Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




08-05-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sam Brown - Stay With Me Baby

Sam Brown - Stay With Me Baby

Klik op de foto om ze te beluisteren





Sam Brown (Londen, 7 oktober 1964) is een Britse zangeres. Ze is de dochter van zangeres Vicki Brown en zanger Joe Brown.

In 1988 scoorde ze in Nederland een hit met het nummer Stop.

Ze zong mee in het achtergrondkoor van Pink Floyd tijdens de PULSE-tour. Ook is ze te horen in vele solo nummers van Jon Lord zowel als zangeres als backing-vocals



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom ontwijken van de zon kan leiden tot de dood

Waarom ontwijken van de zon kan leiden tot de dood

http://static1.hln.be/static/photo/2014/5/2/9/20140508163207/media_xll_6724029.jpg

Vrouwen die tijdens de zomer nooit zonnen, hebben tweemaal zo veel kans om vroegtijdig te sterven dan vrouwen die dagelijks in de zon vertoeven. Dat zijn de opmerkelijke resultaten van een grootschalig Zweeds onderzoek onder 30.000 vrouwen gedurende twintig jaar.

Wetenschappers van het Karolinska Instituut in Zweden vrezen dat richtlijnen van de overheid die de bevolking adviseren om de zon te vermijden meer kwaad dan goed doen. Blootstelling aan ultraviolette zonnestralen wordt veelal in verband gebracht met het onstaan van huidkanker. Uit de zon blijven, luidt dan ook het advies van overheden in Noord-Europa maar volgens de Zweedse onderzoekers is dat net geen goed idee.

Vroegtijdige dood
Vrouwen die zonlicht mijden, lopen een verhoogd risico om kwaadaardige melanomen te ontwikkelen en hebben zelfs tot tweemaal meer kans om vroegtijdig te sterven aan om het even welke aandoening, inclusief kanker.

Vitamine D
Een tekort aan vitamine D zou de grote boosdoener zijn.  Vitamine D wordt in het lichaam aangemaakt na blootstelling aan de zon. Het is reeds bewezen dat een tekort eraan, het risico op diabetes, tuberculose en multiple sclerose verhoogt.

Balans
Een te restrictief advies van de overheid in landen met lage niveaus aan zonlicht, kan een risico vormen voor de gezondheid. Het komt erop neer een goede balans te vinden. Ons lichaam heeft er nood aan om af en toe veilig van de zon te genieten zonder evenwel zonnebrand op te lopen. Personen die toch absoluut zonlicht wensen te vermijden, wordt aangeraden om zeker een vitamine D-supplement te slikken.

Het onderzoek werd gepubliceerd in het gerenommeerde International Journal of Medicine en kan u hier nalezen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit zou wel eens de oorzaak van CVS kunnen zijn

Dit zou wel eens de oorzaak van CVS kunnen zijn

http://static1.hln.be/static/photo/2014/4/15/4/20140508082319/media_xll_6722869.jpg

Het chronischevermoeidheidssyndroom (CVS) wordt ook anno 2014 nog vaak afgewimpeld als iets dat louter tussen de oren zit. De nog grotendeels onbegrepen aandoening gaat gepaard met extreme vermoedheid, slaap- en concentratieproblemen en spier- en gewrichtspijn. Japanse onderzoekers scheppen met hun hersenstudie weer wat inzicht in de problematiek. Zo zagen ze een eerste verband tussen ontstekingen aan zenuwcellen in hersenregio's die gelinkt worden aan het klachtenpatroon.

De wortels van CVS blijven een grote bron van discussie. Terwijl sommige experten volharden in de gedachte dat het gedreven wordt door een bacterie, grijpen anderen naar een virus als oorzaak. Omdat bij de meeste onderzoeken telkens slechts een aantal van de cvs-patiënten voldeden aan de criteria, werden de theorieën al meermaals opnieuw van tafel geveegd, wat het slechte imago van de ziekte alleen maar in de hand werkt.

"Het is de eerste keer dat beelden van dit type zenuwonsteking gezien worden in onderzoek naar CVS. Ze leveren een bewijs voor de ernstige, beperkende natuur van deze ziekte", stelt leidinggevend onderzoeker Yasuhito Nakatomi. Aan het begin van de studie moesten de deelnemers hun symptomen en de ernst ervan in kaart brengen. Vervolgens werden hersenscans uitgevoerd met een focus op sleutelregio's in het brein, waaronder de amygdala, de hippocampus en de hersenschors.

Het onderzoek aan het RIKEN Center for Life Science Technologies in Hyogo, Japan is in eerste instantie op kleine schaal uitgevoerd. Bij de studie werd uitvoerig gekeken naar de hersenen van 9 patiënten met CVS en 10 gezonde tegenhangers. "Hoewel de resultaten bevestigd moeten worden in grotere onderzoeken, is dit een belangrijke vondst", klinkt het oordeel.

Uit de resultaten blijkt dat zenuwcellen in de specifieke delen van het brein ontstekingen vertonen bij de cvs-patiënten, terwijl daar bij de gezonde deelnemers geen spoor van is. Sterker nog, zagen de onderzoekers een link tussen de ernst van de ontsteking en de graad waarin de symptomen zich volgens de deelnemers uiten. "Hoe zwaarder de ontsteking, hoe heviger de klachten", aldus Nakatomi. Verder blijken de getroffen zenuwcellen duidelijk gelokaliseerd te zijn in de regio's die fundamenteel zijn voor de denkprocessen die traditioneel verzwakt worden door CVS.

Het onderzoeksteam onderstreept dat deze prille bevindingen (voorlopig) geen rechtstreekse oorzaak-gevolgrelatie blootleggen. Het is met andere woorden niet duidelijk of de onsteking in de hersenen het syndroom aanwakkert of uit de ziekte voortvloeit. Wel stellen ze dat het gebruik van hersenscans nuttig kan zijn voor zowel de diagnose als voor het individueel in kaart brengen van het klachtenpatroon. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.7 op de 10 zetten mama in de bloemetjes op Moederdag

7 op de 10 zetten mama in de bloemetjes op Moederdag

http://static1.hln.be/static/photo/2014/6/9/2/20140430111519/media_xll_6701477.jpg

De Belgen zijn verzot op hun moeders en dat laten ze ook merken op Moederdag. Zeven op de tien Belgen zullen zondag 11 mei hun moeder, groot-, schoon- of stiefmoeder in de bloemetjes zetten. Uit een internationaal onderzoek van Groupon is gebleken dat de Belgen de grootste mamaskindjes zijn van Europa en minstens 70 euro uitgegeven aan een verrassing voor op Moederdag. Dat is een pak meer dan onze buren. In Taiwan zijn ze het meest vrijgevig, daar krijgt 92 procent van de moeders een geschenk op hun speciale dag.

Dit weekend zullen het alvast drukke dagen worden voor de bloemisten, want de meeste onder ons zullen al sneller een fleurig boeket kopen voor moederlief. Andere populaire cadeautjes voor onze moeders zijn een bon voor op restaurant of een verwenarrangement in het favoriete schoonheidssalon.

Het is niet altijd simpel om het geschikte cadeautje te vinden, om die lijdensweg te besparen zullen 13 procent van de Belgen steeds hetzelfde kopen. 21 procent let op de hints van onze moeders en gaat daarna op zoek naar de gewenste 'verrassing'. Toch gaan de meeste zelf op zoek naar een ideaal cadeau. Alvast een kleine tip voor de doe-het-zelvers: koop geen keukentoestellen. Één op de drie moeders beschouwt dit niet echt als een top geschenk. We gaan ook niet zomaar even snel winkelen. De meeste Belgen nemen hun tijd en spenderen welgeteld 92 minuten aan hun zoektocht naar het cadeau.

Toch moeten we niet zoveel moeite doen om onze moeders hun harten sneller te doen slaan. Het moet niet altijd een duur en chique cadeau zijn, gewoon de verrassing alleen al is het grootste geschenk dat we ze kunnen geven, laten de mama's weten. Toch zal één op de vijf moeders kleine 'subtiele' hints geven en manlief of kinderen op weg helpen. 12 procent kiest het zekere voor het onzekere en zegt graag het geschenk zelf te willen uitkiezen.

Het blijft dan ook altijd spannend of we al dan niet het juiste geschenkje hebben gekocht, maar of we uiteindelijk de waarheid zullen te weten komen is niet altijd zeker. 77 procent van onze moeders zullen dan ook lief glimlachen als ze de verrassing te zien krijgen, ook al zijn ze een beetje ontgoocheld. Daartegenover is één op de tien moeders niet op haar mondje gevallen en zegt ze meteen dat het cadeau niets voor haar is. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Busbouwer Van Hool laat België steeds meer los

Busbouwer Van Hool laat België steeds meer los

http://static1.hln.be/static/photo/2014/17/4/14/20140508065233/media_xll_6722654.jpg

Busbouwer Van Hool begint met besparingen in België. Tegelijk drijft het bedrijf de productie in zijn nagelnieuwe fabriek in Macedonië fors op. Over enkele jaren wil het bedrijf daar bijna evenveel bussen bouwen als in België. Dat schrijft De Tijd vandaag.

De vestiging in Koningshooikt bij Lier, waar de loonkosten 80 procent hoger liggen dan in Macedonië, wordt niet verder uitgebouwd. "De kosten moeten hier tot 5 procent lager en het werkkapitaal moet drastisch naar omlaag", zegt topman Filip Van Hool in een gesprek met de krant. Dat zal in België, waar 4.000 mensen werken, niet leiden tot een personeelsinkrimping. "Maar we zitten hier wel aan onze limiet. Zonder de uitbouw van Macedonië kunnen we ook in België niet overleven", zegt de topman.

Van Hool opent volgende week officieel zijn splinternieuwe fabriek in Macedonië. Een investering van 40 miljoen euro. Er werken 450 mensen en er werden al 150 bussen gebouwd. Dit jaar worden het er 300, in 2015 vijfhonderd. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Relatieprobleem? Neem een hond

Relatieprobleem? Neem een hond

http://static0.hln.be/static/photo/2014/11/16/14/20140508073814/media_xll_6722819.jpg

Een relatie die barsten vertoont, zou wel eens gered kunnen worden door een hond. Dat blijkt uit een Britse enquête bij 2.000 bevraagden. Een koppel dat een hond neemt, heeft namelijk iets gemeenschappelijks om voor te zorgen, en dat zou de twee geliefden weer dichter bij elkaar brengen.

Andere strategieën die de Britten hun voorkeur geniet, is sociale media even links laten liggen, en slechte vrienden laten vallen. Op nummer één prijkt meer quality time doorbrengen met je partner. "Het geheim om een relatiecrisis te overwinnen, bestaat eruit om meer tijd met elkaar door te brengen, in plaats van steeds verder van elkaar weg te drijven en je eigen leven te leiden", aldus de onderzoekers Martin Loxley en Mitchel Solicitors.  (br.hln)


» Reageer (0)
07-05-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Primatologe Jane Goodall (80) geeft lezing in Brussel

Primatologe Jane Goodall (80) geeft lezing in Brussel

http://static1.hln.be/static/photo/2014/3/6/11/20140506191204/media_xll_6718916.jpg

De internationaal gelauwerde beschermvrouwe der chimpansees Jane Goodall geeft vanavond een lezing in het Brusselse Nationaal Theater. Ze zal er spreken over milieuproblemen in het algemeen en de bedreigingen voor chimpansees in het bijzonder. Dat meldt de Belgische afdeling van het Jane Goodall Institute. Goodall werd in april tachtig en de avond wordt daarom ook aangegrepen om haar in de bloemetjes te zetten.

Goodall zal eveneens het door haar in 1991 opgestarte 'Roots & Shoots'-programma in de schijnwerpers zetten. Dat is een programma bedoeld om schoolgaande jongeren samen te brengen en te laten werken rond milieuproblematieken. In het kader van dit programma zal Goodall overigens ook een bezoek brengen aan de Brusselse vzw Foyer (des jeunes) in Molenbeek, die deelneemt aan 'Roots & Shoots'.

De Britse antropologe en biologe Jane Goodall verwierf wereldwijd bekendheid door haar jarenlange studie van de chimpansee, die ze in 1960 in Tanzania aanvatte onder de vleugels van de eveneens bekende antropoloog Louis Leakey. In 1977 richtte ze het Jane Goodall Institute op, dat sindsdien ruimschoots zijn strepen verdiende in de bescherming van chimpansees en hun habitat. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sombrero van Audrey Hepburn brengt 30.000 euro op

Sombrero van Audrey Hepburn brengt 30.000 euro op

http://oi61.tinypic.com/2napvsn.jpg

Een groene sombrero die de Nederlands-Britse filmster Audrey Hepburn tijdens een fotosessie in 1964 droeg, heeft bij een veiling in Los Angeles meer dan 45.000 dollar, ongeveer 32.000 euro, opgebracht. Dat was vier keer zo veel als de geschatte waarde. Het veilinghuis Bonhams maakte dat vandaag bekend.

http://static3.hln.be/static/photo/2014/16/16/3/20140507164644/media_l_6721323.jpg

De hoed van fluweel en zijde is versierd met parels en Turkse kwastjes. Hepburn (1929-1993), dochter van de Britse bankier Joseph Anthony Hepburn-Ruston en de Nederlandse barones Ella van Heemstra, is bekend door haar rollen in onder meer de musical 'My Fair Lady' en de romantische komedie 'Breakfast at Tiffany's'. Voor haar rol in 'Roman Holiday' (1953) kreeg zij de Oscar voor beste actrice. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.15 keukenfouten die jij misschien ook maakt

15 keukenfouten die jij misschien ook maakt

http://static3.hln.be/static/photo/2014/8/11/13/20140430152650/media_xll_6702448.jpg

Koken kan soms heel chaotisch zijn met drie pannen op het vuur en de groenten die staan te wachten om gekruid te worden. Dat weet ook Ian Curley, een topchef uit Engeland. Hij zet de grootste fouten op een rij.

Zout
Wie zijn vlees op voorhand met zout kruidt, begaat al een klein foutje. Zout verbrandt namelijk wanneer het in aanraking komt met een hete pan waardoor je vlees of gevogelte een andere smaak krijgt. Bestrooi dus pas achteraf.

Serveren
Laat je vlees na het bakken nog even rusten in de pan of op een bord, dat levert een malser stukje op. Dek af met folie of een handdoek en laat het voor ongeveer de helft van de kooktijd rusten.

Worst
Knoei niet met worsten en prik er vooral geen gaatjes in. Je keuken zal eerst en vooral een vuile boel worden door het de opspattende jus maar het ook het vlees zal uitdrogen. Zet je vuur niet te hard, zodat het vlees traag kan garen en het vel niet openspat.

Bewaren
Vlees met een vetlaagje aan, bewaar je het best in de koelkast met de vette zijde naar boven. Zo voorkom je dat de sappen in de rest van het vlees opgeslorpt worden door het vette laagje.

Varkensvlees
Een lekker lapje varkensvlees hoeft absoluut niet taai te zijn, doorbak het dus nooit volledig. Een rozige kleur kan zeker geen kwaad zolang het niet rauw is.

Azijn
Spring zuinig om met azijn in salades. Een dressing maak je door een deel azijn met drie delen olie te mengen.

Aardappels
Kies de juiste aardappel voor het juiste gerecht. Weet welke soorten op welk moment beschikbaar zijn en in welk opzicht ze van smaak verschillen. Nicola-aardappelen passen perfect in een salade of kunnen lekker gekookt worden. Om te bakken kies je best voor Charlotte-aardappelen.

Groenten
Wrijf champignons schoon met een velletje keukenpapier of met een zachte, propere handdoek. Was ze echter nooit met water, dat slorpen ze gemakkelijk op. Vele groenten hoef je ook niet te pellen. De schil is namelijk een uitstekende bron van vitaminen. Een grondige schrobbeurt is wel noodzakelijk.

Afmeten
Wie zich bezighoudt met pattiserie kan maar beter het exacte recept volgen. Als een bakvorm van 26 cm aangeraden wordt, moet je geen van 20 cm gebruiken zonder het recept om te rekenen. Desserts maken is wegen en afmeten.

Boter
Bespaar niet op boter wanneer je desserts maakt. 'Beste boter' maakt echt een groot verschil. Hoe beter, hoe mooier je deeg.

Snuifje
Koks gooien makkelijk een snuifje met de grootte van het hoofd van een muis in hun eten. Dat is waarschijnlijk veel meer dan jij als hobbykok zou durven. Kruiden geven je gerechten extra pit, wees er dus niet te zuinig mee.

Olie
De reden dat er zo veel verschillende oliesoorten bestaan, is omdat ze ook allemaal een andere smaak hebben. Als je volgens een recept walnootolie moet gebruiken, zal traditionele olijfolie wat te flauw zijn. Rust je keuken uit met een zuivere basisolie om te bakken, om te frituren gebruik je best koolzaadolie.

Messen
Wie niet over een slijpblok beschikt, kan maar beter een aanschaffen. Scherpe messen verkrijg je door ze een keer per week gedurende twee à drie minuten te slijpen. Er gebeuren bovendien even vaak ongelukken met botte messen.

Recept
Lees een recept minstens twee keer volledig door voor je begint te kokerellen. Lees het daarna nog een extra maal. De moeilijkheid is vooral dat het stappenplan door iemand anders is geschreven.

Vermijd stress
Vele mensen vinden koken een heus karwei dat elke dag uitgevoerd moet worden. Wie stress wil vermijden in de keuken kan in het weekend een menu voor de hele week opstellen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slimme pleister redt voeten van diabetici

Slimme pleister redt voeten van diabetici

http://static3.hln.be/static/photo/2014/3/14/14/20140507104541/media_xll_6720284.jpg

Gemiddeld 1 op 2 diabetespatiënten loopt risico op zenuwschade, meestal in de voeten. Hierdoor blijven wondjes vaak onopgemerkt, wat tot infecties, zweren en zelfs amputaties kan leiden. Dankzij een nieuwe uitvinding kunnen diabetici binnenkort zelfstandig en snel controleren of ze gevaar lopen.

Onderzoekers hebben aan Oxford University de 'Neuropad' getest. Deze slimme pleister moet aan de onderkant van de voeten bevestigd worden. Wanneer de patch van blauw naar roze kleurt, weet de patiënt dat er geen gevaar is.

De beschadiging van zenuwen in de voeten van diabetici ontstaat door hoge bloedsuikerwaarden. De symptomen zijn onder meer pijn en gevoelloosheid, maar het echte gevaar schuilt er in dat mensen vaak niet merken dat er kleine wondjes zijn. Onbehandeld escaleren ze tot infecties en zweren die moeilijk te genezen zijn omdat diabetes de bloedstroom naar de voeten beperkt. Afstervend weefsel en gangreen dwingen artsen vaak tot een amputatie.

Net als bij heel wat andere ziekten, geldt ook hier dat vroege detectie levens, of in dit geval voeten redt. De 'Neuropad' maakt het mogelijk in te schatten of er een verhoogd risico is op zenuwschade, waardoor patiënten ook bewuster aan zelfcontrole kunnen doen.

De slimme pleister is ontwikkeld om zweet te detecteren. Zenuwschade zorgt namelijk niet alleen voor een verminderd gevoel in de voeten, maar verstoort ook de transpiratie. Ongewoon droge huid geldt dan ook als een symptoom. Door een chemische reactie verkleurt de 'Neuropad' wanneer hij blootgesteld wordt aan vocht. De slimme pleister werd getest op 3.000 mensen en is (voorlopig) 86 procent accuraat.

Anders dan veel bestaande screeningsmethoden, hoeven diabetespatiënten hiervoor geen specialist te raadplegen. Het enige dat ze moeten doen, is hun sok verwijderen en de voeten even laten wennen aan kamertemperatuur, alvorens ze de pleister aanbrengen. Na tien minuten is het resultaat al zichtbaar. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Landbouwers met zeldzame huidziekte smelten weg onder de zon

Landbouwers met zeldzame huidziekte smelten weg onder de zon

http://static1.hln.be/static/photo/2014/12/6/14/20140507010447/media_xll_6719324.jpg

In Araras, een gemeente in de Braziliaanse deelstaat São Paulo, lijdt één op de veertig inwoners aan de zeldzame huidziekte xeroderma pigmentosum. Een erfelijke aandoening waarbij de huid letterlijk onder de zon verdwijnt. Voor een gemeenschap die afhankelijk is van landbouw, geen simpele manier om te overleven.

In de gemeente waar 800 mensen wonen, lijden meer dan twintig inwoners aan de ziekte. Dat is ongeveer één op veertig mensen. In vergelijking met de Verenigde Staten waar xeroderma pigmentosum, of kortweg XP, slechts bij één op een miljoen mensen voorkomt, is het één van de plaatsen waar de aandoening het frequentst voorkomt.

Het hoge aantal is te verklaren doordat de gemeenschap slechts uit een paar families bestaat die generatie na generatie onder elkaar trouwden en zich zo hebben voortgeplant. De erfelijke ziekte werd jarenlang doorgegeven.

Mensen met XP zijn uiterst gevoelig voor ultraviolette straling van de zon en huidkanker. Eens de huid is beschadigd, kan het zich niet meer herstellen. Djalma Antonio Jardim (38) is één van de ongelukkige landbouwers met XP. "Op het land werd ik constant blootgesteld aan de zon", zegt hij. "Gewassen planten en koeien hoeden is momenteel geen optie meer voor me, aangezien de toestand van mijn ziekte na al die jaren zo verslechterd is."  

Jardim was negen jaar oud toen de eerste vlekken en bulten op zijn huid verschenen. Omdat toen niemand wist hoe gevaarlijk de ziekte was, werden er nooit voorzorgsmaatregelen genomen en werkte hij gewoon verder onder de zon. Ondertussen heeft hij al meer dan vijftig operaties ondergaan om tumors te laten verwijderen. Met een huidskleurig masker probeert hij de gevolgen van de ziekte te verbergen. De huid rond zijn ogen, lippen, kaken en neus werd langzaamaan weggevreten door de zonnestralen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zotste prijzen: 1.112 euro voor 3 dagen Tomorrowland

Zotste prijzen: 1.112 euro voor 3 dagen Tomorrowland

http://static3.hln.be/static/photo/2014/12/15/6/20140507043022/media_xll_6719571.jpg

De zwarte markt van festival- en concerttickets floreert online als nooit tevoren: 429,50 euro voor vier dagen Rock Werchter, 1.112 euro voor drie dagen Tomorrowland. Dat bericht Het Laatste Nieuws vandaag.

Een snelle blik op een aantal zoekertjessites leert de krant dat de illegale ticketverkoop welig tiert. Nochtans is er sinds oktober 2013 een wettelijk kader dat de doorverkoop in tickets aan banden legt. Zo mag het ticket niet duurder zijn dan de officiële prijs. Maar niemand lijkt er iets aan te doen. "De FOD Economie voert wel degelijk controles uit, maar alleen wanneer de consument een klacht indient", zegt Johan Verbelen van de FOD Economie. Vorig jaar ging het om 167 klachten, dit jaar zijn er tot nu 61 klachten ingediend.

Tomorrowland heeft al 500 tickets geannuleerd. Het gaat om tickets die niet gepersonaliseerd werden of mensen die hun ticket hebben aangeboden op tweedehandssites. Die tickets komen terug in de verkoop, aldus woordvoerster Debby Wilmsen.

De zoekertjessites staan met hun rug tegen de muur. "Wij zijn een hevige voorstander van de wet en controleren dagelijks intensief elke aanbieding", aldus Alessandra Teston van Kapaza.be. Door een alternatieve benaming te gebruiken of via een buitenlandse contactpersoon, glipt er soms iemand door de mazen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Barry White - You Are The First, My Last, My Everything

Barry White - You Are The First, My Last, My Everything

Klik op de foto om hem te beluisteren





Barry White (Galveston, 12 september 1944  – Los Angeles, 4 juli 2003) was een Amerikaans soul- en disco-zanger en -producer. Zowel solo als met het door hem gedirigeerde Love Unlimited Orchestra scoorde hij diverse hits.

Barry White werd als Barry Eugene Carter geboren in Galveston, Texas, en groeide op in Los Angeles. Op 10-jarige leeftijd werd hij lid van een gang, en op de leeftijd van zestien werd hij veroordeeld tot vier maanden gevangenis wegens diefstal van Cadillac-autobanden ter waarde van $30.000.

Eind jaren zestig begon Whites muziekcarrière, aanvankelijk nog slechts als producer. Zijn grootste succes was het opzetten van Love Unlimited, een damesgroep met drie leden, waaronder zijn latere vrouw Glodean James, waarvoor hij de klassieker Walkin' in the Rain (With the One I Love) schreef.

White had een aantal liedjes geschreven, en zocht een mannelijke vocalist om deze op te nemen. Uiteindelijk liet hij zich overhalen dit zelf te doen, wat leidde tot het succesvolle album "I've Got So Much to Give" met de hit I'm Gonna Love You Just a Little More Baby.

Zijn volgende succes was de oprichting van het Love Unlimited Orchestra. Tegen alle verwachtingen in, werd het volledig instrumentale Love's theme een grote hit.

White behaalde zijn grootste successen in de jaren '70, in de periode van de disco, maar ook later heeft hij nog diverse hits gehad.

Tijdens een verblijf in het ziekenhuis, waar hij herstelde van de gevolgen van een beroerte, overleed White aan een nierziekte.




» Reageer (0)
06-05-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo is het om voortdurend in angst te leven

Zo is het om voortdurend in angst te leven

http://static1.hln.be/static/photo/2014/7/16/10/20140506111846/media_xll_6717685.jpg

Voor mensen die last hebben angst- en paniekstoornissen kan het alledaagse leven heel wat moeilijker zijn dan voor anderen. Er is de vreselijke angst voor bepaalde gebeurtenissen, de dreigende gedachte van een paniekaanval en de aanhoudende lichamelijke klachten. Het idee dat niemand echt begrijpt wat je meemaakt, zorgt soms nog voor extra frustratie. Lees hier wat mensen met paniekaanvallen regelmatig ervaren.

Altijd moeten aanhoren dat je moet kalmeren
Iemand die in paniek is vertellen dat hij moet kalmeren, is wel het laatste dat helpt. Meestal maakt het de situatie nog erger omdat de angstige persoon nog meer het gevoel krijgt dat hij niet begrepen wordt. Wie dezelfde situatie zou meegemaakt hebben, zou weten dat het op dat moment moeilijk is om kalm te blijven. Uit onderzoek blijkt bovendien dat wanneer iemand in het midden van een paniekaanval probeert te kalmeren, de daadwerkelijke emotionele reactie nog verergert en verhoogt. Door te proberen om niet bang te zijn, kan de patiënt een intensievere reactie krijgen waardoor ze juist meer angst ervaren. Buitenstaanders kunnen beter helpen door begrip te tonen en ondersteuning te bieden. Stel vragen waarom iemand bang is en hoe ze zich voelen, door daarover na te denken kan men meestal beter omgaan met de situatie.

Paniekaanvallen komen nooit op een goed moment
Sommige paniekaanvallen komen uit het niets, zonder waarschuwing, terwijl andere aangekondigd worden door de situatie of de lichamelijke reactie. Ongeacht wanneer en hoe het gebeurt, het is nooit prettig en is altijd erg slopend, zowel mentaal als fysiek.

Angst en paniek zijn niet hetzelfde
Wanneer je een paniekaanval hebt, zijn je angsten versterkt tot een extreme hoogte. Vliegen of een kamer vol met mensen binnenstappen kan ondraaglijk worden en er is geen snelle oplossing voor hoe je je daarbij voelt. Dat iedereen zich wat ongemakkelijk voelt wanneer ze te maken krijgen met onzekerheden is normaal, maar diegene die last hebben van angststoornissen ervaren dat intenser. Het feit dat de patiënten weten dat hun gedachten meestal irrationeel zijn, maakt de situatie soms nog ondraaglijker.

Lichamelijke symptomen kunnen elke keer anders zijn

Angst teistert niet alleen de geest maar ook het lichaam, en iedereen kan lichamelijke reacties op een andere manier beleven. Wel blijkt uit een studie dat angststoornissen vaak in verband staan met ontstoken spijsverteringskanalen en het prikkelbare darmsyndroom. De hoge mate van stress die vaak komt kijken bij een aanval kent ook tal van andere symptomen zoals een jeukende huid, uitslag, duizeligheid, een droge mond en hevig zweten.

Blijven nadenken is erg vermoeiend, en toch kan je het niet stoppen
Het is een heuse cyclus: je gedachten worden omgezet in zorgen en je zorgen worden gedachten. Toch probeer je best zo vaak mogelijk je verstand op nul te zetten en aan iets anders te denken, hoe moeilijk dat ook is. Wie altijd negatieve gedachten herhaalt, maakt meer kans om depressief te worden. Wie niet kan stoppen met nadenken, praat best even met een psycholoog. En hoewel er nog steeds een stempel op mensen met stoornissen gedrukt wordt, zijn de gevoelens die zij ervaren echt en dus niet verzonnen.(br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.271 jaar voor Pantone: alle kleuren in een 800 pagina's dik boek

271 jaar voor Pantone: alle kleuren in een 800 pagina's dik boek

http://static2.hln.be/static/photo/2014/4/4/7/20140506083808/media_xll_6717112.jpg

Menig grafisch designer zweert bij zijn Pantonewaaier. Maar wat weinigen weten, is dat de befaamde kleurgids een voorloper had... in 1692.

Een zekere A. Boogert schreef in 1692 een boek over kleurgebruik in het Nederlands. Hij gaf niet alleen uitleg over het gebruik van kleuren bij het schilderen, maar legde ook uit hoe je bepaalde kleuren creëert en hoe je een andere tint krijgt door water toe te voegen.

Het eindproduct is verbazingwekkend gedetailleerd en het bijna achthonderd handgeschreven en -beschilderde pagina's tellende 'Klaer lightende Spiegel der Verfkonst' was wellicht de meest uitgebreide kleurengids van zijn tijd. Volgens literair geschiedkundige Erik Kwakkel was het boek bedoeld als een educatieve gids. Ironisch genoeg was er maar één exemplaar, dat wellicht door weinigen aanschouwd is.

Het boek wordt momenteel bewaard in de Bibliothèque Méjanes in Aix-en-Provence. U kan het volledige werk hier bekijken in hoge resolutie. Het is moeilijk niet de vergelijking te maken met zijn hedendaagse equivalent, de 'Pantone Color Guide', die zijn oorsprong pas 271 jaar later vindt, in 1963. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Huurders hebben het almaar moeilijker

Huurders hebben het almaar moeilijker

http://static1.hln.be/static/photo/2014/18/1/13/20140506064859/media_xll_6716803.jpg

Bijna de helft van de huurders spendeert een derde van hun inkomen aan wonen. De groep die moeite heeft met betalen, wordt groter. Ook kopers krijgen het moeilijker. Dat schrijft De Morgen, op basis van onderzoek van het Steunpunt Wonen van de Vlaamse overheid.

De groep huurders die meer dan een derde van hun inkomen aan wonen spendeert, is toegenomen tot bijna de helft. In 2005 was dat nog 32,9 procent van alle huurders op de privémarkt. In Vlaanderen hebben vandaag 146.000 gezinnen moeite met het betalen van de woonkosten.

Ook kopers hebben het moeilijker: ruim een kwart besteedt vandaag meer dan een derde van het inkomen aan hun lening, vergeleken met 21,7 procent in 2005. Bijna drie kwart van de Vlamingen heeft een eigen woning, 17,7 procent huurt op de privémarkt. Zes procent huurt een sociale woning, meer dan honderdduizend gezinnen staan hiervoor op de wachtlijst.

Het Netwerk tegen Armoede spreekt samen met het Vlaams Huurdersplatform en Samenlevingsopbouw van 'een Vlaamse wooncrisis'. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schatzoekers bergen 1 miljoen euro aan goud uit 157 jaar oud wrak

Schatzoekers bergen 1 miljoen euro aan goud uit 157 jaar oud wrak

http://static0.hln.be/static/photo/2014/12/16/14/20140505230623/media_xll_6716189.jpg

Een onderneming die schatten op de zeebodem zoekt en bergt, Odyssey Marine Exploration, heeft voor de kust van de Amerikaanse staat South Carolina voor omgerekend ruim 930.000 euro goud geborgen. De schat lag in het wrak van het stoomschip Central America, dat in 1857 tijdens een wervelstorm verging met naar schatting 20.000 kilo goud en honderden passagiers aan boord.

Het schip kwam met goud uit Californië dat was bestemd voor banken aan de oostkust. De ondergang van de Central America leidde tot een bankencrisis die de reeds ingetreden economische neergang, 'de Paniek van 1857', verergerde. De 'paniek' duurde jaren en geldt als een van de grootste internationale financiële crises.

Het 'gouden wrak' werd al in 1988 gelokaliseerd. De eerste poging om de lading te bergen strandde in 1991, nadat de schatzoeker van destijds, Tommy Thompson, in juridische problemen met geldschieters verzeild was geraakt. Over het recht om het goud van de zeebodem 'op te rapen' is vervolgens jaren juridische strijd geleverd. In maart kreeg Odyssey uiteindelijk dat recht.

Odyssey heeft vandaag laten weten dat het goud in april is geborgen tijdens een eerste verkenning van het wrak, dat duidelijk niet alleen historische waarde heeft. De verkenning duurde 2 uur. Het echte 'schatgraven' gaat beginnen als het bergingsschip Odyssey Explorer binnenkort ter plaats is. (br.hln)


» Reageer (0)
05-05-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Karen Elson - The Ghost Who Walks

Karen Elson - The Ghost Who Walks

Klik op de foto om haar te beluisteren






Karen Elson (geboren op 14 januari 1979 in Oldham, Greater Manchester, Engeland) is een Brits model, zangeres, liedjes schrijfster en gitariste.


Karen Elson is weliswaar geen gevestigde naam in de muziek middens, maar als we zeggen dat het om de vrouw van Jack White gaat, hebben we wellicht al iets meer je aandacht.


Ze was te horen met haar cabaretgezelschap The Citizens Band en zong met zowel Robert Plant als Cat Power. K ortgeleden is haar debuutalbum verschenen 'The Ghost Who Walks', in een productie van Jack White. Verwacht je aan traditionele folk, country en blues, overgoten met een scheut theatraliteit. Elson toert met leden van The Dead Weather en My Morning Jacket.


Naast het muziek gebeuren timmert Karen Elson ook nog aan een carriere als model


Karen Elson was 16 jaar oud toen ze samen met haar zus Kate Elson in Manchester, Engeland gescout werden. Karen’s fel rood geverfde haar en haar afgeschoren wenkbrauwen zijn haar belangrijkste kenmerken. Dit was overigens niet haar eigen idee. Topfotograaf Steven Meisel wist haar hiervan te overtuigen voor haar eerste Vogue cover. Dat het een briljant idee bleek te zijn is inmiddels wel duidelijk geworden.


Karen liep op de catwalk voor verschillende top ontwerpers waaronder Marc Jacobs, Jean-Paul Gaultier, Chanel, Dolce & Gabbana en Versace. Daarnaast verscheen ze in internationale campagnes voor Yves Saint Laurent, Jean-Paul Gaultier, Louis Vuitton, Versace en Burberry.

Karen is sinds juni 2005 getrouwd met Jack White, zanger van de band The White Stripes. De twee ontmoette elkaar een maand eerder op de set van de video voor het nummer ‘Blue Orchid’ van The White Stripes waar Elson een rol in had. Het stel heeft anno 2009 twee kinderen.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gent krijgt route van streetartkunstwerken

Gent krijgt route van streetartkunstwerken

http://static0.hln.be/static/photo/2014/10/2/11/20140504081552/media_xll_6711551.jpg

In Gent is een rondleiding voorgesteld langs de meest iconische en interessantste graffitikunstwerken van de stad. "Een unicum in België", klinkt het.

Voortaan kunnen liefhebbers een gratis wandel- en fietsroutekaart ophalen bij de dienst toerisme van de stad voor een route: "De Concrete Canvas Tour". Die gidst de bezoeker doorheen de stad langsheen de belangrijkste 'streetartkunstwerken'.

"Gent is altijd al de bakermat en een actieve scene van de streetart geweest", zegt Karolien Kums van Streetartbelgium. "Gent is ook een ideale stad en er was al langer vraag naar zo'n kaart." In België kent enkel Hasselt zijn voorgaande, maar dat kaderde in het teken van een festival. Gent, de geboortestad van de wereldvermaarde streetartkunstenaar Roa, is hiermee een pionier. Ook de stad steunt het project. "Alle kunstwerken zijn legaal gerealiseerd op plaatsen met toestemming van de eigenaar", zegt Kums. In totaal kan men 54 kunstwerken aanschouwen op anderhalf uur fietsen.

Na Gent volgen vermoedelijk ook Antwerpen en Brussel met een soortgelijk initiatief. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zoon Picasso: Frankrijk geeft geen bal om het werk van mijn vader

Zoon Picasso: "Frankrijk geeft geen bal om het werk van mijn vader"

http://static0.hln.be/static/photo/2014/17/16/2/20140505080903/media_xll_6714047.jpg

Het gerenoveerde Picasso Museum in Parijs gaat pas in september open, drie maanden later dan gepland. De zoon van Picasso is woedend.

"Blijkbaar heeft men niet al te veel zin om dit museum te heropenen", zegt Claude Picasso (66), zoon van de beroemde schilder, in de Britse krant The Independent. "Ik heb de indruk dat Frankrijk geen bal geeft om het werk van mijn vader."

Het Musée Picasso is sinds 2009 gesloten voor renovatie en uitbreiding. Het museum, in de Parijse wijk Le Marais, bezit vijfduizend werken, geschonken door de Spaanse revolutionaire schilder zelf. De werken aan het museum zijn deze week afgerond, helemaal volgens planning. Maar het Franse ministerie van Cultuur besloot het museum pas midden september te heropenen.

Volgens de Franse krant Le Figaro zou de minister van Cultuur de directrice van het Picassomusuem willen ontslaan. Zeer tot ongenoegen van Claude Picasso, die pal achter de museumdirectie staat. (br.hln)


» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!