NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




25-04-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Britse mannen houden onderbroeken (gemiddeld) zeven jaar bij

Britse mannen houden onderbroeken (gemiddeld) zeven jaar bij

http://static2.hln.be/static/photo/2014/1/2/2/20140425112839/media_xll_6687887.jpg

Britse mannen zijn verknocht aan hun onderbroeken. Dat blijkt uit een enquête die over Het Kanaal gehouden werd en waarvan de resultaten door verschillende media werden gepubliceerd. Gemiddeld zeven jaar dragen de heren hun ondergoed, zo kwam aan het licht. Sommigen houden de tel niet eens bij. Maar waarom kunnen ze er geen afstand van nemen?

"Zelfs als er gaten in zitten, blijf ik ze dragen", bekende een van de ondervraagden. Eén man meent te weten waarom zijn soortgenoten de slips soms jaren bewaren. "Volgens mij komt dat omdat mannen niet graag winkelen." Een vrouwelijke ondervraagde zoekt het elders. "Mannen zijn minder of helemaal niet met hun looks bezig in vergelijking met vrouwen", vermoedt ze.

Uit eerder onderzoek bleek al dat 1 op de 5 Britse mannen niet iedere dag van onderbroek verandert. Vooral vrijgezellen doen jaren voort met de slips die ze in hun lade vinden. Circa 95 procent van de vrouwen trekt iedere dag een ander slipje aan, terwijl slechts 78 procent van de mannen dat doet.

"Je zou verwachten dat iedereen omwille van de persoonlijke hygiëne 's morgens proper ondergoed aantrekt, maar blijkbaar zijn de Britse mannen nogal lui", verklaarde analist Richard Caines twee jaar geleden het fenomeen.

Of de Belgische mannen 'properder' zijn en sneller naar de winkel stappen voor nieuw ondergoed, is onbekend. Bovenstaande resultaten hebben immers betrekking op Britse kerels. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Niemand herkent eigen dakloze familieleden

Niemand herkent eigen dakloze familieleden

Klik op de foto om de video te bekijken

Daklozen lijken soms wel onzichtbaar en daarom werd in de Verenigde Staten een experiment uitgevoerd. De liefdadigheidsorganisatie New York Rescue Mission wou nagaan of mensen hun eigen familieleden zouden herkennen als ze dakloos op straat zitten. De resultaten zijn schokkend: niemand herkent zijn eigen familie. Als de testpersonen met de video geconfronteerd worden, krijgen ze dan ook een krop in de keel. Zou jij je eigen familie wel herkend hebben? (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Axelle Red - Higher level

Axelle Red - Higher level

Om haar te beluisteren druk op de foto







Axelle Red werd geboren te Hasselt op 15 februari 1968 als Fabienne Demal. Op driejarige leeftijd zette ze haar eerste danspasjes. In 1983 koos ze voor het zingen en bracht ze onder de naam Fabby haar eerste plaatje uit "Little girl". De echte doorbraak kwam er in 1989 met de single "Kennedy Boulevard" onder de nieuwe artiestennaam Axelle.

In 1993 kwam haar eerste album uit, "Sans plus attendre" ,dat zelfs in Frankrijk scoorde. Vanaf toen heette ze Axelle Red. Na het verschijnen van haar album volgden er nog vele andere, zowel in het Frans , Engels als in het Spaans. Axelle is dan wel afkomstig uit België, momenteel woont ze in de Franse hoofdstad Parijs waar ze al heel bekend is. Axelle Red is sinds enkele jaren getrouwd met Filip Vanes en samen hebben ze drie dochters: Janelle (21 januari 1999), Gloria (24 juni 2003) en Billie (15 april 2005).



» Reageer (0)
24-04-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fruitige manieren om een zomerse limonade te maken

Fruitige manieren om een zomerse limonade te maken

http://static1.hln.be/static/photo/2014/0/2/10/20140424113337/media_xll_6685150.jpg

Kersen, aardbeien, citroenen en munt: allemaal producten die extra veel smaak bevatten in de lente en zomer. In plaats van deze ingrediënten alleen maar op te eten, kan je ze ook verwerken tot een lekkere limonade. Tover met deze receptjes het zomergevoel nu al in je glas.

Verfrissende kersen-limoenade
Gooi ongeveer 1 kg kersen in een mixer. Je hoeft de pitten niet te verwijderen. Voeg vervolgens twee limoenen toe die je eerst in acht kwartjes snijdt. Ook de schil hoef je niet weg te halen, die geeft een bittere toets zodat het drankje niet te zoet en plakkerig wordt. Bestrooi alles met twee eetlepels suiker en voeg twee grote glazen water toe. Mix het geheel en zeef het vervolgens. Werk je glas af met wat ijs, verse kersen en een schijfje limoen. Wie van dit drankje een cocktailversie wil maken, kan het pimpen met wodka of tequila.

Verkoelende muntlimonade
Voeg 6 eetlepels water en suiker bij elkaar in een kookpot. Verhit alles, blijf goed roeren tot de suiker helemaal opgelost is. Vries het zelfgemaakte suikerwater even in en gooi het daarna in een blender. Voeg nog een extra glas water toe, samen met sap van vier citroenen en de blaadjes van een muntplantje. Wanneer alles goed gemixt is, krijg je een muntige ijssubstantie die je in een groot glas kan gieten en kan decoreren met nog wat extra muntblaadjes.

Vrolijke limonade met citroen en aardbeien
Plet 15 tot 20 aardbeien en giet het sap van 2 citroenen erover. Voeg 2 eetlepels ahornsiroop toe. Meng alles goed. Vul je glazen tot de helft met ijsblokjes en voeg het aardbeienmengsel toe. Vul de rest van het glas met water en roer alles om tot een mooi geheel.

Voedzame spinazielimonade
Gooi 1 bakje spinazie in een blender samen met een halve komkommer, twee ontpitte appels en een peer. Besprenkel alles met het sap van twee citroenen en mix goed. Dit soort limonade is iets dikker en voller maar kan je wat verdunnen door water toe te voegen. Wie niet van de pure smaak van spinazie houdt, kan nog wat zoetstof toevoegen. Kies voor stevia om het drankje licht en gezond te houden.

Verassende gemberlimonade
Schil een stukje gember van ongeveer 5 cm en snij het in fijne schijfjes. Kook de gember gedurende vijf minuten in een beetje water. Voeg vier theelepels honing toe en laat die nog vijf extra minuten meekoken. Zet de vloeistof even in de koelkast om af te koelen, zo kunnen ook de smaken nog wat meer intrekken. Voeg als laatste het sap van twee citroenen en 1 liter bruisend water toe. Wie voor een exotische toets kiest, kan het glas versieren met een stengel limoengras en een schijfje citroen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dolfijnen houden haai weg bij marathonzwemmer

Dolfijnen houden haai weg bij marathonzwemmer

Klik op de foto om het filmpje te bekijken

Wat een wonderlijke beelden uit Nieuw-Zeeland. Een groep dolfijnen is er in de bres gesprongen voor een marathonzwemmer door een haai op afstand te houden.

Het mooie tafereel speelde zich af toen Adam Walker een succesvolle poging ondernam om de 'Cook Strait', de  zeestraat die het Noordereiland en het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland van elkaar scheidt, over te zwemmen.

Tijdens de oversteek, die acht uur en 36 minuten zou duren, merkte de Brit plots een haai op onder hem. Tot een aanval van het roofdier kwam het echter niet omdat een groep dolfijnen hem vanuit het niets kwam omringen. De intelligente tuimelaars hielden de marathonzwemmer meer dan een uur lang gezelschap.

Wilden de dieren Walker daadwerkelijk beschermen of gewoon plezier hebben, dat zullen we wellicht nooit weten. "Het zou fijn zijn, mochten de dolfijnen gedacht hebben 'we gaan onze vriend nu even helpen'", verklaarde een overgelukkige Walker achteraf. "Ik hou van de gedachte dat ze me begeleid hebben op weg naar mijn doel. Mijn droom is in elk geval uitgekomen: een uur lang zwemmen met dolfijnen. Zo magisch!" (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Van zware stotteraar naar radiostem voor Nationale Loterij in amper jaar tijd

Van zware stotteraar naar radiostem voor Nationale Loterij in amper jaar tijd

http://static2.hln.be/static/photo/2014/5/2/13/20140424062442/media_xll_6683008.jpg

Tot vorig jaar kon hij geen twee woorden achtereen uitspreken zonder te stotteren, maar nu is Jordy Mertens (26) uit Antwerpen de vlotte radiostem in de nieuwste spotjes van de Nationale Loterij. Dankzij doorgedreven therapie. "Nooit had ik dit voor mogelijk gehouden", klinkt het uit zijn mond. Op deze site kan u hem aan het werk horen.

Eén op de honderd mensen stottert, en dat komt niet zomaar omdat ze zenuwachtig zijn. Stotteren is vaak genetisch bepaald, al is de exacte oorzaak nog altijd niet achterhaald. Algemeen wordt aangenomen dat mensen stotteren door een timingstoornis in de hersenen.  (br.hln)


» Reageer (0)
23-04-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bizarre beautytrucjes die echt werken

Bizarre beautytrucjes die echt werken

http://static3.hln.be/static/photo/2014/11/5/9/20140423171959/media_xll_6682824.jpg

Kleine beautyproblemen, we ervaren ze bijna dagelijks. Gelukkig bestaan er ook een paar gekke maar doeltreffende trucjes die onze ergernis kunnen verhelpen. Ontdek ze hier.

* Stralend haar? Haal de pot mayonnaise maar uit de koelkast. En hoewel het idee erg vettig klinkt, zal je haar een gezonde glans krijgen na 20 minuutjes.

* Pandaogen krijg je heus niet alleen door te sukkelen met eyeliner. Ook het aanbrengen van mascara kan soms een hele opdracht zijn. Vermijd uitgelopen mascaratoestanden en vlekken door een lepel over je bovenste ooglid te houden. Richt de bolle kant van de lepel naar buiten zodat het in de natuurlijke vorm van je oog past.


* Zie je al luchtbelletjes in je nagellak tijdens het opendoen? Bewaar deze dan voortaan in de koelkast (naast de mayonaise). Zo blijft je nagellak niet alleen langer goed maar zal die ook makkelijker aan te brengen zijn.

* Nieuwe zomerschoenen betekenen meestal een paar nieuwe blaren. Wanneer je schoeisel te veel schuurt, kan je vaseline aanbrengen op de plek waar je denkt dat een blaar zal ontstaan. Zo vermindert de wrijving en hoef je geen fortuin uit te geven aan dure plakkers.

* Wie moeite heeft om nagellak volledig te verwijderen, kan een watje helemaal doorweken met dissolvant en met behulp van zilverpapier rond de vingertop vastmaken. Na 1 minuut is je kleurtje volledig losgeweekt.

* Een make-uplook die de hele dag blijft zitten, krijg je door 's morgens je gezicht boven stomend water te houden. Daardoor openen je poriën en wordt je schmink goed geabsorbeerd. 's Avonds wel grondig reinigen natuurlijk. 

* Nog een nagellaktip voor wie gehaast is: dompel je vingers na het lakken gedurende twee minuten in ijskoud water om je laagje snel te laten drogen.

* Een vermoeide blik wordt in 10 minuutjes weggewerkt door rauwe stukjes aardappel onder je ogen te leggen. Doordat een aardappel lang zijn frisheid bewaart (iets langer dan komkommers) ontzwellen 'de zakjes' onder je ogen. Hallo stralende blik! (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Van een goede engelbewaarder gesproken...

Van een goede engelbewaarder gesproken...

Klik op de foto om de video te bekijken

Van een goede engelbewaarder gesproken: op enkele schaafwonden op zijn benen na kwam deze 77-jarige man ongeschonden uit dit hachelijke onderonsje met een voorbijstormende trein.

Een bewakingscamera registreerde hoe het kranige oudje een gesloten overweg negeerde en het gevaarte te snel af wilde zijn. Ondanks het spurtje miste de trein hem op luttele centimeters na. Met knikkende knieën kroop hij daarna weer recht en mocht hij op zoek naar zijn uitgevlogen schoen, die helemaal aan de overzijde beland was. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jaarlijks laten 11.000 Belgen een maagoperatie uitvoeren

Jaarlijks laten 11.000 Belgen een maagoperatie uitvoeren

http://static2.hln.be/static/photo/2014/13/10/4/20140423112727/media_xll_6681724.jpg

Het aantal mensen met obesitas neemt in België nog altijd toe en zowat 11.000 Belgen laten jaarlijks een maagoperatie uitvoeren. Dat is dubbel zoveel als tien jaar geleden, blijkt uit onderzoek van de Socialistische Mutualiteiten.

Wereldwijd kampen meer dan anderhalf miljard mensen met overgewicht. In België heeft 47 procent van de bevolking overgewicht en in de leeftijdsgroep van de 55- tot 65-jarigen is zelfs één op de vijf obees (een BMI van 30 en meer).

In 2007 ondervroeg het socialistische ziekenfonds een eerste keer bijna 1.800 patiënten die in 2004 en 2005 een bariatrische ingreep ondergingen. Daaronder verstaat men een maagverkleining, waarbij een deel van de maag wordt dichtgeniet, een maagband of een gastric bypass. Onlangs werden opnieuw ruim 1.000 patiënten ondervraagd die een of meerdere behandelingen ondergingen over het verloop van hun gewicht en gezondheidstoestand sinds 2007.

De resultaten zijn volgens het ziekenfonds "erg positief". "De patiënten verloren na de ingreep gemiddeld 30 kilogram, hun gewicht bleef relatief stabiel, hun geneesmiddelenverbruik daalde en hun algemene gezondheidstoestand verbeterde", aldus dokter Patrick Galloo. Hij voegt er wel aan toe dat een maagoperatie geen wonder- maar een laatste redmiddel is.

Er heerst ook grote tevredenheid bij de patiënten. "Tachtig procent van de mensen die tien jaar geleden een ingreep liet uitvoeren, zou die opnieuw laten uitvoeren omdat de kwaliteit van hun leven er sterk op vooruit is gegaan." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beeld heeft te grote borsten: kunstenaar onder vuur

Beeld heeft te grote borsten: kunstenaar onder vuur

http://static3.hln.be/static/photo/2014/12/6/4/20140422123803/media_xll_6678949.jpg

In Roemenië is deining ontstaan rond het standbeeld van een voormalige presidentsvrouw. Volgens het ministerie van Cultuur werd de dame afgebeeld met te grote borsten. Een commissie eist nu dat de kunstenaar het beeld herwerkt tot meer waarheidsgetrouwe proporties.

Het bestuur van de regio Gorj betaalde 5.000 euro aan artiest Paul Popescu voor het beeld van mevrouw Arethia Tatarescu. Deze inwoonster van de stad Targu-Jiu trouwde in 1889 met Gheorghe Tatarescu, die later staatsleider werd.

Tot dusver geen vuiltje aan de lucht. Tot het standbeeld onthuld werd in een plaatselijk park. Volgens Radu Boroianu, Roemeens onderminister van Cultuur en befaamd kunstkenner, moest het beeld maar beter meteen weggehaald of herwerkt worden. Hij vond de borsten van mevrouw Tatarescu niet waarheidsgetrouw wegens te groot.

Kunstenaar Popescu vertikt het evenwel om zijn werk 'bij te schaven'. Hij beroept zich op de artistieke vrijheid. "Minister Boroianu vindt het beeld te sexy omdat de borsten te groot zouden zijn. Volgens mij zijn ze niet te groot of te klein, maar gewoon perfect". (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brussels Airlines steunt Tomorrowland in kort geding

Brussels Airlines steunt Tomorrowland in kort geding

http://static3.hln.be/static/photo/2014/4/14/8/20140423060920/media_xll_6680708.jpg

Luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines schaart zich achter Tomorrowland in het kort geding dat ­zeven buren hebben aangespannen tegen het ­dancefestival. "Als het niet doorgaat, zitten wij met een financiële kater."

Morgen wordt het kort geding tegen Tomorrowland gepleit. Zeven omwonenden - eerder was er sprake van tien buren - eisen een volledig verbod van het festival. Ze vrezen te veel overlast, omdat Tomorrowland zijn tiende verjaardag wil vieren met een ­dubbele editie: van 18 tot en met 20 juli én van 25 tot en met 27 juli. De 360.000 tickets waren in een mum van tijd uitverkocht.

Opvallend: niet minder dan 33 belanghebbende ­partijen ­hebben zich aangemeld ter ondersteuning van het dancespektakel. Van café Het Sloeberke over podiumbouwer StageCo tot Brussels Airlines. "Wij zijn de vliegpartner van Tomorrowland en ­hebben een goeie 20.000 vliegtickets verkocht aan festivalgangers", zegt woordvoerder Geert Sciot. "Het is niet meer dan logisch dat we dit doen, want we hebben er alle baat bij dat Tomorrowland doorgaat."

Ook andere belanghebbende partijen hebben zich aangemeld, van podiumbouwer Stageco over kunstenaar Arne Quize tot verschillende lokale ondernemers en sportverenigingen. "Als het festival niet doorgaat, zal dat een zware economische klap zijn met in vele gevallen ontslagen en zelfs faillissementen tot gevolg", zegt het advocatenkantoor dat de 33 bedrijven verdedigt.
    
De doortocht van 180.000 festivalgangers zou vorig jaar 70,6 miljoen euro opgeleverd hebben voor de Vlaamse economie. Dit jaar plant Tomorrowland een dubbele editie. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Na de crisis: aantal echtscheidingen in de lift

Na de crisis: aantal echtscheidingen in de lift

http://static1.hln.be/static/photo/2014/9/7/5/20140423060954/media_xll_6681245.jpg

De Belgische notarissen noteerden vorig jaar 15 procent meer echtscheidingen dan in 2012 en ook meer dan in 2011 en 2010. "In 2013 zagen we het consumentenvertrouwen stelselmatig stijgen, en daarmee gepaard is ook het aantal echtscheidingen gestegen", zegt Bart Van Opstal, voorzitter van de Belgische federatie van notarissen, vandaag in Het Nieuwsblad en De Standaard.

Uit het jaarverslag van de Belgische notarissen blijkt dat ze vorig jaar 15 procent meer echtscheidingen bekrachtigden dan in 2012. Ze tellen weliswaar enkel de echtscheidingen met onderlinge toestemming, maar de cijfers vormen niettemin een goede indicatie.

Socioloog Dimitri Mortelmans is niet verwonderd. Volgens hem doet de crisis meer huwelijken stuklopen door financiële problemen. "Maar het effect is pas nadien te zien, want tijdens de crisis maken de koppels de al dan niet bewuste calculatie dat het een dure grap is om uit elkaar te gaan." (br.hln)


» Reageer (0)
22-04-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom je nu moet stoppen met puistjes uit te pitsen

Waarom je nu moet stoppen met puistjes uit te pitsen

http://static1.hln.be/static/photo/2014/13/9/2/20140422133028/media_xll_6679292.jpg

Het beste advies voor iemand die vaak last heeft van acne is te stoppen met pitsen. Deze slechte gewoonte zorgt er namelijk voor dat de bacteriën over je huid verspreid worden en je uiteindelijk nog meer puistjes krijgt.

Als je puistjes uitpitst, dan kunnen er bacteriën naar de oppervlakte van de huid komen, maar die kunnen ook naar beneden geduwd worden. Die reizen dan naar de volgende porie, waardoor je dus een nieuw puistje ontwikkelt. Als je een belangrijk afspraak voor de boeg hebt en je enkele uren op voorhand een puistje ontdekt. Dan is de beste tip het puistje af te koelen om roodheid en gezwollenheid te bestrijden. Dit doe je door een ijsklontje in een washandje tegen het ontsierende probleem te houden.

Om voorgoed te stoppen met pitsen, kan het volgende weetje helpen. Door deze slechte gewoonte kunnen er littekens. Hier ga je veel langer last van hebben dan van het puistje zelf. De beste manier om acne te voorkomen is door regelmatig te scrubben en reinigende zeep te gebruiken (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouw laat 800.000 euro na aan Frans dorpje waar zij vakantie vierde

Vrouw laat 800.000 euro na aan Frans dorpje waar zij vakantie vierde

http://static3.hln.be/static/photo/2014/14/0/14/20140422165731/media_xll_6679844.jpg

Een bejaarde vrouw uit de Vogezen heeft het dorpje Saint-Congard in Bretagne (781 inwoners) een spaarbankrekening, huis en landbouwgrond nagelaten. Ze deed dat uit dankbaarheid voor de vakanties die zij daar, eerst met haar ouders en later alleen, sinds de jaren '40 heeft doorgebracht. De waarde van de nalatenschap wordt op 800.000 euro geschat, berichtte de Franse krant La Croix.

De gemeenteraad moet nu beslissen wat er met de schenking gebeurt. De vrouw heeft geen voorwaarden gesteld.

De jaarlijkse begroting van het dorpje beloopt niet meer dan 600.000 euro. "Het is echt een stoot zuurstof", zegt burgemeester Daniel Brulé. Agrarische plaatsen als Saint-Congard kunnen steeds moeilijker rondkomen, doordat de bijdragen van de Franse staat kleiner worden.

Saint-Congard is niet het eerste Franse dorp dat een grote erfenis krijgt. Sinds 2000 is dat in Frankrijk ongeveer tien keer voorgekomen. Zo kon La Chaise-Dieu in Auvergne een verzorgingshuis bouwen van de 1,5 miljoen euro die de vroegere apotheker aan het dorp had nagelaten en draagt het sociaal-cultureel centrum in Plougonvelin de naam van een overleden militair die 610.000 euro aan het Bretonse plaatsje had geschonken. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het recept voor de ideale lenteschoonmaak

Het recept voor de ideale lenteschoonmaak

http://static0.hln.be/static/photo/2014/2/16/1/20140421194230/media_xll_6677191.jpg

Er zijn zekerheden in het leven en één daarvan is dat opruimen uitgesteld kan worden, maar dat het probleem daardoor niet verdwijnt. Of je nu een perfectionist bent of het gewoon liefst zo snel mogelijk achter de rug hebt: de moed bijeen schrapen om eraan te beginnen kan moeilijk zijn. Een beetje strategie toepassen, kan volgens dus geen kwaad.

Ingrediënten:
Een doel: kleerkast, bureau, badkamer, koelkast
Een dosis doorzettingsvermogen
De kracht om van je hart een steen te maken
Een snuifje brutale eerlijkheid
Een digitale camera
Enkele (plastic) boodschappentassen

Recept voor de (kleer)kast
Begin door de plastic boodschappentassen klaar te zetten voor de kleren of spullen die je niet meer wil of nodig hebt. Probeer het aantal plastic zakken tot een minimum te beperken om te voorkomen dat je emoties de bovenhand krijgen.

Voeg een beetje doorzettingsvermogen toe om de inhoud van je (kleer)kast te scannen. Die onderste laag truien en T-shirts die je nooit draagt, maar bijhoudt omdat ze "niet versleten zijn" gevonden? In de zak ermee.

De volgende ronde bestaat uit moeilijkere beslissingen: de kleding die je wilt weggeven, maar mentaal nog geen afscheid van kan nemen. Als alleen al de gedachte pijn doet, leg de kledingstukken dan even opzij. Het is vooral belangrijk de plastic zakken niet te 'besmetten' met sentimentele gevoelens. Een beetje twijfel kan er al voor zorgen dat de inhoud van die zakken de kamer niet verlaat.

Pas vervolgens een beetje brutale eerlijkheid toe. Zitten er nog kledingstukken of spullen tussen die je bijhoudt uit schuldgevoel? Die horen ook op de stapel thuis. Stukken waar je aan gehecht bent, horen (voorlopig) in je kleerkast thuis.

Ga als afsluiter langs bij de tweedehandswinkel, een goed doel naar keuze of een inzamelpunt. Maak van je hart een steen en neem afscheid van de plastic zakken.

Recept voor 'rommel'
Er zullen ongetwijfeld spullen zijn die je al zo lang hebt, dat het steeds moeilijker wordt om ze van de hand te doen (posters uit het middelbaar, spullen van ex-liefjes of spullen die je van vriendinnen gekregen hebt). Zitten er dingen tussen die echt geen functie of waarde meer hebben voor jou? Neem er dan foto's van en maak opnieuwe van je hart een steen om vaarwel te zeggen tegen de fysieke vorm. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Studie bewijst: iedereen is een beetje gek

Studie bewijst: iedereen is een beetje gek

http://static3.hln.be/static/photo/2014/3/14/9/20140422081613/media_xll_6678294.jpg

Iedereen is een beetje gek en niemand is helemaal normaal. Dat is de voorlopige conclusie van een grootschalig onderzoek naar de mentale staat van de Nederlander door vorser Peter de Jonge.

De professor psychiatrische epidemiologie aan de universiteit van Groningen voert een spraakmakend onderzoek naar de mentale gezondheid van de Nederlander. Uit de eerste resultaten blijkt dat meer dan een derde van Nederland last heeft van milde depressieve klachten. 10 procent kampt ernstige symptomen. Bovendien ervaart een vijfde van de Nederlanders matige angstklachten en 7 procent heeft er ernstige. Een kwart heeft last van stress en bij 5 procent van de deelnemers zijn die klachten zo hevig dat ze het dagelijkse leven ernstig belemmeren.

En toch lijken we vrij goed te functioneren: bijna driekwart van de Nederlanders geeft zichzelf minimaal een 6 voor geluk en bijna een kwart geeft een 8, of hoger. De voorlopige uitkomsten van het Nederlandse onderzoek bevestigen wat De Jonge al vermoedde: "Niemand is volkomen normaal, we zijn allemaal een beetje gek. In iedereen zijn kleine beetjes van allerlei afwijkingen aanwezig, maar dat hoeft een normaal functioneren niet in de weg te staan." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Grote Markt en stadhuis Brussel bedreigd door te intensief gebruik

Grote Markt en stadhuis Brussel bedreigd door te intensief gebruik

http://static3.hln.be/static/photo/2014/1/10/3/20140422080832/media_xll_6678273.jpg

De Grote Markt van Brussel en het Brusselse stadhuis, die beide behoren tot het Unesco-werelderfgoed, dreigen onherstelbare schade op te lopen indien ze even intensief gebruikt blijven worden als nu. Dat staat in Le Soir en La Capitale.

Brussels schepen van Stedenbouw en Erfgoed Geoffroy Coomans wil een plan uitwerken om de beide locaties minder intensief te gebruiken. Daarbij wordt ook nagedacht over de verhuizing van de gemeentelijke administratie uit het stadhuis.

Van het stadhuis, waarvan de oudste delen dateren uit 1402, worden momenteel alle hoeken gebruikt. Niet alleen de gemeentelijke administratie zit er, maar er worden ook gemeenteraden gehouden, huwelijken, vernissages en allerhande recepties.

De stad Brussel heeft ook al beslist om het aantal evenementen op de Grote Markt te beperken, om de kasseien te beschermen. Te grote installaties zijn er voortaan verboden, behalve die voor de Winterpret, de concerten voor de feesten van de Vlaamse gemeenschap en van Wallonië, en de Ommegang. (br.hln)


» Reageer (0)
21-04-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De beste voeding voor een langer en gezonder leven?

De beste voeding voor een langer en gezonder leven?

http://static0.hln.be/static/photo/2014/12/3/6/20140421170204/media_xll_6676821.jpg

Een lang en gezond leven hangt van verschillende factoren af: volgens een 20-jarige studie aan de Universiteit van Californië bleken gezond verstand, goede keuzes maken, doorzettingsvermogen en toewijding de ideale karaktereigenschappen die een lang leven helpen voorspellen. Uit een andere studie blijkt dan weer dat wie 5 tot 6,5 uur per nacht slaapt het langst leeft. Minder dan vijf uur slapen is te weinig en acht uur zou te veel zijn. Daarnaast zijn er ook enkele voedingstoffen die onze levensduur kunnen beïnvloeden. Deze top drie zou het meest effectief zijn:

Rode wijn
Het is al langer geweten dat rode wijn en het bestanddeel resveratrol voor heel wat goed is. Resveratrol is afkomstig van de schil van druiven en geeft de vrucht haar rode kleur. Volgens wetenschappers verhoogt resveratrol ook de activiteit van bepaalde genen zoals sirtuïnes die ons beschermen tegen ouderdomsziekten door de mitochondriën extra energie te geven.

Gek genoeg kan alcohol ons DNA ook helpen beschermen tegen schade. De lengte van onze telomeren (strengen DNA aan het einde van de chromosomen) bepaalt hoe lang we zullen leven. Uit recent onderzoek blijkt dat cafeïne de telomeren verkort, terwijl (kleine hoeveelheden) alcohol ze langer maakt. Uiteraard blijft drinken met mate hier wel de belangrijkste boodschap.

Yoghurt
De bacteriën die in onze darmen leven, krijgen vandaag de dag hernieuwde aandacht in de medische wereld. Men is er nu immers van overtuigd dat het immuunsysteem in onze darmflora 'leeft'. Hoe bepaalde types probiotica onze levensduur kunnen verlengen wordt nog getest. Muizen die gevoed werden met Bifidobacterium animalis lactis werd een langere en gezondere levensduur vastgesteld dan bij muizen die dit niet kregen.

Zuurkool en kefir zijn goede bronnen van probiotica en om er zeker van te zijn dat je de goede soort krijgt, kan je nakijken of de yoghurt bifidobacterium bevat.

Kersen
Polyfenolen zijn molecules uit planten die beschermen tegen ultraviolette straling en infecties en deze molecules zouden ook mensen beschermen. Uit een studie die gepubliceerd werd in de Journal of Nutrition blijkt dat mensen die 650 mg polyfenolen per dag consumeren langer leven dan mensen die dat niet doen. Voldoende groenten en fruit eten blijft dus een succesformule.

Kersen bevatten tot 1200 mg polyfenolen per portie. Andere goede bronnen voor polyfenolen zijn blauwe bessen (bevatten tot 700 mg per portie) en aubergines (tot 1500 mg per portie). (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vondeling na 28 jaar herenigd met moeder dankzij Vind mijn Familie

Vondeling na 28 jaar herenigd met moeder dankzij 'Vind mijn Familie'

http://static1.hln.be/static/photo/2014/11/12/9/20140421103502/media_xll_6676269.jpg

Net geen 29 jaar geleden werd Freda's baby één uur na de geboorte te vondeling gelegd langs een verlaten steenweg. Het VTM-programma 'Vind mijn Familie' bracht moeder en dochter opnieuw bij elkaar. "Nu pas ben ik compleet", sprak het moederhart. En de teruggevonden dochter: "Laat me niet meer los. Nooit meer."

Vondelingen zijn zeldzaam. Sinds 2000 werden in de Antwerpse vondelingenschuif vier zuigeling achtergelaten. De kans dat zij hun natuurlijke mama terugvinden, is zo goed als onbestaand. Maar het kan. Het levensverhaal van Freda (49) en Marjorie (28) is het mooiste bewijs.

Flashback naar 1985. Freda laat haar geboorteland Ghana achter zich en zet koers naar België - haar zus achterna die hier het geluk heeft gevonden. Een vriend van haar zus, die haar helpt om in buurland Togo een reisvisum voor België te krijgen, maakt misbruik van haar naïviteit. Freda wordt verkracht. "Na drie maanden besefte ik dat ik zwanger was", vertelt ze in het VTM-programma tegen Francesca Vanthielen. "Ik durfde er met niemand over praten, ik had schrik dat ze me terug naar Ghana zouden sturen. Maandenlang trok ik mijn buik in."

De jonge vrouw hield haar geheim voor zich tot de dag van de bevalling in haar eigen slaapkamer. Het geschreeuw van de baby maakte mijn zus en haar man wakker. Ik weet nog dat ik enorm bloedde. Toen ik terugkwam van de badkamer, waren ze weg. Samen met de baby", zegt ze in 'Vind Mijn Familie'. Drie kwartier later kwam het koppel opnieuw thuis zonder kind. "Ik heb moeten beloven dat ik er nooit over zou praten. Ik ging ervan uit dat ze mijn kindje naar een veilige plek hadden gebracht. Ik wist dat ze het niet hadden vermoord of ergens gedumpt. Of toch: dat was zo in mijn gebed."

Freda kreeg intussen nog twee kinderen, maar haar vreselijke verhaal hield ze altijd voor zich. Tot onlangs. De wonde werd te groot en ze deelde haar verdriet met dochter Whitney, die op haar beurt het VTM-programma inschakelde. "Vanaf toen begon een ontzettend moeilijke zoektocht", zegt journalist Diederik Van den Abeele. "We hadden maar één aanknopingspunt: de zus van moeder Freda, met wie ze intussen had gebroken. Die bleef herhalen dat zij en haar man het kind naar een home hadden gebracht. En dat ze onderweg een plaatsnaambord van 'Putte' had gezien." De journalist belde alle ziekenhuizen, weeshuizen en priesters in de regio op. Zonder resultaat. Tot hij op krantenartikels in Nederland stootte. Op dezelfde dag, 19 juni 1985, was vlak over de grens een vondeling met donkere huidskleur gevonden. Ik wist toen 99,9 procent zeker dat het om de baby van Freda ging." Van den Abeele plaatste een advertentie in een Nederlandse krant in de hoop haar te vinden.

Met succes: Marjorie liet enkele weken geleden van zich horen. "Ik wist dat ik een vondelinge was", zegt ze. "Maar ik heb nooit willen zoeken naar mijn ouders. Onder andere omdat ik mijn adoptie-ouders niet wilde kwetsen." De jonge lerares is boos geweest op de moeder die ze nooit kende. "Omdat ik haar verhaal niet kende. Vooral de plek vond ik erg. Ze had me toch naar een veilige plek kunnen brengen? Maar ergens in een berm? Het had slecht met me kunnen aflopen." Nederlandse journalisten azen al jaren op het levensverhaal van 'De Vondelinge van Ossendrecht', maar Marjorie hield de boot altijd af. Met 'Vind Mijn Familie' wilde ze wel meewerken, omdat ze in ruil haar natuurlijke mama zou terugzien. "Toen ik het artikel las, voelde ik me onwerkelijk. Ik voelde angst en verdriet, maar ook nieuwsgierigheid. Ik wilde graag weten hoe het nu met haar gaat, na alles wat ze heeft meegemaakt. En ik wilde haar laten zien dat het goed gaat met mij, zodat ze rust krijgt. Dat ze me wil zien, is het beste nieuws dat ik ooit heb gehoord."

Drie weken geleden ontmoetten mama Freda en dochter Marjorie elkaar voor het eerst in Antwerpen. Van bij het eerste oogcontact vlogen ze elkaar in de armen. "Sorry! Sorry! Sorry!" Meer kwam er eerst niet. "Het spijt me zo erg. Sorry is niet genoeg, maar meer heb ik niet." De jonge Nederlandse vrouw bleef haar moeder maar aankijken. "Je mag me niet meer loslaten. Nooit meer. We gaan het verleden niet te veel oprakelen." Freda haar leven valt nu pas, vlak voor haar vijftigste verjaardag, in de plooi. En terwijl ze 28 jaar lang dacht dat 'ergens' nog een zoon van haar rondliep, blijkt die jongen een meisje. "Nu pas ben ik compleet", vertelt de moeder. "Ik ben door een vreselijke tijd gegaan die dertig jaar duurde, maar ineens is alle pijn weg."

De vrouw ontmoette ook de Nederlandse adoptie-ouders van Marjorie. "Ik heb altijd gehoopt dat dit moment er ooit zou komen", zegt de vrouw, die al 28 jaar zorgt voor Marjorie. "We gaan een warme band opbouwen. Dit voelt goed." (br.hln)

'Vind mijn Familie', maandag om 20.35 uur op VTM


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weggelopen jongen (16) overleeft vlucht naar Hawaii in wielkast vliegtuig

Weggelopen jongen (16) overleeft vlucht naar Hawaii in wielkast vliegtuig

http://static3.hln.be/static/photo/2014/2/4/13/20140421064250/media_xll_6676108.jpg

Een jongen van zestien heeft een vlucht overleefd in de wielkast van een vliegtuig. Hij vloog onopgemerkt mee van Californië naar Hawaii. Volgens de FBI is het een wonder dat hij de reis op een hoogte van 38.000 voet bij ijskoude temperaturen en een gebrek aan zuurstof overleefde.

De Amerikaan werd pas op het tarmac van de luchthaven op Honolulu opgemerkt. Hij had geen identiteitspapieren bij waarop hij ondervraagd werd door de FBI.

Volgens FBI-woordvoerder Tom Simon was de jongen uit Santa Clara, Californië over een hek geklauterd en in de wielkast gekropen van een toestel van Hawaiian Airlines. De jongen was zondag weggelopen van zijn familie. Hij zal niet aangeklaagd worden. De dienst kinderbescherming zal zich over hem ontfermen. (br.hln)


» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
 • 06-2019
 • 05-2019
 • 04-2019
 • 03-2019
 • 02-2019
 • 01-2019
 • 12-2018
 • 11-2018
 • 10-2018
 • 09-2018
 • 08-2018
 • 07-2018
 • 06-2018
 • 05-2018
 • 04-2018
 • 03-2018
 • 02-2018
 • 01-2018
 • 12-2017
 • 11-2017
 • 10-2017
 • 09-2017
 • 08-2017
 • 07-2017
 • 06-2017
 • 05-2017
 • 04-2017
 • 03-2017
 • 02-2017
 • 01-2017
 • 12-2016
 • 11-2016
 • 10-2016
 • 09-2016
 • 08-2016
 • 07-2016
 • 06-2016
 • 05-2016
 • 04-2016
 • 03-2016
 • 02-2016
 • 01-2016
 • 12-2015
 • 11-2015
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 07-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 03-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 01-2008

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!