Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




29-06-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe trend: met billen bloot voor huwelijksfoto

Nieuwe trend: met billen bloot voor huwelijksfoto

http://static2.hln.be/static/photo/2014/9/6/10/20140627161925/media_xll_6857755.jpg

De tijd dat bruidsmeisjes louter stijfdeftig poseerden, lijkt definitief voorbij. Tegenwoordig gaan ze met de billen bloot.

Een nieuwe trend tekent zich af in de wereld van de huwelijksfoto's. Wie 'in' wel zijn, laat iets zien. Niet gewoon een blote rug of decolleté. Nee, dat volstaat niet meer. Blote billen zijn de nieuwe norm.

Bruidsmeisjes aller lande, jullie weten wat jullie te doen staat! (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stiekeme dikmakers: zo hou je smoothies gezond

Stiekeme dikmakers: zo hou je smoothies gezond

http://static0.hln.be/static/photo/2014/12/0/5/20140618151652/media_xll_6832640.jpg

Stel: je wil graag wat kilo's kwijt en wil het op een gezonde manier doen. Je stoft je blender af, slaat een hoop fruit in en begint smoothies te maken. De kilo's zullen er af vliégen, toch? Niet noodzakelijk, want er zijn heel wat valkuilen waar je rekening mee moet houden.

De meest gemaakte fout bij het prepareren van smoothies is een tekort aan proteïnen en vezels. We gooien heel wat fruit bij elkaar, maar vaak bevatten die maar weinig van deze bestanddelen, zodat je het volle gevoel snel kwijt bent en je energiepeil na een uurtje al weer gedaald is. Met een knagende maag en een hoop calorierijke snacks tot gevolg. Ga dus voor vezelrijke ingrediënten als bessen, avocado, kiwi, peer, bonen en boerenkool. (Soja)melk, Griekse yoghurt, magere yoghurt, tofu en noten zijn dan weer rijk aan proteïnen.

We zijn zo gewend aan zoete drankjes dat we vaak nog wat extra suikers toevoegen aan onze vloeibare snack. Een lepel suiker of zelfs honing en siroop brengt de teller al gauw op 60 extra calorieën. Ook gesuikerde yoghurt, fruitsap en fruit uit blik kunnen heel wat extra zuiker bevatten. En meestal zijn ze niet eens nodig.

Fruit is gezond, maar te veel van het goede is nooit een aanrader. Het is niet omdat je ingrediënten gezond zijn, dat ze weinig calorieën bevatten. Als je vijf verschillende soorten fruit bij elkaar gooit, zit je al snel aan 500 calorieën. Ook avocado, dadel, noten, versgeperste sappen en zelfs appels, mango's, kersen en bananen bevatten redelijk wat calorieën. Gebruik ze, maar met mate.

Zo'n blender is niet echt aan de kleine kant, en we hebben de neiging om die helemaal op te vullen. Resultaat: een gigantische hoeveelheid smoothie, waardoor je het aantal calorieën van een volwaardige maaltijd binnenkrijgt. En dat terwijl zo'n drankje eigenlijk als snack bedoeld is. Laat je ogen dus niet groter als je maag zijn; weeg je ingrediënten uit, of gebruik maar de helft van wat je gewoon bent. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Roland & Admiral Freebee - Hissing o' the heath

Roland & Admiral Freebee - Hissing o' the heath

Klik op de foto om ze te beluisteren






Roland Van Campenhout, of kortweg Roland  is een Vlaamse bluesmuzikant.

Admiral Freebee of Tom Van Laere is een Antwerpse artiest

Samen brengen ze dit prachtige nummer



» Reageer (0)
28-06-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tennissters verplicht om zonder beha op Wimbledon te spelen

Tennissters verplicht om zonder beha op Wimbledon te spelen

http://static0.hln.be/static/photo/2014/7/15/13/20140628143336/media_xll_6858988.jpg

De kledingsvoorschriften op het Britse tennistornooi Wimbledon verplicht spelers om in volledig witte outfit op het veld staan en sinds dit jaar worden die voorschriften tot in het absurde toegepast. Sommige vrouwelijke deelnemers moesten behaloos spelen zodat er zeker geen klein beetje kleur kon komen piepen.

De organisatoren van Wimbledon passen het verbod op gekleurde outfits wel heel strikt toe. De regel geldt blijkbaar ook voor slipjes en beha's. Volgens de Australische tennislegende Pat Cash staan deelneemsters soms gewoon zonder beha op het terrein. Heel wat speelsters werden behaloos gespot, waaronder de Britse Naomi Broady.

Cash vertelde aan Radio 5 van BBC: "Sommige meisjes moesten naar de kleedkamer gaan en hun beha en topjes uittrekken als die nog maar het kleinste spatje kleur vertoonden. Sommigen hadden niet de gepaste lingerie bij en moesten dan maar zonder spelen. Het is echt absurd."

Venus Williams is alvast een voorstander van de nieuwe kledingvoorschriften. "Het is een aangename afwisseling, iedereen straalt in wit. Dit hoeft niet voor een heel jaar, want dan wordt het saai. Maar gedurende deze twee weken is het fijn." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brussel krijgt vanaf 20 september een chocoladeparadijs

Brussel krijgt vanaf 20 september een chocoladeparadijs

http://static0.hln.be/static/photo/2014/13/7/4/20140627150725/media_xll_6857569.jpg

Op 20 september opent in Koekelberg de Belgian Chocolate Village de deuren. Het moet het grootste museum worden in België gewijd aan chocolade. Doelstelling is jaarlijks 25.000 mensen over de vloer te krijgen.

De Chocolate Village komt in de voormalige chocolaterie Victoria in Koekelberg, vlakbij de basiliek. De bezoeker kan er op een oppervlakte van 900 vierkante meter verspreid over drie verdiepingen alles te weten komen over chocolade, proeven en zelfs eigen chocolade samenstellen. In het pand werd zowat twee miljoen euro geïnvesteerd.

Op de benedenverdieping, die verdeeld is in vijf ruimtes, kan de bezoeker een film bekijken over de geschiedenis van de Belgische chocolade. Er is ook een atelier waar de liefhebber zelf zijn chocolade kan samenstellen en je vindt er ook informatie over de oorsprong van verschillende soorten chocolade.

De kelder is gewijd aan onder meer recepten en op de eerste verdieping kan er geproefd worden. Verschillende Belgische chocolatiers stellen er hun waren tentoon.

De Belgian Chocolate Village is open van dinsdag tot zondag. De toegangsprijs bedraagt 8 euro. (br.hln)


» Reageer (0)
27-06-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mogelijk poot van allerlaatste Vlaamse wolf ontdekt

Mogelijk poot van allerlaatste Vlaamse wolf ontdekt

http://static3.hln.be/static/photo/2014/5/9/0/20140627113207/media_xll_6857010.jpg

In het archief van het Gentse stadsmuseum (STAM) is de gemummificeerde poot ontdekt van wat mogelijk de allerlaatste Vlaamse wolf was. Het intrigerende verhaal staat in het digitale Eos Weekblad, dat vandaag verschijnt.

De bal ging aan het rollen toen een medewerker van het STAM onlangs in het depot een mysterieuze dierenpoot ontdekte. Een vondstkaartje bij de poot ontbrak, maar een zoektocht in de archieven van het museum toonde aan dat er in 1848, toen het museum nog maar enkele jaren bestond, een "poot van een luipaard" was ingeschreven. Genetisch onderzoek wees vervolgens uit dat het eigenlijk ging om de poot van een wolf.

Uit verder onderzoek bleek bovendien dat de poot ooit genageld was aan de poort van het Gentse Gravensteen. Dat betekent dat het stuk als bewijsstuk heeft gediend. Er werden destijds premies uitgereikt aan wie een roofdier doodde, maar daarvoor moest je een deel van het slachtoffer voorleggen als bewijs. Bij een wolf volstond een rechter voorpoot, want die kon niet verward worden met de andere poten van het dier. Dat de poot uit het STAM nu net een rechter voorpoot is, en een opvallende beschadiging in het midden vertoont, kan nauwelijks toeval zijn: de poot behoorde toe aan een prijsbeest, zegt onderzoeker Anton Ervynck

Een radiokoolstofdatering toont bovendien aan dat de poot dateert van een wolf die rond het jaar 1700 het leven liet. Rekening houdend met de foutenmarge op die datering kan de poot dus wel eens van de allerlaatste Vlaamse wolf komen, gedood in Knesselare, waarvoor in 1736 in het Gravensteen een premie is betaald. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geen koper voor zeldzame Stradivarius

Geen koper voor zeldzame Stradivarius

http://static1.hln.be/static/photo/2014/12/12/13/20140627010447/media_xll_6856333.jpg

Een zeldzame Stradivarius-viool, waarvan de waarde op minstens 45 miljoen dollar (zo'n 33 miljoen euro) was geschat, heeft op een veiling van Sotheby's in Londen geen koper gevonden. Mocht er wel een zijn gevonden, zou dat een nieuwe recordprijs zijn voor een muziekinstrument.

Het duurste exemplaar ooit blijft daarmee de 'Lady Blunt', de Stradivarius van de gelijknamige kleindochter van dichter Lord Byron. Die viool werd in 2011 verkocht voor 15,9 miljoen dollar (zo'n 11 miljoen euro).

De Stradivarius die gisteren op de veiling in Londen werd aangeboden was een 'Macdonald', waarvan er wereldwijd nog slechts tien exemplaren bestaan. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gezonde vagina: wat je moet (w)eten

Gezonde vagina: wat je moet (w)eten

http://static2.hln.be/static/photo/2014/0/14/4/20140626161104/media_xll_6854839.jpg

We spreken niet graag over onze vagina, en al helemaal niet als het orgaan niet helemaal normaal functioneert. Met een ernstig probleem trek je natuurlijk naar de dokter. Maar kleine ongemakkelijkheden, zoals droogte, jeuk of krampen, kan je gewoon wegeten met deze voedingsmiddelen.

Zoete aardappelen zitten boordevol vitamine A. Goed voor nachtblindheid, maar het houdt ook de vaginawand en de baarmoederwand gezond. Daarnaast prikkelt de vitamine de productie van hormonen, zodat ook je libido de hoogte ingaat.

De zuurtegraad van veenbessen kunnen het gevecht aangaan met bacterien en infecties. Goed bij (ontwikkelende) blaasontstekingen. Ren echter niet naar de winkel om een fles veenbessensap. De suiker in deze drankjes zal de bacteriën niet bestrijden, maar net aansporen. Ga dus liever voor de pure bes en laat deze sudderen in wat appelsiensap om de smaak wat op te krikken.

Donkere, groene bladgroenten - zoals spinazie, snijbiet en boerenkool - zuiveren het bloed, wat de bloeddoorstroming stimuleert. Dat zorgt er dan weer voor dat je vagina gevoeliger wordt voor stimulatie. Met andere woorden: kool is goed voor je seksleven.

Soja is niet enkel ideaal voor vegetariërs, ook je vagina heeft er baat bij. De fyto-oestrogenen - een syntethische vorm van oestrogeen - in de peulvrucht houden het gevoelige orgaan vochtig en 'gesmeerd'. Veel minder kans dus op scheurtjes en ander ongein.

Ook lijnzaad bevat fyto-oestrogenen, en daarnaast ook veel omega 3 vetzuren die het effect nog eens versterken.

Avocado's bevatten heel wat gezonde vetten die de vaginawanden gezond houden. Ook de vitamine B6 en het kaliumgehalte in het fruit hebben zo hun voordeel voor ons libido. Spaanse priesters verboden avocado's zelfs, omdat het effect zo groot was.

Dat oesters een afrodisiac zijn, is nog steeds niet echt bewezen. Wel zitten ze boordevol zink, dat goed is tegen droogte en jeuk, en het helpt ook om je cyclus regelmatig te houden. Je hoeft daarvoor de dure dingen echter niet te kopen, ook amandelen en pompoenzaadjes bevatten veel zink, en zijn iets goedkoper. En heel wat minder slijmerig. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Amy Macdonald - This Is The Life

Amy Macdonald - This Is The Life

Klik op de foto om haar te beluisteren





Amy Macdonald (Bishopbriggs  (nabij Glasgow), 25 augustus 1987) is een Schotse zangeres. Haar debuutalbum This Is the Life  kwam in Groot-Brittannië binnen op de tweede plaats en in Schotland op de eerste plaats. Ook bereikte dit album in vier dagen tijd daar de gouden status. In Nederland was de cd  op de eerste positie van de Album Top 100 te vinden. In totaal verkocht ze wereldwijd meer dan 1 miljoen exemplaren van haar debuutalbum


Macdonald staat al vanaf haar vijftiende op het podium met akoestische  optredens. Haar muziek wordt onder andere beïnvloed door Travis en The Libertines. Ze heeft een platencontract met Vertigo  en is verloofd met voetballer Steve Lovell.


In Nederland gaf zij optredens in het voorprogramma van Paul Weller (2007) en in de bovenzaal van Paradiso (3 maart 2008). Op 31 mei 2008 was zij ook op Pinkpop aanwezig evenals in augustus op Lowlands. In de uitzending van het televisieprogramma Mooi! Weer De Leeuw van 13 september 2008 trad ze op met het nummer Mr. Rock & Roll. Op Pinkpop 2009 stond Amy op maandag 1 juni op het hoofdpodium.


Ze brak in Europa door met de single Mr. Rock & Roll, waarmee ze onder andere een nummer 1-positie in de Schotse hitlijst en een nummer 3-positie in Zwitserland behaalde. Andere succesvolle singles zijn L.A. en This Is the Life, de single die haar doorbraak betekende in Nederland en waarmee ze meteen de grootste solo-hit voor een vrouwelijke artiest ooit scoorde.


This Is the Life werd eind maart 2008 uitgeroepen tot 3FM Megahit, en kwam vervolgens op 5 april 2008 binnen in de Single Top 100. Het nummer steeg door tot nummer één (3 juni 2008). Ook in de Top 40 was deze single op 3 juni 2008 de nummer 1. Ook in België is de single erg populair. Op 12 september 2008 stond de single al 14 weken in de Ultratop 50, waarvan nu al 11 weken op nummer 1.


Haar debuutalbum This is the Life verkoopt erg goed in zowel Nederland als België. In de tweede week van augustus 2008 kreeg ze in België daarom een gouden plaat uitgereikt, en in Nederland een platina plaat.


Halverwege augustus werd haar eerste Nederlandse single, Mr. Rock & Roll opnieuw uitgebracht als single.


Op 1 maart 2010 komt de nieuwe single "Don't Tell Me That's It Over" uit, de eerste single van haar tweede album. Dit album heet "A Curious Thing" en is uitgekomen op 8 maart 2010.



» Reageer (0)
26-06-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tot 270 euro om boterhammen op school te mogen opeten

Tot 270 euro om boterhammen op school te mogen opeten

http://static2.hln.be/static/photo/2014/4/2/12/20140626052730/media_xll_6853722.jpg

Vlaamse basisscholen voeren vanaf september massaal een "boterhammentaks" in óf verhogen de bijdrage. Dat schrijft Het Laatste Nieuws vandaag. De maatregel is een gevolg van de krappe budgettaire toestand van de gemeenten. Vele ouders reageren misnoegd.

In Hasselt bijvoorbeeld moeten kinderen die 's middags hun boterhammen in de gemeenteschool willen opeten daar vanaf september 25 cent per dag voor betalen. Dat heeft het stadsbestuur eerder deze week beslist. Eerder voerden onder meer Mechelen en Lanaken al zo'n bijdrage in. Sommige scholen, zoals Sint-Leo in het West-Vlaamse Sint-Pieters, zien zich zelfs genoodzaakt om het bedrag al te verhogen van 1,10 euro per dag naar wellicht 1,50 euro per dag.

Voor heel wat ouders betekent dat toch een extra kost van gauw 60 tot 270 euro per jaar pér kind. "Het is een wijdverspreid fenomeen", zegt Marc Van den Brande, secretaris-generaal van het katholiek basisonderwijs in de krant. "Ouders reageren teleurgesteld. Begrijpelijk, want zij vermoeden nog steeds dat een leerkracht 's middags toezicht moét houden. Maar dat is onder druk van de vakbonden enkele jaren geleden uit hun takenpakket geschrapt. Daardoor is het een zogeheten buitenschoolse opvang geworden." (br.hln)


» Reageer (0)
25-06-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Babydolfijntje 'Origi' geboren in Boudewijn Seapark

Babydolfijntje 'Origi' geboren in Boudewijn Seapark

http://static2.hln.be/static/photo/2014/1/13/2/20140625091504/media_xll_6850622.jpg

In Boudewijn Seapark is dolfijn Roxanne maandagavond bevallen van een gezond kalf. De baby kwam op 23 juni iets na 20 uur ter wereld, na een stuitligging. Het geslacht is nog niet gekend omdat de verzorgers moeder en baby niet willen storen. Het kalfje kreeg voorlopig de naam Origi, naar de Rode Duivel die voor het winnende goal zorgde vorige zondag in de wedstrijd tegen Rusland.

De naam Origi werd ook gekozen omdat de komst van een babydolfijntje steeds goed 'scoort' bij de bezoekers van het park...

Een stuitbevalling is ongewoon bij dolfijnen. Normaal komt het staartje eerst, zodat de staartvin hard kan worden om hiermee goed te kunnen zwemmen. Als de snuit eerst komt, dan heeft de staartvin geen tijd om hard te worden en kan de baby niet zwemmen na de geboorte waardoor het jong kan verdrinken. Toch verliep de bevalling vlot. Ervaren mama Roxanne (29 jaar) droeg het dier de eerste 15 minuten op haar rug, zodat de staartvin kon harden en het kalfje de tijd kreeg om te leren zwemmen.

Het is elf jaar geleden dat er nog een kalfje gezond en wel werd geboren in het Brugse dolfinarium. In 2003 werd Ocean geboren. Mama was toen ook Roxanne.

Bezoekers kunnen Roxanne en baby Origi pas vanaf half juli bezoeken, om moeder en kalfje nu nog even alle rust te geven. Er zijn wel camera's onder water geïnstalleerd. De beelden worden live vertoond op grote schermen aan de ingang van het dolfinarium in Boudewijn Seapark. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heb jij ook prediabetes?

Heb jij ook prediabetes?

http://static0.hln.be/static/photo/2014/1/16/1/20140624150307/media_xll_6848551.jpg

Ze wisten dat het niet zo goed gesteld was met de volksgezondheid, maar dat niet minder dan een op de drie volwassenen prediabetes heeft, sloeg de medische wereld toch met verstomming. Volgens een recent Brits onderzoek zit er een diabetesepidemie van ongeziene omvang aan te komen.

Heel wat volwassen lopen rond met prediabetes, en hebben er zelf geen flauw benul van. Ze hebben immers meestal geen symptomen: prediabetes is de voorfase van diabetes type 2 - het type dat ontwikkeld wordt op latere leeftijd en gelinkt wordt met de levensstijl -, maar echt ziek zijn ze (nog) niet. Wie prediabetes heeft, is al minder gevoelig voor insuline en heeft daardoor meer moeite met de verwerking van glucose. De bloedsuikerwaarden schieten vervaarlijk de hoogte in, hoger dan normaal, en als dat niet behandeld wordt, is de ontwikkeling van diabetes type 2 haast onvermijdelijk.

De medische wereld zegt geschokt te zijn door de resultaten. "Het is veel erger dan we verwachtten", klinkt het. Ze vinden de cijfers hoogst "alarmerend" en waarschuwen dat er een heuse epidemie zit aan te komen als mensen hun levensstijl niet aanpassen.

Want dat is de grootste oorzaak van prediabetes: een BMI van 25 of meer, vooral als je een appelfiguur hebt en veel vet rond je buik draagt. Dat vet drukt immers tegen de pancreas aan, waardoor die minder insuline gaat produceren. Daarnaast is ook leeftijd een grote factor: vanaf 40 jaar gaat het risico op diabetes sterk de hoogte in.

Toch wil dat niet zeggen dat slanke mensen geen enkele  kans maken op diabetes. De ziekte is ook erfelijk bepaald, en ook hormonen spelen een rol. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wonen in Antwerpen en Leuven minst betaalbaar

Wonen in Antwerpen en Leuven minst betaalbaar

http://static1.hln.be/static/photo/2014/1/5/4/20140624062559/media_xll_6847639.jpg

Wonen in Vlaanderen is niet overal even betaalbaar. In Antwerpen moet je gemiddeld 16,93 keer het lokale jaarinkomen per inwoner neertellen voor een woonhuis. In Sint-Niklaas, amper 25 kilometer verderop, is dat maar 10,83 keer. Dat blijkt uit de studie 'Centrumsteden in evolutie', die De Tijd kon inkijken.

In Leuven vind je de duurste gewone huizen (310.010 euro in 2013). Maar als er ook rekening wordt gehouden met het gemiddelde jaarinkomen van de inwoner van de stad, komt Antwerpen als duurste uit de bus. Het aantal lokale jaarlonen dat je moet neertellen in Antwerpen (16,93) ligt namelijk hoger dan in Leuven (16,77).

"In de toekomst dreigen Antwerpen en Gent de meest onbetaalbare steden te worden om te wonen", zegt Mercedes Van Volcem (Open Vld), Vlaams Parlementslid en auteur van de studie. Beide steden combineerden de voorbije jaren een lage stijging van het inkomen met een forse klim van de woningprijzen. (br.hln)


» Reageer (0)
24-06-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.John Lee Hooker and Bonnie Raitt - I'm In The Mood


John Lee Hooker and Bonnie Raitt  - I'm In The Mood

Klik op de foto om ze te beluisteren







Bonnie Raitt (Burbank (Californië), 8 november 1949) is een Amerikaanse zangeres, liedjesschrijfster en gitaarspeelster.

Ze is de dochter van Broadway musicalster John Raitt. Ze begon gitaar te spelen toen ze twaalf jaar oud was. Na de middelbare school begon ze in Rhythm and Bluesclubs te spelen. In 1983 werd ze geloosd door haar platenlabel, Warner Bros. Records, onder andere vanwege alcohol- en drugsgebruik, maar verdween allerminst uit de muziekscene.

Na meer dan 20 jaar opnames en optredens, bereikte Bonnie Raitt succes met haar tiende album. "Nick of Time" kwam in de top te staan in de Verenigde Staten en won drie Grammy Awards. Tegelijk kreeg ze een vierde Grammy voor haar duet "In the Mood" met John Lee Hooker op zijn album "The Healer".

Hierna kreeg ze nog drie Grammy Awards voor haar album uit 1991, "Luck of the Draw", waarna ze in 1994 nog twee Grammy's kreeg met haar album "Longing in Their Hearts".




http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/7/74/JohnLeeHooker1997.jpg/300px-JohnLeeHooker1997.jpg



John Lee Hooker (Clarksdale (Mississippi), 22 augustus 1917 - Los Altos (Californië), 21 juni 2001) was een invloedrijke Amerikaanse blueszanger, gitarist en songwriter die tijdens zijn leven verschillende soorten stijlen hanteerde. Hij geldt als een belangrijke vernieuwer van de blues. Bekende nummers van Hooker zijn onder andere Boom Boom en I'm in the Mood.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hond redt kleuter uit klauwen van beer

Hond redt kleuter uit klauwen van beer

http://static3.hln.be/static/photo/2014/0/9/3/20140624141705/media_xll_6848493.jpg

Een 5-jarig jongetje dat met zijn grootvader aan het wandelen was in Japan en aangevallen werd door een beer, heeft zijn leven te danken aan het optreden van een hond. Dat schrijft Times Live.

De aanval gebeurde zaterdagavond langs een rivier in Odate, circa 550 kilometer ten noorden van Japan. De grootvader en kleinzoon waren aan het kuieren langs het water toen de beer opdook en zijn klauwen in het jongetje zette. Teefje Mego - een Shiba van zes jaar oud - vermeed nipt een drama door "ongewoon luid" te blaffen en de beer te verjagen. Het wilde dier nam de benen, waarop de 80-jarige grootvader de hulpdiensten verwittigde.

De kleuter werd met gescheurde kleren en lichte verwondingen aan de rug en het zitvlak overgebracht naar het ziekenhuis, maar mocht dezelfde dag al naar huis, aldus een woordvoerder van de politie. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Twee miljoen voor Dylans 'Like a Rolling Stone'

Twee miljoen voor Dylans 'Like a Rolling Stone'

http://static0.hln.be/static/photo/2014/7/9/1/20140624191836/media_xll_6849241.jpg

De met de hand geschreven tekst van Like a Rolling Stone van Bob Dylan heeft liefst twee miljoen dollar (bijna 1,5 miljoen euro) opgebracht. De tekst is vandaag geveild bij Sotheby's in New York.

Dylan schreef een van zijn bekendste liedjes in 1965 op vier velletjes postpapier van een hotel. Het manuscript bevat doorhalingen en toevoegingen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Deze Indiase danseres verovert de wereld op 1 been

Deze Indiase danseres verovert de wereld op 1 been

Klik op de foto om de video te bekijken

Subhreet Kaur Ghumman, een danseres die bij een ongeluk een been verloor in India, werd een heuse televisiester dankzij haar bijzondere dansmoves. Nu is ze getrouwd met de liefde van haar leven die haar hielp te herstellen na haar ampuatie.

De 27-jarige Subhreet Kaur Ghumman heeft eerder deze maand het jawoord gegeven aan de fitnessinstructeur Yash Makkar. Hij is de man die haar hielp sterker te worden en haar evenwicht weer te vinden zodat ze kan dansen. "Ik heb me lang zorgen gemaakt dat ik geen man die wilde trouwen met een vrouw met slechts een been. Ik was aan het sporten in het fitnesscentrum toen Yash op een knie ging zitten om me ten huwelijk te vragen. Het was een droom die werkelijkheid werd."

Subhreet werd in februari een ster in India toen ze met haar geweldige danskwaliteiten de jde jury van de talentenjacht India's Got Talent overtuigde. Niet alleen haar dansmoves op haar ene been waren uitzonderlijk, ze pakte het publiek ook met haar enthousiasme in. Helaas won ze de finale niet, maar eindigde ze nipt tweede. Toch veranderde het televisieprogramma haar leven.

De toenmalige studente verloor haar ledemaat na een ongeluk met een bromfiets in 2009. Haar knie raakte daarbij ernstig verwond, maar de kwetsuur leek aanvankelijk niet zo erg. Door een medische blunder tijdens de operatie liep de danseres een infectie aan het been op, die dan nog eens slecht behandeld werd. De artsen stuurden haar naar huis, maar toen ze het gevoel in haar benen en tenen verloor, wist het meisje dat het slecht zou aflopen. Subhreet had een infectie opgelopen en smeekte haar moeder om een amputatie. Een jaar later vonden ze na lang zoeken een arts die de operatie wilde uitvoeren.

"Het was een belangrijke beslissing voor mij, maar ik besefte dat er geen andere manier was. Als ik wilde overleven, moest mijn been eraf. Na de operatie heb ik gehuild van geluk. Na de operatie had ik nog zeven operaties nodig om weer te leren wandelen", aldus de moedige Subhreet.
 
De danseres werkt nu aan een film over haar leven en reist de wereld rond om iedereen te laten meegenieten van haar talent. Subhreet is nu een ster in haar dorp: "Mensen herkennen me overal, ze vragen om foto's en handtekeningen. Het is een geweldig gevoel." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.The Rolling Stones - Satisfaction

The Rolling Stones - Satisfaction

Klik op de foto om hun te beluisteren






The Rolling Stones (vaak aangeduid als de Stones) is een Engelse rock-'n-rollband die actief is sinds 1962. De band speelt, naast rock-'n-roll en rock ook stijlen als blues, country, hardrock, reggae en punk.

Sinds The Rolling Stones in 1962 werden opgericht, hebben zij vele grote hits gehad, zoals Angie, Paint It Black en (I Can't Get No) Satisfaction. Zij hebben meer dan 25 studioalbums uitgebracht, waaronder Tattoo You, Goats Head Soup, Some Girls, Let It Bleed en Sticky Fingers. Hun laatste album was Shine A Light (2008).

The Rolling Stones bestaan uit Mick Jagger (zang), Keith Richards (gitaar), Charlie Watts (drums) en Ron Wood ((bas)gitaar). De bekendste ex-leden zijn Brian Jones, Mick Taylor, Bill Wyman, en hoewel nooit officieel, toetsenist Ian Stewart.



» Reageer (0)
23-06-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2-jarige Peanut is de 'lelijkste hond ter wereld'

2-jarige Peanut is de 'lelijkste hond ter wereld'

http://static2.hln.be/static/photo/2014/13/5/4/20140621140120/media_xll_6840754.jpg

Hij is lief en energiek, maar om zijn persoonlijkheid heeft hij niet gewonnen. Het 2-jarige hondje Peanut is dankzij zijn wilde haren, uitpuilende ogen en vooruitstekend gebit gekroond tot lelijkste hond ter wereld. Een jury in de Amerikaanse stad Petaluma in Calfornië kende Peanut zaterdagavond (lokale tijd) de prijs toe.

Aan de verkiezing deden 29 honden mee. Peanut ging er met de 2 meter hoge trofee en een geldprijs van 1.500 dollar (ongeveer 1.100 euro) vandoor. Hij volgt de beagle Walle op, die vorig jaar dankzij zijn grote kop, dikke lijf en merkwaardige eendenloopje won.

Peanut heeft als puppy brandwonden opgelopen, waardoor hij zo'n opmerkelijk uiterlijk kreeg. Zijn lippen zijn verbrand en zijn tranende ogen kan hij niet meer sluiten. Eigenaresse Holly Chandler, die Peanut uit het asiel meenam, wil met het hondje mensen bewust maken van dierenmishandeling. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geen enkele trein zal nog op zelfde tijdstip rijden

Geen enkele trein zal nog op zelfde tijdstip rijden

http://static1.hln.be/static/photo/2014/17/0/14/20140623075601/media_xll_6844064.jpg

De NMBS heeft de laatste knopen doorgehakt over het drastisch hertekende vervoersplan. Voor het eerst in 16 jaar wordt de volledige dienstregeling omgegooid. Geen enkele trein zal nog op hetzelfde uur rijden.

Wanneer het nieuwe vervoersplan op 14 december ingaat, zal niets nog zijn wat het was voor de honderdduizenden trein­gebruikers. Op de grote assen zal er om het kwartier een trein rijden. Tegelijk komt er een meer realistische timing voor af- en ­opstappende reizigers in drukke stations. Een langere reistijd, met andere woorden, een verbinding van 60 minuten zal straks 62 minuten in beslag nemen. Topman Jo ­Cornu wil het beschikbare per­­so­neel en ­materiaal ook optimaal inzetten. In de praktijk betekent dit dat weinig gebruikte ritten onverbiddelijk geschrapt worden.

Toen begin dit jaar de eerste krachtlijnen bekend raakten, werd de NMBS overstelpt met klachten. "We hebben al die grieven grondig geanalyseerd", zegt Michaël Vanloubbeeck van de spoorwegen. "Maar we hebben niet elke vraag positief kunnen beantwoorden. Het is niet logisch om een trein te laten rijden die jaarlijks 10.000 euro per passagier kost. Met dat geld zouden we die mensen beter een auto cadeau doen." (br.hln)


» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!