Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




22-04-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Studie bewijst: iedereen is een beetje gek

Studie bewijst: iedereen is een beetje gek

http://static3.hln.be/static/photo/2014/3/14/9/20140422081613/media_xll_6678294.jpg

Iedereen is een beetje gek en niemand is helemaal normaal. Dat is de voorlopige conclusie van een grootschalig onderzoek naar de mentale staat van de Nederlander door vorser Peter de Jonge.

De professor psychiatrische epidemiologie aan de universiteit van Groningen voert een spraakmakend onderzoek naar de mentale gezondheid van de Nederlander. Uit de eerste resultaten blijkt dat meer dan een derde van Nederland last heeft van milde depressieve klachten. 10 procent kampt ernstige symptomen. Bovendien ervaart een vijfde van de Nederlanders matige angstklachten en 7 procent heeft er ernstige. Een kwart heeft last van stress en bij 5 procent van de deelnemers zijn die klachten zo hevig dat ze het dagelijkse leven ernstig belemmeren.

En toch lijken we vrij goed te functioneren: bijna driekwart van de Nederlanders geeft zichzelf minimaal een 6 voor geluk en bijna een kwart geeft een 8, of hoger. De voorlopige uitkomsten van het Nederlandse onderzoek bevestigen wat De Jonge al vermoedde: "Niemand is volkomen normaal, we zijn allemaal een beetje gek. In iedereen zijn kleine beetjes van allerlei afwijkingen aanwezig, maar dat hoeft een normaal functioneren niet in de weg te staan." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Grote Markt en stadhuis Brussel bedreigd door te intensief gebruik

Grote Markt en stadhuis Brussel bedreigd door te intensief gebruik

http://static3.hln.be/static/photo/2014/1/10/3/20140422080832/media_xll_6678273.jpg

De Grote Markt van Brussel en het Brusselse stadhuis, die beide behoren tot het Unesco-werelderfgoed, dreigen onherstelbare schade op te lopen indien ze even intensief gebruikt blijven worden als nu. Dat staat in Le Soir en La Capitale.

Brussels schepen van Stedenbouw en Erfgoed Geoffroy Coomans wil een plan uitwerken om de beide locaties minder intensief te gebruiken. Daarbij wordt ook nagedacht over de verhuizing van de gemeentelijke administratie uit het stadhuis.

Van het stadhuis, waarvan de oudste delen dateren uit 1402, worden momenteel alle hoeken gebruikt. Niet alleen de gemeentelijke administratie zit er, maar er worden ook gemeenteraden gehouden, huwelijken, vernissages en allerhande recepties.

De stad Brussel heeft ook al beslist om het aantal evenementen op de Grote Markt te beperken, om de kasseien te beschermen. Te grote installaties zijn er voortaan verboden, behalve die voor de Winterpret, de concerten voor de feesten van de Vlaamse gemeenschap en van Wallonië, en de Ommegang. (br.hln)


» Reageer (0)
21-04-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De beste voeding voor een langer en gezonder leven?

De beste voeding voor een langer en gezonder leven?

http://static0.hln.be/static/photo/2014/12/3/6/20140421170204/media_xll_6676821.jpg

Een lang en gezond leven hangt van verschillende factoren af: volgens een 20-jarige studie aan de Universiteit van Californië bleken gezond verstand, goede keuzes maken, doorzettingsvermogen en toewijding de ideale karaktereigenschappen die een lang leven helpen voorspellen. Uit een andere studie blijkt dan weer dat wie 5 tot 6,5 uur per nacht slaapt het langst leeft. Minder dan vijf uur slapen is te weinig en acht uur zou te veel zijn. Daarnaast zijn er ook enkele voedingstoffen die onze levensduur kunnen beïnvloeden. Deze top drie zou het meest effectief zijn:

Rode wijn
Het is al langer geweten dat rode wijn en het bestanddeel resveratrol voor heel wat goed is. Resveratrol is afkomstig van de schil van druiven en geeft de vrucht haar rode kleur. Volgens wetenschappers verhoogt resveratrol ook de activiteit van bepaalde genen zoals sirtuïnes die ons beschermen tegen ouderdomsziekten door de mitochondriën extra energie te geven.

Gek genoeg kan alcohol ons DNA ook helpen beschermen tegen schade. De lengte van onze telomeren (strengen DNA aan het einde van de chromosomen) bepaalt hoe lang we zullen leven. Uit recent onderzoek blijkt dat cafeïne de telomeren verkort, terwijl (kleine hoeveelheden) alcohol ze langer maakt. Uiteraard blijft drinken met mate hier wel de belangrijkste boodschap.

Yoghurt
De bacteriën die in onze darmen leven, krijgen vandaag de dag hernieuwde aandacht in de medische wereld. Men is er nu immers van overtuigd dat het immuunsysteem in onze darmflora 'leeft'. Hoe bepaalde types probiotica onze levensduur kunnen verlengen wordt nog getest. Muizen die gevoed werden met Bifidobacterium animalis lactis werd een langere en gezondere levensduur vastgesteld dan bij muizen die dit niet kregen.

Zuurkool en kefir zijn goede bronnen van probiotica en om er zeker van te zijn dat je de goede soort krijgt, kan je nakijken of de yoghurt bifidobacterium bevat.

Kersen
Polyfenolen zijn molecules uit planten die beschermen tegen ultraviolette straling en infecties en deze molecules zouden ook mensen beschermen. Uit een studie die gepubliceerd werd in de Journal of Nutrition blijkt dat mensen die 650 mg polyfenolen per dag consumeren langer leven dan mensen die dat niet doen. Voldoende groenten en fruit eten blijft dus een succesformule.

Kersen bevatten tot 1200 mg polyfenolen per portie. Andere goede bronnen voor polyfenolen zijn blauwe bessen (bevatten tot 700 mg per portie) en aubergines (tot 1500 mg per portie). (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vondeling na 28 jaar herenigd met moeder dankzij Vind mijn Familie

Vondeling na 28 jaar herenigd met moeder dankzij 'Vind mijn Familie'

http://static1.hln.be/static/photo/2014/11/12/9/20140421103502/media_xll_6676269.jpg

Net geen 29 jaar geleden werd Freda's baby één uur na de geboorte te vondeling gelegd langs een verlaten steenweg. Het VTM-programma 'Vind mijn Familie' bracht moeder en dochter opnieuw bij elkaar. "Nu pas ben ik compleet", sprak het moederhart. En de teruggevonden dochter: "Laat me niet meer los. Nooit meer."

Vondelingen zijn zeldzaam. Sinds 2000 werden in de Antwerpse vondelingenschuif vier zuigeling achtergelaten. De kans dat zij hun natuurlijke mama terugvinden, is zo goed als onbestaand. Maar het kan. Het levensverhaal van Freda (49) en Marjorie (28) is het mooiste bewijs.

Flashback naar 1985. Freda laat haar geboorteland Ghana achter zich en zet koers naar België - haar zus achterna die hier het geluk heeft gevonden. Een vriend van haar zus, die haar helpt om in buurland Togo een reisvisum voor België te krijgen, maakt misbruik van haar naïviteit. Freda wordt verkracht. "Na drie maanden besefte ik dat ik zwanger was", vertelt ze in het VTM-programma tegen Francesca Vanthielen. "Ik durfde er met niemand over praten, ik had schrik dat ze me terug naar Ghana zouden sturen. Maandenlang trok ik mijn buik in."

De jonge vrouw hield haar geheim voor zich tot de dag van de bevalling in haar eigen slaapkamer. Het geschreeuw van de baby maakte mijn zus en haar man wakker. Ik weet nog dat ik enorm bloedde. Toen ik terugkwam van de badkamer, waren ze weg. Samen met de baby", zegt ze in 'Vind Mijn Familie'. Drie kwartier later kwam het koppel opnieuw thuis zonder kind. "Ik heb moeten beloven dat ik er nooit over zou praten. Ik ging ervan uit dat ze mijn kindje naar een veilige plek hadden gebracht. Ik wist dat ze het niet hadden vermoord of ergens gedumpt. Of toch: dat was zo in mijn gebed."

Freda kreeg intussen nog twee kinderen, maar haar vreselijke verhaal hield ze altijd voor zich. Tot onlangs. De wonde werd te groot en ze deelde haar verdriet met dochter Whitney, die op haar beurt het VTM-programma inschakelde. "Vanaf toen begon een ontzettend moeilijke zoektocht", zegt journalist Diederik Van den Abeele. "We hadden maar één aanknopingspunt: de zus van moeder Freda, met wie ze intussen had gebroken. Die bleef herhalen dat zij en haar man het kind naar een home hadden gebracht. En dat ze onderweg een plaatsnaambord van 'Putte' had gezien." De journalist belde alle ziekenhuizen, weeshuizen en priesters in de regio op. Zonder resultaat. Tot hij op krantenartikels in Nederland stootte. Op dezelfde dag, 19 juni 1985, was vlak over de grens een vondeling met donkere huidskleur gevonden. Ik wist toen 99,9 procent zeker dat het om de baby van Freda ging." Van den Abeele plaatste een advertentie in een Nederlandse krant in de hoop haar te vinden.

Met succes: Marjorie liet enkele weken geleden van zich horen. "Ik wist dat ik een vondelinge was", zegt ze. "Maar ik heb nooit willen zoeken naar mijn ouders. Onder andere omdat ik mijn adoptie-ouders niet wilde kwetsen." De jonge lerares is boos geweest op de moeder die ze nooit kende. "Omdat ik haar verhaal niet kende. Vooral de plek vond ik erg. Ze had me toch naar een veilige plek kunnen brengen? Maar ergens in een berm? Het had slecht met me kunnen aflopen." Nederlandse journalisten azen al jaren op het levensverhaal van 'De Vondelinge van Ossendrecht', maar Marjorie hield de boot altijd af. Met 'Vind Mijn Familie' wilde ze wel meewerken, omdat ze in ruil haar natuurlijke mama zou terugzien. "Toen ik het artikel las, voelde ik me onwerkelijk. Ik voelde angst en verdriet, maar ook nieuwsgierigheid. Ik wilde graag weten hoe het nu met haar gaat, na alles wat ze heeft meegemaakt. En ik wilde haar laten zien dat het goed gaat met mij, zodat ze rust krijgt. Dat ze me wil zien, is het beste nieuws dat ik ooit heb gehoord."

Drie weken geleden ontmoetten mama Freda en dochter Marjorie elkaar voor het eerst in Antwerpen. Van bij het eerste oogcontact vlogen ze elkaar in de armen. "Sorry! Sorry! Sorry!" Meer kwam er eerst niet. "Het spijt me zo erg. Sorry is niet genoeg, maar meer heb ik niet." De jonge Nederlandse vrouw bleef haar moeder maar aankijken. "Je mag me niet meer loslaten. Nooit meer. We gaan het verleden niet te veel oprakelen." Freda haar leven valt nu pas, vlak voor haar vijftigste verjaardag, in de plooi. En terwijl ze 28 jaar lang dacht dat 'ergens' nog een zoon van haar rondliep, blijkt die jongen een meisje. "Nu pas ben ik compleet", vertelt de moeder. "Ik ben door een vreselijke tijd gegaan die dertig jaar duurde, maar ineens is alle pijn weg."

De vrouw ontmoette ook de Nederlandse adoptie-ouders van Marjorie. "Ik heb altijd gehoopt dat dit moment er ooit zou komen", zegt de vrouw, die al 28 jaar zorgt voor Marjorie. "We gaan een warme band opbouwen. Dit voelt goed." (br.hln)

'Vind mijn Familie', maandag om 20.35 uur op VTM


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weggelopen jongen (16) overleeft vlucht naar Hawaii in wielkast vliegtuig

Weggelopen jongen (16) overleeft vlucht naar Hawaii in wielkast vliegtuig

http://static3.hln.be/static/photo/2014/2/4/13/20140421064250/media_xll_6676108.jpg

Een jongen van zestien heeft een vlucht overleefd in de wielkast van een vliegtuig. Hij vloog onopgemerkt mee van Californië naar Hawaii. Volgens de FBI is het een wonder dat hij de reis op een hoogte van 38.000 voet bij ijskoude temperaturen en een gebrek aan zuurstof overleefde.

De Amerikaan werd pas op het tarmac van de luchthaven op Honolulu opgemerkt. Hij had geen identiteitspapieren bij waarop hij ondervraagd werd door de FBI.

Volgens FBI-woordvoerder Tom Simon was de jongen uit Santa Clara, Californië over een hek geklauterd en in de wielkast gekropen van een toestel van Hawaiian Airlines. De jongen was zondag weggelopen van zijn familie. Hij zal niet aangeklaagd worden. De dienst kinderbescherming zal zich over hem ontfermen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Postume roman Gabriel García Márquez ophanden

Postume roman Gabriel García Márquez ophanden

http://static0.hln.be/static/photo/2014/12/5/1/20140421014303/media_xll_6675871.jpg

De kans is groot dat er postuum een roman Gabriel García Márquez verschijnt. Dat heeft Cristobal Pera van uitgeverij Random House gezegd op de Colombiaanse radiozender RCN. Het laatste woord is aan de familie van de vorige week overleden schrijver en Nobelprijswinnaar.

Het laatste werk van García Márquez draagt voorlopig de titel 'En agosto nos vemos' (We ontmoeten elkaar in augustus). Als de familie 'Gabo' het groene licht geeft, kan de roman alsnog verschijnen, aldus de uitgever.

Al in 2008 zei de Colombiaanse journalist José Salgar dat García Márquez een boek af had. Vorig jaar echter beweerde Plinio Apuleyo Mendoza, een vriend van de schrijver, dat er twee verschillende versies bestaan van de nog niet gepubliceerde tekst.

García Márquez heeft in elk geval jaren gewerkt aan het boek, over een vrouw die elk jaar op 16 augustus naar een Caraïbische eiland reist waar haar moeder begraven is. Hoewel ze gelukkig getrouwd is, krijgt ze tijdens een van die reizen een affaire; sindsdien hoopt ze elk jaar dat er iets zal gebeuren op de bewuste dag.

García Márquez stierf donderdag op 87-jarige leeftijd in Mexico-Stad. Zijn laatste roman, 'Memoria de mis putas tristes' (Herinnering aan mijn droeve hoeren), werd gepubliceerd in 2004. (br.hln)


» Reageer (0)
20-04-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ik wens iedereen een vrolijk Paasfeest

Ik wens iedereen een vrolijk Paasfeest

http://oi62.tinypic.com/2qjj9eg.jpg

Haasje, haasje hopla hop...
Kleur maar je mooie eitjes ...
Breng ze rond met goede wensen...
Vrolijk Paasfeest lieve mensen !!!


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Microsoft waarschuwt voor oplichters aan de telefoon

Microsoft waarschuwt voor oplichters aan de telefoon

http://static3.hln.be/static/photo/2014/9/4/7/20140420055107/media_xll_6674272.jpg

Softwaregigant Microsoft waarschuwt voor oplichters die mensen thuis opbellen met de mededeling dat er problemen zijn op hun computer en zo schadelijke software installeren die ze enkel via betaling weer willen verwijderen. Dat meldt de VRT-nieuwsdienst en wordt bevestigd door Microsoft. "Zo'n vormen van oplichting zijn niet nieuw, maar momenteel is het probleem weer groot in België", zegt Kathleen De Waele van Microsoft.

De mensen worden opgebeld en er wordt hen gevraagd of ze Engels spreken. Ze krijgen vervolgens de vraag om hun computer op te starten. Terwijl ze met de slachtoffers een aantal stappen doornemen, installeren de oplichters malware op de computer. Ze melden daarop dat er iets mis is met de pc en dat ze de klant daarmee gaan helpen, maar wel tegen betaling, zo meldt VRT. "Sinds een jaar of drie zien we het fenomeen in Europa opduiken, meestal in landen waar ze goed Engels spreken", aldus De Waele. "Aan het aantal mails en telefoontjes die binnenlopen, merken we dat de oplichters ons land weer stevig viseren."

Microsoft beklemtoont dat het zelf nooit naar gebruikers zou telefoneren en raadt de mensen dan ook aan de telefoon meteen neer te leggen. Wie het slachtoffer werd van de oplichters, kan zich best melden bij de federale politie. "Zelf kunnen we helaas weinig doen, enkel maar de mensen waarschuwen", zegt De Waele, die toevoegt dat het bedrijf samenwerkt met de Federal Computer Crime Unit. Microsoft weet niet hoeveel Belgen al het slachtoffer werden van de oplichters.

De Waele heeft nog geen weet van mogelijke gerechtelijke stappen die Microsoft zou nemen tegen oplichters. "Het gaat hier wel om internationaal gecoördineerde misdaad, als het probleem echt zo groot blijft, bestaat er wel een kans dat we iets gaan ondernemen." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Melissa Etheridge - Bring Me Some Water

Melissa Etheridge - Bring Me Some Water

Klik op de foto om haar te beluisteren






Melissa Lou Etheridge (Leavenworth, Kansas, 29 mei, 1961) is een Amerikaanse rockzangeres. Ze scoorde in Nederland haar grootste hits met Like the way I do en Bring me some water.

Etheridge is ook bekend als activist voor homorechten door publiekelijk bekend te maken dat ze lesbienne is tijdens de eerste inauguratie van President Bill Clinton in januari 1993.

In 2007 werd haar hit I Need to Wake Up bekroond met een Oscar voor originele song in de film An Inconvenient Truth.

Ze is in 2003 in het huwelijk getreden in Malibu met actrice Tammy Lynn Michaels en hebben sinds 17 oktober 2006 samen een tweeling via een spermadonor. Melissa is sinds 1985 woonachtig in Los Angeles. Op 15 april 2010 maakten Melissa en Tammy bekend dat ze uit elkaar gingen.

In oktober 2004 werd bij Etheridge borstkanker geconstateerd. Tijdens de Grammy Awards in 2005 maakte ze haar terugkeer naar het podium waar ze het nummer Piece of My Heart speelde van Janis Joplin. Etheridge heeft toegegeven dat ze gebruik heeft gemaakt van medische cannabis terwijl zij chemotherapie ontving



» Reageer (0)
19-04-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uniek: drie zussen samen maar liefst 315 jaar oud

Uniek: drie zussen samen maar liefst 315 jaar oud

http://static1.hln.be/static/photo/2014/4/0/11/20140418162350/media_xll_6671531.jpg

Gezonde eetgewoonten, actief in beweging blijven en geloof zijn dé ingrediënten voor een lang en gelukkig leven, zo beweren drie zussen uit Oklahoma. Bij elkaar opgeteld zijn de dames 315 jaar oud.

De zussen Rubye Cox (110), Ruth Branum (104) en Rose Shloss (101) sloten elkaar op 10 april na jaren weer in de armen. De vrouwen woonden op grote afstand van elkaar en hadden nog één wens: hun zussen na tien jaar weer zien. Een non-profit organisatie die wensen van ouderen in vervulling laat gaan, organiseerde de zo gewenste reünie.

In het Amerikaanse blad People Magazine vertellen de dames op leeftijd hoe zij al meer dan 100 jaar kunnen genieten van het leven.

"Mijn levensmotto is liever roesten dan slijten", vertelt de 104-jarige Branum die 30 jaar een supermarkt runde. Volgens haar is dagelijks bewegen datgene wat iemand op de been houdt.

De 110-jarige Cox die vroeger voor de klas heeft gestaan, denkt dat ze haar hoge leeftijd te danken heeft aan 'een hogere macht'. "Geloof kan heel veel stress in het leven verlichten", zegt de Amerikaanse overtuigd.

Shloss is de 'jongste' van de drie. Haar 101ste levensjaar heeft de vrouw, die werkte op de afdeling salarisadministratie van het ministerie van Financiën, naar eigen zeggen te danken aan gezonde eetgewoonten. "Mijn zussen, en mijn andere broers en zussen die inmiddels zijn overleden, en ik eten allemaal biologische producten van onze boerderij in Muskogee." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Man treft twee uitgehongerde kittens in bestelling aan

Man treft twee uitgehongerde kittens in bestelling aan

http://static0.hln.be/static/photo/2014/3/8/4/20140419093129/media_xll_6673069.jpg

Een medewerker van een kabelmaatschappij wist niet wat hij zag toen hij een verpakking openmaakte en binnenin twee pasgeboren kittens aantrof. De diertjes waren per ongeluk in een bestelling met glasvezel terechtgekomen, die werd getransporteerd van Los Angeles naar Chula Vista nabij San Diego.

De kleine katjes, onder tussen 'Mouse' en Wifi' gedoopt, zijn ondertussen naar een opvangcentrum gebracht waar ze de allerbeste zorgen krijgen.

Dierenverzorgster Jenny Bonomini van Humane Society vertelde aan KGTV dat ze vermoedde dat "een poes na de bevalling haar kittens naar een 'veilige plaats' (een verpakkingsdoos, red.) had gebracht en dan vertrokken even is en zo werden de kleintjes uiteindelijk ook vervoerd."

http://static0.hln.be/static/photo/2014/13/3/3/20140419101332/media_l_6673098.jpg

Eens Mouse en Wifi op krachten gekomen zijn, mogen ze geadopteerd worden. Wedden dat er zich snel kandidaten zullen aandienen voor deze lieverds? (br.hln)


» Reageer (0)
18-04-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zingende non wint battle met Girls Just Want To Have Fun

Zingende non wint battle met 'Girls Just Want To Have Fun'

Klik op de foto om de video te bekijken

Herinner je je zuster Cristina Scuccia, die vorige maand de jury van de Italiaanse 'The Voice' met verstomming sloeg toen ze 'No One' van Alicia Keys zong? Wel, de zingende non die een internethit werd, heeft gisteravond de battle gewonnen met 'Girls Just Want To Have Fun' van Cyndi Lauper.

De 25-jarige non gaf alweer een passionele performance, met haar kloostergenoten als hevige supporters. Let op hoe ze naar de hemel wijst wanneer ze 'daddy dear' zingt.

Luna Palumbo, haar battle-tegenstandster, gooide weliswaar een pittig decolleté in de strijd maar moest het toch afleggen tegen de vocaal superieure non.

Voor zuster Cristina staat er overigens meer dan 'fun' op het spel. Na haar blinde auditie verklaarde ze: "Ik doe mee omdat ik een talent heb dat ik wil delen".

Dat delen is alvast uiterst geslaagd: zuster Cristina brak met haar blinde auditie het YouTube-record van Psy's 'Gangnam Style'. Haar zangprestatie werd op amper zeven dagen tijd meer dan 30 miljoen keer bekeken, waarmee ze de snelste YouTube-hit ooit scoorde. De teller staat inmiddels op 45 miljoen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wie toerist laat overnachten riskeert boete

Wie toerist laat overnachten riskeert boete

http://static1.hln.be/static/photo/2014/0/13/13/20140418075500/media_xll_6670558.jpg

De overheid gaat actief op zoek naar mensen die in hun woning een kamer aanbieden aan toeristen via websites als couchsurfing.org en airbnb.be. Ze krijgen een brief waarin ze op hun verplichtingen worden gewezen. Ze riskeren een boete van 250 euro als ze geen gevolg geven aan die brief. Dat schrijft Gazet van Antwerpen.

Op websites zoals airbnb.be en couchsurfing.org kunnen mensen hun woning, al dan niet tegen een kleine vergoeding, ter beschikking stellen van toeristen. Volgens Geert Martin van het departement Internationaal Vlaanderen, de overheidsdienst die verantwoordelijk is voor de vergunning en controle van toeristische logies, is iedereen die toeristen ontvangt en daar openlijk over communiceert, verplicht om zich aan te melden bij de dienst Toeristische Vergunningen.

Er worden ook extra eisen gesteld aan de brandveiligheid van een particuliere woning als er toeristen verblijven. Er moet in de woning duidelijke signalisatie van evacuatiewegen aangebracht worden en er moet een brandblusapparaat aanwezig zijn. De kosten om te voldoen aan de eisen kunnen hoog oplopen.

"Wie nog niet geregistreerd is, ontvangt een aanmaningsbrief", zegt Geert Martin. "Mensen krijgen de tijd om alles in orde te brengen op het vlak van brandveiligheid en hygiëne. Als ze niet reageren, gaat het dossier naar de cel Handhaving." Dan riskeren de "verhuurders" een administratieve geldboete. "Voor alle duidelijkheid: het gaat enkel om mensen die vreemden een slaapplaats aanbieden. Wie een vriend onderdak geeft, valt niet in die categorie."

Mensen die al jaren gebruik maken van websites als couchsurfing.org reageren vol ongeloof op dit initiatief van de overheid. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vijf mythes over honden uit het asiel ontkracht

Vijf mythes over honden uit het asiel ontkracht

http://static1.hln.be/static/photo/2014/0/7/1/20140418070450/media_xll_6670501.jpg

Ze zitten zonder goede thuis en dit vaak omdat ze dagelijks tegen heel wat vooroordelen moeten vechten. En toch kan een achtergelaten hond adopteren zowel voor het dier als het nieuwe baasje een unieke en positieve ervaring zijn. Deze meest voorkomende misvattingen over honden uit het asiel mogen dan ook de wereld uit, want net zoals mensen horen dieren niet in vakjes.

"Ze zullen er wel voor een goede reden zitten"
Dieren worden om allerhande redenen naar het asiel gebracht, dus denk niet meteen het ergste. Honden worden vaak door de economische crisis naar het asiel gebracht, door werkloosheid of gewoon omdat hun baasjes de zorg en tijd die huisdieren nodig hebben, hadden onderschat. Sommige honden worden achtergelaten vanwege hun ras of zelfs de kleur van hun vacht en vaak ook omdat ze het resultaat zijn van een 'ongeplande zwangerschap'.

"Honden die mishandeld zijn, kunnen niet meer gered worden"
Hoewel er jammer genoeg heel wat mishandelde honden in het asiel terechtkomen, wil dat niet zeggen dat deze dieren helemaal geen toekomst meer hebben. Praat met iemand van het opvangcentrum over de achtergrond en situatie van de hond in kwestie en neem de tijd om het dier te leren kennen. Het kan soms jaren duren voor een hond mogelijke traumatische ervaringen te boven komt, maar scheer de hond en het voormalige baasje niet meteen over dezelfde kam.

"Ze hebben bindingsproblemen"
Hoewel er natuurlijk verwaarloosde honden in het asiel zitten, is dat iets waar jij verandering in kan brengen. Een liefdevolle, stabiele omgeving bieden voor een hond in combinatie met goede begeleiding en contact met andere honden kan wonderen doen.

"Honden uit het asiel zijn medisch niet in orde"
Ze komen dan misschien niet met een hele reeks aanbevelingen zoals een rashond, maar dat betekent niet dat deze honden minder gezond zijn. De meeste asielen zorgen ervoor dat de dieren volledig in orde zijn met de nodige inentingen en medische testen. Een hond uit het asiel vormt dus geen groter risico dan een hond uit de dierenwinkel.  

"Ze zijn niet getraind"
Er is een groot verschil tussen een hond die weggelopen is of een hond die achtergelaten werd en zichzelf grootbracht. Het kan dus goed zijn dat sommige honden al heel wat trucjes onder de knie hebben en puppy's moeten sowieso nog getraind worden. Vaak starten vrijwilligers in het asiel zelfs al heel vroeg met gedragstraining. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ziekenfondsen laten patiënten voor miljoenen opdraaien

Ziekenfondsen laten patiënten voor miljoenen opdraaien

http://static0.hln.be/static/photo/2014/3/10/4/20140418070718/media_xll_6670504.jpg

Ziekenfondsen en hulpkassen hebben jarenlang onterecht geld teruggevorderd van hun leden. Het totale bedrag loopt in de honderden miljoenen. Dat schrijft De Morgen. Gedupeerden kunnen zich vanaf vandaag aanmelden.

Duizenden patiënten die te goeder trouw hun papieren voor een ziekte-uitkering hadden ingevuld, kregen de voorbije jaren plots een aangetekende brief in de bus. Met daarin de vraag om een te hoge uitkering terug te betalen. Die som kan oplopen tot 10.000 euro. Een bom geld voor mensen die door hun situatie vaak met moeite de eindjes aan elkaar kunnen knopen.

Patiënten zijn sinds 1997 wettelijk beschermd door het zogenoemde sociaal handvest. Dat bepaalt dat wie een te hoge uitkering kreeg door een vergissing van de mutualiteiten, daar niet verantwoordelijk voor geacht kan worden. Toch sloegen de ziekenfondsen en hulpkassen deze bepaling jarenlang in de wind. Het Riziv gaf vorig jaar tijdens een hoorzitting in de Senaat aan dat in totaal jaarlijks 20 à 30 miljoen euro onterecht is teruggevorderd.

De strijd hiertegen werd in de luwte gevoerd, maar komt nu aan de oppervlakte. Het Rekenhof deed in 2011 een vernietigende audit, die stelde dat "de werkwijze van de ziekenfondsen (...) noch met de letter noch met de geest van het handvest van de sociaal verzekerde in overeenstemming is". Een jaar later veroordeelde het Grondwettelijk Hof tot twee keer toe de gang van zaken. Beide instanties verwijzen er expliciet naar dat door de maatregel net de sociaal zwakkeren worden getroffen.

Intussen zijn de mutualiteiten gestopt met de praktijk sinds eind 2012, maar de lopende dossiers gaan gewoon door. Toch draaien ze voor slechts 20 procent van de kosten op, de rest betaalt het Riziv. (br.hln)


» Reageer (0)
17-04-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zingende priester heeft platenfirma's voor het uitkiezen

Zingende priester heeft platenfirma's voor het uitkiezen

http://static3.hln.be/static/photo/2014/8/9/2/20140417152616/media_xll_6668837.jpg

Vier jaar lang heeft de Ierse priester Ray Kelly bij huwelijksinzegeningen zijn compleet persoonlijke versie van Leonard Cohens 'Halleluja' voorgezongen. Een paar weken geleden plaatste een van de gasten zijn filmpje van de huwelijksmis op YouTube en maakte van de priester uit Ierland een wereldster. De clip werd al meer dan 28 miljoen keer opgeroepen.

Hij moet nu de media uit Nieuw-Zeeland en Azië te woord staan, en dat in de Paasweek, zei Kelly donderdag op de BBC. Maar de stress heeft ook wat goeds. Zijn gepland album, dat Kelly in een amateurstudio wilde opnemen om daar wat geld mee in te zamelen voor zijn parochie in het Ierse Oldcastle, kan nu wat professioneler aangepakt worden. Hij heeft al enkele aanbiedingen van grote platenfirma's gekregen.

De tot nog toe door hem opgenomen cd's, in beperkte oplage geproduceerd, zijn dan weer uitverkocht. De liedjestekst voor de huwelijksversie van Cohens 'Halleluja' werd door de destijds tienjarige Lucy Pitts-O'Connor geschreven. "Ik heb de tekst voor het huwelijk van mijn meter geschreven", zei het vandaag 14-jarige meisje. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat deze haarkwaaltjes écht betekenen

Wat deze haarkwaaltjes écht betekenen

http://static1.hln.be/static/photo/2014/9/13/9/20140416185940/media_xll_6666444.jpg

Heb je last van haaruitval, doffe lokken of schilfertjes? Dan probeert je haar misschien wel iets te vertellen over je algemene gezondheid. Sommige aandoeningen en medicijnen hebben zowel een effect op je lichaam als op je haar. In andere gevallen betekent het dan weer dat de hoofdhuid en het haar een beejte extra aandacht nodig hebben. Met deze lijst onderscheiden we fabels van feiten wanneer het gaat over de gezondheid van je haar.

Schilfertjes
Roos is niet besmettelijk, maar hoe je het precies krijgt is niet altijd duidelijk. Volgens sommige dokters wordt het veroorzaakt door een bepaald soort schimmel, terwijl andere risicofactoren een vette huid, stress, obesitas, koud of droog weer en eczeem of psoriasis bedragen. Hoewel het extreem ongemakkelijk en beschamend kan zijn, is roos niet gevaarlijk. Wie af wil van de schilftertjes gebruikt best dagelijks een anti-roosshampoo, hoewel de perfecte shampoo vinden die werkt voor jouw hoofdhuid een helse taak zijn kan. Wanneer het probleem niet weggaat, raadpleeg je best een dokter.

Heb je last van vette of gele schilfertjes? Dan is de kans groot dat je seborroïsche dermatitis of seborroïsch eczeem hebt, een inflammatoire huidaandoening. Hoewel seborroïsche dermatitis veroorzaakt kan worden door hormonen, schimmel en soms zelfs neurologische problemen, wordt het op dezelfde manier aangepakt als roos: met speciale shampoos. In ernstige gevallen heb je een shampoo op voorschrift nodig.

Grijze haren
Grijs haar heeft niet altijd iets te maken met leeftijd. Sommige mensen hebben al heel snel grijs haar en dan is de kans groot dat dit in de familie zit. Grijs haar betekent niet dat je haar ongezond is, hoewel bloedarmoede, problemen met de schildklier, een tekort aan vitamine B-12 en de huidziekte vitiligo of leukoderma het proces wel kunnen versnellen. 

Haarverlies
Gezonde mensen verliezen naar verluidt 100 of meer haren per dag, zonder dat er reden is voor paniek. Ongeveer 90 procent van de 100.000 haarzakjes produceren op elk moment van de dag haar, terwijl te andere 10 procent in de rustfase zitten. Om de 2 à 3 maanden valt het haar uit en wordt het vervangen door nieuw haar, waarna de cyclus opnieuw begint.

Vrouwen worden zelden helemaal kaal en verliezen ook minder snel haar dan mannen. Hoewel lang haar of het haar vaak wassen geen oorzaken zijn voor haarverlies, kunnen er wel verschillende aandoeningen voor verantwoordelijk zijn. Zo wordt telogeen haarverlies veroorzaakt door een moment van shock voor het lichaam, zoals een operatie, een bevalling, bepaalde medicatie, een crashdieet, ernstige stress of problemen met de schildklier. Hierdoor kan het haar in de rust- of telogene fase gaan. Het haar begint na twee maanden te verdunnen of uit te vallen en vaak lijkt het alsof het bij bosjes uitvalt. In de meeste gevallen begint meteen nieuw haar te groeien.

Verder kan ook medicatie de oorzaak zijn van je haarverlies. Antidepressiva, ontstekingsremmers, medicijnen voor de menopauze of anticonceptie en antibiotica kunnen er soms voor zorgen dat het haar gaat uitvallen. Normaal gezien groeit het haar weer terug normaal wanneer de behandeling wordt stopgezet, maar dit is niet altijd het geval.

Dof en droog haar
Te veel zon kan voor broos en droog haar zorgen dat gemakkelijk splitst en breekt. Als je al last hebt van dunner haar, kan de hoofdhuid ook gemakkelijker verbranden en kies je beter voor een hoed om de huid te beschermen.

Verder kunnen bepaalde kapsels ook nefast zijn voor de gezondheid van je haar. Een strak kapsel, zoals een paardenstaart of vlecht, kan de haarzakjes schaden en zorgen voor broos haar of haaruitval. Extensions geven het natuurlijke haar dan weer meer gewicht wat hetzelfde effect kan hebben op de haarzakjes.

Daarnaast kunnen de haardroger, stijltang en bepaalde kleurmiddelen de buitenste laag van het haar schaden waardoor je lokken droger en dof lijken. Hoewel het niet zorgt voor permanente gezondheidsproblemen, is de enige oplossing vaak een korte coupe laten knippen en met een schone lei te beginnen.

Stralend haar betekent verder ook gezond haar. Een tekort aan proteïnen, ijzer, omega 3-vetzuren, zink en vitamine A kunnen ook voor dof haar zorgen dat minder snel groeit. Een ernstig voedingstekort kan zelfs leiden tot haaruitval. Dubbel voordeel: alle voeding die wonderen doet voor je haar, is ook goed voor je hart. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bijna helft rusthuisbewoners slikt 10 pillen per dag

Bijna helft rusthuisbewoners slikt 10 pillen per dag

http://static1.hln.be/static/photo/2014/1/7/7/20140417065707/media_xll_6667747.jpg

44 procent van de bewoners van de Vlaamse rusthuizen krijgen minstens tien medicijnen op voorschrift. Een even grote groep krijgt tussen de vijf en de negen medicijnen. Dat blijkt uit de kwaliteitsmetingen in 735 Vlaamse woonzorgcentra die De Standaard kon inkijken.

Er bestaan grote verschillen tussen de Vlaamse rusthuizen. In sommige woonzorgcentra krijgt geen enkele bewoner tien of meer verschillende medicijnen op voorschrift, in andere iedereen.

Volgens Majda Azermai, die aan de faculteit geneeskunde van de UGent het gebruik van geneesmiddelen onder ouderen onderzoekt, is het overmatige gebruik niet zonder risico. "Hoe ouder mensen worden, des te groter is de kans op bijwerkingen. Een groot deel van die pillen doet daardoor meer kwaad dan goed."

Achter het hoge geneesmiddelengebruik schuilen verschillende oorzaken: ouderen krijgen soms antidepressiva omdat ze maar moeilijk wennen aan het rusthuis, verpleegkundigen vragen medicatie voor 'moeilijke' ouderen, huisartsen durven medicatie niet stop te zetten die specialisten in het ziekenhuis hebben voorgeschreven. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zoveel suiker schuilt er in jouw favoriete fruit

Zoveel suiker schuilt er in jouw favoriete fruit

http://static2.hln.be/static/photo/2014/3/5/7/20140416210513/media_xll_6666742.jpg

Vers fruit is een lekkere, gezonde manier om je zoete goesting te bevredigen. Wie gebalanceerd eet en actief leeft, hoeft zich uiteraard weinig of geen zorgen te maken over de fructose in zijn of haar favoriete vruchten. Wie daarentegen risico loopt op diabetes of vastberaden is om te minderen met suiker, is zich beter bewust van de hoeveelheid suiker in een portie fruit.

Ontdek hoeveel suiker en calorieën er schuilen in jouw favoriete fruit:

Fruit (per 85 gram)      Suiker (in gram)      Kcal

Aardbeien      4,1      27
Papaya      5      37
Watermeloen      5,2      25
Pompelmoes      5,9      36
Cantaloupe      6,7      29
Nectarine      6,7      37
Perzik      7,1      33
Sinaasappel      7,2      42
Abrikoos      7,8      42
Pruim      8,4      39
Peer      8,4      49
Ananas      8,4      42
Blauwe bessen      8,4      49
Appel      8,8      44
Mandarijn      9      45
Kiwi      9,2      56
Banaan      10,1      76
Kersen      10,9      54
Granaatappel      11,6      70
Mango      12,7      60
Druiven      13,8      57
Vijgen      13,8      62


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1 op 5 meisjes overweegt plastische chirurgie (als dat gratis zou zijn)

1 op 5 meisjes overweegt plastische chirurgie (als dat gratis zou zijn)

http://static0.hln.be/static/photo/2014/10/5/13/20140417074020/media_xll_6667813.jpg

Twintig procent van de meisjes zou plastische chirurgie overwegen, moest dat gratis zijn. 1 op 4 zou zelfs bereid zijn meerdere jaren van hun leven in te ruilen voor 'het perfecte lichaam'. Dat blijkt uit een rondvraag van het VRT-programma 'Koppen'.

'Koppen' hield een enquête bij 457 jongeren uit het vijfde middelbaar van zes aso-, tso- en bso-scholen. Daaruit blijkt dat jongeren veel belang hechten aan hun uiterlijk. 76,9 procent van de meisjes vindt dat kledij, kapsel en make-up bepalend zijn voor hun identiteit. Bijna acht procent van de jongens vindt gewicht en borstkas bepalend.

Meisjes zijn eerder geneigd aan hun lichaam te laten werken dan jongens, zo blijkt uit de rondvraag. Slechts 6,8 procent van de jongens zou (gratis) plastische chirurgie overwegen. Jongens zijn dan ook meer tevreden over hun uiterlijk dan meisjes. 1 op 5 meisjes is niet tevreden over hun lichaam; bij de jongens gaat het om zeven procent. Bijna 28 procent van de meisjes schaamt zich over bepaalde lichaamsdelen, tegenover 13,7 procent van de jongens.

Uit het onderzoek blijkt ook dat jongeren zich ervan bewust zijn dat ze via de media geen realistisch beeld krijgen van hoe een normaal lichaam eruit ziet. Tachtig procent van de meisjes en de helft van de jongens zouden graag meer realistische modellen willen zien. (br.hln)


» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!