Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




10-12-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lucas (6) krijgt robothand dankzij 3D-printing

Mooiste kerstcadeau ooit": Lucas (6) krijgt robothand dankzij 3D-printing

http://static2.hln.be/static/photo/2015/9/15/0/20151209234530/media_xll_8227845.jpg

Een zesjarige Amerikaanse jongen heeft naar eigen zeggen "het mooiste kerstcadeau ooit" gekregen. Lucas Abraham uit de staat Kentucky kreeg een kunsthand aangemeten die door middel van 3D-techniek is ontwikkeld.

De universiteit in Louisville vervaardigde drie handen voor de jongen, die door een afwijking een misvormde hand heeft. Er waren exemplaren van plastic, leer en een van kabels. Lucas mag er twee houden. Binnen enkele minuten nadat hij vandaag zijn nieuwe hand kreeg, kon hij een bal vastpakken. Hij mocht er meteen mee naar school en schudde daar voor het eerst de hand van zijn schoolvriendjes.

"Ik vind ze echt enorm cool. Ik hou van ze", aldus een blije Lucas.

Lucas' oma schreef een brief naar de universiteit van Louisville, en legde uit dat haar kleinzoon geboren was met een niet volledig ontwikkelde rechterhand. "Ik hoorde hem ooit in de auto tegen zijn moeder zeggen: 'Mam, zou ik ooit een robothand krijgen?'", vertelt de grootmoeder van de jongen. In haar brief vroeg zij of er niets gemaakt kon worden dat Lucas kon helpen.

Wanneer Lucas zijn pols naar beneden buigt, sluiten de vingers van zijn nieuwe hand zich. Buigt hij de pols terug, dan gaat de hand weer open. Het maken van een hand op een 3D-printer kost tussen de 40 en 50 dollar. Een conventionele prothese kost al snel enkele duizenden. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brian May - Love Of My Life

Brian May - Love Of My Life

Om hem te beluisteren klik op de foto






Brian May is op 19 juli 1947 geboren in het Engelse plaatsje Hampton bij Londen, als zoon van Harold en Ruth May. Hij heeft geen broers of zussen.

May bezocht de prestigieuze Hampton School in zijn woonplaats en studeerde daarna Natuur- en wiskunde aan het Imperial College te Londen. Daar startte hij een promotietraject (sterrenkunde). Vanwege het succes van Queen liet de afronding daarvan enkele decennia op zich wachten. Daarnaast is hij co-auteur van twee wetenschappelijke publicaties. Nadat hij in 2006 zijn aantekeningen tegenkwam, heeft May alsnog gewerkt aan zijn proefschrift over de reflectie van zonlicht op interstellair stof, dat gebaseerd is op waarnemingen die hij in 1971 in de sterrenwacht van Tenerife deed. Hij leverde in augustus 2007 het manuscript van zijn proefschrift in bij zijn promotores en promoveerde op 23 augustus 2007.[1]. Daarnaast heeft May twee eredoctoraten

May speelde vóór Queen in bands als 1984 en Smile. In Smile speelde May samen met de latere drummer van Queen Roger Taylor en zijn jeugdvriend Tim Staffell. Korte tijd na het uiteenvallen van Smile ontstond Queen. De zelfgemaakte elektrische gitaar van May, 'The Red Special', werd een belangrijk onderdeel van het typische Queen-geluid.

Het eerste album van Queen genaamd Queen werd uitgebracht op 13 juli 1973. De eerste single van Queen, "Keep Yourself Alive", werd geschreven door May. Hij schreef samen met zanger Freddie Mercury de meeste nummers, geïnspireerd door onder andere The Beatles en Jimi Hendrix.

May schreef ook samen met Mercury het laatste nummer van Queen, Mother Love van het album Made In Heaven.

Na het overlijden van Freddie Mercury in 1991 kreeg zijn solocarrière de volle aandacht. In september 1992 kwam zijn eerste soloalbum, Back To The Light, uit. Op dit album staan bekende nummers als Driven By You en de nummer 1-hit Too Much Love Will Kill You. Op dat moment was The Brian May Band geformeerd met onder andere ex-Whitesnake- en ex-Black Sabbath-ritmesectie Neil Murray en Cozy Powell, en gaven zij concerten over de hele wereld. Een concertregistratie van deze tour is uitgegeven onder de naam Live at the Brixton Academy. Tussentijds kwam ook nog de Queensingle No-One But You (Only The Good Die Young) uit als eerbetoon aan de pas overleden prinses Diana en aan Freddie Mercury. In 1998 kwam zijn tweede album Another World uit, en in het jaar 2000 zijn derde, de soundtrack Furia.



» Reageer (0)
09-12-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Romantisch: dit koppel vindt via social media de foto van hun verloving terug

Romantisch: dit koppel vindt via social media de foto van hun verloving terug

http://static2.hln.be/static/photo/2015/14/11/10/20151209085942/media_xll_8225665.jpg

Soms ben je op het juiste moment op de juiste plek. Zo ook de Amerikaanse Jessica Bowe, die tijdens een vakantie in Reykjavik enkele foto's van het uitzicht nam, en plots in de verte een koppel ontdekte met de man op één knie.

"Ik stond daar half in shock, te kijken," schreef Jessica Bowe op haar sociale media. "Ik herinner me nog dat ik dacht: is dit wat ik denk dat het is? Het was onwerkelijk, net een scene uit een film." Na hun romantische moment, werd het verliefde tweetal op de schouders getikt door de Amerikaanse toeschouwster. Of ze misschien hun e-mailadres wilden geven zodat ze hen de romantische foto kon doorsturen? Natuurlijk.

Helaas waren de kersverse verloofden nogal aangedaan door de hele gebeurtenis, waardoor er een foutje in het mailadres sloop. Toen hij de volgende dag nog geen mail had ontvangen, begreep hij dat er iets moest zij misgelopen. En dus zocht hij zijn toevlucht tot sociale media om de vrouw op te sporen. Hij plaatste een bericht op Facebook en Twitter met een foto van de lege straat, maar ook Jessica ging zelf op zoek naar het koppel. In een mum van tijd hadden ze elkaar gevonden. En zo kreeg het koppel niet alleen hun foto, maar ook nog een meet & greet met hun fotografe. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hij leefde al 6 jaar op straat. Nu wint hij groot lot

Hij leefde al 6 jaar op straat. Nu wint hij groot lot

http://static2.hln.be/static/photo/2015/11/4/7/20151209110009/media_xll_8225947.jpg

Als er één man verdiende om het groot lot te winnen, dan is het wel de 61-jarige Amerikaan Michael Engfors. De man was al zes jaar dakloos toen hij 500.000 dollar (omgerekend 457.000 euro) binnenrijfde met een kraslot. Een mooier kerstcadeau is niet denkbaar voor de man. Hij mag de straat eindelijk vaarwel zeggen.

Engfors was 55 jaar toen zijn bedrijf failliet ging. Op dat moment scheidde hij ook van zijn vrouw en werd dakloos in Aspen in de Amerikaanse staat Colorado.

Hij kocht regelmatig een lotje en had nog nooit meer dan een paar dollar gewonnen. Afgelopen vrijdag veranderde het leven van de man voorgoed. Toen won hij de hoofdprijs met een kraslot. "Hij kwam schreeuwend naar binnen rennen: 'Ik heb gewonnen, ik heb gewonnen!'" vertelde de verkoper van het tankstation aan de Amerikaanse zender NBC News.

De kans op de hoofdprijs is slechts 1 op 840.000. Dus voor één keer had de dakloze man heel veel geluk in zijn leven. De medewerkers van de daklozenopvang zijn verheugd dat Engfors als winnaar uit de bus kwam. "Van alle mensen hier in de buurt, verdient niemand het zo erg als hij", verklaarde Jeremy Kowalis van het opvangcentrum.

Dochter
Tot nu overnachtte de man steeds in een kerk maar dankzij de lottowinst gaat er een ongeziene wereld van mogelijkheden open voor Engfors. Zo wil hij zijn dochter opsporen die hij al twintig jaar niet meer gezien heeft. Van zodra hij weet waar ze is, zal hij een vliegtuigticket komen en zal naar haar toe vliegen waar ze zich ook bevindt. En hij wil een huis vinden en ook ski's kopen.

Dit kan alvast tellen als een inspirerend kerstverhaal. Net de man die afhankelijk is van daklozenopvang, heeft het groot lot gewonnen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Portret ontdekt onder Mona Lisa: De Mona Lisa is Lisa niet

Portret ontdekt onder Mona Lisa: "De Mona Lisa is Lisa niet"

http://static1.hln.be/static/photo/2015/5/0/1/20151208115014/media_xll_8223376.jpg

Een Franse wetenschapper heeft onder de Mona Lisa, het wereldberoemde schilderij van Leonardo Da Vinci, een ander portret ontdekt. Dat meldt de Britse openbare omroep BBC.

Pascal Cotte bestudeert de Mona Lisa naar eigen zeggen al meer dan tien jaar. Met behulp van reflectieve lichttechnologie ontdekte Cotte dat er onder het bekende portret van de Mona Lisa nog een ander portret zit. Daarop zou een andere zittende figuur te zien zijn. In tegenstelling tot de Mona Lisa, die recht naar de toeschouwer kijkt, is de blik van de andere figuur naar opzij gericht. Ook is er geen spoor te zien van de raadselachtige glimlach die de Mona Lisa zo mysterieus maakt.

Cotte is de medeoprichter van digitaliseringsbedrijf Lumière Technology in Parijs en mocht in 2004 de befaamde Mona Lisa onder handen nemen. Hij analyseerde het schilderij met zijn zelf uitgevonden Layer Amplification Method. Met die techniek wordt intens licht geprojecteerd op het doek. Een camera meet de reflectie van dat licht. Aan de hand van die gegevens kon Cotte reconstrueren wat er zich tussen de verschillende verflagen bevindt.

De Mona Lisa wordt al meer dan een halve eeuw op verschillende manieren onderzocht en geanalyseerd, onder meer via infraroodcamera's. Cotte stelt echter dat zijn techniek veel nauwkeuriger is en dieper kan doordringen in het schilderij. "We weten nu precies wat er gebeurt tussen de lagen van de verf, en kunnen alle lagen van het schilderij afpellen zoals bij een ui. We kunnen de volledige chronologie van de creatie van het schilderij reconstrueren", aldus Cotte aan de BBC.

Leonardo Da Vinci zou de Mona Lisa tussen 1503 en 1517 geschilderd hebben. Over de identiteit van de vrouw op het schilderij wordt al lang gediscussieerd, maar de meeste experts zijn het erover eens dat het wellicht gaat om Lisa Gherardini, de vrouw van een zijdehandelaar uit Firenze.

Volgens Cotte blijft er van die theorie niets meer over na zijn ontdekking. Hij stelt dat het portret dat hij onder de Mona Lisa aantrof de originele Lisa is, en dat het schilderij zoals wij het al 500 jaar kennen een andere vrouw afbeeldt. "Toen ik mijn reconstructie van Lisa Gherardini klaar had, stond ik voor het portret. Ze ziet er totaal anders uit dan de Mona Lisa van vandaag. Dit is niet dezelfde vrouw", aldus Cotte.

Cotte vond naar eigen zeggen nog twee andere afbeeldingen op het doek: een schets van een portret van iemand met een grotere neus, handen en hoofd maar smallere lippen, en een schets van een Madonna-figuur met een hoofdtooi van parels.

De bevindingen van Cotte zijn echter controversieel en zorgen voor verdeeldheid onder Da Vinci-experts. Martin Kemp, professor emeritus geschiedenis en kunst aan de universiteit van Oxford, is niet overtuigd. "De beelden tonen wat Leonardo aan het denken was, maar het idee dat er een portret verborgen ligt onder het oppervlak is niet te verdedigen. Ik denk niet dat deze discrete stappen verschillende portretten voorstellen. Ik ben er absoluut van overtuigd dat de Mona Lisa, Lisa is", legde Kemp uit aan de BBC.

Kunsthistoricus Andrew Graham-Dixon, die de nieuwe BBC-documentaire 'The Secrets of the Mona Lisa' maakte, staat open voor de bevindingen van Cotte. "Dit is zonder twijfel een van de verhalen van de eeuw. Er zal wellicht enige terughoudendheid zijn van het Louvre om de titel van het werk te veranderen, wat dat is waar we over spreken: vaarwel Mona Lisa, want ze is iemand anders."

De documentaire 'The Secrets of the Mona Lisa' wordt morgenavond uitgezonden op BBC Two. (br.hln)


» Reageer (0)
08-12-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Selah Sue hervalt in depressie:

Selah Sue hervalt in depressie: "Het werd weer donker rond mij"

http://static3.hln.be/static/photo/2015/1/3/14/20151208070317/media_xll_8222954.jpg

Selah Sue is de voorbije maanden hervallen in een depressie. Dat vertelt de zangeres zelf op haar Facebookpagina, naar aanleiding van Rode Neuzen Dag. Selah wou haar lichaam klaarstomen voor een zwangerschap en minderde met antidepressiva. "Maar het werd weer donker rond mij."

Selah Sue (26) is altijd erg openhartig geweest over haar strijd met innerlijke demonen. Sinds haar veertiende kampt de zangeres met depressieve episodes, die ze sinds haar 18de onder controle kan houden met antidepressiva. Twee jaar geleden stopte ze al eens met de medicatie, met een nieuwe depressie tot gevolg. De afgelopen maanden probeerde ze het nóg eens, want Selah droomt van een kindje. Maar ook deze keer belandde ze in een depressie. "Voor de tweede keer heb ik geprobeerd om mijn medicatie te verminderen, met het idee om mijn lichaam te 'zuiveren' en voor te bereiden op toekomstige zwangerschappen", schrijft Selah in een open brief aan haar fans. "Vier maanden later werd het weer donker rond mij. Déjà vu naar twee jaar geleden."

Zaterdagavond stond Selah Sue in Vorst voor haar grote homecoming-concert, maar ook daar had ze het moeilijk, zegt ze. "Ik voelde me na afloop erg leeg en slecht. Ik maakte me zorgen: als zelfs die avond me niet gelukkig kon doen voelen, wat dan wel?", schrijft ze. Een maand geleden kreeg Selah Sue een paniekaanval op het podium, gaat ze verder. "Ik wou daar niet zijn, de 8.000 glimlachende toeschouwers deden me nog slechter voelen. Ik wou van het podium afrennen en verdwijnen. De laatste maanden waren verschrikkelijk, als ik eerlijk moet zijn. Ik luister zelfs al meer dan een half jaar niet meer naar muziek in mijn vrije tijd." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weight Watchers: bewegen wordt belangrijker dan wegen

Weight Watchers: bewegen wordt belangrijker dan wegen

http://static1.hln.be/static/photo/2015/7/10/10/20151207233532/media_xll_8222485.jpg

Weight Watchers verandert z'n ­recept. Een lager cijfer op weegschaal is niet langer het enige doel. Bewegen en je goed in je vel voelen, worden dat ook. Het puntensysteem wordt ook omgegooid.

'Eet, beweeg en leef.' Dat zijn de drie pilaren van het vernieuwde Weight Watchers-programma. De grootste verandering is ­wellicht het puntensysteem: de ­ProPoints heten voortaan SmartPoints.

"Voedingsmiddelen verbieden doen we niet, maar we willen onze leden bewustmaken van het verschil in soorten calorieën: 100 kilocalorieën chocolade is niet hetzelfde als 100 ­kilocalorieën erwten", zegt CEO De Greve. De suikers en verzadigde vetten krijgen hogere scores, de proteïnes lagere. Uw ovenverse croissant die vandaag nog 5 ProPoints behaalt, is volgend jaar goed voor liefst 8 SmartPoints. Een kipfilet daalt van 3 naar 1. 

In het nieuwe programma zijn ook ActivPoints te verdienen. Hoe actiever je bent, hoe meer punten je verdient.  (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hooverphonic - Mad About You

Hooverphonic - Mad About You

Klik op de foto om hun te beluisteren





Hooverphonic is een Belgische rockgroep die voornamelijk ambient-pop maakt en reeds vanaf haar ontstaan internationale erkenning geniet. Aanvankelijk was de naam Hoover, maar na een auteursrechtenkwestie werd deze naam gewijzigd.

De groep behoort tot de weinige muzikale acts die in beide landsdelen van België erg bekend is, en bestaat tegenwoordig uit bassist en programmeur Alex Callier en gitarist Raymond Geerts. Geike Arnaert was reeds de vierde zangeres van Hooverphonic, en bleef dat voor tien jaar. Op 10 oktober 2008 verliet ze echter de band om een eigen muzikale koers te varen. Ze werd opgevolgd door Noémie Wolfs.




» Reageer (0)
07-12-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jongeman vist 100.000 euro uit Donau

Jongeman vist 100.000 euro uit Donau

http://static0.hln.be/static/photo/2015/10/16/14/20151207153104/media_xll_8221709.jpg

De brandweer in Wenen zit verveeld met een wel heel eigenaardige vondst: 100.000 euro in briefjes van 500 en 100, drijvend in de Donau. De politie heeft geen flauw idee waar het geld vandaan komt. Het geld is niet als vermist opgegeven en niemand heeft zich gemeld.

Een jongeman zag de biljetten zaterdagmiddag drijven en sprong in de rivier om het geld op te vissen. Omstanders meenden dat hij zelfmoord wilde plegen en belden de politie. De brandweer haalde later nog meer briefjes uit het water.

Onderzoek bracht totnogtoe geen misdaad in de omgeving aan het licht waarbij dergelijke som geld zou ontvreemd zijn, meldt een woordvoerder van de politie in Wenen. De biljetten zijn gedroogd en worden momenteel onderzocht op sporen.

"De jongeman zei dat hij het geld naar de politie wilde brengen, maar de vraag is of de politie het geld heeft gevonden of de jongen'', aldus de woordvoerder van de politie.

Wie in Oostenrijk cash geld vindt en het naar de politie brengt, kan 5 tot 10 procent van de geldsom opeisen. Wanneer binnen het jaar de rechtmatige eigenaar niet wordt gevonden, gaat de hele som  naar de vinder. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat liegen doet met je lichaam

Wat liegen doet met je lichaam

http://static0.hln.be/static/photo/2015/5/8/8/20151205172146/media_xll_8217638.jpg

Een leugentje om bestwil, het floept er soms uit voor we het zelf doorhebben. Ach, kan geen kwaad, toch? Dat dacht je maar. Door te liegen doen we ons lichaam namelijk allerlei onheil aan.

Volgens een onderzoek van de universiteit van Columbia hebben mensen die iets verborgen houden fysiek meer moeite met het uitvoeren van dagelijkse taken. "Hoe groot of ophefmakend je geheim is, maakt niet uit," verklaart auteur van de studie Michael Slepian. "Wat belangrijk is, is hoezeer je er zelf mee begaan bent." In andere woorden: je lippen stijf op elkaar houden over een geheime crush, kan even zwaar op je drukken als een levensbelangrijk

Effect op vrienden en werk

Zo'n geheim met je meedragen kan ernstige gevolgen hebben. Niet alleen heb je meer moeite met het uitvoeren van fysieke activiteiten, je lichaam maakt ook meer cortisol aan, beter bekend als het stresshormoon. Dat kan leiden tot een verstoord metabolisme en een hoge bloeddruk. Maar het kan ook depressies met zich mee brengen. Onderzoek wees immers uit dat geheimen ervoor kunnen zorgen dat je je meer alleen en humeuriger voelt.

Naast de relatie met je vrienden en familie kan ook je carrière eronder lijden, zelfs als je geheim niet eens gerelateerd is aan je werk. Volgens een studie in Journal of Experimental Psychology kunnen onze hersenen maar een paar dingen tegelijk. En hoe meer energie je verspilt door na te denken over je geheim, hoe minder energie je hebt om je te focussen op andere dingen.

Sterkere band

Volgens het onderzoek zouden de mentale en fysieke problemen die samenhangen met het verzwijgen van geheimen, maar liefst de helft minder zwaar worden, zodra je de waarheid vertelt.

Bovendien berusten al onze relaties op wederzijds vertrouwen. De waarheid vertellen versterkt jullie band omdat jullie elkaar beter leren kennen en kunnen begrijpen, vertelt psychiater  Gail Saltz. "Als iemand je laat vallen omwille van een geheim, dan was het gewoon geen goede vriend(in)." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ik verloor 100 kg en werd dan geconfronteerd met dit

Ik verloor 100 kg en werd dan geconfronteerd met dit

http://static3.hln.be/static/photo/2015/17/3/8/20151206162123/media_xll_8219588.jpg

Toen Tracey Searly in 2011 170 kg droog aan de haak bleek te wegen, besloot ze drastisch in te grijpen. De kilo's vlogen eraf maar er dook een nieuw gigantisch probleem op.

De Australische vrouw was toen 26 en ontzettend obees. De kans was groot dat ze in die toestand diabetes en slaapapneu ging ontwikkelen. "Ik had heel wat medische problemen en moest snel gewicht verliezen want anders kwam mijn gezondheid in gevaar", deed Tracey haar verhaal.

In 2012 onderging ze een maagverkleining en nam een privécoach onder de arm. Ze verloor 100 kg op achttien maanden tijd. Best indrukwekkend maar een nieuw issue werd  pijnlijk zichtbaar.

Waarschuwing
"De chirurg die mijn maagverkleining had gedaan, waarschuwde me voor overtollige huid op het eind van de rit. Hij zei dat ik nog jong genoeg was en dat het misschien niet zo'n groot probleem zou vormen. Maar terwijl mijn gewicht bleef dalen, ging het met mijn huidoverschot de verkeerde kant op", zei Tracey.

Zoals zo vele mensen die op korte tijd massa's kilo's verliezen, kampte de jonge vrouw met overtollige huid aan haar buik, dijen en onder haar armen.

Gesmolten kaars
"Ik voelde me zoals een gesmolten kaars. Na al die moeite die ik had gedaan, leek het of ik er uiteindelijk niets had bij gewonnen", vertelde ze. "Ik kon niet lopen omdat het zo oncomfortabel was. Kleren pasten niet goed. "De topjes waren te los of te strak. Ik droeg dan maar lange mouwen tijdens winter en zomer en een uitwaaierende rok of een lossere jeans."

http://static3.hln.be/static/photo/2015/0/5/10/20151206170242/media_xll_8219590.jpg



Nadat Tracey op internet had gelezen dat die overtollige huid later voor problemen zou kunnen zorgen, besloot ze om zich te laten opereren. De eerste ingreep vond in november vorig jaar plaats om huidoverschot te verwijderen op haar buik, rug en dijen. In maart van dit jaar werden borstimplantaten aangebracht en de overtollige huid onder haar armen weggenomen. In oktober volgde dan een nieuwe operatie om het uitzicht van haar buik te verbeteren.

Ballon vol vet
"Gewichtsverlies is zoals een ballon vol vet", verklaarde, Jeremy Hunt, de plastische chirurg die Tracey opereerde. "Wanneer je gewicht verliest, is de ballon niet meer opgespannen. Onze job is dan ook om alles terug op te spannen zodat het niet meer storend is."

Tracey weegt nu 71 kg en is nu een maatje veertig. "Ik herken mezelf haast niet", zegt ze. "Ik ga nog steeds automatisch op zoek naar de grote maten in de winkel omdat ik mentaal vaak nog denk dat ik dik ben. Maar ik ben heel gelukkig. Ik had mijn hele leven lang overgewicht. Ik kan nog altijd niet geloven dat ik er nu zo goed uitzie."  (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5.000 jongeren krijgen gevaarlijke antidepressiva

5.000 jongeren krijgen gevaarlijke antidepressiva

http://static3.hln.be/static/photo/2015/7/14/12/20151206091742/media_xll_8218647.jpg

Bijna 5.000 jongeren in ons land krijgen gevaarlijke antidepressiva voorgeschreven. Het gaat om pillen voor volwassenen, die gevaarlijk zijn als jongeren ze nemen. Ze krijgen er ernstige bijwerkingen van. Het kan zelfs tot zelfmoordgedachten leiden.

Feydi De Mooy getuigt in VTM Nieuws hoe zij als 15-jarige na zware pesterijen de zware antidepressiva kreeg voorgeschreven na twee consultaties bij een psychiater. "Ik voelde me er helemaal niet beter door. Ik had geen eigen gedachten meer en door de medicatie voelde het aan of denken te moeilijk was. Buiten leren en praten met mijn ouders deed ik niets meer."

Volgens Caroline Lebbe, als apothekeres verbonden aan de Christelijke Mutualiteit (CM), kunnen de bijwerkingen van die medicatie jongeren nog dieper in de put duwen. "Er zijn belangrijke psychiatrische bijwerkingen zoals zelfmoordneigingen en woede- of agressieaanvallen die ons toch zorgen baren."

Gemakzucht
Cijfers van de CM tonen aan dat in 2014 maar liefst 4.917 jongeren zware antidepressiva kregen voorgeschreven. Ook al vermeldt de bijsluiter een verbod op gebruik door -18-jarigen. Volgens Lebbe heeft dat deels te maken met gemakzucht bij sommige geneesheren. "We vermoeden dat het voor een arts gemakkelijker is om een pilletje voor te schrijven dan in te stappen in een lang proces van psychotherapie." (br.hln)


» Reageer (0)
05-12-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom je zwarte peper bij je vuile was moet doen

Waarom je zwarte peper bij je vuile was moet doen

http://static1.hln.be/static/photo/2015/9/4/11/20151205072137/media_xll_8217566.jpg

Het is zo al niet het leukste huishoudelijke klusje, en de wetenschap dat iedere wasbeurt die mooie diepe kleur van je favoriete kledingstuk een tikje vervaagt, helpt ook niet echt. Speciaal dure producten om het einde van je lievelings T-shirt zo lang mogelijk uit te stellen? Niet nodig, zwarte peper is al voldoende.

Volgende keer dat je een nieuwe lading was insteekt, doe je er een theelepel zwarte peper bij. Ja, echt. Stel vervolgens de wasmachine in op koude was en laat maar draaien.

Normaal blijven er steeds restjes wasmiddel op je kleding achter, waardoor de kleuren zullen vervagen. De zwarte peper doet echter dienst als scrub, en wrijft die restjes weer van je kleding af, waardoor het gewoon wordt weggespoeld in plaats van in je broeken en T-shirts te trekken. Geniaal, toch?! (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Drie kwart Vlamingen neemt deel aan cultuur

Drie kwart Vlamingen neemt deel aan cultuur

http://static1.hln.be/static/photo/2015/11/11/2/20151204154143/media_xll_8216162.jpg

Zowat driekwart van de Vlamingen neemt in mindere of meerdere mate deel aan culturele activiteiten. Dat blijkt uit de resultaten van de grootschalige Participatiesurvey 2014, een onderzoek van aan welke sociale, culturele en sportieve activiteiten Vlamingen deelnemen.

Uit de studie blijkt dat de participatie van Vlamingen aan kunst- en cultuuractiviteiten stabiel blijft. Toch zijn er ook nog verschillende groepen die niet of nauwelijks participeren. De lager opgeleiden blijven een moeilijk bereikbare groep en ook oudere leeftijdsgroepen haken vaak af. Jongere generaties nemen, over de tijd heen, minder deel aan theater- en dansvoorstellingen en gaan minder naar kunstmusea en klassieke concerten dan de oudere generaties.

"In een steeds sneller veranderende samenleving is participeren niet altijd evident", zegt Vlaams minister van Cultuur Sven Gatz. "Daarom werken we aan een nieuw decretaal kader dat het sociaal cultureel werk moet versterken en met nieuwe werkvormen op moeilijk bereikbare groepen mikt."

Een belangrijke reden om niet deel te nemen aan kunst en cultuur is desinteresse. Dat geldt vooral bij laaggeschoolden, waar bijvoorbeeld 80 procent aangeeft niet naar theater te gaan omdat theater hen niet interesseert. Financiële drempels spelen minder een rol dan opleiding.

Vroeg begonnen is half gewonnen, zo blijkt ook. Hoe jonger je aan cultuur begint, hoe meer je er later van blijft genieten. Minister Gatz, wil daarom samen met minister van Onderwijs Hilde Crevits en de sector bekijken hoe cultuureducatie op school en binnen elke opleiding kan worden gestimuleerd.

Opmerkelijk zijn ook de resultaten over het bibliotheekbezoek van Vlamingen. Uit de studie blijkt dat minder mensen een boek uitlenen. Vooral jongeren brengen een bezoek aan de bib, mannen en laaggeschoolden doen dat dan weer veel minder.

Cultuurparticipatie kent ook een belangrijke trend online. Mensen gebruiken steeds vaker het internet voor culturele behoeften, bijvoorbeeld het aankopen van cultuurproducten en het checken van programmatie of openingsuren. Toch ziet ook e-cultuur nog specifieke groepen over het hoofd.

"Het internet kan de drempel voor cultuurparticipatie verlagen of mensen inspireren om naar een theater of circusvoorstelling te gaan. Maar nog niet iedereen heeft die mogelijkheid. Sommige omdat ze geen internet hebben thuis, andere omdat ze te weinig kennis hebben over het wereldwijde web. Bibliotheken en andere ontmoetingsplaatsen kunnen daarbij soelaas bieden en ook mediawijsheid helpt. Het is dan ook een belangrijk accent in mijn beleid", aldus nog Gatz.

De data van deze editie van de Participatiesurvey zijn verzameld via mondelinge interviews afgenomen bij een representatief staal van de Vlaamse bevolking tussen 15 en 86 jaar oud. In totaal werden 3.965 interviews afgenomen. Het is al de derde keer dat het onderzoek plaatsvindt. De eerste bevraging was in 2004, de tweede in 2009. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Peggy verdwijnt uit 'Thuis'

Peggy verdwijnt uit 'Thuis'

http://static3.hln.be/static/photo/2015/5/7/9/20151204232654/media_xll_8217144.jpg

De makers van de Eén-soap 'Thuis' hebben het contract met  Sally Jane Van Hoorenbeeck, 'Peggy' in de reeks, stopgezet. Ze was er  al van in de begindagen in 1995 bij, maar zal wellicht nog dit seizoen uit de serie geschreven worden.

"Af en toe moet je als maker afscheid nemen van personages om andere richtingen in te slaan", zegt producer Hans Roggen. "Natuurlijk vind ik het jammer dat het straks voor mij stopt", ­reageert de actrice. "Maar het geeft me wel de ruimte om als actrice de dingen te doen waarvoor ik de afgelopen jaren de tijd niet heb gehad."  (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom je maar beter wat minder televisie kijkt

Waarom je maar beter wat minder televisie kijkt

http://static3.hln.be/static/photo/2015/10/0/10/20151204132255/media_xll_8215420.jpg

In de winter kruipen we gemakkelijker voor televisie, en met een paar goede series vliegen er zo snel wat uurtjes voorbij. Dat we daar een klein beetje hersendood van worden is niet helemaal een fabeltje. Een studie ontdekte dat veel televisie kijken in combinatie met weinig beweging tijdens je vroege adolescentie, gelinkt wordt aan een slechtere werking van de hersenen in je latere leven.

De studie van het Northern California Institute for Research and Education volgde gedurende 25 jaar 3.247 mannen en vrouwen tussen 18 en 30 jaar. Aan de hand van vragenlijsten en regelmatige bezoeken, ontdekten de onderzoekers dat de mensen die veel televisie keken - meer dan 3 uur per dag - en het minste bewogen, een tot twee keer grotere kans hadden om slecht te scoren op cognitieve testen. In die testen werden de hersenfuncties getest, en vergeleken met volwassenen die minder televisie keken en meer bewogen.

Gewoonten aanpassen
Je hoeft niet meteen te panikeren dat die avondjes series bingewatchen voor altijd voorbij zijn. Wat dit onderzoek wel aantoont is dat de gewoonte om veel televisie te kijken en weinig te bewegen als jonge adolescent jouw cognitieve functies kan beïnvloeden als je ouder wordt. "De meeste mensen liggen niet wakker van hun verstandelijke gezondheid als ze jonger zijn, maar deze studie toont aan dat het toch belangrijk is om te minderen met tv te kijken en veel te bewegen, ook als je nog jong bent," legt hoofonderzoeker Tina D. Hoang uit.

Laat is nooit te laat
Ben je de 30 al gepasseerd en denk je dat het nu toch al om zeep is? Dan spreekt ander onderzoek van de universiteit van Californië jou tegen. Hoofdonderzoeker Kristine Yaffe ontdekte dat zelfs mensen die niet fysiek actief waren in hun jongere jaren, hun breinfuncties nog kunnen verbeteren als ze op latere leeftijd toch nog meer gaan bewegen. Geen excuses dus. Sleep je uit die zetel vanavond, en ga een avondje dansen in plaats van een film te kijken. Alles voor die gezonde geest in dat gezonde lichaam. (br.hln)


» Reageer (0)
04-12-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mein Kampf wordt opnieuw uitgegeven

Mein Kampf wordt opnieuw uitgegeven

http://static0.hln.be/static/photo/2015/5/10/9/20151202122922/media_xll_8210874.jpg

Het beruchte manifest van de Duitse dictator Adolf Hitler (1889-1945), Mein Kampf, wordt opnieuw uitgegeven, voorzien van kritisch commentaar. Het Zuid-Duitse Instituut voor Hedendaagse Geschiedenis (IfZ) maakt er gebruik van dat 31 december, zeventig jaar na Hitlers dood, alle auteursrechten voor het boek verlopen.

Het copyright was in handen van de deelstaat Beieren. Die belemmerde verspreiding en herdruk uit angst dat de teksten politiek nieuw leven zou worden ingeblazen. Het IfZ drukt 4000 exemplaren die afrekenen met de vele mythes rond dit boek, zegt IfZ-chef Andreas Wirsching tegen de BBC.

Het boek is voor een groot deel door Hitler geschreven in 1924 en verschafte hem een gerieflijk inkomen. Het bevat zijn ideeën over het Duitse rijk en ras en talrijke tirades tegen het Verdrag van Versailles (1919). Daarmee werd Duitsland officieel de verliezer van de Eerste Wereldoorlog en opgezadeld met herstelbetalingen.  (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sint koopt meer tweedehands pakjes

Sint koopt meer tweedehands pakjes

http://static0.hln.be/static/photo/2015/12/12/0/20151203163955/media_xll_8214225.jpg

De Sint kiest steeds vaker voor tweedehands. In een jaar tijd ziet de zoekertjessite 2dehands.be de interesse in gebruikte cadeaus met een kwart toenemen.

Vooral Lego en Playmobil doen het goed. Daarnaast zal Zwarte Piet dit jaar veel spelconsoles ronddragen. Opvallend: ook de miniatuurtreinen van Marklin prijken bovenaan de verlanglijstjes.

Vlaamse kinderen kiezen dus nog steeds heel traditionele cadeaus. Toch is Star Wars de grootste verrassing: zowel figuurtjes, games als kleding zijn erg gegeerd. (br.hln)

Populairste items op 2dehands.be
1. Lego
2. Playmobil
3. Playstation
4. Marklin
5. Duplo
6. Barbie
7. Wii
8. Xbox one
9. Star Wars
10. Pokémon


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In België leeft bijna 1 kind op 5 in armoede

In België leeft bijna 1 kind op 5 in armoede

http://static1.hln.be/static/photo/2015/5/12/9/20151203092231/media_xll_8213154.jpg

Bijna een op de vijf kinderen (18,8 procent) jonger dan 18 jaar in België leeft in een gezin met een inkomen onder de armoederisicodrempel. Tien jaar geleden was dat 15,9 procent. Dat blijkt uit het nieuwe jaarboek van het Centrum Ongelijkheid, Armoede, Sociale Uitsluiting en de Stad (OASeS) van de UAntwerpen. "Onrechtvaardig", klinkt het bij de onderzoekers, die wijzen op het welvarend karakter van België.

Bij eenoudergezinnen loopt dat aandeel op tot 36,4 procent en van kinderen van laagopgeleide ouders gaat het om 53,8 procent. Werkt bijna niemand in het gezin, dan leeft 73,6 procent van de kinderen met een inkomen onder de drempel. Bijna 7 procent van de kinderen leeft in een gezin met erg weinig materiële middelen.

"In een welvarend land als België zijn dergelijke cijfers onrechtvaardig, vooral omdat kinderen die in armoede leven daar de rest van hun leven de gevolgen van kunnen dragen", klinkt het bij de onderzoekers. Ze verwijzen naar Nederlands onderzoek, waaruit blijkt dat armoede een emotionele, materiële en sociale belasting vormt, en dat jongeren zich vaak buitengesloten voelen of zich schamen.

Ook jongeren worden steeds vaker geconfronteerd met financiële moeilijkheden. Het armoederisico van 18-24-jarigen ligt evenzeer op 18,8 procent. Dat percentage stijgt sinds 2008. Het maandelijkse gemiddeld aantal leefloongerechtigden nam tussen 2013 en 2014 met 3,9 procent toe, maar bij jongeren onder de 25 was dat 5,1 procent. Jongeren tussen de 18 en 25 jaar vertegenwoordigden vorig jaar zo'n derde van de leefloonbevolking, terwijl hun totale aandeel in de bevolking 10,7 procent bedroeg. (br.hln)


» Reageer (0)
03-12-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom je beter niet tot 1 januari wacht met goede voornemens

Waarom je beter niet tot 1 januari wacht met goede voornemens

http://static1.hln.be/static/photo/2015/18/9/14/20151202082140/media_xll_8209139.jpg

Binnen een goede maand lijsten we traditiegetrouw alle dingen op die we beter hopen te doen in 2016. Ultieme klassiekers: gezonder eten, meer sporten en stoppen met roken. Toch hebben we meer kans op slagen als we vandaag (echt waar!) al beginnen met onze voornemens. Dr. Christine Whelan legt uit waarom, en ze geeft ons er meteen nog wat tips bij.

"Vanaf 1 januari pak ik het helemaal anders aan", denken we elk jaar opnieuw vol goede moed. Maar zo'n deadline stellen is niet zonder gevaren, legt Dr. Christine Whelan uit, professor aan de universiteit van Wisconsin-Madison. Ze wijst ons erop dat we op die manier onszelf nog even helemaal laten gaan. Gevolg: in de periode tussen eind november en 1 januari komen we net het meeste kilo's bij, ook omdat de omstandigheden hiertoe aanzetten. Veel feestjes met rijkelijk vloeiende alcohol en caloriebommetjes als dessert gaan vlotjes binnen, onder het mom 'vanaf 1 januari begin ik écht aan mijn dieet/sport'. Herkenbaar? Reken maar.

Begin vandaag

Vaak wordt als deadline een bepaalde datum genomen, zoals 'volgende maandag' of 'vanaf 1 januari'. "Maar we moeten opletten dat we die dag niet gaan gebruiken om het te verantwoorden dat we daarvoor nog even alle remmen los gooien," legt Whelan uit. "Denk in plaats daarvan welke kleine stapjes je nu al kan zetten. Gebruik bijvoorbeeld 1 december - vandaag - om jezelf al rustig op het juiste pad te helpen, voor een nog succesvoller nieuw jaar," adviseert Whelan uit. Toegegeven: het is even schrikken dat we er plots vandaag al aan moeten beginnen. Gelukkig geeft Whelan ons nog enkele bruikbare tips mee.

ZO SLAAG JIJ IN JE GOEDE VOORNEMENS

1. Sta even stil bij het waarom van je voornemens
"Nadenken over wat je wil veranderen en waarom, zorgt ervoor dat je je beter aan je voornemen gaat houden en het gewenste resultaat behaalt," zegt Whelan. Ga hier even voor zitten, en denk er bewust over na. Pas na die "waarom" kan je bepalen hoe je dat gaat doen, en wat je einddoel is.

2. Concretiseer, maar blijf realistisch
Onderzoek toonde aan dat het neerschrijven van je einddoel helpt bij het verwezenlijken ervan. Schrijf dus concreet op wat je wil bereiken. Maar als je doelen te groots of onrealistisch zijn, dan raak je ontmoedigd als je faalt. Begin klein, en hou in het achterhoofd dat je succes wil boeken, niet geblesseerd of overgestresseerd raken. Whelan adviseert om te beginnen bij één specifiek doel dat je wil bereiken, niet een hele lijst.

3. Betrek je vrienden
Alleen je doelen opschrijven is niet genoeg, vertel ook anderen over jouw plannen, of dat nu gezonder eten, meer sporten of een cursus Spaans is. Zo vergroot je de kans op slagen, dankzij sociale controle. Nog beter: zoek een vriend of vriendin met hetzelfde voornemen, en help elkaar samen om jullie doel te bereiken.  (br.hln)


» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!