Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




10-08-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paardenbeul slaat opnieuw toe in Noord-Nederland

Paardenbeul slaat opnieuw toe in Noord-Nederland

http://static3.hln.be/static/photo/2014/6/9/2/20140810024607/media_xll_6987332.jpg

De paardenbeul die al enkele weken actief is in het noorden van Nederland lijkt opnieuw te hebben toegeslagen. In het Drentse Gasselte werd gisteren een paard gruwelijk bewerkt met een scherp voorwerp. Eerder gebeurde hetzelfde met paarden in de provincie Groningen. Het gaat telkens om dieren die in het weiland lopen.

De eigenaar van het mishandelde paard in Gasselte trof het dier gewond aan in het weiland. De ruin bleek met een scherp voorwerp in de schaamstreek te zijn gestoken. Eigenaresse Ria Bollt is geschokt en emotioneel na de mishandeling. "Het is een super braaf paard. Hij is nachtblind en kon dus niet vluchten. Dat vind ik extra zwaar. Het is niet te begrijpen dat iemand dit moedwillig doet", zo verklaarde ze tegenover RTV Drenthe. 

Eerder deze maand werd al een merrie in Balloo mishandeld. Op 11 juli liep een merrie in het Groningse Tolbert een flinke snijwond op in haar rug na te zijn bewerkt met een mes. In het weekend van 19 en 20 juli werd in Glimmen een merrie met een scherp voorwerp in haar schaamstreek gestoken en op 23 of 24 juli werd een paard in Oldekerk met een scherp voorwerp bewerkt.

De politie startte een grootschalig onderzoek naar de mishandelingen. "We zien overeenkomsten, maar ook verschillen'', aldus een woordvoerder. "Het gaat om drie mishandelde merries in korte tijd en de verwondingen zijn allemaal veroorzaakt met een scherp voorwerp", zo verklaarde ze eind juli.

Paardenmagazine Bit waarschuwt paardenbezitters in Groningen, Friesland en Drenthe voor de dierenbeul. Het adviseert hen om extra alert te zijn en benadrukt dat de stichting Zinloos Geweld Tegen Dieren een beloning van 10.000 euro uitloofde voor de tip die leidt naar de paardenbeul die in Glimmen (Groningen) paarden toetakelde. Het tipgeld is door twee particulieren met 3.000 euro verhoogd en bedraagt nu 13.000 euro.

In de regio Amersfoort vrezen paardenbezitters eveneens voor een paardenbeul. Ook daar worden edele viervoeters al enkele weken bewerkt met een scherp voorwerp. (br.hln)


» Reageer (0)
09-08-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Amy Winehouse - Will You Still Love Me Tomorrow

Amy Winehouse - Will You Still Love Me Tomorrow

Klik op de foto om haar te beluisteren





Amy Jade Winehouse  was een Britse jazz- en soulzangeres. Ze was de eerste Britse ooit die vijf Grammy Awards won



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Italiaanse bevalt van verkeerde baby's

Italiaanse bevalt van verkeerde baby's

http://static2.hln.be/static/photo/2014/18/9/4/20140809143253/media_xll_6986584.jpg

Bevallen van een tweeling, en dan te horen krijgen dat de kinderen die je gebaard hebt niet de jouwe zijn. Het overkwam een Italiaanse vrouw. De embryo's die bij haar ingeplant werden, blijken van een ander koppel te zijn. Beide paren strijden nu om het ouderschap.

We hebben wel al eens gehoord van verwisselde baby's, maar verwisselde embryo's, dat is toch nieuw. In een Italiaanse vruchtbaarheidskliniek werden andermans embryo's ingeplant bij een vrouw. Ze baarde vorige week de 'verkeerde' kinderen, een jongen en een meisje.

De vrouw kreeg pas in de derde maand van haar zwangerschap te horen dat ze de kinderen van een ander koppel aan het dragen was. Ze besloot om de kinderen te houden. Bij het andere koppel, de biologische ouders van de tweeling, mislukte de vruchtbaarheidsbehandeling.

Intussen strijden beide koppels om de tweeling. De biologische ouders hebben geprobeerd om hun achternamen te registreren bij de kinderen, maar ze vingen bot. Ook pogingen tot bezoekrecht draaiden op niets uit.

De 'draagouder' hebben de kinderen intussen ingeschreven in het bevolkingsregister. Ze willen niets te maken hebben met de originele ouders, en vonden gisteren bijval bij een rechter. Die bepaalde dat ze de kinderen mochten houden, aangezien de vrouw ze op de wereld heeft gezet. De biologische ouders laten het er niet bij en stappen naar het Europees Hof voor de Rechten van de Mens.

Het Sandro Pertini ziekenhuis in Rome liet weten dat de verwisseling een menselijke fout was. De twee vrouwen ondergingen op hetzelfde moment een behandeling, en hun achternamen leken erg op elkaar. Vijf van de zes letters zijn dezelfde. De kliniek heeft nu nieuwe regels in gebruik genomen die dergelijke fouten in de toekomst moeten vermijden. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fleur je ochtend op met deze zes tips

Fleur je ochtend op met deze zes tips

http://static1.hln.be/static/photo/2014/8/14/9/20140808163639/media_xll_6984294.jpg

Heb jij ook een hekel aan mensen die 's ochtends met de glimlach uit bed springen? Mogen alle uren voor de middag wat jou betreft overgeslaan worden? Daar kan snel verandering in gebracht worden. Met deze tips word jij ook een ochtendmens.

Zet wat muziek op
Het lijkt simpel, maar het maakt een groot verschil. 's Ochtends de radio wat opzetten en op weg naar het werk naar leuke deuntjes luisteren: het geeft je humeur een boost. Een studie aan de universiteit van Missouri raadt vrolijke muziek met een opgewekte beat eronder aan. Pharrell Williams wist dus goed wat ie deed.

Sta wat vroeger op
Je wekker wat vroeger zetten als medicijn tegen je ochtendhumeur: het werkt verbazend goed. Een onderzoek dat in 2012 gepubliceerd werd, bewees dat ochtendmensen doorgaans gelukkiger zijn en positiever in het leven staan dan nachtuilen.

Wees wat socialer
Mensen met een ochtendhumeur zijn in het algemeen geen fan van ochtendlijke gesprekken. Of toch zeker niet voor ze een sterke kop koffie naar binnen gegoten hebben. Psychologische experimenten wezen echter uit dat een vrolijk gesprek de beste manier is om je weg naar het werk door te brengen, of als je aan het wachten bent in de koffiezaak. Plak een glimlach op en sla eens een praatje met een wildvreemde.

Check je Facebook
De universiteit van Portsmouth in het Verenigd Koninkrijk wist aan te tonen dat je gelukkiger wordt van het snuisteren door oude Facebookfoto's. Eens door je goede herinneringen gaan, is de ideale manier om je dag te beginnen. En als dat niet het beste excuus is om met je smartphone in bed te liggen, weten we het ook niet meer.

Omega 3-vetzuren
Omega 3-vetzuren geven je humeur 's ochtends een vrolijk duwtje in de rug, weet Dr. Sarah Conklin van de Allegheny College in Amerika. Gezonde vetten in je ontbijt is dus de boodschap. Wat walnoten of lijnzaad door je yoghurt of havermout, of wat gerookte zalm in je omelet, en je wordt het zonnetje van de dag. (br.hln)


» Reageer (0)
08-08-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bent u een narcist? Antwoord simpelweg op deze vraag

Bent u een narcist? Antwoord simpelweg op deze vraag

http://static1.hln.be/static/photo/2014/15/15/9/20140808012016/media_xll_6982629.jpg

Om te achterhalen of iemand een narcist is, hoef je er gewoon maar naar te vragen. Dit althans volgens een nieuwe studie. Uit het onderzoek, dat gepubliceerd werd in vaktijdschrift PLOS One en gebaseerd is op 11 afzonderlijke experimenten, blijkt dat de diagnostische test van 40 vragen voor narcisme vaak overgeslagen kan worden door één heel eenvoudige vraag te stellen.

Wanneer het aankomt op een diagnose van klinische gevallen van narcisme hoef je er volgens Brad Bushman, co-auteur van de studie en professor communicatie en psychologie aan de Ohio State Universiteit, geen doekjes om te winden. Enkel deze vraag blijkt voldoende: "In welke mate ga je akkoord met deze stelling: ik ben een narcist."

"Het is eigenlijk heel interessant, omdat narcisten zich niet voor hun narcisme schamen", klinkt het. Het lijkt logisch, aangezien narcisten per definitie egoïstisch en ijdel zijn en zich superieur voelen. Doordat het hen vaak ook aan empathie ontbreekt, zullen ze deze kenmerken niet als negatief beschouwen.

"Het is een belangrijke persoonlijkheidsdimensie om te meten", aldus Bushman. "Het is immers nefast voor het individu zelf, omdat die ervan uitgaat dat er geen persoonlijke verbetering nodig is. En het is nefast voor de maatschappij, aangezien mensen die egoïstisch zijn een minder coöperatief en behulpzaam lid van de gemeenschap vormen."

Uit Bushmans voorgaand onderzoek blijkt dat narcisme een steeds vaker voorkomende karaktertrek is in ons digitale tijdperk. "Sociale media kunnen zeker gelinkt worden aan narcistisch gedrag", legt Bushman uit. En waar narcisme toeneemt, zal empathie verder afnemen, waarschuwt hij.

"Wanneer mensen ervan overtuigd zijn dat ze beter zijn dan iemand anders, handelen ze hier ook naar."

Het is volgens Bushman dan ook een goede zaak voor verder onderzoek dat een eenvoudige vraag iemand met deze karaktereigenschap kan identificeren. De traditionele test bestaat uit 40 vragen en is daardoor omslachtiger. Volgens het onderzoek gaf de bovengenoemde vraag echter dezelfde resultaten bij 2.200 vrijwilligers als de vragenlijst die een kwartier duurt.

Hij hoopt dat verder onderzoek kan helpen achterhalen waar narcisme vandaan komt en de opmars mogelijk kan helpen inperken. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Superrijken nog veel rijker dan gedacht

Superrijken nog veel rijker dan gedacht

http://static1.hln.be/static/photo/2014/4/12/7/20140808044903/media_xll_6983017.jpg

De één procent rijkste Belgen bezit 17 procent van de rijkdom. Dat is bij­na de helft meer dan eerder vastgesteld in een grootschalig onderzoek, zo schrijven De Standaard en Het Nieuwsblad vandaag.

Uit nieu­we berekeningen van ECB­-econoom Philip Vermeulen blijkt dat de one percent geen 12 procent, maar 17 procent van de rijkdom bezit. Ze zijn bovendien dubbel zo rijk als uit de eerdere ECB-studie bleek. Elk gezin met een rijkdom van meer dan 2,6 mil­joen euro behoort tot het rijkste procent. (br.hln)


» Reageer (0)
07-08-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.900.000 Belgen kunnen dokter niet betalen

900.000 Belgen kunnen dokter niet betalen

http://static3.hln.be/static/photo/2014/10/9/10/20140807081136/media_xll_6980515.jpg

In vergelijking met de rest van Europa stelt de Belg te vaak een doktersbezoek uit om financiële redenen. Van 31 Europese landen haalt België amper de 20ste plaats. "Als je enkel landen als Bulgarije of Roemenië achter je kunt laten, is dat wel erg schamel."

Op vraag van de Europese Commissie is de kwaliteit, de kost en de gelijkheid van de gezondheidszorg in zowat alle Europese landen onderzocht. Dat maakt het mogelijk om voor het eerst de verschillende gezondheidssystemen te vergelijken. De Morgen kon de eerste resultaten van het prestigieuze Qualicopc-onderzoek inkijken.

"Er zijn enkele criteria waarvoor België opvallend slecht scoort", zegt Sara Willems, professor aan de vakgroep Huisartsgeneeskunde (UGent) en een van de hoofdonderzoekers.

Zo stelt 8,6 procent van de Belgen een bezoek aan de huisarts uit om financiële redenen. In Nederland en Duitsland is dat amper 1,6 en 4,5 procent. "Van de 31 Europese landen haalt België amper de 20ste plaats", legt Willems uit. "De middenmoot, zou je denken. Maar als je de landen ziet die het slechter doen, dan is onze positie niets om je vrolijk over te maken."

Bij Belgen met een laag inkomen schiet een doktersbezoek er nog veel vaker bij in. Meer dan één op de vijf van hen gaf aan dat ze het voorbije jaar door geldzorgen een visite hadden overgeslagen. "Het feit dat je hier nog steeds het remgeld moet betalen, schrikt mensen af", zegt Willems. "ln Nederland bijvoorbeeld wordt dat automatisch geregeld."

Het verklaart ook waarom sommige Belgen sneller naar de spoeddienst trekken in plaats van naar de huisarts. Niet omdat hun huisarts niet voldoende beschikbaar is, zo blijkt uit de nieuwe cijfers. "Maar wel omdat ze op de spoed niet meteen de rekening moeten betalen."

Nochtans zijn er verschillende systemen in ons land - zoals het omniostatuut of de derde-betalersregeling - die ervoor moeten zorgen dat lagere sociale klassen zo goed als gratis naar de dokter kunnen. Willems: "Maar die systemen zijn onvoldoende bekend. De helft van de ondervraagde patiënten had naar eigen zeggen nog nooit gehoord van die voorzieningen."

De beroepsvereniging Domus Medica erkent het probleem. Volgens hen zijn de procedures veel te omslachtig, "waardoor artsen niet geneigd zijn die tegemoetkomingen te promoten." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mama, later wil ik rijk worden

"Mama, later wil ik rijk worden"

http://static1.hln.be/static/photo/2014/0/0/12/20140806170853/media_xll_6979707.jpg

De klassieke beroepen van politieagent of dokter blijken alsmaar minder aantrekkelijk voor jongere generaties. Zo zou voor 1 op 5 kinderen tussen vijf en tien jaar intelligentie, succes of behulpzaam zijn niet langer bovenaan het lijstje staan, maar heeft vooral "rijk worden" de grootste aantrekkingskracht. Dat blijkt althans uit een recente en vooral opmerkelijke Britse enquête.

Bijna een kwart van de kinderen van 1.338 ouders wilden later gewoon rijk worden, wanneer naar hun beroepskeuze gevraagd werd. Het tweede meest voorkomende antwoord was "beroemd zijn" en een verrassende 6 procent van de kinderen gaf aan helemaal niet te willen werken later.

Misschien net hierdoor gaven 51 procent van de ouders toe dat hun kinderen "onzekere carrièremogelijkheden" hebben met betrekking tot hun toekomstig loon. Zo'n 32 procent van de ouders gaven aan weinig vertrouwen te hebben in hun kroost en zeiden dat hun kind niet intelligent genoeg was, terwijl 27 procent ervan overtuigd is dat het hun kinderen later aan "doorzettingsvermogen en ambitie" zal ontbreken.

Toch staan de meer traditionele beroepen zoals dokter of brandweerman nog steeds in de top tien, maar is de drang om rijk en beroemd te worden opvallend bij de jongere generaties. Zo denkt een verontrustend aantal jongeren (75%) volgens de enquête ook dat geld gelukkig maakt en werd 1 miljoen pond (ongeveer 1,2 miljoen euro) aangegeven als een comfortabel jaarloon.

"Het is jammer dat 6 procent van de kinderen de instelling hebben niet te willen werken later (...) Toch is het veelbelovend dat de meerderheid van de kinderen later rijk wil worden. Ze hebben gewoon de juiste aanmoediging en opleiding nodig om een basis te leggen voor hun mooie toekomst. En misschien, is dat salaris van 1 miljoen pond dan niet meer zo onbereikbaar", aldus George Charles, woordvoerder voor VoucherCodesPro.co.uk, dat het onderzoek uitvoerde. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Songfestival niet in Graz of Innsbruck, maar in Wenen

Songfestival niet in Graz of Innsbruck, maar in Wenen

http://static2.hln.be/static/photo/2014/12/12/3/20140807085627/media_xll_6980688.jpg

De Oostenrijkse hoofdstad Wenen is volgend jaar gaststad van het Eurovisiesongfestival. Graz en Innsbruck zijn afgevallen, meldt de Oostenrijkse omroep ORF, die de organisatie van het festival volgend jaar voor zijn rekening neemt.

ORF-directeur Alexander Wrabetz noemt Wenen "de stad van muziek en kunst, die in het hart van Europa ligt".

"Samen gaan we er alles aan doen om er een succesvolle zestigste editie van het Eurovisiesongfestival van te maken."

Het liedjesfestijn vindt plaats in de Stadthalle. De arena is de jaren 50 gebouwd en wordt doorgaans gebruikt voor concerten en evenementen. De halve finales zijn op 19 en 20 mei 2015. De finale is op 23 mei. (br.hln)


» Reageer (0)
06-08-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vers fruit gekocht? Zo weet je wanneer het rijp is

Vers fruit gekocht? Zo weet je wanneer het rijp is

http://static3.hln.be/static/photo/2014/9/1/13/20140806184002/media_xll_6979963.jpg

Niets zo vervelend als fruit kopen om er dan achter te komen dat het nog niet rijp is of erger nog: overrijp. Gelukkig bestaat er voor alles een oplossing en met deze trucjes weet je meteen waar je op moet letten bij het kopen van dit vers fruit. Sommige soorten geven immers via hun kleur aan wanneer ze rijp zijn, terwijl je het bij andere vooral kan voelen.

Ananas
Een rijpe ananas herken je vooral aan de goudbruine kleur. Let erop dat er niet te veel groen meer te zien is aan de onderkant. Geeft de ananas (nog) geen zoete geur af, dan wacht je best nog even met snijden. Ruikt de vrucht een beetje naar azijn, dan is ie overrijp.

Tomaten
Voor gewone rode tomaten kan je gemakkelijk afgaan op de kleur, maar niet alle tomaten zijn rood. De beste manier om in dat geval te achterhalen of de vrucht klaar is om op te eten, is eraan te voelen. Geeft de tomaat een beetje mee, dan is hij perfect.

Cantaloupe-meloenen
Een rijp exemplaar voelt zwaar aan en ruikt zoet (wanneer een meloen te zoet ruikt, is hij waarschijnlijk overrijp). De meest voor de hand liggende truc is door aan de onderkant van meloen lichtjes te duwen; geeft het een beetje mee dan is de vrucht klaar om op te eten.

Perzik
Wanneer perziken rijp zijn, worden ze rood en geel. Zorg ervoor dat er geen groen meer rond de stengel zit en wanneer de perzik perfect rijp is, hoort ze te ruiken zoals ze (hopelijk) zal smaken.

Mango's
De kleur van een mango is geen indicatie voor hoe rijp de vrucht is. De enige manier om daarachter te komen is door aan de vrucht te voelen. Wanneer de mango een beetje meegeeft, is hij klaar om op te eten. Soms geven mango's ook een fruitig aroma af aan de stengel wanneer ze rijp zijn.

Watermeloen
Wanneer je een volledige watermeloen koopt, investeer je in heel wat fruit en ben je er beter zeker van dat het ook rijp is. Een rijpe watermeloen is zwaar (want zit vol water) en klinkt hol. Een andere makkelijke manier om er zeker van te zijn dat je een rijpe watermeloen koopt, is door de onderkant te checken. Als er een gele of een lichte vlek op zit, is de vrucht klaar om op te eten. Indien er strepen over de hele meloen te vinden zijn, heeft de vrucht nog wat tijd nodig.

Avocado's
Aangezien niet alle avocado's er hetzelfde uitzien wanneer ze rijp zijn (sommige worden donkerpaars en andere blijven lichtgroen), is de beste manier om hier achter te komen door ze aan te raken. Een avocado hoort een beetje mee te geven wanneer hij rijp is. Gebruik je palm in plaats van je vingers, aangezien je anders het fruit kan schaden.

Pruimen
Net zoals bij avocado's, zijn er ook verschillende pruimensoorten met telkens een verschillende kleur. Wanneer je wil nagaan of de vruchten rijp zijn, zoek je dus best naar exemplaren met een lichtjes zachte en gladde huid. Sla de pruimen met een gerimpelde, harde of slappe schil over. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zonder armen het leven omarmen: moeder én zoon doen het

Zonder armen het leven omarmen: moeder én zoon doen het

http://static3.hln.be/static/photo/2014/16/0/4/20140806180205/media_xll_6979894.jpg

Koken, wassen, het bed opmaken,... Het lijken alledaagse dingen, maar voor Linda Bannon vormen ze een opgave van jewelste. De 35-jarige vrouw kwam ter wereld zonder armen als gevolg van het Holt-Oram syndroom. Deze erfelijke aandoening kan ook leiden tot afwijkingen aan het hart.

Bannon wilde ondanks de handicap toch een zo normaal mogelijk leven leiden, en dus leerde ze te functioneren met haar voeten in plaats van haar handen. Een inspirerende levensvisie die ze intussen doorgegeven heeft aan haar negenjarige zoon Timmy, die ook armloos geboren werd. Intussen kan hij zwemmen, doet hij aan taekwando en speelt hij videospelletjes met behulp van zijn tenen. Klik hier voor het niet te missen filmpje.

"Hij maakt zijn huiswerk, speelt Lego en ruimt zijn kamer op met zijn voeten, hij is dus net als elke andere jongen", stelt Linda. "Soms raakt hij wel eens gefrustreerd, maar hij blijft altijd positief ingesteld. Ik ben zo trots op hem. Via scans wist ik op voorhand dat hij zonder armen geboren zou worden. Uiteraard maakten we ons zorgen, maar anderzijds wist ik dat ook hij een normaal leven zou kunnen leiden."

"Gepest op school"
De moeder groeide op in Chicago, met nog vier jongere broers en zussen. Voor haar ouders was het een schok dat ze met die hindernis haar leven moest starten. "Maar ze hebben er hun schouders onder gezet en me nooit anders behandeld. Ze hielpen me wandelen en mezelf aankleden. Ik had ook armprothesen, maar die zaten helemaal niet lekker. Tegen mijn twaalfde deed ik dus eigenlijk alles met mijn voeten. Ik werd gepest op school, maar de echte vrienden steunden me wel."

Na haar studies schopte Bannon het tot onderwijzeres, op die school leerde ze ook haar toekomstige echtgenoot Richard kennen. "Het was meteen koekenbak. Hij liet zich niet afschrikken door mijn handicap en vond het geweldig dat ik zoveel dingen op m'n eentje kon."

Gaatjes in hart
Het koppel huwde in juli 2004 en besliste om voor een baby te gaan. "Toen ik zwanger was, kreeg ik te horen dat er vijftig procent kans was dat ons kindje dezelfde aandoening zou erven. Ik stelde me de vraag of we juist bezig waren, maar we wilden echt een gezinnetje."

Helaas, Timmy werd geboren met gaatjes in het hart en moest twee maanden in het ziekenhuis blijven vooraleer hij naar huis mocht. "Dankzij een operatie is hij er gelukkig helemaal bovenop gekomen. Ik heb mezelf vanaf dan echt gesmeten in mijn moederrol, zo droeg ik hem bijvoorbeeld via een dekentje rond mijn nek."

"Geen extra kinderen meer"
Van zodra Timmy oud genoeg was, kreeg hij al haar levenswijsheden mee. "Toen hij twee jaar oud was, kon hij al stappen. Ik toonde hem hoe hij een tandenborstel en bestek moest vastnemen met zijn voeten. Zwemmen doet hij op zijn rug, met de benen komt hij vooruit. Soms raakt hij wel eens in een dipje omdat hij bijvoorbeeld niet kan fietsen, maar dat duurt nooit lang. Extra kinderen komen er wel niet meer, vanwege de risico's met het hart."

Het is nu de grote droom van Bannon om motivatiecoach te worden en zo anderen met gelijkaardige handicaps een duw in de rug te geven. "Ik wil tonen dat je toch nog een volwaardig leven kan leiden. Geef mij eens één reden waarom Timmy later geen vrouw zou vinden en zelf een gezin zou kunnen vormen. Zolang hij tevreden is, ben ik dat ook." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouw ontdekt na 30 jaar dat ze als kind ontvoerd werd

Vrouw ontdekt na 30 jaar dat ze als kind ontvoerd werd

http://static0.hln.be/static/photo/2014/4/1/12/20140806072240/media_xll_6978552.jpg

Ontvoerster Rosario Colop (56) is begin deze week in de boeien geslagen.Ze riskeert levenslang. © Prensa Libre.

Jarenlang wist een Vlaamse vrouw niet beter dan dat haar echte moeder te arm was om voor haar te zorgen en ze als 4-jarige ter adoptie was afgestaan. Pas toen ze zelf op zoek ging naar haar roots, ontdekte ze dat haar 'moeder' kinderen ontvoert en voor grof geld verkoopt aan westerlingen.

Het verhaal van Dolores Maria Preat is voorpaginanieuws in Guatemala. Het was immers daar dat op 2 juli 1984 de adoptie geregeld werd. Dolores' zogenaamde moeder, Rosario Colop, had het meisje van net geen 5 jaar ter adoptie aangeboden. Een Belgisch koppel telde 2.800 dollar (zo'n 2.000 euro) cash neer en kon Dolores met wettelijke papieren mee naar België nemen. Maar naarmate Dolores ouder werd, rook ze onraad. In 2011 trok Dolores, toen 32, uiteindelijk naar haar land van herkomst. Ze wilde de vrouw ontmoeten die haar in 1984 tegen betaling aan wildvreemden had meegegeven.

"Dolores Maria Preat vernam dat haar moeder, Rosario Colop, vele jaren voordien verhuisd was. De buurman hechtte nauwelijks geloof aan het verhaal van Dolores: Rosario had immers geen dochter, laat staan dat ze die na 5 jaar voor adoptie had afgestaan. Wél kende de buurman het schrijnende verhaal van een andere moeder uit een paar dorpen verderop, die omstreeks dezelfde tijd haar dochter verloren was. Van de ene nacht op de andere was het meisje uit haar bedje verdwenen.

Nog volgens Prensa Libre begreep de Belgische Dolores meteen dat het om háár zou kunnen gaan. Van dan af ging het snel. In het officiële politierapport staat dat Dolores Preat al bij de eerste aanblik haar echte, biologische moeder herkende. "Ik wist dat haar bloed mijn bloed was", verklaarde ze aan de politie. Ook de biologische moeder besefte meteen dat ze oog in oog stond met haar ontvoerde dochter. Om honderd procent zeker te zijn, gaf Luisa Chim enkele van haar haartjes mee. De uitslag wekte geen verbazing: Dolores Maria Preat is de biologische dochter van Luisa Chim. De Belgische liet het daar niet bij en trok in april dit jaar opnieuw naar Guatemala, waar ze officieel een klacht indiende tegen haar 'valse moeder'. Kidnapping, luidde de aanklacht. De politie nam de zaak ernstig en pakte Rosario Colop (56) op voor ondervraging. (br.hln)


» Reageer (0)
05-08-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gestrest? Deze geuren zullen je relaxen

Gestrest? Deze geuren zullen je relaxen

http://static2.hln.be/static/photo/2014/12/12/12/20140805144045/media_xll_6976812.jpg

We leven in een stressvolle wereld. Of het nu een drukke werkweek is of een vakantietrip met je kinderen, soms wordt het ons allemaal even te veel. Geen stressbal in de buurt? Geen nood: een aantal veel voorkomende geuren hebben een kalmerend effect. Van lavendel tot kerosine: deze geuren zullen je relaxen.

Talkpoeder
Talkpoeder of babypoeder heeft een zeer kalmerend effect, omdat het je doet herinneren aan je vroege kindertijd. De gedachte aan die veilige, zorgeloze periode geeft meteen een relaxerend gevoel.

Lavendel
Raar maar waar: de geur van lavendel heeft invloed op onze hersenen. Uit een studie in het International Journal of Neuroscience blijkt dat de lavendelolie een soezend, slaperig gevoel veroorzaakt wanneer de geur ingeademd wordt.

Kamillethee
De geur van een kopje kamillethee is zeer goed om te relaxen. Dokters geloven echter dat niet zozeer de geur invloed heeft op ons gemoed, maar spreken van een placebo-effect. "We linken de geur van de thee aan het gevoel dat we hebben na het drinken van een kopje thee", klinkt het. In ieder geval: kruidenthee is zeer kalmerend.

Citroengras
Ook de geur van dit gras helpt om stress en angst de wereld uit te helpen. Het lichte, ietwat aardse aroma zorgt voor een rustgevend gevoel.

Zonnecrème
Wie zonnemelk of zonneolie ruikt, denkt meteen aan een relaxerend dagje op het strand of naast het zwembad. Je zou er voor minder vredig en gelukkig van worden.

Gebakken lekkers
De geur van cake, koekjes en andere gebakken lekkernijen vinden veel mensen rustgevend en geruststellend. Wetenschappers denken dat het aroma gerelateerd wordt aan een vertrouwd en veilig gevoel. En het is natuurlijk ook gewoon enorm lekker.

Kerosine
Het is een beetje vreemd, maar toch kunnen kerosine en andere brandstoffen je in een handomdraai kalmeren. Mensen linken het vliegtuig aan een verre vakantie, en aan plaatsen die waarschijnlijk rustiger zijn dan je dagelijkse leven. Wat natuurlijk niet betekent dat je het als parfum moet gaan gebruiken of er hele dagen aan moet ruiken.

Je geliefde
Het klinkt als romantische onzin, maar een vleugje van je vriend of vriendin kan je verliefde gevoelens aanwakkeren en je zo in een blijere, rustigere stemming brengen. Wie momenteel geen partner heeft, kan evengoed terecht bij zijn beste vriend/vriendin of zelfs graag geziene familieleden. Ook nostalgische of vertrouwde plaatsen kunnen een relaxte geur met zich meedragen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mishandelde hond wordt gered uit vastgeroeste kooi

Mishandelde hond wordt gered uit vastgeroeste kooi

Klik op de foto om het filmpje te bekijken


In North Carolina deed Animal Rescue een akelige ontdekking bij een fokker. In een stinkende schuur stonden verschillende kooien met zwaar verwaarloosde honden, waaronder Billy. De chihuahua dacht dat hij nooit meer bevrijd zou worden aangezien zijn kooi gewoon vastgeroest was. Het diertje was compleet ondervoed en had enkel een bakje met groen water. De onderkaak van Billy was deels weggerot.

Je zou denken dat een zwaar verwaarloosde hond geen vertrouwen meer zou hebben in mensen, maar de chihuahua legde meteen zijn hoofd op de schouder van Adam Parascandola, een van de redders. "Vanaf dat moment voelde ik me verantwoordelijk voor het kleine wezentje", aldus Adam. "Ik ging ervoor zorgen dat hij nooit meer moest lijden zoals hij gedaan heeft. Billy bloeide ondanks alles wat hij heeft meegemaakt snel open. Hij bracht me elke dag aan het lachen, ik hield van hem."

De aangrijpende video dateert al van december 2012, maar ging de laatste tijd viraal met meer dan 1 miljoen views om dierenmishandeling tegen te gaan. Billy heeft toch de laatste weken van zijn leven in schoonheid kunnen doorbrengen, want de chihuahua overleed enkele weken na zijn redding. Waarschijnlijk was zijn toestand al te erg toen hij gevonden werd. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aantal schijnhuwelijken valt terug

Aantal schijnhuwelijken valt terug

http://static3.hln.be/static/photo/2014/0/13/13/20140805042923/media_xll_6975793.jpg

Een huwelijk aangaan om aan een verblijfsvergunning te raken, is door een strengere wet minder populair geworden in ons land. De Dienst Vreemdelingenzaken heeft vorig jaar 7.300 huwelijken stopgezet omdat een van de partners alleen wilde trouwen om een verblijfsvergunning te krijgen. Dat aantal ligt een kwart lager dan een jaar eerder. Zo schrijven Het Nieuwsblad en De Standaard.

"Dit is hoopgevend. De achterpoortjes gaan dicht, het actieplan lijkt te werken", zegt Maggie De Block, ontslagnemend staatssecretaris voor Asiel en Migratie (Open Vld).

Sinds 2004 was het aantal verdachte huwelijken in België sterk toegenomen. Vooral Marokkanen proberen het met een schijnhuwelijk: zij staan op kop met meer dan een kwart van alle verdachte huwelijken. Daarna volgen Algerijnen en Turken.

Door een nieuwe wet van vorig jaar is het aantal schijnhuwelijken fors gedaald. Van 9.064 in 2012 naar 7.278 vorig jaar. De sterkste daling in tien jaar tijd. "Dankzij die wet kan een overtreder drie jaar cel krijgen in plaats van drie maanden. Ook de boete is opgetrokken, van 600 naar 3.000 euro", zegt de DVZ. "Nog belangrijk: de rechter kan het zelf ongeldig verklaren. Dat kon daarvoor niet. Hij kan de persoon in kwestie ook het land uitzetten." (br.hln)


» Reageer (0)
04-08-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kleine vos meest getelde vlinder in Vlaanderen

Kleine vos meest getelde vlinder in Vlaanderen

http://oi59.tinypic.com/2zdx351.jpg

De kleine vos -een kleine, oranje dagvlinder met gele en zwarte vlekken op de vleugels- is dit weekend het meest geteld in de Vlaamse tuinen. Dat blijkt uit de eerste gegevens van Natuurpunt, dat het vlindertelweekend al voor de achtste keer organiseert. De balans is nog niet definitief, de gegevens lopen vanavond nog steeds binnen.

"Door het uitzonderlijk zachte voorjaar verschillen de telresultaten sterk van de voorbije jaren", zegt Wouter Vanreusel, vlinderexpert van Natuurpunt. De weersomstandigheden om vlinders te tellen waren ideaal, maar toch lag het aantal vlinders merkelijk lager dan vorig jaar. Uit voorlopige cijfers uit 1.500 tuinen blijkt dat in Vlaanderen gemiddeld 12 exemplaren van 4 verschillende soorten werden gezien. Vorig jaar werden per tuin gemiddeld 26 vlinders van 6 verschillende soorten geteld.

"Deze lagere aantallen betekenen niet dat onze vlinders plots sterk achteruitgaan. Door de zachte winter en het warme voorjaar vlogen de meeste soorten dit jaar 2 tot 3 weken vroeger dan gemiddeld. Hierdoor is de zogenaamde 'piek' in de vliegperiode al voorbij voor verschillende soorten". Dat was bijvoorbeeld het geval voor de dagpauwoog.

Op de eerste plaats stond deze avond de kleine vos. Die is sinds 2011 aan een spectaculaire opmars bezig, na een sterke afname in de periode 1990-2010. "Wellicht is de soort een eerdere ziekte te boven gekomen, en profiteert ze ook van het zachte weer", meent Natuurpunt.

Het werd een nek-aan-nek-race met de atalanta, een trekvlinder die vanuit het zuiden naar onze streken kwam. De atalanta moest het qua aantallen nipt stellen met een tweede plaats, maar de soort kende wel de ruimste verspreiding van alle vlindersoorten. In 2 op 3 Vlaamse tuinen kon deze grote zwarte vlinder met oranje en witte banden worden bewonderd.

Op de derde plaats stond het oranje zandoogje, die vooral in de provincies Oost- en West-Vlaanderen heel talrijk rondvloog.

De meest getelde vlinder van vorig jaar, de gamma-uil, werd dit jaar slechts in 1 op 10 tuinen waargenomen. "2013 was een uitzonderlijk invasiejaar voor de soort, dit jaar kreeg de trekkende nachtvlinder onderweg te maken met een ongunstige noordenwind", aldus Natuurpunt.

Telresultaten kunnen nog ingevoerd worden tot vrijdag 8 augustus via www.vlinderweekend.be. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Man vindt vogelspin in keuken

Man vindt vogelspin in keuken

http://static0.hln.be/static/photo/2014/18/8/2/20140804131024/media_xll_6974462.jpg

Stel je voor: je bent je keuken aan het poetsen en wat zie je achter de oven? Een grote vogelspin. Het overkwam een man in het Schotse Glasgow. Hij bleef koelbloedig, ving de spin met een glas en een stukje karton en belde de dierenbescherming.

De dierenbescherming verklaart dat de man de Chileense vogelspin vorige donderdag aantrof en hen op de hoogte bracht van zijn angstaanjagende vondst. Het dier werd opgehaald en verblijft nu in een asiel, waar het de naam Incy kreeg.

"Hoewel vogelspinnen de meeste mensen de stuipen op het lijf jagen, zijn het toch vrij populaire huisdieren. Gelukkig wist deze man zijn kalmte te bewaren tot ik aankwam. Waarschijnlijk is de vogelspin eigendom van iemand uit de buurt en we zouden het dier dan ook graag aan zijn eigenaar terugbezorgen. Zoniet zoeken we iemand die met vogelspinnen kan omgaan en het dier een nieuwe thuis kan bieden".(br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jonge mama met striemen wordt uitgelachen maar zet pesters subliem voor schut

Jonge mama met striemen wordt uitgelachen maar zet pesters subliem voor schut

http://static0.hln.be/static/photo/2014/0/10/14/20140803203555/media_xll_6973019.jpg

Een Canadese moeder van vijf kinderen werd belachelijk gemaakt door enkele pestkoppen toen ze lag te zonnen op het strand. Het incident dat haar in eerste instantie aan het huilen bracht, zette Tanis Jex-Blake uiteindelijk aan om een open brief aan haar plaagggeesten te schrijven. Na het posten van het aangrijpende document op Facebook, kon de moedige vrouw rekenen op wereldwijde steun. Ze had duidelijk een gevoelige snaar geraakt en kreeg meer dan een miljoen 'likes'.

Dertien jaar nadat de Canadese mama haar eerste kind kreeg, durfde ze eindelijk het strand opnieuw in bikini te trotseren. Ze weigerde zich nog langer voor de buitenwereld te verstoppen wegens die kleine 'imperfecties' ten gevolge van het moederschap.

"Te walgelijk voor woorden"
Haar uitje naar het strand werd helaas een zeer onprettige ervaring. Enkele mannen en een vrouw kregen de 33-jarige blondine in de gaten en besloten de spot met haar te drijven. "O mijn God, kijk naar daar! Dat is te walgelijk voor woorden! Kijk dan hoe lelijk dat is!", klonk het op het strand. Er werd niet alleen zeer nadrukkelijk naar Tanis gewezen en met haar gelachen maar ze deden ook alsof ze haar in de buik wilden stampen. Terwijl de jonge moeder haar biezen pakte en weer naar huis reed, bolden de tranen onophoudelijk over haar wangen. Maar Tanis besloot om het daar niet bij te laten en briljant terug te slaan.

"Het spijt me..."
Op Facebook richtte ze een open brief aan de pesters. "Het spijt me dat mijn eerste poging in dertien jaar om weer in bikini te zonnen jullie deed walgen. Het spijt me dat mijn buik niet plat en strak is. Het spijt me dat mijn buik vol zwangerschapsstriemen zit. Het spijt me dat mijn 33-jaar oude, 57 kilo wegende lichaam jullie zo beledigd heeft dat jullie je genoodzaakt zagen om naar mij te wijzen, me uit te lachen en te doen alsof jullie me zouden trappen.

"Het spijt me echter NIET dat in mijn buik vijf kinderen hebben gewoond waar ze konden groeien en zich ontwikkelen tot fantastische, gezonde en intelligente kinderen."

"Oorlogswonden"
"Toen ik naar jullie perfecte jonge lichamen keek, dacht ik slechts 'Wat hebben jullie geweldige lijven eigenlijk al gepresteerd?'. Ik voel mee met de vrouwen die ooit jullie kinderen zullen dragen en in jullie ogen een lelijk lichaam zullen krijgen tijdens de zwangerschap. Hopelijk komen jullie eens tot het besef dat die 'oorlogswonden' ons trots zouden moeten maken en niet iets om je over te schamen."

De blijken van steun voor die wonderlijke buik zijn na het publiceren van de indrukwekkende open brief niet meer te tellen. Zeker niet nadat een lokaal radiostation het document deelde en in geen tijd meer dan een miljoen 'likes' genereerde. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belg bestelt massaal valse medicijnen

Belg bestelt massaal valse medicijnen

http://static2.hln.be/static/photo/2014/0/14/8/20140804091154/media_xll_6973703.jpg

De Belgische douane en politie hebben vorig jaar 1,5 miljoen namaakmedicijnen onderschept, 230 keer meer dan een jaar eerder. Toen zijn amper 6.421 stuks aan het licht gekomen. Dat staat te lezen in Het Nieuwsblad.

De namaakmedicijnen zijn goedkoper, je hebt er geen voorschrift voor nodig en je hoeft niet eens de deur uit. Daarom zijn ze zo populair. "Maar we bestellen net de geneesmiddelen die het gevaarlijkst zijn. Pillen voor het hart, de bloeddruk en tegen suikerziekte kunnen bij een foute dosis het verschil tussen leven en dood zijn", zegt toxicoloog Jan Tytgat. "We spelen dus met ons leven."

Bij de douane ontdekken ze vaak pillen waar, na onderzoek, helemaal niets in blijkt te zitten. Die hebben bij gebruik dus helemaal geen effect. Of er zit net een overdosis van een bepaald bestanddeel in. "Die foute verhouding is essentieel: iemand die suikerziekte heeft en te veel insuline binnenkrijgt, kan in coma geraken en sterven." (br.hln)


» Reageer (0)
03-08-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Houd je nagels in topconditie met deze voedingsstoffen

Houd je nagels in topconditie met deze voedingsstoffen

http://static1.hln.be/static/photo/2014/2/16/7/20140802235446/media_xll_6971767.jpg

Nagels verklappen veel over je algemene gezondheid: aangezien je lichaam de voedingstoffen eerst naar de vitale organen stuurt, komen je nagels vaak laatst aan bod. Maar ook voor wie een gezond dieet volgt, zijn nagels niet altijd vrij van problemen en kunnen de genen roet in het eten gooien. Hoewel een nieuw likje nagellak soms wonderen kan doen voor hoe ze eruit zien, begin je voor écht gezonde nagels toch best in de supermarkt. Hier zijn alvast enkele essentiële voedingstoffen voor zachtere, sterkere en mooiere nagels.

Eieren
Doordat ze boordevol proteïnen zitten zorgen ze voor sterkere nagels, want de nagelplaat (de doorzichtige bovenkant) bestaat uit proteïnen. Verder zijn eieren rijk aan B-vitaminen die een onderdeel zijn van biotine, wat dan weer goed zou zijn voor sneller groeiende nagels.

Broccoli
Om al de proteïnen die het lichaam binnenkrijgt ook te gebruiken, heeft het nood aan het aminozuur cysteïne. Laat dat nu net veelvuldig aanwezig zijn in deze vaak voorkomende groente.

Zalm
Deze vis is rijk aan proteïnen en bevat zink, wat je lichaam helpt om de proteïnen die je verbruikt op te nemen. Verder bevat het ook voedingstoffen als selenium en koper, wat dan weer helpt bij de productie van collageen en het groeien van de nagels een boost kan geven.

Kokosolie
Gezonde vetten als kokosolie kunnen er volgens experts voor zorgen dat het lichaam gemakkelijker voedingstoffen opneemt. Daarnaast bevat het vitamine A, D, E en K, die stuk voor stuk bijdragen tot de sterkte van je nagels.

Kip
Net als eieren, zit ook kip boordevol versterkende vitamine B en proteïnen. Het is ook ook rijk aan zink, waardoor het de ideale combinatie bevat voor sneller groeiende nagels.

Spinazie
Spinazie eten is sowieso een goede zet voor je algemene gezondheid, en dus ook voor je nagels. De bladgroente bevat vitamine E, ijzer, B-vitaminen, foliumzuur en vitamine A, die allemaal bijdragen tot sterkere en sneller groeiende nagels.

Paranoten
Ze zitten boordevol selenium, zink, vitamine B en vitamine E die collageen opbouwen.

Met deze voedingsstoffen zit je op lange termijn dus goed voor gezonde en sterke nagels, maar denk eraan dat het zo'n zes maanden duurt voor een nagel zich volledig vernieuwd heeft. Merk je dus niet meteen een verschil als gevolg van je goede eetgewoonten dan is dit volkomen normaal. Volgens experts kan het minstens drie maanden duren voor je inspanningen beloond zullen worden. (br.hln)


» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!