NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea
09-03-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dutroux wilde kinderkolonie in ondergrondse mijngangen

Dutroux wilde kinderkolonie in ondergrondse mijngangen

http://static0.hln.be/static/photo/2016/7/3/11/20160309074432/media_xll_8471936.jpg

Marc Dutroux had het idee om een ondergrondse kolonie van ontvoerde kinderen op te richten. Dat zegt zijn voormalige advocaat Julien Pierre (62) in een interview aan Le Soir Mag. Pierre nam zes jaar lang tussen 1996 en 2003 de verdediging van Dutroux op zich. Hij kreeg het etiket van 'advocaat van de duivel' opgeplakt.

De advocaat, die dit jaar zijn veertigste verjaardag aan de balie viert, vertelt in het interview over een gesprek dat hij ooit met Dutroux had. "Kunt u geloven dat niemand zich ooit heeft afgevraagd waarom ik dát huis, in dié regio gekozen had?" zei Dutroux. "In de regio zijn er veel onderaardse gangen en mijnen. Mijn idee was om een enorm aantal kinderen te ontvoeren en in de ondergrondse gewelven daar, in de mijngangen, een soort onderaardse stad op te richten, waar het goede, de harmonie en de veiligheid heersen."

Dutroux had dus plannen om nog veel meer kinderen te ontvoeren. "Het zijn er gelukkig niet meer dan vier geworden. Ik krijg het er nog altijd koud van", zegt Pierre.

Psychopaat
"Het was indrukwekkend om Dutroux op die manier te horen praten", aldus de advocaat in Le Soir Mag. "Geloof mij, vandaag weet ik echt wel wat een psychopaat is, waarschijnlijk beter dan de psychiaters."

Door zijn gesprekken met Dutroux gelooft Pierre ook niet in de vermeende pedofilienetwerken. "Ik ben geen idioot", zei Dutroux daarover aan de advocaat. "Als er netwerken waren geweest, had ik die al lang voor mijn verdediging aangekaart." Dutroux beweert dat hij dan ook niet alleen in het bos zou achtergebleven zijn na zijn ontsnapping.

Of Dutroux net als zijn medeplichtige, Michelle Martin, ooit vrijkomt? Daar gelooft de advocaat niet in. "Het geval van Martin is helemaal anders. Zij werd extreem gemanipuleerd door Dutroux. Ik begrijp zelf ook niet waarom ze de meisjes niet gered heeft toen ze dat kon, maar ze moet in een helse situatie gezeten hebben tegenover zo'n kerel. Wat het gevaar voor de maatschappij betreft, zijn de twee niet te vergelijken." (br.hln)


» Reageer (0)
08-03-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom chips veel verslavender zijn dan snoepjes

Waarom chips veel verslavender zijn dan snoepjes

http://static1.hln.be/static/photo/2016/14/1/7/20160308105805/media_xll_8469112.jpg

Je kent het wel: je zweert dat je maar een handjevol chips gaat eten, maar voor je het weet is de zak leeg. De vette aardappelschijfjes zijn verslavend, en daar is nu ook een wetenschappelijke verklaring voor.

Dat vetrijk voedsel erg verslavend is en aanzet tot meer eten, is geen geheim meer. Vet op zich heeft echter weinig smaak: het is de toegevoegde suiker of het zout die vette gerechten zo aantrekkelijk maken.

Een recent onderzoek aan de Deakin Universiteit in Australië wees nu uit dat er een onderscheid gemaakt moet worden tussen zout vet voedsel en zoet vet voedsel. Zout blijkt immers veel meer invloed te hebben op ons eetgedrag dan suiker: het zet veel meer aan tot overeten en overgewicht.

Uit het experiment, dat uitgevoerd werd bij 48 gezonde mensen, bleek dat zout ons 11 procent meer voedsel en calorieën doet eten. Een kleinschaliger onderzoek, dat vorige resultaten bevestigt én overtreft. "Het is heel opvallend", vertelt hoofdonderzoeker Russell Keast. "Mensen hebben veel controle over hun eetgewoontes, ook als ze weten dat het vet voedsel is. Ze kunnen zichzelf overtuigen om met mate te eten. Maar voeg er extra zout aan toe, en alle controle valt weg."

Met andere woorden: zout saboteert als het ware onze natuurlijke reflex die ons vertelt wanneer we moeten stoppen met eten. Dat effect blijkt veel sterker dan verwacht: "11 procent is echt een enorm verschil, zeker als je weet dat dit de resultaten na amper een dag zijn. Op lange termijn zou dat getal nog kunnen stijgen." Combineer dit verschijnsel met vet voedsel, en de kans is groot dat je excessief zal eten. Iets om aan te denken als je nog eens een zak chips opentrekt. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dorpsslagerij met uitsterven bedreigd

Dorpsslagerij met uitsterven bedreigd

http://static1.hln.be/static/photo/2016/2/4/6/20160308103753/media_xll_8469081.jpg

De zelfstandige slagerijen verdwijnen de laatste jaren massaal uit het straatbeeld en ook de toekomst ziet er niet rooskleurig uit. Een pak beenhouwers gaat bijna met pensioen, maar vindt geen overnemer.

De voorbije vijf jaar sloot liefst 10 procent van de dorpsslagers definitief de deuren, volgens het Neutraal Syndicaat voor de Zelfstandigen (NSZ). Heel België telt nog 3.714 filialen en dat aantal zal alleen maar slinken. Grootste concurrent zijn de supermarkten. "Jonge mensen vinden het makkelijker om hun vlees daar te kopen", zegt Lieve Ledeganck (53), die sinds 1987 Slagerij Vanden Bempt in Vilvoorde uitbaat. Ook haar cliënteel is de laatste jaren uitgedund, net als het aantal collega's in de buurt. Van de vijf beenhouwerijen blijft er nog één over.

Volgens het NSZ zijn veel slagers 50- en 55-plussers, die binnen dit en 10 jaar hun zaak willen overlaten of verkopen. Grote vraag is of zij een opvolger vinden. Heel wat jongeren die nu een slagersopleiding volgen, kiezen liever voor een nine-to-fivejob in vast dienstverband bij één van de supermarktketens. Daarom slaat het NSZ de handen in elkaar met de Landsbond der Beenhouwers om het beroep van zelfstandige slager te promoten bij jongeren. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Burn-out is vooral de schuld van de baas

Burn-out is vooral de schuld van de baas

http://static2.hln.be/static/photo/2016/14/14/6/20160308073728/media_xll_8468751.jpg

Vooral veertigers lopen een hoger risico op stress en burn-out op het werk. Vrouwen zijn er ook vatbaarder voor dan mannen. Vooral de eisen van de werkgever en de sfeer op het werk veroorzaken stress en burn-outs, blijkt uit nieuwe studies. Vicepremier Kris Peeters maakt zich sterk dat burn-outs dan ook te voorkomen zijn.

In vergelijking met andere Europese landen doet België het niet goed. Uit een nieuwe enquête naar de arbeidsomstandigheden in 35 Europese landen blijkt dat een op de drie werknemers in ons land overmatige stress ondervindt op het werk. Dat is meer dan het Europese gemiddelde, dat op 26 procent staat.

Niet de leeftijd, niet het geslacht en niet de sector zijn de belangrijkste factoren voor een burn-out, volgens een nieuw onderzoek van de KU Leuven. "Wel de werkgever", zegt professor Arbeidsgeneeskunde Lode Godderis. Hij onderzocht welke factoren de meeste impact hebben op een mogelijke burn-out.

"Het is niet omdat je in een ziekenhuis werkt of in het onderwijs staat, dat je automatisch meer kans maakt op een burn-out", zegt hij. "Het zijn vooral de onredelijke eisen van de werkgever aan de werknemer die een specifieke risicofactor zijn.

Godderis geeft wel toe dat niet alleen de werkgever schuld treft. "Het is niet toevallig dat veertigers net iets meer last hebben van burn-outs. Ze zijn op de top van hun carrière maar hebben vaak ook een complexe gezinssituatie. Dan is het moeilijk om de juiste balans te vinden." (br.hln)


» Reageer (0)
07-03-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe reeks Zoo achter de schermen:

Nieuwe reeks Zoo achter de schermen: "Magisch als je tapir in trance brengt"

http://static3.hln.be/static/photo/2016/17/0/6/20160307143105/media_xll_8466816.jpg

Het voorjaar komt piepen en dus is het weer tijd voor het fijne 'De Zoo achter de schermen', 12 zondagavonden lang op Eén. Gisteren ging de nieuwe reeks van start. Eén van de vele blikvangers is tapir Nakal. Om haar beter te kunnen verzorgen, wordt ze in een soort trance gebracht.

Leven en dood in de Antwerpse Zoo en Planckendael: ze gaan er hand in hand en dat levert vaak ontroerende televisie op. Ook nu waren er heel wat ijzersterke verhalen te rapen. In Planckendael is er uiteraard een hoofdrol weggelegd voor babyolifantje Qiyo, dat in juni werd geboren. De Zoo zoomt onder meer in op de nieuwe zeeleeuwenshow, de pinguïns en de reptielenkweek. Van de laatste Siberische tijger Yessie is dan weer afscheid genomen.

Nauwe band
Een opmerkelijk verhaal is dat van de Maleise tapir Nakal, het vrouwtje dat haar verblijf deelt met mannetje Kamal. Somber nieuws was er toen hun jong Qadira vorige zomer stierf. De verzorgers hopen nu op een nieuwe baby bij de sympathieke, zwart-witte dikhuiden. Kim Van Neck heeft een heel nauwe band met Nakal opgebouwd. Ze slaagt erin om haar in trance te brengen. "Het idee hebben we geleend van dierentuin Artis in Amsterdam. Het heeft me toch een jaar gekost om het vertrouwen van Nakal te winnen. Eens je zo ver bent, krijg je fantastisch veel in de plaats. Door met een borstel op bepaalde plekken van haar lichaam te wrijven, komt ze in een heel ontspannen toestand. Het is als een trance, waarin Nakal zich volledig laat gaan. Het lukt zo goed dat ze nu zelfs andere verzorgers in haar territorium toelaat."

Zwempartij
De trance is erg belangrijk in de verzorging. Kim: "We kunnen dan vlot een echo nemen, of een bloedstaal. En we moeten vaak wondjes behandelen: tapirs bijten mekaar tijdens het paren. Het gaat er niet zo zachtzinnig aan toe. Ik wrijf Nakal dan in met een ontsmettende gel. Het meest magisch voor mij is als ze drachtig is en hoe je aan de buik of rond de uier het jong kunt voelen." Een zwempartij met een tapir is niet zo evident als het op tv leek, toen Tom Waes er zich in Zuid-Amerika mee amuseerde. "Onze Maleise soort zou zoiets niet op prijs stellen. De Zuid-Amerikaanse zien er ook anders uit, die zijn bruin." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zelfrijdende trucks volgende maand al op onze snelwegen

Zelfrijdende trucks volgende maand al op onze snelwegen

http://static2.hln.be/static/photo/2016/18/8/5/20160306094018/media_xll_8463815.jpg

Vanaf eind deze maand rijden de eerste zelfrijdende vrachtwagens op onze snelwegen. Het gaat om een proefproject waarbij colonnes van twee of drie trucks straks de baan op gaan, zo meldt Het Nieuwsblad.

De test met de zelfrijdende karavanen wordt gehouden tussen 31 maart en 6 april. Drie colonnes van twee tot drie trucks nemen deel aan het experiment. De vrachtwagenchauffeur die voorop rijdt, bepaalt telkens de snelheid en de bewegingen van de volgers. Via gps, radar en wifi wordt de rit letterlijk in goede banen geleid.

Chauffeur
In principe moeten de achterop rijdende trucks niet bestuurd worden: manoeuvres, remgedrag en snelheid zijn immers precies op elkaar afgestemd. Toch zal in de cabine van de andere voertuigen een chauffeur plaatsnemen om te sturen.

Veilig
Volgens de makers is het systeem volstrekt veilig. Door de automatisering is de reactiesnelheid namelijk veel hoger. De grootste risicofactoren voor een ongeval - concentratie en reactievermogen - worden bij 'truck platooning' uitgesloten.

In Denemarken, Duitsland, Nederland en Zweden wordt al gebruik gemaakt van zelfrijdende vrachtwagens. (br.hln)


» Reageer (0)
06-03-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fantastische foto's leggen wonderlijke band tussen man en leeuwen vast

Fantastische foto's leggen wonderlijke band tussen man en leeuwen vast

http://static1.hln.be/static/photo/2016/11/3/12/20160304225525/media_xll_8460597.jpg

'Leeuwenfluisteraar' Kevin Richardson is samen met zijn leeuwen de ster van een reclamecampagne van Mercedes-Benz. De indrukwekkende beelden werden geschoten in Kevins wildreservaat in Zuid-Afrika en dragen een belangrijke boodschap uit: "Wat laten we na voor onze toekomstige generaties?"

Fotograaf Adrian Steirn schoot de fantastische beelden in een wildreservaat in het Zuid-Afrikaanse Pretoria. Hij wil met de foto's mensen bewust maken van de situatie waarin dieren in Afrika verkeren en daarvoor ging hij heel ver. "Een twee ton zware auto horen kraken en de tandafdrukken van de leeuwen in de wagen zien staan, was een fascinerende ervaring", zegt Steirn. "Het was ongelooflijk om te zien hoe groot hun poten waren en hoe atletisch ze waren."

Op de foto's zien we hoe Kevin Richardson speels worstelt met de volwassen leeuwen. De milieubeschermer ijvert al jaren voor het welzijn van leeuwen en geeft in zijn reservaat onderdak aan meer dan 30 leeuwen.

De band tussen hem en de leeuwen is uniek. "Kevin vecht met hart en ziel voor het welzijn van de leeuwen. Om aan te tonen dat de katten een gigantische meerwaarde zijn voor de wereld, is dit een perfecte gelegenheid", besluit fotograaf Weird.

In de jaren '90 werd geschat dat er nog 100.000 wilde leeuwen op de aarde rondliepen. Vandaag is dat aantal gezakt naar amper 20.000. (br.hln)


» Reageer (0)
05-03-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dipje of depri, hoe merk je het verschil?

Dipje of depri, hoe merk je het verschil?

http://static3.hln.be/static/photo/2016/1/4/5/20160303123908/media_xll_8455685.jpg

We kunnen het erover eens zijn dat de lente stilaan mag komen en we die regen meer dan beu zijn. Je humeur keldert tijdens deze periode misschien wel vaker dan anders, maar hoe kan je merken of je een tijdelijk dipje hebt, of dat er meer aan de hand is? Deze 3 vragen van psychologe Linda Blair helpen je op weg om een mogelijke depressie te identificeren.

Linda Blair is klinisch psychologe en auteur van het boek The Key to Calm. Zij stipt drie belangrijke vragen aan die we ons moeten stellen als we ons al een tijdje down voelen. Ze kunnen ons helpen om het verschil te zien tussen een tijdelijk dipje, of een "echte" depressie.

1. Grote veranderingen?

Een eerste belangrijke vraag die je jezelf moet stellen, is of de symptomen wezenlijk verschillen van hoe jij je normaal gezien voelt. Ben je een actief persoon die graag sport, en ben je plots al je interesse in sporten verloren? Heb je een actief sociaal leven, maar mijd je de laatste tijd om af te spreken met vrienden? Er zijn geen specifiek afgelijnde gedragskenmerken die op depressie kunnen wijzen. In plaats daarvan moet je op zoek gaan naar grote veranderingen in de manier waarop je normaal gezien denkt of voelt.

2. Tijdelijk of blijvend?

Een tweede belangrijk punt is om te achterhalen hoe lang de symptomen aanhouden. Het is niet abnormaal dat zelfs het meest sociale dier in de winter liever wat vaker thuiszit dan met vrienden afspreekt. Stel jezelf de vraag hoe lang je veranderd gedrag aanhoudt. Voel jij je bijvoorbeeld de hele tijd droevig en uitgeput, of enkel aan het begin van de week? Veranderingen die constant zijn en die meer dan twee weken continu aanhouden, kunnen op een groter probleem wijzen.

3. Rem op je dagelijks leven?

Zijn de veranderingen die je merkt in je gemoedstoestand zo sterk dat ze je dagelijkse activiteiten in de war sturen? Weerhouden ze jou van de dingen te doen waar je normaal gezien vreugde in schept? Gevoelens van droefheid en hopeloosheid, in combinatie met een verlies van interesse in bijna alle soorten activiteiten zijn een teken aan de wand. Zeker als het gaat om dingen die je voorheen wel leuk vond.

Andere symptomen

Andere opvallende fysieke kenmerken zijn een verminderde eetlust en gewichtsverlies, terwijl je niet op dieet bent. Maar ook plots veel bijkomen kan een symptoom zijn. Daarnaast kan je slaappatroon veranderen (zowel te weinig slapen als plots heel veel slapen), kan je rusteloos of net sloom worden, je moeilijk concentreren of geen beslissingen maken. Het gevoel waardeloos te zijn of je constant schuldig voelen is een ander veelvoorkomend kenmerk van depressie.

Al deze dingen gelden natuurlijk alleen als je dit vaker voelt dan wat jij of anderen als redelijk zouden beschouwen. Maak je je zorgen over deze gevoelens, dan schakel je best zo snel mogelijk een dokter in. In het andere geval: nog even geduld, de lente is niet meer zó ver af. En de woorden van Frank Deboosere klinken alvast hoopgevend. (br.hln)


» Reageer (0)
03-03-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Blinde Rob (13) kan 'zien' door de klikgeluiden die hij met zijn tong maakt

Blinde Rob (13) kan 'zien' door de klikgeluiden die hij met zijn tong maakt

http://static0.hln.be/static/photo/2016/2/5/5/20160303080157/media_xll_8455040.jpg

Rob Clijmans (13) is blind geboren. Maar de jongen heeft een speciale gave. Hij vindt zijn weg door klikgeluiden te maken en af te gaan op de echo. In het programma Copy Beest op één kan u vanavond zien hoe Rob dat voor elkaar krijgt met behulp van de techniek die ook bruinvissen gebruiken. Erg bijzonder.

De jongen uit Oud-Turnhout heeft geleerd om de wereld te zien met behulp van geluid. Met deze techniek kan hij de locatie van objecten bepalen door zelf een klikgeluid te maken en nadien een echo te ontvangen via zijn oor.

Rob, die op een boerderij woont, is dol op zijn gocart. Het feit dat hij niet kan zien, houdt hem niet tegen om op het erf rond te rijden. Door echolocatie kan hij zelfstandig langs obstakels navigeren.

Wanneer de tiener met het wagentje rondcrost, weerkaatsten de klikgeluiden die hij maakt tegen de stallen. Zo slaagt hij erin om evenwijdig langs de gebouwen te rijden.

Ook vleermuizen en bepaalde walvissoorten zoals bruinvissen maken gebruiken van deze techniek die eveneens aan de basis ligt van sonar en radar.

Dieter Coppens van het programma Copy beest wil de gocart uitrusten met sonartechnologie om de grote droom van Rob te realiseren: eens rijden op de zeedijk van Oostende. (br.hln)


» Reageer (0)
02-03-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beer, leeuw en tijger gered uit drugshol, vijftien jaar later zijn ze nog steeds de beste maatjes

Beer, leeuw en tijger gered uit drugshol, vijftien jaar later zijn ze nog steeds de beste maatjes

http://static3.hln.be/static/photo/2016/14/9/14/20160302183224/media_xll_8453684.jpg

In de vrije natuur zouden ze elkaar naar het leven staan, maar nu zijn ze al vijftien jaar lang de beste vriendjes: beer Baloo, leeuw Leo en Bengaalse tijger Shere Khan vormen een wel heel opvallend trio in het Georgische dierenverblijf 'Ark van Noah'.

De drie dieren werden in 2001 tijdens een drugsinval in Atlanta ontdekt in de kelder van een huis, toen waren ze nog geen twee maanden oud. Leo zat in een te kleine kooi en sukkelde met een open wonde aan zijn neus. Baloo was er het ergst aan toe: zijn ijzeren harnas zat veel te strak om zijn lijf en sneed in zijn vel. Er was zelfs een operatie nodig om hem te verlossen van zijn 'foltertuig'.

Dat was trouwens het enige moment dat de welpen van elkaar gescheiden zouden worden. En opvallend: de leeuw en de tijger maakten meteen duidelijk dat er 'iets' ontbrak. De beestjes leden stuk voor stuk aan ondervoeding en hadden zowel inwendige als uitwendige parasieten.

De verzorgers oordeelden dat ze er te erg aan toe waren om hen weer los te laten in het wild. Geen erg, want Baloo, Leo en Shere Khan amuseren zich rot met elkaar. "De tijd heeft niet veel impact gehad op hun relatie. Ze zijn misschien wat trager geworden, maar ze zien elkaar nog even graag", klinkt het.

"We hadden hen uit elkaar kunnen halen, maar ze zijn hier eigenlijk als familie aangekomen", stelt directrice Diane Smith. "Voor zover we weten, is dit de enige plek waar je zo'n aparte combinatie zult vinden."

"Baloo en Shere Khan hebben de beste band", aldus eigenares Jama Hedgecoth. "Zij worden altijd vroeg wakker, Leo slaapt het grootste deel van de dag. Toekijken hoe de beer een poot legt rond de tijger en hoe die laatste dan snuffelt aan grote broer, magisch is dat. En als Leo er dan bij komt, is het feest compleet. Ze liggen soms zelfs op elkaar voor de warmte en de affectie." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stewardess die 359 levens redde vereeuwigd in Bollywoodfilm

Stewardess die 359 levens redde vereeuwigd in Bollywoodfilm

http://static3.hln.be/static/photo/2016/6/15/9/20160302090620/media_xll_8452194.jpg

Wie een film naar zich vernoemd krijgt, betekent iets in deze wereld. In het geval van Neerja kan je zelfs gerust spreken van een heldin pur sang. Want de echte Neerja Bhanot heeft dertig jaar geleden 359 levens gered. De jonge Indiase stewardess bekocht haar onwaarschijnlijke heldendaad in 1986 met haar leven. Ze was net geen 23. 5 september 1986, twee dagen vóór de 23ste verjaardag van Neerja Bhanot. Pan Am-vlucht 73 is de eerste van Neerja als purser. Die dag bestormen vier gewapende Palestijnen net dat vliegtuig op de luchthaven van Karachi in Pakistan om het te kapen. Neerja reageert bliksemsnel en verwittigt de piloten die zo kunnen ontsnappen. Zoals het protocol voorschrijft om te verhinderen dat de terroristen zouden kunnen opstijgen. Ze staat zelf bij een uitgang en kan ook de benen nemen, maar dat doet ze niet.

Amerikaanse paspoorten verstoppen
Neerja neemt haar verantwoordelijk als hoofdstewardess, en hoe! Haar volgende reddingsactie is het verstoppen van 41 paspoorten van Amerikaanse staatsburgers. De kapers schoten na hun bestorming meteen een Amerikaan dood en gooiden zijn lijk op het tarmac. Ze zijn van plan nog meer Amerikanen te doden en eisen de paspoorten van de passagiers. Neerja zorgt ervoor dat de terroristen de Amerikanen niet kunnen identificeren door de paspoorten onder de zetels en in de vuilbak te laten verdwijnen. "Ik kan nog altijd niet geloven dat ze dat deed", zei een overlevende passagier, Sekhar Mitra, aan de Cincinnati Enquirer na de kaping. "Als ze daarachter waren gekomen, hadden ze haar meteen doodgeschoten. Daar ben ik zeker van."

De vreselijke beproeving duurt zeventien uur. De kapers richten hun wapens vaak op Neerja, maar ze vertrekt geen spier, is ijzig kalm. "Ze bleef ook de hele tijd glimlachen", zei Mitra.

Gered jongetje nu zelf kapitein

Neerja slaagt erin om in een magazine instructies door te geven aan een passagier die bij een nooduitgang zit. Wanneer de terroristen uiteindelijk lukraak het vuur openen op alle passagiers, helpt ze de deur te openen om zoveel mogelijk mensen te laten ontsnappen. Ze kan zelf als eerste naar buitenglippen maar ze verkiest eerst de anderen te helpen ontkomen. Als ze drie kinderen tegen de kogelregen wil beschermen, wordt ze zelf dodelijk geraakt.

Er vielen in totaal 21 doden, 359 mensen werden gered. Dankzij Neerja was de tol niet veel zwaarder. Eén van de passagiers die Neerja heeft gered, is een zevenjarige jongen die nu zelf kapitein is bij een grote luchtvaartmaatschappij. Hij dankt elke dag van zijn leven aan Neerja, die zijn inspiratie is.

Bhanot is internationaal geroemd als heldin. Ze kreeg postuum verscheidene onderscheidingen voor haar moed. In de biografische film van Ram Madhvani wordt ze op fenomenale wijze vertolkt door de Indiase Bollywoodactrice Sonam Kapoor, dochter van Anil Kapoor (Slumdog Millionaire). Om alles zo echt mogelijk te doen lijken, werd er zestien uur aan een stuk gefilmd in het vliegtuig. 'Cut' roepen was verboden. Wereldwijd bracht de thriller op twee weken tijd al 10 miljoen dollar op. Voorlopig speelt hij niet in onze zalen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lisa Stansfield - A little more love

Lisa Stansfield - A little more love

klik op de foto om haar te beluisteren


Lisa Jane Stansfield (Heywood (Greater Manchester), 11 april 1966) is een Brits zangeres, die eind jaren '80 en begin jaren '90 enkele grote hits scoorde.

Op veertienjarige leeftijd won ze een talentenjacht georganiseerd door een plaatselijke krant, waarna ze haar televisiedebuut kon maken.

In 1983 vormde ze samen met twee vriendinnen van school de groep Blue Zone. Hun eerste single On Fire was aanvankelijk populair, maar werd uit de handel genomen na een grote brand op het Londense Metro station King's Cross.

In 1989 kwam de grote doorbraak, toen Stansfield de vocalen mocht verrichten voor het nummer People hold on van Coldcut. Dit nummer werd een grote internationale hit, waarna Stansfield een solocarrière begon. Haar eerste single All Around the World werd een nummer 1 hit in Nederland begin 1990. Later volgden nog enkele kleinere hits. In 1990, 1991 en 1992 won ze een Grammy Award voor respectievelijk beste vrouwelijke nieuwkomer en beste vrouwelijke artiest» Reageer (0)
01-03-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gemummificeerde zeiler schreef brief aan overleden ex: Kracht van demonen

Gemummificeerde zeiler schreef brief aan overleden ex: "Kracht van demonen"

http://static2.hln.be/static/photo/2016/1/8/4/20160301133415/media_xll_8449909.jpg

De 59-jarige Duitse avonturier Manfred Fritz Bajorat, die voor de kust van het Filipijnse eiland Mindanao gemummificeerd werd teruggevonden aan boord van zijn zeiljacht, had voor zijn overlijden een brief geschreven aan zijn vrouw Claudia. Die overleed in 2010 aan kanker.

"Dertig jaar waren we samen, op hetzelfde pad. Daarna bleek de kracht van de demonen sterker dan de wil om te leven. Je bent er niet meer. Mag je ziel vrede vinden. Je Manfred", zo staat te lezen in de brief die samen met foto's naast het gemummificeerde lichaam van de man in zijn kajuit werd aangetroffen.  

Vrouw overleden
Het koppel zou in 2008 uit elkaar zijn gegaan, twee jaar later overleed de vrouw op Martinique. De aangetroffen foto's werpen ook licht op het leven van de man: zijn reizen naar onder meer Parijs, Luxemburg en "een weekend in Kirchhundem".

Het lichaam van Bajorat werd door Filipijnse vissers ontdekt naast zijn radiotelefoon in de kajuit van zijn zeiljacht Sayo. Vermoed wordt dat hij nog heeft geprobeerd een noodsein te versturen.

Het is nog niet duidelijk hoe lang de man al overleden was en hoeveel jaar zijn yacht al op drift was. Vast staat dat hij sinds 2009 nergens meer gesignaleerd werd.

In de kajuit werden fotoalbums aangetroffen, naast kleren en conserven. De mast van het zeilschip was afgebroken en de kajuit stond grotendeels onder water. Maar wat zijn dood heeft veroorzaakt, blijft voorlopig een raadsel. De man werd geïdentificeerd aan de hand van aan boord aangetroffen documenten.

Gebroken mast
In 2009, een jaar na de scheiding van zijn vrouw en reisgezel, ontmoette Bajorat op Mallorca een andere wereldzeiler, een zekere Dieter. Die verklaarde aan Bild: "Manfred was een zeer ervaren zeiler. Ik geloof niet dat hij in de storm is gezeild, zijn mast is wellicht afgebroken toen Manfred al dood was".

Dochter is kapitein
Het lichaam van de man werd voor een autopsie overgebracht naar de Filipijnse stad Butuan, de boot werd door de politie naar de haven van Barobo gesleept, waar hij zal onderzocht worden. Politiewoordvoerster Goldie Lou Siega verklaarde dat er geen aanwijzingen zijn van een tweede persoon aan boord van het schip en dat er geen wapen is gevonden. "Zijn houding doet vermoeden dat hij plots is overleden, wellicht aan een hartaanval", stelt forenisch arts Mark Benecke.

De Duitse ambassade in Manila werkt samen met de Filipijnse autoriteiten om de familie van de man in Duitsland op te sporen. Hij heeft naar verluidt een dochter Nina, die kapitein is op een vrachtschip. (br.hln)


» Reageer (0)
29-02-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het jaar van de Aap: illegale handel in dwergzijdeaapjes piekt

Het jaar van de Aap: illegale handel in dwergzijdeaapjes piekt

http://static0.hln.be/static/photo/2016/0/10/10/20160228030603/media_xll_8443315.jpg

Op 8 februari brak het Chinese jaar van de Aap aan en dat gaat gepaard met een sterk toegenomen interesse in dwergzijdeaapjes. Deze kleinste aapjes ter wereld zijn razend populair bij de rijke Chinese elite die op de zwarte markt zo'n 4100 euro neertellen per exemplaar. Maar milieubeschermers wijzen erop dat de diertjes zelden overleven in gevangenschap.

Een dwergzijdeaapje is het kleinste aapje ter wereld: het weegt ongeveer 100 gram en wordt gemiddeld 16 centimeter groot.

De diertjes zijn oorspronkelijk afkomstig van het westelijk Amazonebekken in Zuid-Amerika, waar ze in kleine groepjes van ongeveer twaalf individuen leven. Tot nu toe worden dwergzijdeaapjes nog niet beschouwd als een bedreigde diersoort, maar volgens de Internationale Unie voor Natuurbescherming dalen ze sterk in aantal, voornamelijk door illegale handel.

In een studie die eind 2015 werd gepubliceerd in The American Journal of Primatology schatten onderzoekers dat alleen al in Peru jaarlijks honderdduizenden primaten verhandeld worden.

Dwergzijdeaapjes zijn na doodshoofdaapjes de tweede meest verhandelde soort. Ze worden verkocht als huisdieren of bushmeat op Peruaanse markten.

Hoewel een verbod op de export van primaten in Peru al werd ingesteld in de jaren 1970 is de smokkel sindsdien niet afgenomen. De wetenschappers wijten dit aan het gebrek aan interventie door de autoriteiten. De aapjes worden vaak meegesmokkeld op boten, maar veel aapjes komen al om voor ze kust bereiken.

Noga Shanee van de organisatie Neotropical Primate Conservation in het Verenigd Koninkrijk vermoedt dat er in China ondertussen ook al kweekprogramma's voor de aapjes bestaan. De diertjes hebben echter een zeer kleine overlevingskans omdat de kopers geen kennis hebben van de juiste verzorging.

"Wilde diersoorten verschillen opvallend van gedomesticeerde dieren en hebben een beperkt aanpassingsvermogen aan gevangenschap," zegt bioloog Clifford Warwick. "Stress door aanraking, het transport of de opsluiting in kooien kan leiden tot een vroege dood. Ook ontoereikende voeding of onaangepaste warmte- en vochtigheidsregimes kunnen resulteren in de dood."

Uit een studie van Warwick en zijn collega's blijkt dat 70 procent van de exotische dieren die verkocht worden, sterven in handen van de groothandelaar. "De industrie aanvaardt die hoge mortaliteitscijfers omdat de dieren goedkoop te vinden zijn en de industrie is afhankelijk van massaverkoop en een jaarlijks uitvalspercentage," aldus Warwick.

Sociale media verergeren het probleem

Wat het probleem volgens Shanee nog erger maakt is de overvloed aan 'schattige' foto's die door de eigenaars gedeeld worden op sociale media. Dit moedigt anderen aan om hun eigen trendy diertje aan te schaffen. Dat geeft op zijn beurt de markt een boost en werkt de smokkel van primaten en andere wilde dieren in de hand. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BV's en modebloggers verkopen hun oude kleren

BV's en modebloggers verkopen hun oude kleren

http://oi64.tinypic.com/11112sx.jpg

Tal van BV's, bloggers en andere fashionista's houden grote uitverkoop op de eerste Refashion Days in ons land. Je zult er onder andere de kleren en accessoires van Griet Vanhees, Lima Ché, Virginie Claes en Elisa Guaracci kunnen kopen aan spotprijsjes. En dat allemaal met het oog op recycleren en bewust shoppen.

De reden waarom Nicole Boes, Anneleen Meurs en Elk Vanbrusselt de Refashion Days organiseren is dan ook omdat ze vinden dat er veel kledij geproduceerd wordt en er veel te veel verloren gaat. "We moeten smart-shopping introduceren in onze leefwereld; koop kledij waarmee je jezelf uitdrukt. Dat kan met een duur mode-item, maar even goed met vintage eyecatchers. Slimme keuzes maken en combineren is de boodschap."

Daarvoor wisten de drie heel wat bekende gezichten te strikken. Denk aan onder andere Lima Ché (populaire blogster), Ex-Miss België Virginie Claes, Vlaams Parlementslid Rob Beenders, tv gezicht Elisa Guaracci, en styliste Griet Vanhees. Een lijst van alle deelnemers kun je op de site vinden. (br.hln)

De eerste Refashion Days gaan door op 10, 11 en 12 maart in de Oude Gelatinefabriek in Hasselt. Meer info: refashion.be


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.LeAnn Rimes - Cant Fight The Moonlight

LeAnn Rimes - Cant Fight The Moonlight

Klik op de foto om haar te beluisteren


Purple Rain is een ballade van Prince . Dit is een versie van LeAnn Rimes, een Amerikaanse country zangeres.


» Reageer (0)
28-02-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boterhamzakje redt leven van te vroeg geboren baby

Boterhamzakje redt leven van te vroeg geboren baby

http://static1.hln.be/static/photo/2016/2/6/1/20160228115612/media_xll_8443906.jpg

Isaac Derwent mag je gerust een mirakelbaby noemen. Het jongetje werd tien weken te vroeg geboren en heeft zijn leven te danken aan een... boterhamzakje.

Moeder Jennifer (32) was met haar man Jonathan (38) aan het winkelen in het Engelse Plymouth. De vrouw was dertig weken zwanger en kreeg plots buikpijn. Jennifer had er geen erg in, maar haar man wilde geen risico's nemen en bracht haar meteen naar het ziekenhuis.

Niet prettig
Daar kwam Isaac al snel ter wereld, tien weken te vroeg. En toen gebeurde er iets vreemd. De dokters wikkelden het kindje, dat amper 1,7 kilogram woog, meteen in een boterhamzakje. "Een hele schok", vertelt Jennifer. "Het is geen prettig zicht om je baby in een plastic gestopt te zien".

De dokters wilden met dit merkwaardige manoeuvre de lichaamstemperatuur van de baby op peil houden. Tevens was het de bedoeling om de omgeving van de baarmoeder te recreëren. Vervolgens werd Isaac naar een 'echte' couveuse overgebracht.

"Ik was zó opgelucht toen ik mijn baby voor de eerste keer hoorde huilen", vervolgt Jennifer. "Een onbeschrijflijk moment".

Alles prima
De kleine Isaac verbleef vervolgens vijf weken in observatie in het Derriford Hospital in Plymouth. Het jongetje is inmiddels terug thuis bij zijn ouders en stelt het prima. Zij hebben niets dan lof over de goede zorgen die hun spruit in het ziekenhuis heeft ontvangen.

Het koppel uit Avonwick, in het graafschap Devon, heeft iets met bevallingen. In 2013 hielp Jonathan - een burgerlijk ingenieur - zijn vrouw alleen thuis bevallen van hun dochter Holly. De weeën van Jennifer waren te pijnlijk om haar naar het hospitaal te brengen. Pas na veertig minuten kwamen de hulpdiensten aan om de geboorte in goede banen te leiden. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Met dit kleine trucje smaakt je kopje koffie 10 keer beter

Met dit kleine trucje smaakt je kopje koffie 10 keer beter

http://static3.hln.be/static/photo/2016/4/6/3/20160227102551/media_xll_8441628.jpg

Of je nu een zwarte koffiefan bent, of liters melk en suiker nodig hebt om dat cafeineshot door je keel te krijgen: dit kleine extraatje in je koffie kan iedereen bekoren. En nee, het is geen whisky of rum.

Al eens gehoord of geproefd van chai latte? Dit van oorsprong Indiase drankje combineert een mix van sterke kruidenthee ('chai') met melk, voor een heerlijk verwarmend drankje. Ben je toch eerder een echte koffiedrinker, dan hebben wij de ideale combinatie voor jou.

Doe alle kruiden die normaal gezien voor "chai" worden gebruikt bij je koffiefilter wanneer je koffie zet (koffiecapsules zijn immers toch passé). De kruiden gaan heel goed samen met de koffie, met een volle, kruidige smaak als resultaat. De aromatische geur alleen al is trouwens een goede reden om uit je warme bed te komen.

Chai kan je voorverpakt in de winkel kopen, maar je kan ook zelf experimenteren met kruidencombinaties. Gebruik bijvoorbeeld kaneel, zwarte peper, kardemom, kruidnagel en gember. Je kan zelf afwisselen met combinaties en hoeveelheden, maar een aanrader is 1/8 theelepel zwarte peper en 1/4 theelepel van al de rest. Extra tip: voeg wat amandelmelk voor een zachte, romige smaak. Santé! (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Joan Osborne - What Becomes Of The Broken Hearted

Joan Osborne - What Becomes Of The Broken Hearted

Klik op de foto om haar te beluisteren


Joan Osborne (Anchorage (Kentucky), 8 juli 1962) is een Amerikaans singer-songwriter, vooral bekend van haar hit One Of Us.

In 1980 verliet ze haar geboorteplaats Anchorage, Kentucky (maakt nu deel uit van Louisville) en trok naar New York City. Daar stichtte ze haar eigen platenlabel, Womanly Hips. Bij dit label bracht ze enkele singles uit, voordat ze zich inschreef bij Mercury Records. Haar tweede (en eerste meldenswaardige) album is Relish, dat uitgegeven werd in 1995. Het album werd een hit door de single One Of Us. Dit lied klonk meer pop dan de rest van het album dat eerder bluesmuziek bevatte. Na het grote succes van One Of Us had Osborne enkel nog wat kleinere hits, zoals Right Hand Man en St.Teresa. Haar derde studio-album, Righteous Love werd uitgebracht in 2000 en verdween al snel uit de charts.

Joan Osborne speelde in de film Standing in the Shadows of Motown in 2002 en tourde met The Funk Brothers. In 2002 bracht ze ook het album How Sweet It Is uit, een collectie van klassieke rock en soulcovers.

In 2005 en 2006 trad Osborne regelmatig op met Phil Lesh and Friends, en in november 2006 kwam haar album Pretty Little Strangers uit.


» Reageer (0)
27-02-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Net voor redding: kat springt uit tien meter hoge boom

Net voor redding: kat springt uit tien meter hoge boom

http://static2.hln.be/static/photo/2016/12/15/9/20160227084114/media_xll_8441484.jpg

Aan het speelpleintje in de Drie Lindekes in Beveren is een kat gisteren uit een tien meter hoge boom naar beneden gesprongen net toen de brandweer haar wou redden.

Het diertje zat al een uur vast tussen de takken, maar net op het moment dat een brandweerman haar bij haar nekvel wou pakken, waagde ze de sprong. Met een plof kwam ze in het sompige gras terecht. Ze raakte niet gewond en ging er als een speer vandoor. De brandweer kon er nog mee lachen. "Zo'n sprong zouden er weinig aan kunnen." (br.hln)


» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
 • 01-2019
 • 12-2018
 • 11-2018
 • 10-2018
 • 09-2018
 • 08-2018
 • 07-2018
 • 06-2018
 • 05-2018
 • 04-2018
 • 03-2018
 • 02-2018
 • 01-2018
 • 12-2017
 • 11-2017
 • 10-2017
 • 09-2017
 • 08-2017
 • 07-2017
 • 06-2017
 • 05-2017
 • 04-2017
 • 03-2017
 • 02-2017
 • 01-2017
 • 12-2016
 • 11-2016
 • 10-2016
 • 09-2016
 • 08-2016
 • 07-2016
 • 06-2016
 • 05-2016
 • 04-2016
 • 03-2016
 • 02-2016
 • 01-2016
 • 12-2015
 • 11-2015
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 07-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 03-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 01-2008

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!