Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




25-05-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouw behandelt twee Bengaalse tijgers als tamme katjes

Vrouw behandelt twee Bengaalse tijgers als tamme katjes

Klik op de foto om de video te bekijken

De Amerikaanse Janice Haley vertroetelt in Florida twee Bengaalse tijgers als normale, tamme huisdieren. Ze geeft haar oogappels met de hand eten, aait en knuffelt de beestjes. Het mannetje Saber valt zelfs in slaap terwijl hij op haar vinger sabbelt.

Janice en haar echtgenoot David werken de klok rond om voor de dieren te zorgen, hun hele inkomen gaat op aan de voeding en de verzorging van de tijgers. De roofdieren krijgen drie keer per dag eten en hun kooien moeten verschillende keren per dag gereinigd worden.

20 jaar geleden zag Janice een advertentie voor een trainingscursus voor tijgers in de lokale krant. Twee jaar later nam ze haar eerste exemplaar in huis. In 2002 kocht ze Janda. Toen haar eerste tijger in 2007 stierf, werd de de kleine Saber, toen nog maar twee weken oud in het gezin opgenomen. "De dieren zien mij als hun moeder, ze zijn mijn viervoetige, zachte kinderen. We hebben een erg speciale band. Saber en Janda laten me op kusjes op hun neus geven. Ik knuffel ze vaak. Aan het einde van de dag ga ik met de tijgers liggen om ze te helpen slapen.

Niet iedereen vindt het verantwoordt dat Janice twee gevaarlijke dieren in haar tuin verzorgt. "Een kooi is niet de ideale plaats voor een tijger om in te leven. Maar nu kunnen de dieren ook niet meer overleven in het wild. Als tijgers nu niet in kooien gekweekt worden, zullen er geen wilde exemplaren meer overblijven. Onze missie hier is om de mensen dichter bij de tijgers te brengen, om een band op te bouwen en de wilde tijgers te redden voor het te laat is." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nederlanders willen de euro behouden

Nederlanders willen de euro behouden

http://static0.hln.be/static/photo/2014/0/8/10/20140525080617/media_xll_6769510.jpg

Nederlanders zitten helemaal niet te wachten op een nieuwe munt. Meer dan driekwart van de kiezers wil dat Nederland de euro houdt. Dat blijkt uit een onderzoek van het Kieskompas.

Het Kieskompas vroeg bijna 117.000 Nederlanders wat ze vinden van de stelling: 'Nederland moet uit de euro'. 30,5 procent is het daar niet mee eens, 45,6 procent is nog stelliger: helemaal niet mee eens. Al met al is dus 76 procent tegen een exit en voor het behoud van de euro. Ongeveer 13 procent, of één op de acht kiezers, wil wel dat Nederland de eurozone verlaat. De overige 10 procent is neutraal.

Uit onderzoek van bureau Ipsos was ook al gebleken dat de meeste Nederlanders niet zomaar terug willen naar de gulden. "Veel mensen zijn chagrijnig over de euro als symbool van Europese eenwording, maar ze worden nog chagrijniger van risico. Ze zien geen alternatief, ze hebben blijkbaar liever een slechte situatie dan onzekerheid", zegt André Krouwel van het Kieskompas.

De vraag is daarom of Nederlanders de euro ook steunen als er wel een alternatief is. Krouwel: "Stel dat er een harde munt kan komen met landen als Nederland, Duitsland, Zweden, Finland, Oostenrijk en misschien ook Noorwegen, onze belangrijkste afzetmarkten. Een noordelijke euro of een noordmark, zonder Zuid-Europa. Mogelijk is dat wel een aantrekkelijk alternatief." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Na 2 jaar in zee geeft camera dierbare familiefoto's terug

Na 2 jaar in zee geeft camera dierbare familiefoto's terug

https://pbs.twimg.com/media/BoQvQ0SIMAAlRqI.jpg

Een fototoestel dat tijdens een schipbreuk verloren was gegaan in de Stille Oceaan is na twee jaar teruggevonden. De foto's en video's op de digitale camera bleken wonder boven wonder nog intact, en de eigenaar is dolblij dat hij zijn familiefoto's terug heeft.

Het zouden twee Canadese universiteitsstudenten zijn geweest die begin deze maand het toestel op de zeebodem vonden tijdens het duiken. Het fototoestel zat vol algen, een zeekomkommer en een zeester. Toch werkte de geheugenkaart nog perfect.

Hun professor Isabelle M. Côté van de Simon Fraser Universiteit plaatste een foto van het gevonden toestel op Twitter, in de hoop de eigenaars te vinden. Ze deelde ook enkele foto's van op de geheugenkaart, waaronder een groepsfoto.

Een lid van de plaatselijke kustwacht herkende de man op de foto's als Paul Burgoyne, iemand die hij twee jaar geleden had gered van een schipbreuk, aldus The Vancouver Sun. Burgoyne was de camera bijgevolg in 2012 kwijtgeraakt. Hij vertelde aan de The Sun dat hij compleet verrast was om het toestel terug in handen te krijgen samen met de geheugenkaart, waar enkele dierbare familiefoto's op stonden. (br.hln)


» Reageer (0)
24-05-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Natuurlijke middeltjes tegen zweetvoeten en -schoenen

Natuurlijke middeltjes tegen zweetvoeten en -schoenen

http://static0.hln.be/static/photo/2014/17/10/9/20140523124313/media_xll_6765024.jpg

Hete zomerdagen staan voor heel wat dames en heren garant voor onaangename zweetgeurtjes. Dit komt doordat bacteriën op je huid proteïnes in het zweet afbreken en zo een stank produceren. Je maakt dit erger door je voeten in een donkere, vochtige en warme ruimte op te sluiten. Met onderstaande huis-, tuin- en keukenmiddeltjes los je dit gênante probleem snel op.

Stinkende voeten op hete dagen zijn zo goed als onvermijdelijk maar er zijn heel wat natuurlijke middeltjes die je kunnen helpen:

- Begin je dag door je voeten goed te wassen en te drogen.  

- Een antitranspirant voor de voeten helpt ze droog te houden. Het is wel belangrijk dat je dit enkel aanbrengt op propere en droge lichaamsdelen.

- Trek twee keer per dag verse sokken aan, droog wel eerst je voeten af voor je een nieuw paar aantrekt. Dit voorkomt dat bacteriën zich opstapelen.

- Verwen jezelf met een voetbadje. Eentje met een eetlepel van het kruid rozemarijn en salie doodt de bacteriën. Het ruikt bovendien ook nog lekker. Breng het water eerst even aan de kook zodat de kruiden goed kunnen trekken, laat dan afkoelen voor een badje. Water met een vierde van een kopje zuiveringszout en een uitgeperste citroen kan ook helpen geuren te bestrijden, dat geldt ook voor een bad van zwarte thee. Laat hiervoor gedurende een kwartier vijf theezakjes in een kom trekken.

- Je voeten kunnen herleven met een deugddoende scrub. Dit helpt namelijk dodelijke huidcellen te verwijderen.

Stinkende schoenen vermijd je met deze tips:

- Kies voor natuurlijke materialen: katoenen of lederen schoenen en wollen sokken helpen je voeten te ademen, waardoor je minder snel zweetvoeten krijgt.

- Breng wat talkpoeder of zuiveringszout aan om de schoenen te drogen en de geuren op te nemen.

- Als je bovenstaande middelen niet voorhanden zijn, kun je krantenpapier gebruiken om ze uit te drogen.  

- Wissel om de dag van paar, want schoeisel droogt niet op 1 nacht uit.

- Gooi je schoenen regelmatig in de wasmachine en laat ze dan in de buitenlucht drogen.

- Neem een oude panty en doe hier koffiegruis of vulling voor kattenbakken in en knoop het uiteinde toe. Als je dit een nacht in je schoen stopt, zul je de volgende dag geen geurtjes meer waarnemen.

- Neem de oude zolen eruit en vervang ze door nieuwe (eventueel geurvretende) exemplaren. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Niet alleen dierenrechten kunnen u overtuigen om veganist te worden

Niet alleen dierenrechten kunnen u overtuigen om veganist te worden

http://static1.hln.be/static/photo/2014/3/11/0/20140523170958/media_xll_6765960.jpg

Dat veganisten vaak dierenliefhebbers met een grote bezorgdheid voor het milieu staat buiten kijf. Maar zoek je meer uiteenlopende argumenten om de overstap te maken naar een veganistisch dieet of je keuze te verdedigen? Dan ben je hier op de juiste plaats. De Britse krant The Guardian lijstte minder groene redenen op om voor het veganisme te gaan, wij selecteerden er enkele van voor u.

1. Volg de trends
Berichten van celebrities die voor het veganisme kiezen zijn tegenwoordig schering en inslag. Het vegan-clubje van beroemheden dikt dan ook aan met de meest uiteenlopende bekendheden. Ellen DeGeneres consumeert al jaren geen dierlijke producten meer. Ook 'Jackass'-acteur Steve O, actrices Natalie Portman en Alicia Silverstone, Russell Brand en Bill Clinton zweren bij een plantaardige dieet.

2. Vleesvrije muziek
Het lijstje van muzikanten die dierlijke producten afzweren lijkt ook oneindig. De meest uitgesproken veganist lijkt daar Morrissey, die zelf niet verlegen zit om af en toe een controversiële uitspraak te doen. Zo liet hij al optekenen dat volgens hem "vlees eten even erg is als pedofilie".

Ook Radiohead-frontman Thom Yorke, Alanis Morissette, Usher en zowat elke hardcoreband laten vlees links liggen. Het is dan ook geen wonder dat muziekfestival Groezrock een goed uitgebouwde veganstand heeft op haar wei.

3. Denk aan je gezondheid
Dat er risico's verbonden zijn aan de (over)consumptie van rood vlees is al lang geen geheim meer. Ook om af te slanken en je lichaam te zuiveren lijkt een vegandieet een goede strategie. Zo kondigde zangeres Jennifer Lopez onlangs nog aan een 22 dagen durend vegandieet aan te vangen.

Maar de kans op tekorten, waar bij een veganistische levensstijl zo vaak voor gewaarschuwd wordt, is reëel. Daarom is een goed gebalanceerd eetpatroon bij veganisme van het grootste belang. Maar het kan werken, ook op het hoogste sportniveau. Daarvan getuigen ook topsporters als ex-bokser Mike Tyson, atletieker Carl Lewis en cricktetspeler Greg Chappell.

4. Antisociaal netwerk
Word je vaak uitgenodigd voor etentjes en feestjes, maar heb je daar zelden zin in? Als je laat vallen dat je veganist bent, zal het aantal uitnodigingen volgens The Guardian zienderogen dalen.

Lees hier de volledige top-10 van The Guardian. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Signalen dat je meer koolhydraten moet eten

Signalen dat je meer koolhydraten moet eten

http://static1.hln.be/static/photo/2014/7/6/5/20140523174308/media_xll_6766040.jpg

Koolhydraten worden over het algemeen stiefmoederlijk behandeld, zeker bij diëters die zo snel mogelijk gewicht zoeken te verliezen. Toch zijn ze essentiële bouwstenen van een gebalanceerd eetpatroon en gaat het schrappen ervan gepaard met onaangename bijwerkingen. Omdat niet alle koolhydraten evenwaardig zijn, is het van belang dat je bewuste keuzes maakt.

Voor wie de signalen zo meteen herkenbaar klinken, betekent meer koolhydraten eten helaas geen extra bord pasta of suikerrijke tussendoortjes. Je hebt daarentegen nood aan zogenaamde complexe koolhydraten. Die kan je onder meer vinden in volkoren producten, bonen en fruit.

Signalen

* Wie koolhydraten (volledig) schrapt, mikt doorgaans op het verbranden van vetreserve, een proces dat ketose wordt genoemd. Helaas zorgt het vrijkomen van ketonen voor een onaangename geur, die zich al snel een weg baant naar je mond. De slechte adem gaat bovendien zelden weg door te poetsen, flossen of je tong te schrapen, aangezien het geen hygiënisch probleem is.

* Niet alleen je adem wordt minder aangenaam, ook je gemoed kan plots rake klappen krijgen. Te weinig koolhydraten in je systeem kan stress, irritatie en vermoeidheid uitlokken.

* Weigert je lichaam sneller dienst tijdens het sporten? Wie fysiek actief is, maar onvoldoende koolhydraten opneemt, doet roofbouw op zijn proteïnereserves. Eiwitten zijn echter cruciaal voor de werking en opbouw van spieren. Onderschat dus zeker het belang niet van een gezonde portie koolhydraten na het sporten.

* Ook je focus lijdt onder een tekort aan koolhydraten. Zo heeft je brein nood aan glucose om energiek te blijven. Experimenten hebben aangetoond dat vrouwen die koolhydraten schrappen veel slechter scoren op geheugentesten. Het goede nieuws is dat je hersenen snel herstellen wanneer je opnieuw evenwichtiger gaat eten.

* Koolhydraten vermijden kan tot slot ook leiden tot een vorm van constipatie. Zet je tanden daarom zeker in voldoende vezelrijke groenten. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meisje laat benen verlengen om pesters mond te snoeren

Meisje laat benen verlengen om pesters mond te snoeren

http://static3.hln.be/static/photo/2014/12/15/5/20140524102738/media_xll_6767375.jpg

De 18-jarige Daniça Six uit Poperinge, die op haar twaalfde stopte met groeien, had er genoeg van om met haar 1,46 cm als dwerg door het leven te gaan. Ze liet haar benen verlengen, zodat ze 7 cm groter is. "Ik wou me niet laten doen door de pesters."

Al in de derde kleuterklas was Daniça opvallend kleiner dan haar leeftijdsgenoten, dus gingen haar ouders met haar bij een dokter langs. Toen ze op haar twaalfde helemaal níet meer bleek te groeien, wisten de artsen nog steeds niet wat de oorzaak was. "Pas sinds vorig jaar weet ik dat ik een erfelijke botaandoening heb, het Léri-Weillsyndroom", vertelt ze. "Veel kunnen de dokters er niet aan verhelpen en groeien zal ik nooit meer doen."

Haar bescheiden lengte maakt Daniça het leven niet gemakkelijk. "In de lagere school werd ik behoorlijk fel gepest en ook nu is het nog vaak een struikelblok. Zelf maak ik er niet echt een probleem van en probeer ik me uit de slag te trekken, maar andere mensen hebben het er moeilijker mee en kunnen heel kwetsende dingen zeggen. Ik wou me niet laten doen door de pesters en ben zelf op zoek gegaan naar een oplossing."

Op het internet las ze over een operatie waarmee ze toch nog wat aan grootte kon winnen: een beenverlenging. "Mijn ouders vonden het eerst maar een gek idee en hadden er geen oren naar. Maar ik bleef er over doorbomen tot ze een afspraak maakten met een arts in Gent die gespecialiseerd is in dit soort operaties." In februari werden haar kuit- en scheenbeenderen op twee plaatsen gebroken, waarna er metalen pinnen in werden geplaatst. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bono - One

Bono - One

Klik op de foto om hem te beluisteren






Paul David Hewson (Dublin, 10 mei 1960), beter bekend onder zijn artiestennaam Bono, is de zanger  van de Ierse rockgroep U2. Hij is getrouwd met Alison Stewart en heeft vier kinderen. Het gezin woont in Killiney Hill in Zuid-Dublin.


In de jaren 70 kreeg Hewson zijn bijnaam "Bono Vox", als variatie op "Bona Vox" dat "goede stem" betekent. Naar verluidt hebben zijn vrienden Gavin Friday (Fionan Hanvey) en Guggi (Derek Rowan) zich tot deze naam laten inspireren door "BonaVox Hearing Aids", een winkel in gehoorapparaten die zich bevindt aan de O'Connell Street in de Ierse stad Dublin. Na verloop van tijd liet hij "Vox" uit de naam vallen en bleef alleen "Bono" over. Voordat dit zijn definitieve bijnaam werd, had hij al bijnamen gehad als Steinvic von Huyseman, Huyseman, Houseman, Bon Murray en Bono Vox of O'Connell Street.
Binnen U2 begon Bono als gitarist. Hierin bleek hij niet erg goed te zijn, waardoor hij de zanger van de band werd.


» Reageer (0)
23-05-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat kersverse hondenbaasjes snel ontdekken

Wat kersverse hondenbaasjes snel ontdekken

http://static0.hln.be/static/photo/2014/14/11/4/20140522215628/media_xll_6763444.jpg

Wie voor de eerste keer een hond(je) in huis haalt, gaat spannende tijden tegemoet. Niet alleen gaat die viervoeter met heel wat tijd lopen, hij heeft ook meteen je hart gestolen. Al kan niemand je voorbereiden op wat alle hondeneigenaars uiteindelijk ontdekken...

... dat materiële schade onvermijdelijk is
Dat dure tapijt dat je voor een prikje op de kop hebt getikt? Een ideaal plasplekje. Die nieuwe pumps die je zo mooi vond? Niet meer herkenbaar.

... dat het schuldgevoel van baasjes diep gaat
Terwijl iedereen aan het genieten is van een drankje na het werk, wil jij liefst zo snel mogelijk weer naar huis. Hoe zou het immers met de hond gaan? Het is de eerste keer dat hij alleen thuis blijft. Zou hij genoeg water hebben?

... dat je langzaam in DIE Facebookvriend(in) verandert
Alle schattige, grappige momenten worden vastgelegd. Waarom zou je ze niet delen?

... dat je plots een gat in je hand hebt
De dierenarts, hondenvoeding, een nieuwe mand én speeltjes om dan nog maar te zwijgen van de puppytraining, de hondenkapper en opvang. Op het welzijn van je beste vriend staat geen prijs.

... dat jouw hond allesbehalve angstaanjagend is
Misschien kan hij de inbreker wel tot onderdanigheid likken?

... dat je meer op je moeder lijkt dan je denkt
Vooral als je die 'strenge stem' bovenhaalt.

... dat 'ik' snel verandert in 'wij'
Plots spreek je weer in meervoudsvorm en niet omdat je terug samen bent met je ex-vriendje.

... dat je op een bepaald moment uitwerpselen moet aanraken
Het is onvermijdelijk.

... dat je er een nieuwe beste vriend bij hebt
Toegegeven, het is niet altijd gemakkelijk maar je hond is trouw, lief en soms zelfs hilarisch. Je bent op slag verliefd en beter nog: dat gevoel is onvoorwaardelijk wederzijds. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rocco Granata (75) stopt met optreden

Rocco Granata (75) stopt met optreden

http://static0.hln.be/static/photo/2014/2/4/7/20140523064922/media_xll_6764287.jpg

Rocco Granata trekt dit najaar nog één keer op tournee en stopt dan met optreden. De Limburger staat al meer dan 60 jaar op de planken en snakt naar meer momenten met zijn kleinkinderen. Al wordt het afscheid er wel eentje in stijl.

Zo start Rocco de festiviteiten met een groots concert op Dranouter en trekt hij daarna langs Vlaamse en Nederlandse concertzalen met al zijn klassiekers en de nummers die hij samen met Buscemi maakte. Waar het ultieme slotconcert zal plaatsvinden, is voorlopig nog niet bekend.

De beslissing van de artiest komt overigens niet geheel onverwacht. Rocco, die dit jaar 76 wordt, gaf al vaker aan naar een rustiger leven te snakken, maar geeft wel mee dat hij muziek zal blijven maken. In de tussentijd wordt de zanger weinig rust gegund, want sinds het succes van 'Marina' in Italië vertoeft hij er vaak om de film te promoten.  (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaming onderschat armoede

"Vlaming onderschat armoede"

http://static1.hln.be/static/photo/2014/3/9/4/20140522092755/media_xll_6761419.jpg

Er gaapt een gigantische kloof tussen wat de Vlaming dénkt over de verdeling van de vermogens en de realiteit, zo blijkt uit een enquête van Groen waarvan de resultaten in De Morgen staan.

De gemiddelde Vlaming onderschat hoe weinig geld de armsten hebben en hoe veel geld de rijksten onder ons verzamelden. Dat blijkt uit een iVox­-enquête van Groen. De partij vroeg meer dan duizend Vlamingen hoe zij denken dat het vermogen verdeeld is en wat de ideale verdeling zou moeten zijn.

Volgens de gemiddelde Vlaming hebben de armsten in de samenleving 7,7 procent van het vermogen, terwijl dat in werkelijkheid slechts 0,17 procent is. Tegelijk denkt de Vlaming dat de rijksten 40,6 procent van het vermogen bezitten, terwijl in realiteit ruim 60 procent van al het vermogen geconcentreerd zit bij de rijksten in de samenleving. (br.hln)


» Reageer (0)
22-05-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.David Bowie - Let's Dance

David Bowie - Let's Dance

Om hem te beluisteren klik op de foto





Over David Bowie

David Robert Jones, beter bekend onder zijn artiestennaam David Bowie (Brixton, 8 januari 1947) is een Engelse muzikant. Hij wordt gezien als een uiterst invloedrijk rockmuzikant, artiest en acteur, vanaf de jaren zestig tot heden.


David Bowie werd bekend vanwege wereldhits zoals Changes, Ziggy Stardust, Let's Dance, Dancing In The Street, Heroes en Under Pressure. In Nederland had Bowie vijf nummer één hits. Daarnaast is hij bekend van de verschillende imago's, die vooral in de jaren zeventig excentriek te noemen waren.


Al van in het begin van zijn carrière bleek duidelijk dat David Bowie een veelzijdige persoonlijkheid  was en experimenteerde met verschillende muziekstijlen en andere kunstgenres. Het maakte dat hij na verloop van tijd uitgroeide tot een fenomeen, zelfs mythische figuur, die zijn ding deed in verschillende werelden.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnen 20 jaar ontdekken we buitenaards leven

"Binnen 20 jaar ontdekken we buitenaards leven"

http://static2.hln.be/static/photo/2014/14/16/9/20140522172031/media_xll_6762684.jpg

Aliens bestaan zo goed als zeker. Dat is althans wat twee gerenommeerde onderzoekers gisteren zeiden tegenover het Amerikaanse Congres toen ze pleitten voor verdere subsidies voor het onderzoek naar buitenaards leven.

Volgens ABC News vertelde Dan Werthimer, directeur van het SETI onderzoekscentrum aan de Universiteit van Californië in Berkeley dat de mogelijkheid voor buitenaards microbieel leven "zo goed als 100 procent" is.

"In de laatste 50 jaar, heeft het bewijs zich langzaam opgestapeld dat de componenten en voorwaarden waarvan we geloven dat ze noodzakelijk zijn voor buitenaards leven veelvuldig voorkomen in ons sterrenstelsel", aldus Werthimer in zijn geschreven getuigenis. Hij voegde eraan toe dat "de mogelijkheid dat zich ergens leven heeft ontwikkeld, en misschien ook intelligent leven, aannemelijk is en dit om verder wetenschappelijk onderzoek vraagt."

Werthimers collega Seth Shostak, een astronoom aan het SETI (Search for Extraterrestrial Intelligence), gelooft dat de kans op het vinden van buitenaards leven groot is. "Als we buitenaards leven vinden zal dat in de komende twintig jaar gebeuren, mits de juiste financiering", aldus Shostak.

Shostak vervolgde dat: "Uit recente analyses van de data verzameld door ruimtetelescoop Kepler blijkt dat zoveel als 1 op 5 sterren een bewoonbare planeet ter omvang van de aarde in een baan rond de ster heeft. Zelfs als dit een kleine overschatting zou zijn, dan nog zou dit suggereren dat de Melkweg 10 tot 80 miljard neven van de aarde herbergt."

Er zijn, met andere woorden, meer dan genoeg mogelijkheden voor buitenaards (intelligent) leven, besluiten de onderzoekers. "Het zou bizar zijn, mochten we alleen zijn", aldus Werthimer. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maatje 38 wordt 6cm breder

Maatje 38 wordt 6cm breder

http://static1.hln.be/static/photo/2014/16/12/11/20140522065056/media_xll_6760691.jpg

Onze kledingmaten moeten helemaal veranderen, want ook onze ­lichaamsbouw is sterk veranderd. Dat blijkt uit onderzoek van de ­Hogeschool Gent, die 2.500 Belgen heeft opgemeten. Zo wordt een 38 drie tot zes centimeter losser op de taille. Al elf Belgische merken, waaronder meerdere grote ketens, zullen hun kleren hierop baseren.

Op basis van de evolutie van onze ­lichaamsbouw, groter en breder dus, werd een nieuwe matentabel uitgedokterd die ervoor moet zorgen dat onze kleding beter past. "Voor vrouwenmaat 38 bijvoorbeeld blijft de borstomtrek hetzelfde, namelijk 88 cm. Maar er komt wel een compleet andere verhouding met de taille", klinkt het. "Waar de taille vroeger zo'n 69,5 cm was, wordt dit nu 73 tot zelfs 76 cm. Op de heup blijven we dan weer min of meer hetzelfde: tussen de 92 en de 96 cm. Voor maten groter dan 38 is de verandering van de taille vergelijkbaar, maar daar verandert ook de borst- en heupomtrek. Waar de borstomtrek vroeger per maat 3 cm groter werd, is dat nu 4 cm. ­Zodat je bij maat 40 dus 92 cm krijgt op de borsten, in plaats van 91 cm. Bij maat 42 krijg je meteen al 2 cm extra: 96 tegenover 94 vroeger. Vanaf maat 44 wordt de sprong voor de borstomtrek zelfs nog groter: met 6 cm per maat. Omdat we ­merken dat hoe zwaarder iemand wordt, hoe meer er ook op de ­borsten bijkomt. Dit geldt ook voor de heupomtrek, die vanaf maat 44 een centimeter of 4 groter wordt."

"Dankzij deze maten zal het veel minder voorkomen dat broeken pas dichtgaan als ze veel te los zijn rond de benen en heupen. Vele vrouwen zullen nu dus waarschijnlijk een maatje ­minder aankunnen. Maar dat vindt niemand erg, hé." Voor de mannen is er minder verandering. "Bij hen worden T-shirts en hemden enkel een beetje losser op de buik. Verder blijft alles zo goed als gelijk." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stieren nemen drie matadors op rij te grazen

Stieren nemen drie matadors op rij te grazen

http://static3.hln.be/static/photo/2014/12/15/2/20140521224550/media_xll_6760592.jpg

Stieren versus matadors: 3-1 alstublieft! De anders zo kansloze beesten zetten gisteren even orde op zaken door hun beulen stuk voor stuk naar het ziekenhuis te sturen. Het bloederige spektakel in de beroemde Las Ventas-arena in Madrid diende zelfs stilgelegd te worden omdat er geen 'afwerker' meer overbleef.

Fiesta de San Isidro staat traditioneel bekend als de start van het stierengevechtseizoen. De beste matadors ter wereld mogen dan dagelijks hun 'kunstjes' tonen, maar gisteren liep het toch even anders.

David Mora was de eerste die in het stof beet. Als een lappenpopje werd hij in de lucht gekatapulteerd en tot drie keer toe gespiest. De matador moest meteen onder het mes, intussen is hij aan de beterhand.

Slechts enkele minuten later moest ook zijn opvolger Antonio Nazare een ticketje richting hospitaal bestellen. Al kwam hij er met één rake stoot nog goedkoop vanaf...

De enige overgebleven matador doodde vervolgens het dier. Toen Jimenez Fortes zijn eigen stier gepresenteerd kreeg, liep het echter opnieuw mis. Het sterke beest nam hem tot drie maal toe op de horens, waardoor ook hij met de nodige verwondingen moest afdruipen.

Nooit eerder gebeurde het dat tijdens Fiesta de San Isidro een stierenwedstrijd diende stilgelegd te worden. En de laatste stier? Die redde niet alleen zijn eigen vel, maar ook dat van drie lotgenoten. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Justine Henin moet het van dokter rustiger aan doen

Justine Henin moet het van dokter rustiger aan doen

http://static1.hln.be/static/photo/2014/8/5/2/20140522083541/media_xll_6761177.jpg

Hoe zou het nog zijn met Justine Henin? Niet altijd even goed, zo blijkt uit een interview met 'Play Tennis', waarin de 30-jarige ex-tenniskampioene toegeeft dat ze de voorbije maanden zo diep is gegaan om haar tennisclub in Limelette van de ondergang te redden, dat haar dokter haar begin dit jaar heeft aangeraden om het kalmer aan te doen. "Ik vroeg te veel van mezelf. Veertien dagen na mijn bevalling was ik alweer aan het werk!", zegt Henin.

Henin lanceerde de club in 2007 samen met haar toenmalige coach Carlos Rodriguez. Maar de 'Club Justine Henin' raakte in vieze papieren en 'Juju' moest zelf voor een herstructurering en doorstart zorgen. "Ik heb me het project opnieuw eigen moeten maken. De kosten moesten verminderen, alle details opvolgen, de betalingen, de lessen, het restaurant. Het was nogal een werk. Ik ben er wel in geslaagd de club uit de rode cijfers te halen. Dat was nodig, want we stevenden af op een fiasco... en ik ook. Bovendien stond ik ook drie dagen per week op het terrein om de kinderen van mijn tennisacademie bij te staan."

Henin, die zelf veel geld in de club had gestoken, trok met algemeen manager Gaëtan Poty een betrouwbare rechterhand aan en koos voor een koerswijziging. Niet langer die kille eliteclub waarvoor Rodriguez koos, maar een club met een meer sociaal en familiaal karakter. Een onderwerp waarop Henin het onlangs had met Kim Clijsters, toen ze elkaar in maart terugzagen op de Amerikaanse ambassade voor de komst van Obama. "Wij praten nooit over tennis, maar meestal over kindjes. We gaan elkaar niet bellen om af te spreken, wel zijn we altijd blij elkaar terug te zien."

"Uiteindelijk zijn we samen opgegroeid, samen succesvol geworden, maar hadden we ook de hele tijd bepaalde complexen ten opzichte van elkaar. De ene stond altijd waar de andere wilde zijn. Ik had graag haar frisheid gehad, haar zorgeloosheid. En nu ik zelf mama ben, heb ik nog meer bewondering voor de manier waarop zij teruggekomen is, recht naar de top na de geboorte van Jada. Ik had dat nooit gekund", aldus Henin. (br.hln)


» Reageer (0)
21-05-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tomaten, de reden waarom jouw zweet stinkt

Tomaten, de reden waarom jouw zweet stinkt

http://static3.hln.be/static/photo/2014/17/7/2/20140520173707/media_xll_6757082.jpg

Schrap tomaten van het menu om een onaangename lichaamsgeur te vermijden, dat raadt een Britse dokter en chemicus aan na onderzoek.

Professor Charles Stewart legt in het magazine Medical Hypotheses uit hoe lichaamsgeur bepaald wordt door de genen, die controleren hoeveel zweet de klieren aanmaken en de aanwezigheid van bacteriën die op de huid leven. "We weten al langer dat bacteriën maken dat zweet omgezet worden in vieze geurtjes. Ze breken namelijk de proteïnes in het zweet tot stinkende bestanddelen af. Sommige mensen hebben het geluk dat door hun genetische opbouw hun klieren niet naar behoren werken, zodat ze niet stinken."

Maar na onderzoek ontdekte Stewart nog een verrassende oorzaak van lichaamsgeurtjes. "Ik werkte meer dan 20 jaar samen met farmaceutische bedrijven om behandelingen voor huidaandoeningen als eczeem en kanker te ontwikkelen. In de hittegolf van 2007 merkte ik dat mijn collega's steeds het raam openden als ik op kantoor toekwam. Ik wist dat mijn lichaamsgeur een probleem was, maar raakte er maar niet van af ook al gebruikte ik tonnen zeep."

Dan merkte de onderzoeker op dat tomatenplanten een olie bevatten dat naar zweet ruikt en begon hij zich af te vragen of dit de oorzaak van zijn lichaamsgeur kon zijn. De olie bevat terpeen, een betanddeel dat fruit en groenten als appelsienen, citroenen hun geur en smaak geeft. Toen Stewart stopte met het eten van tomaten, merkte hij op dat zijn probleem was verdwenen.

In 2013 zette hij weer tomaten op het menu als experiment. Hij at bijvoorbeeld vier grote tomaten en ontdekte dat het geurprobleem was teruggekomen, ook al had hij nog steeds hetzelfde wasregime. Na zeven dagen verbeterde de geur weer. "Het is echt verrassend dat het geurprobleem zo lang kan duren nadat je slechts een foute maaltijd hebt gegeten. Ik vermoed dat dagelijks tussen de 50 en de 100 gram tomaten genoeg is om te stinken. Onderzoek moet nog uitwijzen of het helpt de tomaten te koken voor consumptie", aldus de vorsers.

Vermoedelijk is de storende geur een gevolg van het feit dat terpeen afgebroken wordt tot enzymen, wat chemicaliën produceert die reageren met het bestanddeel lycopeen. Dit ingrediënt produceert dan weer andere chemische stoffen die de lichaamsgeur bepalen. Als laatste geeft Stewart nog mee dat door tomaten te schrappen en aandacht te besteden aan persoonlijke hygiëne je geen deodorants meer nodig hebt. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het raadsel van vlucht 715

Het raadsel van vlucht 715

http://static0.hln.be/static/photo/2014/15/15/0/20140521121909/media_xll_6758790.jpg

Vlucht 715 van US Airways is al voor de tweede keer in tien dagen tijd onverwacht afgeleid naar een andere luchthaven omdat zowat de voltallige bemanning ziek uitviel.

Maandag was het toestel opgestegen in Venetië met bestemming Philadelphia toen verschillende leden van de crew onwel werden. Het vliegtuig werd afgeleid naar Dublin. Vanop de Ierse luchthaven konden de passagiers doorreizen naar hun eindbestemming met andere maatschappijen. Opvallend, hoewel de hele bemanning in de lappenmand lag, vertoonde geen enkele van de 238 passagier ziektesymptomen. Men kon voorlopig niet achterhalen wat de aandoening bij de crew heeft veroorzaakt.

Ook op 10 mei werd dezelfde vlucht met nummer 715 van Venetië naar Philadelphia geconfronteerd met de mysterieuze ziekte. Net als afgelopen maandag moest het vliegtuig toen afgeleid worden naar Dublin nadat de bemanning was onwel geworden. De negen crewleden kloegen over misselijkheid, duizeligheid en waterige ogen. De piloten wisselden elkaar af om de noodlanding in Ierland te maken. De bemanningsleden werden na het incident onderzocht en dan terug naar Philadelphia gevlogen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koningin Mathilde wil haar macht doen gelden

"Koningin Mathilde wil haar macht doen gelden"

http://static3.hln.be/static/photo/2014/2/10/10/20140521105031/media_xll_6758530.jpg

Koningin Mathilde wordt soms als een ijskoningin gezien. 'Royalty'-eindredacteur Robin Vissenaekens wil het beeld van Mathilde graag verduidelijken. "Ik heb al enkele keren met Mathilde gesproken en ze is enorm geïnteresseerd in anderen. Ze is zeer goed op de hoogte van haar dossiers en stelt pertinente vragen." Daar sluit royaltyexperte Brigitte Balfoort zich bij aan. "Mathilde laat zich niet in een hoekje duwen. Ze heeft een sterke persoonlijkheid en een uitgesproken mening. Onze koningin heeft alles aan zichzelf te danken", zegt ze in TV Familie.

"Mathilde heeft namelijk hard gestudeerd en gewerkt", vervolgt Balfoort. "Ze heeft bewonderigenswaardige inspanningen geleverd. Dat kan je niet anders dan respecteren. Ze weet zich ook aan te passen aan elke gelegenheid. Of ze altijd even vriendelijk is voor haar personeel? Daar durf ik geen uitspraken over doen, maar er zijn verhalen die niet zo goed zijn voor haar imago. Maar ja, hoge bomen vangen veel wind."

"Mathilde is heel correct naar haar omgeving toe", vertelt Royalty'-verslaggever Reinout Goddyn. "Maar ze heeft een professionele relatie met haar personeel, het zijn niet haar vrienden. Mathildes persoonlijke raadgeefster werkt al jaren voor haar, maar ze spreken elkaar nog altijd aan met mevrouw. Voor Mathilde is dat normaal. Ze maakt ook duidelijk dat haar relatie met die mensen professioneel van aard is. En ja, als er iets niet juist is, dan zal het personeel dat wel te horen krijgen."

"Het klopt dat Mathilde zeer professioneel is, maar daarom is ze nog niet aangenaam in de omgang. Ze wil haar macht doen gelden", stelt royaltywatcher Thierry Debels. "Toen de heisa rond Pardoen losbrak (de ontslagen raadgever van Albert, die achteraf toch nog aan het werk bleek te zijn, nvdr), was het Mathilde die Filip verplichtte om actie te nemen. Over de relatie van Filip en Mathilde kan je veel zeggen, maar niet dat ze geen goed team zijn. Officieel heeft Mathilde geen macht, maar achter de schermen is zij de baas, heb ik al meermaals vernomen."

"Mathilde is niet het 'seuteke' waarvoor ze soms versleten wordt. Ze weet wat ze wil en dat kan je alleen maar respecteren. Ze speelt haar rol van koningin heel goed, maar het is gezichtsbedrog. De mensen die haar echt kennen, zijn negatief over haar." Debels doelt op de mensen die voor haar werken. "In haar kapsalon ziet men haar liever gaan dan komen. Nu ze koningin is, denkt ze dat ze meer mag. Dat typeert haar: een ijzeren vuist, verpakt in een fluwelen handschoen." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Camera filmt hoe moederbeer jong van snelweg plukt

Camera filmt hoe moederbeer jong van snelweg plukt

Klik op de foto om de video te bekijken


Stormjager Ricky Forbes slaagde er afgelopen weekend in om een zeldzaam tafereel in het Canadese British Columbia te filmen. Een berenwelp zat er moederziel alleen langs de kant van een snelweg. Toen hij stopte om het dier te filmen, verscheen de moeder van het jong langs de andere kant van de balustrade.

De moeder greep het beertje bij de nek en hevelde het over de omheining. Mooi om te zien is hoe het broertje of zusje van het welpje snel even over de balustrade komt piepen nadat het veilig en wel van de snelweg werd geplukt. "Het was geweldig om te zien", zegt Forbes. (br.hln)


» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!