NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea
06-02-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cannabis, tabak en alcohol: vanaf 16 jaar alle remmen los bij Vlaamse tieners

Cannabis, tabak en alcohol: vanaf 16 jaar alle remmen los bij Vlaamse tieners

http://static2.hln.be/static/photo/2016/17/5/6/20160204125030/media_xll_8375616.jpg

Vlaamse min-16-jarigen drinken steeds minder alcohol en beginnen later met roken, dat blijkt uit een rapport van het Vlaams expertisecentrum Alcohol en andere Drugs. Goed nieuws, al heeft dat ook een keerzijde. Vanaf 16 jaar slaat die balans namelijk helemaal om en gaan wat acohol, tabak en cannabis betreft alle remmen los bij onze jongeren.

Sinds het schooljaar 2000-2001 organiseert het Vlaams expertisecentrum Alcohol en andere Drugs (VAD) jaarlijks een leerlingenbevraging over alcohol, tabak, cannabis en media bij jongeren in het secundair onderwijs. Vandaag wordt het rapport van het schooljaar 2014-2015 gepresenteerd, waarvoor 36.775 jongeren uit 67 verschillende scholen bevraagd werden.

Uit dat rapport blijkt dat het alcoholgebruik bij tieners jonger dan 16 gedaald is. Ook beginnen ze steeds later met roken. Het gebruik van illegale drugs blijft op hetzelfde peil hangen. Opmerkelijk is vooral dat de leeftijd van 16 een keermoment blijkt. De positieve evolutie zet zich niet door. Integendeel. Het lijkt wel alsof op 16 plots alle remmen losgegooid worden.

Uit het rapport blijkt dat het verbod op alcohol onder de 16 jaar dat in 2009 werd doorgevoerd een goede maatregel is geweest. Voor het eerst zijn er meer tieners jonger dan 16 die nog nooit alcohol hebben gedronken (51 procent). Vanaf de 16e verjaardag is er van die positieve evolutie echter nog maar weinig te bekennen. Van de jongeren ouder dan 16 dronk 7 op 10 tijdens de laatste maand alcohol, en 3 op 10 drinkt zelfs elke week. Bovendien gaan ze ook minder goed om met alcohol, zo steeg het aantal gevallen van dronkenschap en ook bingedrinken neemt aanzienlijk toe.

Voor Marijs Geirnaert, directeur van VAD, is de conclusie duidelijk: "Een nieuwe wetswijziging dringt zich op, met 18 jaar als beginleeftijd voor alle gebruik van alcohol. Dit zal op termijn het alcoholgebruik bij de jongeren tussen 16 en 18 doen dalen, net zoals dat nu gebeurd is voor jongeren onder de 16. Dat is geen overbodige maatregel, want hoe jonger en hoe meer alcohol men drinkt, hoe groter de risico's op afhankelijkheid op latere leeftijd."

Tabak en cannabis

Ook roken doen jongeren steeds later. Waar de gemiddelde leeftijd vijf jaar geleden rond 14,1 jaar lag, steeg die dit jaar tot 14,9 jaar. Er is echter ook een substantiële groep die pas begint te roken op de leeftijd van 16 jaar of ouder.

Het gebruik van cannabis daalt lichtjes, maar blijkt wel erg te verschillen van studierichting tot studierichting. Vanaf het derde middelbaar gebruikte ongeveer 20 procent van de leerlingen in het TSO en BSO het afgelopen jaar cannabis; in het ASO is dit slechts 11 procent. Ook de grootste groep regelmatige gebruikers vinden we terug in het TSO en BSO. Een relatief grote groep gebruikt cannabis om high te worden, zich goed te voelen, zorgen te vergeten en tegen verveling. En deze motivaties verhogen het risico op probleemgebruik. (br.hln)


» Reageer (0)
05-02-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Trixie Whitley - Breathe you In My Dreams

Trixie Whitley - Breathe you In My Dreams

Klik op de foto om haar te beluisteren

Trixie Whitley (Gent, 24 juni 1987) is een Amerikaans-Belgisch muzikante.

Ze is de dochter van wijlen Chris Whitley. Toen ze één jaar oud was verhuisde ze vanuit Gent, België naar New York. Na de scheiding van haar ouders keerde ze op 11-jarige leeftijd samen met haar moeder terug naar Gent en leerde ze drums spelen. Op 17-jarige leeftijd keerde ze op haar eentje terug naar New York waar ze 2 jaar werkte als serveerster in Brooklyn en Queens. Ondertussen leerde ze piano spelen en begon ze met eigen liedjes op te treden. In 2005 kwam ze na het overlijden van haar vader voor een korte periode terug naar Gent. In 2008 ging ze terug naar New York om een ep, gecoproduceerd door Meshell Ndegeocello, op te nemen. In 2011 is Whitley begonnen met de opnames van haar eerste album Fourth corner.

Momenteel is Whitley zangeres in de supergroep Black Dub, die in oktober 2009 werd opgericht door producer en muzikant Daniel Lanois, in samenwerking met Brian Blade & Daryl Johnson. In 2010 brachten ze hun eerste album uit onder de gelijknamige titel Black Dub.

Begin 2013 verscheen haar debuutsoloalbum Fourth Corner op het BMI-label. Na amper één week kreeg ze in België een gouden plaat voor haar debuutalbum, waarna ze aan een tournee door Europa begon.


» Reageer (0)
04-02-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Daarom mag je nieuwe schoenen nooit 'inlopen'

Daarom mag je nieuwe schoenen nooit 'inlopen'

http://static1.hln.be/static/photo/2016/7/5/9/20160204150332/media_xll_8376024.jpg

Wie een paar nieuwe schoenen in huis haalt, moet die vaak een paar dagen inlopen voor er pijnloos mee naar buiten gegaan kan worden. De normaalste zaak van de wereld toch? Dokter Jackie Sutera van Profoot (de Amerikaanse versie van Scholl) denkt daar anders over.

"Voetpijn is niet normaal, ook niet als je nieuwe schoenen draagt. Elke keer als je pijn hebt, is dat een signaal van je lichaam dat er iets mis is," vertelt ze. "Voetpijn negeren kan leiden tot blessures en chronische problemen aan je enkels, knieën, heupen en rug met zich meebrengen. En het heeft ook effect op de manier waarop je wandelt. Dus als je schoenen aan het passen bent en je voelt pijn, dan koop je de schoenen beter helemaal niet," aldus dokter Sutera.

"Schoenen zogezegd inlopen is een vreselijk slecht idee, ik raad dan ook iedereen af om schoenen te kopen die niet passen in de winkel," legt Satura verder uit. "Soms worden schoenen echter pas pijnlijk na een paar dagen dragen. Hoewel je ze dan alsnog beter niet meer draagt, is het begrijpelijk dat je ze niet gewoon weggooit. Koop dan een degelijke schoen oprekker en draag antidrukpleisters en blarenpleisters." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe leeuwenpopulatie ontdekt in Ethiopië

Nieuwe leeuwenpopulatie ontdekt in Ethiopië

http://static2.hln.be/static/photo/2016/9/1/5/20160202140947/media_xll_8370155.jpg

Wanneer de verspreidingskaart van de leeuwenpopulaties hertekend wordt, is dat doorgaans omdat er een troep verdwenen is. Deze keer hebben onderzoekers van de universiteit van Oxford er eentje toegevoegd. De nieuwe populatie werd ontdekt in de savanne van het nationaal park Alatash in Ethiopië.

Het park, in een afgelegen deel van Noordwest-Ethiopië, werd al langer beschouwd als een mogelijke habitat voor leeuwen. Omdat het zelden door mensen bezocht wordt, wist echter niemand of er echt leeuwen leefden. Tijdens een expeditie hebben wetenschappers nu ontdekt dat er wel degelijk een populatie is.

In een poging om de leeuwen te spotten, zetten de onderzoekers cameravallen op in een droge rivierbedding. Terwijl ze daarmee bezig waren, zagen ze al pootafdrukken die wezen op de aanwezigheid van leeuwen. Toen was het enkel nog een kwestie om ze op beeld vast te leggen. Dat gebeurde tijdens de tweede nacht.

Alatash grenst aan het veel grotere nationaal park Dinder in Soedan. Volgens Hans Bauer van de universiteit van Oxford, die de expeditie leidde, is het waarschijnlijk dat ook daar leeuwen leven. Hij schat de totale populatie in beide parken samen op 100 tot 200 leeuwen.

In Afrika leven nog ongeveer 20.000 leeuwen in het wild. In West- en Centraal-Afrika zijn de populaties razendsnel aan het slinken. Bauer denkt dat de dieren in Alatesh in mindere mate bedreigd zijn dan veel andere populaties. Het feit dat Alatash recent een nationaal park geworden is, is volgens hem alvast een grote sprong in de goede richting. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dader groepsverkrachting choqueert tijdens verhoor: Ze moet niet klagen. Vrouwen moeten luisteren

Dader groepsverkrachting choqueert tijdens verhoor: "Ze moet niet klagen. Vrouwen moeten luisteren"

http://static0.hln.be/static/photo/2016/0/5/3/20160204070601/media_xll_8374953.jpg

Enkele van de jonge daders van een groepsverkrachting - onder wie twee asielzoekers - lachen de feiten weg: "Ze moet niet klagen. Vrouwen moeten luisteren naar mannen." Burgemeester en sp.a-zwaargewicht Johan Vande Lanotte reageert scherp. "We moeten niet flauw doen: sommige nieuwkomers hebben een problematisch vrouwbeeld. We moeten onze waarden offensief verdedigen."

"Een zeer pijnlijke zaak, die hopelijk tot zware straffen leidt", aldus de Oostendse burgemeester over de feiten die zich in november afspeelden in zijn stad, maar pas vorige week toevallig aan het licht kwamen. Een leraar van het VTI in Oostende lichtte toen de politie in omdat een 14-jarige jongen op school pochte met een foto van hem in legeruniform én een machinegeweer. Bij onderzoek vond de politie in de gsm van de jongen ook een filmpje. Samen met zes anderen komt hij in beeld rond een schijnbaar bewusteloos meisje. Ze trekken haar broek naar omlaag, duwen haar benen open, betasten en verkrachten haar. Ze lachen en staan te dansen en te zingen in het Arabisch rond het slachtoffer.

Het meisje van 17 was eerder op de avond iets gaan drinken met haar vriend. Van daaruit belandde ze op een feestje in Oostende. Naar verluidt zou er overdreven veel sterkedrank gedronken zijn. Het meisje zou daarbij bewusteloos geraakt zijn. Of ze zelf op het bed ging liggen of naar daar gebracht is, is onduidelijk. Het meisje geraakte uiteindelijk thuis met een taxi.

Van de zeven betrokkenen zouden er twee de Belgische nationaliteit hebben. Vijf anderen zijn Irakezen. Minstens twee van hen zitten in een lopende asielprocedure. Ze zijn tussen 14 en 25 jaar oud. Enkel de oudste ontkent de verkrachting. De zes anderen zeggen dat ze allemaal seks met het meisje hebben gehad - ook de oudste. Bij hun ondervraging waren ze bijzonder grof. Eén van hen beweert dat "het meisje vroeg haar te pakken" - terwijl op de beelden duidelijk te zien is dat er géén enkele beweging in haar zit.

Sommigen noemen een groepsverkrachting de normaalste zaak van de wereld. Eén van hen zei lachend dat het meisje niet moet klagen. "Omdat vrouwen toch alleen moeten luisteren naar de mannen." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toch een achtste Harry Potter-boek?

Toch een achtste Harry Potter-boek?

http://static3.hln.be/static/photo/2016/18/3/8/20160203141215/media_xll_8372843.jpg

In juli gaat normaal gezien in het Londense West End het tweedelige toneelstuk 'Harry Potter and the Cursed Child' in première. Dat speelt zich negentien jaar na het einde van 'Harry Potter and the Deathly Hallows' af. Het was oorspronkelijk niet de bedoeling het script in boekvorm uit te geven, maar er zouden nu toch twee uitgeverijen sterke interesse betonen om alsnog een achtste en laatste (?) Harry Potter-boek op de markt te brengen.

Dat de sequel van het Harry Potter-verhaal op de planken toch in boekvorm zou verschijnen, is voor de fans reuzegoed nieuws. Het toneelstuk is immers enkel weggelegd voor wie kaartjes kon bemachtigen voor de voorstellingen in Londen, terwijl er wereldwijd honderdduizenden fans zijn die maar wát graag het verhaal zouden willen verslinden en daar niet de kans toe kregen. Harry Potter en het vervloekte kind was meteen uitverkocht, of wat dacht je?

Maar er is dus hoop! Volgens de fansite The Rowling Library zijn er minstens twee uitgevers zodanig geïnteresseerd in de theatertekst dat ze de rechten in handen proberen te krijgen. De namen van die uitgevers blijven vooralsnog geheim.

Let wel: het gaat niet om een boek van uitsluitend J.K. Rowling, die wel de zeven andere verhalen op haar eentje schreef. Het toneelstuk is van de hand van Jack Thorne en is gebaseerd op een verhaal van Thorne zelf, van schrijfster J.K Rowling en van regisseur John Tiffany. Verwacht wordt dat Thorne zeker minstens als co-auteur zal worden vermeld. Maakt allemaal niet zo gek veel uit, zolang het boek er maar komt, toch? (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zit je met een koppig kind? Waarom dat geweldig nieuws is

Zit je met een koppig kind? Waarom dat geweldig nieuws is

http://static2.hln.be/static/photo/2016/7/5/5/20160203172312/media_xll_8373440.jpg

Kinderen die vaak de regels breken of tegen hun ouders ingaan, groeien vaker uit tot rijke en succesvolle volwassenen. Dat heeft een Amerikaanse studie onlangs aangetoond.

De wetenschappers volgden studenten vanaf de laatste jaren in de lagere school tot ze volwassen waren. Op hun twaalfde of hun achtste legden ze tests af die peilden naar nauwkeurigheid op academisch gebied, autoritaire en koppige karaktertrekken. Veertig jaar later zagen de onderzoekers dezelfde proefpersonen opnieuw. Nieuwe tests toonden dan aan dat wie de regels brak, koppig was en rebelleerde als kind, later een hoger inkomen had.

Mogelijke verklaringen
De studie verklaart niet waarom er zo'n sterk verband is tussen het breken van de regels tijdens de jeugd en meer succes op latere leeftijd. De auteurs halen aan dat deze kinderen competitiever kunnen zijn in de klas, wat tot betere punten leidt. Maar ook kunnen ze veeleisender als werknemer en langer volhouden in discussies over loonsverhoging. Ze zullen eveneens vechten voor hun eigen financiële rechten, ook al riskeren ze zo vrienden en collega's te irriteren. De auteurs sluiten zelfs niet uit dat de jongere rebellen later vaker illegale zaakjes opzetten om een centje bij te verdienen. De studie verscheen afgelopen september in het blad 'Developmental Psychology'.

Eerste hulp bij een koppig kind

Een koppig kind herken je aan een instinct om alles wat zij of hij niet logisch vindt in twijfel te trekken. Ze gaan voor wat ze willen, koste wat het kost. Een koppigaard doet wat juist is, ook al doen al hun vrienden het tegenovergestelde. Als ouders deze kinderen kunnen motiveren om op school hun best te doen of zich in te zetten voor iets positiefs, dan kunnen ze opgroeien tot gemotiveerde leiders die de juiste beslissingen nemen, ook al moeten ze het dan soms alleen doen.

Hoewel een koppig kind opgroeit tot een succesvolle volwassene, is de opvoeding van zo'n rebel voor ouders niet altijd makkelijk. De beste manier om ermee om te gaan is de communicatie open te houden. Luister en vraag je oogappel om zijn of haar standpunt te verduidelijken. Zo kan je je kind beter begrijpen en mogelijk kan dat je doen inzien dat je kind misschien wel gelijk heeft. En onderhandel als jullie een meningsverschil hebben. Af en toe moet je toegeven als het kind bijvoorbeeld met een goed rapport naar huis komt. Leg bij slechte resultaten ook op voorhand enkele strafmaatregelen vast, zo moet je minder discussiëren op het moment zelf. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bedreigde schildpad gestolen uit Australische zoo

Bedreigde schildpad gestolen uit Australische zoo

http://static0.hln.be/static/photo/2016/13/2/7/20160204085203/media_xll_8375137.jpg

Dieven hebben in de zoo van het Australische Perth een zeldzame, met uitsterven bedreigde schildpad gestolen. Het personeel van de zoo vreest dat het dier niet zal overleven als het niet de gepaste voeding krijgt en niet beschermd wordt voor te hoge of te lage temperaturen, en heeft de politie ingeschakeld om de schildpad terug te vinden.

Stralenschildpadden (Astrochelys radiata) hebben een zeer opvallend patroon op hun schild, en zijn daarom zeer populair bij stropers. In Azië worden de schilden bijvoorbeeld verwerkt tot sieraden. Daarenboven is de habitat van de dieren in Madagaskar volgens de International Union for Conservation of Nature (IUCN) de afgelopen jaren snel gekrompen door ontbossing. De schildpad zou binnen 45 jaar uitgestorven kunnen zijn.

In 2013 hield de douane in Thailand nog een smokkelaar tegen die 21 stralenschildpadden uit Madagaskar in een koffer had verstopt. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ze was 14 toen ze haar dochter moest afstaan, na 82 jaar ziet ze haar eindelijk terug

Ze was 14 toen ze haar dochter moest afstaan, na 82 jaar ziet ze haar eindelijk terug

http://static2.hln.be/static/photo/2016/10/7/0/20160203070835/media_xll_8371980.jpg

Na meer dan tachtig jaar sloten ze elkaar in de armen. Zo lang was het geleden dat Lena Pierce haar dochter nog gezien had. Onnodig te vertellen dat het een speciaal moment was voor de 96-jarige Lena Pierce.

De Amerikaanse was veertien toen ze in Utica, New York beviel van een meisje. Dat was in 1933. De tienerdochter gaf haar baby de naam Eva May en zorgde een half jaar lang voor haar oogappel. "Ze stopte haar in bad, ververste haar luiers en knuffelde haar", zegt Millie Hawk, een andere dochter van Pierce aan de zender WBNG.

Na een half jaar nam de staat New York Eva May weg bij Pierce. De overheid achtte het jonge meisje niet in staat om voor haar dochter te zorgen. Maar Pierce vergat haar nooit. "Vaak heb ik aan haar gedacht, ik maakte me zorgen om haar en ik vroeg me af waar ze was", aldus Pierce. Eva werd geadopteerd en groeide op in Long Island. Ze kreeg een nieuwe naam, Betty Morrell en bleef enig kind in haar adoptiegezin. "Ik had ingebeelde broers en zussen. Ik gaf ze namen en in mijn slaap praatte ik met hen", zegt Morrell.

Ze was een twintiger toen ze haar beide adoptieouders verloor. Daarna ging ze op zoek naar haar biologische ouders. Een zoektocht die meer dan vijf decennia zou duren. Haar biologische moeder stapte intussen twee keer in het huwelijksbootje en zette nog zeven kinderen op de wereld. "Ze werd groot en ik werd oud", aldus Pierce over Eva May.

Met de resultaten van haar (online) zoekwerk en de hulp van haar kleindochter kon ze uiteindelijk haar biologische moeder terugvinden. De Amerikaanse zender was erbij toen moeder en dochter elkaar na 82 jaar voor het eerst terugzagen op de luchthaven van Binghamton in New York. "Het lijkt zo onwezenlijk. Na al die tijd ga ik haar eindelijk weerzien. Het wordt een mooie dag", sprak Pierce en dat werd het ook. Moeder en dochter vielen elkaar in de armen. "Hallo mama", stamelde Pierce in tranen. "Eindelijk ben ik niet meer alleen. Ik heb nu mijn moeder terug, en broers en zussen. Het is echt surreëel maar mooi om na al die tijd weer samen te zijn." (br.hln)


» Reageer (0)
03-02-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Marianne Faithfull - The Ballad of Lucy Jordan

Marianne Faithfull - The Ballad of Lucy Jordan

Om haar te beluisteren druk op de foto

Marianne Faithfull  (Hampstead (Londen), 29 december 1946) is een Britse zangeres, die ontdekt is door de Rolling Stones.

Ze begon haar carrière in 1964 met het nummer As Tears Go By (geschreven door Mick Jagger en Keith Richards). In Nederland scoorde ze in die tijd (1965) met Summer Nights. Al snel had ze een relatie met Mick Jagger. Nadat deze relatie uitging, stopte Marianne Faithfull tijdelijk met de muziek om van haar drugsverslaving af te komen.

In 1979 kwam ze terug met Broken English, met daarop haar tweede en grootste Nederlandse hit The ballad of Lucy Jordan. In 1981 kwam een derde en vooralsnog laatste single uit: Sweetheart. In 1994 kwam de autobiografie Faithfull op de markt. Ze was in 1997 te horen op het nummer The Memory Remains van Metallica, waarin ze de achtergrondzang voor haar rekening nam. In 2002 kwam ze weer met een soloalbum, getiteld Kissin' Time. Dit album werd gevolgd door het album Before the Poison uit 2004. Hits in Nederland leverde deze albums niet op.

Op 14 september 2006 werd bekend gemaakt dat Marianne Faithfull borstkanker had en daarom haar tournee moest afbreken. Op 11 oktober 2006 werd ze geopereerd in Frankrijk. Omdat de ziekte in een zeer vroeg stadium werd ontdekt, was verdere behandeling niet nodig. Inmiddels is ze weer hersteld en heeft ze ook al concerten gegeven in Nederland. Op 26 april 2008 keerde ze terug voor een concert in Muziekcentrum Frits Philips in Eindhoven.


» Reageer (0)
02-02-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Elke week proberen 5 studenten zelfmoord te plegen

Elke week proberen 5 studenten zelfmoord te plegen

http://static2.hln.be/static/photo/2016/14/5/9/20160202001151/media_xll_8368374.jpg

Alarmerend cijfer uit het hoger onderwijs: minstens 276 studenten probeerden zichzelf in 2014 om het leven te brengen. Per week zijn dat zelfs meer dan vijf studenten. Volgens ­experts is dat te wijten aan de eerste grote ­levensgebeurtenissen, zoals een relatiebreuk of slechte studie­resultaten.

De schokkende resultaten blijken uit het jaarverslag van de Eenheid voor Zelfmoordonderzoek van de UGent: met 276 jongeren waren studenten in 2014 verantwoordelijk voor 13,3 procent van alle geregistreerde zelfmoordpogingen, een cijfer dat ten opzichte van de voorbije jaren licht is gestegen - en dat terwijl van alle Vlamingen slechts 3,6 procent studeert.

"Jongeren vanaf 15 tot 19 jaar en studenten lopen inderdaad het grootste risico", zegt onderzoeker Gwendolyn Portzky van de Eenheid voor Zelfmoordonderzoek. "Zij ervaren vaak voor het eerst grote negatieve gebeurtenissen, denk aan een relatiebreuk of slechte studieresultaten. Ze weten soms niet hoe ze dit kunnen oplossen of hebben geen zelfvertrouwen dat ze eruit zullen raken. Ook zijn ze gevoeliger dan volwassenen voor sociale uitsluiting. Gepest worden of een sociaal isolement, zoals wanneer studenten alleen op kot gaan en nog een sociaal netwerk moeten opbouwen, spelen daarbij een rol."

Uit onderzoek van de KU Leuven, waarbij meer dan 8.000 studenten werden bevraagd over hun psychische gezondheid, werd aan het begin van dit academiejaar al duidelijk dat één op de tien studenten al aan zelfdoding heeft gedacht. Eén op de honderd ondernam ooit al een poging.

Portzky stelt dat veel te maken heeft met de ontwikkeling van een deel van hun hersenen. De zogeheten prefrontale cortex, die betrokken is bij het plannen en het nemen van beslissing, is pas rond het 23ste levenjaar volgroeid. "Dat kan ervoor zorgen dat studenten sneller gedachten omzetten in gedrag", zegt Portzky. "Het doodsmotief van jongeren is namelijk niet minder groot is dan dat van ouderen. Maar terwijl bij bejaarden een kwart van alle suïcidepogers komt te overlijden, valt dit cijfer bij studenten veel lager uit. Omdat zij impulsiever handelen, is de poging niet volledig gepland en zijn de letsels soms minder ernstig." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verdwenen hondje na tien jaar herenigd met baasje

Verdwenen hondje na tien jaar herenigd met baasje

http://static3.hln.be/static/photo/2016/3/1/12/20160201052451/media_xll_8366007.jpg

Ginger, een Yorkshire terrier, die tien jaar geleden verdween in Miami, werd onlangs teruggevonden in een buitenwijk van de Texaanse stad Houston. Dat is bijna 2.000 kilometer verder.

Het kleine hondje Ginger werd herenigd met haar familie dankzij de microchip die ze droeg. De man die haar vond toen hij 's morgens op weg was naar het werk, bracht haar naar de dierenarts voor een check-up en zo kon de chip gelezen worden.

De vriendin van de vinder, Katherine Fraser, brengt op haar blog The Sage Leopard uitgebreid verslag uit van de bijzondere ontmoeting van haar vriend Byron met Ginger. 

Toen ze de informatie van de chip zagen, wilden ze eerst niet geloven dat de gegevens accuraat waren. Ze waren dan ook compleet verrast toen de dolgelukkige eigenares van Ginger, Yajaira Fuentes uit Miami, haar belde. Fraser was nog het meeste in shock over het feit dat in die tien jaar niemand anders de moeite had gedaan het hondje naar een dierenarts te brengen.

Na een hele hoop berichten over en weer tussen Houston en Miami besloten ze het diertje terug te vliegen naar Florida, op kosten van de eigenares. Terug in Miami moet Ginger wennen aan haar 'nieuwe'omgeving. Fuentes haalde ondertussen immers ook twee andere honden, een parkiet en een fret in huis.

Ook zal Ginger nog enkele operaties moeten ondergaan waarbij tumoren zullen worden verwijderd. Ondertussen zou ze dankzij de nodige medicijnen gelukkig wel aan de beterhand zijn en er gelukkiger uitzien. Fuentes houdt Fraser via Facebook en sms op de hoogte van de gezondheidstoestand van Ginger. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hond met bochel verovert wereldwijd harten

Hond met bochel verovert wereldwijd harten

http://static0.hln.be/static/photo/2016/2/15/6/20160131214732/media_xll_8365341.jpg

Hij heet net als de lelijkste hond ter wereld Quasimodo en heeft precies dezelfde aandoening, een verkorte en kromme ruggenwervel. Ondanks zijn gedrongen uiterlijk heeft Quasi de harten veroverd van de medewerkers van hulporganisatie Secondhand Hounds die hem vonden en nu opvangen.

Afgelopen donderdag werd de 3-jarige Quasi zwervend gevonden in het Amerikaanse Kentucky. Medewerkers van Secondhand Hounds vingen het dier op en noemden hem Quasimodo, naar de gebochelde hoofdrolspeler uit het sprookje over de klokkenluider van de Notre-Dame.

De Duitse herder met de bijzondere aandoening heeft van de opvang zijn eigen facebookpagina gekregen. Daarop zijn foto's en video's van het dier te zien. Op één van de video's overlaadt hij een verzorger met 'kusjes'.

"Zijn karakter is geweldig", aldus opvangcoördinator Sara Anderson van Secondhand Hounds.  Duizenden mensen hebben zich al aangemeld om Quasi een liefdevol thuis te bieden, maar eerst wil de opvang zeker weten dat Quasi geen speciale medische verzorging nodig heeft. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Yoko Ono krijgt inspiratieprijs

Yoko Ono krijgt inspiratieprijs

http://static3.hln.be/static/photo/2016/7/5/13/20160202063838/media_xll_8368918.jpg

Yoko Ono krijgt dit jaar The Inspiration Award uitgereikt tijdens de NME Awards.

"Haar invloed op de moderne cultuur is ontegenzeggelijk", zo prijst NME-hoofdredacteur Mike Williams Ono voor haar eigenzinnigheid. "Als icoon en rebel hebben haar revolutionaire ideeën en concepten cultuurnormen en grenzen uitgedaagd. En ook al wordt ze 83 jaar oud, het lijkt er niet op dat ze het rustiger aan gaat doen."

Het popicoon krijgt op 17 februari de prijs uitgereikt tijdens het jaarlijkse prijzengala van het Britse muziekblad. "Bedankt NME voor deze eer", reageert Ono. "Ik beschouw dit als een aanmoediging om mijn geluid te laten horen." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Inxs - Never Tear Us Apart

Inxs - Never Tear Us Apart

Klik op de foto om ze te beluisteren


INXS is een Australische muziekband. De band werd opgericht in Sydney op 16 augustus 1979. Eerst heette de band The Farriss Brothers, met Andrew (keyboard), Jon (drums) en Tim Farriss (leadgitaar), Michael Hutchence (zang), Kirk Pengilly (saxofoon en gitaar) en Garry Gary Beers (bas). De naam verandert nog datzelfde jaar in INXS, uitgesproken als "in excess" (in overvloed). De naam is samengesteld uit IXL (een merk jam) en XTC.

In mei 1980 wordt hun eerste single, Simple Simon (We are the vegetables), uitgebracht, met sterke invloeden van ska en punk, en vooral opmerkelijk door de vreemde titel. Hun eerste Australische hit is Just keep walking, een stevig rocknummer dat hen een schare hardrockfans oplevert voor hun debuut-LP INXS (1980). Een tweede hitalbum Underneath the colours (geproduceerd door Richard Clapton) wordt uitgebracht in 1981.

De derde LP, Shabooh Shoobah (1982), waarop INXS wat meer neigt naar dance rock, zorgt ervoor dat ze ook in de Verenigde Staten bekend worden. Daar krijgen ze in 1983 een platencontract bij Atlantic en wordt hun single The one thing een grote hit, mede doordat de videoclip veel op MTV wordt getoond. Door hun medewerking aan het Live Aid-concert in 1985 en door de release van het album Listen like thieves worden ze wereldwijd bekend.

Michael Hutchence staat ook buiten de optredens altijd in het middelpunt van de belangstelling, en heeft bij ieder feest weer een ander model aan zijn arm. Mede door Michaels charisma en extraverte persoonlijkheid wordt het album Kick uit 1987 een succes en wint de band alle grote prijzen tijdens de MTV Awards van 1988.

In 1993 keert INXS na een paar minder succesvolle albums terug naar de oorsprong van hun succes, en ze toeren in het oude circuit: kleine cafés en clubs waar ze als de Farriss Brothers ook kwamen. Van hieruit ontstaat het veel rauwere rockalbum Full moon, dirty hearts (1993). Het album krijgt geen goede kritieken noch is het commercieel een succes, en het is voor de platenmaatschappij aanleiding om INXS: The greatest hits (1994) uit te brengen.

De band houdt het daarna even voor gezien, maar Hutchence blijft berucht door zijn affaires, met name door het afbreken van zijn relatie met het Deense supermodel Helena Christensen en zijn relatie met Paula Yates, Brits televisiepresentatrice en vrouw van Bob Geldof.

Elegantly wasted uit 1997 is het volgende album, maar Hutchence eist de meeste aandacht. Terwijl de band bezig is zich voor te bereiden op een nieuwe wereldtour staat Hutchence in november wereldwijd op de voorpagina's door zijn plotselinge dood. Op 22 november 1997 trof men Hutchence levenloos aan in een hotelkamer in Sydney onder verdachte omstandigheden. Volgens het autopsierapport was de doodsoorzaak zelfmoord. Sommigen speculeren echter dat hij stierf door wurgseks.

Sinds Hutchence' dood treedt INXS af en toe nog op met o.a. de Australische zanger Jimmy Barnes, Terence Trent D'Arby en Jon Stevens (van Noiseworks). In 2005 schreef de Amerikaanse televisiezender CBS een wedstrijd uit in de vorm van een reality-televisieshow (zoals Big Brother) waarvan de winnaar de nieuwe zanger van INXS wordt. De winnaar was de 31-jarige Jason Dean Fortune, ook bekend als JD Fortune, geworden. Met deze nieuwe zanger uit Canada gaat de band sowieso één album uitbrengen en één keer op wereldtournee. Het nieuwe album "Switch" ligt op 29 november 2006 in de winkels. Maar eerst is er de single Pretty Vegas, die J.D. samen geschreven heeft met Andrew Farriss (de toetsenist en "hofleverancier" van de meeste nummers van INXS. Verder op het album ook een eerbetoon aan Michael Hutchence in God's Top Ten.

Het uitgestelde (en uitverkochte) concert van 13 oktober 2006 vond plaats op vrijdag 29 juni 2007 in Paradiso te Amsterdam.


» Reageer (0)
01-02-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Openingsweekend Oscarfavoriet The Revenant goed voor bijna miljoen euro

Openingsweekend Oscarfavoriet The Revenant goed voor bijna miljoen euro

http://static2.hln.be/static/photo/2016/13/9/13/20160201171339/media_xll_8367613.jpg

Het móét nu maar eens gebeuren voor Leonardo DiCaprio. En die Oscar IS ook bijna van hem, daar twijfelen wij niet aan. De Amerikaanse acteur verdient hem dubbel en dik voor zijn verbluffende rol in The Revenant. De film, die maar liefst twaalf oscarnominaties verzamelde, ging dit weekend bij ons in première en was meteen goed voor een box office van 996.530 euro.

135.399 filmliefhebbers hebben dit weekend de nieuwe film van Alejandro G. Iñárritu in onze Belgische zalen bekeken. De Mexicaanse regisseur oogstte eerder al wereldwijd succes met Amores Perros, Babel en Birdman.

Hoofdrolspeler van The Revenant - geïnspireerd op het waargebeurde verhaal van pelsjager Hugh Glass - is Leonardo DiCaprio, die voor deze rol al zijn vijfde oscarnominatie in de wacht sleepte. De vier vorige kon hij niet verzilveren, maar ditmaal is hij torenhoog favoriet. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit stadje in Nieuw-Zeeland heeft last van vampieren

Dit stadje in Nieuw-Zeeland heeft last van vampieren

http://static3.hln.be/static/photo/2016/4/1/0/20160201075016/media_xll_8366160.jpg

Er is iets vreemds aan de hand in Napier, een idyllisch kuststadje in Nieuw-Zeeland. Een heleboel bizarre bijtincidenten doen de inwoners fluisteren dat er vampieren in het spel zijn.

Alleen al dit weekend werden er drie van de vreemde gevallen gerapporteerd. Eerst beet een vrouw zo hard in een man dat haar tanden een ader raakten. Daarna moest de politie uitrukken naar de parking van een supermarkt omdat een vrouw daar in iemands oor had gebeten.

Niet veel later was het alle hens aan dek in de kroeg 'The Thirsty Whale', waar een vechtpartij eveneens tot bijten had geleid. En opnieuw ging het hier over een vrouw, die blijkbaar een gevecht tussen haar broer en een andere man wou stopzetten. Ze sprong in de nek van de man en beet hem zo hard dat hij naar het ziekenhuis moest.

Een geïsoleerd geval kan je nog weglachen, maar na alle problemen noemt zelfs de woordvoerder van de politie de gebeurtenissen 'een klein beetje bizar'. Zijn er vampieren in het spel? De bewoners vermoeden alvast van wel. "We hebben die mensen nog nooit gezien, het zijn zeker geen mensen van hier", klinkt het. Vampieren in de Nieuw-Zeelandse zon? Misschien zijn ze op vakantie? (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hitsige vrouwen verwarren agent met stripper op feestje

Hitsige vrouwen verwarren agent met stripper op feestje

http://static2.hln.be/static/photo/2016/3/1/5/20160201092115/media_xll_8366330.jpg

Een hulpagent heeft de verrassing van zijn leven beleefd toen hij zaterdag tijdens zijn patrouille het gemeenschapscentrum van het Engelse Bradford-on-Avon binnenstapte. Mike Ober werd er haast verslonden door een horde hitsige vrouwen die dachten dat hij de stripper was die ze hadden besteld voor de vijftigste verjaardag van een van de dames.

Agent Ober vond het verdacht dat de deur van het gemeenschapscentrum open stond. Normaal is dat centrum in het weekend gesloten. Bovendien stonden er geen wagens op de parking.

Plichtsbewust als hij is, besloot de hulpagent - een twintiger - op onderzoek te gaan. Er moesten maar eens inbrekers aan de slag zijn.

Op het moment dat de agent in de zaal verscheen, begonnen de aanwezige vrouwen te joelen als gekken. De dames van middelbare leeftijd waren de vijftigste verjaardag van een vriendin aan het vieren en hadden een mannelijke stripper besteld. Ze waren er vast van overtuigd dat agent Ober hun langverwachte 'stripogram' was.

"Je bent vroeg", sprak een van de vrouwen de nietsvermoedende Mike Ober aan. "Maar nu je er toch bent, kun je misschien beter meteen met je act beginnen", klonk het nog.

"Ik maakte me als de bliksem uit de voeten", getuigt de hulpagent. "Toen ik de zaal verliet, liep ik de échte stripper tegen het lijf. Bekomen van de emoties, voelde ik me wel enigszins gestreeld in mijn ijdelheid", aldus nog de agent. (br.hln)


» Reageer (0)
31-01-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Demis Roussos - I'm on my way

Demis Roussos -  I'm on my way

Klik op de foto om hem te beluisteren

Artemios Ventouris (Demis) Roussos (Grieks: Αρτέμιος Βεντούρης Ρούσος) (Alexandrië, 15 juni 1946 – Athene, 25 januari 2015) was een Grieks zanger en basgitarist.
Demis werd geboren als Artemios Ventouris Roussos op 15/6/1946 in Alexandrië, Egypte. Zijn ouders waren Grieken die tijdens de Suezcrisis alles verloren en daardoor noodgedwongen terugkeerden naar Griekenland. Toen Demis zeventien jaar oud was werd hij lid van The Idols. Daarna vervoegde hij We Five en andere coverbands die een beperkt succes genoten in Griekenland. Het succes kwam er pas toen hij in 1968 bij de progressieve rockband Aphrodite’s Child kwam. Eerst was hij zanger, maar later begon hij ook basgitaar te spelen. Zijn opgemerkte stem hielp de band aan internationaal succes, en successen zoals ‘Rain and Tears’, ‘I Want to Live’, ‘It’s Five o’clock’ en ‘Spring, Summer, Winter and Fall’ haalden overal de hitparades. De band releaste echter maar drie elpees. Toen de groep ermee kapte, ging Demis door als solozanger en nam sporadisch nog enkele songs op met componist/toetsenist Vangelis Papathanassiou. Hij begon zijn succesvolle solocarrière met de hit ‘We Shall Dance’ in 1971, en tijdens de volgende jaren zouden nog vele hits volgen zoals: ‘Forever And Ever’, ‘My Friend the Wind’, ‘My Reason’, ‘Goodbye My Love, Goodbye’, ‘Someday Somewhere’ en ‘Lovely Lady of Arcadia’. Ook nam hij op in verschillende talen, zoals Duits en Japans.

Verder is hij bekend door zijn dieet, dat hij neerschreef in een boek. Tijdens de jaren tachtig en negentig bracht hij af en toe een nieuw album uit. Nu heeft hij een nieuwe cd uit waarop rock , soul en blues aan de orde is. Een ontmoeting met Marc di Domenico bracht hem terug naar zijn roots: de rockmuziek. Hij werkte met jonge muzikanten van Little Barrie en Dirty Feel. Het album werd opgenomen bij Terry Britten, die u nog wel kent van zijn werk met Tina Turner enz.

Dat die stem ooit nog op fijne blues soulnummers zou opleveren had niemand verwacht. En wat nog meer verrast, het is nog geloofwaardig ook.

Roussos overleed op 25 januari 2015 in het Ygeia Hospitaal in Athene aan de gevolgen van uitgezaaide maagkanker. Hij laat zijn moeder, vrouw en twee kinderen achter.


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Deze fruit- en groentensoorten helpen u echt gewicht verliezen

Deze fruit- en groentensoorten helpen u echt gewicht verliezen

http://static0.hln.be/static/photo/2016/4/4/11/20160130142510/media_xll_8362151.jpg

Om u meteen een illusie te ontnemen: hét wondermiddel dat u doet vermageren, bestaat niet. Maar volgens een nieuwe grootschalige studie van Harvard en de universiteit van East Anglia zijn er wel degelijk fruit- en groentensoorten die u kunnen helpen uw gewicht op peil te houden, en zelfs enkele kilo's te verliezen.

De wetenschappers bestudeerden de gegevens van in totaal 124.086 mensen die, verdeeld over drie studies, gedurende 24 jaar gevolgd werden. Ze onderzochten het verband tussen hun gewicht en de consumptie van fruit en groenten rijk aan flavonoïden. Dat zijn natuurlijke verbindingen die voorkomen in planten, en in de ene soort al talrijker aanwezig zijn dan in de andere.

Op middelbare leeftijd krijgen de meeste mensen te maken met een gewichtstoename, onder andere door slaaptekort, een trager metabolisme, hormonale veranderingen en een afname van de spiermassa. De onderzoekers ontdekten een link tussen een verhoogde consumptie van flavanoïden en gewichtsbehoud, en zelfs een bescheiden gewichtsverlies. Dat was het geval bij zowel mannen als vrouwen, en op alle leeftijden.

Bosbessen

Zelfs een kleine toename van dergelijke voeding bleek al een positief effect te hebben. "Eén enkele portie van deze vruchten per dag kan al een belangrijke impact hebben op de gezondheid", besluiten de onderzoekers. Gewichtstoename op middelbare leeftijd kan immers het risico op een verhoogde bloeddruk, hartziekten en diabetes vergroten.

Bosbessen bevatten de grootste concentratie flavonoïden en bleken het grootste effect te hebben. Daarnaast toonden pruimen, appelen, peren, aardbeien, druiven, selder en pepers goede resultaten. (br.hln)


» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
 • 01-2019
 • 12-2018
 • 11-2018
 • 10-2018
 • 09-2018
 • 08-2018
 • 07-2018
 • 06-2018
 • 05-2018
 • 04-2018
 • 03-2018
 • 02-2018
 • 01-2018
 • 12-2017
 • 11-2017
 • 10-2017
 • 09-2017
 • 08-2017
 • 07-2017
 • 06-2017
 • 05-2017
 • 04-2017
 • 03-2017
 • 02-2017
 • 01-2017
 • 12-2016
 • 11-2016
 • 10-2016
 • 09-2016
 • 08-2016
 • 07-2016
 • 06-2016
 • 05-2016
 • 04-2016
 • 03-2016
 • 02-2016
 • 01-2016
 • 12-2015
 • 11-2015
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 07-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 03-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 01-2008

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!