Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




29-05-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ontvoerde baby binnen drie uur terug dankzij Facebook

Ontvoerde baby binnen drie uur terug dankzij Facebook

http://static3.hln.be/static/photo/2014/1/10/13/20140529071252/media_xll_6781633.jpg

Een pasgeboren baby die enkele uren na de geboorte uit een ziekenhuis in Canada werd ontvoerd, is met behulp van een razendsnelle Facebookactie binnen drie uur teruggevonden. Dat schrijft The Globe and Mail.

Een vrouw die zich als verpleegster had vermomd, kwam de pas 16 uur oude baby bij de moeder weghalen om het te wegen. Maar in plaats daarvan liep de onbekende vrouw met baby Victoria het ziekenhuis in Trois-Rivières in Quebec uit, de jonge ouders in wanhoop achterlatend.

Een oplettende voorbijganger, die vreemd opkeek toen hij het pasgeboren kindje zonder sokjes en mutsje over straat zag gaan, herinnerde zich het type auto waarin de baby werd vervoerd, waarna er een oproep op Facebook werd gedaan.

"Help ons onze dochter terug te vinden", zo schreef vader Simon Boisclair op zijn Facebookpagina. "Deel dit zo snel mogelijk."

Vier vrienden, allen rond de 20 jaar, zie zich thuis op de bank zaten te vervelen, zagen de oproep op Facebook en besloten op zoek te gaan. Toen een foto van de verdachte werd verspreid, dachten ze de vrouw te herkennen. Niet lang daarna vonden ze de auto min of meer toevallig voor het huis van de vrouw staan en belden ze de politie.

Drie uur nadat baby Victoria voor het laatst was gezien, lag ze weer bij de dolgelukkige moeder in haar armen. Haar 21-jarige kidnapper kon worden gearresteerd. (br.hln)


» Reageer (0)
28-05-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chris De Burgh - The Head And The Heart


Chris De Burgh - The Head And The Heart

Klik op de foto om hem te beluisteren






Chris de Burgh, geboren als Christopher J. Davison (Buenos Aires, 15 oktober 1948) is een Ierse zanger.

Dankzij het werk van zijn vader heeft hij als kind een groot deel van de wereld gezien. Ten slotte is de familie in Ierland gaan wonen. Daar woont hij nu nog steeds, samen met zijn vrouw Dianne en hun drie kinderen, Rosanna (de Miss World van 2003), Hubie en Michael.

Tijdens zijn lange carrière als singer-songwriter heeft hij vele hits geschreven, waarvan The Lady In Red (1986) de bekendste is. Ook het album Into the light werd goed verkocht. Hij treedt regelmatig op, vooral in Duitsland, waar hij een grote schare trouwe fans heeft. Ook in Nederland speelt hij regelmatig voor volle zalen. Na de nieuwjaarsbrand in Volendam heeft hij daar een benefietconcert gegeven, waarvan ook een DVD is uitgebracht.

Zijn laatste CD is The Storyman, waarvan hij tijdens zijn laatste concert in Nederland (4 december 2006 in de Heineken Music Hall in Amsterdam) veel nummers heeft gespeeld. In 2005 is een live-CD van het jubileum-concert van 6 november 2004 in Dortmund uitgekomen.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Prins Amedeo trouwt op 5 juli met Italiaanse journaliste

Prins Amedeo trouwt op 5 juli met Italiaanse journaliste

http://static3.hln.be/static/photo/2014/11/15/1/20140528174041/media_xll_6781111.jpg

Prins Amadeo zal op 5 juli in Rome in het huwelijksbootje treden met Elisabetta Maria Rosboch von Wolkenstein. Dat bevestigde het paleis. Op 15 februari hadden ze al hun verloving bekendgemaakt.

'Lili' is een 26-jarige Italiaanse journaliste. Ze leerden elkaar in 2006 kennen tijdens hun studies in Londen. Momenteel wonen de twee in New York, maar binnenkort staat er naar verluidt een verhuis naar Brussel gepland.

De prins studeerde economie aan de London School of Economics, waarna hij een jaar in Chili bij een ngo ging werken. In 2009 trad hij in dienst als analist bij Deloitte in New York. Nog eens vier jaar later trok hij opnieuw naar de schoolbanken: aan de universiteit van Columbia wil hij volgende maand een MBA bekomen.

Elisabetta werkt als journaliste bij Bloomberg News in New York, waar ze de actualiteit over kunst en cultuur volgt. Ze schrijft artikels over tentoonstellingen en neemt interviews af van artiesten en personaliteiten uit de culturele wereld. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat nu? Moeders ontdekken drie jaar na geboorte dat baby's verwisseld werden

Wat nu? Moeders ontdekken drie jaar na geboorte dat baby's verwisseld werden

http://static1.hln.be/static/photo/2014/12/11/9/20140528085256/media_xll_6779934.jpg

Ethisch dilemma in Zuid-Afrika, waar twee moeders ontdekten dat hun dochters bij de geboorte drie jaar geleden verwisseld werden. De tweestrijd? Eén moeder wil haar biologische dochter terug, terwijl de andere vrouw de peuter waar ze al bijna vier jaar voor zorgt, wil houden. De zaak werd aanhangig gemaakt voor de rechtbank. Die duidde een academisch centrum voor kinderrechten aan dat zich moet buigen over het heikele vraagstuk.

Beide moeders waren zich bijna vier jaar lang van geen kwaad bewust. Tot vorig jaar een van de vrouwen een DNA-test liet uitvoeren in een dispuut met haar ex-partner over alimentatiegeld. De proef zette de wereld van de vrouwen op z'n kop. Ze wees niet alleen uit dat de vader niet de vader was, maar ook dat de moeder geen bloedband had met het kind. "De ontdekking bezorgde mijn cliënte de shock van haar leven", vertelde de advocaat van de moeder aan Times Live.

Het hospitaal waar de vrouw in 2010 bevallen was, bevestigde de fout. Details over hoe de baby's aan de verkeerde personen konden worden meegegeven, zijn niet bekend en blijven mogelijk een mysterie, aldus de Zuid-Afrikaanse nieuwssite.

Eind vorig jaar ontmoetten de twee vrouwen elkaar voor het eerst. Ze maakten toen ook kennis met hun biologische dochter.

Hoe de toekomst er voor het viertal uitziet, is nog een raadsel. Beide moeders maken immers aanspraak op hetzelfde kind. Terwijl een moeder het kind dat ze al ruim drie jaar als haar bloedeigen dochter opvoedt, niet wil afstaan, wil de andere moeder afstand nemen van haar niet-biologische kind om haar echte dochter opnieuw in de armen te kunnen sluiten.

Omdat beide vrouwen het niet eens raakten over de precaire kwestie, wordt de zaak nu uitgevochten voor de rechtbank.

Die heeft een universitair centrum voor kinderrechten aangesteld dat zich moet buigen over het vraagstuk. In dat kader zijn de komende weken verschillende gesprekken met de ouders gepland. Ook goede bekenden van de kinderen zullen ondervraagd worden. Beide meisjes en moeders mogen zich ook verwachten aan "grondige en uitgebreide" klinische onderzoeken.

Dit trieste verhaal is jammer genoeg geen alleenstaand geval in Zuid-Afrika. In 1995 overkwam twee moeders hetzelfde. Zij ontdekten dat hun zonen bij de geboorte in 1989 verwisseld werden. Beide vrouwen kwamen toen overeen om de situatie te laten zoals ze was en voor hun niet-biologische kind te blijven zorgen. Van het hospitaal kregen ze een schadevergoeding van ruim 12.800 euro om de bezoeken aan hun echte zoon te kunnen betalen. De geldsom was ook ter compensatie van de geleden morele schade.

Een uitspraak in de huidige verwisselingszaak wordt over circa negentig dagen verwacht. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jeugd van tegenwoordig is voorbeeldigste ooit

"Jeugd van tegenwoordig" is voorbeeldigste ooit

http://static2.hln.be/static/photo/2014/12/13/11/20140527202113/media_xll_6778661.jpg

Zowat elke generatie tieners heeft te kampen met vooroordelen die vaak beginnen met "De jeugd van tegenwoordig...". Nochtans blijkt uit een recent (monster)rapport van de Amerikaanse centra voor ziektebestrijding dat het niet zo slecht gesteld is met de huidige generatie tieners. Het 511-pagina's tellende rapport over de stand van zaken lijkt vooral één ding duidelijk te maken: tieners zijn vandaag de dag voorbeeldiger dan ooit.

Tienerzwangerschappen op recordlaagte
Het aantal tienerzwangerschappen is de laatste decennia pijlsnel naar omlaag gegaan. Aanvullend onderzoek toont aan dat dit gepaard gaat met een drastische daling van het aantal abortussen.

Meer tieners vrijen veilig
De daling in het aantal tienerzwangerschappen kan gelinkt worden aan het feit dat meer tieners tegenwoordig voorbehoedsmiddelen gebruiken. Meer dan 30 procent van de Amerikaanse tieners tussen de 15 en 19 jaar gaven aan contraceptie te gebruiken, tegenover 24 procent in 1982 (het is een kleine terugval in vergelijking met 2002).

Tieners drinken minder
De verlokkingen van verboden middelen zoals alcohol (in de VS ligt de minimumleeftijd voor alcohol op 21 jaar) lijken minder aantrekkingskracht te hebben. Volgens de cijfers van de 'centers for disease control' (CDC) drinken steeds minderen 17- tot 18-jarigen alcohol, roken ze ook minder en gebruiken ze minder drugs dan hun leeftijdsgenoten van vorige generaties. Enkel het aantal marihuanagebruikers ging lichtjes omhoog.

En... jongeren sporten meer
Het CDC meet jammer genoeg niet hoe de tieners het doen in vergelijking met de federale richtlijnen (daarin wordt aangeraden minstens drie keer per week een uur te sporten). Ze keken wel naar de categorie 18- tot 24-jarigen, die het (steeds) beter doet dan andere leeftijdscategorieën van volwassenen. Terwijl in 2000 slechts 18,9 procent van de 18- tot 24-jarigen volgens de richtlijnen voldoende aan sport deed, was dit in 2012 29,7 procent. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Antwerpenaars grootste cocaïnegebruikers van Europa

Antwerpenaars grootste cocaïnegebruikers van Europa

http://static2.hln.be/static/photo/2014/13/0/2/20140528123732/media_xll_6780467.jpg

Volgens een studie, gepubliceerd door Le Soir, wordt in het afvalwater van Antwerpen-Zuid de grootste concentratie benzoylecgonine gevonden van heel Europa. Benzoylecgonine is een metaboliet die vrijkomt nadat cocaïne door het lichaam is afgescheiden en dus een goede graadmeter voor het cocaïnegebruik van de Antwerpenaar.

Het cocaïnegebruik in Antwerpen staat met 837 miligram per dag per duizend mensen op de eerste plaats in Europa. Antwerpen laat zo steden als Londen (711 mg), Zürich (679 mg) en Amsterdam (393 mg) achter zich. Antwerpen voert ook de lijst van amfetamines aan met 185 mg per dag per duizend mensen.

42 steden in 21 verschillende landen werden door het Europees Waarnemingscentrum voor Drugs en Drugsverslaving ( EWDD) onder de loep genomen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat als... je surfers anoniem hun diepste geheim laat vertellen

Wat als... je surfers anoniem hun diepste geheim laat vertellen

http://static2.hln.be/static/photo/2014/13/0/6/20140527162406/media_xll_6778206.jpg

Op Facebook en Twitter lijkt het leven van je vrienden een sprookje omdat ze alleen de meest indrukkwekkende en mooiste momenten uit hun leven delen. Instagram is een sociaalnetwerksite waarop mensen vooral pochen met hun strakke uiterlijk of chique levensstijl. Het ideale tegengif voor deze sites werd in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Nieuw-Zeeland en Australië gelanceerd met de app Secret. Hier kunnen gebruikers, in alle anonimiteit, hun donkerste geheimen en meest gênante momenten op kwijt.

In de lengte van een tweet kunnen gebruikers hun geheimen anoniem aan de wereld toevertrouwen. De resultaten zijn eerlijk, schokkend en soms ronduit hilarisch. Op Secret kunnen mensen helemaal zichzelf zijn. De homepage van de site meldt: "We hebben Secret gestart zodat mensen alles kunnen delen wat ze denken zonder dat ze zich veroordeeld voelen door hun vrienden. De profielfoto's en namen worden verwijderd, de nadruk wordt zo volledig op de woorden en de gedeelde beelden gelegd. Zo zijn er geen remmingen voor mensen om zich in te houden."

Enkele maanden na de Amerikaanse lancering kent de app er al heel wat gebruikers. Vooral de it-specialisten die in Californië werken zijn er erg actief op. Via Secret kunnen Amerikanen de grootste geheimen uit de Silicon Valley te weten komen.

Straffe geheimen

- Ik zou normaal moeten trouwen deze week
- Ons eerste kind stierf bij de geboorte en nu zijn we weer zwanger. Ik wou dat ik hiervan kon genieten maar ik kan het niet.
- Ik heb gisterenavond mijn eerste paniekaanval gehad. Ik had nooit verwacht dat dit mij zou overkomen. Ik voelde me zo zwak en zielig omdat ik niet alles aankan, maar ik ben ook gelukkig dat ik met veel mensen kan praten die om me geven en in me geloven.
- Ik zou wel eens mensenvlees willen proberen, als maaltijd.

Grappige geheimen

- Soms draag ik met sportkleren wanneer ik naar buiten ga, zodat mensen denken dat ik ga sporten. Maar eigenlijk ga ik gewoon een taart kopen.
-Soms beeld ik me in dat mijn leven een televisieshow is en ik de ster ben. Ik zou alleen willen dat er knappere acteurs aangenomen worden als mijn dates.
- Ik druk altijd op de knop om de deuren van de lift te sluiten wanneer ik mensen in de verte zie aankomen. Ik weet dat jij dat ook doet.
- Ik heb mijn kind verboden een koekje te eten zodat ik het zelf kon opsmullen nadat het naar bed was gegaan.
- Als ik alleen ben in het metrostation wandel ik voor mijn onzichtbare fans als een lingeriemodel op de catwalk. (br.hln)


» Reageer (0)
27-05-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bill Haley - Rock Around the Clock

Bill Haley - Rock Around the Clock

Klik op de foto om hem te beluisteren






Bill Haley (echte naam: William John Clifton Haley) (Highland Park (Michigan), 6 juli 1925 – Harlingen (Texas), 9 februari 1981) was een Amerikaanse rock-'n'-rollzanger. Hij is, samen met zijn groep Bill Haley & His Comets, vooral bekend van het nummer Rock around the Clock dat in 1956 werd uitgebracht.

Bill Haley werd als kind thuis omringd met muziek: zijn vader speelde banjo en zijn moeder speelde piano. In 1938 begon hij met optredentjes geven. Toen zong hij en speelde daar gitaar bij.

Op 22-jarige leeftijd trouwde hij met Dorothy Crowe. Op 12 april 1954 nam Bill Haley met zijn band The Comets in New York het nummer Rock around the clock op. Dit was het begin van de hele rock 'n’ roll-geschiedenis. Mede door de (dans)film Rock around the Clock uit 1956, waarin Haley's nummer was opgenomen, verspreidde de rock 'n' roll zich snel over de wereld.

De optredens van Bill Haley en zijn band in de jaren 1954 tot 1958 in Europa werden als sensationeel ervaren en leidden soms zelfs tot gewelddadigheden.

Bill Haley was in de jaren '70 verslaafd aan alcohol. Hij overleed in 1981 aan een hersentumor.

In februari 2006 werd door de International Astronomical Union ter gelegenheid van de 25ste herdenking van Haley's sterfdag een planetoïde naar hem vernoemd: 79896 Billhaley.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tweekoppige schildpad viert tweede verjaardag

Tweekoppige schildpad viert tweede verjaardag

http://static0.hln.be/static/photo/2014/10/10/3/20140527182635/media_xll_6778488.jpg

Kianga, de tweekoppige landschildpad uit Wielsbeke, viert morgen haar tweede verjaardag. Toch wel bijzonder, want het was zeker niet evident dat het beestje zou overleven. Intussen weegt het 630 gram.

"Ze doet het zelfs bijna beter dan de broertjes of zusjes", zegt eigenaar Ronny Rijckoort. "Maar ze krijgt dan ook extra aandacht. Elke maand ga ik ermee naar de dierenkliniek in Merelbeke op controle."

En wat betekent de naam Kianga? "Afrikaans voor zonneschijn", weet eigenaar Ronny Rijckoort, die al 25 jaar schildpadden kweekt. De tweekoppige schildpad kwam in mei 2012 uit een van de eieren die zijn eigen moederschildpad had gelegd.

"De twee kopjes delen een lichaam, maar ze hebben wel elk een maag. "De slokdarm, die ze dus wel delen, splitst zich even in twee magen, en daarna monden die twee magen terug uit in hetzelfde darmstelsel. Een tweekoppige schildpad is best een zeldzaamheid, ik denk niet dat er nog ergens op de wereld een exemplaar rondloopt." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Els de Schepper wint humorprijs in Wallonië

Els de Schepper wint humorprijs in Wallonië

http://static3.hln.be/static/photo/2014/3/5/12/20140527081402/media_xll_6776562.jpg

Afgelopen weekend heeft Els de Schepper de eerste plaats behaald in de grootste Franstalige humorwedstrijd van Wallonië, het Festival International du Rire de Rochefort. Ze is de eerste niet-Franstalige die ooit zo'n prijs wint, aldus een persmededeling van het bureau voor podium- en mediaproducties Goedenavond.

Het Festival International du Rire is een jaarlijks festival dat in 1981 werd opgestart. De winnaar van het festival krijgt de titel "Poulain du Rire".

Na een doorgedreven selectieprocedure mochten uit 120 kandidaten acht gelukkigen aantreden op het hoofdpodium. De hele week stonden de kandidaten tegenover elkaar voor het publiek in kwart- en halve finales. De finale werd uiteindelijk gewonnen door Els. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oudste Belg wordt 112 jaar

Oudste Belg wordt 112 jaar

http://hlnregiophotoprovider0.hln-cdn.be/photo/fanny-godin-blaast-dinsdag-112-kaarsjes-uit-op-het-inzetfotootje-boven-is-ze-als-jonge-ballerina-te-zien-nbsp-nbsp-belga/p1/img-YWEwNWZkNjIvYXQvNjc2Njk2NC82NDB4NjQwL0ZU/6766964.jpeg

Ze wil het wekelijkse turnmoment in het rusthuis in Zoutleeuw voor geen haar missen, wandelt nog in haar eentje door de gangen en verslindt deze dagen een boek over de Eerste Wereldoorlog. Het is amper te geloven dat Fanny Godin dinsdag 112 jaar wordt. De vrouw met haar fiere, rechte houding mag zich al enkele jaren de oudste Belg noemen. Als ze er nog 186 dagen bij doet, wordt ze zelfs de oudste Belg ooit. "We zien wel of dat lukt", zegt dochter Claude. "Of ik ooit zelf 112 jaar oud wil worden? Oei nee, dank u." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.99-jarige vrouw krijgt na 75 jaar eindelijk diploma

99-jarige vrouw krijgt na 75 jaar eindelijk diploma

http://static0.hln.be/static/photo/2014/13/4/3/20140527001541/media_xll_6775983.jpg

Een 99-jarige vrouw uit het Amerikaanse Belfast kreeg na 75 jaar eindelijk haar diploma boekhouden in handen. Zo schrijft Daily Mail.

Jessie White ging in 1939 naar het Beal College. Ze studeerde er af als boekhoudster, maar kreeg nooit haar diploma in handen omwille van een onbetaalde schoolrekening van 5 dollar (ruim 3 euro).

Een vriendin van de bejaarde vrouw belde de huidige directeur van de school, Alan Stehle, op en vertelde hem het verhaal. De directeur betaalde de rekening van 5 dollar en organiseerde een kleine afstudeerceremonie voor White. "Nu kan ze haar studies officieel afronden", zegt hij. "Het is net alsof je een race hebt gewonnen, maar nooit een trofee hebt gekregen."

De vrouw, die als baby polio kreeg, loopt al heel haar leven slecht. Met een studie boekhouden wilde ze zichzelf onderhouden. Nu ze na 75 jaar eindelijk haar diploma heeft gekregen, heeft ze het gevoel dat "haar leven compleet is". (br.hln)


» Reageer (0)
26-05-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Never Think- Robert Pattinson

Never Think- Robert Pattinson

Klik op de foto om hem te beluisteren

Robert Thomas "Rob" Pattinson (Londen, 13 mei 1986) is een Engels acteur en muzikant. Dit laatste onder het pseudoniem Bobby Dupea. Pattinson begon zijn carrière in het theater en maakte in 2004 zijn filmdebuut. Hij kreeg meer aandacht toen hij de rol van Carlo Kannewasser kreeg in Harry Potter and the Goblet of Fire (2005).

Pattinson werd geboren in een privéziekenhuis in Barnes in Engeland. Zijn moeder werkte bij een modellenbureau en zijn vader importeerde auto's uit de Verenigde Staten. Hij heeft twee oudere zussen, Lizzy en Victoria Pattinson; Lizzy is zangeres bij de band Aurora en Victoria werkt op een reclameafdeling. Pattinson kwam in aanraking met de filmwereld door de Barnes Theatre Company. Na wat backstage-ervaringen nam hij enkele rollen aan, onder meer in een amateurversie van Macbeth in de Old Sorting Office Arts Centre, en ging hij op zoek naar professionele rollen.

Pattinson had wat bijrollen in de televisiefilm Ring of the Nibelungs in 2004 en in Vanity Fair, maar zijn scènes daarin werden later verwijderd en de film kwam alleen uit op dvd. In mei 2005 zou hij verschijnen bij de Engelse première van The Woman Before in de Royal Court Theatre, maar hij werd kort daarvoor ontslagen en vervangen door Tom Riley.

Later dat jaar speelde hij Carlo Kannewasser in Harry Potter en de Vuurbeker. Al snel werd hij dat jaar door Times Online benoemd tot British Star of Tomorrow, en hij werd tevens de opvolger van Jude Law genoemd.

Als model verscheen Pattinson in de advertentiecampagne voor Hacketts herfstcollectie van 2007, en hij speelde Edward Cullen in de film Twilight uit 2008, gebaseerd op Stephenie Meyers bestseller met dezelfde titel. Meer dan 3000 mensen hadden voor de film auditie gedaan.[bron?] Volgens het Amerikaanse tijdschrift TV Guide was hij eerst nogal bezorgd geweest over zijn auditie voor de rol, omdat hij niet wist of hij de verwachte "perfectie" van zijn rol kon neerzetten.

Pattinson had ook een rol in de film Little Ashes uit 2008, waarin hij Salvador Dalí speelde. Hij had ook een grote rol in How to Be, een Britse komedie, en in de korte film The Summerhouse.

Begin augustus 2009 werd Pattinson door het blad Glamour uitverkozen tot meest sexy man ter wereld. Hij was Brad Pitt en Johnny Depp voor.

Op 26 mei 2010 won Pattinson de National Movie Award for Best Peformance of the Year.

Op 6 juni 2010 won Pattinson de MTV Movie Award voor beste mannelijke acteur, beste wereldster en beste kus (samen met Kristen Stewart). Hij kreeg ook een prijs voor beste dramafilm met Water for Elephants bij de People Choice Awards.

Pattinson heeft sinds 2009 een relatie met Kristen Stewart. In 2012 zijn ze even uit elkaar geweest.


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vier op tien Nederlandse mannen scheren schaamhaar

Vier op tien Nederlandse mannen scheren schaamhaar

http://static2.hln.be/static/photo/2014/2/13/6/20140526104216/media_xll_6773901.jpg

Uit een rondvraag bij 1.000 Nederlandse mannen blijkt dat gemiddeld 40 procent zijn schaamstreek onthaart. De grootste drijfveren zijn hygiëne en estethiek.

Ook het haar onder de oksels en op de borst moet er bij respectievelijk 24 en 15 procent van onze mannelijke noorderburen aan geloven. Toch denken duidelijk niet alle heren daar zo over. Voor ruim een kwart is het wegscheren van lichaamshaar absoluut taboe omdat het hun mannelijkheid zou schaden.

Wat het scheren zelf betreft, gebruikt bijna 40 procent hetzelfde mesje voor gezicht en lichaam. Voor 45 procent is dit echter ondenkbaar.

Benieuwd wat Belgische mannen (en vrouwen) hierover denken... (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Te grappig: jonge kinderen worden helemaal tureluurs van een oude pc

Te grappig: jonge kinderen worden helemaal tureluurs van een oude pc

Klik op de foto om de video te bekijken

Van een razendsnelle iPad naar een computer uit de jaren 70: qua cultuurschok kan het wel tellen voor deze jonge kinderen. De meesten beseffen zelfs niet eens dat het een stuk technologie is. "Zeer hip allemaal, ze lijken op die tv's uit de tijd dat er nog geen flatscreens bestonden ", luidt het verdict.

Dan komt de volgende stap, dat duivelse ding aanzetten. Het scherm, ja, dat lukt... Maar de computer zelf? Een diepe zucht volgt als ze vernemen dat ze daarvoor moeten rechtstaan. Wat een gedoe toch allemaal.

De grootste shock moet echter nog komen:  hoezo, geen muis? En nog erger, geen internet? "Hoe moet je dan in hemelsnaam je huiswerk maken?", vraagt de schattige Jayka zich af.

De genadestoot volgt als ze te horen krijgen dat er bijna 850 van die computers nodig zijn om de snelheid van een iPhone te benaderen. "De mensheid heeft toch nogal haar verstand gebruikt", besluit Dylan. "Drie decennia geleden zou ik hier blij mee geweest zijn, maar nu kan het enkel nog als voetbankje dienen." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lelijkste vrouw ter wereld maakt anti-pestfilm

'Lelijkste vrouw ter wereld' maakt anti-pestfilm

Klik op de foto om de video te bekijken

Lizzie Velasquez, op YouTube ooit 'de lelijkste vrouw ter wereld' genoemd, werd wereldberoemd na een motivatiespeech die het internet veroverde. Nu wil ze een nog groter publiek aanspreken en plant ze een documentaire over haar verhaal. Hiermee wil ze pesters mee de wereld uit helpen.

Velasquez heeft een zeldzame ziekte waardoor het voor haar onmogelijk is om te verdikken. Ze heeft nog nooit meer dan 30 kilogram gewogen en ze is ook blind in één oog.

Lizzie werd online gepest nadat een YouTube-filmpje verscheen, getiteld 'The World's Ugliest Woman', ofwel 'De Lelijkste Vrouw ter Wereld'. In de commentaren onder het filmpje stonden uitspraken als: "Doe de wereld een plezier en zet een pistool tegen je hoofd." Toch kregen die commentaren Lizzie niet klein en ze koos ervoor om gelukkig te zijn.

"Ik weet wat het is om online gepest te worden en ik wil iedereen beschermen die denkt dat het nooit beter zal worden. De documentaire moet die mensen doen inzien dat het mogelijk is om alles te overwinnen," aldus Velasquez.  

'The Lizzie Project', want zo zal de film waarschijnlijk heten, zal pas worden gemaakt als er genoeg geld wordt opgehaald. Via een fundraising campagne hoopt Velasquez 180.000 dollar (132.000 euro) op te halen. Die som lijkt ze wel te halen, want er is al meer dan 123.000 dollar gedoneerd. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De gevaren die in je kookpotten schuilen

De gevaren die in je kookpotten schuilen

http://static2.hln.be/static/photo/2014/15/11/10/20140525151450/media_xll_6770380.jpg

Dat er in de keuken heel wat vuilmakers rondhangen, weet iedereen wel: een sponsje dat al even niet vervangen is of het vergeten voedsel achteraan in de koelkast. Maar ook je kookpotten vervang je best regelmatig: sommige geven heel wat toxische stoffen af terwijl je ermee kookt. Lees hier voor welk materiaal je het meest moet opletten.

"Je moet goed nagaan uit welk materiaal je kookpotten of pannen vervaardigd zijn. Hoe vaker we met slecht gerief koken, hoe meer schadelijke stoffen in ons lichaam terecht komen en onze gezondheid in gevaar brengen", zegt voedingsdeskundige Keri Glassman.

Teflon
Een probleem stelt Glassman bij anti-aanbakpannen. Deze populaire pannen zijn namelijk erg makkelijk in gebruik omdat je niet veel vetstoffen moet toevoegen om je vlees te bakken en de pan ook snel schoon te vegen is. "Toch zijn vele mensen zich niet bewust van de chemische stoffen die zich in de anti-aanbaklaag bevinden. Vooral teflon is een boosdoener. Wanneer een pan te lang op het vuur staat of overhit is, komen er schadelijke dampen vrij die door het vlees worden opgenomen. De stof zorgt ervoor dat mensen vaak klagen over griepsymptomen die niet met de vinger aangewezen kunnen worden."

Gebruik
Toch nuanceren enkele andere deskundigen deze stelling: "dit soort pannen zijn veilig als ze juist gebruikt worden." Kies daarom voor een pan met anti-aanbaklaag van hoge kwaliteit. Gebruik ook altijd een plastieken of houten voorwerp om over de bodem van de pan te wrijven. Wie een metalen lepel gebruikt, beschadigt de bodem. Ook bij het stapelen van de pannen in de kast let je best op om de laag niet te beschadigen: leg bijvoorbeeld tussen elke pan een keukenpapier om krassen te voorkomen. Wie merkt dat de laag dan ook beschadigd is, smijt deze best meteen weg om gevaar te voorkomen.

Alternatief
Gietijzer, een ouderwetste favoriet, is een zeer goed alternatief om 'veilig' te koken. "Het gietijzer wordt uit andere stoffen vervaardigd, zo zal je er geen teflon in terugvinden. Wanneer je over de bodem schraapt komen er ook erg weinig deeltjes los. Het enige wat in je voedsel kan kruipen is ijzer. Die stof heeft ons lichaam ook echt nodig dus het kan veel minder kwaad", stelt Glassman. Bovendien kunnen deze soort potten en pannen hele hoge temperaturen aan en kan je ze makkelijk in de oven schuiven. 

Ook potten die gemaakt zijn uit roestvrij staal hebben een goede reputatie. De soort dankt zijn naam aan het vermogen om corrosie te weerstaan. Meestal bevatten de pannen metalen koolstof, chroom en/of mangaan. Glassman: "Het blijft toch oppassen met goedkope pannen. Daarin wordt vaak nikkel verwerkt, een stof die makkelijk schilfert en dus soms in het eten terecht komt." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Duits tolvignet gaat 10 tot 30 euro kosten

Duits tolvignet gaat 10 tot 30 euro kosten

http://static3.hln.be/static/photo/2014/2/16/11/20140525155601/media_xll_6770861.jpg

Duitse automobilisten gaan 100 euro per jaar betalen voor het gebruik van de autosnelwegen. Voor bijvoorbeeld toeristen komen er tolvignetten met een geldigheidsduur van 10 dagen (10 euro) en 2 maanden (30 euro). Dat bericht weekblad Focus op zijn website, zonder bronnen te noemen.

Voor Duitse automobilisten mag de tolplicht, die naar verwachting in 2016 ingaat, niet tot lastenverzwaring leiden. Dat heeft verkeersminister Alexander Dobrindt beloofd. Daarom worden zij gecompenseerd via de motorrijtuigenbelasting. Hoe zuiniger hun auto, hoe hoger de korting die zij daarop krijgen, aldus Focus.

Het plan om tol te gaan heffen op de Autobahn is zowel binnen als buiten Duitsland omstreden. Buurlanden waaronder Nederland en Oostenrijk, verzetten zich er hevig tegen, net als sommige partijen in de Duitse politiek. Dobrindt wil desondanks nog voor de zomer knopen doorhakken over de tolplannen.

Voor vrachtwagens boven de 12 ton geldt al een tolplicht op de Duitse snelwegen. Eerder werd bekend dat die vanaf volgend jaar wordt uitgebreid. Ook chauffeurs van lichtere vrachtwagens moeten gaan betalen. (br.hln)


» Reageer (0)
25-05-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meisje (6) maakt lijst met dingen die ze nog wil zien voor ze blind wordt

Meisje (6) maakt lijst met dingen die ze nog wil zien voor ze blind wordt

http://static3.hln.be/static/photo/2014/11/5/2/20140525142426/media_xll_6770357.jpg

Vooraleer ze door een ongeneeslijke ziekte blind wordt, wil Jessica nog een aantal dingen zien en het meisje van zes heeft er een lijst van gemaakt. Zo wil Jessica zwemmen met dolfijnen, een apenasiel bezoeken en een Disneyprinses worden.

Jessica Smith uit het Britse Wallasey heeft een zeldzame genetische ziekte die resulteert in gezichtsverlies.

Haar 31-jarige moeder Kinsay merkte al toen haar dochtertje drie maanden was dat haar ogen "extreem wiebelden". Toen Jessica zeven maanden was, moest ze al een bril dragen.

Vorig jaar begon het meisje te klagen over hoofdpijn en pijn aan haar benen. Bovendien had ze overal op haar lichaam roze vlekken. Onderzoek bracht aan het licht dat ze lijdt aan 'congenitale amaurose van Leber', een zeldzame ziekte die in blindheid resulteert.

Met behulp van haar familie bereidt Jessica zich nu voor op haar blindheid. In september begon ze braille te leren en om met haar vier zussen te spelen, gebruikt ze een wandelstok.

Op haar lijst staat ook een bezoek aan Legoland, een professionele fotoshoot en een bezoek aan de dierentuin. Haar ouders hebben een website opgestart waar ze om schenkingen vragen om de dromen van Jessica waar te maken. Zo werd al meer dan 3.000 euro opgehaald. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouw behandelt twee Bengaalse tijgers als tamme katjes

Vrouw behandelt twee Bengaalse tijgers als tamme katjes

Klik op de foto om de video te bekijken

De Amerikaanse Janice Haley vertroetelt in Florida twee Bengaalse tijgers als normale, tamme huisdieren. Ze geeft haar oogappels met de hand eten, aait en knuffelt de beestjes. Het mannetje Saber valt zelfs in slaap terwijl hij op haar vinger sabbelt.

Janice en haar echtgenoot David werken de klok rond om voor de dieren te zorgen, hun hele inkomen gaat op aan de voeding en de verzorging van de tijgers. De roofdieren krijgen drie keer per dag eten en hun kooien moeten verschillende keren per dag gereinigd worden.

20 jaar geleden zag Janice een advertentie voor een trainingscursus voor tijgers in de lokale krant. Twee jaar later nam ze haar eerste exemplaar in huis. In 2002 kocht ze Janda. Toen haar eerste tijger in 2007 stierf, werd de de kleine Saber, toen nog maar twee weken oud in het gezin opgenomen. "De dieren zien mij als hun moeder, ze zijn mijn viervoetige, zachte kinderen. We hebben een erg speciale band. Saber en Janda laten me op kusjes op hun neus geven. Ik knuffel ze vaak. Aan het einde van de dag ga ik met de tijgers liggen om ze te helpen slapen.

Niet iedereen vindt het verantwoordt dat Janice twee gevaarlijke dieren in haar tuin verzorgt. "Een kooi is niet de ideale plaats voor een tijger om in te leven. Maar nu kunnen de dieren ook niet meer overleven in het wild. Als tijgers nu niet in kooien gekweekt worden, zullen er geen wilde exemplaren meer overblijven. Onze missie hier is om de mensen dichter bij de tijgers te brengen, om een band op te bouwen en de wilde tijgers te redden voor het te laat is." (br.hln)


» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!