Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




22-08-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lidl begint met verkoop van "trendy" kleding

Lidl begint met verkoop van "trendy" kleding

http://static2.hln.be/static/photo/2014/13/6/14/20140822091300/media_xll_7027619.jpg

De Duitse supermarktketen Lidl begint begin volgend jaar in België met de verkoop van goedkope, trendy kleding. Het voorbeeld is Groot-Brittannië waar de discounter volgende week zijn eerste stappen zet in de moderetail, zo schrijft De Tijd.

Volgens de krant gaat Lidl een stap verder dan het spotgoedkope doordeweekse slipje, jasje, sporthemd of kinderbroek die nu occasioneel de rekken siert. "Deze keer zullen vrouwen kunnen kiezen uit een assortiment kleren die Lidl in Groot-Brittannië omschrijft als 'high-end' en 'on-trend', dus trendy en aangepast aan het seizoen maar zonder merknaam", aldus De Tijd.

In België zal het assortiment misschien al eind dit jaar, maar zeker begin volgend jaar in de rekken liggen. Precieze details over de positionering ontbreken nog. Het is bijvoorbeeld niet bekend in welke mate de kledinglijn vergelijkbaar zal zijn met die van sectorgenoten zoals Zeeman, H&M of Hema. Ook is niet duidelijk of Lidl in België zal kiezen voor een volcontinu aanbod of nieuwe 'collecties' om de zoveel tijd.

Lidl heeft 294 winkels in ons land, die goed draaien. Door eind vorig jaar uit te pakken met gastronomische producten voor de eindejaarsfeesten, trok de winkelketen nieuwe consumenten over de streep. Lidl zegt in ons land een marktaandeel te hebben van 7,5 procent en dat marktaandeel blijft stijgen. De Duitse keten stelt hier 5.300 mensen tewerk. Tegen eind dit jaar wil het naar 300 Belgische winkels gaan. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verdachte te klein geschapen om exhibitionist te zijn

Verdachte te klein geschapen om exhibitionist te zijn

http://static3.hln.be/static/photo/2014/16/6/0/20140822102617/media_xll_7027755.jpg

Merkwaardige rechtszaak in het Duitse stadje Leer. Daar staat een 54-jarige man terecht op verdenking van exhibitionisme. Volgens zijn echtgenote kan manlief de feiten echter niet gepleegd hebben omdat zijn lid te klein is. De vrouwelijke rechter heeft de zaak gisteren geschorst in afwachting van een expertenverslag. Met andere woorden: de penis van de verdachte zal opgemeten moeten worden.

In augustus van vorig jaar zou de vermeende potloodventer een zestienjarig meisje benaderd hebben met z'n lid bengelend uit z'n openstaande broek. "Onmogelijk", nam zijn echtgenote de beschuldigde in bescherming. "Je penis is te klein om ook maar ergens uit te kunnen bengelen, schat", getuigde de vrouw tijdens de zitting van gisteren.

De voorzitter van de rechtbank schorste op basis van deze openhartige onthulling meteen de zaak. Zij beval dat een deskundigenverslag zou opgesteld worden. Daarin moet de lengte van 's mans 'misdaadwapen' bepaald worden. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verwaarloosde hond achtergelaten in vuilniszak

Verwaarloosde hond achtergelaten in vuilniszak

http://hlnregiophotoprovider0.hln-cdn.be/photo/de-verwaarloosde-hond-werd-in-roesbrugge-gevonden-nbsp-nbsp-foto-jvk/p1/img-ZGRjNWQyM2YvYXQvNzAyNjk5Ny82NDB4NjQwL0ZU/7026997.jpeg

Aan het Poortgat in Roesbrugge (Poperinge) is deze week een hond in een vuilniszak achtergelaten. Wellicht werd het dier aangereden en liet de aanrijder het in zieltogende omstandigheden achter. Het dier bleek ook al maanden verwaarloosd. Dankzij de goede zorgen in hondenkennel 't Keikophof in Roesbrugge lijkt het dier het te gaan halen. Verontwaardiging alom de voorbije twee dagen op Facebook. Het regende er reacties op de foto van de bruine Cocker Spaniël die in een vuilniszak met een deken in het centrum van Roesbrugge was gevonden. De brandweer haalde de hond op en bracht het naar 't Keikophof, waar in opdracht van de stad Poperinge alle zwervende, verloren of achtergelaten honden worden opgevangen. "Het dier was zwaar verwaarloosd, had geen chip en had bovendien een beenbreuk opgelopen, wellicht het gevolg van een aanrijding", klinkt het bij Kurt Suffys van 't Keikophof. "We schoten meteen in gang om het beestje te verzorgen en er opnieuw bovenop te helpen. Het kreeg een infuus om aan te sterken, werd geschoren, kreeg de nodige inspuitingen, een chip, een paspoort,... Het ziet er naar uit dat het allemaal opnieuw goed zal komen." Eens de hond opnieuw in topvorm is, zal worden uitgekeken naar een goede opvangplaats. (br.hln)


» Reageer (0)
21-08-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Deze deugniet is een internethit, maar welk diertje is dit?

Deze deugniet is een internethit, maar welk diertje is dit?

http://static3.hln.be/static/photo/2014/6/1/6/20140821165231/media_xll_7024401.jpg

De afbeelding van deze olijkerd gaat de wereld rond. Een bestuurder vond het jong bibberend in de buidel van haar dode moeder langs de kant van de weg in Australië. Ranger Kim Hunter ontfermde zich over het kleintje, dat ze Leah doopte.

Toen Hunter het beestje in huis haalde, was het gewond en woog het slechts 300 gram. Dankzij Hunters goede zorgen herstelde Leah vlot en weegt ze intussen 650 gram. Elke vier uur krijgt ze de fles van haar vervangmoeder. Omdat Leah nog geen vacht heeft, houdt Hunter haar op temperatuur met een warm deken.

"De afgelopen weken hebben we een sterke band opgebouwd", klinkt het in The Mirror. "Leah weet dat ik nu haar moeder ben."


Het diertje - een wombat - heeft haar leven in de eerste plaats te danken aan de opmerkzame chauffeur die langs de kant van de weg een kadaver zag liggen. Omdat de man wist dat het om een buideldier ging, controleerde hij of er in de buidel nog een kleintje zat. Nadat de automobilist het jong ontdekt had, bracht hij Hunter op de hoogte.

http://oi59.tinypic.com/mk7o9h.jpg

Een wombat


Zij vermoedt dat de moeder van Leah werd aangereden terwijl ze aan het grazen was. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Noah (4) overleden: In onze armen is hij vertrokken

Noah (4) overleden: "In onze armen is hij vertrokken"

http://static0.hln.be/static/photo/2014/9/9/0/20140821161628/media_xll_7024290.jpg

Het onvermijdelijke is dan toch gebeurd. Noah De Schepper, het vierjarig jongetje uit Voeren dat een harttransplantatie onderging, is vanmiddag overleden. Dat heeft zijn vader aan onze redactie verteld. De kleine Noah, die sinds begin augustus in coma lag, kreeg gisteren een zware hersenbloeding. Hij werd nog in allerijl geopereerd, maar de dokters konden niets meer voor hem doen.

"We hebben samen met de familie afscheid van hem kunnen nemen", vertelt Frank, de papa van Noah. "In onze armen is hij vertrokken." De ouders willen iedereen danken voor de steun. "Het troost ons dat Noah met zijn aanstekelijke glimlach zoveel teweeg heeft gebracht. De afgelopen uren kregen we 7.500 berichtjes op Facebook. Dat doet ons deugd."  (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vijf redenen waarom aardappelen wél gezond zijn

Vijf redenen waarom aardappelen wél gezond zijn

http://static2.hln.be/static/photo/2014/5/12/4/20140820112246/media_xll_7018054.jpg

Aardappelen hebben al heel lang een slechte reputatie: zo wordt de groente uit heel wat diëten geschrapt omdat het te veel calorieën of koolhydraten bevat. Sommige dieetgoeroes noemen ze zelfs echte dikmakers. Toch blijkt een aardappel ook heel wat goede eigenschappen te bevatten. Lees hier vijf voordelen waarom (natuur)aardappelen wél regelmatig op tafel mogen staan.

1. Ze bevatten kalium
Een 'normale' portie ongeschilde aardappelen bevat 1.600 milligram kalium, een elektrolyt dat een erg belangrijke rol speelt bij het op peil houden van onze vochtbalans maar ook de bloeddruk zachtjes wat verlaagt. Een gezonde portie aardappelen kan je per dag voorzien in de helft van de aanbevolen hoeveelheid kalium.

2. Ze barsten van vezels
Als je ze met de schil eet, ten minste. Zo bevat één ongeschilde aardappel 7 gram vezels (een vierde van de dagelijkse richtlijn), terwijl een ongeschilde variant maar 1 gram bevat. Bovendien zorgen de vezels ervoor dat je je sneller verzadigd voelt waardoor je minder zal eten. Daarnaast hebben de vezels een positief effect op het voorkomen van diabetes en verlagen ze het risico op een hartaanval en cholesterol.

3. Ze zijn een bron van vitamine C
Hoewel appelsienen vaak geloofd worden om de grote hoeveelheid vitamine C die ze bevatten, blijkt een aardappel maar liefst een derde meer vitamine C te herbergen. Die antioxidant gebruikt het lichaam om wonden sneller te helen.

4. Ook vitamine B6 vind je erin terug
Een echte harde werker in ons lichaam blijkt vitamine B6: het ondersteunt het cardiovasculaire, spijsverterings-, immuun-, spier- en zenuwstelsel. Een goede reden om regelmatig aardappels te eten, niet?

5. Ze bevatten mangaan
Zelfs wanneer je niet echt weet wat mangaan juist in ons lichaam uithaalt, blijft het belangrijk om deze voedingsstof toch op te nemen. Een van de bronnen? Aardappelen natuurlijk. De stof is erg belangrijk bij het afbreken van eiwitten, koolhydraten en cholesterol en draagt ook bij tot een gezonde botvorming. (br.hln)


» Reageer (0)
20-08-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zoetekauwen zullen smullen van deze badkamer

Zoetekauwen zullen smullen van deze badkamer

http://static3.hln.be/static/photo/2014/16/8/4/20140820113320/media_xll_7018084.jpg

Gek op chocolade? Dan is deze badkamer om van te smelten. Bad, bidet, lavabo en toilet zijn immers gemaakt van chocolade. Een Brits bedrijf is het brein achter de unieke badkamer, ons land leverde de chocolade.

Het resultaat na ongeveer drie maanden labeur is indrukwekkend, evenals de prijs. Wie het 'folieke' in zijn geheel in huis wil, moet daarvoor 100.000 euro neertellen. Voor wie het niet zo breed heeft: de onderdelen worden ook apart verkocht.

Het bad kost 62.300 euro en is het duurste stuk. De prijs van de lavabo bedraagt 17.500 euro. Prijskaartjes van de wc en bidet bedragen respectievelijk 17.500 en 8.720 euro. Een gepeperde rekening, gelet op de levensduur van zes maanden.

Op de website bathroomsweets.com wordt aangeraden om de chocoladen delen uiteraard niet in de buurt van een radiador te installeren. Ook zonlicht wordt best vermeden.

Tot slot, lekkerbekken die van hun eigen badkamer willen smullen, zijn gewaarschuwd. Het eetbare meubilair bevat alles samen 9,4 miljoen calorieën. (br.hln)


» Reageer (0)
19-08-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aziatische vraag naar ivoor doet olifantensterfte stijgen

Aziatische vraag naar ivoor doet olifantensterfte stijgen

http://static0.hln.be/static/photo/2014/12/1/2/20140819022550/media_xll_7011107.jpg

Van alle Afrikaanse olifanten die sterven, wordt 65 procent gedood door een stroper. Tien jaar geleden was dat nog 25 procent. Volgens experts sterven de olifanten in dit tempo snel uit.

Stropers hebben in de periode 2010-2012 naar schatting honderdduizend Afrikaanse olifanten gedood. Vooral de gestegen vraag naar ivoor uit China en andere Aziatische landen leidt tot een sterke toename van de stroperij, zo blijkt uit een nieuwe studie die gisteren is gepubliceerd.

"De huidige vraag naar ivoor is niet vol te houden. Dat is onze allesoverspannende conclusie. Die vraag moet omlaag, anders zal het aantal olifanten blijven afnemen", aldus Iain Douglas-Hamilton, oprichter van Save the Elephants.

De relatieve sterftecijfers lopen per land sterk uiteen, blijkt uit de studie die in de Proceedings of the National Academy of Sciences is gepubliceerd. De hoogste percentages zijn te vinden in Midden- en Oost-Afrika.

Botswana is een lichtpuntje; daar is de olifantenpopulatie stabiel of groeiend. Stropers in Zuid-Afrika hebben het vooral op neushoorns gemunt en (nog) niet op olifanten. In het natuurreservaat Selous in Tanzania nam het aantal olifanten in de afgelopen drie jaar af van veertigduizend naar dertienduizend.

China is zich bewust van zijn imagoprobleem met betrekking tot de handel in ivoor. De Chinese ambassade in Kenia doneerde vorige maand aan vier wildreservaten apparatuur en uitrusting die stroperij moeten helpen tegengaan. De Chinese ambassadeur verklaarde bij die gelegenheid dat China meer aan voorlichting doet om de negatieve kanten van de illegale ivoorhandel te belichten.

Hoeveel olifanten nog in Afrika leven valt moeilijk te becijferen. Vaak wordt een aantal van vierhonderdduizend genoemd, maar volgens Douglas-Hamilton weet eigenlijk niemand het. Ook hoeveel er sterven is lastig te tellen. Maar door zestien jaar lang geboortes en sterfgevallen te tellen in het omsloten reservaat Samburu in Kenia, en daarbij te registreren of een olifant op natuurlijke wijze is gestorven of door de hand van stropers, en deze gegevens naast die van andere regio's in Afrika te leggen, komen de onderzoekers uit op een aantal van honderdduizend in de periode 2010-2012. (br.hln)


» Reageer (0)
18-08-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.40 procent senioren loopt risico op mishandeling door mantelzorger

40 procent senioren loopt risico op mishandeling door mantelzorger

http://static3.hln.be/static/photo/2014/0/7/0/20140818063530/media_xll_7009005.jpg

Uit een screening van Familiehulp bij drieduizend 65-plussers blijkt dat meer dan 40 procent van de ouderen een matig tot hoog risico loopt om door hun mantelzorger te worden mishandeld. Dat staat vandaag in De Standaard.

De cijfers zijn afkomstig van een screening aan de hand van een wetenschappelijke checklist, ontwikkeld door de Vrije Universiteit Brussel en het Vlaams Ondersteuningscentrum Ouderenmis(be)handeling. De testscreening gebeurde bij drieduizend 65-plussers in heel de provincie Antwerpen en in Brussel-stad.

Aan de hand van enkele vragen werd het risico op mishandeling in een score gegoten. De uitkomst lag hoger dan veel verzorgenden konden vermoeden. Slechts 24 procent van de ouderen loopt volgens de screening geen enkel risico om te worden mishandeld. Daarnaast loopt 38 procent een laag risico, 28 procent een matig risico en 15 procent een hoog risico.

Het is niet dat de mantelzorger altijd de intentie heeft om te mishandelen. "Vaak gaat het om ontspoorde zorg, uit onkunde. Of omdat de mantelzorger overbelast is", zegt Marc Koninckx van Familiehulp. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moederkat adopteert babykonijntje

Moederkat adopteert babykonijntje

Klik op de foto om het filmpje te bekijken

Bent u klaar voor uw dosis schattigheid van de dag? Deze moederkat adopteerde een piepklein konijntje.

De moeder van het babykonijntje, dat Bubbles gedoopt werd, overleed al een week na de geboorte van het knaagdiertje.

Gelukkig was Snaggle Puss - jawel, zo heet het dier - bereid om het beestje op te nemen in haar nest. Naar verluidt voedt, knuffelt en wast ze het konijntje, net als haar echte jongen. En dat levert heel wat aandoenlijke beelden op. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.We zullen ook nog eens minder stroom kunnen invoeren deze winter"

"We zullen ook nog eens minder stroom kunnen invoeren deze winter"

http://static2.hln.be/static/photo/2014/15/2/12/20140818063540/media_xll_7008507.jpg

"Door een explosie in een transformator zal ons land de komende winter minder stroom kunnen invoeren vanuit Frankrijk." Dat zegt een hooggeplaatste bron binnen de veiligheidsdiensten. Dat probleem komt bovenop het stilleggen van drie kernreactoren. "Pas nu beginnen de betrokken instanties zich af te vragen of toen misschien ook sabotage is gepleegd." Onlangs moest een kernreactor in Doel dicht door kwaad opzet.

Probeert iemand moedwillig delen van ons land zonder stroom te zetten? Volgens een hooggeplaatste bron sluiten de veiligheidsinstanties dat plots niet uit. Begin deze maand viel kernreactor Doel 4 stil na een defect in een leiding voor smeerolie. Een geval van sabotage, luidde het al snel. Mogelijk zelfs het tweede, zo blijkt nu.

Komende winter zal ons land op piekmomenten wellicht nood hebben aan een constante maximale stroominvoer van 3.500 MW vanuit het buitenland. Het is echter maar de vraag of dat effectief mogelijk is. Een dwarsregeltransformator in Monceau-sur-Sambre, die de invoercapaciteit tussen Frankrijk en België optimaliseert, werd in maart nog vernield door twee krachtige explosies.

Een woordvoerster van netbeheerder Elia meent dat de ­herstellingen bijna gedaan zijn. Een concrete timing kan ze echter niet geven. Op de website van de ­netbeheerder stond gisteravond niettemin te lezen dat het net­element Monceau (B)-Chooz (Fr) nog tot en met 31 december onbeschikbaar is. Dezelfde hooggeplaatste bron merkt ­bovendien op dat - na de sabotage in Doel - stilaan twijfels ­rijzen of de explosies in Monceau-sur-Sambre wel te wijten zijn aan een technisch incident.

De dwarsregeltransformator in Zandvliet heeft bovendien onderhoud nodig. Daardoor is ook de ­invoercapaciteit vanuit Nederland kleiner. De steden en gemeenten vragen ­intussen dringend meer informatie over de noodplannen. Dat is vooralsnog onmogelijk omdat de net­beheerder, samen met de overheid, nog géén definitief plan heeft. (br.hln)


» Reageer (0)
17-08-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voor het eerst in 10 jaar nieuwe papieren editie Dikke Van Dale

Voor het eerst in 10 jaar nieuwe papieren editie Dikke Van Dale

http://static2.hln.be/static/photo/2014/4/9/5/20140817114239/media_xll_7007375.jpg

Voor het eerst in 10 jaar verschijnt er weer een papieren editie van de Dikke Van Dale, het beroemde woordenboek dat eind deze maand 150 jaar bestaat. In 2015 ligt de 15e versie in de winkels, laat hoofdredacteur Ton den Boon weten.

De laatste papieren editie van het 'Van Dale Groot woordenboek van de Nederlandse taal' verscheen in 2005. Dat bestond uit drie delen met in totaal 4.464 bladzijden. Van Dale publiceert sindsdien wel elk halfjaar een digitale update.

In de herfst besluit de redactie welke nieuwe woorden zij in de nieuwe uitgave opneemt. Daarbij wordt onder meer gekeken naar de frequentie en de spreiding - hoe vaak een woord is gebruikt op verschillende plaatsen in het hele Nederlandse taalgebied. Ook is van belang dat verschillende soorten media het woord hebben gebruikt.

Twee woorden die volgens Den Boon een grote kans maken in de nieuwe editie, zijn "yezidi" en "yezidisme", de benamingen van een religieuze minderheid en een eeuwenoude religie in het Midden-Oosten die worden bedreigd door de terreurorganisatie IS. De twee woorden staan nu nog niet in de Van Dale.

De Dikke Van Dale viert het 150-jarig jubileum op 28 augustus met een voorstelling in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag, waar schrijvers, dichters, cabaretiers en andere woordkunstenaars bij elkaar komen "om vergeten woorden een veilige thuishaven te geven". Ook komt er een speciale uitgave met verhalen over taal en houdt Van Dale "de verkiezing van het jubileumwoord". (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Amerikaanse ontdekt per toeval dat man 3 andere vrouwen heeft

Amerikaanse ontdekt per toeval dat man 3 andere vrouwen heeft

http://static1.hln.be/static/photo/2014/13/3/10/20140817040525/media_xll_7007080.jpg

Een vrouw uit de Amerikaanse staat South Carolina is er onlangs achter gekomen dat ze het Facebookprofiel van haar man beter voor hun huwelijk had bekeken. Zo stonden er tot haar verbazing trouwfoto's online van haar kersverse echtgenoot met een andere vrouw. Al snel bleek dat haar man aan nog drie andere vrouwen eeuwige trouw had beloofd en geen enkele van deze huwelijken ooit ontbonden waren.

De 49-jarige Darnell Pixley blijkt er een bewogen liefdesleven op na te houden. Zo bleek hij nog getrouwd te zijn met drie andere vrouwen toen hij met zijn nieuwe echtgenote in het huwelijksbootje stapte. Verder had hij er al één scheiding op zitten.

Een van de huwelijken werd voltrokken in 1988, terwijl een ander dateert van 2008. In 2011 trouwde hij opnieuw en het meest recente huwelijk dateert van november vorig jaar.

De vrouw legde daarop klacht neer bij de politie. "Hoe absurd het ook mag klinken, het feit dat een man meerdere vrouwen heeft, is illegaal", aldus Sheriff Lee Foster tegenover plaatselijke zender KLTV.

Pixley werd woensdag gearresteerd en aangeklaagd voor bigamie. (br.hln)


» Reageer (0)
16-08-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Papieren schietschijf Elvis brengt 27.500 dollar op

Papieren schietschijf Elvis brengt 27.500 dollar op

http://static0.hln.be/static/photo/2014/13/0/5/20140816041553/media_xll_7005275.jpg

Een papieren schietschijf die doorzeefd is met kogels die door Elvis Presley werden afgevuurd, is voor 27.500 dollar (ongeveer 20.500 euro) onder de hamer gegaan. De schietschijf werd verkocht tijdens een veiling van Elvis-bezittingen die plaatsvond in Graceland, het landgoed van The King in Memphis (Tennessee).

In totaal werden gisterenavond (lokale tijd) 72 objecten geveild die nog aan Elvis toebehoorden. Daarbij onder meer de laatste Cadillac waarmee Elvis Presley nog gereden heeft. Die kastanjebruine en zilverkleurige Cadillac Seville uit 1977 werd voor 81.250 dollar verkocht.

De openbare verkoop van gisterenavond is slechts een van de vele evenementen die deze week georganiseerd worden om de 37ste verjaardag van Elvis Presley zijn overlijden te herdenken. Elvis stierf op 16 augustus 1977, op 42-jarige leeftijd. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leven met dwerggroei: man filmt reacties in New York

Leven met dwerggroei: man filmt reacties in New York

Klik op de foto om het filmpje te bekijken

De 22-jarige Jonathan Novick heeft een vorm van dwerggroei genaamd achondroplasie. Hij verhuisde vorig jaar naar New York en wordt er naar eigen zeggen elke dag aangestaard, bespot, gefotografeerd en lastiggevallen. Hij had er uiteindelijk genoeg van en besloot er iets aan te doen. In zijn documentaire 'Don't Look Down on Me' geeft hij je een klein kijkje in het leven van iemand "die er anders uitziet".

In het filmpje vertelt Novick hij opgroeide in klein dorpje en daar een gelukkige kindertijd beleefde met slechts af en toe negatieve opmerkingen. Dat veranderde drastisch toen hij vorig jaar naar New York verhuisde. Met een verborgen camera trok hij de straat op en dat leverde bovenstaande beelden op.

"Ik wilde stoppen met iedereen te vertellen wat ik meemaak en in plaats daarvan dit te laten zien", zegt hij. "Ik wilde aan iedereen laten zien hoe een doorsnee dag er voor mij uitziet."

Hij benadrukt dan ook dat hij niemand "wil vertellen wat te doen, wat te denken of hoe zich te voelen". Hij hoopt gewoon een indruk te geven van hoe zijn leven eruit ziet, zodat anderen volgende keer misschien twee keer nadenken voor ze iets zeggen tegen iemand die er 'anders' uitziet. "Bedenk even welk onderdeel van iemand zijn dag jij wil zijn?" (br.hln)


» Reageer (0)
15-08-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Laat mode ook jou in de steek?

Laat mode ook jou in de steek?

http://static0.hln.be/static/photo/2014/12/9/6/20140814142722/media_xll_6998586.jpg

Alweer somber nieuws uit de modewereld: negen op tien Britse plus size vrouwen voelen zich ongewild door grote merken en hebben daardoor hun liefde voor mode volledig opgegeven. Een zoveelste kreet voor minder discriminatie en meer rechtvaardigheid, spijtig genoeg.

We moeten het blijven toegeven: het slanke en ranke schoonheidsideaal is nog lang de wereld niet uit. Dat blijkt ook uit een Brits onderzoek: hoewel veertig procent van de vrouwen minstens maat 42 draagt, blijft het voor modemerken blijkbaar moeilijk om op die trend in te spelen en 'grote' kledij te maken. Ook blijkt creativiteit soms erg ver te zoeken: zo blijft het moeilijk om een hippe en leuke outfit samen te stellen als je wat molliger bent. Het is zelfs zo erg dat het zelfbeeld van vele vrouwen hieronder komt te lijden. Zo durft maar een op tien hulp vragen in een winkel of hebben ze angst om over straat te lopen tussen de maatjes 36.

Een groot probleem dat ook in België mogelijk voelbaar is en je waarschijnlijk enkel ervaart wanneer je iets dikker bent. Maar toch blijft de vraag of modeketens eender wie zomaar een slecht gevoel mogen geven en of de maat niet stilaan vol raakt. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zeven gekke dingen die gebeuren tijdens onze slaap

Zeven gekke dingen die gebeuren tijdens onze slaap

http://static1.hln.be/static/photo/2014/10/1/6/20140814122835/media_xll_6997881.jpg

Slaap: een vreemdzaam woord op zich... Toch spookt ons lichaam heel wat uit terwijl we (hopelijk) lekker liggen te dromen. Wist je bijvoorbeeld dat je enkele centimeters groeit tijdens je nachtrust? Lees hier nog zes andere weetjes.

* Je groeit
Hoewel je niet meteen wakker zal worden met de lengte van een basketballer, groei je elke nacht enkele centimeters. De schijven in je wervelkolom die fungeren als kussens tussen je botten worden tijdens je slaap namelijk groter omdat het gewicht van je lichaam minder hard 'drukt' dan wanneer je staat.

* Je spieren zijn tijdelijk verlamd
Het klinkt eng, maar het is net die verlamming die ervoor zorgt dat je niet spontaan begint te slaapwandelen en weerhoudt ons ervan echt roekeloos te bewegen.

* Je ogen trillen
Tijdens je slaap is het heel goed mogelijk dat je ogen van links naar rechts schieten en terug. Een uitleg voor het fenomeen is volgens onderzoekers nog steeds niet gevonden, maar naar alle waarschijnlijkheid gebeurt het wanneer we diep dromen en vooral  wanneer je bijna wakker wordt. Het zou ervoor zorgen dat je (hopelijk) fris en monter ontwaakt.

* Je raakt seksueel opgewonden
Niet alleen mannen kunnen tijdens de nacht seksueel opgewonden raken, ook vrouwen worden regelmatig geprikkeld. Dankzij de verhoogde activiteit in je hersenen, heeft je lichaam meer zuurstof nodig waardoor je bloedsomloop verhoogd wordt. Zo wordt er ook meer bloed naar de geslachtsdelen gestuurd waardoor die wel eens kunnen 'opzwellen'.

* Je buik zwelt op
Je zal het waarschijnlijk niet graag horen of het zelfs 'vies' vinden maar tijdens je nachtrust valt ook je anale sluitspier wat stil waardoor die wat losser wordt. Zo wordt het veel moeilijker om die sluitspier onder controle te houden en ontsnapt er wel af en toe eens een windje. Gelukkig is ook je neus wat minder wat minder actief en haalt die vervelende geur je niet uit je slaap.

* Je kan last hebben van spasmen
Ook het gevoel dat je precies 'valt' wannneer je indommelt? Ook dit is weer een samenstrekking van je spieren waarvoor niet meteen een verklaring te vinden is. Sommige deskundigen denken dat deze spasmen te maken hebben met angst of een onregelmatig slaappatroon terwijl andere het gewoon als iets onvermijdelijk zien.

* Je vermagert
Dankzij transpiratie en het uitademen van warme lucht, kan het zijn de je 's ochtends een paar grammetjes kwijt bent. Dit gebeurt tijdens de dag ook, maar wordt tegengegaan wanneer we eten of drinken. Als je echter maar vier of vijf uur per nacht slaapt, kan je best kiezen voor slimme voeding en extra lichaamsbeweging. Om je taille te versmallen, heb je namelijk minimaal zeven uur slaap per nacht nodig. (br.hln)


» Reageer (0)
14-08-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Roland & Admiral Freebee - Hissing o' the heath

Roland & Admiral Freebee - Hissing o' the heath

Klik op de foto om ze te beluisteren






Roland Van Campenhout, of kortweg Roland  is een Vlaamse bluesmuzikant.

Admiral Freebee of Tom Van Laere is een Antwerpse artiest

Samen brengen ze dit prachtige nummer



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onderwijskosten blijven zware dobber voor veel gezinnen

Onderwijskosten blijven zware dobber voor veel gezinnen

http://static0.hln.be/static/photo/2014/6/16/11/20140813175434/media_xll_6996281.jpg

Hoge onderwijskosten staan het betaalbaar onderwijs in de weg en blijven voor veel gezinnen nog steeds een zware dobber. Dat zegt de Gezinsbond naar aanleiding van een persconferentie van de Franstalige Ligue des familles over de hoge onderwijskosten. In Vlaanderen schommelen de studiekosten in het basisonderwijs tussen 400 à 500 euro per jaar, en in het secundair tussen de 1.000 en 1.500 euro, zo blijkt uit de actuele cijfers voor 2014 van de Gezinsbond.

Steeds meer gezinnen hebben moeite om de schoolfacturen te betalen en sluiten bijkomende leningen af, bevestigt de Gezinsbond, die meteen enkele maatregelen voorstelt. De organisatie pleit er onder andere voor om studietoelagen te automatiseren. "Wie zelf de school- en studietoelagen niet aanvraagt - uit vergetelheid, onwetendheid of omwille van problemen met het verzamelen van de nodige attesten - ontvangt er geen. Mondjesmaat wordt gewerkt aan automatische toekenning, maar zolang dit nog niet overal mogelijk is, zullen er altijd rechthebbenden uit de boot vallen", zegt de Gezinsbond.

Overigens zijn die school- en studietoelagen vaak ontoereikend en ligt het bedrag van de werkelijke studiekost veel hoger dan de ontvangen toelagen. De toelagen moeten dus beter worden afgestemd op de werkelijke kostprijs van studierichtingen, klinkt het. "Vooral in technische richtingen met dure eigen benodigdheden en met veel studiereizen lopen de kosten hoog op."


De gezinnen ontvangen voorts wel automatisch een jaarlijkse schoolpremie, een jaarlijkse bijslag bij het kindergeld van juli die bedoeld is om de aankoop van schoolbenodigdheden bij de start van het nieuwe schooljaar te bekostigen. Maar die premie is onlangs wegens besparingen fors verlaagd voor modale gezinnen die meestal ook naast een school- of studietoelage grijpen, hekelt de Gezinsbond. "Op 1 juli 2013 heeft het federale kernkabinet in het kader van de begrotingscontrole 2013 beslist de bedragen voor de zogenaamde schoolpremie te reduceren. In 2013 werd de premie al met 15 procent teruggeschroefd en vanaf 2014 werd ze nogmaals met 15 procent verminderd", luidt het.


Ook wil de Gezinsbond een maximumfactuur in het secundair onderwijs, zoals die in het basisonderwijs bestaat. Want waar de studiekosten in het lager onderwijs nog tussen de 400 à 500 euro per jaar liggen, lopen ze in het secundair op van gemiddeld 1.022 euro in de eerste graad naar 1.284 euro in de derde graad ASO, tot zelfs 1.588 euro in de derde graad KSO.

Helemaal zaligmakend is zo'n maximumfactuur niet want ze dekt niet alle kosten, geeft de bond toe. Het verschil tussen vrijblijvende en verplichte bijdragen is niet altijd even duidelijk, zo zijn er vaak "aanbevolen bijdragen" zoals een tijdschriftenabonnement, bepaald vervoer of een boterhammentaks. Daarom pleit de bond voor een controle op deze bijkomende ouderbijdragen.

Tot slot vraagt de Gezinsbond om voldoende werkingsmiddelen voor scholen en het afschaffen van financiële sancties zoals de terugvordering van studietoelagen bij spijbelen. Die sancties brengen de gezinnen nog meer in de problemen, aldus de Gezinsbond, die niettemin erkent dat er in dergelijke gevallen wel onmiddellijk moet ingegrepen worden via begeleidende pedagogische maatregelen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Blinde smaaktest: Stella of Heineken? Geen kat proeft het verschil

Blinde smaaktest: Stella of Heineken? Geen kat proeft het verschil

http://static1.hln.be/static/photo/2014/10/1/12/20140814075044/media_xll_6996912.jpg

Verontrustend nieuws voor wie zweert bij een Belgisch pintje. Terwijl wij er van uitgaan dat Belgische pils veel beter smaakt dan een Nederlands "biertje", blijkt nauwelijks iemand het verschil te proeven tussen een Stella of een Heineken. Dat blijkt uit een blinde smaaktest bij 138 bierliefhebbers. Vlaamse kenners ­beamen: ons edele gerstenat is eenheidsworst ­geworden.

Om uit te zoeken of de consument wel een verschil proeft tussen de grote biermerken schotelden Zweedse onderzoekers 138 liefhebbers de drie meest verkochte Europese pilsbieren voor: Budvar, Stella Artois en ­Heineken. Telkens waren twee pintjes ­hetzelfde en kwam de vraag om er blind de vreemde eend in de bijt uit te halen. Uit de resultaten blijkt dat het testpanel geen ­verschil proeft. "Ze smaken allemaal hetzelfde. De consument maakt zijn keuze dus op basis van reclame en imago, in plaats van zich te baseren op het bier zelf", concluderen de wetenschappers.

Is Stella dan aan het 'verwateren' of smaakt het Leuvense bier anders in het buitenland? Neen, zo blijkt. "Ons bier wordt in verschillende landen gebrouwen maar telkens onder toezicht van een meesterbrouwer die controleert op dezelfde smaak en kwaliteit», klinkt het bij Inbev. "Bovendien sturen ze vanuit de hele wereld maandelijks stalen naar ons labo in Leuven, waar de brouwsels blind geproefd en ­geëvalueerd worden."


En toch zijn bierkenners alles­behalve verbaasd. "Ik geloof in het onderzoek", zegt zytholoog Hans Bombeke. "Echte bierkenners ­zullen zo'n blinde proef nog wel doorstaan, maar de doorsnee ­tooghanger zal inderdaad weinig verschil proeven tussen Heineken en een concurrent zoals Stella ­Artois. Zonder een waarde-oordeel te vellen: dat zijn fabrieksbieren geworden, waarvan de straffe kantjes zijn afgevlakt om zo veel mogelijk klanten te charmeren. Pils wordt hier op café vooral als dorstlesser beschouwd, terwijl een echte kenner let op andere zaken." (br.hln)


» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!