Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




25-09-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onverwoestbaar bushokje moet vandalisme tegengaan

Onverwoestbaar bushokje moet vandalisme tegengaan

http://static0.hln.be/static/photo/2015/1/7/1/20150925090957/media_xll_8025316.jpg

Er komen in Vlaanderen "onverwoestbaar" geachte bushokjes om komaf te maken met het vandalisme aan schuilhuisjes van vervoersmaatschappij De Lijn. Dat schrijft Het Belang van Limburg.

"Voortaan kunnen gemeenten een vandalismebestendig schuilhuisje bestellen, voor locaties waar veel vernielingen plaatsvinden", zegt De Lijn-woordvoerder Tom Van de Vreken. De gemeente betaalt één vierde van de effectieve kostprijs, ongeveer 1.760 euro voor het kleinste model. De Vlaamse overheid betaalt de rest. Het gewone glazen schuilhuisje kost een gemeente volgens ­diezelfde verdeelsleutel 1.497 euro.

Het onbreekbare schuilhuisje, dat net als de andere nieuwe modellen zonnepanelen krijgt op het dak, bestaat niet langer uit glazen panelen. De achterkant is een robuuste, massieve wand. De doorzichtige zij­wanden zijn van polycarbonaat, wat 250 keer sterker is dan glas van dezelfde dikte.

Volgens cijfers van het Vlaams Parlement zijn vorig jaar meer dan 600 bushokjes beschadigd, het jaar ervoor zowat 900. De herstellings­kosten lopen in de honderd­duizenden euro's. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom sommige mensen meer zweten dan anderen

Waarom sommige mensen meer zweten dan anderen

http://static2.hln.be/static/photo/2015/13/11/2/20150925062252/media_xll_8023637.jpg

Terwijl het zweet met liters van jouw lijf loopt in de fitnesszaal, verschijnt er nog niet eens één parel op het voorhoofd van die sporter naast jou. Hoe komt het dat sommige mensen sneller en heviger zweten dan anderen?

Allereerst een kleine opfrissing van waarom we nu eigenlijk zweten, want dat vervelende, geurende lichaamsvocht heeft wel degelijk zijn nut. Zweet is een noodzakelijk proces om je lichaam af te koelen. Als je oververhit raakt, stimuleert het zenuwstelstel de zweetklieren om transpiratievocht af te geven. Terwijl de druppeltjes verdampen van je huid nemen ze wat lichaamswarmte weg, waardoor je afkoelt.

We zweten allemaal een hele dag door, maar de ene heeft er meer last van dan de ander. Vooral tijdens het sporten - waarbij je sowieso extra zweet - zijn de verschillen frappant. Hevige zweters mogen dat lichaamsvocht tijdens een workout dan wel lastig vinden, er hangt goed nieuws aan vast. Veel zweten tijdens het trainen wijst er namelijk op dat je een goede sporter met een degelijke conditie bent. "Hoe fitter je bent, hoe efficiënter je lichaam zweet," legt Tony Musto uit, sportfysioloog aan de universiteit van Miami. "Dat komt goed uit, want zweten helpt je af te koelen en zorgt ervoor dat je langer kan lopen, fietsen of gewichten heffen aan een hogere intensiteit." De afgelopen decennia hebben verschillende onderzoeken ook al aangetoond dat duursporters sneller zweten en meer zweet produceren, in vergelijking met mensen die weinig of nooit sporten. Al dat vergoten lichaamsvocht is dus niet voor niets.

Maar niet getreurd als je sportshirt meestal droogt blijft en je toch dacht een goede conditie te hebben: er zijn nog andere factoren die invloed hebben op de hoeveelheid zweet die je produceert. Zo zweten fitte mannen harder dan fitte vrouwen, en hebben mensen met een hogere BMI vaker last van overvloedige transpiratie.

Een tasje koffie dat je nog snel naar het toilet doet rennen voor je begint te sporten kan je uitdrogen, waardoor je net minder gaat zweten. Dan is het zeker belangrijk om genoeg te drinken tijdens en na de training, om uitdroging te voorkomen. Alcohol voor het sporten doet je daarentegen meer zweten, omdat je hartslag toeneemt, de bloedvaatjes in je huid uitzetten en je het warmer krijgt. Tot slot nog slecht nieuws voor wie hoopt een kater "uit te zweten" door een sportsessie: slechts 5% van de alcohol verlaat je lichaam via urine, adem of zweet. De overige 95% krijgt je lever te verwerken (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hypercholesterol treft 25.000 Belgen

'Hypercholesterol' treft 25.000 Belgen

http://static3.hln.be/static/photo/2015/3/2/7/20150924233512/media_xll_8024767.jpg

Naar schatting 25.000 Belgen kampen met torenhoge ­cholesterol sinds de geboorte. Slecht 4% van hen weet dat ze de erfelijke aandoening hebben. "Heel wat Belgen kampen met te hoge cholesterolwaarden", zegt cardioloog Ernst Rietzschel  van de Ugent. "Maar bij 1 op de 450 Belgen gaat het om dubbel zo veel, en al vanaf de geboorte."

Van zulke hoge waarden merk je niets - cholesterol wordt niet voor niets 'de stille doder' genoemd -  maar ze leiden sneller tot hart- en vaatziekten, zelfs al vanaf de leeftijd van 30 jaar. Om de ziekte bekender te maken, zet Rietzschel samen met collega ­Olivier Descamps (UCL) patiëntenvereniging BELCHOL op poten.

"Te weinig mensen zijn zich bewust van de signalen. Ze leggen bijvoorbeeld de link niet wanneer familieleden op jonge leeftijd hartproblemen en hoge cholesterol hebben. Dan zouden eigenlijk de waarden in de hele familie onderzocht moeten worden." (br.hln)


» Reageer (0)
24-09-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Invasie van wasberen verwacht in Nederlands Limburg

Invasie van wasberen verwacht in Nederlands Limburg

http://static0.hln.be/static/photo/2015/0/15/10/20150924093419/media_xll_8022655.jpg

Duitse wasberen trekken in de komende jaren massaal de grens over naar de aan België grenzende Nederlandse provincie Limburg. Dat zegt bioloog en roofdierenspecialist Jaap Mulder in de krant Limburgs Dagblad na de vangst van een wilde wasbeer in het Nederlandse dorp Siebengewald.

"Dit dier maakt deel uit van de voorhoede, de verkenners. Het gaat om jonge, zwervende dieren die een eigen plek zoeken om zich te vestigen", aldus Mulder. Al eerder werden wasberen gespot in Nederlands Limburg, maar dat waren achteraf bezien waarschijnlijk ontsnapte exemplaren.

"We zullen gewoon moeten accepteren dat de wasbeer zich hier definitief zal vestigen. Ik verwacht dat het met een negatieve invloed op de fauna mee zal vallen. Ook met het overbrengen van ziektes zal het zo'n vaart niet lopen," klinkt het. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kankermedicijn werkt beter met ... cola

Kankermedicijn werkt beter met ... cola

http://static3.hln.be/static/photo/2015/11/7/2/20150924091922/media_xll_8022647.jpg

Wie een pilletje moet nemen doet dat meestal met water. Al blijkt dat in sommige gevallen niet de beste optie. Zo hebben Rotterdamse wetenschappers ontdekt dat een veelgebruikt medicijn tegen longkanker beter in het bloed wordt opgenomen wanneer het wordt ingenomen met cola.

Het voordeel van cola vergeleken met water? De frisdrank maakt dat de maag tijdelijk zuurder wordt, waardoor het medicijn sneller oplost. Dat ontdekte hoogleraar Ron Mathijssen toen hij samen met ziekenhuisapotheker Roelof van Leeuwen een oplossing zocht voor een veelvoorkomend probleem bij tal van kankerpatiënten: een aangetaste maagwand door te veel medicijnen.

Maagzuur

Om de maagwand te beschermen, worden maagzuurremmers gebruikt, maar dat levert problemen op voor longkankerpatiënten. Zij nemen namelijk het medicijn erlotinib, dat enkel effectief is wanneer het goed oplost in de maag. En daarvoor is zuur nodig. De oplossing van Mathijssen en van Leeuwen? De maag tijdelijk wat zuurder maken. En dat kan met cola.

Mathijssen en van Leeuwen voerden een onderzoek uit bij 28 kankerpatiënten. De ene week moesten ze het medicijn innemen met water, de andere week met cola. Daarnaast slikte de helft van de patiënten ook nog maagzuurremmers. Wat bleek? Er werd meer medicijn opgenomen wanneer het genomen werd met cola. Zij die de maagzuurremmers slikten, zagen een toename van 40 procent, de patiënten zonder maagzuurremmers kenden een toename van 10 procent.

Langer bekend

Die ontdekking is echter niet helemaal nieuw. Het feit dat cola de werking van medicijnen kan vergroten, is al langer bekend. Zo werkt ook anti-schimmelmedicatie beter wanneer het wordt ingenomen met een koolzuurhoudende drank. Frisdrank zorgt ervoor dat de medicijnen sneller uiteenvallen en vertragen ook nog eens de lediging van de maag, waardoor de medicijnen langer in een zuurbad liggen.

Dat het ook werkt bij kankermedicatie is echter wel belangrijk nieuws en kan grote gevolgen hebben, zoals een betere werking dan voorzien of mogelijks een lagere dosis, wat de kosten erg zou kunnen drukken. Daarvoor moet echter nog meer onderzoek gebeuren. Cola light werkt overigens niet voor kankerpatiënten, die variant is namelijk minder zuur. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Guus na de ravage van Dries: Eerst mijn zaak redden, dan pas vriendschap

Guus na de ravage van Dries: "Eerst mijn zaak redden, dan pas vriendschap

http://static1.hln.be/static/photo/2015/14/4/8/20150924091721/media_xll_8022593.jpg

"Wat heeft Dries bezield?" Die vraag flitste gisteren de hele dag door het hoofd van chef-kok Guus Coppens. Zijn goede vriend Dries Nuitten sloopte dinsdagavond hun restaurant. "Mijn droom om topchef te worden neemt niemand me af, zelfs hij niet."

"De afgelopen nacht was zwaar, ik ben nog altijd in shock van wat ik heb gehoord en gezien", zucht Guus aan de telefoon. "Het is een raadsel wat hem bezield heeft. Hij neemt zijn telefoon niet op en belt niet terug. Misschien schaamt hij zich."

Maître Dries stond dinsdag plots te roepen en te tieren in restaurant Asparaguus, de zaak die het duo opende nadat ze 'Mijn Pop-uprestaurant' hadden gewonnen. "Na het geschreeuw begon hij plots te gooien met alles wat hij kon vastgrijpen", vertelt Guus. "Ik heb ook wat borden aan de 'passe' over me heen gekregen. Daardoor heb ik enkele brandwonden, maar niets ernstigs. Dries bleef maar als een razende tekeergaan. Ik kon het niet langer aanzien en ben weggelopen."

Nuitten werd ingerekend door de politie, maar omstreeks 4 uur 's ochtends weer vrijgelaten. Er werd een proces-verbaal opgesteld. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ja hoor, mannen staan even vaak op de weegschaal als vrouwen

Ja hoor, mannen staan even vaak op de weegschaal als vrouwen

http://static0.hln.be/static/photo/2015/14/2/4/20150924083754/media_xll_8022574.jpg

Dat vrouwen meer bezig zijn met hun uiterlijk dan mannen, blijkt nog maar eens een fabeltje te zijn. Uit een enquête bij meer dan 1.600 Vlamingen blijkt immers dat 75 procent van de mannen iedere maand op de weegschaal staat, en dat maar liefst 2 op drie ontevreden is over zijn gewicht.

De enquête werd afgenomen door de Liberale Mutualiteit bij 1.687 Vlamingen. De opvallendste conclusie? Mannen en vrouwen staan even veel op de weegschaal en maken zich allebei druk om hun gewicht.

Daarbij moet wel opgemerkt worden dat mannen vaker sporten dan vrouwen, terwijl het bij vrouwen meestal enkel bij onvervulde intenties blijft. Concreet sporten mannen twee keer per week, terwijl 66 procent van de vrouwen aangeeft meer te willen bewegen in de toekomst. Misschien toch al maar beginnen aan dat lijstje goede voornemens voor januari? (br.hln)


» Reageer (0)
23-09-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Op deze leeftijd ben je het aantrekkelijkst (volgens mannen)

Op deze leeftijd ben je het aantrekkelijkst (volgens mannen)

http://static3.hln.be/static/photo/2015/4/11/2/20150923110437/media_xll_8020322.jpg

Dat oudere mannen wel van een groen blaadje houden is al lang geen nieuws meer. De leeftijd waarop mannen vrouwen het aantrekkelijkst vinden dan weer wel, want die is behoorlijk jong.

30, vrouwelijk en single? Dan kan je er volgens een onderzoek van datingwebsite OkCupid maar beter een kruis over maken om nog een partner te vinden die jou aantrekkelijk vindt.

De website vroeg namelijk aan mannen tussen de 20 en de 50 jaar om de leeftijd aan te geven waarop ze vrouwen het aantrekkelijkst vinden. Dat blijkt de (niet zo) gezegende leeftijd van 20 te zijn. Shockerend daaraan is dat die leeftijd niet alleen geldt voor kerels die zich zelf in hun twintiger jaren bevinden, maar ook voor rijpere mannen van rond de vijftig. Gelukkig stemt dat dan weer wel in bepaalde mate overeen met de leeftijd waarop vrouwen zichzelf het aantrekkelijkst vinden, want dat is op hun 24ste.

Vrouwen blijken er op hun beurt dan weer een heel andere voorkeur op na te houden bij het kiezen van een partner. Tot hun 35ste kiezen ze een man die enkele jaren ouder is, daarna kiezen ze voor een man die zo'n twee jaar jonger is. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Op kerstavond en oudejaar 500 inbraken per dag

Op kerstavond en oudejaar 500 inbraken per dag

http://static3.hln.be/static/photo/2015/12/13/12/20150923004414/media_xll_8019627.jpg

Kerst- en oudejaarsavond zijn dé topdagen voor inbrekers. Terwijl op andere dagen gemiddeld 200 gezinnen thuis worden beroofd, zijn dat er op de eindejaarsfeestdagen telkens 500 per dag. Of meer dan 20 inbraken per uur.

"Afhankelijk van het seizoen ligt het aantal woninginbraken hoger of lager. We zien dat duidelijk in onze statistieken", zegt Tom Broekaert, diensthoofd georganiseerde diefstallen van de federale politie. Vorig jaar waren er in ons land 75.268 inbraken. Dat zijn er elke dag minstens 200. Dat blijkt uit cijfers van de federale politie.

"In de donkere maanden loopt dat aantal op tot 250 per dag. Vanaf april tot en met augustus lopen de inbraken terug, tot 150 à 170 per dag. In onze grafieken kunnen we niet naast twee enorme uitschieters kijken: kerstavond en oudejaarsavond. Dan tellen we telkens meer dan 500 inbraken per dag. Mensen moeten zich daarvan bewust zijn", zegt Broekaert. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dries van Asparaguus slaat eigen restaurant in Versuz kort en klein

Dries van Asparaguus slaat eigen restaurant in Versuz kort en klein

http://static0.hln.be/static/photo/2015/5/11/11/20150923081923/media_xll_8019506.jpg

Dries Nuitten (34) - bekend van het VTM-programma 'Mijn popup-restaurant' - ging gisterenavond helemaal door het lint tijdens de late avondservice in zijn zaak Asparaguus boven de Hasseltse discotheek Versuz. De man was duidelijk onder invloed toen hij om 21 uur plots de hele keuken kort en klein sloeg. Daarna liep hij het restaurant in waar hij ook tafels en stoelen kapot gooide.

Ondertussen wisten de restaurantbezoekers niet wat er gebeurde. Toen een collega-restauranthouder kwam kijken wat er aan de hand was, kreeg hij enkele rake klappen. Zelfs toen de politie ter plaatse kwam, gedroeg zaalverantwoordelijke Dries zich enorm weerspannig. Hij werd dan ook opgesloten in de cel om te ontnuchteren en er werd een pv opgesteld voor vernieling. Bij discotheek Versuz waren ze gisterenavond duidelijk. "De samenwerking werd meteen stopgezet. Hier zal nooit meer een Asparaguus zijn." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schumacher weegt nog slechts 45 kilogram

Schumacher weegt nog slechts 45 kilogram

http://static3.hln.be/static/photo/2015/18/4/2/20150522194259/media_xll_7735412.jpg

Hoe gaat het nog met Michael Schumacher? De ex-racepiloot herstelt nog steeds van zijn ski-ongeluk dat hij twee jaar geleden opliep in Méribel. De Duitser ontwaakte wel al uit zijn coma, maar een bron dicht bij de familie vertelde aan de Daily Express dat het herstel "zeer langzaam" verloopt.

Volgens dezelfde bron is er ook niet meteen "een mirakel in zicht". De zevenvoudige wereldkampioen Formule 1 kwam op 29 december 2013 in het Franse Méribel zwaar ten val tijdens zijn skivakantie. Sindsdien verloor de ex-piloot van Ferrari maar liefst 25 kilogram zodat hij nu op een gewicht zou zijn gekomen van slechts 45 kilogram.

Volgens de Daily Express is Schumacher nog steeds niet in staat om te praten of zelfstandig te wandelen. Hij heeft ook weinig besef van wat er rond zich allemaal afspeelt. Toch geeft zijn familie hem nog niet op. In zijn buitenverblijf in Gland zijn er nog steeds vijftien dokters druk in de weer met de gezondheid van 'Schumi'. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stella McCartney ontwerpt beha voor na borstamputatie

Stella McCartney ontwerpt beha voor na borstamputatie

http://static0.hln.be/static/photo/2015/10/11/8/20150922171908/media_xll_8018333.jpg

De ontwerpster is erg begaan met het thema borstkanker, nadat ze haar moeder aan de ziekte verloor. Dit jaar ontwerpt ze een exclusieve - en heel mooie - beha voor vrouwen die een borstamputatie ondergingen.

Technisch hoogstandje

McCartney verloor haar moeder Linda in 1998 aan borstkanker en zet sindsdien haar naam en modemerk graag in om meer bewustwording rond borstkanker te creëren. Dit jaar doet ze dat met een prachtige roze beha die specifiek een antwoord biedt op de wensen van vrouwen die een borstamputatie ondergingen. Mooie, functionele en comfortabele lingerie is namelijk erg belangrijk in het mentale herstelproces. Vrouwen willen zich na de operatie graag vrouwelijk voelen.

Wie een beetje vertrouwd is met de vorige beha's die voor handen zijn, weet dat het niet altijd mooie stukken zijn. Ze zijn ook niet gemakkelijk te maken. De beha's moeten voor goede steun zorgen voor het herstelproces en mogen geen storende, pijnlijke naden hebben. Je moet ze makkelijk kunnen aan- en uittrekken. Stella McCartney maakt het ontwerp naast comfortabel ook heel vrouwelijk met de zachtroze tint en kanten details.

De Stella McCartney Louise Listening Bra zal vanaf 1 oktober exclusief verkocht worden via haar website en kost ongeveer € 111. (br.hln)


» Reageer (0)
22-09-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4 heerlijke herfstdrankjes die je verzoenen met het weer

4 heerlijke herfstdrankjes die je verzoenen met het weer

http://static2.hln.be/static/photo/2015/5/3/9/20150922172216/media_xll_8018784.jpg

Sinds gisteren is de herfst officieel aangebroken, en dat kunnen we vandaag al aan de talrijk aanwezige regenwolken merken. Het ideale weer om thuis op de bank te sippen van een gloeiend heet herfstdrankje, om het leed wat te verzachten.

Starbucks pumpkin spice latte

http://static0.hln.be/static/photo/2015/16/0/7/20150922162645/media_l_8018662.jpg

Goed, het aanhoudende regenweer is allesbehalve een leuk vooruitzicht, maar als er iets is waarmee we ons verdriet kunnen verdrinken, dan is het de Pumpkin spice latte van Starbucks wel. Limited edition (enkel verkrijgbaar in de herfstperiode, snif) en super lekker. Hebben we toch iets om ons tijdens deze druilerige dagen op te verheugen. Bovendien bevat het drankje sinds kort ook echte pompoenpuree en geen kleurstof op basis van karamel meer. Of het daadwerkelijk gezonder is dan vroeger durven we te betwijfelen, maar het is de calorieën helemaal waard.

Verse gemberthee

http://static3.hln.be/static/photo/2015/10/15/9/20150922164243/media_l_8018694.jpg

Wie herfst zegt, die zegt thee. En waarom zouden we niet het beste van twee werelden combineren? De gezelligheid van een dampende tas thee, en de gezondheidsvoordelen van bijvoorbeeld een stukje gember? Snij verse gember (van ongeveer 5cm) in kleine stukjes. Die stukjes breng je samen met 30 à 40 ml water aan de kook, voeg eventueel een kaneelstokje of wat citroen toe voor extra smaak. Goed tegen vallingen, een opkikker voor je immuunsysteem en het ideale drankje voor een vlotte spijsvertering.

Zelfgemaakte gingerbread latte

http://static1.hln.be/static/photo/2015/15/3/14/20150922164445/media_l_8018699.jpg

Alle Pumpkin spice latte's ten spijt, waarom zou je je geld uitgeven aan een dure latte in een koffiehuis als je het even goed zelf kan maken? Zoals deze gingerbread latte bijvoorbeeld. Eén kopje opgeklopte melk, 2 shots espresso, 2 koffielepels gingerbread siroop, een halve koffielepel vanillesiroep, slagroom en een snufje kaneel; meer heb je niet nodig voor een overheerlijke zelfgemaakte latte. Geen siroop in huis? Je maakt het makkelijk zelf door 100 ml water, 75 gram basterd suiker en 3 theelepels speculaaskruiden op een laag vuur te laten koken.

Warme appelcider

http://static0.hln.be/static/photo/2015/12/8/12/20150922170923/media_l_8018772.jpg

Hoe warm je het van deze appelcider krijgt, hangt volledig van jezelf af (en vooral van de hoeveelheid alcohol die je in het drankje verwerkt). Maar met of zonder alcohol, deze warme appelcider is hoe dan ook een winnaar op koude herfstavonden. Verwarm een liter appelcider (liever alcoholvrij? kies dan gewoon appelsap), samen met kaneelstokjes in een pan. Zorg dat het geheel niet begint te koken, maar warm het een vijf- tot tiental minuutjes op. Voeg dan - als je voor de alcohol variant gaat - 200 ml calvados toe. Werk af met kaneelpoeder (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ook een jojo-gewicht? Deze formule geeft je een realistisch streefdoel

Ook een jojo-gewicht? Deze formule geeft je een realistisch streefdoel

http://static1.hln.be/static/photo/2015/3/0/0/20150922171909/media_xll_8017965.jpg

Afvallen en de kilo's er daarna afhouden, het lijkt soms een onmogelijke opdracht. Veel vrouwen jojoën zich een weg doorheen verschillende diëten, vaak omdat we bij aanvang al geen realistisch streefdoel hebben. Deze formule helpt je een eind op weg.

Jean-Michel Cohen is één van de meest vooraanstaande voedingsdeskundigen van Frankrijk. Met een bomvolle praktijk en zowat 500.000 cursisten online helpt hij heel wat Françaises aan dat knappe je ne sais quoi-uiterlijk. En willen we dat niet allemaal?

In het boek 'Het Parijs Dieet' doet hij zijn ultieme dieetplan uit de doeken: geen saai, onhaalbaar en streng dieet, maar ruimte voor zondigen en veel afwisseling. De kant-en-klare recepten maken het je erg gemakkelijk om zelf een Parisienne te worden.

Maar het begint allemaal met een realistisch plan, legt hij in het boek uit. "Het juiste gewicht is het gewicht dat je moet kunnen bereiken zonder de angst dat, wanneer je weer normaal gaat eten, die afgevallen kilo's er weer aan komen." Hij ontwikkelde een wiskundige formule die dat gewicht vastlegt:

Formule voor het juiste gewicht:
A: Hoeveel woog je, zonder op dieet te zijn, toen je 18 was?
B: Hoeveel woog je toen je het zwaarst was, zonder zwanger te zijn?
C: Hoeveel woog je toen je, na je 18e, het lichtst was?
D: Wat is je huidige gewicht?

-> Tel A en B bij elkaar op en deel de uitkomst door twee. Het resultaat is Y

-> Tel C en D bij elkaar op en deel de uitkomst door twee. Het resultaat is Z

=> Tel Y en Z bij elkaar op en deel de uitkomst door twee.
Dit is je juiste gewicht.


Het getal dat je uitkomt, zal je misschien verbazen. Het kan hoger of lager zijn dan je verwachtte. "Maar onthoud dat dit een bereikbaar doel voor je is. Het is een uitgangspunt, gebaseerd op wat je lichaam op dit moment redelijkerwijs kan bereiken", aldus Cohen. Als je je streefdoel behaald hebt en een jaar lang stabiel blijft, kan je de formule opnieuw toepassen om je nieuwe streefdoel te bereiken.

Opgelet: de formule is enkel geschikt voor wie jojoot met niet al te veel gewichtsverschil. Wie bijvoorbeeld erg veel afviel sinds zijn 18e, zal een getal krijgen dat misschien hoger ligt dan zijn eigen gewicht.

Het Parijs Dieet, €14,95, Fontaine uitgevers. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Prachtig! Bruid betreedt al zingend de kerk maar dan is het aan haar vader

Prachtig! Bruid betreedt al zingend de kerk maar dan is het aan haar vader

Klik op de foto om de bruid te beluisteren

Vorige maand trouwde mooie Maria met haar Ronny in Noorwegen. Wat de bruidegom echter niet wist, was dat hij in de kerk zou omvergeblazen worden door zijn aanstaande vrouw en zijn schoonvader. Het leek om een gewone bruiloft te gaan tot de kerkdeuren opengingen en Maria met haar vader het gangpad betrad met een microfoon in de hand. Maria zong een eigen versie van het lied 'You Raise Me Up' van Secret Garden. Het deed tranen opwellen bij bruidegom Ronny maar toen moest zijn schoonvader nog beginnen zingen.

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aanvullend pensioen wellicht naar omlaag

Aanvullend pensioen wellicht naar omlaag

http://static1.hln.be/static/photo/2015/15/12/3/20150922061523/media_xll_8017008.jpg

Het gegarandeerde rendement op de groeps­verzekering maakt vrijwel zeker plaats voor een (deels) variabele opbrengst. Op basis van de huidige rentes betekent dat een verlaging.

Zo'n 2,6 miljoen Belgen sparen via een groepsverzekering bij hun baas een aanvullend pensioen bijeen. Op de stortingen van werknemer en werkgever geldt sinds jaar en dag een minimumrendement van respectievelijk 3,75% en 3,25%, maar de verzekeraars willen dat niet meer garanderen wegens onhoudbaar. De regering vroeg de sociale partners daarom een nieuw systeem te bedenken. Een akkoord is er nog niet, in tegen­stelling tot wat mediaberichten gisteren deden uitschijnen, maar de contouren liggen volgens een welingelichte bron wel min of meer vast. Zo ziet het ernaar uit dat het gegarandeerde rendement plaats ruimt voor een gecombineerd ­systeem. Dat wil zeggen: een gegarandeerd, maar dus lager minimum­rendement als sokkel. En daarbovenop een variabel rendement, dat mee evolueert met de rente op staatsobligaties. Op basis van de huidige marktrente (1%) zou dat dus een daling betekenen, maar niks sluit uit dat de rente in de toekomst weer ­serieus stijgt. Om te zware fluctuaties te vermijden, zou er echter ook gewerkt worden met een plafond.

Essentieel is de vraag op welke bijdragen het nieuwe rendement van toepassing zal zijn: alleen op nieuwe contracten of ook op de nieuwe stortingen van wie nu al een groepsverzekering heeft lopen? Die vraag is op dit moment nog stof voor hevige discussie tussen bonden en werkgeversorganisaties. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Natalie Imbruglia - Torn

Natalie Imbruglia - Torn

Om haar te beluisteren druk op de foto







Natalie Imbruglia (Sydney, 4 februari 1975) is een Australische zangeres en actrice.

Net als enkele andere Australische artiesten (zoals Jason Donovan en Kylie Minogue) speelde Natalie ook in de soapserie Neighbours ("Buren").

In 1997 bracht ze haar eerste nummer Torn, een cover van Ednaswap, uit als voorbode van haar eerste cd, Left of the middle. Dit nummer werd één van de best verkopende singles aller tijden in Groot-Brittannië, met meer dan 1 miljoen verkochte exemplaren. Ondanks de grote verkoopcijfers heeft "Torn" nooit de top van de Britse Hitparade bereikt. In de 'UK radio chart' waarbij naar airplay wordt gekeken haalde Torn wel de hoogste positie, voor maar liefst 11 weken. Ook bij de "Billboard Airplay Chart" van de Verenigde Staten stond het nummer veertien weken bovenaan de lijst. In totaal heeft het nummer veel records op de radio verbroken. "Left of the middle" bevatte nog drie andere commerciële singles, waarvan de tweede single "Big Mistake" de grootste impact maakte op de Britse hitparade door de tweede plaats te bereiken. Het album heeft het in de Verenigde Staten en in het Verenigd Koninkrijk de top 10 bereikt. In haar thuisland Australië en in Nederland bereikte het album zelfs de eerste plaats. In totaal is "Left of the middle" tussen de 6.5 en de 7.0 miljoen keer verkocht en wordt het als een commercieel succes gezien. Critici waren niet altijd even enthousiast over het album. Natalie werd in enkele professionele recensies een fotogenieke schoonheid genoemd die met behulp van muzikale professionals een indruk op de hitlijsten zou willen maken. Ook werden de overeenkomsten met tijdgenote Alanis Morissette erg zwaar bekritiseerd.


» Reageer (0)
21-09-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tombe van Toetanchamon gesloten wegens herstellingswerken

Tombe van Toetanchamon gesloten wegens herstellingswerken

http://static0.hln.be/static/photo/2015/1/0/3/20150920164048/media_xll_8013783.jpg

De tombe van de legendarische farao Toetanchamon in de Vallei der Koningen in Luxor, zuid-Egypte, gaat vanaf oktober een tijdje dicht voor toeristen wegens restauratiewerken. Dat meldde vandaag het Egyptische ministerie van Oudheidkunde.

Als je het graf van Toetanchamon graag wil bezoeken, moet je er snel bij zijn. Vanaf oktober sluit het zijn deuren voor toeristen. Er zijn belangrijke herstellingswerken nodig om het graf "te bewaren en te beschermen". Hoe lang die restauratie zal duren, is nog niet geweten.

Toetanchamon overleed, na een regeerperiode van acht jaar, op 19-jarige leeftijd in het jaar 1324 voor Christus. Hij dankt zijn beroemdheid vooral aan het massieven, elf kilo zware, met lazuursteen omkortste, gouden dodenmasker. Zijn graf werd in 1922 ontdekt door de Engelse archeoloog Howard Carter.(br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het verpletterende moment waarop ik ontdekte dat mijn opa mijn vader was

Het verpletterende moment waarop ik ontdekte dat mijn opa mijn vader was

http://static2.hln.be/static/photo/2015/5/3/4/20150921114858/media_xll_8015554.jpg

De Australische Jodi Cahill (38) ontdekte tot haar verbijstering na het lezen van een brief een schokkend familiegeheim. De vrouw en haar moeder delen dezelfde vader.

Vier jaar geleden ontving Jodi een brief van haar moeder waarmee ze nog maar weinig contact had. De inhoud van het schrijfsel deed de grond onder haar voeten wegzakken. De dame voelde zich nu pas klaar om haar pakkende verhaal te doen.

Jodi was klaarblijkelijk verwekt toen haar moeder met een wapen op haar gericht werd verkracht door haar vader Raymond, de grootvader van Jodi. Haar moeder hield dit meer dan drie decennia geheim voor haar dochter.

Nadat haar moeder begon te lijden aan psychoses werd de vrouw uit Melbourne opgevoed door haar grootmoeder Juanita die op dat moment al gescheiden leefde van haar man Raymond.

Zonder waarschuwing
"Ik kreeg de eerste brief zonder enige waarschuwing vooraf in mijn brievenbus", zei Jodi. Nadien was ik bang telkens ik de post ging lichten. Mijn moeder bleef maar schrijven en schrijven over het misbruik dat ze jarenlang moest ondergaan in handen van haar eigen vader."

"Ze schreef dat het tijd werd dat de waarheid verteld werd over wie mijn vader was en dan kwam het ... 'Jij en ik delen dezelfde vader'. En ik dacht: 'Wat?'"

Walging
"Ik was in shock en walgde. Die nacht probeerde ik van een brug te springen. Ik wist niet hoe ik met dat nieuws moest omgaan."

De harde waarheid deed Jodi ook begrijpen waarom haar moeder haar al die tijd zo hard "haatte". "Alles wat er tijdens mijn jeugd gebeurde, kon ik nu eindelijk plaatsen. Mijn moeder lag vaak in het ziekenhuis. Ze heeft het maar aan één iemand ooit verteld tien jaar geleden."

"Ooit dreigde ze me met een wapen te vermoorden", verklaarde de vrouw. "Het moet vreselijk geweest zijn voor haar om naar me te kijken en er telkens aan herinnerd te worden."

Anorexia
In plaats van het nieuws te verwerken, stortte Jodi zich op haar job en dat bleef niet zonder gevolgen. De vrouw kreeg anorexia en woog op een bepaald moment slechts 34 kilo. Ze belandde in het hospitaal en dit voor vier maanden.

Nog steeds worstelt de PR-verantwoordelijke met haar ziekte maar ze heeft er vertrouwen in  dat ze op termijn weer helemaal gezond wordt. Jodi hoopt dat ze met haar verhaal ook anderen kan helpen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De vreselijke manier waarop vrouwen gelabeld worden

De vreselijke manier waarop vrouwen gelabeld worden

http://static2.hln.be/static/photo/2015/8/7/5/20150921104233/media_xll_8015405.jpg

Als mannen het ene meisje na het andere aan elkaar rijgen, zijn ze een Don Juan; als vrouwen hetzelfde doen, zijn ze algauw een slet. Het is een cliché dat jammer genoeg maar al te vaak waar is. Dat weet ook make-upartieste Jordan Hanz, die de manier waarop vrouwen gelabeld worden in een krachtige video (letterlijk) in de verf zet.

"Wij zijn vrouwen", begint Jordan haar pakkende video, die duidelijk geïnspireerd was op de outfits van Amber Rose en Blac Chyna op de VMA's. "We zijn complexe, ingewikkelde wezens die soms beperkt worden door de vakjes waar we in geschoven worden. Als een vrouw zelfvertrouwen toont, zichzelf verdedigt of een andere mening uit dan gewoonlijk, wordt ze een bitch genoemd." Ze zet haar woorden kracht bij door de labels op haar lichaam te tekenen.

Ook de woorden 'lui', 'lelijk' en 'vies' volgen, waarna Jordan ook het onderwerp van verkrachting aangaat. "Je had te veel gedronken en moest je maar niet zo uitdagend kleden. Je vroeg erom", klinkt het cru uit de mond van de vrouw die het zelf meemaakte. Ze maakt komaf met het onbereikbare beeld waar een vrouw de dag van vandaag aan moet beantwoorden. Ze vormt woorden op haar lichaam om in kleurrijke vegen en maant iedereen aan om zijn eigen versie van 'vrouw zijn' te definiëren. "We zijn sterke, geweldige vrouwen. Omdat we zélf kiezen hoe we ons zien." (br.hln)


» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!