Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




02-09-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.12-jarige dochter prinses Astrid naar Britse school

12-jarige dochter prinses Astrid naar Britse school

http://static2.hln.be/static/photo/2015/6/6/9/20150902111645/media_xll_7971969.jpg

Gisteren was de eerste dag van het nieuwe schooljaar een grote dag voor heel wat kinderen. Koning Filip bracht drie van zijn vier kinderen zelf naar school, maar voor zijn zus, prinses Astrid, lagen de kaarten iets anders. Voor Laetitia Maria, de 12-jarige dochter van de prinses, was geen plaats meer in het Sint-Jan Berchmanscollege in Brussel. Laetitia Maria trekt daarom nu naar Engeland om daar te studeren.

Prinses Astrid kreeg vlak voor de zomervakantie te horen dat er geen plaats meer was in het Brusselse Sint-Jan Berchmanscollege. Laetitia Marie volgde nochtans les op de lagere school in het Nederlandstalige jezuïetencollege. Voor prins Gabriël was er wel plaats in het eerste middelbaar van de school omdat zijn zus, kroonprinses Elisabeth, al in het derde middelbaar zit.

Goede zorgen
Prinses Astrid en haar man, prins Lorenz, besloten dan maar om hun jongste dochter naar een school in Engeland te sturen. Haar oudste zus Maria Laura (26) woont daar ook. Ook prins Amedeo, de oudste zoon van Astrid, trok op zijn zestiende naar Engeland om daar te studeren aan de bekende kostschool Sevenoaks. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Birdy - People Help The People

Birdy - People Help The People

Klik op de foto om haar te beluisteren






Jasmine van den Bogaerde, beter bekend onder haar artiestennaam Birdy, (Lymington, Hampshire, 15 mei 1996) is een Engelse zangeres. Haar eerste grote internationale hit was haar cover van Bon Ivers nummer Skinny Love, die werd uitgebracht in 2011.

Birdy is van Nederlands/Belgisch/Britse afkomst. Birdy's moeder is concertpianist en haar oudoom, Dirk Bogarde, was een bekend acteur. Birdy leerde op vierjarige leeftijd piano spelen, en begon een jaar later met het schrijven van haar eigen muziek. Anno 2011 gaat Birdy naar school aan de Priestlands School in Lymington, een kleine school die zich specialiseert in optredens en beeldende kunst.

In 2008 won Birdy op twaalfjarige leeftijd de Britse talentenjacht Open Mic UK. Ze won zowel de categorie "onder 18" als de hoofdprijs. In de wedstrijd speelde ze haar eigen nummer, getiteld "So Be Free", waarna ze een platencontract kreeg bij Good Soldier Songs Ltd, de platenmaatschappij van Christian Tattersfield, directeur van Warner Bros. Music UK.

In 2011 bracht Birdy op veertienjarige leeftijd een cover uit van Bon Ivers nummer Skinny Love. Deze cover werd haar eerste hit in de Britse hitlijsten, maar ook in andere landen werd het nummer veelvuldig gedraaid. De single werd verkozen tot "Record of The Week" op BBC Radio 1 direct nadat deze was uitgekomen. In Vlaanderen bereikte Birdy's versie van Skinny Love plaats 3 in de Ultratop 50; ook stond het op nummer 1 in iTunes. In Nederland bereikte Birdy's versie van Skinny Love een hoge plaats in de top 20/50/75/100 door Daniel Lippens en Ivo van Breukelen. 's Avonds tijdens de avondploeg op slam fm draaiden ze het plaatje voor het eerst op de Nederlandse radio. Zelf vonden ze het een prachtig liedje, waarna ze het bijna elke avond weer draaiden. Het liedje brak pas echt door in Nederland toen het te horen was in het populaire dansprogramma So You Think You Can Dance. De officiële videoclip van het nummer werd geregisseerd door Sophie Muller. In 2011 was het nummer eveneens te horen in de televisieserie The Vampire Diaries.

Birdy bracht ook covers uit van de nummers The A Team van de Britse zanger Ed Sheeran en Shelter van The xx. Ook dit laatste nummer was te horen in The Vampire Diaries.


» Reageer (0)
01-09-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Treintje ontspoort in Bellewaerde: bezoekers vast tussen leeuwen en tijgers

Treintje ontspoort in Bellewaerde: bezoekers vast tussen leeuwen en tijgers

http://static0.hln.be/static/photo/2015/2/14/12/20150901203826/media_xll_7970787.jpg

In Bellewaerde hebben een aantal bezoekers gisteren de schrik van hun leven beleefd. Het treintje waarmee ze door het leeuwen- en tijgerverblijf reden  ontspoorde, waarna de passagiers een tijdlang vastzaten tussen de wilde dieren. Dat meldt de Nederlandse krant De Telegraaf.

Het treintje ontspoorde doordat het een eindje achteruit moest rijden toen een veiligheidspoort niet goed functioneerde. "De leeuwen hadden onmiddellijk door dat er iets niet klopte en begonnen onrustig rond ons wagonnetje te cirkelen", vertelt een ooggetuige aan De Telegraaf. "Enkele kinderen begonnen te huilen."

Medewerkers van het pretpark konden de dieren uiteindelijk met voedsel terug in hun kooien lokken. Eenmaal in de kooien, konden de deuren van het treintje geopend worden en konden de passagiers te voet het verblijf verlaten.

Volgens een woordvoerder van Bellewaerde is de evacuatie zonder problemen verlopen. "De ontruiming verliep perfect. Dergelijke evacuaties worden regelmatig geoefend. We hadden geluk dat de leeuwen nog niet gegeten hadden." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ze gaven hun jobs op om te reizen en moeten nu wc's poetsen

Ze gaven hun jobs op om te reizen en moeten nu wc's poetsen

http://i-cdn.embed.ly/1/display?key=fd92ebbc52fc43fb98f69e50e7893c13&url=https%3A%2F%2Figcdn-photos-b-a.akamaihd.net%2Fhphotos-ak-xaf1%2Ft51.2885-15%2Fe15%2F11334588_507861736032081_934526730_n.jpg

Niets is wat het lijkt, en dat geldt zeker voor social media. De realiteit wordt er vaak verdoezeld onder een rooskleurig laagje. Dat weten Chanel Cartell en Stevo Dirnberger, die beiden hun vaste job opgaven om te gaan reizen. Op Instagram lijkt het of alles superfantastisch is. "We beleven ook inderdaad de tijd van ons leven, maar evengoed moeten we wc's poetsen om aan geld te geraken", klinkt het op hun blog.

Je saaie 9-to-5-job beu? Het komt wel vaker voor en steeds meer mensen willen er ook effectief iets aan doen. Weg van alles: het escapisme tiert welig. De wereld rondreizen, bijvoorbeeld. Dat vonden Chanel Cartell en Stevo Dirnberger uit Zuid-Afrika ook een goed idee. En wel zo ver mogelijk van huis weg.

Daar slagen de twee aardig in. Getuige daarvan de tientallen foto's en posts op de bekendste sociale media en op hun eigen blog, onder de titel 'How Far From Home'. We lezen dat ze momenteel in Griekenland zitten, en dat ze al bijna 25.000 km hebben afgelegd. Dat is vér! Terwijl ze de fantasieën van gefrustreerde werknemers gewoon eventjes in vervulling brengen.

Maar het is niet allemaal rozengeur en maneschijn, zo laten ze zelf weten. Als ze eens niet in toprestaurant Noma zitten of niet op aan yoga doen op een paradijslijk strand in Griekenland, dan moeten ze krabben om aan hun centjes te geraken. Letterlijk, schrapen en schrobben. Wc's poetsen, onder meer. "Aan de posts op onze blog en op Instagram te zien, beleven we de tijd van ons leven", schrijft Chanel. "Versta me niet verkeerd, dat ís ook zo. Het is verdomd fantastisch. Maar het is niet allemaal ijsjes in de zon en prachtige landschappen."

"We doen ook lastig, hard en vuil werk. Tot nog toe hebben we 135 toiletten geschrobd, 250 kilo koeienstront gemest, twee ton stenen versleept, 60 meter voetpad aangelegd, 57 bedden opgemaakt en ik kan me niet eens meer herinneren hoeveel wijnglazen we wel hebben opgeblonken. Dus: tussen het luxeleventje dat we in Johannesburg achterlieten tot de harde werkelijkheid van vrijwilligerswerk zitten we nu aan het einde van dat spectrum."

Ze geeft verder aan dat ze al hun creativiteit moeten aanwenden om rond te komen. En dat ze niet in topvorm verkeert. "We eten meestal crackers met jam, slapen amper vijf uur per nacht en sleuren onze loodzware bagage door de straten om één uur 's nachts in de hoop logement te vinden." Maar... dat is het allemaal wel waard voor het koppel, besluit ze. "Alsof we in de hemel zijn. Vrij om op verkenning te gaan, rond te waren en één te zijn met onze meanderende gedachten." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kind met rugpijn? Steek het niet op de boekentas

Kind met rugpijn? Steek het niet op de boekentas

http://static3.hln.be/static/photo/2015/18/1/13/20150831111950/media_xll_7966813.jpg

Met het nieuwe schooljaar voor de deur wordt opnieuw een steeds terugkerend pijnpunt van onder het stof vandaan gehaald: veroorzaken zo'n zware boekentassen geen rugpijn bij kinderen? Opvallend: geen enkel wetenschappelijk onderzoek bewijst zwart op wit dat een zware boekentas de oorzaak is van rugklachten. "Klachten ontstaan niet door een zware tas, maar door het leven dat zwaarder wordt," vertelt hoogleraar en rugspecialist Maurits van Tulder aan de Nederlandse Volkskrant.

Een recente Ierse studie onderzocht het verband tussen een zware boekentas en rugpijn bij 529 schoolgaande kinderen uit het vierde en vijfde leerjaar op 12 verschillende scholen. Hun conclusie luidde dat er geen rechtstreeks verband aan te tonen viel, en dat veel te maken heeft met perceptie: de studenten die hun boekentas als "zwaar" classificeerden - ookal waren die niet echt zwaar - gaven ook sneller aan last te hebben van een pijnlijke rug.

Het vraagstuk over het gewicht van boekentassen rijst al veel langer, en in vele landen wordt aanbevolen om het gewicht van zo'n boekentas te beperken tot 10% van het lichaamsgewicht. Verschillende studies wereldwijd zoeken een verband tussen een zware schooltas en rugpijn, tot dusver met weinig overtuigend resultaat. Of de oorzaak van de rugklachten effectief de zware tassen zijn, blijft onduidelijk.

Het leven wordt zwaarder, de tas voelt zwaarder

Volgens Maurtis van Tulder, hoogleraar en rugspecialist van de Vrije Universiteit Amsterdam, is het probleem bij vele van die studies dat ze uit vragenlijsten bestaan, zo vertelde hij aan de Volkskrant. Laat kinderen zo'n vragen beantwoorden, en je krijgt de antwoorden die wenselijk zijn, argumenteert van Tulder. In sommige onderzoeken rapporteert maar liefst 90% van de kinderen rugklachten, een cijfer dat van Tulder erg onrealistisch lijkt. 

In 2001 kwamen Nederlandse onderzoekers al tot de conclusie dat het eerder psychosociale problemen zijn die aan de oorzaak liggen van rugklachten bij kinderen en jongeren. Ze schatten het gewicht van hun tas zwaarder in dan het in werkelijkheid is, zoals het recente Ierse onderzoek ook bevestigt. Rugspecialist van Tulder legt in de Volkskrant ook het verband met sociale problemen: het leven wordt zwaarder, een kind voelt druk en ondervindt daardoor ook lichamelijke klachten. De wetenschapper nuanceert door te zeggen dat kinderen die al rugklachten hebben deze wel kunnen verergeren door een zware schooltas. Maar kinderen die dagelijks een paar minuutjes een schooltas dragen op bus of fiets die maximaal 10% van het lichaamsgewicht weegt, zouden hier normaal gezien geen problemen van mogen ondervinden. (br.hln)


» Reageer (0)
31-08-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Máxima is iets gedurfder dan Mathilde

Máxima is iets gedurfder dan Mathilde

http://static0.hln.be/static/photo/2015/17/16/0/20150831164757/media_xll_7967610.jpg

De Nederlandse koningin Máxima is iets gedurfder in haar kledingkeuze dan onze koningin Mathilde. Dat vertelt ontwerper Edouard Vermeulen aan VTM Royalty. Beide koninginnen worden geregeld gezien in kleding van de designer, bekend van zijn modehuis Natan.

Het grootste verschil tussen de kleding die Máxima en Mathilde uitkiezen bij Edouard Vermeulen zit hem volgens de ontwerper vooral in de kleur. "Máxima kiest ook wel eens voor blauw of groen, misschien iets gedurfder, maar dat zijn ook iets meer de kleuren van het zuiden. Mathilde draagt meer de kleuren van het noorden."

Vermeulen vertelt het programma ook dat Mathilde haar dochter geregeld meeneemt naar het atelier in Brussel. "Meer en meer. Ik denk dat kleding voor ieder jong meisje steeds belangrijker wordt", aldus de ontwerper die zegt het leuk te vinden om over een paar jaar misschien een baljurk te maken voor prinses Elisabeth.

De verslaggever van VTM vraagt de ontwerper of de Belgische koningin ook regelmatig vrijetijdskleding draagt. Trekt ze bijvoorbeeld wel eens een joggingbroek aan? "Ik heb het nog nooit gezien, maar ik hoop het voor haar", antwoordt Vermeulen lachend. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Door te wandelen kan je zeven jaar langer leven

Door te wandelen kan je zeven jaar langer leven

http://static3.hln.be/static/photo/2015/7/10/10/20150830215838/media_xll_7965700.jpg

Per dag 25 minuutjes van je vrije tijd spenderen aan een wandeling, is goed voor je gezondheid. Volgens een studie zou het je helpen om jong te blijven en je leven met zeven jaar te verlengen.

De studie, die dit weekend werd voorgesteld op het congres van de 'European Society of Cardiology', toont aan dat regelmatig bewegen het risico op hartaanvallen met de helft verkleint.

Professor Sanjay Sharma, die meewerkte aan het project, zegt dat we weliswaar niet kunnen vermijden dat we oud worden, maar dat we dat proces wel kunnen vertragen. "Met beweging koop je drie tot zeven extra levensjaren. Het is een antidepressivum, het verbetert onze cognitieve functies en er is bewijs dat beweging het dementieproces vertraagt", aldus Sharma.

Mensen die met lichaamsbeweging starten op hun 70e, verkleinen hun kansen op atriumfibrilleren, een hartritmestoornis waar 10 procent van de mensen boven de 80 aan lijden.

De professor had nog nuttig advies voor iedereen die lijdt aan hartkwalen: "Mensen met hartaandoeningen wandelen beter tot het punt waarop ze wel nog kunnen praten, maar niet meer kunnen zingen."   (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Feit of fabel? Slaapwandelaar wakker maken kan dodelijk zijn

Feit of fabel? Slaapwandelaar wakker maken kan dodelijk zijn

http://static1.hln.be/static/photo/2015/6/14/2/20150831114225/media_xll_7966877.jpg

Dat iemand slaapwandelt en tijdens zijn nachtelijke avonturen een (fatale) val maakt, is erg uitzonderlijk. Maar het gebeurt wel, daar kan de 27-jarige Thibaut Sprengers uit Gent over meespreken. Hij raakte door het slaapwandelen zijn rechteronderbeen kwijt. Maar waarom slaapwandelen sommige mensen en hoe gevaarlijk is dit echt?

Thibaut legt vandaag in de krant Het Nieuwsblad uit hoe slaapwandelen in één minuut zijn leven drastisch veranderd heeft. Voor zijn val uit het raam op vakantie in Boedapest was hij een actieve twintiger, plots kon hij niet meer wandelen door een verlamd linkerbeen en geamputeerd rechterbeen. Amerikaans onderzoek heeft aangetoond dat slaapwandelen vaker voorkomt dan je zou denken. Ongeveer 14 procent van de kinderen tussen 7 en 12 jaar heeft het al eens gedaan.

Vaak gebeurt het wanneer een persoon van de diepe slaapfase naar een lichtere fase gaat. Dat kinderen vaak dieper slapen dan volwassenen, kan verklaren waarom het vaak bij hen voorkomt. Ook zou slaaptekort de stoornis in de hand kunnen werken. Je lichaam recupereert hier namelijk van door langer in de diepe slaapfase te blijven hangen. Alcohol of stress kunnen mogelijke oorzaken zijn. Alsook bepaalde medische zaken als koorts, hartritmestoornissen, slaapapneu en psychiatrische aandoeningen.

Slaapwandelen is alleen gevaarlijk wanneer de slaapwandelaar gevaarlijke stunts uithaalt, maar de meeste 'patiënten' blijven in de buurt van hun bed. Pechvogels die net als Thibaut uit hun raam vallen, zijn eerder een uitzondering. Het zou ongeveer één keer per jaar gebeuren. Dat slaapwandelaars die wakker gemaakt worden een hartaanval kunnen krijgen, is een mythe, legt dokter Ilse De Volder in Het Nieuwsblad uit. Als je een slaapwandelaar treft, mag je de persoon wakker maken of rustig naar zijn of haar bed leiden. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoogste berg van Noord-Amerika krijgt opnieuw zijn oorspronkelijke naam

Hoogste berg van Noord-Amerika krijgt opnieuw zijn oorspronkelijke naam

http://static3.hln.be/static/photo/2015/0/14/7/20150831060146/media_xll_7966282.jpg

De 6.168 meter hoge Mount McKinley, de hoogste berg op het Noord-Amerikaanse continent, zal officieel worden omgedoopt tot 'Denali'. Dat heeft de Amerikaanse regering laten weten. Daarmee krijgt de berg opnieuw de naam die de inheemse bevolking van Alaska gebruikte.

De bekendmaking van het nieuws gebeurt niet toevallig één dag voor de Amerikaanse president Barack Obama een driedaags bezoek brengt aan Alaska. De berg ligt in het centrum van die Amerikaanse staat.

'Denali' betekent "de grote" in het Athabaskisch, de taal die door de indiaanse bevolkingsgroepen in de regio werd gebruikt. Overigens hanteren ook de huidige inwoners van Alaska nog altijd die oorspronkelijke naam. De staat pleit er daarom al zowat veertig jaar voor om 'Denali' opnieuw op de officiële landkaarten en wegwijzers te plaatsen. Maar dat voorstel was altijd op verzet gestuit vanuit de staat Ohio, de thuisbasis van de vroegere Amerikaanse president William McKinley.

De berg werd overigens enkel door een gril van de geschiedenis naar de 25ste president van de VS vernoemd. In 1896 had een Amerikaanse goudzoeker die naam ingevoerd om de verkiezingscampagne van presidentskandidaat McKinley te ondersteunen. In 1917 werd het als de officiële naam ingevoerd.

William McKinley werd doodgeschoten in 1901, zes maanden na het begin van zijn tweede ambtstermijn. Hij is zelf nooit in Alaska geweest. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moeder van vondeling Marie geeft zich aan bij politie

Moeder van vondeling Marie geeft zich aan bij politie

http://static0.hln.be/static/photo/2015/2/16/9/20150831071313/media_xll_7966284.png

De moeder van de vondeling die op 18 augustus door een buschauffeur langs de kant van een weg in Sint-Truiden werd aangetroffen, heeft zich bij de politie gemeld. Dat melden de kranten van Mediahuis vandaag.

De vrouw was zaterdag met een ernstig medisch probleem een Limburgs ziekenhuis binnengestapt. Daar werd de link gelegd tussen haar toestand en de vondeling. De vrouw kon overtuigd worden zich te melden bij de politie.

Het parket van Limburg geeft voorlopig geen commentaar in het belang van het uiterst delicate onderzoek en in het belang van de moeder en het kind. Het is dus niet duidelijk of de vrouw is aangehouden en welke straf ze riskeert.

Uit het verdere onderzoek zal nog moeten blijken of de vrouw die zich meldde wel degelijk de mama is van baby Marie. Voorlopig blijft de baby ondergebracht bij een pleeggezin. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goed nieuws! Middagdutjes zorgen voor lagere bloeddruk

Goed nieuws! Middagdutjes zorgen voor lagere bloeddruk

http://static3.hln.be/static/photo/2015/8/11/2/20150830125151/media_xll_7964732.jpg

Middagdutjes maken je productiever, creatiever en gelukkiger. De wetenschap is de jongste jaren uitermate enthousiast over de effecten van een dagelijks middagdutje. Griekse onderzoekers hebben dat lijstje nu nog langer én beter gemaakt: een halfuur slapen op de middag zou wel eens zomaar je leven kunnen redden.

Een middagdutje elke dag kan je bloeddruk verlagen en de kans op een hartaanval significant verminderen, dat blijkt uit een onderzoek van het Griekse Asklipieio Voula-ziekenhuis. Voor het onderzoek werden zo'n 400 slapers van middelbare leeftijd gevolgd, die allemaal last hadden van een verhoogde bloeddruk. Bij degenen die 's middags een halfuurtje dutten, werd na afloop van het experiment een vijf procent lagere bloeddruk vastgesteld.

Hoe langer, hoe beter
Ook de duur van het slaapje had een invloed op de resultaten. Proefpersonen die langer dan een halfuur de ogen sloten, hadden op hun beurt een lagere bloeddruk dan zij die een korter dutje deden.

"Het onderzoek wijst uit dat patiënten in ons ziekenhuis die 's middags langer slapen, minder medicijnen nemen tegen een hoge bloeddruk", verklaart dokter Manolis Kallistratos. "Helaas is er in onze moderne werkethiek bijna geen plaats meer voor een slaappauze. Dat is spijtig, want onze gezondheid heeft er duidelijk baat bij", aldus de hartexpert.

Verschillende historische figuren waren al langer overtuigd van de gezondheidsvoordelen van middagdutjes. Zo waren bijvoorbeeld zowel Winston Churchill als Margaret Thatcher, de twee meest invloedrijke eerste ministers van de UK, verknocht aan hun middagslaapje. Tussen drie en vier uur in de namiddag wilden ze onder geen omstandigheden gestoord worden. (br.hln)


» Reageer (0)
30-08-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe prins Harry zijn leven riskeert tussen de leeuwen in Afrika

Hoe prins Harry zijn leven riskeert tussen de leeuwen in Afrika

http://static0.hln.be/static/photo/2015/10/4/5/20150830122926/media_xll_7964810.jpg

Prins Harry heeft in het Palmwag reservaat in Namibië een leeuw geholpen. Dierenartsen hadden het beest verdoofd om bloed af te nemen voor DNA-identificatie. De Britse prins, die doodkalm bleef, had als taak de ademhaling van het dier in de gaten te houden tijdens het doen van testen. Ook hielp Harry bij het vervangen van een kapotte GPS-halsband.

Op foto's van Daily Mail is de prins aan het werk te zien met de verdoofde leeuw. Harry is momenteel drie maanden in het zuiden van Afrika om vrijwilligerswerk te doen bij projecten die zich inzetten voor natuurbehoud. Volgens de krant zou de zoon van prins Charles het erg naar zijn zin hebben.

"Ik moet ermee leren leven hoe mijn leven verloopt en in veel opzichten ben ik erg bevoorrecht. Het is hoe dingen zijn en ik weet wat ik moet doen. Maar ik breng hier graag tijd door, het is erg waardevol en ik leer hier veel", zou hij tegen een vriend hebben gezegd. En ook: "Ik ben helemaal naar Afrika gekomen om me vrij te voelen. Ik neem mijn slaapzak mee en slaap bij het kampvuur."

De onverschrokken prins zou er op staan om in de open lucht te slapen, iets wat erg gevaarlijk kan zijn in het reservaat. Dierenarts Simson vertelt: "Ik heb tegen hem gezegd dat het veiliger is in zijn tent. Wij slapen allemaal in die van ons omdat we weten dat er van alles kan gebeuren - van slangen en insectenbeten tot een olifant of een hyena die het kamp binnen kan komen." Gelukkig voor Harry houden zijn bodyguards een oogje in het zeil. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vermiste vrouw (62) overleeft negen dagen in Sierra Nevada

Vermiste vrouw (62) overleeft negen dagen in Sierra Nevada

http://static0.hln.be/static/photo/2015/8/8/1/20150830193809/media_xll_7965511.jpg

In de Amerikaanse staat California hebben de hulpdiensten een 62-jarige vrouw teruggevonden die al negen dagen vermist was nadat ze zonder voedsel op bergtocht was vertrokken in de Sierra Nevada. Ze kon overleven door water uit de beek te drinken. Ze kon dat water zuiveren dankzij een filter in de fles die ze bijhad.

Miyuki Harwood was op 20 augustus vertrokken voor een bergwandeling van een dag. Onderweg moet ze gewond zijn geraakt, want ze liep enkele gebroken ribben op. Volgens de politie heeft ze er twee dagen over gedaan om zichzelf tot bij een beek te slepen.
    
Hulpdiensten waren intussen op zoek gegaan naar de vrouw, maar die zoekactie verliep moeilijk. Het gebied is zeer slecht toegankelijk en veel is verwoest door grote branden die er de voorbije tijd hebben gewoed. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weg met oorstokjes: oren reinig je beter anders

Weg met oorstokjes: oren reinig je beter anders

http://static2.hln.be/static/photo/2015/3/3/2/20150830082442/media_xll_7964537.jpg

Niets zo heerlijk als dat schone gevoel nadat je net je oren net onder handen genomen hebt met een wattenstaafje. Maar blijkbaar doen we al die jaren meer kwaad dan goed, en zouden we onze oren beter op een andere manier reinigen.

De algemene consensus onder experts? Hoezeer je ook mag houden van dat propere gevoel, oorstokjes kieper je maar beter in de vuilnisbak aangezien ze meer kwaad dan goed doen, aldus neus- keel- en oorarts Leon Chen. Als je je oren reinigt met een oorstokje, is de kans groot dat je de oorsmeer net dieper in je gehoorgang duurt, verder dan waar het op natuurlijke wijze geproduceerd wordt (en dus zou moeten zitten).

Nuttig oorsmeer
Bovendien heeft oorsmeer tal van nuttige eigenschappen. De huid van de gehoorgang is dun en kwetsbaar, en oorsmeer biedt de nodige bescherming. Het zorgt ervoor dat de huid niet uitdroogt, maar zorgt er ook voor dat vocht, vuil, stof, insecten, bacteriën en schimmels geen kans maken door ze op te vangen en meteen af te voeren.

Daarnaast kan overmatig schoonmaken leiden tot infecties en zelfs eczeem in het buitenoor. Ook komt het vaak voor dat mensen met wattenstaafjes een gat in hun trommelvlies maken.

Hoe doe je het dan wel?
Kan je echt geen afstand doen van het wattenstaafje? Beperk de schade dan tot maximum vier keer per maand en maak je oren enkel schoon na het douchen. Het hete water en de stoom zorgen ervoor dat je ooorsmeer zachter is.

De beste manier is echter om de oorstokjes volledig links te laten liggen en voor een oplossing van olie en waterstofperoxide te gaan. Eén keer per week voor het slapengaan, vul je een pipet met olie. Doe in ieder oor drie druppels en masseer het kraakbeen dat je gehoorgang beschermt. Haal de resterende olie weg met een watje. Wanneer je de dag nadien onder de douche gaat, doe je wat waterstofperoxide in je hand en wrijf je dat in je oor. De peroxide zal een mousse worden en de zachte oorsmeer mee verwijderen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mysterie rond stuk vleugel MH370 wordt nog gekker

Mysterie rond stuk vleugel MH370 wordt nog gekker

http://static0.hln.be/static/photo/2015/4/4/3/20150830083552/media_xll_7964538.jpg

Het mysterie rond de verdwenen vlucht MH370 is nog altijd niet verdwenen. Het brokstuk dat een maand geleden op het eiland La Réunion werd gevonden kan volgens New York Magazine niet met zekerheid aan de verdwenen Boeing 777 van Malaysia Airlines gekoppeld worden. En wat met de zeepokken die overal op het stuk vleugel werden gevonden?

De Maleisische eerste minister Najib Razak bracht al snel na de vondst van de zogenaamde 'flaperon' duidelijkheid: het wrakstuk was wel degelijk afkomstig van sinds maart vorig jaar vermiste toestel van Malaysia Airlines. Logisch denken lag aan de basis van die conclusie. Het stuk vleugel was van een Boeing 777 en er was zo maar één vliegtuig van dit type vermist: vlucht MH370. Minuten later sprak de Franse procureur Serge Mackowiak deze conclusie al tegen. Verder onderzoek was nodig om te bepalen of het brokstuk al dan niet van het toestel van MH370 kwam. Een maand later staat dit nog altijd niet vast.

Waarom niet? Het typenummerplaatje dat uitsluitsel kon brengen, was niet meer aanwezig op de flaperon. Bovendien zouden - daar kwam de New York Times achter - door MA gearchiveerde onderhoudswerken uitgevoerd op het stuk vleugel niet overeenstemmen met het gevonden voorwerp zelf.

Zinken of drijven
En dan is er nog de kwestie van de rankpootkreeftjes op de flaperon. De aanwezigheid van zeepokken aan alle kanten van de flaperon wijst erop dat het stuk vliegtuigvleugel langere tijd onderwater heeft gelegen. Wat gek is, want om te kunnen aanspoelen op het strand van La Réunion zou de vleugel moeten gedreven hebben. En op het water drijven betekent dan weer: géén zeepokken, want die overleven enkel In het water. Bovendien heeft een voorwerp dat in aanraking komt met water in principe maar twee opties: of het drijft, of het zinkt. Het stuk aangespoelde vleugel lijkt de twee te hebben gecombineerd... Mysterie nog niet opgelost dus en speculatie nog altijd troef online. Ook over een eventuele menselijke, samenzweerderige tussenkomst. (br.hln)


» Reageer (0)
29-08-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bent u rijk of arm in vergelijking met de rest van de Belgen? Doe hier de test

Bent u rijk of arm in vergelijking met de rest van de Belgen? Doe hier de test

http://static0.hln.be/static/photo/2015/17/9/14/20150829170724/media_xll_7963829.jpg

Of u een grootverdiener bent, in de middenklasse valt of u eerder een laag inkomen hebt, hangt van uw persoonlijke situatie af. Met deze tool van de OESO kunt u uw eigen situatie vergelijken met de rest van de Belgen.

De stijgende ongelijkheid tussen rijk en arm zorgt al enkele jaren voor verhitte discussies en debatten. Nooit eerder was de ongelijkheid in de geïndustrialiseerde landen namelijk zo groot. De OESO, de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling, een van de grootste economische beleidsorganisaties ter wereld, heeft nu al haar inkomensgegevens uit haar lidstaten samengevoegd in één tool.

Daarmee kan iedereen uit een OESO-lidstaat, dus ook uit België, aan de hand van een aantal korte vragen over het jaarlijks of maandelijks netto-inkomen te weten komen hoe hij of zij het doet tegenover de rest. De test gaat trouwens niet over het totale vermogen van een gezin, dus de waarde van bijvoorbeeld een eigendom wordt niet mee in rekening gebracht. (br.hln)

Doe hier de test


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wauw! Weergoden zetten Gent onder stolp

Wauw! Weergoden zetten Gent onder stolp

http://static3.hln.be/static/photo/2015/16/16/10/20150829091633/media_xll_7961320.jpg

De Gentenaars hebben zich donderdagavond kunnen vergapen aan een spectaculair natuurfenomeen: een dubbele regenboog. Die vormde een denkbeeldige stolp boven de stad. Volgens weerman David Dehenauw is zo'n tweede regenboog steeds minder uitgesproken dan de eerste. Ook de volgorde van de kleuren is omgekeerd. "Dat komt omdat het zonlicht zo op de regen invalt dat er binnen de druppels twéé reflecties gebeuren." Een donkere band onderscheidt de onderste regenboog van de bovenste. Dat verschijnsel heet de 'Donkere band van Alexander', genoemd naar Alexander van Aphrodisias, de Griekse filosoof uit de 2de eeuw die het als eerste beschreef. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koppel vindt oude safe en is stomverbaasd door inhoud

Koppel vindt oude safe en is stomverbaasd door inhoud

http://static0.hln.be/static/photo/2015/4/7/3/20150829093210/media_xll_7963113.jpg

Je huis renoveren en tijdens de werken een oude safe vinden, dat gebeurt toch enkel in films? Dit koppel uit Phoenix (VS) maakte het filmscenario echter waar door een verbazingwekkende schat te vinden in een oude kluis.

Het koppel postte het hele relaas van de vondst op Imgur. "We verhuisden twee jaar geleden naar een woning waar heel wat werk aan is", vertelt de vrouw. "We zijn nu eindelijk aan de renovatie van de keuken bezig." Tijdens het afbreken van het oude kookeiland deden ze een vreemde ontdekking. "Onder het kookeiland, in de vloer, zat een oude kluis verstopt. We herinnerden ons dat we bij de verhuis een papiertje met een code vonden in een oud medicijnkastje, maar we wisten nooit waar die voor diende."

Na een aantal pogingen kreeg het koppel de kluis open en de inhoud was niet min: een hoop biljetten van honderd dollar, netjes in hoopjes verpakt. Het koppel is nu niet minder dan 51.080 dollar rijker, en daarnaast bevatte de kluis nog een zeer waardevol item. De fles bourbon dateert uit de jaren '50 en blijkt ook nog eens erg zeldzaam te zijn. "En we zijn gek op bourbon", aldus het koppel.

Maar het meest bevreemdende onderdeel van de safe is toch wel de schatkaart. Het koppel vond ook het boek 'A Guide for the Perplexed by E.F. Schumacher', een geschenk van een zekere Vincent aan zijn vriend Alan. "Ik heb een boek dat je moet lezen", luidt de boodschap. "Ik heb een aantal passages onderlijnd." De aangeduide fragmenten werden aangevuld met kaarten en foto's en lijken naar een andere schat te leiden. Het koppel roept zijn volgers op om mee te zoeken. "Misschien weten jullie wel waar het geheim zich bevindt."

Wat het koppel nu gaat doen met de schat, is niet helemaal duidelijk. "Als Alan nog leeft, mag hij zich melden", klinkt het. "Het was tenslotte allemaal voor hem bedoeld. Maar de fles bourbon willen we houden!" (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zelfmoordlijn maakt zich klaar voor heruitzending Thuis-finale

Zelfmoordlijn maakt zich klaar voor heruitzending Thuis-finale

http://static0.hln.be/static/photo/2015/6/5/12/20150829081607/media_xll_7963077.jpg

Eind juni werd het twintigste seizoen van de populaire Eén-serie Thuis afgesloten met een serieuze cliffhanger: Luc Bomans ondernam een zelfmoordpoging. Voor wie het gemist heeft: nu zondag wordt de aflevering heruitgezonden, en daar bereidt ook de zelfmoordlijn zich op voor. Na de finale in juni kreeg de organisatie zeven keer meer oproepen dan gewoonlijk.

De seizoensfinale veroorzaakte ophef aan het begin van de zomer. Vlaams minister van Welzijn Jo Vandeurzen (CD&V) vond de beelden 'te expliciet en confronterend', en sommige organisaties vroegen de VRT om de aflevering nooit meer uit te zenden. Ook bij de zelfmoordlijn hebben ze hun twijfels bij de verhaallijn, meldt Het Nieuwsblad. Er wordt extra volk opgetrommeld om de verwachte drukte na de heruitzending zondagavond op te vangen.

"We zijn voorbereid", zegt woordvoerster Kirsten Pauwels. Rond 20.50 uur, aan het einde van de aflevering, zal het gratis nummer van de zelfmoordlijn (1813) op het scherm verschijnen. De organisatie verwacht dan een piek aan oproepen tot 22 uur. "Ofwel omdat ze met suïcidale neigingen kampen en dreigen tot actie over te gaan, ofwel omdat ze een naaste hebben verloren en opnieuw worden herinnerd aan dat leed." Normaal zitten er 's avonds twee medewerkers klaar, maar dat zullen er zondag dus meer zijn.

Wie vragen heeft rond zelf­doding, kan terecht op de Zelfmoordlijn via het gratis nummer 1813 of op www.zelfmoord1813.be.  (br.hln)


» Reageer (0)
28-08-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Blinde darm is dan toch niet zo nutteloos

Blinde darm is dan toch niet zo nutteloos

http://static2.hln.be/static/photo/2015/2/9/14/20150828142939/media_xll_7961534.jpg

Het enige wat we weten over de blinde darm is dat het orgaan appendicitis kan veroorzaken en daarom vaak verwijderd moet worden. Omdat we ook heel goed kunnen leven zonder, zal dit lichaamsdeel dan wel niet zo belangrijk zijn, toch? Onderzoek heeft echter aangetoond dat het vitaal is voor de gezondheid van onze ingewanden.

Een recente video die nu circuleert op het internet legt haarfijn uit waarom dit orgaan niet zo nutteloos is als velen denken. De appendix is een dun 'buisje' van ongeveer 10 centimeter dat dichtbij de plek ligt waar de dikke darm overloopt in de dunne darm. Doorgaans situeert het orgaan zich rechts onder in de buik.

Appendicitis komt voor wanneer de appendix opzwelt en geïnfecteerd raakt, waardoor het orgaan verwijderd moet worden. Een gezonde blinde darm kan het herstel na een zware ontsteking echter versnellen. De darmen zitten vol goede flora die helpen de spijsvertering vlot te laten verlopen. Wanneer je een ernstige vorm van diarree hebt, worden al deze goede bacteriën uit de darmen verwijderd. De vorm en de positie op de appendix maken het echter ook ideaal als reservoir voor gezonde bacteriën om zich te vermenigvuldigen na dit soort van aanvallen. Dat heeft onderzoek aan de Duke en Winthrop Universiteit aangetoond.

Patiënten zonder appendix die met C. difficile colitis (een hevige infectie aan de darmen waarbij je vaak in het ziekenhuis belandt) opliepen, hadden vier keer meer kans op een terugkerende infectie dan mensen met een blinde darm. Dus hoewel mensen perfect zonder appendix kunnen leven, is dit lichaamsdeel nog erg belangrijk in ontwikkelingslanden waar ontstekingen aan de ingewanden een groot probleem vormen. (br.hln)


» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!