken zodat ze zouden verdwijnen en pas later tevoorschijn zouden komen. In Kameroen gebruiken ze een bepaald soort blad, ze leggen dit op het vuur en wanneer het warm genoeg is, drukken ze het op de borsten en masseren ze dit er zelfs in. Het is erg pijnlijk en tijdens de procedure heb ik veel gehuild. Maar omdat dat niet voldoende was, hebben ze een lange hete stok genomen die ze als vijzelstamper gebruikten. Mijn moeder herhaalde dit twee dagen tot mijn borsten verdwenen waren, het was zo pijnlijk dat ik niet kon slapen. Op mijn achttiende ontwikkelden mijn borsten zich uiteindelijk wel, maar mijn boezem was erg misvormd."  (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pater zat voortdurend aan de kinderen

"Pater zat voortdurend aan de kinderen"


http://static3.hln.be/static/photo/2013/7/12/8/20131008063435/media_xll_6183728.jpg


De Vlaamse eskimopater Eric Dejaeger, die binnen een maand in Canada terechtstaat voor kindermisbruik en zedenschennis, heeft zijn hele volwassen leven kinderen betast en misbruikt. Dat blijkt uit een nieuwe onthutsende reportage van het VTM-magazine 'Telefacts', vanavond op tv.

De reportagemakers konden onder meer de hand leggen op huiveringwekkende filmbeelden over 'zijn leven en werk' in Canada. Je ziet Dejaeger terwijl hij kinderen betast en kust op de mond.

Niemand grijpt in, ook de filmer niet. Meer dan dertig jaar ging Dejaeger zo tekeer te midden van een gemeenschap Inuit die in het begin naar hem opkeek. "Het was de eerste blanke die we zagen. Een priester dan nog." Maar na enige tijd vielen de schellen van de ogen, waarna Dejaeger verhuisde naar een volgende missiepost. In het dorpje Igoolik waar 900 mensen wonen, misbruikte hij liefst veertig kinderen, zo getuigt de burgemeester. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lia Ices - Daphne

Lia Ices  - Daphne

Klik op de foto om haar te beluisteren






Lia Ices is een zangeres met een prachtige en kristalheldere folkstem . Haar nummers klinken tijdloos: modern en authentiek tegelijk.



» Reageer (0)
07-10-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Deze dieren hebben ook al zin in Halloween

Deze dieren hebben ook al zin in Halloween


http://static0.hln.be/static/photo/2013/1/5/2/20131007162604/media_xll_6182582.jpg


Halloween is niet alleen leuk voor mensen, maar ook voor dieren. Of toch vooral de pompoenen die bij het griezelfeestje horen...

Een witte leeuw en leeuwin in het Nederlandse Ouwehands Dierenpark krijgen pompoenen om mee te spelen en in te bijten.


http://static3.hln.be/static/photo/2013/15/15/8/20131007162623/media_xll_6182558.jpg


Een groot succes zo blijkt: de leeuw zette er gretig zijn tanden in, en de leeuwin gebruikte de pompoenen vooral als manier om haar nagels te scherpen.

De zilverruggorilla Jono gooit er liever mee in de zoo van Cincinnati. Maar niet voor de pompoen half opgegeten was, of liever: de vulling in de maag was verdwenen.


http://static3.hln.be/static/photo/2013/16/16/9/20131007161758/media_l_6182559.jpg


Elk jaar kunnen de gorilla's in Cincinnati Zoo op 'pompoenenjacht'. De pompoenen zjin gevuld met allerlei lekkers zoals zaden, rozijnen en appels


http://static0.hln.be/static/photo/2013/18/3/0/20131007162055/media_l_6182580.jpg


Voor de stokstaartjes is een pompoenlantaarn vooral een tof speelgoedje. Op, in, door... alle manieren worden onderzocht.  (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bewezen: honden denken net als mensen

Bewezen: honden denken net als mensen


http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/chow-1.jpg


Wetenschappers hebben eindelijk aangetoond wat dierenliefhebbers al langer weten: honden denken op de zelfde manier als mensen.

Professor Gregory Berns en zijn collega's Emory University hebben honden getraind om onder de scanner te gaan liggen om te ontdekken hoe hun brein werkt en wat ze van mensen denken.

De academicus legt zijn werkwijze uit: "We behandelden de honden vanaf het begin als personen. Zo ontdekten we een gelijkaardige hersenactiviteit bij honden als bij mensen in het gebied genaamd 'nucleus caudatus' tussen de hersenstam en de cortex. Honden ervaren dus ook positieve gevoelens als liefde, initimiteit en aanraking, net als mensenkinderen dat doen."

"De hersenactiviteit in dit gebied reageerde op voeding, bekende geuren en mensen. Dit was bijvoorbeeld het geval wanneer een baasje weer binnenkwam na even te zijn verdwenen. Deze resultaten bewijzen niet per se dag honden van hun baasjes houden, wetenschappers noemen dit functionele homologie en dit kan een indicatie zijn van emoties bij deze viervoeters. Honden hebben dus hoogstwaarschijnlijk dezelfde gevoelens als wij. Dit betekent dat we ze niet langer als bezit, maar als een gezinslid moeten behandelen", besluit Berns. 



» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!